Verslag infosessie eengemaakt bibliotheeksysteem 22 maart 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag infosessie eengemaakt bibliotheeksysteem 22 maart 2017"

Transcriptie

1 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart Verslag infosessie eengemaakt bibliotheeksysteem 22 maart 2017 Deelnemers 1 Inleidende presentatie 2 Vragen 3 1. Hoe is het bestek opgebouwd? 3 2. Wat wordt verwacht van de offerte? 4 3. Hoe wordt de offerte beoordeeld? 4 Prijsopgave 4 Planning en projectaanpak 4 4. Wat is de verdere planning? 6 Deelnemers Paul Lucassen - Manager Development and Technology Marcel Wijngaard - Productmanager Nander Lankhorst Salesmanager Ellen Hartman Library Consultant Joep Bastiaans Senior Accountmanager Paul Clemens - development manager Infor Christoph Vereecke - chief commercial officer Cevi Filip Trenson - sales manager Infor Tom Sørensen, Lead Architect Library & Learning John Hahn Pedersen, Bid Manager, Commercial & Legal Services Cevi / Infor Cevi / Infor Cevi / Infor Systematic Systematic Henrik Bang, Senior Manager Business Development, Library & Learning Systematic Geert Huysmans: Ciblis, COO Tom Tabruyn: Ciblis, Head of Development Jan Corthouts: Universiteit Antwerpen, Head of Library Automation Evy De Wulf Business Consultant LIBISnet Gijs Noels Business Consultant LIBISnet Bart Peeters Hoofd Uitbating LIBIS Jo Rademakers Diensthoofd LIBIS Ciblis-Cipal-UA-Imec Ciblis-Cipal-UA-Imec Ciblis-Cipal-UA-Imec Alle deelnemers gaan akkoord met mondelinge toelichting in het Engels gedurende de meeting. Tijdens de meeting wordt de inleidende presentatie zowel in het Nederlands als in het Engels geprojecteerd. Vragen kunnen worden gesteld in het Nederlands of het Engels.

2 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart Behoudens andersluidend aangegeven door de Aanbestedende Dienst, zal de informatie verstrekt in dit verslag geacht worden overeen te stemmen met de bepalingen van het Bestek. In geval van tegenstrijdigheid, primeert het Bestek. Inleidende presentatie Zie bijlage.

3 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart Vragen 1. Hoe is het bestek opgebouwd? Vraag: Kunnen we over het bestek in de tweede vragenronde nieuwe vragen stellen of moeten ze voortbouwen op de vragen uit de eerste vragenronde. Antwoord : In de tweede vragenronde mogen nieuwe vragen worden gesteld. Vraag : Biedingsleidraad p.30: De beoordeling van de vier subcriteria zal door de Aanbestedende Dienst gebeuren aan de hand van een (per subcriterium en desgevallend subsubcriterium afzonderlijke) beschrijvende en samenvattende nota, opgesteld door de Kandidaat (zie 3.3). De Kandidaat gaat hierbij grondig en gedetailleerd te werk. De eerste en de tweede zin lijken wat tegenstrijdig. Antwoord: we bedoelen niet dat er een extra samenvattende nota per sub- of subsubcriterium moet zijn, we vragen een duidelijk, grondig en to the point (en dus geen te uitvoerig) antwoord per vraag. Met duidelijk bedoelen we ook geen te vage verwijzingen naar bijlagen, de verwijzing dient specifiek te zijn. Vraag: De planning is in grote lijnen 6 maanden per fase? Antwoord : Ja, dat is de voorgestelde planning. De Kandidaten kunnen een scherpere planning voorleggen, mits wordt onderbouwd dat die realistisch en haalbaar is. Een scherpere planning die als realistisch en haalbaar wordt beoordeeld, kan aanleiding geven tot een betere score op het subcriterium Planning en projectaanpak. Vraag: (Over de minimale eisen) Kan je aangeven dat je bijv. 90% van een functionaliteit hebt? Antwoord: Neen. Een dergelijk niveau van granulariteit is niet voorzien in het antwoordformulier. Minimale vereisten heb je, of heb je niet. Als het niet 100% nu klaar is, dan zet je pas een 1 in een volgende fase. Vraag: (Over de term sheet, intellectuele rechten van ontwikkelingen) Wat gebeurt met de intellectuele rechten van de software die wordt ontwikkeld in samenwerking met Cultuurconnect? Antwoord : De term sheet contractuele bepalingen stelt in artikel 16.4 dat In geval de Opdracht de ontwikkeling van nieuwe producten, procédés, systemen, programma s, software,... op vraag (en op maat) van de Opdrachtgever met zich mocht brengen (hierna Werkproducten ), dan wordt de Opdrachtgever hiervan, en van de daarvan afgeleide producten, van rechtswege eigenaar en de vergoedingen betaald onder de Overeenkomst dekken de overdracht van de intellectuele eigendomsrechten in deze Werkproducten en de daarvan afgeleide producten. De dienstverlener kan hierop opmerkingen formuleren en wijzigingen voorstellen, alsook toelichten welk (financieel) voordeel deze gebeurlijke wijzigingen zouden opleveren in hoofde van de aanbestedende dienst (zie Biedingsleidraad, 4.6 Suggesties betreffende het contractueel kader). De aanbestedende dienst is zeker bereid om samen na te denken over afwijkende of

4 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart alternatieve scenario s die voldoende comfort bieden voor de dienstverlener enerzijds, maar anderzijds zeker ook voldoende garantie bieden aan de aanbestedende dienst in termen van onafhankelijkheid en continuïteit. 2. Wat wordt verwacht van de offerte? Geen vragen. 3. Hoe wordt de offerte beoordeeld? Prijsopgave Vraag: (Over de bijlage Antwoordformulier Prijsopgave) Is er een automatische berekening van de jaarlijkse kost voor onderhoud? Antwoord: Ja, voor onderhoud is een aparte kolom elk volgend jaar voorzien in de tabel, en de totalen van die kolom worden automatisch berekend in de tab voor de Totaalprijs. Wie afwijkt van de voorgestelde planning (en dus een scherpere planning vooropstelt), zal eventueel manueel aanpassingen moeten doen in de tab Totaalprijs. Vraag: (Over de bijlage Antwoordformulier Prijsopgave, migratie) Bij de berekening van de eenheidsprijs per migratie houden jullie geen rekening met het feit of je van je eigen systeem vertrekt of niet? Antwoord: We willen inderdaad een eenheidsprijs per migratie, los van de systemen waaruit wordt gemigreerd. We weten immers niet hoeveel bibliotheken er daadwerkelijk zullen aansluiten op het EBS. Er is wel een onderscheid tussen een bibliotheek van type a (op het PBS) en een bibliotheek van type b (niet op het PBS). Vraag: (Over de bijlage Antwoordformulier Prijsopgave, migratie) Moeten de dienstverleners de eenheidsprijs van een migratie schatten nog voor de migratie van de 4 systemen in de POC? Antwoord: Ja, inderdaad. We gaan ervan uit dat alle dienstverleners voldoende ervaring hebben met migratie (los van de systemen waaruit wordt gemigreerd) om een eenheidsprijs te kunnen maken. Planning en projectaanpak Vraag: (Over Planning en projectaanpak, migratiegolven) Betekent dat dat de mogelijkheid voorzien is dat in een migratiegolf bibliotheken uit verschillende PBS-en kunnen zitten? Of is een migratiegolf één PBS en enkele losse bibliotheken? Antwoord: Het principe is dat per migratiegolf 1 PBS aan bod komt. Er zal geen mix zijn van bibliotheken uit verschillende PBS-en in eenzelfde migratiegolf. Vraag: (Over Planning en projectaanpak en Term sheet contractuele bepalingen, acceptatiemomenten) Wat is het acceptatiemoment van ontwikkelingen voor de proof of concept en eerste migratiegolf?

5 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart Antwoord: Zie artikel 20 van de Term sheet contractuele bepalingen: In de Overeenkomst tussen de Opdrachtgever en de Dienstverlener worden afdwingbare data voor de acceptaties vastgesteld. De fase Inrichting en proof of concept wordt provisioneel geaccepteerd Elke migratiegolf krijgt 3 subfasen van acceptatie: Operationele acceptatie: niet later dan 1 maand voorafgaand aan de geplande inproductiestelling Voorlopige oplevering: Niet vroeger dan na 2 maanden inproductiestelling en niet later dan 5 Definitieve oplevering: Ten vroegste 12 maanden na voorlopige oplevering Vraag: (Over Planning en aanpak en Term sheet contractuele bepalingen, acceptatiemomenten) Het contract kan worden stopgezet wanneer er geen acceptatie is van de Proof of concept? Antwoord: Inderdaad. Hetzelfde geldt voor de acceptatie van de eerste migratiegolf. Zie art. 20.2, alinea 4 van de Term sheet contractuele bepalingen. Vraag: (Over Planning en aanpak, Proof of concept) Wat verstaan jullie onder stresstesten, moet de stresstest op een geconfigureerd systeem, op welke schaal? Antwoord: De dienstverlener moet hiervoor zelf een strategie opstellen en aantonen dat de strategie voldoet (bv. load balancer inrichten die load kan verdelen over x instanties, horizontaal en verticaal schalen, enz.). Probeer voor de schaal rekening te houden met de volumes die worden gegeven in het bestek. Bijkomend kunnen we nog volgende informatie geven over de SIP2-load van de grootste bibliotheek (Antwerpen): ongeveer SIP2-berichten op een drukke dag (woensdag) ongeveer SIP2-berichten per week Als we dit op basis van het lenersaantal van Antwerpen ( leners = 5%) extrapoleren naar Vlaanderen (1,5 miljoen leners), komen we op 3,2 miljoen SIP2-berichten op een drukke dag en 15,6 miljoen SIP2-berichten per week. Hierbij gaan we ervan uit dat alle bibliotheken self-service automaten hebben, wat (nog) niet zo is. Vraag: (Over beoordeling gunningscriteria) Wat is het verschil tussen goed en zeer goed in de scores van de beoordeling van de functionele en niet-functionele vereisten? Antwoord: We scoren voor elke vraag het antwoord van de dienstverlener waarbij hij de kwaliteit van zijn oplossing aantoont. We gebruiken hierbij de verschillende elementen van kwaliteit van software (ISO 25010). Ook de kwaliteit van het antwoorden zelf (mate waarin het antwoord volledig en duidelijk is) is van belang. Goed is voldoende, Zeer goed is sterker, bv. de oplossing is zeer compleet, zeer gebruiksvriendelijk, zeer performant, zeer modulair,... Vraag: (Over beoordeling gunningscriteria) Zijn er scenario s om de gebruiksvriendelijkheid te demonstreren? Antwoord: Alle vragen naar de kwaliteit van de oplossing (functionele vereisten, niet-functionele vereisten en projecten) en scenario s voor productdemonstratie worden ook beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid (usability is een van de elementen van kwaliteit van software (ISO 25010)). Bij de niet-functionele vereisten is er bovendien ook een hoofdstuk

6 EBS - Verslag informatievergadering 22 maart Interface dat specifiek ingaat op minimale eisen (bv. responstijden, Nederlandse taal, ) en vragen over de kwaliteit van de interface (bv. navigatie-architectuur, foutberichten, ). Vraag: (over Functionele vereisten, Collectie) Moet het EBS het Open Vlacc datamodel gebruiken? Antwoord: Zoals in de vereisten vermeld (zie F-CO-CA-MI.2.) moet het bibliografisch formaat zo kunnen worden ingesteld dat het minstens alle velden (inclusief leader, controlevelden, indicatoren) kan bevatten uit het MARC21-gebaseerde Open Vlacc dataformaat (zie Open Vlacc dataformaat ) en één of meer velden voor lokale onderwerpen. De labels in de user interface voor invoer moet niet MARC21 zijn. Vraag: (over PR2 Lidmaatschap en uitlenen in samenwerkingsvormen van bibliotheken) Kan een bibliotheek 3 jaar in een bepaalde groep zitten en er dan weer uitstappen? Antwoord: Ja, dat moet mogelijk zijn. Bij PR2 staat vermeld: Dit impliceert dat de configuratie gaandeweg steeds zal wijzigen. Er zullen nieuwe groepen gevormd worden, er zullen bibliotheken uit een groep stappen en tot een andere groep toetreden, er zullen groepen evolueren van een samenwerkingstype Groep 2 naar een Groep 3,... De dienstverlener dient hiermee om te kunnen gaan. Vraag: (over PR8 Naar een koppeling met de gemeentelijke boekhouding) Hebben jullie een idee over het aantal gemeentelijke boekhoudsystemen? Hebben jullie een idee over het systeem waarmee de piloot moet uitgevoerd worden? Antwoord: Nee, er zijn veel systemen in omloop. Het project gaat enkel om een piloot met één gemeente en één boekhoudsysteem. Er is nog geen piloot bepaald. 4. Wat is de verdere planning? Vraag: Wat kunnen we verwachten van de onderhandelingen? Hoeveel rondes, wordt er een BAFO gevraagd? Antwoord: Er is geen beperking gesteld op het aantal mogelijke onderhandelingsronden. Op grond van de resultaten van de beoordeling van de eerste offertes kunnen dienstverleners uitgenodigd worden om deel te nemen aan één of meerdere onderhandelingsronden. Zij kunnen dan worden gevraagd om een gewijzigde offerte in te dienen, met het oog op optimalisatie van de eerste offertes die hoe dan ook steeds het vertrekpunt van onderhandelingen vormen. De onderhandelingen kunnen alle aspecten van de opdracht beslaan, zowel aspecten die in het kader van de beoordeling op basis van de gunningscriteria effectief gescoord worden (prijs, planning en projectaanpak, kwaliteit van de oplossing), als aspecten die op zich geen deel uitmaken van de beoordeling van de offertes op basis van de gunningscriteria (zoals bijv. eenheidsprijs voor de inzet van verschillende profielen,...). Zie verder ook 2.8 van de Biedingsleidraad.

EBS - Vragenronde 1 1. Biedingsleidraad 1. Functionele vereisten 2. Term sheet contractuele bepalingen 5. Bijlagen 6

EBS - Vragenronde 1 1. Biedingsleidraad 1. Functionele vereisten 2. Term sheet contractuele bepalingen 5. Bijlagen 6 EBS - Vragenronde 1 1 Vragenronde 1 Biedingsleidraad 1 Functionele vereisten 2 Term sheet contractuele bepalingen 5 Bijlagen 6 Behoudens andersluidend aangegeven door de Aanbestedende Dienst, zal de informatie

Nadere informatie

Infosessie bestek EBS. 22 maart 2017

Infosessie bestek EBS. 22 maart 2017 Infosessie bestek EBS 22 maart 2017 Disclaimer Behoudens andersluidend bericht van de Aanbestedende Dienst, zal de toelichting verstrekt tijdens de infosessie geacht worden overeen te stemmen met de bepalingen

Nadere informatie

RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM

RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM Haalbaarheidsstudie Consolidatie Bibliotheeksystemen RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM 24 november2015 Karin Zwiggelaar VRAAGSTELLING Onderzoek haalbaarheid Vlaams geconsolideerd biebsysteem.

Nadere informatie

EBS - Vragenronde 2 1. Deel 1: Biedingsleidraad 1. Deel 2.1 Context 2. Deel 2.2 Planning 5

EBS - Vragenronde 2 1. Deel 1: Biedingsleidraad 1. Deel 2.1 Context 2. Deel 2.2 Planning 5 EBS - Vragenronde 2 1 Vragenronde 2 Deel 1: Biedingsleidraad 1 Deel 2.1 Context 2 Deel 2.2 Planning 5 Deel 2.3 Functionele vereisten 6 F-CO. Collectie 6 F-PA. Leners 8 F-CI. Circulatie 8 F-LI. Lijsten,

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering

Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering Gain Automation Technology Specialist in technische en industriële automatisering Inleiding Ontwikkeling KPI-dashboard Voorbeelden Samenvatting Even voorstellen Paul Janssen: Senior Technical Consultant

Nadere informatie

Fedict/2013/M934/Webanalytics tools ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG WEBANALYTICS TOOLS Q & A

Fedict/2013/M934/Webanalytics tools ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG WEBANALYTICS TOOLS Q & A Q & A 1. Onderaan pagina 17 van dit bestek staat dat wij op simpele aanvraag toegang kunnen krijgen tot een gereserveerde ruimte waar de te migreren rapporten kunnen worden geconsulteerd. Welke procedure

Nadere informatie

Infosessie Eengemaakt BibliotheekSysteem. 2 mei 2017

Infosessie Eengemaakt BibliotheekSysteem. 2 mei 2017 Infosessie Eengemaakt BibliotheekSysteem 2 mei 2017 Agenda 1. Verwelkoming 2. Stand van zaken (10u) 3. Aanbestedingsprocedure en opbouw van het lastenboek (10u05) 4. Functionele vereisten (10u20) 5. Pauze

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Aanbesteden van ICT: de business case

Aanbesteden van ICT: de business case Regionale bijeenkomsten Nevi en Pianoo.....< ICT, met de i van inkoop! Aanbesteden van ICT: de business case Mr J.A. (John) Konijn 24 maart 2009. Voorstel agenda Kennismaking Inventarisatie thema s en

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels.

In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels. Verbindingsmodel IV Serviceketen Theo Thiadens en Adri Cornelissen In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels. Verbindingsmodel IV Serviceketen Theo Thiadens Alleen een organisatie die

Nadere informatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie Syfadis Suite LMS & Talent applicatie FERN : digitaal leren op werkvloer E books Library Learning Management SyfadisLearning & Talent suite Learning Content management & authoring Performance Support Feiten

Nadere informatie

Invloed van IT uitbesteding op bedrijfsvoering & IT aansluiting

Invloed van IT uitbesteding op bedrijfsvoering & IT aansluiting xvii Invloed van IT uitbesteding op bedrijfsvoering & IT aansluiting Samenvatting IT uitbesteding doet er niet toe vanuit het perspectief aansluiting tussen bedrijfsvoering en IT Dit proefschrift is het

Nadere informatie

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden:

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden: 10-08 DIRECTIE B-ST.41 - - Uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) Datum AB2016. foto locatie 13-7-2016 Station SCHELLEBELLE: Broodautomaat in automaten-nis van het station van Schellebelle Geachte, Om het commercieel

Nadere informatie

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl

Titel Voorbeeld Offerte. 1 appalti.nl Titel Voorbeeld Offerte 1 appalti.nl USB-stick Op de USB-stick treft u de volgende documenten aan: Document 1 Document 2 Document 3 2 appalti.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 2. DIENSTEN... 6 3. PROJECTPLANNING

Nadere informatie

Perinataal SchakelPunt

Perinataal SchakelPunt Perinataal SchakelPunt Versie: 0.3 Perinataal SchakelPunt Huidige situatie en achtergrond Bij de zorgverlening rond de zwangerschap zijn veel verschillende professionals betrokken en vindt er regelmatig

Nadere informatie

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017 Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk 17.017200 d.d. 18 mei 2017 Bezoekadres Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Marktonderzoek ICT Strategische

Nadere informatie

Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011

Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011 Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011 Geachte heer, mevrouw, Gemeente Amersfoort is in 2010 gestart met het project AmersfoortBreed.

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard so3ware voor het op6maliseren van het verkoop- proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

BIEDINGSFORMULIER. Artikel 1. Voorwerp. Artikel 2. Geldigheid biedingen

BIEDINGSFORMULIER. Artikel 1. Voorwerp. Artikel 2. Geldigheid biedingen BIEDINGSFORMULIER Artikel 1. Voorwerp De stad biedt openbaar aan, onder de vorm van gesloten digitale biedingen, het recht tot uitbating van het maandelijks marktevenement Woensdagse Brocantemarkt op de

Nadere informatie

Kennis verbindt: Stand van zaken bij OCLC

Kennis verbindt: Stand van zaken bij OCLC OCLC Contactdag 12 oktober 2017 Kennis verbindt: Stand van zaken bij OCLC Ellen Hartman Library Consultant Frank van Klaveren Team Lead Professional Services DE REIS VAN IDEE NAAR FUNCTIONALITEIT Samenwerken

Nadere informatie

Jaarproject programmeren bij LORE

Jaarproject programmeren bij LORE Jaarproject programmeren bij LORE Elke onderzoeksgroep heeft een eigen karakter en vereisten. Zo ook met LORE. Opdat je zou weten wat we van je verwachten maar ook wat je van ons mag verwachten, hebben

Nadere informatie

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Conceptnota ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur, wijze van

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard software voor het optimaliseren van het verkoop-proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

Verslag infosessie bestek Bibliotheekportalen 3.0

Verslag infosessie bestek Bibliotheekportalen 3.0 1 Verslag infosessie bestek Bibliotheekportalen 3.0 Inhoud Deelnemers 1 Inleidende presentatie 2 Vragen 2 1. Hoe is het bestek opgebouwd? 2 2. Inhoud van de Opdracht? 3 Toptaken (context en situering)

Nadere informatie

Erratum 3 bij het bestek CD000330 raamovereenkomst voor het inhuren van externe bijstand

Erratum 3 bij het bestek CD000330 raamovereenkomst voor het inhuren van externe bijstand Bestek CD000330 ERRATUM 3 raamovereenkomst voor het inhuren van externe bijstand Erratum 3 bij het bestek CD000330 raamovereenkomst voor het inhuren van externe bijstand Het aantal percelen waarop ingediend

Nadere informatie

Inhoud. Introductie ORTEC TRP. Klant voorbeelden. Roadmap 3-11-2011 2

Inhoud. Introductie ORTEC TRP. Klant voorbeelden. Roadmap 3-11-2011 2 Inhoud Introductie ORTEC TRP Klant voorbeelden Roadmap 3-11-2011 2 Introductie ORTEC TRP 3-11-2011 3 Wat is tactisch plannen? Voorbeelden Verdeling werk over medewerkers Bepaling belever-/bezoekdagen klanten

Nadere informatie

Zendesk. Praktische handleiding tot de online helpdesktool

Zendesk. Praktische handleiding tot de online helpdesktool Zendesk Praktische handleiding tot de online helpdesktool Auteur: Evelien Vanderschueren Laatste aanpassing: mei 2017 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2 1 HET ONLINE HELPDESKPORTAAL... 3 1.1 HOE SURFEN NAAR

Nadere informatie

Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 mei 2017 Overzichtslijst

Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 mei 2017 Overzichtslijst Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 mei 2017 Overzichtslijst Aanwezigheden Aanwezig: Franky Loveniers Koen Palinckx Martine De Regge Liliane De Cock Bestuurders Verontschuldigd:

Nadere informatie

Tactisch plannen Peter de Haan

Tactisch plannen Peter de Haan Tactisch plannen Peter de Haan Even voorstellen U Peter de Haan Universiteit Twente Toegepaste Wiskunde ORTEC Sen. Solution Architect 2 Agenda Wat is tactisch plannen Voorbeelden van tactisch plannen Hoe

Nadere informatie

11 mei Voor de digitale economie

11 mei Voor de digitale economie 11 mei 2016 Voor de digitale economie Op 11 mei 2016 organiseert Nederland ICT voor het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR) een ICT Haalbaarheidstoets over de aanbestedingsstrategie van

Nadere informatie

Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht.

Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht. Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht.

Nadere informatie

INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18

INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18 INFORMATIESESSIE AANKOOP O&O OPTIMOWAGEN 4/10/18 OPTIMO? VS. Optical sorting plant 3 HET OPTIMO VOORDEEL collection kilometers transport kilometers mono 3 fractions mono 5 fractions optimo 5t mean load

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Microsoft Dynamics 365 / Office 365

Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Microsoft Dynamics 365 / Office 365 Jeroen Paters Sales & Business Development Dynamics 365 Mobile : +31 (0) 6 2953 1467 E-mail: jeroen.paters@prodware.nl Agenda Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM)

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 20/08/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting Slachtofferhulp Nederland 472213272 PallasAthenedreef

Nadere informatie

Conceptnota. Beheersysteem voor vorming, training en opleiding Brandweer CDA002000

Conceptnota. Beheersysteem voor vorming, training en opleiding Brandweer CDA002000 Conceptnota Beheersysteem voor vorming, training en opleiding Brandweer CDA002000 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur,

Nadere informatie

De Do s en Don ts bij de migratie van verouderde procesbesturing- en automatiseringssystemen

De Do s en Don ts bij de migratie van verouderde procesbesturing- en automatiseringssystemen De Do s en Don ts bij de migratie van verouderde procesbesturing- en automatiseringssystemen Klaas Venema, Consultant Imtech Even voorstellen Klaas Venema, Consultant Imtech Industrial Services 30 jaar

Nadere informatie

Antwoord 1: Bij de selectie van de inschrijvers zijn uitsluitend de in sectie 10.2 van het bestek vermelde criteria van belang.

Antwoord 1: Bij de selectie van de inschrijvers zijn uitsluitend de in sectie 10.2 van het bestek vermelde criteria van belang. Vraag 1: In sectie 3 "Voorwerp van de opdracht" staat het volgende te lezen: "De inschrijver dient overtuigend aan te tonen dat hij beschikt over grondige kennis van EUbeleid en de redactionele knowhow

Nadere informatie

Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 februari 2016 Overzichtslijst

Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 februari 2016 Overzichtslijst Opdrachthoudende vereniging DIGIPOLIS Directiecomité van 17 februari 2016 Overzichtslijst Aanwezigheden Aanwezig: Franky Loveniers Martine De Regge Liliane De Cock Bestuurders Verontschuldigd: Koen Palinckx

Nadere informatie

Tritel - Productbeschrijving I-AM

Tritel - Productbeschrijving I-AM Tritel - Productbeschrijving I-AM Algemene beschrijving I AM is een platform voor Totaalcommunicatie. Gebruikers kunnen communiceren via chat, spraak en video, en daarbij is de beschikbaarheid van een

Nadere informatie

AB: Ja 15-2-2012. Ja 25-1-2012. Opdrachtgever: Henk Wolven

AB: Ja 15-2-2012. Ja 25-1-2012. Opdrachtgever: Henk Wolven Onderwerp: Aanbesteding accountantsdiensten (Programma van Eisen) Nummer: Bestuursstukken\968 Agendapunt: 8 DB: Ja 9-1-2012 BPP: Nee Workflow Opsteller: Eenje van Wijngaarden, 0598-693899 Financiële en

Nadere informatie

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD AANBESTEDINGSNUMMER: 2012/S 205-337609 Aanbestedende

Nadere informatie

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Openbare procedure Opdrachtgever Open Universiteit Datum 15 februari 2016 Kenmerk U2015/7006 Status Definitief blad: 2/7 Bestek Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

INTEGRATIE EN MIGRATIE

INTEGRATIE EN MIGRATIE INTEGRATIE EN MIGRATIE Gert Jan Jacobse - Sr. Consultant End Users, Priva Copyright Priva Integratie en migratie houden uw gebouwbeheersysteem als bedrijfsmiddel actueel. Copyright Priva LEVENSDUUR STERK

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Masterplan voor de rivieren van Colombia Datum: 3 december 2013 In deze nota van inlichtingen geeft de aanbestedende dienst antwoord op de in kader van de hierboven

Nadere informatie

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur 2016/HFB/OA/32615 Aankopen van van elektrische voertuigen Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur Informatievergadering op 11/08/2016 om 13u30 in lokaal 4.E.12 van het Boudewijngebouw Disclaimer :

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemene voorwaarden van Stellema verzekeringen 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Stellema Verzekeringen, G. Bleekerstraat 1a, 9291 BS te Kollum bedoeld. 1.2 Deze algemene voorwaarden zijn

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1

Algemene voorwaarden. versie 130215 - Algemene Voorwaarden van Eveas Verzekeringen 1 1. Algemeen 1.1 Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over Financiële Dienstverlener, wordt Eveas Verzekeringen, geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17078376,Stationsstraat

Nadere informatie

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary

1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary 1. Work Breakdown Structure en WBS Dictionary CUSTOMER migratie Management Technische Transitie Meetings Status Reporting Administratie Technisch Upgegrade Systemen (3-tier) Delta Analyse & Functioneel

Nadere informatie

Testverslag zelfbedieningsautomaten tijdens de proof of concept van het Eengemaakt Bibliotheeksysteem

Testverslag zelfbedieningsautomaten tijdens de proof of concept van het Eengemaakt Bibliotheeksysteem Testverslag zelfbedieningsautomaten tijdens de proof of concept van het Eengemaakt Bibliotheeksysteem november 2018 Cultuurconnect voerde tijdens de POC-fase van het EBS de volgende testen uit, in samenwerking

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

PBS werkdocument opkuis

PBS werkdocument opkuis PBS werkdocument opkuis 16/06/17 INHOUD WOORD VOORAF... 1 WAT IS ER ONDERTUSSEN AL GEBEURD... 2 GEPLANDE ACTIES... 2 1 Schrappen van records zonder plaatskenmerk... 2 2 Nakijken records zonder identificatienummers...

Nadere informatie

C a s e S t u d y E l k o f i n C o n t a c t i n f o r m a t i e

C a s e S t u d y E l k o f i n C o n t a c t i n f o r m a t i e C a s e S t u d y E l k o f i n C o n t a c t i n f o r m a t i e Koen Piers Boudewijnlaan 1 Ondernemingsnr. 0808.450.557 0486/666.543 3590 Diepenbeek Rekeningnr. 979-5766597-49 koen@aurealis.be België

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Bibliotheken, provincies en Cultuurconnect werken aan één bibliotheeksysteem voor Vlaanderen

Bibliotheken, provincies en Cultuurconnect werken aan één bibliotheeksysteem voor Vlaanderen Bibliotheken, provincies en Cultuurconnect werken aan één bibliotheeksysteem voor Vlaanderen Klaar Leroy en Johan Mijs, Cultuurconnect Ik ben lid van de bibliotheek en ik neem mee: vijf dvd s, twee romans,

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

Tot nu wat nu? Oktober-november 2017

Tot nu wat nu? Oktober-november 2017 Tot nu wat nu? Oktober-november 2017 Eengemaakt bibliotheeksysteem 1. 2. 3. 4. Aanbestedingsprocedure Gunningsbeslissing Wat nu? Veelgestelde vragen Aanbestedingsprocedure Aanbestedingsprocedure 17 december:

Nadere informatie

Campus Kortrijk Weide - ZWEMBAD raadscommissie oktober 2015

Campus Kortrijk Weide - ZWEMBAD raadscommissie oktober 2015 Campus Kortrijk Weide - ZWEMBAD raadscommissie oktober 2015 Wat? GR beslissing omtrent : 1.Formele sluiting van de dialoog 2.Goedkeuren van het bestek 3.Goedkeuren van de DBFMO-overeenkomst 4.Goedkeuren

Nadere informatie

Slimme straatverlichting voor de stad van morgen

Slimme straatverlichting voor de stad van morgen Slimme straatverlichting voor de stad van morgen Organisatie van technologisch geïnspireerde bedrijven in België Aeronautics, Space, Security & Defence industries 1800 lidbedrijven in 6 industrieën Building,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1. Algemene informatie. 2. Toegang tot de website DENA STABLES ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden. 1. Algemene informatie. 2. Toegang tot de website DENA STABLES ALGEMENE VOORWAARDEN I Algemene voorwaarden 1. Algemene informatie Behoudens uitdrukkelijke schriftelijke toestemming tot afwijking, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op alle contractuele relaties tussen enerzijds

Nadere informatie

140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden

140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden 140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden Referentienr Betreft Vraag Antwoord 1. Bijlage 5 en paragraaf 6.3, geschiktheidscri teria 2. Paragraaf 3.3, uitbreiding naar meer

Nadere informatie

Marktconsultatie Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch

Marktconsultatie Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch Versie 1.0 19 mei 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Voorwaarden... 3 1.2 De marktconsultatie... 3 1.3 Doel marktconsultatie...

Nadere informatie

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Project methodiek Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Inhoud 1 PROJECTMETHODIEK... 3 1.1 TIME-BOXING... 3 1.2 USER-STORIES EN STORY-POINTS... 3

Nadere informatie

22-9-2014. Onderwerp: Realisatie van een sportzaal en sporthal te Bladel. Amersfoort, 12 september 2014. Agenda. 1. Stand van zaken februari 2013

22-9-2014. Onderwerp: Realisatie van een sportzaal en sporthal te Bladel. Amersfoort, 12 september 2014. Agenda. 1. Stand van zaken februari 2013 Onderwerp: Realisatie van een sportzaal en sporthal te Bladel Amersfoort, 12 september 2014 M.A.J. (Marcel) Stuijts MSc, Directeur J.M.A. (Jolanda) van Grinsven BBA, Concern inkoper Agenda 1. Stand van

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

ICT-contracten en algemene voorwaarden

ICT-contracten en algemene voorwaarden ICT-contracten en algemene voorwaarden Voor de digitale economie De term ICT-contract staat nergens in de wet gedefinieerd. Je zou kunnen zeggen dat een ICTcontract een overeenkomst is tussen partijen

Nadere informatie

Tot nu wat nu? Winob-dag 7/11/2017

Tot nu wat nu? Winob-dag 7/11/2017 Tot nu wat nu? Winob-dag 7/11/2017 Eengemaakt bibliotheeksysteem 1. 2. 3. 4. Aanbestedingsprocedure Gunningsbeslissing Wat nu? Veelgestelde vragen Aanbestedingsprocedure Aanbestedingsprocedure 17 december:

Nadere informatie

DATAMANAGEMENT MET OPEN SOURCE

DATAMANAGEMENT MET OPEN SOURCE DATAMANAGEMENT MET OPEN SOURCE Bart Hansen Solution Architect bij TUI Jacob Hoeflaken Technology Leader bij Axians 1 WIE ZIJN WIJ? Jacob Hoeflaken Technology Leader Axians Integrated Solutions Bart Hansen

Nadere informatie

Aanbesteden van ICT: de business case

Aanbesteden van ICT: de business case Regionale bijeenkomsten Nevi en Pianoo.....< ICT, met de i van inkoop! Aanbesteden van ICT: de business case Mr J.A. (John) Konijn 20 april 2009. Voorstel agenda Business case Fasering in Aanbesteding

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned Renovatie rioolgemalen Lessons learned Introductie Koos Moraal - Landustrie Marleen Kempa Core Consulting Het project van Noorderzijlvest Hoofddoelstelling Het verbeteren van de functionaliteit van de

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO > HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO (bijlage 1) INVULFORMULIER

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 11 maart 2014 WOO: Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese

Nadere informatie

EDLnet: deelname van de Vlaamse gemeenschap

EDLnet: deelname van de Vlaamse gemeenschap EDLnet: deelname van de Vlaamse gemeenschap Mel Collier Hoofdbibliothecaris K.U.Leuven 10 december 2007 K. U. L E U V E N - Centrale Bibliotheek EDLnet Een thematisch netwerk binnen het econtentplus Programma

Nadere informatie

Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 2012

Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 2012 Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 202 De bedoeling van dit document is u om de voornaamste kenmerken van de producten en tarieven 202 van toepassing op de behandeling en uitreiking

Nadere informatie

Workshop Innovatie via overheidsopdrachten Hoe vraagspecificatie omschrijven gebruik van normen 22/10/2012. Presentatie Dirk Mons

Workshop Innovatie via overheidsopdrachten Hoe vraagspecificatie omschrijven gebruik van normen 22/10/2012. Presentatie Dirk Mons Workshop Innovatie via overheidsopdrachten Hoe vraagspecificatie omschrijven gebruik van normen 22/10/2012 Presentatie 1) Definitie en doel - Geheel van door de opdrachtgever opgestelde specificaties en

Nadere informatie

Marktconsultatie SIS. 16 juni 2017 Versie 1.0

Marktconsultatie SIS. 16 juni 2017 Versie 1.0 Marktconsultatie SIS 16 juni 2017 Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Functioneel onderzoek en aanbestedingsonderzoek... 3 1.2. Doel van de marktconsultatie... 3 2. Marktconsultatie... 4

Nadere informatie

Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw?

Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw? Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw? Informatie aan Zee - 2013 Bart Peeters Hoofd uitbating diensten - LIBIS Agenda Situering Evolutie bibliotheeksystemen Overzicht

Nadere informatie

Gemeente Brunssum. Na uw goedkeuring zal het criterium EMVI gecommuniceerd worden naar de Gegadigden bij het begin van de Dialoog.

Gemeente Brunssum. Na uw goedkeuring zal het criterium EMVI gecommuniceerd worden naar de Gegadigden bij het begin van de Dialoog. 30 november Gemeente Brunssum 2009 MEMO Gunning Aan: College van B&W en Gemeenteraad van Brunssum Van: Projectteam Urgent: Ja Gewenste actie: besluitvorming Onderwerp :Gunningscriteria Inleiding Het project

Nadere informatie

NOTA AANBESTEDINGSBELEID. feb. 2005

NOTA AANBESTEDINGSBELEID. feb. 2005 NOTA AANBESTEDINGSBELEID feb. 2005 1. Leeswijzer Deze nota begint met definities. De begrippen werk, levering en dienst worden omschreven, alsmede de verschillende aanbestedingsprocedures. Daarna komen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO TUSSEN :, auteur,, ENERZIJDS, EN, auteur, ANDERZIJDS, GELET OP HET FEIT DAT De auteurs besloten hebben om hun bekwaamheden en krachten te

Nadere informatie

Hoe ver moet je gaan?

Hoe ver moet je gaan? Hoe ver moet je gaan? Requirements verzamelen in agile John Copier; Marcel Steur 8 oktober 2015 Introductie Marcel + Qquest Informatica TU Delft Bedrijfskunde HSA + VU IT combineren met bedrijfskunde Qquest

Nadere informatie

Bijlage 8. Plan van Aanpak

Bijlage 8. Plan van Aanpak Bijlage 8 Plan van Aanpak 2 / 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Outline voor Plan van Aanpak... 4 2.1 Visie op projectaanpak... 4 2.3 Planning... 4 2.4 Constructie... 5 2.5 Logistiek... 6 2.6 Certificering...

Nadere informatie

FUNCTIONEEL ONTWERP. Documentversie 1 SORTEREN REGELS

FUNCTIONEEL ONTWERP. Documentversie 1 SORTEREN REGELS FUNCTIONEEL ONTWERP Documentversie 1 SORTEREN REGELS Titel : Sorteren regels Opdrachtgever : Exact Software Printdatum : 12-8-13 13:48:00 Versie : 1 Versiedatum : 18 juli 2010 Wijzigingsregister Versie

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

Van 6 weken naar 6 minuten. met. OpenSource. Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl

Van 6 weken naar 6 minuten. met. OpenSource. Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl Van 6 weken naar 6 minuten met OpenSource Jan-Taeke Schuilenga Infrastructuur Architect Jantaeke.schuilenga@duo.nl Wat is DUO? Uitvoeringsorganisatie van Ministerie van OCW - Studiefinanciering - Bekostiging

Nadere informatie

Inlichtingenbijeenkomst Europese aanbesteding mammografen. Amersfoort, 13 december 2016

Inlichtingenbijeenkomst Europese aanbesteding mammografen. Amersfoort, 13 december 2016 Inlichtingenbijeenkomst Europese aanbesteding mammografen Amersfoort, 13 december 2016 Agenda 15.00 Deel 1: Welkom en introductie Introductie FSB Achtergrond en aanleiding van de aanbesteding Doel van

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C)

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen EUA Kennisgevingen. Herkomst in document. Vraag. Antwoord

Nota van Inlichtingen EUA Kennisgevingen. Herkomst in document. Vraag. Antwoord Vraag Herkomst in document Antwoord Vraag 1 Bewijsnummers worden volgens de Raamovereenkomst geleverd door GroupM. Op pagina 7 staat dat opdrachtnemer moet garanderen dat bewijsvoering van kennisgevingen

Nadere informatie

Ondernemend. Ruimte voor talent. Onderscheidend. Kwaliteit. Plezier. Betrokken. Pagina 1 van 10

Ondernemend. Ruimte voor talent. Onderscheidend. Kwaliteit. Plezier. Betrokken. Pagina 1 van 10 Ondernemend Ruimte voor talent Onderscheidend Kwaliteit Plezier Betrokken Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. DIENSTEN...5 3. PROJECTPLANNING EN CONTACTPERSONEN...7 4. INVESTERINGSOVERZICHT,

Nadere informatie

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient. Factsheet POP 3 Gelderland Innovatieve Concepten 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Innovatieve Concepten 2018. In het openstellingsbesluit zijn het subsidieplafond en de openstellingsperiode

Nadere informatie

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer AUTEURS Jonathan Desdemoustier, onderzoeker-doctorandus, Smart City Institute, HEC-Liège, Universiteit van Luik (België)

Nadere informatie

Data Garantie Overeenkomst

Data Garantie Overeenkomst Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid XL INTERNET SERVICES BV met als één van haar handelsnamen CloudVPS, KvK-nummer: 24404163, Delftsestraat 5b, 3013 AB Rotterdam, hierna te

Nadere informatie

TENCompetence: ontwikkelen van een infrastructuur voor levenslang leren m.b.v. leertechnologie standaarden

TENCompetence: ontwikkelen van een infrastructuur voor levenslang leren m.b.v. leertechnologie standaarden TENCompetence: ontwikkelen een infrastructuur voor levenslang leren m.b.v. leertechnologie standaarden Jocelyn Manderveld Stichting SURF EduExchange 7 december 2006 OOKWEL De ontwikkeling een Persoonlijke

Nadere informatie