ontvangt u een bezwaarschrift namens het bestuur van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi (hierna: de stichting) tegen uw besluit.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ontvangt u een bezwaarschrift namens het bestuur van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi (hierna: de stichting) tegen uw besluit."

Transcriptie

1 Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi p/a Kerkeland EW Amerongen info@dassenwerkgroeputrecht.nl Provincie Utrecht t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie van PS en GS Postbus TH Utrecht Betreft: Bezwaar tegen besluit ontheffing wet Natuurbescherming t.a.v. de das Zaakkenmerk: Z-WNB-RI-REG Nummer: 81AC86E8 Amerongen/Maartensdijk, 30 mei Geachte mevrouw / heer, Op18 april 2017 heeft Gedeputeerde Staten van Utrecht ontheffing verleend van de verbodsbepalingen in artikel 3.10, eerste lid onder b van de wet Natuurbescherming voor zover dit betreft het opzettelijk beschadigen of vernielen van de vaste voortplantingsplaatsen of rustplaatsen van de das voor het plangebied Gebiedsontwikkeling Maarsbergen Oost. Hierbij ontvangt u een bezwaarschrift namens het bestuur van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi (hierna: de stichting) tegen uw besluit. De stichting streeft, via allerlei activiteiten, naar het behoud van de dassenpopulatie en soortenrijk dassenleefgebied in de provincie Utrecht en Het Gooi. Volgens de criteria van de Flora- en faunawet en de Wet Natuurbescherming is de stichting als rechtspersoon deskundig voor het verrichten van ecologisch onderzoek en het geven van ecologisch advies. Daarmee vormt dit bezwaarschrift een beoordeling door een wettelijk deskundige van uw ontheffingsbesluit. Ons grootste bezwaar is dat het besluit veel te weinig compensatie biedt voor het essentiële foerageergebied dat zal verdwijnen op het voormalige campingterrein. We hebben daartoe een berekening uitgevoerd waarvan het resultaat is aangegeven in figuur 1 en tabel 1 in de bijlage. Werkwijze Aan verschillende delen van het plangebied is een index toegekend tussen 0,0 en 1,0. Des te hoger de index, des te hoger de kwaliteit van het foerageergebied. De index 0,0 wil zeggen: geen foerageergebied. De hoogste index van 1,0 geldt voor de hoogste kwaliteit voor foerageergebied die in Nederland mogelijk is. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan kleinschalige weilanden langs de Geul en de Gulp in Zuid-Limburg. De indexen zijn aangegeven in figuur 1. De verschillende gebiedsdelen hebben ook een verschillende grijswaarde gekregen. Des te hoger de grijswaarde, des te hoger de index en dus de kwaliteit als foerageergebied.

2 Voor elk gebiedsdeel is daarna de index vermenigvuldigd met de oppervlakte van het gebiedsdeel (in ha.). Dit product geeft de waarde aan van het betreffende gebiedsdeel als foerageergebied. De waarden van de gebiedsdelen als foerageergebied zijn vervolgens gesommeerd voor de situatie voorafgaand aan de uitvoering van het plan. De som van deze waarden is de waarde van het gehele plangebied als foerageergebied voorafgaand aan de uitvoering van het plan. Op analoge wijze is de waarde van het hele plangebied als foerageergebied berekend na de uitvoering van het plan. Tabel 1 in de bijlage geeft de resultaten weer van deze berekeningen. Uit de tabel blijkt dat de huidige waarde van het plangebied als foerageergebied 10,65 bedraagt en de waarde in de geplande situatie 3,60. Het verschil is dus 10,65 3,60 = 7,15. Hieruit kan worden berekend hoeveel ha. extra maïsland (index = 0,5) er naar beschut weiland met koeien (index = 0,8) zou moeten worden omgezet om verslechtering van het plangebied als foerageergebied te voorkomen, namelijk 7,15 / (0,8 0,5) = 23,83 ha. Als er maïsland naar gevarieerd redelijk voedselrijk bos (zoals de voormalige camping) zou worden omgezet, zou de benodigde oppervlakte eveneens 23,83 ha. bedragen omdat de index van zulk bos gelijk is aan die van beschut weiland met koeien (nl. 0,8). De omvorming naar dergelijk bos zou echter tientallen jaren beslaan en is dus niet mogelijk indien het plan binnen korte tijd zou worden uitgevoerd.

3 Figuur 1. De kwaliteit als foerageergebied van verschillende gebiedsdelen binnen het plangebied vóór en na de uitvoering van het plan. In elk gebiedsdeel is een index aangegeven tussen 0,0 en 1,0. Des te hoger de index, des te hoger de kwaliteit van het foerageergebied. Des te donkerder het gebiedsdeel is ingekleurd, des te hoger de index, dus des te hoger de kwaliteit. Zie verder de toelichting in de tekst.

4 Verantwoording van de indexen voor de delen van het plangebied Huidige situatie Deel Index Omschrijving Verantwoording A 0,50 Maisakker Maïsakkers hebben een hoge kwaliteit als foerageergebied. Uit onderzoek van Dennis Wansink in het Gooi blijkt bijvoorbeeld dat ca. 20% van het dieet uit maïskorrels bestaat. Dit is goed te verklaren: een maïskolf bevat ca. 100 gram aan maïskorrels en is een handzaam voedselpakketje dat makkelijk te bemachtigen is. Dassen duwen maïsstengels daartoe om, of ze zoeken maïskolven die achtergebleven zijn op of in de akkergrond. Tot in het voorjaar worden vaak veel maïskorrels aangetroffen in de dassenpoep. In het najaar is er erg veel maïs beschikbaar. Dassen gebruiken deze voedselbron voor het aanleggen van een vetlaag die ze de winter door helpt. B 0,50 Trapveld Het trapveld bestaat uit kort gras en is niet verschraald. Het is voor dassen o.a. toegankelijk via de wegberm. Er zijn regenwormen en engerlingen en emelten beschikbaar. C 0,50 Gazon Zie verantwoording trapveld D 0,00 Bedrijf Grotendeels verhard en erg verstoord door menselijke activiteiten. E 0,50 Houtwal Tamelijk voedselarme grond en smalle vegetatie. Minder waardevol dan gevarieerd en voedselrijker bos van voormalige camping. F 0,70 Weiland Onbeschut weiland. Bron voor o.a. regenwormen G 0,50 Omheind weiland De waarde is erop gebaseerd dat dassen onder deze omheining kunnen passeren. Als dat inderdaad mogelijk is, zullen ze het ongetwijfeld doen. Het feit dat er geen sporen zijn aangetroffen zegt erg weinig. Als dassen regenwormen eten, laten ze vaak geen of weinig sporen na in grasland. Bovendien is het zeer goed mogelijk dat ze er jaarlijks bijvoorbeeld in tien nachten foerageren en dat eventuele sporen daarvan in het onderzoek zijn gemist. H 0,00 Bebouwing Fysiek onmogelijk om te foerageren. I 0,50 Weiland met paarden J 0,50 Houtwal Zie E. K 0,80 gevarieerd voedselrijk bos (campingterrein) Regenwormen en insecten(larven) beschikbaar door begrazing en bemesting. Lagere waarde dan koeienweide omdat paarden dassen kunnen verstoren. Gevarieerd bos met grazige open plekken, gradiënten en voedselrijke, ongestoorde bodem. Gevarieerd en vrij rijk aanbod aan voedselbronnen: allerlei delen van planten, kleine diersoorten en aas. Menselijk verstoring nagenoeg afwezig.

5 Geplande situatie Deel Index Omschrijving Verantwoording A 0,00 Bedrijven Spreekt voor zich. Er weinig voedselbronnen. Fysieke hindernissen zoals hekken, gebouwen etc. B 0,70 gevarieerd voedselrijk bos (campingterrein) De bodem zal verschralen ten opzichte van de huidige situatie, bijvoorbeeld door toename van zonlicht en afvoer van maaisel. De Amerikaanse Vogelkers die zal worden verwijderd is voor de Das een belangrijke voedselbron in het najaar. Als de grasveldjes slechts één keer per jaar worden gemaaid, wordt het gras voor dassen te hoog om goed kleine bodemdiertjes zoals regenwormen te bemachtigen. C 0,00 Woningen Het staat vrij om hekken te plaatsen die dassen en ander wild buitensluiten van de kavels. Grote verstoring mogelijk door honden en mensen. D 0,80 Weiland met koeien en beschutting door nieuwe houtwal E 0,80 Weiland met koeien en beschutting door nieuwe houtwal De beschutting door de nieuwe houtwal maakt regenwormen makkelijker beschikbaar omdat er meer dauw in het gras zal vormen en het gras en de bodem minder snel zullen uitdrogen. Regenwormen komen daardoor vaker bovengronds en worden makkelijker te bemachtigen. Voorheen maïsakker. Zie verder bovenstaande motivatie. F 0,50 Houtwal Zie voorgaande tabel, delen E en J. Discussie indexen In de verantwoording is ervan uitgegaan dat dassen onder de omheining rond gebied F van de eerste tabel door kunnen gaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet er een index van 0,0 worden toegekend. De overige indexen zouden ongetwijfeld enigszins verschillend worden ingeschat door verschillende ecologen. Stel dat veel indexen in de huidige situatie daarbij lager zouden worden geschat en in de geplande situatie hoger, dan zal de waarde van het plangebied als foerageergebied nog steeds aanzienlijk lager worden na de uitvoering van het plan. Dit kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd door waarden te variëren met behulp van een spreadsheet. De conclusie zal ook dan zijn dat er vele hectaren extra compensatiegebied nodig is om verslechtering te voorkomen. Nadat maïsakker tot beschut weiland met koeien zou zijn omgevormd, mag worden verwacht dat het minstens enkele jaren duurt voordat daar meer regenwormen beschikbaar zijn als dassenvoedsel. De wormenstand op (maïs)akkers is namelijk aanzienlijk lager dan in dergelijk weiland en veel wormensoorten verbreiden zich erg traag. Ook de nieuwe houtwallen zullen de eerste jaren weinig voedsel te bieden hebben aan de Das. Hiermee is geen rekening gehouden bij het berekenen van de waarde van het foerageergebied. In de eerste jaren zal die waarde daarom lager zijn dan weergegeven op het kaartje en in de tabel. Het deel van de voormalige camping dat als bos in stand zou blijven zou kunnen worden verbeterd als dassenfoerageergebied door de bodem daar met rust te laten en lichte begrazing in te stellen met

6 bv. twee runderen in een groot deel van het jaar. Gesteld dat de waarde als foerageergebied daar inderdaad noemenswaard zou verbeteren, dan treedt er echter een ander probleem op: dassen zullen hier vaker de Haarweg gaan oversteken waardoor de aanrijdingskans toeneemt. Er is hier geen tunnel gepland, waardoor mag worden verwacht dat de hogere aanrijdingskans het effect van de verbetering van de beschikbaarheid van dassenvoedsel deels of geheel teniet zal doen. Conclusie Het tweede lid van artikel 1.11 Wet Natuurbescherming luidt: De zorg, bedoeld in het eerste lid, houdt in elk geval in dat een ieder die weet of redelijkerwijs kan vermoeden dat door zijn handelen of nalaten nadelige gevolgen kunnen worden veroorzaakt voor een Natura 2000-gebied, een bijzonder nationaal natuurgebied of voor in het wild levende dieren en planten: a. dergelijke handelingen achterwege laat, dan wel, b. indien dat achterwege laten redelijkerwijs niet kan worden gevergd, de noodzakelijke maatregelen treft om die gevolgen te voorkomen, of c. voor zover die gevolgen niet kunnen worden voorkomen, deze zoveel mogelijk beperkt of ongedaan maakt. Kan op grond van deze wettekst bij dit plan redelijkerwijze worden gevergd dat elke verslechtering van het foerageergebied wordt voorkomen? Het antwoord luidt: ja. Het betreft een erg grootschalig plan en er mag worden aangenomen dat het erg winstgevend zal zijn. Een groot stuk waardevol, oud overgangsgebied wordt er door aangetast, met veel soorten die daarin leven, waaronder de Das. Redelijkerwijs kan dan ook worden gevergd dat elk nadelig effect op het foerageergebied wordt voorkomen. Bovendien zou de verslechtering volgens het huidige plan zodanig groot zijn, dat de functionaliteit van de samenvallende burchten ook sterk zou verslechteren. Daardoor zou de clan kunnen uitsterven en ook de uitsterfkans groter worden van naburige clans. Het gaat namelijk om erg kleine deelpopulaties, meestal bestaande uit 1 tot 4 dassen. Er bestaat dan ook de kans op een dominoeffect, waardoor ook afbreuk kan worden gedaan aan de gunstige staat van instandhouding van de regionale populatie. Ook wijzen wij u erop dat op grond van dezelfde zorgplicht alle mitigerende of compenserende maatregelen volledig in werking moeten zijn voordat het plan wordt uitgevoerd. Ook dient in de ontheffing te worden vastgelegd wie er wettelijk aansprakelijk is voor het in standhouden van mitigerende en compenserende maatregelen (zoals een beschut weiland met koeien) als de betreffende grond van eigenaar zou veranderen. Daarnaast verwijzen wij u naar de bezwaren (conclusies) die zijn opgenomen in het bezwaarschrift dat zal worden ingediend door de Vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Wij onderschrijven deze bezwaren en benadrukken dat het frequente bezoek van dassen aan de verlaten konijnenburcht en hun gedrag daar juist wijst op een vaste voortplantings- of rustplaats.

7 De stichting meent dan ook dat het plan in strijd is met de Wet Natuurbescherming en dat er onterecht een ontheffing is verleend. Wij verzoeken u dan ook de ontheffing in te trekken. Daarnaast verzoeken wij u in de gelegenheid te worden gesteld om dit bezwaarschrift toe te lichten en daarbij ook andere bezwaren alsnog ter sprake te mogen brengen. Graag vernemen wij uw reactie. Met vriendelijke groet, namens het bestuur van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi, Ir. A. Meijer, voorzitter

8 Bijlage. Tabel 1. De berekende waarde van het plangebied als foerageergebied vóór en na de uitvoering van het plan vlak omschrijving vlak I = index rasterpunten A = oppervlakte (hectares) I x A = waarde als foerageergebied huidige situatie A maïsakker 0, ,92 0,96 B trapveld kort gras 0, ,40 0,20 C gazon 0,50 5 0,20 0,10 D bedrijf 0, ,68 0,00 E houtwal 0,50 3 0,12 0,06 F weiland 0, ,72 0,50 grasland, kort, G omheind 0, ,56 0,00 H bebouwing 0,00 2 0,08 0,00 I weiland, paarden 0,50 4 0,16 0,08 J houtwal 0, ,56 0,28 K gevarieerd voedselrijk bos (campingterrein) 0, ,36 8,29 totaal 15,76 10,47 geplande situatie A bedrijven 0, ,12 0,00 gevarieerd bos B (campingterrein) 0, ,60 1,82 C woningen 0, ,00 0,00 D weiland koeien 0, ,64 0,51 E weiland koeien 0, ,24 0,99 F houtwal 0, ,56 0,28 totaal 16,16 3,60

Auteur: Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi. Maartensdijk 13 juni Postadres: Kerkeland EW Amerongen

Auteur: Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & t Gooi. Maartensdijk 13 juni Postadres: Kerkeland EW Amerongen Reactie op het verweer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de Das (Meles meles) in het beroep tegen het raadsbesluit bestemmingsplan Bedrijventerrein Leersum Auteur: Stichting Dassenwerkgroep Utrecht

Nadere informatie

Kwalificatie plangebied als secundair leefgebied

Kwalificatie plangebied als secundair leefgebied Ecologische onderbouwing ten behoeve van beroep GNMF op beslissing Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op bezwaarschrift tegen verlening ontheffing Flora- en faunawet voor realisatie van het project

Nadere informatie

Uw aanvraag van de verbodsbepalingen genoemd in artikel 11 van de Flora- en faunawet wijs ik af

Uw aanvraag van de verbodsbepalingen genoemd in artikel 11 van de Flora- en faunawet wijs ik af > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Loo Plan B.V. C.A. Sinke Diepesteeg 4 6994 CD DE STEEG Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Landschap Overijssel G. Brouwer Popenallee KW DALFSEN. Datum 18 januari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte mevrouw Brouwer,

Landschap Overijssel G. Brouwer Popenallee KW DALFSEN. Datum 18 januari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte mevrouw Brouwer, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Landschap Overijssel G. Brouwer Popenallee 39 7722 KW DALFSEN Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Staatsbosbeheer T. Muusse Hilweg MT WERKENDAM. Datum 7 augustus 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Staatsbosbeheer T. Muusse Hilweg MT WERKENDAM. Datum 7 augustus 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Staatsbosbeheer T. Muusse Hilweg 4 4251 MT WERKENDAM Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 12 april 2018 Onderwerp : Wet natuurbescherming - 2018-000029

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 8 juni 2018 Onderwerp : Wet natuurbescherming - 2018-000029 -

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten overig Datum besluit : 30 januari 2018 Onderwerp : Wet natuurbescherming

Nadere informatie

Arcus Zuid Projectontwikkeling B.V. B.J.M. Mertens Dorpstraat JX OIRSBEEK

Arcus Zuid Projectontwikkeling B.V. B.J.M. Mertens Dorpstraat JX OIRSBEEK > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Arcus Zuid Projectontwikkeling B.V. B.J.M. Mertens Dorpstraat 98 6438 JX OIRSBEEK Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39

Nadere informatie

Lyaemer Wonen Y.A. Tiemensma Straatweg 54 8531 PZ LEMMER. Datum 7 augustus 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Lyaemer Wonen Y.A. Tiemensma Straatweg 54 8531 PZ LEMMER. Datum 7 augustus 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Lyaemer Wonen Y.A. Tiemensma Straatweg 54 8531 PZ LEMMER Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer.toek.js Betreft

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard M. Hoosbeek Postbus AJ HEERHUGOWAARD. Datum 22 december 2014 Betreft Beslissing op uw aanvraag Ruimtelijke ingrepen

Gemeente Heerhugowaard M. Hoosbeek Postbus AJ HEERHUGOWAARD. Datum 22 december 2014 Betreft Beslissing op uw aanvraag Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 40219 8004 DE Zwolle Gemeente Heerhugowaard M. Hoosbeek Postbus 390 1700 AJ HEERHUGOWAARD Postbus 40219 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Onze referentie Bijlagen Beslissing Aanvraag Toelichting

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Onze referentie Bijlagen Beslissing Aanvraag Toelichting > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting Faunabeheereenheid Zeeland J. Ramondt Postbus 46 4460 BA GOES Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk J. Tijssen Postbus AK BODEGRAVEN. Datum 21 juni 2017 Betreft Beslissing op wijzigingsverzoek

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk J. Tijssen Postbus AK BODEGRAVEN. Datum 21 juni 2017 Betreft Beslissing op wijzigingsverzoek > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Gemeente Bodegraven-Reeuwijk J. Tijssen Postbus 401 2410 AK BODEGRAVEN Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 wnb@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Notitie Ontwikkeling TBT en aanwezigheid van de das

Notitie Ontwikkeling TBT en aanwezigheid van de das Notitie Ontwikkeling TBT en aanwezigheid van de das Vliegveld Twente, Enschede Projectnummer: 6629 Datum: 21-2-2017 Opgesteld: Gerard Lubbers Inleiding De gebiedsregisseur Area Development Twente (ADT)

Nadere informatie

De das in de nieuwe wet natuurbescherming. Beleven, benutten en beschermen

De das in de nieuwe wet natuurbescherming. Beleven, benutten en beschermen De das in de nieuwe wet natuurbescherming Beleven, benutten en beschermen Integratie van bestaande natuurwetten Natuurbeschermingswet 1998 gebieden hoofdstuk 2 Flora- en faunawet soorten hoofdstuk 3 Boswet

Nadere informatie

Wildernistrek E.G.C. van Uchelen Reeweg 1 8381 GA VLEDDER. Datum 19 juni 2015 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Wildernistrek E.G.C. van Uchelen Reeweg 1 8381 GA VLEDDER. Datum 19 juni 2015 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Wildernistrek E.G.C. van Uchelen Reeweg 1 8381 GA VLEDDER Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. P. Koppejan Postbus AJ WEESP. Datum 6 maart 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. P. Koppejan Postbus AJ WEESP. Datum 6 maart 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. P. Koppejan Postbus 380 1380 AJ WEESP Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

De Vuurvogel B.V. J. van Lamoen en T. Etaoil Coninckstraat WD AMERSFOORT

De Vuurvogel B.V. J. van Lamoen en T. Etaoil Coninckstraat WD AMERSFOORT > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle De Vuurvogel B.V. J. van Lamoen en T. Etaoil Coninckstraat 21 3811 WD AMERSFOORT Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus HB AMSTERDAM

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus HB AMSTERDAM > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer H. van der Meer Postbus 95089 1090 HB AMSTERDAM Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 12 juni 2018 Onderwerp : Wet natuurbescherming - 2018-003363

Nadere informatie

Stichting WonenCentraal R.D. Donninger Postbus CA ALPHEN AAN DEN RIJN. Datum 27 april 2017 Betreft Beslissing op aanvraag

Stichting WonenCentraal R.D. Donninger Postbus CA ALPHEN AAN DEN RIJN. Datum 27 april 2017 Betreft Beslissing op aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting WonenCentraal R.D. Donninger Postbus 2001 2400 CA ALPHEN AAN DEN RIJN Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42

Nadere informatie

Notitie flora en fauna

Notitie flora en fauna Notitie flora en fauna Titel/locatie Projectnummer: 6306 Datum: 11-6-2013 Opgesteld: Rosalie Heins Gemeente Baarn is voornemens om op de locatie van de huidige gemeentewerf een nieuwe brede school ontwikkelen.

Nadere informatie

Dienst Landelijk Gebied P. van de Rijdt Postbus 1237 6040 KE ROERMOND. Datum 7 augustus 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Dienst Landelijk Gebied P. van de Rijdt Postbus 1237 6040 KE ROERMOND. Datum 7 augustus 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Dienst Landelijk Gebied P. van de Rijdt Postbus 1237 6040 KE ROERMOND Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer.toek.jw

Nadere informatie

Océ-Technologies B.V. R.W.R. Rutten Postbus MA VENLO. Datum 3 februari 2017 Betreft Beslissing op de aanvraag Ruimtelijke ingrepen

Océ-Technologies B.V. R.W.R. Rutten Postbus MA VENLO. Datum 3 februari 2017 Betreft Beslissing op de aanvraag Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Océ-Technologies B.V. R.W.R. Rutten Postbus 101 5900 MA VENLO Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

! " # $! % & '%(#(#%) * +,,, & -, ".,,,,,!

!  # $! % & '%(#(#%) * +,,, & -, .,,,,,! ! " # $! % & %(#(#%) *+,,, &-,".,,,,! 1 Inleiding Het plangebied is gelegen op de hoek van het perceel Werkensedijk 69 en de Monnikenhoef te Werkendam. Ter plaatse is in de huidige situatie een voormalig

Nadere informatie

Stichting Friese Milieufederatie G. Bergstra Agora CJ LEEUWARDEN. Datum 27 januari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Bergstra,

Stichting Friese Milieufederatie G. Bergstra Agora CJ LEEUWARDEN. Datum 27 januari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Bergstra, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting Friese Milieufederatie G. Bergstra Agora 6 8934 CJ LEEUWARDEN Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl.toek.kg

Nadere informatie

Op 6 maart 2014 heb ik uw aanvraag voor een ontheffing voor Gagel knippen ontvangen. In deze brief stel ik u op de hoogte van mijn beslissing.

Op 6 maart 2014 heb ik uw aanvraag voor een ontheffing voor Gagel knippen ontvangen. In deze brief stel ik u op de hoogte van mijn beslissing. > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag van Houwelingen sierteelt B.V. F. van Houwelingen Gerestraat 13a 4063 CN HEESSELT Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39

Nadere informatie

Saksen Weimar fase 5 en verder Ecologische check

Saksen Weimar fase 5 en verder Ecologische check Saksen Weimar fase 5 en verder Arnhem, 11 december 2014 P a g i n a 2 Colofon Titel : Saksen Weimar fase 5 Subtitel : Projectnummer : 14.125 Datum : 11 december 2014 Veldonderzoek : T. Kooij Auteur(s)

Nadere informatie

Stichting Ravon R.W. Westrienen Toernooiveld ED NIJMEGEN. Datum 17 augustus 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Stichting Ravon R.W. Westrienen Toernooiveld ED NIJMEGEN. Datum 17 augustus 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Stichting Ravon R.W. Westrienen Toernooiveld 1 6525 ED NIJMEGEN Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet.

Resultaten Quickscan, vissen en vleermuisonderzoek met betrekking tot de Flora- en Faunawet. Aan Rob Knijn Van C. van den Tempel CC M. Witteveldt Datum 12 januari 2017 Betreft Flora- en faunagegevens Middenweg Zuid Project Herontwikkeling Middenweg Zuid Geachte heer Knijn, Beste Rob, In 2014 en

Nadere informatie

Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld ED NIJMEGEN

Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld ED NIJMEGEN > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Natuurbalans - Limes Divergens B.V. G. Hoogerwerf Toernooiveld 1 6525 ED NIJMEGEN Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61

Nadere informatie

IMARES Wageningen UR T.P. Bult Ankerpark AG DEN HELDER. Datum 16 februari 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

IMARES Wageningen UR T.P. Bult Ankerpark AG DEN HELDER. Datum 16 februari 2016 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag IMARES Wageningen UR T.P. Bult Ankerpark 27 1781 AG DEN HELDER Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA QUICKSCAN FLORA EN FAUNA Behorende bij project: Oostkanaalweg 44, te Ter Aar Gemeente Nieuwkoop Opdrachtgever : Keijzer Dakbedekking b.v. Projectnummer : PS.2017.714 Datum : 21 augustus 2017 Niets uit

Nadere informatie

J. Bosch Buntlaan MG DOORN. Datum 23 december 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen. Geachte heer Bosch,

J. Bosch Buntlaan MG DOORN. Datum 23 december 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen. Geachte heer Bosch, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle J. Bosch Buntlaan11 3941 MG DOORN Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen Kenmerk

Nadere informatie

Rijsenburgsehof V.o.f. S.J. van Dijk Menno van Coehoornsingel XA ZWOLLE. Datum 7 maart 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag

Rijsenburgsehof V.o.f. S.J. van Dijk Menno van Coehoornsingel XA ZWOLLE. Datum 7 maart 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Rijsenburgsehof V.o.f. S.J. van Dijk Menno van Coehoornsingel 16 8011 XA ZWOLLE Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Ontheffing Wet natuurbescherming art. 3.5, leden 1, 2 en 4

Ontheffing Wet natuurbescherming art. 3.5, leden 1, 2 en 4 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontheffing Wet natuurbescherming art. 3.5, leden 1, 2 en 4 Ankersmit Maalbedrijven B.V. Het aanbrengen van een afdeklaag te Bemelen Zaaknummer: 2018-202805 Kenmerk:

Nadere informatie

Steenuil en ontheffingsaanvragen van de Flora- en faunawet. Martijn van Opijnen (Dienst Regelingen) Wouter van Heusden (Dienst Landelijk Gebied)

Steenuil en ontheffingsaanvragen van de Flora- en faunawet. Martijn van Opijnen (Dienst Regelingen) Wouter van Heusden (Dienst Landelijk Gebied) Steenuil en ontheffingsaanvragen van de Flora- en faunawet Martijn van Opijnen (Dienst Regelingen) Wouter van Heusden (Dienst Landelijk Gebied) 5 november 2011 Wat doen DR en DLG Dienst Regelingen is namens

Nadere informatie

Hogeschool Van Hall Larenstein T.R. Huisman Agora CJ LEEUWARDEN. Datum 15 januari 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Hogeschool Van Hall Larenstein T.R. Huisman Agora CJ LEEUWARDEN. Datum 15 januari 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Hogeschool Van Hall Larenstein T.R. Huisman Agora 1 8934 CJ LEEUWARDEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Talis Sietse Jager Postbus AP NIJMEGEN. Datum 9 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Jager,

Talis Sietse Jager Postbus AP NIJMEGEN. Datum 9 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Jager, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Talis Sietse Jager Postbus 628 6500 AP NIJMEGEN Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 wnb@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Effecten revitalisatie oude meander Lunterse Beek op de aanwezige dassen

Effecten revitalisatie oude meander Lunterse Beek op de aanwezige dassen Effecten revitalisatie oude meander Lunterse Beek op de aanwezige dassen Verslag opgesteld door Stichting Das&Boom in opdracht van het Waterschap Vallei en Veluwe Beek-Ubbergen, maart 2013 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontheffing Wet natuurbescherming Art. 3.5, lid 4, Wnb

Ontheffing Wet natuurbescherming Art. 3.5, lid 4, Wnb Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontheffing Wet natuurbescherming Art. 3.5, lid 4, Wnb Sloop Burgemeester Aquariusstraat 12 te Haelen Zaaknummer: 2018-204964 Kenmerk: 2018/66511 d.d. 4 oktober

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE ONTHEFFING OP BASIS VAN HOOFDSTUK 3 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE ONTHEFFING OP BASIS VAN HOOFDSTUK 3 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) 1 Assen, 1 maart 2019 Ons kenmerk 201803351-00806858 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE ONTHEFFING OP BASIS VAN HOOFDSTUK 3 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Ontheffinghouder : Onderwijsgroep

Nadere informatie

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt CONCEPT Omgevingsdienst Regio Utrecht juli 2012 kenmerk/ opgesteld door beoordeeld door Ronald Jansen Dagmar Storm INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...

Nadere informatie

Stichting Intermaris A. Slot Postbus AN HOORN NH. Datum 9 februari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Slot,

Stichting Intermaris A. Slot Postbus AN HOORN NH. Datum 9 februari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Slot, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting Intermaris A. Slot Postbus 554 1620 AN HOORN NH Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl 9 februari

Nadere informatie

Bestuurscommissie Sarsven en de Banen I.J. Orbons-Hettema Postbus MA MAASTRICHT

Bestuurscommissie Sarsven en de Banen I.J. Orbons-Hettema Postbus MA MAASTRICHT > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Bestuurscommissie Sarsven en de Banen I.J. Orbons-Hettema Postbus 5700 6202 MA MAASTRICHT Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 24 februari 2015 tot en met 1 januari 2018.

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 24 februari 2015 tot en met 1 januari 2018. > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Radboud Universiteit Nijmegen Prof. Dr. H. Siepel Postbus 9201 6500 GL NIJMEGEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Stichting Amerpoort K. Denee Nieuwenoordlaan PA BAARN. Datum 16 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Denee,

Stichting Amerpoort K. Denee Nieuwenoordlaan PA BAARN. Datum 16 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Denee, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting Amerpoort K. Denee Nieuwenoordlaan 12 3744 PA BAARN Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 wnb@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

NWEA Winddagen Natuurwetgeving & Windenergie op land Aandachtspunten soortenbescherming

NWEA Winddagen Natuurwetgeving & Windenergie op land Aandachtspunten soortenbescherming NWEA Winddagen Natuurwetgeving & Windenergie op land Aandachtspunten soortenbescherming Harm Dotinga (harm.dotinga@vogelbescherming.nl / 15 juni 2016 Flora- en faunawet (Ffw): toetsingskader voor windparken

Nadere informatie

Resultaten nader onderzoek vissen en ecologisch werkprotocol sloten Zuidplasweg te Zevenhuizen

Resultaten nader onderzoek vissen en ecologisch werkprotocol sloten Zuidplasweg te Zevenhuizen Notitie Contactpersoon B. (Berto) van Dam Datum 25 augustus 2014 Kenmerk N001-1225645ERT-efm-V02-NL Resultaten nader onderzoek vissen en ecologisch werkprotocol sloten Zuidplasweg te Zevenhuizen 1 Inleiding

Nadere informatie

M. Snelleman Ds. H. Pauwstraat AC BRIELLE. Datum 30 januari 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

M. Snelleman Ds. H. Pauwstraat AC BRIELLE. Datum 30 januari 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag M. Snelleman Ds. H. Pauwstraat 6 3232 AC BRIELLE Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

M.B.A. Knuvers Vicarisweg AC VARSSELDER. Datum 15 juli 2016 Betreft Beslissing aanvraag art. 75 Flora en faunawet. Geachte mevrouw Knuvers,

M.B.A. Knuvers Vicarisweg AC VARSSELDER. Datum 15 juli 2016 Betreft Beslissing aanvraag art. 75 Flora en faunawet. Geachte mevrouw Knuvers, > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag M.B.A. Knuvers Vicarisweg 35 7076 AC VARSSELDER Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 15 november 2017 Onderwerp : Wet natuurbescherming -2017-008547

Nadere informatie

IEF Berlage Utrecht (Boven Clarenburg) B.V. M.G. Boessenkool Postbus BT AMSTERDAM. Datum 25 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag

IEF Berlage Utrecht (Boven Clarenburg) B.V. M.G. Boessenkool Postbus BT AMSTERDAM. Datum 25 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle IEF Berlage Utrecht (Boven Clarenburg) B.V. M.G. Boessenkool Postbus 74787 1070 BT AMSTERDAM Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070

Nadere informatie

B i j l a g e 4 g. B r i e f A a n v u l l i n g A a n s l u i t i n g A 9 H e i l o o, A r c a d i s, 1 1 j a n u a r i

B i j l a g e 4 g. B r i e f A a n v u l l i n g A a n s l u i t i n g A 9 H e i l o o, A r c a d i s, 1 1 j a n u a r i N a t u u r w e t g e v i n g B i j l a g e 4 g. B r i e f A a n v u l l i n g A a n s l u i t i n g A 9 H e i l o o, A r c a d i s, 1 1 j a n u a r i 2 0 1 7 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland T.a.v.

Nadere informatie

Soortenonderzoek Julianahof Zeist

Soortenonderzoek Julianahof Zeist Soortenonderzoek Julianahof Zeist 21 sept 2013 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Soortenonderzoek Julianahof Zeist Opdrachtgever mro Uitvoerder ZOON ECOLOGIE Auteur C.P.M. Zoon Datum 21 sept 2013 ZOON ECOLOGIE

Nadere informatie

Stichting Zayaz M. Acharki Postbus AL S HERTOGENBOSCH. Datum 16 mei 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Acharki,

Stichting Zayaz M. Acharki Postbus AL S HERTOGENBOSCH. Datum 16 mei 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Acharki, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting Zayaz M. Acharki Postbus 488 5201 AL S HERTOGENBOSCH Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 wnb@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Gemeente Utrecht Projectorganisatie Uithoflijn B. Pluim Laan van Maarschalkerweerd 2a 3585 LJ UTRECHT

Gemeente Utrecht Projectorganisatie Uithoflijn B. Pluim Laan van Maarschalkerweerd 2a 3585 LJ UTRECHT > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Gemeente Utrecht Projectorganisatie Uithoflijn B. Pluim Laan van Maarschalkerweerd 2a 3585 LJ UTRECHT Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42

Nadere informatie

Natuurbegraven Nederland B.V. R. Poll Postbus AT S HERTOGENBOSCH. Datum 6 oktober 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Natuurbegraven Nederland B.V. R. Poll Postbus AT S HERTOGENBOSCH. Datum 6 oktober 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Natuurbegraven Nederland B.V. R. Poll Postbus 797 5201 AT S HERTOGENBOSCH Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Woonstichting De Kernen H.L.J. Janssen Postbus AA HEDEL. Datum 7 augustus 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Janssen,

Woonstichting De Kernen H.L.J. Janssen Postbus AA HEDEL. Datum 7 augustus 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Janssen, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Woonstichting De Kernen H.L.J. Janssen Postbus 13 5320 AA HEDEL Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 wnb@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

GEMEENTE M!D 7-EM-DELFLAND. 1 MGEKOVilN OP 2 2 NOV Zaaknum:\eí

GEMEENTE M!D 7-EM-DELFLAND. 1 MGEKOVilN OP 2 2 NOV Zaaknum:\eí Ondernemend Nederland > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Gemeente Midden-Delfland P.A. van den Heuvel Postbus 1 2636 ZG SCHIPLUIDEN GEMEENTE üntv.bev. Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl

Nadere informatie

V.O.F. CombiDooze F.T. van Lookeren Campagne Postbus AA BERGENTHEIM. Datum 3 februari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag Ruimtelijke ingrepen

V.O.F. CombiDooze F.T. van Lookeren Campagne Postbus AA BERGENTHEIM. Datum 3 februari 2017 Betreft Beslissing op aanvraag Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle V.O.F. CombiDooze F.T. van Lookeren Campagne Postbus 4 7690 AA BERGENTHEIM Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer Afdeling Milieu, Realisatie en Mobiliteit Postbus AL BOXMEER. Datum 9 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag

Gemeente Boxmeer Afdeling Milieu, Realisatie en Mobiliteit Postbus AL BOXMEER. Datum 9 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Gemeente Boxmeer Afdeling Milieu, Realisatie en Mobiliteit Postbus 450 5830 AL BOXMEER Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088

Nadere informatie

Stichting RAVON R. van Westrienen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN. Datum 17 november 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Stichting RAVON R. van Westrienen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN. Datum 17 november 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting RAVON R. van Westrienen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht Notitie Contactpersoon Datum 16 december 2016 Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In opdracht van de gemeente Utrecht heeft Tauw onderzoek gedaan

Nadere informatie

Gemeente Heerenveen H. Huisman Postbus BH HEERENVEEN. Datum 16 februari 2015 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora en faunawet

Gemeente Heerenveen H. Huisman Postbus BH HEERENVEEN. Datum 16 februari 2015 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Gemeente Heerenveen H. Huisman Postbus 15.000 8441 BH HEERENVEEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Aanvullend natuuronderzoek voormalig Zoutdepot Breukelen

Aanvullend natuuronderzoek voormalig Zoutdepot Breukelen Aanvullend natuuronderzoek voormalig Zoutdepot Breukelen Onderzoek naar het voorkomen van vleermuizen Datum: 30-08-2014 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever: Aveco de Bondt Rapportnummer: AT/2014/30.08 Versie:

Nadere informatie

Woonstad Rotterdam Postbus CJ ROTTERDAM. Datum 23 augustus 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen. Geachte heer/mevrouw,

Woonstad Rotterdam Postbus CJ ROTTERDAM. Datum 23 augustus 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen. Geachte heer/mevrouw, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Woonstad Rotterdam Postbus 2370 3000 CJ ROTTERDAM Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke

Nadere informatie

Oude Wolbers-Timmerhuis Projecten VOF E. Evers Postbus AB VRIEZENVEEN

Oude Wolbers-Timmerhuis Projecten VOF E. Evers Postbus AB VRIEZENVEEN Dienst Regelingen Oude Wolbers-Timmerhuis Projecten VOF E. Evers Postbus 75 7670 AB VRIEZENVEEN uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 4 juli 2008 Devri/RZ.08.308 FF/75C/2008/0335. bes.afw.sh onderwerp

Nadere informatie

Dienst Landelijk Gebied J.M.H. van Erp Postbus 2003 8901 JA LEEUWARDEN. Datum 10 oktober 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Dienst Landelijk Gebied J.M.H. van Erp Postbus 2003 8901 JA LEEUWARDEN. Datum 10 oktober 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Dienst Landelijk Gebied J.M.H. van Erp Postbus 2003 8901 JA LEEUWARDEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Nieuwe bedrijfslocaties

Nieuwe bedrijfslocaties E c o l o g i s c h e i n v e n t a r i s a t i e Om de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan Midwolda-Nieuwlandseweg Arts/Rulo te toetsen, is een ecologische inventarisatie uitgevoerd. Tevens is gekeken

Nadere informatie

Stichting HOZO A.J.C. Ricke-Molleman Garbialaan LA HILLEGOM. Datum 16 december 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Stichting HOZO A.J.C. Ricke-Molleman Garbialaan LA HILLEGOM. Datum 16 december 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting HOZO A.J.C. Ricke-Molleman Garbialaan 3 2182 LA HILLEGOM Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl.toek.ct Betreft Toekenning

Nadere informatie

Vastgoed Ontwikkelings Centrum II B.V. De heer W.Th.J. Jongen Postbus VA HEERLEN. Geachte heer Jongen,

Vastgoed Ontwikkelings Centrum II B.V. De heer W.Th.J. Jongen Postbus VA HEERLEN. Geachte heer Jongen, Dienst Regelingen Vastgoed Ontwikkelings Centrum II B.V. De heer W.Th.J. Jongen Postbus 8014 6401 VA HEERLEN uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum ff75c.05.toek.339.ahf 29 maart 2006 onderwerp doorkiesnummer

Nadere informatie

Gemeente Harderwijk. Postbus AA HARDERWIJK. Datum 6 september 2012 Betreft Beslissing op uw aanvraag Ruimtelijke ingrepen.

Gemeente Harderwijk. Postbus AA HARDERWIJK. Datum 6 september 2012 Betreft Beslissing op uw aanvraag Ruimtelijke ingrepen. > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Gemeente Harderwijk Postbus 149 3840 AA HARDERWIJK Postbus 19530 2500 CM Den Haag www.drloket.nl T 0800-22 333 22 F 070-378 61 39 ffwet@minlnv.nl Aanvraagnummer.afw.jdj

Nadere informatie

Aannemingsbedrijf Lagendijk B.V. G.J. Lagendijk Kade 34 3371 EP HARDINXVELD GIESSENDAM

Aannemingsbedrijf Lagendijk B.V. G.J. Lagendijk Kade 34 3371 EP HARDINXVELD GIESSENDAM > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Aannemingsbedrijf Lagendijk B.V. G.J. Lagendijk Kade 34 3371 EP HARDINXVELD GIESSENDAM Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen Directie Grondgebied T. Martens Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN

Gemeente Nijmegen Directie Grondgebied T. Martens Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Gemeente Nijmegen Directie Grondgebied T. Martens Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Aanvullende notitie. Toetsing ecologische hoofdstructuur gasthuisweg 1, Herwijnen

Aanvullende notitie. Toetsing ecologische hoofdstructuur gasthuisweg 1, Herwijnen Aanvullende notitie Toetsing ecologische hoofdstructuur gasthuisweg 1, Herwijnen Opdrachtgever: M. van Baalen Uitgevoerd door: Elsken Ecologie Edam, 04-03-2015 Colofon Tekst en fotografie: Ing. D. van

Nadere informatie

SB? Ingekomen 2 4 FEB 2017

SB? Ingekomen 2 4 FEB 2017 SB? Ondernemend Nederland > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Provincie Brabant M. Schuit Postbus 90151 5200 MC S HERTOGENBOSCH 4154186 DIV STAN lp n Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T

Nadere informatie

M & M Onroerend Goed B.V. M. Kruithof Beulakerweg AC GIETHOORN. Datum 28 april 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Kruithof,

M & M Onroerend Goed B.V. M. Kruithof Beulakerweg AC GIETHOORN. Datum 28 april 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Kruithof, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle M & M Onroerend Goed B.V. M. Kruithof Beulakerweg 77 8355 AC GIETHOORN Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 wnb@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Woningstichting Haag Wonen A.S. Pronk Postbus CG S GRAVENHAGE. Datum 28 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Woningstichting Haag Wonen A.S. Pronk Postbus CG S GRAVENHAGE. Datum 28 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Woningstichting Haag Wonen A.S. Pronk Postbus 250 2501 CG S GRAVENHAGE Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl.toek.ct Betreft

Nadere informatie

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA

QUICKSCAN FLORA EN FAUNA QUICKSCAN FLORA EN FAUNA Behorende bij project: ( Naast) Elststraat 2, te Rosmalen Gemeente s-hertogenbosch Opdrachtgever: De heer P. van Hooft Projectnummer: PS.2016.618 Datum: 9 augustus 2016 Pasmaat

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek locatie Merenhoef te Maarssen

Vleermuisonderzoek locatie Merenhoef te Maarssen Vleermuisonderzoek locatie Merenhoef te Maarssen Onderzoek naar het voorkomen van vleermuizen Datum: 10-10-2014 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever: Aveco de Bondt Rapportnummer: AT/2014/10.10 Versie: Definitief

Nadere informatie

Stichting Woningbeheer Betuwe J. Heesen Postbus ZG LIENDEN. Datum 14 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Heesen,

Stichting Woningbeheer Betuwe J. Heesen Postbus ZG LIENDEN. Datum 14 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag. Geachte heer Heesen, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Stichting Woningbeheer Betuwe J. Heesen Postbus 8 4033 ZG LIENDEN Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 wnb@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM

QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM Colofon Opdrachtgever: Tulp-Bijl B.V. Titel: Quickscan Edeseweg 51 Wekerom Status: Definitief Datum: Februari 2013 Auteur(s): Ir. M. van Os Foto s: M. van Os Kaartmateriaal:

Nadere informatie

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 20 september 2016 tot en met 15 oktober 2017.

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 20 september 2016 tot en met 15 oktober 2017. > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Jasja Dekker dierecologie J. Dekker Enkhuizenstraat 26 6843 WZ ARNHEM Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Woningstichting HEEMwonen De heer M. Segers Postbus AC KERKRADE. Datum 2 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Segers,

Woningstichting HEEMwonen De heer M. Segers Postbus AC KERKRADE. Datum 2 mei 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Segers, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Woningstichting HEEMwonen De heer M. Segers Postbus 135 6460 AC KERKRADE Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 wnb@rvo.nl

Nadere informatie

Ontheffing Wet natuurbescherming Artikel 3.10, lid 1 sub b, Wnb

Ontheffing Wet natuurbescherming Artikel 3.10, lid 1 sub b, Wnb Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontheffing Wet natuurbescherming Artikel 3.10, lid 1 sub b, Wnb De realisatie en gebruik van 468 woningen in plangebied Melickerveld tussen Melick en Roermond

Nadere informatie

Deze wet beschermt van ongeveer 500 van de dier- en plantensoorten die in Nederland

Deze wet beschermt van ongeveer 500 van de dier- en plantensoorten die in Nederland Bijlage 3. Ecologie B3.1. Beleidskader Aanleiding en doel De beoogde ontwikkeling betreft de bouw van 31 woningen op een deels braakliggende kavel en delen van zeer diepe achtertuinen (zie ook paragraaf

Nadere informatie

Wienerberger B.V. A.H.J. Wagener Postbus AC ZALTBOMMEL. Datum 14 juni 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Wagener,

Wienerberger B.V. A.H.J. Wagener Postbus AC ZALTBOMMEL. Datum 14 juni 2017 Betreft Beslissing op aanvraag. Geachte heer Wagener, > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Wienerberger B.V. A.H.J. Wagener Postbus 144 5300 AC ZALTBOMMEL Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 wnb@rvo.nl Betreft

Nadere informatie

Kennis Centrum Landelijk Gebied bv

Kennis Centrum Landelijk Gebied bv Kennis Centrum Landelijk Gebied bv Ontwikkeling landgoed Klein Wolfswinkel, gem. Renswoude Dassenonderzoek najaar 2010 1. Inleiding Landgoed Klein Wolfswinkel in de gemeente Renswoude betreft een voormalig

Nadere informatie

VERZONDEN 2 8 FEB 2019

VERZONDEN 2 8 FEB 2019 VERZONDEN 2 8 FEB 2019 PROVINCIE:: UTRECHT BESLUIT van GS van Utrecht DATUM 28 februari 2019 TEAM Vergunningverlening Natuur en Landschap ZAAKKENMERK Z-WNB-RI-REG-2018-1966 REFERENTIE Servicebureau NUMMER

Nadere informatie

Stichting RAVON A.M. Spitzen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN. Datum 11 april 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Stichting RAVON A.M. Spitzen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN. Datum 11 april 2014 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting RAVON A.M. Spitzen Postbus 1413 6501 BK NIJMEGEN Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl Betreft Beslissing

Nadere informatie

Regelink Ecologie B.V. M. van den Hoorn Papenweg NE MHEER. Datum 25 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Regelink Ecologie B.V. M. van den Hoorn Papenweg NE MHEER. Datum 25 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 40219 8004 DE Zwolle Regelink Ecologie B.V. M. van den Hoorn Papenweg 5 6261 NE MHEER Postbus 40219 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Datum 25 november 2014

Nadere informatie

BILAN. RAPPORT 2006 Nijmegen - (GLD) - Nijmegen, Winckelsteegh DEFINITIEF CONCEPT. Veldonderzoek naar rode eekhoorn

BILAN. RAPPORT 2006 Nijmegen - (GLD) - Nijmegen, Winckelsteegh DEFINITIEF CONCEPT. Veldonderzoek naar rode eekhoorn BILAN RAPPORT 2006 Nijmegen - (GLD) - Nijmegen, Winckelsteegh Veldonderzoek naar rode eekhoorn DEFINITIEF CONCEPT in opdracht van Pluryn Werkenrode Groep Rapport-ID Titel Nijmegen (GLD) - Nijmegen, Winckelsteegh

Nadere informatie

Woningbouwvereniging Hoek van Holland F. Claessens Planciushof GC HOEK VAN HOLLAND. Datum 2 maart 2017 Betreft Beslissing op aanvraag

Woningbouwvereniging Hoek van Holland F. Claessens Planciushof GC HOEK VAN HOLLAND. Datum 2 maart 2017 Betreft Beslissing op aanvraag > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Woningbouwvereniging Hoek van Holland F. Claessens Planciushof 75 3151 GC HOEK VAN HOLLAND Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T

Nadere informatie

Provincie Noord-Brabant J.A.L. van Zandvoort Postbus MC s-hertogenbosch. Datum 20 juli 2016 Betreft Beslissing op wijzigingsverzoek

Provincie Noord-Brabant J.A.L. van Zandvoort Postbus MC s-hertogenbosch. Datum 20 juli 2016 Betreft Beslissing op wijzigingsverzoek > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Provincie Noord-Brabant J.A.L. van Zandvoort Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl

Nadere informatie

Dijkhuis Aannemersbedrijf B.V. G.J. Horsman Molensteen 7 7773 NM HARDENBERG. Datum 11 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Dijkhuis Aannemersbedrijf B.V. G.J. Horsman Molensteen 7 7773 NM HARDENBERG. Datum 11 november 2014 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Dijkhuis Aannemersbedrijf B.V. G.J. Horsman Molensteen 7 7773 NM HARDENBERG Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Aanvraagnummer

Nadere informatie

Gemeente Staphorst S. Brand Postbus AA STAPHORST. Datum 3 oktober 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen

Gemeente Staphorst S. Brand Postbus AA STAPHORST. Datum 3 oktober 2016 Betreft Toekenning ontheffing Ruimtelijke ingrepen > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Gemeente Staphorst S. Brand Postbus 2 7950 AA STAPHORST Postbus 40225, 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Datum 3 oktober 2016 Betreft Toekenning

Nadere informatie

Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis

Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis 3 april 2014 Zoon ecologie Colofon Titel Quickscan natuur Besto terrein Zwartsluis Opdrachtgever mro Uitvoerder ZOON ECOLOGIE Auteur C.P.M. Zoon Datum 3 april

Nadere informatie

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons)

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons) Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk 14-16 (KuiperCompagnons) NATUUR Kader De Flora- en faunawet (hierna: Ffw) beschermt alle in het wild levende zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Van deze soortgroepen

Nadere informatie

Nader onderzoek flora en fauna. Spoorverdubbeling, Wehl

Nader onderzoek flora en fauna. Spoorverdubbeling, Wehl Nader onderzoek flora en fauna Spoorverdubbeling, Wehl Arnhem, 17 juli 2012 P a g i n a 2 Colofon Titel : Subtitel : Spoorverdubbeling, Wehl Projectnummer : 12.013 Datum : 17 juli 2012 Veldonderzoek Auteur(s)

Nadere informatie