Betreft: informatiebrief begin schooljaar Aan: de ouder(s)/verzorger(s) met leerlingen in groep 4. Boskoop, 28 augustus 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: informatiebrief begin schooljaar Aan: de ouder(s)/verzorger(s) met leerlingen in groep 4. Boskoop, 28 augustus 2016"

Transcriptie

1 OBS De Populier Populierenhof DG Boskoop Betreft: informatiebrief begin schooljaar Aan: de ouder(s)/verzorger(s) met leerlingen in groep 4 Boskoop, 28 augustus 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Inmiddels is de eerste schoolweek alweer voorbij. Dit schooljaar starten we met zeventien leerlingen in groep 3/4 genaamd de Berken. Om elkaar, en uw kind, beter te leren kennen zullen er in week 37 (11 t/m 15 september) ouder vertel gesprekken plaatsvinden. Hier zult u op een later moment meer informatie over krijgen. Naast deze gesprekken wordt er school breed een informatiebrief verzonden door de leerkrachten met informatie over het desbetreffende schooljaar. In deze brief kunt u alvast wat belangrijke punten en afspraken lezen. Mocht iets niet duidelijk zijn het komende schooljaar, in de mail of informatie die u op een andere manier verkrijgt, neemt u dan graag contact op met mij. U bent altijd welkom op school, maar per mail of schooltelefoon ben ik ook bereikbaar. Rekenen. Rekenen In groep 4 werken we met de methode Alles Telt. Deze methode heeft het schooljaar verdeeld in zes blokken met 25 lessen. Een blok heeft ongeveer vijf weken en wordt afgesloten met een toets. De volgende doelen horen bij de lesstof uit groep 4: * Getallen positioneren en lokaliseren op de honderdketting en de getallenlijn tot en met 100. * Buurgetallen van getallen tot en met 100. * Springen op een lege getallenlijn. * Getallen structureren. * Optellen en aftrekken tot en met 20 (analogie, dubbelen, bijna-dubbelen, aanvullen). * Optellen en aftrekken tot en met 100 zonder en met overschrijding van het tiental via rijgend rekenen. * Optellen, aftrekken en aanvullen in contexten van geld en tijd. * Verkorten van herhaald optellen. * Hoeveelheden structureren in vaste groepjes en rijen en handig tellen. * Vermenigvuldigtafels van 2, 5, 10, 4 en 3. * Gebruik van het keerteken.

2 * Vermenigvuldigen met euro s. * Structureren van getallen tot en met 200 in keersommen vanuit diverse contexten. * Verdelen eerst zonder, en later met rest. Tafels Voor groep 4 staan dit schooljaar de tafels erg centraal. De tafels zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het vak rekenen. Vanaf november/december komen tafelsommen voor in de rekenboeken bij de kinderen. Ook in het dagelijks leven gebruiken we regelmatig het hoofdrekenen met tafels. In groep 4 staan de tafels van 1,2,3,4,5 en 10 centraal. Hier wordt veel mee geoefend in de klas. Zij passen de tafels ook dagelijks toe. Rekenwerk gaat hierdoor een stuk vlotter. Sommige leerlingen zullen het nodig hebben om naast de oefentijd in de klas ook thuis de gelegenheid krijgen om dit (samen met u) te oefenen. Op die manier verwachten wij dat de tafels aan het eind van het schooljaar volledig zijn geautomatiseerd. Dan wordt het maken van een groot aantal van de opdrachten in het lesboek en de (CITO Rekenen&Wiskunde) toetsen gemakkelijker voor uw kind. Rekentuin Om op eigen niveau sommen te kunnen automatiseren wordt er gewerkt in het adaptieve computer programma Rekentuin. In dit programma lossen de leerlingen in een beperkte tijd rekensommen en rekenproblemen uit. Dit vanuit verschillende rekendoelen. Wanneer een leerling een bepaald doel beheerst biedt het programma automatisch een kort instructiefilmpje en nieuwe sommen aan op een hoger niveau. Dit blijft de leerling uitdagen. Leerlingen mogen thuis verder spelen en oefenen in de rekentuin. Belangrijk hierbij is dat de leerlingen zonder hulp in de rekentuin werken. Wanneer leerlingen geholpen worden of broertjes/zusjes in het account van de leerling spelen zal het rekenniveau niet meer aansluiten bij de leerling en zal het oefenen minder effectief zijn. Taal/ spelling Taal Betreft taal en spelling hebben wij de methode, Staal. Deze methode heeft een onderdeel taal en een onderdeel spelling. Deze onderdelen werken vanuit hetzelfde thema. De methode bestaat uit 8 thema s/blokken met ieder 20 lessen. Aan het einde van ieder blok volgt een toets. Binnen een blok zijn er 4 soorten lessen. In een woordenschat les krijgen de kinderen nieuwe woorden aangeboden op verschillende manieren. In een les taal verkennen gaan we aan de slag met taalkundige onderwerpen (bijvoorbeeld de woordsoorten en leestekens). In de schrijven-, spreken/ luisterles komen veel verschillende onderdelen aan bod. We hebben besloten om de kinderen, ter ondersteuning, om de 4 weken de woordenlijst (met de woorden die de komende weken centraal staan) mee naar huis te geven. De woorden van de woordenlijst worden dagelijks in de klas behandeld. Maar het zou fijn zijn als u ze ook regelmatig bespreekt met uw kind. Of laat de woorden eens "langskomen" in de dagelijkse gesprekken die u met uw kind voert. U zult zien hoe snel het woordenschatniveau van uw kind zich uitbreidt. De kinderen hebben afgelopen maandag al hun eerste woordenlijst meegekregen.

3 Spelling Staal spelling bestaat ook uit 8 blokken met ieder 20 lessen. Aan het eind van ieder blok volgt een toets, bestaand uit 20 losse woorden en 2 zinnen. De methode bestaat uit 3 onderdelen: spelling van woorden, werkwoordspelling( in groep 4 wordt de woordsoort werkwoord aangeboden en spelenderwijs gaan ze werkwoorden vervoegen) en grammatica( woordsoorten, en leestekens). In groep 4 zullen er 12 spellingsafspraken aangeleerd worden a.d.h.v. categorie afspraken die worden ondersteunt door categoriefilmpjes en categoriegebaren. Door het veelvuldige herhalen van deze categorieën zullen de kinderen de afspraken beter onthouden en eigen maken. Lezen Technische lezen, maar ook voorlezen/stillezen, is erg belangrijk in groep 3/4. Elke dag wordt er gelezen, waarvan drie dagen in vaste leesgroepen op niveau. Maar het dagelijks oefenen van het lezen thuis is ook erg belangrijk. Daardoor kan je de teksten in de klas beter lezen en begrijpen. Kinderen kunnen thuis goed oefenen door dagelijks hardop voor te lezen. U kunt dan direct positieve feedback geven op het gelezen stuk. Boekbespreking/spreekbeurt De leerlingen krijgen rond december een pakketje met informatie over hun boekbespreking en spreekbeurt. Ik maak een indeling zodat iedere leerling ruim van tevoren weet wanneer hij/zij zijn/haar boekbespreking of spreekbeurt heeft en dus op tijd kan gaan voorbereiden. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun boekbespreking en spreekbeurt, maar ik zou het uiteraard erg fijn vinden als u ze hierin kunt begeleiden. Aangezien het de eerste keer is dat ze een spreekbeurt of boekbespreking gaan houden, is helpen belangrijk. Uiteraard kan het weleens voorkomen dat een datum niet uitkomt, dit kunt u altijd van tevoren aan mij laten weten en dan plannen we met een elkaar een nieuwe datum. De Dag vandaag Elke dag beginnen we met De Dag Vandaag, een site gevuld met een agenda met dagelijks drie nieuwsstukjes. De onderwerpen die aangestipt worden zijn actueel of gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met leuke weetjes. Schrijven In groep 4 leren de kinderen voor het eerst de hoofdletters. Zodra alle hoofdletters aan bod zijn gekomen krijgen de kinderen, eenmalig van school een vulpen. Kanjertraining Kanjertraining is een effectieve lessenserie op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen.

4 In groep 4 komen de verhalen uit Max en de vogel aan bod. Door deze verhalen en de oefeningen krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en dat van de ander. Ze leren om te gaan met hun gevoelens, voor zichzelf op te komen, te luisteren naar anderen en conflicten op een goede manier op te lossen. De kanjertraining is op pijlers gebouwd: We vertrouwen elkaar We helpen elkaar We werken samen We hebben plezier We doen mee (De poster hangt centraal in de klas, omdat dit elke les weer aan de orde komt.) Verkeer 1 Keer in de week werken we aan verkeer. Hiervoor gebruiken wij de methode Let s go. Hierin komen verschillende verkeersonderwerpen aan bod zoals voorrang geven en krijgen. Natuur en techniek Wekelijks werken we met de volledig digitale lesmethode Binnenstebuiten waarbinnen projectmatig natuur en techniek aan bod komt. Elke les geeft een nieuwe uitdaging. Voorbeelden van deze uitdagingen zijn: Hoe kun je een tornado maken? Hoe kun je veilig een stroomdraad aanraken? Door middel van deze methode ontdekken en ervaren de kinderen stap voor stap de natuur en techniek door middel van onder andere proefjes en onderzoekjes. Creatieve vakken Binnen het rooster is er voldoende tijd en ruimte voor de creatieve vakken, zoals muziek, dans, drama, tekenen en handvaardigheid. Gym De leerlingen krijgen dit schooljaar twee keer per week gymles op maandagmiddag en dinsdagmiddag. Op maandagmiddag heeft groep 3/4 een spelles in het speellokaal die wordt verzorgd door juf Marjolein O. Op dinsdagmiddag heeft groep 3/4 gymles met toestellen in de gymzaal. Wanneer juf Marjolein O. voldoende gerevalideerd aan haar knie zal zij zelf de gymlessen verzorgen voor deze groepen, tot die tijd wordt de gymles met toestellen overgenomen door een sportleerkracht. Denkt u aan passende gymschoenen en sportkleding? Zonder gymschoenen kan uw kind wegens veiligheidsoverwegingen helaas niet mee gymmen Inloopmiddag Door het jaar heen zijn er verschillende momenten waarop u een kijkje kunt nemen in de klas. Houdt u hiervoor de nieuwsbrief in de gaten?

5 Klassenouder Tenslotte gaat er dit jaar weer van alles gebeuren waar ik uw hulp bij nodig hebt. Daarom zoek ik nog een klassenouder voor groep 4. Mocht u dit een leuke uitdaging vinden dan hoor ik dat graag. Uiteraard zullen er ook activiteiten plaatsvinden waarbij ik hulp nodig heb van meerdere ouders/verzorgers. Ik zal dan ook om meer hulp vragen. Bedankt alvast en mocht u na het lezen van deze brief nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groeten, Nicole Verbree

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 6 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Agenda: Informatie over de vakken van groep 3 Koffie en thee drinken, korte pauze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017 Op reis

Nieuwsbrief mei 2017 Op reis Nieuwsbrief mei 2017 Op reis Na de meivakantie startten we dus weer in ons tijdelijke lokaal. We waren daar -na ons proefweekje in april- al wel een beetje gesetteld. Waar we niet aan wenden was de herrie.

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

Informatieavond groep 4. Schooljaar

Informatieavond groep 4. Schooljaar Informatieavond groep 4 Schooljaar 2016-2017 Inhoud Samenwerken Informatie per leervak Algemene informatie Activiteiten met ouders Samenwerken Wij vinden het belangrijk dat we dit schooljaar met u samenwerken.

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting

Inhoud. voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Welkom Inhoud voorstellen leerkracht gouden weken werkwijze vakken toetsen en rapporten activiteiten in groep 6 tot slot afsluiting Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Monique Geerarts De Gouden

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 4

Informatieavond schooljaar Cluster 4 Informatieavond schooljaar 2015-2016 Cluster 4 Even voorstellen: Juf Iris Groep 4B Ma-di-woevrij Juf Anneke Groep 4B do Juf Ellen Groep 4A Ma t/m vrij Juf Yolanda Groep 4A Wo 1x in de 14 dagen En de klassenouders:

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN.

Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Welkom in groep 4-5 EVEN VOORSTELLEN. Groep 4 Wereld in getallen rekenen (snappet) Deze methode gaat uit van het dagelijks leven. Schema s en tekeningen worden hierbij gebruikt om de problematiek inzichtelijk

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6a Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag- en dinsdagmiddag, woensdag) Paula

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen.

OBS Stellegors schooljaar 2015/2016. Informatie groep 6. 1. De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. OBS Stellegors schooljaar 2015/2016 Informatie groep 6 1. De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen. Ter bevordering van het lezen werken we met de methode Estafette.

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 De volgende juffen werken in de groepen 4: Groep 4a: juf Annemarie (ma di) en juf Esther (wo do vrij). Groep 4b: juf Linda (ma di wo) en juf Sandra (do vrij). Zwemtijden:

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot -Samen talig en talentvol de wereld in- Groep 7 2017-2018 Court.vandersloot court.vandersloot@agora.nu Wat kunnen jullie verwachten dit schooljaar? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera uitvoering

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 4

Informatieavond schooljaar Cluster 4 Informatieavond schooljaar 2018-2019 Cluster 4 Even voorstellen: Juf Iris Groep 4B Di-woe-dovrij Juf Henny Groep 4B Ma Juf Ellen Groep 4A Ma-di -dovrij Juf Henny Groep 4A Woe En de klassenouders: Groep

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Klokhuis-app. Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken

Klokhuis-app. Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken Welkom in groep 4! Klokhuis-app Ziekmelden Klassenboek Pushmeldingen Inschrijven oudergesprekken Inhoud van de avond Voorstellen Welke vakken bieden we aan? Leerlingenzorg + Organisatie Verwachtingen Vragen

Nadere informatie

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1 Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok Legenda kleuren Getalbegrip Optellen en aftrekken Vermenigvuldigen en delen Verhoudingen Meten Meten Tijd Meten Geld Meetkunde Verbanden Legenda

Nadere informatie

Welkom in groep 5 EVEN VOORSTELLEN.

Welkom in groep 5 EVEN VOORSTELLEN. Welkom in groep 5 EVEN VOORSTELLEN. Rekenen Werken met Snappet met eigen leerdoelen Optellen / aftellen Tot 20 memoriseren Tot 1.000 hoofdrekenen Voorbereiden op cijferen Vermenigvuldigen / delen 1 t/m

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums

Wist u dat... JANUARI 2018 Belangrijke datums JANUARI 2018 Belangrijke datums M 8 D 9 Schoonmaakavond 19.00 uur W 10 Luizencontrole D 11 Groep 1 & 2 gaan op bezoek bij de bibliotheek in Emmeloord. V 12 M 15 D 16 W 17 D 18 Uitleg over schoolwise aan

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 5 2017-2018 1 Inhoud Algemene informatie... 3 Inhoud vakgebieden 5 Bijlage 7 2 Algemene informatie Binnenkomst In groep 5 komen de kinderen bij de bel zelfstandig naar binnen. Als er bijzonderheden

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle Groep 8, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 4

Informatieavond schooljaar Cluster 4 Informatieavond schooljaar 2017-2018 Cluster 4 Even voorstellen: Juf Iris Groep 4B Ma-di-woedo-vrij (1x in de 14 dagen) Juf Anneke Groep 4B Vrij (1x in de 14 dagen) Juf Ellen Groep 4A Ma-di t/m do-vrij

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30)

Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30) Informatie van groep 5 (8 september 2014) week 37 1. Algemene informatie. (19.30-19.45 / 19.45 20.30) Een vriendelijk verzoek om de presentielijst in te vullen, ook met hoeveel personen u hier bent. Daarnaast

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 4 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... Bijlage. 2 Algemene informatie De leerkracht Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat Gabriëlle Herz voor de groep.

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep R.K. Basischool De Dijsselbloem In groep 4 Informatieboekje leerjaar groep 4 2018-2019 Groepsleerkrachten: groep 4a juf Lydia Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. lkarijopawiro@dedijsselbloem.nl

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Esther en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Veghel samen met mijn vriend Sjors. In de zomer

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 6!

Welkom bij de informatieavond van groep 6! Welkom bij de informatieavond van groep 6! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken & inloop O Zorg O Thuis O Praktische zaken O App Even voorstellen O Brigit Janssen maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014

INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014 INFORMATIEAVOND GROEP 4 2013-2014 ALGEMEEN: We werken in groep 4 met een dag- en een weektaak. De dagtaak staat op het bord en de weektaak wordt op een vaste dag in de week uitgereikt op een blad. De weektaak

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Informatie groep 7. De verschillende vakken & methoden

Informatie groep 7. De verschillende vakken & methoden Informatie groep 7 De verschillende vakken & methoden In groep 7 hebben we de volgende vakken: Rekenen: We gebruiken de methode De wereld in getallen. Deze methode werkt in drie niveaugroepen. In groep

Nadere informatie

Informatieboekje. OBS De Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. OBS De Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep OBS De Toermalijn 2015-2016 Belangrijke, algemeen praktische zaken. Medio april worden het schriftelijke verkeersexamen en het praktijkexamen afgenomen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie