Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar Juli Welkom!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar Juli Welkom!"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar Juli 2017 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van juli We hebben net het seizoen afgesloten met prachtige examens en hebben nu een rustigere periode in het vooruitzicht. In de zomervakantie is er les volgens een aangepast lesrooster. Eerder dit jaar zijn we gestart met lessen in Jeugd Kobudo en hebben we verschillende schoolprojecten en kennismakingscursussen verzorgd. Vanaf september verzorgen we ook lessen voor de kinderen op kinder- en buitenschoolse opvang Wonderland in Leiden. Veel plezier met lezen! De lessen in Wassenaar vervallen in de zomerperiode. Wassenaarders zijn natuurlijk wel van harte welkom om in Voorschoten te komen sporten. KW Tuimelbudo Jeugd Ju-Jutsu & Jeugd Aikido (combinatieles) Jeugd Kobudo & Kobudo Aikido & Ju-Jutsu (combinatieles) KW Vakantierooster Op donderdag 6 juli vervallen de lessen ivm de musical van groep 8 die in gymzaal Krimwijk gehouden wordt. In de zomervakantie van vrijdag 7 juli tot en met maandag 21 augustus geldt er een aangepast lesrooster. Het reguliere lesrooster komt in deze periode te vervallen. Alle lessen worden gegeven in gymzaal Krimwijk, Multatulilaan 92 in Voorschoten. Op dinsdag 8 en donderdag 10 augustus is er geen les. In de zomervakantie is er geen Ouder & kindles. De kinderen zijn wel van harte welkom om de Tuimelbudo (zonder ouder) te proberen Jeugd Ju-Jutsu Ju-Jutsu Aikido Op dinsdag 22 augustus gaat het reguliere lesrooster weer van start. De lessen in Wassenaar starten op maandag 28 augustus. Wij wensen jullie een fijne vakantie!! Contributie De contributie is vastgesteld op basis van de jaarlijkse kosten, maar wordt wel per maand betaald. De lessen gaan ook in de schoolvakanties door, alleen volgens een aangepast lesrooster. Dat betekent dat de contributie ook doorloopt in de zomervakantie (muv Ouder & kind Tuimelbudo en Wassenaar).

2 Examens Twee maal per jaar worden er voor alle disciplines examens afgenomen. Dat was afgelopen week en er zijn weer veel nieuwe tuimels, slippen en banden verdiend. Hieronder nog even de uitleg van de verschillende kleuren. Bij de jeugd en de tuimelaars doen alle kinderen examen, ongeacht hoe lang ze al meedoen. De kinderen geven dan een demonstratie van de technieken waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. Ze verdienen hiermee een slip of tuimel voor op hun band, of soms zelfs een hele nieuwe band. Het examen is bedoeld om de vooruitgang aan te geven en om de trainingsarbeid zichtbaar te maken. Tijdens de training wordt een wit pak gedragen wat bij elkaar gehouden wordt door een band. Als je net begint is je band nog helemaal wit. Naar mate je langer traint, wordt de band steeds donkerder totdat hij zwart geworden is. We hanteren verschillende kleuren banden: Wit 8 e kyu Geel 7 e kyu Oranje 6 e kyu Groen 5 e kyu Blauw 4 e kyu Bruin 3 e kyu Bruin 2 e kyu Bruin 1 e kyu Zwart 1 e dan Bij het Aikido en het Kobudo is het vanaf 5 e kyu/groene band toegestaan om een hakama (donkere, geplooide broekrok) te dragen. Bij het Kobudo is het ook toegestaan om een donkerblauwe jas te dragen. Voor het bepalen van de graden houden we rekening met de richtlijnen van de landelijke bonden (Aikido: Aikido Nederland, Sectie Yoseikan Aikido; Kobudo/Ju-Jutsu/Tuimelbudo: SOGO BUDO). In de jeugdlessen kunnen de kinderen ook slippen halen voor op hun band. Een slip is een tussenstapje op je band, op weg naar de volgende band. Dat betekent dat je op een witte band achtereenvolgens een gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip kunt halen. Na de bruine slip volgt de gele band. Op een gele band kun je achtereenvolgens een oranje, groene, blauwe en bruine slip halen, etc. In de Tuimelbudo hebben we ook tussenstapjes op de slippen. Je kunt op een witte band drie gele tuimels halen. Deze drie tuimels maken samen de gele slip. Op deze gele slip kun je weer drie oranje tuimels halen, die samen weer de oranje slip vormen, etc. Het kan gebeuren dat een kind het afgelopen half jaar enorm gegroeid is. Het kan dan gebeuren dat een kind en tuimel of slip overslaat. Dit kan bijvoorbeeld als een kind meerdere keren per week traint, een andere vechtsport beoefent of beoefend heeft, enorm getalenteerd is, heeft meegedaan met wedstrijden, of zich op een andere manier uitzonderlijk heeft gedragen binnen de groep. Bij de volwassenen is het niet vanzelfsprekend dat iedereen twee maal

3 per jaar examen doet. Examen is alleen op uitnodiging van de docenten. Bij het Ju- Jutsu en Aikido worden alle examens tot en met 2 e kyu tijdens de les afgenomen. Bij het Kobudo worden de lagere kyuexamens in de les afgenomen en de hogere kyu-examens bij Budo Academy Physical in Ede. Alle examens vanaf 1 e kyu en hoger worden door de landelijke bonden afgenomen. Landelijke Aikido examens Op zondag 11 juni deden Mark van der Meulen en André van Kalkeren een landelijk examen Aikido. Budocentrum Junansei is met het Aikido via de Sectie Yoseikan Aikido aangesloten bij de bond Aikido Nederland. Twee maal per jaar worden er landelijke examens georganiseerd voor het niveau van eerste kyu en hoger. De landelijke examens bestaan nu uit twee delen. In het eerste deel worden de kata en vaste series geëxamineerd en in het tweede deel van het examen wordt de toepassing van deze basis getoetst. De examencommissie vond de examens van beide heren schitterend en verheugt zich op het tweede deel van het examen. Het tweede deel zal plaatsvinden in november. Mark, André, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!! Wij zijn heel erg trots! Junansei wint landelijke Aikido demonstratie wedstrijd voor de 2 e keer Op zondag 26 maart deed Budocentrum Junansei mee aan een landelijke demonstratiewedstrijd voor Aikidoscholen, namelijk de jaarlijkse Embukai voor het Yoseikan Aikido.. De stijl die in Voorschoten wordt beoefend is het Yoseikan Aikido. Deze stijl is aangesloten bij de bond Aikido Nederland via een eigen stijlgroep. Deze organiseert ieder jaar een demonstratiewedstrijd (Embukai) in Ede waar alle aangesloten scholen zich presenteren door middel van een demonstratie voor een groot publiek. Budocentrum Junansei werd vertegenwoordigd door drie Aikidogroepen: volwassenen uit Voorschoten, jeugd uit Voorschoten en jeugd uit Wassenaar. De demonstratie van de volwassenen was volgens de vakjury mooi, divers en goed uitgevoerd met veel aandacht voor details. De demonstraties van de jeugd waren goed uitgevoerd en er was goed zichtbaar dat er hard voor geoefend was. We zijn er heel erg trots op dat de kinderen zo hard gewerkt hebben en zulke mooie demonstraties neergezet hebben!

4 Beide jeugdgroepen vielen in de prijzen. De volwassengroep uit Voorschoten is dit jaar de winnaar van de felgebeerde wisselbeker voor de beste demonstratie! In 2013 wist de Aikidogroep uit Voorschoten ook al te winnen. Echt geweldig!! Een filmpje van de winnende demonstratie en foto's zijn te vinden op onze facebookpagina. deelnemers ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd. De wedstrijden waren spannend om te zien en er werden veel verschillende technieken toegepast die de kinderen in de lessen geoefend hebben. We hebben veel mooie en spannende wedstrijden gezien en we hebben echt genoten! En natuurlijk zijn we supertrots op alle kinderen die gedaan hebben! Ju-Jutsu wedstrijden in Voorschoten Op zondag 9 april organiseerde Budocentrum Junansei wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu in Voorschoten in samenwerking met SOGO BUDO. Er waren deelnemers uit de hele regio aanwezig en uit al onze verschillende groepen en locaties. De wedstrijden zijn iedere keer anders. Deze keer bestaan wedstrijden uit twee verschillende ronden. In de eerste ronde mogen de deelnemers stoot-, trap- en werptechnieken maken. Hierbij dragen zij bescherming zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers en een helm. Voor elke correct gemaakte techniek worden punten toegekend. In de tweede ronde staat het grondgevecht centraal. De deelnemers beginnen staand en proberen elkaar door middel van een worp naar de grond te brengen. Eenmaal op de grond kunnen punten behaald worden door goede controlepostities (houdgrepen) vast te houden. Ook kan een tegenstander met een verwurging of armklem tot overgave gedwongen worden. In de wedstrijden staat sportiviteit voorop en worden de Kennismakingscursus Aikido In het voorjaar was er een kennismakingscursus Aikido in samenwerking met Voorschoten 4 kids. De cursus duurde 6 weken en was bedoeld om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met de sport. Een aantal van de deelnemers waren erg enthousiast en zijn inmiddels ingestroomd in onze reguliere Jeugd Aikidolessen.

5

6 Koningsspelen Dit jaar werden de Koningsspelen georganiseerd door de vakdocenten Lichamelijk Opvoeding. Dat betekent dat veel Voorschotense verenigingen de gelegenheid kregen om clinics te verzorgen voor verschillende schoolklassen. Budocentrum Junansei verzorgde clinics Ju-Jutsu voor een paar klassen van De Vink en Het Kompas. De clinics werden enthousiast ontvangen. De dag was een groot succes! Over 5 jaar zijn we graag weer van de partij. Schoolprojecten in Wassenaar In Wassenaar kunnen scholen per jaar een aantal sportclinics aanbieden die verzorgd worden door de lokale sportverenigingen. Dit gaat via de organisatie Talentum die het sporten van kinderen stimuleert. Aan het begin van het seizoen heeft Budocentrum Junansei diverse clinics Ju- Jutsu en Aikido verzorgt op de Kievietschool en de Bloemcampschool in Wassenaar. De clincis waren erg geslaagd en de klassen deden enthousiast mee!

7 Nieuwe matten Het is misschien niet iedereen opgevallen, maar in de voorjaarsvakantie hebben we de matten in Wassenaar en Voorschoten Krimwijk vernieuwd. De matten zijn inmiddels goed ingetraind. Recentelijk hebben we in Wassenaar ook een andere mattenkar met luchtbanden. Hierdoor kunnen we de kar makkelijker verplaatsen en sneller de mat klaarleggen. Jeugd Kobudo Dit voorjaar zijn we gestart met een nieuwe activiteit: Jeugd Kobudo, oftwel Zwaardvechten. De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder, omdat de discipline vrij complex is (vergelijkbaar met Aikido). In eerste instantie zijn we gestart met een 4-weekse kennismakingscursus, maar omdat het wel erg leuk was is het nu een vaste activiteit bij Budocenturm Junansei. De lessen zijn iedere vrijdagmiddag van uur in de Frans de Vettezaal. Bij het Jeugd Kobudo worden verschillende zwaardtechnieken en kata (vaste vormen) beoefend. Deze vormen vinden hun oorsprong in het Aikido, het Ju-Jutsu en een traditionele Japanse zwaardkunst, namelijk de Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu. Sinds de stichting, ongeveer 550 jaar geleden zijn de doelstellingen van deze stijl nooit veranderd. Er worden oefeningen gedaan in het hanteren van het Japanse zwaard tegen diverse wapens, zoals zwaard en staf (bo). Vanwege de veiligheid wordt er met houten oefenzwaarden (bokken) getraind. Daarnaast leren we een aantal solo-vormen van het iai-jutsu, het trekken van het zwaard. Naast de statische, traditionele vormen, worden er in de jeugdlessen ook meer dynamische oefeningen uitgevoerd en zal er naast de houten oefenwapens ook met zachte stokken getraind worden.

8 Wonderland Vanaf september 2017 verzorgen wij ook lessen in de beweegstudio van Wonderland Kinderopvang in Leiden. Deze lessen zijn vooralsnog alleen voor kinderen die bij Wonderland op de opvang zitten. Esther verzorgt hier iedere donderdag de lessen: Tuimelbudo (3 jaar) Tuimelbudo (4-6 jaar) Jeugd Ju-Jutsu (7-12 jr) De donderdaglessen in Voorschoten worden gegeven door Sam.

9

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar Juni Welkom! Privacyverklaring. Examens

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar   Juni Welkom! Privacyverklaring. Examens Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar www.junansei.nl Juni 2018 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van juni 2017. Na mooie wedstrijden jeugd Ju-Jutsu en landelijke Aikido examens nadert

Nadere informatie

De nieuwe locatie in Wassenaar in de dependance van de American School aan de Deijlerweg 157.

De nieuwe locatie in Wassenaar in de dependance van de American School aan de Deijlerweg 157. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2015 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we terugblikken op het afgelopen jaar en iedereen op de hoogte houden van alles wat

Nadere informatie

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School.

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2015 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we iedereen op de hoogte houden van alles wat er gaande is in en rondom ons Budocentrum.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar April Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  April Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2016 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van april 2016. Er zijn dit jaar al een aantal evenementen geweest, zoals de landelijke Aikido

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar December Welkom! Landelijke Aikido examens.

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar   December Welkom! Landelijke Aikido examens. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar www.junansei.nl December 2018 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van december 2018. We kunnen terugblikken op een mooi en succesvol jaar waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar December Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  December Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl December 2015 Welkom! Ineens is Sinterklaas voorbij, zijn de examens achter de rug en staan de Kerstdagen alweer voor de deur. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl. November 2015. Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl. November 2015. Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl November 2015 Welkom! Afgelopen maand is het nogal druk geweest bij Budocentrum Junansei. Normaal gesproken publiceren we vier keer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging Juni 2013 Welkom! Met deze nieuwsbrief proberen we iedereen op de hoogte te houden van alles wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar Oktober Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  Oktober Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl Oktober 2015 Welkom! Er gebeurt veel in en rond ons Budocentrum. Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Ju-Jutsu Aikido Kobudo Zelfverdediging Weerbaarheid

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Ju-Jutsu Aikido Kobudo Zelfverdediging Weerbaarheid Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Ju-Jutsu Aikido Kobudo Zelfverdediging Weerbaarheid www.junansei.nl December 2014 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we terugblikken op het afgelopen jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar Oktober Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  Oktober Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl Oktober 2016 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van oktober 2016. Er zijn dit jaar staan dit najaar weer een hoop activiteiten op het programma.

Nadere informatie

Bushi Dojo Agenda. Januari tot en met juli 2017

Bushi Dojo Agenda. Januari tot en met juli 2017 Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Bushi Dojo Agenda Januari tot en met juli 2017 Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale

Nadere informatie

INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN

INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN IMAF-Nederland Aangesloten bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) Geassocieerd met de Yoseikan World Federation en L Ecole Atemi Ju-Jitsu France INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over judo

Mijn spreekbeurt gaat over judo Mijn spreekbeurt gaat over judo Als je een spreekbeurt over judo wilt houden, lees dit dan eens door. We hebben een speciale spreekbeurtenkoffer vol met judospullen. Dat kun je dan allemaal laten zien.

Nadere informatie

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject Agenda 16 mrt. Start lentekriebels groep 7 en 8 18 mrt. Open dag voor nieuwe ouders 19 mrt. Kangoeroewedstrijd gr.4- gr.8 23 mrt. Palmpaasstokken voorbereiding 25 mrt. Grote rekendag 29 mrt. Palmpasen

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over judo

Mijn spreekbeurt gaat over judo Mijn spreekbeurt gaat over judo Als je een spreekbeurt over judo wilt houden, lees dit dan eens door. We hebben een speciale spreekbeurtenkoffer vol met judospullen. Dat kun je dan allemaal laten zien.

Nadere informatie

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai)

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU STIJL TOMONOKAI Toelating : o Mits regelmatige training.

Nadere informatie

Bushi Dojo Agenda. September tot en met december 2016

Bushi Dojo Agenda. September tot en met december 2016 Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Bushi Dojo Agenda September tot en met december 2016 Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over

Nadere informatie

Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag 9 april 2011 te Harderwijk

Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag 9 april 2011 te Harderwijk Beste karateleraren, Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag april 0 te Harderwijk De Vanencompetitie wordt gehouden op zaterdag april

Nadere informatie

Bushi Kids Agenda. Januari tot en met juli 2016

Bushi Kids Agenda. Januari tot en met juli 2016 Bushi Kids Agenda Januari tot en met juli 2016 Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

Juni 2016 nr.12 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Juni 2016 nr.12 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: Juni 2016 nr.12 Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik graag een oproep doen aan ouders, pake s,

Nadere informatie

Judo. De geschiedenis

Judo. De geschiedenis Judo De geschiedenis Rond 1880 zocht Jigoro Kano de beste zelfverdedigingsmethode. Hij bestudeerde verschillende bestaande gevechtssporten, waaronder ook het ju jutsu (= zelfverdediging). Iedere school

Nadere informatie

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata Woordje van het bestuur Voor veel JKT-ers komt een lang gekoesterde wens uit. De wedstrijdgroep wordt in verenigingstrainingspak gestoken. Het heeft even geduurd maar tijdens de afgelopen algemene leden

Nadere informatie

Agenda. Jan t/m juli Inleiding

Agenda. Jan t/m juli Inleiding Agenda Jan t/m juli 2019 Inleiding Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale activiteiten,

Nadere informatie

INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK

INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK SPORTSCHOOL SEGERS INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK Zoetermeer, 1 mei 2013 ALGEMEEN: Mijn leeftijd is 64 jaar Naast de sportscholen ben ik werkzaam als Project Accountant bij Tebodin the Netherlands bv in

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Ankeveen, april 2018 Belangrijke data - Maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei: studiedagen, school is gesloten - Donderdag 10 en vrijdag 11 mei: Hemelvaart, school is gesloten - Vrijdag

Nadere informatie

Weeknieuws nr.27 5 april 2019

Weeknieuws nr.27 5 april 2019 AGENDA Datum Activiteit 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april OV vergadering 12 april Koningsspelen 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering Welkom In groep 1 mogen we welkom heten Eva. Heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein!

Nieuwsbrief. Opening Schoolplein. Donderdag 22 februari is het vernieuwde. Wat zijn we allemaal trots op zo n leuk en mooi nieuw plein! Nieuwsbrief Opening Schoolplein Februari 2018 IN DIT NUMMER: Opening Schoolplein 1 Open dag 21 maart 2 Nederlands kampioenschap Ski en snowboard 3 Gratis activiteit sportservice 4 GGD Flits 5 Kinderdisco

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

1. Vers van de pers. de deur, het nieuwe jaar is alweer 6 weken oud en we hebben een hoop leuke dingen gedaan in het afgelopen jaar.

1. Vers van de pers. de deur, het nieuwe jaar is alweer 6 weken oud en we hebben een hoop leuke dingen gedaan in het afgelopen jaar. INHOUDSOPGAVE. 1. Vers van de pers. 2. Administratieve mededelingen 3. Nieuw logo 4. Open lesdag 29 augustus 5. Aanpassingen lesrooster Alexanderpolder a. Maandag b. Vrijdag 6. JudoExtra (speciaal onderwijs)

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Weeknieuws nr april 2019

Weeknieuws nr april 2019 AGENDA Datum Activiteit 19 t/m 22 april Pasen 27 april t/m 5 mei Meivakantie Weeknieuws nr.29 18 april 2019 Voorstelling groepen 5 en 6 Vrijdag 26 april verzorgt groep 5 en groep 6 in het Buurthuus een

Nadere informatie

INFO bulletin. 6 7 Verkeersexamen. groep 7. Djembé workshop. 14 Meester Siemon cursus. 13 Groep 1-2 naar de boerderij

INFO bulletin. 6 7 Verkeersexamen. groep 7. Djembé workshop. 14 Meester Siemon cursus. 13 Groep 1-2 naar de boerderij INFO bulletin Woensdag 06 april 2016 Kalender 4 april 5 Freerunning clinic groep 7 en 8 11 12 Maandviering groep 1/2 C en groep 4 18 19 25 Vakantie t/m 8 mei 14.30 uur Ouderraad jaarvergadering 6 7 Verkeersexamen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Gezocht! Gezocht! Gezocht! Gezocht!

Gezocht! Gezocht! Gezocht! Gezocht! Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2013 2014 7 april 2014 Inhoud: Pagina 1: Vogels van de vrijheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Mei Opening nationale sportweek

Mei Opening nationale sportweek Opening nationale sportweek Op zaterdag 20 april was er door de gemeente Tilburg de start van de nationale sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april

Nadere informatie

SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN

SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN NIEUWSBRIEF AIKIDOJO AMSTERDAM / ALMERE SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN Spirit first, technique second. - Gichin Funakoshi (1868 1957) Welkom bij de nieuwsbrief van Aikidojo. Onder

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

NIEUWSFLITS BIJLAGE. Ingezonden mededelingen 18 april Volley 2B Volleybal clinic op het Baken bij Koningsdag

NIEUWSFLITS BIJLAGE. Ingezonden mededelingen 18 april Volley 2B Volleybal clinic op het Baken bij Koningsdag NIEUWSFLITS BIJLAGE Ingezonden mededelingen 18 april 2019 De mededelingen in deze bijlage zijn niet per definitie een aanbeveling van school, maar ons doel is om u hiermee in elk geval veelzijdige kind-gerelateerde

Nadere informatie

Spreekbeurt LO Teakwondpooo

Spreekbeurt LO Teakwondpooo Spreekbeurt LO Teakwondpooo Spreekbeurt door een scholier 1181 woorden 21 januari 2002 7,4 136 keer beoordeeld Vak LO Mijn spreekbeurt gaat over Taekwon-do. Vanaf september 1999 zit ik zelf ook op deze

Nadere informatie

Melisseweg 83 050-3113851 info@dijkmansport.com www.dijkmansport.com 9731 BM Groningen. Activiteiten overzicht. Judo 2 e helft 2014

Melisseweg 83 050-3113851 info@dijkmansport.com www.dijkmansport.com 9731 BM Groningen. Activiteiten overzicht. Judo 2 e helft 2014 Melisseweg 83 050-3113851 info@dijkmansport.com www.dijkmansport.com 9731 BM Groningen Activiteiten overzicht Judo 2 e helft 2014 Activiteiten overzicht Augustus 2014: Maandag 18 augustus lessen weer van

Nadere informatie

AUGUSTUS Maandag 18 Vakantie Dinsdag 19 Vakantie Woensdag 20 Vakantie Donderdag 21 Eerste teamvergadering Vrijdag 22 Werkdag

AUGUSTUS Maandag 18 Vakantie Dinsdag 19 Vakantie Woensdag 20 Vakantie Donderdag 21 Eerste teamvergadering Vrijdag 22 Werkdag SGM De Brouwerij, locatie Zetten Lesrooster 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Maandag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Dinsdag 8:30-12:00 Woensdag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Donderdag 8:30-12:00 en 13:00-15:15 Vrijdag

Nadere informatie

Exameneisen Judo Shi-Sei

Exameneisen Judo Shi-Sei Exameneisen Judo Shi-Sei 24-08-2015, Poeldijk Beste Judoka( s), De examens van gele band en hoger worden vanaf heden op een andere wijze geëxamineerd. Het centrale examen wordt tweemaal per jaar afgenomen,

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Agenda. sept t/m dec Inleiding

Agenda. sept t/m dec Inleiding sept t/m dec 2018 Inleiding Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale activiteiten, vakantie

Nadere informatie

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld

Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld Handboek voor de jeugdtrainingen Cycling Lemelerveld INLEIDING Cycling Lemelerveld is van oudsher een vriendenclub, opgericht door oud voorzitter Gerrit Stappenbelt. Momenteel heeft de club zo'n 125 leden.

Nadere informatie

Agenda. sept t/m dec Inleiding

Agenda. sept t/m dec Inleiding sept t/m dec 2017 Inleiding Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale activiteiten, vakantie

Nadere informatie

Zomervakantie Vanaf vrijdag 5 juli zijn de leerlingen vrij. Op maandag 19 augustus is de eerste schooldag.

Zomervakantie Vanaf vrijdag 5 juli zijn de leerlingen vrij. Op maandag 19 augustus is de eerste schooldag. Jaargang 13 nummer 7 28 juni 2013 Mytylschool De Trappenberg Crailoseweg 116 a 1272 EX Huizen T 035-6915237 F 035-6929697 Postbank: 269564 E secretariaat@mytylschool-detrappenberg.nl W www.mytylschool-detrappenberg.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief.

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November 2014. Beste Wikkers, Nog een paar weken te gaan en dan hebben we al weer 2015! Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 25 februari t/m 3 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond is er JIU JITSU.

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019!

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! Zomervakantie 2019 Alle reguliere PONY- vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! NIET inschrijven, is NIET rijden! Je mag je zomer inhalen in de periode 01-05-2019 tot en met 31 oktober 2019;

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief juni 2015 Voorjaarscompetitie afgesloten met een barbecue Hier een foto-impressie van de barbecue en klik hier voor de definitieve eindstand van de Voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2016

Nieuwsbrief Augustus 2016 Nieuwsbrief Augustus 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek

Nadere informatie

40e jaargang nr. 7 vrijdag 25 november 2016

40e jaargang nr. 7 vrijdag 25 november 2016 NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 7 vrijdag 25 november 2016 21 november Start week van de mediawijsheid 28 november Oudervereniging overleg 20.00 uur 30 november Groep 2 vrijdag 01 december Start nieuwe kleutergroep

Nadere informatie

Weeknieuws nr maart 2019

Weeknieuws nr maart 2019 AGENDA Datum Activiteit 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april OV vergadering 12 april Koningsspelen 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering Weeknieuws nr.26 29 maart 2019 Typecursus In januari

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart voorjaarsvakantie

Maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart voorjaarsvakantie Maandag 19 t/m vrijdag 23 februari 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Thema peuters en kleuters: Eten en drinken > Studiedag vrijdag 23 februari > Even voorstellen: juf Daphne

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 15 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Aanspreekpunten Staking Stagiaires Schoolkorfbal Schoolreisje Groep 8 Castricum 1967 Musical mix Typcursus Schaatsen Participatie avond Aanstaande

Nadere informatie

nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie

nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie Vereniging Montessorischool Waalsdorp nummer: 79 23 maart 2012 o Van de Directie Een nieuwe lente, een nieuw begin.dat geldt zeker voor groep 8; zij horen vandaag (vrijdag 23 maart) of ze geplaatst zijn

Nadere informatie

U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen, gratis én vrijblijvend (e-mail: info@shintairyu.nl & telefoon: 06-11220232).

U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen, gratis én vrijblijvend (e-mail: info@shintairyu.nl & telefoon: 06-11220232). Shin tai ryu 心 泰 流 Tilburg, maart 2015 Betreft: Informatie Shin tai ryu. Geachte (nieuwe) deelnemer, Meedoen met de oefenbijeenkomsten? U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen,

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Regenboog, Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje kunt u dit weekend het laatste nieuws lezen van de Regenboog. We wensen jullie allemaal een fijne meivakantie

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

AFGELOPEN WEEK Wat is geweest

AFGELOPEN WEEK Wat is geweest St Bernadetteschool 01/11/2018 Nieuwsbrief 8 AFGELOPEN WEEK Wat is geweest Na de herfstvakantie zijn we weer goed van start gegaan. De bijzondere periode van herfst naar kerst... het wordt eerder donker,

Nadere informatie

Juli 2018 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

Juli 2018 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Juli 2018 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 2 3 4 5 6 7 8 9 Info-avond continurooster 19.30 uur 10 11 12 BBQ rond het middaguur 13 14 MONDELINGE EXAMENS 15 16 MONDELINGE EXAMENS/

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

juni 2015 nr. 13 2014-2015

juni 2015 nr. 13 2014-2015 samenwijs juni 2015 nr. 13 2014-2015 Pittige Plus Torens Op school werken we op dinsdagmiddag met de Pittige Plus Torens. We hebben een project uitgekozen, namelijk EEN INTERVIEW. Eerst stelden we vragen

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook.

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook. VELO Ryu Ha Judo Nieuwsbrief oktober 2018 Beste judoka's van VELO Ryu Ha, Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van dit seizoen. Dit is de laatste versie die aan iedereen uitgedeeld wordt op papier. Wij

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Het was goed toeven op het Nikantes Schutterstoernooi van zaterdag 13-06-2015. Er zijn ongeveer 500 foto s gemaakt door onze fotograven Aad Kraaijenbrink

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Cordia Open Grappling Toernooi

Inhoudsopgave. 1. Cordia Open Grappling Toernooi Reglementen 1 Inhoudsopgave 1. Cordia Open Grappling Toernooi - 1.1 Gewichtsklassen - 1.2 Niveau indeling - 1.3 Toegestane technieken - 1.4 Verboden technieken - 1.5 Wedstrijd tijden - 1.6 Mogelijkheden

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIAL Seizoen 2012/2013 www.svodijkjudo.nl svodijkjudo ( facebook)

INFORMATIE SPECIAL Seizoen 2012/2013 www.svodijkjudo.nl svodijkjudo ( facebook) INFORMATIE SPECIAL Seizoen 2012/2013 www.svodijkjudo.nl svodijkjudo ( facebook) BESTUURSSAMENSTELLING Voorzitter: Martin Monderen, Mergelsteen 15, 3991 SN Houten Tel. 030 2882916 m.monderen@gmail.com Secretaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016

Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in maart en april 8 maart Overblijfavond 9 maart Open dag 9 maart GGD Jeugdverpleegkundige 16 maart Luizencontrole groep 2 t/m 8 en Open avond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2015

NIEUWSBRIEF JUNI 2015 NIEUWSBRIEF JUNI 2015 Beste lezers, Dit maal sturen wij u de Nieuwsbrief per post naar u toe omdat onze website momenteel vernieuwd wordt. Graag geven wij u een korte terugblik op de activiteiten van Acreon

Nadere informatie

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda Uiltje Magazine Zomervakantie 2018 Voorwoord Steen als markeringspunt Schooljaar 2017-2018 zit erop. Zo tegen de zomervakantie maken we de balans

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Vlaamse Judofederatie Parantee

Vlaamse Judofederatie Parantee Vlaamse Judofederatie Parantee EXAMENPROGRAMMA G-JUDO VAN WIT TOT ZWARTE GORDEL Het programma tot en met groene gordel (3 de Kyu) wordt vrijgelaten aan de hoofdtrainer van de G judoclub. Het aanleren van

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 166 April 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s),

NIEUWSBRIEF. 166 April 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s), Geachte ouder(s), Terwijl de kinderen genieten van de nieuwe speelruimte rondom de school, bereiden wij ons voor op de eindfase van de renovatie. In deze nieuwsbrief wordt u uitgebreid geïnformeerd. Continurooster

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, Het seizoen is voorbij. De AJ heeft als laatste team de hoofdprijs binnen gehaald. In deze NieuwsKrant vooral foto's van het afsluiten van een leuk seizoen. Iedereen een fijne zomerperiode.

Nadere informatie

AGENDA nr. 4 JARIG NIEUWS

AGENDA nr. 4 JARIG NIEUWS AGENDA nr. 4 Zondag 18 oktober Zendingsdienst met Mercy ships Dinsdag 27 oktober Luizencontrole Zondag 1 november School-kerkdienst in de Hervormde Kerk Maandag 2 t/m vrijdag 10-minutengesprekken 6 november

Nadere informatie

Praktische informatie over leer zwaardvechten als een samoerai

Praktische informatie over leer zwaardvechten als een samoerai Wat betekent kendo? Informatie voor de beginners Kendo is een Japanse sport en het betekent; de weg (do) van het zwaard (ken)! Maar ja, wat betekent dat dan weer? De weg van het zwaard betekent; dat je

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie