Jaarverslag Bestuur. Monique van den Elsen - Millenaar secretaris. Gwen van Merwijk-Bruinen lid. Leden vanuit parochiele conferenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Bestuur. Monique van den Elsen - Millenaar secretaris. Gwen van Merwijk-Bruinen lid. Leden vanuit parochiele conferenties"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2016 Algemeen In 2016 hebben het Bestuur en de afgevaardigden van de Parochiële Conferenties zes maal vergaderd. Daarnaast vergadert de Sociale Commissie een maal per maand. In de bijeenkomsten van deze commissie worden individuele aanvragen die ons via maatschappelijke instanties bereiken beoordeeld. Voor spoedaanvragen is voorzien dat deze buiten de vergadering om in onderling overleg worden behandeld. Nadat vorig jaar op verzoek van de Stichting Fonds Bijzondere Hulp Maastricht door Vincentiusvereniging Maastricht met dit fonds een personele unie is gevormd, is in 2017 met De Leo XIII Stichting een zelfde samenwerking tot stand gekomen. Dit betekent dat aanvragen die in de toekomst (nog) bij de De Leo XIII Stichting binnenkomen, voortaan in de Sociale Commissie of het Bestuur van Vincentiusvereniging Maastricht zullen worden beoordeeld (e.e.a. afhankelijk van de aard van de aanvraag). Ook met Stichting Vincentius a Paulo is een vergelijkbaar samenwerkingsverband aangegaan. Alle hiervoor vermelde stichtingen blijven als stichting bestaan. Vincentiusvereniging Maastricht heeft besloten om het lidmaatschap van Vincentiusvereniging Nederland te beëindigen. De reden hiervoor is dat het lidmaatschap van Vincentiusvereniging Nederland nauwelijks tot geen toegevoegde waarde heeft voor ons als lokale vereniging en niet opweegt tegen de jaarlijkse contributie. Geld waarvan het Bestuur van mening is dat dit beter lokaal kan worden besteed. Personalia In 2016 heeft mevrouw Tiely Bouvrie - Moers haar functie als secretaris neergelegd. We hebben mevrouw Monique van den Elsen Millenaar bereid gevonden toe te treden tot het Bestuur en haar functie over te nemen. Tevens is afgetreden de heer P. Schols. De heer Schols heeft gedurende 12 jaar deel uitgemaakt van het Bestuur van Vincentiusvereniging Maastricht, waarvan 10 jaar als voorzitter. De heer Schols blijft wel nog beschikbaar als adviseur voor de relatie met de banken en dan met name op het gebied van de beleggingen. Bestuur Bart Groutars voorzitter Monique van den Elsen - Millenaar secretaris Ger Schmeits penningmeester Charles Bouwens voorzitter Sociale Commissie Gwen van Merwijk-Bruinen lid Leden vanuit parochiele conferenties Eric Schreurs St. Lambertus Ad Ottenheym St. Servaas Nico Putman St. Matthias Jaarverslag 2016 Vincentiusvereniging Maastricht Pagina 1! van 5!

2 Activiteiten De hoofdactiviteiten van Vincentiusvereniging Maastricht blijven onverminderd de beoordelingen en honorering van aanvragen voor individuele- of gezinshulp en projecten. De aanvragen voor ondersteuning van individuen en gezinnen worden behandeld in de Sociale Commissie onder leiding van Charles Bouwens. Aanvragen voor projecten worden behandeld in het Bestuur. Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar het verslag van de Sociale Commissie, dat in dit jaarverslag is opgenomen. Omdat Kiwani's Maastricht-Heerlen in 2016 zijn gestopt met kerstpakketten aan te bieden die via Vincentiusvereniging Maastricht werden uitgedeeld, is besloten op dit gebied samenwerking te zoeken met de Stichting Stille Armen in Maastricht en de uitvoering voortaan aan deze Stichting over te dragen. Vincentiusvereniging Maastricht heeft in verband hiermede aan Stichting Stille Armen een donatie gedaan alsmede adressen aangeleverd die in haar ogen voor een kerstpakket in aanmerking komen. In 2016 hebben we via de voedselbank dinerbonnen ter beschikking gesteld aan 200 gezinnen.om bij Vorkje Prikken in Maastricht in een andere omgeving van een maaltijd te genieten Financiële Ontwikkelingen De middelen waarover wij kunnen beschikken blijven beperkt en waren in 2016 niet meer geheel toereikend om alle goedgekeurde aanvragen te honoreren. Vincentiusvereniging Maastricht beschikt weliswaar over een eigen vermogen, maar dit wordt uitsluitend belegd in vastrentende waarden van gerenommeerde debiteuren. Doelstelling is het kapitaal in stand te houden en voor de financiering van de verschillende activiteiten uitsluitend de renteopbrengsten te gebruiken. Hoewel er sprake was van een goed gespreide vervalkalender over 10 jaar, worden, bij het huidige renteniveau, vrijkomende middelen tegen een aanzienlijk lagere rente herbelegd. Het Bestuur heeft zich inmiddels over deze ontstane situatie gebogen en is tot de conclusie gekomen dat voor de nabije toekomst, conform onze doelstelling, primair onze aandacht dient uit te gaan naar de ondersteuning van individuen en gezinnen en dat uitsluitend voorzover er middelen 'over' zijn deze kunnen worden gebruikt voor bijdragen aan projecten. Van de Stichtingen Vincentius a Paulo en De Leo XIII Stichting zijn giften ontvangen om te besteden aan hulpvragen betreffende gezinnen met mutiproblematiek. Daarnaast kan Vincentiusvereniging Maastricht toewijzingen door de Sociale Commissie, voor zover die passen binnen de doelstelling van Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof of de Jan en Clara Nijssen Stichting, bij deze stichtingen declareren, hetgeen ons extra financiële ruimte biedt. Ook dit jaar is er weer een gift ontvangen van de Diaconie Gemeente Maas-Heuvelland. Ik wil op deze plaats voornoemde stichtingen en donateurs hartelijk dankzeggen voor hun financiële ondersteuning. Jaarverslag 2016 Vincentiusvereniging Maastricht Pagina 2! van 5!

3 Rekening en verantwoording 2016 Bestedingen (x ) Hulp aan instellingen/projecten Individuele-/gezinshulpverlening SOCIALE COMMISSIE VINCENTIUSVERENIGING MAASTRICHT Algemeen Wij constateren dat armoede en armoedebestrijding bij de Gemeente Maastricht hoog op de agenda staan. Met de notitie Actieplan Armoede geeft de gemeente aan op welke wijze zij armoede structureel wil gaan aanpakken. Met name de activiteiten voor vroeg signalering en integrale aanpak is daarvan een belangrijk onderdeel. In 2016 zijn er binnen de gemeente Maastricht nieuwe 'stadsbrede' initiatieven ontwikkeld om in samenwerking met de gemeente armoede op een structurele wijze aan te pakken en tot duurzame oplossingen te komen voor betrokkenen. Vincentiusvereniging Maastricht levert hier ook haar bijdrage door vanaf het begin de bijeenkomsten bij te wonen. Een concrete/ geldelijke bijdrage zal mogelijk op een later tijdstip aan de orde komen. De Sociale Commissie heeft ook in 2016 een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen de armoede door met in de regel materiële hulp in de vorm van goederen, bij individuen en gezinnen acute nood te lenigen. De individuele aanvragen bereikten de Sociale Commissie via de Kredietbank, de Stichting Mondriaan, Xonar, Jeugdhulpverlening, de Gemeente, het Veiligheidshuis, Riagg, RIBW, Trajekt, Leger des Heils, Stichting Wijkpresentie, parochies en andere hulpverleners. Wij stellen helaas ook nog (te) regelmatig vast dat hulpverleners niet volledig op de hoogte zijn van voorliggende voorzieningen en daar dus onvoldoende gebruik van maken. Het merendeel van de aanvragende hulpverleningsorganisaties draagt zorg voor verdere begeleiding. Uit praktische overwegingen beschikt één instelling over een noodpotje om acute en kleine nood te lenigen. Uit de noodpot werden bedragen tot maximaal 25,-- verstrekt voor levensmiddelen, reiskosten en officiële papieren. De samenwerking met Stichting Leergeld Maastricht is het afgelopen jaar geïntensiveerd. Landelijk is er in 2016 door de overheid geld ter beschikking gesteld aan de ROC's om leerlingen te helpen bij het aanschaffen van leermiddelen en lesgeld. Gezamenlijk hebben wij met het ROC Leeuwenborgh een aantal keren overleg gehad over een zo effectieve en efficiënt mogelijke ondersteuning voor leerlingen. Vanuit Vincentiusvereniging Maastricht is er speciale aandacht voor de groep boven de 18, die niet voor ondersteuning door Stichting Leergeld vanwege de leeftijd in aanmerking komt, Het gaat hierbij vaak om jongeren die op latere leeftijd besluiten om (toch weer) een studie op te pakken en een diploma te halen. Deze groep komt in principe in aanmerking voor een studiefinanciering via DUO, maar maakt, in verband met de financiële consequenties die hieraan zijn verbonden, hier niet altijd gebruik van. Vincentiusvereniging Maastricht is van Jaarverslag 2016 Vincentiusvereniging Maastricht Pagina 3! van 5!

4 mening dat een van de meest effectieve manieren om armoede te bestrijden is er voor te zorgen dat jongeren door middel van een opleiding later zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. De secretaris van de Sociale Commissie heeft voor de nadere informatie en/of de verdere afwikkeling intensief contact met de hulpverleners. Leden van de Sociale Commissie per 1 januari 2017: Charles Bouwens voorzitter Judith Lhoest-Moormann secretaris Herma Koene-Oude Nijhuis lid Nico Putman (conf. Matthias) Ad Ottenheym (conf. Sint Servaas) Nico Didden adviseur (gem. dienst Sociale Zaken) Gehonoreerde hulpvragen Voor het jaar 2016 kon de Sociale Commissie beschikken over een bedrag van Een flink aantal aanvragen hadden betrekking op vragen naar duurzame gebruiksartikelen. Zo werd er in 2016 weer een groot aantal (40 st.) witgoed, zoals wasmachines, koelkasten, fornuizen en dergelijke geleverd. Ook werd voorzien in kleding, studiemateriaal en fietsen voor kinderen. Vastgesteld is dat de aanvragen voor voedselpakketten, die vroeger regelmatig bij ons werden gedaan, tegenwoordig rechtstreeks bij Stichting De Gouwe worden ingediend. In de vakantieperiode werd aan gezinnen met kinderen geld verstrekt voor uitstapjes naar een pretpark of speeltuin Behandeld Gehonoreerd Afgewezen/doorverwezen/opgelost Nog in behandeling De uitgekeerde bedragen varieerden van minimaal 10,-- tot maximaal 1.000,--. per hulpvraag. Een gedeelte van de afgewezen aanvragen beantwoordde niet aan de doelstelling van de Vincentiusvereniging. Het grootste gedeelte betreft echter doorverwezen aanvragen waar (nog) onvoldoende gebruik is gemaakt van voorliggende voorzieningen bij gemeente en/of belastingdienst. Aanvragen voor schuldsanering worden afgewezen. Hulpvragen Gezinnen en eenoudergezinnen Alleenstaanden Hulp verstrekt uit de noodpot Jaarverslag 2016 Vincentiusvereniging Maastricht Pagina 4! van 5!

5 Het aantal gezinnen met kinderen waarvoor een beroep op ondersteuning wordt gedaan bij Vincentiusvereniging Maastricht laat in 2016 een forse stijging zien. Daarbij is een (begrijpelijke) toename te constateren van het aantal aanvragen voor statushouders. Het merendeel van de hulpvragers had grote schulden en was bekend bij de Kredietbank en/ of bewindvoerders of zij waren WSNP-ers (Wettelijk Schuldsanering Natuurlijke Personen). Bij gezinnen en eenoudergezinnen waren voor zover bekend 283 kinderen betrokken. Toekomst Als gevolg van de steeds verdergaande bezuinigingen van de overheid zal in 2017 weinig veranderen. Zoals uit de landelijke en lokale cijfers blijkt nemen de schulden toe. In Maastricht ligt het aantal gezinnen dat op of onder de armoede grens leeft inmiddels op 13,7%. Landelijk bedraagt dit percentage 11,7% In Maastricht zijn dat zijn ruim gezinnen, waarbij kinderen zijn betrokken. Dankzij de middelen waar Vincentiusvereniging Maastricht zelf over kan beschikken voor hulp aan arme mensen en de financiële hulp van de ons welgezinde fondsen, die al enkele jaren gelden beschikbaar stellen voor kinderen, ouderen en voor gezinnen met een veelheid aan problemen, zullen wij ook in het jaar 2017 weer een (kleine) bijdrage kunnen leveren om armoede te verlichten. Bart Groutars, voorzitter Vincentiusvereniging Maastricht Maastricht, mei 2017 Jaarverslag 2016 Vincentiusvereniging Maastricht Pagina 5! van 5!

Jaarverslag 2015. Bestuur

Jaarverslag 2015. Bestuur Jaarverslag 2015 Algemeen In 2015 hebben het Bestuur en de afgevaardigden van de Parochiële Conferenties zes maal vergaderd. Daarnaast vergadert de Sociale Commissie een maal per maand. In de bijeenkomsten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Bestuur

Jaarverslag 2013. Bestuur Jaarverslag 2013 Algemeen In 2013 hebben het Bestuur en de afgevaardigden van de Parochiële Conferenties zes maal vergaderd. Sinds september 2012 worden de vergaderingen gehouden in 't Pieterkelderke te

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Vincentiusvereniging Maastricht

Jaarverslag 2012 Vincentiusvereniging Maastricht Jaarverslag 2012 Vincentiusvereniging Maastricht Algemeen In 2012 hebben het Bestuur en de afgevaardigden van de Parochiële Conferenties zes maal vergaderd. Sinds september 2012 worden de vergaderingen

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie 1. Inleiding De werkzaamheden van de vrijwilligers inzake de kerstactie starten in 1932. Op 23 september 1993 werd een stichting opgericht die de naam Stichting Stille Armen Maastricht krijgt. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek.

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek. Jaarverslag 2016. Vincentiusvereniging Beek. 2. Inhoudsopgave. Voorwoord. Interne organisatie. Hulpaanvragen en hulpverlening. Kerstpakkettenaktie. Publiciteit. Verantwoording. Sponsoring. Vincentiusvereniging

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Kinderen moeten kunnen participeren. Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere

JAARVERSLAG. Kinderen moeten kunnen participeren. Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere JAARVERSLAG 2016 Kinderen moeten kunnen participeren Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere 2016 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Ontwikkelingen en gevolgen 3 2.a Strategie 3 2.b Giften 5 3. Bestuursbesluiten

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Rijswijk

Stichting Urgente Noden Rijswijk Stichting Urgente Noden Rijswijk Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Doel en Geschiedenis : pagina 3 Financiering : pagina 4 Werkwijze en voorbeelden hulp : pagina 4-5 Verdeling naar bestemming en aanvrager

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Geleen Jaarverslag 2013

Vincentiusvereniging Geleen Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 Inhoud Jaarverslag Vincentiusvereniging Geleen over 2013. 1.Voorwoord. 2. Interne Organisatie. 3. Externe contacten. 4. Financiën. 5. Hulpverlening. 6. Activiteiten. 7. Publiciteit. 8.

Nadere informatie

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website:

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website: Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2018

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2018 Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2018 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2018 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Beleidsplan Voor een betrokken Nieuwkoop

Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Beleidsplan Voor een betrokken Nieuwkoop Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Beleidsplan 2019-2021 Voor een betrokken Nieuwkoop 1 Beleidsplan Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop is opgericht op 21 december

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere 2014 1

JAARVERSLAG. Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere 2014 1 JAARVERSLAG 2014 Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere 2014 1 1. Inleiding Het Fonds Bijzondere Noden Almere (afgekort het Fonds) is in 1995 opgericht als noodhulpfonds. Het Fonds is voor inwoners

Nadere informatie

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen:

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen: Verslag 2017 Inleiding De Stichting Hulpfonds Heumen verleent eenmalige materiële hulp aan inwoners van de gemeente Heumen die in acute problemen zijn gekomen en daarvoor niet op reguliere voorzieningen

Nadere informatie

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website:

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website: Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag SUN Groningen 2013

Jaarverslag SUN Groningen 2013 Jaarverslag SUN Groningen 2013 Samenvatting SUN Groningen verleent financiële hulp aan inwoners van de stad Groningen die in een urgente financiële noodsituatie verkeren. Deze hulp wordt mogelijk gemaakt

Nadere informatie

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website: Voorwoord

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website:  Voorwoord Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord De Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Geleen Vincentiusvereniging Geleen

Vincentiusvereniging Geleen Vincentiusvereniging Geleen Jaarrekening 2013 De officiële naam is en is opgericht op 3 oktober 2007 De oprichtingsakte werd opgesteld door notaris Mr. Paul L.R.P.M. Schulpen De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. Doel:

Nadere informatie

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website: Voorwoord

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website:  Voorwoord Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord De Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort JAARVERSLAG 2018 1. De resultaten Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort Aantal toegekende en afgewezen aanvragen 2017 en 2018 Aantal 2018 Bedrag 2018 Aantal 2017 Bedrag 2017 Fietsen 135 24.800

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

ACTIEPLAN. Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann

ACTIEPLAN. Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann ACTIEPLAN Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann Rotterdam, februari 2018 Schulden in Rotterdam: groot probleem, nauwelijks oplossingen >> De helft van Rotterdammers met een laag inkomen loopt

Nadere informatie

Laatste Jaarverslag, Jaarrekening en Liquidatieverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg (SORT) 2018

Laatste Jaarverslag, Jaarrekening en Liquidatieverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg (SORT) 2018 Publicatie op ANBI PAGINA VVT april 2019 Ter kennisgebracht in ALV 02 april 2019 Laatste Jaarverslag, Jaarrekening en Liquidatieverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg () Vastgesteld op 20 februari

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Zwolle

Vincentiusvereniging Zwolle Vincentiusvereniging Zwolle Samenstelling Bestuur: Fons Eissens, voorzitter, telefoon: 038 4537412 e-mail: fonseissens@ziggo.nl Ger Anbergen, secretaris, telefoon: 038 4526205 e-mail: g.anbergen@home.nl

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Leergeld Walcheren 2014-2018

Meerjarenbeleidsplan Leergeld Walcheren 2014-2018 Meerjarenbeleidsplan Leergeld Walcheren 2014-2018 Stichting Leergeld Walcheren, Postbus 5027, 4380 KA Vlissingen E leergeldwalcheren@planet.nl; T 0118 418930; www. leergeld.nl/waar werkt leergeld NL74

Nadere informatie

Stichting Armoedefonds. Verkennend onderzoek naar trends en ontwikkelingen binnen de lokale armoedebestrijding ( )

Stichting Armoedefonds. Verkennend onderzoek naar trends en ontwikkelingen binnen de lokale armoedebestrijding ( ) Stichting Armoedefonds Verkennend onderzoek naar trends en ontwikkelingen binnen de lokale armoedebestrijding (2013 2018) Dit rapport is samengesteld door de volgende medewerkers van Panteia Marijke Schippers

Nadere informatie

Vincentius Vereniging Haarlem. Jaarverslag 2014

Vincentius Vereniging Haarlem. Jaarverslag 2014 Vincentius Vereniging Haarlem Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave: Pagina Verslag van het bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4/5 Staat van baten en lasten over 2014 4/5 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Fonds Bijzondere Noden Almere. 1. Inleiding

Jaarverslag 2015. Fonds Bijzondere Noden Almere. 1. Inleiding Jaarverslag 2015 1. Inleiding Het (afgekort het Fonds) is in 1995 opgericht als noodhulpfonds. Het Fonds is voor inwoners van Almere, die noodhulp nodig hebben voor de aanschaf van materiële goederen,

Nadere informatie

Voorwoord. Willem Bergman, voorzitter.

Voorwoord. Willem Bergman, voorzitter. Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Stichting Urgente Noden Nieuwegein e.o. (SUN Nieuwegein). De Stichting is opgericht op 20 oktober 2009, als een vorm van publiekprivate samenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag Canadastraat AC Heino. Kvk nr.: Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB Bic: RBRBNL21

Jaarverslag Canadastraat AC Heino. Kvk nr.: Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB Bic: RBRBNL21 Adres: Fonds voor Ons Canadastraat 4 8141 AC Heino Kvk nr.: 68295189 Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB 0955 2165 91 Bic: RBRBNL21 Tel: 06-57 899 503 E-mail: info@fondsvoorons.nl Website: www.fondsvoorons.nl

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017 Vastgesteld maart 2018 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2017 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE

Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Nieuwkoop ONE Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 3 3. Doelstelling:... 3 4. Bestuur... 3 5. Deelnemende kerken/geloofsgemeenschappen per januari 2017...

Nadere informatie

Naast de eigen vergaderingen is eenmaal de Algemene Ledenvergaderingen van de Landelijke Vincentiusvereniging in Venlo bijgewoond.

Naast de eigen vergaderingen is eenmaal de Algemene Ledenvergaderingen van de Landelijke Vincentiusvereniging in Venlo bijgewoond. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2017 van de Vincentiusvereniging Wijchen. In dit verslag leggen we verantwoording af over onze activiteiten in 2017. Als vereniging willen we een bijdrage leveren

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2012

Financieel jaarverslag 2012 Stichting Beth Hanan Financieel jaarverslag 2012 Stichting Beth Hanan 15-2-2013 Status: Concept d.d. 15-02-2013 Blz. 0 Inhoud Inleiding... 2 Financieel overzicht 2012... 3 Balans stichting... 4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Voor u ligt het communicatieplan van de PCI H. Thomas. Het is de bedoeling van dit plan dat de PCI de hulpbehoevende mensen kan bereiken en

Nadere informatie

Verslag van 2017 Plannen voor 2018

Verslag van 2017 Plannen voor 2018 Westerkwartier-Noordenveld Verslag van 2017 Plannen voor 2018 Alle kinderen mogen meedoen Nu meedoen is straks meetellen! Voorwoord Hierbij doen we het verslag van de werkzaamheden van Stichting Leergeld

Nadere informatie

Reglement Weerstandsfonds ROC Mondriaan

Reglement Weerstandsfonds ROC Mondriaan Reglement Weerstandsfonds ROC Mondriaan Vastgesteld door het College van Bestuur op: 4 april 2017 Ingangsdatum: 1 mei 2017 Inhoud Algemeen... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Commissie Weerstandsfonds...

Nadere informatie

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE BELEIDSPLAN 2015-2016 PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE Sint Bonifatiusparochie Almere Preambule Het beleidsplan 2011 2016 van de PAROCHIËLE Caritasinstelling Almere -Stad is naar aanleiding van de

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2017 2 Voorwoord Met het jaarverslag 2017 leggen wij, Stichting Leergeld Zutphen, verantwoording af over de in het betreffende jaar ondernomen activiteiten, geven

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 Beleidsplan 2015-2018 1 Vincentiusvereniging St.Jan geboorte Vlijmen Beleidsplan 2015-2018 Inleiding: De Vincentiusvereniging Vlijmen is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie, die met behulp

Nadere informatie

Stichting Leerhulp Roermond

Stichting Leerhulp Roermond Stichting Leerhulp Roermond JAARVERSLAG 2011 1. Algemene informatie Rechtspersoon Stichting Leerhulp Roermond (SLR) is opgericht bij notariële akte van 27 augustus 2004, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon 2014

Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon 2014 Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon 2014 1. Inleiding De Stichting Abdij Mariënkroon is opgericht op 23 februari 2007 en op 27 februari 2007 ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF

JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF In dit jaarverslag een overzicht van de gang van zaken in 2016. BESTUUR Het bestuur bestaat uit: Nel van Burgsteden, voorzitter Janny Jonkers, secretaris

Nadere informatie

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD Pagina 3 DOELSTELLING Pagina 4 BESTUUR en ORGANISATIE Pagina 4 WERKWIJZE ACTIVITEITEN 2016 FINANCIEEL OVERZICHT HET JAAR 2016 BEGROTING

Nadere informatie

Armoede in Nederland 2013

Armoede in Nederland 2013 Armoede in Nederland 2013 Onderzoek naar hulpverlening door diaconieën, parochiële caritas-instellingen en andere kerkelijke organisaties Onderzoek over 2012; vergelijking met 2009 Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Zwolle

Vincentiusvereniging Zwolle Vincentiusvereniging Zwolle Samenstelling Bestuur: Jan Groot, voorzitter, telefoon: 038 4604901 e-mail: jan@jmgroot.nl Ger Anbergen, secretaris, Telefoon: 038 4526205 e-mail: g.anbergen@home.nl Adrie Pont,

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2015 2 Voorwoord Ook in 2015 is weer aangetoond dat Stichting Leergeld een wezenlijke partner is in de bestrijding van armoede in Zutphen. Het aantal gehonoreerde

Nadere informatie

Jaarverslag Vlietenburgstraat GM Voorburg

Jaarverslag Vlietenburgstraat GM Voorburg Jaarverslag 2016 Vlietenburgstraat 10 2271 GM Voorburg info@vlietgemeenschapsfonds.nl www.vlietgemeenschapsfonds.nl Jaarverslag en Jaarrekening 2016 2 Onderstaande toelichting heeft betrekking op het achtste

Nadere informatie

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST AMERSFOORT Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Doelstelling stichting Diaconaat Kruispunt Vathorst... 3 ANBI Status... 3 Leden

Nadere informatie

Noodfonds Zwolle en omgeving. Jaarverslag 2013 publieksversie Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving

Noodfonds Zwolle en omgeving. Jaarverslag 2013 publieksversie Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving Noodfonds Zwolle en omgeving Jaarverslag 213 publieksversie Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving Jaarverslag bestemd 213 Noodfonds voor hulpverleners Zwolle en omstreken DOELSTELLING Het Noodfonds Zwolle

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019

Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019 Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019 Bij voorkeur invullen via internet U kunt de vragenlijst via internet invullen. Dit heeft de voorkeur i.v.m. digitale verwerking van uw antwoorden. Voor invullen via internet

Nadere informatie

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2014

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2014 Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2014 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2016

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2016 Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2016 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Wat is Stichting Waarder helpt Roemenië? 1.2 De Visie 1.3 De Missie 2. Bestuur en taken 2.1 Het bestuur 2.2 De werkzaamheden

Nadere informatie

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2017

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2017 Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2017 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Stichting Thom Hoofwijkfonds

Stichting Thom Hoofwijkfonds Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord voorzitter pagina 3 Inleiding pagina 4 Doel pagina 4 Middelen pagina 4 Structuur bestuur pagina 5 team behandelaars pagina 5 comité van aanbeveling pagina 5 Werkwijze

Nadere informatie

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012 STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2012 1. BESTUUR en ORGANISATIE De Stichting Leergeld Lelystad is opgericht 13 januari 2009. De inschrijving in de Kamer van Koophandel staat geregistreerd onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3 INHOUDSOPGAVE 1. 5 Jaar Pact Sam Sam 2. Krantenartikelen 3. Netwerkcafé Jubileumbijeenkomst 29 november 4. Trainingen 5. Diaconie Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan Jaarverslag Stichting Talent-Plan 2014-2015 Talent-Plan Inhoudsopgave Inleiding...2 Doelstelling...2 Doelgroep...2 Activiteiten 2014-2015...2 Marketing en PR...3 Vrijwilligers...3 Club van 100...3 Legaten...4

Nadere informatie

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE

STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE STICHTING LEERGELD LELYSTAD JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD Pagina 3 DOELSTELLING Pagina 4 BESTUUR en ORGANISATIE Pagina 4 WERKWIJZE ACTIVITEITEN 2017 FINANCIEEL OVERZICHT HET JAAR 2017 BEGROTING

Nadere informatie

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk.

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Kerk helpt bij armoede. Geloven is delen. Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Onze diaconie is aangesloten bij de Stichting Diaconale werkgroep solidair Skarsterlân. Uit

Nadere informatie

Bestuur verslag Stichting Studiefonds ROC van Twente 2016

Bestuur verslag Stichting Studiefonds ROC van Twente 2016 Bestuur verslag Stichting Studiefonds ROC van Twente 2016 Inleiding Voor U ligt het jaarverslag 2016 van het bestuur van de stichting Studiefonds ROC van Twente. In oktober 2016 zijn er door de Minister

Nadere informatie

Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019

Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019 Vragenlijst Armoedeonderzoek 2019 Bij voorkeur invullen via internet U kunt de vragenlijst via internet invullen. Dit heeft de voorkeur i.v.m. digitale verwerking van uw antwoorden. Voor invullen via internet

Nadere informatie

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2015

Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel. over het jaar 2015 Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2015 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere

Jaarverslag Fonds Bijzondere Noden Almere JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 Visie 2018... 3 2. Inleiding... 4 3. Het jaar 2017 in het kort... 5 4. Bestuur... 7 4.a Twee bestuursleden stellen zich hierbij aan u voor:... 7 4.b Bestuursbesluiten...

Nadere informatie

In de zomer van 2018 overleed na een langdurig ziekbed ons vroegere bestuurslid dhr. Martin van Soest.

In de zomer van 2018 overleed na een langdurig ziekbed ons vroegere bestuurslid dhr. Martin van Soest. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2018 van de Vincentiusvereniging Wijchen In dit verslag leggen we verantwoording af over onze activiteiten in 2018 Als vereniging willen we een bijdrage leveren aan

Nadere informatie

Stichting Leerhulp Roermond e.o.

Stichting Leerhulp Roermond e.o. JAARVERSLAG 2012 1. Algemene informatie Rechtspersoon Stichting Leerhulp Roermond (SLR) is opgericht bij notariële akte van 27 augustus 2004, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 12055014,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede

Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Rien Onck Coördinator TA Ede 15-02-2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Vrijwilligers...3 3. Deelnemers...4 4. Betrokken verwijzers...5 5. Scholing

Nadere informatie

Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon

Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon Beleidsnota Stichting Abdij Mariënkroon 1. Inleiding De Stichting Abdij Mariënkroon is opgericht op 23 februari 2007 en op 27 februari 2007 ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting Beth Hanan

Stichting Beth Hanan Stichting Beth Hanan Financieel jaarverslag 2016 Stichting Beth Hanan 6-6-2017 Status: v1 d.d. 06-06-2017 Blz. 0 Inhoud Inleiding... 2 Financieel overzicht 2016... 3 Balans stichting... 4 Toelichting balans

Nadere informatie

Stichting Vincentius Vereniging Geleen Jaarverslag 2015

Stichting Vincentius Vereniging Geleen Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Inhoud Jaarverslag Stichting Vincentius Vereniging Geleen over 2015. 1. Voorwoord. 2. Interne Organisatie. 3. Externe contacten. 4. Financiën. 5. Hulpverlening. 6. Activiteiten. 7. Publiciteit.

Nadere informatie

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016

Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Zutphen Jaarverslag 2016 2 Voorwoord Stichting Leergeld Zutphen heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen in de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort Meerjarenbeleidsplan 2018-2019 Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort Alle kinderen mogen meedoen. 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Leergeld Nederland. 3 2.1 De Missie 3 2.2 De Leergeld formule.. 4 3. Leergeld

Nadere informatie

RIBW Groep Overijssel

RIBW Groep Overijssel Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2013 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015 Vastgesteld 17 maart 2016 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2015 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Haaksbergen

Jaarverslag Stichting Noodfonds Haaksbergen Jaarverslag 2015 Stichting Noodfonds Haaksbergen Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 het functioneren van de stichting het bestuur samenstelling activiteiten verleende noodhulp werkwijze

Nadere informatie

Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch. verbonden Vincentius-entiteiten

Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch. verbonden Vincentius-entiteiten Jaarverslag 2012 Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch (beknopte versie) Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch telefoon: 073-6133261 webadres: www.vincentiusdenbosch.nl

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Vastgesteld maart 2017 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2016 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Geleen Jaarverslag 2014

Vincentiusvereniging Geleen Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inhoud Jaarverslag Vincentiusvereniging Geleen over 2014. 1. Voorwoord. 2. Interne Organisatie. 3. Externe contacten. 4. Financiën. 5. Hulpverlening. 6. Activiteiten. 7. Publiciteit. 8.

Nadere informatie

Alle kinderen mogen meedoen Jaarverslag en Jaarrekening 2012

Alle kinderen mogen meedoen Jaarverslag en Jaarrekening 2012 Alle kinderen mogen meedoen Jaarverslag en Jaarrekening 2012 Stichting Leergeld Walcheren, Postbus 5027, 4380 KA Vlissingen Tel: 0118-418930, www.leergeld.nl/regio s E-mail: leergeldwalcheren@planet.nl

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Stichting SchulhulpOpMaat Groenlo

Stichting SchulhulpOpMaat Groenlo Stichting SchulhulpOpMaat Groenlo Jaarverslag 2014 Doel/missie De stichting SchuldhulpOpMaat Groenlo, hierna aangeduid met de afkorting SOM, heeft ten doel het voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel 3. Financiële ondersteuning 4. Vrijwilligers 5. Hulpvragers 6. Beperkingen 7. Financieel jaarverslag 2018 SchuldHulpMaatje-Culemborg

Nadere informatie

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Kinderen doe mee, meedoen is meetellen Stichting Leergeld Lochem Beleidsplan 2015-2019 Inleiding. Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens bijna

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Inhoudsopgave Algemeen jaarverslag 1. Inleiding 2. Financiële ondersteuning 3. Werving vrijwilligers en opleiding tot schuldhulpmaatje 4. Aanmeldingen hulpvragers

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek. KvK nr:

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek.   KvK nr: Stichting Linking People Fregat 17 1991 MA Velserbroek www.stichtinglinkingpeople.nl KvK nr: 34271370 Jaarverslag en jaarcijfers zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 juni 2018 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN

Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN 2013 2016 Vastgesteld augustus 2013 1 1. Inleiding Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop is opgericht in 1983. Het fonds heeft tot doel om de ontwikkeling

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Zeist, 17 januari 2013

Jaarrekening 2013 Zeist, 17 januari 2013 Jaarrekening 2013 Zeist, 17 januari 2013 1. Inleiding De Stichting Lieflandse Vrienden is op 18 juli 1994 opgericht en heeft tot doel: het steunen en ondersteunen van de W.A. van Lieflandschool, openbare

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2016 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2017 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2015 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Stichting Leergeld Asten-Someren

Stichting Leergeld Asten-Someren Stichting Leergeld Asten-Someren Jaarverslag 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord... 3 Achtergrond... 4 Doelstelling en werkwijze... 4 Resultaten 2015 2016... 5 Belangrijke ontwikkelingen/ activiteiten 2015 2016...

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie