BEELDKWALITEITPLAN MULTIZORG CENTRUM VITALE UDEN-NOORD. Gemeente Uden mei 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEELDKWALITEITPLAN MULTIZORG CENTRUM VITALE UDEN-NOORD. Gemeente Uden mei 2015"

Transcriptie

1 BEELDKWALITEITPLAN MULTIZORG CENTRUM VITALE UDEN-NOORD Gemeente Uden mei 2015

2 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan voor het Multizorg centrum Vitale in Uden Noord ligt van 4 juni tot en met 15 juli 2015 ter inzage. Het bestemmingsplan Multizorgcentrum de 3 Kronen Uden Noord maakt de komst en huisvesting mogelijk van Multizorgcentrum de 3 Kronen naar een locatie in Uden Noord nabij de rotonde ter hoogte van de kruising van de Rondweg Noord met de Nistelrodeweg. Het betreft een ontwikkeling van een mutizorgcentrum ( in 4 lagen met een hoogte aan de rotonde van ca. 16 meter. Op de locatie worden ca. 140 parkeerplaatsen ontwikkeld. Het Multizorgcentrum heeft een bruto-vloeroppervlak van ca m2 waarin zorg-gerelateerde bedrijven, kantoren, werkplaatsen en zorg-gerelateerde detailhandel gevestigd zijn. Meerdere zorgverleners worden op deze manier geclusterd in één gebouw, waarbij de zorgverleners van de ene kant van elkaars diensten en de gezamenlijke faciliteiten gebruik kunnen maken en van de andere kant de klant voordeel heeft door een optimale zorgverlening en een efficiënte logistiek. Voor deze locatie is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit beeldkwaliteitplan wordt inzicht gegeven in de ontwikkeling van de locatie voor het Multizorgcentrum als onderdeel van het gebied Uden Noord. De bestemmingsplanregels en het ruimtelijk beeld, zoals deze in het bestemmingsplan voor het Multizorgcentrum zijn aangegeven en worden nagestreefd, in de vorm van ruimtelijke principes en beeldkwaliteitregels in het beeldkwaliteitplan zijn vastgelegd. Achterliggende doelstelling is dat de gebouwen en de openbare ruimte in het gebied voldoende ruimtelijke kwaliteit krijgen. In het beeldkwaliteitsplan is een kader met beeldkwaliteitregels opgenomen op basis waarvan welstandstoetsing kan plaatsvinden. Voorliggend beeldkwaliteitplan geeft de kaders aan voor de uiterlijke verschijningsvorm van de bebouwing in het plangebied waaronder ook de inpassing van het gebouw in de omgeving en in samenhang met de groenstructuur. Het beeldkwaliteitplan gaat in op zaken als sfeer en kleur- en materiaalgebruik. Uiteindelijk is het een hulpmiddel om tot een passende architectuur van de bebouwing te komen. Het beeldkwaliteitplan zal door de welstandscommissie worden gebruikt als toetsingkader bij de beoordeling van bouwplannen.

3 De locatie Uden is ontstaan uit een aantal buurtschappen en bebouwingsconcentraties. Linten met daar aan gekoppelde bebouwing gaven de eerste bebouwingscontouren aan. In de loop der tijd zijn tussen de linten planmatig opgezette woonwijken ontstaan. Tegenwoordig is Uden een compacte kern, strak ingekaderd door een ringwegenstructuur. Binnen de kern dragen ruime groene profielen bij aan een ontspannen ruimtelijk beeld. Dit beeld wordt verder versterkt door parken en aaneengesloten groengebieden, zodat een groen, dorps beeld ontstaat. De ruimtelijke uitstraling van de rand van Uden is verschillend. De noord- en de zuidzijde van de stad laten een ander beeld zien. Aan de zuidzijde is de bebouwingscontour plaatselijk wat scherper en daardoor harder, aan de noordzijde ligt een groene zone tussen de bebouwde rand en de rondweg waardoor een meer rafelige rand is ontstaan. Inmiddels is Hotel Van der Valk gerealiseerd nabij de afslag van de A50. De locatie voor het Multizorgcentrum ligt naast de locatie van Hotel van der Valk naast de rotonde op de kruising van de Rondweg Noord en de Nistelrodeseweg. Wat verder naar het noorden ligt ziekenhuis Bernhoven. Deze zone aan de Rondweg Noord bepaalt in belangrijke mate de entree en het beeld van Uden Noord.

4 Uden Noord met locatie plan Multizorg Centrum Vitale aan de Rondweg en afslag Nistelrodeseweg

5 Uden - Noord De gemeente Uden is vanaf 2000 bezig met de ontwikkeling van het gebied Uden-Noord. De aanleg van de A50 en de veranderde positie van Uden in het hoofdwegennetwerk van Noord-Brabant, vormden in eerste instantie een belangrijke aanleiding. Daarnaast lag er de opgave om een nieuwe, hoogwaardige entree te ontwikkelen. Met de komst van ziekenhuis Bernhoven naar Uden-Noord, kreeg de ontwikkeling van het gebied een nieuwe richting. In de jaren voor de komst van de A50 en het ziekenhuis, ontwikkelde het gebied rondom de Nistelrodeseweg zich als een typische overgangszone van stedelijk naar landelijk gebied. Hoewel in het gebied nog steeds restanten van de agrarische verkaveling en het oorspronkelijke coulisselandschap zijn terug te vinden, geeft het gebied rondom de Nistelrodeseweg een wat rommelige en versnipperde aanblik, mede door de diversiteit van functies en bedrijven die zich vaak vestigen in een dergelijke stadsrandzone. In die zin heeft het gebied al een bepaalde mate van verstedelijking ondergaan en is het al lang niet meer aan te duiden als agrarisch buitengebied.de bouw van het ziekenhuis vormt de aanzet voor een nieuwe ontwikkeling in Uden-Noord. Het ziekenhuis is de spil in de ontwikkeling van een zorgpark. Naast de ontwikkeling van het zorgpark, biedt Uden-Noord ook ruimte aan andere programma s en functies, zoals woningbouw, toeristische en recreatieve functies en passende (dienstverlenende) bedrijvigheid. In combinatie met de bijzondere ligging biedt dit kansen om Uden-Noord te laten uitgroeien tot een onderscheidende locatie voor Uden en de regio.

6 Integratie stad en land in Uden-Noord Binnen het principe van integratie van stad en land, zetten we in op het versterken van de groenstructuur in het plangebied. De groene hoofdstructuur in Uden Noord moet voldoende robuust en duurzaam zijn om de beoogde stedelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Stedelijke ontwikkeling is mogelijk in samenhang met een evenredige landschapsontwikkeling. Dit betekent dat we ook binnen de groene hoofdstructuur moeten zorgen voor een groene geleding of landschappelijke verbindingen. In Uden Noord ontstaat een nieuw landschap met stedelijke functies in een groene setting. De schaal en maat van de stedelijke bebouwing, maar ook de mate van stedelijkheid van de beoogde functies, nemen af in noordelijke richting. Het aanhaken bij de potenties van de A50 aan de ene kant en de nabijheid van de Maashorst aan de andere kant, past binnen dit thema. Dit betekent dat bij de ontwikkeling van nieuwe functies het tegelijkertijd ontwikkelen van groen een belangrijk middel is om op de lange termijn te komen tot een duurzame, groene en landschappelijke onderlegger. Naast het belang van deze onderliggende landschapsstructuur, kan het groen ook bijdragen aan het onderscheidende karakter van Uden-Noord. Zo wordt de aanwezigheid van de Maashorst al aangekondigd bij de afslag van de A50. Voor het project multizorgcentrum de drie Kronen geldt gaat het om een relatief stedelijke functie in de vorm van een gebouw in 4 lagen gaat. Het gebouw ligt aan de zuidzijde van het plangebied Uden Noord en is mede bepalend voor het beeld van deze entree van Uden en Uden Noord. In deze entreezone wordt gewerkt met noordzuid gelegen groene singels die de verschillende gebouwen van elkaar scheiden. Deze singelstructuur vormt een aanzet voor verdere ontwikkeling in noordelijke zijde in de toekomst. Vanwege de ligging aan de Ringbaan Noord is ook de landschappelijke inpassing van het gebouw met behulp van groen een belangrijk element wat bijdraagt aan een representatieve uitstraling.

7 ANALYSE De locatie De locatie voor Multizorgcentrum de drie Kronen ligt direct ten noorden van de Rondweg, nabij de afslag van de A50 vanuit de richting Eindhoven en de rotonde aan de Bitswijk en Nistelrodeseweg. Het maakt onderdeel uit van een gebied dat wordt begrensd door de A50 aan de westzijde, de Nistelrodeseweg aan de noordzijde en de Rondweg aan de zuidzijde. In de directe omgeving van dit gebied hebben de laatste jaren enkele nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden zoals de bouw van het ziekenhuis Bernhoven en de hotel van der Valk. Allereerst is de A50 als directe verbinding vanuit Eindhoven naar Arnhem-Zwolle aangelegd. De A50 heeft het oorspronkelijke agrarische gebied in twee delen verdeeld. De bebouwingsconcentratie het Loo ten westen van de A 50 heeft zijn oorspronkelijke agrarische karakter behouden. Het gebied tussen de A50 en de Nistelrodeseweg heeft veel meer zijn oorspronkelijke agrarische karakter verloren en heeft ruimte geboden aan allerlei ander functies. Overall maakt het gebied een wat rommelige indruk. Direct achter de locatie van hotel van der Valk en de beoogde locatie voor het Multizorgcentrum liggen een aantal woningen aan de Handwijzerstraat en de Looweg. Hier overheerst meer een landelijk woonmilieu. In de masterplan Uden Noord is aangegeven dat als gevolg van de transformatie van het gebied deze functie op termijn uit het gebied zou kunnen verdwijnen. Vanaf de Rondweg is er op dit moment een open zicht op de achterkanten van de tuinen en de woningen aan de Handwijzerstraat. De locatie zelf bestaat op dit moment uit een akker. De locatie ligt hoog ten opzichte van de Rondweg. In feite ligt de Rondweg zelf relatief laag ten opzichte van het omliggende gebied. Aan de overzijde van de locatie ligt het A50 park en de woonwijk vijfhuis. Meer bij de rotonde ligt de elektronica en witgoedwinkel van Ben van Dijk. De beoogde locatie voor Multizorgcentrum de drie Kronen is te bereiken via de afslag vanaf de rotonde van de A50.

8 Bedrijfsconcept achter plannen Multizorgcentrum Vitale Multizorg wil vervolgens meerdere zorgverleners laten clusteren in één gebouw, waarbij de zorgverleners van de ene kant van elkaars diensten en de gezamenlijke faciliteiten gebruik kunnen maken en van de andere kant de klant voordeel heeft door een optimale zorgverlening en een efficiënte logistiek. Door de verzekeraars zullen in de nabije toekomst eisen gesteld gaan worden aan de uitvoering van therapie en het verstrekken van hulpmiddelen. Om op deze ontwikkeling te anticiperen heeft Paul van den Brand als bedrijf en initiatiefnemer van De Drie Kronen Multizorg Uden gezocht naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering hierop aan te passen en uit te breiden. De vraag naar hulpmiddelen en therapie zal in de loop der jaren alleen maar toenemen. Dit komt voort uit het feit dat de mens steeds langer leeft en er dus meer behoefte ontstaat aan nieuwe heupen, gewrichten e.d., waarvoor weer therapie en hulpmiddelen nodig zijn. Door het oprichten van een Multizorg centrum wil Paul van den Brand invulling geven aan een maatschappelijk vraag die de komende jaren zal ontstaan. Door in basis een administratieve organisatie tussen de verschillende zorg verlenende bedrijven en de verzekeraars op te zetten worden meerdere disciplines gekoppeld en klanten efficiënter en goedkoper geholpen.

9 Stedenbouwkundige opzet BERNHOVEN LOCATIE 3 KRONEN VITALE ZORG VAN DE VALK KANTOREN POORT VAN UDEN LOCATIE BEN VAN DIJK

10

11 Het Multizorgcentrum de drie Kronen wordt ontwikkeld op de hoek Rondweg Nistelrodesweg. Het wordt ontsloten vanaf de rotonde bij de afslag van de A 50. Het Multizorgcentrum krijgt ca. 190 parkeerplaatsen die voor het grootste deel aan de achterzijde /noordwestelijke zijde worden gerealiseerd. Het gebouw maakt onderdeel uit van het entreegebied van Uden aan de noordzijde. In de ruimtelijke opzet gaat het hier om wat grotere gebouwen met een orientatie op de Rondweg Nistelrodeseweg, de hoofdstructuur in het gebied.

12 De locatie ligt op plek waar veel zaken bij elkaar komen. De infrastructuur vanaf de afslag van de A50 loopt met een boog door het gebied. Op de plaats waar de lijn Bitswijk Nistelrodeseweg wordt geraakt ligt de rotonde. De rotonde verdeelt het verkeer richting het ziekenhuis en de Maashorst aan noordelijke zijde via de Nistelrodeweg, de verbinding afslag A50 aan westelijke zijde danwel provinciale weg richting de kern Zeeland in oostelijke richting en tenslotte is dit het punt waarvandaan men vanaf de noordzijde van Uden richting het centrum van Uden kan gaan. Aan de zuidzijde van de Rondweg bevinden zich de 1- en 2 laagse bebouwing van Ben van Dijk electronics. Aan de overzijde van de Nistelrodeseweg bevindt zich een bosje met daarachter het parkeerterrein van ziekenhuis Bernhoven en wat verder weg het ziekenhuis. Achter de locatie liggen enkele bestaande woningen.

13 Om rust te creëren in dit stelsel van richtingen en mogelijke oriëntaties voor het gebouw is er voor gekozen om samenhang te zoeken met het gebouw van Hotel van der Valk. Het Multizorgcentrum schuift niet vóór het gebouw van der Valk maar pakt een bepaalde rooilijn op en laat deze lijn doorlopen tot om de hoek. De hoek van het gebouw gericht op de rotonde is het meest markant in het beeld. Om de hoek van het Multizorgcentrum ontstaat een eerste zicht op het ziekenhuis.

14 Groenstructuur In het Masterplan Uden Noord is aangegeven dat de integratie van stad en land een belangrijk onderliggend ordeningsprincipe is. De locatie van het Multizorgcentrum ligt het dichts bij de bestaande stad en maakt tevens ondertdeel uit van het entreegebied aan de noordzijde van Uden. In dit gebied is ruimte voor een stevigere stedelijke ontwikkeling maar dan wel hand in hand met de ontwikkeling van een groene representatieve uitstraling en de eerste aanzetten voor een robuuste groenstructuur. Er is gekozen voor een kamergewijze verdeling van de noordelijke zijde van het entreegebied waarbij de verschillende stedelijke ontwikkelingen van elkaar gescheiden worden door groene wallen.

15 Het gebouw In de plannen voor het Multizorgcentrum wordt uitgegaan van een gebouw met 4 lagen. De entree van het gebouw bevindt zich aan de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw. Het gebouw kenmerkt zich door zijn geknikte vorm waarmee het zich zowel op de Rondweg, de Nistelrodeseweg als op de Rotonde oriënteert. In de basis bestaat het gebouw uit drie hoofdvolumes die met elkaar verbonden zijn door tussenleden. De die volumes oriënteren zich respectievelijk op de Rondweg, de Rotonde, en de Nistelrodeseweg. Het gebouw staat als het ware met de punt of hoek naar buiten gericht waardoor er een groene tuin ontstaat zone aan de buitenzijde en een parkeergebied aan de binnen zijde. Aan deze zijde ligt ook de entree van het gebouw.

16 Architectonisch Concept Voor het architectonisch concept is uitgegaan van 3 hoofdvolumes die met elkaar verboden zijn middels tussenleden. Zoals al voor de stedenbouwkundige opzet is aangegeven oriënteren deze Volumes zich op Rondweg, rotonde en Nistelrodeweg. In aansluiting op de bebouwing van hotel van der valk en ziekenhuis Bernhoven is gezocht eenvoud en rust als tegenwicht voor alle richtingen, richtingsverdraaingen en verkeersstromen in het gebied. Gevels ontstaan uit een spel van horizontale en vertikale lijnen. Raamopeningen geven de gevel vervolgens levendigheid. In de gevel is ruimte voor een logische plaatsing van reclameobjecten als onderdeel van de gevel.

17

18

19 Beeldkwaliteit Het entreegebied nabij de A 50 is een gebied waar het ambitieniveau voor de toekomst hoog ligt. Op dit moment de is de kwaliteit van de bebouwing in op deze locatie en de directe omgeving aan de Rondweg bijzonder hoog. Bij toekomstige ontwikkelingen in dit entreegebied van Uden dient een beeldkwaliteitplan gemaakt te worden, om op die manier de kwaliteit te verhogen. Om te komen tot een kader met beeldkwaliteitsregels is vooral gezocht naar criteria die zich richten op de bebouwing zelf én naar criteria over de gewenste samenhang met de omgeving. Daarbij dient in ogenschouw te worden genomen dat de ontwikkeling van het Multizorgcentrum na Hotel van der Valk de 2 e nieuwe ontwikkeling is in het gebied. Dit betekent dat het nog niet echt mogelijk is om veel criteria in te zetten die uit gaan van onderlinge samenhang. Wel heeft de welstandscommissie voor dit soort nieuwe ontwikkelingen indien nodig de algemene welstandscriteria uit de welstandsnota te gebruiken. Daarbij dient echter wel te worden opgemerkt dat de welstandsbeoordeling zich hier primair richt op het handhaven of gericht veranderen en verbeteren van de basiskwaliteit van het gebied. Daarbij wordt zorgvuldig gekeken naar de invloed op de omgeving en de architectonische uitwerking van het bouwplan. Detaillering en materialisatie worden op hoofdlijnen bekeken. uitsnede kaartbeeld welstandsnota Uden 2013 met locatie Multizorgcentrum

20 Het Multizorgcentrum is de tweede ontwikkeling in dit gebied. Duidelijk is dat het thema integratie stad en land belangrijk is voor Uden Noord en daarmee de inpassing van stedelijke bebouwing in een groene omgeving. De insteek is om uit te gaan van bruikbare welstandscriteria zoals die al voor Hotel van der Valk zijn ingezet waarbij bekeken wordt of er nog criteria vervallen of aangevuld moeten worden vanwege de specifieke aard van het gebouw. Ook de denkrichting uit het Masterplan Uden Noord is hiervoor een basis. Dit betekent ook dat op dit moment vooral gebruik wordt gemaakt van de algemene welstandscriteria die zijn opgenomen in de welstandsnota. Op enkele onderdelen zoals op het onderdeel van de groene inpassing van het gebouw zijn deze algemene welstandscriteria aangevuld. Algemene criteria Relatie tussen vorm, gebruik en constructie de verschijningsvorm van het gebouw dient een relatie te hebben met het gebruik ervan en de wijze waarop het gemaakt is, terwijl de vormgeving daarnaast ook zijn eigen samenhang en logica heeft. Relatie tussen bouwwerk en omgeving het gebouw dient een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de openbare (stedelijke of landschappelijke) ruimte. Daarbij worden hogere eisen gesteld naarmate de openbare betekenis van het bouwwerk of van de omgeving groter is. Het bestaansrecht van het gebouw ligt niet in het eigen functioneren alleen, maar ook in de betekenis die het gebouw heeft in zijn stedelijke of landschappelijke omgeving. Ook van een gebouw dat contrasteert met zijn omgeving mag worden verwacht dat het zorgvuldig is ontworpen en de omgeving niet ontkent. Betekenissen van vormen in de sociaal-culturele context verwijzingen en associaties moeten zorgvuldig worden gebruikt en uitgewerkt, zodat er concepten en vormen ontstaan die bruikbaar zijn in de bestaande maatschappelijke realiteit. Evenwicht tussen helderheid en complexiteit In het bouwplan is structuur aangebracht in het beeld, zonder dat de aantrekkingskracht door simpelheid verloren gaat.

21 Schaal en maatverhoudingen het ontwerp heeft een samenhangend stelsel van maatverhoudingen heeft dat beheerst wordt toegepast in ruimtes, volumes en vlakverdelingen. Materiaal, textuur, kleur en licht het materiaal, de textuur, de kleur en het licht ondersteunen het karakter van het bouwwerk zelf en ondersteunen en de ruimtelijke samenhang met de omgeving of verduidelijken de te verwachten ontwikkeling. In aanvulling op deze algemene welstandscriteria voor het ontwerp van het hotel zijn de volgende specifieke welstandscriteria opgesteld : Beeldkwaliteit Bebouwing Bebouwing en omgeving In de karakteristiek dient aansluiting te worden gezocht bij het beeld van een gebouw in enkele bouwlagen met een horizontale ordening. Het parkeerterrein dient waar mogelijk een groene uitstraling te krijgen Architectuur en oriëntatie: Een heldere bebouwingskarakteristiek met een heldere vormgeving. Het Multizorgcentrum krijgt een representatieve voorgevel en oriënteert naar de Rondweg. Rotonde en Nistelrodeweg Kleur en materiaalgebruik: Felle kleuren en onnatuurlijke kleuren zijn niet toegestaan. Rekening dient gehouden te worden de groene uitstraling van de omgeving. Zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, stucwerk, hout, glas en staal. Reclame : Logo s en reclame staan ten dienste van de functies in het gebouw en mogen de verhoudingen van het gebouw als geheel niet verstoren. Ledreclames bijvoorbeeld in de vorm van schermen aan de gevel zijn niet toegestaan. Eventuele reclame-elementen die aangebracht worden dienen als onderdeel van de gevel te worden gezien en als onderdeel van de gevel te worden ontworpen.

CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VAN DER VALK UDEN-NOORD Gemeente Uden oktober 2011

CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VAN DER VALK UDEN-NOORD Gemeente Uden oktober 2011 CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VAN DER VALK UDEN-NOORD Gemeente Uden oktober 2011 Schets Uden Noord Met locatie van der Valk aan Rondweg en afslag A50 Inleiding Het voorontwerp-bestemmingsplan Hotel

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN AMBULANCEPOST EIKENHEUVELWEG Gemeente Uden mei 2014

BEELDKWALITEITPLAN AMBULANCEPOST EIKENHEUVELWEG Gemeente Uden mei 2014 BEELDKWALITEITPLAN AMBULANCEPOST EIKENHEUVELWEG Gemeente Uden mei 2014 Ligging plangebied in Uden Uden-Zuid met Ambulancepost aan Eikenheuvelweg nabij afslag A50 Inleiding Het ontwerp-bestemmingsplan Ambulancepost

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN JULIANASTRAAT 9-11 UDEN

BEELDKWALITEITPLAN JULIANASTRAAT 9-11 UDEN (bron Bestemmingsplan Markt 20-22) BEELDKWALITEITPLAN JULIANASTRAAT 9-11 UDEN Gemeente Uden oktober 2010 Straatbeeld Julianastraat met percelen nummer 9 en 11 op voorgrond Inleiding Op de locatie Julianastraat

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Algemene en object gerichte criteria

Hoofdstuk 6. Algemene en object gerichte criteria Hoofdstuk 6. Algemene en object gerichte criteria 6.1. Inleiding In dit hoofdstuk worden criteria genoemd die niet gebiedsspecifiek zijn maar in de gehele gemeente gelden. Het gaat om meer algemene criteria

Nadere informatie

CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VERHOEVEN MARKT UDEN Gemeente Uden december 2010

CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VERHOEVEN MARKT UDEN Gemeente Uden december 2010 CONCEPT-BEELDKWALITEITPLAN HOTEL VERHOEVEN MARKT 20-22 UDEN Gemeente Uden december 2010 Straatbeeld Markt met Hotel Verhoeven Inleiding Op de locatie Markt 20-22 te Uden wordt een plan voor de aanpassing

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

4 Algemene welstandscriteria

4 Algemene welstandscriteria 74 4 Algemene welstandscriteria 4.1. Toelichting In dit hoofdstuk worden de algemene welstandscriteria genoemd, die bij iedere welstandsbeoordeling worden gehanteerd. Deze criteria zijn gebaseerd op de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Westerhei in Nieuwendijk. Gemeente Werkendam

Beeldkwaliteitplan Westerhei in Nieuwendijk. Gemeente Werkendam Beeldkwaliteitplan Westerhei in Nieuwendijk Gemeente Werkendam Titel: Beeldkwaliteitplan Westerhei, Nieuwendijk Status: Definitief Rapportnummer: 209x00711-BKP Nieuwendijk - Westerhei-20160620 BRO Boxtel

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N BEELDKWALITEITSPLAN April 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 1.1. Algemeen 1 1.2. De kamers 1 1.3. Richtlijnen voor de kavel en bebouwing 1 1.4. Procedure 1 Gebied 3 en 4 6 Gebied 5 Accent langs Rijksweg 50

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1 Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt 2017 1e fase, deelgebied bedrijven Gelders Genootschap 1 1 INLEIDING AANLEIDING Op een locatie aan de noordzijde van de kern Overasselt zal de ontwikkeling van een

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL INHOUD 1 inleiding 2 stedebouwkundige visie 3 beeldkwaliteit HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan september 2016 Gemeente

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark De Groote Vliet

Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark De Groote Vliet Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark De Groote Vliet 1 2 Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark De Groote Vliet februari 2004 3 4 Inhoud Inleiding 7 Leeswijzer 9 1. Stedenbouwkundig plan bedrijvenpark De Groote

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011 BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset Concept 20-10-2011 Inleiding Achtergrond / ligging Voor de beide scholen voor speciaal onderwijs de Duisterhoutschool

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12 Inhoudsopgave 1 Beeldkwaliteitsplan 1.1 Inleiding 1.2 Ruimtelijke structuur Waarland 1.3 Huidige situatie 1.4 Het plan 1.5 Beeldkwaliteit 1.5.1 Beschrijving 1.5.2 Criteria 1.5.2.1 criteria Welstansdsnota

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Roode Camer in Hank. Gemeente Werkendam

Beeldkwaliteitplan Roode Camer in Hank. Gemeente Werkendam Beeldkwaliteitplan Roode Camer in Hank Gemeente Werkendam Titel: Beeldkwaliteitplan Roode Camer, Hank Status: Definitief Rapportnummer: 209x00711-BKP Hank - Roode Camer-20160620 BRO Boxtel Datum: 20 juni

Nadere informatie

gemeente Harderwijk Beeldkwaliteitplan Uitbreiding Lorentzhaven

gemeente Harderwijk Beeldkwaliteitplan Uitbreiding Lorentzhaven gemeente Harderwijk Beeldkwaliteitplan Uitbreiding Lorentzhaven februari 2010 gemeente Harderwijk Beeldkwaliteitplan Uitbreiding Lorentzhaven inhoud 1. Inleiding 2. Het ruimtelijk plan voor de uitbreiding

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

1.6 Leeswijzer. van de inrichting van de openbare ruimte opgenomen.

1.6 Leeswijzer. van de inrichting van de openbare ruimte opgenomen. 1.6 Leeswijzer Het onderhavige beeldkwaliteitsplan omvat, naast deze inleiding, twee delen. In deel B worden de criteria voor toetsing van bouwplannen in het kader van welstand gegeven. Deel A omvat de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk Concept In opdracht van: Ariëns groep Door: HSRO Stedenbouw en Ruimtelijke ontwikkeling April 2016 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL Gorinchem, maart 2012 Drs. J. Beijer en Drs. M. Meerkerk INLEIDING In dit beeldkwaliteitplan voor de watertoren van Uppel worden handreikingen geboden aan de hand waarvan

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012 WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN Rijssen Bedrijven Gebiedsgerichte criteria 31 mei 2012 2 WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 3 RIJSSEN BEDRIJVEN Inhoudsopgave 1.0 Rijssen bedrijven gebiedsgerichte criteria 1.1

Nadere informatie

Nieuw Veenlanden I. Beeldkwaliteitplan 01.11.2007

Nieuw Veenlanden I. Beeldkwaliteitplan 01.11.2007 Nieuw Veenlanden I Beeldkwaliteitplan 01.11.2007 2 BKP Nieuw Veenlanden BKP Nieuw Veenlanden 3 Inhoud 0. Inleiding 0.1 Beeldkwaliteitplan 0.2 Leeswijzer 1. Sfeer en karakter Nieuw Veenlanden I 2. Kaveltypen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan centrum Hoogwoud

Beeldkwaliteitplan centrum Hoogwoud Beeldkwaliteitplan centrum Hoogwoud gemeente Opmeer A.J. Investments BV Titel: Beeldkwaliteitplan centrum Hoogwoud Status: Concept Rapportnummer: 211x04449 Datum: 02-06-2015 BRO Amsterdam Opdrachtgever:

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Inhoud 1.0 Inleiding 1.1 Locatie

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg Gemeente West Maas en Waal 5 oktober 2011 projectnummer 62188 I SAB ARNHEM BEELDKWALITEITPLAN, DREUMEL, UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LAGEWEG

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Ka d e r Zie ook plankaart schaal 1:500 Theater AFAS Uitgeefbaar Veld West: 6.128 41.54 m Legenda Plangrens 78.97 m 69.37 m 41.78 m 39.31

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen Beeldkwaliteitsplan Oldenhave/Bos, Ruinen Govert Flinckstraat 31 8021 ET Zwolle Postbus 1158 8001 BD Zwolle T. 038 421 68 00 F. 038 421 07 37 info@witpaard.nl www.witpaard.nl mei 2008 Inleiding Dit Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

GEMEENTE NOORDENVELD BEELDKWALITEITSPLAN BRINKHOFWEIDE NORG

GEMEENTE NOORDENVELD BEELDKWALITEITSPLAN BRINKHOFWEIDE NORG GEMEENTE NOORDENVELD BEELDKWALITEITSPLAN BRINKHOFWEIDE NORG Inhoudsopgave 1. Beeldkwaliteitsplan 4 1.1 Het beeldkwaliteitsplan 5 1.2 De status van het beeldkwaliteitsplan 5 1.3 De opbouw van het beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen GEMEENTE WIJCHEN Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het opstellen van het voorliggend landschapsplan voor het perceel Graafseweg 916 te

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Oorsprong van het plangebied Erve Broekmate is een locatie in het zuiden van Nijverdal. Ter hoogte van de kruising van de Keizersweg met

Nadere informatie

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018 NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) T P E C C N O 01 FEBRUARI 2018 adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling correspondentie SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem T: 026 357 69 11 E: info@sab.nl

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31 Situering - De situering van de bebouwing dient te worden afgestemd op de bebouwingskarakteristieken van de directe omgeving. - In gebieden waarbij in de situering sprake is van een grote mate van eenheid

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T P L A N H A R I N X M A L A N D S N E E K N O O R D E L I J K VA N FA F S E 1 E

B E E L D K WA L I T E I T P L A N H A R I N X M A L A N D S N E E K N O O R D E L I J K VA N FA F S E 1 E BEELDKWALITEITPL AN N N E R K A PROJECT Beeldkwaliteitplan Harinxmaland Sneek, noordelijk van fase 1E projectnummer: 20161026.2 OPDR ACHTGEVER Gemeente Súdwest-Fryslân OPS TELLER Rho adviseurs voor leefruimte

Nadere informatie

Bouwkavels De Watertuinen

Bouwkavels De Watertuinen Toelichting op de welstandscriteria en de beeldkwaliteit dd. 16 maart 2017 Tijdens de inloopbijeenkomst van 7 maart 2017 bleek dat er behoefte is aan meer informatie over wat voor soort woning u kunt bouwen

Nadere informatie

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL P l e k v o o r i d e e ë n Beeldkwaliteitsplan LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL RENBAANSTRAAT TE NOORDWOLDE 267.00.02.06.00 18 november 2015 2 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 05 1.2 Stedenbouwkundig

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN Gemeente Uden Beeldkwaliteitplan Lange Goorstraat, Uden projectgegevens: BKP01-UDE00023-01C Rosmalen, 13 februari 2009 Telefoon: 073 52 33 900 Hoff

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint Gemeente Hardinxveld-Giessendam Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint 2 Studiegebied voor het beoogde Facilitypoint tussen de Peulenlaan en de A15 Stedenbouwkundig advies reclamemast Facilitypoint STEDENBOUWKUNDIG ADVIES

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Nieuwe Banne in Sleeuwijk. Gemeente Werkendam

Beeldkwaliteitplan Nieuwe Banne in Sleeuwijk. Gemeente Werkendam Beeldkwaliteitplan Nieuwe Banne in Sleeuwijk Gemeente Werkendam Titel: Beeldkwaliteitplan Nieuwe Banne, Sleeuwijk Status: Definitief Rapportnummer: 209x00711-BKP Sleeuwijk - Nieuwe Banne-20160620 BRO

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Delden - Noord, Herziening Ressingplein 2. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Delden - Noord, Herziening Ressingplein 2. Gemeente Hof van Twente. Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Delden - Noord, Herziening Ressingplein 2. Gemeente Hof van Twente. 6 mei 2014 Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Delden - Noord, Herziening Ressingplein

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Op weg naar het Masterplan openclub Klimmen. Welkom 29 juni 2016

Op weg naar het Masterplan openclub Klimmen. Welkom 29 juni 2016 Op weg naar het Masterplan openclub Klimmen Welkom 29 juni 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom door de dagvoorzitter Wim van de Kerkhof Op weg naar het Masterplan agenda Toelichting door bestuursvoorzitter

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg

Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg Welstandsparagraaf Locatie Hoofdweg Ontwerp 8 november 2011 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg

Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Beeldkwaliteitsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg Projectnummer 267.28.05.01.00.01 23 oktober 2014 Inhoud 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

GEMEENTE BRONCKHORST

GEMEENTE BRONCKHORST GEMEENTE BRONCKHORST Bestemmingsplan Vorden, Ruurloseweg-Enkweg Bijlage: Beeldkwaliteitsplan Vorden, Ruurloseweg-Enkweg Beeldkwaliteitsplan Vorden, Ruurloseweg Enkweg In aanvulling op de welstandsnota

Nadere informatie

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010 De Tuinen II Beeldkwaliteitsplan 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Beeldkwaliteitsplan De Tuinen II 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Inhoud 1.0 Doel en status 07 2.0 Karakterschets van het gebied 09 3.0 Beeldkwaliteitscriteria

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam.

Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Bijlage 9: Motivering niet vaststellen beeldkwaliteitscriteria Landgoed de Klauwenhof en nieuw woonkavel aan de Lange Klauwenhof Didam. Inleiding Vanaf 14 mei 2015 hebben gedurende 6 weken ter inzage gelegen

Nadere informatie

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Gemeente Reusel - de Mierden Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Documentatiepagina Opdrachtgever(s): Crijns Rentmeesters Titel rapport: Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel te Reusel - de Mierden Rapporttype: Rapportnummer:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

Concept d.d. 8 november 2011

Concept d.d. 8 november 2011 1 BEELDKWALITEITPLAN MAARTENSWOUDEN Aanvulling november 2011 Gemeente Drachten Werknummer: 899.301.00 November 2011 Kuipercompagnons 2 Inhoudsopgave blz. 1. INLEIDING 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging

Nadere informatie

Typisch gemert. Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls

Typisch gemert. Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls Typisch gemert gemert Stedenbouwkundige hoofdstructuur en beeldkwaliteit geven Gemert een nieuwe impuls RUIJSCHENBERGH DE STROOM NAZARETH RUIJSCHENBERGH NAZARETH DE STROOM Typisch Gemert Stedenbouwkundige

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN

WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN 2.2 Welstandsniveaus Aan elk gebied in de gemeente Bernheze is een welstandsniveau toegekend. De basis voor het welstandsniveau is gelegen

Nadere informatie

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing Situatie plangebied, met omkaderd het boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw Impressie bouwvolumes: boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw TOELICHTING en ONDERBOUWING

Nadere informatie

Welstandscriteria parkeergarage Revius

Welstandscriteria parkeergarage Revius Welstandscriteria parkeergarage Revius dsob-roi-mr april 2016 Inleiding De bebouwing langs de zuidzijde van de Tesselschadestraat is divers voor wat betreft de grootte, hoogte en leeftijd. De gebouwen

Nadere informatie

AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID

AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID GEBIED AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID Gebiedsbeschrijving Buiten Zuid is het meest zuidelijk gelegen deelgebied van de nieuw te bouwen woonwijk Oosterveld. Het gebied wordt begrensd door: --de

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen september 2014 2 Planbeschrijving Aan de noord-oost kant van Borne ligt het historische erf met zijn monumentale status. Het erf en de boerderij

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

(Nieuw Borne, Oost Esch, Tuinstad, Singelwonen, Bornsche Beekpark, De Veste, Landgoed Wildiek en Piepersveldweg 5)

(Nieuw Borne, Oost Esch, Tuinstad, Singelwonen, Bornsche Beekpark, De Veste, Landgoed Wildiek en Piepersveldweg 5) CVDR Officiële uitgave van Borne. Nr. CVDR390637_1 19 juni 2018 Beeldkwaliteitplan Bornsche Maten Beeldkwaliteitplan Bornsche Maten (Nieuw Borne, Oost Esch, Tuinstad, Singelwonen, Bornsche Beekpark, De

Nadere informatie

Watergangen en duikers Optimalisatie omliggend watersysteem 4.5 Beeldkwaliteit Algemeen

Watergangen en duikers Optimalisatie omliggend watersysteem 4.5 Beeldkwaliteit Algemeen Langs de watergangen aanwezige bomen bevinden zich aan de wegzijde van de watergangen, en vormen daarom geen belemmering voor de verbreding die aan de kavelzijde plaatsvindt. De te realiseren verbreding

Nadere informatie

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3.4. Sint Jansklooster Gebiedsbeschrijving Structuur Aan de oostelijke rand van de stuwwal is de lintbebouwing van Sint Jansklooster uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Welstandsnota Algemeen

Welstandsnota Algemeen Welstandsnota 2 1. Algemeen Op 1 januari 2003 is de Woningwet 2002 in werking getreden. In deze wet wordt een structureel andere opzet gegeven aan het welstandstoezicht. Het welstandstoezicht moet objectiever

Nadere informatie

KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT

KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT 2 I KIJKDUIN, FINEST OF OCKENBURGH INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE PLANGEBIED IN OMGEVING 6 MASTERPLAN KIJKDUIN 8 LOCATIE 10 AMBITIE 16 SFEER

Nadere informatie

GROENEWEG HEIDE, VENRAY BEELDKWALITEIT

GROENEWEG HEIDE, VENRAY BEELDKWALITEIT GROENEWEG HEIDE, VENRAY BEELDKWALITEIT i.o.v. gemeente Venray projectnummer 100111 SAB Arnhem november 2011 GROENEWEG HEIDE 2 INLEIDING De gemeente Venray is voornemens in het dorp Heide circa 30 woningen

Nadere informatie

Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.)

Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.) Bedrijventerrein Overamstel (deelgebied Daniël Goedkoopstraat / Willem Fenengastraat e.o.) Beoordelingskader Bij de beoordeling of een bouwwerk voldoet aan redelijk eisen van welstand als bedoeld in art

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT April 2015 1.1 Ligging van het plangebied en ruimtelijke relaties De situatie aan de zuidzijde van Zierikzee is jarenlang in ruimtelijke zin onsamenhangend

Nadere informatie

Concept welstandscriteria Islamitisch Cultureel Centrum De Bilt

Concept welstandscriteria Islamitisch Cultureel Centrum De Bilt Concept welstandscriteria Islamitisch Cultureel Centrum De Bilt Inhoud Locatie Islamitisch Centrum Bilthoven... 2 Aanleiding... 2 Gebiedsbeschrijving... 3 Bebouwingskenmerken (omgeving)... 4 Ontwikkeling

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT PIUSHOF. Stedenbouwkundig plan

BEELDKWALITEIT PIUSHOF. Stedenbouwkundig plan 1 / 11 2 / 11 BEELDKWALITEIT PIUSHOF Voor u ligt het beeldkwaliteitplan van Piushof. Dit betreft een woningbouwontwikkeling van 62 woningen die gelegen zijn in een groene setting. Voor deze nieuwe woningen

Nadere informatie

Datum en periode ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan : 31 maart 11 mei 2011

Datum en periode ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan : 31 maart 11 mei 2011 Bijlage 1 NOTA VAN ZIENSWIJZEN Bestemmingsplan Breestraat - Wisselstraat Datum en periode ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan : 31 maart 11 mei 2011 Tijdig ingekomen zienswijzen: 4 Belanghebbenden:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Oevers E

Beeldkwaliteitplan Oevers E Beeldkwaliteitplan Oevers E 17 december 2004 Zoals vastgesteld in de gemeenteraad van Meppel dd 7-7-2005 1 Inleiding Voor u ligt het Beeldkwaliteitplan Oevers E. Het beeldkwaliteitplan gaat in op de uiterlijke

Nadere informatie

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES 04. observaties. "De stedenbouwkundige structuur wordt gedragen door een aaneengesloten netwerk van bomenlanen, singels, plantsoenen en vijvers. Deze landschappelijke karakteristiek van het dorp is een

Nadere informatie

Gebied 14 Hemmen. het gebied is roodgekleurd op de kaart. Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141

Gebied 14 Hemmen. het gebied is roodgekleurd op de kaart. Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141 Gebied 14 Hemmen het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141 Gebiedsbeschrijving Structuur Hemmen ligt omringd door het Oeverwallen en stroomruggengebied.

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 2 I WAGENINGEN, DE MOUTERIJ INHOUDSOPGAVE AANLEIDING AANPASSING BEELDKWALITEITPLAN 5 CONTEXT 6 HUIDIGE SITUATIE 7 STEDENBOUWKUNDIG

Nadere informatie

Landelijk wonen aan de Westerstouwe. Beeldkwaliteitplan woningbouwlocatie Westerstouwe Meppel

Landelijk wonen aan de Westerstouwe. Beeldkwaliteitplan woningbouwlocatie Westerstouwe Meppel Landelijk wonen aan de Westerstouwe Beeldkwaliteitplan woningbouwlocatie Westerstouwe Meppel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Algemeen 5 1.2 Doelstelling 5 2. Uitgangspunten 2.1 De locatie 6 2.2 Stedenbouwkundig

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel status: definitief datum: 17 november 2014 projectnummer: 202630R.2015 adviseurs: Wle / Jke Gemeente Maasdriel Image 2010 2013 GOOGLE

Nadere informatie

De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de

De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de 4.5 Beeldkwaliteit 4.5.1 Algemeen De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de planvorming en het benoemen van de beeldkwaliteitregels om zorgvuldigheid en

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 Beleid. 3.2 Rijksbeleid. 3.3 Provinciaal beleid

HOOFDSTUK 3 Beleid. 3.2 Rijksbeleid. 3.3 Provinciaal beleid HOOFDSTUK 3 Beleid 3.1 Inleiding De beleidscontext voor het plangebied wordt gevormd door (Europese,) landelijke, provinciale, en gemeentelijke beleidsrapportages. In dit hoofdstuk is het relevante (Europees-,)

Nadere informatie