Gemeente ê Bergen op Zoom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente ê Bergen op Zoom"

Transcriptie

1 Gemeente ê Bergen op Zoom CBL GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 24 mei Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: mr. E.W.C.M. Rampaart Drs. A.F.M. Siebelink, S. Verheugt, E.M.L. Weys, mw. A.M. Rommens- Matthijssen, P.A.M, van der Velden, P. Schepers, J.G. Huismans, O.R. Wiersma, J.A.A. Pals, B. Jacobs M.Sc., J.A.S.H. Verbeem, F.W. Claessens, Y. Kaplan, mw. M. van Gent, Chr.J. Moerkerken, mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch- Kools, F. El-Khassim, mw. C.J. Damen en P.A. van den Ouden P. Vergouwen Drs. J.M.M. Polman, burgemeester, alsmede wethouders A.G.J. van der Weegen en A.J.M. Coppens VAN DEZE VERGADERING IS EEN AUDIOVERSLAG BESCHIKBAAR VIA HET RAADSINFORMATIESYSTEEM Opening door de voorzitter De voorzitter opent de vergadering. Vanuit de commissie is bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Andreas- de Jong, mevrouw Van den Kieboom- van Beest, mevrouw Martens- van Gils en de heren Van Es en J. Linssen. Mevrouw Nuijtenvan Aard wordt vervangen door mevrouw Van Gent. Vanuit het college is bericht van verhindering ontvangen van wethouder Linssen Vaststelling agenda De commissie stemt in met de volgende wijzigingsvoorstellen: 1 De fractie van de PvdA heeft verzocht om bespreking van de brief van de fractie aan het college d.d. 28 maart inzake verbod op het gebruik van megaschermen tijdens het EK voetbal en de reactie hierop van het college d.d. 22 mei. De commissie besluit om deze brieven te agenderen als punt 9d. 2. De commissie besluit om de agendapunten 9a en 9b (inzake de Gemeentepeiling) gecombineerd te behandelen. De agenda wordt aldus gewijzigd vastgesteld. Inventarisatie onderwerpen rondvraag Er zijn geen onderwerpen voor de rondvraag.

2 4. Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur d.d. 19 april Tekstueel: De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van de actiepuntenlijst: De commissie neemt kennis van de schriftelijke reactie d.d. 22 mei van het college op de actiepuntenlijst van de commissie. Afgesproken wordt om de schriftelijke reactie op de actiepuntenlijst in het vervolg op een eerder moment toe te zenden. 5. Gelegenheid tot het gebruik maken van het spreekrecht Er hebben zich geen insprekers gemeld. 6. Te behandelen voorstellen: a. RVB Herziening grondexploitatie Markiezaten ultimo 2011 De fractie van het CDA wenst behandeling als B-stuk, met name inzake opnemen claim randweg. Ook de fractie van de BSD wenst behandeling als B-stuk en neemt het voorstel mee terug naar de fractie. De fractie van Groen Links wenst behandeling als B-stuk en zou willen bezien om een minder optimistisch scenario als uitgangspunt te nemen voor de grondexploitatie. De overige aanwezige fracties kunnen zich met het voorstel verenigen. Het voorstel wordt als B-stuk doorgeleid naar de gemeenteraad. Het college zegt het volgende toe: 1. Het college zal de vraag van PvdA nader schriftelijk beantwoorden (toelichting 1e alinea bij "Consequenties van het voorstel" op pagina 5: is het verlies reeds afgeboekt van de reserves?). 2. Het college zal nadere informatie verstrekken inzake (de opbouw van en communicatie richting raad over) de meerkosten voor de randweg en het sportcluster (vraag CDA). (Hef college heeft de hierboven bedoelde informatie verstrekt bij brief van 31 mei, nr. U ). b. RVB ScheldeVesting De fracties van CDA en BSD vragen behandeling als B-stuk en nemen het voorstel mee terug naar de fractie. De fractie van Groen Links vraagt behandeling als B-stuk en pleit ervoor om op basis van huidige prognoses tot een reëel plan te komen (langere termijn). De overige aanwezige fracties kunnen zich met het voorstel verenigen. Het voorstel wordt als B-stuk doorgeleid naar de gemeenteraad. Het college zal bij de eerstvolgende bestuurlijke voortgangsrapportage ScheldeVesting een uitsplitsing naar deelplannen opnemen. c. RVB Algemene Plaatselijke Verordening De fractie van de VVD vraagt behandeling als B-stuk en overweegt de indiening van een amendement inzake "slapen op of aan de weg" (fractie ziet hiaat in gemeentelijk instrumentarium voor dakloze zorgmijders). De overige aanwezige fracties kunnen zich met het voorstel verenigen. Het voorstel wordt als B-stuk doorgeleid naar de gemeenteraad. Het college zal nog een technische aanpassing voorleggen ter aanpassing van artikel 5.31a (gebruik van vaartuigen op windkracht) en het doorvoeren van een tweetal correcties (op pagina's 18 en 34). (Technische aanpassing is voorgelegd bij brief van het college d.d. 29 mei, nr. U ). Bij komende herzieningen van de APV zal het college nader bezien hoe om te gaan met verwijzingen in de APV naar hogere regelgeving.

3 7. Regionale Samenwerking a. U Brief van het college van burgemeester en wethouders d.d. 5 april inzake voortgang regionale samenwerking De brief is besproken. Het college zegt toe om: 1. vóór de zomer voor de raad in beeld te brengen (SMART) wat de resultaten zijn van de diverse samenwerkingsverbanden. 2. na de zomer het uitvoeringsprogramma van de Strategische Agenda Regio West-Brabant aan de raad voor te leggen. 3. de raad te betrekken bij de bijdrage van het college in het kader van de takendiscussie binnen West-Brabant. 8. Mededelingen/Ingekomen post: Geen 9. Ter bespreking a. Onderzoeksrapport Gemeentepeiling 2011 b. Tabellenboek Gemeentepeiling 2011 De agendapunten 9a en 9b zijn gecombineerd behandeld. Het onderzoeksrapport Gemeentepeiling 2011 en bijbehorend tabellenboek zijn besproken. Het college zegt toe om bij de volgende Gemeentepeiling inzicht te bieden wat de beleidsconclusies zijn die het college verbindt aan de resultaten van de Gemeentepeiling. c Brief van Philip Morris Holland B.V. d.d. 10 mei inzake accijnsverhoging op tabak De brief is besproken. d. brief van de fractie aan het college d.d. 28 maart inzake verbod op het gebruik van megaschermen tijdens het EK voetbal en de reactie hierop van het college d.d. 22 mei De brieven zijn besproken. 10. Rondvraag Er zijn geen onderwerpen voor de rondvraag. 11. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om ca uur. Aldus vastgesteld in de vergadering van de commissie Burger en Bestuur van 20 juni. De voorzitter, de secretaris,

4 Nr. l. Actiepunten commissie Burger en Bestuur Regionale Samenwerking West-Brabant d.d. Streefdatum 1 x per kwartaal Behandeling/ Gerealiseerd Met brief van 5 april (kenm. U ) is de raad geïnformeerd. 2. Toezegging bij bespreking raadsvoorstel RVB Verordening inzake de Winkeltijdenwet (evaluatie na 1 jaar) Toezeggingen bij bespreking RVB Financiering uitgaven en kasgelden 2011 en Eind 15 december Toezegging bij bespreking RVB Actualisatie Treasurystatuut (aan de orde stellen in auditcommissie) 15 december Toezeggingen bij bespreking RVB Belastingmaatregelen 15 december 2011 RMD Aangescherpt visiedeel Strategische Agenda West-Brabant Toezegging college: een notitie inzake de positionering en verankering van de regionale samenwerking; Toezeggingen bij bespreking raadsvoorstel RVB Kadernota Integrale Veiligheid Het college zegt toe: 1. Vóór de raad een aanvullende paragraaf te formuleren voor de Kadernota inzake BOA's. 2. De communicatie na te gaan rondom een recent incident bij een bedrijf in Bergen op Zoom (vraag Groen Links) en de raad hierover schriftelijk te informeren. 3. Vraag D66 inzake situatie bij schoollokalen aan de Rijtuigweg wordt nagegaan via politie. 4. De raad wordt t.z.t. nader geïnformeerd over de versterking van de bestuurlijke aanpak c.q handhaving m.b.t. drugs. 5. De raad wordt t.z.t. nader geïnformeerd over de uitbreiding van het takenpakket van het team Handhaving. 6. Nader met de commissie te spreken over het onderwerp veiligheidsrisico's van buiten ons gebied (waaronder bijv. kerncentrale, vervoer per spoor etc). 19 januari 22 maart Ad 1 t/m 3: afgehandeld (zie brief college d.d. 19 april, kenm. U ) Ad 4. t/m 6:

5 8. Toezegging bij bespreking brief Provincie Noord- Brabant d.d. 6 februari inzake informatie over het project 'Krachtig bestuur in Brabant': Het college zegt toe met het presidium in overleg te gaan over het betrekken van de raad bij het bestuurskrachtonderzoek. 22 maart 9. Toezegging bij bespreking PI Besprekingsverslag Auditcommissie d.d. 30 januari : Het aspect om bij het aanbieden van raadsvoorstellen naast de financiële gevolgen, ook de sociale effecten te belichten, zal expliciet worden besproken in het college. 22 maart 10. Toezegging bij bespreking Eindrapportage Werkgroep Doorlichting Plan Bergse Haven: Het college zal de raad nader informeren over de invulling van de functie van concerncontroller. 19 april 11. Toezegging bij bespreking brief van het college d.d. 30 maart inzake Communicatie na explosie bij Metaalgieterij Bruijs: Het college zal de raad nog nader informeren over de handhaving van de veiligheidssituatie rondom het betreffende bedrijf. 19 april 12. Toezegging bij rondvraag GBWP inzake bewaking fietsenstalling De Melanen: Het college zal de suggestie van GBWP inzake de inzet van vrijwilligers(organisaties) bij de bewaking van het fietsparkeren bij zwembad De Melanen overbrengen naar De Schelp b.v. en bezien of daartoe ook vanuit de gemeente verbindingen kunnen worden gelegd. 19 april Toezegging bij bespreking RVB ScheldeVesting Het college zal bij de eerstvolgende bestuurlijke voortgangsrapportage ScheldeVesting een uitsplitsing naar deelplannen opnemen. Toezegging bij bespreking RVB Algemene Plaatselijke Verordening Bij komende herzieningen van de APV zal het college nader bezien hoe om te gaan met verwijzingen in de APV naar hogere regelgeving. Toezegging bij bespreking Onderzoeksrapport Gemeentepeiling 2011 Het college zegt toe om bij de volgende Gemeentepeiling inzicht te bieden wat de beleidsconclusies zijn die het college verbindt aan de resultaten van de Gemeentepeiling. 24 mei 24 mei 24 mei

6 16. Toezeggingen bij bespreking U Brief van het college van burgemeester en wethouders d.d. 5 april inzake voortgang regionale samenwerking (zie ook actiepunt 6) Het college zegt toe om: 1. vóór de zomer voor de raad in beeld te brengen (SMART) wat de resultaten zijn van de diverse samenwerkingsverbanden. 2. na de zomer het uitvoeringsprogramma van de Strategische Agenda Regio West-Brabant aan de raad voor te leggen. 3. de raad te betrekken bij de bijdrage van het college in het kader van de takendiscussie binnen West-Brabant. 24 mei Nr. 1. Toezeggingen door het college vanuit de raadsvergadering RVB Kadernota Integrale Veiligheid -2016: het college zal in het kader van de P&C cyclus de d.d. 29 maart Streef-datum Behandeling/Gerealiseerd raad periodiek rapporteren over de voortgang per veiligheidsveld.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober 2010 4Bergen op Zoom CBL10-0025 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012, aanvang uur. ~ ft' Gemeente ---::::--- 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 RBL 12-0006 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012,

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom T it, TII '7HfllllIll'!Illl RBL10-0006 Gemeente fj Bergen op Zoom.6 APR.ZI.I10 "1/ fc-w u '- Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 25 maart 2010, aanvang

Nadere informatie

Gemeente (I Bergen op Zoom

Gemeente (I Bergen op Zoom Gemeente (I Bergen op Zoom P111-07627 I Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 22 September 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 22 September 2010 CBL10-0021 Getneente fj Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Mw. drs. A.J.A.M.

Nadere informatie

RAADSVERGAD. sslng: de heren: P.A.M. van der Velden en F. EI-Khassim. de heren: A.G.J. van der Weegen, AJ.M. Coppens en AJ.

RAADSVERGAD. sslng: de heren: P.A.M. van der Velden en F. EI-Khassim. de heren: A.G.J. van der Weegen, AJ.M. Coppens en AJ. '>:, IJ..; Gemeente ---:::=-- RAADSVERGAD B ergen ot! Z 0 m r H Ol MAART Z' r{ sslng: ' 1111111111111111111111111111111111111111111111\ 11\\11111 iui.1 RBL12-COO2 I GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 2015, aanvang uur. burgemeester dr. F.A.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 2015, aanvang uur. burgemeester dr. F.A. . Gemeente [D Bergen op Zoom l llllllll llll llllll lll lllll RBL -0026 ---:::=---- ~ ~ GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 20, aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010. Gemeente jf Bergen op Zoom CBL10-0010 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college:

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Inrichting en bemensing raadscommissies

Nadere informatie

UN IIIII III INI III! I! RBL

UN IIIII III INI III! I! RBL Ę Vj Gemeente Įì Bergen op Zoom UN IIIII III INI III! I! RBL15-0036 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 november 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER:

Nadere informatie

IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll

IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll RBL12-0003 Gemeente zente f\ t Bergen op Zoom 2 9 MAAR! 2012 ;.inp:_ GRIFFIE! _ JZOJJM- i Paroaf Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november 2013 I""III ""III"" III "III "" "II" 11"111111""111111111 CBl13-0034 Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang uur. drs. Y.J.M.M.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang uur. drs. Y.J.M.M. mui RBL15-0028 Gemeente jļf Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester: dr. F.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang uur. 1 Gemeente Įį Bergen op Zoom RBL16-0007 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: burgemeester: dr. F.A. Petter

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. d.d. h-slissing: ",J 0 JAN "'_"_'_"-"-"-'-----:::::-, ----

RAADSVERGADERING. d.d. h-slissing: ,J 0 JAN '__'_---'-----:::::-, ---- 0- GRIFFIE RAADSVERGADERING d.d. ~~~V1.~= J h-slissing: ",J 0 JAN. 2013 --"'_"_'_"-"-"-'-----:::::-, ---- I POfm':.'f..-----~ " '0".",.._"'... '" '",.,.. \ \11\1\\1 \\1\ \1\1\\ 11\ \\111 \\\\ \\11\\ 11\\\

Nadere informatie

nun mi CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei 2009

nun mi CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei 2009 nun mi CBL09-0015 Gemeente jj Bergen op Zoom GRIFFIE ^ iestebinne^ Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 18 september 2014, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 18 september 2014, aanvang uur. RAADSVERGADERING d d. 1 6 OKĨ. 2014 Gemeente eenre įj ñ Bergen op Zūom, g: Gemeente Bergen op Zo RBL14-0015 Reg datum 09/10/2014 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen

Nadere informatie

0 5 DEC Datum Doorkiesnr

0 5 DEC Datum Doorkiesnr Gemeente á Bergen op Zoom I Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U13-021351 Uw brief Beh. door L. de Vos Onderwerp: Voortgang actiepunten commissie

Nadere informatie

IIIIII11! II llll I! II

IIIIII11! II llll I! II HA Gemeente jj Bergen op Zoom mi IIIIII11! II llll I! II CBL12-0030 I GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 21 november 2012 Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 19 juni 2012

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 19 juni 2012 ;-,., : ' - : Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools A.J. van Es, W.P. Huijgens,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang uur. RBL17-0002 Gemeente Bergen op Zoom Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: RAADSVERGADERING d.d. 2

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. =.~o':{_~.:'; - ,,,,, ',..,,,,."',,...1\ """,,--..,,..,", _... -

RAADSVERGADERING. =.~o':{_~.:'; - ,,,,, ',..,,,,.',,...1\ ,,--..,,..,, _... - 'I ~ ~ Gemeente GRIFFIE 1...'..-'>J_,...,,,-_.._,..-...,,~_..._.._...-- RAADSVERGADERING! Bergen lop.~o~m 2 ~.MAART 2013 ~ ßashsslog:-._-.._- =.~o':{_~.:'; - _.._--_.-.--,_., POiOof..._~_,::._.-,,,,, ',..,,,,."',,...1\

Nadere informatie

MIMI III II RBL

MIMI III II RBL Gemeente fi Bergen op Zoom MIMI III II RBL15-0034 I 1 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 22 oktober 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester:

Nadere informatie

III II III CBL07-0046. Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november2007

III II III CBL07-0046. Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november2007 Gemeente ti Bergen op Zoom III II III CBL07-0046 r%% Ui MS GRIFFIE ^ ftestebim*^ Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november Aanwezig: Voorzitter. Leden:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002 Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Namens de griffie: A.J. Hagenaars

Nadere informatie

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente jñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL

ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL Gemeente jļf Bergen op Zoom ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL14-0009 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 10 april 2014, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER:

Nadere informatie

Gemeente jj Bergen op Zoom

Gemeente jj Bergen op Zoom .fie. ente_beroerion Zoom a Gemeente jj Bergen op Zoom Eenheid: CBL05-0044 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12 december Aanwezig: Voorzitter Leden:

Nadere informatie

Te besluiten de "eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016" vast te stellen.

Te besluiten de eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016 vast te stellen. ų ís Gemeente Įj Bergen op Zoom i Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang uur. burgemeester dr. F.A.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang uur. burgemeester dr. F.A. RBL14-0012 Gemeente jļf Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester dr. F.A. Petter

Nadere informatie

~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang uur.

~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang uur. Geme ~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: burgemeester dr. F.A. Petter AANWEZIG:

Nadere informatie

GRlFFlE RBLI Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang uur.

GRlFFlE RBLI Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang uur. l llllllll llllllllll Il l l l l lhl l Il1 Il1 RBLI 1-001 1 GRlFFlE m Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: burgemeester

Nadere informatie

d.d. E.P. de Milliano Msc Veiligheid, Handhaving en Toezicht (0164) Bestuurlijk domein

d.d. E.P. de Milliano Msc Veiligheid, Handhaving en Toezicht (0164) Bestuurlijk domein Gemeente fì Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Team Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

\\ll\ lll \Il\ llll lllll ll\l l\ll\\ ll ll lllll \\lil 11\l\ llll ll\

\\ll\ lll \Il\ llll lllll ll\l l\ll\\ ll ll lllll \\lil 11\l\ llll ll\ \\ll\ lll \Il\ llll lllll ll\l l\ll\\ ll ll lllll \\lil 11\l\ llll ll\ P\15-06168 Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Afwezig: Kopie aan: 9 februari 2015 Bergen op Zoom, Stadhuis Werkgroep Sociaal

Nadere informatie

CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november 2009.

CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november 2009. 11 Gemeente tente jfj jn. Bergen op Zoom GRIFFIE CBL09-0037 ^ope 0/ s CO CMSW "1 Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november. Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Gemeentejį^ Bergen op Zoom

Gemeentejį^ Bergen op Zoom W CBL15-0023 Gemeentejį^ Bergen op Zoom ļ Verslag auditcommissie 24 februari 2015 en 2 maart 2015 Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Afwezig: Oude Stadhuis Auditcommissie Leden: De heer Wijten (voorzitter),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 oktober 2014, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 oktober 2014, aanvang uur. Geme ---::>---~~ ~Bergen op Zoom GRIFFIE l llllllll llll llllll lll lllll llll llllll lllll lllll lllll llll llll RBL 14-0016 1 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom,

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

I._._~-~.""' 00 Controlerend 00 Rest I ~_,-=--

I._._~-~.' 00 Controlerend 00 Rest I ~_,-=-- '" ~~ Gemeente J ~.. ~. Bergen op Zoom 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon

Nadere informatie

n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL * P <0 o

n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL * P <0 o n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL09-0011.* P c\ *V VO "^RIFFIE O'SSStfJ}/ Besluitenlijst van de vergadermg van de commissie Mens en Maatschappij gehouden

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Besprekingsverslag. Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig:

Besprekingsverslag. Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Gemeente tente j\ tl Bergen Bergt op Zoom -etneente Bergen op Z, P113-03753 Reg datum 21/03/2013 3 Besprekingsverslag Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Afwezig: 3 september,18.00 uur. Collegekamer,

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 enlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. De heer Burggraaf verzoekt om agendapunt 11 als eerste te behandelen en

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

ìl Gemeente jf Bergen op Zoom

ìl Gemeente jf Bergen op Zoom ìl Gemeente jf Bergen op Zoom I Aandeledenenduoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom!ll Uw kenmerk Ons kenmerk U14-002069 Uw brief Beh. door L.J.L. de Vos Onderwerp: Voortgang actiepunten

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003. GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Afwezig met kennisgeving: Adviseurs: Namens het college: Namens de griffie: Secretaris:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon

Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon gemeente Den Helder Raadsvoorstel Registratienummer: Portefeuillehouder: J. Boskeljon Van afdeling: Griffie Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar: R. De Jonge Rapport van de Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

2 5" ÁPR. ~20öl13

2 5 ÁPR. ~20öl13 ~ ~ ~ j Geme Bergen ZO'@M\DSVERGADERING 2 5" ÁPR. ~20öl13 d.d. \";eslissing:...;..=.~,._--- 1""'11' 1111""11 '" 11111 1111111111 111111111111111 "" "" RBl13-0008 GRIFFIE. C,1 IA ~.="'l,_jl;.,.v\=-=- -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

1 7 JAN. 20K. Gemeente fj Bergen op Zoom. Nr. Actiepunten commissie Burger en Bestuur d.d. Streefdatum. Behandeling/Ge realiseerd

1 7 JAN. 20K. Gemeente fj Bergen op Zoom. Nr. Actiepunten commissie Burger en Bestuur d.d. Streefdatum. Behandeling/Ge realiseerd ïĥ Gemeente fj Bergen op Zoom I Aan de leden en duoburgerleden U14-000653 van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk Uw brief Beh. door L de Vos Onderwerp: Voortgang actiepunten commissie

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers F.S.A. Wissink mr. W.A.R. Visser

Nadere informatie

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D .. ;j ' I.D Gemeente Ber --::>- ~ AADSVERGADERING dpj Zoom 0 1 MA AH 2012 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom I Aan de leden van de raadscommissie Mens en Maatschappij van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U13-019740 Datum û *\ DEC. Uw brief Ben. door D. van Gooi

Nadere informatie

Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^

Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^ Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^ CBL07-0007 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur gehouden op 23 januari 2007. Aanwezig: Voorzitter: Leden:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepa1sw.~jaf 0' 0' ŒI ŒI ŒI

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepa1sw.~jaf 0' 0' ŒI ŒI ŒI ;j J Geme Bergen op Zoom ---:::::>- ~ 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111II Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

13 SEP Getneente Jf Bergen op Zoom RVB d.d

13 SEP Getneente Jf Bergen op Zoom RVB d.d RVB07-0078 Getneente Jf Bergen op Zoom d.d 13 SEP. 2007 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Voorstel tot het nemen van een voorhjefreidingsbesluit ten behoeve van het herstel

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom RBL15-0033 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 24 september 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester: dr. FA. Petter

Nadere informatie

l llllllll Il lllllll llll lllll

l llllllll Il lllllll llll lllll l llllllll Il lllllll llll lllll 111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel _I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

RAADSVERGADERING ~ ~ ~ Het raadsvoorstel is in overleg met BWB (belastingsamenwerking West-Brabant) tot stand gekomen.

RAADSVERGADERING ~ ~ ~ Het raadsvoorstel is in overleg met BWB (belastingsamenwerking West-Brabant) tot stand gekomen. :dl Gerne. Bergen RAADSVERGADERING d.d. 2 7 SEP. 2012 Mf1ffl: 1.11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 t L_, _ Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang uur. Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: voorzitter : dr. F.A. Petter de dames: C. Elion-Valter, A.E.J.

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 4 november 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 februari 2019, aanvang 19:30 uur. Drs. A.F.M.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 februari 2019, aanvang 19:30 uur. Drs. A.F.M. Gemeente Bergen op Zoom RBL19-0011 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 februari 2019, aanvang 19:30 uur. VOORZITTER: burgemeester dr. F.A. Petter AANWEZIG:

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom 2 2 NOV, 2007 > / Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Gewijzigd

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom CBL07-0029 t Griffie Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke dienstverlening & Cultuur gehouden op 19 juni. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Namens het

Nadere informatie

2. Vaststellen besprekingsverslag vergadering Werkgroep Sociaal Domein d.d. 26 augustus 2014

2. Vaststellen besprekingsverslag vergadering Werkgroep Sociaal Domein d.d. 26 augustus 2014 ~ IL,; Gemeente ---:::>--- 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Pl14-13939 Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig : Afwezig : Kopie aan: 16 september 2014 Bergen op Zoom, Stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 30 januari 2014, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 30 januari 2014, aanvang uur. Geme ---~IFFIE ~ ~ J Bergen op Zoom 1IIIInUllln~~~ 11~~J~~lm ImlUIIII J Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 30 januari 2014, aanvang 18.30 uur. VOORZITTER:

Nadere informatie

Gemeente eente tl Eergen op Zoom

Gemeente eente tl Eergen op Zoom \^ itj Gemeente eente tl Eergen op Zoom Eenheid: CBL03-0003 l l GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 17 maart Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII - 29 24 mei 2016 onderwerp Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 zaakkenmerk Inleiding In februari 2012 heeft de gemeenteraad de Verordening

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee RAADSVERGADERit\!C d.d 2!. 1 UNI 2013 llli iiiii iii iii iii iiii i iiiiiiiiiiuiiiiiinlmlmiü~illl '.. - ---- _ c.q ~ ~ avz """' RVB13-004 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 15 februari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003. GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Afwezig met kennisgeving: Adviseurs: Namens het college: Namens de griffie:

Nadere informatie

26 JÜNi Verkeer en Vervoer - 7

26 JÜNi Verkeer en Vervoer - 7 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Budget ten behoeve van de realisering van een onbewaakte overkapte rijwielstalling bij het NS-station SROB/6/42 Sector 26 JÜNi 26 Verkeer

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008 Aanwezig Commissieleden: de dames Boom, Van Boxtel, Vos, Zondervan en de heren Klinkhamer, T. Flens, Buijs Van der Heijden. Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr. Monen, dhr.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom Gemeente fj Bergen op Zoom I Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Gemeente t} Bergen op Zoom

Gemeente t} Bergen op Zoom Gemeente t} Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Afwijzing van een verzoek om planschade in verband met het bestemmingsplan "Het Fort/Zeekant" SROB/05/069 Sector : Ruimtelijke

Nadere informatie