Verslag klankbordgroep ouders Woensdag 20 april 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag klankbordgroep ouders Woensdag 20 april 2011"

Transcriptie

1 Verslag klankbordgroep ouders Woensdag 20 april 2011 De sterke betrokkenheid bij het SOMA College blijkt uit de hoge opkomst van de eerste klankbordgroep bijeenkomst voor ouders. Ruim 60 ouders waren op woensdagavond 20 april 2011 aanwezig om te praten over verschillende thema s. Er kan worden teruggekeken op een succesvolle bijeenkomst waaruit veel goede ideeën en tips naar voren zijn gekomen. Dhr. de Leest, manager onderwijs geeft een korte introductie van de rol van de klankbordgroep en de nieuwe wijze waarop de medezeggenschap in het onderwijs is geregeld. Ook wordt de deelnemersraad van het SOMA College voorgesteld en uitleg gegeven van de functie. Ouders mogen net als deelnemers ten aanzien van beleidsmatige keuzes die de school maakt instemming en/of advies geven. Na de introductie worden thema s besproken m.b.t. het onderwijs en wonen. Namens het SOMA College zijn ook de woonbegeleiders (Mw. Dorrestijn en Dhr. van Pijkeren) en de stafmedewerker kwaliteitszorg (Dhr. Versluis) aanwezig om vragen te beantwoorden en discussies te volgen. De thema s worden in twee sessies, één voor en één na de pauze, besproken. Onder andere het voorgenomen besluit op het verbod op alcohol, vandalisme en invulling avondprogramma rondom wonen en algemene tips en klachten. In de eerste sessie wordt het voorgenomen besluit om alcohol te verbieden op het SOMA terrein besproken. Hierover wordt in de tafelgroepjes gediscussieerd. Ouders kunnen door middel van het plakken van memobriefjes hun mening kenbaar maken op verschillende flipover vellen. In de nabespreking over het voorgenomen besluit komt duidelijk naar voren dat de meningen verdeeld zijn. (4 tafels zijn voor en 4 tafels zijn tegen het verbod.) Wel is iedereen het erover eens dat strenge regels moeten worden gesteld aan het overmatig gebruik van alcohol en dat de regels moeten worden gehandhaafd. De voorgestelde maatregel zou moeten worden aangepast waardoor hij beter te handhaven is. Een onderscheid tussen leerlingen jonger dan 18 en ouder dan 18 zou juridisch wel gemaakt kunnen worden maar wordt niet wenselijk geacht. Afgesproken wordt dat voor de start van het nieuwe schooljaar de regels rondom alcoholgebruik duidelijk worden gemaakt aan alle betrokkenen. De informatie uit deze bijeenkomst zal meegenomen worden in een definitief besluit over het alcoholgebruik.

2 Over het voorgenomen besluit op het alcoholverbod worden de volgende opmerkingen gemaakt: Wat kan de school doen? school moet ouders/verzorgers informeren zodat ouders hun verantwoordelijkheid kunnen nemen bij overtreding direct ouders/verzorgers informeren, dus niet pas in derde instantie bij schorsing 18-plussers geven toestemming aan school om ouders te informeren (wanneer een deelnemer 18 jaar is schijnt het zo te zijn dat de ouders/verzorgers officieel geen inzage hebben in Magister. Om die reden is het niet inzichtelijk voor hen om inzage te hebben in resultaten m.b.t. het onderwijs en/of wonen. Wel zijn de ouders/verzorgers financieel verantwoordelijk tot de deelnemer 21 jaar is. Juridisch zal dit uitgezocht dienen te worden.) school geeft duidelijke regels. Bijvoorbeeld bij tekenen contract kamer kunnen ouders met kinderen afspraken maken. redelijkheid. Zowel 18+ als 18- bij overmatig gebruik Wat kunnen ouders/verzorgers doen? kind inlichten over plannen ouders/verzorgers moeten achter de school en leraren staan niet denken dat jouw zoon niets uithaalt de school serieus nemen als ouders/verzorgers heb je een voorbeeldfunctie bewustwording van alcoholgebruik schade zelf laten betalen leerlingen adviseren en voorlichten aanspreken op gedrag ook vooraf kind leren zijn verantwoordelijkheid te nemen en hem er op wijzen dat de consequenties voor hem zelf zijn opvoeding gesprek bewustwording achter het besluit van de school staan en uitdragen naar het kind Na de pauze volgt een tweede sessie waarin de ouders/verzorgers hun vragen, klachten, tips en top s bespreken met betrekking tot het onderwijs en wonen bij het SOMA College. In de nabespreking worden de vragen en klachten zoveel mogelijk verduidelijkt. Aangegeven wordt dat de geopperde ideeën verder worden uitgewerkt en waar mogelijk zo snel mogelijk zullen worden doorgevoerd.

3 Over de tweede sessie (tips/tops, vragen en klachten) worden de volgende opmerkingen gemaakt: Tip s/top s top: de opleiding in het algemeen top: dat jullie met het programma claro-read zijn gestart voor dyslectische kinderen top: praktijklessen top: deze avond top: deze avond te organiseren is top top: complimentje aan de deelnemersraad, super dat leerlingen zich hiervoor inzetten top: betrokkenheid van staf, leraren en woonbegeleiding is een grote klasse. De leerlingen zien dat niet altijd, maar als ouders willen wij dat noemen. top aan deze school: 1. De locatie is bijzonder. 2. Aan machines sleutelen en mee omgaan is prachtig hier. 3. De kantine/personeel 4. Dat alles goed geregeld is op deze school. top: praktijkuren op school, worden werkelijk gegeven zoals vooraf verteld is top: enthousiasme voor het vak top: we zijn blij met het niveau van lesgeven. Eerst met begeleiding en langzaam loslaten. Huiswerkavonden prima top: ontvangst prima, welkom top: praktische deskundigheid top: praktijklessen top: schoolbus Vragen vraag: kan er meer duidelijkheid worden verschaft over de stage van het eerste leerjaar (lintstage)? antwoord: Dat is gebeurd tijdens de projectweek (4 e week van januari).volgend jaar zal hierover ook in de informatiegids meer over worden opgenomen. vraag: wat wordt er met de informatie van deze avond gedaan? antwoord: De informatie zal door middel van een nieuwsbrief worden teruggekoppeld. Tips ter verbetering zullen waar nodig worden doorgevoerd. vraag: kan de deelnemersraad een sessie organiseren voor de leerlingen? antwoord: Dat kan, dat gaan we zeker overwegen. vraag: waarom is de inhoud van engels algemeen geworden in plaats van technisch? antwoord: de inhoud van engels is nu beide. Het is algemeen en op het vak gericht. Het algemene engels is een verplichting vanuit de overheid. De nadruk op taalvaardigheid wordt vanuit de overheid en dus ook vanuit het SOMA College versterkt. vraag: als de leerlingen hun kamer zelf moeten schoonhouden geldt dit dan ook voor de sanitaire voorzieningen in het woongebouw? antwoord: nee, het schoonmaken van sanitair blijft in handen van de schoonmaakdienst. vraag: kan het opstarten van magister sneller? Dit gaat ook van de lestijd af. Kan er niet weer een klasseboek worden ingevoerd? antwoord: dit is helaas een probleem. Er worden regelmatig updates gedaan van magister, hierdoor zal het naar verwachting in de toekomst sneller moeten gaan. vraag: kan de mogelijkheid tot het behalen van een rijbewijs worden uitgebreid met het halen van een trekker rijbewijs en een heftruckrijbewijs? antwoord: Prima idee. Dat gaan we onderzoeken. vraag: kan de ouderdag behalve in het eerste leerjaar ook in de hogere leerjaren worden georganiseerd? antwoord: Erg goed idee. We zullen kijken of dit volgend jaar nog te organiseren is.

4 Klachten klacht : in de theorielessen zijn de groepen te groot klacht : maaltijden zijn te duur, volgens de verhalen wordt er veel gefrituurd klacht : ze hebben geen plek om af te wassen en eventueel zelf te koken, dit zou goed zijn voor de zelfstandigheid klacht : restaurant zou gezonder en goedkoper moeten zijn. klacht : het begint steeds meer op een ROC school te lijken. Er is ongeïnteresseerdheid van docenten en er is ondeskundigheid (praktijk). De stagebegeleiding is slecht. Stage overeenkomsten zijn (te) laat, slechte voorbereiding en VCA is slecht geregeld. klacht : vervoer station soma retour op studiedagen, bus rijdt vaak niet klacht : kwaliteit kantinevoedsel klacht : lesuitval goed doorgeven, niet pas op school, rooster dagen te vol klacht : leerlingen vinden dat ze door de tutor niet altijd goed gehoord worden klacht : rond modules af en laat het niet drie jaar door sudderen Uit de tweede sessie blijkt dat er dingen zijn die voor sommige mensen erg positief zijn terwijl ze voor anderen juist vragen opleveren of een klacht zijn. Onder andere de praktijklessen, de begeleiding en de betrokkenheid worden door velen als positief ervaren (TOP s). De gestelde vragen zijn heel divers. Zowel over de inhoud van het onderwijs als over de faciliteiten zijn er vragen. De vragen worden zoveel mogelijk direct beantwoord. Er zijn niet veel klachten. Een aantal klachten heeft betrekking op het restaurant. Eten wordt door sommigen als duur en ongezond bestempeld. De kantine wordt door anderen wel als positief (zie TOP) ervaren. Andere klachten hadden betrekking op het onderwijs. Zo worden de informatie over het rooster en de stage als klachten genoemd. De genoemde klachten zijn ter plekke besproken door dhr. de Leest. De klachten zullen worden opgepakt waar dat mogelijk is. Aan het einde van de avond wordt gevraagd de bevindingen van de avond kort samen te vatten. In het algemeen waren de reacties zeer positief. Aanwezigen bestempelden de avond als informatief en leerzaam. De onderlinge communicatie werd als groot pluspunt aangegeven. Volgens velen was de avond voor herhaling vatbaar. Evaluatie opmerkingen Zeer informatief en leerzaam Zinvolle avond, zeker voor herhaling vatbaar Ik vond het een hele leerzame, gezellige en belangrijke avond, ga zo door. Prima avond, moet meer georganiseerd worden Bedankt, een hele informatieve avond Goed beeld van de zaken die binnen de school leven. Prettig dat de mogelijkheid geboden is om als ouders mee te mogen denken over deze zaken, top! Goede leerzame avond, waar veel ideeën aan bod komen waar de school ook iets mee kan. Een zeer geslaagde avond, voor herhaling vatbaar Zeer geslaagde avond Veel informatie gehad Verhelderend! Prima idee met de plakkertjes, alles is goed aan bod gekomen Zeer positief. Goed is deze aantallen, beter dan in kleine klankbordgroep Een goede informatieve avond die vervolg verdient verhelderende avond, voorkomt veel onrust en miscommunicatie

5 constructief, open-duidelijk, voor herhaling vatbaar Ik vond dit een heel goede avond. Heb er zeker wat van opgestoken en het is goed om ervaringen uit te wisselen. Waardevol Erg belangrijk om te weten waar je zoon zit en hoe hij begeleidt word en met andere ouders te spreken. Ik vind het positief dat deze avond is georganiseerd. Ik hoop dat er concreet dingen hierdoor kunnen veranderen. Ik hoop ook dat de leerlingenraad een manier vind om met de rest van de leerlingen te communiceren. Ik vind het fijn om andere ouders te ontmoeten en om mee te mogen praten. Heb deze avond als heel positief ervaren. Een topavond, moet vaker. Goed dat er ruimte is om met andere ouders te communiceren. 8+ Top Prima avond Wij vonden het een nuttige en leerzame avond Een verhelderende avond en goed initiatief om dat elk jaar te herhalen. Goed opgezette avond, voor herhaling vatbaar Prima initiatief, goed om ook andere ouders te ontmoeten en hun mening te horen PRIMA Ik ben blij dat ik gekomen ben, positief zeer nuttig en zeker voor herhaling vatbaar nuttig, goede afstemming op elkaar met veel belangstelling gevolgd. Doorgaan, veel zinvolle informatie Goed initiatief, ga zo door. We hopen dat er wat mee gedaan wordt. Leerzaam en verhelderend We vonden het een heel informatieve en leerzame avond. Ook mede omdat je samen over onderwerpen praat. Voor herhaling vatbaar. Leuk contact met andere ouders Leuke en afwisselende avond voor herhaling vatbaar informatief De avond wordt afgesloten met een evaluatie. Ouders beschrijven de bevindingen op. Over het algemeen wordt de avond als zeer positief ervaren. De belangrijkste tip is om dit vaker te organiseren en om ouders continu te blijven informeren. In welke vorm daaraan gehoor wordt gegeven moet nog worden bepaald. Duidelijk is wel dat een dergelijke bijeenkomst zeker voor herhaling vatbaar is.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Deelnemersonderzoek CGO 2009

Deelnemersonderzoek CGO 2009 Informatie vooraf en Plaatsing 1. Door de voorlichting en introductie op het ROC kreeg ik een goed beeld van de opleiding al Afbouw 70.5 292 Afbouw 92.3 12 60 33 74.3 55 61.3 46 84.8 28 63.6 35 80.2 65

Nadere informatie

Ik wil het overzicht terug..

Ik wil het overzicht terug.. Ik wil het overzicht terug.. overzicht in mijn huis, in mijn kasten, in mijn hoofd! Onoverzichtelijke situaties, chaos en rommel zorgen voor onrust en stress. Regelmatig verzucht u dat u orde wilt, een

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Evaluatieverslag Parwo-scholing 2012-2013

Evaluatieverslag Parwo-scholing 2012-2013 Evaluatieverslag Parwo-scholing 2012-2013 module aantal deelnemers aantal ingeleverde evaluatieverslagen Het totaaloordeel over de module. Door de deelnemer uitgedrukt in een rapportcijfer: 1 2 3 4 5 6

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Leerlingenraad

Leerlingenraad Leerlingenraad 2017-2018 Leerlingenraad 2017-2018 Inspraak van leerlingen vinden we erg belangrijk; we betrekken leerlingen graag actief bij de plek waar ze veel verblijven. Wat vinden de leerlingen van

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

t Kompas School met de Bijbel Westbroek

t Kompas School met de Bijbel Westbroek t Kompas School met de Bijbel Westbroek Het protocol sociaal gedrag Het pestprotocol is een belangrijk onderdeel van het beleid van onze school. We hebben dan ook een protocol opgesteld dat op de hele

Nadere informatie

Was er voldoende informatie, en was deze duidelijk genoeg? Heb je het boek voorgelezen / besproken in de groep?

Was er voldoende informatie, en was deze duidelijk genoeg? Heb je het boek voorgelezen / besproken in de groep? Welke schrijfster bezocht jullie? Hebben jullie alle informatie tijdig ontvangen? Was er voldoende informatie, en was deze duidelijk genoeg? Heb je het boek voorgelezen / besproken in de groep? Wat vonden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Vraag 4: Draagt u uw overtuiging actief over aan uw kinderen?

Vraag 4: Draagt u uw overtuiging actief over aan uw kinderen? Enquête identiteit. Vraag 1: Ik vul deze vragenlijst in: Alleen 30 (85) Samen, ouder/verzorger/kind 55 Vraag 2: Hoeveel kinderen heeft u op Het klinket: totaal 112 kinderen Vraag 3: Wat is uw religie of

Nadere informatie

Bijeenkomst Weidevogeleducatie

Bijeenkomst Weidevogeleducatie Bijeenkomst Weidevogeleducatie In samenwerking met: Conclusie en evaluatie: reacties van de aanwezigen Prima structuur en open houding naar deelnemers. Sommige freaks vallen best mee! Ontspannen avond.

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de bijeenkomst aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Erg goede sprekers, zoals gebruikelijk.

Nadere informatie

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Olympus College en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Algemeen o Veiligheid o Informatie en communicatie o Onderwijsleerproces o Imago o Begeleiding o Schoolgebouw

Nadere informatie

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs CSG Liudger voor u De Ring CSG Liudger School voor praktijkonderwijs Hallo, wij zijn Eelze de Boer en Afian Stornebrink, docenten van CSG Liudger locatie De Ring. 11.07 In dit boekje vertellen we u over

Nadere informatie

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Evaluatierapport Workshop ADHD Fontys PABO Limburg Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Inhoudsopgave Pag. 1. Inleiding 2 2. Deelnemers/respondenten 2 3. Opzet en inhoud evaluatie 2 4. Resultaten 2

Nadere informatie

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg'

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Organisatie Preventief Omgaan met Agressie Datum 20/04/2012 Plaats t Roodhof Oostkamp Globaal gemiddelde 4.8 / 5 Aantal deelnemers 21 personen 1.

Nadere informatie

DOEL CO-CREATIESESSIE. In gesprek met jullie leerlingen over oplossingen die zorgen voor een nog leukere en betere school!

DOEL CO-CREATIESESSIE. In gesprek met jullie leerlingen over oplossingen die zorgen voor een nog leukere en betere school! OUTPUT CO-CREATIE OSG DE HOGEBERG 17 AUGUSTUS 2015 - OSG DE HOGEBERG - DEN BURG DOEL CO-CREATIESESSIE In gesprek met jullie leerlingen over oplossingen die zorgen voor een nog leukere en betere school!

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 21 augustus 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6 Samenvatting Scores Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,5 8,4 8,9 8,6 Zowel uit de beoordelingen in de vorm van een rapportcijfer als de aanvullende opmerkingen, blijkt dat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning.

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning. Het Pedagogisch Klimaat Schooljaar 2007 / 2008 Wat is een pedagogisch klimaat? Als we praten over een pedagogisch klimaat binnen Breedwijs Zuid Berghuizen gaat het over de sfeer die de partners willen

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende de tso?

2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende de tso? Beste ouders, Hieronder vindt u de uitslag van de TSO enquête 1. Ben u tevreden met het nieuwe voorstel voor de TSO? Nee 15 keer Ja 6 keer 2. Hoe ervaart u de communicatie omtrent wijziging betreffende

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)!

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)! 18 responses View all Publish analytics 18 responses ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 9 ouders) Summary View all responses Publish analytics In welke mate ziet u uw zoon of dochter de ipad thuis

Nadere informatie

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u Meer dan je ziet! R CSG Liudger voor u Foto cover: Afian Stornebrink, onderwijs- en organisatiecoördinator en docent AVO Eelze de Boer, stagebegeleider en docent AVO Hallo, wij zijn Eelze de Boer en Afian

Nadere informatie

Pestprotocol OBS IJsselhof

Pestprotocol OBS IJsselhof Pesten op school Hoe ga je er mee om? Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken. Daar zijn wel enkele

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Ik neem mijn petje voor jou af!

Ik neem mijn petje voor jou af! Maandkalender december 2014 1 Ouders ontvangen mail voor deelname aan 16 GMR-vergadering; Tevredenheidsonderzoek; 2 17 3 18 Kerstontbijt; Gezamenlijke kerstviering alle groepen; 4 Mhr. Peter van der Steen

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Geen mooiere tijd dan de puberteit!

Geen mooiere tijd dan de puberteit! Geen mooiere tijd dan de puberteit! 1. Opstand!: Een onvoldoende. Dat ligt aan het proefwerk en de docent. Voor die docent gaat hij echt niet meer werken. Die is gek! : a. Laten uitrazen (3x) Reflecteren

Nadere informatie

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij.

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij. prima Dat de hele keten was uitgenodigd. Goed om een beeld te hebben welk systemen er allemaal zijn en waar ze toe dienen. Afwisselende onderwerpen. De sfeer, locatie en informatie. iets meer inzicht in

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

Rapportage sociaal-emotionele ontwikkeling Playing for Success

Rapportage sociaal-emotionele ontwikkeling Playing for Success Rapportage sociaal-emotionele ontwikkeling Playing for Success Leercentrum Nijmegen Oberon, november 2012 1 Inleiding Playing for Success heeft, naast het verhogen van de taal- en rekenprestaties van de

Nadere informatie

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 )

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nieuwsbrief Stichting OER Stichting Onderwijs Evaluatie

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 10, juni 2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 10, juni 2016 In dit nummer: Opbrengst 1 Groepsindeling 2 Toiletbezoek 2 Continurooster 3 Tabletonderwijs

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING

PROGRAMMABEGROTING PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte Over deze toolkit Welkom in het huis van persoonsgerichte zorg! Zoals je ziet is het huis nog in

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek. Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk.

Tevredenheidsonderzoek. Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk. Tevredenheidsonderzoek Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk. Stichting Buitengewoon leren & werken Prins Heerlijk Juni 2013 Stichting Buitengewoon

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Tevredenheid leerlingen Vmbo t Venster

Tevredenheid leerlingen Vmbo t Venster Via deze nieuwsbrief wil Quadraam, het schoolbestuur van Vmbo t Venster, alle betrokkenen inlichten over de resultaten van de enquête die gehouden is onder de leerlingen van Vmbo t Venster. Inhoud Aanpak

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * *

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * * NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * 024-6416780 * Speelhoeve@kansenkleur.nl Vandaag ontvangt u nog een nieuwsbrief van ons. Zo op de valreep van de meivakantie

Nadere informatie

Informatie. schooljaar 2016/2017. leren door DOEN. www.groenehartpraktijkschool.nl

Informatie. schooljaar 2016/2017. leren door DOEN. www.groenehartpraktijkschool.nl Informatie schooljaar 2016/2017 leren door DOEN ft www.groenehartpraktijkschool.nl werkt! Over de Groene Hart Praktijkschool Praktijk werkt, overal in de maatschappij en dus ook bij ons op de Groene Hart

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart.

2 Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen zijn de afgelopen periode bij ons gestart. 18 Pagina 1 Inleiding Nieuwe leerlingen Website Pagina 2 Nieuwe groepsverdeling Wel en wee Vanuit VVT Pagina 3 Open ochtend Avondvierdaagse Pagina 4 Laatste schooldag Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich ervan bewust dat je altijd en overal communiceert Ouders wisselen ervaringen met elkaar uit over hoe de communicatie met hun pubers verloopt Ouders verwerven meer inzicht

Nadere informatie

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co 76 respondenten Cijfer algehele training 7 8 9 10 De deelnemers hadden beschikking over lesbrieven, hierin stond informatie over de bijeenkomsten

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie

o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website: Verslag ouderpanel van 8 december 2015

o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website:  Verslag ouderpanel van 8 december 2015 Nieuwsbrief o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website: www.wisenwierig.nl Schooljaar 2015-2016 6 januari 2016 I n h o u d: Blz. 1: Verslag ouderpanel Van 8 december 2015 Blz. 2: Vervolg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver mei 2018

Oudernieuws De Klaver mei 2018 Oudernieuws De Klaver mei 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 ingevuld door 18 van de 26 deelnemers deelnemers waren heel divers eb varieerden in leeftijd van 13 t/m 23 jaar oud Welk cijfer geef je de training?

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties Aan de ouders, Voor u ligt het verbeterplan wat is opgesteld door het team naar aanleiding van de resultaten van de oudervragenlijst afgelopen november. Per onderdeel geven we aan welke items minder scoorden

Nadere informatie

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv.

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met probleem leerlingen (bijv. Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv. dyslexie) Persoonlijk: juffen ondersteunend persoon, kennen de kinderen, zijn

Nadere informatie

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO 1. Inleiding Er zijn soms leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen op hun eigen school. De reden hiervoor is

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN

GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN Hoe zien wij het graag ALGEMENE AFSPRAKEN 1.1 De school is een veilige school... We willen een school zijn waar kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten zich op

Nadere informatie

52 responses in 260 results

52 responses in 260 results Van: Secretariaat Vrouw&Zorg Onderwerp: Evaluatie CTG Scholingsdag --3 Datum: 3 februari 4 9:5:45 GMT+: EVALUATIE CTG scholingsdag -3 No data to display. Huidige functie 5 responses

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

Beginsituatie. Aanpak

Beginsituatie. Aanpak Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren! Februari Juli 2012 Beginsituatie De aanleiding voor SBO School A 1 om met het project Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren!, aandacht te besteden

Nadere informatie

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Aanwezig: 18 ouders en de medezeggenschapsraad (Bianca Banga, Joop Rudolphij, Sietske Flobbe, Pieter Vermaning, Fenke Rond). 1-Opening, welkom en kennismaking:

Nadere informatie

Nieuw-Vennep, juni 2013. Beste Ouders,

Nieuw-Vennep, juni 2013. Beste Ouders, Nieuw-Vennep, juni 1 Beste Ouders, Middels deze speciale nieuwsbrief van de MR willen we u nogmaals bedanken voor het invullen van de enquete. U heeft goed gehoor gegeven met als resultaat dat de response

Nadere informatie