Stand van zaken actiepuntenprogramma beleidsnota sporten en bewegen in Zeewolde, Sportief Zeewolde beweegt mee(r)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stand van zaken actiepuntenprogramma beleidsnota sporten en bewegen in Zeewolde, Sportief Zeewolde beweegt mee(r)"

Transcriptie

1 Bijlage Stand van zaken actiepuntenprogramma beleidsnota sporten en bewegen in Zeewolde, Sportief Zeewolde beweegt mee(r) In de beleids- en uitvoeringsnota sport- en bewegen Zeewolde staan de maatregelen om de in de nota opgenomen doelstellingen te realiseren. Alle in de nota opgenomen maatregelen staan hieronder en hebben een prioriteit gekregen, van 1 (zeer hoog) tot (gemiddeld). Het beschikbare uitvoeringsbudget, landelijke (subsidie)regelingen, regionale samenwerking, plaatselijke ontwikkelingen en draagvlak bij sportverenigingen bepaalt uiteindelijk de planning. Dit kan betekenen dat maatregelen met lagere prioriteit, door nieuwe ontwikkelingen/omstandigheden soms eerder en gemakkelijk te zijn realiseren dan andere maatregel met een hogere prioriteit. Hieronder de stand van zaken per medio november 016. = Gereed = Loopt = Continu = Nog niet gestart Nr. Actie Prioriteit Status. Uit (laten) voeren van een uitgebreid onderzoek naar sport en bewegen in Zeewolde, om meer inzicht te krijgen in de mate van sportbeoefening, lidmaatschap, het sportaanbod en de sportbehoeftes. 4..a Sport sterker inzetten als een van de mogelijke instrumenten om doelstellingen op andere beleidsterreinen waaronder jeugd- en ouderenzorg, gezondheid en welzijnsbeleid te realiseren. 4..b Op basis van het beleid inzake het sociaal domein een handreiking opstellen voor sportverenigingen die met de sport een maatschappelijke bijdrage kunnen en willen leveren. 5.5 In het uitgebreide onderzoek (.) en het bepalen van de 0-situatie ook de ongeorganiseerde sportbeoefening en de mogelijkheden daarvoor in kaart brengen. 6..1a Onderwijsinstellingen en sportverenigingen stimuleren om samen jaarlijks een aantrekkelijk en gevarieerd beweegaanbod samen te stellen ten behoeve van het (basis)onderwijs. 6..1b De Buurtsportcoach meer dan voorheen inzetten ten behoeve van buitenen naschoolse activiteiten zodat de jeugd met verschillende vormen van sport en bewegen kennismaakt. 1 Sportparticipatieonderzoek is in de zomer 016 uitgevoerd. Rapport gereed in november 016. Hier ligt een voorname rol bij de Buurtsportcoach. Dit betreft o.m. Jeugd- en Jongerenwerk. Ook worden er gezondheidslessen aangeboden aan het basisonderwijs en gesport met ouderen. 1 Stagiair buurtsportteam heeft het een en ander in kaart gebracht. Wordt toegevoegd aan rapport (.) Er is structureel overleg tussen de buurtsportcoaches, basisscholen en sportverenigingen om een zo breed mogelijk aanbod te creëren. 1 Ten behoeve van 016 is een subsidieovereenkomst met Welzijn Zeewolde gesloten. Het uitvoeringsprogramma 017 is geactualiseerd. B&W heeft 7 sept. 016 besloten de Rijksregeling combinatiefuncties sport en cultuur te continueren en deel te nemen voor 140%.

2 6..1c Stimuleren en ondersteunen dat sportverenigingen en andere aanbieders met elkaar jaarlijks een of meer sportintroductieweken organiseren. 6.. Uitbreiding van de gemeentelijke website SportZeewolde.nl met een introductiepagina over sportverenigingen en -aanbieders, en weblinks naar andere relevante sport- en beweegsites. 6.. Deelname aan jeugdsportfonds blijven continueren zodat basissport/breedtesport ook voor lagere inkomensgroepen bereikbaar en betaalbaar blijft. 6.4a In samenwerking met verenigingen en hulporganisaties zorgen voor een gedifferentieerd sport- en beweegaanbod voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, waarbij het streven is om deze zoveel mogelijk te integreren binnen het reguliere sport- of verenigingsaanbod. 6.4b De verenigingen en instanties, waar nodig, extra ondersteunen bij het aanbieden van het aangepaste sport- en beweegaanbod, inclusief de communicatie daaromheen. 6.5a Met ouderenorganisaties, verenigingen en gezondheidsorganisaties meer aandacht voor en stimuleren van de totstandkoming van een sport- en beweegaanbod voor ouderen. Wordt nog niet structureel georganiseerd. Wel incidentele activiteiten w.o. de Zomersportdagen. 1 B&W heeft op augustus 016 ingestemd met een verhoging van de bijdrage aan het Jeugdsportfonds. De raad heeft hiervoor op 9 sept. 016 incidentele middelen beschikbaar gesteld tot en met augustus 019. De officiële aftrap was op november 016 in theater de Kluit. Voor einddatum volgt een voorstel voor een structurele verhoging, indien dat nodig blijkt. Op is door weth. Zijlstra het visiedocument Regionaal Netwerk Aangepast Sporten ondertekend. Doel is 10% verhoging deelname in 018 t.o.v De Buurtsporcoach fungeert (mede) als lokale adviseur in het regionale netwerk. Subsidie Grenzeloos Actief is aangevraagd. In Zeewolde is het beweegloket aangepast sporten opgericht (BSC). Wordt lokaal en regionaal samen met verenigingen uitgerold. Incidentele ondersteuning reeds aangeboden door o.a. BSC en Sportservice Flevoland. Structurele organisatie/ondersteuning volgt uit maatregel 6.4a 1 Aanbod is beschikbaar door de BSC. Verder vinden gesprekken plaats met bonden, organisaties en wooncomplexen over hoe dit structureel te organiseren is i.s.m. de sportorganisaties.

3 6.5b Aansluiten op landelijke en provinciale stimuleringsprogramma s gericht op de totstandkoming van een plaatselijk sport- en beweegaanbod voor ouderen. 6.6 Stimuleren dat bij de totstandkoming van en de communicatie over het sport- en beweegaanbod ook aandacht is voor de in Zeewolde verblijvende arbeidsmigranten en inwoners met een andere etnische achtergrond. 7.1 Actualiseren van het accommodatiebeleid waarbij de doelen en ambities van de sportvisie en -nota worden meegewogen en een verdeling wordt gemaakt van eigendom/beheer door de gemeente, door de sportverenigingen en door de overige aanbieders. 7.a De beschikbare capaciteit en de bezetting van de gemeentelijke sportaccommodaties jaarlijks blijven monitoren en met de verkregen inzichten zo mogelijk maatregelen treffen om het gebruik verder te optimaliseren. 7.b Toekomstscenario s voor zwembad Het Baken opstellen ten behoeve van gemeentelijke besluitvorming over vervanging, vernieuwing, sanering of andere mogelijke varianten. 7.4a Voortzetting van inspecties van sportvelden die in eigendom en/of beheer zijn overgedragen. 7.4b Sportorganisaties ondersteunen die meer willen samenwerken op gebied van beheer en onderhoud van de sportvoorzieningen en deze activiteiten eventueel willen onderbrengen bij een overkoepelende (beheer)organisatie. Focus ligt vooralsnog op de lokale organisaties en initiatieven. (zie 6.5a) Incidenteel activiteiten aangeboden waarbij ook deze doelgroep is uitgenodigd en meedeed w.o. zomeravondvoetbal. De BSC is ook actief met een beweegactiviteit voor kinderen op het AZC. Enkele verenigingen nemen zelf ook initiatieven. September 016 heeft het college besloten het scenario gedeeltelijke renovatie/nieuwbouw van het sportcomplex verder uit te (laten) werken. Eens per 4 jaar inspecties door Kiwa ISA Sport. Laatste was in 014. Onderzoek inzake risico s rubbergranulaat in opdracht van Min. VWS wordt afgewacht (verwachting eind 016). 7.5 De tarieven voor sportaccommodaties en het zwembad niet verhogen. 1 Amendement bezuinigingen, aangenomen door de raad in de vergadering van 5 juni 015, wordt als uitgangspunt gehanteerd. 7.6 Onderzoeken welke (ongeorganiseerde) sporten in de openbare ruimte van Zeewolde beoefend worden c.q. mogelijk zijn en welke (bescheiden) voorzieningen nodig zijn om deze sport of beweegactiviteiten beter te accommoderen. 1 Stagiair BSC heeft het huidige aanbod geïnventariseerd. Zie het sportparticipatieonderzoek. Vervolgstap is het nemen van de maatregelen om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte te verbeteren. (zie ook. en 5.5)

4 8. keer per jaar breed sportoverleg Zeewolde organiseren met de plaatselijke sportaanbieders en aanverwante organisaties. 8. In nauwe samenwerking met sportverenigingen, commerciële sportaanbieders en andere organisaties/instanties die direct of indirect betrokken zijn bij sporten en bewegen in Zeewolde, tot een werkbare organisatie(vorm) te komen die het sportbeleid van de gemeente Zeewolde mede gaat uitvoeren. 8.4 Haalbaarheid van een (digitale) nieuwsbrief Sport Zeewolde of app onderzoeken en, bij voldoende belangstelling, de totstandkoming ervan stimuleren en ondersteunen. 8.5 Voortzetting van de impulsregeling Buurtsportcoach ter versterking en uitbreiding van de organisatiestructuur sport en bewegen in Zeewolde. 8.6a Sportambtenarenoverleg continueren met accent op benutten van gezamenlijke kansen om de bekendheid en positie van Flevoland als sportprovincie te versterken. 8.6b Het belang van een Portefeuillehouders-overleg Sport Flevoland uitdragen en de organisatie ervan stimuleren. 9a Samen met verenigingen en andere betrokken organisaties kansen benutten (of belemmeringen wegnemen) om het bestuurlijk kader, het sport- en beweegaanbod en/of de sociaal-maatschappelijk bijdrage van de vereniging te versterken en te vergroten. 9b Het subsidiebeleid aanpassen, waarbij niet de vereniging maar de geleverde prestaties en de bijdrage aan de sport- en beweegdoelstellingen centraal staan Opstellen van een checklist die gehanteerd kan worden bij de (her)inrichting van de openbare ruimte ter bevordering van het ongeorganiseerd sporten en bewegen. 10. Opstellen van een handreiking die bij verkeerskundige vraagstukken wordt meegenomen in het belang van sporten en bewegen. 1 Het sportcafé wordt 1 a keer per jaar georganiseerd. Er ontstaan daarnaast ook andere overlegstructuren. 1 Opzet/contouren van een nieuw Sportplatform zijn bekend. Een en ander wordt eerst nog in een klein comité van externe partijen voorbesproken. Begin 017, na bekendmaking in het sportcafé, formele instelling van het nieuwe platform. 1 Buurtsportteam Zeewolde Sportief en Gezond brengt al nieuwsbrieven uit met actuele ontwikkelingen. Evt. verbreding in samenspraak met het Sportplatform. 1 Op 7 september 016 heeft het college besloten de brede impuls combinatiefuncties sport en cultuur te continueren in 017. Jaarlijks wordt een uitvoeringsplan opgesteld voor/met de BSC. SAO vindt regelmatig plaats. Regionale samenwerking op gebied van Triatlon, watersport en aangepast sporten. Belang wordt uitgedragen en gedeeld. Nog geen structureel bestuurlijk overleg, wel ambtelijk. Door en in samenwerking met de BSC en SSF worden themabijeenkomsten voor lokale sportorganisaties georganiseerd. Verankering via Sportplatform moet nog plaatsvinden. 1 Onderzoek naar parkeerdruk bij de sportvelden (vrijetijdshart) is oktober 016 afgerond. Implementatie maatregelen daaruit in 017. Handreiking moet nog worden opgesteld. 4

5 10.a Bij de aanleg of vervanging van speelplaatsen kijken hoe sporten en bewegen extra kunnen worden gestimuleerd waarbij tevens, bij de keuze van de attributen, wordt gekeken naar de leeftijdsopbouw in de buurt en het aanbod in de (bredere) omgeving. 10.b Bij de aanleg of vervanging van speelplaatsen streven naar voorzieningen die multifunctioneel gebruikt kunnen worden Ontwikkelingen en (subsidie)beleidskeuzes ten aanzien van sport mede bepalen in samenhang met effecten op en kansen voor de andere componenten van de vrijetijdseconomie. 11. Actualiseren van de beleidsregels sport (005 en verder) gericht op realisatie van de doelstellingen en ambities die met de sportvisie en de sportnota worden beoogd. 1 1 e kwartaal van elk jaar gedurende de looptijd van deze nota rapporteren over het uitvoeringsprogramma, de resultaten en eventuele bijsturing. Bredere (gezondheids/beweeg)blik wordt bij aanleg/vervanging al toegepast. Burgerparticipatie en integrale beleidsadvisering zijn steeds meer gemeengoed. Per wijk wordt dit beoordeeld. Zie ook 10.a. Sport in relatie tot recreatie en evenementen heeft continue aandacht. 1 Onbenut deel subsidiebudget is ingezet t.b.v. bezuinigingen. Voor de realisatie van het uitvoeringsprogramma heeft het college middelen aangewend uit het budget onvoorzien structureel. Zie verder 9b, dat gericht is op realisatie van sportdoelstellingen door de sportaanbieders. 1 De portefeuillehouder informeert het college van b&w over sportontwikkelingen. Daarnaast wordt jaarlijks een statusoverzicht (als deze) opgesteld een aangeboden aan de commissie. 5

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Integraal (sport) beleid Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Gemeente Katwijk Aanleiding sportnota Visie op sport en bewegen Integrale en interactief benadering Proces Sportnota Realisering combinatiefuncties

Nadere informatie

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant

Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt. Dorien van de Kant Sportimpuls, Sport en Bewegen in de Buurt Dorien van de Kant Sportimpuls Sportdorp algemeen Sportdorp de Wijk Introductie Waar liggen kansen voor u? Subsidieregeling via NOC*NSF en VWS voor lokale sport-

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen de

Nadere informatie

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota 2016-2019 Speerpunt 1: Sportstimulering 1. De combinatiefunctionaris (nog) meer inzetten als verbinder van verschillende organisaties voor sport, bewegen en

Nadere informatie

Illlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll. Raadsvoorstel. Onderwerp: Beslispunten: De Visie op sport en bewegen in Houten in 2025 vast te stellen

Illlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll. Raadsvoorstel. Onderwerp: Beslispunten: De Visie op sport en bewegen in Houten in 2025 vast te stellen Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-058 Houten, 5 januari 2016 Onderwerp: Visie op sport en bewegen in Houten in 2025 Beslispunten: De Visie op sport en bewegen in Houten in 2025 vast te stellen Samenvatting:

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

Iedereen actief. Sportvisie Vanuit huidige kracht naar een gezonde toekomst. Gemeente Oost Gelre

Iedereen actief. Sportvisie Vanuit huidige kracht naar een gezonde toekomst. Gemeente Oost Gelre Iedereen actief Vanuit huidige kracht naar een gezonde toekomst Sportvisie 2015-2025 Gemeente Oost Gelre 0 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Waarom een nieuwe sportvisie? Wij hebben een goed sport- en beweegklimaat.

Nadere informatie

UITVOERINGSNOTA SPORT EN BEWEGEN. behorende bij de beleidsnota sport en bewegen Eijsden-Margraten

UITVOERINGSNOTA SPORT EN BEWEGEN. behorende bij de beleidsnota sport en bewegen Eijsden-Margraten UITVOERINGSNOTA SPORT EN BEWEGEN behorende bij de beleidsnota sport en bewegen Eijsden-Margraten 2014-2018 1 De gemeente Eijsden-Margraten heeft haar ambities met betrekking tot sport en bewegen vastgelegd

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: R. Dijkman User-id: DIJZ Tel: 5069 Onderwerp: RAADSVOORSTEL ACTUALISATIE SPORTBELEID "AMERSFOORT F!T Toelichting: Eind 2008 heeft de

Nadere informatie

Notitie sporten met een beperking

Notitie sporten met een beperking Notitie sporten met een beperking d f Da da Dalfsen november Okt Dalsen N dalfsen Dalfsen, februari 2016 1 1. Inleiding In de Kadernota bewegen en sport 2013 2016 is één van de aandachtspunten sporten

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr. 2013-006 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 18 december 2012 Opiniërende

Nadere informatie

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Velthuis, A.W. (Antje) Kenmerk 4655433/20170720 Vergadering Vergaderdatum Geheim Beleidsveld Nee Sport Nota van uitgangspunten sport en

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Raadsvergadering 27 oktober 2011 Agendanummer 11 Onderwerp: Combinatiefuncties Steenbergen, 20 september 2011 Aan

Nadere informatie

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 1 1. Inleiding. De huidige sportnotitie Sportbeleid beweegt door! is in december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Deze notitie heeft betrekking

Nadere informatie

Augustus 2012: Sector Inwonerszaken. Startnotitie Sportbeleid

Augustus 2012: Sector Inwonerszaken. Startnotitie Sportbeleid Augustus 2012: Sector Inwonerszaken Startnotitie Sportbeleid Inleiding Voor u ligt de startnotitie sportbeleid van gemeente Westvoorne welke vanaf 2013 voor zeven jaar moet gaan gelden. In Westvoorne zijn

Nadere informatie

Aan de Raad Raad Made, 27 januari 2015

Aan de Raad Raad Made, 27 januari 2015 Aan de Raad Raad Made, 27 januari 2015 OPINIERONDE 12 maart 2015 Agendapuntnummer: 9 Raadsvergadering 26 maart 2015 Onderwerp: Nota Sport- en beweegbeleid 2015-2020 Registratienummer: 15int00603 Casenr:

Nadere informatie

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 Sportbeleidsnota Alblasserdam Van april 2009. Interactief tot stand gekomen. Sport Belangen Alblasserdam: prominente rol bij vorming; uitvoering;

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit A01 Verstrekking persoonsgegevens aan Platform Waspik

COLLEGEBESLUITEN D.D Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit A01 Verstrekking persoonsgegevens aan Platform Waspik A01 Verstrekking persoonsgegevens aan Platform Waspik Er is een verzoek gekomen voor het verstrekken van persoonsgegevens aan de stichting Platform Waspik. Het gaat dan om een maandelijkse verstrekking

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma sport

Uitvoeringsprogramma sport Uitvoeringsprogramma sport 1 Inleiding In maart 2006 heeft de gemeenteraad de nota Speerpunten Sportbeleid Brielle vastgesteld. De vier vastgestelde speerpunten zijn: 1. Versterking van sportverenigingen.

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe"

Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe Uitvoeringsprogramma visiedocument inclusief financiële paragraaf "Sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Olst- Wijhe" Olst/Wijhe, september 2007. doc. nr.: 0749-4-BZ-MS 1. Uitvoeringsprogramma visiedocument

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst VSG Modern Sport- en Beweegbeleid

Inspiratiebijeenkomst VSG Modern Sport- en Beweegbeleid Inspiratiebijeenkomst VSG Modern Sport- en Beweegbeleid Workshop Miriam van Moll, SSNB Totstandkoming visiedocument Veldhoven Beweegt! Even voorstellen Sportservice Noord-Brabant Miriam van Moll mei 2015

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS Programma 19 november Cijfers en criteria Sportimpuls Praktijkvoorbeeld DKC Samen

Nadere informatie

Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting

Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting 2011-015.7 nota sport en bewegen samenvatting 2451715 - (versie 1) Versie15-02-11 2 1. Samenvatting In de nota sport en bewegen beschrijven we het streven

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 1. Inleiding In 2008 is de gemeente Nijmegen gestart met de inzet van 13,3 fte combinatiefuncties bij Onderwijs, Sport en

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze

Bijlage herijking sportnota. gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze Bijlage herijking sportnota gemeentelijke beleid sport en bewegen in de gemeente Aa en Hunze 1. Sportsubsidies In de tweede helft van 2009 hebben de thans gesubsidieerde verenigingen (43) een subsidie

Nadere informatie

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland Juni 2016 Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland 1. Algemeen Tot op heden bestaat de gemeentelijke aandacht voor sport hoofdzakelijk uit het zorg dragen voor instandhouding van accommodaties. Tevens is

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4. Onderwerp: Nota Speelruimtebeleid Spelen in Moerdijk

RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4. Onderwerp: Nota Speelruimtebeleid Spelen in Moerdijk VANWEGE STAKEN VAN STEMMEN BIJ HET AMENDEMENT VAN ONAFHANKELIJK MOERDIJK OVER DIT ONDERWERP WORDT DIT OPNIEUW GEAGENDEERD IN DE RAADSVERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2010. RAADSVOORSTEL Agendanummer 7.4 Raadsvergadering

Nadere informatie

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Combinatiefuncties: regeling en doelstellingen 2.1 De regeling 3 2.2 Sport- en cultuurcoaches in Breda

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 6 Procedure en omvang van

Nadere informatie

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Initiatief voorstel 17R071 Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Ronde Tafel : Nog in te plannen Debat : Nog in te plannen Raadsvergadering : Nog in te plannen Informatie bij : Ans

Nadere informatie

C. Sportevenementen beter benutten om sport en bewegen te promoten. Pagina 6. C. Vernieuwe afspraken met buitensportverenigingen Pagina 9.

C. Sportevenementen beter benutten om sport en bewegen te promoten. Pagina 6. C. Vernieuwe afspraken met buitensportverenigingen Pagina 9. Uitvoeringsprogramma Sportnota Ploegenspel 2.0 - November 2012 Inhoudsopgave Leeswijzer Pagina 3. Thema 1. Sport en bewegen in de buurt Pagina 4. A. Opstellen sport- en beweegprofiel per wijk Pagina 4.

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS

TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS TOEKOMSTBESTENDIGE OPEN CLUBS EVEN VOORSTELLEN Joke Roeterdink, Senior Projectcoördinator 06 13 74 06 34 VOORBEELDEN Gemeente of gemeentelijk sportbedrijf Geldstromen op basis van budgetovereenkomsten

Nadere informatie

Sport beweegt Zwijndrecht. Beleidskader 2010-2014 Uitvoeringsprogramma 2010-2012

Sport beweegt Zwijndrecht. Beleidskader 2010-2014 Uitvoeringsprogramma 2010-2012 Sport beweegt Zwijndrecht Beleidskader 2010-2014 Uitvoeringsprogramma 2010-2012 Voorwoord...3 1 Aanleiding, werkwijze en definitiebepaling...4 2 Beleidskader sport en bewegen 2010-2014...6 3 Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Toussaint, N.J. (Niek) Kenmerk 16.506219 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 22 december 2016 Jaargang en nummer 2016 115 Geheim Nee

Nadere informatie

Zet u straks ook een combinaris in?

Zet u straks ook een combinaris in? Zet u straks ook een combinaris in? Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen juni 2008 Huis voor de Sport Groningen Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015!

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! Sportief Hoogeveen Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! 1 De Hoogeveense sportfunctionarissen hebben in 2013 het project Sport JIJ ook? opgezet. Sport JIJ ook?

Nadere informatie

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Ideaalplaatje Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Kracht: Vakleerkracht (niveau 5) neemt kennis mee en werkt vanuit onderwijs Sportwijkwerker (niveau 4)neemt kennis mee en werkt vanuit

Nadere informatie

Sportnota Boxmeer: een sportief elftal! Terug naar eerste pagina

Sportnota Boxmeer: een sportief elftal! Terug naar eerste pagina Sportnota 2009 Boxmeer: een sportief elftal! Waarom sportnota? De gemeenteraad wenst een algemene gemeentelijke sportnota waarin een visie wordt neergelegd voor de komende jaren. Inhoudelijke uitgangspunten:

Nadere informatie

Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden

Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden Eva Smit Karlijn Leenaars Annemarie Wagemakers Gerard Molleman Maria Koelen Koos van der Velden Programma 15.00 Opening 15.05 15:35 Presentatie onderzoeksresultaten 15.35 16:10 Wat betekenen de resultaten

Nadere informatie

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten:

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten: Opdrachtformulering kwartiermaker integrale welzijnsopdracht Aanleiding De gemeenteraad van de gemeente Tiel heeft in haar vergadering van juli 2014 het besluit genomen om een inhoudelijke discussie te

Nadere informatie

*Z0300EA3652* Beslispunten Uw raad wordt geadviseerd de beleidsnotitie sport de gezonde beweging vast te stellen.

*Z0300EA3652* Beslispunten Uw raad wordt geadviseerd de beleidsnotitie sport de gezonde beweging vast te stellen. Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z0300EA3652* Registratienummer : Z -14-27201 / 2896 Agendanummer : 10 Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering : 5 juni

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5 Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 7 Omvang van de subsidie

Nadere informatie

Breda Doet, samen verder! Suzan Zwiers, Dion Sillen en Mirjam Wallien gemeente Breda

Breda Doet, samen verder! Suzan Zwiers, Dion Sillen en Mirjam Wallien gemeente Breda Breda Doet, samen verder! Suzan Zwiers, Dion Sillen en Mirjam Wallien gemeente Breda Wat was de bedoeling? Met elkaar realiseren van een solide sociale basis Aansluiten bij energie professionals en wijkbewoners

Nadere informatie

1. de missie, visie en de doelstellingen te onderschrijven als basis voor het nieuwe sportbeleid van de gemeente Winsum;

1. de missie, visie en de doelstellingen te onderschrijven als basis voor het nieuwe sportbeleid van de gemeente Winsum; Vergadering: 6 6 2013 Agendanummer: 5 Status: Informerend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar R.Orleans, 0595 447765 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. R.Orleans) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom?

Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom? Bijlage 3: FAQ s De intentieverklaringen voor beide regelingen moeten medeondertekend worden. Door wie mag dat en waarom? De intentieverklaringen moeten (minimaal) worden ondertekend namens het college

Nadere informatie

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder

Actieplan. Aangepast Sporten Noordoostpolder Actieplan Aangepast Sporten Noordoostpolder 2015-2018 Inleiding Aanleiding Voor mensen met een beperking is voldoende beweging niet altijd vanzelfsprekend en zijn er meer knelpunten om in beweging te komen

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum Onderwerp: Gemeentelijke bijdrage voor aanstellen professional bij de Hoogeveense Hockey Club Voorgesteld besluit: 1. Eenmalig 10.000,- bijdragen aan de Hoogeveense Hockeyclub (HHC) om in het kader van

Nadere informatie

Utrecht.nl. Sport, bewegen en verenigingsondersteuning. Nota van uitgangspunten

Utrecht.nl. Sport, bewegen en verenigingsondersteuning. Nota van uitgangspunten Utrecht.nl Sport, bewegen en verenigingsondersteuning Nota van uitgangspunten 2018-2024 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Een sterke sociale basis en leidende principes 5 2.1 Een sterke sociale basis 5 2.2 Maatschappelijke

Nadere informatie

Combinatiefuncties en NASB

Combinatiefuncties en NASB Combinatiefuncties en NASB Aanpak en ervaringen 13-09-2010 Arjan van den Beld Marjolein Zevenbergen Korte terugblik BSI en Bos Eerste sportnota sport, doen en beleven in 2002 vastgesteld. Start BSI in

Nadere informatie

Evaluatie sportbeleid

Evaluatie sportbeleid Evaluatie sportbeleid 1. Inleiding Het collegeprogramma was aanleiding om in 2007 een evaluatie van het sportbeleid in gang te zetten. Deze nota is de afronding van die evaluatie. De evaluatie is gebaseerd

Nadere informatie

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Lees het volledige stappenplan voor alle informatie en tips over het monitoren en evalueren van het beleid rondom de inzet van buurtsportcoaches of raadpleeg

Nadere informatie

10 september n.v.t.

10 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 september 2018 9 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Menno van Erkelens BELEIDSADVISEUR GEZONDHEID & SPORT

Menno van Erkelens BELEIDSADVISEUR GEZONDHEID & SPORT Menno van Erkelens BELEIDSADVISEUR GEZONDHEID & SPORT Achtergrond De gemeente is in een andere periode terecht gekomen sinds het meest recente sportbeleid, dat dateert uit 2009. Meer en meer wordt duidelijk

Nadere informatie

12 Sportbeleidsstukken

12 Sportbeleidsstukken DC 12 Sportbeleidsstukken 1 Inleiding In dit thema bespreken we het overheidsbeleid ten aanzien van sport. We besteden aandacht aan de sportnota Tijd voor Sport. Het ministerie van VWS heeft in 2011 een

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0002878 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Memo bijgevoegd Te

Nadere informatie

Concept Uitvoeringsplan Vitaal sportbeleid

Concept Uitvoeringsplan Vitaal sportbeleid Concept Uitvoeringsplan Vitaal sportbeleid Doen we samen! Gemeente Waddinveen Wethouder : Brigitte Leferink Projectleider : Shiona Vierbergen Versie (datum) : 22 juni 2016 Status plan : Concept, versie

Nadere informatie

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Speerpunten 2019 Jaarplan en begroting 2019 KNHB Bondsbureau: dat zijn wij! Strategie 2020 Strategie 2020 vertrekpunt. Voor de 4 thema

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Kaderstellende notitie. Sportvisie : Eemsmond: fit en vitaal op maat

Kaderstellende notitie. Sportvisie : Eemsmond: fit en vitaal op maat Kaderstellende notitie Sportvisie 2014-2024: Eemsmond: fit en vitaal op maat 1 2 1. Inleiding... 4 2. Visie en Kaders... 5 2.1 Visie en kader gemeente Eemsmond: de integrale benadering van sport... 5 2.2

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Gemeentelijk beleid. weet jij waaraan je bijdraagt? Lerende Netwerken Sport en Bewegen in de Buurt. Velsen 2 oktober 2014 VSG

Gemeentelijk beleid. weet jij waaraan je bijdraagt? Lerende Netwerken Sport en Bewegen in de Buurt. Velsen 2 oktober 2014 VSG Gemeentelijk beleid weet jij waaraan je bijdraagt? Lerende Netwerken Sport en Bewegen in de Buurt VSG Velsen 2 oktober 2014 WELKOM Kennismaken - Fré van Geldorp - Afdelingshoofd Sportzaken - Gemeente Velsen

Nadere informatie

Bunnik in Beweging 2017

Bunnik in Beweging 2017 Bunnik in Beweging 2017 Sport- en Beweegvisie gemeente Bunnik De afbeelding hieronder toont de vele gezondheidsvoordelen van sporten en bewegen. Het tegengaan van inactiviteit onder inwoners van Bunnik

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 05FEB 20U. gemeente werkendam. werkendam. n. Brief van het college aan de raad. Kennisnemen van deze informatie.

Raadsinformatiebrief 05FEB 20U. gemeente werkendam. werkendam. n. Brief van het college aan de raad. Kennisnemen van deze informatie. gemeente werkendam Raadsinformatiebrief Brief van het college aan de raad Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 50 72 00 Fax: (0183)50 73 00 E-mail: info@werkendam.nl

Nadere informatie

Sportief Zeewolde beweegt mee(r)

Sportief Zeewolde beweegt mee(r) Sportief Zeewolde beweegt mee(r) Beleids- en uitvoeringsnota sport & bewegen Zeewolde 2016-2019 2 Voorwoord Sportief Zeewolde beweegt mee(r) Dit is de ambitieuze titel die deze nieuwe sportnota heeft meegekregen.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 08 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0002069 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Sport en Bewegen in Brielle. 4 februari 2019

Sport en Bewegen in Brielle. 4 februari 2019 Sport en Bewegen in Brielle 4 februari 2019 Sport en Bewegen in Brielle In Brielle horen we regelmatig geluiden over de moeite die het kost vrijwilligers te vinden, het zoeken naar sponsors, dalend ledenaantal,

Nadere informatie

003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling

003. Beleidsnota Internationale Samenwerking, schakelen naar een hogere versnelling 003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling Inhoudsopgave 003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling... 2 Raadsvoorstel

Nadere informatie

BAOZW/U Lbr.12/006

BAOZW/U Lbr.12/006 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bestuurlijke Afspraken Sport en Bewegen in de Buurt Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201102333 Lbr.12/006

Nadere informatie

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt 20 december 2016 RV/16/00724 Z16-44594 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp E.A. Grudzinska A.K.

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE. Nummer: Datum vergadering: 24 november Uitgangspunten maatschappelijke accommodaties

RAADSCOMMISSIE. Nummer: Datum vergadering: 24 november Uitgangspunten maatschappelijke accommodaties RAADSCOMMISSIE Onderwerp: Nummer: Uitgangspunten maatschappelijke accommodaties Datum vergadering: 24 november 2015 Conceptbesluit: 1. In te stemmen met de nota "Uitgangspunten maatschappelijke accommodaties';

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte 1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte Bevolking Doesburg De gemeente Doesburg heeft 11.437 inwoners. 30-39: 1129 Daarvan is 39% tussen de 40 64 jaar ( 4455) en 21% boven de 65 jaar ( (Bron: CBS 2014).

Nadere informatie

Raadsvoorstel Sportvisie

Raadsvoorstel Sportvisie gemeente Eindhoven 16R7018 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01331 Beslisdatum B&W 18 oktober 2016 Dossiernummer 16.42.751 Raadsvoorstel Sportvisie Inleiding We bieden u bijgaand de nieuwe Sport en Beweegvisie

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 toezegging Datum toezegging status Verwachte 1. Jaarstukken 2007: Huisvesting sportaccommodaties Het

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen

Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen Convenant Impuls brede scholen, sport en cultuur Nijmegen De gemeente Nijmegen, ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar wethouders P.F.G. Depla en J.G. Kunst daartoe

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Sport- en beweegvisie

Sport- en beweegvisie Sport- en beweegvisie 2017-2021 Duurzame sportbeleving voor iedereen! 28-03-2017 & 29-03-2017 Agenda Proces/planning Aanleiding Context KISS rapportage Resultaten 7 februari Verbindingen Bespreekpunten

Nadere informatie

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven.

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven. 1 Sittard-Geleen Voorop lopen naar een duurzame toekomst. De gemeente heeft als stip op de horizon een energie- en klimaatneutrale gemeente in 2040 (of zoveel eerder als mogelijk). Belangrijke sleutel

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 174927 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: Agendapunt: 25-03-00 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Beleidsplan meedoen met sport en bewegen in de gemeente Gennep 2015-2018

Nadere informatie

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio.

Sportoriëntatie voortgezet onderwijs. Bekendheid en deelname verhogen van sportaanbod in de en regio. Aangepast project voorstel Sportservice Heemstede-Zandvoort Breedtesportactiviteiten in Heemstede Aangepaste project voorstel 1. Sporthackers Met het project Sporthackers kan de jeugd binnen het voortgezet

Nadere informatie

SPORT zet. Zeist in beweging! Sport- en beweegvisie. Zeist 2015-2020. verkorte versie. Zeist 11

SPORT zet. Zeist in beweging! Sport- en beweegvisie. Zeist 2015-2020. verkorte versie. Zeist 11 SPORT zet Zeist in beweging! Sport- en beweegvisie Zeist 2015-2020 verkorte versie Zeist 11 1 EEN NIEUWE SPORTVISIE 1 EEN NIEUWE SPORTVISIE 1 EEN NIEUWE SPORTVISIE het hoe en waarom 1.1 Het is tijd voor

Nadere informatie

Vitale sportverenigingen

Vitale sportverenigingen DATUM 28 november 2011 REGISTRATIENUMMER ONDERWERP Vitale sportverenigingen Inhoudsopgave Aanleiding 2 De vitale sportvereniging 3 Definitie en vitaliteitsaspecten 3 Vitalisering sportverenigingen 5 Middelen

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s!

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! De drie D s Drie transities in het sociale domein:

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 27 januari 2015 Corr. nr.: 2015.01082 Onderwerp : Voorstel tot vaststelling van de structuurvisie Loon op Zand 2030: De recreatieve kamer

Nadere informatie

Invoeringsregeling combinatiefuncties

Invoeringsregeling combinatiefuncties Invoeringsregeling combinatiefuncties Inhoudsopgave 1 Wat is de regeling combinatiefuncties 3 2 Door de raad vastgestelde kaders 3 3 Context invoering combinatiefuncties. 4 4 Invoeringsregeling combinatiefunctionarissen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agendapuntnummer : rok Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : 12 oktober 2017 Raadscommissie Commissie Samenleving Commissie d.d. 3 oktober 2017 Programma Recreëren, Samenleven en Zorgen Onderwerp Projectplan

Nadere informatie

Overzicht QenA, versie 1306

Overzicht QenA, versie 1306 Overzicht QenA, versie 1306 vraag antwoord Gevalideerd door Is het mogelijk de start van de Ja, kinderopvangorganisaties die op een locatie kinderen Min bso-tijd voor alle contracten aan van verschillende

Nadere informatie