Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen. Actueel onderzoek. Streamingsdiensten. TSVC I Measure - Optimize - Launch!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen. Actueel onderzoek. Streamingsdiensten. TSVC I Measure - Optimize - Launch!"

Transcriptie

1 Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen Actueel onderzoek Streamingsdiensten

2 Waarom heerst Netflix in streamingsland? All other Questions Probleemstelling De tijd van de TV-gids ligt al lang achter ons. Streaming media is de nieuwe standaard. Netflix lijkt hierin een monopolie te hebben. Naast Netflix zijn er nog verschillende andere streamingsdiensten te ontdekken. Op welke punten excelleert Netflix? Is er een concurrent aan te wijzen die de hegemonie van Netflix kan doorbreken? Is er een verschil waarneembaar tussen jong en oud in de beoordeling van deze moderne standaard? Door de inzet van onze TSVC Reversed Conjoint Analysis hebben we dit voor u uitgezocht! Met behulp van de Battle-N methode wordt de onbewuste gewogen keuze per respondent voor een concept berekend Reasons why keuze voor de individuele 4 P's worden per respondent in kaart gebracht De winnaar per (4) P-aspect gaat in de Battle-N om de waarde van alle gekozen Reason why s te wegen om zo de meest belangrijke reden voor keuze in kaart te brengen.

3 Waarom heerst Netflix in streamingsland? (2) All other Questions Onze aanpak Er is gekozen voor een (n=385) online consumentenonderzoek waarbij 5 streamingsdiensten zijn voorgelegd. Eerst beoordeelden alle respondenten volgens de Battle-N methode alle concepten. Dit resulteerd in een winnaar. Deze winnaar is gekozen op basis van merk, logo, slogan, prijs, usp s en introductieaanbieding. Hierna werd het winnende concept onderworpen aan reason why stellingen per productmix element om zo de customer journey in kaart te brengen. Tot slot heeft er een Battle-N plaatsgevonden tussen de winnende reason why stellingen waardoor de belangrijkste reden om de streamingsdienst te kopen overblijft.

4 Voorkeur streamingsdienst Battle-N resultaat Wanneer we kijken naar het onderzoek dan valt direct op dat een overtuigende meerderheid van de respondenten voor Netflix heeft gekozen als voorkeurs-streamingsdienst. Deze voorkeur is bepaald op basis van merk, logo, slogan, prijs, usp s en introductieaanbieding. Dit bevestigd de hegemonie van Netflix in streamingsland. Ziggo Go en Pathé Thuis worden op grote afstand aangegeven als nummer 2. Opvallend in deze resultaten mag Amazon Prime genoemd worden. Ondanks dat er totaal geen aandacht aan de Nederlandse markt wordt besteed geeft 8% aan voor Amazon Prime te kiezen. Voorkeur streamingsdienst in % Netflix Ziggo Go Pathe Thuis Amazon Prime Videoland Unlimited

5 Belangrijkste prijsredenen Nu bevestigd is dat de meerderheid van de respondenten een voorkeur heeft voor Netflix gaan we dieper in op de motivatie van de consument. Dit doen we door per 4P keuze-aspect de reason why te achterhalen. We starten de analyse door in te zoomen op de prijsredenen van de consument. Hierbij kunnen we constateren dat de voorkeursstemmen voor Amazon voortkomen uit het feit dat Amazon een lage prijs heeft. Opvallend is dat Pathé met zijn aanbod volledig meelift op de bioscoop manier van verkopen. Daarnaast geeft 44% van de Ziggo kiezers aan dat men het kiest om het sterke merk. Dit kan af te leiden zijn aan de sterke marketing campagne in Nederland met onder andere het sponsorschap van Ajax, Ziggo Sport en de Ziggodome. Videoland wordt vooral gekozen om de sterke prijs/kwaliteit verhouding. Netflix maakt ook duidelijk het verschil in zijn prijs/kwaliteit usp. Hiermee wordt het aanbod in series/films in verhouding tot de 7.99 per maand bedoeld.

6 Belangrijkste belofte s De reasons why achter belofte zijn de niet-tastbare voordelen van een product/dienst die de consument kan overwegen tot aanschaf. Netflix profileert zich sterk met nieuwe releases en de mogelijkheid om het abonnement maandelijks op te zeggen. Dit is ook terug te zien in de antwoorden van de respondenten met respectievelijk 29% en 58%. De klantenservice van Ziggo wordt uitzonderlijk goed beoordeeld. Daarnaast speelt ook op dit aspect de onbekendheid voor Amazon mee waardoor deze slecht scoort op klantenservice en beeldkwaliteit.

7 Belangrijkste benefit s Belangrijkste benefit De reason why achter benefits is een fundamenteel onderdeel van het onderzoek. Benefits zijn de niet-tastbare voordelen van een product/dienst die de consument op insintriek niveau motiveert om uiteindelijk tot aankoop over te gaan. Deze benefits betreffen het core product en zullen daarom in essentie vaak gelden voor de meeste spelers in de markt. Uit het onderzoek is gebleken dat respondenten een voorkeur geven aan streamingsdiensten omdat ze reclamevrij, ieder moment van de dag series en films kunnen kijken. Geen reclames Relaxen Samen kijken Ieder moment van de dag beschikbaar

8 Belangrijkste producteigenschappen De producteigenschappen van een product/dienst gaan over de tastbare aspecten van een product/dienst. Iedere speler in de markt heeft een aantal producteigenschappen waarop meer wordt ingezet. Bijna iedere onderzochte streamingsdienst heeft momenteel eigen series. Dit wordt echter alleen bij Netflix (21%), Videoland en bij Ziggo erkent. Deze conclusie valt ook te trekken bij het kijken met meerdere accounts tegelijk. Het Nederlands aanbod wordt bij Videoland gezien als een grote meerwaarde bij de keuze voor de streamingsdienst.

9 Belangrijkste koopredenen Netflix Uitkomst Battle-N over alle aspecten De belangrijkste reasons to buy per aspect zijn bovenin weergegeven. TSVC toetst hierna met de Battle-N methode de belangrijkste reden uit de marketingmix die bepalend is voor de definitieve keuze van de consument. Reasons to buy Netflix De uitkomsten staan in de grafiek linksonder. ++ Prijs/kwaliteit verhouding, Maandelijks opzegbaar en Kijken met meerdere accounts zijn de 3 belangrijkste keuzeredenen om te kiezen voor Netflix.

10 Belangrijkste koopredenen Amazon Uitkomst Battle-N over alle aspecten De belangrijkste reasons to buy per aspect zijn bovenin weergegeven. TSVC toetst hierna met de Battle-N methode de belangrijkste reden uit de marketingmix die bepalend is voor de definitieve keuze van de consument. Reasons to buy Amazon De uitkomsten staan in de grafiek linksonder. Laagste prijs, Maandelijks opzegbaar en ++Prijs/Kwaliteit verhouding zijn de 3 belangrijkste keuzeredenen om te kiezen voor Amazon.

11 Amazon diepte analyse Waarom niet gekozen? Aangezien Amazon zich niet met hun marketing activiteiten op de Nederlandse markt richt, maar toch 8% van de respondenten aangaf voor Amazon te kiezen, is het interessant om te onderzoeken waarom Amazon wel (vorige sheet) maar ook waarom Amazon niet wordt gekozen. In de grafiek zijn de 5 belangrijkste redenen voor het niet kiezen van Amazon aangegeven. Een groot gedeelte (51%) geeft zoals verwacht aan dat de beschikbaarheid niet bekend is. De introductieaanbieding en prijs zijn marktconform en daarom niet de oorzaak volgens het onderzoek. Minder aantrekkelijk merk (29%) en het Assortiment (15%) worden als belangrijke oorzaken aangegeven. Deze redenen gelden voor alle andere merken kiezers.

12 Learnings Netflix blijkt de meest populaire streamingsdienst in Nederland op basis van merk, logo, slogan, prijs, usp s en introductieaanbieding. Netflix maakt duidelijk het verschil in het aanbod in series/films in verhouding tot de 7.99 per maand. Netflix profileert zich op een succesvolle manier met nieuwe releases en de mogelijkheid om het abonnement maandelijks op te zeggen. Een groot gedeelte (51%) geeft aan dat de beschikbaarheid van Amazon niet bekend is. Amazon scoort sterk met haar laagste prijs (6.00 EUR per maand en eerste maand gratis). Dit is samen met de prijs/kwaliteit verhouding een van de belangrijkste reasons to buy. De eigen series van Amazon worden niet zo sterk erkent, in tegenstelling tot Netflix, Ziggo en Videoland. Netflix heeft een sterke positie op de markt ontwikkeld door de combinatie van een sterk merk en het inzetten op aspecten die de consument belangrijk vind. Videoland en Ziggo weten concurrerend te zijn dankzij de Nederlandse profilering. Videoland doet dit sterk door zich te richten op het Nederlandse assortiment aan series en films, terwijl Ziggo een sterke merknaam in Nederland heeft. Pathé richt zich op een niche in de markt door enkel nieuwe bioscoop releases aan te bieden op de bioscoop manier van verkopen. Amazon zou een concurrent van Netflix kunnen worden wanneer er aandacht aan de Nederlandse markt wordt besteed en er echt een merk wordt opgebouwd. Doordat dit nu niet het geval is zijn veel respondenten niet op de hoogte van de mogelijkheden van Amazon en kiezen ze niet voor deze streamingsdienst. Uit de analyse is af te leiden dat Amazon op prijsreden sterk scoort en bij producteigenschappen op vrijwel elk aspect stabiel scoort. Wanneer Amazon groeit in de belofte reason to buy aspecten, door zich meer te profileren als een streamingsdienst die beschikbaar is voor Nederland, zal de algemene perceptie van Amazon en de keuze voor Amazon naar verwachting sterk stijgen. Gecombineerd met de al aanwezige usp s zou Amazon een serieuze concurrent kunnen worden van Netflix.

13 Innovation Selector Weten we zeker dat we het beste concept hebben ontwikkeld? Second opinion Welke producteigenschappen zijn ècht belangrijk in de conceptkeuze? Welke combinatie van feiten maakt het beste concept? Hoe kunnen we u helpen? Concept Optimizer Welke nieuwe propositie heeft het grootste marktpotentieel en waarom? Hoe overtuig ik onze interne organisatie met harde feiten? Wie is mijn belangrijkste concurrent bij deze introductie? Marketing Mix Maximizer Voldoet het product aan de belofte van het concept Hoeveel volume gaan we doen en hoe overtuig ik de retailer? Aan welke knoppen moet ik draaien voor meer volume? Decision Supporter Is de nieuwe spuitkop 0,30 of zelfs 0,50 meer waard? Vinden ze ons in het schap? Worden we overwogen of zelfs gekozen? Bij welke prijs behalen we onze omzet doelstelling? TSVC

14 Best Ideas Best Concepts Best Mix All other Questions Innovation Selector Concept Optimizer Marketing Mix Maximizer Decision Supporter Meer weten? Ga naar en bekijk onze andere interessante content! Hoofdstraat LK Driebergen tel: mob: gdenhertog@tsvc.nl

Marketing facts 1. Het bewuste is zo onbelangrijk. TSVC I Measure - Optimize - Launch!

Marketing facts 1. Het bewuste is zo onbelangrijk. TSVC I Measure - Optimize - Launch! Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen Marketing facts 1 Het bewuste is zo onbelangrijk Het bewuste is zo onbelangrijk Marktonderzoek bestaat primair uit het beantwoorden van

Nadere informatie

Marketing facts 2. De relatie tussen het bewuste en onbewuste van de consument. TSVC I Measure - Optimize - Launch!

Marketing facts 2. De relatie tussen het bewuste en onbewuste van de consument. TSVC I Measure - Optimize - Launch! Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen Marketing facts 2 De relatie tussen het bewuste en onbewuste van de consument De relatie tussen het bewuste en onbewuste van de consument

Nadere informatie

Case: Prijs elasticiteitsstudie Bio yoghurt en melk bij Albert Heijn

Case: Prijs elasticiteitsstudie Bio yoghurt en melk bij Albert Heijn Snel zicht op innovatie insights, marktpotentieel en groeikansen Case: Prijs elasticiteitsstudie Bio yoghurt en melk bij Albert Heijn All other Questions Probleemstelling De prijzen voor Bio zuivel liggen

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE 2018 TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.188 (GfK Online panel) Weging: representatief voor 13.782.000 internetters (toegang tot internet) 13+

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.204 (GfK Onine panel) Extra respondenten in leeftijdscategorie 13-17 geworven voor sterker fundament voor

Nadere informatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Belangengroepen informeren over, overtuigen van en herinneren aan de organisatie en de marketingmix van de producten/diensten van een organisatie Communicatiemix

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SAP CRYSTAL SOLUTIONS!

MAAK KENNIS MET SAP CRYSTAL SOLUTIONS! De voordelen van Business Intelligence zijn te groot om te negeren. Snelle, betrouwbare en concrete informatie verbetert niet alleen de bedrijfsprestaties doordat de mogelijkheden in de markt beter worden

Nadere informatie

FORESIGHT MODELLING TELECOM. Foresight modelling

FORESIGHT MODELLING TELECOM. Foresight modelling FORESIGHT MODELLING TELECOM 1 FORESIGHT MODELLING TELECOM 2018 Een instrument voor fact based beslissingen HET ANTWOORD OP INNOVATIEVRAGEN HET ANTWOORD OP MARKETINGVRAGEN HET ANTWOORD OP PRICINGVRAGEN

Nadere informatie

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY LEGT KOOPGEDRAG EN DE ROL VAN MEDIA BLOOT IN DE NIEUWE OMNI CHANNEL REALITEIT ORIËNTATIE EN KOOPGEDRAG WAS NOG NOOIT ZO COMPLEX Retail zit in een turbulente periode. Winkelketens

Nadere informatie

Lesprogramma Strategische media

Lesprogramma Strategische media Strategische Media Strategische media Is een vervolg op Marketing Communicatie in de propedeuse. In dit vak wordt dieper ingegaan op de mediamix binnen het marketingcommunicatie- plan. Zaken die aan bod

Nadere informatie

Business model canvas. Connie Smits

Business model canvas. Connie Smits Business model canvas Connie Smits Inhoud Business model canvas... 3 Customer Segments... 4 Value Proposition... 5 Customer Relationships... 6 Channels... 7 Revenu Streams... 8 Key Resources... 9 Key Activities...

Nadere informatie

Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013

Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013 Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013 accepteren en adapteren nieuwe diensten en technologieën steeds sneller. Zij zien vooral veel in het gebruik van een zelfscankassa, Click

Nadere informatie

BRAND REPORT CARD (Pag 162)

BRAND REPORT CARD (Pag 162) BRAND REPORT CARD (Pag 162) WAT IS DE WAARDE VAN UW MERK? De Brand Report Card (BRC) is een instrument om de sterktes van een merk te bepalen, om te identificeren waar verbeteringen nodig zijn en om inzicht

Nadere informatie

STRATEGIE & CONCEPTING WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? ADVERTORIALS WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? INFLUENCER MARKETING WAT ONS ONDERSCHEIDT

STRATEGIE & CONCEPTING WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? ADVERTORIALS WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? INFLUENCER MARKETING WAT ONS ONDERSCHEIDT 2018 INHOUDSOPGAVE 3 WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? 10 STRATEGIE & CONCEPTING 4 WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? 11 ADVERTORIALS 6 WAT ONS ONDERSCHEIDT 13 INFLUENCER MARKETING 8 HET BEREIK VAN MEUBELTRACK MEDIA

Nadere informatie

Mediawijsheid. Voorbereiding. Inleiding 15 min

Mediawijsheid. Voorbereiding. Inleiding 15 min Lesbrief 6 Auteursrecht bij films Voorbereiding Doelen - De leerlingen weten wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film en wie er allemaal aan meewerken. - De leerlingen weten welke legale

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

Liggen er kansen voor de fietsretailer?.

Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Wie is er over 5 jaar nog tweewieler retailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Agenda. introductie reis van bezoeker tot klant

Nadere informatie

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei persbericht vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei Populair vidaxl-platform nu ook open voor andere verkopers Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m² Kan niet, echt wel tv-campagne in Nederland

Nadere informatie

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media Salesforce Uitzonderlijke prestaties: Hoe top excelleren op social media Belangrijkste cijfers en bevindingen uit het vierde jaarlijkse 'State of Marketing' onderzoek 2300 Over dit rapport 2 Deze vierde

Nadere informatie

donderdag 5 mei 2011 Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media!

donderdag 5 mei 2011 Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media! Meer omzet door strategisch kiezen van (nieuwe) media! WERNER VAN BEUSEKOM conceptontwikkelaar & merkstrateeg DAGELIJKSE CONCURRENTIESTRIJD DAGELIJKSE CONCURRENTIESTRIJD DAT GELDT NIET ALLEEN VOOR A-MERKEN

Nadere informatie

A DATA-DISCOVERY JOURNEY

A DATA-DISCOVERY JOURNEY A DATA-DISCOVERY JOURNEY Waarom een data- discovery journey Je hebt een hoop data maar wat kun je er mee. Data is voor veel bedrijven nog een erg abstract begrip. Natuurlijk snapt iedereen dat informatie

Nadere informatie

Webinar: Wat is Social Media Monitoring?

Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Het webinar start om 16.00 uur Geluid: zet het geluid van de computer aan op de juiste volume Stel uw vragen via de chatfunctie @ValueProof Value Proof www.valueproof.nl

Nadere informatie

Consumenten trends in de Food Awards

Consumenten trends in de Food Awards Consumenten trends in de Food Awards Supermarkten zijn de afgelopen jaren duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Zo laat ook de introductie van de Foodmarkt City by Jumbo deze maand ook weer zien. Verse

Nadere informatie

HEAD OF MERCHANDISING

HEAD OF MERCHANDISING Digital #VACATURE HEAD OF MERCHANDISING Bol.com is de grootste en populairste winkel van Nederland en België. De e-tailer is inmiddels een gevestigde speler, maar bezit nog steeds de mindset van een pionierende

Nadere informatie

ConceptFactory: Van innovatief idee naar succesvolle introductie Margré Nijkamp & Bastian Baas Senior consultants Motivaction

ConceptFactory: Van innovatief idee naar succesvolle introductie Margré Nijkamp & Bastian Baas Senior consultants Motivaction ConceptFactory: Van innovatief idee naar succesvolle introductie Margré Nijkamp & Bastian Baas Senior consultants Motivaction Innoveren met de ConceptFactory De ConceptFactory biedt verschillende oplossingen

Nadere informatie

Consumer Insights: de basis voor succesvolle innovaties

Consumer Insights: de basis voor succesvolle innovaties Presentatie 15 november 2012 Consumer Insights: de basis voor succesvolle innovaties Edward Huizenga Food2Market Innovatie training 1 Bouwen aan Innovatie - Over Altuïtion (1) Opgericht in 1997: 30 engagement

Nadere informatie

BESTE FOLDERS VAN 2019

BESTE FOLDERS VAN 2019 SPRINGT JOUW FOLDER IN HET OOG? 2019 VERKIEZING VAN DE BESTE FOLDERS VAN 2019 STUUR ONS JOUW BESTE FOLDER! GRATIS EN EENVOUDIG DEELNEMEN! INFOGIDS 2019 Wist je dat 9 op 10 Belgen elke dag de brievenbus

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman Projectomschrijving Krasloten zijn tegenwoordig steeds minder populair onder de doelgroep jongeren (18-25) terwijl

Nadere informatie

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest De effectiviteit van klantcommunicatie Maart 2016 Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest Opzet Beeld organisatie afgelopen

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Welkom. op het JaarEvent Culinair met VriesVerse Producten

Welkom. op het JaarEvent Culinair met VriesVerse Producten Welkom op het JaarEvent Culinair met VriesVerse Producten Dagvoorzitter Wiro Sterk Het gezamenlijke doel van VriesVers Het gezamenlijke doel van VriesVers Filmpje Het gezamenlijke doel van VriesVers Programma

Nadere informatie

Online Marke+ng. OPDRACHTEN

Online Marke+ng. OPDRACHTEN Online Marke+ng. OPDRACHTEN HvA CMD werkcollege 3 blok 3 V1. Amsterdam, 25 februari 2013. DAVID > davidkoop72@yahoo.com PETER > cmdamsterdam@gmail.com Week 3 1. Individueel > KNAB analyse zet in de dropbox

Nadere informatie

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen?

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 21 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen

Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen Samenvatting onderzoek Het nieuwe verkopen Inleiding De kracht van consumenten en internet wordt steeds groter. Met de toenemende populariteit van digitale informatie wordt de rol van de verkoper beduidend

Nadere informatie

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren?

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 14 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten

Nadere informatie

Consumentengedrag. H7 Marketingcommunicatiedoelstellingen Floor en van Raaij. maandag 25 februari 13

Consumentengedrag. H7 Marketingcommunicatiedoelstellingen Floor en van Raaij. maandag 25 februari 13 Consumentengedrag H7 Marketingcommunicatiedoelstellingen Floor en van Raaij DAGMAR model bekendheid begrip overtuiging actie bekendheid begrip overtuiging actie Defining Advertising Goals for Measured

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Trends in Food. Rabobank Banking for Food. Martijn Rol Sectorspecialist Food

Trends in Food. Rabobank Banking for Food. Martijn Rol Sectorspecialist Food Trends in Food Rabobank Banking for Food Martijn Rol Sectorspecialist Food Passie voor food Contact en info www.rabobank.nl/food Rabobank Foodzone @MWMRol 2 Rabobank in beeld Opgericht 1895 Actief in 40

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek

De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek De toegevoegde waarde van muziek. hitrepertoire vs. niet herkenbare muziek Opzet van het onderzoek Om ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de werking van muziek in een zakelijke omgeving, laat

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

TEAM SINGAPORE. Pitch Carrefour Onderzoeksvoorstel. Teamleden pitch 4. Kristiaan Wuyts Jens Michiels Wouter De Man

TEAM SINGAPORE. Pitch Carrefour Onderzoeksvoorstel. Teamleden pitch 4. Kristiaan Wuyts Jens Michiels Wouter De Man Pitch Carrefour Onderzoeksvoorstel Teamleden pitch 4 Anne-Britt Caers Michiel Dierickx Judith Vanderhaeghen Kristiaan Wuyts Jens Michiels Wouter De Man Inhoud 1. Inleiding 3 2. Situatieschets 3 2.1 Aanleiding

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Alice. De E-marketing van een premium brand Internet service provider

Alice. De E-marketing van een premium brand Internet service provider Alice De E-marketing van een premium brand Internet service provider Inhoudsopgave Binnen 1 jaar van een website waar we iets mee moeten naar geïntegreerde e-marketing Introductie van Alice in Nederland

Nadere informatie

De consument van champignon in 17 landen

De consument van champignon in 17 landen De consument van champignon in 17 landen 2007 / 72 Zoetermeer, september 2007 - Wilco van den Berg Productschap Tuinbouw, Afdeling Marktinformatie & Marktonderzoek Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 3.2 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (bijv. in woonkamer,

Nadere informatie

Is er een markt voor nieuwe op glasvezel gebaseerde diensten voor thuisgebruikers? Marcel de Pender

Is er een markt voor nieuwe op glasvezel gebaseerde diensten voor thuisgebruikers? Marcel de Pender Is er een markt voor nieuwe op glasvezel gebaseerde diensten voor thuisgebruikers? Bert Sadowski Marcel de Pender Introductie Eindhoven Industrial Engineering & Innovation Sciences 10-2-2010 PAGE 1 Doel

Nadere informatie

CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT

CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT Janco Klijnstra Product Manager Conversion Rate Optimization Mark van Kasteren Conversion Rate Optimization Consultant Rogier Kat

Nadere informatie

Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken

Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken 1. Onderzoek door Multiscope onder 750 consumenten 2. Onderzoek door INretail onder bijna 500 ondernemers in mode, sport etc. Onderzoeksgegevens Retourpinnen, oktober

Nadere informatie

Effect toiletreclame Ziggo. Altermedia Rapportage Auteurs: Jeroen Bruin, Daan Damen en Jeroen Senster Project Z4778

Effect toiletreclame Ziggo. Altermedia Rapportage Auteurs: Jeroen Bruin, Daan Damen en Jeroen Senster Project Z4778 Effect toiletreclame Ziggo Altermedia Rapportage Auteurs: Jeroen Bruin, Daan Damen en Jeroen Senster Project Z4778 Achtergrond, doel- en probleemstelling In opdracht van Altermedia, in naam van Oskar van

Nadere informatie

succes in retailen is teamwork

succes in retailen is teamwork succes in retailen is teamwork outdoor-project retailmarkt 1 De retailmarkt is in beweging: Er zijn volop bedreigingen, maar door te veranderen en samen te werken worden er nieuwe kansen gecreëerd. bedreigingen

Nadere informatie

Meer winst door een succesvolle website Onderzoek onder Nederlandse zzp ers. Toplines rapport voor SIDN. P-3981, D1 september 2016

Meer winst door een succesvolle website Onderzoek onder Nederlandse zzp ers. Toplines rapport voor SIDN. P-3981, D1 september 2016 Meer winst door een succesvolle website Onderzoek onder Nederlandse zzp ers Toplines rapport voor SIDN P-3981, D1 september 2016 > Inleiding Amsterdam, september 2016 Geachte lezer, Voor u ligt de rapportage

Nadere informatie

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en de ziekenhuiszorg? Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en

Nadere informatie

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app

Beter in balans met. de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app Beter in balans met de eerste gratis, Nederlandstalige persoonlijke-ontwikkelings-app De kracht en het ontstaan van SAM Uit onderzoek blijkt dat je zelf veel invloed kunt uitoefenen op je gevoel van welzijn.

Nadere informatie

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model Periode 1 Les 1 4P s, 4C s & het SIVA-model Waarom koopt men iets? Om in een bepaalde behoefte te voorzien In andere woorden: om een probleem op te lossen. Het product moet voldoen aan de wensen en behoeften

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Retailscan Deelnemer: 1120533 Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Detailhandel in beeld In januari 2015 was de omzet in de detailhandel 0,8 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Nadere informatie

Leads genereren Ziggo - Retail

Leads genereren Ziggo - Retail Leads genereren Ziggo - Retail Inhoud Onze diensten Ons portfolio Wanneer begin je over de mogelijkheden met Ziggo? USP s Verkooptips 1 Onze diensten Televisie (Play) Ziggo heeft voor iedere voorkeur een

Nadere informatie

-AVG Scan -AVG Workshop -AVG Game Kijk voor meer informatie op: denieuwezaak.nl/avg

-AVG Scan -AVG Workshop -AVG Game Kijk voor meer informatie op: denieuwezaak.nl/avg -AVG Scan -AVG Workshop -AVG Game Kijk voor meer informatie op: denieuwezaak.nl/avg Programma 14.30 uur - Handelsplatformen, wat zijn dat nou eigenlijk? 15:15 uur - Bol.com en de toekomst 16:00 uur -

Nadere informatie

Onderzoek De keuzes in een keuzemenu

Onderzoek De keuzes in een keuzemenu Onderzoek De keuzes in een keuzemenu Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 1 Categorie Klantherkenning 4 1.1 Telefonisch keuzemenu 4 1.2 Spraakgestuurd 5 2 Categorie Attitude/Inrichting 6 2.1 Volgorde

Nadere informatie

DONATEURSVERTROUWEN LIJKT STABIEL...

DONATEURSVERTROUWEN LIJKT STABIEL... Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Kien Het Nederlandse Donateurspanel In dit rapport leest u de laatste ontwikkelingen rondom het donateursvertrouwen

Nadere informatie

MSN Video Effectief? 2 Cases

MSN Video Effectief? 2 Cases MSN Video Effectief? 2 Cases Introductie Waarom video? Hoe kun je dat goed meten? Inleiding - Effecten van streaming Cross Media Effecten Doelgroep verbreding Synergie Opwekking Herhaling Complementariteit

Nadere informatie

Bouwen voor de consument

Bouwen voor de consument Bouwen voor de consument 27 september 2010 Bart Hooijer Inhoud Het kader van het consumentenonderzoek Wat wil de consument? Wat kunnen wij hieruit leren? Discussie 2 10 20 jaar Professional? 3 Doelstelling

Nadere informatie

Mobile First als adverteerder. Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing

Mobile First als adverteerder. Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing Mobile First als adverteerder Door Rutger Mackenbach in samenwerking met frank.publishing Juli 2018 ,, Slechts 7 procent van de tijd gebruiken we dat apparaat om te doen waarvoor het ooit ontworpen was.

Nadere informatie

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE #VACATURE BIJ DIGITAL EXECUTIVES BUSINESS WRITER Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story

Nadere informatie

Visie op Categorie visie

Visie op Categorie visie Visie op Categorie visie Stap 4 Stap 3 Stap 2 Stap 1 TMA CATEGORY VISION MODEL consument shopper retailer Categorie def. Fabrikanten Consumer Shopper Channel Categorie ambition Gap analysis Restraints

Nadere informatie

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed Huib Boissevain 28 oktober Over Annexum Ruim 15 jaar specialist in vastgoedbeleggingen 35 medewerkers die dagelijks met vastgoed bezig zijn Met een fondsvermogen

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

Zo overleeft jouw webshop zonder Google. Evoworks E-commerce Marketing 2016

Zo overleeft jouw webshop zonder Google. Evoworks E-commerce Marketing 2016 Zo overleeft jouw webshop zonder Google Evoworks E-commerce Marketing 2016 Stiekem heeft Google veel invloed op het bedrijfsresultaat van ondernemingen Hoe overleef je? Hoe overleef je? 1 Gebruik de

Nadere informatie

Tweedehands Auto Kopen - Insights Update

Tweedehands Auto Kopen - Insights Update Tweedehands Auto Kopen - Insights Update Augustus 2018 Mitchel Wubben Head of Industry Automotive mitchel.wubben@wua.nl Inhoudsopgave Onderzoeksopzet 3 Resultaten: Tweedehands Auto Kopen onderzoek Juli

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

TV HALFJAARRAPPORT 2018

TV HALFJAARRAPPORT 2018 TV HALFJAARRAPPORT 2018 BESTEDINGEN TV-RECLAME De definitie van netto bestedingen in publicaties van Screenforce is met ingang van 2018 aangepast. Deze bestedingscijfers zijn vanaf 2018 na aftrek van bureaucommissie.

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service

Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service Strategic Decisions Monitor Januari 2015 Trends in Customer Service In samenwerking met KIRC 2015 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere

Nadere informatie

Screenforce & RAB presenteren DOUBLE PROOF

Screenforce & RAB presenteren DOUBLE PROOF Screenforce & RAB presenteren DOUBLE PROOF DOUBLE PROOF MET DANK AAN BESTEDINGEN - 2016 BRUTO MEDIA BESTEDINGEN TV 86.717.552,- RADIO 46.295.293,- TV & RADIO 81.415.231,- 214.428.076,- OMVAT ALLE MARCOM

Nadere informatie

Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail

Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail Ontwikkelingen Bloemen en planten in de retail Daniël Pinkse Royal FloraHolland afdeling Commercie Retail Service Retail? Retail is de verzamelnaam voor bedrijven die goederen en diensten direct aan consumenten

Nadere informatie

Iedereen het web op? De economische dynamiek van e-commerce

Iedereen het web op? De economische dynamiek van e-commerce Iedereen het web op? De economische dynamiek van e-commerce Agenda Introductie bol.com Online vraag en aanbod dynamiek Iedereen het web op? Vragen Wie is bol.com Grootste en populairste internetwinkel

Nadere informatie

7x Managers in de cloud

7x Managers in de cloud cloud innovation by Macaw 7x Managers in de cloud Uitkomsten van het Nationale Cloudonderzoek Bij alles wat de businessmanager voorgelegd krijgt, wil hij weten wat het hem en zijn bedrijf oplevert. Voor

Nadere informatie

Toekomst van Sales. 18 mei 2017

Toekomst van Sales. 18 mei 2017 Toekomst van Sales 1 WELKOM Robert Hamminga robert.hamminga@redfoxblue.nl 0031-619228708 2 UW TEAM OPDRACHT ZWARTE STIFT 1. Teken een organigram normale old school verkooporganisatie 2. Teken een normale

Nadere informatie

Effect toiletreclame Vodafone Altermedia

Effect toiletreclame Vodafone Altermedia Effect toiletreclame Vodafone Altermedia Rapportage Auteurs: Jeroen Bruin & Karin Lammers Project Z6360 Inhoudsopgave Achtergrond, doel- en probleemstelling Pagina 3 Methode en opzet Pagina 4/5 Resultaten

Nadere informatie

De klantbeleving in Nederland in 2010. Stephan van Gelder

De klantbeleving in Nederland in 2010. Stephan van Gelder De klantbeleving in Nederland in 2010 Stephan van Gelder 1 Inhoudsopgave! Beleving! Onderzoek! Resultaten! Naar klantmoment! Naar branche! Naar bedrijf! Conclusie Samenvatting van de resultaten gratis

Nadere informatie

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt WHITEPAPER Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt Onderzoek van het (een initiatief van Bindinc) toont aan dat onder 50-plussers merktrouw vaker voorkomt dan onder 50- minners. Daarbij

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Online samenwerkingsmogelijkheden. Via Holland.com

Online samenwerkingsmogelijkheden. Via Holland.com Online samenwerkingsmogelijkheden Via Holland.com 2018 Jaarlijks wordt Holland.com 12 miljoen keer bezocht. Daarmee bereikt het platform een gevarieerde, internationale groep reizigers met interesse in

Nadere informatie

6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU

6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU 6PDUW (OHFWURQLFV 0RQLWRU 2QGHU]RHN QDDU VOLPPH HOHNWURQLFD HQ PHGLDGLHQVWHQ 2NWREHU Inhoud Inhoud Inleiding Management Summary 1. Smart Electronics: bekendheid, bezit, gebruik en profiel 3 5 7 9 1.1 Computers,

Nadere informatie

DE MARKETEER VAN MORGEN: DENKT NIET OLD OF NEW SKOOL, MAAR NEXT SKOOL MWG AMSTERDAM, 17 APRIL 2018

DE MARKETEER VAN MORGEN: DENKT NIET OLD OF NEW SKOOL, MAAR NEXT SKOOL MWG AMSTERDAM, 17 APRIL 2018 DE MARKETEER VAN MORGEN: DENKT NIET OLD OF NEW SKOOL, MAAR NEXT SKOOL MWG AMSTERDAM, 17 APRIL 2018 ? Ben jij Old Skool? Of New Skool? Wat zou je willen delen met de andere Skool? Wat zou je willen leren

Nadere informatie

Branding: Het business succes na Product Lifecycle Management

Branding: Het business succes na Product Lifecycle Management Branding: Het business succes na Product Lifecycle Management White paper afternoon Positioneringsgroep, 14 april 2011 Peter van Steensel - partner Doel van branding: onderscheid, focus en meerwaarde 0,001

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Restaurant presentatie September 2018

Restaurant presentatie September 2018 Restaurant presentatie September 2018 Het verhaal achter BookDinners De markt groeit. Op dit moment worden de bestaande partijen groter en wordt het op den duur onmogelijk om hun macht te doorbreken. Dit

Nadere informatie

Welkom bij presentatie PostNL. EHBO & PostNL. Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014

Welkom bij presentatie PostNL. EHBO & PostNL. Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014 Welkom bij presentatie PostNL EHBO & PostNL Presentatie & Inspiratie Zaterdag 1 november 2014 Agenda vandaag bij EHBO Even voorstellen. Direct mail Quiz Big Data & Touchpoints Inspiratie & Cases Zelf aan

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Zoekmachinemarketing in Retail. Arjan ter Huurne. Industry Manager Retail & Travel

Zoekmachinemarketing in Retail. Arjan ter Huurne. Industry Manager Retail & Travel Zoekmachinemarketing in Retail Arjan ter Huurne Industry Manager Retail & Travel Hoe zet je Search in voor meer omzet in Retail? 1. De impact van online & search in Retail 2. Hoe verhoudt SEA zich tot

Nadere informatie

Voorbeeldcase RAB RADAR

Voorbeeldcase RAB RADAR Voorbeeldcase RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Private Banking (19725) Inhoud 2 Inleiding Resultaten - Spontane en geholpen merkbekendheid - Spontane en geholpen reclamebekendheid - Herkenning radiocommercial

Nadere informatie

Afvalenquête gemeente Elburg en gemeente Oldebroek Analyse van de gegevens

Afvalenquête gemeente Elburg en gemeente Oldebroek Analyse van de gegevens Afvalenquête gemeente Elburg en gemeente Oldebroek Analyse van de gegevens April 2016 Gemeente Elburg Gemeente Oldebroek Inhoudsopgave Deel 1. Inleiding 3 Deel 2. Motivatie afval scheiden 4 Deel 3. Afval

Nadere informatie

Ik & mijn later. Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken?

Ik & mijn later. Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken? Ik & mijn later Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 15 juli 2015 Introductie Nationale-Nederlanden Wij zijn Nationale-Nederlanden. Sinds onze

Nadere informatie