Programma van eisen CAR-verzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma van eisen CAR-verzekering"

Transcriptie

1 Programma van eisen CAR-verzekering Inleiding Bijgaande vraagspecificatie omvat de minimaal vereiste dekking voor de doorlopende CAR-verzekering (Constructie All Risks) voor gemeenten. Indien de gehanteerde voorwaarden een beperktere dekkingsomschrijving kennen dan deze vraagspecificaties, dient de dekking met maatwerk clausules te worden uitgebreid. Indien niet of deels aan een gevraagde dekking kan worden voldaan, dient dit expliciet met reden(en) te worden vermeld. De eisen zijn gesteld in de paragrafen Algemeen, Dekkingen, Het werk, Aansprakelijkheid, Bestaande eigendommen, Opdrachtgever, Persoonlijke eigendommen verzekerden, en Extra specifieke dekkingen. 1. Algemeen 1.0 Dienstverlening De dienstverlener (lees makelaar of verzekeraar) dient op werkdagen bereikbaar te zijn tussen tenminste 09:00 en 17:00 uur. Voor inhoudelijke vragen over de CAR-verzekering of een eventuele aanmelding van een werk is direct een ter zake kundig en bevoegd sluiter of acceptant aanwezig. Dit geldt ook voor vragen aan een schadebehandelaar over een lopende schade. Voor schademelding is de dienstverlener 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. In een gezamenlijk op te stellen procedure worden de namen, adressen en telefoonnummers van CAR-verzekering specialisten van de dienstverlener opgenomen. 1.1 Contract Verzekeringnemer is de gemeente. a. Ingangsdatum; b. De contractduur bedraagt 12 of 24 maanden met stilzwijgende verlenging voor een zelfde periode; c. Geen tussentijdse aanpassing door verzekeraar(s) op basis van het schadeverloop of op grond van een En Bloc clausule; d. De opzegtermijn bedraagt 2 maanden; e. Er wordt een goede regeling aangeboden voor onderhanden werk na opzegging (uitloop). 1.2 Omschrijving werken De volgende ruime omschrijving hanteren: a. Verzekerd zijn alle werken, niet beperkt tot, zoals; Deze verzekering geeft dekking voor alle werken waaronder, maar niet beperkt tot: - bouwrijp maken, woonrijp maken; - aanleg, renovatie, aanpassing van en aan rioleringen, stuwen, bergbezinkbassins, gemalen; - herstraten, asfalteren, inclusief plaatsen en vervangen straatmeubilair; - horizontale boringen en persingen met een waarde < EUR ; - verticale boringen < 300 meter; - loop- en fietsbruggen c.q. tunnels; - nieuwbouw, verbouw, renovatie en sloop van bouwkundige opstallen; - alle bijbehorende elektrotechnisch- en werktuigkundige installaties; - inclusief koude/warmte opslag, warmtepompen.

2 b. waarbij verzekeringnemer opdrachtgever of uitvoerder is; c. Uitsluitend de volgende werken mogen na aanmelding worden geaccepteerd tegen nadere premie en condities: - werken met een totale waarde boven het verzekerd bedrag van Het Werk; - werken met een langere bouwtermijn van 24 maanden; - horizontale boringen en persingen met een totale waarde boven de EUR ; - verticale boringen > 300 meter; - bodemsaneringen; - nieuw te bouwen parkeerkelders of parkeergarages; - bruggen en tunnels met uitzondering van loop- en fietstunnels; - natte werken, waar onder worden verstaan werken in, op, boven langs en onder stromend en/of getijde wateren. 1.3 Bouwtermijn a. De bouwtermijn bedraagt standaard 24 maanden; 1.4 Onderhoudstermijn a. De onderhoudstermijn voor werken bedraagt na oplevering, ongeacht het bestek of de aannemingsovereenkomst, 12 maanden. b. De onderhoudstermijn van eventueel reeds eerder opgeleverde delen van het werk loopt door tot het einde van de onderhoudstermijn van het laatst opgeleverde deel. 1.5 Verzekerden a. De gehele kring van bij de bouw betrokken partijen. Geen personen/partijen uitgezonderd. b. Medeverzekerde partijen. Binnen de begrenzingen van de dekkingsomvang wordt aansprakelijkheid meeverzekerd geacht van: a. de gemeentelijke bestuursorganen en bestuurders (burgemeester, wethouders en raadsleden) handelende als zodanig; b. de gemeentelijke commissies en hun leden handelende als zodanig; c. de gemeentelijke diensten, bedrijven, scholen, instellingen en organiserende comités welke geen rechtspersoonlijkheid bezitten; d. de ondergeschikten, waaronder begrepen stagiaires en vrijwilligers, indien en voor zover een van de eerder genoemde verzekerden voor hen aansprakelijk is. 1.6 Primaire dekking a. Er geldt primaire dekking voor alle verzekerden voor alle Secties of Rubrieken. (verzekeringnemer, architecten, constructeurs, adviseurs, onder-, neven-, hoofdaannemers, installateurs, ondergeschikten, e.a.) 1.7 Basis dekking a. De dekking is gebaseerd op materiële schade met een goede begripsomschrijving; Naast materiële schade wordt er ook dekking geboden voor vuil en stof conform de volgende definitie: onder materiele beschadiging wordt tevens verstaan verontreiniging of vuil worden van het werk (niet door bouwstof), bestaande eigendommen en eigendommen van derden alsmede het zich daarop of daarin bevinden van vreemde stoffen, voor zover dit een gevolg is van een plotselinge onzekere gebeurtenis.

3 1.8 Gebeurtenis a. Begrip onzekere gebeurtenis conform artikel 7:925 BW; b. Een reeks van schadegevallen met één en dezelfde oorzaak dient te worden beschouwd als één gebeurtenis. 1.9 Verzekerde bedragen secties/rubrieken Per Sectie of Rubriek gelden de volgende verzekerde (premier risque) bedragen: a. Sectie/Rubriek I Het Werk: minimaal EUR ,00 per werk (dit is uiteraard afhankelijk van de hoogte van de investeringen); b. Sectie/rubriek II Aansprakelijkheid: minimaal EUR ,00 per gebeurtenis; c. Sectie/rubriek III Bestaande Eigendommen Opdrachtgever: minimaal EUR ,00 per gebeurtenis; d. Sectie/Rubriek IV Persoonlijke Eigendommen Verzekerden: minimaal EUR ,00 per gebeurtenis; Noot Aansprakelijkheid: e. Het is niet toegestaan om de Sectie of Rubriek Aansprakelijkheid per aanspraak aan te bieden BTW a. Het verzekerd bedrag voor Het Werk is exclusief BTW; b. Indien bij een verzekerde schade blijkt dat de BTW niet of deels verrekenbaar is, worden de schadepenningen inclusief de BTW uitgekeerd; c. In geval van situatie b. mag over het betreffende werk premie worden gevraagd inclusief de BTW Eigen risico s Secties/Rubrieken De eigen risico s bedragen voor de Secties of Rubrieken: a. Het Werk, Aansprakelijkheid en Bestaande Eigendommen Opdrachtgever, EUR 2.500,00 per gebeurtenis; b. Persoonlijke Eigendommen Verzekerden maximaal EUR 250,00 per gebeurtenis; c. Een eigen risico per pand of huisnummer in geval van Aansprakelijkheid is NIET toegestaan; d. Bij een gebeurtenis of reeks van gebeurtenissen waarbij schade verzekerd is onder meerdere Secties of Rubrieken wordt maximaal eenmaal het hoogst van toepassing zijnde eigen risico in rekening gebracht Premie en schadelast Jaarinvesteringen a. Het dooréén premiepromillage is gebaseerd op een (gemiddelde) jaarinvestering van de gemeente. Gedifferentieerde premies zijn niet toegestaan; b. Een minimale jaarpremie van 50% (afhankelijk hoogte minimum EUR 1.250); c. De voorschotpremie is gebaseerd op de geschatte jaarinvesteringen; d. Er mag een bonusregeling per jaar worden opgenomen met een verlaging van het premiepromillage indien de schadelast (betaalde en uitstaande schades inclusief expertisekosten) beneden een bepaald percentage blijven. Voor een genoemde bonusregeling geldt geen verplichting. Schadelast Zie hiervoor de bijlage

4 1.13 Verzekerde bedragen en premie bij/na schade a. Bij/na schade (al dan niet gedekt) blijft de dekking en het verzekerd bedrag van alle Secties of Rubrieken ongewijzigd en volledig van kracht; b. Er is op alle Secties of Rubrieken geen premieverbetering van toepassing na een verzekerde schade Bouwterrein De locatie(s) waar het werk plaatsvindt. Onder het bouwterrein wordt tevens begrepen de terreinen van derden waar voor rekening en risico van Verzekerde opslag en/of verblijf van bouwstoffen en/of materialen en/of componenten ten behoeve van Het Werk plaatsvindt, echter uitsluitend indien en voor zover dit risico niet op enige andere polis is verzekerd Milieuschade a. Milieuschade als gevolg van een geleidelijke inwerking mag worden uitgesloten; b. Milieuschade als gevolg van een plotselinge en onzekere gebeurtenis dient verzekerd te zijn Verhaal a. Verhaal is alleen mogelijk bij opzet en eventueel roekeloosheid door één of meerdere verzekerden (conform artikel 7:952 BW is toegestaan); b. Dit geldt niet voor ondergeschikten van verzekerden, al dan niet toezichthoudend Verjaring a. Conform de wettelijke bepaling 7:942 BW, met uitzondering van lid 3; b. Na afwijzing van een schade door verzekeraar(s) geldt in afwijking van 7:942 BW, lid 3, een verjaringstermijn van 3 jaar Terrorisme a. Het terrorismerisico mag worden uitgesloten, maar dient vervolgens wel via de NHT verzekerd te zijn.

5 2. Sectie/Rubriek I Het Werk 2.1 Dekking bouwtermijn Dekking voor de kosten van herstel en/of vervangen van het werk en/of enig onderdeel daarvan dat is verloren gegaan, vernietigd of materieel beschadigd gedurende de looptijd van de verzekeringsovereenkomst, ongeacht op welke wijze of door welke oorzaak, met renunciatie aan eventueel anders luidende dekkingbeperkende wetsartikelen voor zover niet van dwingend rechterlijke aard. 2.2 Dekking onderhoudstermijn/garantietermijn Gedurende de onderhoudstermijn zal deze verzekering dekking bieden tegen schade of verlies respectievelijk tegen aansprakelijkheid van Verzekerde ten opzichte van derden: - ontstaan als gevolg van een oorzaak die gelegen is voor aanvang van de onderhoudstermijn; - veroorzaakt door Verzekerde tijdens werkzaamheden uit hoofde van de onderhoudsbepalingen van het bestek of de aannemingsovereenkomst; De risico s waterschade, diefstal en vandalisme mogen niet zijn uitgesloten tenzij ontstaan door ingebruikname; Verzekerd zijn alle werkzaamheden die in de onderhoudstermijn nog moeten worden uitgevoerd tot een bedrag van van ten hoogste EUR Noot: Deze dekking dient voor alle secties/rubrieken en mag niet van worden afgeweken. 2.3 Transporten a. Dekking voor transport, laden, lossen en tussentijdse opslag; b. Dekking binnen Europa; c. Alle over land, niet over zee maar wel ferrytransporten van/naar Groot Brittannië en Scandinavië; d. Minimaal EUR ; e. Secundaire dekking. 2.4 Herlevering/garantie leveranciers a. Herlevering van materialen die met een gebrek zijn geleverd zijn minimaal secundair verzekerd; b. Op verzoek dient door verzekeraar(s) een renteloos voorschot te worden gegeven in afwachting van de (kosteloze) herlevering door de leverancier.

6 3. Sectie/Rubriek II Aansprakelijkheid 3.1 Kosten van verweer a. Kosten van verweer c.q. proceskosten zijn onbeperkt verzekerd boven het verzekerd bedrag; 3.2 Onderlinge aansprakelijkheid De onder deze Sectie of Rubriek verleende dekking geschiedt ten behoeve van alle onder deze polis verzekerde partijen, alsof iedere partij afzonderlijk verzekerd was en er per verzekerde partij een separate polis afgegeven was. 3.3 Motorrijtuigen a. Schade door motorrijtuigen toegebracht op of in de directe nabijheid van het bouwterrein, is secundair verzekerd. 4. Sectie/Rubriek III Bestaande Eigendommen Opdrachtgever 4.1 Brand en ontploffing a. Voor Sectie of Rubriek Bestaande Eigendommen Opdrachtgever geldt dat uitsluitend de risico s brand en ontploffing secundair zijn verzekerd. De na u clausule mag voor deze risico s van toepassing zijn. 5. Sectie/Rubriek IV Persoonlijke Eigendommen Verzekerden a. Er wordt voor deze Sectie of Rubriek een marktconforme dekking geboden.

