JAARRAPPORTAGE REGIO8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARRAPPORTAGE REGIO8"

Transcriptie

1 JAARRAPPORTAGE REGIO8 Een overzicht van alle onlinecijfers behaald in het kalenderjaar 216. December, 216.

2 AANTAL BEZOEKERS REGIO8.nl REGIO8 WEBSITE Aan de cijfers is te zien dat het aantal bezoekers op REGIO8.nl erg heeft geschommeld in 216. De piek in juli, met ruim 13. bezoekers, is te wijden aan de Zwarte Cross. Het festival zorgt op alle kanalen in de maand juli voor een grote toeloop van bezoekers, kijkers en luisteraars. Augustus is met ruim 57. bezoekers de maand met het laagste aantal bezoekers van 216. In die maand hebben zich geen grote incidenten voorgedaan en heeft de redactie vanwege het zomerformat minder nieuwscontent geproduceerd en dus ook minder online geplaatst. Ondanks meer naamsbekendheid, toename van volgers op sociale media en productie van betere nieuwscontent is er gedurende 216 geen stijgende lijn zichtbaar in het aantal websitebezoekers. De cijfers zijn veelal afhankelijk van incidenten. Voor het komende jaar wordt het doel om meer bezoekers naar de website te trekken. In het tweede kwartaal wordt volgens de laatste planning de nieuwe smartphoneapp van REGIO8 in gebruik genomen. De toevoeging van een technisch hoogstaande app aan de website moet voor meer traffic en bezoekers zorgen. Indien beide platformen naar wens draaien willen we streven naar standaard 75. tot 1. bezoekers op de kanalen.

3 AANTAL NIEUWSBERICHTEN REGIO8.nl REGIO8 NIEUWSBERICHTEN Aan de cijfers is te zien dat het aantal nieuwsberichten maandelijks zeer stabiel is. Gemiddeld worden er iedere dag acht tot tien nieuwsberichten geschreven, waarvan er op werkdagen zeker drie aangevuld worden met video. In de maanden maart en april is er in vergelijking met januari en februari een flinke stijging waar te nemen. De toename van het aantal berichten is te wijden aan een andere en crossmediale invulling van de redactie, waarbij Adriënne Huizer destijds de ochtenddienst van Rob Dammers heeft overgenomen en Jasper Hazelaar en Joost Jonker fulltime zijn gaan werken om de taken van Tessa Beijer over te nemen. De veranderingen hebben zichtbaar geleid tot een structurele en stabiele toename van het aantal nieuwsberichten dat is verwerkt op de website en sociale media. Voor 217 is niet de verwachting dat het aantal nieuwsberichten op de kanalen van REGIO8 zullen toenemen. De bemensing van de redactie zal voorlopig niet dusdanig veranderen dat er meer ruimte is voor het realiseren van extra publicaties. In het komende jaar wordt wel meer aandacht gevestigd op het verwerken van sportcontent, mede door een vernieuwd sportprogramma op Optimaal FM en Achterhoek Sport TV dat in 217 minimaal vier keer terugkeert. Beide programma s zullen de naam 8SPORT gaan dragen en crossmedialer worden ingestoken, zodat er zowel op radio, televisie en online meer activiteit komt.

4 DEMOGRAFISCHE CIJFERS REGIO8.nl In de grafiek is te zien dat het grootste deel van de bezoekers tussen de 25 en 34 jaar oud is. De tweede groep is nog jonger, namelijk 18 tot 24 jaar oud. De doelgroep waar de onlinekanalen van REGIO8 zich op richt zijn inwoners van de Achterhoek tussen de 2 en 49 jaar oud. Bovenstaande percentages laten zien dat REGIO8 er zeer in is geslaagd om de doelgroep te bereiken, aangezien ruim 75% van de bezoekers binnen de doelgroep valt. De verdeling tussen mannen en vrouwen is redelijk gelijk. Dat is boven verwachting, aangezien mannen meer tijd en aandacht besteden aan het consumeren van nieuws. Dat is gebleken uit eerdere en verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Ook het afstudeeronderzoek van Jesper Stoffelen gaf dat in 215 aan. Desondanks bezoeken veel vrouwen REGIO8.nl In 217 is het zaak om dezelfde percentages te behouden en nieuwscontent te blijven produceren dat interessant is voor de doelgroep 2-49 jarige inwoners van de Achterhoek. Er zal continu moeten worden afgewogen welke onderwerpen relevant zijn voor deze doelgroep en wat de gewenste uitwerking is om met die kennis een nog betere plaats te nemen in het consumptiepatroon van onze doelgroep. Anderzijds moet de redactie onafhankelijk blijven en zich niet eenzijdig laten sturen door de wensen van het publiek.

5 AANTAL WEERGAVEN YOUTUBE REGIO8 YOUTUBE WEERGAVEN In de grafiek is te zien dat er op Youtube zo n 75. keer in het afgelopen jaar naar video s van REGIO8 is gekeken. Dat is een enorme stijging in vergelijking met het jaar 215. Begin december is de mijlpaal van 1.. kijkers gepasseerd. De pieken doen zich voor in mei, juli en augustus. In mei hebben we alle perikelen rond de degradatie van De Graafschap gevolgd, eerst de opmerkelijke wedstrijd tegen Ajax en daarna de veelbesproken nacompetitie. In juli stond uiteraard de Zwarte Cross centraal. Eind juli waren er enkele dagen dat we boven de 2. kijkers per dag trokken. In augustus bleven de ruim 25 video s van de Zwarte Cross veel kijkers trekken, zoals te zien is in de grafiek. De minste aantal kijkers werden getrokken in maart en april en juni. Voor de maanden maart en april is er geen aanwijsbare verklaring. In juni hebben we vanwege het zomerformat en de systeemcrash dagelijks een video minder gemaakt en dus ook minder kijkers getrokken. In 217 worden er naar verwachting technische veranderingen doorgevoerd. Zo zal op de website REGIO8.nl en de app van REGIO8 een eigen videoplayer worden gerealiseerd, zodat we in staat zijn om video s te voorzien van korte commercials. Youtube blijven we hanteren aangezien bijna de helft van alle kijkers bij ons binnenkomt via zoekopdrachten, aanbevolen video s en directe links. De verwachting is dus dat het aantal kijkers in 217 via Youtube licht afneemt, maar toeneemt dankzij onze eigen videoplayer. Concrete cijfers kunnen er niet genoemd worden, maar uiteraard is de ambitie er de 2.. kijkers te passeren.

6 AANTAL KIJKMINUTEN YOUTUBE REGIO8 YOUTUBE MINUTEN In de grafiek is te zien dat het aantal minuten dat er naar REGIO8 is gekeken op juli en augustus na redelijk stabiel is. Dat is niet vreemd, want er zijn in ons format gedurende het afgelopen jaar geen wijzigingen doorgevoerd. REGIO8 richt zich met name op de productie van mediasnacks, korte audiovisuele nieuwsupdates die weggezet worden op de radio, televisie en online, waaronder Youtube. De gemiddelde duur van een mediasnack is tussen de één en drie minuten. De gemiddelde kijktijd van een video is over het afgelopen jaar 2.1 minuten. In sommige maanden ligt het aantal minuten hoger dankzij meer of langere video s, zoals in mei, juli en augustus het geval is rond de Zwarte Cross en De Graafschap. In 217 is de verwachting niet dat de gemiddelde kijktijd per video drastisch zal toenemen, aangezien het huidige format niet zal veranderen en mediasnacks ons hoofddoel blijven. Wel is de bedoeling dat video s vaker worden bekeken, via Youtube of ons eigen videoplatform, zodat het aantal kijkminuten toeneemt. De redactie zal daarin in 217 nog beter moeten nadenken over het wegzetten van de video s, op de verschillende kanalen en tijden.

7 AANTAL VIDEO S YOUTUBE REGIO8 AANTAL VIDEO'S In de grafiek is te zien dat het aantal video s per maand redelijk stabiel is. Dit sluit aan op de vorige rapportage, aangezien er geen wijzigingen in het format hebben plaatsgevonden. In de zomermaanden juni, juli en augustus is er een zomerformat aangehouden vanwege vakanties en een systeemcrash. Er is in die drie maanden dagelijks één video minder geproduceerd. De overige wisselingen zijn te wijden aan de data waarop weekenden en speeldagen van De Graafschap vallen. Iedere wedstrijd levert namelijk meerdere video s op. In 217 is er niet de verwachting dat het aantal video s drastisch zal toenemen. De nieuwsproductie blijft vooralsnog hetzelfde. Een toename zal dus moeten voortkomen uit de realisatie van andere en nieuwe programma s, waarvan 8SPORT (Achterhoek Sport TV), Tennet Journaal, Expeditie Achterhoek en Smart Industry het meest concreet zijn.

8 DEMOGRAFISCHE CIJFERS YOUTUBE In de grafiek is te zien dat veruit het grootste deel van de kijkers via Youtube een man is. Het verschil met bezoekers van de website REGIO8.nl is dan ook erg groot. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken bleek eerder al dat mannen veel vaker nieuwsvideo s kijken dan vrouwen. Uit het afstudeeronderzoek van Jesper Stoffelen bleek dat ook in de Achterhoek meer mannen audiovisueel nieuws volgen dan vrouwen. Echter, het is goed mogelijk dat er in huishoudens door verschillende personen en geslachten naar Youtube wordt gekeken vanaf één account. De vraag is dan ook of de cijfers 1% betrouwbaar zijn. In 217 is het doel om te streven naar een beter verhouding in de demografische gegevens. Tot de doelgroep 2-49 jarige inwoners van de Achterhoek behoren zowel mannen als vrouwen. Volgens de cijfers worden de mannen overduidelijk bereikt, de vrouwen nog niet. De uitdaging is dan ook audiovisuele content beter af te stemmen op zowel mannen als vrouwen. Er is echter geen uitgeschreven wijze waarop dat zou moeten. De redactie, die meer mannen dan vrouwen telt, zal dus vaker moeten overwegen wat de werkwijze wordt.

9 AANTAL WEERGAVEN TWITTER REGIO8 REGIO8 TWITTER In de grafiek is te zien dat het aantal weergaven op Twitter zeer stabiel is. Maandelijks worden er tussen de 25 en 3 tweets geplaatst. We zien dat het aantal volgers met ongeveer 5 per maand toeneemt. Dat is niet veel, maar de trage groei past binnen de algemene groei die Twitter doormaakt. In maart en april is er wel een groei ingezet dankzij de wisselingen in de ochtenddienst. Er worden sindsdien namelijk meer nieuwsberichten geproduceerd, dat zorgt dan ook automatisch voor meer tweets en updates op Twitter. In 217 is er niet de verwachting dat het aantal weergaven op Twitter toeneemt. De productie van nieuwsberichten zal ongeveer gelijk blijven en ook de formats op radio en televisie zullen niet wijzigen. Gezien de trage groei waar Twitter zich momenteel in bevindt, is het ook niet de verwachting dat het aantal volgers drastisch zal toenemen en het bereik via Twitter dus groter wordt. Wel kan het kanaal nog slimmer worden ingezet. Zo zouden updates die tijdens werktijd of in de avond worden gegeven ook later nog eens worden geplaatst, zodat gebruikers vaker op berichten van REGIO8 worden gewezen dan nu.

10 AANTAL WEERGAVEN FACEBOOK REGIO8 REGIO8 FACEBOOK In de grafiek is te zien dat we met de Facebookpagina van REGIO8 (voornamelijk gericht op mannen in de leeftijd van 2 tot 35 jaar) in het afgelopen jaar ruim 2.4. weergaven hebben behaald. Dat komt neer op zo n 6 tot 7 unieke weergaven per dag. Aangezien REGIO8 nog maar een 19 likes heeft, moet het bereik veelal van het bekende liken en delen afkomen. Er zijn geen prijzen verdeeld, maar uitsluitend nieuwsberichten en video s geplaatst. In dat licht bezien zijn de aantallen behoorlijk. Toch blijft het moeilijk om in te schatten welke berichten bereik genereren en welke niet. De onvoorspelbaarheid is terug te zien in de pieken die we op Facebook hebben gekend. Zo is een bericht over flessendopjes over de Zwarte Cross in juli door meer dan 7 mensen geliked. Het resultaat was een bereik van meer dan 5. unieke personen. In de laatste maanden van het jaar is in vergelijking met het begin van 216 een stijging te zien die redelijk stabiel blijft. In 217 is het doel de Facebookpagina van REGIO8 groter te maken. Het aantal volgers op Facebook neemt wekelijks met enkele tientallen toe. Het is belangrijk om Facebook in te blijven zetten als ondersteunend kanaal. Facebook is geen doel op zich, maar moet leiden tot meer traffic op onze website en zodoende naar meer kijkers en luisteraars. Berichten op Facebook moeten in 217 nog scherper worden aangeschreven, zodat de consument nog meer uitgedaagd wordt om het bericht of video te gaan bekijken, liken of er op te reageren.

11 AANTAL WEERGAVEN FACEBOOK OPTIMAAL FM OPTIMAAL FM FACEBOOK In de grafiek is te zien dat de Facebookpagina van Optimaal FM (voornamelijk gericht op vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 jaar) een uitstekende start van het jaar kende. Dankzij een uiterst succesvolle en crossmediale campagne rond Grease in het Amphion zien we een enorme piek in februari. Zulke cijfers zijn met 78 volgers niet iedere maand te halen, zoals ook te zien is in de maanden na februari en maart. De pagina blijft redelijk stabiel dankzij terugkerende acties rond het Amphion, nieuwsupdates van REGIO8 en nieuwe campagnes. In 217 is het doel meer bereik te genereren met de Facebookpagina van Optimaal FM. Met meer dan 78 volgers moet het bereik hoger kunnen zijn dan nu het geval is. Er onder meer gekeken moeten worden naar de tijdstippen waarop acties, nieuwsberichten en overige content worden gepubliceerd. Waar er op de redactie voor de pagina van REGIO8 een streng reglement geldt, is dat voor de pagina van Optimaal FM nog niet het geval. Echter zal een dergelijk reglement moeten worden opgesteld in samenspraak met de verkoop, programmering en de redactie. Overleg is dus noodzakelijk om het bereik via Facebook, en daarmee ook meer luisteraars, kijkers en nieuwe klanten te werven, te laten toenemen.

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2018

De NOS in cijfers 2018 1 De NOS in cijfers 2018 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 714 720 Aantal medewerkers 756 763 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Amsterdam Rotterdam UTRECHT

Amsterdam Rotterdam UTRECHT Amsterdam Rotterdam UTRECHT Inleiding Clipit onderzoekt regelmatig de berichtgeving rondom de grootste steden van Nederland. We vergelijken de steden op punten als aantal berichten, PR-waarde en sentiment,

Nadere informatie

Schagen FM / Schagen TV

Schagen FM / Schagen TV Schagen FM / Schagen TV Toekomstplan 2016 2021 1. Schagen FM nu 2. Bereik Schagen FM/TV 3. Verandering medialandschap 4. Inspelen op verandering medialandschap 5. Samenwerking omroepen: Geschiedenis Toekomst

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Facade360 is de digitale bestemming voor de gevelbouw, architectuur en design in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten op het gebied van gevelbouw. De redactie

Nadere informatie

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100%

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 6 GEBRUIK VAN INTERNET EN SOCIAL MEDIA De gemeente is benieuwd of alle bewoners beschikking hebben over en gebruik maken van internet en van social media en of men belemmerd wordt als het gaat om informatie

Nadere informatie

Header 468x60 Sidebar

Header 468x60 Sidebar Adverteren Sinds 2012 is Nieuws-112 actief op het gebied van nieuwsvoorziening in een bepaalde regio waarbij wij sinds medio oktober 2014 een enorme groeispurt hebben gemaakt. Momenteel voorzien wij in

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Dichtbij Actueel Verbindend

Dichtbij Actueel Verbindend Dichtbij Actueel Verbindend L1mburg L1mburg Op zoek naar een groot bereik in Limburg? L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk en maatschappelijk relevant.

Nadere informatie

Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Social Media - Radio - Social Media

Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Social Media - Radio - Social Media Customer Journey: Algemeen Touchpoints Boodschap Thinking Needs Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Google - Social Media - Landing page - 1 platform waar alle - Social Media - Social

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een wervend spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Social media Kennisquiz

Social media Kennisquiz Social media Kennisquiz #1 Minder dan 40% Meer dan 40% Hoeveel % 50+'ers heeft wel eens een vlog bekeken? #1 Minder dan 40% Meer dan 40% Hoeveel % 50+'ers heeft wel eens een vlog bekeken? #1 Minder dan

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie

Media- en Contentstrategie TEAM UP

Media- en Contentstrategie TEAM UP Media- en Contentstrategie TEAM UP Groep C - 18 april 2016 Inhoudsopgave 1. Mediastrategie 1. Mediastrategie 1.1 Doelstellingen 1.2 Doelgroep 1.3 Media 1.4 Weekplanning 1.5 Customer Journey 2. Contentstrategie

Nadere informatie

RTV Borne. Jaarverslag 2016

RTV Borne. Jaarverslag 2016 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Bestuur en organisatie... 1 Activiteiten... 1 Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het programmavoorschrift... 3 Bereikscijfers... 4 Missie en werkwijze De missie

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Bereiksonderzoek Lokale omroep

Bereiksonderzoek Lokale omroep BRAND REALITY Bereiksonderzoek Lokale omroep DVJ Insights consultant research expert Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten Website conclusies 2 ACHTERGROND - DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Bereik effectief de regio Zuid-Holland

Bereik effectief de regio Zuid-Holland Bereik effectief de regio Zuid-Holland Combineer de media van Omroep West via West ReclameAdvies Belangrijkste nieuwsbron Regionale betrokkenheid 2 miljoen bereik in de regio Multimediaal aanbod 24 uur

Nadere informatie

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017

Onderzoek mediagebruik Maastricht mei 2017 Onderzoek mediagebruik Maastricht 2016 mei 2017 1 Publicatiedatum donderdag 4 mei 2017 Contact Gemeente Maastricht Team Communicatie (043) 350 42 00 communicatie@maastricht.nl pagina 2 Onderzoek Mediagebruik

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Een onderzoeksrapport van Social Dutch The new media agency Heutzstraat 16, 5913 AK Venlo juli 2013 www.socialdutch.com facebook.com/socialdutch

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Social Radio Pakketten 2015

Social Radio Pakketten 2015 Social Radio Pakketten 2015 Social Radio Meer halen uit je radiocampagne? Benut nu eenvoudig de potentie van social media via de radio. Onderzoeken (Bron: Google en RAB) tonen aan dat radio de aanjager

Nadere informatie

Communicatie, lokale media en samenwerking 2015

Communicatie, lokale media en samenwerking 2015 Communicatie, lokale media en samenwerking 2015 Gemeente Amersfoort Dymphna Meijneken April 2016 De Stadsberichten, een aantal pagina s in het lokale blad Amersfoort Nu, is al jaren de meest benutte bron

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

Checklist: Facebookpagina

Checklist: Facebookpagina Checklist: Facebookpagina De Facebookpagina checklist Met plezier bieden we u deze Facebook Checklist aan. De Facebook Checklist geeft u inzicht in de mogelijkheden die Facebook biedt voor uw bedrijf.

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door:

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door: Onderzoek het gebruik van internet en social media in Nederland Opgesteld door: Thomas van Manen, Marketingfacts @ThomasvanManen 29 juni 2017 Het actieve gebruik van Facebook loopt terug, Nederlanders

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2017

De NOS in cijfers 2017 1 De NOS in cijfers 2017 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 720 652 Aantal medewerkers 763 694 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

De online impact van een supertalent voor PSV

De online impact van een supertalent voor PSV De online impact van een supertalent voor PSV Klantcase Foto: Photo-Prestige KLANTCASE Hoe social ontplofte na de transfer van Hirving Lozano Transfers. Een grote happening die de gemoederen flink bezig

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Social Radio Pakketten 2015. i.s.m.

Social Radio Pakketten 2015. i.s.m. Social Radio Pakketten 2015 i.s.m. Social Radio Meer halen uit je radiocampagne? Benut nu eenvoudig de potentie van social media via de radio. Onderzoeken (Bron: Google en RAB) tonen aan dat radio de aanjager

Nadere informatie

PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN. ANP Kidsfeed

PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN. ANP Kidsfeed PRODUCTSHEET INNOVATIEVE NIEUWSFEED VOOR KINDEREN EN JONGEREN ANP Kidsfeed ANP Kidsfeed verrijkt websites en apps continu met relevant en aantrekkelijk nieuws voor de jeugd SPECIFIEK GERICHT OP JONGE DOELGROEPEN

Nadere informatie

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek

Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek BRAND REALITY Bereiksonderzoek RTV Zaanstreek Juli 2017 Ralph Sluis & Marjolein de boer Inhoud: achtergrond onderzoek Resultaten Televisie Resultaten Radio Resultaten social media overige informatiebronnen

Nadere informatie

Sociale media, de laatste cijfers

Sociale media, de laatste cijfers Sociale media, de laatste cijfers David Kok Newcom Research & Consultancy doet sinds 2010 het grootste trendonderzoek van Nederland naar het gebruik en de verwachting van sociale media. Net als vele andere

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

Ook is het nu mogelijk voor kijkers en luisteraars om gratis lid te worden van Drtv.

Ook is het nu mogelijk voor kijkers en luisteraars om gratis lid te worden van Drtv. Drtv vernieuwt Momenteel wordt er een nieuwe programmering opgesteld gericht op een grotere doelgroep. Ook vergroten we de zichtbaarheid van de zender onder de bevolking. Denk bijvoorbeeld aan de workshops

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Facebook Omarm de open cultuur

Facebook Omarm de open cultuur 1 Facebook Omarm de open cultuur 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Breng je bedrijf naar Facebook 05 Betrek je volgers 06 Maak het persoonlijk 07 Een beeld zegt meer dan 1000 woorden 08 Gebruik emoji 09

Nadere informatie

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO 21 januari 2014 Co-creatieteams bezoeken NPO Op 21 januari 2014 bezochten leden van de co-creatieteams de NPO (nederlandse Publieke Omroep) met een programma

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas

-7- Omroep Houten DEF. CONCEPT. Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente. Projectnummer Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas -7- Omroep Houten DEF. CONCEPT Resultaten onderzoek 2015 In opdracht van de gemeente Houten Projectnummer 20121 Juli 2015 Rianne van Beek MSc Laurette Haas Inhoudsopgave Achtergrond Conclusies en overwegingen

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Moving Pictures: kijken naar audiovisuele content in Nederland

Moving Pictures: kijken naar audiovisuele content in Nederland Moving Pictures: kijken naar audiovisuele content in Nederland Sinds de opkomst van breedband internet en mobiele devices als de smartphone en tablet hebben Nederlanders meer mogelijkheden om naar audiovisuele

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA LINQ MEDIA Adverteren via de streekomroep LINQ MEDIA Een radioadvertentie verdwijnt niet in de afvalbak of kattenbak, adverteer op LINQ MEDIA voor méér exposure

Nadere informatie

Twitter Snel veel mensen bereiken

Twitter Snel veel mensen bereiken 1 Twitter Snel veel mensen bereiken 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Volg je doelgroep 05 Plaats voldoende berichten en gebruik hashtags 06 Twitter mag leuk zijn 07 Volg invloedrijke mensen binnen je vakgebied

Nadere informatie

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt:

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt: CONTENT STRATEGIE MEDIA STRATEGIE Voor DAF gaan wij een campagne maken waarbij vier tourende pop trucks stopt op verschillende truckstops. Hierbij hoort ook een online campagne op social media en een officiële

Nadere informatie

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis!

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis! JAARPLANNER 2018 Maak van je huis jouw droomhuis! MISSIE DOELGROEP PROFIEL MISSIE WONEN.nl helpt mensen om van hun huis hun droomhuis te maken! Dat doen we op de volgende manier: - Prikkelen met nieuws.

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

WELKOM BASIS PRESENTATIE. Algemene Ledenvergadering 2017

WELKOM BASIS PRESENTATIE. Algemene Ledenvergadering 2017 WELKOM BASIS PRESENTATIE Algemene Ledenvergadering 2017 Woensdag 6 december - Amsterdam Stuurgroep Welkom op het Water Agendapunt 10 1 Presentatie resultaten Welkom op het water 2018 HISWA Vereniging /

Nadere informatie

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS Wat zou je bedrijven aanraden die nog niet adverteren op social media? #SMAONDERZOEK Inhoud JUNI 2013 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

STIVA Social Media Age Check Alcohol-adverteerders

STIVA Social Media Age Check Alcohol-adverteerders STIVA Social Media Age Check Alcohol-adverteerders Social Media Age Check Inleiding Nederlanders onder de 18 jaar mogen geen alcohol consumeren en adverteerders mogen deze groep niet actief benaderen.

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2014

De NOS in cijfers 2014 1 De NOS in cijfers 2014 ZENDTIJD Televisie Zendtijd NOS Totale zendtijd Aandeel NOS in Zendtijd NOS (incl. herhalingen) totale zendtijd (incl. herhalingen) NPO 1 3.828 uur 7.051 uur 54% 3.537 uur NPO

Nadere informatie

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje.

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Social media wordt in toenemende mate gebruikt door kindercentra om zich te profileren. Facebook en Twitter kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

Social media Strategie

Social media Strategie Social media Strategie Probleemstelling Omdat Offerte B.V. een start-up bedrijf is moet de conversie verhogen. Hoe kan Offerte B.V. zijn conversie verhogen via social media. Analyseren Offerte B.V. is

Nadere informatie

Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl

Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl Achtergrond informatie Het platform uitzendingbijwonen.nl gaat in de verkoop. Het platform is een van meerdere online projecten die we vanuit Groningen

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

Landelijk Social Media Team. update juni 2014

Landelijk Social Media Team. update juni 2014 Landelijk Social Media Team update juni 2014 Pilot periode In april 2013 zijn we gestart met de Social Media Pilot. Een 11 tal bibliotheken heeft medewerkers afgevaardigd om samen het team te vormen. Een

Nadere informatie

Drtv vernieuwt. Ook is het nu mogelijk voor kijkers om gratis lid te worden van Drtv. Een Drtv lid krijgt:

Drtv vernieuwt. Ook is het nu mogelijk voor kijkers om gratis lid te worden van Drtv. Een Drtv lid krijgt: Drtv vernieuwt Momenteel vindt er een grote reorganisatie binnen Drtv plaats. Er wordt een nieuwe programmering opgesteld gericht op een grotere doelgroep. Ook wordt de zichtbaarheid van de zender onder

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Introductie. Televisie. Samenvatting

Introductie. Televisie. Samenvatting 011 - 3. Introductie 5. Radio 7. Televisie 10. Website 12. Samenvatting 2. Kijkcijfers zijn erg belangrijk voor mediaomroepen. Programma formats, die intern bedacht worden kunnen door een kijkonderzoek

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant januari 2017 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportweekblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie