Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA)"

Transcriptie

1 Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA) Artikel 1.Definities en toepasselijkheid 1. Definities: Ouder/verzorger: de ouder/verzorger die als natuurlijke persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf, een overeenkomst sluit betreffende het afnemen van naschoolse opvang en/ of bijles/ en/ of een andere vorm van naschoolse activiteiten voor een kind met wie hij of zij een huishouding voert en dat in belangrijke mate door hem of haar wordt onderhouden dan wel waarvoor hij of zij van overheidswege een pleegvergoeding ontvangt; SNA: de rechtspersoon die de overeenkomst sluit met de Ouder/verzorger betreffende het afnemen naschoolse opvang, bijles of een andere vorm van naschoolse activiteiten, waar de SNA haar activiteiten uitoefent; Plaatsingsovereenkomst: de overeenkomst betreffende het afnemen van naschoolse opvang, bijles of een andere vorm van naschoolse activiteiten,. Per kind wordt een Plaatsingsovereenkomst gesloten tussen de SNA en de Ouder/verzorger. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 2. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elke Plaatsingsovereenkomst tussen de SNA en een Ouder/verzorger. 3. Van deze Algemene Voorwaarden kan slechts schriftelijk tussen de Ouder/verzorger en de SNA worden afgeweken. 4. Afspraken van een Ouder/verzorger met personeel van de SNA binden de SNA niet, tenzij deze afspraken schriftelijk door de directie van de SNA zijn bevestigd. Artikel 2. De aanmelding en de Plaatsingsovereenkomst 1. De Ouder/verzorger meldt zich via een inschrijfformulier schriftelijk of digitaal aan bij de SNA voor één of meerdere van de diensten van de SNA. 2. Na toetsing van de aanmelding, doet de SNA de Ouder/verzorger een schriftelijk aanbod. 3. De aanmelding brengt voor de SNA niet de verplichting mee tot het aangaan van een Plaatsingsovereenkomst. 4. De Plaatsingsovereenkomst komt schriftelijk dan wel digitaal tot stand op het moment dat de Ouder/verzorger een getekend exemplaar van het inschrijfformulier aan de SNA heeft overhandigd of g d en de SNA de plaatsing schriftelijk of digitaal aan de Ouder/verzorger heeft bevestigd. 5. Incidentele wijzigingen in de opvang gelden niet als wijziging van de Plaatsingsovereenkomst. 6. Bij opzegging van de Plaatsingsovereenkomst door de Ouder/verzorger voor de ingangsdatum is de geldende opzegtermijn van toepassing.

2 7. De SNA kan inschrijfgeld vragen bij de inschrijving voor naschoolse activiteiten (opvang, bijles etc.). Opvang/ huiswerkbegeleiding voor kinderen die worden opgevangen op een FO locatie: 8. De Ouder/verzorger kan kiezen voor 1 tot 5 middagen per week. Het aantal middagen en welke middagen het betreft wordt door de Ouder/verzorger aangegeven op het inschrijfformulier. 9. De naschoolse opvang van de SNA is inclusief de voeding(lunch) en drinken met uitzondering van speciale voeding in verband met allergieën. Deze voeding wordt niet verzorgd door de SNA en dient de ouder zelf aan het kind mee te geven. 10. De Ouder/verzorger verbindt zich voor het betreffende aantal dagen opvang voor de duur van de Plaatsingsovereenkomst,ongeacht of er in een betreffende maand in de overeengekomen periode vakantiedagen en/of verplichte vrije feestdagen zijn. 11. De SNA is in beginsel 12 maanden per jaar geopend en alleen tussen kerst en oud en nieuwen op officiële vrije feestdagen gesloten. In de vakanties biedt de SNA een aangepast vakantieprogramma waarbij de kinderen welkom zijn voor het aantal opvangdagen zoals overeengekomen in de Plaatsingsovereenkomst. 12. De Ouder/verzorger kan er in de vakantieperiode voor kiezen om in samenspraak met de SNA het aantal afgenomen dagdelen per week voor de vakantiedagen anders in te zetten(bijvoorbeeld 2 volle dagen in plaats van 4 middagen). 13. Indien de Ouder/verzorger ervoor kiest het kind niet te brengen tijdens vakantiedagen conform het aantal overeengekomen aantal opvangdagen dan dient over die betreffende periode toch het reguliere maandbedrag te worden afgerekend. Niet afgenomen dagen(in de vakantieperiode) worden alsdan niet in mindering gebracht op de factuur. 14. Het kan zijn dat de opvang in de vakantieperiode op een andere locatie plaatsvindt. De SNA bericht ouders hier bijtijds en adequaat over. Indien het vervoer om deze reden voor ouders problematisch wordt, wordt hierover tussen de SNA en de ouders in redelijkheid overlegd. 15. Indien er tijdens de vakanties op bepaalde dagen geen kinderen zijn opgegevenof indien er zich minder dan 3 kinderen hebben aangemeld, dan kan de SNAervoor kiezen om op die betreffende dag te sluiten. Indien dit het geval is worden ouders hierover bijtijds en adequaat bericht. In zo n geval kunnen ouders in overleg met de SNA kiezen voor alternatieve opvangdagen. 16. Indien opvangdagen samenvallen met feestdagen dan kan de ouder schriftelijk of per een inhaaldag aanvragen binnen 2 dagen na de betreffende feestdag. Een inhaaldag wordt gegund mits de bezetting (van kinderen c.q. pedagogisch medewerkers) op de vestiging dit toelaat. De SNA geeft de Ouder/verzorger opties voor wat betreft mogelijke inhaaldagen indien de bezetting dit toelaat. 17. Indien deouder/verzorger tijdens vakanties extra dagen bij wil boeken, dient deze voor de aanvullende dagen te betalen conform het voor het vakantieprogramma geldende tarief.

3 Opvang/huiswerkbegeleiding voor kinderen die worden opgevangen op een VO locatie: 18. De Ouder/verzorger kan kiezen voor 1 tot 5 middagen per week. Het aantal middagen en welke middagen het betreft wordt door de Ouder/verzorger aangegeven op het inschrijfformulier. 19. De naschoolse opvang van de SNA is inclusief de voeding(lunch) en drinken met uitzondering van speciale voeding in verband met allergieën. Deze voeding wordt niet verzorgd door de SNA en dient de ouder zelf aan het kind mee te geven. 20. De Ouder/verzorger verbindt zich voor het betreffende aantal dagen opvang voor de duur van de Plaatsingsovereenkomst, ongeacht of er in een betreffende maand verplichte vrije feestdagen zijn. 21. De SNA biedt in de vakantieperiodes geen opvang voor kinderen van het VO. 22. De gemiste dagen als gevolg van vakantie zullen niet in rekening worden gebracht. 23. Indien opvangdagen samenvallen met feestdagen dan kan de ouder schriftelijk of per een inhaaldag aanvragen binnen 2 dagen na de betreffende feestdag. Een inhaaldag wordt gegund mits de bezetting (van kinderen c.q. pedagogisch medewerkers) op de vestiging dit toelaat. De SNA geeft de Ouder/verzorger opties voor wat betreft mogelijke inhaaldagen indien de bezetting dit toelaat. Bijlessen en examentrainingen voor FO en VO 24. De Ouder/verzorger kan kiezen voor 1 tot meerderebijlessen of trainingsactiviteiten per week. Het aantal bijlessen/ activiteiten en welke middagen het betreft wordt door de Ouder/verzorger aangegeven op het inschrijfformulier. 25. De Ouder/verzorger verbindt zich voor het betreffende aantal bijlessen/ activiteiten per week voor de duur van de Plaatsingsovereenkomst, ongeacht of er in een betreffende maand verplichte vrije feestdagen zijn. 26. De SNA biedt in de vakantieperiodes geen reguliere bijlessen en/of examentrainingen. De gemiste bijlessen en examentrainingen als gevolg van vakantie worden niet in rekening gebracht bij de Ouder/verzorger. 27. Indien bijlessen of examentrainingen samenvallen met feestdagen dan kan de ouder schriftelijk of per een inhaaldag aanvragen binnen 2 dagen na de betreffende feestdag. Een inhaaldag wordt gegund mits de bezetting (van kinderen c.q. pedagogisch medewerkers) op de vestiging dit redelijkerwijs toelaat. De SNA geeft de Ouder/verzorger opties voor wat betreft mogelijke inhaaldagen indien de bezetting dit toelaat. Artikel 3.Afwezigheid en inhalen 1. Indien een kind niet aanwezig kan zijn vanwege ziekte of om andere redenen wordt er van de Ouder/verzorger verwacht dat deze de SNA per hierover bericht.

4 2. Gemiste opvangdagen of activiteiten zoals bijles, kunnen binnen 4 weken na de gemiste dag/ activiteit worden ingehaald mits dit schriftelijk of per wordt aangevraagd op de dag van de afmelding en mits de bezetting (van kinderen c.q. pedagogisch medewerkers) op de vestiging dit toelaat. 3. Indien het kind door ziekte of om andere redenen naschoolse activiteiten(inclusief bijles) / opvang heeft gemist dan wordt dit niet in mindering gebracht op de factuur. 4. Verzuimde opvangdagen of activiteiten die niet schriftelijk zijn afgemeld en waarvoor niet op de dag van afmelding een verzoek tot inhalen is ingediend, komen te vervallen en kunnen niet worden ingehaald. 5. In geval van langdurige ziekte kan de Ouder/verzorger in overleg met de SNA de uitvoering van het contract tijdelijk stopzetten of dit opzeggen (met in achtneming van de opzegtermijn). Artikel 4. Tarieven en openingstijden 1. De tarieven staan vermeld op het inschrijfformulier. 2. Tariefwijziging: de tarieven voor de diensten van de SNA kunnen 1x per jaar worden aangepast. De nieuwe tarieven worden minimaal een maand van tevoren aangekondigd aan de ouder(s). 3. Openingstijden SNA: Bereikbaarheid directeur en staf: uur Schoolweken: huiswerkbegeleiding en opvang: 12:00 18:00 uur Vakantie weken: vakantieprogramma: uur Artikel 5. Betaling 1. De factuur wordt in de eerste week van iedere maand, voorafgaand aan de maand waarop de factuur betrekking heeft, door de SNA digitaal verstrekt. 2. De factuur dient per maand bij vooruitbetaling, bij voorkeur per automatische incasso, te worden voldaan op de rekening van de SNA. 3. De factuur heeft betrekking op hetgeen in de Plaatsingsovereenkomst is overeengekomen. Indien het kind door ziekte of om andere redenen naschoolse activiteiten(inclusief bijles) ofovereengekomen opvang heeft gemist, dan wordt dit niet in mindering gebracht op de factuur. Behoudens voor zover in deze Algemene Voorwaarden anders is bepaald, dient de Ouder/verzorger ook bij verzuimde of niet-genoten activiteiten/opvang de volledige factuur te voldoen. 4. Indien de Ouder/verzorger de factuur niet heeft voldaan per het verstrijken van de uiterste betaaldatum, is sprake van een betalingsachterstand. 5. De SNA verstuurt na het verstrijken van de uiterste betaaldatum digitaal een betalingsherinnering en geeft de Ouder/verzorger dan de gelegenheid om binnen 10 dagen na ontvangst van de herinnering alsnog te betalen, bij gebreke

5 waarvan de Ouder/verzorger in verzuim zal zijn. De SNA waarschuwt de Ouder/verzorger dan ook schriftelijk dat bij het uitblijven van betaling binnen de 10 aangegeven dagen, het kind onmiddellijk de toegang kan worden geweigerd zonder dat dit de Ouder/verzorger ontslaat van diens betalingsverplichting. 6. Onverlet het voorgaande kan de SNA ervoor kiezen om met de Ouder/verzorger een betalingsregeling te treffen. 7. Als de Ouder/verzorger na het verstrijken van de herinneringstermijn nog steeds de factuur niet heeft voldaan, kan de SNA rente in rekening brengen vanaf het moment van het verstrijken van de betalingstermijn van de factuur. Hierbij zal de wettelijke rente worden gehanteerd. 8. Alle in redelijkheid gemaakte gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten die de SNA moet maken ter inning van haar vorderingen, zijn voor rekening van de Ouder/verzorger. 9. Iedere betaling van de Ouder/verzorger dient allereerst ter voldoening van de door hem verschuldigde incassokosten, ten tweede ter voldoening van verschuldigde rente en als laatste ter voldoening van de openstaande vordering ongeacht andersluidende aanwijzingen van de Ouder/verzorger. Artikel 6. Wijziging van de overeenkomst 1. Wijzigingen betreffende het afnemen van meer of minder opvangdagen en/ of bijlessen kunnenenkel schriftelijk of per worden overeengekomen. Het wijzigingsverzoek wordt door de SNA in behandeling genomen en wordt door de SNA schriftelijk danwel per heeft bevestigd De SNA zal haar instemming met een wijzigingsverzoek niet op onredelijke gronden onthouden. 2. Wijzigingen kunnen pas na 1 maand ingaan na bevestiging hiervan door de SNA en gaan altijd in vanaf de eerste van de maand welke volgt op de termijn van 4 weken. 3. De SNA kan van de voorgenoemde termijn afwijken en akkoord gaan met een snellere ingang van de aangevraagde wijziging. Artikel 7. Verplichtingen van de Ouder/verzorger 1. De Ouder/verzorger draagt zorg voor adequate informatievoorziening ten behoeve van de SNA. 2. De Ouder/verzorger verplicht zich om bijzonderheden van medische aard of betreffende de ontwikkeling van het kind te melden op het inschrijfformulier en/ of schriftelijk of per te melden zodra deze bijzonderheden zich voordoen. 3. De oude/ verzorger draagt ervoor zorg dat de SNA beschikt over alle gegevens die van belang zijn voor de bereikbaarheid van de ouder. 4. De Ouder/verzorger houdt zich aan de regels die gelden binnen de SNA. 5. Voor het FO geldt dat de Ouder/verzorger de SNA schriftelijk informeert ingeval een andere persoon het kind ophaalt van de opvang.

6 6. De Ouder/verzorgerhaalt het kind op tijd en draagt zorg voor de nakoming van deze verplichting door anderen die het kind namens hem of haar ophaalt. 7. Bij het niet tijdig ophalen van het kind verbeurt de Ouder/verzorger een boete van Nafl. 10,- per keer. De begeleider maakt een aantekening van te late ophaling en de boete wordt aan het eind van de maand gefactureerd. 8. De Ouder/verzorger houdt zich aan de regels die binnen de SNA gelden. 9. De Ouder/verzorger onthoudt zich van enige gedraging die de uitvoering van de overeenkomst van de zijde van SNA verzwaart en draagt er zo veel mogelijk zorg voor dat zijn kind zich hiervan ook onthoudt. 10. De Ouder/verzorger is bij het brengen van het kind naar de SNA verantwoordelijk voor zijn of haar kind tot het moment dat partijen er redelijkerwijs van mogen uitgaan dat de overdracht van verantwoordelijkheid daadwerkelijk heeft plaats gevonden. De SNA is vervolgens verantwoordelijk voor het kind tot het moment dat wederom partijen er redelijkerwijs van mogen uitgaan dat de overdracht vanverantwoordelijkheid ook daadwerkelijk heeft plaats gevonden. Artikel 8.Verplichtingen van de SNA 1. De SNA is op grond van de overeenkomst gehouden om huiswerkbegeleiding, opvang, bijlessen en andere naschoolse activiteiten te leveren onder de overeengekomen voorwaarden. 2. De SNA staat ervoor in dat de diensten worden verricht overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap. 3. De SNA draagt zorg voor adequate informatievoorziening ten behoeve van ouders. 4. De SNA ziet toe op kwaliteit en veiligheid, in overeenstemming met de vigerende wet- en regelgeving en overigens in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap. 5. De SNA draagt zorg voor een (lichte) gezonde lunch (voor kinderen van de opvang/huiswerkbegeleiding). 6. De SNA draagt ervoor zorg dat de opvang plaats vindt in een geschikte ruimte. 7. De SNA draagt zorg voor deugdelijk materiaal. 8. De SNA draagt zorg voor goede informatieoverdracht. 9. De SNA houdt rekening met de individuele wensen van de ouder voor zover dit redelijkerwijs mogelijk is. 10. De SNA draagt er zorg voor dat personen, werkzaam bij de SNAgeschikt zijn om hun werkzaamheden uit te voeren en in het bezit zijn van een geldige verklaring omtrent het gedrag, afgegeven door het bevoegd gezag. Artikel 9. Beëindiging van de overeenkomst 1. De Plaatsingsovereenkomst voor naschoolse activiteiten/ naschoolse opvang in het FO wordt aangegaan tot en met de eerste dag waarop het kind op het VO

7 start of tot en met de laatste dag zoals overeengekomen in de Plaatsingsovereenkomst. 2. De Plaatsingsovereenkomst voor naschoolse activiteiten/ naschoolse opvang in het VO wordt aangegaan tot en met de laatste dag dat het kind VO onderwijs geniet of tot en met de laatste dag zoals overeengekomen in de Plaatsingsovereenkomst. 3. Ieder van de partijen heeft het recht om de Plaatsingsovereenkomst of een gedeelte van de overeengekomen dagen of dagdelen op te zeggen per de eerste dag van de maand. Hierbij moet een opzeggingstermijn van 1 maand in acht worden genomen. 4. Opzegging dient schriftelijk of per te geschieden. 5. Ook gedurende de opzegtermijn is de Ouder/verzorger het maandbedrag verschuldigd, ongeacht of wordt genoten van de diensten van de SNA. 6. De SNA kan de Plaatsingsovereenkomst in ieder geval met onmiddellijke ingang beëindigen indien de Ouder/verzorger gedurende één maand diens betalingsverplichting heeft verzuimd, zonder dat dit de Ouder/verzorger ontslaat van diens betalingsverplichting. 7. De omstandigheid dat de SNA vanwege een niet aan haar toerekenbare oorzaak of vanwege bedrijfseconomische noodzaak langdurig of blijvend niet meer in staat is om de Plaatsingsovereenkomst uit te voeren. 8. De SNA heeft het recht om, indien een Ouder/verzorger de Plaatsingsovereenkomst heeft opgezegd, het betreffende kind pas weer opnieuw in te schrijven 2 maanden na de laatste dag van de vorige Plaatsingsovereenkomst. De SNA kan, indien zij het kind eerder inschrijft, administratiekosten in rekening brengen. Artikel 10. Wijziging Algemene Voorwaarden De SNA behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen, al dan niet als gevolg van wijzigingen in wet en regelgeving. De SNA zal de wijziging van de Algemene voorwaarden tenminste een maand van tevoren aan de Ouder/verzorgerschriftelijk of per meedelen, onder toezending van een exemplaar de gewijzigde Algemene Voorwaarden. ARTIKEL 11.Aansprakelijkheid 1. Indien de SNA tegenover de Ouder/verzorger aansprakelijk is, is haar aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat haar verzekeraar op de betreffende aansprakelijkstelling uitbetaalt. 2. Bij calamiteiten waarbij sprake is van overmacht is de SNA niet aansprakelijk voor gemiste opvangdagen of activiteiten of voor geleden schade door de Ouder/verzorger of diens kind. ARTIKEL 12 Klachtenprocedure 1. Klachten over de uitvoering van de Plaatsingsovereenkomst moeten volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de SNA, tijdig nadat de ouder/

8 verzorger degebreken heeft geconstateerd of heeft kunnen constateren. Niet tijdig indienen van de klacht zal tot gevolg hebben dat de Ouder/verzorger zijn of haar rechten terzake verliest. 2. De SNA behandelt de klacht overeenkomstig haar interne klachtenprocedure. Indien de klacht niet in der minne kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor geschilbeslechting overeenkomstig artikel 13. ARTIKEL 13. Bevoegde rechter en toepasselijk recht Ieder geschil naar aanleiding van of in verband met de uitvoering van de Plaatsingsovereenkomst en/of deze Algemene Voorwaarden zal bij uitsluiting worden voorgelegd aan het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao. Op de Plaatsingsovereenkomst en op deze Algemene Voorwaarden is Curaçaos recht van toepassing.

Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA)

Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA) Algemene voorwaarden Stichting Naschoolse Activiteiten (SNA) Artikel 1. Definities en toepasselijkheid 1. Definities: Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. Ouder/verzorger: de Ouder/verzorger

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017 Algemene voorwaarden (versie januari 2017) Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de producten en/of diensten van Kinderopvang bij Lotte en gelden in aanvulling op

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 1 Artikel 1 Definities blz. 3 Artikel 2 Toepasselijkheid blz. 4 Artikel 3 Aanmelding blz. 4 Artikel 4 Aanbod blz. 4 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Naschoolse opvang: naschoolse opvang verzorgd door Eigen Wijzer voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht.

Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht. Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Zorgboerderij Veldzicht (verder te noemen Veldzicht): Het opvangen, verzorgen en opvoeden van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Kids@home Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de

Nadere informatie

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Toepasselijkheid 1 Artikel 3 De Kennismaking 2 Artikel 4 Het aanbod (de offerte) 2 Artikel 5 De overeenkomst 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek 3 Artikel 7 Duur, wijziging

Nadere informatie

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of verzorger, bestaande in de gelijktijdige

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden : KDV Madelief

Algemene voorwaarden : KDV Madelief Algemene voorwaarden : KDV Madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst ARTIKEL 7 -

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Artikel 1 Definities - Gastouderland Amsterdam een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang)

Nadere informatie

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet.

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle plaatsingsovereenkomsten die met betrekking tot kinderopvang worden aangegaan door Timboektoe v.o.f., Boxbergerweg 54 te (7412

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Kinderdagverblijf Villa Vrolijk biedt tegen betaling ouder(s) en of verzorger(s) kinderopvang en verzorging van hun

Nadere informatie

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Artikel 1. Aanmelding 1.1 Vooraf moet aangegeven kunnen worden op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang. Alsmede de begindatum en indien bekent de einddatum. 1.2

Nadere informatie

BANJER. Algemene voorwaarden

BANJER. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang BANJER Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer uw kind wordt opgevangen bij kinderdagverblijf en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Artikel 1: Algemeen; - Deze voorwaarden zijn opgesteld door Bso Natuurlijk en zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden gesloten tussen Bso Natuurlijk en

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden PSZ

Algemene leveringsvoorwaarden PSZ ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Peuterspeelzaal: het bedrijfsmatig of anders dan om niet opvangen van kinderen van 2 en 3 jaar oud met als doel spel en ontmoeting.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene voorwaarden Gastouderbureau Ziezo Artikel 1 Definities - Gastouderbureau Ziezo is een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang:

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Artikel 1 Definities - Voel je Thuis een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Definities In de algemene voorwaarden verstaan we onder: Gastouderbureau: Gastouderbureau De Knapzak/ Gob De Knapzak Vraagouder: ouder/verzorger die een

Nadere informatie

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de W et Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang.

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - Het aanbod ARTIKEL 5 - De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Peuterspeelzalen

Algemene voorwaarden. Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen de eerste stap, Peuterspeelzaal BV Artikel 1: Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze peuterspeelzaalovereenkomsten.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare ALGEMENE VOORWAARDEN GASTOUDERBUREAU SHAREDCARE Artikel 1. Begripsbepalingen a. Gastouderbureau (GOB): de rechtspersoon die een overeenkomst sluit met de

Nadere informatie

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden Spelenderwijs Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden Spelenderwijs, Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden;

Algemene voorwaarden; Algemene voorwaarden; Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Toepasselijkheid 1 Artikel 3 Kennismaking 2 Artikel 4 Het aanbod (de offerte) 2 Artikel 5 De overeenkomst 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek 3 Artikel

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017)

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) In aanvulling op de Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017 van de Brancheorganisatie Kinderopvang

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ARTIKEL 1 DOELSTELLING Dikkedeur, statutair De Dikkedeur Kralingen B.V. en De Dikkedeur Heemraadssingel B.V., heeft onder andere ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen. Kinderhuis de Fuut. Algemene Voorwaarden

Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen. Kinderhuis de Fuut. Algemene Voorwaarden Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen Algemene Voorwaarden 31 augustus 2012 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 - Definities! 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid! 3 ARTIKEL 3 - De kennismaking!

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang 1 Kinderopvang Bij de Hand Kinderopvang Bij de Hand heeft ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Bso Marlon biedt tegen betaling ouder(s) en/of verzorger(s) buitenschoolse opvang en verzorging van hun kind(eren)

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels Artikel 1 Begripsbepaling Handelsnaam Kinderopvang Babbels, onderdeel van LUCIUS BEHEER: Opdrachtgever: De ouder/verzorger die als natuurlijke persoon een aanvraag doet tot kinderopvang. Contractant: De

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK)

Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) Toelichting Algemene Voorwaarden Kinderopvang Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) 1. In dit artikel zijn de definities waarvan in de voorwaarden wordt uitgegaan opgenomen.

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5831 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op 2 locaties in Weijerpark

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Kinderdagverblijf Villa West

Algemene Voorwaarden. Kinderdagverblijf Villa West Algemene Voorwaarden Kinderdagverblijf Villa West ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal Inhoud Artikel 2 Toepasselijkheid... 2 Artikel 3- Informatie verstrekking... 2 Artikel 4 Aanmelding... 2 Artikel 5 Aanbod... 2 Artikel 6- De Overeenkomst...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoud

Algemene voorwaarden. Inhoud 1 Algemene voorwaarden Inhoud Artikel 1 Definities p. 2 Artikel 2 Toepasselijkheid p. 2 Artikel 3 De kennismaking p. 2 Artikel 4 Het aanbod p. 2 Artikel 5 De overeenkomst p. 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterdorp

Algemene voorwaarden Peuterdorp Algemene voorwaarden Peuterdorp ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 1 ARTIKEL 4 - Aanmelding 1 ARTIKEL 5 - Aanbod 2 ARTIKEL 6 - De Overeenkomst 2

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari Kinderopvang Walcheren Postbus GA Middelburg

leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari Kinderopvang Walcheren Postbus GA Middelburg leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari 2007 Kinderopvang Walcheren Postbus 7035 4330 GA Middelburg www.kinderopvangwalcheren.nl Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5830 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op locatie Weijerpark

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844 Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844 ARTIKEL 1 Algemeen 1 ARTIKEL 2 Definities 1 ARTIKEL 3 Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 4 Algemeen aanbod 2 ARTIKEL

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG Artikel 1: toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, aanbiedingen en diensten tussen Levantjes kinderopvang en de afnemers

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Blij met taal

Algemene Voorwaarden Blij met taal Algemene Voorwaarden Blij met taal Liselot van der Sluis Waterpoort 33 5662 VK Geldrop Kvk nummer: 66772893 Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 16 maart 2018. Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - Kinderopvang: het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen en opvoeden van kinderen tot de eerste dag

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - De offerte ARTIKEL 5 - De overeenkomst ARTIKEL 6 - Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Lumiar

Algemene voorwaarden Lumiar Algemene voorwaarden Lumiar Geldig vanaf 1 augustus 2015, versie 1.1 ARTIKEL 1 Definities ARTIKEL 2 Toepasselijkheid ARTIKEL 3 Informatie verstrekking ARTIKEL 4 Aanmelding ARTIKEL 5 Aanbod ARTIKEL 6 De

Nadere informatie

Kinderopvang Jip & Janneke BV

Kinderopvang Jip & Janneke BV Kinderopvang Jip & Janneke BV ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDEROPVANG Dagopvang en Buitenschoolse opvang 1 Kinderopvang Jip & Janneke BV Kinderopvang Jip & Janneke B.V. te Albrandswaard, hierna

Nadere informatie

Na ontvangst van de aanmelding kan de Ondernemer een aanbod aan de Ouder doen. Daarnaast kan de Ondernemer de Ouder op de wachtlijst plaatsen.

Na ontvangst van de aanmelding kan de Ondernemer een aanbod aan de Ouder doen. Daarnaast kan de Ondernemer de Ouder op de wachtlijst plaatsen. Toelichting Algemene Voorwaarden Kinderopvang Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) 1. In dit artikel zijn de definities waarvan in de voorwaarden wordt uitgegaan opgenomen.

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Deze Algemene Leveringsvoorwaarden zijn sinds 2006 van toepassing op alle aanmeldingen en plaatsingen in het kinderdagverblijf en overige dienstverlening van KombinoCare Kinderopvang.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere

Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere Algemene voorwaarden Peuterspeelzaal Overwhere 1. Algemeen 2. Inschrijving 3. Plaatsing 4. Looptijd overeenkomst 5. Betaling 6. Geschillen 7. Weigeringsgronden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Blij met taal

Algemene Voorwaarden Blij met taal Algemene Voorwaarden Blij met taal Liselot van der Sluis Waterpoort 33 5662 VK Geldrop Kvk nummer: 35368519 Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 september 2016. Inhoud Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

Aanvullende Algemene Voorwaarden Brood & Spelen Kinderopvang BV

Aanvullende Algemene Voorwaarden Brood & Spelen Kinderopvang BV Aanvullende Algemene Voorwaarden Brood & Spelen Kinderopvang BV Deze voorwaarden maken een onderdeel uit van het plaatsingscontract dat u tekent met Brood & Spelen Kinderopvang (tezamen: Plaatsingscontract)

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Gastouderbureau Vip (hierna te noemen GOB Vip), Adres Scheumergats 1, 6305 BM te Schin op Geul. Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes ARTIKEL 1 Definities 2 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid 2 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking 2 ARTIKEL 4

Nadere informatie

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing.

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing. Artikel 1:Toepasselijkheid... pag. 1 Artikel 2:Begripsbepalingen... pag. 1 Artikel 3 Inschrijving... pag. 2 Artikel 4: Weigeringcriteria... pag. 2 Artikel 5 Wijziging van de overeenkomst... pag. 2 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Versie geldig vanaf januari 2015 Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1 Definities...3 2 Algemeen...3 3 Aanmelding...3 4 Prijzen

Nadere informatie

Algemene bepalingen KAC Amberrosia

Algemene bepalingen KAC Amberrosia Procedure start opvang bij Amberrosia: Er kan geen opvang plaatsvinden zonder dat er een plaatsingsovereenkomst (POK) is getekend en er een volledige betaling voor aanvang van de opvang heeft plaatsgevonden.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje

Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje Artikel 1 Definities (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of Gastouderopvang:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kids Kinderdagverblijf

Algemene Voorwaarden Kids Kinderdagverblijf Algemene Voorwaarden Kids Kinderdagverblijf Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Kinderopvang: het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen en opvoeden van kinderen

Nadere informatie

Versie Aanvullende algemene voorwaarden Gastouderland

Versie Aanvullende algemene voorwaarden Gastouderland Aanvullende algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities Gastouderland is een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en bepalingen voor Kinderdagverblijf Siemenotje

Algemene voorwaarden en bepalingen voor Kinderdagverblijf Siemenotje Algemene voorwaarden en bepalingen voor Kinderdagverblijf Siemenotje 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden en bepalingen zijn van toepassing op iedere plaatsingsovereenkomst die Siemenotje BV sluit

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Gastouderbureau Voor uw kinderen

Algemene Voorwaarden van Gastouderbureau Voor uw kinderen 1 Algemene Voorwaarden van Gastouderbureau Voor uw kinderen Definities Gastouderbureau Het gastouderbureau Voor uw kinderen is gevestigd te Rijswijk(ZH). Kinderopvang Het, in georganiseerd verband en tegen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Op onze Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals hieronder omschreven. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene bepalingen KAC Amberrosia

Algemene bepalingen KAC Amberrosia Algemene bepalingen KAC Amberrosia art. 1 De overeenkomst komt tot stand onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat door het kinderdagverblijf een door de ouder(s)/verzorger(s) getekend exemplaar van de plaatsingsovereenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Versie: Augustus 2017 ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Dagopvang: Kinderopvang

Nadere informatie

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN Herzien: 20 oktober 2017 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Aanmelding...4 ARTIKEL 4 Aanbod...4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorg in Touw Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Zorg in Touw : Organisatie die zorg

Algemene voorwaarden Zorg in Touw Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Zorg in Touw : Organisatie die zorg Algemene voorwaarden Zorg in Touw Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Zorg in Touw : Organisatie die zorg verleent aan mensen met een beperking. 2. Zorgvrager: persoon

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PEUTERSPEELZAAL DE POEH

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PEUTERSPEELZAAL DE POEH ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PEUTERSPEELZAAL DE POEH 1. Algemeen 1.1. Definities: 1.1.1. ouder/verzorger: een persoon die een huishouding voert waartoe het kind behoort, op wie de aanmelding/plaatsing

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderopvang Datum: 01-11-2015 Pag. 1 van 6 Algemene voorwaarden Kinderopvang Dagopvang Artikel 1 Begripsbepaling 1.1 De Stichting: de Van Veldhuizen Stichting waartoe Kinderdagverblijf Plus Dikkertje Dap behoort.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Peuter & Co

Algemene voorwaarden Stichting Peuter & Co Algemene voorwaarden Stichting Peuter & Co Artikel 1- Definities 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) De stichting: Stichting Peuter & Co; b) Ouder: de ouders/ verzorgers van het kind dat bij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang Smile versie december 2018

Algemene voorwaarden Kinderopvang Smile versie december 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL 5 ARTIKEL 6 ARTIKEL 7 ARTIKEL 8 ARTIKEL 9 ARTIKEL 10 Definities Duur, verlenging en beëindiging van de overeenkomst Toegang tot het

Nadere informatie

de openingstijden en -dagen alsmede de haal- en brengtijden van kinderdagverblijf IKKIE;

de openingstijden en -dagen alsmede de haal- en brengtijden van kinderdagverblijf IKKIE; g. Plaatsingsovereenkomst: de overeenkomst tussen Kinderdagverblijf IKKIE en contractant waarin de wijze van opvang van het individuele kind is vastgelegd. In de plaatsingsovereenkomst is in elk geval

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV

Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Kinderopvang: het bedrijfsmatig tegen vergoeding

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Januari 2015

Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 INLEIDING... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Toepasselijkheid... 4 Artikel 3 De Kennismaking... 4 Artikel 4 Het Aanbod... 5 Artikel

Nadere informatie

1. Algemene voorwaarden

1. Algemene voorwaarden 1. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contracten die met betrekking tot kinderopvang en/of (voor)naschoolse opvang worden aangegaan door Michelles Kinderopvang,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1. Aanmelding 1.1. Bij inschrijving bij Kinderopvang de Bonte Vlinder moet worden aangegeven op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang en wat de begindatum

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Definities ARTIKEL 2 Toepasselijkheid ARTIKEL 3 Informatie verstrekking ARTIKEL 4 Aanmelding ARTIKEL 5 Aanbod...

ARTIKEL 1 Definities ARTIKEL 2 Toepasselijkheid ARTIKEL 3 Informatie verstrekking ARTIKEL 4 Aanmelding ARTIKEL 5 Aanbod... Algemene voorwaarden Vivere, geldig vanaf 1 mei 2018 Inhoud ARTIKEL 1 Definities... 2 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 2 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 2 ARTIKEL 4 Aanmelding... 2 ARTIKEL 5 Aanbod...

Nadere informatie

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst Algemene Voorwaarden Blz. ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - De kennismaking 2 ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst 2 ARTIKEL 5 Plaatsing 2 ARTIKEL 6 Aanbod 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Het aanbod ARTIKEL 4 - De overeenkomst ARTIKEL 5 - Annulering ARTIKEL 6 - De ouderbijdrage

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie April 2019 V

Algemene Voorwaarden. Versie April 2019 V Algemene Voorwaarden Versie April 2019 V19040202 Artikel 1 TOEPASSELIJKHEID Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en uitvoering van alle Overeenkomsten betreffende Fitness,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Geldig vanaf 1 januari 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Geldig vanaf 1 januari 2016 Bloemendaalseweg 46, 2804 AB Gouda T: 0182 571373 F: 0182 571924 www.kindercentrumdeschaapskooi.nl info@kcdeschaapskooi.nl NL82INGB0005914283 - NL29RABO0362413649 KvK Rotterdam 41173447 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG Artikel 1: toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, aanbiedingen en diensten tussen Levantjes kinderopvang en de afnemers

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2B-FIT

ALGEMENE VOORWAARDEN 2B-FIT ALGEMENE VOORWAARDEN 2B-FIT Artikel 1 Definities De Ondernemer: Mascha van Bunder- Boddaert De Consument: natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en die een overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen Algemene voorwaarden 1 Begrippen De organisatie: Studiecoach Doorn, onderdeel van VOF Bisschop Consultancy. De cliënt: de ouder of ieder ander die een leerling bij Huiswerkbegeleiding Doorn onderbrengt

Nadere informatie

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Versie: maart 2018 Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding...

Nadere informatie