7 6. Extra specifieke dekkingen 6.1 Additionele vergoedingen boven verzekerde bedragen Voor de verschillende Secties of Rubrieken geldt dat de volgende kosten als volgt zijn verzekerd: a. Bereddingskosten conform de wettelijke regeling mogen niet worden beperkt. Deze dekking geldt voor alle Secties of Rubrieken; b. Opruimings-/sloopkosten (zowel ondergronds als bovengronds) en uitgaven in verband met het verwijderen en/of afvoeren en/of vernietigen en/of storten van materialen en puin, inclusief dergelijke kosten en uitgaven voor het slopen van enig deel dat niet meer geschikt is voor het bestemde doel als gevolg van schade of verlies als gedekt onder Sectie of Rubriek I, III en IV van deze verzekering worden vergoed tot maximaal 20% van het onder de betreffende Sectie en of Rubriek verzekerde bedrag per gebeurtenis; c. Bespoedigen herstel: Deze dekking geldt voor de Secties of Rubrieken Het werk en Bestaande Eigendommen Opdrachtgever; d. Kosten voor bespoedigen van herstel van een gedekte schade zijn verzekerd tot minimaal 25% van het schadebedrag met een maximum van EUR e. Overheidsmaatregel: Deze dekking geldt voor de Secties of Rubrieken Het werk en Bestaande Eigendommen Opdrachtgever. Na een gedekte materiële schade is er dekking voor kosten als gevolg van een ingegane overheidsmaatregel (na ingangsdatum van het werk), minimaal tot EUR ,00 f. Honoraria van architecten, juridische- en technische adviseurs en andere honoraria noodzakelijkerwijs door Verzekerde verschuldigd voor het vervangen of herstellen van verliezen of schade voor minimaal 20% van het verzekerd bedrag van Sectie of Rubriek het werk. g. Kosten van schadevaststelling onbeperkt boven het verzekerd bedrag conform artikel 7:959 lid 1 BW; Dit geldt voor alle Secties of Rubrieken. 6.2 Zoekkosten a. Deze dekking geldt voor de Secties of Rubrieken Het werk en Bestaande Eigendommen Opdrachtgever; b. Zoekkosten zijn verzekerd indien ook daadwerkelijk een gedekte materiële schade wordt vastgesteld, minimaal tot EUR , Schadevergoedingen a. Desgewenst kan verzekeringnemer bij een gedekte schade vragen om een (spoed-) voorschotbetaling; b. De schadepenningen worden voor Sectie of Rubriek Het Werk aan verzekeringnemer uitgekeerd tenzij deze toestemming geeft voor betaling aan een andere verzekerde. Voor de overige Secties of Rubrieken geldt dat de schadepenningen worden uitgekeerd aan diegene die de schade lijdt.

8 6.4 Kosten schaderegeling a. De kosten voor schaderegeling (waaronder expertisekosten) voor schades beneden het eigen risico komen voor rekening van de verzekeraar(s), tenzij op voorhand bij de schademelding bekend is dat de betreffende schade beneden het betreffende eigen risico blijft; b. Indien achteraf blijkt dat een schade niet gedekt is, mogen de gemaakte kosten niet in rekening worden gebracht bij verzekerde. 6.5 KLIC-clausule a. Opname van een KLIC-clausule waarbij de dekking bij het niet nakomen van de voorzorgsmaatregelen niet kan worden ontzegd, maar een verhoogd eigen risico van maximaal EUR ,00 per gebeurtenis van toepassing is. 6.6 Dekzeilen en bronbemalingsclausule Bij opname van deze clausules dient het navolgende te zijn geregeld. Indien in geval van schade blijkt dat een Verzekerde niet of onvoldoende heeft voldaan aan de gestelde maatregelen in de clausule zullen Verzekeraars uitsluitend die schade vergoeden die de overige Verzekerden of eventuele derden hierdoor lijden en zullen zij gerechtigd zijn de schade te verhalen op de in gebreke blijvende Verzekerde.

Centraal beheer. Gemeente Katwijk Postbus AN Katwijk ZH ALGEMEEN VERZEKERINGSCERTIFICAAT

Centraal beheer. Gemeente Katwijk Postbus AN Katwijk ZH ALGEMEEN VERZEKERINGSCERTIFICAAT 1/5 Bouwverzekering Polisnummer 71399101 VJuji Gemeente Katwijk Postbus 589 2220 AN Katwijk ZH 1 3 JAN 2016 ALGEMEEN VERZEKERINGSCERTIFICAAT Achmea Schadeverzekering N.V. te Apeldoorn verklaart dat ten

Nadere informatie

Doorlopende Installatie-/ Montageverzekering

Doorlopende Installatie-/ Montageverzekering Bijzondere polisvoorwaarden 654-96 Doorlopende Installatie-/ Montageverzekering Wegwijzer zie artikel Artikel D.1 Algemene begripsomschrijvingen Algemene begripsomschrijvingen D.1 Omzet D.1.1 Testen D.1.2

Nadere informatie

Tijdelijke CAR-verzekering

Tijdelijke CAR-verzekering Polisvoorwaarden Tijdelijke CAR-verzekering CAR200.0718 Artikel 3029-40.1807 Datum 1 juli 2018 Inhoud pagina Wat dekt deze verzekering? 7 In dit hoofdstuk staat wie er is verzekerd, wat de verzekering

Nadere informatie

Doorlopende Installatie-/ Montageverzekering

Doorlopende Installatie-/ Montageverzekering Bijzondere polis 654-96 Home 1 Bijzondere polis 654-96 Titel (exact hetzelfde als Titelblad) Artikel D.1 Artikel D.2 Artikel D.3 Artikel D.4 Artikel D.5 Artikel D.6 Artikel D.7 Artikel D.8 Artikel D.9

Nadere informatie

Construction All Risks (CAR)verzekering

Construction All Risks (CAR)verzekering Construction All Risks (CAR)verzekering Toelichting Polisvoorwaarden Graag geven wij u langs deze weg een nadere toelichting op de continuatie van uw CARverzekering in 2011. Wij doen dit in de volgende

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden doorlopende C.A.R.-verzekering

Aanvullende voorwaarden doorlopende C.A.R.-verzekering Polisvoorwaarden 650-92 Aanvullende voorwaarden doorlopende C.A.R.-verzekering Artikel 546-20.1504 Datum 1 april 2015 pagina D.1 Omzet 3 D.2 Het werk 3 D.3 Verzekerde werken 3 D.4 Einde van de contractstermijn

Nadere informatie

Annex X - Verzekeringen (Werk)

Annex X - Verzekeringen (Werk) Annex X - Verzekeringen (Werk) 11558 Realisatie Rijkskantoor Pieter Calandlaan 1 Amsterdam Versie 2.1-0.2 Datum 18 mei 2016 Status Concept Colofon Versie 2.1-0.2 Contactpersoon R. de Jong www.tenderned.nl

Nadere informatie

Bouw- en Montageverzekering

Bouw- en Montageverzekering Bouw- en Montageverzekering Bouw- en Montageverzekering Bouwprojecten staan bloot aan allerlei risico s zoals brand, storm, diefstal en vandalisme. Ook kan een constructiefout de oorzaak zijn van onvoorziene

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Verzekeringsvoorwaarden SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Inhoudsopgave 1 Begripsomschrijvingen... 1 2 Omvang der verzekering... 1 3 Dekking... 1 4 Verzekeringsgebied... 1 5 Uitsluitingen...

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Het Werk

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Het Werk Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Het Werk BMVW 15-01 Deze Bijzondere voorwaarden horen bij uw Bouw- en Montageverzekering. Ze zijn van toepassing op de rubriek Het Werk. Ook de Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden CAR Aflopend

Bijzondere Voorwaarden CAR Aflopend Bijzondere Voorwaarden CAR Aflopend PVT MINT 2013 CAR AFL Inhoudsopgave ALGEMEEN 18. Verwijzing algemene voorwaarden 3 19. Verzekerd project 3 20. Verzekeringsperiode 3 21. Dekkingstermijn 3 22. Berekening

Nadere informatie

Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2

Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2 Artikel 20 Oversluiting van aandelen Artikel 21 Opzegging door één of meer Verzekeraars Artikel 22 Onzekerheidsbepaling Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2 Doorlopende Verzekering Artikel

Nadere informatie

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009)

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) D.V.1 Algemene bepaling... 2 D.V.2 Aanvullende begripsomschrijving... 2

Nadere informatie

Voorwaarden. Watersport Cliëntenobjecten FGD

Voorwaarden. Watersport Cliëntenobjecten FGD Voorwaarden Watersport Cliëntenobjecten FGD 2013-01 Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Verzekeringsgebied 4 Artikel 3 Omschrijving van de dekking 4 Artikel

Nadere informatie

Annex X - Verzekeringen. [projectnaam] Versie 2.0. Datum 1 augustus 2015 Status Definitief. Paraaf Rijksvastgoedbedrijf, Paraaf Opdrachtnemer,

Annex X - Verzekeringen. [projectnaam] Versie 2.0. Datum 1 augustus 2015 Status Definitief. Paraaf Rijksvastgoedbedrijf, Paraaf Opdrachtnemer, Annex X - Verzekeringen [projectnaam] Versie 2.0 Datum 1 augustus 2015 Status Definitief Ondertekening Paraaf Rijksvastgoedbedrijf, Paraaf Opdrachtnemer, Colofon Versie 2.0 Contactpersoon M 06 - Postbus.RVB.Inkooploket.TO@Rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden CAR Doorlopend

Bijzondere Voorwaarden CAR Doorlopend Bijzondere Voorwaarden CAR Doorlopend PVT CAR DRL MINT 2015 Inhoudsopgave 18. Verwijzing algemene voorwaarden 3 19. Verzekerde Projecten 3 20. Niet (Automatisch) Verzekerde Projecten 3 21. Dekkingstermijnen

Nadere informatie

NBBM POLISBLAD. Wij ondergetekenden (hierna te noemen verzekeraars) verzekeren, ieder voor het aandeel hierna getekend, aan U:

NBBM POLISBLAD. Wij ondergetekenden (hierna te noemen verzekeraars) verzekeren, ieder voor het aandeel hierna getekend, aan U: NBBM POLISBLAD Polisblad NBBM aflopend Tussenpersoon : Polisnummer : Verzekerde : Wij ondergetekenden (hierna te noemen verzekeraars) verzekeren, ieder voor het aandeel hierna getekend, aan U: (hierna

Nadere informatie

dupi bijzondere voorwaarden car aflopend bijzondere voorwaarden car aflopend CAR AFL DUPI - 1 juni 2018 dupi a ssuradeuren nederland

dupi bijzondere voorwaarden car aflopend bijzondere voorwaarden car aflopend CAR AFL DUPI - 1 juni 2018 dupi a ssuradeuren nederland bijzondere voorwaarden car aflopend 1 Inhoudsopgave Algemeen 18: Verwijzing algemene voorwaarden 3 19: Verzekerd project 3 20: Verzekeringsperiode 3 21: Dekkingstermijn 3 22: Berekening van de premie 3

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid BMVAS 15-01 Deze Bijzondere voorwaarden horen bij uw Bouw- en Montageverzekering. Ze zijn van toepassing op de rubriek Aansprakelijkheid. Ook de

Nadere informatie

AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700. Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt:

AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700. Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt: AANHANGSEL 1 Vnab-nummer 628 123 700 Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen Door bemiddeling van MultiCover verzekeren ondergetekenden, hierna verzekeraars genoemd, als volgt: VERZEKERINGNEMER

Nadere informatie

Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2

Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2 Artikel 20 Oversluiting van aandelen Artikel 21 Opzegging door één of meer Verzekeraars Artikel 22 Onzekerheidsbepaling Constructievoorwaarden Nederlandse Gemeenten WB06-D-2 Doorlopende Verzekering Artikel

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis Agrarisch

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis Agrarisch paragraaf 1 Milieudekking Basis Verzekerde u als verzekeringnemer; de natuurlijke- of rechtspersonen die genoemd zijn op het verzekeringsbewijs, maar alleen voor zover zij op grond van eigendom of een

Nadere informatie

Tijdelijke parkeervoorziening rechtbank Amsterdam

Tijdelijke parkeervoorziening rechtbank Amsterdam Annex X - Verzekeringen Tijdelijke parkeervoorziening rechtbank Amsterdam Versie 2.0 Datum 4 mei 2015 Status Definitief Ondertekening Paraaf Rijksvastgoedbedrijf, Paraaf Opdrachtnemer, Colofon Versie 2.0

Nadere informatie

Centraal beheer. Jack Hommel directeur Zakelijk

Centraal beheer. Jack Hommel directeur Zakelijk Behandeld door Technische verzekeringen Te:efoon (055) 579 8164 Kenmerk 269820 Blad 1 Centrale (055) 579 91 I I, Fax (055) 579 2994 T.a.v. mevrouw M. Sanders Postbus 229 8200 AE LELYSTAD Beste mevrouw

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. CAR-verzekering CAR Artikel Datum 1 juli 2018

Polisvoorwaarden. CAR-verzekering CAR Artikel Datum 1 juli 2018 Polisvoorwaarden CAR-verzekering CAR100.0718 Artikel 3028-40.1807 Datum 1 juli 2018 Inhoud pagina Wat dekt deze verzekering? 7 In dit hoofdstuk staat wie er is verzekerd, wat de verzekering dekt en waar

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611

ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611 ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611 Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T 072 541 41 51 F 072 540 82 66 home@raetsheren.nl www.raetsheren.nl Deze Algemene

Nadere informatie

Bouwverzekering voor particulieren

Bouwverzekering voor particulieren Bouwverzekering voor particulieren Uitgave april 2015 Verzekeringsadviseur Adres VA-nummer S.v.p. volledig invullen en aankruisen wat van toepassing is 1-13 Gegevens aanvraag offerte nieuwe verzekering

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR)

Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR) Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR) N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij Self Reliance Artikel 1: Verzekerden Verzekerden krachtens deze verzekering zijn: a. de verzekeringnemer

Nadere informatie

ONDERWIJS TOTAALPOLIS BIJZONDERE VOORWAARDEN EIGENDOMMENVERZEKERING VOOR PERSONEEL EN VRIJWILLIGERS 2006 DEZE VOORWAARDEN BEHOREN BIJ EN MAKEN ÉÉN GEHEEL UIT MET DE ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJS TOTAALPAKKET

Nadere informatie

dupi Bijzondere Voorwaarden Car Doorlopend bijzondere voorwaarden car doorlopend CAR DRL DUPI - 1 juni 2018 dupi a ssuradeuren nederland

dupi Bijzondere Voorwaarden Car Doorlopend bijzondere voorwaarden car doorlopend CAR DRL DUPI - 1 juni 2018 dupi a ssuradeuren nederland bijzondere voorwaarden car doorlopend 1 Inhoudsopgave Algemeen 18: Verwijzing algemene voorwaarden 3 19: Verzekerde Projecten 3 20: Niet (Automatisch) Verzekerde Projecten 3 21: Dekkingstermijnen 3 22:

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis. Hoofdstuk 7: Milieu

Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis. Hoofdstuk 7: Milieu Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis Hoofdstuk 7: Milieu Versie 1.1: januari 2016 Avéro Achmea Postbus 109 2300 AC Leiden www.averoachmea.nl/agro 2 Paragraaf 1 Milieudekking Basis Verzekerde u als verzekeringnemer;

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR)

Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR) Algemene Voorwaarden Construction All Risks-verzekering (CAR) Artikel 1: Verzekerden Verzekerden krachtens deze verzekering zijn: a. de verzekeringnemer (met wie de verzekering is aangegaan), b. de opdrachtgever

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Standaard Doorlopende Bouw- en Montageverzekering

Allianz Nederland Schadeverzekering. Standaard Doorlopende Bouw- en Montageverzekering Allianz Nederland Schadeverzekering Standaard Doorlopende Bouw- en Montageverzekering Uw project verzekerd van succes met de Standaard Doorlopende Bouw- en Montageverzekering Tijdens bouwprojecten of installatiewerkzaamheden

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Eigendommen van de opdrachtgever

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Eigendommen van de opdrachtgever Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Eigendommen van de opdrachtgever BMVEO 15-01 Deze Bijzondere voorwaarden horen bij uw Bouw- en Montageverzekering. Ze zijn van toepassing op de rubriek Eigendommen

Nadere informatie

NnL. CAR-/Montagewijzer

NnL. CAR-/Montagewijzer CAR-/Montagewijzer Informatie over risico's in de bouw en ondersteuning bij uw advies Bouw- en installatiebedrijven lopen behoorlijke risico s. Zo komt het regelmatig voor dat een bouwof installatiebedrijf

Nadere informatie

Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2. Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8. Paragraaf 3 Milieudekking Top 9

Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2. Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8. Paragraaf 3 Milieudekking Top 9 Hoofdstuk 7: Milieu Klik op het onderwerp om er direct naar toe te gaan. Inhoud Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2 Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8 Paragraaf 3 Milieudekking Top 9 Paragraaf

Nadere informatie

Constructie/Montagevoorwaarden WB06-A-2

Constructie/Montagevoorwaarden WB06-A-2 Artikel 20 Mededelingen Artikel 21 Toepasselijk recht en geschillen Constructie/Montagevoorwaarden WB06-A-2 En voorts, indien verzekerd middels vermelding in het polisblad: Sectie I : Het Werk Aflopende

Nadere informatie

Volgens voorwaarden Modelpolis voor aansprakelijkheid uit logistieke diensten 2006

Volgens voorwaarden Modelpolis voor aansprakelijkheid uit logistieke diensten 2006 Polisnummer 379/37900461 Tussenpersoon : 1 Boelaars & Lambert Groep B.V. Postbus 2324-3000 CH - ROTTERDAM Telefoon : 010-4433400 / orig.via TP: Nee Verzekeringnemer: cliëntnummer : 106710 Citymovers.nl

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering polisnummer FBMS-9999 (LGB010595)

Aansprakelijkheidsverzekering polisnummer FBMS-9999 (LGB010595) Aansprakelijkheidsverzekering polisnummer FBMS-9999 (LGB010595) Verzekeringnemer Belangenvereniging voor Beroepsoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS) Verzekerden Verzekeringnemer Alle

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden en de Dienstverlening gelden deze polisvoorwaarden.

Nadere informatie

Inhoud Algemeen. Artikel 1 Aanvullende begripsomschrijvingen. Brandverzekering voor gebouwen. Aanvullende begripsomschrijvingen

Inhoud Algemeen. Artikel 1 Aanvullende begripsomschrijvingen. Brandverzekering voor gebouwen. Aanvullende begripsomschrijvingen Brandverzekering voor gebouwen Inhoud Algemeen Artikel 1 Aanvullende begripsomschrijvingen Artikel 2 Risico-omschrijving Artikel 3 Verzekerde bedrag en indexering Dekking Artikel 4 Omvang van de dekking

Nadere informatie

Polismantel Garageverzekering. Algemene voorwaarden. Artikel Datum 1 april 2015

Polismantel Garageverzekering. Algemene voorwaarden. Artikel Datum 1 april 2015 Polismantel 360-96 Garageverzekering Algemene voorwaarden Artikel 59-90.1504 Datum 1 april 2015 pagina 1 Begripsomschrijvingen 3 1.1 Maatschappij 3 1.2 Polisblad 3 1.3 Verzekeringsjaar 3 1.4 Schade 3 1.5

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Versie VW-BA 001.01

Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Versie VW-BA 001.01 Polisvoorwaarden Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Versie VW-BA 001.01 Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden en de polisvoorwaarden

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Garageverzekering 2007 Rubriek A

Aanvullende voorwaarden Garageverzekering 2007 Rubriek A Inhoudsopgave Aanvullende begripsomschrijvingen 1.1. Verzekerde Artikel 1 1.2. Derden 1.3. Schade Biezenvijver 1.4. 7 Aanspraak Artikel 2 Artikel 3 1.5. Omstandigheid 1.6. Handelen of nalaten 1.7. Milieuaantasting

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Constructie (All Risks)- Verzekering (CAR-voorwaarden 2009)

Algemene Voorwaarden Constructie (All Risks)- Verzekering (CAR-voorwaarden 2009) Algemene Voorwaarden Constructie (All Risks)- Verzekering 2009 (CAR-voorwaarden 2009) Inhoudsopgave Artikel Pagina Algemene Bepalingen 4 1 Verzekerden 4 3 Primaire dekking 4 4 Mededelingen 4 6 Prioriteit

Nadere informatie

Reaal ZZP Pakket. Voorwaarden Eigen Vervoer. Belangrijke informatie. ZZP Eigen Vervoer

Reaal ZZP Pakket. Voorwaarden Eigen Vervoer. Belangrijke informatie. ZZP Eigen Vervoer Reaal ZZP Pakket Voorwaarden Eigen Vervoer In de voorwaarden ZZP Eigen Vervoer leest u: Wat u van ons mag verwachten en wij van u verwachten (pagina 2). Waarvoor u wel en niet bent verzekerd (pagina 2

Nadere informatie

De CAR-/Montageverzekeringswijzer

De CAR-/Montageverzekeringswijzer De CAR-/Montageverzekeringswijzer Informatie over risico s in de bouw en ondersteuning bij uw advies Bouw- en installatiebedrijven lopen behoorlijke risico s. Zo komt het regelmatig voor dat een bouw-

Nadere informatie

N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij

N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij Algemene Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven en Beroepen Artikel 1: Verzekerden Verzekerden krachtens deze verzekering zijn: - de verzekeringnemer (met wie de verzekering is aangegaan),

Nadere informatie

S L U I T N O T A. Stichting Onderwijsgroep Noord en/of Stichting AOC Terra en/of Stichting rsg De Borgen en/of Stichting Dollard College

S L U I T N O T A. Stichting Onderwijsgroep Noord en/of Stichting AOC Terra en/of Stichting rsg De Borgen en/of Stichting Dollard College S L U I T N O T A VERZEKERINGNEMERS Stichting Onderwijsgroep Noord en/of Stichting AOC Terra en/of Stichting rsg De Borgen en/of Stichting Dollard College SOORT VERZEKERING Eigendommen voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Doorlopende Constructieverzekering voor bouwwerken (CAR)

Polisvoorwaarden Doorlopende Constructieverzekering voor bouwwerken (CAR) Polisvoorwaarden Doorlopende Constructieverzekering voor bouwwerken (CAR) Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Zekerheidspakket Bouw. Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden

Nadere informatie

NHV (Nederlands Handbal Verbond)

NHV (Nederlands Handbal Verbond) NHV (Nederlands Handbal Verbond) Verzekeringnemer Nederlands Handbal Verbond. Verzekerden Verzekeringnemer, alsmede de verzekerden als opgenomen in clausule AV100-004 Verzekerden NHV. Hoedanigheid Sportbond

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Machinebedrijfsschade COEN.MBS.2017

Bijzondere Voorwaarden Machinebedrijfsschade COEN.MBS.2017 Bijzondere Voorwaarden Machinebedrijfsschade COEN.MBS.2017 Inhoud Algemeen... 3 1 Aanvullende algemene bepalingen... 3 1.1 Dekkingsgebied... 3 1.2 Berekening van de premie... 3 1.2.1 Verrekening... 3 1.2.1.1

Nadere informatie

Reaal Pakket voor de Zaak

Reaal Pakket voor de Zaak Reaal Pakket voor de Zaak Voorwaarden ZZP Eigen Vervoer 03 124 18-06 In de voorwaarden ZZP Eigen Vervoer leest u: Wat u van ons mag verwachten en wij van u verwachten (pagina 2). Waarvoor u wel en niet

Nadere informatie

Procurement Mainland Europe

Procurement Mainland Europe Aan Van Leverancier Tata Steel IJmuiden B.V. Datum 11 juli 2013 Betreft Opmerkingen en aanvullingen van Tata Steel IJmuiden BV, op de UAV 2012 als vastgesteld op 19 Januari 2012 en gepubliceerd in de Staatscourant

Nadere informatie

PK110-01 PAKKETVERZEKERING VOOR BEDRIJVEN: ALGEMENE VOORWAARDEN - maart 2014. Inhoudsopgave

PK110-01 PAKKETVERZEKERING VOOR BEDRIJVEN: ALGEMENE VOORWAARDEN - maart 2014. Inhoudsopgave PK110-01 PAKKETVERZEKERING VOOR BEDRIJVEN: ALGEMENE VOORWAARDEN - maart 2014 Inhoudsopgave art. Begripsomschrijvingen 1 Verzekeringnemer 1.1 Verzekeraars 1.2 Verzekerde 1.3 Aon 1.4 Bereddingskosten 1.5

Nadere informatie

POLISBLAD BEROEPS-/BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING

POLISBLAD BEROEPS-/BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING CNA Insurance Company (Europe) S.A., Polarisavenue 140 2132 JX Hoofddorp NEDERLAND POLISBLAD BEROEPS-/BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING Polisnummer : Ondergetekende verzekert: Verzekeringnemer : Stichting

Nadere informatie

(Ver)Bouw Eigen Woning verzekering. Technische Verzekeringen INHOUD ALGEMENE INFORMATIE

(Ver)Bouw Eigen Woning verzekering. Technische Verzekeringen INHOUD ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE VOORWAARDEN (Ver)Bouw Eigen Woning verzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV MODEL V 0612.VEW ONDERDEEL Technische Verzekeringen INHOUD ALGEMENE INFORMATIE ALGEMEEN Artikel 1 Algemene begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Constructie verzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering)

Constructie verzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Polismantel 650-92 Constructie verzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Beurs-Rubriekenpolis Constructieverzekering voor bouwwerken 1992 A.1 Algemene begripsomschrijvingen A.1.1 Verzekerden A.1.2

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Schadeverzekering inzittenden (SVI) PP 3358-02 Polisvoorwaarden Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden ZekerheidsPakket Particulieren (ZPP). Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden

Nadere informatie

Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering

Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering N.V. Univé Schade Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering Versie 1 2212.11/18 Pagina 2/14 Het is belangrijk om te weten wat u kunt verwachten van deze aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Delta Lloyd Schadeverzekering NV. Omvang van de dekking. Algemene uitsluitingen en beperkingen

Delta Lloyd Schadeverzekering NV. Omvang van de dekking. Algemene uitsluitingen en beperkingen VOORWAARDEN Algemene voorwaarden Schadeverzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model TE 03.2.40 B INHOUD Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 2 Omvang van de dekking 1 Vergoeding van schade

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid voor Design & Construct COEN.DCAVB.2017

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid voor Design & Construct COEN.DCAVB.2017 Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid voor Design & Construct COEN.DCAVB.2017 Inhoud Algemeen... 3 1 Aanvullende algemene bepalingen... 3 1.1 Dekkingsgebied wereld exclusief USA/Canada... 3

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer

Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 44 44 www.aevitae.com klantenservice@aevitae.com Polisvoorwaarden Aevitae ZZP ZZP Eigen Vervoer Formuliernummer AEVZZP EV 2018 Inhoudsopgave pag. Voorwaarden ZZP

Nadere informatie

ALGEMEEN Algemene begripsomschrijvingen Omvang van de dekking. Berekening van de premie. Toegang tot het bouwterrein

ALGEMEEN Algemene begripsomschrijvingen Omvang van de dekking. Berekening van de premie. Toegang tot het bouwterrein ALGEMENE VOORWAARDEN Aflopende CAR verzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV MODEL V 0610.CAR/AFL ONDERDEEL Technische Verzekeringen INHOUD ALGEMENE INFORMATIE ALGEMEEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Voorwaarden Verkoopwagen

Voorwaarden Verkoopwagen Polisvoorwaarden 04-90 Voorwaarden Verkoopwagen Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing als hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Artikel 1252-40.1504 Datum 1 april 2015 Inhoud pagina 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Evenementenverzekering Rubriek 7 Geld

Evenementenverzekering Rubriek 7 Geld Evenementenverzekering Rubriek 7 Geld Home 1 Evenementenverzekering Rubriek 7 Geld Hoofdstuk 1 Artikel 1.1 Hoofdstuk 2 Artikel 2.1 Artikel 2.2 Hoofdstuk 3 Artikel 3.1 Hoofdstuk 4 Artikel 4.1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Bel gerust Even Apeldoorn als u vragen heeft (055) U bereikt ons op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot uur. We helpen u graag.

Bel gerust Even Apeldoorn als u vragen heeft (055) U bereikt ons op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot uur. We helpen u graag. Behandeld door Telefoon Kenmerk Technisch & Varia 2828357 1 Laan van Malkenschoten 20, Postbus 700, 7300 HC Apeldoorn T.a.v. mevrouw E. de Haan Postbus 18 9700 AA GRONINGEN Beste mevrouw de Haan, U heeft

Nadere informatie

Tijdelijke CAR-/Montageverzekering

Tijdelijke CAR-/Montageverzekering Tijdelijke CAR-/Montageverzekering Uitgave oktober 2015 Verzekeringsadviseur Honig en Honig T 072-5642669 E info@honigenhonig.nl Adres huisnr. Postcode en plaatsnaam Rekeningnummer 352408 1-18 Gegevens

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden behorende bij de Motorrijtuigverzekering <omschrijving dekking>, <merk en type>, kenteken <kenteken>.

Bijzondere voorwaarden behorende bij de Motorrijtuigverzekering <omschrijving dekking>, <merk en type>, kenteken <kenteken>. Bijzondere voorwaarden behorende bij de Motorrijtuigverzekering , , kenteken . Ppr 0002 Verzekeraarshulpdienst. Artikel 6 van de Aanvullende voorwaarden Wettelijke

Nadere informatie

Evenementen verzekering Rubriek 7 Geld

Evenementen verzekering Rubriek 7 Geld Voorwaardenblad 06.7 Evenementen verzekering Rubriek 7 Geld Artikel 154-20.1504 Datum 1 april 2015 Inhoud pagina 1 Begripsomschrijvingen 3 1.1 Begrippen 3 1.1.1 Verzekerden 3 1.1.2 Verzekerde zaken 3 1.1.3

Nadere informatie

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Schadeverzekering inzittenden (SVI) Schadeverzekering inzittenden (SVI) Polisvoorwaarden BP3358-02 Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden de Bruyn Verzekeringspakket (DBP). Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden

Nadere informatie

Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering)

Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Mij. N.V. Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Polisvoorwaarden Polismantel 650-92 (Beurs-Rubriekenpolis Constructieverzekering voor bouwwerken

Nadere informatie

1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit.

1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit. 1 Algemene voorwaarden Bike Cover Omnium Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit. 1.2 Verzekerde Onder

Nadere informatie

Evenementenverzekering Rubriek 1 Aansprakelijkheidsverzekering

Evenementenverzekering Rubriek 1 Aansprakelijkheidsverzekering Voorwaardenblad 15.1 Evenementenverzekering Rubriek 1 Aansprakelijkheidsverzekering Artikel 320-20.1508 Datum 1 augustus 2015 Inhoud pagina Algemene Voorwaarden 3 1 Schadebegrip 3 1.1 Schade aan personen

Nadere informatie

BedrijvenTotaalPakket

BedrijvenTotaalPakket BedrijvenTotaalPakket Het BedrijvenTotaalPakket is met 14 dekkingen de onmisbare pakketpolis voor elke ondernemer. De verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan en bevatten hierdoor geen dubbele dekkingen.

Nadere informatie

POLIS Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. DATUM 15 juli 2015. Stammerhove 3 1112 VA DIEMEN. Eigenaar/exploitant van een asbestverwijderingsbedrijf.

POLIS Delta Lloyd Schadeverzekering N.V. DATUM 15 juli 2015. Stammerhove 3 1112 VA DIEMEN. Eigenaar/exploitant van een asbestverwijderingsbedrijf. POLIS AANSPRAKELIJKHEID VOOR BEDRIJVEN Polisnummer Ingangsdatum wijziging 6 juli 2015 Verzekeringsadviseur Mauritz Financieel Adviesbureau te BUSSUM Verzekeringnemer Asbestverwijdering Amstelland B.V.

Nadere informatie

Inhoud. WUTHRICH assuradeuren bv BLAD 1/6 WAOZ-17 RUBRIEK AANSPRAKELIJKHEID GEBOUW

Inhoud. WUTHRICH assuradeuren bv BLAD 1/6 WAOZ-17 RUBRIEK AANSPRAKELIJKHEID GEBOUW Inhoud 1 Begripsomschrijvingen 2 Algemene bepalingen 3 Omvang van de dekking 3.1 Gedekte algemene aansprakelijkheid 3.2 Gedekte milieuaansprakelijkheid 3.3 Vereniging van eigenaars 4 Dekking boven het

Nadere informatie

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) Wat is verzekerd 1. Materiële schades en letselschades Materiële schades en/of letselschades aan of bij derden waarvoor u (of uw bedrijf) aansprakelijk bent.

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel De Vrijwilligersverzekering Gemeente Tytsjerksteradiel Algemeen...3 Pakket 1 De Vrijwilliger...4 Pakket 2 De Organisatie...7 Pakket 3 Rechtsbijstandverzekering...12 Vragen...13 Schade...14 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Technische Verzekeringen

Technische Verzekeringen ALGEMENE VOORWAARDEN (Ver)Bouw Eigen Woning verzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV MODEL V 0612.VEW ONDERDEEL Technische Verzekeringen INHOUD ALGEMENE INFORMATIE ALGEMEEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel

Nadere informatie

Polisblad. Opstal. A00B maanden. Polisnummer Ingangsdatum Wijzigingsdatum Contractsduur

Polisblad. Opstal. A00B maanden. Polisnummer Ingangsdatum Wijzigingsdatum Contractsduur Polisblad Premie Dekking Premie 11.637,83 kosten 0,57 Assurantiebelasting 2.444,06 U betaalt per jaar 14.082,46 Verzekerd object Risico-adres Terletweg 20-22 3045 LR Rotterdam Bestemming Volkstuincomplex

Nadere informatie

Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering

Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering N.V. Univé Schade Voorwaarden Bestuurders- en Toezichthouders aansprakelijkheids verzekering Versie 1 2211.11/18 Pagina 2/14 Het is belangrijk om te weten wat u kunt verwachten van deze aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07

Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07 Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07 artikel Begripsomschrijvingen 1 Ontlening van rechten 2 Duur en beëindiging 3 Betalingsverkeer

Nadere informatie

Construction All Risks (CAR)

Construction All Risks (CAR) Construction All Risks (CAR) Verzekeringsvoorwaarden CAR022 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVING ARTIKEL 2 VERZEKERDE WERKEN ARTIKEL 3 NIET (AUTOMATISCH) VERZEKERDE WERKEN ARTIKEL 4 VERZEKERINGSTERMIJN

Nadere informatie

Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering)

Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Constructieverzekering voor bouwwerken Beurs-Rubriekenpolis Constructieverzekering voor bouwwerken 1992 V I Home 1 Constructieverzekering voor bouwwerken V I 2 Artikel A.1 Algemene begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Model 650-92 ZZP. Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering)

Model 650-92 ZZP. Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) Model 650-92 ZZP Constructieverzekering voor bouwwerken (C.A.R.-verzekering) 1 INHOUD ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel A.1 Algemene begripsomschrijvingen Artikel A.1.1 Verzekerden Artikel A.1.2 Beschadiging

Nadere informatie

CAR-verzekering. 5. Verzekering door de opdrachtgever 5.1 Verzekering door de opdrachtgever

CAR-verzekering. 5. Verzekering door de opdrachtgever 5.1 Verzekering door de opdrachtgever CAR-verzekering Het afsluiten van een CAR (Constructie All Risks)-verzekering is heden ten dage een gebruikelijke zaak binnen de bouwpraktijk. De STABU-systematiek bevat een aantal administratieve bepalingen

Nadere informatie

Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs

Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs Beroeps, bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering Register Belastingadviseurs Kenmerken Algemeen Eén polis die zowel dekking biedt voor zuivere vermogensschade als voor zaak- en personenschade.

Nadere informatie

Interpolis Bedrijven Compact Polis MKB

Interpolis Bedrijven Compact Polis MKB Interpolis Bedrijven Compact Polis MKB Verzekeringsvoorwaarden versie 5.8 januari 2019 Hoofdstuk 7 Milieu Klik op het onderwerp om er direct naar toe te gaan. Inhoud pagina Paragraaf 0: Algemeen deel Milieu

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017)

Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017) Bijzondere Voorwaarden Bedrijfsaansprakelijkheid (RV-AVB-2017) Behorende bij de Algemene Voorwaarden (AVW) alsmede Voorwaarden Aansprakelijkheid (AAN) Artikel 1 Specifieke begripsomschrijvingen 1.1 Cliëntenobjecten

Nadere informatie

Bouw- en Montageverzekering

Bouw- en Montageverzekering Allianz Nederland Corporate Bouw- en Montageverzekering Aflopend BMV 014 Algemene Voorwaarden A.V.1. Algemene begripsomschrijvingen In deze polis wordt - tenzij in de rubriekvoorwaarden anders is omschreven

Nadere informatie

Voorwaarden Garageverzekering rubriek AVB Aansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden Garageverzekering rubriek AVB Aansprakelijkheidsverzekering Voorwaarden Garageverzekering Aansprakelijkheidsverzekering Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien hiernaar wordt verwezen op het polisblad. Home 1 Aansprakelijkheids verzekering Voorwaarden

Nadere informatie

(Ver)Bouw Eigen Woning verzekering

(Ver)Bouw Eigen Woning verzekering Voorwaarden (Ver)Bouw Eigen Woning verzekering Artikel Z.03.2.53 V 0612.VEW (Delta Lloyd) Datum 01 juli 2018 Inhoud pagina Algemene informatie 3 Algemeen 4 1 Algemene begripsomschrijvingen 4 2 Omvang van

Nadere informatie

Clausules Beroeps- bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Advocaten

Clausules Beroeps- bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Advocaten Clausules Beroeps- bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Advocaten NAP070-01 A 961-006/1 NAP voorwaarden Cumulatie eigen risico De eigen risico's kunnen niet cumuleren en er zal per

Nadere informatie

Milieuschadeverzekering Agrarisch L 03.2.26 E. Inhoud

Milieuschadeverzekering Agrarisch L 03.2.26 E. Inhoud Voorwaarden Milieuschadeverzekering Agrarisch Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model L 03.2.26 E Inhoud ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL 5 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN wat IS VERZEKERD

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Containers en opleggers

Voorwaarden verzekering Containers en opleggers Voorwaarden verzekering Containers en opleggers TCON 16-01 1/9 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? >> 2 Wat

Nadere informatie

Plus Pakketpolis Auto SVI

Plus Pakketpolis Auto SVI 1 Plus Pakketpolis Auto SVI PPSVI01 Deze polisvoorwaarden vormen één geheel met de polisvoorwaarden Plus Pakketpolis (hierna genoemd: het pakket). Bij verschil tussen deze polisvoorwaarden en de polisvoorwaarden

Nadere informatie

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden

Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Workshop: Risicobeheersing met leveringsvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) Voor bedrijven speelt het risico van contractuele aansprakelijkheid een grote rol. Bedrijven hebben

Nadere informatie