EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 APRIL 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 APRIL 2008"

Transcriptie

1 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 APRIL 2008 OPENBARE ZITTING 001 Verslag gemeenteraad Het verslag ligt ter inzage op het gemeentesecretariaat. 002 Aangepast meerjarenplan van de rkfabriek Sint Lutgardis - goeduring. exploitatie exploitatie investerings investerings exploitatie investerings , , , ,00 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 totaal , , , , , ,00 Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het meerjarenplan goed te uren. 003 Aangepast meerjarenplan van de rkfabriek Sint Pieter In Banden - Sint Laurentius - goeduring. exploitatie exploitatie investerings investerings exploitatie investerings , , , , , , , ,00 0,00 0, ,00 0, , ,00 0,00 0, ,00 0, , ,00 0,00 0, ,00 0, , ,00 0,00 0, ,00 0, , ,00 0,00 0, ,00 0,00 totaal , , , , , ,00 Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het meerjarenplan goed te uren.

2 004 Aangepast meerjarenplan van de rkfabriek Jan Ruusbroeck - goeduring. exploitatie exploitatie investerings investerings exploitatie investerings , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 totaal , , , , , ,00 Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het meerjarenplan goed te uren. 005 Aangepast meerjarenplan van de rkfabriek OLV ten Hemel opgenomen - goeduring. exploitatie exploitatie investerings investerings exploitatie investerings , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 0 totaal , , , , ,25 0 Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het meerjarenplan goed te uren. 006 Budgetwijziging 1 dienstjaar 2008 van de rkfabriek OLV ten Hemel opgenomen - aktename. Sinds de inwerkingtreding van de bepalingen van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de ernde erediensten die betrekking hebben op het financiële beheer, neemt de gemeenteraad akte van budgetten en budgetwijzigingen van de rkfabrien. Indien het aangepaste meerjarenplan van de rkfabriek OLV ten Hemel opgenomen in deze zitting wordt goedgeurd, kan van deze budgetwijziging akte genomen worden omdat de bijdrage binnen de grenzen blijft van het bedrag opgenomen in het meerjarenplan. AKTENAME

3 007 Tariefverhoging saneringsbijdrage - goeduring. De huidige bijdrage ingevolge de overeenkomst bedraagt 0,6605 /m³. Op het college van 7/01/2008 werd een overzicht gevraagd van de effectief uitgevoerde wern en financieringen en de inkomsten uit waterheffing. Het gemeentebestuur beschikt niet rechtstreeks over deze informatie. Vivaqua staat zelf in voor de inning van deze inkomsten en wendt die aan voor de financiering van de wern. Deze informatie werd aangevraagd bij Vivaqua. Om in de toekomst de werkingskosten, dagelijks onderhoud en de toenemende investeringen (uitvoering zoneringsplannen) te kunnen blijven financieren, stelt het college van burgemeester en schepenen nu voor om het recht op te trekn tot 1,0612 /m³. 008 Toetreding tot het Lokaal Pact - goeduring. Het lokaal pact werd volledig aan de gemeenten voorgesteld. De gemeenten kunnen vrij kiezen( uiterlijk 31 mei 2008) of ze toetreden tot het lokaal pact. Het lokaal pact houdt een aantal wederzijdse engagementen in. De belangrijkste engagementen van de Vlaamse overheid zijn de schuldafbouw van 100 per inwoner en een verhoogde compensatie uit de Elia-heffing. De belangrijkste engagementen van de gemeente zijn de afschaffing van de forfaitaire huisvuilbelasting en geen tariefverhogingen in 2009 en geen nieuwe belastingen in 2009 (hierop bestaan een aantal uitzonderingen). Aan de gemeenteraad wordt nu de vraag voorgelegd tot toetreding tot het lokaal pact. 009 Finilek - Kapitaalverhoging Publi-T - goeduring. Op 26 maart hebben wij van Finilek een schrijven ontvangen. Sint-Pieters-Leeuw is aandeelhouder van Publi-T via Finilek. Op de buitengewone algemene vergadering werd beslist tot een kapitaalverhoging. De gemeente wordt de kans geboden om in verhouding tot haar participatie in te tenen op de kapitaalverhoging. Voor Sint- Pieters-Leeuw bedraagt dat hier ,95. Budgettair zou dit echter geen effect hebben. In het kader van de telenetoperatie van vorig jaar werd er een bedrag gereserveerd van ,50, wat dus voldoende zou zijn om de kapitaalverhoging te financieren. De GR moet beslissen of ze al dan niet wil deelnemen aan de kapitaalverhoging. Daarenboven wordt de gemeente de mogelijkheid geboden om ofwel enl deel te nemen tot haar verhouding (zijnde voor ,95 ) ofwel in te tenen voor het maximaal gereserveerde bedrag van ,50 (uiteraard kan dit enl indien andere gemeenten niet zouden toetreden tot de kapitaalverhoging). Deze kapitaalverhoging zou geen budgettaire impact hebben. De geraamde opbrengst van deze aandelen wordt geschat op 4,5%, wat ruimschoots hoger is dan de actuele opbrengst op spaarboekjes. 010 Finilek - Verkoop van de telenetaandelen - goeduring. Op 26 maart hebben wij van Finilek een schrijven ontvangen. Op 8/11/2007 stemde de GR in met de verkoop van de telenetaandelen. De GR gaf aan Finilek een mandaat van 6 maanden om de telenetaandelen te verkopen wanneer deze binnnen deze periode een koers van 22 euro zouden bereikt hebben, met een bodemkoers van 20,50 euro.

4 Op 30 juni 2008 vervalt het mandaat dat de GR aan Finilek heeft gegeven. Het is onwaarschijnlijk dat tegen deze datum de vooropgestelde koers zal gehaald worden (ter info: op dinsdag 1 april bedroeg de koers van het telenetaandeel: 14,51 euro). Finilek vraagt of de GR het mandaat aan Finilek voor de verkoop van deze aandelen wil verlengen tot 30 juni 2009 en met daarenboven een bepaling dat het college kan beslissen over een eventuele verdere verlenging van het mandaat indien dit nog noodzalijk zou zijn. wordt het amendement ingediend door raadslid Jean CORNAND, waarbij voorgesteld wordt om art. 2 De gemeenteraad geeft aan het college de machtiging om desgewenst de termijn van het mandaat nog te verlengen; te schrappen. wordt de aangepaste tekst goedgeurd. 011 Inbran hoofdbibliotheek Rink en filiaal Negenmanne - aktename collegebeslissing. Op werd er 12 euro gestolen in het bibliotheekfiliaal Negenmanne (PV nr /08) en op werd er 37,50 euro gestolen in de hoofdbibliotheek (Rink) (PV nr /08). Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van beslist om aan de Openbare Bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw het bedrag van 49,50 euro (12 euro + 37,50 euro) te laten terugbetalen door de gemeentekas. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om akte te nemen van deze collegebeslissing. AKTENAME 012 Restauratie rk Vlezenbeek - goeduring eindafrening. Aan de gemeenteraad wordt de eindafrening van de restauratiewern aan de rk Onze Lieve Vrouw Ten Hemel Opgenomen ter goeduring voorgelegd. Het eindbedrag van de wern bedraagt ,06, inclusief 21 % btw. De meeruitgaven in dit dossier zijn aan een aantal factoren te wijten: -de verslechterde algemene toestand van de rk tijdens de periode tussen de opmaak van het ontwerp en dossier en de effectieve start van de wern; -het torenuurwerk bleek inmiddels onherstelbaar en werd vernieuwd ; -de specifiek verslechterde toestand van de glas-in-loodramen; -de voorziening van een onderverluchting zodat verwarming met gas kon worden geïnstalleerd. 013 IWVB - netuitbreiding Jaak Calloenstraat - goeduring offerte en financiering. Ter verbetering van de waterkwaliteit wordt in de Jaak Calloenstraat een lusverbinding voorzien. Overeenkomstig het schrijven van de IWVB van 25 maart 2008 bedragen de kosten ,17 btw incl. Hiervan is ,97 btw incl rendabel en te financieren door de gemeente met recht op C- aandelen. Het saldo van 383,20 btw incl (kosten veiligheidscoördinatie) is niet rendabel en te financieren door de gemeente ( zonder recht op aandelen). De financiering gebeurt met kredieten van 2008 voorzien onder code nr voor een bedrag van De offerte en de financieringswijze worden voor goeduring aan de gemeenteraad voorgelegd.

5 014 IWVB - vernieuwen waterleidingsnet Jan Vanderstraetenstraat fase 1 - goeduring offerte en financiering. Alvorens de voetpaden te vernieuwen dient de oude gietijzeren waterleiding vernieuwd te worden. Gelet op de grote lengte en de hoge kostprijs worden de wern in fasen uitgevoerd. Fase drie (traject tussen Bergensesteenweg en José Mehaudenstraat) is momenteel in uitvoering. Voor de volgende fase 1 ( traject tussen Spaanse Weg en omgeving Hendrik Consciencestraat) heeft de IWVB een kostenraming opgemaakt. Overeenkomstig de offerte dd. 15/02/2008 ref. west van de Intercommunale IWVB bedragen de kosten voor deze fase ,34 btw 6% incl waarvan volgens haar schrijven van : -rendabel: ,71 te financieren door de gemeente met recht op C-aandelen; -niet rendabel: ,63 te financieren door de gemeente ( zonder recht op aandelen). De uitvoering van de geplande wern gebeurt volgens plan L.PW.01/ De financiering gebeurt deels met de kredieten op de begroting 2008 waarbij onder code nr een bedrag van ter beschikking staat ( waarvan reeds +/ vastgelegd nodig voor de financiering Storijstraat, brandkraan Bergensesteenweg 704, rotonde N6/Lotstraat, Jan Vanderstraetenstraat fase 2). Saldo wordt voorzien op de BW1. De offerte van IWVB, alsmede de financieringswijze en het uitvoeringsplan worden ter goeduring aan de gemeenteraad voorgelegd. 015 IWVB - netvernieuwing in de Jan Vanderstraetenstraat fase 2 - goeduring offerte en financiering. Alvorens de voetpaden te vernieuwen dient de oude gietijzeren waterleiding vernieuwd te worden. Gelet op de grote lengte en de hoge kostprijs worden de wern in fasen uitgevoerd. Fase drie (traject tussen Bergensesteenweg en José Mehaudenstraat) is momenteel in uitvoering. Voor de volgende fase 2 ( traject tussen José Mehaudenstraat en Spaanse Weg) heeft de IWVB een kostenraming opgemaakt. Overeenkomstig de offerte dd. 15/02/2008 west van de Intercommunale IWVB bedragen de kosten voor deze fase ,42 btw 6% incl waarvan volgens haar schrijven van : -rendabel: ,82 te financieren door de gemeente met recht op C-aandelen; -niet rendabel: ,60 te financieren door de gemeente ( zonder recht op aandelen). De uitvoering van de geplande wern gebeurt volgens plan L.PW.01/ De financiering gebeurt met de kredieten op de begroting 2008 waarbij onder code nr een bedrag van ter beschikking staat ( eveneens nodig voor financiering Storijstraat, brandkraan Bergensesteenweg 704, rotonde N6/Lotstraat). De offerte van IWVB, alsmede de financieringswijze en het uitvoeringsplan worden ter goeduring aan de gemeenteraad voorgelegd. 016 Groenomgeving wijk Kapelleveld - verkoop strook grond langsheen eigendom Kapelleveld 34 - wijziging voorwaarden. De gemeenteraad van 8 november 2007 urde de voorwaarden goedvoor de verkoop van een perceel grond rechts van woning nr 34, Kapelleveld. Ondermeer werd de heer Erik Laga, gemeentesecretaris, gelast te verschijnen in naam van de gemeente bij het verlijden van de akte. Na vertrek van de heer Laga uit onze gemeente wordt Marina Bosmans, aangesteld als gemeentesecretaris wnd, gelast om de desbetreffende akte mede te ondertenen.

6 017 Leveren columbaria op de begraafplaatsen Zuun en Ruisbroek - goeduring voorwaarden en wijze van gunning. Zoals elk jaar worden beide begraafplaatsen uitgebreid met respectievelijk 20 en 16 nissen.hiertoe dienen de leveringsvoorwaarden ( bestek) te worden goedgeurd met een indicatieve raming van ,00 ( BTW incl.). De opdracht wordt later gegund bij middel van de onderhandelingsprocedure. Voor de financiering zijn kredieten voorzien op de begroting 2008, code nr 87801/ tbv Leveren en plaatsen graflders op de begraafplaats Vlezenbeek - goeduring bestek. De opdracht voorziet in het leveren en plaatsen van twaalf graflders op de begraafplaatsen Vlezenbeek. De gunning geschiedt via onderhandelingsprocedure op basis van de lastvoorwaarden vermeld in het bestek. De indicatieve raming bedraagt ,00 ( btw incl). Kredieten zijn voorzien op de begroting 2008 onder code nr 878/725/54. Het totaalkrediet bedraagt Het bestek wordt ter goeduring aan de gemeenteraad voorgelegd. 019 Samenaankoop elektriciteit - goeduring samenaankoop via Eandis. De overeenkomst voor de levering van elektriciteit eindigt op 31 augustus Aan de gemeenteraad wordt het bestek voor een nieuwe samenaankoopprocedure via Eandis ter goeduring voorgelegd. De levering geldt voor de gebouwen, de gebouwen van het ocmw en deze van de politiezone. De gunning zal gebeuren op basis van de procedure die Eandis op basis van het goedgeurde bestek zal voeren. 020 Overeenkomst nieuw samenwerkingsakkoord tussen de Provincie Vlaams Brabant, Econet Vlaams-Brabant en de gemeente inza de Inter Natuur- en Landschapsploegen - goeduring. Tijdens de commissie leefmilieu dd 19/03/2008 werd de verderzetting van het samenwerkingsakkoord (2 mina-werrs) gunstig geadviseerd. 021 Ondertening samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikling tussen de gemeente en het Vlaams-Gewest - goeduring. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst milieu als opstap naar duurzame ontwikling kan ondertend worden met de Vlaamse Overheid en waardoor de gemeente aanspraak maakt op tal van subsidies voor oa de aanwerving van een duurzaamheidsambtenaar, uitvoering van het mina-werrs project, invoeren van een intern milieuzorgsysteem,. Op de commissie leefmilieu werd de ondertening op het onderscheidingsniveau (behalen van 35 punten) gunstig geadviseerd. Het Milieujaarprogramma 2007 (rapportering wat we in 2007 hebben uitgevoerd) wordt als dusdanig opgemaakt.

7 022 Mobiel podium - goeduring lastvoorwaarden en gunningswijze. De beslissing houdende vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen voor de levering van een mobiel podium wordt ter goeduring voorgelegd aan de gemeenteraad. Raming : ,00 (BTW incl.) Kredieten voorzien op de buitengewone begroting onder artil 76241/744/51. De opdracht zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure. 023 Overeenkomst GLTT/CVO en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voor de organisatie van taalleergangen - goeduring. In het kader van het rntandebat en het onderzoek naar efficiënte aanwending van de middelen, werd op de laatste seminaries vooropgesteld om de taalleergangen niet langer in eigen beheer te organiseren, maar een samenwerkingsverband met de GLTT/CVO te onderzoen. Uit overleg blijkt dat beide partijen, gemeente en GLTT baat hebben bij deze samenwerking. De cursisten van de taalleergangen krijgen de mogelijkheid om hun lessen voort te zetten in de gemeente. Gelet op het feit dat de GLTT een ernde onderwijsinstelling is, krijgen de zij in de toekomst een ernd diploma. De taalleerkrachten kunnen indien zij dit wensen en als zij aan de voorwaarden voldoen worden tewerkgesteld aan de GLTT. De GLTT organiseert de cursussen, stelt de leerkrachten ter beschikking en zorgt voor de inschrijvingen. De gemeente stelt de lokalen ter beschikking. De samenwerkingsovereenkomst wordt aan de gemeenteraad ter goeduring voorgelegd. 024 Ontwerp-overeenkomst tussen het gemeentebestuur en CAW i.v.m. het Jongeren Informatie Punt (JIP) - goeduring. Ingevolge de goeduring van het JBP met prioriteit jeugdinformatie dient de overeenkomst tussen het gemeentebestuur en het CAW i.v.m. het Jongeren Informatiepunt (JIP). te worden herben. 025 Toetreding tot Jobpunt Vlaanderen - goeduring. Jobpunt Vlaanderen is een extern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid en heeft onder meer als decretaal vastgelegde doelstelling om lokale besturen te ondersteunen in hun HR-beleid. (personeelsbeleid) Jobpunt mag enl wern voor vennoten (openbare besturen) die aangesloten zijn bij het agentschap. Vennoot kan men worden door volstorting van aandelen ten belope van 3 aandelen van 24,79 euro per 10 werknemers. Vanaf het moment dat er een beslissing is kan er worden samengewerkt. Men kan ook terug uit de vennootschap stappen, de aandelen worden dan integraal terug betaald. Op basis van 250 personeelsleden zou dit voor de gemeente Sint Pieters Leeuw een budget vertegenwoordigen van euro. Bij volstorting krijgt de gemeente een certificaat van nominatieve inschrijving. Jobpunt zelf heeft de markt geraadpleegd en heeft 12 adviesbureaus onder contract waarvan de vennoten kunnen afnemen zonder zelf de markt te moeten raadplegen. Indien bijv. voor de werving & selectie een assesment proef wordt voorzien zoals voor de functie van gemeentesecretaris dan kan dit via Jobpunt Vlaanderen worden georganiseerd. Het voordeel is dat de vennoten steeds een brede waaier van kantoren heeft waarvan gebruik kan worden man. Door de ervaring die uitsluitend op de overheid gericht is, kan Jobpunt Vlaanderen ook zeer doelgericht ondersteuning bieden Naast werving & selectie heeft Jobpunt Vlaanderen eveneens een aanbod inza evaluatie (algemeen en decretale graden) procesanalyse en opman personeelsbehoeftenplan, coaching en outplacement.

8 Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om tot het extern verzelfstandig agentschap Jobpunt Vlaanderen toe te treden. Nodige kredieten worden voorzien bij begrotingswijziging 1/2008, op de buitengewone dienst, artilnummer 104/ Organisatie leerlingenvervoer schooljaar goeduring. De gemeenteraad neemt de beslissing om het gemeenschappelijk leerlingenvervoer te organiseren. Voorstel tijdens het schooljaar voorzien in het vervoer van de leerlingen van alle onderwijsnetten van Sint-Pieters-Leeuw : Overgaan tot de organisatie van het leerlingenvervoer van de ophaalplaatsen of van de verblijfplaats naar de respectieve basisschool en terug gelegen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw voor de periode van 1 september 2008 tot 30 juni Vacantverklaring bij benoeming in wervingsambt onderwijzend personeel basisscholen. Met het oog op de vaste benoeming per van het onderwijzend personeel aan de basisscholen worden de vacante betrekkingen in een wervingsambt waarin de vaste benoeming plaatsvindt vacant verklaard op basis van de personeelsformatie op 15 april Aan de gemeenteraad wordt gevraagd onderstaande vacante betrekkingen op basis van de personeelsformatie op 15 april 2008 open te verklaren en het college van burgemeester en schepenen te mandateren om de vacantverklaringen uit te voeren. Onderwijsinstellingen Ambt Aantal prestatieeenheden of lestijden per week - Gemeentelij Basisschool ambt 1: kleuteronderwijzer(es) 5/24 lestijden Jan Vanderstraetenstraat 91 ambt 2: onderwijzer(es) 1600 Sint-Pieters-Leeuw ambt 3A: leermeester katholie godsdienst 2/24 lestijden - Gemeentelij Basisschool Topstraat Sint-Pieters-Leeuw ambt 3B: leermeester protestantse godsdienst ambt 3C: leermeester ORTH-godsdienst ambt 3D: leermeester ISL-godsdienst ambt 4: leermeester niet-confessionele zedenleer ambt 5: leermeester lichamelij opvoeding ambt 6: zorgcoördinator (opleidingsniveau HOKT) ambt 7: ICT-coördinator, (opleidingsniveau HOKT) ambt 8: administratief medewerr (opleidingsniveau HSO) ambt 9: kinderverzorger ambt 1: kleuteronderwijzer(es) ambt 2: onderwijzer(es) ambt 3A: leermeester katholie godsdienst ambt 3B: leermeester protestantse godsdienst ambt 3C: leermeester ORTH-godsdienst ambt 3D: leermeester ISL-godsdienst 2/24 lestijden 1 0/36 uren 4/36 uren 0/36 uren 0/32 uren 5/24 lestijden 44/24 lestijden 4/24 lestijden

9 - Gemeentelij Basisschool Schoolstraat Ruisbroek ambt 4: leermeester niet-confessionele zedenleer ambt 5: leermeester lichamelij opvoeding ambt 6: zorgcoördinator (opleidingsniveau HOKT) ambt 7: ICT-coördinator (opleidingsniveau HOKT) ambt 8: administratief medewerr (opleidingsniveau HSO) ambt 9: kinderverzorger ambt 1: kleuteronderwijzer(es) ambt 2: onderwijzer(es) ambt 3A: leermeester katholie godsdienst ambt 3B: leermeester protestantse godsdienst ambt 3C: leermeester ORTH-godsdienst ambt 3D: leermeester ISL-godsdienst ambt 4: leermeester niet-confessionele zedenleer ambt 5: leermeester lichamelij opvoeding ambt 6: zorgcoördinator (opleidingsniveau HOKT) ambt 7: ICT-coördinator (opleidingsniveau HOKT) ambt 8: administratief medewerr (opleidingsniveau HSO) ambt 9: kinderverzorger 8/24 lestijden 5/24 lestijden 0/36 uren 3/36 uren 1/36 uren 0/32 uren 4/24 lestijden 2/24 lestijden 6/24 lestijden 6/24 lestijden 1/24 lestijden 0/36 uren 4/36 uren 1/36 uren 0/32 uren 028 Vacantverklaring bij benoeming in wervingsambt leerkrachten Leeuwse Kunstacademie Met het oog op de vaste benoeming per van het onderwijzend personeel in het Deeltijds Kunstonderwijs van de Leeuwse Kunstacademie worden de vacante betrekkingen in een wervingsambt waarin de vaste benoeming plaatsvindt vacant verklaard op basis van de personeelsformatie op 15 april Aan de gemeenteraad wordt gevraagd onderstaande vacante betrekkingen op basis van de personeelsformatie van 15 april 2008 open te verklaren en het college van burgemeester en schepenen te mandateren om de vacantverklaringen uit te voeren. - lagere graad: leraar DKO Algemeen Beeldende Vorming in het vak Algemeen Beeldende Vorming - middelbare graad: leraar DKO Beeldende Vorming in het vak vormstudie leraar DKO Beeldende Vorming in het vak waarnemingstenen leraar DKO Beeldende Vorming in het vak kleurstudie leraar DKO Beeldende Vorming in het vak kunstinitiatie - 18/22 leraarsuren - 4/22 leraarsuren - 4/22 leraarsuren - 2/22 leraarsuren - 1/22 leraarsuur

10 029 Inrichten van creatieve zomerateliers voor kinderen en een kunstatelier voor volwassenen tijdens de zomervakantie - Principebeslissing en vaststellen voorwaarden. Op grote vraag van de ouders en leerlingen en omwille van het feit dat zomerateliers een ster promotionele ondersteuning voor het nieuwe schooljaar betenen, stelt Patrick Huybrechts, directeur van de Leeuwse Kunstacademie voor om van 14 tot/met 18 juli 2008 twee (2) creatieve ateliers voor kinderen van 6 tot 12 jaar in te richten. Per atelier kunnen 20 kinderen deelnemen. De prijs per kind voor de volledige week bedraagt 60 euro, vanaf het 2 de kind van hetzelfde gezin 55 euro. Voor de volwassenen zou van 18 tot/met 22 augustus 2008 een (1) kunstatelier worden ingericht waaraan 12 volwassenen kunnen deelnemen. De prijs per volwassene voor de volledige week bedraagt 115 euro. Voor de organisatie van deze zomerateliers wordt met de begeleiders (één per atelier) een overeenkomst voor een tijdelij tewerkstelling in de sociaal-culturele sector afgesloten. De vergoeding bedraagt 33 euro per uur. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om principieel akkoord te gaan met het inrichten van deze zomerateliers en de voorwaarden vast te stellen. 030 Preventiecampagne baarmoederhalskanr - goeduring. Het voeren van een preventiebeleid hoort tot de tan van een gemeentebestuur, evenals het aanmoedigen van de bevolking tot deelname hieraan. Baarmoederhalskanr is een veelvoorkomende doodsoorzaak in onze Westerse wereld. Een preventiecampagne voor jonge meisjes is een zeer nuttig instrument. Het vaccin tegen baarmoederhalskanr Gardasil wordt sinds eind 2007 grotendeels door de mutualiteiten terugbetaald aan meisjes tussen 12 en 18 jaar. Voor elk vaccin moet nog slechts 10 zelf betaald worden (er zijn 3 vaccins in een vaccinatieschema). Naar analogie van de preventiecampagnes voor vrouwen (borstkanrscreening), en mannen (algemene check-up), in het verleden, zou het nuttig zijn dit jaar, in samenwerking met de Leeuwse huisartsen de doelgroep aan te sporen, zich te laten vaccineren. Geïnteresseerden krijgen een terugbetalingsbon ter waarde van 45, ter recuperatie van het remgeld van 3 vaccins (nodig voor een volledig vaccinatieplan) en het remgeld van 3 bijhorende consultaties bij de huisarts (ter waarde van 5 ). Zij zouden hiervoor persoonlijk kunnen aangeschreven worden. De campagne zou lopen van 1 juli 2008 tot 31 december Plaatsen van gekleurde zelfklever met Vlaamse leeuw op elk straatnaambord in de gemeente goeduring (bijkomend agendapunt ingediend door raadslid Georges Gillis) Om het visuele beeld dat Sint-Pieters-Leeuw een gemeente is die in Vlaanderen ligt nog meer te benadrukn en om Nederlands onkundigen te wijzen op de nationale symbolen van ons grondgebied. Omdat wij vanuit onze fractie en van uit onze overtuiging van Vlaams-nationalisten constructief en op een creatieve manier willen meewern om duidelijk te man wat de officiële bestuurstaal hier is, waar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest eindigt en met respect voor ieders afkomst en taal. Zonder enige afbreuk te doen aan alle initiatieven die in het verleden door het bestuur ter za genomen zijn en alles in het kader om het Vlaams karakter in de rand en in het bijzonder in onze gemeente te benadrukn en te ondersteunen. Voorstel: plaatsen van een gekleurde zelfklever met een Vlaamse leeuw op elk straatnaambord in onze gemeente.

11 MET 5 STEMMEN VOOR (Georges GILLIS, Eddy LONGEVAL, Eliane ANSEEUW-TROGH, André TOUJOUR, Joseph DE CAMPS) en 25 STEMMEN TEGEN (Lieve VANLINTHOUT, Jos SPEECKAERT, Martin SCHOUKENS, Lucien WAUTERS, Luc VAN RUYSEVELT, Marleen BOSMANS, Frans VANDERKELEN, Kris VAN LAETHEM, Wim PEETERS, Koen VEREEKEN, Lieve STEENS, Monika VAN STEENBRUGGE, Eddy VANISTERBEEK, Fons GEEROMS, Kathleen D HERDE, Jos VAN CUTSEM, Ignace BLONDEEL, Guy JONVILLE, Jean CORNAND, Annie MATHIEU, Nicole MANIÈRE, Praxedes VARGAS-GARCIA, Michel MIEDZINSKI, Lydie DE SMET, Georgios KARAMANIS, Jenny SLEEUWAEGEN) wordt het voorstel verworpen. Sint-Pieters-Leeuw, 7 mei 2008 In opdracht: De gemeentesecretaris, wnd. De voorzitter, Marina Bosmans Lieve Vanlinthout

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2008 OPENBARE ZITTING 001 Verslag gemeenteraad 28.08.2008. Het verslag wordt ter goedkeuring

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 29 APRIL 2010

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 29 APRIL 2010 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 29 APRIL 2010 OPENBARE ZITTING 001 Verslag gemeenteraad 01.04.2010 - goedkeuring. Het verslag wordt ter goedkeuring

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2009

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2009 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2009 OPENBARE ZITTING 001 Verslag gemeenteraad 28.05.2009 - goedkeuring. Het verslag wordt ter goedkeuring

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 23 februari 2017. Goedkeuring.

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 24 november 2016. Goedkeuring.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 29 september 2016 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 26 januari 2017 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 23 FEBRUARI 2017

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 23 FEBRUARI 2017 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 23 FEBRUARI 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 26 januari 2017. Goedkeuring.

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende.

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende. De Raad, Aanleiding en doel Op 27 maart 2014 keurde de gemeenteraad de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Pieters-Leeuw goed, en werden eveneens de statuten van het AGB goedgekeurd. Aan de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 26 januari 2017 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 5 mei 2008 Openbare zitting 1 Milieu. Diftar huis - aan - huis. Overdracht ophalen restafval aan de IOK-afvalbeheer. Goedkeuring. De raad

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD WOENSDAG 24 MEI 2017

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD WOENSDAG 24 MEI 2017 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD WOENSDAG 24 MEI 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 27 april 2017 - goedkeuring.

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek 3 2019_GR_00031 Aanpassing - Beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Siebe Ruykens; de heer

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 29 oktober 2015 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 02 FEBRUARI 2012

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 02 FEBRUARI 2012 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 02 FEBRUARI 2012 OPENBARE ZITTING 001 Verslag gemeenteraad 22 december 2011 - goedkeuring. Het verslag wordt

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2015

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2015 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 28 mei 2015 - goedkeuring.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OVERZICHT NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Ann De Ridder, Eddy De Cock, Ignace Blondeel, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 25 juni 2015 - goedkeuring.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Dienstorder. Vacantverklaring wervingsambten Basisonderwijs. Pagina 1 van 5. Aan de personeelsleden van het lager, kleuter en basisonderwijs,

Dienstorder. Vacantverklaring wervingsambten Basisonderwijs. Pagina 1 van 5. Aan de personeelsleden van het lager, kleuter en basisonderwijs, Dienstorder Vacantverklaring wervingsambten Basisonderwijs Datum 29 maart 2016 Prioriteit Hoog Referentie Aan te geven door de laatste zender (dienst AB) Contactpersoon Amaryllis PIETERAERENS 02/279 38

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 Aanwezig : MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx W. Bouwen L.,Vosters B. en Hermans

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 23 februari 2017 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 15 SEPTEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 29 september 2016 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 27 OKTOBER 2016

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 27 OKTOBER 2016 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 29 september 2016. Goedkeuring.

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Commune de WOLUWE-SAINT-PIE E. Gemeente SINT-PIETERS-WOLUWE O RE DU JOUR DU CONSEIL COMMUNAL DAGO E VAN DE GEMEENTE DU JEUDI/VAN DONDERDAG

Commune de WOLUWE-SAINT-PIE E. Gemeente SINT-PIETERS-WOLUWE O RE DU JOUR DU CONSEIL COMMUNAL DAGO E VAN DE GEMEENTE DU JEUDI/VAN DONDERDAG Commune de WOLUWE-SAINT-PIE E Gemeente SINT-PIETERS-WOLUWE O RE DU JOUR DU CONSEIL COMMUNAL DAGO E VAN DE GEMEENTE DU JEUDI/VAN DONDERDAG 15.11.2012 20h00/20u00 Salle 150 Zaal 150 001 W.D. Burgemeester

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 22 februari 2018 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 28 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Siebe Ruykens; de heer Luc Deconinck; de heer Bart Keymolen; de heer Jan Desmeth; de heer Gunther Coppens;

Nadere informatie

Aan de gesubsidieerde personeelsleden van het kleuter-, lager en basisonderwijs,

Aan de gesubsidieerde personeelsleden van het kleuter-, lager en basisonderwijs, DIENSTORDER Ter attentie van de personeelsleden van het kleuter-, lager en basisonderwijs, Datum 28 maart 2018 Prioriteit Hoog Contactpersoon Amaryllis Pieteraerens 02/279 38 36 amaryllis.pieteraerens

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 29 september 2016 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Doelstellingen van de maatregelen uit cao XI De praktijkschok verminderen door een betere en meer kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding

Nadere informatie

Dienstorder. Vacantverklaring wervingsambten Secundair Onderwijs. Pagina 1 van 7. Secundair Onderwijs

Dienstorder. Vacantverklaring wervingsambten Secundair Onderwijs. Pagina 1 van 7. Secundair Onderwijs Dienstorder Secundair Onderwijs Datum 29 maart 2016 Prioriteit Hoog Referentie n1516ap06_03 Contactpersoon Amaryllis PIETERAERENS 02/279 38 36 amaryllis.pieteraerens@brun ette.brucity.be Openbaar Onderwijs

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 28 APRIL 2016

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 28 APRIL 2016 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 24 maart 2016 - goedkeuring.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Raad van Bestuur. Samenvatting RvB 2007 11 13 (177-202).doc. Raad van Bestuur vergadering van 2007 11 13 AANWEZIG:

Raad van Bestuur. Samenvatting RvB 2007 11 13 (177-202).doc. Raad van Bestuur vergadering van 2007 11 13 AANWEZIG: Raad van Bestuur Samenvatting RvB 2007 11 13 (177-202).doc Raad van Bestuur vergadering van 2007 11 13 AANWEZIG: effectieve leden: deskundige leden: De Bruyn Dirk (V), Engels Eric, Franssens Florent, Janssens

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen. Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Muziekacademie op achterzijde

Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen. Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Muziekacademie op achterzijde Kinderateliers Kinderateliers wijkafdelingen Jongerenateliers Volwassenenateliers Inschrijvingen & Info Vakantiedagen Muziekacademie op achterzijde schooljaar 2016-2017 Beste vrienden, beste ouders, Te

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

"College van Burgemeester en Schepenen" Departement Openbaar Onderwijs Anspachlaan 6 bur. 8/ Brussel

College van Burgemeester en Schepenen Departement Openbaar Onderwijs Anspachlaan 6 bur. 8/ Brussel DO 2014-2015 03-01 / 04-01 Betreft : vacantverklaring Brussel,13 mei 2015 Aan de personeelsleden van het lager, kleuter en basisonderwijs In uitvoering van het decreet van de Vlaamse Executieve van 27

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 november 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00899 Onderwerp: Vakantie- en prestatieregeling voor personeel ressorterend onder "Statuut Rechtspositie Personeelsleden

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

Gemeente-, OCMW- en provinciedecreet gewijzigd voor meer efficiënte Vlaamse lokale besturen

Gemeente-, OCMW- en provinciedecreet gewijzigd voor meer efficiënte Vlaamse lokale besturen Gemeente-, OCMW- en provinciedecreet gewijzigd voor meer efficiënte Vlaamse lokale besturen 1. Wijzigingen aan onverenigbaarheden De personeelsleden van het OCMW kunnen niet meer zetelen in de gemeenteraad

Nadere informatie