Rondje en kennismaking Alle aanwezigen stelden zich kort voor.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondje en kennismaking Alle aanwezigen stelden zich kort voor."

Transcriptie

1 Verslag algemene vergadering jeugdraad 18 mei 2015 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Ben Speybruck (penningmeester) - Cedric Heylen - Rb Smits (dagelijks bestuur), Bart Bergen (secretaris), Fatima El Machuhi (stagiaire jeugddienst), Sem Lievens Tn Carmen (Kream), Margt Hendrickx Simn Van Rsbreck (Chir Stam), Daan Strms (scuts 121 ste ), Ibe Wuters (jeugdhuis Centraal), Lissa Keersmaekers (KSA Mrtsel), Thmas Van Gampelaere - Jeren (JRK), Simn Van Mierl (scuts 43 ste ), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Gele Custers (schepen van persneel) Verntschuldigd: Steven Schramme Sander Daman (Scuts 32/48 ste ) Rndje en kennismaking Alle aanwezigen stelden zich krt vr. Bezek schepen Gele Custers rnd jeugdwerker en tekmst jeugddienst Het cllege heeft beslist, m de drukke zmer te verbruggen, m vr 3 maanden een 4/5 tijdelijke jeugdwerker aan te werven. Bedeling is dat de jeugdwerker begin juni aan de slag gaat en zich vral gaat bezig huden met de ndersteuning van de vakantiewerking en de ndersteuning van de vzw jeugdhuis Centraal. Slliciteren kan ng tt 21 mei. Aan de jeugddienst is pdracht gegeven m tegen september een cncreet vrstel uit te werken m de jeugddienst te rerganiseren zdat de pdracht van de jeugddienst kan uitgeverd wrden met 1 VTE minder. De jeugddienst heeft al een aantal vrstellen uitgewerkt, die een eerste maal besprken zijn met de betrkken schepenen en burgemeester en die nu verder meten gecncretiseerd wrden. Dit zal gebeuren in verleg met de secretaris en het afdelingshfd mdat verschillende vrstellen k te maken hebben met andere stadsdiensten en mdat de rerganisatie past binnen het glbale kerntakendebat dat nu lpt binnen de stad. Vlgende pmerkingen werden gegeven vanuit de jeugdraad: Het is ged nieuws dat er nu snel een tijdelijke jeugdwerker aangewrven wrdt; Het schrappen van 1 VTE blijft een heel grte besparing vr een relatief kleine dienst als de jeugddienst. De jeugdraad vindt deze besparing te grt; Het is nduidelijk wat de gevlgen van het schrappen van 1 VTE zijn vr de dienstverlening naar het jeugdwerk en naar kinderen en jngeren te in het algemeen; Het is vr de jeugdraad en de jeugdverenigingen mmenteel nduidelijk wat het glbale takenpakket van de jeugddienst is; De jeugdraad en de jeugdverenigingen vragen inspraak in het uitwerken van de cncrete plssing vr de tekmst van de jeugddienst, kinderen en jngeren zuden hier k inspraak in meten hebben; Als er 1 VTE geschrapt wrdt, zu dit k meten verwerkt wrden in de delstellingen en acties van de meerjarenplanning. De schepen maakt de afspraak dat er in september ng een terugkppeling vlgt naar de jeugdraad. In de rand werd ng een vraag gesteld rnd de rerganisatie van het feestmateriaal.

2 De uitleendienst van de jeugddienst zit niet mee in de rerganisatie en deze dienstverlening blijft tt nader rder ngewijzigd. Het feestmateriaal van de vregere werf wrdt uitbesteed aan een externe firma. Het materiaal en de tarieven blijven vr de verenigingen echter hetzelfde. Materiaal kan k geleverd en pgehaald wrden. Het zal wel belangrijker wrden m tijdig te reserveren en last minute vragen te vermijden. Er is een prefperide vrzien en verdere cncrete infrmatie vr de verenigingen vlgt binnenkrt. Bezek pastr Tm Schellekens Pastr Tm kmt telichten he de kerk via jeugdpastraal jnge mensen (0-35 jaar) in de tekmst ng meer wil bereiken en aanspreken. Hij det dit aan de hand van 7 begrippen: Verhalen, delen, gemeenschap, vieren, vrijmedig, gastvrij en enthusiast. Verhalen Delen Gemeenschap Vieren Hij wil de klassieke mmenten (dpsel, 1 ste cmmunie, vrmsel, ) meer aan elkaar linken en zrgen vr cntinuïteit; Bij de timing van de catechese zal wrden rekening gehuden met de activiteiten van het jeugdwerk; Hij wil een jngerenwerking pstarten, vertrekkende vanuit een grep jarigen, die later kan functineren als begeleiding van een jngere grep vanaf de leeftijd van 13 jaar. Mmenteel is er al een club van een 40-tal jnge truwers, die betrkken wrden bij de jngerenvieringen. O.a via het nieuwe initiatief In de Buurt, Tm zit mee in de vzw. Via ziekenbezek dr hemzelf en dr vrijwilligers. Beheer van vier parchiecentra. Mmenteel 5 kerken, hier zullen de vieringen afgewisseld wrden; H. Kruis wrdt de zndagskerk; elke zndag een dynamische viering waarvr k muzikanten en zangers gezcht wrden; Zaal Jhannes XXIII wrdt het centrale secretariaat. De pastr wil dit allemaal den p een gastvrije en laagdrempelige manier, maar k vrijmedig dr duidelijk te laten zien waar de kerk vandaag vr staat. Hij wil dit k uitstralen p een enthusiaste gelvige manier, met meer spirit. Vrig jaar is er samen met de KSA een jngerenviering gerganiseerd, dit kan zeker terug herhaald wrden. Met scuts 60 ste rganiseren ze samen een pluralistische bezinning. Hij wil k met een grep jngeren naar de wereldjngerendagen trekken in Tensltte wil hij werk maken van een gemeenschapshuis, waar jnge mensen kunnen samenwnen en gemeenschappelijke taken kunnen pnemen zals helpen van een vluchteling f huiswerkbegeleiding.

3 Advies aanpassing plitiereglement Het dagelijks bestuur heeft wegens dringendheid vlgend psitief advies gegeven ver de aanpassing van het unifrm gemeentelijk plitiereglement plitiezne Mins mits aanpassing van vlgende artikels: In deel A: Art. 46: Aanplakken p de plakzuilen meten wel mgelijk zijn tussen 22 en 07 uur. Het is dan dat jeugdverenigingen prmtie maken vr hun eigen activiteiten; Art.79: 3 Het gebruik gebeurt p eigen verantwrdelijkheid met geschrapt wrden. De uitbater, lees de stad, is zelf verantwrdelijk vr de gede plaatsing en het nderhud van de speeltestellen en het speelterrein. Art.79 4: Waarm de leeftijdsgrens van 8 jaar? Als hier geen gede reden vr is, kan dit best geschrapt wrden. Art.79 5 Het gebruik van het speelterrein met k mgelijk zijn, na 22 uur. Art.92: Het uitdelen van drukwerk met k mgelijk zijn na 22 uur, zie mtivatie art.46. In deel B: Art Een barbecue met k mgelijk zijn in de herfst en wintermaanden. De algemene vergadering bekrachtigt dit advies met de aanvullingen: vr deel A. art.79 De regel met genuanceerder wrden weergegeven. De stad is als eigenaar van de speelterreinen verantwrdelijk vr een gede plaatsing en nderhud van de speeltestellen. vr deel B art De leeftijdsgrens bij het gebruik van de barbecue met geschrapt wrden. Evaluatie sprtterni Het sprtterni was een succes ( jarigen en jarigen). De nieuwe frmule van een halve dag en psplitsing -12/+12 was psitief. De activiteiten waren leuk bij de twee nderdelen. De pstart van het terni bij de -12 jarigen was chatisch. Vrstel m van elke jeugdvereniging p vrhand één scheidsrechter p te vragen. De activiteit kan best p zndag behuden blijven. De avnturenbaan heeft een hge kst, maar is wel de meite en biedt een meerwaarde. Simn Van Rsbreck en Ibe Wuters hebben interesse m vlgend jaar in de werkgrep te stappen. Advies schrappen nachtbussen De Lijn Het dagelijks bestuur heeft wegens dringendheid psitief advies gegeven ver de beslissing van De Lijn m de nachtbussen te schrappen, gezien de hge kstprijs en het beperkt aantal gebruikers. Wel vindt de jeugdraad dat er werkt met gemaakt wrden van de uitwerking van het alternatief TOV biljet. De algemene vergadering bekrachtigt dit advies. Advies aanpassing reglement culturele infrastructuur

4 Het dagelijks bestuur heeft wegens dringendheid psitief advies gegeven ver de aanpassing van het algemeen reglement p het gebruik van culturele infrastructuur. De enige pmerking die de jeugdraad heeft, is dat de regeling vermeld in 2.4. bijzndere situaties tt gevlg kan hebben dat huurders meer uren gaan reserveren dan echt ndzakelijk, mdat ze tch niet meer meten betalen dat het jaarfrfait. De algemene vergadering bekrachtigt dit advies. Stand van zaken geluidsnrmen De werkgrep van de stad is terug bij elkaar gekmen, maar er is ng geen cnsensus ver een mgelijke aanpassing. Het evenementenlket werkt een vrstel uit. Verkiezing dagelijks bestuur In juni zijn er terug verkiezingen vr het dagelijks bestuur vr de peride Kandidaten mgen zich aanmelden bij de jeugddienst. Van de huidige pleg den Ben en Rb al zeker verder. Ben is k kandidaat als vrzitter. Sisse en Cedric meten ng een beslissing nemen. Sem Lievens van Kream heeft interesse m bij het bestuur te kmen. De schepen en de jeugdfunctinaris blijven uit hfde van hun functie k lid. Varia 50 jaar jeugdraad De jeugdraad is jarig! De werking ging van start p 4 mei Vrstellen vr de viering: barbecue luxe-editie, ntvangst p stadhuis, ptreden. Cmmunicatie nieuwe jeugdlkalen Oude Gd De scuts 121 ste vraagt de stad m meer te cmmuniceren ver het dssier. In het begin is er geluisterd naar hun vragen, pmerkingen en is er k rekening mee gehuden bij het ntwerp wat ze heel psitief vinden, maar daarna is de cmmunicatie bijna vlledig stilgevallen. De schepen Gedele Vermeiren deelt mee dat de vrbije week het cllege de werken gegund heeft en dat de stad nu samen met de scuts terug verder kunnen werken. De cmmunicatie zal terug pgestart wrden. Gebruik jeugdlkalen Van Arteveldestraat dr muziekschl Muziekschl is geen typische jeugdwerkactiviteit en dus met hiervr testemming gevraagd wrden aan het cllege. Oprep jeugdstad van Vlaanderen Tweejaarlijkse prijs van eur. De jeugdraad kan de stad hiervr nmineren. Sisse stelt een dssier samen tegen 1 juni. Barbecue Op dnderdag 25 juni m uur in de lkalen van scuts 32/48 in de Blemenlei. Een uitndiging m in te schrijven vlgt ng. Simn Van Rsbreck, Margt en Jeren (?) willen kmen helpen.

5 Mrtsel Lpt Op vrijdag 29 mei p Stadsplein. Flyer werd verdeeld. Geefplein Welzijnsschakel Mrtsel rganiseert terug een Geefplein. Op zaterdag 13 juni van 14 tt 17 uur. Meer inf via welzijnsschakelmrtsel@gmail.cm. Ik wil Naft Cultureel Jngerenprject van prvincie Antwerpen. Meer inf via Onderzek kindvriendelijke publieke ruimte Het inspraaktraject lpt in de schlen en bij de jeugdverenigingen. Chir, KSA en Kream namen al deel. Ng interesse m deel te nemen, neem cntact p met de jeugddienst. Jeugdhuis Centraal laat ng iets hren. Fietsgemeente 2015 Nmineer Mrtsel als fietsgemeente 2015 via Mmenteel staat Mrtsel p een zesde plaats. Ik wil Naft Cultureel Jngerenprject van prvincie Antwerpen. Meer inf via KSA Mrtsel bedankt de grendienst vr het afrijden van het gras rnd hun lkalen. Data algemene vergaderingen en lcaties werkjaar Laatste av met barbecue p dnderdag 25/6 (bij scuts 32/48 Blemenlei) m uur Sisse Verstappen, Vrzitter

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

Opwarmer We maken er een traditie van om de jeugdraadvergadering op te warmen met een spelletje. Deze keer gaf Charlotte de aftrap met Pang Pang.

Opwarmer We maken er een traditie van om de jeugdraadvergadering op te warmen met een spelletje. Deze keer gaf Charlotte de aftrap met Pang Pang. Verslag algemene vergadering jeugdraad 14 december 2015 Aanwezig: Ben Speybruck (vrzitter) - Cedric Heylen - Ibe Wuters (+ jeugdhuis Centraal) Charltte De Decker (dagelijks bestuur), Bart Bergen (secretaris),

Nadere informatie

Via deze link kan je het parkbeheersplan raadplegen:

Via deze link kan je het parkbeheersplan raadplegen: Verslag algemene vergadering jeugdraad 17 nvember 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Rb Smits - Cédric Heylen (dagelijks bestuur), Bart Bergen (secretaris), Brent Struyf (stagiair jeugddienst),

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering jeugdraad 19 februari 2018

Verslag algemene vergadering jeugdraad 19 februari 2018 Verslag algemene vergadering jeugdraad 19 februari 2018 Aanwezig: Leen Verstappen (vrzitter), Rb Smits (penningmeester), Cedric Heylen (dagelijks bestuur), Eva Meyers Charltte Fryns (Chir Stam), Jnas Cassimn

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering jeugdraad 29 januari 2018

Verslag algemene vergadering jeugdraad 29 januari 2018 Verslag algemene vergadering jeugdraad 29 januari 2018 Aanwezig: Rb Smits (penningmeester/waarnemend vz.), Cedric Heylen Sem Lievens (dagelijks bestuur), Nele De Naegel Charltte Fryns (Chir Stam), Yannick

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 20 SEPTEMBER 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 20 SEPTEMBER 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 20 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Vrzitters Secretaris Jeugdcnsulent Bestuursleden Emma Staut & Jan-Frederik D Hllander Tn Daems Jeren Kersscht Ann-Sfie D Hllander, Sebastiaan

Nadere informatie

Open Jeugdraad over ondersteuning van jeugdwerk dinsdag 29 november 2016

Open Jeugdraad over ondersteuning van jeugdwerk dinsdag 29 november 2016 Open Jeugdraad ver ndersteuning van jeugdwerk dinsdag 29 nvember 2016 Aanwezig: Jeugdwerk: Ewud, Lisa en Yannick (Free-time), Laurent (Gidsen St. Cleta), Elien en Mathias (Circusplaneet), Stefaan, Peter

Nadere informatie

1. Start nieuwe werkjaar

1. Start nieuwe werkjaar Verslag jeugdraad 22 september 2016 1. Start nieuwe werkjaar De vrzitter legt krt uit wat de jeugdraad juist det De jeugdraad verdeelt de subsidies nder de JWI s De jeugdraad rganiseert heel wat activiteiten:

Nadere informatie

Verslag JAL. 23 januari 2015 GC Gerard Walschap

Verslag JAL. 23 januari 2015 GC Gerard Walschap Verslag JAL 23 januari 2015 GC Gerard Walschap Aanwezigen: Ken Zwetslt, chirjngens Lnderzeel Thmas Van Crmbruggen, chirjngens Lnderzeel Yentl Biebaut, chirmeisjes Lnderzeel Dina Ghrd, chirmeisjes Lnderzeel

Nadere informatie

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s)

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Recente prjecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Nieuwe prjecten update 2014 1. Psychlgische prblemen bij klanten Er werd een nderzek uitgeverd naar de psychlgische prblemen bij klanten, het

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Verslag Ouderraad nr. 4

Verslag Ouderraad nr. 4 Verslag Ouderraad nr. 4 Aanwezig KS/LS Patricia OR Js, Wuter, David, Hanne, Nadia, Suad, Nele, Geert, Mari, Marc N, Marc G, Carline DIR Dirk Verntschuldigd KS/LS / OR Aziz, Annemieke, Katrijn, Leen, Jrre,

Nadere informatie

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o Klas-in-zicht Een negatieve grepsdynamiek, leerlingen die niet met elkaar vereen kunnen kmen, een vertrebelde relatie tussen leerlingen en leerkrachten, meilijk les kunnen geven dr strend gedrag, zijn

Nadere informatie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie De betrkkenheid van uders bij de vrbereiding p de eerste cmmunie 1. De betrkkenheid van uders Paus Franciscus benadrukt dat wij als Kerk de taak hebben m naar buiten te gaan en het evangelie te verkndigen

Nadere informatie

Verslag JAL. 06 december 2013 GC Gerard Walschap

Verslag JAL. 06 december 2013 GC Gerard Walschap Verslag JAL 06 december 2013 GC Gerard Walschap Aanwezigen: Verntschuldigd: Victr Steemans, Scuts Lnderzeel Brs Stffels, Scuts Lnderzeel Daan Van Uytvanghe, jeugdhuis ODT Ellen Lauwers, jeugdhuis ODT Sara

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 vzw De TintelTuin De Mérdestraat 14, 3300 Tienen Tintelraad VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 aanwezig: Jël, Philippe, Helga, Gedele, Bart I., Katrien R., Eva, Lieven, Ellen, Jst, Lieve, Rita, Yves,

Nadere informatie

GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT SECUNDAIR ONDERWIJS GENT

GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT SECUNDAIR ONDERWIJS GENT GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM SECUNDAIR ONDERWIJS GENT GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT VOORZITTER PROF. DR. MARC SPOELDERS HENRI DUNANTLAAN 1 9000 GENT

Nadere informatie

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan.

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan. Verslag Ouderraad 6. Mzaïek. 8 juni 2015. Aanwezig: Veerle Bryn (vrzitter), juf Cindy, juf Kristien, Bert Crnillie (verslag), Kris Crmmen, Karien De Crte, Jeren Gffin, Stefan Jacques, Kristel Lauwers,

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home

Jaarverslag Stichting Boys Industrial Home Jaarverslag Stichting Bys Industrial Hme 2013 Barneveld, februari 2014 1. Verslag van het bestuur Terugblik Heeft 2013 datgene pgeleverd wat we ervan verwacht hadden? Niets menselijks is ns vreemd, dus

Nadere informatie

Verslag vergadering 18 september 2017

Verslag vergadering 18 september 2017 XX Gesubsidieerde vrije basisschl ONZE-LIEVE-VROUW-VAN-LOURDESCOLLEGE (RK) Rmbaut Keldermansstraat 33, 2650 Edegem (RdR) Renaat de Rudderlaan 35, 2650 Edegem Oudercmité Lagere Schl Verslag vergadering

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING Datum: 28/02/2014 Aanwezig: Aitr Reynders (ndervrzitter/spw De Saenheve), Js Lambrichts (schepen jeugd, ), Aziz Özel (PV jeugdhuis t Alibi), Pieter Hamers (JH t Alibi), Frank

Nadere informatie

Verslag 8 september 2009 De borre /zaal Panamarenko (4)

Verslag 8 september 2009 De borre /zaal Panamarenko (4) Afdeling ERFGOED Verslag 8 september 2009 De brre /zaal Panamarenk (4) Aanwezigheden Aanwezig: Js Dewinter, Herman Bgaerts, Cyriel Vanderwegen, Peter Budai, Werner Wuters, Gaby Evers, Ken Vanden Bsch,

Nadere informatie

Jaarplan 2008 Publicatie 15 januari 2008

Jaarplan 2008 Publicatie 15 januari 2008 Jaarplan 2008 Publicatie 15 januari 2008 Geschikt vr publicatie Inhudspgave Overzicht van dit dssier Overzicht van dit dssier 2 Intrductie 3 Missie 4 Delstellingen 5 Activiteiten & prjecten 7 Cmmunicatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

Vergadering Zorgraad ELZ N-O en Z-W Waasland

Vergadering Zorgraad ELZ N-O en Z-W Waasland Vergadering Zrgraad ELZ N-O en Z-W Waasland Dnderdag 13 juni 2019 Lcatie : WZC Heilig Hart Tereken, Sint- Niklaas Aanwezig : zie lijst Verntschuldigd : Linsaye Kerckhve (lkale besturen), Els Van De Wiele

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE JEUGDRAAD D.D. 14 JANUARI 2009 * Aanwezige stemgerechtigde jeugdraadsleden: Breckx Pieter, Busschdts Maaike, Peeters Hannes, Van den Bruel Ltte, Van der Brght An, Van

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Fcveldegem: Ouderraad: seizoen

Fcveldegem: Ouderraad: seizoen 1 Fcveldegem: Ouderraad: seizen 2018-2019 Verslag vergadering 3: 10/12/2018 Aanwezig: Jurgen Vermaut, jeugdcördinatr Emmanuel Rainchn, vrzitter Sharn Pynenbruck, plegafgevaardigde U8 Yannis Devs, plegafgevaardigde

Nadere informatie

Ouderraadvergadering 15/10/2015

Ouderraadvergadering 15/10/2015 Ouderraadvergadering 15/10/2015 Aanwezig: Veerle, Sphie, Jackie, Davina, Kevin, Bart, Iris, Lise, Natalie, Kurt, Tanja, Nra, Ken, Mieke Verntschuldigd: Sania, Sara, Stijn, Hans, Luc 1. Verwelkming nieuwe

Nadere informatie

KAZOU Brugge site: www.kazoubrugge.be e-mail: kazou.brugge@cm.be. VERSLAG DAGELIJKS BESTUUR 18 februari 2014

KAZOU Brugge site: www.kazoubrugge.be e-mail: kazou.brugge@cm.be. VERSLAG DAGELIJKS BESTUUR 18 februari 2014 DAGELIJKS BESTUUR KAZOU Brugge site: www.kazubrugge.be e-mail: kazu.brugge@cm.be VERSLAG DAGELIJKS BESTUUR 18 februari 2014 Vrzitter van de vergadering: Verslaggever: Aanwezig: Verntschuldigd: Afwezig:

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015!

PROJECTWEDSTRIJD Promoot de Week van de Fair Trade 2015! PROJECTWEDSTRIJD Prmt de Week van de Fair Trade 2015! De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die als del heeft m Belgen te sensibiliseren rnd fair trade. Het is een initiatief van het Trade

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Herenthoutse Jeugdraad maart 2015

Herenthoutse Jeugdraad maart 2015 Titel vergadering: Algemene Vergadering Herenthutse Jeugdraad maart 2015 Datum en uur: Wensdag 11 maart 2015 19u30 Plaats vergadering: Jeugdhuis t Verschil, Mlenstraat 36 Aanwezig: Magali HOEFKENS (vrzitter),

Nadere informatie

Handleiding voor de organisatie

Handleiding voor de organisatie Handleiding vr de rganisatie Dit dcument dient als ndersteuning bij het pstellen en indienen van een prjectaanvraag vr de prjecten Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen. Het in acht nemen van deze kanttekeningen

Nadere informatie

Projectplan Peel en MaasNet

Projectplan Peel en MaasNet Prjectplan Peel en MaasNet Prjectnaam : Peel en MaasNet Datum : 4 februari 2014 Opsteller : Stuurgrep Peel en MaasNet 1. Aanleiding In de gemeente Peel en Maas is er sprake van een greiende behefte aan

Nadere informatie

Hergebruikinitiatieven

Hergebruikinitiatieven Hergebruikinitiatieven Principe: materialen en verpakkingen hergebruiken vr ze afval wrden Hergebruik betekent de terugwinning en het hergebruik van prducten f nderdelen ervan: hergebruik van de verschillende

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 27 november 2014

Verslag Algemene Vergadering 27 november 2014 Verslag Algemene Vergadering 27 nvember 2014 Aanwezig: Gilberte Marchand Chris Cppin Danny De Rudder Christa Simn Luc Demaerschalk Rita Dekerk Lieve Nijs Paula Witte Lisette Mmmaerts Mia Salimans Maurits

Nadere informatie

Ouderraad Sint-Gerolfschool

Ouderraad Sint-Gerolfschool Ouderraad Sint-Gerlfschl Datum 17 januari 2013 m 20u (tt 22u20) Lcatie: Aanwezigen: Aanwezigen schl: Traktatie dr: Eetzaal Sint-Gerlf schl Wim, Fran, Nathalie, Els W, Nele, Sigrid, Jke, Jhan (verslag)

Nadere informatie

Ontwerpworkshop proces herinrichting Marktplein. Donderdag 14 april, 19u00 22u00 Patio, gemeentehuis

Ontwerpworkshop proces herinrichting Marktplein. Donderdag 14 april, 19u00 22u00 Patio, gemeentehuis Ontwerpwrkshp prces herinrichting Marktplein Dnderdag 14 april, 19u00 22u00 Pati, gemeentehuis en Op inhudelijk vlak Ontwerpen van een prcesarchitectuur vr een traject dat de gemeente Neerpelt wil drlpen

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven Inhudspgave Inleiding 1. Huidige situatie 2. Delstellingen 2014 2.1 Algemeen Del 2.2 Jaarvisie 3. Actieplan 3.1 Algemeen Del 3.2 Jaarvisie a. Cördinatie b. Relatiebeheer kerken c. Relatiebeheer algemene

Nadere informatie

Simulatie werkgroepbijeenkomst

Simulatie werkgroepbijeenkomst Simulatie werkgrepbijeenkmst www.cnnectbegeleiding.nl 2011 1 Infrmatie vr de vrzitter (enkele dagen vraf) Je hebt de grepsleden het vlgende mailtje gestuurd: Hans (de directeur) heeft mij gevraagd m een

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

Verslag OVAAVO zaterdag 23 februari

Verslag OVAAVO zaterdag 23 februari Verslag OVAAVO zaterdag 23 februari Kamp Uitgelegd dr Emely Vrstelling kampgrepje Het kampgrepje bestaat dit jaar uit Marte, Femke, Emely en Mashe. Praktische inf Het kamp gaat dr in de Orangerie in Hrst

Nadere informatie

Jeugdraad AV 25 april 2014 lokalen chiro meisjes hertsberge

Jeugdraad AV 25 april 2014 lokalen chiro meisjes hertsberge Jeugdraad AV 25 april 2014 lkalen chir meisjes hertsberge Aanwezig: Wies Allemeersch (vrzitter), Jren Van Mullem, Rseline Spriet, Iemen Uyttenhve, Crneel Martens, Sfie Lafrce, Ann-Sphie Ide, Helena Demuynck,

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgrep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yah.cm

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas.

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas. Onderzek Ouderbetrkkenheid V.U. : Lieve Van Daele, Grte Markt 1, 9100 Sint-Niklaas Succesvl samenwerken met uders Bundel in te kijken in de leraarskamer http://flb.sint-niklaas.be ONDERZOEK GOK-PROJECT

Nadere informatie

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)?

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)? Ouderpanel Deventer Opveding 1 Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Ontwikkeling p schl Pesten

Nadere informatie

Integratie via buitenschoolse activiteiten Een initiatief van het Fonds Baillet Latour, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Integratie via buitenschoolse activiteiten Een initiatief van het Fonds Baillet Latour, beheerd door de Koning Boudewijnstichting Prjectprep 2016 Integratie via buitenschlse activiteiten Een initiatief van het Fnds Baillet Latur, beheerd dr de Kning Budewijnstichting Begeleiding en ndersteuning van actren van buitenschlse activiteiten

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur)

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur) Aanwezig: Sabine Van Drslaer, Frank Anthnissen, J Baeyens, Veerle Lauwers, Danny Nauwelaerts, Saskia Westbrk, Wim Frateur, Hilde Caers,, Myriam Viaene, Haik Rthft, Myriam Breders, Abdelhay Ben Abdellah

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Buurtvereniging Purmerenderweg

Buurtvereniging Purmerenderweg Pagina 1 van 5 19 mei Jaargang 2009, nummer 1 Buurtvereniging Purmerenderweg Inhudspgave Intrductie Cmmissies Familiefeestdag met Barbecue Sprt Ringdijkwandeltcht Sprtdag 2 e pinksterdag Westbeemster Vlleybalterni

Nadere informatie

verslag vergadering van 15 oktober 2010

verslag vergadering van 15 oktober 2010 vzw De TintelTuin Algemene Vergadering De Mérdestraat 14, 3300 Tienen verslag vergadering van 15 ktber 2010 1 VASTE AGENDAPUNTEN 1.1 VASTSTELLING VAN DE AFWEZIGE, VERONTSCHULDIGDE EN VERTEGENWOORDIGDE

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw *

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * Wanneer uders bij een scheiding cnflicten hebben, dan heeft dat vaak grte gevlgen vr de ntwikkeling van de kinderen.

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016 1. Opvlging vrig verslag Het vrig verslag werd gedgekeurd, znder pmerkingen. 2. Agendapunt - Gedkeuring vrig verslag ü - Evaluatie vrmingscarussel Zie punt 3 - Advies

Nadere informatie

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018 Infmment SHM WnWel 20/11/2018 Verlp van de avnd Algemene telichting Vrstelling prject dr de architect Evaluatie huisbezeken Vraagstelling 2 Algemene telichting WAAROM? Wningen vertnen structurele gebreken

Nadere informatie

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg Datum Lcatie: Onderwerp : 05-03-2019 m 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevweg Zeewlde : Ntulen Algemene Ledenvergadering dr secretaris Maarten Versteeg 1. Welkm Vrzitter Henn Kleijwegt pent de vergadering

Nadere informatie

Herenthoutse Jeugdraad juni 2015

Herenthoutse Jeugdraad juni 2015 Titel vergadering: Algemene Vergadering Herenthutse Jeugdraad juni 2015 Datum en uur: Dinsdag 9 juni 2015 19u30 Plaats vergadering: Sprtcmplex t Kapelleke, Bergense Steenweg 61 Aanwezig: Magali HOEFKENS

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 26 nvember 2015 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage tegevegd aan dit verslag. Dcumenten Vraf verstuurd: 1 Uitndiging en agenda

Nadere informatie

Commissie sport, landbouw en handel

Commissie sport, landbouw en handel Cmmissie sprt, landbuw en handel Raadscmmissie 12.02.2014 pagina 1/5 Verslag van de Raadscmmissie 12 02 2014 Aanwezigheden: Leden Cmmissie De dames: Els Van Hf, Laila El Abuzi, Eveline Madrid, Lthe Ramakers,

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

> INTERVISIE LEERLINGENPARTICIPATIE LOKEREN verslag 14 november 2013 (stadhuis Lokeren)

> INTERVISIE LEERLINGENPARTICIPATIE LOKEREN verslag 14 november 2013 (stadhuis Lokeren) > INTERVISIE LEERLINGENPARTICIPATIE LOKEREN verslag 14 nvember 2013 (stadhuis Lkeren) 1. We beginnen met een kennismakingsdmin. 2. Een intervisie verlpt p de vlgende manier. Wat Aanpak Een thema kiezen

Nadere informatie

Advies: Voorstel aankoop materiaal audiovisuele uitleendienst

Advies: Voorstel aankoop materiaal audiovisuele uitleendienst Advies: Vrstel aankp materiaal audivisuele uitleendienst Naam adviesrgaan: Jeugdraad stad Antwerpen De jeugdraad van de stad Antwerpen bestaat uit de sm van de negen districtsjeugdraden: Antwerpen, Berchem,

Nadere informatie

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat 2010-09-17 Omgaan met kindermisbruik in nderwijs f internaat 1 Inleiding De vrbije maanden werd de Kerk gecnfrnteerd met verschillende klachten rnd kindermisbruik dr haar geestelijken. Smmige geestelijken

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Oproep voor de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen voor de lokale overlegplatforms (LOP s)

Oproep voor de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen voor de lokale overlegplatforms (LOP s) Oprep vr de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen vr de lkale verlegplatfrms (LOP s) Situering In uitvering van artikel IV.3. 3. van het decreet betreffende gelijke nderwijskansen-i dd. 28.06.2002

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

GEWEST ANTWERPEN TORNOOIKALENDER VERGADERING 2016

GEWEST ANTWERPEN TORNOOIKALENDER VERGADERING 2016 GEWEST ANTWERPEN TORNOOIKALENDER VERGADERING 2016 AGENDA Trnikalender vergadering 3 December 2015 AGENDA Verwelkming en tekenen aanwezigheidsregister Nieuwigheden Ethiastur Wijzigingen Reglement Gewestelijk

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

2. E EN V RIJWILLI GER I S... versie 2.0

2. E EN V RIJWILLI GER I S... versie 2.0 VRIJWILLIGERS IN DE EMMAUSPAROCHIE TE APELDOORN versie 2.0 INT RO DUCTI E In deze ntitie schetsen we de cnturen vr een uitdagend vrijwilligersbeleid van de RK Emmausparchie te Apeldrn. Deze parchie maakt

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 DAVGOS Werkgrep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Rissart I. Van Durme Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 Agendapunt Verslag Opmerkingen/actiepunt 1. Verwelkming Patrick Verhasselt, pedaggisch begeleider

Nadere informatie

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door.

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door. VERSLAG Regivergadering regi 7, 8 & 9 veldvetbal vv Hglanderveen d.d. maandag 15 ktber 2012 Aanwezig: Districtsbestuur Arbeidsrganisatie Landelijk Afgevaardigden Regi Afgevaardigden Verenigingen Jaap Verkrst,

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania?

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania? Nummer 3 april 2006 He is het m te leven met Hiv f Aids in Tanzania? Aids is een ziekte die helaas ng niet te genezen is. Ok is Aids een ziekte met veel sciale cnsequenties met name in Afrika. Vaak raken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. Leerdoelen 3. Samenwerken, hypotheses & onderzoeksonderwerpen 5. Wat wordt ervan jullie verwacht? 6.

Inhoudsopgave. Inleiding 2. Leerdoelen 3. Samenwerken, hypotheses & onderzoeksonderwerpen 5. Wat wordt ervan jullie verwacht? 6. Inhudspgave Pagina Inleiding 2 Leerdelen 3 Samenwerken, hyptheses & nderzeksnderwerpen 5 Wat wrdt ervan jullie verwacht? 6 Berdeling 8 Prjectrster 2012 11 Afspraken 13 Werkgrepen 2012 14 Onderzeksplan

Nadere informatie