TRIO KHALDEI. Sinds het eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een belo evol jong ensemble tot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRIO KHALDEI. Sinds het eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een belo evol jong ensemble tot"

Transcriptie

1

2 foto N. Draps TRIOKHALDEI Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Het trio bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

3 TRIO KHALDEI Sinds het eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een belo evol jong ensemble tot Zijn levenslange zoektocht naar waarheid, echtheid en nuancering in moeilijke jden is een grote een vaste waarde op de belangrijkste podia van België. In 2013 was het trio één van de zes genomineerde ensembles voor de eerste edi e van Supernova. De afgelopen seizoenen speelde Trio Khaldei in culturele centra over het ganse land; in pres gieuze zalen als Bozar (Brussel), Amuz (Antwerpen), De Bijloke (Gent) en Het Concertgebouw (Brugge) en voor fes vals in binnen en buitenland als Fes val van Vlaanderen, Fes val 20/21, Fes val Voorwaarts Maart, Spectrum Fes val (Slovenië) en Arsana Fes val (Slovenië). Zij maakten opnames voor Klara, Canvas en de Sloveense Na onale Radio. inspira ebron voor het trio. De eerste cd van Trio Khaldei verscheen in maart 2017 bij het Franse label Paraty. Deze opname gewijd aan Sjostakovitsj en Prokofiev werd door pers en publiek lovend onthaald en wordt wereldwijd verdeeld door Harmonia Mundi. Ook Vlaamse en Belgische muziek hee een prominente plaats in de programma e van Trio Khaldei. Zo stond reeds muziek van Jongen, Celis, Van Landeghem en Brewaeys op de lessenaars. In maart 2015 speelde Trio Khaldei twee concerten op het fes val Voorwaarts Maart in De Bijloke met een volledig Belgisch programma met naast werk van Buckinckx en Swerts, crea es van Ruben De Gheselle, Mirek Cou gny en Gillis Sacré. In de toekomst wil het trio door het geven van composi eopdrachten ook een bijdrage leveren aan de verrijking van het Belgisch/Vlaams cultureel erfgoed. De bijzondere affiniteit van Trio Khaldei met de Russische muziek van de eerste hel van de 20ste eeuw met Sjostakovitsj op kop vertaalt zich in de naam van het trio. Evgueni Khaldei was de officiële fotograaf van het Stalinregime. Hij maakte beklijvende portre en van alle belangrijke Russische kunstenaars uit die jd. In de programma's van Trio Khaldei gaat de muziek van vroeger en nu met elkaar in dialoog en confronta e. Naast de grote meesterwerken probeert het trio ook minder bekende muziek aan het publiek voor te stellen. In het programma Debuts staan naast muziek van Sjostakovitsj en Sibelius ook trio s van Gillis Sacré en Gaspar Cassado en in het programma WWI weerklinkt naast sonates van Debussy en het magistrale trio van Ravel ook een prach g trio van George Enescu.

4 TRIOKHALDEI Yellow Red Blue Wassily Kandinsky 1925

5 DEBUTS 60' JEAN SIBELIUS Trio in C "Lovisa", JS 208 DMITRI SJOSTAKOVITSJ Trio nr. 1 in C, op. 8 GILLIS SACRÉ Sursum GASPAR CASSADO Trio in C 75' JEAN SIBELIUS Trio in C "Lovisa", JS 208 GILLIS SACRÉ Sursum DMITRI SJOSTAKOVITSJ Trio nr. 1 in C, op. 8 SERGEÏ RACHMANINOV Trio élégiaque nr. 1 in g GASPAR CASSADO Trio in C Vijf componisten die zich al vroeg in hun carrière aan het veeleisende genre van het pianotrio wagen en met hun jeugdig enthousiasme hun eigen stem zoeken én vinden. Het schrijven van een pianotrio is een uitdaging voor elke componist. De rijke erfenis uit het verleden met talloze meesterwerken maar ook het zoeken naar de juiste balans en de unieke maar moeilijke combina e van de klankkleuren van piano en strijkers maken van het genre een veeleisende minnares. Toch konden maar weinig componisten aan haar lokroep weerstaan. Verschillende grote namen waagden zich al vroeg in hun carrière aan het genre en in deze jeugdwerken vinden we al heel wat eigenschappen terug die ook hun latere muziek kenmerken. Zo horen we in het Trio in C van JEAN SIBELIUS al duidelijk de aanze en van zijn orkestrale, vertellende composi es jl en in het eerste Trio élégiaque van SERGEÏ RACHMANINOV valt dan weer diens typerende gevoel voor melancholische lyriek al op. DMITRI SJOSTAKOVITSJ was slechts 17 toen hij zijn eerste pianotrio schreef. Zijn jeugdige, roman sche gevoelens voor Tatjana Glivenko gecombineerd met de hem kenmerkende ritmische levendigheid zorgen voor een uniek jeugdwerk. We laten u ook graag kennismaken met twee minder bekende namen. De jonge Belgische componist GILLIS SACRÉ schreef Sursum in 2015 voor Trio Khaldei. In Sursum (La jn voor "naar omhoog") wil Sacré ontsnappen aan de zwaartekracht en een sprong maken naar de vluch ge wereld waarin je je bevindt als je springt. GASPAR CASSADO tenslo e was één van de beroemde cellisten van de eerste hel van de 20ste eeuw. Wij ze en hem graag als componist in de schijnwerpers. We laten u zijn virtuoze pianotrio ontdekken, vol elementen uit de Spaanse volksmuziek, gitaarimita es en malagueña ritmes.

6 TRIOKHALDEI A copse, evening A. Y. Jackson 1918

7 WW I 60' CLAUDE DEBUSSY Sonate voor viool en piano in g GEORGE ENESCU Trio in a MAURICE RAVEL Trio in a 80' CLAUDE DEBUSSY Sonate voor viool en piano in g GEORGE ENESCU Trio in a CLAUDE DEBUSSY Sonate voor cello en piano in d MAURICE RAVEL Trio in a In 2018 is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Grote Oorlog. In deze woelige periode uit de Europese geschiedenis werden in Frankrijk enkele van de mooiste werken uit de kamermuziek van de 20ste eeuw geschreven. CLAUDE DEBUSSY die s erf in 1918 en die we in 2018 dan ook graag in de schijnwerpers ze en MAURICE RAVEL schreef zijn magistrale trio in 1914 en werkte het in sneltempo af om zijn land te kunnen schreef zijn beknopte, experimentele Sonate voor cello en piano in Twee jaar later volgde de al even beknopte, rapsodische Sonate voor viool en piano, het laatste werk dat Debussy afwerkte. dienen als vrachtwagenchauffeur aan het front. In een brief aan Stravinsky schreef hij dat het idee dat hij moest vertrekken hem ertoe aanze e werk dat normaal gezien vijf maanden zou kosten in vijf weken te verrichten. Deze ijver en drang hee ons één van de kleurrijkste en meest innova eve werken uit de kamermuziekgeschiedenis opgeleverd. GEORGE ENESCU de Roemeense violist en componist die 60 jaar van zijn leven in Parijs leefde en werkte was één van de beste violisten van zijn jd waardoor hij als componist lange jd onderbelicht bleef. Zijn muziek is een prach ge combina e van het Franse impressionisme met elementen uit de volksmuziek van zijn vaderland Roemenië. Zo ook zijn Trio in a, geschreven in De inspira e voor de muzikale inhoud van het trio kwam uit verschillende hoeken. Van Baskische dans in het eerste deel (waarvan het ritme gebaseerd is op de 'zortziko') tot Maleisische poëzie in het tweede deel (Pantoum). Het genie van Ravel komt onder andere tot ui ng in de manier waarop hij deze elementen introduceerde binnen de gangbare structuur van een vierdelig klassiek werk.

8 TRIOKHALDEI Racines d'arbres Vincent van Gogh 1890

9 ROOTS 60' JOSEPH HAYDN Trio nr. 2 Zigeunertrio", Hob XV/25 FRANK MARTIN Trio sur des melodies populaires Irlandaises ANTONIN DVOŘAK Trio in e "Dumky", op ' JOSEPH HAYDN Trio nr. 2 Zigeunertrio", Hob XV/25 ZOLTÁN KODÁLY Duo voor viool en cello, op. 7 FRANK MARTIN Trio sur des mélodies populaires Irlandaises ANTONIN DVOŘAK Trio in e "Dumky", op. 90 Door de eeuwen heen hebben componisten zich laten inspireren door volksmuziek uit alle windstreken. Ze gebruikten elementen, mo even en thema s in hun eigen kunstmuziek. JOSEPH HAYDN, de vader van het strijkkwartet, schreef ook 45(!) pianotrio s. Het bekendste daarvan, nummer 39, kreeg als bijnaam het Zigeunertrio. In het laatste deel, door de componist Rondo alla zingarese ge teld, gebruikt Haydn tal van elementen uit de muziek van de Zigeunermuzikanten die hij leerde kennen aan het hof van de Esterhazy s. ANTONIN DVOŘAK liet zich doorheen heel zijn oeuvre graag beïnvloeden door de Slavische volksmuziek. Zo ook in één van de meest geliefde pianotrio s uit het hele repertoire: het Dumky trio. Het werk dankt zijn naam aan de Dumka een Slavische volksdans met een melancholisch karakter en bestaat uit een opeenvolging van verschillende volksdansen in een behoedzaam ges leerde vorm. Ook FRANK MARTIN, de Zwitserse componist die lange jd in Nederland woonde, liet zich graag beïnvloeden door volksmuziek. Hij schreef zijn Trio sur des Mélodies Populaires Irlandaises in 1925 en koos er bewust voor om de Ierse volksmelodiëen quasi ongewijzigd over te nemen. ZOLTÁN KODÁLY ten slo e reisde samen met Béla Bartók naar het pla eland van Hongarije, Transsylvanië en Roemenië om volksmelodiëen op te nemen, te verzamelen en te onderzoeken. Zijn Duo op. 7, geschreven in 1914, is een prach ge versmel ng van elementen uit de Hongaarse volksmuziek met formele structuren van de kunstmuziek.

10 TRIOKHALDEI à la carte Trio Khaldei nodigt u uit om uw eigen menu samen te stellen uit onze repertoirelijst. XVIII XX XXI B. MARTINU J. HAYDN G. CASSADO Trio nr.39 Zigeunertrio Trio in C Duo nr.2 J.N. HUMMEL F. CELIS A. MEULEMANS Trio in f "alla turca" Trio op.5 Trio W.A. MOZART C. DEBUSSY S. PROKOFIEV Trio in Bb, KV 502 XIX L.V. BEETHOVEN Symphonie nr.7 J. BRAHMS Trio nr.2 in C, op. 87 A. DVORAK Trio Dumky, op.90 C. FRANCK Trio concertant nr.1 H. VON HERZOGENBERG Trio in C F. SCHUBERT Trio Sonatensatz in Bb, D 28 R. SCHUMANN Trio nr.1 in d P.I. TSJAIKOVSKI Trio in a, op.50 Ballade Trio in G Sonate voor viool en piano Cinq mélodies Sonate voor cello en piano M. RAVEL Trio in f Trio Sonate voor viool en cello E. DENISOV S. RACHMANINOV A. DE GREEF Trio Trio élegiaque nr.1 G. ENESCU N. ROSLAVETS Trio in a Trio nr.3 J. JONGEN J. SIBELIUS Trio en si mineur, op.10 Trio in C J. HARVEY S. SCIARRINO Trio Trio nr.2 Z. KODALY A. SCHOENBERG Duo op.7 Verklärte Nacht F. MARTIN D. SCHOSTAKOVITCH Trio sur des Mélodies populaires Irlandaises Trio nr.1 in C, op.8 Trio nr.2 in e, op.67 L. BREWAEYS 3 miniatures F. JOHNSTON Trio R. DE GHESELLE Clocks never wait G. SACRÉ Sursum P. SWERTS Hommage M. COUTIGNY Nobody's Fault & FRIENDS O. MESSIAEN Quatuor pour la fin du temps F. SCHUBERT Trout Quintett in A, D.667 D. SCHOSTAKOVITCH Symfonie nr.15 (arr. V. Derevianko)

11 TRIOKHALDEI inspira e VOICI DEBUSSY CLAUDE DEBUSSY Sonate voor viool en piano MAURICE RAVEL Sonate voor viool en cello CLAUDE DEBUSSY L Isle joyeuse voor piano solo CLAUDE DEBUSSY Sonate voor cello en piano CLAUDE DEBUSSY Trio in G Een uniek programma om Debussy in de spotlights te ze en, 100 jaar na zijn dood. Alle mogelijke samenstellingen van het trio komen aan bod: van pianosolo over de verschillende combina es in duo tot het hele trio JOHANNES BRAHMS Trio nr. 2 in C op. 87 PJOTR ILJITSJ TSJAIKOVSKI Trio in a op. 50 Twee magistrale trio s geschreven in hetzelfde jaar, De westerse roman ek van Brahms in confronta e en dialoog met de Russische roman ek van Tsjaikovski. SCHOSTAKOVITCH / PROKOFIEV SERGEÏ PROKOFIEV Ballade SERGEÏ PROKOFIEV Cinq mélodies DMITRI SCHOSTAKOVITCH Trio nr. 1 DMITRI SCHOSTAKOVITCH Trio nr. 2 Het programma van onze eerste CD. Twee te weinig gespeelde, prach ge duo s van Prokofiev, het jeugdige eerste trio van Schostakovitch en diens beklijvende tweede trio, het lijfstuk van Trio Khaldei.

12

13 TRIO KHALDEI vzw Spieveldstraat 48 B9100 Sint Niklaas MANAGEMENT Els & the Ar sts Els Moens Kauwplein, 11 B9000 Gent sts.be

14

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

T R I O KHALDEI. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

T R I O KHALDEI. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey. 2 T R I O KHALDEI TRIO KHALDEI verenigt drie jonge muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. De bijzondere affiniteit

Nadere informatie

2015 2016 TRIO KHALDEI TRI O KH ALD E I Trio Khaldei verenigt drie jonge muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio.

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika HET CONCERT De Suleika s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar is een verrassend concert vol komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs met muziek van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

5.3 Nicolai Paganini 19e eeuw deze Italiaanse violist was meester op het gebied van virtuositeit

5.3 Nicolai Paganini 19e eeuw deze Italiaanse violist was meester op het gebied van virtuositeit Samenvatting door een scholier 1490 woorden 18 januari 2011 3,2 10 keer beoordeeld Vak Methode Muziek Muziek op maat MUZIEK OP MAAT HOOFDSTUK 5 Romantiek (1815-1900) (bladzijde 77) Paragrafen op een rij

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland DMI 7 Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland TRI LISS: IK KIJK GRAAG VOORUIT Na een gastoptreden met de status van de officiële presentatie van de toekomstige chef-dirigent in oktober 2015, is

Nadere informatie

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello programma maandag 14 mei, 20.15 uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello Programma J. Haydn (1732-1809) Strijkkwartet opus 33 nr. 1 in

Nadere informatie

Muziekvakexamens 2008

Muziekvakexamens 2008 Muziekvakexamens 2008 Muziekgeschiedenis Klassieke muziek Dinsdag 17 juni 2008 11.00-14.00 uur Naam: Woonplaats: Dit examen dient duidelijk leesbaar, dus met vulpen, ballpoint, fijne schrijfstift of scherp

Nadere informatie

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms Pianotrio Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms dinsdag 25 januari 2005 Pianotrio. Seizoen 2004-2005 Trio Staier-Sepec-Queyras Hummel, Beethoven, Schubert woensdag

Nadere informatie

The Sonata Threesomes. Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden!

The Sonata Threesomes. Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden! vzw HardScore Tel: +32 9 220 87 53 Jakob Heremansstraat 74 Gsm: +32 496 53 75 53 9000 Gent info@hardscore.be Belgium www.hardscore.be The Sonata Threesomes Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden!

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet

Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet Aanbod Kamermuziek Seizoen 2016 2017 Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet Zijn interpretatie is helder en vloeiend, met soepele rubato s en weelderige sprankelende harmonieën.

Nadere informatie

Stegreif Orchester Residency

Stegreif Orchester Residency 9 Stegreif Orchester Residency Het Berlijnse Stegreif Orchester is een orkest als geen ander. De jonge spelers vinden oogcontact met het publiek belangrijker dan zich te verschuilen achter lessenaars.

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Pieter Jansen viool Jeanne Maisonhaute cello Barbara Baltussen piano

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Pieter Jansen viool Jeanne Maisonhaute cello Barbara Baltussen piano Programma Kamermuziek 7 april 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis T r i o K h a l d e i Pieter Jansen viool Jeanne Maisonhaute cello Barbara

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

MEI Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei

MEI Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei MEI 2006 - Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle De Vrolijke Noot wordt gratis verspreid onder de muzikanten en de leden Nr. 15, mei 2006, jaargang 5

Nadere informatie

ART HISTORY de twintigste eeuw. H5 H3 De modernen en volkskunst

ART HISTORY de twintigste eeuw. H5 H3 De modernen en volkskunst ART HISTORY de twintigste eeuw H5 H3 De modernen en volkskunst Toenemende belangstelling voor exotische en volkskunst. blz.28 Wereldtentoonstellingen vanaf 1851. Reizen naar verre bestemmingen raakten

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Stichting CruquiusConcerten

Stichting CruquiusConcerten De Stichting Cruquiusconcerten De Stichting heeft tot doel het organiseren van een kamermuziekpodium in de Waterschapszaal van het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers.

Nadere informatie

Bladmuziek. uitgegeven door

Bladmuziek. uitgegeven door Bladmuziek uitgegeven door Blazers zijn bij het spelen van kamermuziek voor een groot deel aangewezen op repertoire van de tweede garnituur terwijl kostelijke meesterwerken op de plank blijven liggen.

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

ART HISTORY de twintigste eeuw. V4 cp3 H3 De modernen en volkskunst Picasso Brancusi-Bartók-Stravinsky-Diaghilev

ART HISTORY de twintigste eeuw. V4 cp3 H3 De modernen en volkskunst Picasso Brancusi-Bartók-Stravinsky-Diaghilev ART HISTORY de twintigste eeuw V4 cp3 H3 De modernen en volkskunst Picasso Brancusi-Bartók-Stravinsky-Diaghilev Belangstelling voor de volkskunst binnen en buiten Europa. Wereldtentoonstellingen vanaf

Nadere informatie

KUNSTontBIJT & KLASSIEK

KUNSTontBIJT & KLASSIEK Cultureel Centrum Kasteel Bel-Air zondag 27 november 2016 11.00u KUNSTontBIJT & KLASSIEK Bohemia Express RJ77 St. George Quintet Programma Antonín Dvořàk Quintetto Sol Maggiore, Opus 77 Allegro con fuoco

Nadere informatie

Stichting Muziek in de Maartenskerk.

Stichting Muziek in de Maartenskerk. Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2013-2014 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziek concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool Nieuwsbrief Jong KC Maart 2014 Royaal Talent Vrijdag 14 maart bieden we aan prinses Beatrix, onze voormalige koningin, een gevarieerd programma aan met muziek en dans onder de mooie titel Royaal Talent.

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

Een woordje uitleg over de keuzemodules

Een woordje uitleg over de keuzemodules Een woordje uitleg over de keuzemodules MODULE W1 AMV+ Aantal leerlingen Maandag, 17u30 18u30 Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Boeiend, éch(t) boeiend! Om je dorst te lessen. Hoe zit dat (ook alweer?)?

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Aanbod 2013-2014 STORYTELLING Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Eva Stegeman - viool Folke Nauta - piano Huib Ramaer - verteller WELKOM BIJ STORYTELLING! STORYTELLING brengt het

Nadere informatie

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes TRIOFENIX STRIJKTRIO Photo Isabelle Pateer / Otherweyes In 2006 richten Shirly Laub ( viool ),Tony Nys ( altviool ) en Karel Steylaerts ( cello ) TrioFenix op met als doel het weinig gespeelde repertoire

Nadere informatie

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2017

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2017 STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2017 In het kort Op het festivaljaar 2017 kunnen bestuur en medewerkers van de Zeister Muziekdagen met tevredenheid terugzien. Bij het Midwinterconcert

Nadere informatie

concertavond dankzij de Business seat-formule

concertavond dankzij de Business seat-formule @ Inne Helsen Een onvergetelijke concertavond dankzij de Business seat-formule Ook dit seizoen heeft het orkest een aantal aantrekkelijke formules voor u klaar om uw professionele contacten, klanten of

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet Randmeerconcertbrief seizoen 2006/7 nr. 3 Concert 29 oktober 2006 Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet 3e Randmeerconcert - seizoen 2006/2007 zondag 29 oktober 2006

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Kom genieten en laat u verrassen!

Kom genieten en laat u verrassen! Concerten op de Noordwest-Veluwe seizoen 2004 2005 randmeer putten zeewolde harderwijk c oncerten nunspeet ermelo Kom genieten en laat u verrassen! Geachte muziekliefhebber, Het vorig seizoen zijn onze

Nadere informatie

INLEIDING op de muziek van na 1950

INLEIDING op de muziek van na 1950 INLEIDING op de muziek van na 1950 0. Voor de leerkracht: achtergrond & opzet van de les Wanneer jongeren (en volwassenen) voor het eerst kennismaken met hedendaagse muziek (d.w.z.: Westerse kunstmuziek

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20

SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20 SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20 Na een succesvolle eerste editie zet Symfonieorkest Vlaanderen (SOV) met enthousiasme zijn project SOV Composers' Academy verder. Dit

Nadere informatie

2 punten. 3 punten. 4 punten. 1 punt. 3 punten

2 punten. 3 punten. 4 punten. 1 punt. 3 punten Speel het vierde stuk uit één van je boeken. Hoeveel verschillende tonen kennen we. 1 2 Schrijf in ritme het woord pianoleerling in kwarten en achtsten. Is dit het ritme van Kortjakje, Vader Jacob, Zie

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2016 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Frank Braley Mozart, Schubert, Ravel, Gershwin, Kurtág

Frank Braley Mozart, Schubert, Ravel, Gershwin, Kurtág Piano Frank Braley Mozart, Schubert, Ravel, Gershwin, Kurtág zaterdag 21 oktober 2006 Frank Braley Eric Manas Piano. Seizoen 2006-2007 Frank Braley Mozart, Schubert, Ravel, Gershwin, Kurtág zaterdag 21

Nadere informatie

Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal ( )

Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal ( ) Welkom bij de meestbekroonde krant van Nederland - nu ook online de mooiste ABONNEREN KLASSIEKE MUZIEK ANTOINETTE LOHMANN Violiste Antoinette Lohmann speelt stikmoeilijke vioolsonates van Pieter Hellendaal

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

MEERJARIG BELEIDSPLAN

MEERJARIG BELEIDSPLAN STICHTING Van Swieten Society MEERJARIG BELEIDSPLAN INHOUD 1. Van Swieten Society.1Introductie.2Missie.3Visie 1.4 Centrale doelstelling 2. Terugblik 2.1 Concerten en series 2.2 Festival 3. Toekomst 3.1

Nadere informatie

op de noordwest-veluwe 34e seizoen 2007-2008 harderwijk zeewolde randmeer putten nunspeet ermelo

op de noordwest-veluwe 34e seizoen 2007-2008 harderwijk zeewolde randmeer putten nunspeet ermelo concerten op de noordwest-veluwe 34e seizoen 2007-2008 randmeer concerten nunspeet zeewolde harderwijk putten ermelo Kom genieten en laat u verrassen! Geachte muziekliefhebber, Het vorig seizoen hebt u

Nadere informatie

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble The O Side of Brass O Brass - koperensemble INHOUD INHOUD 2 WIE ZIJN WE? 3 VERWEZELIJKINGEN 4 THE O SIDE OF BRASS 5 CONCEPT 5 APERITIEFCONCERT 6 AVONDVULLEND CONCERT 7 CONTACT 7 2 WIE ZIJN WE? O Brass

Nadere informatie

Salagon Quartett VRIJDAG 03/11/ Concertinleiding door Piet De Volder. Concert

Salagon Quartett VRIJDAG 03/11/ Concertinleiding door Piet De Volder. Concert VRIJDAG 03/11/17 20.15 Concertinleiding door Piet De Volder 21.00 Concert Salagon Quartett Christine Busch, Isabelle Farr, viool Sebastian Wohlfarth, Katya Polin, altviool Gesine Queyras, Christoph Dangel,

Nadere informatie

2015-2016. Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek. Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek. www.raadzaalconcerten.

2015-2016. Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek. Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek. www.raadzaalconcerten. 2015-2016 Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek aadzaalconcerten Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek www.raadzaalconcerten.nl VOORWOORD Welkom bij de Raadzaalconcerten, al ruim

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek J. Haydn: Symfonie nr. 47 (Allegro) (1772) Door Hélène Codjo Les 01t/m 04 de Barok 1600-1750 1. Instrumenten: Viool & familie, klavecimbel, pijporgel Basso continuo & Barok-orkest

Nadere informatie

Parade. 1. En bateau: Andantino; 2. Cortège: Moderato; 3. Menuet: Moderato; 4. Ballet: Allegro giusto

Parade. 1. En bateau: Andantino; 2. Cortège: Moderato; 3. Menuet: Moderato; 4. Ballet: Allegro giusto Parade Parade is de naam die we hebben gekozen aan het programma van vanavond van het KamerOrkest Driebergen, naar het stuk van Erik Satie dat er deel van uitmaakt. In Saties werk heeft parade de traditionele

Nadere informatie

Fauré Quartett. Kwartet 2/6

Fauré Quartett. Kwartet 2/6 Fauré Quartett 13 14 13.11.2013 Kwartet 2/6 Praktisch 20u15 start concert concertzaal 21u00 pauze 22u00 vermoedelijk einde concert Kwartet 2013 2014 Artemis Quartet 1/6 ma 23 september 2013 Fauré Quartett

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013. LENTEWEEKEND 16 & 17 maart

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013. LENTEWEEKEND 16 & 17 maart STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013 LENTEWEEKEND 16 & 17 maart Familieconcert zaterdag 16 maart, Zeister Muziekschool 15.30 uur Hoe kan een Lenteweekend anders en beter beginnen

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen Delden klassiek 45 e seizoen INSCHRIJVING OP ABONNEMENTEN Abonnement 6 kerkconcerten 72 (losse kaarten: 16). Abonnement jeugd/studenten 50 (losse kaarten: 12). Losse kaarten Losse kaarten zijn te bestellen:

Nadere informatie

Impressionisme. Wanneer? Kenmerken van muziek uit het impressionisme

Impressionisme. Wanneer? Kenmerken van muziek uit het impressionisme Impressionisme Wanneer? Aan het einde van de negentiende eeuw lopen verschillende stijlen door elkaar. Je had de postromantiek in Duitsland, die verder gingen in romantische stijl met vooral Wagner als

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

concerten waar je stil van wordt

concerten waar je stil van wordt concerten waar je stil van wordt In de A-serie (6 concerten) blijven de grote componisten uit de voorbije eeuwen kern van het programma. Maar de geschiedenis schrijdt voort, reden om ook muziek uit de

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief januari 2018 Beste Muziekliefhebber, Mede namens het Bestuur van de Culturele Stichting Oude Kerk wens ik u een gezond en muzikaal 2018 toe! We hebben

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017

CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017 CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017 Geboren Woonplaats Nationaliteit 04/06/1980, Antwerpen België Belg Opleiding 1998-2003 Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen Disciplines:

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

Stichting Kamermuziek Oosterbeek Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek.

Stichting Kamermuziek Oosterbeek Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek. 2019-2020 Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek Duo Besemer en De Man Academie Muzikaal Talent Maneon Trio Ensemble Schönbrunn Ruysdael Kwartet www.kamermuziekoosterbeek.nl Mozart,

Nadere informatie

Seizoen voor Kringleden

Seizoen voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden De Kringconcerten seizoen 2018-2019 In dit boekje worden allereerst de concerten en activiteiten vermeld waarvoor alle Kringleden genodigd

Nadere informatie

Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer:

Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer: Versie: januari 2016 Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI BSN-nummer: 816180490 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061 EX Bloemendaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 33 Nr. 63 Voorjaar 2018

Nieuwsbrief Jaargang 33 Nr. 63 Voorjaar 2018 Nieuwsbrief Jaargang 33 Nr. 63 Voorjaar 2018 Van de voorzitter Projecten, een belangrijke ALV en renovatie vanaf juni? In de vorige Algemene Ledenvergadering is aandacht gevraagd voor en gegeven aan projecten

Nadere informatie

DEEL 5 HEIDENSE HERRIE

DEEL 5 HEIDENSE HERRIE DEEL 5 HEIDENSE HERRIE Debussy / Mallarmé / Nijinsky: l'apres midi dúne faune (1912) https://www.youtube.com/watch?v=vxs8mrpzuig Théâtre des Champs-Élysées Geopend in 1913, ontworpen door Auguste Perret

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

Roel Dieltiens & Wibert Aerts

Roel Dieltiens & Wibert Aerts VRIJDAG 23/03/18 20.15 Concertinleiding door Klaas Coulembier 21.00 Concert Roel Dieltiens & Wibert Aerts Wibert Aerts, viool Roel Dieltiens, cello Zoltán Kodály (1882-1967) Sonate voor cello solo, opus

Nadere informatie

SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE

SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE ZO 28.10.18 - POP-UPBAR CCHA GRIEG TRIO Trio s uit het Noorden SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE ZO 28.10.18 - POP-UPBAR CCHA GRIEG TRIO Trio s uit het Noorden

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) 27 juni 2017, Rotterdam Stichting Rotterdam Chamber Music Society (RCMS), KvK nr 63041685 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Activiteiten in 2016 3. Behaalde

Nadere informatie

neumenschrift notatie als geheugensteun met kleine tekentjes die enkel verloop melodie aangeven, maar geen ritme of absolute toonhoogte

neumenschrift notatie als geheugensteun met kleine tekentjes die enkel verloop melodie aangeven, maar geen ritme of absolute toonhoogte Muziekgeschiedenis samenvatting lessenserie 1 Les 1 Middeleeuwen (500 1450) 476 Val van westelijk Romeinse rijk Kerk neemt centrale rol in Feodaal stelsel (leenstelsel) ±600 paus Gregorius de Grote en

Nadere informatie

JAARVERSLAG De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken.

JAARVERSLAG De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken. JAARVERSLAG 2017 JAARVERSLAG 2017 Ons doel De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken. Bestuursleden Voorzitter Programmering

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

De Negentiende Eeuw - Onbekende Bekenden

De Negentiende Eeuw - Onbekende Bekenden De Negentiende Eeuw Onbekende Bekenden Met alle respect voor de voorafgaande en de eropvolgende eeuwen kan men toch stellen dat de negentiende eeuw nog steeds het basisrepertoire voor onze klassieke orkesten

Nadere informatie

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached lesmateriaal educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached Ragazze Quartet en Kapok Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Geluidsfragmenten en filmpjes... 4 1: Ragazze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Stromingen in vogelvlucht

Stromingen in vogelvlucht Stromingen in vogelvlucht Grieken en Romeinen (Klassiek Erfgoed) 500 v. Chr. tot 400 n. Chr. Middeleeuwen (Goddelijke Orde) 500 tot 1500 Renaissance (Homo Universalis) 1500 tot 1600 Barok en Rococo (Verleiding

Nadere informatie

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist. Muziekgeschiedenis Galant versus Gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Galante Stijl versus Gelehrt De 18 e eeuw kenmerk zich als

Nadere informatie

Prijs Edmond Baert. Vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei ZAAL FABRY - Charles Thielemanslaan, Brussel. Georganiseerd door

Prijs Edmond Baert. Vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei ZAAL FABRY - Charles Thielemanslaan, Brussel. Georganiseerd door Prijs Edmond Baert Vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 ZAAL FABRY - Charles Thielemanslaan, 93-1150 Brussel Georganiseerd door l'académie de Musique de Woluwe-Saint-Pierre Av Ch. Thielemans 28-1150 Bruxelles

Nadere informatie