Inhoud. Veiligheid 24. De e-golf 04. Bekledingen en kleuren % Elektrisch 06. Think Blue 28. Exterieur 08. Autostadt 29.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. Veiligheid 24. De e-golf 04. Bekledingen en kleuren 26. 100% Elektrisch 06. Think Blue 28. Exterieur 08. Autostadt 29."

Transcriptie

1 De e-golf

2 Inhoud De e-golf % Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 12 Comfort 16 Easy electric 18 Veiligheid 24 Bekledingen en kleuren 26 Think Blue 28 Autostadt 29 Volkswagen Inclusief 30 Social Media

3 De e-golf. Das e-auto.

4 4 5

5 Al generaties lang wordt de Golf gezien als een begrip in de autowereld. Niet voor niets is het één van de meest populaire en succesvolste modellen ter wereld. De nieuwe e-golf is de eerste volledig elektrisch aangedreven Golf in de reeks.

6 100% Elektrisch. 100% VOLKSWAGEN. Wie aan de toekomst denkt, denkt aan duurzaamheid. Met de nieuwe e-golf zet Volkswagen een grote stap in de goede richting. 6 7 De nieuwe e-golf is volledig elektrisch aangedreven en produceert daardoor géén uitstoot. Hij heeft een theoretisch bereik tot 190 kilometer. De actieradius maakt hem ideaal voor dagelijks gebruik. De aandrijftechnologie van de nieuwe e-golf wordt aangevuld met een ingenieuze techniek: recuperatie, een technologie waarbij de remenergie wordt hergebruikt. De nieuwe e-golf is een comfortabele en veilige elektrische auto die voorzien is van de nieuwste technologie. Met andere woorden; een echte Volkswagen.

7 VERMOGEN Met een maximaal vermogen van 85 kw/ 115 pk en een koppel van 270 Nm is de e-golf tot indrukwekkende prestaties in staat. De e-golf is een elektrische auto die 140 kilometer per uur kan rijden en in 10,4 seconden van 0 tot 100 kilometer kan accelereren. RECUPERATIE Recuperatie is het hergebruik van remenergie. Dit doet de e-golf bijvoorbeeld bij het afremmen. De opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in de accu om het later te gebruiken.

8 De e-golf. DOORDACHT TOT IN DETAIL. LED-KOPLAMPEN De e-golf biedt de hoogste efficiency. Ook op het gebied van verlichting. De full LED-koplampen produceren licht zo helder als daglicht. Bovendien 8 9 wordt de enorme lichtopbrengst gecombineerd met een lager energieverbruik. In de grille van de e-golf bevindt zich een opvallende blauwgekleurde lijn die wordt doorgetrokken tot onder de koplampen. Deze typische e-designlijn accentueert de efficiënte lichttechnologie van de e-golf. NIEUWE LED-DAGRIJVERLICHTING Zien en gezien worden dankzij typische Volkswagen e-design LED-dagrijverlichting in karakteristieke C-vorm. Niet alleen levert deze LED-dagrijverlichting een bijdrage op het gebied van veiligheid, ze maken van de e-golf ook een echte eyecatcher. e-golf TYPEAANDUIDING Dankzij kenmerkende typeaanduidingen op de grille, de achterzijde en zelfs de flanken, is de Golf vanuit alle hoeken onmiskenbaar een e-golf.

9

10 10 11 LICHTMETALEN VELGEN ASTANA De aerodynamische, lichtgewicht 16 inch lichtmetalen velgen Astana in combinatie met speciale lage rolweerstandbanden, bewegen de e-golf op bijzonder efficiënte wijze voort.

11 DAKSPOILER De dakspoiler geeft de e-golf een nog dynamischere uitstraling en zorgt tegelijkertijd voor een betere aerodynamica. Daarnaast verlaagt de dakspoiler ook de luchtweerstand waardoor de e-golf zuiniger rijdt. LED-ACHTERLICHTEN De e-golf is doordacht tot in detail. Dit is onder andere terug te zien in de achterlichten. Dankzij de toepassing van moderne LED-technologie reageren ze sneller op een remingreep dan de conventionele gloeilampen. Behalve veilig zijn de LED-achterlichten ook fraai om te zien.

12 12 13

13 Nieuwe wegen inslaan. OP EEN BIJZONDER COMFORTABELE MANIER.

14 Interieur. DECORINLEG IRIDIUM MATRIX In stijl afgewerkt en een lust voor het oog: de decorinleg Iridium Matrix. Exclusief voor de e-golf. Het dashboard van de e-golf is ergonomisch vormgegeven. Alles zit op de juiste plek, waardoor de functies intuïtief en eenvoudig te bedienen zijn. Zoals u gewend bent van Volkswagen biedt het interieur van de e-golf ook qua afwerking en materiaalgebruik de hoogste kwaliteit AIRCONDITIONING CLIMATRONIC De uiterst comfortabele en gebruiksvriendelijke airconditioning Climatronic werkt volledig automatisch. Kwestie van de gewenste temperatuur instellen en uw e-golf doet de rest. Zo heeft u er geen omkijken meer naar, onder welke weersomstandigheden dan ook. BLAUWE SIERSTIKSELS Het onderscheidende vermogen van de e-golf komt in elk detail terug. Ook in het interieur zijn tal van speciale e-accenten terug te vinden. Zo zijn het stuurwiel, de versnellingspook en de vloermatten allen decoratief afgewerkt en voorzien van blauwe sierstiksels.

15 DE POWERMETER De Powermeter geeft de actuele hoeveelheid door de bestuurder opgewekte energie weer, terwijl het emax -instrument de informatie omtrent het maximale beschikbare acceleratievermogen afbeeldt. BOORDCOMPUTER PREMIUM Belangrijkste e-specifieke informatie zoals energieverbruik, actieradius of snelheid altijd helder in beeld. AMBIENTE VERLICHTING Neem plaats in een bijzondere atmosfeer. De decorlijsten en instaplijsten van de e-golf zijn voorzien van een blauwgekleurde sfeerverlichting. Ook het instrumentenpaneel, de portieren en voetruimte zijn uit te rusten met de optionele Ambiente verlichting. Daarbij zijn tevens de leeslampjes voorzien van duurzame LED-technologie.

16 16 17 STANDVERWARMING Koel in de zomer, warm in de winter. Door middel van standverwarming kunt u op afstand de airconditioning activeren en instellen via uw mobiele telefoon. Voortaan past u de temperatuur in het interieur van uw e-golf moeiteloos aan naar uw persoonlijke wens. Nog voordat u erin zit. VOORRUITVERWARMING Geen ruiten meer krabben in de winter dankzij de voorruitverwarming. Samen met het Climatronic systeem, verhoogt de automatische voorruitverwarming de verwarmingefficiency in de winter. U heeft de verwarming namelijk niet nodig om de voorruit te ontdooien. LEDEREN ACCENTEN De e-golf ziet er niet alleen bijzonder goed uit, maar ligt ook bijzonder goed in de hand. Het stuurwiel, de versnellingspookknop en handremgreep zijn allen bekleed met leder van hoge kwaliteit.

17 Comfort. HET RADIO-NAVIGATIESYSTEEM DISCOVER PRO Het radio-navigatiesysteem Discover Pro zit vol met innovatieve functies en laat zich net zo intuïtief en eenvoudig bedienen als een smartphone. 01 TFT-kleurendisplay: het systeem beschikt over een TFT-kleurendisplay met indrukwekkende weergave-opties en een handige touchscreen functie, waarmee u zaken als muziek en navigatie op een prettige manier kunt beheren. 02 Multimediasysteem: Het multimediasysteem is uitgerust met een 64 GB harde schijf, een DVD-speler met MP3- en WMA-afspeelmogelijkheid, acht hoogwaardige luidsprekers, spraakbediening en een telefoonvoorbereiding voor Bluetooth. 03 e-functies: De Discover Pro in de nieuwe e-golf valt ook op door zijn speciale e-functies; met de range extender wordt niet alleen de actieradius van het voertuig grafisch weergegeven, maar ook de invloed van de verschillende nevenverbruikers op het totale energieverbruik. Het energiestroombeeldscherm is gebaseerd op een geanimeerde grafische stroom van energie tussen e-motor en batterij en geeft de actuele laadtoestand weer. De recuperatiestand informeert over de hoeveelheid teruggewonnen energie door tijdens het rijden iedere minuut een meting te doen op de hoeveelheid gerecupereerde energie. 04 Vertrektijdenprogramma: door middel van het vertrektijdenprogramma kunt u uw reisplan aanpassen aan de oplaadtijd van uw auto.

18 Easy electric. MAAKT ELEKTRISCH RIJDEN Inclusief Smart laadpakket Inclusief Smart laadpakket 1 jaar gratis HollandseWind 4 jaar lang toegang tot Car-Net

19 MAKKELIJK. 1 jaar gratis laden met Eneco HollandseWind 4 jaar lang toegang tot Car-Net ALLES INCLUSIEF Volkswagen maakt elektrisch rijden eenvoudig. Volkswagen biedt een totaaloplossing die mogelijke barrières doorbreekt en die CO 2 -neutraal rijden ook echt mogelijk maakt. U weet vooraf waar u aan toe bent. Alles is inclusief zoals een Smart laadpakket om de e-golf gemakkelijk op te laden en een jaar lang gratis Eneco HollandseWind. Zo rijdt u volledig CO 2 -neutraal. Overal toegang tot Car-Net, altijd inclusief verzekering, onderhoud en banden en drie weken per jaar kan er Inclusief onderhoud, banden gekozen worden voor een vakantieauto. en verzekering Zo maakt Volkswagen elektrisch rijden gemakkelijk. 3 weken een vaka Inclusief onderhoud, banden en verzekering 3 weken per jaar een vakantieauto

20 Eneco HollandseWind. EASY ENERGY Elektrisch rijden is pas CO 2 -neutraal als de stroom volledig wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals wind en zon. Om dit te kunnen bieden is Volkswagen een samenwerking aangegaan met Eneco. Iedere e-golf rijdt een jaar lang CO 2 -neutraal dankzij HollandseWind energie van Eneco*. Eneco HollandseWind is windstroom die voor 100% opgewekt wordt door windmolens in Nederlandse windparken. Het is bovendien de meest voor de hand liggende en duurzame energiebron voor stroomgebruik. Er is immers genoeg wind voor ons allemaal. Kortom, een schone en onuitputtelijke bron die bijdraagt aan een duurzame energietoekomst. Kiest u voor de e-golf, dan rijdt u gegarandeerd op Eneco HollandseWind en dus op 100% groene stroom. Dankzij de speciale laadpas van Eneco kunt u zowel thuis als bij een publiek laadpunt Eneco HollandseWind energie laden. * Hierbij is uitgegaan van een jaarkilometrage van km en een normaal energieverbruik. Na km worden de reguliere tarieven van Eneco HollandseWind energie door Eneco in rekening gebracht.

21 Opladen. BASIC LAADPUNT Met het basic laadpunt van Bosch kunt u uw e-golf thuis of op kantoor snel en veilig laden. De energiekosten voor het laden betaalt u via uw reguliere energierekening. EASY LOADING Om onbeperkte mobiliteit te garanderen met de e-golf en het opladen zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Volkswagen diverse oplaadmogelijkheden. Wilt u incidenteel via een normaal stopcontact laden? Dat kan via de standaard meegeleverde kabel voor 230V laden. Voor veilig dagelijks laden thuis of op kantoor biedt Volkswagen een laadpunt inclusief basisinstallatie gratis aan bij de e-golf. Uw e-golf is in circa 6 uur weer helemaal volgeladen. SMART LAADPUNT Met het Smart laadpunt laadt u thuis of op kantoor met een laadpas. De energiekosten voor het laden worden geregistreerd en desgewenst aan u terugbetaald en vervolgens gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij. Bent u leaserijder, dan is het mogelijk dat de kosten voor het thuisladen aan u worden terugbetaald en deze kosten worden gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij. Bent u veel onderweg en wilt u tussendoor kunnen laden, dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde kabel voor publieke laadpunten. Dankzij de CCS-aansluiting bent u ook klaar voor het laden bij snellaadstations. Uw e-golf is dan in een half uur voor 80% geladen.

22 Een batterij aan voordelen. EASY CONTROL Alsof de e-golf nog niet innovatief genoeg is, biedt Volkswagen een ander technisch hoogtepunt: een smartphone applicatie voor het op afstand besturen van talrijke functies wanneer er CAR-NET gebruik wordt gemaakt van de Car-Net Portal. Car-Net geeft u toegang tot een brede reeks voertuig functies. U kunt hiermee bijvoorbeeld de airconditioning op afstand activeren voor de gewenste temperatuur in de auto voordat u op weg gaat. Als de e-golf is aangesloten op een laadpunt, dan kunt u de resterende oplaadtijd inzien. Vanaf een afstand kunt u het laden ook starten of stoppen, wel zo gemakkelijk. U kunt op elk moment informatie opvragen wat betreft de rijprestaties en persoonlijke ritgegevens, zoals gemiddelde snelheid en reisduur. Rij zuiniger met behulp van de weergegeven informatie zoals het verbruik van de elektrische motor, recuperatie en andere elektrische verbruikers zoals airconditioning en de radio.

23 EASY SERVICE Volkswagen vindt dat elektrisch rijden zorgeloos rijden moet zijn. U wilt zich niet bezighouden met wat uw auto over enkele jaren waard is of wat een reparatie aan uw elektrische auto of laadpunt kost. Daarom biedt Volkswagen zowel zakelijke als particuliere klanten een totaaloplossing tegen een scherp maandbedrag. EASY HOLIDAY Wat als u op vakantie wilt en uw bestemming ligt op meer dan 190 km afstand? Binnen ons operational of private lease aanbod kunt u gebruik maken van de vakantieauto. Gedurende 3 weken per jaar staat een Golf Variant met benzinemotor voor u klaar. U bepaalt zelf in welke weken u hem gebruikt.

24 Veiligheid. PARK ASSIST Park Assist helpt u met het achterwaarts inparkeren. Het parkeerhulpsysteem detecteert in de lengte- óf breedtegerichte parkeervakken en Zoveel oplettende passagiers heeft u nog nooit gehad. De nieuwe e-golf is uit te rusten met tal van assistentiesystemen die de bestuurder permanente ondersteuning bieden en daarmee de reis aanzienlijk vergemakkelijken. En veiliger maken. biedt na eventuele detectie de mogelijkheid om automatisch achterwaarts in te parkeren. Alles gaat zonder handen. U hoeft alleen zelf het gas- en het rempedaal te bedienen VERKEERSBORDENHERKENNING Dit systeem herkent verkeersborden binnen de grenzen van het camerasysteem en detecteert hiermee snelheidsbeperkingen of een eventueel inhaalverbod. Doordat er een melding verschijnt in de boordcomputer Premium, wordt de bestuurder op de betreffende verkeersregels geattendeerd. PARK DISTANCE CONTROL REAR ASSIST De achteruitrijcamera Rear Assist helpt u bij het achteruitrijden en inparkeren. De camera zit achterop uw auto gemonteerd en brengt het gebied achter het voertuig in beeld via het display van uw radio-navigatiesysteem. De lijnen geven de gekozen rijrichting aan, afhankelijk van welke kant u op stuurt. Zo ziet u precies met welke stuurcorrecties de auto veilig geparkeerd kan worden, zonder daarvoor uw hoofd te hoeven bijdraaien. MULTI-COLLISION BRAKING SYSTEM Tijdens het parkeren waarschuwen de ingebouwde parkeersensoren Multi-collision braking system brengt uw auto automatisch tot stilstand na binnen de grenzen van het systeem op akoestische wijze voor een ongeval. Het innovatieve remsysteem zorgt ervoor dat de remmen van naderende obstakels voor of achter de auto. Afhankelijk van het de auto worden vastgehouden en de airbags op scherp worden gezet. type radio of radio-navigatiesysteem wordt de afstand tot de Hierdoor wordt de kans op een tweede aanrijding en extra letselschade tot obstakels ook visueel weergegeven op het multimediascherm. een minimum beperkt.

25 ACC EN FRONT ASSIST Adaptive Cruise Control (ACC) werkt met een automatische afstandscontrole. De door u ingestelde snelheid en afstand tot het voor u rijdende voertuig wordt zelfstandig aangehouden met behulp van een radar. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de Adaptive Cruise Control uw auto af. Daarbij helpt Front Assist een aanrijding met een voorligger te voorkomen, zodra de onderlinge afstand onder een kritische waarde daalt. Het systeem bouwt de remdruk op en geeft een waarschuwingssignaal. Wanneer u hier niet op reageert en de snelheid laag is, grijpt het systeem adequaat in door middel van de noodremfunctie. PRE CRASH Zodra een eventueel naderende aanrijding wordt gesignaleerd, spant het Pre Crash systeem uw veiligheidsgordel preventief extra aan en wordt de remdruk maximaal opgebouwd. Ook sluit dit systeem uit voorzorg automatisch de ramen. Dankzij Pre Crash wordt de kans op letsel na een ongeval aanzienlijk verminderd. VERMOEIDHEIDSHERKENNING Vermoeidheidsherkenning signaleert tekenen van vermoeidheid aan de hand van een daling van het aantal stuurcorrecties. Een helder geluidssignaal en een afbeelding in uw boordcomputer van een kopje koffie attenderen u op de afgenomen scherpte en verzoeken u een rustpauze in te lassen. Zo blijft u verstandig en verantwoord onderweg. LANE ASSIST GROOTLICHT ASSISTENT De Grootlicht Assistent detecteert door middel van een sensor eventueel tegemoetkomend verkeer en past de verlichting hier automatisch op aan. Vanaf een snelheid van 60 km/h gaat de omschakeling tussen dim- en grootlicht helemaal vanzelf. Op die manier profiteert u continu van een optimale lichtbundel en voorkomt u dat u medeweggebruikers verblindt. Lane Assist grijpt automatisch in wanneer u onbedoeld van uw rijbaan afwijkt. De camera in de voorruit detecteert de belijning op het wegdek. Middels kleine stuurcorrecties probeert het systeem uw auto zoveel mogelijk binnen de lijnen van de rijbaan te houden waarop u zich bevindt.

26 Bekledingen. STOELBEKLEDING Een aangename plek om uw tijd door te brengen: de comfortabele stoelen van de e-golf zijn bekleed met de fraaie stof Merlin e-grey en kennen een stijlvol SHETLAND LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA XWXW MU e-design met opvallende blauwe stiknaden. Optioneel kunnen de stoelen worden uitgevoerd in Vienna leder in de kleuren Marrakech, Shetland of Titaanzwart. (In combinatie met lederen stoelbekleding komen de blauwe stik- MARRAKECH LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA YWYW MU TITAANZWART LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA TWTW MU naden in het stuurwiel, de versnellingspookknop en vloermatten te vervallen.)

27 Kleuren. LIMESTONE GREY Z1Z1 MU PACIFIC BLUE D5D5 MU REFLEX SILVER 8E8E MU 01 LAK 01 Metallic lak 02 Unilak 03 Pareleffect lak 04 Parelmoereffect lak NIGHT BLUE Z2Z2 MU TUNGSTEN SILVER MU URANO GREY 5K5K S BLACK A1A1 MU PURE WHITE 0Q0Q MU DEEP BLACK 2T2T MU ORYX WHITE 0R0R MU Standaarduitrusting S Meeruitvoering MU

28 Wat u moet weten over brandstofverbruik. Elke auto die in Europa wordt verkocht, heeft een officieel vastgesteld brandstofverbruik. Dit zogenaamde ECE-verbruik wordt gemeten door een onafhankelijke instantie in een laboratorium. De auto rijdt daar op een testbank een parcours met drie situaties: stadsverkeer, de buitenweg en de snelweg. Voor elke auto die nieuw op de markt komt, is deze test verplicht. Deze verbruikscijfers vindt u dus ook in deze prijslijst. Met het ECE-verbruik kunnen auto s worden ingedeeld in energieklasses en overheden gebruiken het voor subsidies en belastingmaatregelen, bijvoorbeeld om de verkoop van zuinige auto s te bevorderen. Voor u als koper is het ECE-verbruik ook nuttig: het maakt het vergelijken van verschillende modellen mogelijk. Think Blue. Brandstof tot nadenken Duurzaam Volkswagen investeert op allerlei gebieden in een duurzame toekomst. Onder meer met de bouw van milieuvriendelijkere fabrieken. Daarnaast is elke nieuwe Volkswagen voor 40% gemaakt van gerecycled materiaal en is hij voor 85% recyclebaar. Kijk voor meer informatie op Recycling Wist u trouwens dat iedere nieuwe Volkswagen voor 40% gemaakt is van gerecycled materiaal en voor 85% recyclebaar is? Think Blu Brandstof tot naden Theorie en praktijk In de praktijk kan het verbruik van een auto afwijken van de ECE-waarde. Bijvoorbeeld omdat de ECE-test plaatsvindt in een laboratorium, waar weersomstandigheden geen invloed hebben. Andere factoren die het praktijkverbruik beïnvloeden, zijn de samenstelling en het gebruik van een auto. Wat leidt tot een hoger (praktijk)verbruik? - Vlotte of sportieve rijstijl - Rijden op brede(re) banden, met belading of een aanhanger - Gebruik van (stoel)verwarming en airconditioning - Het maken van veel korte ritten Wat leidt tot een lager (praktijk)verbruik? - Rijden met de juiste bandenspanning - Onderhoud van de auto volgens fabrieksvoorschrift - Gelijkmatige, rustige rijstijl en het gebruik van cruise control - Tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden BlueMotion Technologies van Volkswagen ondersteunen bestuurders bij een zuinige rijstijl. Denk aan schakeladviezen in het display van de auto, maar ook technieken als het terugwinnen van remenergie en start/stop. Volkswagen verantwoord rijden Onder de noemer verantwoord rijden biedt Volkswagen mogelijkheden om zuinig rijden te leren. Zo is er voor elke Volkswagen-rijder gratis het online trainingsprogramma e-driver. Onze dealers kunnen u meer vertellen over Het Nieuwe Rijden; samen met de ANWB biedt Volkswagen een rijtraining die is toegesneden op de hedendaagse techniek. Meer info vindt u op Tips om zelf zuinig te rijden Schakel de boordcomputer naar het scherm Actueel verbruik. Rijd in de hoogst mogelijke versnelling, dus met zo min mogelijk toeren. Kijk ver vooruit en laat de auto lang uitrollen, bijvoorbeeld voor een rood stoplicht. Gebruik zaken als airco en (stoel)verwarming alleen indien nodig. Check minimaal maandelijks uw bandenspanning. Vermijd korte ritten. Gebruik de juiste kwaliteit motorolie. Voorkom onnodige luchtweerstand van uw auto. Vermijd onnodige bagage in uw auto. Kijk voor meer informatie op

29 Themapark Autostadt Autostadt, hét themapark van Volkswagen. Dit 25 hectare grote park in het Duitse Wolfsburg staat voor puur amusement voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring die u beslist niet mag missen! Merken paviljoens Onder de vlag van Volkswagen vindt u hier naast Volkswagen ook andere wereldberoemde automerken als Lamborghini, Audi, Seat, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. In de paviljoens maakt u interactief kennis met de boeiende wereld achter deze automerken. Een belevenis op zich! Autogeschiedenis en de kunst van ontwerpen In het Zeithaus neemt u een indrukwekkende duik in de geschiedenis van de auto, inclusief een uitgebreide collectie historische auto s. Wilt u weten hoe een auto precies wordt ontworpen? Breng dan een bezoek aan de CarDesign Studios en verbaas uzelf! Rijvaardigheidstrainingen Test of verbeter uw rijvaardigheid met één van de trainingen. Zoals de Touareg- en Tiguantraining waar u rijdt over een off-road parcours met uitdagende obstakels. Tijdens de veiligheidstraining leert u om te gaan met onverwachte situaties en met de bespaartraining om nog zuiniger te rijden. Kinderamusement Kinderen vermaken zich opperbest in Autostadt. In KinderWelt leren kinderen van vijf tot elf jaar spelenderwijs de regels van het verkeer door bijvoorbeeld met mini-beetles te rijden op een parcours. Na de theorie- en praktijktest krijgen uw kinderen een welverdiend kinderrijbewijs. AUTOSTADT WOLFSBURG. Rondleiding Volkswagen fabriek Een van de hoogtepunten is de rondleiding door de Volkswagen fabriek. Met een treintje rijdt u door de productiehallen en wordt u getoond hoe met de grootste precisie op kilometerlange lijnen een Volkswagen wordt gebouwd en gemonteerd. Vragen of meer informatie? Ga voor méér informatie en boekingen naar uw Volkswagen dealer of autostadt.de.

30 VOLKSWAGEN INCLUSIEF. Volkswagen-rijders hebben bij ons een streepje voor. Bij aankoop van uw Volkswagen ontvangt u gratis een persoonlijke Volkswagen Inclusief kaart. Met Volkswagen Inclusief profiteert u van extra aanbiedingen en privileges. Voor meer informatie over Volkswagen Inclusief kunt u terecht bij uw Volkswagen dealer of op Profiteer ook en haal 100% uit uw Volkswagen! Al uw voordelen en privileges op een rij. APK. Parkeren. Gratis in combinatie met grote onderhoudsbeurt. Zorgeloos parkeren met Park-line en voordelig parkeren op Schiphol. Checkups. Ontspanning. Gratis Zomer- of Winter- & Aircocheck. Korting op dagjes uit en overnachting. Volkswagen lifestyle producten. Rijvaardigheidstraining. 20% korting op alle lifestyle producten. Korting bij het ANWB Test- en Trainingscentrum. Mobiliteit. Onderweg. Altijd een gratis upgrade bij Euromobil autoverhuur. Korting bij de Texaco Go the freshway shops. Ruitenservice & Slim Schadeherstel. E-nieuwsbrief. Snel weer veilig op weg. Altijd als eerste op de hoogte van nieuws en aanbiedingen. Financiering & verzekeren. Online toegang. Voordeel bij de Volkswagen Bank. Altijd online toegang tot uw persoonlijke gegevens. Schadeservice & -herstel.

31 VOLG VOLKSWAGEN OP SOCIAL MEDIA. Ga naar YouTube voor o.a. Filmpjes van Volkswagenmodellen Onafhankelijke autotests Technische innovaties Nieuw en historisch beeldmateriaal Instructiefilmpjes Volg ons op Twitter en LinkedIn voor o.a. Het allerlaatste nieuws De eerste foto s Exclusieve previews Word onze fan op Facebook voor o.a. Exclusieve previews Het allerlaatste nieuws Kennis delen met vrienden Speciale events youtube.com/volkswagennl facebook.com/volkswagennl twitter.com/volkswagennl Plus.google.com/+volkswagenNL linkedin.com/company/volkswagen-nederland

32 De e-golf Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: mei 2014 Bestelnummer: 1VWBREGOLF Volkswagen.nl Facebook.com/volkswagenNL Twitter.com/volkswagenNL Linkedin.com/company/volkswagen-nederland Youtube.com/volkswagenNL Plus.google.com/+volkswagenNL

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De nieuwe Sharan

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De nieuwe Sharan Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015 De nieuwe Sharan Standaarduitrusting () Twee schuifdeuren achter Tweede zitrij met omklapfunctie Easyfold Uittrekbare en uitneembare bagageruimteafdekking

Nadere informatie

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De Phaeton

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De Phaeton Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015 De Phaeton Consumentenadviesprijzen Phaeton excl. BTW excl. BTW incl. BTW Motor Vermogen Transmissie excl. BPM incl. BPM incl. BPM CO 2 -uitstoot Energielabel

Nadere informatie

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De up!

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De up! Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015 De up! take up! (standaarduitrusting) Velgen, 14 inch staal Airbag voor bestuurder en voorpassagier Hoofd- en thorax-airbag voor bestuurder en voorpassagier

Nadere informatie

Techniek en prijzen vanaf september 2014. De nieuwe Touareg

Techniek en prijzen vanaf september 2014. De nieuwe Touareg Techniek en prijzen vanaf september 2014 De nieuwe Touareg (standaarduitrusting) Lichtmetalen velgen Sonora 7,5 J x 17 met banden 235/65 R 17 Zwarte kunststof lijsten rondom de zijruiten Diffuser achter

Nadere informatie

Techniek en prijzen vanaf juli 2014. De Passat en de Passat Variant

Techniek en prijzen vanaf juli 2014. De Passat en de Passat Variant Techniek en prijzen vanaf juli 2014 De Passat en de Passat Variant Standaarduitrusting Stalen velgen 6,5 J x 16 LED-achterlichten Stuurwiel, driespaaks, multifunctioneel met leer bekleed, inclusief schakelpookknop

Nadere informatie

Techniek en prijzen vanaf juni 2014. De up!

Techniek en prijzen vanaf juni 2014. De up! Techniek en prijzen vanaf juni 2014 De up! take up! (standaarduitrusting) 14 Inch stalen velgen Airbag voor bestuurder en voorpassagier Hoofd- en thorax-airbag voor bestuurder en voorpassagier Elektronisch

Nadere informatie

Comfort Edition (extra t.o.v. BlueMotion Edition) High Edition (extra t.o.v. Comfort Edition)

Comfort Edition (extra t.o.v. BlueMotion Edition) High Edition (extra t.o.v. Comfort Edition) Techniek en prijzen vanaf juni 2014 De Passat en Passat Variant Editions BlueMotion Edition (standaarduitrusting) Vermoeidheidsherkenning Cruise Control Mistlampen vóór Multifunctioneel lederen stuurwiel

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

Techniek en prijzen vanaf september 2013. De Jetta Hybrid

Techniek en prijzen vanaf september 2013. De Jetta Hybrid Techniek en prijzen vanaf september 2013 De Jetta Standaarduitrusting 16 Inch lichtmetalen velgen Stratford 6,5 J x 16 met 205/55 R 16 banden Spoiler op kofferklep Logo op de grille en kofferklep Decorinleg

Nadere informatie

TOLEDO. Prijslijst vanaf 1 juni 2015

TOLEDO. Prijslijst vanaf 1 juni 2015 TOLEDO Prijslijst vanaf 1 juni 2015 Bij het ontwerpen van de SEAT Toledo hielden we een aantal strikte stelregels in gedachten. Verandering betekent verbetering en is nooit als doel op zich. Innoveer,

Nadere informatie

PARTNER TEPEE PEUGEOT. www.autonabuurs.nl. Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35. Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49

PARTNER TEPEE PEUGEOT. www.autonabuurs.nl. Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35. Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49 www.autonabuurs.nl PEUGEOT PARTNER TEPEE Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49 Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35 Venray Zuidsingel 10 5802 EG Venray (0478) 58 16 83 PEUGEOT

Nadere informatie

HET MOET WEER BIJZONDER WORDEN OM MET EEN COUPÉ TE RIJDEN.

HET MOET WEER BIJZONDER WORDEN OM MET EEN COUPÉ TE RIJDEN. De Volkswagen CC 02 HET MOET WEER BIJZONDER WORDEN OM MET EEN COUPÉ TE RIJDEN. Alsof de zacht aflopende daklijn of de frameloze zijruiten nog niet verleidelijk genoeg zijn: de Volkswagen CC combineert

Nadere informatie

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE.

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. OPEL Combo GESLOTEN BESTEL AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. Inhoud De Opel Combo levert maand in maand uit topprestaties voor uw bedrijf. Unieke eigenschappen en toonaangevende specificaties

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL PEUGEOT PARTNER PARTNER IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL Met zijn grote laadruimte, ongekend flexibele interieur en nieuwe, zuinige en sterke e-hdi-motoren is de nieuwe Partner de ideale bedrijfsauto voor

Nadere informatie

Ontdek de Opel Antara.

Ontdek de Opel Antara. Opel Antara Ontdek de Opel Antara. Verleg je grenzen. De Opel Antara combineert een stijlvol en robuust uiterlijk met een comfortabel, veelzijdig interieur. Waar je ook heen wilt, wat je ook wilt doen:

Nadere informatie

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 Volvo Trucks. Driving Progress Volvo FH-serie productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 De truck van de toekomst is nu nog innovatiever. Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept.

Nadere informatie

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De Beetle en de Beetle Cabrio

Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015. De Beetle en de Beetle Cabrio Techniek en consumentenadviesprijzen vanaf juni 2015 De Beetle en de Beetle Cabrio Trend (standaarduitrusting) Velgen Propellor, 16 inch staal met banden 215/60 R 16 95T, inclusief wieldoppen Buitenspiegels

Nadere informatie

Met het thema Dressy van de Nieuwe Peugeot 108 krijgt het tijdloze pied de poule-motief een nieuwe interpretatie. Een elegant en sportief motief, een

Met het thema Dressy van de Nieuwe Peugeot 108 krijgt het tijdloze pied de poule-motief een nieuwe interpretatie. Een elegant en sportief motief, een NIEUWE PEUGEOT 108 108 TOON UW KARAKTER Durf u te onderscheiden van de massa en toon uw karakter! Maak uw keuze tussen de berline of de versie met vouwdak, laat uw creativiteit de vrije loop met de thema

Nadere informatie

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat.

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat. 50 Word gedreven door verlangen. Koester het en laat uw zintuigen strelen door luxe die is gericht op gevoel. De geheel nieuwe Infiniti Q50 is hiervoor ontworpen. Hij verzorgt u met een ongekende intensiteit

Nadere informatie

Download de applicatie 208 «Let your body drive» via de App Store van Apple of Android.

Download de applicatie 208 «Let your body drive» via de App Store van Apple of Android. PEUGEOT 208 Download de applicatie 208 «Let your body drive» via de App Store van Apple of Android. REGENERATION PRIKKEL UW ZINTUIGEN Met de 208 introduceert Peugeot een auto van de nieuwe generatie.

Nadere informatie

NIEUWE RENAULT ESPACE PRIJSLIJST JANUARI 2015 DRIVE THE CHANGE

NIEUWE RENAULT ESPACE PRIJSLIJST JANUARI 2015 DRIVE THE CHANGE NIEUWE RENAULT ESPACE PRIJSLIJST JANUARI 2015 DRIVE THE CHANGE RENAULT NIEUWE ESPACE ALLES VERANDERT MET DE NIEUWE RENAULT ESPACE. SCHITTERENDE LIJNEN IN EEN KRACHTIG EN VLOEIEND ONTWERP. DE TYPISCHE KENMERKEN

Nadere informatie

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover.

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover. PEUGEOT 2008 COMPACTE VRIJBUITER Met de nieuwe 2008, een compacte crossover die zich in de stad als een vis in het water voelt, kunt u optimaal profiteren van al het goede dat het leven te bieden heeft.

Nadere informatie

Renault KADJAR Durf te leven Met vloeiende lijnen, een krachtige grille en atletische schouders straalt de Renault Kadjar pure vrijheid uit. Met een geïnspireerde, solide en sportieve houding staat hij

Nadere informatie

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton.

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. De nieuwe referentie in het distributietransport. Inhoud Waarde 6 7 Gebruik 8 17 Cabines, uitrustingen 10 13 Motoren, transmissie 14

Nadere informatie

CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS

CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS November 2014 CITROËN Berlingo Full Electric Uitrustingsniveaus NIVEAU COMFORT Lithium Ion Accu pakket (80 cellen)

Nadere informatie

renault ZOE SIGNATURE DRIVE THE CHANGE

renault ZOE SIGNATURE DRIVE THE CHANGE renault ZOE 100% ELEKTRISCH PRIJSLIJST april 2013 SIGNATURE DRIVE THE CHANGE RENAULT ZOE EEN BETER MILIEU VOOR U EN DE TOEKOMSTIGE GENERATIES. DE VOLLEDIG ELEKTRISCH AANGEDREVEN ZOE IS EEN WARE REVOLUTIE,

Nadere informatie

Nieuwe Dacia Sandero

Nieuwe Dacia Sandero Nieuwe Dacia Sandero De nieuwe Dacia Sandero Speciaal voor u. Wat verwacht u van uw auto? Een aantrekkelijk design, een stijlvol interieur, een moderne en praktische uitrusting, genoeg ruimte voor uw hele

Nadere informatie

De Dacia Sandero Speciaal voor u.

De Dacia Sandero Speciaal voor u. Dacia Sandero De Dacia Sandero Speciaal voor u. Wat verwacht u van uw auto? Een aantrekkelijk design, een stijlvol interieur, een moderne en praktische uitrusting, genoeg ruimte voor uw hele familie, en

Nadere informatie