Paul Otter Algemeen directeur en gerechtsdeurwaarder, Incassade Deurwaarders en Incasso

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Paul Otter Algemeen directeur en gerechtsdeurwaarder, Incassade Deurwaarders en Incasso"

Transcriptie

1 Paul Otter Algemeen directeur en gerechtsdeurwaarder, Incassade Deurwaarders en Incasso In het onderzoek dat we samen met RUGCIC doen staat onze communicatie met de klant (debiteur) centraal. Communicatie is voor ons voorwaarde om in contact te komen en contact is de sleutel voor oplossingen. Om effectiever te communiceren, willen we meer grip krijgen op de beperkingen en motieven van deze groep mensen. Persoonlijke interviews waren daarom onderdeel van het onderzoek. Het initiële plan van aanpak, telefonisch benaderen, bleek niet te werken. Martijn Keizer en Jan-Willem Bolderdijk stelden voor om bij de balie van ons kantoor klanten face-to-face te benaderen. Dat bleek een schot in de roos. Hun proactieve meedenken en betrokkenheid helpt om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Ik kan het lidmaatschap absoluut aanraden. RUGCIC laat zien dat de brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk heel goed te slaan is. De academische kennis over beïnvloedingstechnieken is enorm groot. Ik vind het bijzonder dat hier in de praktijk maar zo weinig mee wordt gedaan. Dankzij de samenwerking met RUGCIC worden concrete toepassingsmogelijkheden duidelijker. Naast het onderzoek is ook het netwerk waar je onderdeel van wordt interessant. Je deelt kennis met geïnteresseerden uit verschillende branches. Dat maakt dat je vanuit nieuwe invalshoeken naar je eigen business leert kijken.

2 Hans Zijlstra (Deputy) Head of Customer Insight, (Air France) KLM Behalve de inhoudelijke meerwaarde van het Customer Insights Center is er een belangrijk extraatje: de Groninger nuchterheid om zaken grondig en gedegen te benaderen, zonder te veel mee te gaan in de hype van de dag. Hoewel ik als alumnus van de Rijksuniversiteit Groningen al snel veel bekends en bekenden vond via het RUGCIC netwerk, was het mijn toenmalige manager die het lidmaatschap initieerde toen hij zeer enthousiast terugkwam van een van de eerste RUGCIC seminars. De manier van samenwerken is prettig en past zeer goed: professionaliteit zonder poespas. Andere pluspunten van RUGCIC zijn de Executive Meetings: inhoudelijk sterk, goed georganiseerd en in een goede, open sfeer, met daarnaast de uitstekende studenten die voor stages kunnen worden binnengehaald. Door de begeleiding die de student krijgt vanuit RUGCIC is de verantwoording van het werk geborgd en is er bovendien de mogelijkheid om snel ideeën uit te wisselen. Kortom, wil je sparren met vakgenoten, op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en een gedegen borging voor je Insights projecten, dan is RUGCIC de juiste keus.

3 Bianca Knispel Manager Marketing, Generali Enkele jaren geleden organiseerde ik een evenement over klantgedrag en behoeften. Daardoor kwamen we in gesprek met dr. Jelle Bouma van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen. Diverse klantvraagstukken uit de praktijk worden door RUGCIC in een wetenschappelijk perspectief geplaatst, waarna de uitkomsten zowel generiek als specifiek toepasbaar zijn. Een bespreking bij Jelle aan de keukentafel blijft mij het meest bij, waarin hij zijn bevlogenheid over de missie van RUGCIC persoonlijk heeft laten zien. Op dat moment was ik direct overtuigd van zijn echte betrokkenheid, wat voor mij een grote garantie voor succes in samenwerking is. Zijn team bestaat uit gepassioneerde medewerkers die samen het verschil willen maken. Dit door goed te luisteren naar de behoeften van de betrokken partijen en dat te vertalen naar een relevant kennisaanbod. Dit lidmaatschap is een aanrader. Want het brengt zelfs in de simpelste vorm een mooie mix van breed en diep inzicht, inspiratie, contacten binnen en vooral buiten de eigen branche en een doelgerichte samenwerking.

4 Carola Volman Director Research & Customer Insights, Ziggo Wat ik bijzonder vind aan het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUGCIC) is de wetenschappelijke benadering met behoud van een zekere business-connectie. Dus toepasbaar, maar nooit gebakken lucht. Dat helpt om over allerlei zaken dieper na te denken, bij planvorming of innovatie, maar ook wanneer je bijvoorbeeld intern iets wilt verkopen. De thema s zijn relevant en actueel omdat RUGCIC steeds goed weet wat in de markt speelt. De klantinzichten die worden geboden zijn direct toepasbaar in ons bedrijf. Het niveau is voldoende prikkelend om zelfs onze slimste medewerkers te inspireren. En als je eens een vraag hebt die niet per definitie in het pakket zit, dan kun je die gewoon stellen en erover sparren. Heel fijn! Bovendien zijn alle RUGCIC mensen met wie ik heb kennisgemaakt prettige en slimme mensen, met een herkenbare passie voor het vak. In NPS termen zou ik het lidmaatschap zeker willen aanraden en jullie een 9 willen geven.

5 Jeroen Pronk Manager Marketing, Menzis, Anderzorg en Azivo Ik merk dat bedrijven vaak jaren achter lopen bij het implementeren van academische kennis. Het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen lost dat grotendeels op door de nieuwste wetenschappelijke klantinzichten op een presenteerblaadje aan te bieden. Daarmee wekt RUGCIC onze nieuwsgierigheid om verder te spitten. De mensen van RUGCIC zijn toegankelijk en bovendien in staat om de koppeling te maken tussen hun kennis en onze business. Zo hebben we ons loyaliteitsprogramma Samen Gezond getoetst met prof. Tammo Bijmolt. Daaraan hebben we een aantal concrete aanscherpingen overgehouden die ook daadwerkelijk zijn doorgevoerd. Verder vind ik de opleiding Impactvolle Marketinganalist die door RUGCIC wordt gegeven echt van toegevoegde waarde. Deze reikt mijn mensen meer context en vaardigheden aan voor het werk dat zij doen. Daarom vormt RUGCIC voor mij zo n goede kennisbron om in de diepte op de hoogte te blijven.

6 Roel Stolvoort Marketing Manager, Noordhoff Uitgevers Als marketingverantwoordelijke vind ik het waardevol dat marketingkennis laagdrempelig beschikbaar is. Dat is wat het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUGCIC) waar maakt. Het vormt een mooie manier om alle marketeers binnen onze organisatie bij te laten blijven op hun vakgebied. Naast de enthousiaste presentatie van dr. Jelle Bouma bij ons kantoor, vond ik het seminar over Big Data erg inspirerend. Je raakt met vakcollega s in gesprek wanneer je seminars bezoekt. Met dergelijke bijeenkomsten en toepasbare onderzoeksrapporten kunnen onze marketeers op een effectieve wijze hun kennis vergroten op het marketingvlak Ik kan dit lidmaatschap zeker aanbevelen. De samenwerking verloopt prima, de informatievoorziening is helder en de seminars zijn goed verzorgd.

7 Annelies Vermeij Teamleider Business Intelligence, Nuon Bij Nuon willen we graag goed en snel kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. Hiervoor zijn gebruik, analyses en interpretatie van data doorslaggevend. We wilden onder andere ons blikveld verruimen door kennis op te doen over de nieuwste methoden en technieken binnen marketing intelligence. Daarom hebben we besloten om een opleiding bij het Customer Insights Center (RUGCIC) te volgen. We hebben op de afdeling al een hoog kennisniveau op dit vakgebied, dus was het heel fijn dat de cursus voor ons op maat kon worden gemaakt in overleg met Jaap en Jelle. Wat ik vooral waardevol vind is de diepgang van hun kennis. Tot het diepste niveau kun je vragen stellen over statistische methoden en technieken. Ook de discussies over de praktische toepasbaarheid worden goed gevoed door de uitgebreide ervaringen die zij meebrengen. Ik vind de samenwerking erg prettig vanwege de individuele, persoonlijke aanpak. Het is fijn om naast de drukte van alle dag ook een sparringpartner te hebben met diepgang. RUGCIC heeft de expertise in huis om onze business verder te helpen.

