Een warm hart voor het hart van de stad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een warm hart voor het hart van de stad"

Transcriptie

1 Een warm hart voor het hart van de stad U weet hoe het voelt. Hoe een concert in het Concertgebouw kan betoveren. U even kan optillen en de wereld laat stilstaan. Het raakt u. En met u vele anderen. Geen wonder dus dat tal van particulieren het Amsterdamse Concertgebouw van oudsher een warm hart toedragen. Het waren vooraanstaande Amsterdammers die de opening in 1888 mogelijk maakten en nog steeds is het Concertgebouw een bijna volledig particulier gefinancierde instelling. Wij kunnen niet zonder de steun van deze muziekliefhebbers. Zij zorgen ervoor dat het hart van de stad kan blijven kloppen. Een gebouw van grote historische betekenis blijft voortbestaan. De muziekuitvoeringen blijven inspireren en verrijken. Ook uw steun is daarbij onmisbaar. In deze folder informeren wij u graag over de diverse fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden die het Concertgebouw daarvoor biedt. Het Concertgebouw Fonds Om het voortbestaan van het Concertgebouw veilig te stellen, werd in 2000 het Concertgebouw Fonds opgericht. Dit fonds zorgt ervoor dat het Concertgebouw als cultureel erfgoed bewaard blijft en u en toekomstige generaties van het prachtige gebouw kunnen blijven genieten. De gelden die het fonds werft worden gebruikt om de toekomst van het gebouw zeker te stellen. Zo draagt het fonds bij aan de steeds noodzakelijke renovatie en restauratiewerkzaamheden. Ook ondersteunt het fonds projecten voor de jeugd, zoals het educatieprogramma dat kinderen wil laten kennismaken met de concertzaal en de muziek die er te beluisteren is. Wij geloven dat kinderen de toekomst zijn en vinden het belangrijk om in hen te investeren. Een scala aan services Het Concertgebouw Fonds is afhankelijk van uw steun. Maar daar doen we graag iets voor terug. Wanneer u ons een warm hart wilt toedragen en het fonds begunstigt, krijgt u de kans om op een persoonlijke manier betrokken te zijn bij het Concertgebouw. Wij zien u graag terug als gast en wie het fonds steunt, kan rekenen op een scala van passende services. Om een paar voorbeelden te noemen: wat dacht u van een vermelding op de erelijst bij de entree van de Spiegelzaal? Of van jaarlijkse deelname aan het gerenommeerde Concertgebouw Diner? En als begunstiger van het Concertgebouw ontvangt u vanzelfsprekend regelmatig vrijkaarten voor speciaal geselecteerde concerten. De internationale top

2 Door het Concertgebouw een warm hart toe te dragen, steunt u het hart van de stad. Het belangrijkste podium voor serieuze muziek in Nederland, dat ook op internationaal niveau tot de top behoort. Jaarlijks bezoeken meer dan 800 duizend mensen de ruim 800 concerten die in het Concertgebouw worden gegeven. Daarmee is het Concertgebouw de drukst bezochte concertzaal ter wereld. Onovertroffen akoestiek Wat maakt het Concertgebouw tot een van de meest toonaangevende concertzalen ter wereld? In de eerste plaats is dat de onovertroffen akoestiek. Buitenlanders zeggen daarom ook wel: Amsterdam, dat is het Concertgebouw. Om die reden kunnen we ook de grootste talenten van de wereld ontvangen. Maar zonder steun van particulieren en bedrijven en een effectief beheer van de directie en het bestuur van het Concertgebouw zou het hart van de stad niet kunnen blijven kloppen. Met veel respect voor de geschiedenis en de culturele betekenis van het gebouw, wordt het Concertgebouw in feite bestuurd als een particulier bedrijf. Met alles wat daarbij hoort: een actieve marketing, een programmering van internationaal niveau, een uitstekende dienstverlening aan het publiek en een actief sponsorbeleid. Het Concertgebouw Fonds: investeren in de toekomst Wat doet het Concertgebouw Fonds precies? Als belangrijkste podium voor serieuze muziek in Nederland vinden we het belangrijk om voortdurend mee te gaan met de tijd en hiervoor is het fonds onmisbaar. Zonder financiële steun van het Concertgebouw Fonds kunnen wij niet de renovaties en aanpassingen doorvoeren die de veranderende tijd van ons verlangt. Ook hebben we de steun van het fonds nodig om een actief educatiebeleid te kunnen voeren. Als muziekpodium zijn we niet in staat om onze eigen inkomsten te verhogen: de capaciteit van de beschikbare zalen wordt al optimaal benut en een verhoging van de toegangsprijzen achten we niet acceptabel. * Renovaties en aanpassingen De vernieuwingen in de muziek, de sterk gewijzigde samenstelling van de bevolking en de veranderende smaak van het publiek vragen om een gevarieerde programmering. Naast klassieke muziek bieden we het publiek daarom de kans om regelmatig werk van hedendaagse componisten te beluisteren en is er ruimte voor jazz en wereldmuziek. Ook willen we programma s bieden voor muziekliefhebbers van alle leeftijden: voor kinderen, jongeren en volwassenen.

3 Om hiervoor mogelijkheden te bieden, zijn reeds een groot aantal renovaties uitgevoerd. Zo ondergingen de Champagnebar op de begane grond, alle publieksruimten en gangen op de eerste verdieping en de trappenhuizen in de afgelopen jaren een gedaanteverwisseling. Ook de Koorzaal werd grondig gerenoveerd. Hierdoor is de zaal veranderd in een multifunctionele ruimte, die bijvoorbeeld ook geschikt is voor educatieve doeleinden. Ook is de Kleine Zaal inmiddels gerenoveerd en zijn alle stoelen in de Kleine en Grote Zaal vervangen door nieuwe. De komende jaren hebben we de wens om alle publiekruimten rond de Kleine Zaal te renoveren en het interieur van de glazen aanbouw aan te passen. Ook willen we graag de vernieuwing van alle foyers op de begane grond afronden. Daarnaast blijven forse investeringen in technische voorzieningen voor zowel optredende musici als het publiek noodzakelijk. * Een actief educatiebeleid Educatie is in onze ogen een van de beste investeringen in de toekomst. Daarom willen we als Concertgebouw een laagdrempelige instelling zijn voor de jeugd, zodat zij de kans krijgt kennis te maken met de wereld van de muziek. Ook willen we een bijdrage leveren aan het verbreden van de belangstelling van jonge mensen. Dit doen we vanuit onze eigen educatieafdeling, die in 2001 werd opgericht. Na jaren waarin vanwege bezuinigingen vanuit de overheid weinig geld beschikbaar was voor educatieprojecten, besloot het Concertgebouw een eigen educatieafdeling op te zetten. Deze afdeling organiseert bijvoorbeeld projecten voor scholen, waarbij leerlingen een speciaal lesprogramma volgen, met lesmateriaal voor in de lessen, workshops en een speciaal programma in het Concertgebouw. Deze projecten voeren we uit in samenwerking met andere muziekinstellingen in Amsterdam, bijvoorbeeld met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Muziektheater en de Muziekschool Amsterdam. Ons educatieprogramma trekt inmiddels jaarlijks meer dan 20 duizend scholieren naar het Concertgebouw. Schenken aan het Concertgebouw: een fiscaal aantrekkelijke optie Wilt u ook dat u en toekomstige generaties kunnen blijven genieten van het prachtige gebouw en de bijzondere muziekuitvoeringen? Het Concertgebouw Fonds kan dit mogelijk maken en biedt u verschillende mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk om te weten dat deze giften afgetrokken kunnen worden van uw belastbaar inkomen. Sinds 1 januari 2008 zijn giften gedaan aan goede doelen fiscaal aftrekbaar als de instelling is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het Concertgebouw Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als ANBIinstelling.

4 Eenmalige schenkingen Wanneer u eenmalig of incidenteel een schenking wilt doen aan het Concertgebouw Fonds, mag deze schenking tot een bepaald bedrag op het fiscale inkomen in mindering worden gebracht. Voor deze gift kan het Concertgebouw Fonds de Belastingdienst om kwijtschelding van het verschuldigde schenkingsrecht verzoeken. Periodieke giften Mensen die regelmatig een schenking doen aan het Concertgebouw Fonds, kunnen optimaal gebruik maken van de fiscale voordelen die de overheid biedt. Door te kiezen voor een schenking in de vorm van een notariële akte, is het bedrag dat u schenkt volledig fiscaal aftrekbaar. En dat betekent dat uw gift hoger wordt. Afhankelijk van de hoogte van uw belastbaar inkomen, kan het voordeel oplopen tot maar liefst 52 procent. Ook brengt de Belastingdienst over deze periodieke schenkingen geen schenkingsrecht aan het Concertgebouw Fonds in rekening. Een schenking bij notariële akte dient een looptijd te hebben van minimaal vijf jaar en kan worden opgemaakt door een notaris. Voordeel voor het Concertgebouw Fonds is dat het fonds op deze manier voor een langere periode verzekerd is van uw steun en dus werkelijk kan investeren in de toekomst. Legaten Ook na leven kunt u een bijdrage blijven leveren aan de toekomst van het Concertgebouw, bijvoorbeeld door middel van een legaat. In dat geval wordt in het testament vastgelegd dat na overlijden bijvoorbeeld een bepaald geldbedrag, een huis, een stuk land, een waardevol kunstvoorwerp of een effectenportefeuille wordt nagelaten aan het Concertgebouw Fonds. Het tarief voor succesrechten over dit soort legaten bedraagt acht procent, behalve als het bedrag lager is dan de belastingvrije voet. Het is ook mogelijk om in uw testament te bepalen dat het fonds een legaat vrij van rechten en kosten ontvangt. In dat geval komen de successierechten ten laste van de gewone erfgenamen. Bij het vastleggen van een legaat, kan worden bepaald dat het deze alleen gebruikt mag worden voor een bepaald doel, bijvoorbeeld voor educatieve projecten voor kinderen. Erfstellingen In een testament kan ook worden vastgelegd dat het Concertgebouw Fonds na overlijden (mede )erfgenaam wordt. Het fonds ontvangt dan een deel van de erfenis en erft ook de eventuele schulden. Net als bij legaten dient het Concertgebouw Fonds over erfstellingen successierechten te betalen. Het tarief bedraagt eveneens acht procent.

5 Een Fonds op Naam Met een Fonds op Naam levert u op een heel persoonlijke en bijzondere wijze een bijdrage aan de toekomst van het Concertgebouw. U bepaalt zelf de naam en het doel van het fonds. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen dat uw fonds wordt gebruikt voor eductieprojecten voor de jeugd, voor de aanschaf van lichtkronen in de foyer of de instelling van een spaarfonds zolang het fonds maar past bij de doelstellingen van het Concertgebouw Fonds. Indien u een Fonds op Naam sticht, krijgt de naam een permanente vermelding op het eretableau van de Gustav Mahler Kring van het Concertgebouw. De overheid stimuleert ook deze vorm van geven: een Fonds op Naam is fiscaal aftrekbaar. U kunt een Fonds op Naam instellen vanaf 125 duizend euro. Dat doet u bij leven via een schenking bij notariële acte of door een beschikking in uw testament. Een eigen kring voor bijzondere gasten Mensen die ons een warm hart toedragen, behandelen wij graag als bijzondere gasten. Daarom heeft het Concertgebouw drie kringen in het leven geroepen voor particulieren die ons steunen: De Dolf van Gendt Kring (giften van tot ) Bedoeld voor particulieren tot 55 jaar Uw naam wordt vijf jaar lang een keer per jaar vermeld in de jaaragenda en in het programmablad Preludium U ontvang vijf jaar lang elk jaar een uitnodiging voor een bijzonder familie evenement of voor een concert met besloten ontvangst in de pauze en na afloop van de concerten Elk jaar wordt u met twee personen uitgenodigd voor het Concertgebouw Diner U kunt vijf jaar lang gebruik maken van de servicedesk voor reserveringen De Johannes van Brahm Kring (giften van tot ) U krijgt een permanente vermelding op een erelijst bij de entree van de Spiegelzaal Uw naam wordt twintig jaar lang vermeld in de jaaragenda en het programmablad Preludium U ontvangt twintig jaar lang een uitnodiging voor twee personen voor het Concertgebouw Diner U ontvangt vijf jaar lang twaalf vrijkaarten per seizoen voor geselecteerde concerten, inclusief pauzeontvangst en buffet na afloop U kunt vijf jaar gebruik maken van de servicedesk voor reserveringen

6 De Gustav Mahler Kring (giften > ) U krijgt een permanente vermelding op een erelijst bij de entree van de Spiegelzaal Uw naam wordt twintig jaar lang verbonden aan een specifieke ruimte in het Concertgebouw U ontvangt twintig jaar lang een uitnodiging voor twee personen voor het Concertgebouw Diner Tien jaar lang krijgt u elk seizoen twaalf vrijkaarten voor geselecteerde concerten, inclusief pauzeontvangst en buffet na afloop Tien jaar lang gebruik van servicedesk voor reserveringen Het beheer van het Concertgebouw Fonds Als vanzelfsprekend wordt uw gift uiterst zorgvuldig beheerd. Het beheer van het opgebouwde vermogen van het Concertgebouw Fonds vindt plaats aan de hand van duidelijk omschreven richtlijnen en voorwaarden. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen van particulieren die een gift hebben gedaan aan het Concertgebouw Fonds. Om die reden bestaat bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een Fonds op Naam op te richten. Het bestuur van het fonds beslist over de besteding van de beschikbare middelen. Dit gebeurt in nauw overleg met het bestuur van het Concertgebouw, die zelf projecten en activiteiten kan voordragen. De bestedingen worden voortdurend gecontroleerd door externe deskundigen. Als begunstiger van het Concertgebouwfonds wordt u regelmatig geïnformeerd over de bestedingen. Wij helpen uw graag Wij vinden het natuurlijk fantastisch als u ons wilt helpen bij het laten voortbestaan van het Concertgebouw als hét podium voor serieuze muziek in Nederland. U kunt ons dan ook altijd bellen als u meer informatie wilt. Ook kunnen wij u bijvoorbeeld terzijde staan bij de notaris, die een op maat gemaakt advies kan geven en de wilsbeschikking ten gunste van het Concertgebouw Fonds op de juiste manier kan vastleggen. Neem, als u meer wilt weten, contact op met: Het bestuur van het Concertgebouw Fonds Concertgebouwplein LN Amsterdam Tel: Fax:

7 Mail: [streamers] Als er ergens wonderen gebeuren, is het is het Concertgebouw Cas Smithuijsen, socioloog en directeur van de Boekmanstichting Muziek werkt louterend en is onmisbaar voor opgroeiende kinderen Rick Amadi, beheerder van de Maurice Amado Foundation, een fonds dat jeugdprojecten steunt in het Concertgebouw Het Concertgebouw is overwhelming, zoals de Engelsen zo mooi zeggen. Echt een muziektempel Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis Als het om opera gaat, is er voor mij maar één zaal: de Grote Zaal van het Concertgebouw Norbert Smulders, project en interim manager [bekende muziekcitaten] Muziek is de blikopener van de ziel Henri Miller ( ) Dankzij de muziek genieten de hartstochten van zichzelf Friedrich Nietzsche ( ) Muziek is de melodie waarvan de wereld de tekst vormt Schopenhauer ( ) Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel

8 Plato (427 v. CHR. 347 v. CHR) Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek Hans Christian Andersen ( ) Het magische van de muziek is dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets wat we nooit gekend hebben Gilbert Cesbron ( ) Als zijn muziek uit is, is de stilte die volgt nog steeds Mozart Sacha Guitry ( ) De muziek dient tot verstrooiing tot opvoeding tot aansporing van geest en hart en tot de bevrijding der ziel van de hartstochten Aristoteles (384 v. CHR 322 v. CHR) Geven is een zaak van talent Ovidius (43 v. CHR 17 n. CHR)

9

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet Informatie over geef om schenken en nalaten het nationale ballet ballet van wereldklasse Het Nationale Ballet is trots op zijn vooraanstaande plaats in het Nederlandse culturele leven. Het gezelschap behoort

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun Schenken & Nalaten Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun leefomgeving zo veel mogelijk beschermen.

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland Geven aan de molens van Nederland ALLES OVER SCHENKEN EN NALATEN AAN DE HOLLANDSCHE MOLEN Geef om de molens Van Nederland Belastingvoordeel door ANBI-status en CI-status De Hollandsche Molen heeft van

Nadere informatie

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED Ons erfgoed is wat we nalaten aan komende generaties. Monumenten zijn er voor de eeuwigheid. Althans, dat is de bedoeling. Toch zijn er tal van gevaren

Nadere informatie

Schenken en nalaten aan goede doelen

Schenken en nalaten aan goede doelen Schenken en nalaten aan goede doelen Om hun doelstelling te bereiken zijn de meeste goede doelen voor een groot deel afhankelijk van de financiële steun van particulieren. Naast de bekende manieren om

Nadere informatie

Een vriend erbij is een zorg minder!

Een vriend erbij is een zorg minder! Een vriend erbij is een zorg minder! Informatie over schenken en nalaten STICHTING Vrienden van Ypsilon Positief en creatief In mijn studententijd raakte ik betrokken bij Ypsilon. Een van mijn vrienden

Nadere informatie

Slim Schenken en nalaten

Slim Schenken en nalaten Slim Schenken en nalaten U wilt geld schenken aan bijvoorbeeld uw kind, kleinkind, een willekeurig persoon of een goed doel. Op die manier kunt u hen financieel ondersteunen. Afhankelijk van aan wie u

Nadere informatie

#ikzieje 2017/2018 partner programma

#ikzieje 2017/2018 partner programma #ikzieje 2017/2018 partner programma help ons om onze dromen te realiseren en word partner van Theaters Tilburg Foto: Leen Braspenning Foto: Hanneke Wetzer Rob van Steen Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Geven aan uw kerk Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Inleiding Inhoud In deze brochure leest u alles over schenken en nalaten aan de Protestantse

Nadere informatie

Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren

Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren Filantropie Advies Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren Losse/periodieke gift, fonds op naam, stichting, legaat of erfgenaam Er zijn verschillende vormen om te schenken of na te laten aan en. Zo

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2014/2015 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges.

Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges. Shakespeare Kring 500,- per jaar Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges. U wordt met 2 personen

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2015/2016 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Nalaten uw visie, onze toekomst

Nalaten uw visie, onze toekomst Nalaten uw visie, onze toekomst Zelfstandig leven met een visuele beperking Blind of slechtziend door het leven gaan, het overkomt steeds meer mensen. Dit komt onder meer door de vergrijzing en ziektes

Nadere informatie

Nalaten aan het. netwerk van liefde HET OVERWEGEN MEER DAN WAARD

Nalaten aan het. netwerk van liefde HET OVERWEGEN MEER DAN WAARD Nalaten aan het netwerk van liefde HET OVERWEGEN MEER DAN WAARD De Kerk is een netwerk van liefde De Kerk is een netwerk van liefde rond Christus. Voor velen is het beeld van het netwerk van liefde iets

Nadere informatie

GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT

GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT GEEF HET EVANGELIE DOOR NEEM CAMA ZENDING OP IN UW TESTAMENT HELP GELOOF EN DE KERK IN DE TOEKOMST Nadenken over uw nalatenschap betekent nadenken over wat u achterlaat en aan wie. Het is een persoonlijke

Nadere informatie

FISCAAL AFTREKBAAR. Ilya van Marle/AI

FISCAAL AFTREKBAAR. Ilya van Marle/AI MAAK UW GIFT FISCAAL AFTREKBAAR Ilya van Marle/AI voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële

Nadere informatie

Stichting Het Drentse Landschap bekommert zich om natuur, landschap en

Stichting Het Drentse Landschap bekommert zich om natuur, landschap en Foto: Joop van de Merbel Stichting Het Drentse Landschap bekommert zich om natuur, landschap en monumenten. Ons Drentse landschap is een kostbaar erfgoed. We moeten het voor de komende generaties veiligstellen.

Nadere informatie

Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden

Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden Roeien bij Nereus Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden U kunt trots zijn op Nereus. Als lid of oud-lid maakt u deel uit van de rijke historie van s lands beste, grootste en

Nadere informatie

WORD VRIEND. ook voor jongeren

WORD VRIEND. ook voor jongeren WORD VRIEND Stichting Haags Kinderatelier ook voor jongeren De Stichting Haags Kinderatelier, ook voor jongeren (HKA) laat Haagse kinderen en jongeren kennismaken met kunst, architectuur en cultureel erf

Nadere informatie

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek 19 november 2014 VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van Stichting Groevenbeek Klassiek. In dit beleid wordt

Nadere informatie

Nalaten aan de diabetesvereniging

Nalaten aan de diabetesvereniging Nalaten aan de diabetesvereniging DVN-lid Toon van Engelen met zijn kleindochter Julie Inhoud Voorwoord pagina 3 Waar staan wij voor? pagina 4 Wat doen wij met uw gift? pagina 6 Nalaten, hoe zit dat? pagina

Nadere informatie

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van. In dit beleid wordt inzicht gegeven in wat is, de wijze waarop de activiteiten worden gefinancierd en de sponsormogelijkheden voor bedrijven,

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland de Hollandsche Molen Vereniging tot behoud van molens in Nederland Geven aan de molens van Nederland Alles over schenken en nalaten Zeeburgerdijk 139 www.molens.nl 1095 AA Amsterdam dhm@molens.nl T: 020-623

Nadere informatie

Partners spelen mee!

Partners spelen mee! philharmonie zuidnederland Partners spelen mee! De philharmonie zuidnederland is hard op weg te behoren tot één van de top-3 orkesten van Nederland. Ambitieuze musici spannen zich tot het uiterste in om

Nadere informatie

AMC: voorop in onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg

AMC: voorop in onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg AMC: voorop in onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg Stichting AMC Foundation Het AMC wil vooroplopen met wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg en onderwijs. Zodat onze innovaties direct verschil maken

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee?

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee? HET CARRÉ FONDS STEUNT µ Helpt u mee? Koninklijk Theater Carré ontvangt geen subsidie. Daarom biedt het Carré Fonds ondersteuning zodat het theater projecten kan realiseren die zonder steun van derden

Nadere informatie

Vragen&Antwoorden particulieren

Vragen&Antwoorden particulieren Vragen&Antwoorden particulieren Om een beroep te doen op de voordelen van de Geefwet, gelden bepaalde criteria. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen: 2. Gedurende welke periode kan ik gebruik

Nadere informatie

Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid

Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid Museum Boijmans Van Beuningen heeft als taak de kunstverzameling voor de eeuwigheid te behouden, te verzorgen, te onderzoeken

Nadere informatie

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee?

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee? HET STEUNT µ Helpt u mee? Koninklijk Theater Carré heeft sinds haar oprichting in 1887 talloze bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgd. Een bezoek aan Carré staat al bijna 130 jaar voor een unieke

Nadere informatie

Nalaten aan het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis. Laat uw idealen voortleven, ook als u er straks niet meer bent

Nalaten aan het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis. Laat uw idealen voortleven, ook als u er straks niet meer bent Nalaten aan het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis Laat uw idealen voortleven, ook als u er straks niet meer bent Laat uw idealen voortleven Iedereen maakt zich in het leven wel eens ergens sterk voor.

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ...

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ... Schenken en de belastingaangifte Giften aan Stichting Gemeente Opbouw in België (en andere zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instellingen, ANBI s) zijn in Nederland aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

Nadere informatie

Cultuurmecenaat hoeft niet alleen een particulier initiatief te zijn, ook een bedrijf kan schenken aan kunst en cultuur.

Cultuurmecenaat hoeft niet alleen een particulier initiatief te zijn, ook een bedrijf kan schenken aan kunst en cultuur. UW GIFT Waarom is geven aan cultuur belangrijk? WAAROM IS GEVEN AAN CULTUUR BELANGRIJK? Een mecenas bevordert kunst en cultuur door geld of andere middelen te geven, zonder hier directe materiële tegenprestaties

Nadere informatie

Is er leven na de dood?

Is er leven na de dood? Is er leven na de dood? DE DOOD IS EEN DEEL VAN HET LEVEN. MAAR WAT GEBEURT ER MET MIJN BEZIT ALS IK NU PLOTS ZOU OVERLIJDEN? WAT HEB IK EN AAN WIE WIL IK WAT GEVEN? OF LAAT IK ALLES AAN DE STAAT? IS ER

Nadere informatie

Ik wil wel/geen* gebruik maken van de mogelijkheid de schenking in de vorm van een periodieke gift te doen in combinatie met een leen overeenkomst.

Ik wil wel/geen* gebruik maken van de mogelijkheid de schenking in de vorm van een periodieke gift te doen in combinatie met een leen overeenkomst. De Collectie Six is de verzamelnaam voor historische en culturele voorwerpen van de familie Six en aanverwante geslachten, ondergebracht in een aantal stichtingen opgericht ter behoud voor Nederland. De

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Sjaak Spanjersberg Louis Barmentlo Louise Kooij 31 oktober 2016 0 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Het werk dat

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden?

Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden? Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden? Bent u ook bereid de opleiding en vorming van nieuwe priesters en diakens financieel te ondersteunen? Uw gift is zeer welkom en kan goed worden gebruikt.

Nadere informatie

Provinciale vereniging voor natuurbescherming. Leven is doorgeven. It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân

Provinciale vereniging voor natuurbescherming. Leven is doorgeven. It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW SCHENKING Deel uw liefde voor de natuur Leven is doorgeven Bescherm de natuur voor later It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân It Fryske

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Schenken De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Soms sterven kinderen in Afrika op straat, ik wil iets voor hen betekenen

Soms sterven kinderen in Afrika op straat, ik wil iets voor hen betekenen ADRA Nederland in uw testament Bij ons bieden resultaten uit het verleden wél garantie voor de toekomst! Soms sterven kinderen in Afrika op straat, ik wil iets voor hen betekenen Steeds meer mensen geven

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Het NNO in uw testament

Het NNO in uw testament Noord Nederlands Orkest Het NNO in uw testament Het NNO in uw testament In de ruim anderhalve eeuw van ons bestaan is het NNO al meerdere keren tot erfgenaam benoemd. Bij leven hadden deze erflaters van

Nadere informatie

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent De ontwikkeling van uitzonderlijk talent Stichting Trustfonds Rijksakademie van beeldende kunsten Jeannoux van Deijck schilderend op glas, 2013 voorzijde: Maryanto, droge naald op canvas, 2013 Wanneer

Nadere informatie

Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14

Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14 Goed geven! Dirk Vercoutter van testament.be 20/09/14 Testamenten en legaten Een gebaar voor het leven 1 IS ER LEVEN NA DE DOOD? DE DOOD IS EEN DEEL VAN HET LEVEN. MAAR WAT GEBEURT ER MET MIJN BEZIT ALS

Nadere informatie

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE m e t m e l a n o o m, o o g m e l a n o o m e n 2010, versie 1 Uitgave: Stichting Melanoom Vormgeving: Matt Art Concept & Design Druk: Drukkerij Out Papier: Conqueror Smooth

Nadere informatie

PRAKTISCHE GIDS » LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN» NUTTIGE LINKS

PRAKTISCHE GIDS » LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN» NUTTIGE LINKS DOKTERS VAN DE WERELD PRAKTISCHE GIDS - SCHENK ONS UW LAATSTE WENS PRAKTISCHE GIDS Veronique de Viguerie» LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN»

Nadere informatie

Geef om. Museum Belvédère

Geef om. Museum Belvédère Geef om Museum Belvédère 1 Geef om Museum Belvédère In Museum Belvédère vindt u het beste van de Friese moderne schilderkunst. Ruim 300 topstukken van noordelijke kunstenaars en hun geestverwanten uit

Nadere informatie

Schenkings- en successierecht

Schenkings- en successierecht Page 1 of 5 Netwerk Notarissen Centrale Organisatie Lt. Gen. Van Heutszlaan 8 3743 JN Baarn T: (035) 577 27 07 F: (035) 695 28 95 E: info@nnco.nl Schenkings- en successierecht Inhoudsopgave: Schenkingsrecht

Nadere informatie

ONZE KPI S VOOR 2025 FUNDING MOTHERS

ONZE KPI S VOOR 2025 FUNDING MOTHERS DE FEITEN WOMEN Inc. Vrouwen besteden anderhalf keer zoveel tijd 48% van de vrouwen is aan onbetaalde zorgtaken financieel onafhankelijk als mannen. 292.000 kinderen groeien op in armoede. WOMEN Inc. streeft

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Schenken De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan

Nadere informatie

Erven en schenken. in

Erven en schenken. in Erven en schenken in 2010 www.netwerknotarissen.nl Als je een schenking doet of ontvangt, krijg je met belastingen te maken. Ook als je aan iemand bij je overlijden iets wilt nalaten of je ontvangt een

Nadere informatie

STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING

STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING Schenkingen en testamenten www.betlehem.be BETHLEHEM vzw Ondernemingsnummer: 0809.339.096 Hoofdkantoor: Vlasfabriekstraat 14-1060 Brussel DE WONINGNOOD

Nadere informatie

WIE IS ONZE ERFGENAAM?

WIE IS ONZE ERFGENAAM? WIE IS ONZE ERFGENAAM? WELDOEN DOOR NA TE LATEN Handreiking voor christenen bij het maken van een testament. Vrije Evangelische Gemeente Heerde Pastorale Handreiking 3 INLEIDING Veel mensen zien op tegen

Nadere informatie

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken

We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood. Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken We sluiten onze ogen niet voor mensen in nood Maak een blijvend verschil door een deel van uw nalatenschap te schenken 1 Medair/Nath Fauveau De waarden die we doorgeven aan de volgende generatie zijn onze

Nadere informatie

Erven en schenken. in 2012. www.smitmoormann.nl

Erven en schenken. in 2012. www.smitmoormann.nl Erven en schenken in 2012 www.smitmoormann.nl Als u een schenking doet of ontvangt, krijgt u met belastingen te maken. Ook als u aan iemand bij uw overlijden iets wilt nalaten of u ontvangt een erfenis,

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / /

Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel / / Stichting Elimu Foundation Mozartlaan 9, 3781 HG Voorthuizen Tel. 0342-471355 / 06-10170034 / e-mail: fred.bakema@gmail.com Rapport inzake de financiële jaarstukken 2016 Voor u ligt het door de penningmeester

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

GEVEN AAN CULTUUR DE FISCALE VOORDELEN VAN UW GIFT

GEVEN AAN CULTUUR DE FISCALE VOORDELEN VAN UW GIFT GEVEN AAN CULTUUR DE FISCALE VOORDELEN VAN UW GIFT WAAROM IS GEVEN BELANGRIJK? Cultuurmecenaat ontstaat wanneer iemand geld of andere middelen aan kunst en cultuur geeft, zonder hier directe materiële

Nadere informatie

jaarrekening 2008www.rrdf.nl

jaarrekening 2008www.rrdf.nl jaarrekening 2008www.rrdf.nl Onderwijs voor alle kinderen Onderwijs wordt gegeven op een zogenaamde bridge school. Dit is een tussenschooltje, waar leerlingen van elke leeftijd bij elkaar zitten. Het onderwijs

Nadere informatie

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker Overeenkomst begunstiger De Nationale Opera Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker ➀ Verklaring gift Ondergetekende verklaart een gift te doen en ondersteunt De Nationale Opera in de rol van:

Nadere informatie

» LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN» NUTTIGE LINKS

» LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN» NUTTIGE LINKS PRAKTISCHE GIDS Veronique de Viguerie» LEXICON» VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET OPSTELLEN VAN EEN TESTAMENT» BEKNOPT OVERZICHT» VRAGEN/ANTWOORDEN» NUTTIGE LINKS 2 LEXICON» Algemeen legataris:» Beschikbaar

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2019 - 2020 Zakelijke gegevens Margreet Honig Foundation Stadhouderskade 150 1074 BB Amsterdam info@margreethonigfoundation.com RSIN / fiscaal nummer: 858778713 Nummer van de Kamer van

Nadere informatie

Laat de fiscus helpen!

Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk? Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk Laat de fiscus helpen! De Financiën Geld is een belangrijk middel, ook voor onze Gereformeerde kerk in Almkerk. Alles kost geld: gebouwen, energie,

Nadere informatie

Voordelen voor vrienden

Voordelen voor vrienden Voordelen voor vrienden U ontvangt gratis ons kwartaalblad de Antoni (met daarin verhalen van patiënten en medewerkers van het, fondsenwervingsacties en Vriendennieuws). U wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse

Nadere informatie

CharityWijzer. Inhoud

CharityWijzer. Inhoud CharityWijzer Misschien geeft u wel eens aan één of meer goede doelen. Effectief geven is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel goededoelenorganisaties en er zijn verschillende manieren om vermogen over

Nadere informatie

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan

s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan s Heeren Loo Stichting Vrienden van Schuylenburg Beleidsplan 2016-2017. Dit plan geeft een korte terugblik over het laatste deel van 2015 en beschrijft de doelstelling, de werkwijze en de voorgenomen plannen

Nadere informatie

STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING

STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING STEL EEN GEBAAR TEN VOORDELE VAN DE SOCIALE HUISVESTING Schenkingen en testamenten www.betlehem.be BETHLEHEM vzw Ondernemingsnummer: 0809.339.096 Hoofdkantoor: Vlasfabriekstraat 14-1060 Brussel DE WONINGNOOD

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Leonardo Ede e.o. Beleidsplan 2014-2018

Stichting Vrienden van Leonardo Ede e.o. Beleidsplan 2014-2018 Stichting Vrienden van Leonardo Ede e.o. Beleidsplan 2014-2018 december 2013 Inhoud Inleiding... 3 Stichting Vrienden van de Leonardoschool Ede e.o... 3 Activiteiten van de Stichting... 4 Taken stichting

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 2008 Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 Hebt u cliënten die giften doen aan goede doelen of instellingen? Dan kunnen zij deze giften misschien via hun aangifte aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Nadere informatie

Vriend. voor het. houd met uw schenking de Zuiderzeegeschiedenis levend

Vriend. voor het. houd met uw schenking de Zuiderzeegeschiedenis levend Vriend voor het leven houd met uw schenking de Zuiderzeegeschiedenis levend Studio Job Farm ZEEEN VAN TIJD IN HET ZUIDERZEEMUSEUM : Het Zuiderzeemuseum is met zijn binnenmuseum en museumpark de ideale

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Mano a Mano te Bolsward

Beleidsplan Stichting Mano a Mano te Bolsward Beleidsplan 2014 2018 Stichting Mano a Mano te Bolsward Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Mano a Mano. Het plan bevat een overzicht van de doelstellingen en de activiteiten. Ook geeft

Nadere informatie

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL Stichting RRDF - Jaarrekening 2012 2 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2012 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). De jaarrekening

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Versie 16augustus 2010 Parochie: Adres: Contactpersoon in de parochie voor periodieke schenking: Jaarlijks schenken aan een parochie is een genereus

Nadere informatie

S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P

S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P V o o r h e t b e h o u d v a n h e t D r e n t s e c u l t u r e l e e r f g o e d S C H E N K I N G, G I F T O F N A L A T E N S C H A P S t i c h t i n g O u d e D r e n t s e K e r k e n Dwalen door

Nadere informatie

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent?

Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Geeft u Afrika hoop op een betere toekomst? ook als u er niet meer bent? Beste lezer, De toekomst, denkt u daar vaak over na? Over de mooie dingen die nog in het verschiet liggen, maar ook het onvermijdelijke

Nadere informatie

Wat kan u betekenen voor de maatschappelijke dienstverlening van de stad Geraardsbergen?

Wat kan u betekenen voor de maatschappelijke dienstverlening van de stad Geraardsbergen? OCMW Geraardsbergen Wat kan u betekenen voor de maatschappelijke dienstverlening van de stad Geraardsbergen? Bent u begaan met de maatschappij? Zeker en vast! Heeft u er al eens aan gedacht om een gift

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

FAQ Schenkingen en Legaten

FAQ Schenkingen en Legaten FAQ Schenkingen en Legaten SCHENKINGEN EN LEGATEN AAN DOMINIEK SAVIO Waarom kiezen voor Dominiek Savio voor een schenking of (duo)legaat? Dominiek Savio wil voor kinderen, jongeren en volwassenen met een

Nadere informatie

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring Hockey Club Klein Zwitserland Sponsoring Index Sponsoring en beleid Doelgroep en bereik Sponsormogelijkheden Sponsor menukaart Contact Sponsoring en beleid Hockey Club Klein Zwitserland is van oudsher

Nadere informatie

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken?

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken? VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN DOOR LEDEN 1. Zijn er methoden waarbij een lening of schenking voor ons leden fiscaal aantrekkelijk gemaakt kan worden? Ja er zijn enkele financieringsmogelijkheden

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële akte, mag u

Nadere informatie

Foto grote zaal MG The National

Foto grote zaal MG The National Foto grote zaal MG The National Muziekgebouw 2025 Toekomstplan doel: duurzaam financieel en inhoudelijk gezond Muziekgebouw Eindhoven Brainport moet groeien om maatschappelijke en economische ambities

Nadere informatie

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 Per 1 januari 2012 zijn verschillende belastingregels voor culturele instellingen veranderd, sommige verbeterd, andere verslechterd. De meeste veranderingen

Nadere informatie

Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP. Geef het door. Leven is doorgeven

Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP. Geef het door. Leven is doorgeven Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP Geef het door Leven is doorgeven Bescherm de natuur voor later It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân It Fryske Gea is

Nadere informatie