De fractie van Gemeentebelangen heeft de uitkomsten van de avond bijeengebracht, geordend en rond thema s uitgewerkt in vragen aan het college.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De fractie van Gemeentebelangen heeft de uitkomsten van de avond bijeengebracht, geordend en rond thema s uitgewerkt in vragen aan het college."

Transcriptie

1 Datum: 15 maart 2017 Onderwerp: Europaplein Inleiding Op 9 maart vond in het Eurohotel de door Gemeentebelangen georganiseerde fractie-inloopavond over het Europaplein plaats. De fractie van Gemeentebelangen had deze avond georganiseerd nadat ze was benaderd door bewoners met vragen en klachten over de werkzaamheden aan het Europaplein. De bewoners zijn geattendeerd op deze avond door het op 1 maart bezorgen van een uitnodiging bij zo n 500 woningen rondom het Europaplein en verder via diverse media. Door een inloopavond centraal in de wijk te organiseren, werden de omwonenden in de gelegenheid gesteld hun zorgen, klachten, hinder, schade en overige zaken aangaande de werkzaamheden aan het Europaplein te melden. Zo n 20 omwonenden hebben van de inloopavond gebruik gemaakt. Sommige bewoners kwamen als vertegenwoordigers van een grotere groep uit een straat of flat. De fractie van Gemeentebelangen heeft de uitkomsten van de avond bijeengebracht, geordend en rond thema s uitgewerkt in vragen aan het college. Op 8 maart heeft de VVD-fractie schriftelijke vragen ingediend inzake heiwerk Europaplein. Om recht te doen aan de omwonenden die zich bij ons hebben gemeld, hebben we er om praktische redenen voor gekozen de vragen van de VVD niet uit te zuiveren uit de verhalen. Enige overlap zal derhalve voorkomen. Om dezelfde reden hebben we er voor gekozen geen nader onderscheidt te maken tussen politieke, technische of zuiver informatieve vragen. We hebben er voor gekozen de vragen van de burgers tot de onze te maken. We zullen de beantwoording ook delen met de bewoners. Voor de formele status hebben we aansluiting gezocht bij het reglement van orde van de gemeenteraad.

2 Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders zoals bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van Orde voor de vergadering van de Raad der Gemeente Leeuwarden. 1. Grondwater Door bewoners wordt hinder ondervonden van (opkomend) grondwater. Zo is er melding gemaakt van een kelder die is lek geraakt met scheurvorming en corrosievorming aan leidingen door vocht tot gevolg. Daarnaast wordt er volgens bewoners al wekenlang grondwater opgepompt. a) Is bij de start van de werkzaamheden onderzoek gedaan naar de waterhuishouding? b) Was het werkelijk grondwaterpeil hoger dan verwacht en zo ja, wat is de oorzaak van het verhoogde grondwaterpeil? c) Wat kunnen de gevolgen zijn van veranderende waterstromen voor omwonenden? d) Waarheen wordt het opgepompte grondwater afgevoerd? e) Is dit water schoon? f) Wat doet de gemeente om de getroffen bewoners te compenseren voor geleden waterschade? 2. Leidingen Door aannemer HAK is volgens bewoners bevestigd dat leidingen veel dieper lagen dan gedacht en dat hierdoor tot op wel 2,5 meter diepte gegraven moest worden. a) Klopt dit? b) Heeft dit negatieve gevolgen gehad voor de werkzaamheden en zo ja, welke dan? Leidt dit tot extra kosten en zo ja, voor wiens rekening zijn deze? 3. Planning Bewoners hebben het idee dat de werkzaamheden momenteel praktisch stilliggen, er is weinig bedrijvigheid. a) Klopt dit beeld? b) Ligt het project op planning? c) Wordt de opleveringsdatum (vóór de start van CH 2018) gehaald? 4. Winkels Wagnerstraat Bij aanvang van de werkzaamheden aan het Europaplein is het tijdelijke parkeerterreintje aan de Wagnerstraat weggehaald, met als gevolg dat bewoners van de Valeriusstraat nu vóór de winkels parkeren. Hierdoor is er geen of te weinig parkeergelegenheid voor klanten van de winkels. a) Waarom is het tijdelijk parkeerterrein aan de Wagnerstraat weggehaald? b) Is het college bereid een (tijdelijke) oplossing voor dit parkeerprobleem te realiseren? Door de slechte doorstroom op de Valeriusstraat als gevolg van de werkzaamheden aan het Europaplein, is de bereikbaarheid van de winkels aan de Wagnerstraat verslechterd, met omzetdaling als gevolg.

3 c) Is er een mogelijkheid voor winkeliers om schadevergoeding te krijgen voor geleden omzetschade? d) Is het college bereid (tijdelijke) maatregelen te nemen om de bereikbaarheid van de winkels te verbeteren? 5. Werkzaamheden De bouwput aan het Europaplein wordt door bewoners als rommelig ervaren (rotzooi, hobbels en hekken). Veel van de bewoners rondom de flats aan het Europaplein zijn al op leeftijd en hebben moeite hun woningen te bereiken. a) Deelt het college de mening dat het Europaplein in zijn huidige staat voor bewoners (met name de mindervalide met rollators) een lastig te nemen obstakel is? b) Acht het college de huidige bereikbaarheid van de flats voldoende voor mindervaliden? c) Zo nee, is het college bereid hiervoor (tijdelijke) maatregelen te nemen? De veiligheid bij met name de uitritten van de woningen grenzend aan het Europaplein (ter hoogte van de motor- en autorijschool) wordt door de bewoners als problematisch ervaren. Dit vanwege het (brom)fietsverkeer op deze plek. Ook de parkeermogelijkheden worden daar momenteel als onvoldoende beoordeeld. d) Erkent het college dit beeld? e) Is het college bereid (tijdelijke) maatregelen te nemen om de veiligheid en de parkeervoorzieningen te verbeteren? Bouwvakkers lopen soms onaangekondigd door tuinen om metingen e.d. te verrichten. Bewoners vinden dit vervelend. f) Zijn hierover afspraken gemaakt met de aannemers? g) Zo nee, kan het college toezeggen dat dit wel gaat gebeuren? 6. Schade Door bewoners en een VVE is melding gemaakt van schade aan schilder-, plafond- en pleisterwerk (scheuren), kozijnen, et cetera (er zijn foto s beschikbaar en er zijn filmpjes gemaakt). Veel bewoners geven aan dat ze behoefte hebben aan informatie hoe en bij wie zij deze schade moeten melden en hoe en waar ze voor compensatie van de schade kunnen claimen. a) Bij wie moeten bewoners/eigenaren bij schade zich melden/deze claimen, hoe moet dat gebeuren en hoe gaat de afwikkeling daarvan? b) Is het college bereid de bewoners hierin te faciliteren door het opstellen van een handleiding o.i.d. en het beschikbaar stellen van de juiste formulieren? In een aantal gevallen is er geen vooropname gedaan. c) Heeft het niet plaatsvinden van een vooropname gevolgen voor de compensatie van geleden schade als gevolg van de werkzaamheden? In sommige gevallen is geleden schade door de gemeente erkend. Volgens de bewoners neemt de gemeente dan echter niet het initiatief om tot schadevergoeding over te gaan. d) Klopt dit beeld? e) Wat zijn de afspraken hierover?

4 f) Deelt het college de mening dat zij in deze gevallen het initiatief tot schadevergoeding op zou moeten pakken? Enkele bewoners hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen om tot schadevergoeding te komen. g) Deelt het college de mening dat dit onwenselijk is, niet nodig zou hoeven zijn, mogelijk kostenverhogend voor de gemeente en omwonenden werkt en getuigd van een afwachtende en niet proactieve houding van de gemeente in het proces van schadeafhandeling? 7. (Trillings-)metingen Er zijn trilling meters geplaatst beneden in de flats rondom het Europaplein en niet bovenin, waar de trilling zich sterker voordoet. Dit geldt ook voor woonhuizen: bewoners geven aan dat alleen op de benedenverdieping is gemeten. a) Klopt het dat in woonhuizen alleen op de benedenverdieping is gemeten? b) Waarom zijn er geen trilling meters bovenin de flats geplaatst? c) Wat zijn de afspraken en de beloftes aan de omwonenden geweest omtrent de trillingsmetingen? d) Op welke momenten zijn de metingen verricht en is dat volgens afspraak en planning gebeurd? 8. Bouwkundige rapporten Enkele bewoners geven aan geen inzage te hebben (gekregen) in de bouwkundige rapporten die van hun woningen zijn gemaakt. a) Klopt dit? Zo ja, hoe kunnen bewoners z.s.m. inzage krijgen in het dossier van hun woning? b) Wordt een exemplaar van het bouwkundig rapport aan de bewoners ter beschikking gesteld? Zo nee, waarom niet? 9. Communicatie Door veel bewoners op de inloopavond wordt de communicatie met de gemeente als ondermaats beoordeeld. Op terugbelverzoeken wordt niet gereageerd. Nieuwsbrieven schetsen een rooskleurig beeld waarbij er niets aan de hand lijkt. Door bewoners wordt dit niet zo ervaren. Volgens hun worden problemen niet onderkend. Ze voelen zich niet serieus genomen. a) Kan het college zich herkennen in het beeld van onvoldoende communicatie? Zo ja, wat gaat de gemeente daar aan doen? b) Deelt het college de mening dat in de nieuwsbrieven het beeld veel te rooskleurig wordt voorgesteld? c) Volgens enkele bewoners van de flat boven het Eurohotel wordt er in deze flat geen nieuwsbrief bezorgd. Klopt dat en zo ja, waarom niet? Een aantal bewoners, met name de mindervaliden, maken zich zorgen over de mogelijkheden om het toekomstig plein naar diverse straten over te steken.

5 d) Bent u bereid om naar de omwonenden te communiceren hoe straks, als het Europaplein klaar is, de bereikbaarheid van de flats aan het Europaplein voorzien is voor voetgangers en mindervaliden? Moeten deze bijv. gebruik maken van de fietstunnels om bijv. de Harlingerstraatweg te bereiken? Wat worden de looproutes? Een aantal bewoners heeft vragen over de toekomstige situatie m.b.t. het openbaar vervoer. e) Voor aanvang van de werkzaamheden waren er rondom het Europaplein 3 bushaltes. Komen deze bushaltes straks in de nieuwe situatie weer terug (op hun oude plek of daar dichtbij)? 10. Vergunningen Bewoners van de Fonteinflat geven aan dat op hun eigen terrein zonder overleg met de VVE bomen zijn gekapt. Ook zou de monumentstatus van de fontein zijn gewijzigd zonder inzage, visie of instemming van de gemeenteraad. a) Klopt dit laatste? b) Had de gemeente een vergunning voor het kappen van bomen op eigen terrein van de VVE van de Fonteinflat? c) Zo ja, zijn de bewoners / is de VVE in de gelegenheid gesteld hiertegen evt. in bezwaar te gaan? Wij verwachten dat u deze vragen binnen de gestelde termijn kunt beantwoorden. Met vriendelijke groet, Namens de fractie van Gemeentebelangen Leeuwarden, Christiaan Okkema

Aanhangsel nr /2017-Z24094

Aanhangsel nr /2017-Z24094 Aanhangsel nr. 411000 /2017-Z24094 Antwoord van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad der

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

De heer N.J. Notenboom Godfried Bomansweg 110 3446 ZP WOERDEN Onderwerp: Omheind hondenuitrenveld Boekentuin Uw Kenmerk: Uw brief van: 15 juni 2017 Datum 6 juli 2017 geregistreerd onder nr.: 17.012652

Nadere informatie

Project Bekkerweg-Vlotstraat-dr. Jaegersstraat. Beantwoording vragen/opmerkingen van bewoners

Project Bekkerweg-Vlotstraat-dr. Jaegersstraat. Beantwoording vragen/opmerkingen van bewoners [] Aan alle bewoners Project Bekkerweg-Vlotstraat-dr. Jaegersstraat HEERLEN Uw kenmerk Datum 20 mei 2015 Ons kenmerk Onderwerp Beantwoording vragen/opmerkingen van bewoners Bijlage(n) Beste bewoners, G.

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013 P.J. Veldhuijzen van Zanten Turfmarkt 10 2801 HA Gouda 10 januari 2013 Aan: College van Burgemeester en Wethouders Gouda Centraal Juridische Afdeling Gemeenteraad Gouda Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de

Nadere informatie

D. Sagius, M. à Campo (A&R) Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen.

D. Sagius, M. à Campo (A&R) Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.01242 Datum: 12 december 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Schriftelijke vragen van een raadslid of fractiemedewerker aan het college of de burgemeester ingevolge artikel 35 van het Reglement

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp. Nr. 15 april 2005

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp. Nr. 15 april 2005 Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp. Nr. 15 april 2005 Secretariaat: Europaplein 17, Tel: 398266 Inleiding In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen: Het dumpen van afval in

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover het Walkartpark

Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover het Walkartpark Bestemd voor: 1) de heer K. Janssen, burgemeester van Zeist 2) de heer M. Fluitman, wethouder 3) de heer W. Das, projectleider Centrumvisie Zeist, 16 juli 2015 Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover

Nadere informatie

C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T

C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T ONDERGETEKENDEN: De gemeente Velsen, ten deze krachtens de bepalingen van de gemeentewet vertegenwoordigd door de burgemeester van deze gemeente, die als zodanig

Nadere informatie

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester

Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Formulier vragen raadslid/ fractiemedewerker aan college of burgemeester Schriftelijke vragen van een raadslid of fractiemedewerker aan het college of de burgemeester ingevolge artikel 35 van het Reglement

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend,

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend, Fractie VVD Stichtse Vecht t.a.v. Rick Nederend Datum 3 juli 2018 Onderwerp 34. Schriftelijke vraag reglement van orde: onderhoud bomen Stichtse Vecht Bijlage(n) n.v.t. T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte.

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 7 juli 2008 Raadsinformatiebrief Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. Inleiding In de periode januari tot en met mei 2008 heeft de evaluatie

Nadere informatie

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken 12 maart 2008 RA0823143 Samenvatting Naar aanleiding van een melding van een lekkage bij de onderburen

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 09.R3049.00I Inboeknummer ogbstoobgz Dossiernummer 9I5.304 Z april zoog Raads inforrnatiebrief Betreft stand van zaken Stadionkwartier. Inleiding De actuele stand van zaken

Nadere informatie

2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2015D08919 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG De vaste commissie voor Financiën heeft op 11 maart 2015 een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Financiën over zijn brief

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Waarom aan de slag in de Agniesebuurt? Oude stadswijken zoals de Agniesebuurt, die dichtbebouwd zijn met veel verharding en weinig open water en groen, zijn kwetsbaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV D66 Hans van Zijst Admiraalsborch 12 3992 CP HOUTEN PvdA Houten Jocko Rensen Randhoeve 7 3992 XA HOUTEN Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen 29 mei 2006 GR06.00121 18 mei 2006 BOV-5858 1

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

2. Brief omwonenden aan de gemeente dd. 24 januari 2018 en. 3. Tekening van het kadaster van 1907 over de historische stadstuin.

2. Brief omwonenden aan de gemeente dd. 24 januari 2018 en. 3. Tekening van het kadaster van 1907 over de historische stadstuin. Van: Anita Vlekke Verzonden: dinsdag 22 januari 2019 13:05 Aan: Anton de Boer Onderwerp: aanvullende stukken commissievergadering Ruimte en Verkeer 22 jan Beste Anton, Dank voor de informatie. Zoals zojuist

Nadere informatie

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden.

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Vragen ex art. 39 RVO betreft tijdelijke afsluiting Empelsedijk s-hertogenbosch, 30 maart 2014 In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Tot

Nadere informatie

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement Januari 2013 Reglement opvragen patiëntengegevens Kader Dit reglement is opgesteld binnen de kaders van de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst

Nadere informatie

9 februari /33659 K. Roos Vragen en Wob-verzoek inzake Tuin van Jonker. Geachte leden van de commissie bestuur,

9 februari /33659 K. Roos Vragen en Wob-verzoek inzake Tuin van Jonker. Geachte leden van de commissie bestuur, Haarlem Aan de leden van commissie bestuur Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Onderwerp 9 februari 2016 2016/33659 K. Roos 023-5114607 Vragen en Wob-verzoek inzake Tuin van Jonker Geachte

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Zaaknummer: OWZAP06 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie VVD inzake De Kern Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 13 april 2011 stelt de fractie VVD vragen op grond

Nadere informatie

Voortgangsbericht De Bruuk juli 2016

Voortgangsbericht De Bruuk juli 2016 Voortgangsbericht De Bruuk juli 2016 Op 4 juli organiseerde de provincie Gelderland in De Sleutel in Breedeweg een inloopavond over de ontwikkelingen in De Bruuk. Vanuit het bewonerscollectief kregen wij

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12

Raadsvoorstel. Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12 Pag. 1/5 Datum vergadering 21 maart 2013 Nr. 12 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het instellen van een proefgebied voor zone vergund parkeren, een vergunningsysteem voor de 2e auto

Nadere informatie

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 De meest gestelde vragen en antwoorden zijn als volgt gerubriceerd: Project & planning Gevolgen voor u Riolering Grondwater(overlast) & drainage

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013. een openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt.

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013. een openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Sluis plaatsvindt. OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 43 2013 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 24 oktober 2013 om 19.30 uur een openbare besluitvormende raadsvergadering

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan V Stratum buiten de Ring 2004 (Begoniastraat 1B) Sector ORVM, afdeling Stedenbouw April 2014 Hoofdstuk

Nadere informatie

Reglement klachtenprocedure

Reglement klachtenprocedure Reglement klachtenprocedure 1.1 Organisatie: een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband bemiddeld tussen ouders die opvang voor hun kind zoeken en ouders die kinderen

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Rapportage voor: GEMEENTE DEN HAAG Bestuursdienst

Rapportage voor: GEMEENTE DEN HAAG Bestuursdienst Rapportage voor: GEMEENTE DEN HAAG Bestuursdienst Onderwerp: Vergunningen Panelronde: maart 2009 Stadspanel Den Haag wordt gevormd door een groep inwoners van Den Haag, momenteel ruim 1900, die met enige

Nadere informatie

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019 HERINRICHTING CENTRUM MADE Inloopavond 30 januari 2019 SPOORBOEKJE AVOND Algemene uitleg programma ( Wim Kapitein, gemeente) Opening door wethouder Jan-Willem Stoop Terugblik Centrumplan Made (Corina Segeren,

Nadere informatie

Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen. 2 oktober 2014

Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen. 2 oktober 2014 Geluidsschermen spoorzone Zevenbergen 2 oktober 2014 Opzet avond 19.30 Welkom door Lex Bezemer (avondvoorzitter) 19.35 Wethouder Jaap Kamp korte toelichting inhoud van de avond en doorlopen proces 19.40

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen!

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen! VerenigingvanEigenaarsLoggerIV-Trompstaete teamstelveen VerslagvandeAlgemeneLedenvergaderinggehoudenopdonderdag15april2015in OntmoetingscentrumDeMeentteAmstelveen. 01Openingdoordevoorzitterenvaststellingvanhetaantalstemmenvolgensdepresentielijst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

Hé, wij hebben een idee! Initiatief omgeving voetbalkooi Roelofarendsveen

Hé, wij hebben een idee! Initiatief omgeving voetbalkooi Roelofarendsveen Hé, wij hebben een idee! Initiatief omgeving voetbalkooi Roelofarendsveen VOORWOORD Beste lezer, Voor u ligt ons initiatief: een plan voor het aanpassingen van (de omgeving van) de voetbalkooi naast de

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Betreft: Sloop-nieuwbouw Putsebocht. Rotterdam, 16 juli 2015.

Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Betreft: Sloop-nieuwbouw Putsebocht. Rotterdam, 16 juli 2015. Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders Betreft: Sloop-nieuwbouw Putsebocht Rotterdam, 16 juli 2015 Geacht college, Woningbouwcorporatie Woonstad Rotterdam heeft het idee opgevat

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen):

In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): SCHRIFTELIJKE VRAGEN 14 juli 2014 Geacht college, In de Algemene Plaatselijke Verordening staat in Afdeling 3 (Het bewaren van houtopstanden), artikel 4:10 (begripsbepalingen): 'd. boom: (z) een houtachtig,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast.

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. 1 Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college van

Nadere informatie

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016

Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 Enquête herinrichting Botenbuurt 2016 December 2016 Kenniscentrum MVS Gemeente Schiedam E n q u ê t e h e r i n r i c h t i n g B o t e n b u u r t P a g i n a 1 Inleiding De gemeente Schiedam voert in

Nadere informatie

1. Een ja, tenzij Keur, is nu alles zonder meer toegestaan? 2. Een zorgplicht, wat wordt er van mij verwacht?

1. Een ja, tenzij Keur, is nu alles zonder meer toegestaan? 2. Een zorgplicht, wat wordt er van mij verwacht? FAQ s 1. Een ja, tenzij Keur, is nu alles zonder meer toegestaan? Nee, Rijnland geeft vertrouwen en ruimte waar dat kan en stelt voorwaarden waar dat moet. Iedereen heeft minimaal de verplichting om zorgvuldig

Nadere informatie

Nieuwe riolering in uw woonwijk

Nieuwe riolering in uw woonwijk Nieuwe riolering in uw woonwijk Vervangen van uw riolering Hoe werkt het vervangen van de riolering? Hoe moet ik een nieuwe huisaansluiting aanleggen? Stankoverlast Consequenties voor grondwaterpeil Inspectie

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

Aan het college van B&W Postbus GZ s-hertogenbosch

Aan het college van B&W Postbus GZ s-hertogenbosch Aan het college van B&W Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 17 juni 2013 Betreft: Vragen ex art 39 R.v.O. Toch lijken, niet in de kast maar op straat Geacht College, Er moet ons iets

Nadere informatie

., 23 juni 2014. Geacht college,

., 23 juni 2014. Geacht college, ., 23 juni 2014 Schriftelijke vragen (ex. Artikel 46 RvO) van de fractie van de Partij voor de Dieren aan het college van burgemeester en wethouders, betreffende dood oeverzwaluwen. Geacht college, Aan

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. Aanvraag: Op 11 oktober 2011 is bij de gemeente Stadskanaal een aanvraag een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het het bouwen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Priemstraat 1

Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Priemstraat 1 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting

Nadere informatie

D66 Heusden Contact Informatie Algemeen Copernicuslaan 4. KvK ZC Vlijmen. Telefoon

D66 Heusden Contact Informatie Algemeen Copernicuslaan 4.  KvK ZC Vlijmen. Telefoon p/a J.W. Vonk Rossinistraat 36 5151 KJ Drunen Tel. 0416-376234 hanvonk@d66heusden.nl W: www.d66heusden.nl College van B&W van de gemeente Heusden Postbus 41 5250 AA VLIJMEN Drunen, 14 juli 2011 Betreft:

Nadere informatie

VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN

VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN Toelichting Deze vragenlijst is ontwikkeld binnen Geo-Impuls, en is bedoeld om door middel van interviews te meten hoe de omgeving van een bouwproject aankijkt

Nadere informatie

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht Kenmerk: 2012-0445-HZ_WABO Omgevingsvergunning BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WIJDEMEREN gezien de aanvraag van : Centrum Vastgoed Breda B.V. straat : Academiesingel 37 postcode en woonplaats : 4811 AC

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Communicatie bij werk aan leidingen Zandweerd 1- Notagegevens Notanummer 2016-000342 Datum 26-02-2016 Programma: 03 Leefomgeving

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klager ervaart al jaren overlast van buren. Er komt

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad

Melvin Helderman, Mark Goossens. Advies: Stem in met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en zend deze aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00919 Datum: 19 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 48-2008 OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE Verzoeker de heer W. te Almelo Datum verzoek Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. INDIENING Steller vragen: J.H.Maas, PvdA Datum: 11 januari 2013 Onderwerp: grondwateroverlast

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex artikel 55 Reglement van orde voor de raadsvergaderingen (RvO) Ziekenhuis afwikkeling

Schriftelijke vragen ex artikel 55 Reglement van orde voor de raadsvergaderingen (RvO) Ziekenhuis afwikkeling Gemeente Heerhugowaard Schriftelijke vragen ex artikel 55 Reglement van orde voor de raadsvergaderingen (RvO) Datum indiening 29 juli 2018 Volgnummer Registratienummer Bij18-479 Onderwerp Aan het College,

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer : 17.1.015 Klacht Verzoeker ondervindt overlast van bomen rondom zijn woning. Het gaat om platanen

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden.

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R.00155 Van: college van burgemeester en wethouders ţcmecnle WOERDEN Datum : 3 april 2018 Portefeuillehouder(s) : wethouder Ten Hagen Portefeuille(s)

Nadere informatie

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding Nummer : 09-04.2012 Onderwerp : Buurtschouw Korte inhoud : In 2011 zijn er twee pilots buurtschouw georganiseerd in Uithuizermeeden en Kantens. Het doel van de buurtschouw is om burgers meer zeggenschap

Nadere informatie

Klanttevredenheids onderzoek 2012

Klanttevredenheids onderzoek 2012 Klanttevredenheids onderzoek 2012 Ook dit jaar heeft TMCDAS weer een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. In dit document vindt u de uitkomsten hiervan, de feedback, de bevindingen en de daarop gestelde

Nadere informatie

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck Aan de omwonenden van Overkerck, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de activiteiten rondom de nieuwbouwplannen van Overkerck. Tijdens de informatiebijeenkomst van 2 november 2015 hebben we het

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

BURGERJAARVERSLAG 2014

BURGERJAARVERSLAG 2014 BURGERJAARVERSLAG 2014 Inhoud... 1 Voorwoord... 3 Inwoners... 4 Onderzoek onder inwoners... 4 Contact met de gemeente... 5 Sociale media... 5 Burgernet... 5 Officiële publicaties... 6 Klachten... 6 Bezwaren...

Nadere informatie