Ten eerste een opmerking over de periode dat het concept (bijage a.) ter inzage ligt. In het zelfde weekblad Contact van 11 december 2013 staat dat:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ten eerste een opmerking over de periode dat het concept (bijage a.) ter inzage ligt. In het zelfde weekblad Contact van 11 december 2013 staat dat:"

Transcriptie

1 College van burgemeester en wethouders Postbus AC Harderwijk GEMEENTE HARDERWIJK Böhand. -. Kopie door *J v L~ aan Ingek. Vfìkt 20W Doc.nr Afdoen voor Zaaknr. Onderwerp: indienen zienswijze 17 januari 2014 Geacht College, Tot en met 22 januari 2014 gedurende zes weken ligt de concept nieuwe Winkeltijdenverordening in de Stadswinkel van het stadhuis ter inzage en stelt u een ieder (dus ook een iedere willekeurige inwoner uit o.a. Maastricht en/of Holwerd? ) in de gelegenheid schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar te maken. De Inspraakverordening Harderwijk 2007 spreekt overigens niet over" een ieder" maar over ingezetene en belanghebbende. Als ingezetene van uw gemeente wil ik hiervan in ieder geval gebruik maken. Ten eerste een opmerking over de periode dat het concept (bijage a.) ter inzage ligt. In het zelfde weekblad Contact van 11 december 2013 staat dat: a. het college bekend maakt dat ingevolge art. 78 van de Onteigeningswet van 12 december 2013 t/m 22 januari 2014 een afschrift van het KB ter inzage ligt b. het besluit van de gemeenteraad om de bevoegdheid tot het al dan niet vaststellen van een exploitatieplan aan het college van B 8t W te delegeren met ingang van 12 december 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt. Vervolgens lees ik dat de concept nieuwe Winkeltijdenverordening tot en met 22 januari 2014 gedurende 6 weken ter inzage ligt. Wat wordt hiermee nu exact bedoeld. Wat is de reden van het vermelden van verschillende perioden/data in de officiële publicatie van 11 december De logica ontbreekt mij. Het wekt alleen verwarring. Graag hierover enige uitleg en zo mogelijk/nodig in de toekomst een en dezelfde tekst gebruiken voor wat betreft periode(n) dat besluiten ter inzage liggen. Samengevat ben ik primair van mening, dat er van een onjuiste kennisgeving van het ontwerpbesluit sprake is en de kennisgeving een zodanige fout bevat dat dat dan de rechtmatigheid aantast en reden tot vernietiging van het ontwerpbesluit is en dat reden is om de procedure over te doen. (zie bijvoorbeeld ABRS 20 april 2005, JB 2005/172 waarin is vermeld dat slechts belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen.

2 Secondair ben ik van mening, dat de concept nieuwe Winkeltijdenverordening gedurende de periode 12 december 2013 t/m 22 januari 2014 niet correct ter inzage heeft gelegen. Een Verordening is een Algemeen verbindend voorschrift. Volgens artikel 2 van de Verordening Elektronisch Bekendmaken worden Algemeen verbindende voorschriften in hun geheel bekendgemaakt in het elektronisch gemeenteblad. In de toelichting wordt dit nog eens expliciet genoemd, t.w. In deze verordening is ervoor gekozen de bekend te maken (ontwerp)besluiten in hun geheel op te nemen in het gemeenteblad. Wat blijkt mij een tweetal weken na 12 december Ik wilde van de concept nieuwe Winkeltijdenverordening kennis nemen. De Verordening blijkt in het geheel niet gepubliceerd te zijn. Alleen een korte samenvatting zoals vermeld onder a. hieronder is zowel digitaal als op papier ter inzage gelegd. Niet meer en niet minder. Pas na mijn telefoontje is alsnog de concept Verordening via de mail aan mij toegezonden. Overigens niet opnieuw in zijn geheel gepubliceerd. Wel is na mjn vraag/opmerking de verordening op de website gekoppeld aan het item officiële publicaties. Kortom: De digitale publicatie is tussentijds aangepast. Gedurende een gedeelte van de periode van terinzagelegging van het ontwerp besluit heeft dus een onjuist onderdeel ter inzage gelegen. Zie bijlage d. De letterlijke tekst is als volgt geworden. De concept nieuwe Winkeltijdenverordening (pdf, 0,2 MB) ligt ook tot en met 22 januari 2014 gedurende zes weken etc. Hieronder volgen een aantal citaten over wat en hoe publicatie(s) van ontwerpbesluiten ter inzage moeten worden gelegd. Interessant om hiervan kennis te nemen. Onjuiste kennisgeving bestemmingsplan of ontwerpbesluit Indien de kennisgeving een fout bevat, dan kan dat reden zijn tot vernietiging van het besluit vaststelling van het bestemmingsplan of ontwerpbesluit en kan dat ook reden zijn de procedure over te doen (zie bijvoorbeeld ABRS 20 april 2005, JB 2005/172), waarin is vermeld dat slechts belanghebbenden een zienswijze konden indienen. Wijziging bestemmingsplan tijdens terinzagelegging Indien het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, mag het in beginsel niet gewijzigd worden. Indien er echter een fout in het bestemmingsplan zat of een onjuist onderdeel van het ontwerpplan dat ter inzage is gelegd, dan kan de gemeente daar wel behoefte aan hebben. In dat geval dient een níeuwe openbare kennisgeving gedaan te worden, zodat belanghebbenden van een juiste versie van het bestemmingsplan of ontwerp beschikking kennis kunnen nemen en een zienswijze kunnen indienen Vernietiging besluit wegens fout bij terinzagelegging Fouten bij terinzagelegging van het ontwerpbesluit of bestemmingsplan kunnen dus met zich meebrengen dat het ontwerpbesluit of het bestemmingsplan wordt vernietigd, zoals bijvoorbeeld in de uitspraak ABRS 8 februari

3 2006, BR 2006/444. In die zaak stuurde het bestuursorgaan alsnog een niet ter inzage gelegd stuk aan de belanghebbenden toe. Dat hielp niet. Ook in de zaak ABRS 24 november 2010, /1/R3 ging het fout. Gedurende een gedeelte van de periode van terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan heeft een onjuist onderdeel ter inzage gelegen. Er is geen nieuwe openbare kennisgeving gedaan als bedoeld in artikel 3:12 AWB. Daardoor sneuvelde het besluit naar aanleiding van het hoger beroep van de belanghebbende. Hoogachtend L ran d Varenweg PJ Hierden Bijlage(n): a. Officiële publicatie 11 december 2013, week 50 van o.a. concept nieuwe Winkeltijdenverordening (koopzondag). b. officiële publicatie 9 oktober 2013, week 41 van de Verordening Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en Elektronisch Bekendmaken. Deze zijn op 10 oktober 2013 in werking getreden. c. Verordening Elektronisch Bekendmaken d. Gewijzigde officiële publicatie 11 december 2013, week 50 van concept nieuwe Winkeltijdenverordening.

4 A. Officiële publicaties week 50( ) Kennisgeving koninklijk besluit onteigening Onteigening van onroerende zaken in de gemeente Harderwijk ter uitvoering van het bestemmingsplan "Hoge Varen". De burgemeester van Harderwijk maakt bekend, dat ingevolge artikel 78, zevende lid, van de onteigeningswet van 12 december 2013 t/m 22 januari 2014 een afschrift van het koninklijk besluit van 1 november 2013, nr , ter inzage ligt. De in het koninklijk besluit ten name van de gemeente Harderwijk ter onteigening aangewezen onroerende zaken, zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan "Hoge Varen". De door de Kroon ter onteigening aangewezen onroerende zaken hebben de bestemmingen "Wonen (W)", "Woondoeleinden - (Historische Linten)(WB)", "Groenvoorzieningen (G)" en "Verkeers- en Verblijfsdoeleinden (VV)". Op de onroerende zaken worden werken en werkzaamheden uitgevoerd ter verwezenlijking van die bestemmingen. Het koninklijk besluit is gepubliceerd in de Staatscourant van 20 november 2013, nr Tegen dit besluit staat geen beroep open. Een afschrift van het koninklijk besluit ligt ter inzage op de volgende locaties:» Gemeente Harderwijk, Havendam 56 te Harderwijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot uur en op donderdag van 9.00 uur tot uur.» Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht van maandag tot en met vrijdag van uur tot uur. Bij de receptie kunt u vragen naar de afdeling BJV Publiekrecht, toestelnr of Delegatiebesluit vaststellen exploitatieplan De gemeenteraad heeft op 28 november besloten de bevoegdheid tot het al dan niet vaststellen van een exploitatieplan te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. Het besluit ligt met ingang van 12 december gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis en treedt in werking op de dag na deze bekendmaking. Tegen het delegatiebesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk. Informatie: afd. Ruimte, dhr. J. Haklander,tel Concept nieuwe Winkeltijdenverordening (koopzondag) Donderdag 7 november heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen dat de openstelling van winkels op zondag in Harderwijk en Hierden mogelijk moet gaan maken vanaf 1 mei Op woensdag 27 november heeft er een vooraankondiging van deze op handen zijnde nieuwe Winkeltijdenverordening plaatsgevonden.

5 Om de openstelling van winkels op zondag mogelijk is er een nieuwe Winkeltijdenverordening opgesteld. In de nieuwe verordening is opgenomen: «een maandelijkse koopzondag voor alle winkels in heel Harderwijk en zes extra koopzondagen voor alle winkels in heel Harderwijk (tussen uur);» een koopzondag voor supermarkten op basis van een roulatieschema en een gebiedsindeling. De bestaande rechten uit de vigerende Verordening Winkeltijden blijven behouden. De concept nieuwe Winkeltijdenverordening ligt tot en met 22 januari 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder omtrent de concept Winkeltijdenverordening schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevr. S. van Itegem (tel of per s.vaniteuem@harderwiik.nl) of mevr. S. Rijnbeek (tel of per s.riinbeek@harderwijk.nl).

6 Gemeente Harderwijk Officiële publicaties week 41( ) B. Verordeningen Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en Elektronisch Bekendmaken Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 23 mei onder nummer 7 besloot de verordening Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en de verordening Elektronisch Bekendmaken vast te stellen. Beide verordeningen beogen de digitale dienstverlening te verbeteren. Beide verordeningen treden op donderdag 10 oktober in werking. Het besluit en de achterliggende informatie ligt voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

7 c. Verordening Elektronisch Bekendmaken Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Harderwijk Officiële naam regeling Verordening Elektronisch Bekendmaken Citeertitel Verordening Elektronisch Bekendmaken Vastgesteld door gemeenteraad Onderwerp Algemeen Eigen onderwerp Opmerkingen met betrekking tot de regeling Geen Wettelijke grondslag (en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Algemene wet bestuursrecht, art. 2.14, lid 2 2. Algemene wet bestuursrecht, art Gemeentewet, art Gemeentewet, art. 149 Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Geen. Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

8 Het Kontakt, Datum Terugwerkende Datum inwerking- uitwerkingkracht tot en treding met treding Betreft Datum ondertekening Bron bekendmaking Kenmerk voorstel nieuwe regeling Intitule Tekst van de regeling Verordening Elektronisch Bekendmaken De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 maart 2013; gelet op artikel 2.14 tweede lid, en 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 139 jo 149 van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen de volgende: Verordening Elektronisch Bekendmaken Artikel 1 Begripsbepalingen In dit besluit en de daarop rustende bepalingen wordt verstaan onder:. 1. Elektronisch gemeenteblad; het college van burgemeester en wethouders geeft een elektronisch gemeenteblad uit.. 2. Het gemeenteblad wordt elektronisch uitgegeven op een door het college van burgemeester en wethouder te bepalen internetadres.. 3.

9 Het elektronisch gemeenteblad verschijnt telkens wanneer daartoe de aanleiding bestaat. Artikel 2 Bekendmaking Algemeen verbindende voorschriften worden in hun geheel bekendgemaakt in het elektronisch gemeenteblad. Artikel 3 Bijzondere omstandigheden Burgemeesters en wethouders kunnen in bijzondere omstandigheden bepalen dat besluiten als bedoeld in artikel 2 op andere geschikte wijze worden bekendgemaakt. Artikel 4 Recht op afschrift Een ieder kan op zijn verzoek een afschrift verkrijgen van de besluiten zoals gepubliceerd in het elektronisch gemeenteblad. De legesverordening is hierop van toepassing. Artikel 5 Inwerkingtreding en citeertitel Deze verordening treedt op de dag volgende op de bekendmaking ervan in werking. De verordening kan aangehaald worden als 'Verordening Elektronisch Bekendmaken". Aldus vastgesteld door de raad van de gemeente Harderwijk in zijn openbare vergadering van 23 mei 2013 onder nummer de heer H.J. van Schaik de heer H.R. Lanning voorzitter raadsgriffier Toelichting In verband met de elektronische ontwikkelingen is het gewenst om een verordening op elektronisch bekendmaken vast te stellen. Op 1 juli 2009 is de Wet elektronische bekendmaking in werking getreden, waarbij onder andere de bekendmakingartikelen in de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht zijn gewijzigd. De wet geeft

10 gemeenten de mogelijkheid om algemeen verbindende voorschrift elektronisch bekend te maken. Op grond van artikel 2.14 tweede lid Algemene wet Bestuursrecht dienen met ingang van 1 januari 2014 algemeen verbindende voorschriften (vooral verordeningen) elektronisch bekendgemaakt worden in een elektronisch gemeenteblad. In de Regeling elektronische bekendmaking en beschikbaarstelling regelgeving decentrale overheden worden technische eisen gesteld waaraan het elektronisch gemeenteblad moet voldoen. In deze verordening is ervoor gekozen de bekend te maken (ontwerp)besluiten in hun geheel op te nemen in het gemeenteblad. Daarmee wordt voorkomen dat naast de uitgifte van het gemeenteblad ook gezorgd moet worden voor een systeem van ter inzage leggen. Dat is nodig wanneer in het gemeenteblad alleen een samenvatting van het besluit opgenomen zou worden. Onder bepaalde omstandigheden kan het college van burgemeester en wethouders bepalen dat toch alleen een gedeelte of een samenvatting van het besluit in het gemeenteblad wordt opgenomen, waarbij daarnaast het gehele besluit ter inzage wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn, wanneer besluiten een zodanige omvang hebben dat in het geheel opnemen van het besluit in het gemeenteblad onwerkbaar wordt.

11 D. Concept nieuwe Winkeltijdenverordening (koopzondag) Donderdag 7 november heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen dat de openstelling van winkels op zondag in Harderwijk en Hierden mogelijk moet gaan maken vanaf 1 mei Op woensdag 27 november heeft er een vooraankondiging van deze op handen zijnde nieuwe Winkeltijdenverordening plaatsgevonden. Om de openstelling van winkels op zondag mogelijk is er een nieuwe Winkeltijdenverordening opgesteld. In de nieuwe verordening is opgenomen:» een maandelijkse koopzondag voor alle winkels in heel Harderwijk en zes extra koopzondagen voor alle winkels in heel Harderwijk (tussen uur);» een koopzondag voor supermarkten op basis van een roulatieschema en een gebiedsindeling. De bestaande rechten uit de vigerende Verordening Winkeltijden blijven behouden. De concept nieuwe Winkeltijdenverordenina (pdf, 0,2 MB) ligt ook tot en met 22 januari 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder omtrent de concept Winkeltijdenverordening schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevr. S. van Itegem (tel of per s.vaniterem@,harderwijk..nl) of mevr. S. Rijnbeek (tel of per s.rijnbeek(a)harderwiik.nl).

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Verordening op de elektronische bekendmaking Almere 2018 De raad van de gemeente Almere; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de artikelen 2:14 en 3:42 Algemene

Nadere informatie

Verordening op de elektronische bekendmaking en kennisgeving waterschap Vechtstromen

Verordening op de elektronische bekendmaking en kennisgeving waterschap Vechtstromen Verordening op de elektronische bekendmaking en kennisgeving waterschap Vechtstromen Kenmerk Het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen; gezien het voorstel van de Voorbereidingscommissie d.d.

Nadere informatie

VERORDENING ELEKTRONISCHE BEKENDMAKING GEMEENTE WEST BETUWE

VERORDENING ELEKTRONISCHE BEKENDMAKING GEMEENTE WEST BETUWE VERORDENING ELEKTRONISCHE BEKENDMAKING GEMEENTE WEST BETUWE Artikel 1 Begripsbepaling In deze verordening wordt verstaan onder: a. de burgemeester: burgemeester van de gemeente West Betuwe; b. het college:

Nadere informatie

ons kenmerk ECGR/U201301490 Lbr. 13/100

ons kenmerk ECGR/U201301490 Lbr. 13/100 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Modelverordening elektronische kennisgeving uw kenmerk ons kenmerk ECGR/U201301490 Lbr. 13/100 bijlage(n)

Nadere informatie

Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta

Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta Donderdag 29 november, nr. 74 Uitgave van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta. Pagina 1 van 6 Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta Waterschap Brabantse Delta publiceert

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verordening elektronische publicatie 2012 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De Verordening

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 4 december 2012;.

Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 4 december 2012;. Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 4 december 2012;. gelet op het besluit van het dagelijks bestuur van 22 mei 2012; gelet op de artikelen 3:12,

Nadere informatie

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5146 Inboeknummer 12bst02006 Beslisdatum B&W 27 november 2012 Dossiernummer 12.48.651 RaadsvoorstelVerordening bekendmakingen gemeente Eindhoven Inleiding Op 1 januari

Nadere informatie

Verordening elektronische kennisgeving Heemskerk 2016

Verordening elektronische kennisgeving Heemskerk 2016 Verordening elektronische kennisgeving Heemskerk 2016 1 maart 2016 BIVO/2016/30213 *Z01D21748B3* VERORDENING ELEKTRONISCHE KENNISGEVING Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Begripsomschrijving

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0000080* 16.0000080 Raadsvergadering: 4 februari 2016 Voorstel: 1.44 Agendapunt: 11 Onderwerp Verordening elektronische kennisgeving gemeente Opmeer.

Nadere informatie

Verordening op de elektronische bekendmaking

Verordening op de elektronische bekendmaking GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meierijstad. Nr. 10945 23 januari 2017 Verordening op de elektronische bekendmaking De Raad van de gemeente Meierijstad; Overwegende, dat artikel 139 van de

Nadere informatie

categorie/agendanr. B. en W.

categorie/agendanr. B. en W. svoorstel Onderwerp: Bekendmakingen digitaal publiceren Portefeuillehouder: C. Bijl Afdeling Personeel, Juridische Zaken en Communicatie Team Communicatie Stefanie Schipper, telefoon ((0591) 68 59 59)

Nadere informatie

Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015

Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015 Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Den Haag 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente 's-gravenhage Officiële naam regeling Verordening Individuele

Nadere informatie

B&W besluit Publicatie

B&W besluit Publicatie B&W besluit Publicatie Onderwerp Verordening elektronische kennisgeving gemeente Haarlem 2014 Bestuurlijk behandelvoorstel (2013/432200) MS/JZ Collegebesluit 1. Het college stelt de raad voor te besluiten

Nadere informatie

Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout

Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout Verordening handhaving Wet werk en bijstand gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Besloten door Deze versie is geldig tot (als

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Verordening elektronische kennisgeving gemeente Onderbanken Gemeentebladnummer : 2014/108 Behandelend ambtenaar : NICOLE VAESSEN Agendapunt : Portefeuille

Nadere informatie

Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout

Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout Verordening Verwerking Persoonsgegevens gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig

Nadere informatie

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013)

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013) 3ATUM VERGADERING 23 IT)eİ 2013 BULAGE(N) 2 DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013 \GENDAPUNTNUMMER I I commissie 0 MBH (8 mei 2013) AAN DE VERENIGDE VERGADERING B1300195 waterschap Hollandse Delta VERORDENING

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008

Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008 Gemeente Heumen Procedureverordening tegemoetkoming in planschade, gemeente Heumen 2008 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Agendapunt: Zaaknummer: 2017-013931 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Eén woning mogelijk

Nadere informatie

Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015

Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 Bekendmaking Verordening individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 en Beleidsregels individuele studietoeslag gemeente Druten 2015 De gemeenteraad van Druten heeft op 16 december 2016 besloten tot

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften

Verordening commissie bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

Verordening reductieregeling 2012

Verordening reductieregeling 2012 Gemeente Montferland Verordening reductieregeling 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Montferland Officiële naam regeling Verordening reductieregeling

Nadere informatie

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen.

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer Raadsvergadering : 27 maart 2013 Politieke markt d.d.: 13 maart 2013 Agendapunt : Portef.houder : weth. Swart Voorstelnummer

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015 Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Gemeente Zaanstad

Nadere informatie

Afkondigingsblad. van Sint Eustatius. Jaargang: Nummer: 13. Uitgifte: 30 mei 2018

Afkondigingsblad. van Sint Eustatius. Jaargang: Nummer: 13. Uitgifte: 30 mei 2018 Afkondigingsblad van Sint Eustatius Jaargang: 2018 Nummer: 13 Uitgifte: 30 mei 2018 Besluit van de regeringscommissaris, handelende namens de eilandsraad, tot plaatsing van een toelichting op de Verordening

Nadere informatie

Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004

Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004 Uitkeringsverordening raadsleden Zoetermeer 1994 Versie geldig van 12 april 1994 tot 25 december 2004 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Zoetermeer Officiële

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Eerste wijziging op de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2013erord Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e-mailbox. Bekendmaking:

Nadere informatie

Verordening winkeltijden Zoetermeer

Verordening winkeltijden Zoetermeer Verordening winkeltijden Zoetermeer Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Middelburg. Nr. 77371 15 juni 2016 VERORDENING BEHANDELING KLACHTEN De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Stichtse Vecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.11

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.11 Raadsvoorstel Agenda nr.11 Onderwerp: Vaststellen Verordening basisregistratie personen Someren 2014 Soort: Kaderstellend en besluitvormend Opsteller: F.A.J.M.A. Bell Portefeuillehouder: A.P.M. Veltman

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft op 25 november 2014 het vastgesteld. Het besluit treedt met ingang van 1 januari

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Verordening Winkeltijden Ede 2014 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 september 2014; gelet op artikel 3, tweede en derde lid, van de Winkeltijdenwet;

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling gemeente Heerhugowaard Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Heerhugowaard 2018 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting Citeertitel Verordening Toeristenbelasting 2017

Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting Citeertitel Verordening Toeristenbelasting 2017 Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Gemeente Zaanstad

Nadere informatie

HANDHAVINGSVERORDENING WWB en WIJ gemeente Lelystad

HANDHAVINGSVERORDENING WWB en WIJ gemeente Lelystad HANDHAVINGSVERORDENING WWB en WIJ Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld)

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek gemeente Groesbeek 2015

Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek gemeente Groesbeek 2015 Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Beleidsregels Verhaal WWB en WIJ. Wetstechnische informatie. Gegevens van de regeling. Opmerkingen m.b.t. de regeling. Grondslagen

Beleidsregels Verhaal WWB en WIJ. Wetstechnische informatie. Gegevens van de regeling. Opmerkingen m.b.t. de regeling. Grondslagen Beleidsregels Verhaal WWB en WIJ Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda regeling nummer 1.2.2 verordening bezwaarschriftencommissie Gouda vastgesteld 31 januari 1994/19 januari 1994/19 januari 1994 bekendgemaakt 23 maart 1994 inwerkingtreding 1 april 1994 laatste wijziging

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015

Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015 Wetstechnische informatie Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Individuele Inkomenstoeslag Participatiewet Breda 2015 Citeertitel Verordening Individuele Inkomenstoeslag

Nadere informatie

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam).

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam). GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Edam-Volendam. Nr. 13021 4 februari 2016 Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam Voorstel no. 10-2016 B Agenda no. 6 Verordening

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 15 februari 2017 Verordening commissie bezwaarschriften 2010. Deze wijziging heeft betrekking op de door de bezwarencommissie gevolgde werkwijze inzake de toezending van het advies

Nadere informatie

Beleidsregels inzake de afdoening van verzoeken om. om kostenvergoedingen in de bezwaarfase

Beleidsregels inzake de afdoening van verzoeken om. om kostenvergoedingen in de bezwaarfase Beleidsregels inzake de afdoening van verzoeken om kostenvergoedingen in de bezwaarfase Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten

Nadere informatie

Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente

Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Ede 2011 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Technische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling Beleidsregels

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017

Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 Winkeltijdenverordening Valkenswaard 2017 De raad van de gemeente Valkenswaard, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017; gezien het verslag van de commissievergadering van

Nadere informatie

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB Verordening behandeling bezwaarschriften VKB WETSTECHNISCHE INFORMATIE Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie : Samenwerkingsorgaan Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Officiële naam regeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad. Aan de raad, Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad. Aan de raad, Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 juli 2014 14-070 Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad Aan de raad, Onderwerp Verordening elektronisch gemeenteblad Gevraagde beslissing De Verordening

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling gemeente Heerhugowaard Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Heerhugowaard 2015 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht;

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 187221 26 oktober 2017 Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht;

Nadere informatie

Afdeling bes tun rsr e chtspraak. Uw kenmerk. Behandelend ambtenaar J. Jhauw 070-4264845

Afdeling bes tun rsr e chtspraak. Uw kenmerk. Behandelend ambtenaar J. Jhauw 070-4264845 Raad vanstate Afdeling bes tun rsr e chtspraak B20 40391 Raad van de gemeente Heerhugowaard Postbus 390 1700AJ HEERHUGOWAARD Datum 13 maart 2014 Ons nummer 201308498/3/R1 Uw kenmerk Onderwerp Heerhugowaard

Nadere informatie

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Openbaar Onderwerp Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Er dienen toezichthouders te worden aangewezen

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Uw kenmerk. Aangezien dit bericht geautomatiseerd is aangemaakt, is dit niet ondertekend. Ni ciass.nr. MWIM, 1 7 NOV sector Afdoen vooi: afd.

Uw kenmerk. Aangezien dit bericht geautomatiseerd is aangemaakt, is dit niet ondertekend. Ni ciass.nr. MWIM, 1 7 NOV sector Afdoen vooi: afd. t Raad * vanstate Afdeling bestun rsrechtspraak Pagina I van 1 Raad van de gemeente Terneuzen Postbus 35 4530 AA TERNEUZEN Datum Ons nummer 1 6 november 201 7 201 705639/2/R2 Uw kenmerk Inlichtingen J.R.S.

Nadere informatie

Gelet op: Artikel 145 van de Provinciewet en artikel 2:14, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op: Artikel 145 van de Provinciewet en artikel 2:14, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering November 2014 Nummer 6750 Onderwerp Verordening elektronische kennisgeving Zuid-Holland 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

\ Relatie met visiedocument / programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten

\ Relatie met visiedocument / programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten o~~çüìáëéäéáå=n SPST=ba=sçÉêÉåÇ~~ä mçëíäìë=opmmm SPST=wd=sçÉêÉåÇ~~ä q=mqr=j=rtr=pp=vv c=mqr=j=rtr=nn=vr b=áåñç]îçéêéåç~~äkåä t=îçéêéåç~~äkåä y ê~~çëîççêëíéä Voerendaal, d.d. 24 juni 2014 Nummer: 2014/8/

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling gemeente Heerhugowaard Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive Gemeente Heerhugowaard Citeertitel

Nadere informatie

Beleidsregels Schuldhulpverlening

Beleidsregels Schuldhulpverlening Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Gemeente Stichtse Vecht College van burgemeester en wethouders Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

Beleidsregels Boete WWB/Bbz, IOAW & IOAZ gemeente Twenterand 2013

Beleidsregels Boete WWB/Bbz, IOAW & IOAZ gemeente Twenterand 2013 Beleidsregels Boete WWB/Bbz, IOAW & IOAZ gemeente Twenterand 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Twenterand Officiële naam regeling Beleidsregels WWB/Bbz,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van

Verordening op de heffing en de invordering van Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2016 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Onderwerp Gemeente Druten Verordening op

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen.

In deze brief informeren wij u over welke beslissing op de aanvraag is genomen. Timmer en Timmer Belastingadviesburo t.a.v. Dhr. G. Timmer Zuiderzeestraatweg 125 3849 AC HIERDEN DATUM: ONS KENMERK: UW BRIEF VAN: UW KENMERK: ONDERWERP: 17 december 2012 W2012-0409 / I12.2769 Aanvraag

Nadere informatie

VERORDENING bezwaarschriften 2011

VERORDENING bezwaarschriften 2011 VERORDENING bezwaarschriften 2011 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling VERORDENING bezwaarschriften 2011 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015

Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 100664 28 oktober 2015 Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015 De directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp, gelezen het voorstel

Nadere informatie

VERORDENING BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP) GEMEENTE DALFSEN 2014 (versie geldig vanaf )

VERORDENING BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP) GEMEENTE DALFSEN 2014 (versie geldig vanaf ) VERORDENING BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP) GEMEENTE DALFSEN 2014 (versie geldig vanaf 06-01-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Brummen Officiële naam regeling Verordening op de heffing en de invordering van leges Citeertitel

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Papendrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Onderwerp : Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving VNOG 2015

Onderwerp : Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving VNOG 2015 Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 29 oktober 2015 Onderwerp : Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving VNOG 2015 Agendapunt : 6 Kenmerk : AB/1518 Bijlagen: Verordening Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspra^j

Afdeling bestuursrechtspra^j Raad van State gemeente purmerend Afdeling bestuursrechtspra^j Nr.: iw5-/q>j '1 On tv.: 2 8 AUG 2018 Proc.eig.: Ké'fr>. Kopie: Paraaf indelen: Raad van de gemeente Purmerend Postbus 1 5 1440 AA PURMEREND

Nadere informatie

vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen;

vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; Lijst agendapunten nummer 15b Kenmerk: Afdeling: REO/Economie VERORDENING (bij amendement aangepast) Datum: 16 december 2004 Onderwerp: vaststelling winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen De raad van

Nadere informatie

afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Oosterhout 2012 Citeertitel van de regeling Verordening reinigingsheffingen Oosterhout 2012

afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Oosterhout 2012 Citeertitel van de regeling Verordening reinigingsheffingen Oosterhout 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Naam overheidsorganisatie Gemeente Oosterhout Officiële naam van de regeling Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

GEMEENTE WORMERLAND. 1. Artikel 147 van de Gemeentewet 2. Artikel 8 Wet werk en bijstand 3. Artikel 35, vijfde lid Wet werk en bijstand

GEMEENTE WORMERLAND. 1. Artikel 147 van de Gemeentewet 2. Artikel 8 Wet werk en bijstand 3. Artikel 35, vijfde lid Wet werk en bijstand GEMEENTE WORMERLAND Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen WWB Wormerland 2012 Gegevens van de regeling Overheidsorganis atie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Vergunning Verlening en Handhaving : Olof Stom Voorstel aan de raad Onderwerp : Verordening winkeltijden

Nadere informatie

Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007

Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Maasbree Officiële naam regeling Toeslagenverordening WWB Maasbree 2007 Citeertitel

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland

Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland Verordening commissie bezwaarschriften 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 Voorstel raad en aadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.19.0775 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

VIERDE NOTA VAN WIJZIGING. Artikel I wordt als volgt gewijzigd: 1. Onderdeel AH wordt als volgt gewijzigd:

VIERDE NOTA VAN WIJZIGING. Artikel I wordt als volgt gewijzigd: 1. Onderdeel AH wordt als volgt gewijzigd: 33 597 Wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen en een aantal andere wetten in verband met de dualisering van het gemeente- en provinciebestuur en de invoering van een bedrijfsvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Verordening voor de controle op het financieel beheer en op de. inrichting van de financiële organisatie van de gemeente Weert 2015

Verordening voor de controle op het financieel beheer en op de. inrichting van de financiële organisatie van de gemeente Weert 2015 Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Verordening voor de controle op het financieel beheer en op de inrichting van de

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Format verordening raad

Format verordening raad Format verordening raad Organisatie: Gemeente Westerkwartier Organisatietype Officiële naam regeling: Citeertitel: Vastgesteld door: Beleidsonderwerp: Gemeente Gemeenteraad Maak een keuze (meerdere mogelijk):

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende vergunning sandwichborden blz 2 Verleende vergunning verkoopkraam blz 2 Bekendmaking bestuursdwang blz 3 Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

College van B en W van de Gemeente Breda. Beleidsregels over toelating tot schuldhulpverlening

College van B en W van de Gemeente Breda. Beleidsregels over toelating tot schuldhulpverlening Beleidsregels Schuldhulpverlening Breda Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot Onderwerp Gemeente

Nadere informatie

Overzicht wettelijke verplichtingen bekendmaken en kennisgeven

Overzicht wettelijke verplichtingen bekendmaken en kennisgeven Bestemmingsplan Voorontwerp bestemmingsplan/inpassingsplan Krachtens artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening dient bij voornemen een bestemmingsplan/inpassingsplan voor te bereiden, men kennis van dat

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T b.boerstra@live.nl De heer B.M. Boerstra Kreil 17 1768 BS BARSINGERHORN Verzenddatum 27 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Chris Nijhuis 1/5 T 088 321

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie