VERSLAG. Jaarvergadering d.d. 29 mei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Jaarvergadering d.d. 29 mei"

Transcriptie

1 VERSLAG Jaarvergadering d.d. 29 mei

2 Verslag jaarvergadering VVD Bestuurdersvereniging 29 mei uur Start jaarvergadering 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van de VVD Bestuurdersvereniging welkom, en in het bijzonder Henry Keizer, partijvoorzitter van de VVD en Huguette Tichler-Schlemper, dochter van mevrouw Sengers-van Gijn. De voorzitter deelt mee dat de penningmeester, Peter de Koning, afwezig is en dat zijn functie deze vergadering wordt waargenomen door Mark Harbers. De voorzitter vraagt aandacht voor twee bijzondere leden van onze vereniging die zijn overleden. Mevrouw Jet Sengers - van Gijn is afgelopen december op 96-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Sengers- van Gijn heeft vele politieke en bestuurlijke functies bekleed, onder andere binnen de gemeenteraad in Vught en de Provinciale Staten in Noord-Brabant. Daarnaast is zij voorzitter geweest van de toenmalige Vereniging van Staten- en Raadsleden. Bij haar terugtreden als voorzitter tijdens de jaarvergadering in december 1979 werd zij benoemd tot erelid wegens haar grote inzet en de wijze waarop zij vele werkzaamheden voor de Vereniging sinds 1972 als voorzitter verrichtte. Later is zij ook onderscheiden voor haar inzet in het Openbaar Bestuur als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Namens de VVD-bestuur spreekt de voorzitter zijn waardering uit voor het feit dat de dochter van mevrouw Sengers-van Gijn, Huguette Tichler-Schlemper, vandaag aanwezig is. Op 26 maart jongstleden is helaas ook Adrie Scheidema op 59 jarige leeftijd overleden. Als raadslid en later als wethouder heeft Adrie in Slochteren de VVD op een uitstekende wijze vertegenwoordigd. Ook in het Algemeen Bestuur van de VVD-Bestuurdersvereniging is Adrie actief geweest als vertegenwoordiger van de provincie Groningen. De VVD-Bestuurdersvereniging zal twee zeer gewaardeerde bestuurders moeten missen. De voorzitter vraagt een minuut stilte. 2. Verslag van de ledenvergadering van zaterdag 7 november 2014 De voorzitter stelt het verslag van de ledenvergadering van 7 november 2014 vast. 3. Ingekomen stukken Voor deze vergadering zijn geen ingekomen stukken. 4. Verslag van de secretaris 2014 De voorzitter geeft het woord aan de secretaris, Tanja Klip-Martin, voor een inleidend woord op het verslag van de secretaris over het jaar stond voor de VVD Bestuurdersvereniging in het teken van drie verkiezingen, namelijk de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvonden op 19 maart 2014, en de voorbereiding op

3 de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen die plaatsvonden op 18 maart jongstleden stond voor ons ook in het teken van samenwerking. Samen met onder andere de Tweede Kamerfractie, de Haya en de Permanente Scoutingcommissie zijn een aantal goede bijeenkomsten georganiseerd. Voorts hebben we ook een goede bijdrage kunnen leveren aan een aantal belangrijke documenten en discussies, zoals de Leidraad Verkiezingen die is vastgesteld tijdens het voorjaarscongres. Na de gemeenteraadsverkiezingen hebben we een aantal evenementen georganiseerd voor nieuwe en voormalige bestuurders. Samen met de Haya hebben we in juni Raad en Daad georganiseerd, een dag voor nieuwe en ervaren gemeenteraadsleden. In september was de Collegetour voor kandidaat-statenleden en heeft de wethouders- en fractievoorzittersdag plaatsgevonden. Grote verrassing was de drukbezochte collegetour voor kandidaten voor de waterschapsverkiezingen tijdens ons najaarscongres. In 2014 is ook een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van een aantal VVD- fracties met coalitieonderhandelingen. De resultaten waren opvallend. Vrijwel de meeste VVDfracties springen onvoldoende voorbereid in deze onderhandelingen. Dit terwijl een goede handleiding coalitieonderhandelingen voor handen was en informateurs en adviseurs namens onze vereniging klaarstonden om te helpen. Ten slotte, vraagt de secretaris aandacht voor het feit dat de leden van het Algemeen Bestuur ook een groot aantal regionale bijeenkomsten en functiespecifieke bijeenkomsten heeft georganiseerd. Er zijn geen vragen aan de secretaris. De voorzitter stelt het verslag van de secretaris 2014 vast. 5. Verslag van de penningmeester over het jaar 2014 en het verslag van de kascommissie over het jaar 2014 De voorzitter geeft het woord aan Mark Harbers om namens de penningmeester het verslag te doen over het financieel jaarverslag over het jaar De penningmeester heeft samen met Ger Jaarsma, de Landelijk Penningmeester van de VVD, afspraken heeft gemaakt over de bijdrage van de VVD Bestuurdersvereniging aan het Algemeen Secretariaat. De VVD Bestuurdersvereniging betaalt de komende vijf jaar jaarlijks ruim euro aan het Algemeen Secretariaat. Uit dit budget worden alles kosten vergoed, waaronder voor het personeel, bureau- en organisatiekosten. De afspraken worden over vijf jaar weer geëvalueerd. Het is mogelijk om de gemaakte afspraken in te zien bij de medewerkers van het Algemeen Secretariaat. De voorzitter geeft het woord aan Cecile Franssen namens de Kascommissie.

4 Zij geeft aan dat de Kascommissie de boeken van de VVD Bestuurdersvereniging over het verslagjaar 2014 akkoord heeft bevonden en stelt voor het bestuur van de VVD Bestuurdersvereniging decharge te verlenen. Met instemming van de ledenvergadering wordt decharge verleend en de voorzitter stelt het verslag van de penningmeester over 2014 vast. 6. Benoeming leden van de kascommissie voor het jaar 2015 Met instemming van de ledenvergadering benoemt de voorzitter de volgende leden tot lid van de kascommissie over het boekjaar 2015: Lid: Richard Korteland Lid: Cécile Franssen Lid: Eva Eigenhuijsen Wethouder Papendrecht Raadslid Tilburg Buitengewoon Lid De volgende leden worden als plaatsvervangend lid van de kascommissie voorgedragen: Plaatsvervangend lid: Roel Lauwerier Plaatsvervangend lid: Jasper Honkoop Fractievoorzitter VVD Tilburg Raadslid Groningen Plaatsvervangend lid: Maurice Hoogeveen Raadslid Leiden 7. Afscheid leden van het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur De volgende leden nemen afscheid als lid van het Algemeen Bestuur en het Dagelijks bestuur. Ton van Amerongen, lid van het Algemeen Bestuur namens Flevoland Ton heeft sinds het voorjaar van 2009 Flevoland vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur. Jacqueline Verbeek Nijhoff, lid van het Algemeen Bestuur namens de Schepenbank Jacqueline was sinds november 2014 lid van het Algemeen Bestuur namens de Schepenbank. Nu ze een carrièreswitch heeft gemaakt van wethouder naar gedeputeerde, maakt ze in het AB plaats voor een opvolger. Henk van de Boer, lid van het Algemeen Bestuur namens Drenthe Henk heeft sinds najaar 2011 Drenthe vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur. Nu hij is afgetreden als gedeputeerde, maakt hij plaats voor een opvolger. Jaap Lodders, vicevoorzitter van het Dagelijks Bestuur Als vicevoorzitter heeft Jaap Lodders zich onder andere ingezet voor de inhoudelijke bijdrage van onze vereniging aan de partij. Hij is betrokken geweest bij het opstellen van de leidraad voor de Provinciale Statenverkiezingen en heeft zich ingezet voor een goede uitrol van de drie decentralisaties onder VVD-bestuurders. Als vertrekkend lid van het Dagelijks Bestuur ontvangt hij uit handen van de voorzitter de parel.

5 8. Benoeming leden voor het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur De voorzitter benoemt de volgende leden in het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur van de VVD Bestuurdersvereniging: Arjen Gerritsen tot vicevoorzitter van het Dagelijks Bestuur Arjen Gerritsen is burgemeester van de gemeente De Bilt en lid van het Algemeen Bestuur namens Utrecht. Gerritsen is sinds 1989 actief voor de VVD en heeft verschillende bestuurlijke functies bekleed in de gemeenten Wierden en Haren en voor de kamercentrales Overijssel, Groningen en Utrecht. Pieter Heiliegers tot lid van het Dagelijks Bestuur Pieter Heiliegers is burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude en lid van het Algemeen Bestuur namens Noord Holland en voorzitter van de Partijcommissie Cultuur en Media. Heiliegers is sinds 1997 actief voor de VVD en heeft verschillende bestuurlijke functies bekleed in de gemeente Haarlem. De voorzitter vraagt toestemming om met deze benoeming af te wijken van artikel 17.1 van de Statuten. Daarin staat namelijk dat het DB bestaat uit de voorzitter, vicevoorzitter, de secretaris, de penningmeester en ten hoogste uit één ander lid. Oftewel maximaal vijf leden. Wij kiezen er echter bewust voor in het DB twee nieuwe DB-leden te benoemen. Drie leden van het DB treden tegelijkertijd in het najaar van 2016 af. Dat is slecht voor de continuïteit. Door nu al een extra DB-lid te benoemen, wordt voorzien in de wens om niet één maar twee nieuwe DB-leden tijdig te kunnen inwerken. De ledenvergadering stemt in met deze afwijking van de statuten. Jan de Reus tot lid van het Algemeen Bestuur namens Flevoland Jan is voorzitter van de VVD-statenfractie in Flevoland en zal in het Algemeen Bestuur de VVD-bestuurders in de provincie Flevoland vertegenwoordigen. Mark Strolenberg tot lid van het Algemeen Bestuur namens Drenthe Mark is gemeenteraadslid in Hoogeveen en lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Reest en Wieden en zal in het Algemeen Bestuur de VVD-bestuurders in de provincie Drenthe vertegenwoordigen. Arjen Verkaik tot lid van het Algemeen Bestuur namens Noord-Holland Arjen is wethouder in de gemeente Velsen en zal in het Algemeen Bestuur de VVDbestuurders in de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen. Tjapko Poppens tot lid van het Algemeen Bestuur namens Utrecht Tjapko is burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede en zal in het Algemeen Bestuur de VVD-bestuurders in de provincie Utrecht vertegenwoordigen.

6 Jasper Mos tot lid van het Algemeen Bestuur namens de Schepenbank Jasper is wethouder in Dordrecht en zal in het Algemeen Bestuur de wethouders binnen de VVD vertegenwoordigen. Floor Vermeulen tot lid van het Algemeen Bestuur namens het Platform Gedeputeerden en Statenleden Floor is voorzitter van de VVD-statenfractie in Zuid-Holland en zal in het Algemeen Bestuur de VVD-bestuurders die actief zijn als Statenlid of gedeputeerde vertegenwoordigen. De voorzitter vraagt toestemming om met deze benoeming van artikel 16 van de statuten af te wijken. In artikel 16.1, sub 3, staat dat het Algemeen Bestuur ten hoogste drie leden heeft die een subvereniging binnen de vereniging vertegenwoordigen. Met het toevoegen van het platform voor gedeputeerden en statenleden hebben er zelfs zes subverenigingen een plaats in het Algemeen Bestuur. Wij achten het van groot belang om alle deelgezelschappen te betrekken bij het AB, omdat zij zich steeds makkelijker verenigen en organiseren. Bij de volgende statutenwijziging zal deze wijziging dan ook worden meegenomen. De ledenvergadering stemt in met deze afwijking. 9. Presentatie forum VVD Bestuurdersvereniging De voorzitter deelt mee dat de afgelopen jaren vaker aandacht is gevraagd voor een goede digitale ontmoetingsplek voor VVD-bestuurders waar leden elkaar kunnen treffen, elkaar snel kunnen opzoeken en makkelijk documenten met elkaar kunnen delen. Het afgelopen half jaar heeft de VVD Bestuurdersvereniging gewerkt aan een digitaal forum dat VVDbestuurders de mogelijkheid geeft op een eenvoudige wijze met elkaar in contact te komen en kennis te delen. Het forum, genaamd VVD Community, is ook te gebruiken op Ipads en smartphones en is eenvoudig in gebruik. Bas Vleugel van Prezent, het bedrijf dat het forum voor ons heeft gemaakt, geeft hierover een presentatie. Na de presentatie vraagt de voorzitter toestemming om de volgende groepen uit te nodigen om deel te nemen aan de pilot voor de VVD Community: de Schepenbank, de Statenleden en gedeputeerden en het Raadsledenplatform voor Defensie. 10. Commissie werkwijze VBV en lokale partijen De voorzitter deelt mee dat het afgelopen jaar in het bestuur veel discussie is geweest over de wijze waarop de VVD Bestuurdersvereniging moet omgaan met bestuurders die lid zijn van onze vereniging, maar actief zijn voor een lokale partij. Om hierover een eenduidig standpunt in te kunnen nemen, wordt voorgesteld een commissie in te stellen, onder voorzitterschap van de nieuwe vicevoorzitter, die gaat onderzoeken hoe wij moeten omgaan met lokale partijen en lokale politici die zich willen aansluiten bij de VVD Bestuurdersvereniging. Afgesproken wordt dat deze Commissie hierover tijdens het Najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging in 2015 een rapportage en een formeel advies zal uitbrengen aan de ledenvergadering. Voorgesteld wordt de volgende leden in de commissie te benoemen: Arjen Gerritsen, vicevoorzitter VVD Bestuurdersvereniging Leon van Noort, fractievoorzitter Lansingerland

7 Jasper Mos, wethouder Dordrecht Stephan Satijn, fractievoorzitter Venlo Dorien Verbree, raadslid Leiden Mark van Oosterhout, wethouder Drimmelen Roald van der Linde, Tweede Kamerlid Wendy Verkleij-Eimers, burgemeester van Uitgeest Lysbeth van Valkenburg-Lely, buitengewoon lid De ledenvergadering stemt in met de instelling en samenstelling van de commissie. 11. Presentatie samenwerking waterschappen en andere overheden De voorzitter deelt mee dat de VVD Bestuurdersvereniging tweemaal per jaar een opdracht aan een afstudeerstagiair voor een onderzoek geeft met een bestuurskundig karakter. Op dit moment is Manon Nederstigt bezig met een onderzoek naar de samenwerking van waterschappen met andere overheden. Tijdens de workshops zal zij samen met Jan Geluk van de Lelykring uitleg geven over haar onderzoek. De voorzitter geeft Manon het woord voor een korte presentatie over haar onderzoek. Na de zomer zal in de P&G een artikel aan haar onderzoek worden gewijd. 12. Rondvraag en sluiting De voorzitter stelt de rondvraag aan de orde. Monique Boskma vraagt aandacht voor de aankomende bijeenkomsten van het Seniorennetwerk. Hans Pluckel stelt voor de naam van het blad Provincie en Gemeenten om te dopen in Provincie, Gemeenten en Waterschappen. De voorzitter zegt toe dit voorstel te agenderen voor de eerstvolgende bestuursvergadering.

Programma Bestuurders Congres. 29 mei 2015 Papendal Arnhem

Programma Bestuurders Congres. 29 mei 2015 Papendal Arnhem Programma Bestuurders Congres 29 mei 2015 Papendal Arnhem PRAKTISCHE INFORMATIE Locatiegegevens Op vrijdag 29 mei 2015 vindt in congrescentrum Papendal het jaarcongres van de VVD Bestuurdersvereniging

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen

RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen 1. DE OPDRACHT De opdracht aan de commissie Tijdens het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging (hierna: VBV) op 29 mei 2015 heeft de ledenvergadering

Nadere informatie

13 juni 2014 Het Spant!, Bussum

13 juni 2014 Het Spant!, Bussum 13 juni 2014 Het Spant!, Bussum Op vrijdag 13 juni het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Bussum. Het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging begint op vrijdagmiddag

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

VOORWOORD. Arno Brok Voorzitter Bestuurdersvereniging

VOORWOORD. Arno Brok Voorzitter Bestuurdersvereniging JAARVERSLAG 2015 VOORWOORD Het jaar 2015 ging voor de VVD Bestuurdersvereniging van start met de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen die plaatsvonden op 18 maart. De verkiezingsstrijd was een

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren PROGRAMMA EN AGENDA 2 en 3 november 2018 Lunteren NAJAARSCONGRES 2018 Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november vindt het najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG Inhoud SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015... 2 SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, 2014... 4 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2012... 5 1 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015 Samenstelling bestuur Het bestuur bestaat uit de

Nadere informatie

>VOORWOORD. Arjen Gerritsen Voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging

>VOORWOORD. Arjen Gerritsen Voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging JAARVERSLAG 2018 >VOORWOORD Het jaar 2018 begon met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De vereniging heeft haar kennis en ervaring ingezet om te ondersteunen bij de vorming van nieuwe fracties

Nadere informatie

VOORWOORD ALGEMEEN LEDENAANTAL BESTUUR VOORJAARSCONGRES BUSSUM NAJAARSCONGRES LUNTEREN...

VOORWOORD ALGEMEEN LEDENAANTAL BESTUUR VOORJAARSCONGRES BUSSUM NAJAARSCONGRES LUNTEREN... JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 4 1. ALGEMEEN... 5 2. LEDENAANTAL... 5 3. BESTUUR... 6 4. VOORJAARSCONGRES BUSSUM... 7 5. NAJAARSCONGRES LUNTEREN... 8 6. INHOUDELIJKE BIJEENKOMSTEN... 8 Bijeenkomsten

Nadere informatie

Agenda Ledenvergadering Bestuurdersvereniging 19 mei 2017

Agenda Ledenvergadering Bestuurdersvereniging 19 mei 2017 Agenda Ledenvergadering Bestuurdersvereniging 19 mei 2017 Opening 1. Verslag ledenvergadering 23 april 2016 2. Jaarverslag 2016/2017 (ter kennisname) 3. Jaarplan 2017/2018 (ter kennisname) 4. Financiën:

Nadere informatie

Nr Houten, 8 december Onderwerp: Benoeming lid Algemeen Bestuur Regio Utrecht en Afvalverwijdering Utrecht

Nr Houten, 8 december Onderwerp: Benoeming lid Algemeen Bestuur Regio Utrecht en Afvalverwijdering Utrecht Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2008-061 Houten, 8 december 2008 Onderwerp: Benoeming lid Algemeen Bestuur Regio Utrecht en Afvalverwijdering Utrecht Beslispunten: 1. Wethouder M.N. Kallen te benoemen

Nadere informatie

PROGRAMMA EN AGENDA. 3 en 4 november 2017 Lunteren

PROGRAMMA EN AGENDA. 3 en 4 november 2017 Lunteren PROGRAMMA EN AGENDA 3 en 4 november 2017 Lunteren NAJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november vindt het najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019

Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Notulen bestuursvergadering Algemeen bestuur MidZuid 28 februari 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter De heer M. van Oosten, gemeente Altena, plv. lid Mevr.

Nadere informatie

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Inhoud 1 Verantwoording... 5 2 Raadsleden... 6 2.1 Feitelijk aantal raadsleden per gemeente... 6 2.2 Totaal aantal raadsleden landelijk naar politieke partij...

Nadere informatie

Middelharnis, 7 maart 2014. Onderwerp: Waterschapsverkiezingen Hollandse Delta 2015. Geachte voorzitters en secretarissen,

Middelharnis, 7 maart 2014. Onderwerp: Waterschapsverkiezingen Hollandse Delta 2015. Geachte voorzitters en secretarissen, Aan: De voorzitters en secretarissen van de VVD-afdelingen in het gebied van het waterschap Hollandse Delta Kopie: De secretarissen van de Kamercentrales Zuid-Holland Middelharnis, 7 maart 2014 Onderwerp:

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe d.d. 29 juni 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet wethouder H. Heijerman wethouder H. Vlieg wethouder FAJ Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

>VOORWOORD. Arjen Gerritsen Voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging

>VOORWOORD. Arjen Gerritsen Voorzitter VVD-Bestuurdersvereniging JAARVERSLAG 2016 >VOORWOORD In 2016 bestond de VVD-Bestuurdersvereniging 70 jaar! Met beeldmateriaal en anekdotes hebben we teruggeblikt op de afgelopen jaren. Maar 2016 stond voor onze vereniging vooral

Nadere informatie

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland Inleiding. De PvdA staat er na Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar minder goed voor. We hebben een kleine Tweede Kamerfractie, een gedecimeerd

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren PROGRAMMA EN AGENDA 2 en 3 november 2018 Lunteren NAJAARSCONGRES 2018 Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november vindt het najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

PROGRAMMA. Voorjaarscongres op vrijdag 27 mei 2016 Grote Kerk en Calypso Theater te Wijk bij Duurstede

PROGRAMMA. Voorjaarscongres op vrijdag 27 mei 2016 Grote Kerk en Calypso Theater te Wijk bij Duurstede PROGRAMMA Voorjaarscongres op vrijdag 27 mei 2016 Grote Kerk en Calypso Theater te Wijk bij Duurstede Markt 22 Markt 4 1e deel van het ochtendprogramma in de Grote Kerk 9.00 uur Ontvangst in de Grote Kerk

Nadere informatie

Profielen kandidatenlijst Partij voor de Dieren Tweede Kamerverkiezingen 2012

Profielen kandidatenlijst Partij voor de Dieren Tweede Kamerverkiezingen 2012 Profielen kandidatenlijst Partij voor de Dieren Tweede Kamerverkiezingen 2012 1. Marianne Thieme (Utrecht, Maarssen) Marianne Thieme (1972) is één van de oprichters van de Partij voor de Dieren en zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Vereniging voor christelijk hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg gevestigd te Amsterdam ALGEMEEN ARTIKEL 1 1.1 Dit reglement is gebaseerd

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834 v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : 2019-043727, SG Dossiernummer: K2834 Voordracht van het presidium aan provinciale staten van Groningen betreffende benoemen/aanwijzen/voordragen van statenleden

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 juni 2011, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Bunschoten (adres: Stadsspui 1-3752 CL - Bunschoten-Spakenburg; tel.(033)

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur!

Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur! Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur! Het Centrum voor Lokaal Bestuur is de bestuurdersvereniging van de Partij van de Arbeid. Als netwerkorganisatie brengen wij onze leden in contact met elkaar,

Nadere informatie

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe Drenthe vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ

Nadere informatie

Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland. Luc Overman

Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland. Luc Overman Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland Locatie: Dorpshuis De Hanswijk te Egmond aan de Hoef Datum: 10 mei 2012 Aanwezig namens PDNH: Adviseurs PDNH: Doarpswurk: Jacques Nagelmaeker,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 JAARVERSLAG 2010 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAGINA 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 5. JAARVERGADERING EN LEDENVERGADERINGEN 5 Hoeven,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap NIEUWSBRIEF afdeling Noord-Oost Twente 2019 februari Deze afdeling is ontstaan uit een fusie in 2017 van de afdelingen Oldenzaal/Dinkelland, Losser en Tubbergen 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informal Ie centrum lel. uw kenmerk bljlage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking voordracht BB/U201500720

Nadere informatie

Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei DISTRICTSREGLEMENT KNMV

Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei DISTRICTSREGLEMENT KNMV Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei 2012 1 DISTRICTSREGLEMENT KNMV Artikel 1. Districten en Districtsreglement Artikel 2. Leden Artikel 3. Samenstelling en verkiezing districtsbestuur Artikel

Nadere informatie

S T A T E N V O O R S T E L

S T A T E N V O O R S T E L S T A T E N V O O R S T E L Datum : 18 april 2005 Nummer PS : PS2005BEM10 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM Registratienummer : 2005psu000022i Portefeuillehouder : subcommissie voor de jaarrekening

Nadere informatie

Wie bestuurt de provincie?

Wie bestuurt de provincie? Wie bestuurt de provincie? 2 Nederland heeft twaalf provincies, die allemaal hun eigen volksvertegenwoordigers en hun eigen bestuurders en ambtenaren hebben. De provincies staan tussen het Rijk en de gemeenten

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 15. 0 4 0 5 0 4 * (i vnic Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijiage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 16 december 2011, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Montfoort, Kasteelplein 5, 3417 JG Montfoort (zie routebeschrijving

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 augustus 2017 U Lbr. 17/043 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 9 augustus 2017 U Lbr. 17/043 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 9 augustus 2017 Ons kenmerk BB/U201700575 Lbr. 17/043 Telefoon (070) 373 8702 Bijlage(n) - Onderwerp Invullling vacatures adviescommissie Governance,

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Van: VNG Aan: OW-Info Onderwerp: Lbr. 17/043 Invullling vacatures adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Datum: woensdag 9 augustus 2017 11:26:30 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser VNG

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk DLE Woerden DLE Koedijk DLE Twisk L.B.V. DLE Schoorl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 mbo entree / mbo niveau 2 Met (kandidaat-)statenlid INHOUD TOOLBOX In deze Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 vindt u verschillende werkvormen

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen; Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 23 e wijziging Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 24 e wijziging artikel luidende: artikel gaat luiden 1 sub c Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van de

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 september 2010, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Nieuwegein (adres: Martinbaan 2 3439NN Nieuwegein) 1. Opening en mededelingen.

Nadere informatie

Vrouwen in de politiek geactualiseerde versie, januari 2011

Vrouwen in de politiek geactualiseerde versie, januari 2011 Vrouwen in de politiek geactualiseerde versie, januari 2011 Bij de landelijke verkiezingen in juni 2010 zijn er 61 vrouwen in het parlement gekozen, zes meer dan bij de verkiezingen van 2003 en van 2006.

Nadere informatie

Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek

Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek 2016-754 Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 26 oktober 2016 - Provinciale Staten op

Nadere informatie

Vrouwen in. de Provinciale Staten. Onderzoeksrapport

Vrouwen in. de Provinciale Staten. Onderzoeksrapport Vrouwen in de Provinciale Staten Onderzoeksrapport April 2015 Hoeveel vrouwen zijn er in maart 2015 in de Provinciale Staten gekozen? Op 18 maart waren er in Nederland verkiezingen voor de Provinciale

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Wijziging Reglement waterschap Vallei en Veluwe pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage Nota van toelichting bij ontwerpbesluit pag.

Ontwerpbesluit Wijziging Reglement waterschap Vallei en Veluwe pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage Nota van toelichting bij ontwerpbesluit pag. College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 7 juli 2015 NUMMER PS PS2015RGW11 AFDELING FLO COMMISSIE RGW STELLER Gerard Smit DOORKIESNUMMER 3391 DOCUMENTUMNUMMER 81574F6E PORTEFEUILLEHOUDER Verbeek-Nijhof

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Onder voorbehoud: Aansluitend op de ALV zal er een presentatie/debat plaatsvinden met een Eerste Kamerlid. Verdere info volgt via website en mail.

Onder voorbehoud: Aansluitend op de ALV zal er een presentatie/debat plaatsvinden met een Eerste Kamerlid. Verdere info volgt via website en mail. Agenda Algemene Ledenvergadering VVD Lansingerland Datum: Donderdag 14 oktober 2010 Plaats: Rottemeren, sport en racketcentrum Kooilaan 1a 2665 KR Bleiswijk Tijd: 20.00 uur Genodigden: Leden VVD afdeling

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

Debat: regionaal en nationaal

Debat: regionaal en nationaal Debat: regionaal en nationaal Korte omschrijving werkvorm In deze werkvorm debatteren leerlingen over het verschil tussen een regionale of lokale partij en een landelijke partij. Leerdoelen Leerlingen

Nadere informatie

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL.

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1 De club is een vereniging in de zin van Boek 2 van het

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING pagina - 1-12653 - MT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Raad van toezicht voor Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant. De raden, colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Roosendaal, Halderberge,

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

wie zijn we? wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm?

wie zijn we? wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm? Notitie toekomst CDA-Bestuurdersvereniging wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm? Aanleiding De BSV wil nadenken over de toekomst van de vereniging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

Kandidatenboek verkiezingen Bestuurslid Bestuurdersvereniging 5 september 2014

Kandidatenboek verkiezingen Bestuurslid Bestuurdersvereniging 5 september 2014 Kandidatenboek verkiezingen Bestuurslid Bestuurdersvereniging 5 september 2014 1 Hierbij ontvangt u het kandidatenboek voor de verkiezing bestuurslid Bestuurdersvereniging. Deze verkiezing zal plaatsvinden

Nadere informatie