Novum de societate Canis Cunerae

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Novum de societate Canis Cunerae"

Transcriptie

1 Nummer Voorwoord De vakantie uitgave van de Novum. Met weer enkele nieuwtjes, informatie en wetenswaardigheden. Het terrein geeft weer perikelen, instructeurs gezocht is ook nog zeer actueel en zo ook de hondensport in het najaar. Wat luxe problemen dus. Veel plezier met lezen, en een fijne vakantie. En laten we er met z n allen een leuk najaar seizoen van maken, wij hebben er weer zin in. Robert Jan de Bruin Toekomst visie Canis Cunerae Canis Cunerae is hard met haar toekomst bezig. En dan niet zozeer om in de breedte te groeien (meer leden), maar meer in de diepte met nog meer kennis over hondengedrag, en met meer hondensporttakken. Zeker nu er in de toekomst bepaalde hondenrassen verplicht worden om een opvoedingscursus te volgen is relevante verdieping van onze kennis een must. Het belangrijkste wat wij doen is natuurlijk de (SHH) hondenopvoeding. Verder doen we steeds meer gedragstherapie en -aanpassingen en ABC training. En als hondensport cursus hebben we Canadian Rally-O, behendigheid, freestyle dogdance en speuren. Onderstaande ligt er natuurlijk aan of er vraag naar is, en of er instructeurs voor zijn, maar in de toekomst zitten er verder cursussen voor senioren met hond, kind met hond, en mogelijke hondensport uitbreidingen als Hoopers, Canicross/Breitensport en Treibball in de pen. Verder zijn we ook bezig een honden-oppas en -uitlaatservice door Canis Cunerae mensen op te zetten, we hebben al een vergunning van Recreatieschap Midden Nederland. Dus voor de toekomst zijn er volop plannen om diverse zaken te gaan opstarten

2 Canis Cunerae zoekt instructeurs/assistenten/medewerkers Op dit moment zijn we met 6 mensen en om naast de zaterdagopvoeding ook bijvoorbeeld zoiets als behendigheid te kunnen doen is dat te weinig. Iedereen bij CC is namelijk vrijwilliger en heeft CC als hobby, vaak naast een gewone baan. En dan wordt, bij een volledig programma, de belasting een beetje zwaar. We moeten er bijvoorbeeld heel hard over nadenken of we dit najaar met de huidige teamgrootte wel weer behendigheid kunnen/willen doen. Is jammer toch? Daarom willen we naar een team van ongeveer 12 mensen toe. Voor het bestaande pakket en voor de uitbreidingen, zoeken we dus nieuwe teamgenoten, instructeurs, assistenten en hulpen. Nu weet ik dat er een aantal mensen best wel geïnteresseerd maar alleen een beetje huiverig zijn om zich aan te melden. Bang om in het hele hondengebeuren meegezogen te worden, er teveel tijd aan kwijt te zijn. Dat is ook de reden dat wij met een zo groot team willen zijn, dan is het werk te delen. En als teamleden niet kunnen, dan kan iemand anders dat makkelijker opvangen. Maar uiteindelijk bepaal je zelf natuurlijk hoeveel tijd je eraan kunt/wilt besteden. Hoeveel tijd ben je gemiddeld kwijt aan iets met honden doen? Kort gezegd, bij CC vinden we het belangrijk dat ons team kennis van zaken heeft en daarvoor hebben wij een interne opleiding. Gedeelte theorie, gedeelte praktijk, soms gaat het via onze team-facebookpagina, etc. Dit kost je een avond namelijk de derde maandagavond van elke maand, en als de behoefte daar is om praktijk te oefenen soms een paar uur op zaterdag/zondag. En de eerste maandagavond van de maand is team vergadering en voortgangsbespreking. Dat valt dus nog wel mee toch? Op zaterdag zijn onze belangrijkste lessen, de opvoeding, en qua gedragsherkenning leer je daar het meeste van. Het mooiste is dat je daar met regelmaat aanwezig kunt zijn ter assistentie etc. Als je een (paar) keer niet kunt dan roosteren we dat in natuurlijk. Tijdens het sportseizoen zijn er op twee avonden behendigheid, dan is het ook wel handig als er wat mensen aanwezig zijn. Maar dit hoeft natuurlijk niet het hele team te zijn. Wellicht loop je dan zelf met je hond mee en ben je er toch al. Als teamlid mag je trouwens twee gratis cursussen volgen. Mooi meegenomen. Maar zijn er te weinig teamleden, dan zal er dit seizoen helaas weer geen behendigheid zijn. Dus als je hierin geïnteresseerd bent, is er (ahum) eigenlijk geen excuus om niet En als je om welke reden dan ook nu nog even niet op het veld zou kunnen staan, is het misschien een idee om nu toch al in het team te stappen om met een groep de interne opleiding te doen, dan steek je er toch alvast wat van op. Het is allemaal en voor iedereen vrijwilligerswerk, erg leuk om te doen, en je leert er veel van. Lijkt het je wat, vraag er eens naar.

3 De demo en doe dag De demo en doe dag staat gepland op 19 augustus vanaf 13:00 uur. Een mooie gelegenheid om alle hondensport disciplines die wij nu aanbieden te proberen en te kijken wat jij en je hond leuk vinden. Behendigheid Het staat onder voorbehoud in de planning vanaf 31 augustus/1 september. Freestyle dogdance Bij voldoende interesse beginnen we in september op de zondagmiddag van 16:00 uur tot 18:00 uur. Heb je interesse, of wil je informatie, mail of bel dan even. Speuren Bij voldoende interesse start dit in september op de dinsdagavond of de zondagmorgen/middag. Heb je interesse, of wil je informatie, mail of bel dan even. Hoeperdepoep Bij onze hondenschool hebben wij de regel dat iedereen de poep van zijn/haar hond opruimt. Even een zakje erbij, deze hangen overal, en dan bij het naar huis gaan in de Gepp bij de uit/ingang deponeren. Heel normaal toch? Anders zou het binnen de kortste tijd een zooitje worden als niemand zou ruimen met zoveel honden op het veld. Je schoenen zouden snel vol zitten met En natuurlijk wijzen we elkaar er ook op als onze hond zit te poepen en we zien het zelf even niet, kan gebeuren. Zo proberen we met z n allen het veld schoon te houden, dat is ook gezonder voor de honden. Laten we dit ook laten gelden op de parkeerplaats, als je hond poept even opruimen en in de Gepp ermee. Er is tenslotte weinig zo afschuwelijk als onderweg naar huis ontdekken dat je de pedalen met poep aan het volsmeren bent.

4 En ik weet dat er enkele figuren zijn die hun hond op Remmerden uitlaten, en er het zieke genoegen in scheppen om hun hond op onze parkeerplaats te laten poepen. Daartegen zullen wij maatregelen treffen, deze personen beseffen schijnbaar niet dat wij veel meer Dus mocht er een keer naast de Gepp een bordje staan met het verzoek om het in een emmer te deponeren, dan weet je waarvoor dat is. ;-) Roken. Is toegestaan voor en na de lessen, en toeschouwers mogen altijd roken zolang de honden en hun geleiders er geen last van hebben. Maar denk je er dan wel even aan dat sigarettenpeuken giftig zijn voor honden? Deponeer ze dus in een van de asbakken, of in de vuurton. Laat ze alstublieft niet op het veld of het terras liggen, de volgende keer is het misschien jouw hond die hem oppeuzelt Verweer. Verweer tegen een bekeuring omdat mijn km teller niet werkte. Geachte officier van Justitie. Ik heb onlangs een bekeuring gekregen omdat mijn km teller in mijn auto niet werkte. Dit gaf volgens de agent een gevaarlijke situatie. Ik bestrijd dit ten zeerste. Ik kan ook zonder werkende km teller uitstekend zien hoe hard ik rijd! Kijkt U maar! Daarom verzoek ik U deze bekeuring ongedaan te maken. Hoogachtend Harry Ondeman.

5 Locatie perikelen Dit was de afgelopen jaren in bijna elke novum een vast onderwerp met al het gedoe rond het terrein van de hondenschool. Persbericht Hondenschool en gemeente Rhenen samen op zoek naar alternatieve locatie Hondenschool Canis Cunerae zit nu al bijna twee jaar op haar locatie op industrieterrein Remmerden en is daar zeer blij mee. Wij zitten strak naast het bedrijf Hendi, dat graag zou willen uitbreiden. In eerste instantie zorgde dit voor een grote schok bij de hondenschool, want eerlijk gezegd, er is nogal wat aan voorafgegaan voordat wij ons hier konden vestigen. Maar Canis Cunerae wil een bedrijfsuitbreiding natuurlijk niet in de weg staan, economie en werkgelegenheid in Rhenen is belangrijk, maar dan moet er wel een alternatieve locatie zijn. Vandaar deze gezamenlijke zoektocht met de Gemeente naar een terrein in onze regio van ongeveer 5000 vierkante meter. Mocht dit gevonden worden dan is de Gemeente Rhenen behulpzaam met de procedures en zal zij medewerking verlenen met het eventuele wijzigen van het bestemmingsplan. Tenslotte vindt de Gemeente hondenopvoeding en -sport ook belangrijk, zeker met de verplichting in het vooruitzicht voor bezitters van een HR hond om een honden opvoedingscursus te volgen. Mocht U dus misschien een geschikt terrein bezitten, of een terrein weten, neemt U dan contact op met de Gemeente Rhenen of met hondenschool Canis Cunerae. Tenslotte Nogmaals, iedereen een fijne vakantie met veel rust en plezier. En denk eraan dat het nieuwe kwartaal (betaling) en de lessen voor de jonge honden en de shh op zaterdag 5 augustus weer beginnen. We zien jullie dan! Ps. Zorg ervoor dat je hond dan ook weer opgeladen is.

Hondenschool ---- Canis Cunerae --- Rhenen

Hondenschool ---- Canis Cunerae --- Rhenen Hondenschool ---- Canis Cunerae --- Rhenen Juli Novum 2013 Inhoud; Praatje van de voorzitter Nieuwe locatie; Derde kwartaal en zomerstop; Demo en doe dag Gezocht; Uitslagen behendigheid Doppen; Afmelden

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u?

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? (foto: collectie Ria Hörter) Hondenopvoeding, leuk en noodzakelijk. Opvoeding: Van puppy tot volwassen hond Na de aanschaf van

Nadere informatie

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI

INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI INTERVIEW ROLMODEL BLOK 4 SOUFYAN ABBASSI 500734542 Interview Rolmodel Mijn 4 e interview heb ik gehouden met niemand minder dan Othman Abalhoussaien. Othman heeft momenteel een eigen onderneming genaamd

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur Jaargang 5, Nummer 5 Mei 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Programma Dag van de Hond Activiteitenpagina GG tijdens de Dag van de Hond 22 mei 2011 Nationale

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT?

BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT? BIJ VRIJWILLIGER VDS VLAAMS-BRABANT? hoi speelbeest! VOORWOORD De vrijwilligersploeg van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Vlaams-Brabant bestaat uit een bende enthousiastelingen met maar 1 missie: het

Nadere informatie

1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk)

1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk) Huishoudelijke hulp 45% 35% 25% 15% 5% 21% 1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk) 27% 18% 18% 6% 38% 14% 9% 8% 33% 18% 13% 31% 1. Stofzuigen 2. Dweilen 3.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen.

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Eerste Hulp bij Teamontwikkeling Inhoud Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Doel Teamleiders en teamcoördinatoren helpen om vergaderingen effectiever en leuker te maken, en de

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS INHOUDSOPGAVE 1. VERZEKERINGEN 2. VELDEN, KANTINE EN PARKEERPLAATS 3. CONTRIBUTIE EN CURSUSGELD 4. DE LESSEN 5. AGILITY 6. DE HONDEN 7. JEUGDLEDEN 8. SLOTBEPALING

Nadere informatie

Treibball Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 wat is treibball Mail:hondenschoolsa mmie@gmail.com Website: www.hondenschool- utrecht.

Treibball Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 wat is treibball Mail:hondenschoolsa mmie@gmail.com Website: www.hondenschool- utrecht. De feestdagen zijn weer achter de rug en we zijn weer luidruchtig het nieuwe jaar ingeknald. Ook in het nieuwe jaar zit hondenschool weer boordevol nieuwe ideeën en activiteiten. Hierbij de eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

in ZICHT CHIRO IN 2020

in ZICHT CHIRO IN 2020 in ZICHT CHIRO IN 2020 Dag Chiroleiding Chirojeugd Vlaanderen telt maar liefst 960 Chirogroepen, van Adinkerke tot Zutendaal. Allemaal met hun eigen gewoontes en tradities, afdelingen en leiding. En wat

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

Moedig je groep aan voordat jullie aan het werk gaan. Wanneer iemand even vastzit, zeg je bijvoorbeeld: Kom op, je kunt het wel.

Moedig je groep aan voordat jullie aan het werk gaan. Wanneer iemand even vastzit, zeg je bijvoorbeeld: Kom op, je kunt het wel. Moedig je groep aan voordat jullie aan het werk gaan. Wanneer iemand even vastzit, zeg je bijvoorbeeld: Kom op, je kunt het wel. Wanneer je groep de opdracht moeilijke vindt, zeg je bijvoorbeeld: We kunnen

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Het Businessprogramma

Het Businessprogramma Het Businessprogramma 2018-2019 Inleiding Op het Mondriaan College zijn naast kennis ook vaardigheden van belang: samenwerken, creëren, organiseren, presenteren en niet in de laatste plaats ondernemen.

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Finn Anam Cara - Witte Vriend voor het leven. vrij vertaald uit het Iers. Jaaltink s. Dog training

Finn Anam Cara - Witte Vriend voor het leven. vrij vertaald uit het Iers. Jaaltink s. Dog training Finn Anam Cara - Witte Vriend voor het leven vrij vertaald uit het Iers Jaaltink s Dog training voor (nieuwe) honden eigenaren die een sociale, goed luisterende hond willen Jaaltink s TOPDOG training SOVA-training

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Jaaltink s Dog training

Jaaltink s Dog training In deze flyer krijgt u meer informatie over Finn Anam Cara Jaaltink s Dog training Bij ons begint de training van de pup eigenlijk al voordat de pup naar de nieuwe eigenaar gaat. Wij bieden fokkers namelijk,

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes

Over honden, voor baasjes Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten van het wandelen en spelen

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES

HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Programma boekje. Fjordenkeuring met wedstrijdelement

Programma boekje. Fjordenkeuring met wedstrijdelement Programma boekje Fjordenkeuring met wedstrijdelement zaterdag 23 juli 2011 Inhoud Inleiding 3 Dagprogramma 4 Informatie over de demonstraties 5 Inleiding Fjovrili, een officiële KNHS vereniging, en Fjorden

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd:

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd: (Gegevens verwijderd i.v.m. privacyredenen) Mevrouw E. Tijmstra, wethouder gemeente Purmerend c.c. Fracties gemeenteraad Purmerend via griffie Betreft: parkeerproblematiek Markerkade, Ilpendamstraat e.o.

Nadere informatie

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************

Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ VOORKANT JONG IN DEN HAAG 2011-2014 Wat doet Den Haag voor jou? En wat kan jíj doen voor jouw stad? ************************************************************************ [Binnenpagina, soort paspoort,

Nadere informatie

Verwachtingen HIP-dag

Verwachtingen HIP-dag 1. Aan welk types evenementen zou je deelnemen als deze werden gehouden in jouw buurt? 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Type evenementen 94,7 84,2 78,9 36,8 HIP- dag Intervisie Ledenvergadering Anders Anders: Workshops

Nadere informatie

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden!

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden! Dag van de Hond Kind & Hond kunnen de beste maatjes worden! In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

Check-in. De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. 6 De Z-factor

Check-in. De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. 6 De Z-factor Check-in De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. Wim T. Schippers D it boek gaat over zingeving. We richten ons vooral op zingeving in ons werk. Wij noemen dat de Z-factor. Wij geloven

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU

De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU Je doet ertoe! DE SCHOOL DIE SNAPT WAT JIJ KUNT EN WILT Nog even en dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Bye bye basisschool! Hoe vind je dat eigenlijk?

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

2014 Kioppe, Arnhem Pedagoge drs. Marleen Kerstens www.bewustekinderopvang.nl

2014 Kioppe, Arnhem Pedagoge drs. Marleen Kerstens www.bewustekinderopvang.nl Dit e-book is een gratis uitgave van: Kioppe voor Bewuste Kinderopvang en is onderdeel van Procesgericht Vergaderen in de Kinderopvang De eerste titel uit deze vergadermethode is 'Iedereen doet mee!' Kioppe,

Nadere informatie

G Pjotter en veulen Juultje

G Pjotter en veulen Juultje Mei- Juni 2017 G Pjotter en veulen Juultje In dit nummer: - Pjotter - Nieuwe paardenjaar - Veileigheid bij mooi weer - Warm weer programma - Sponsor bijzondere ruiters - Ponykamp vrijwilligers - Bodywarmers

Nadere informatie

DOGMANIA DAY juni bij KC PAMPUS te Almere.

DOGMANIA DAY juni bij KC PAMPUS te Almere. 7 juni bij KC PAMPUS te Almere. DOGMANIA DAY 2015 De volgende workshops staan op de agenda voor de dag Breitensport, bij uitstek geschikt voor onze Hovawarts. Hoopers, een momenteel enorm populaire variant

Nadere informatie

jaargang 22 december 2016 nummer 5

jaargang 22 december 2016 nummer 5 jaargang 22 december 2016 nummer 5 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Laatste veldwedstrijden

Laatste veldwedstrijden 19 oktober 2015 2 Activiteiten. Datum Activiteit Commissie 19-10- 2015 Krantje nr. 6 PRC 22-10- 2015 Algemene Jaarvergadering Bestuur 30-10- 2015 inleveren kopij krantje nr. 7 PRC 31-10- 2015* Welpentoernooi

Nadere informatie

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia Voor Miranda, Ydwine en Alle 2018 Voetbal Nur 282/GGP051701 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. Tekst: Fred Diks Illustraties: ivan & ilia Omslagontwerp: Design

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 14. En wat doe jij? Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken?

HOOFDSTUK 14. En wat doe jij? Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken? 229 229 HOOFDSTUK 14 En wat doe jij? WOORDEN 1 Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken? baan werk zoeken 1 sollicitant 2 contract 3 uitzendbureau 4 vergadering 5 cv 2 Wat hoort bij elkaar?

Nadere informatie

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago Over werving 1.1. De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste

Nadere informatie

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Dit onderdeel gaat over emoties, want sport en emoties zijn nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. En dat is maar goed ook, want die emoties zijn

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S19-09 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: Stichting ter bevordering van hondenopvoeding en sport Canis Cunerae te

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2019 Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaar is weer voorbij. Dit programmaboekje is voor de maanden Januari t/m Juli 2019. Voordat

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Zindelijk worden. De hele dag droog blijven. Positief opvoeden Drenthe

Zindelijk worden. De hele dag droog blijven. Positief opvoeden Drenthe Zindelijk worden De hele dag droog blijven Positief opvoeden Drenthe Zindelijk worden De hele dag droog blijven Elke ouder is blij als er geen luiers meer op het boodschappenlijstje staan. Het betekent

Nadere informatie

Handleiding 1 Hour Coaching

Handleiding 1 Hour Coaching Handleiding 1 Hour Coaching Coachingsinstrument: 2.1 Ander werk! Een oriëntatie op het landschap. Beschrijving coachingsinstrument: Werk is voor velen belangrijk. Maar niet iedereen is even happy met zijn

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl in één keer fris geknipt gemakkelijk met een kapper aan huis schoonmaakhulp klussendienst tuinonderhoud glazenwasser was- en strijkservice verhuisservice kinderoppas honden uitlaatservice kapper aan huis

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoe ga je met dit boekje om? 7. 2 Lichaamsseintjes waaraan merk jij dat je zenuwachtig wordt? 17

Inhoudsopgave. Hoe ga je met dit boekje om? 7. 2 Lichaamsseintjes waaraan merk jij dat je zenuwachtig wordt? 17 Inhoudsopgave Waarom dit boekje? 6 Hoe ga je met dit boekje om? 7 1 Wat is stotteren? 9 2 Lichaamsseintjes waaraan merk jij dat je zenuwachtig wordt? 17 3 Zenuwachtig? Zet je buikademhaling aan! 19 4 Onzekerheid

Nadere informatie

U maakt 3 lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de 3 lange opdrachten te maken.

U maakt 3 lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de 3 lange opdrachten te maken. Hoofdstuk 7 - Oefening 15 U maakt 3 lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de 3 lange opdrachten te maken. U weet hoe u uw werk moet doen. Probeer de fouten die u regelmatig maakt te voorkomen.

Nadere informatie

Eenzaamheid aanpakken doe je zo!

Eenzaamheid aanpakken doe je zo! Eenzaamheid aanpakken doe je zo! Jeannette Rijks Eenzaamheid. Iedereen kent het en weet wat het is: dat rotgevoel als je je alleen en verlaten voelt. Simpel. Minder simpel is het als je er niet in slaagt

Nadere informatie

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg PROFESSIONAL EN KWALITEITS- BEVORDERAAR COMMUNICATOR ORGANISATOR ZORG- VERLENER SAMENWERKINGS- PARTNER GEZONDHEIDS- BEVORDERAAR REFLECTIEVE PROFESSIONAL

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09

De woensdagen betreffen studie/werkdagen voor het team. 2 e Pinksterdag 2016 ma 16-05-2016 Zomervakantie 2016 ma 25-07 t/m vr 02-09 Ouderblad De Heksenketel van Nutsbasisschool Burgst. Locaties: Groene Hil 20 en Moeraszegge 73 Mailadressen: MR: mrburgst@gmail.com Heksenketel: p.duijvelaar@nbsburgst.nl OCgr.hil: oudercommissie.gh@nbsburgst.nl

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 3: Opruimen met kinderen Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief Huishouden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten 'S-Hertogenbosch en Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten 'S-Hertogenbosch en Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten 'S-Hertogenbosch en Omgeving Uitgave 2 seizoen 2017-2018 Beste vrijwilligers! Het seizoen is weer halverwege, vandaar weer de nieuwsbrief. De volgende onderwerpen komen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Klanttest. Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Voorwoord In blok 2 hebben we een klanttest uitgevoerd om te kijken of er vraag is naar het ontwikkelingsplan.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs STAGE 2015 2016 Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Uw zoon /dochter/pupil begint na de zomervakantie in de derde klas. Dat

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten

In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten TOON HERMANS In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten ZIJN MOOISTE TROOSTENDE WOORDEN Wisseling Even ben ik oud en grijs omdat ik de moed verloor even koud, dan

Nadere informatie

1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk)

1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk) Opschoondag 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% 1. Wat doet u als u in uw straat of in uw buurt rommel ziet liggen? (meerdere antwoorden mogelijk) 28% In onze buurt ligt (bijna) nooit rommel 3 Ik erger me hier

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

U maakt drie lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de drie lange opdrachten te maken.

U maakt drie lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de drie lange opdrachten te maken. Hoofdstuk 7 - Oefening 15 - Extra temposchrijfoefeningen U maakt drie lange opdrachten. U hebt totaal 60 minuten om de drie lange opdrachten te maken. U weet hoe u uw werk moet doen. Probeer de fouten

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie