WINTERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WINTERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR"

Transcriptie

1 WINTERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR DINSDAG 5 DECEMBER tem VRIJDAG 8 DECEMBER 2017 Brussel (locatie tbc) Wil je opklimmen in een culturele organisatie of droom je van een job als zakelijk leider? Deze functie vereist specifieke kennis en kunde: een goed zakelijk leider beschikt niet alleen over een uitgebreide kennis van bedrijfsbeleid, hij/zij heeft ook het laatste woord over de marketing en communicatie en beheert daarenboven de personeelswerking en het financiële luik van de organisatie. Hij/zij houdt de dagelijkse werking draaiende en rapporteert veelal aan de directeur en het bestuur. De coördinatie van de financiën, het personeelsbeleid en de operationele werking zijn allemaal particuliere resultaatgebieden die een geheel eigen invulling krijgen binnen de sector en de nodige vaardigheden vereisen. Deze opleiding biedt inzichten in al deze domeinen. Deze summerschool richt zich tot: Personen die een functie binnen het zakelijke beheer van een organisatie ambiëren. Personen die na een paar jaar ervaring in deze functie een aantal basisvaardigheden willen aanscherpen en/of de blik willen verruimen. Vereiste voorkennis: Geen, maar wel interesse om de stap te zetten naar zakelijk leiderschap en/of zin om na een paar jaar ervaring in die functie meer verantwoordelijkheid op te nemen. Prijs: 750 euro (btw incl) voor de vierdaagse opleiding (sandwich lunch inbegrepen) Opgelet: De summerschool is beperkt tot 20 deelnemers.

2 Wild cards: Ben je uitermate geïnteresseerd in het programma en ben je student of jongafgestudeerd (max 3j geleden)? Kunstenloket schenkt twee wild cards aan zij die actief willen zijn in de culturele sector. Stuur je kandidatuur naar voor 31 oktober. Onderstreep zeker hoe je de verworven competenties zal inzetten in je professioneel leven. Ten laatste op 7 november krijg je bericht.

3 Dinsdag 5 december VM (10u - 13u) NM (14u - 17u) Basisprincipes van zakelijk leiderschap in de culturele sector Door: Koen Vandyck De sessie in de voormiddag belicht het brede spectrum van zakelijk leiderschap, een functie die heel veel ladingen dekt en meestal verder reikt dan het financieel beleid. Welke rol speel je als zakelijk leider in het gehele systeem van de organisatie? Hoe ga je om met het spanningsveld artistieke ambitie-zakelijke ondersteuning? Hoe moet je je organisatie best inrichten of ontwerpen in deze complexe, snel veranderende tijden? Tijdens deze sessie krijg je een waaier aan ideeën en inzichten aangereikt die jouw blik op organisaties en zakelijk leiderschap oprekken. Er wordt tijd gemaakt voor dialoog en om in te zoomen op praktijkvoorbeelden. In de namiddag slaan we de brug naar de praktijk. Er wordt ruim tijd genomen om de theorie van de ochtendsessie te toetsen aan concrete situaties. We doen dat via intervisie van een vijftal organisaties die deelnemen aan de opleiding. Zij kunnen in alle vertrouwen een organisatievraagstuk voorleggen aan de groep, die door Koen Vandyck uitgedaagd en gefaciliteerd wordt om de nieuwe kennis toe te passen en handvatten aan te reiken voor een oplossing. Koen Vandyck heeft ruim 15 jaar ervaring als zakelijk leider en general manager van cultuurorganisaties in binnen- en buitenland. Die ervaring zet hij sinds enkele jaren in als coach voor organisaties in verandering ( en Vanuit een integrale visie, gericht op mensen en structuren, begeleidt hij besturen en directies in de ontwikkeling van hun onderneming. Leiderschap, strategie en organisatiedesign zijn weerkerende thema s, maar bovenal is hij gepassioneerd door de kunst van faciliteren.

4 Woensdag 6 december VM (10u - 13u) Organisatiecultuur en -structuur Door: Dirk De Corte Welke organisatiecultuur is het meest geschikt voor mijn cultuurorganisatie? En wat is de relatie met de vereiste organisatiestructuur? De deelnemer krijgt handvaten aangereikt om de heersende cultuur/structuur te herkennen, de gewenste cultuur/structuur te bepalen en cultuur- en structuurveranderingen door te voeren. In deze sessie wordt dieper ingegaan op de persoonlijke vaardigheden van de zakelijk leider zoals leiding geven, motivatiegesprekken organiseren, enz. Dirk De Corte was 7 jaar algemeen directeur bij het NTGent en in die periode ook ondervoorzitter van Overleg Kunstenorganisaties (oko). Sinds 2004 doceert hij Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en met zijn bedrijf Improvement ontwerpt en faciliteert hij leadership programma s rond strategie voor diverse bedrijven, nationaal en internationaal, profit zowel als not for profit. NM (14u - 17u) Aanvullende financiering Door: Sophie Detremmerie Geen middelen, geen artistiek product, geen personeel, geen publiek, geen bestaansreden. Tax Shelter, mecenaat, ticketverkoop, zaalverhuur, privé-events, 'de vrienden van...', subsidies, sponsoring, coproducties etc... de ene tool is al meer geschikt dan de andere voor een bepaalde organisatie. Voor het Festival van Vlaanderen Brussel, de vzw die het Klarafestival organiseert, zijn de belangrijkste inkomstenbronnen sponsoring, subsidies en ticketverkoop, en wel in die volgorde. Het Festival heeft 30 jaar ervaring in samenwerken met de privésector en blijft koploper. In deze sessie deelt Sophie haar ervaring in het zoeken naar financiële middelen. Sophie Detremmerie is reeds meer dan 15 jaar cultuurmanager. Momenteel bekleedt zij volgende functies in het culturele veld: Managing Director bij het Festival van Vlaanderen Brussel, lid van de jury van de Belgian Sponsorship Awards, lid van de beoordelingscommissie Landelijke Cultureel Erfgoedorganisaties bij de Vlaamse Gemeenschap en lid van de Raad van Bestuur van de European Festivals Association.

5 Donderdag 7 december 10u 13u 14u 17u Human & Intellectual Capital Door: Julie Van Elslande en Tobias Van Royen Duurzame arbeidsrelaties en samenwerkingen opbouwen in de culturele sector. Een uitdaging! Niet in het minst omdat organisaties en medewerkers/kunstenaars er vaak een ander referentiekader en verwachtingspatroon op nahouden. In deze sessie willen we beide leefwerelden elkaar laten bestuiven. Eerst besteden we aandacht aan de specifieke situatie van de kunstenaar, om vervolgens in te gaan op het personeelsbeleid van de organisatie en de daarin veruitwendigde missie, visie en waarden. Hoe keuzes maken die niet alleen juridisch correct zijn maar ook stroken met de rol die je als organisatie wil opnemen? Julie Van Elslande studeerde Rechten en behaalde een specialisatie in Internationaal en Europees recht. Na enkele ervaringen binnen internationale instellingen koos ze, vanuit een bijzondere interesse voor de kunsten, radicaal voor de culturele sector. Sinds 2011 is ze consulente bij het Kunstenloket en staat zij kunstenaars en creatieven bij met advies omtrent al hun juridische en zakelijke vragen. Tobias Van Royen studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Nadien besloot hij zich verder te specialiseren in het Fiscaal recht, om uiteindelijk zijn passies en eerder opgedane juridische bagage te combineren in de studierichting Cultuurmanagement, tijdens welke hij een onderzoek voerde naar intellectual property management in de design- en muziekindustrie. Sinds 2013 is hij consulent bij het Kunstenloket en staat hij kunstenaars en creatieven bij met advies omtrent al hun juridische en zakelijke vragen.

6 Vrijdag 8 december VM (9u30-12u30) Boekhouding als beleidsinstrument Fiscale regelgeving voor vzw's Door: Eliane Knuts In deze sessie worden de beginselen van het boekhouden kort toegelicht. Daarnaast wordt uitvoerig ingegaan op het analyseren en interpreteren van de balans- en resultatenrekening van een vzw om inzicht te krijgen in de financiële structuur van de vzw. Meer in het bijzonder wordt uiteengezet hoe men de boekhouding als beleidsinstrument kan gebruiken en hoe men kan nagaan of een vzw financieel gezond is. Het is boeiend om aan te tonen hoe cijfers en inhoudelijk management elkaar kunnen versterken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan analytische boekhouding. Tevens wordt er dieper ingegaan op de fiscale regels die van toepassing zijn op vzw s. Eliane Knuts studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven (accountancy en fiscaliteit). Zij werkte eerst bij een accountantskantoor en ging nadien aan de slag als diensthoofd boekhouding bij Toerisme Vlaanderen. Vandaag is zij werkend vennoot van Andante, een accountantskantoor met heel wat klanten uit de culturele en artistieke sector, zowel vzw s als zelfstandige kunstenaars. NM (13u30-16u30) Communicatie & promotie Door: Elien Vanhaesebroeck In deze opleiding staat communicatie en promotie van je organisatie centraal! Hoe communiceer je anno 2017 naar verschillende doelgroepen? Wat is de verhouding tussen offline en online communicatie? Hoe maak je een goede communicatiemix? Sociale media zijn vandaag niet meer weg te denken uit een communicatiestrategie van zowat élke organisatie. In deze cursus leer je hoe sociale media communicatie precies werkt, welke kanalen je kan inzetten voor welke doelgroep en doelstelling en hoe je dat dan praktisch aanpakt. Stukjes theorie over sociale media strategie en sociale media marketing worden afgewisseld met zeer praktische tips en tricks. Na deze cursus weet je hoe je sociale media kan inzetten in je communicatie en promotie. Elien Vanhaesebroeck is freelance communicatietrainer bij het collectief I Like Media. Ze is gepassioneerd door online communicatie en ze geeft sinds 2011 workshops en trainingen over sociale media. Als social media trainer weet ze alles te vertellen over onder andere promotie maken met sociale media, contentplanning, Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Ze houdt ervan haar enthousiasme en passie voor digitale communicatie te delen.

7 INSCHIJVINGSVOORWAARDEN WINTERSCHOOL 2017 Vooraf inschrijven is noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt. Je meldt aan via Je bent dan voorlopig ingeschreven. Door in te schrijven verbindt men zich ertoe de inschrijvingsvoorwaarden na te leven. Je bent pas definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en bevestiging van je inschrijving door Kunstenloket. Je betaalt via overschrijving op bankrekening BE van Kunstenloket vzw met vermelding van Winterschool 2017 en je naam. Je betaalt binnen de 14 dagen na inschrijving. Bij laattijdige inschrijving (minder dan 3 weken op voorhand) verwachten we de betaling onmiddellijk. Elke annulering dient schriftelijk te gebeuren. Tot één week voor de aanvang van de opleiding wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald, verminderd met 8 euro administratiekosten per persoon die annuleert. In geval van annulering minder dan één week voor aanvang van de opleiding, blijft 50% van de prijs van de opleiding verschuldigd aan Kunstenloket. Als de opleiding gestart is, wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald. Kunstenloket behoudt zich het recht voor om de opleiding aan te passen zowel op het vlak van inhoud, locatie en/of data, of de aangekondigde lesgevers te vervangen zonder hiervoor aansprakelijk te kunnen worden gesteld. Indien de inhoud van een opleiding fundamenteel wijzigt, zal Kunstenloket aan de deelnemers de gelegenheid bieden hun deelname te annuleren. Kunstenloket formuleert uitdrukkelijk voorbehoud om te allen tijde een geplande opleiding te annuleren of te verplaatsen naar een nader te bepalen datum zonder hiervoor aansprakelijk te kunnen worden gesteld. Kunstenloket is, behalve de gevallen van burgerlijke aansprakelijkheid, niet verantwoordelijk voor schade (zowel materiële als lichamelijke), veroorzaakt door ongevallen voor, tijdens of na de opleidingsmomenten. Tijdens de activiteiten kunnen door Kunstenloket foto s worden gemaakt. Deze kunnen worden gebruikt voor publicaties of voor de website en sociale media van Kunstenloket. Alle betwistingen zullen beslecht worden voor de rechtbanken van Brussel.

SUMMERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR

SUMMERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR SUMMERSCHOOL 2017 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR DINSDAG 13 JUNI tem VRIJDAG 16 JUNI 2016 Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel Wil je opklimmen in een culturele organisatie

Nadere informatie

WINTERSCHOOL 2016 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR

WINTERSCHOOL 2016 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR WINTERSCHOOL 2016 ASPIRANT ZAKELIJK LEIDER IN DE CULTURELE SECTOR DINSDAG 29 NOVEMBER tem VRIJDAG 2 DECEMBER 2016 Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel Wil je opklimmen in een culturele organisatie

Nadere informatie

winterschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR

winterschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR winterschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR Maandag 19 november Ondernemen in de cultuursector Door: Maarten Quaghebeur De eerste sessie van de week begint met een kenningsmakingsmoment waarna we elkaar

Nadere informatie

Programma Summerschool 2019

Programma Summerschool 2019 Maandag 17 juni 9u30 10u Kennismaking Programma Summerschool 2019 10u 13u Duurzaamheid in de cultuursector Door: Eva Peeters De klimaatcrisis, maar ook de sociale en economische crises, illustreren steeds

Nadere informatie

Summerschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR

Summerschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR Summerschool 2018 ONDERNEMERSCHAP IN CULTUUR Wanneer? van 11 juni tem 15 juni Waar? te Brussel, bij Art2Work, Henegouwenaai 41 De druk om als cultureel ondernemer te opereren is groter dan ooit. Het is

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het

Nadere informatie

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken tweedaagse training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Opleiding. Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf.

Opleiding. Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf. Opleiding Change management in het bedrijfsleven Hoe de verandering te anticiperen en te beleven om de ontwikkeling van de onderneming te stimuleren en het bereiken van het gewenste succes! Duur van de

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden.

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Hoe maak je een afspraak voor een individuele supervisie, coaching of therapiesessie? Je mailt naar Linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu

Nadere informatie

SOCIAL IMPACT CONSULTING. De studenten consultancy op het gebied van sociale ondernemingen en non-profits.

SOCIAL IMPACT CONSULTING. De studenten consultancy op het gebied van sociale ondernemingen en non-profits. SOCIAL IMPACT CONSULTING De studenten consultancy op het gebied van sociale ondernemingen en non-profits. INFORMATIEBROCHURE 2019-2020 WORD BESTUURSLID BIJ SOLVE CONSULTING! Bestuursjaar bij SOLVE Wie

Nadere informatie

Leergang Social Media

Leergang Social Media Leergang Social Media Ben je op zoek naar het hoe, wat, waarom, voor wie en wanneer van social media? Heb je behoefte aan een goede social media strategie voor je organisatie? En kun je daarbij gerichte

Nadere informatie

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016 18 OKTOBER 2016 Ondernemers, managers, leidinggevenden, ambitieuze medewerkers. Iedereen heeft soms even behoefte aan een moment voor zichzelf, even sparren met anderen, investeren in zijn eigen ontwikkeling

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden Dagvan de Social Profit Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie P E R S O O N L I J K E U I T N O D I G I N G Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Nadere informatie

Aanbod begeleiding volwassenenonderwijs Vocvo. Deskundigheidsbevordering. Schooljaar 2011-2012

Aanbod begeleiding volwassenenonderwijs Vocvo. Deskundigheidsbevordering. Schooljaar 2011-2012 Aanbod begeleiding volwassenenonderwijs Vocvo Deskundigheidsbevordering Schooljaar 2011-2012 Inhoud 1 Deskundigheidsbevordering 3 1.1 Meerdaagse opleidingen 3 1.1.1 Opleiding voor (nieuwe) IKZ-coördinatoren

Nadere informatie

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Inlichtingen: Guido Van Elsen crejong@skynet.be en eld kunstenacademie august de boeck asse be K de ku ns t kkunstenacademie

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel Expertopleiding Cultuur in de Spiegel 2019-2020 Muzische lessen, schoolvoorstellingen, mediaprojecten, erfgoeduitstappen, rondleidingen in musea, culturele reizen, kunstenaars in de klas, artistieke workshops,

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

Chief! Own Your Rank tweedaagse training

Chief! Own Your Rank tweedaagse training Chief! Own Your Rank tweedaagse training Own your rank. Verlang je ernaar meer in het licht van de schijnwerper te stappen. Podium te pakken. Je droom te dromen. Een loopbaanstap te maken. Gehoord te worden.

Nadere informatie

STUDIEDAG WIE IS KUNSTENAAR?

STUDIEDAG WIE IS KUNSTENAAR? STUDIEDAG WIE IS KUNSTENAAR? Wie is kunstenaar? Bevraging Bevraging 7135 individuele kunstenaars/creatieven < database van het Kunstenloket via mail Aanvullende communicatie: intermediairen o.a. steunpunten

Nadere informatie

LinkedIn Live Foundation

LinkedIn Live Foundation LinkedIn Live Foundation Voor wie Iedereen die inzicht wil in wat LinkedIn kan betekenen voor zichzelf en zijn organisatie en hoe zijn zichtbaarheid en personal branding vergroten via zijn persoonlijk

Nadere informatie

Opleiding. Tools ontdekken en gebruiken die nodig zijn om "strategische beslissingen" te nemen in een complexe en snel veranderende omgeving

Opleiding. Tools ontdekken en gebruiken die nodig zijn om strategische beslissingen te nemen in een complexe en snel veranderende omgeving Opleiding Bedrijfsstrategie: steun voor strategische besleutvorming Tools ontdekken en gebruiken die nodig zijn om "strategische beslissingen" te nemen in een complexe en snel veranderende omgeving Duur

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Nr 6 (extra nummer) 17 september De regionale ondersteunpunten kinderopvang of ROK s. 2. Bouwsteen 1: Werkgroep kwaliteit

Nr 6 (extra nummer) 17 september De regionale ondersteunpunten kinderopvang of ROK s. 2. Bouwsteen 1: Werkgroep kwaliteit Nr 6 (extra nummer) 17 september 2010 Lees dit e-zine op www.vvsg.be stuur een bericht naar de redactie schrijf in/uit 1. De regionale ondersteunpunten kinderopvang of ROK s 2. Bouwsteen 1: Werkgroep kwaliteit

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Omdat slimme mensen snel leren bieden wij korte interventies aan in de vorm van eendaagse trainingen, om u in een zo kort mogelijke tijd maximaal te

Nadere informatie

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt LEADERSHIP CHALLENGE 2012 14, 15, 16 september de Nudge Leadership Challenge is een samenwerking van met deelnemers van onder andere Een beetje

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

- Fokker. - Stork. - Technisch opgeleid/ ingenieur. - Anders. - overtuigender op te treden. - meer te bereiken in samenwerkingen

- Fokker. - Stork. - Technisch opgeleid/ ingenieur. - Anders. - overtuigender op te treden. - meer te bereiken in samenwerkingen Workshop Young Professionals Dag 26 september 2013 Jullie achtergrond? - Fokker - Stork - Technisch opgeleid/ ingenieur - Anders Saskia Slotboom 2013 2 Met beide benen op de grond Workshop Loopbaanontwikkeling

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

Booming Business Training

Booming Business Training Booming Business Training Hoe via je online & offline netwerk bij prospecten aan tafel gebracht worden zodat je zelf geen koude prospectie of acquisitie meer hoeft te doen. Resultaat Aan het einde van

Nadere informatie

Ik zal je vol liefde, oordeelloos en warmte coachen. En ik ondersteun je graag mee in deze prachtige reis.

Ik zal je vol liefde, oordeelloos en warmte coachen. En ik ondersteun je graag mee in deze prachtige reis. Bevestiging Inschrijving Yes2me for Business Women WELKOM Wat TOP dat je erbij zal zijn. Dit is een investering in je professioneel en privé leven waar je onmiddelijk resultaten van ondervindt. Je krijgt

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba zorgmanagement 06 Situering 09 Algemene informatie VOORWOORD Het personeel en de studenten van de bachelor na bachelor opleiding

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat CURSUS Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat 4 & 5 Februari, 2019 Verzorgd door: Facili2transform Simon Koolwijk Professor vd Veldenstraat 12 6524 PP Nijmegen telno. +31 (0) 24 3504437

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Expert Class Cultuurmanagement 2014-2015

Expert Class Cultuurmanagement 2014-2015 Expert Class Cultuurmanagement 2014-2015 De sessies vinden plaats in de campus van VIVES HOGESCHOOL BRUGGE. 1 Cultuur en ondernemen Twee begrippen die steeds meer en steeds beter samen lijken te gaan.

Nadere informatie

Project Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging

Project Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging Inhoud van de cursussen van DLB, voorjaar 2012 Hieronder volgt een beschrijving van de cursussen die vanuit het project DLB in het voorjaar van 2012 worden georganiseerd. Er zijn vier cursussen, bedoeld

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN NVZD najaarscongres 25 november 2015, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN Naar permanente leiderschapsontwikkeling Ambitie De NVZD wil met dit congres onderstrepen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Versie 2.0

Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene voorwaarden voor activiteiten georganiseerd door Mijn Stijl Fotografie Artikel 1: Definities Opdrachtnemer: Mijn Stijl Fotografie gevestigd aan de Pastoor Gillisstraat

Nadere informatie

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij?

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij? SOLVE Bestuursjaar Wie zoeken wij? Affiniteit met consultancy Maatschappelijke betrokkenheid Analytisch denkvermogen Ambitie en ondernemerschap Sociaal vaardig Wat vragen wij? Gemiddeld 20 uur per week

Nadere informatie

Zo maakt u het verschil met uw concurrenten, bedient u uw klanten op hun wenken, en haalt u betere cijfers. Waarop wacht u nog?

Zo maakt u het verschil met uw concurrenten, bedient u uw klanten op hun wenken, en haalt u betere cijfers. Waarop wacht u nog? OPLEIDING #KLANTGERICHTHEID expert klantgerichtheid (certified training) 995,00 excl. BTW I.S.M. omschrijving INTRODUCTIE Klantgerichtheid: klinkt goed en lijkt cruciaal. Maar wat houdt het precies in?

Nadere informatie

Opleidingen 2016 voor politici

Opleidingen 2016 voor politici Opleidingen 2016 voor politici WIVO vzw Koning Leopold III-Laan 41, 8200 Brugge www.wivo.be p. 1 Inhoudstafel Besluitvormingsprocessen begeleiden van brainstorm tot beslissing... 3 Beslissen op intuïtie...

Nadere informatie

Management in de non-profit

Management in de non-profit Postgraduaat Management in de non-profit 2015-2016 De sessies vinden plaats in de campus van VIVES HOGESCHOOL BRUGGE. 1 MANAGEMENT IN DE NON-PROFIT Bij non-profit organisaties ligt de belangrijkste klemtoon

Nadere informatie

MINDFULNESS OP DE WERKVLOER

MINDFULNESS OP DE WERKVLOER CONGRES & WORKSHOP 31 januari 2011 Gent MINDFULNESS OP DE WERKVLOER DE MINDFUL BOX MINDFUL IN BUSINESS MINDFULNESS EN PERSOONLIJK LEIDERSCHAP WAARDEGEDREVEN ONDERNEMEN MINDFUL COACHING 7 MINDFULNESS INZICHTEN

Nadere informatie

Interactieve trainingsdag, donderdag 10 november 2016, Utrecht. Social Messaging. voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs

Interactieve trainingsdag, donderdag 10 november 2016, Utrecht. Social Messaging. voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Interactieve trainingsdag, donderdag 10 november 2016, Utrecht Social Messaging voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Social Messaging Strategie & Inbedding tools voor werven studenten

Nadere informatie

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt Pak uw personeelsbeleid op een gestructureerde manier aan en creëer een werkplek waar uw business floreert en medewerkers met goesting en engagement komen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Rotterdam! Sollicitatiedeadline: Zondag 29 april uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij?

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Rotterdam! Sollicitatiedeadline: Zondag 29 april uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij? SOLVE Bestuursjaar Wie zoeken wij? Ben/heb jij: Een affiniteit met consultancy; Maatschappelijk betrokken; Een analytisch denkvermogen; Ambitieus en ondernemend; Sociaalvaardig. Wat vragen wij? Gemiddeld

Nadere informatie

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze!

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze! V O L WA S S E N E N O N D E R W I J S KMO-management Een praktijkgerichte opleiding in management Persoonlijke groei is mijn keuze! Voor wie is de opleiding bestemd? KMO-bedrijfsleiders die hun managementvaardigheden

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Cursusgids Medische Hulpmiddelen

Cursusgids Medische Hulpmiddelen Cursusgids Medische Hulpmiddelen 2016 Introductie MDProject is al jaren actief met consultancy ondersteuning op het gebied van medische hulpmiddelen. Wij krijgen regelmatig verzoeken voor het geven van

Nadere informatie

De Crowdfunding Safari workshop

De Crowdfunding Safari workshop De Crowdfunding Safari workshop Veel organisaties kampen met dalende subsidies, hebben moeite met het ophalen van investeringen of leningen en kunnen doelen daardoor steeds moeilijker halen. Crowdfunding

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Bedrijfsnaam: ODB Accountants & Financial Advisers

Bedrijfsnaam: ODB Accountants & Financial Advisers SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Accountant/

Nadere informatie

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang 2012-2013 1 Opleiding 2012-2013 Met de opleiding COmmunity Arts Learning Lab (CALL) leer je het terrein van de Community Arts te verdiepen

Nadere informatie

Info-event Entourage 2015-2016

Info-event Entourage 2015-2016 Info-event Entourage 2015-2016 Wat is AFC? AFC LEUVEN IS EEN JUNIOR ENTERPRISE MET ALS MISSIE HET STIMULEREN VAN ONDERNEMERSCHAP EN DE ONTWIKKELING VAN VAARDIGHEDEN BIJ STUDENTEN DOOR HET ORGANISEREN VAN

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Management in de non-profit

Management in de non-profit Postgraduaat Management in de non-profit 2015-2016 De sessies vinden plaats in de campus van VIVES HOGESCHOOL BRUGGE. 1 MANAGEMENT IN DE NON-PROFIT Bij non-profit organisaties ligt de belangrijkste klemtoon

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers Rotary & Nyenrode Cursus voor Surinaamse ondernemers Nieuwsbrief, februari 2011 een training gericht op professionalisering van (beginnende) Surinaamse ondernemers Gesprekspartners Rotary Interland Commissie

Nadere informatie

Opleiding. Uw personeel succesvol motiveren! Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf

Opleiding. Uw personeel succesvol motiveren! Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf Opleiding Uw personeel succesvol motiveren! Hoe medewerkers naar individuele prestaties en groepsresultaat leiden Duur van de cursus: 1 dag Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

Basistraining Freelance fotograaf

Basistraining Freelance fotograaf Basistraining Freelance fotograaf WELKOM Leuk dat u de folder van de Basistraining: freelance fotograaf heeft gedownload. Wij leren u in deze training alles wat u moet weten en op basis van waar in de

Nadere informatie

Nationale Datacenter Dag

Nationale Datacenter Dag Nationale Datacenter Dag Marketing toolkit We leven in een wereld die vrijwel helemaal online en bovendien datagedreven is. Want waar zouden we zijn zonder het internet, onze smartphones en cloud applicaties?

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Financieel Management & Leadership De Post HBO opleiding Financieel Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in

Nadere informatie

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN Het Nieuwe Werken is hot in de media, maar bestaat voor kunsthistorici al lang. Niettemin hebben recente ontwikkelingen als de toenemende schaarste aan vaste aanstellingen, maar

Nadere informatie

STEL JE EIGEN PAKKET SAMEN

STEL JE EIGEN PAKKET SAMEN STEL JE EIGEN PAKKET SAMEN Reeds geruime tijd zet het Kunstenloket zich in om toekomstige creatieven/studenten al tijdens hun studies op correcte en neutrale wijze op de hoogte te brengen van de juridische

Nadere informatie

Levende Cijfers voor rust, structuur en zelfvertrouwen in je organisatie

Levende Cijfers voor rust, structuur en zelfvertrouwen in je organisatie Levende Cijfers voor rust, structuur en zelfvertrouwen in je organisatie Een sterke culturele sector heeft niet alleen een tot de verbeelding sprekend artistiek aanbod, maar ook een financieel gezonde

Nadere informatie

TRS (Ticket Reserverings Systeem)

TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP Reserveringssystemen B.V. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 LVP - introductie LVP 25 jaar gespecialiseerd in ontwikkeling en ondersteuning van event

Nadere informatie

Opleiding. Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten. Duur van de cursus: 1 dag

Opleiding. Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten. Duur van de cursus: 1 dag Opleiding Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten Duur van de cursus: 1 dag Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf Verkrijgbaar in:

Nadere informatie

Een competentieprofiel voor de Verenigingsprofessional

Een competentieprofiel voor de Verenigingsprofessional Een competentieprofiel voor de Verenigingsprofessional Community- of verenigingsprofessionals werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Meestal opereren zij vanuit een relatief klein team, bestaande

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

MARKETING VOOR NIET-MARKETEERS

MARKETING VOOR NIET-MARKETEERS #COMMERCIEEL MARKETING VOOR NIET-MARKETEERS BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE 1203,95 incl. BTW I.S.M. OMSCHRIJVING Introductie Begrijp de basics in klant- en marktgericht ondernemen. Met zeer realistische

Nadere informatie

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers)

Blockchain: organisatiemodel van de toekomst. 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) Blockchain: organisatiemodel van de toekomst 1-daagse masterclass, exclusief voor de mediasector (max. 15 deelnemers) 15 januari 2019 Inleiding In de context van digitalisering, globalisering en verduurzaming

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 2012

Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 2012 Dynamo Project opleidingen Infofiches voorjaar 12 1. Aanbod Sportdiensten en sportfederaties kunnen volgende opleidingen aanvragen: +/- 3 uur durende opleidingen (met attest): 2.1 Mijn sportclub, een vzw?...

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. Meervoudige Intelligentie STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE Meervoudige Intelligentie Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Meervoudige Intelligentie! In deze gids zetten

Nadere informatie

Welke informatie zoeken ondernemers?

Welke informatie zoeken ondernemers? Welke informatie zoeken ondernemers? Resultaten van een korte enquête Maart 2017 www.katcom.nl info@katcom.nl 1 Onderzoek Omdat ik zelf recent van koers ben veranderd en daarom niet meer over Content en

Nadere informatie

Beste coördinator Beste omkaderingslid. Wanneer? Maandag 31 mei 2010

Beste coördinator Beste omkaderingslid. Wanneer? Maandag 31 mei 2010 Kdag Ontdek het leiderschap in jezelf Een uniek, interactief en inspirerend dagtraject voor elke leider. Beste coördinator Beste omkaderingslid Mensen motiveren en inspireren, open en duidelijk communiceren,

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

Juni Sept Nov 19 22 10

Juni Sept Nov 19 22 10 BITSING Praktijkseminar door auteur, coach en grondlegger: Frans de Groot Gemiddelde waardering: 8,9 Juni Sept Nov 19 22 10 Voor het einde van de eerste ochtend was iedereen overtuigd. De Bitsing-methode

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar 2017-2018 Integrand Groningen Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Algemeen 4. Wat houdt een bestuursjaar Integrand Groningen in? a.

Nadere informatie

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma Werkboek LES 1 Je eerste E-Learning Programma 1 LES 1 Wat e-learning voor jou als trainer of consultant kan betekenen en ook voor je klanten en de deelnemers aan je programma s. Les 1 2 Voor wie is e-learning

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN 1. Klantgericht verkopen in een reisbureau 13 september 2012 Hotel Van der Valk - Brasschaat 9u30-12u30 13 december 2012 Hotel Van der Valk- Oostkamp 9u30-12u30 Niet alleen de wereld verandert, maar ook

Nadere informatie