8 Jan Zwang Head of Market Insights, Vodafone Via iemand uit mijn team die in Groningen heeft gestudeerd, heb ik de mensen van het Customer Insights Center leren kennen. Ook zij zijn overtuigd dat de klant altijd centraal hoort te staan. Jelle Bouma denkt zelfs met ons mee over welke mensen wij nodig hebben. Hij voelt feilloos aan wie bij ons past en wie niet. Daarmee laat hij naar Vodafone toe zien dat hij de juiste Customer Insight instelling heeft. Ieder bedrijf dat klantgericht wil zijn en blijven, kan niet om dit lidmaatschap heen. De publicaties zijn ronduit toegankelijk. Te vaak blijven andere academische teksten in methoden en analyses hangen, terwijl een RUGCIC rapport informatie bevat die leidt tot acties. Je gaat toch ook niet naar de dokter om te horen wat je hebt, maar om beter te worden. Zij werken mee aan onze verbeteringen. De manier waarop dingen worden georganiseerd is professioneel met een vleugje fun. Die combinatie geeft energie. Daar straalt een vorm van enthousiasme vanaf die motiverend werkt om een bedrijf wakker te schudden. In zekere zin delen we dezelfde passie.

9 Joost Bosma Hoofd Customer Insight, NS Reizigers Meteen vanaf de start van het Customer Insights Center ben ik aangesloten. Want in de praktijk zijn wij vaak op zoek naar wetenschappelijke onderbouwingen. Daarnaast heeft de wetenschap behoefte aan praktijkcases. Onze samenwerking heeft om die reden een echt win-win karakter. Wat ik bijzonder vind is dat we dezelfde passie voor klantinzichten delen vanuit aanvullende invalshoeken. Zo zijn we samen met RUGCIC bezig om klanttevredenheid van NS reizigers fact-based te verklaren, zodat we dit effectief kunnen verhogen. Een Executive Meeting bij een van de andere leden heeft NS enorm geholpen in haar eigen proces om dit succesvol in te vullen. RUGCIC biedt een stevig netwerk van vakgenoten die elkaar challengen en helpen te groeien in ieders eigen organisatie. De diversiteit, inspiratie en gedeelde passie voor klantinzichten maken dit een uniek concept in Nederland. Daarom wil ik dit lidmaatschap aanbevelen.

10 Ewald Hoppen Teamleider webanalyse, wehkamp.nl Ons bedrijf is vanaf de oprichting Premium lid van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen, omdat inzichten in klantgedrag van levensbelang zijn voor wehkamp.nl. RUGCIC zorgt ervoor dat wij de nieuwste kennis behouden van hetgeen buiten ons bedrijf gebeurt in de markt. De kennisoverdracht werkt goed via seminars, meetings, workshops, rapporten, onderzoeksprojecten, stagiairs, enzovoorts. Wat mij telkens opvalt is hoe gemakkelijk het samenwerken met RUGCIC verloopt. De onderzoekers zijn goed benaderbaar en willen echt moeite doen om waarde te leveren voor wehkamp.nl. Bovendien hebben zij oog voor de snelle ontwikkelingen in de Online Retail. Wij beschikken over grote hoeveelheden data, die we zelf niet altijd direct kunnen analyseren. Binnen twee weken hebben we van RUGCIC al een aantal inzichten verkregen, waardoor we relevante verbeteringen hebben kunnen doorvoeren. Zo wordt oplossingsgericht meegedacht! Ik zou het lidmaatschap zeker aanbevelen, met als aanvullende tip dat je als bedrijf daar ook actief mee aan de slag gaat.

11 Wilson Spoor Manager Marketing Intelligence, wehkamp.nl RUGCIC houdt een goede balans tussen enerzijds de academische grondslag en anderzijds de toepasbaarheid van onderzoek. De onderzoeksresultaten zijn concreet, en -misschien belangrijker nogzeer actueel. In onze branche van internetwinkels gaan de ontwikkelingen zo snel, dat alleen onderzoek met actuele data relevant is. En dat is wat RUGCIC levert. De hoofdactiviteiten van Wehkamp Marketing Intelligence zijn Web Analytics, Business Analytics en Campagne Management. De focus ligt dus op het klantgedrag op het web, de vraag wat voor ons waardevolle klanten zijn en hoe we specifieke klanten kunnen selecteren voor bepaalde campagnes. Het CIC levert ons handvatten voor de juiste klanteninsteek en hoe je met een snel veranderende omgeving kunt omgaan: wat zijn de gevolgen daarvan voor onderwerpen als waardebepaling, klantentevredenheid en inzicht in klantengedrag. Bij Wehkamp maken we momenteel gebruik van een RUGCIC onderzoek naar loyaliteitsprogramma's, over welke ontwerpelementen wel werken en welke niet. In het verleden hebben we een dergelijk programma gehad, waar we klanten beloonden naar bestelgedrag. We zijn daarmee gestopt omdat het effect niet meetbaar was. Met de nieuwe inzichten vanuit het CIC zijn we nu opnieuw aan het kijken naar de toegevoegde waarde van een eventueel loyaliteitsprogramma. Een lidmaatschap van RUGCIC is aan te raden voor elk bedrijf dat gelooft dat de klant een centrale rol moet spelen in de inrichting van de juiste propositie en afgeleide bedrijfsprocessen. De onderzoekers in Groningen hebben een zeer vernieuwende kijk op deze materie.

12 Liane van Esch Manager marketing zakelijk, Univé RUGCIC brengt de werelden van praktijk en theorie bij elkaar. Leden profiteren mee van de grote hoeveelheid waardevolle kennis die het centrum deelt en bovendien krijgen we via het netwerk een kijkje in de keuken bij andere bedrijven. Univé is bij uitstek een organisatie die gericht is op service en klantrelaties. We stellen ons continu de vraag waar klanten -in ons geval de leden- gevoelig voor zijn. Als je dergelijke vraagstukken voorlegt aan RUGCIC, weet je dat de onafhankelijkheid gegarandeerd is, terwijl je dat bij externe adviseurs maar moet afwachten. Deze zuiverheid past ook bij Univé, omdat wij een verzekeraar zijn zonder winstoogmerk. Verder vind ik dat het lidmaatschap interessant is voor beide partijen: RUGCIC heeft behoefte aan praktijkdata en wij aan een antwoord op onze marketingvraagstukken. Dat we op dit terrein al veel goed doen, blijkt uit het feit dat we onder andere in 2010 een Customer Performance Award van het RUGCIC, MIcompany en MetrixLab hebben gewonnen voor de beste klantprestatie in de financiële dienstverleningssector. Naast de kennisdeling, hebben we via RUGCIC ook een aantal maatwerkpresentaties gehad, zoals een inspirerende sessie bij een directeurenmiddag en een goede bijdrage aan de centrale Marketingdag van het afgelopen jaar. Daarnaast heeft onze senior databasemanager via RUGCIC een praktijkgerichte opleiding gevolgd, iets wat binnen dat vakgebied niet voor het oprapen ligt. Tevens kunnen we bij RUGCIC terecht als we bijvoorbeeld een stagiair zoeken. We vinden het als bedrijf ook belangrijk om open te staan voor studenten en hun frisse blik.

13 Margriet Buitenwerf Manager Customer Intelligence, ING Het eerste contact is gelegd toen Peter Verhoef en Jelle Bouma van het Customer Insights Center bij ons op kantoor in Amsterdam kwamen om een toelichting te geven op de Dutch Customer Performance Index (DCPI). Ze gaven ons een kijkje in de keuken, zelfs nog voordat we lid waren! We zijn daarna lid geworden en ik vind de samenwerking erg prettig. We halen nog niet eens alles uit ons RUGCIC lidmaatschap. Momenteel is het DCPI rapport voor ons het meest waardevol en we vergelijken de uitkomsten met onze eigen metingen. De andere rapporten die we ontvangen worden met veel aandacht gelezen door met name onze mensen van het team dat zich bezighoudt met het benutten van gedragsdata van onze klanten. Er is nog zoveel innovatie te genereren uit transactie- en internetdata. Een belangrijke meerwaarde van RUGCIC is dat het de brug vormt tussen wetenschap en praktijk. Wij hebben zelf geen tijd om uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te doen, maar zoeken wel fundamenten om toegepast onderzoek te verrichten. RUGCIC is daar nu een van onze bronnen voor.

14 Sietske Lhoëst-Snoeck Manager Marketing Intelligence, Achmea Divisie Zorg en Gezondheid Bij mijn vorige werkgever kreeg ik de kans om een proefschrift over klantwaarde management te schrijven en mijn dr. titel te behalen. Hierdoor heb ik zelf ervaren hoe moeilijk het is om te opereren op het snijvlak van wetenschap en toepassingen in het bedrijfsleven. Beide werelden zijn nogal verschillend, maar het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen heeft mij gesteund in het slaan van de brug. Een mooi voorbeeld vind ik de manier waarop in dit geval dr. Jelle Bouma en prof. Jaap Wieringa hebben meegedacht met mijn vorige afdeling. Wij wilden namelijk samen een opleiding doen, maar niet het standaard curriculum volgen. Na een aantal gesprekken hebben we een maatwerkprogramma gekregen dat perfect aansloot bij al onze wensen en behoeften. Ik kan het lidmaatschap van RUGCIC aanbevelen om twee redenen: dit is een ware aanvulling op de kennis in mijn vakgebied en bovendien een fraai platform voor het ontmoeten van vakgenoten. Zo heb ik dankzij het RUGCIC netwerk mijn huidige super leuke baan gevonden!

15 Hans Stommels Coördinator Klant- en Marktinzichten, Achmea Achmea wil graag met haar merken heel goede klantervaringen bieden. De analyse en interpretatie van klantkennis en klantfeedback heeft onze aandacht, zodat we door de klant gewenste producten en diensten kunnen ontwikkelen. Het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen heeft op dit gebied grote expertise in huis. Dankzij ons premium lidmaatschap van RUGCIC staan wij direct in contact met gespecialiseerde professoren en vakgenoten. Category leaders uit diverse branches zijn lid van dit netwerk, waardoor je direct toegang krijgt tot best practices. Ook is het erg leuk om te merken dat je zelf een bijdrage kunt leveren aan de wetenschap via projecten. Daarnaast is het leerzaam om te discussiëren over relevante marketingthema s zoals klantwaardemanagement, klantfeedback, loyaliteit, koopgedrag, et cetera. Dankzij dit alles blijven wij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten rondom klantgedrag en -kennis. Lid worden van RUGCIC is zeer de moeite waard voor organisaties die hun aanpak op een hoger plan willen krijgen en graag kennis ontwikkelen en delen met andere marketingorganisaties.

16 Jeroen de Gier Robert-Jan Meijers Managers Customer Experience, Ziggo Het bijzonderste van ons nog korte lidmaatschap is de workshop Klantwaarde management die het Customer Insights Center bij ons in huis organiseerde," vertelt Robert-Jan Meijers. "De combinatie van theorie en praktijk, de workshopvorm en de presentatie waren boven verwachting. We zijn succesvol verder geholpen én hebben direct de collega's mee kunnen krijgen." "De manier waarop de workshop tot stand kwam was ook erg prettig en de samenwerking constructief," vult Jeroen de Gier aan. "Sowieso hoeven we maar te melden iets nodig te hebben van RUGCIC en we ontvangen het voor we er erg in hebben. Ik ervaar RUGCIC als een zeer toegankelijke, vriendelijke en bekwame organisatie. " "Inzichten vanuit de wetenschap zijn een welkome verrijking bij onze probleemanalyses", vervolgt De Gier. "De RUGCIC rapportages zijn compleet, goed onderbouwd en toch ook erg praktisch. Meerdere malen zijn we door de nieuwe onderzoekrapporten getriggerd en geholpen bij het maken van keuzes." Meijers besluit: "Het lidmaatschap is een aanrader, omdat RUGCIC veel relevant onderzoek verricht en daarnaast ook heel goed begrijpt wat er bij bedrijven speelt. De kosten zijn te overzien en je krijgt er veel voor terug."

17 Nick Schilders Manager CRM, Ziggo Plezierig, informeel, open en stimulerend, zo zou ik de samenwerking willen kenmerken. Het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je om af en toe weer eens uit de dagelijkse, korte termijn gedreven operatie te stappen. We moeten immers blijven nadenken over de doorontwikkeling van Customer Relationship Management (CRM) bij UPC. Als lid blijf je op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen in het vakgebied. En dat altijd met een praktische, down-to-earth benadering. Ik herinner me bijvoorbeeld een presentatie van Jelle Bouma over hoe je met Social Media aan de slag kunt: zeer praktisch en stimulerend. De wisselwerking tussen theorie en praktijk zie je ook terug in Executive Meetings van RUGCIC, op locatie bij één van de leden. In een boeiende werksessie worden ervaringen, issues en plannen uitgewisseld, zowel tussen de bedrijfsleden onderling als met de wetenschappers. De contacten met collega-specialisten vind ik zeer waardevol, omdat je soms met dezelfde problematiek worstelt en zo kunt leren van elkaar. Het grote voordeel van het lidmaatschap voor ons is dat RUGCIC helpt om het klantgerichte denken binnen UPC verder te ontwikkelen, ook op de langere termijn.

18 Naam Functie Bedrijf Hugo Petit dit de la Roche Manager Onderzoek, ANWB Als ANWB vinden wij het belangrijk dat onze investeringen in externe relaties voldoende renderen. Dat en meer kenmerkt onze samenwerking met het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen. Wij hebben bijvoorbeeld contact gezocht met RUGCIC tijdens onze zoektocht naar een oplossing om de verbondenheid van onze vier miljoen ANWB leden inzichtelijk te maken. Vanuit de gedachte dat glans pas ontstaat na wrijving hebben we onze gedachten met hen gedeeld, waarbij de (opbouwende) feedback ons terdege geholpen heeft bij de realisatie van onze verbondenheidsmonitor. RUGCIC helpt ons steeds weer met vernieuwing in combinatie met een stevige wetenschappelijke onderbouwing. De samenwerking verloopt prettig. Daarbij is geen sprake van een traditionele klantleverancier relatie. We hebben een wederzijdse match qua gedachten. Zo gaf een medewerkster van RUGCIC ooit een eerlijke maar niet sociaal wenselijke opmerking, dat is illustratief voor de invulling van de relatie die we hebben."

Customer Insights Center

Customer Insights Center Customer Insights Center Voor marketingmanagers die resultaten willen zien www.rugcic.nl Voorwoord Als marketingmanager heb jij wellicht behoefte aan meer marktfeiten, trends en kennis over klanten en

Nadere informatie

Customer Insights Center

Customer Insights Center Customer Insights Center Voor marketingmanagers die resultaten willen zien Voorwoord Waarom een Customer Insights Center? 1 Terwijl bedrijven behoefte hebben aan meer kennis over klanten en hun gedrag

Nadere informatie

Ikea realiseert beste klantprestatie, UPC slechtste

Ikea realiseert beste klantprestatie, UPC slechtste Persbericht januari 2010 MIcompany, MetrixLab & Customer Insights Center Winnaars Customer Performance Awards bekend Ikea realiseert beste klantprestatie, UPC slechtste Het Customer Insights Center van

Nadere informatie

Customer Insights Center

Customer Insights Center Customer Insights Center Voor marketingmanagers die resultaten willen zien www.rug.nl/feb/cic Voorwoord Sinds 1614 kent de Rijksuniversiteit Groningen een rijke traditie van toonaangevend onderwijs en

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DATA DRIVEN UX DESIGN Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie April 2012 Concrete tips voor effectieve interne communicatie Amsterdam, augustus 2012 Geloofwaardige interne communicatie Deze white

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen

Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen Evaluatie netwerkbijeenkomst Autisme bij meisjes en vrouwen D a t u m 4 s e p t e m b e r 2 0 1 4 V o o r b e r e i d i n g S a r r o n d e r d e e l v a n d e P a r n a s s i a G r o e p ( F e r r y v

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world Inspiration, Business & Innovation Each of us can change your world Optimism Welkom, leuk dat je de tijd neemt om dit even te lezen. Wij zijn Gotogrow en succesvol in commerciële dienstverlening. Wat wij

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

maakt resultaat meetbaar

maakt resultaat meetbaar maakt resultaat meetbaar Enthousiaste terugkerende klanten Gemotiveerde competente medewerkers Reputatiemanagement door adequaat klachtmanagement Nieuwe klanten door betere vindbaarheid en conversie Meer

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de Kennissessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Weer een ander type event

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Management Drives? Management Drives is het bedieningspaneel en

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy ONLINE PERSUASION Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Evaluatie van de PMTO Boosterdag

Evaluatie van de PMTO Boosterdag Evaluatie van de PMTO Boosterdag Door: Gonnie Albrecht Ger Kerkstra Emilie van Leeuwen Ellen Lubberts Marna Ouwehand Ella Tacq Jolle Tjaden Willemijn van Vlerken 16-11-2011 Naam Training: Fout! Verwijzingsbron

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG MEET THE EXPERTS KENNISMAKING MET LEAN IN DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG DOOR DR. VINCENT WIEGEL OP 16 OKTOBER 2014 VERBINDENDE CONTROL DOOR MR. DR. HARRIE AARDEMA OP 6 NOVEMBER 2014 INKOOP

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips

verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips verbeteren omzet & winst: 10 praktische tips Hoe kun je op een snelle manier je financiële resultaten aanzienlijk verbeteren? Welke ingangen kun je daarvoor zoal gebruiken? financiële eindcijfers op zich

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Brochure brain trainingen. Speed Reading Haal meer uit uw geheugen

Brochure brain trainingen. Speed Reading Haal meer uit uw geheugen 1 Brochure brain trainingen Speed Reading Haal meer uit uw geheugen 2 Inhoudsopgave Over MTcompany...... 3 Training 1: Speed Reading... 3 Training 2: Haal meer uit uw geheugen... 4 Begeleiding na de training...

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Kortom, van visie naar werkelijkheid!

Kortom, van visie naar werkelijkheid! Wie zijn wij Scopeworks is een internationaal bureau wat zich richt op executive search, interim management en consulting. Ons kantoor is gevestigd in Nederland en vanuit hier worden onze diensten wereldwijd

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester. Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied

Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester. Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied Zorggroep Raalte is een serviceorganisatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Marcel Rosbergen & Martijn Driessen

Marcel Rosbergen & Martijn Driessen De weg naar 100% enthousiaste klanten Marcel Rosbergen & Martijn Driessen This document is provided for information purposes only and should not be construed as a statement by Belron or any of its subsidiaries

Nadere informatie

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl welkom bij CRMCompany CRMCompany is een jong bedrijf boordevol ervaring. Vanuit onze vestiging in Oost Nederland bedienen wij de

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Customer Insights Center & VODW onderzoeksrapport CIC 2. Wat is Customer Intelligence (CI) en wat is het belang daarvan?

Customer Insights Center & VODW onderzoeksrapport CIC 2. Wat is Customer Intelligence (CI) en wat is het belang daarvan? Competing on analytics Status quo van Customer Intelligence in Nederland Prof.dr. P.C. Verhoef Prof.dr. J.C. Hoekstra Dr. H. van der Scheer Met ondersteuning van L. de Vries In samenwerking met VODW Marketing

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL. "Een mooie basis voor ons CRM-plan voor het komende jaar" DE 10 CRM-SLEUTELELEMENTEN

ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL. Een mooie basis voor ons CRM-plan voor het komende jaar DE 10 CRM-SLEUTELELEMENTEN CRM QUICKSCAN In 1 dag een analyse van je huidige en gewenste situatie op het gebied van customer relationship management Met heldere aanbevelingen om praktisch aan de slag te gaan ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

Klantgerichtheid in de praktijk

Klantgerichtheid in de praktijk Klantgerichtheid in de praktijk Waarom de klant vraagt om persoonlijk leiderschap dr. Zanna van der Aa Programma manager First Time Right Delta Lloyd Groep 30 oktober 2013 Stichting Toetsing Verzekeraars

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans LEADERSHIP IN PROJECT-BASED ORGANIZATIONS Dealing with complex and paradoxical demands Leiderschap

Nadere informatie

In twee dagen een jaar verder

In twee dagen een jaar verder In twee dagen een jaar verder The 48 hrs by Laboratorivm Met The 48 hrs introduceert Laboratorivm een nieuwe methode om binnen 48 uur een diepgaande merkstrategie te ontwikkelen, inclusief creatieve vertalingen

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Evaluatierapport Nationale Opleiding MediaCoach 2015

Evaluatierapport Nationale Opleiding MediaCoach 2015 Evaluatierapport Nationale Opleiding MediaCoach 2015 www.nomc.nl De Nationale Opleiding MediaCoach wordt uitstekend en goed beoordeeld, door enthousiaste en kundige docenten, de link met de praktijk, prettig

Nadere informatie

ViewsCast. De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0

ViewsCast. De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0 ViewsCast De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0 Wat houdt u s nachts wakker? Hoe loyaal zijn mij klanten? Hoe goed performen mijn kanalen? Wat levert een

Nadere informatie

Van meten naar resultaat

Van meten naar resultaat Klantgericht ondernemen Van meten naar resultaat Platform Klantgericht Ondernemen dr. Zanna van der Aa 23 januari 2013 MindThem Muurdijk 3 6852 HH Huissen info@mindthem.nl www.mindthem.nl Even voorstellen

Nadere informatie

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Verwachting en aanbeveling Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Heeft de PvKO Mastersessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: De link met Big Data was me niet echt duidelijk, titel dekte de

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de bijeenkomst aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Erg goede sprekers, zoals gebruikelijk.

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie # PiM Team Strategie Creatie & productie Concept& communicatie Voor wie? Agenda Introductie - kernwaarden en gedrag Wim Haan Blok 1: Core values, praktijkvoorbeelden, Business Code Blok 2: Pauze - de

Nadere informatie

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding)

Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Customer Relationship & Experience Management (post-hbo opleiding) Waarde leveren voor de klant en de organisatie door de klant centraal te stellen CRM staat voor Customer Relationship Management, kort

Nadere informatie

Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL!

Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL! KIES je DOELGROEP Heb jij geen klanten? Ben je niet zichtbaar voor je klanten? Weet je niet wie je klanten zijn of waar je ze kan vinden? Vind jij dat je iedereen kan helpen? Maak je te weinig winst? Heb

Nadere informatie

1. De methodiek Management Drives

1. De methodiek Management Drives 1. De methodiek Management Drives Management Drives is een unieke methodiek die u concrete handvatten biedt in het benaderen van de ontwikkeling van individu, team en organisatie. De methodiek kent een

Nadere informatie

over de perfecte match met iemand

over de perfecte match met iemand over de perfecte match met iemand De perfecte match met iemand Iemand zoekt iemand. Iemand die meteen inzetbaar is en het verschil kan maken. Iemand die de branche begrijpt en de situatie in het bedrijf

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

SLUIT U AAN BIJ DE HR TOP VAN NEDERLAND WORD NU LID VOOR PERSOONLIJKE & PROFESSIONELE GROEI

SLUIT U AAN BIJ DE HR TOP VAN NEDERLAND WORD NU LID VOOR PERSOONLIJKE & PROFESSIONELE GROEI SLUIT U AAN BIJ DE HR TOP VAN NEDERLAND WORD NU LID VOOR PERSOONLIJKE & PROFESSIONELE GROEI 1 Fantastisch niveau van deelnemers waar je veel van kunt leren Voor en door professionals, interessante thema

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection Improve through Reflection Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf Tevredenheidsonderzoek onder klanten, medewerkers en interne klanten. Advies en verbetermanagement. eindgebruikers. de beleving

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement VAN DIERENARTSEN WORDT TEGENWOORDIG NIET ALLEEN EEN ROL VERWACHT IN HET BETER MAKEN

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY

NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY DE a NDERE KIJK OP ICT CONSULTANCY Innervate is al ruim 13 jaar succesvol in het adviseren van vele organisaties op het gebied van ICT vraagstukken. Naast onze dienstverlening op het gebied van ICT Beleid

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Het gaat eindelijk weer over echtheid

Het gaat eindelijk weer over echtheid Het gaat eindelijk weer over echtheid Internet heeft de wereld veel transparanter gemaakt, de sociale media maken mensen weerbaar. Traditionele reclame wordt dan ook steeds vaker leugenachtig gevonden.

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Onderhandelen met lef en liefde

Onderhandelen met lef en liefde Lodewijk van Ommeren, directeur van Bureau Zuidema, interviewt Judith Schoenmaeckers Onderhandelen met lef en liefde Dirty tricks? Judith Schoenmaeckers, commercieel directeur bij Randstad, heeft er niets

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie