BRO GMW Ketentest vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRO GMW Ketentest vragen"

Transcriptie

1 Vragenlijst ketentest GMW Aan: deelnemers ketentest GMW Onderwerp: Vragenlijst voor eindevaluatie BRO GMW ketentest Van: Wilfred en Erik Ingevuld door KWR Met vriendelijke groet, Wilfred Visser en Erik Simmelink BRO GMW Ketentest vragen Na het aansluiten van uw systeem op de inname- en/of uitgiftewebservice van de BRO voor Grondwatermonitoringput en het uitvoeren van de testopdrachten, willen wij graag antwoorden op onderstaande vragen. Uw reactie op basis van de ketentest is waardevol om het proces, inhoud en de techniek van het BRO-systeem dat gericht is op de inname en uitgifte van GMW-gegevens via de webservices te kunnen verbeteren. Mail uw antwoorden uiterlijk 10 februari naar Toegang tot de BRO (aanmelden en rechten aanvragen) Is de uitleg over het regelen van toegang en het aanvragen van rechten helder omschreven in zowel de handleiding als de betreffende s van de Selfservicedesk? Deels wel, deels niet. Geconstateerde problemen en feed back: De instructie in BROinfo_ _InlegvelHandleidingAansluitenWebservices_GMW op pag. 1 onder paragraaf C Aanmelden en rechten aanvragen klopte niet. Daar staat: Voor grondwatermonitoringput heeft u uw organisatie al aangemeld bij de BRO. U heeft daarmee een gebruikersnaam/wachtwoord combinatie gekregen, waarmee u

2 onder meer toegang heeft tot de SelfServiceDesk. Bij de SelfServiceDesk kunt u vervolgens rechten aanvragen.beschikbaarheid en informatie Is het proces van aanmelden bij de BRO uitvoerbaar? Is de rolverdeling Bronhouder, Dataleverancier, Data-afnemer duidelijk? Waarom wel/niet? Niet duidelijk was (en is nog steeds niet helemaal) hoe een Dataleverancier gekoppeld wordt aan een Bronhouder Heeft deze rolverdeling in de toekomst impact op vigerende contracten tussen bronhouders en ontzorger? Zo ja, welke impact?, de directe connectie en communicatie met de BRO heeft een impact op gerelateerde processen die zich nog verder uit moet kristalliseren. Op welke punten kan het proces van aanmelden en rechten aanvragen worden verbeterd? Denk hierbij aan de informatie, formulieren en s van zowel BROinfo als de Selfservicedesk. Het proces verloopt nu in verschillende stappen. Het zou sneller en eenvoudiger zijn om het in eens te doen. PKI-certificaat (indien van toepassing ) Was duidelijk welk certificaat u nodig had en hoe u dat kon verkrijgen? Ondervond u hierbij problemen? o Zo ja, welke? o Wie kan of moet deze problemen oplossen? o Hoe kunnen deze problemen worden verminderd of voorkomen? Nee, het was snel duidelijk wie dit hoe bij ons zou kunnen aanvragen. Is het PKI-certificaat geïmplementeerd in de software? o Zo nee, waarom niet? o Zo ja, wat zijn uw ervaringen? Nee, nadat duidelijk was dat dit relatief snel en makkelijk kan, hebben we besloten om dat uit te stellen tot het in productie gaan. Gegevensinhoud en innameverzoeken (inhoud van de documentatie) Heeft u de catalogus gebruikt en zo ja, waarvoor?, voor verkenning van de gegevensinhoud en de bronnen en beschikbaarheid daarvan Herkent u zich in de beschreven doelgroep van de catalogus? Welke hoofdstukken of paragrafen waren voor u relevant? Alle o Heeft u daarin onjuistheden/onduidelijkheden of overbodigheden geconstateerd, zo ja welke? Nee o Wat is uw mening over de illustraties? Goed o Heeft u suggesties voor verbetering/ontbrekende informatie?

3 De vorm als Word document is niet ideaal om overzicht te krijgen, en t.b.v. automatisering. Ik heb aanvullende bijv. de domeinlijsten aangevraagd en gekregen. Is de voor de BRO benodigde kennis over de gegevensinhoud van het registratieobject in uw organisatie aanwezig of komt deze beschikbaar? o Is de gegevensinhoud van de catalogus volledig (incl. domeinlijsten)? o Mist u relevante gegevens? We ondersteunen en verwijzen hier graag naar het initiatief om oude GMW codes zoals het OLGAnr en NITGnr mee te nemen in de BRO, en ook te voorzien in uitgifte van een betekenisvolle code voor alle oude en nieuwe GMW s o Is er volgens u sprake van overbodige gegevensinhoud? Nee o Wordt de GMW gegevensinhoud nu al vastgelegd in uw systeem? Deels wel, deels nog niet Heeft u het innamehandboek geraadpleegd? Ja, oppervlakkig. Herkent u zich in de beschreven doelgroep van het innamehandboek? Is het innamehandboek logisch opgebouwd en is de samenhang met de andere documentatie volgens u logisch? Zo nee, welke suggesties heeft u voor verbeteringen? Heeft u de koppelvlakbeschrijving voor inname geraadpleegd?, oppervlakkig. o Sluiten de documenten goed op elkaar aan? o Ervaart u dubbelingen met het innamehandboek? o Heeft u in de koppelvlakbeschrijving onjuistheden/onduidelijkheden of overbodigheden geconstateerd, zo ja welke? o Nee Is de beschrijving van de verschillende innameverzoeken (starten, aanvullen, beëindigen, corrigeren), zoals verwoord in het innamehandboek en koppelvlakbeschrijving voor inname, duidelijk? o Heeft u suggesties voor verbetering/ontbrekende zaken? Sluiten de innameverzoeken, met name de aanvullingen, aan bij uw werkproces t.a.v. putten? o Zijn er, tot relevante gegevens leidende, werkprocessen die nu missen in de innameverzoeken? Komt de werking van de innamewebservice overeen met hetgeen beschreven is in de documentatie? Tot zover wel, het ontwikkeltraject loopt nog Uitgifteverzoeken (inhoud van de documentatie) Heeft u het uitgiftehandboek geraadpleegd?, oppervlakkig. Herkent u zich in de beschreven doelgroep van het uitgiftehandboek?

4 Is het document logisch opgebouwd en is de samenhang met de andere documentatie volgens u logisch? Zo nee, welke suggesties heeft u voor verbeteringen? Heeft u de koppelvlakbeschrijving voor uitgifte geraadpleegd? Ja, oppervlakkig. o Sluiten de documenten goed op elkaar aan? o Ervaart u dubbelingen met het uitgiftehandboek? o Heeft u in de koppelvlakbeschrijving voor uitgifte onjuistheden/onduidelijkheden of overbodigheden geconstateerd, zo ja welke? o Nee Is de beschrijving van de verschillende uitgifteverzoeken, zoals verwoord in het uitgiftehandboek en de koppelvlakbeschrijving uitgifte, duidelijk? o Welke suggesties heeft u voor verbetering/ontbrekende zaken? Herkent u de toegevoegde waarde van uitgifte van zowel de actuele situatie als de volledige geschiedenis van een put? Zeer zeker Kunt u met behulp van de kenmerken de gewenste kenset opgevragen? o Voldoen de huidige kenmerken aan uw wensen en is de uitwerking ervan de juiste? o Missen er naar uw mening bepaalde zoekkenmerken? Tot zover wel, het ontwikkeltraject loopt nog Documentatie Algemeen Werkt de wijze waarop (online) en de vorm (samenhangende PDF documenten) waarin de documentatie beschikbaar is gesteld voor u? Waarom wel/niet? Welke suggesties heeft u en kunt u aangeven waarom dat beter zou werken? Het aanbieden van de java voorbeeld cliënt daarvan zonder veel toelichting daaromheen wekte de verwachting dat die eventueel ontleed en herbruikbaar zou kunnen zijn binnen de eigen software. Dat bleek niet het geval, maar het kost tijd voordat je dat zelf kunt concluderen. Het heeft veel moeite gekost om de Java client te compileren. De bijbehorende handleiding is zorgvuldig geraadpleegd, maar de gegevens klopten niet helemaal. De Java client is handig om testberichten te maken en de respons te bestuderen. De ontwikkeling van client software (techniek) Kon aan de hand van de geleverde documentatie de client software worden ontwikkeld? Als belangrijkste documentatie zien we de WSDL en XSD schema s.

5 o Geef aan welke van de onderstaande componenten is gebouwd en getest en welke eventuele problemen/fouten in de webservice geconstateerd zijn: Registratie starten Dit ontwikkeltraject loopt nog Registratie aanvullen Registratie beëindigen Correctie-vervangen Correctie-invoegen Opvragen kengegevens (op kenmerken) Ja Opvragen actuele gegevens Ja Opvragen geschiedenis Ja o Zijn in deze componenten de antwoordberichten die de BRO teruggeeft op de verzoeken duidelijk? Zo nee, welke niet en waarom niet? o Tot zover wel, het ontwikkeltraject loopt nog o Heeft u met de antwoordberichten iets gedaan in uw software?, het ontwikkeltraject loopt nog o Welke suggesties heeft u voor het beter toegankelijk maken van de inhoud van de documentatie in verband met de ontwikkeling van de client software? o Welke eventuele adviezen en/of wensen heeft u ter verbetering m.b.t. de techniek? o De definitie van de BRO service berichten dient in een later stadium niet te veel en te vaak gewijzigd te worden. o Heeft de referentie implementatie (voorbeeld client) voor u toegevoegde waarde gehad en waarom wel/niet?. Hiermee kunnen we testberichten versturen en antwoorden ontvangen, die we vervolgens in eigen code repliceren. o Hebben de voorbeeldberichten voor u toegevoegde waarde gehad en waarom wel/niet?, maar de Java client hielp beter. Hoe heeft u de performance van de gegevensuitwisseling ervaren? Goed. Het is de vraag hoe die zich houdt in de veeleisende productiesituatie. Wat is de impact van de te leveren/op te vragen BRO informatie op u eigen informatiesysteem? Die is in principe goed te overzien. De BRO biedt echter nieuwe mogelijkheden die zich nog verder uit moeten kristalliseren. Selfservicedesk en afhandeling vragen Hoe ervaart u de dienstverlening in het algemeen tijdens de ketentest?

6 Grotendeels servicegericht en accuraat. De planning was weliswaar krap, en kwam (te veel) onder druk te staan doordat bijv. de java client en voorbeeldberichten vertraagd waren, net als de dataset om uitgifte op kenmerken mee te kunnen testen. Ziet u de inzet van de Selfservicedesk als waardevolle toevoeging op het verkrijgen/geven van rechten tussen bronhouder en leverancier of heeft u een ander beeld hoe dit moet worden georganiseerd? Waardevol is de formelere en beter georganiseerde manier waarop problemen en vragen gemeld kunnen worden. De Selfservicedesk is daar een goed middel voor, het kan maar hoeft niet anders wat ons betreft. Is het wenselijk om een totaaloverzicht te krijgen van alle vragen per registratieobject (zowel openstaande als afgehandelde vragen)?. Heeft u suggesties om de Selfservicedesk te verbeteren? Nee Zou u aan een volgende ketentest weer willen deelnemen en waarom wel/niet? Graag. We hebben de ketentest GMW als erg zinvol ervaren, het is een uitermate effectief middel om alle partijen (en voor ons in het bijzonder al onze gebruikers) mee te krijgen in het spoor van de BRO. Hieronder is ruimte voor eventuele andere opmerkingen naar aanleiding van deze ketentest. Voor ons en ons consortium was het geen voordeel dat tijdens het proces besloten is om de trekkersrol eenzijdig bij een Bronhouder neer te leggen. We hebben vanuit de HydroMonitor te maken met veel verschillende bronhouders en gebruikers. De regie bij één daarvan neerleggen doet te weinig recht aan de andere, mede daardoor was het lastig om onze andere bronhouders die hierbij betrokken hadden willen zijn er ook echt bij te betrekken. Bronhouders bestaan bovendien intern uit meerdere personen, die intern ook meerdere belangen, kennis en ervaring, ideeën en voorkeuren hebben, wat tijd kost en complicerend werkt en ten kostte gaat van het technisch-inhoudelijke deel van de test. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid en deelname aan de ketentest. Mail uw antwoorden uiterlijk 8 februari naar wilfred.visser@tno.nl.

13: Inloop Pauze Afsluiting

13: Inloop Pauze Afsluiting Agenda 13:00-13.15 Inloop 1. Welkom (huishoudelijke mededelingen) Wilfred Visser 2. Voorstelronde 3. Wat is beschikbaar (documentatie en hoe te lezen) 4. Rollen en rechten 5. Installeren SoapUI 6. JRE

Nadere informatie

KETENTEST PUT. Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink

KETENTEST PUT. Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink KETENTEST PUT Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink AGENDA 12:30-13.00 Inloop lunch 1. Welkom (huishoudelijke mededelingen) - Wilfred Visser 2. Opening - Ria Volkers 3. Standaardisatie

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices. Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices. Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Doelgroep... 5 Leeswijzer... 5 Zelfstandig aan de slag...

Nadere informatie

WELKOM. Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017

WELKOM. Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017 WELKOM Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017 PROGRAMMA 11:45-12:30 Ontvangst met een broodje 12:30-12:35 Opening Ria Volkers ketenmanager programmabureau BRO, ministerie

Nadere informatie

Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest

Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest Tijdspad: 24 oktober 2016 t/m 15 februari 2017 Uitgevoerd door zeven consortia in samenwerking met TNO-GDN en het ministerie van Infrastructuur en Milieu

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Testen verbinding webservices met SoapUI Booronderzoek. Datum 28 maart 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Testen verbinding webservices met SoapUI Booronderzoek. Datum 28 maart 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Testen verbinding webservices met SoapUI Booronderzoek Datum 28 maart 2017 Status Versie 1.0 Testen verbinding webservice met SoapUI Booronderzoek Dit document beschrijft

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Doelgroep... 4 Leeswijzer... 4 Zelfstandig

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten op Digilevering

Handleiding voor aansluiten op Digilevering Handleiding voor aansluiten op Digilevering Versie 1.0 Datum 1 augustus 2013 Status definitief Colofon Projectnaam Digilevering Versienummer 1.0 Contactpersoon Servicecentrum Logius Organisatie Logius

Nadere informatie

Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017

Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017 Mededeling Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017 Wat betekent dat voor u? I N L E I D I N G Vooruitlopend op de Algemene Maatregel van Bestuur, die is gekoppeld aan de Wet Basisregistratie

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Grondwatermonitoringput Datum augustus 2015 Versie 0.6 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon M.R.H.E.

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Grondwatermonitoringput Datum Augustus 2015 Versie 0.6 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Algemeen contact Programmabureau

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten

Handleiding voor aansluiten Handleiding voor aansluiten DigiD Machtigen Versie 1.3 Datum 2 november 2016 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiD Machtigen Versienummer 1.3 Contactpersoon Servicecentrum Logius Organisatie Logius

Nadere informatie

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders Inhoud 1 Inleiding... 2 2 In- en uitloggen... 3 2.1 Webadres GBO Helpdesk... 3 2.2 Inloggen... 3 2.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2.4 Uitloggen... 4 3 Incidenten... 5 3.1 Incident aanmelden... 5 3.2 Bijlage

Nadere informatie

Meldingen regeling algemeen

Meldingen regeling algemeen 1 van 1 Doelstelling: Willen leren van meldingen en signalen ( dit kunnen meldingen zijn ) om de processen te optimaliseren en de zorg voor de patiënten op een zo hoog mogelijk niveau te houden of te brengen.

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie Van GEF-CPT Report naar IMBRO-XML, het formaat voor de BRO Datum: 28 mei 2015 Versie: 1.0 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond 1 2 Basisregistratie Ondergrond Eén landelijke database met de gegevens over bodem en ondergrond Bij wet geregeld dat de database er moet zijn, hoe die gevuld wordt, hoe die

Nadere informatie

Onderzoek naar de business case van ehealth

Onderzoek naar de business case van ehealth Onderzoek naar de business case van ehealth Deze vragenlijst is onderdeel van studie naar de business case van ehealth en. Op basis van een formeel model van het Nictiz worden een aantal stakeholders onderscheiden

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten op DigiD

Handleiding voor aansluiten op DigiD Handleiding voor aansluiten op DigiD Versie 4.2.2 Januari 2015 Colofon Projectnaam Contactpersoon Organisatie DigiD Servicecentrum Logius Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond, BRO

Basisregistratie Ondergrond, BRO 21-6-2013 1 Basisregistratie Ondergrond, BRO Ruud Mutsaers Geologische Dienst Nederland - TNO Slappe Bodem 21-6-2013 2 21-6-2013 3 Gebruik van de ondergrond 21-6-2013 4 Wat betekent de BRO Overheid regelt

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Geotechnisch sondeeronderzoek Datum 4 november 2014 Status Draft Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon

Nadere informatie

Aansluiten op Digipoort. Informatie voor overheden, bedrijven en andere aansluitende partijen

Aansluiten op Digipoort. Informatie voor overheden, bedrijven en andere aansluitende partijen Aansluiten op Digipoort Informatie voor overheden, bedrijven en andere aansluitende partijen Inhoud Wat is Digipoort? Aansluitmogelijkheden Aansluitproces Ondersteuning 2 Wat is Digipoort? Digipoort Wat

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond, BRO

Basisregistratie Ondergrond, BRO 2-7-2013 1 Basisregistratie Ondergrond, BRO Ruud Mutsaers Geologische Dienst Nederland - TNO 2-7-2013 2 2-7-2013 3 Gebruik van de ondergrond 2-7-2013 4 Wat betekent de BRO Overheid regelt de informatievoorziening

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond De rol van GEO-ICT bedrijven Stephan Gruijters Geologische Dienst van Nederland - TNO 1 Stelsel van Basisregistraties uitkering (BLAU) Inkomen (BRI) Persoon (RNI) Persoon (GBA)

Nadere informatie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Testplan 4 2.1 Testdoelen 4 2.1.1 Navigatie 4 2.1.2 Lay-out en prioriteit 4 2.1.3 Interactie 4 2.1.4 Content 4 2.1.5 Formulieren en foutafhandeling 5 2.1.6 Snelheid 5

Nadere informatie

Technische documentatie Tellerstand dienst (OKR) AFS 6.1

Technische documentatie Tellerstand dienst (OKR) AFS 6.1 Technische documentatie Tellerstand dienst (OKR) AFS 6.1 A2SP 1 / 23 Wijzigingshistorie Versie Datum Gewijzigd door Wijzigingen 1.0 21 oktober 2011 Gerard van Maurik itiële versie 1.1 26 augustus 2013

Nadere informatie

Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid. Versie 1.1

Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid. Versie 1.1 Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid Versie 1.1 Datum Status 01 oktober Definitief Definitief Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid 01 oktober 2013 Colofon Projectnaam MijnOverheid Versienummer

Nadere informatie

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten.

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. WHITEPAPER Test uw e-mailmarketing Door senior e-mailmarketingadviseur Paul Knapp Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. Deel I: Vragen over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Beeldmateriaal

Gebruikershandleiding Beeldmateriaal Gebruikershandleiding Beeldmateriaal Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is de Landelijke Voorziening Beeldmateriaal?... 3 2 Levering van de luchtfoto s... 4 2.1 Luchtfoto s via webservices... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten WOZ-inzage MijnOverheid

Handleiding Aansluiten WOZ-inzage MijnOverheid Handleiding Aansluiten WOZ-inzage MijnOverheid Versie 1.1 Datum 04 november 2013 Status Definitief Colofon Projectnaam MijnOverheid Versienummer 1.1 Contactpersoon Servicecentrum Logius Organisatie Logius

Nadere informatie

Juliana van Stolberglaan 3 2595 CA Den Haag Postbus 93144 2509 AC Den Haag www.agentschapnl.nl. [Handleiding Generieke interface Energielabels.

Juliana van Stolberglaan 3 2595 CA Den Haag Postbus 93144 2509 AC Den Haag www.agentschapnl.nl. [Handleiding Generieke interface Energielabels. Juliana van Stolberglaan 3 2595 CA Den Haag Postbus 93144 2509 AC Den Haag www.agentschapnl.nl Handleiding Generieke interface Energielabels Documentnaam [Handleiding Generieke interface Energielabels.doc]

Nadere informatie

Voortgang ketentest bij verschillende consortia

Voortgang ketentest bij verschillende consortia Verslag Tussenevaluatie Ketentest GMW 18 januari 2017 Inleiding Dit verslag van de tussenevaluatie Ketentest GMW bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een korte weergave van de voortgang van de

Nadere informatie

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling

Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Hulpmiddelen bij implementatie van Digikoppeling Versie 1.0 Datum 23/05/2014 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321 Leeromgeving

Nadere informatie

Generieke interface energielabels

Generieke interface energielabels Handleiding Generieke interface energielabels In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Directie Woningbouw) 1 Inleiding 3 1.1 Doel 3 1.2 Korte omschrijving 3 1.3 Indeling

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Aan: Deelnemers pilots gegevensuitwisseling iwmo, ijw, WLZ Van: Frank Ooms (VECOZO), Wijnand Heijnen (VNG/KING) Datum: 5 november 2014 Betreft: Stappenplan pilots en integrale ketentest Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Geotechnisch sondeeronderzoek Datum 1 juni 2015 Versie 0.8 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Algemeen contact

Nadere informatie

Checklist Testen Berichtenbox - MijnOverheid

Checklist Testen Berichtenbox - MijnOverheid Checklist Testen Berichtenbox - MijnOverheid Versie 1.1 Datum 01 oktober 2013 Status Definitief Definitief Checklist Testen Berichtenbox 01 oktober 2013 Colofon Projectnaam MijnOverheid Versienummer 1.1

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT medewerker 2012-2013 Kerntaak 3: Ondersteunen van systeemgebruikers Kwalificatie en crebocode Medewerker beheer ICT 95070 Leeromgeving Buitenschools

Nadere informatie

Klantenpanel RVO.nl Resultaten peiling 42: Berichtenbox Februari 2017

Klantenpanel RVO.nl Resultaten peiling 42: Berichtenbox Februari 2017 Klantenpanel RVO.nl Resultaten peiling 42: Berichtenbox Februari 2017 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Deze notitie beschrijft de resultaten van de pilot over het gebruik van de Berichtenbox. In december 2016

Nadere informatie

infosessie softwareleveranciers 7 juni 2017 EDISON webservices Jan Dejonghe

infosessie softwareleveranciers 7 juni 2017 EDISON webservices Jan Dejonghe EDISON webservices Jan Dejonghe 1 EDISON webservices ter herinnering bevraging project 2 ter herinnering (zie infosessie 2016) huidig gebruik webedison personeel : alle zendingen leerlingen : DKO, internaten,

Nadere informatie

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order!

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! De functie Confronteren Inkoop Orders is grondig vernieuwd en verbeterd. Handleiding Confronteren van Inkooporders 2009 - Copyright Asperion

Nadere informatie

Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek

Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek Early Adopters Berichtenbox MijnOverheid Sessie Techniek Eric van den Hoek Ton Laarhoven Versie 20 april 2015 Programma 14.15 15.30 Welkom, programma De diepte in 2 Logius, dienst digitale overheid 20

Nadere informatie

1 juli 2010 1. e - factureren. Afspraken voor uitwisseling. Fred van Blommestein. fred@flowcanto.com

1 juli 2010 1. e - factureren. Afspraken voor uitwisseling. Fred van Blommestein. fred@flowcanto.com 1 juli 2010 1 e - factureren Afspraken voor uitwisseling Fred van Blommestein Probleem 1 juli 2010 2 Behalve de vele varianten aan bestandsformaten voor e- facturen, zijn er ook talloze opties voor het

Nadere informatie

1. Voorbereiden 2. Inrichten 3. Toepassen 4. Beheren

1. Voorbereiden 2. Inrichten 3. Toepassen 4. Beheren Stappenplan Digimelding Digimelding voor het terugmelden op basisregistraties! Update juli 2018 Het aansluitproces van Digimelding bestaat uit 3 fasen die kunnen worden afgebakend en ingepland. Deze fasen

Nadere informatie

Aansluithandleiding Omgevingsloket online. Webservices PRODUCTIEOMGEVING. Directie Concern Informatievoorziening Beheer

Aansluithandleiding Omgevingsloket online. Webservices PRODUCTIEOMGEVING. Directie Concern Informatievoorziening Beheer Aansluithandleiding Omgevingsloket online Webservices PRODUCTIEOMGEVING Koningskade 4 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Contactpersoon Postbus.functioneelbeheerolo @minienm.nl Betreft Aansluithandleiding

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 15 End-to-End test Welkom vandaag Anneke Spijker (Provincie Flevoland, coördinator ondergrond, IPO) Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketentest- en integratiemanager)

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Handleiding GVV-web medewerker Locatie

Handleiding GVV-web medewerker Locatie Handleiding GVV-web medewerker Locatie Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Zoeken reiziger 4 2 Muteren reiziger 4 2.1 Acties 5 3 Opvragen gegevens reiziger 6 3.1 Personalia 6 3.2 Mutaties 7 3.3 Dagelijkse planning

Nadere informatie

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie)

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Met de berichtenapp van VNG kunt u nu snel en makkelijk Wmo- en Jeugdzorg-berichten versturen en ontvangen. Dit kan met je internetbrowser (https://berichtenapp.vng.nl)

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Koppelvlakbeschrijving

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Koppelvlakbeschrijving Basisregistratie Ondergrond (BRO) Koppelvlakbeschrijving GMW Uitgiftewebservice Datum december 2017 Versie 1.1 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Contact Programmabureau

Nadere informatie

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN:

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: 1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: Ondanks het feit dat de School voor Educatie en Inburgering kwaliteit wil leveren, kan het zijn dat de cliënt niet tevreden is over de geleverde dienstverlening. De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Versie 1.0 Datum 11 mei 2015 Status Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Waarom Terugmelden?... 3 1.2 Gerede Twijfel... 3 1.3 Digimelding voor afnemers...

Nadere informatie

Door de aard van onze dienstverlening beschikken wij over bepaalde gegevens van u.

Door de aard van onze dienstverlening beschikken wij over bepaalde gegevens van u. Uw privacy Bij Rineca doen we er alles aan om uw privacy te respecteren. We erkennen dat wanneer u ervoor kiest ons informatie over uzelf te verstrekken, u erop vertrouwd dat wij op een verantwoorde manier

Nadere informatie

Werkgroep CORV 22 juni 2015

Werkgroep CORV 22 juni 2015 Werkgroep CORV 22 juni 2015 Agenda 7. Rondvraag en afsluiting 1. November release 2. Afloopbericht politie 3. Wijzigingen incidenten 6. Ketentest voorziening 5. STP (incl. ebms) 4. Ondersteunen 2-versies

Nadere informatie

Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON

Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON Landelijke bijeenkomst Doorontwikkelen BRON 12 mei 2016 Doorontwikkelen BRON PO VO MBO HO Inwinnen Infodiensten Bekostiging Onderwijsaanbod Infra Bouwstenen Doorontwikkelen

Nadere informatie

LSP Connect en HL7v3

LSP Connect en HL7v3 LSP Connect en HL7v3 Agenda Introductie LSP Connect Gebruik van HL7v3 in LSP Connect Ervaringen en workarounds Conclusie Vragen Introductie Albert van t Hart Solution Architect E.Novation Managed Services

Nadere informatie

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf de resultaten

Nadere informatie

Mantis Handleiding. Inhoud. Versie 1.1 Datum: 01/08/2014

Mantis Handleiding. Inhoud. Versie 1.1 Datum: 01/08/2014 Mantis Handleiding Versie 1.1 Datum: 01/08/2014 Mantis is de online toepassing die Tactics aanbiedt aan haar klanten voor het aanmelden en opvolgen van problemen en feature requests. In deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal)

Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal) Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal) Versie 1.0 Datum 18-10-2016 Status Concept Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m)

Nadere informatie

Concept Agenda. BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater. Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur

Concept Agenda. BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater. Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur Concept Agenda BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur Locatie Geonovum, Amersfoort Voorzitter Frank Terpstra Notulist Bart-Jan de Leuw Aanwezig Ipo

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Basisregistratie Ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Geotechnisch sondeeronderzoek Datum 29 maart 2016 Versie 0.92 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Algemeen contact

Nadere informatie

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 05-02-2019 Table of Contents : uitleg voor zorgorganisaties... 3 Wat is?... 5 : koppeling activeren en inrichten in het ECD... 7 : gegevens delen vanuit

Nadere informatie

Handleiding. VGT Portal

Handleiding. VGT Portal Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen Zaandam, 6 juli 2015 Versie: 2015-V 1.3 VGT Zaandam De laatste versie van deze handleiding kunt u altijd hier downloaden. Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen

Nadere informatie

RGS gebruikersonderzoek. Samenvatting van resultaten

RGS gebruikersonderzoek. Samenvatting van resultaten RGS gebruikersonderzoek 2018 Samenvatting van resultaten Algemene opmerkingen Vragenlijst stond sinds 22 augustus 2018 online Breed uitgezet via koepels, LinkedIn en vakpers 107 respondenten Veel respondenten

Nadere informatie

Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag. 6 juni 2019 RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO)

Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag. 6 juni 2019 RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO) Gegevensontsluiting eloket Informatieplicht voor bevoegd gezag RVO Frerik van de Pas (RVO), Dirk-Jan Everts (RVO) Welkom Informatiebijeenkomst Gegevensontsluiting IPWM 2 Agenda Gegevensontsluiting IPWM

Nadere informatie

Handleiding. VGT Portal

Handleiding. VGT Portal Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen Zaandam, 13 augustus 2015 Versie: 2015-V 1.4 VGT Zaandam De laatste versie van deze handleiding kunt u altijd hier downloaden. Handleiding VGT Portal

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Algemene informatie ISO 9001

Algemene informatie ISO 9001 Certificeren zoals het hoort! Algemene informatie ISO 9001 Algemene informatie ISO 9001 086 versie 01.2 26-04-2019 Inleiding In deze algemene informatie leggen we u uit wat de ISO 9001 norm inhoudt en

Nadere informatie

Directie Geo Product- en Procesbeheer. Release 2012/1. Landelijke Voorziening Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Directie Geo Product- en Procesbeheer. Release 2012/1. Landelijke Voorziening Basisregistraties Adressen en Gebouwen Directie Geo Product- en Procesbeheer Release 2012/1 Landelijke Voorziening Basisregistraties Adressen en Gebouwen Opdrachtgever Kadaster Status Definitief Versie 1.0 1 Inleiding Release 2012/1 voor de

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.2 Datum Juli 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.2 Datum Juli 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL Versie 2.2 Datum Juli 2018 Auteur Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau 1 INLEIDING ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.1 Datum Mei 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau

TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL. Versie 2.1 Datum Mei 2018 Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau TECHNISCHE HANDLEIDING IB PORTAAL Versie 2.1 Datum Mei 2018 Auteur Afdeling Communicatie Inlichtingenbureau 1 INLEIDING ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aansluit handleiding Omgevingsloket online. Webservices INREGELOMGEVING (INR) Directie Concern Informatievoorziening

Aansluit handleiding Omgevingsloket online. Webservices INREGELOMGEVING (INR) Directie Concern Informatievoorziening Aansluit handleiding Omgevingsloket online Webservices INREGELOMGEVING (INR) Koningskade 4 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Contactpersoon Postbus.functioneelbeheerolo @minienm.nl Betreft Aansluithandleiding

Nadere informatie

Handleiding Niki API

Handleiding Niki API Handleiding Niki API Auteurs: Haike Zegwaard (Fundament All Media) Marcel Mulder (Fundament All Media) Martin Poelman (Fundament All Media) Datum: 24 juni 2016 Niki: 3.30.0 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 OAuth...

Nadere informatie

De BRO, hoe komen we daar?

De BRO, hoe komen we daar? De BRO, hoe komen we daar? Robert Jan van Leeuwen Geologische Dienst Nederland,TNO 14 maart 2011 Drie vragen Wat moet er eigenlijk gebeuren? Hoe denken Alterra en TNO dat te gaan doen? Hoe beginnen we

Nadere informatie

Maak schrijven op B1 niveau makkelijk

Maak schrijven op B1 niveau makkelijk Maak schrijven op B1 niveau makkelijk CASCADIS 2018 SIM & Wizenoze Jim & Twan Wat gaan we doen? LIVE TEST Achtergrond Webtool Zelf aan de slag? 80% van teksten zijn te moeilijk voor 60% van de bevolking

Nadere informatie

Taakcluster Operationeel support

Taakcluster Operationeel support Ideeën en plannen kunnen nog zo mooi zijn, uiteindelijk, aan het eind van de dag, telt alleen wat werkelijk is gedaan. Hoofdstuk 5 Taakcluster Operationeel support V1.1 / 01 september 2015 Hoofdstuk 5...

Nadere informatie

Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken?

Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? EHBA-actie verlengd tot 1 juli 2017 HOE REGELT U BINNEN TWEE UUR DE AANSLUITING OP SBR BANKEN? Nog geen twee uur duurt de aansluiting op SBR Banken

Nadere informatie

Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding

Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding Eindhoven, 24 augustus 2007 Gemaakt door: Meulemans, W. Dinkla, K. Coördinator: Sidorova, dr. N. 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CBS: Meer gemak en nut voor de MKB-er. Praktijkdag RGS en SBR, 20 april 2016

CBS: Meer gemak en nut voor de MKB-er. Praktijkdag RGS en SBR, 20 april 2016 CBS: Meer gemak en nut voor de MKB-er Praktijkdag RGS en SBR, 20 april 2016 Voorstellen Ran van den Boom Centraal Bureau voor de Statistiek Vanaf februari 2015 Programmamanager SBR RGS In 2014 coördinator

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WEBSITE DURA VERMEER: WAT DOEN WE MET UW PERSOONSGEGEVENS?

PRIVACYVERKLARING WEBSITE DURA VERMEER: WAT DOEN WE MET UW PERSOONSGEGEVENS? PRIVACYVERKLARING WEBSITE DURA VERMEER: WAT DOEN WE MET UW PERSOONSGEGEVENS? Dura Vermeer Groep NV en alle tot haar groep behorende ondernemingen zijn bedrijven die actief zijn in de bouw-, vastgoed- en

Nadere informatie

ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein.

ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein. ADDENDUM: betreffende het ontwikkelen, aansluiten, integreren en gebruiken van standaarden voor decentralisaties in het sociaal domein. tussen KING en Leveranciers van gemeentelijke softwareproducten Inhoud

Nadere informatie

Betekent SOA het einde van BI?

Betekent SOA het einde van BI? Betekent SOA het einde van BI? Martin.vanden.Berg@sogeti.nl 18 september 2007 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is de impact van SOA op BI? Sogeti Nederland B.V. 1 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is

Nadere informatie

DHL MyBill Veelgestelde vragen

DHL MyBill Veelgestelde vragen DHL MyBill Veelgestelde vragen MyBill.dhl.com Click here for English DHL Express dhlexpress.nl DHL MyBill handleiding 2 DHL Express dhlexpress.nl Inhoudsopgave Veelgestelde vragen... 4 Account Beheer...

Nadere informatie

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden

StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden StUF XML schemavalidatie minimale eis aan software Proces & Voorwaarden [Geef tekst op] Inhoud 1. Proces en voorwaarden Stuf XML schemavalidatie... 3 1.1 Situatie... 3 1.2 StUF Regiegroep... 3 1.3 Proces...

Nadere informatie

Kenmerk: MS/IV/2016/

Kenmerk: MS/IV/2016/ Inhoudsopgave Bekendmaking... 3 Procedure en tijdspad... 3 Overzicht planning... 3 1. Inleiding... 4 2. Probleemstelling... 4 3. Gewenste situatie en architectuur... 5 4. Waar is gemeente Haarlem naar

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf Albert Noppen Agenda Trends (analoog / digitaal) Klantbehoeften en klantfricties Strategie Praktische voorstellen voor aanpak

Nadere informatie

Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag.

Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag. Voorbeeldproject Een Haagse SOA Dit voorbeeldproject beschrijft het gebruik van web services (open standaarden) voor de ontsluiting van kernregistraties bij de gemeente Den Haag. Aanleiding Vanuit de visie

Nadere informatie

Topicus Jeugdzorg VVE- UP. Functionele beschrijving

Topicus Jeugdzorg VVE- UP. Functionele beschrijving Topicus Jeugdzorg VVE- UP Functionele beschrijving Topicus Jeugdzorg, 17 mei 2013 2 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 Versiebeheer...2 2 Inleiding...3 3 Instellingen VVE- UP...4 4 Beheer...5 5 Smartobject

Nadere informatie

2BA Deeplink Gebruiksbeschrijving

2BA Deeplink Gebruiksbeschrijving 2BA Deeplink Gebruiksbeschrijving Document versie: 1.0 SCVN 02 Uitgiftedatum: 2006-5-1 Status: Conceptueel Auteur: 2BA Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Wat is deeplink?... 3 2 Deeplink gebruiken... 4

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Checklist testen WOZ-inzage MijnOverheid

Checklist testen WOZ-inzage MijnOverheid Checklist testen WOZ-inzage MijnOverheid Versie 1.1 Datum 01 oktober 2013 Status Definitief Definitief Checklist testen WOZ-inzage MijnOverheid 01 oktober 2013 Colofon Projectnaam MijnOverheid Versienummer

Nadere informatie

Klant én backoffice zijn connected Online Dienstverlening Gemeente Den Haag. Cascadis congres, 12 april 2018 René Buitenhuis

Klant én backoffice zijn connected Online Dienstverlening Gemeente Den Haag. Cascadis congres, 12 april 2018 René Buitenhuis Klant én backoffice zijn connected Online Dienstverlening Gemeente Den Haag Cascadis congres, 12 april 2018 René Buitenhuis Intro Themavraag: zijn we überconnected? Online dienstverlening begint met het

Nadere informatie

Invantive 2012 Release 1 (build 44)

Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive Estate Invantive Vision Invantive Control Invantive Producer Invantive Query-programma Invantive Composition Invantive Studio 30 maart 2012 Oplossingen van

Nadere informatie

HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE

HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 589 M: helpdesk@hdn.nl Copyright Communications Security Net B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP HET ONTWERP... 3 1.1 HET DOEL VAN DIT

Nadere informatie

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon Datum

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon  Datum Toelatingsassessment Portfolio Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT Naam Adres Telefoon E-mail Datum 1 Persoonlijke gegevens en c.v. Neem hieronder uw persoonlijke gegevens en curriculum

Nadere informatie

Sdu Salaris Office Handleiding Syntrus Achmea pensioenaangifte Inhoudsopgave

Sdu Salaris Office Handleiding Syntrus Achmea pensioenaangifte Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Vastleggen PA-specifieke gegevens... 3 2.1 Werkgevergegevens... 3 2.2 Werknemergegevens... 4 2.3 Heffingsgegevens... 5 2.4 Sociale fondsen... 6 2.4.1 Koppelen aan een nieuw

Nadere informatie

Handout Online Stappenplan aansluiten diensten GGK

Handout Online Stappenplan aansluiten diensten GGK Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Versie 0.7 24-10-2014 Datum: 24-10-2014 Pagina 1 van

Nadere informatie