Brandnetel: werkt zuiverend en vitaliserend. En zou helpen tegen een kater.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brandnetel: werkt zuiverend en vitaliserend. En zou helpen tegen een kater."

Transcriptie

1 Wist je dat?.superfood! Aardpeer: Aardpeerknollen zijn bijzonder voedzaam en licht verteerbaar. De knollen bevatten inuline, deze verteren niet als zetmeel maar worden gefermenteerd tot nuttige zuren die de darmflora gunstig beïnvloeden. Abrikozen: Deze zijn rijk aan vitamines, mineralen, oligo-elementen en vezels. Ze bevatten meer kalium dan de meeste andere fruitsoorten (+-315mg per 100gr) en na een fysieke inspanning recupereer je sneller na er eentje te eten. De hoge dosis koper behoedt bloedarmoede en de bètacaroteen die ze bezitten zijn goed voor de huid en de ogen (scherp avondzicht). Let wel: 4 gedroogde abrikozen bevatten meer calorieën dan de verse vrucht. Tip: rijpe abrikozen bewaar je best niet in de koelkast, want dan verrimpelen ze en verliezen ze hun smaak. Andijvie: Je kan het zowel rauw als gekookt, gestoofd of gegrantineerd eten. Andijvie bevat een flinke dosis vitamine A en C en mineralen als kalium, calcium, fosfor en natrium. Ze beschermt tegen verkoudheden, geeft het hele jaar door energie. Appel: Deze beschermen ons tegen osteoporose, stimuleren de werking van de hersenen, helpen Parkinson en Alzheimer te voorkomen en verminderen het risico op kanker. Artisjok: Deze verlicht problemen met de spijsvertering, alsook constipatie en diarree. Heb je darmklachten, dan doe je er goed aan om regelmatig artisjokthee te drinken. Ook stimuleren de heilzame stoffen in de groente de leverdrainage en het vetmetabolisme waardoor het bloedsuikerpeil verlaagt en je gemakkelijker kan vermageren. De hoge dosis vezels vermindert het risico op darmkanker. Banaan: Een banaan bevat verschillende vitamines en mineralen (potassium, ijzer, magnesium, vitamine A, B en E) die je huid jong houden en rimpels helpen voorkomen. Een bananenschil is een uitstekende natuurlijke remedie tegen jeuk (van bijvoorbeeld insektenbeten) Brandnetel: werkt zuiverend en vitaliserend. En zou helpen tegen een kater. Bloemkool: Ze bevat vitamine C, K, B6 en B11 en calcium wat goed is voor de botten. Een portie van 125gr = aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Verminderen het risico op kanker.

2 Bonen: Ze zijn rijk aan eiwitten, calcium, ijzer, vezels en ze bevatten zelfs sporen van omega-3-vetzuren. Heb je last van spijsverteringsproblemen? 2 tips: Eet kleine porties en zorg ervoor dat ze voldoende gekookt zijn. Chilipepers: Ze zijn rijk aan capsaïcine, het actieve ingrediënt in pijnbestrijdende artritiscréme (ontsteking van de gewrichten) Chocolade: ontgift en hydrateerd. Vanaf 70% cacao is pure chocolade gezond voor de mens. Is goed voor cholesterol, de bloeddruk en zou de kans op dementie verminderen. De gemiddelde Europeaan eet gemiddeld 5,7kg chocolade per jaar. De Belg gemiddeld 10kg per jaar. Best bewaar je chocolade op C. Hoe puurder de chocolade, hoe langer je hem kan bewaren (pure chocolade tot 2 jaar). Doperwten: Ze smaakt op haar best tussen mei en juli. Ze zijn rijk aan vitamine A, B1 en B2, C, E en K, foliumzuur, ijzer, kalium en zink. Ze bevatten een stevige dosis fytonutriënten, waaronder flavanolen, fenolzuren en carotenoïden, stoffen met geneeskundige eigenschappen. Ze worden aangeprezen als ingrediënten tegen diabetes en hart-en vaatziekten. Zowel de vezels en luteïne in de doperwten verbeteren de gezondheid van ons hart door te helpen ons cholesterol te verlagen. Eén nadeeltje: de groene toverbolletjes dragen behoorlijk veel calorieën (62,5 per half gekookt kopje) mee. Daar staat wel tegenover dat ze 4 gram vezels en 4 gram eiwitten onder hun motorbak hebben zitten. Kortom de balans is positief. Dragon: Stimuleert de speekselafscheiding en doet het eten beter verteren. Heeft een kalmerend effect bij maagkrampen, stilt de pijn, is vochtafdrijvend en remt een hikaanval. Een kopje dragonthee voor het slapengaan bevordert de nachtrust. Gember: vooral na het eten helpt gember voor de spijsvertering. Zet een pot thee met schijfjes gember en wat citroensap vast klaar voordat je gaat eten: de thee heeft dan alle tijd om goed te trekken. Ook helpt het tegen vermoeidheid. Groene groentes: Deze bevatten vitamine B en dat is goed voor een jonge huid, je haar (je krijgt minder snel grijs haar) en je ogen. Komkommer: Deze bevorderen de exit van opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen in het lichaam. Kruidnagel: Deze specerij bevat hoge percentages eugenol en methylsalicaat. Deze stoffen hebben een desinfecterende en pijstillende werking. Het werkt verzachtend bij tandpijn. Bij ontstoken tandvlees of keelpijn kun je met een kruidnagel en wat water gorgelen. Het is een eeuwenoud huisvrouwmiddeltje. Kurkuma of geelwortel: deze reinigt het lichaam, werkt ontstekingswerend en helpt bij huidontstekingen zoals eczeem. Ook activeert deze de antilichamen waarvan het immuunsysteem sterker wordt. (Verkrijgbaar in poedervorm)

3 Kokos: Het vruchtvlees van de kokosnoot is rijk aan vezels. Vezels zijn goed voor een goede werking van de darmen en een gezonde darmflora. Verder geven ze je een verzadigd gevoel waardoor je minder snel trek hebt in (ongezonde) tussendoortjes! Het versterkt ons immuunsysteem en beschermt je dus tegen het oplopen van een verkoudheid en griep. Kokos zorgt ervoor dat je lichaam magnesium en calcium beter opneemt. Dit zorgt voor het behoud van sterke én gezonde botten en tanden! Olijven: Olijven zijn rijk aan vitamine E, de bondgenoot om rimpels te bestrijden! Olijfolie: Deze bevat meer calorieën(900 calorieën per 100ml) dan boter, maar zijn een stuk gezonder. Olijfolie helpt hart-en vaakziekten voorkomen. Ze hebben een flinke dosis antioxidanten aan boord, goed voor mensen met een hoge cholesterolwaarde. Ze helpen tegen verstopping, maagzuur, verlicht brandwonden en eczeem, en is goed voor het verzorgen van een verharde, droge of schilferige huid. Oregano en salie zijn bacteriedodend en schimmels moeten er niets van hebben. Je kunt er thee van zetten of het in je eten verwerken. Salie vermindert hinderlijk zweten. Gebruik salie plaatselijk aan de voeten, handen en oksels. Oregano, ook gekend als marjolein, wordt net als goudsbloem en madeliefjes gebruikt om kleine kwetsuren sneller te genezen. Pastinaak: Beschikt over een behoorlijke dosis vitamine C, maar is vooral rijk aan mineralen als calcium, wat goed is voor onze botten en gebit en ijzer wat zorgt voor een goed zuurstoftansport in ons bloed. Ook heeft de pastinaak een vochtafdrijvende werking en wordt het gebruikt om maagklachten tegen te gaan. Noten: Bevatten onverzadigde vetten die je helpen om in vet oplosbare vitaminen op te nemen. Dat is goed voor jouw eigen natuurlijke vetten die zorgen voor een glanzende, jeugdige huid. De bladeren van de notenboom worden gebruikt tegen winterhanden en zweetvoeten. Paprika's: Ze bevatten veel vitamine D en bevatten 2 keer zoveel vitamine C dan groene paprika's. De rode zijn de rijpe variant van de groene. Prei: Prei heeft slechts 28kcal en 0,3 gram vet per 100 gram aan boord. Cholesterol is geheel afwezig. Een portie van 100 gram prei bevat 55% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Ook andere vitamines (B1, B2, B6, BII en C) zijn ruimschoots aanwezig, net als vezels en mineralen als calcium, fosfor, ijzer, magnesium, zink mangaan en koper. De polyfenolen die zich vooral in de groene bladeren van de prei bevinden zouden helpen bij aderverkalking, obesitas, diabetes type 2 en luchtwegeninfecties voorkomen. Regelmatige consumptie van prei zou het risico op prostaatkanker en darmkanker verkleinen. Radijs: Ze zijn rijk aan vezels. Deze stimuleren de werking van de gal en lever. Ze zuiveren de nieren en daardoor ook het bloed.

4 Rode bieten: Deze bevatten een enorme concentratie nitraat. En dat is goed tegen hoge bloeddruk. Nitraat verwijdt namelijk de bloedvaten, waardoor bloed er makkelijker doorheen kan stromen. Zo belandt er ook meer zuurstof bij je spieren, waardoor je uithoudingsvermogen verbetert. Dagelijks 250 ml bietensap drinken, zou al verschil moeten maken. Rode kool: bevat weinig calorieën, alsook vitamine K en C. Die zorgt voor een goede weerstand. Maar ook bevat ze kalium wat goed is voor de werking van de spieren. Rozemarijn: (oud Latijnse benaming Rosmarinus = dauw van de zee ) Volgens recent onderzoek biedt een van de stoffen in het kruid effectief bescherming tegen geheugenverlies en neurodegeneratie (zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer). Het zou helpen tegen vermoeidheid, depressiviteit, duizeligheid, een gebrek aan eetlust, krampen, griep, longkwalen, galstenen en een ontstoken galblaas. Leuk weetje: een rozemarijntakje in de kleerkast jaagt motten weg. Geniet van rozemarijn, maar doe het met mate. Tomaten: Ze barsten van de lycopeen, de stof die de felrode kleur geeft en werkt als een antioxidant. Ook je huid knapt ervan op. Lycopeen stimuleert namelijk de aanmaak van pro collageen, waardoor je huid beter beschermd is tegen uv-stralen. Gevolg: minder zonnebrand en rimpels eetlepels tomatenpuree per dag geeft al resultaat. Tulsie: is een plant met brede medicinale werking. Het reinigt de luchtwegen en versterkt de longen. Slijm wordt gemakkelijker opgelost waardoor het weldadig werkt bij verkoudheid, hoest, ademnood, astma en bronchitis. Een regelmatig gebruik zorgt voor een diepere slaap waardoor het lichaam sneller herstelt. Elke dag een kopje thee, doet wonderen of is ook verkrijgbaar in capsules. Sinaasappel: Ze bevatten 100mg vitamine C. Het blijkt dat ze kanker van maag en darmen voorkomen. Spinazie: Deze bevatten een flinke dosis vitamines A, B, C en een beetje D, betacaroteen, foliumzuur, kalium en magnesium. Veldsla: Ze bevat 4x zoveel vitamine C als kropsla en meer ijzer dan spinazie. Ook de aanwezigheid van bètacaroteen helpt om je immuunsysteem op peil te houden. Ze is ook rijk aan magnesium. Goed om te weten: 100 gram = 24 calorieën

5 Venkel: Rauwe venkel en venkelzaad werkt goed tegen een opgeblazen gevoel. Je kan hem ook koken, stomen, roosteren in de oven, stoven, pureren en in de soep verwerken. De groente bevat weinig calorieën, bevat geen vetten, is rijk aan vitamine C en mineralen. Heb je last van maagklachten, drink dan dagelijks na de maaltijd een aftreksel van 15g venkelzaad of 30g blad per liter water. Ze brengt ook verlichting bij menstruatiestoornissen en overgangsklachten als gevolg van een te lage oestrogeenspiegel in het lichaam. Walnoten: Ze zijn de gezondste noten, want ze bevatten de meeste antioxidanten. Daarnaast zijn ze rijk aan omega-3. Dat onverzadigde vetzuren verlaagt je cholesterol. Het is niet alleen goed voor je hart en bloedvaten, maar ook voor je hersenen. Omega-3 heeft een gunstig effect op bijvoorbeeld depressie, ADHD, dementie en schizofrenie. Het wordt aangeraden om 7 walnoten per dag te eten. Het groene omhulsel van de walnoot wordt in de cosmetica gebruikt tegen rimpels. Witloof: Per portie van de groente krijg je een ruime dosis koolhydraten, vezels, calcium, eiwitten en vitamine C binnen. 100 gram witloof bevat 20 mg ijzer. Wortels: Ze zouden dankzij vitamine A helpen in de strijd tegen rimpels en een droge huid. Wat rauwe groentjes en een light dipsausje zijn dus een perfecte beautyknabbel voor bij je cocktails. De mens gebruikt al eeuwen specifieke planten en kruiden tegen ziekten en allerlei kwaaltjes, zowel in- als uitwendig. Dit is een beetje in de vergetelheid geraakt. Aloë Vera heeft een verzachtende werking vb. ideaal na zonnebrand/ontharing De bladeren van de blauwe bosbes en de braamstruik bevatten veel vitamine A en C, wat verjongend en oppeppend werkt voor de huid. Zowel de schil als de binnenkant van de citroen geeft je huid een frisse tint. Het wordt gebruikt als haarlotion, tegen sproeten, tegen roodheid en tegen ruwe handen met kloven. Eik, notelaar, roos, bosbes en bosbraam reinigen de huid in de diepte. Ze zijn zeker aan te raden als je een vette huid hebt. Frambozen en aardbeien worden in de cosmetica gebruikt voor een normale en slappe huid. Deze zijn versterkend, verzachtend en samentrekkend. Hiervoor wordt zowel het blad als de vrucht gebruikt. Franse roos, ook tuinroos genoemd, is samentrekkend en helend.

6 Hazelaarbladeren zijn eveneens goed tegen kloven. Heermoes, ook gekend als paardenstaart, is niet alleen goed tegen zweetvoeten maar ook tegen huiduitslag. Kamille, duizendblad, munt, goudsbloem, salie en tijm zijn antibacterieel. Kamillebloemen zijn niet alleen doeltreffend om je haren te bleken, maar worden ook gebruikt tegen rimpels. Klimop wordt verwerkt in zalven tegen cellulite. Lavendel wordt in lotions verwerkt tegen jeuk en werkt ontspannend. Lijnzaad is verzachtend en ontspannend. Linde, Kamille, vlier, driekleurig viooltje, buxus en zwarte aalbes : verbeteren de bloedsomloop in de huid en verwijderen giftige stoffen en onzuiverheden Look, eucalyptus, gember, den, rozemarijn en tijm versnellen het rijpen van puistjes. Peterselie bevat een recordportie vitamine C, calcium en andere essentiële voedingsstoffen. Het bevordert de haargroei en is goed voor de hoofdhuid. Het helpt niet enkel om het bloed te zuiveren, maar houdt ook de aders sterk en elastisch wat bescherming biedt tegen hart-en vaatziekten. En het maskeert de slechte adem van bijvoorbeeld knoflook. Traangraszaden werken ontstekingsremmend en kalmerend. Vlier wordt gebruikt in voetbaden en tegen eczeem. Bron: Natuurlijk mooi / Glamour / S-magazine (03/2017)

Brandnetel: werkt zuiverend en vitaliserend. En zou helpen tegen een kater.

Brandnetel: werkt zuiverend en vitaliserend. En zou helpen tegen een kater. Wist je dat?.superfood! Aardpeer: Aardpeerknollen zijn bijzonder voedzaam en licht verteerbaar. De knollen bevatten inuline, deze verteren niet als zetmeel maar worden gefermenteerd tot nuttige zuren die

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Welke noten zijn gezond, onderzoek gezonde vetten Noten zijn gezond en rijk aan gezonde, onverzadigde vetten die je helpen om af te vallen! Eet 20 gram noten per dag voor je gezondheid en krijg daardoor

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

Een bijdrage van: Fenny v.d. Bovenkamp van Vita-Health.

Een bijdrage van: Fenny v.d. Bovenkamp van Vita-Health. Nieuwsbrief, februari 2015 Een bijdrage van: Fenny v.d. Bovenkamp van Vita-Health. Als professioneel Vitaal Coach ondersteunt en begeleidt ze haar klanten bij het vinden van een gezondere levensstijl,

Nadere informatie

Wat is groente en wat is fruit? Opdracht 1-2A. Opdracht

Wat is groente en wat is fruit? Opdracht 1-2A. Opdracht Opdracht 1-2A Wat is groente en wat is fruit? Opdracht Doel: Introductie: 5 min. Opdracht 1: 5 min. De kinderen leren onder andere welke verschillende groente- en fruitsoorten er zijn en het verschil tussen

Nadere informatie

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen LEEF PUUR NATUUR 1 Hieronder vind je de hele lijst van alle koolhydraatarme producten die je mag eten. Print de lijst uit en hang hem op je koelkast. Zo kun je altijd even snel kijken of dat wat je wilt

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 6 plantaardige methodes om je hele lichaam te verjongen Zoals je misschien wel weet ben ik een voorstander van natuurlijke voeding, voeding die onbewerkt is, het liefst rechtstreeks van de biologische

Nadere informatie

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten, rozijnen, gedroogde pruimen en andere gedroogde zuidvruchten bevatten veel gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Uit

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE Hoewel u gefermenteerde levensmiddelen in de supermarkt kunt kopen, zijn deze meestal gepasteuriseerd op hoge temperatuur waardoor de nodige vriendelijke bacteriën

Nadere informatie

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN Optimalegezondheid.com 2015 15 JULI GEZONDE RECEPTEN 1 14 GEZONDE RECEPTEN INTRODUCTIE Merk jij het ook al? Dat je meer zin hebt in frisse ingrediënten en daardoor haast automatisch gezonder eet? Dit is

Nadere informatie

DIEET PRO WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT

DIEET PRO WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT WAAROM EIWITTEN OM AF TE SLANKEN? Koolhydraten en de oorzaak van obesitas Koolhydraten zijn een energiebron voor het lichaam. Als

Nadere informatie

Kruidengids Bijvoet Berk Gebruikte delen: Gebruikte delen: Helpt bij: Helpt bij: Toepassing: Toepassing: Weetjes: Weetjes:

Kruidengids Bijvoet Berk Gebruikte delen: Gebruikte delen: Helpt bij: Helpt bij: Toepassing: Toepassing: Weetjes: Weetjes: Kruidengids Bijvoet Berk Gebruikte delen: de hele plant in juli/augustus Helpt bij: maag-, darm- en galklachten en gebrek aan eetlust Toepassing: thee van gedroogde bijvoet Weetjes: zeer geschikt voor

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Salade van gerookte makreel met spruitjes en vergeten groeten

Salade van gerookte makreel met spruitjes en vergeten groeten Salade van gerookte makreel met spruitjes en vergeten groeten Ingrediënten (4 personen) 200 g spruitjes 3 takjes bonenkruid 3 takjes peterselie 1 krop frisee 1 eetl dijonmosterd 3 eetl sesamolie 1,5 dl

Nadere informatie

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de vermoeidheid? Gezond eten, wil niet enkel zeggen voedsel

Nadere informatie

Healthiness smoothies

Healthiness smoothies Healthiness smoothies Een smoothie receptenboek met heerlijke healthy smoothies, leuke weetjes, handige tips en trics. Inhoudsopgave Wie, wat, waar, waarom, wanneer Smoothies 3 Sporty smoothie 4 Raw cacao

Nadere informatie

Greens. Ontzuur uw lichaam! superfood om te ontzuren DAGELIJKS SUPPLEMENT

Greens. Ontzuur uw lichaam! superfood om te ontzuren DAGELIJKS SUPPLEMENT Greens superfood om te ontzuren Ontzuur uw lichaam! ALKA GREENS IS UW DAGELIJKS SUPPLEMENT 100% PUUR NATUUR Lekker en gezond Greens Beschermt het lichaam tegen verzuring De consumptie van groente, fruit

Nadere informatie

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN

Optimalegezondheid.com 2015 JULI 1 14 GEZONDE RECEPTEN Optimalegezondheid.com 2015 15 JULI GEZONDE RECEPTEN 1 14 GEZONDE RECEPTEN INTRODUCTIE Merk jij het ook al? Dat je meer zin hebt in frisse ingrediënten en daardoor haast automatisch gezonder eet? Dit is

Nadere informatie

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie.

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie. Testlab Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in

Nadere informatie

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen

Nadere informatie

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K.

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K. Testlab Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in producten, maar we kunnen ze wel aantonen. Daar

Nadere informatie

LUNCH 9 14 GEZONDE RECEPTEN

LUNCH 9 14 GEZONDE RECEPTEN LUNCH De lunch kan in deze tijd van het jaar ook een overvloed van groente en fruit bevatten. Dit is de maand van het verse eten. Daarom heerlijke salades en hartig beleg voor op brood. 9 14 GEZONDE RECEPTEN

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl

1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl 1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl Inhoud Voorwoord...3 SMOOTHIE 1; paprika smoothie...4 SMOOTHIE 2; koffie sensatie...5 SMOOTHIE 3; anti-aging smoothie...6 SMOOTHIE 4; bitter

Nadere informatie

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen extenso wellness De natuur biedt een groot reservoir waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen en aminozuren welke grote overeenkomsten vertonen met ons lichaam. Extenso Wellness

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

geneeskrachtige soep zorg goed voor jezelf! Lieneke

geneeskrachtige soep zorg goed voor jezelf! Lieneke geneeskrachtige soep In dit boek is veel aandacht besteed aan de juiste ingrediënten die niet alleen lekker smaken maar juist ook een geneeskrachtige werking hebben. Soepen zijn echt fantastisch om je

Nadere informatie

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND SKIN CARE DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van huidaandoeningen. Vaak zal uw dierenarts daarom een speciale dieetvoeding voorschrijven, zoals Skin Care Diet van Royal

Nadere informatie

Leefregels voor. Gezond blijven. KBO Bernadette Helmond. 23 april 2014

Leefregels voor. Gezond blijven. KBO Bernadette Helmond. 23 april 2014 Leefregels voor Gezond blijven KBO Bernadette Helmond 23 april 2014 1 Senioren leven ongezonder dan 10 jaar geleden - Drinken meer - Roken (vrouwen) - Bewegen minder - Overgewicht - Eenzijdig eten 2 Leefregels

Nadere informatie

ARGI+ Sporten met Forever

ARGI+ Sporten met Forever ARGI+ Sporten met Forever Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties. ARGI+ heeft

Nadere informatie

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen Page 1 of 5 De 27 onmisbare vitaminen en mineralen zaterdag 05 september 2009 Wist je dat een kiwi in verhouding veel meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Week&nd start het nieuwe schooljaar gezond,

Nadere informatie

Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes

Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes Als jij nog niet wist waarom honing gezond is, dan wordt dit hoog tijd! Honing is misschien wel de gezondste zoetmaker die we kennen, maar

Nadere informatie

Goji bes en Acai bes. Goji bessen

Goji bes en Acai bes. Goji bessen Goji bes en Acai bes Goji bessen De Goji bessen komen van de struik "lycium Barbarum" deze struik is bij ons bekent als de Boksdoorn. De vruchten worden in Nederland vaak "Rode Mispel" genoemd hoewel het

Nadere informatie

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BELANG VAN BEWEGEN Lichamelijk inactief, gevolgen? Actieve geest Wat gebeurt er als je beweegt? HERSENEN INDELING HERSENEN GEHEUGEN EN EMOTIONELE LADING HERSENCELLEN WAT

Nadere informatie

Mineralen basisch mineralen complex

Mineralen basisch mineralen complex Mineralen basisch mineralen complex Zuur-base in balans! Draagt bij tot een gezond zuur-base evenwicht * Vegan Gentechvrij Lactosevrij Glutenvrij *Zink Ben jij zuur? Jouw gezondheid op lange termijn Onze

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

Koken met bloemen kruiden en wilde planten

Koken met bloemen kruiden en wilde planten Koken met bloemen kruiden en wilde planten Geschiedenis van de koken met wilde planten kruiden- onkruid Het gebruik van kruiden om hun geneeskracht en om er mee te koken bestond waarschijnlijk meer dan

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C Een goedkope en effectieve aanpak van hart en vaatziekten is heel goed mogelijk. En dan niet met farmaceutische middelen, die eigenlijk alleen

Nadere informatie

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI Twee eieren Tomaat Kipfilet prei Breek de twee eieren in een kom en mix het eiwit en geel goed door elkaar. Was de tomaat en de prei. Snijd de tomaat in schijfjes en

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Ontgiften is belangrijk, detoxen met appelazijn reinig je lichaam Ontgiften en reinigen van je lichaam is de manier om gezond en fit te blijven en om ziekten te voorkomen en tegen te gaan. Zeker in deze

Nadere informatie

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,...

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,... Toepassingen van pompoenpitten Werkt mee aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed door zink Dragen bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting door zink Goed voor je blaas

Nadere informatie

10 tips voor een gezond eetpatroon

10 tips voor een gezond eetpatroon 10 tips voor een gezond eetpatroon Vermageringsdieet weinig eten Eet voldoende laag-energetisch voedingsmiddelen: Vermijd hoog-energetische voedingsmiddelen: de meeste soorten groenten de meeste verse

Nadere informatie

Zo eenvoudig is het om je goed te voelen.

Zo eenvoudig is het om je goed te voelen. Zo eenvoudig is het om je goed te voelen. Gezond Gezondheid en welzijn behoren tot het kostbaarste bezit van de mens. Om beide te bevorderen en in stand te houden, heeft het lichaam een heleboel vitale

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Gezonde darmen in 8 eenvoudige stappen Gezonde darmen zijn belangrijk voor eigenlijk je hele lichaam en gezondheid, in je darmen wordt je eten verteerd en vervolgens omgezet in energie, voedingstoffen

Nadere informatie

simply perfect hondenvoeding

simply perfect hondenvoeding hondenvoeding simply perfect Premium Care wordt exclusief geproduceerd voor bij het Forix Groep samenwerkingsverband aangesloten winkels. Informatie Forix Groep Noordwijkerhout - www.forix.nl Premium Care,

Nadere informatie

Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg

Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg Waarom rauwkost eten? Groenten bevatten van nature vitamines en mineralen die we als mens nodig hebben. Echter, het vitaminegehalte

Nadere informatie

De gezondheidsvoordelen van Juice Plus+ Omega:

De gezondheidsvoordelen van Juice Plus+ Omega: De gezondheidsvoordelen van Juice Plus+ Omega: John Verhiel (CPG/Vetzuurstofwisseling) www.duurzaamgezond.info De gezondheidsvoordelen van Algen-zaad olie: Algenzaad-olie Ώ3 (EPA/DHA) Bevorderd een gezonde

Nadere informatie

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT 7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT In dit gratis rapport praten we over zeven makkelijke voeding tips voor maximale vet vetbranding. De meeste vragen gaan altijd over wat ze niet mogen eten. Maar

Nadere informatie

Meervoudig Nederlands kampioene atletiek Masters V35 / V40, Nathalie Lotthrinkx.

Meervoudig Nederlands kampioene atletiek Masters V35 / V40, Nathalie Lotthrinkx. Meervoudig Nederlands kampioene atletiek Masters V35 / V40, Nathalie Lotthrinkx. 60meter 200meter 400meter 400meter 400meter horden 800meter Verspringen NK 2014 - indoor NK 2014 NK 2014 NK 2014 - indoor

Nadere informatie

Copyright 2017 Energetisch Dieet- Alle rechten voorbehouden

Copyright 2017 Energetisch Dieet- Alle rechten voorbehouden 1 2 Inhoudsindeling: Voorwoord Pagina 4 Bosbessen spinazie smoothie Pagina 7 Wortel sinaasappel smoothie Pagina 8 Mango Smoothie Pagina 9 Tropische groene smoothie Pagina 10 Appel spinazie smoothie Pagina

Nadere informatie

7 Geheimen voor een gezond leven. Elizabeth Versluis

7 Geheimen voor een gezond leven. Elizabeth Versluis 7 Geheimen voor een gezond leven. Elizabeth Versluis 5 Schrijver: Elizabeth Versluis Coverontwerp: ISBN: 9789402129168 2014 Elizabeth Versluis 6 Medullaza 2 7 Geheimen voor een gezond leven. Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december.

Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december. Wintergroente in de hoofdrol: Lekker en gezond in december. Wintergroente in de hoofdrol! Lekker en gezond in december. Met de winter voor de deur hebben weinig mensen nog trek in een salade; wintergroente

Nadere informatie

Beste lezer, Veel plezier met het maken van je smoothie! Ir. Mohammed Boulahrir Orthomoleculair Therapeut & Lifestyle Coach www.poweracademy.

Beste lezer, Veel plezier met het maken van je smoothie! Ir. Mohammed Boulahrir Orthomoleculair Therapeut & Lifestyle Coach www.poweracademy. Beste lezer, In deze e-book tref je een aantal heerlijke smoothie recepten aan. Ik ben zelf gek op smoothies omdat je hiermee op een eenvoudige manier volop voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo helpt een smoothie

Nadere informatie

Het heerlijke smoothie boek

Het heerlijke smoothie boek Het heerlijke smoothie boek heyesther https://www.heyesther.nl 31-12-2018 Frisse start van de dag met deze vitaminen bom. Een frisse start. Zo na de feestdagen kun je wel een flinke dosis vitaminen gebruiken.

Nadere informatie

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN 5 unieke programma's Gebrek aan vitamine C Snel vermoeid Gebrek aan eetlust Pijn in botten en spieren Bloedarmoede Rood en bloedend tandvlees Zwak immuunsysteem

Nadere informatie

Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften

Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften Wat kun je zelf doen voor ondersteuning. Ontgiften Een gezond lichaam heeft een herstellend vermogen. Door belasting van het lichaam met o.a giftige en schadelijke stoffen ( die o.a. in onze voeding zit,

Nadere informatie

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen. januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Groente: Aardappelen, Knolselderij, Pastinaak, Paddenstoelen, Prei, Pompoen, Raap, Rode Biet, Rode Kool, Savooiekool,

Nadere informatie

Pure Whey Eiwit - Kennismakingsset

Pure Whey Eiwit - Kennismakingsset Zo ondersteunt Pure Whey Eiwit uw gezondheid Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Ze zijn nodig voor groei, herstel en instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Niet voor niets

Nadere informatie

HET E-BOOK DAT JE VERDER OP WEG HELPT NAAR EEN HEALTHY WAY OF LIFE! VOL LEKKERE EN GEZONDE SAP-RECEPTEN DIE JE MEER ENERGIE GEVEN

HET E-BOOK DAT JE VERDER OP WEG HELPT NAAR EEN HEALTHY WAY OF LIFE! VOL LEKKERE EN GEZONDE SAP-RECEPTEN DIE JE MEER ENERGIE GEVEN VEGGIE JUICES HET E-BOOK DAT JE VERDER OP WEG HELPT NAAR EEN HEALTHY WAY OF LIFE! VOL LEKKERE EN GEZONDE SAP-RECEPTEN DIE JE MEER ENERGIE GEVEN Groentesapjes! Hiermee ga jij jouw voordeel halen. Of het

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud. Alvast bedankt en wij wensen je veel leesplezier!

Inleiding. Inhoud. Alvast bedankt en wij wensen je veel leesplezier! Inhoud Inleiding... 1 1. Wat is Kokosolie?... 2 2. Hoe gezond is kokosolie?... 2 3. Waarvoor kan ik kokosolie gebruiken?... 4 Beauty... 4 Voeding... 5 Huishoudelijk... 6 4. Waar kan ik kokosolie het beste

Nadere informatie

Welzijn: gezond genieten van het leven

Welzijn: gezond genieten van het leven 1 Welzijnsevaluatie Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan: is uw lichaam in balans? Voedingsanalyse Vrijblijvend advies hoe u uw voeding kunt optimaliseren 2 Welzijn: gezond genieten van het leven

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 water opmk 190x190.indd 3 INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 Granny Smith-appel + limoen...12 Ananas + kokosnoot + kokoswater...14 Venkel + tijm + komkommer...16 Rood

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli

Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli Toetsvragen voedingsleer 1. Voedingsmiddel of voedingsstof? Kruis het juiste antwoord aan! Voedingsmiddel Voedingsstof Vitamine B12 Brood Glucose Biefstuk Fruitsap Proteïnen Kiwi Zetmeel Calcium Broccoli

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Gastro-Intestinal Diet

Gastro-Intestinal Diet GASTRO-INTESTINAL DIET Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maag-darmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME BOODSCHAPPENLIJST

KOOLHYDRAATARME BOODSCHAPPENLIJST LEEF PUUR NATUUR 1 KOOLHYDRAATARME BOODSCHAPPENLIJST MEER DAN 100 PRODUCTEN 2 LEEF PUUR NATUUR KOOLHYDRAATARME BOODSCHAPPENLIJST Hieronder vind je een lijst met alle koolhydraatarme producten die je mag

Nadere informatie

TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband. Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak

TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband. Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband Complexformules van VitOrtho en NOW voor uw gemak TEAMWORK! Voedingsstoffen werken beter in teamverband Voordelen Slikgemak: alle zinvolle stoffen

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Bekijk de werkbladen ( vanaf pagina 3) en lees deze lesbeschrijving door. Zorg voor de benodigde beschreven materialen.

Bekijk de werkbladen ( vanaf pagina 3) en lees deze lesbeschrijving door. Zorg voor de benodigde beschreven materialen. Les 2: Lekker vis! Lesbeschrijving voor de leerkracht groep 5-6 Voorbereiding Bekijk de werkbladen ( vanaf pagina 3) en lees deze lesbeschrijving door. Zorg voor de benodigde beschreven materialen. Nodig:

Nadere informatie

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies GLAASJE GEZOND De lekkerste sapjes & smoothies Het fijne van een smoothie is dat je in één keer een flinke portie fruit en groente binnenkrijgt. De superfoods erin geven extra energie. De smakelijkste

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

LIJST WAT KAN EN WAT TE VERMIJDEN

LIJST WAT KAN EN WAT TE VERMIJDEN AARDAPPEL AARDBEI ANDIJVIE GOEDE COMBINATIE Bloemkool, sluitkool, tuinbonen, sperziebonen, maïs, knoflook, mierikswortel. afrikaantjes (tagetes) voorkomen aaltjes. Oost-Indische kers Spinazie, sperziebonen,

Nadere informatie

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION NL 2 WELLNESS CATFOOD Wellness WELLNESS KITTEN WELLNESS ADULT WELLNESS SENSITIVE King Qualifood is een divisie van de firma Natural

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Ume. umeboshi pruim. umeboshi boom

Ume. umeboshi pruim. umeboshi boom Ume umeboshi pruim Hoewel er altijd over umeboshi pruimen wordt gesproken zijn het in wezen abrikozen. De umeboshi geldt in China al sinds de oertijd als een krachtig genees- en voedingsmiddel. Het oudst

Nadere informatie

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen.

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen. Voorwoord Al een aantal keren heb ik zelf een detox week gedaan specifiek om mijn lever te reinigen. Deze detox was behoorlijk zwaar en ik was in het weekend wel uitgeblust. Ondanks de zware detox voelde

Nadere informatie

Gezonde voeding : basis informatie

Gezonde voeding : basis informatie Gezonde voeding : basis informatie door: Anita Boone en Ingeborg de Booy Een gezonde basisvoeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. We streven naar de volgende verhoudingen: Eiwitten- 30%-

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld voor sporters en mensen die zware lichamelijke of geestelijke arbeid verrichten.

Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld voor sporters en mensen die zware lichamelijke of geestelijke arbeid verrichten. Sunsport-lijn Tijdens het beoefenen van sport zijn vijf aspecten van vitaal belang: - Snelheid; - Coördinatie; - Kracht; - Lenigheid; - Uithoudingsvermogen. Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld

Nadere informatie

wat is aromatherapie?

wat is aromatherapie? wat is aromatherapie? Aromatherapie is een eeuwenoude holistische therapie waarbij aromatische oliën worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest. De specifieke en therapeutische

Nadere informatie

WAT WEET JE OVER FRUIT EN GROENTEN? FRUIT:

WAT WEET JE OVER FRUIT EN GROENTEN? FRUIT: GEZONDHEID INFOBLAD WAT WEET JE OVER FRUIT EN GROENTEN? FRUIT: OMSCHRIJVING Fruit levert net zoals groenten koolhydraten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en vocht. Groenten bevatten vooral zetmeel

Nadere informatie

dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben?

dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben? Wist u dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben? Dit is interessant... Nadat u dit hebt gelezen zult u een BANAAN nooit meer op dezelfde manier bekijken als tot nog toe! Bananen bevatten drie natuurlijke

Nadere informatie

Wat als ik gezonder van het leven wil genieten?

Wat als ik gezonder van het leven wil genieten? Wat als ik gezonder van het leven wil genieten? Over goede en minder goede eetgewoonten en waarom een consequente keuze voor de mediterrane voedingsstijl belangrijk is. De Deurwaerder Micheline / september

Nadere informatie

Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie. Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda

Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie. Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda Collageen Smoothies Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda Bekijk onze website www.foodie.nl voor meer informatie. Alle

Nadere informatie

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116 Wat is porridge? 6 Waarom is porridge goed voor je? 7 Granen 9 Lekker crunchy 10 Warme porridge 12 Havermout met vanille, tahin & banaan 14 Havermout met peer & ahornnoten 16 Havermout met cranberry s

Nadere informatie

Alka Voet & Nagel. voor gezonde voeten én mooie nagels. Een 20-dagen kuur. Advies en vragen... Alka Gezondheidslijn:

Alka Voet & Nagel. voor gezonde voeten én mooie nagels. Een 20-dagen kuur. Advies en vragen... Alka Gezondheidslijn: Alka Voet & Nagel voor gezonde voeten én mooie nagels Een 20-dagen kuur Door het volgen van de 20 dagen Alka Voet & Nagel kuur gaat u uw voeten en nagels intensief ontdoen van zure afvalstoffen. U ontzuurt

Nadere informatie

Slimme voeding. Banaan Vezelrijk Vitamine A,B,C en E

Slimme voeding. Banaan Vezelrijk Vitamine A,B,C en E Slimme voeding Appels (biologische) Verlaagt de glucose opname Verkleint het risico op astma Stimuleert de werking van de alvleesklier Vertraagt de stofwisseling van koolhydraten Verlaagt de kans op hart-

Nadere informatie

Sporten met Forever. aloe-inspired

Sporten met Forever. aloe-inspired NL Sporten met Forever aloe-inspired Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties.

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Hart- en vaatziekten voor Nederlanders Zorg goed voor uw hart Zorg goed voor uw hart Deze folder gaat over gezondheid en hart- en vaatziekten. Eerst vertellen we wat hart- en vaatziekten zijn. Daarna vertellen

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

TRADITIE VEILIG ORIGINEEL

TRADITIE VEILIG ORIGINEEL TRADITIE VEILIG ORIGINEEL Deciniatuur werkt met producten uit het Bioradix-gamma als basis voor de fytotherapie of plantengeneeskunde. Tijdens de therapie versterkt u uw gezondheid door extracten van planten

Nadere informatie

Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers

Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers Waarom vlees vervangen door onbewerkt plantaardig voedsel? Planten beschermen Plantaardig voedsel bevat beschermende stoffen voor het lichaam (o.a. fytochemische

Nadere informatie

10 KEER GEZOND EET GROENTEN

10 KEER GEZOND EET GROENTEN 10 KEER GEZOND 10 KEER GEZOND Er zijn volgens ons tien regels waar het voedingspatroon van elke sporter of niet-sporter dagelijks aan zou moeten voldoen. Deze richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie