11 Bedrijfscombinaties en administratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 Bedrijfscombinaties en administratie"

Transcriptie

1 11 Bedrijfscombinaties en administratie Opgave 11.3* BV A neemt op 1 mei BV B over. De balans per 30 april van BV A is als volgt: Balans BV A per 30 april Activa Geplaatst kapitaal Reserve Eigen vermogen Voorzieningen Schulden De balans per 30 april van BV B met de eigen boekwaarden van de activa en passiva is als volgt: Balans BV B per 30 april Activa Geplaatst kapitaal Reserve Eigen vermogen Voorzieningen Schulden De door BV A op de overnamedatum te verwerken identificeerbare activa en passiva gewaardeerd tegen de reële waarden, zijn: Activa ; Voorzieningen ; Schulden NB: De vragen gelden voor elk van de twee gevallen hierna. Journaliseer voor BV A de overneming van BV B. Stel de balans van BV A direct na de overneming van BV B samen. Geval A BV A verwerft alle activa en passiva van BV B tegen betaling van in contanten. Geval B BV A verwerft alle activa en passiva van BV B tegen uitgifte van nominaal nieuwe aandelen A. Aan deze nieuwe aandelen A wordt een waarde toegekend van Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

2 Opgave 11.6* Op 1 januari neemt Holysloot BV Durgerdam BV over door verwerving van de activa en passiva van Durgerdam BV. Het met de overneming verband houdende bedrag wordt in contanten voldaan. De overnamesom bedraagt Durgerdam BV De fiscale vermogensopstelling van Durgerdam BV per 1 januari (vlak voor de overneming) is als volgt: Fiscale vermogensopstelling Durgerdam BV per 1 januari Gebouwen Fiscaal vermogen Handelsvorderingen Voorzieningen Overige activa Schulden De specificatie van het in de fiscale vermogensopstelling opgenomen fiscaal vermogen is als volgt: Geplaatst kapitaal Agio Winstreserve Fiscale reserve (herinvesteringsreserve) Onder de post Handelsvorderingen bevindt zich een vordering op Holysloot BV ten bedrage van De vennootschappelijke balans van Durgerdam BV per 1 januari (vlak voor de overneming) is als volgt: Vennootschappelijke balans Durgerdam BV per 1 januari Gebouwen Geplaatst kapitaal Handelsvorderingen Reserves Overige activa Eigen vermogen Voorzieningen voor belastingen Overige voorzieningen Schulden De Voorziening voor belastingen heeft betrekking op de posten Gebouwen en Handelsvorderingen, alsmede op de fiscale herinvesteringsreserve. Het tarief vpb is 30%. In afwijking van de boekwaarden op de vennootschappelijke balans van Durgerdam BV, is op de overnamedatum de reële waarde van de gebouwen en de reële waarde van de overige voorzieningen Holysloot BV De fiscale vermogensopstelling van Holysloot BV per 1 januari (vlak voor de overneming) ziet er als volgt uit: Fiscale vermogensopstelling Holysloot BV per 1 januari Gebouwen Fiscaal vermogen Handelsvorderingen Voorzieningen Overige activa Schulden Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

3 De specificatie van het fiscaal vermogen is als volgt: Geplaatst kapitaal Agio Winstreserve Fiscale reserve (kostenegalisatiereserve) De vennootschappelijke balans van Holysloot BV per 1 januari (vlak voor de overneming) is als volgt: Vennootschappelijke balans Holysloot BV per 1 januari Gebouwen Geplaatst kapitaal Handelsvorderingen Agio Overige activa Winsreserves Eigen vermogen Voorzieningen voor belastingen Overige voorzieningen Schulden De Voorziening voor belastingen heeft betrekking op de posten Gebouwen en Handelsvorderingen. Het tarief vpb is 30%. Voor Durgerdam BV wordt gevraagd: 1 de berekening van de over de overdrachtswinst verschuldigde vennootschapsbelasting; 2 de fiscale vermogensopstelling direct na de overneming; 3 de in verband met de overneming te maken journaalposten; 4 de vennootschappelijke balans direct na de overneming. Voor Holysloot BV wordt gevraagd: 1 de fiscale vermogensopstelling direct na de overneming; 2 de in verband met de overneming te maken journaalpost; 3 de vennootschappelijke balans direct na de overneming. Opgave 11.8* BV A neemt BV B over; de overnamesom bedraagt De marktwaarde van de identificeerbare activa bedraagt , de marktwaarde van de schulden is gelijk aan het nominaal bedrag De balans van BV A en de balans van BV B zien er vlak voor de overneming als volgt uit: Balans BV A vlak voor overneming Activa Eigen vermogen Schulden Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

4 Balans BV B vlak voor overneming Activa Eigen vermogen 4o0.000 Schulden Vraag Geef voor elk van de volgende gevallen: 1 de journaalpost voor BV A van de overneming van BV B; 2 de balans van BV A en BV B direct na de overneming door BV A. Geval A BV A verwerft alle aandelen in het kapitaal van BV B en betaalt per bank. Geval B BV A verwerft alle aandelen in het kapitaal van BV B tegen uitgifte van nominaal nieuw uit te geven aandelen van elk 25 nominaal. Opgave 11.9 BV A neemt op 1 mei BV B over. De balans per 30 april van BV A is als volgt: Balans BV A per 30 april Activa Geplaatst kapitaal Reserve Eigen vermogen Voorzieningen Schulden De balans per 30 april van BV B met de eigen boekwaarden van de activa en passiva is als volgt: Balans BV B per 30 april Activa Geplaatst kapitaal Reserve Eigen vermogen Voorzieningen Schulden De door BV A op de overnamedatum te verwerken identificeerbare activa en passiva gewaardeerd tegen de reële waarden, zijn: Activa ; Voorzieningen ; Schulden NB: De vragen gelden voor elk van de twee gevallen hierna. 95 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

5 Journaliseer voor BV A de overneming van BV B. Stel de balans van BV A direct na de overneming van BV B samen. Geval A BV A verwerft aandelen in het kapitaal van BV B tegen betaling van in contanten. Geval B BV A verwerft aandelen in het kapitaal van BV B tegen uitgifte van nominaal nieuwe aandelen A. Aan deze nieuwe aandelen A wordt een waarde toegekend van De aandelen van BV B zijn destijds a pari geplaatst. Vraag c Hoe groot is het bedrag van het fiscaal erkende agio bij de overneming in het geval B? Na de overneming door BV A is BV B een groepsmaatschappij van BV A geworden. BV B past haar waarderingsgrondslagen aan aan die van BV A. Vraag d Stel de balans van BV B op. Vraag e Welke reserve ontstaat er nu bij BV B? Opgave Er vindt een juridische fusie plaats. De verkrijgende rechtspersoon is NV A; de verdwijnende rechtspersoon is NV B. NV A is een dochtermaatschappij van NV M; NV M verschaft het gehele geplaatste kapitaal van NV A. Blijkens de fusieakte worden de aandeelhouders van NV B aandeelhouder van NV M. De balansen van NV M, NV A en NV B zien er vlak voor de juridische fusie als volgt uit: Balans NV M vlak voor juridische fusie Aandelen A Eigen vermogen Schulden Balans NV A vlak voor juridische fusie Activa Eigen vermogen Schulden Balans NV B vlak voor juridische fusie Activa Eigen vermogen Schulden Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

6 Hoe wordt de fusie genoemd waarbij blijkens de fusieakte de aandeelhouders van de verdwijnende BV of NV aandeelhouder worden van een groepsmaatschappij (BV of NV) van de verkrijgende BV of NV en deze groepsmaatschappij alleen of tezamen met een andere groepsmaatschappij het gehele geplaatste kapitaal verschaft van de verkrijgende BV of NV? Geef de balans van NV M en de balans van NV A direct na de juridische fusie. Opgave 11.20* NV Kolen splitst zich. De balans van NV Kolen ziet er vlak voor de splitsing als volgt uit: Balans NV Kolen vlak voor splitsing Activa Eigen vermogen Schulden Het vermogen van NV Kolen gaat over op twee bestaande vennootschappen: NV Linssen en NV Meijer. De balans van NV Linssen en de balans van NV Meijer zien er vlak voor de splitsing van NV Kolen als volgt uit: Balans NV Linssen vlak voor splitsing Activa Eigen vermogen Schulden Balans NV Meijer vlak voor splitsing Activa Eigen vermogen Schulden De aandelen NV Kolen worden gehouden door A en B; iedere aandeelhouder heeft aandelen. De aandelen NV Linssen worden gehouden door C en D; iedere aandeelhouder heeft aandelen. De aandelen NV Meijer worden gehouden door E en F; iedere aandeelhouder heeft aandelen. NV Linssen verkrijgt bij de splitsing 50% van de activa en 50% van de passiva van NV Kolen. Ook NV Meijer verkrijgt 50% van de activa en 50% van de passiva van NV Kolen. NV Kolen houdt bij de splitsing op te bestaan. A en B krijgen ieder 300 aandelen in NV Linssen en 850 aandelen in NV Meijer. Hoe zien direct na de splitsing de balans van NV Linssen en de balans van NV Meijer eruit? 1 Hoeveel procent van de aandelen in het kapitaal van NV Linssen is in handen van A? 2 Hoeveel procent van de aandelen in het kapitaal van NV Meijer is in handen van B? Opgave NV Abbenbroek splitst zich in twee NV s. De balans van NV Abbenbroek ziet er vlak voor de splitsing als volgt uit: 97 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

7 Balans NV Abbenbroek vlak voor splitsing Activa Eigen vermogen Schulden De aandelen in NV Abbenbroek zijn in handen van twee aandeelhouders: Duffhues en Engelen. Aandeelhouder Duffhues heeft 40% van de aandelen; aandeelhouder Engelen heeft 60% van de aandelen. De in verband met de splitsing opgerichte NV s zijn NV Beemster en NV Creil. NV Beemster verkrijgt bij de splitsing 40% van de activa en 40% van de passiva van NV Abbenbroek; NV Creil verkrijgt 60% van de activa en 60% van de passiva. NV Abbenbroek houdt op te bestaan. In de splitsingsakte is bepaald dat Duffhues alle aandelen in NV Beemster gaat houden en dat Engelen alle aandelen in NV Creil gaat houden. Hoe wordt de situatie die zich in deze opgave voordoet in de praktijk aangeduid? Hoe zien direct na de splitsing de balans van NV Beemster en de balans van NV Creil eruit? Opgave NV Vessem splitst zich. De balans van NV Vessem vlak voor de splitsing (afsplitsing) ziet er als volgt uit: Balans NV Vessem vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden In verband met de splitsing wordt NV Willemsoord opgericht. Het gehele vermogen van NV Vessem wordt door NV Willemsoord verkregen. NV Vessem blijft bestaan en verkrijgt alle aandelen in het kapitaal van NV Willemsoord. Vraag Stel direct na de afsplitsing zowel de balans van NV Vessem als de balans van NV Willemsoord samen. Opgave NV Ypma splitst zich. De balans van NV Ypma vlak voor de splitsing (afsplitsing) ziet er als volgt uit: Balans NV Ypma vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden Een gedeelte van het vermogen van NV Ypma (activa , passiva ) wordt onder algemene titel verkregen door een bestaande vennootschap: NV Zondervan. De balans van NV Zondervan vlak voor de afsplitsing van NV Ypma ziet er als volgt uit: 98 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

8 Balans NV Zondervan vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden NV Zondervan kent aandelen in haar kapitaal toe aan de aandeelhouders van NV Ypma. Vraag Stel direct na de afsplitsing zowel de balans van NV Ypma als de balans van NV Zondervan samen. Opgave NV Avenhorn splitst zich. De balans van de vennootschap vlak voor de splitsing (afsplitsing) is als volgt: Balans NV Avenhorn vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden In verband met de afsplitsing wordt de NV Berkhout opgericht. NV Berkhout verkrijgt een gedeelte van het vermogen van NV Avenhorn. Het gaat om: voor een bedrag van activa; voor een bedrag van passiva. NV Avenhorn verwerft alle aandelen in het kapitaal van NV Berkhout. Hoe wordt de situatie die zich in deze opgave voordoet, genoemd? Stel direct na de afsplitsing zowel de balans van NV Avenhorn als de balans van NV Berkhout samen. Opgave In deze opgave komen in verband met een splitsing de volgende vennootschappen ter sprake: NV Abbenes, NV Benthuizen en NV Midwoud. NV Abbenes NV Abbenes splitst zich. Vlak voor de splitsing (afsplitsing) ziet de balans van NV Abbenes er als volgt uit: Balans NV Abbenes vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden Een gedeelte van het vermogen van NV Abbenes gaat onder algemene titel over op NV Benthuizen. Het betreft: voor een bedrag van activa; voor een bedrag van passiva. 99 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

9 NV Benthuizen De balans van NV Benhuizen vlak voor de afsplitsing van NV Abbenes ziet er als volgt uit: Balans NV Benthuizen vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden NV Midwoud NV Midwoud is een groepsmaatschappij van NV Benthuizen en verschaft het gehele geplaatste kapitaal van NV Benthuizen. De balans van NV Midwoud vlak voor de afsplitsing van NV Abbenes ziet er als volgt uit: Balans NV Midwoud vlak voor afsplitsing Activa Eigen vermogen Schulden In de splitsingsakte is bepaald dat de aandeelhouders van NV Abbenes ook aandeelhouders worden van NV Midwoud. Hoe wordt de situatie die zich in deze opgave voordoet, genoemd? Stel direct na de afsplitsing samen: 1 de balans van NV Abbenes; 2 de balans van NV Benthuizen; 3 de balans van NV Midwoud. Opgave NV Amstel en NV Bergoever zijn min of meer gelijkwaardige partijen. Zij gaan met ingang van 1 augustus een vorm van samenwerking aan waarbij sprake is van een samensmelting van belangen. Ten behoeve van de samenvoeging wordt een nieuwe rechtspersoon opgericht: NV Clinge. De balans per 31 juli van NV Amstel en de balans per 31 juli van NV Bergoever zijn als volgt: Balans NV Amstel per 31 juli Activa Geplaatst kapitaal Reserves (inclusief winst) Eigen vermogen Voorzieningen Schulden Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

10 Balans NV Bergoever per 31 juli Activa Geplaatst kapitaal Reserves (inclusief winst) Eigen vermogen Voorzieningen Schulden NV Amstel en NV Bergoever passen uniforme waarderingsgrondslagen toe. NB: De vragen gelden voor elk van de drie gevallen hierna. Journaliseer voor NV Clinge de verwerving (uit hoofde van de samensmelting van belangen). Stel de balans van NV Clinge direct na de verwerving samen. Geval A NV Clinge verwerft alle aandelen in het kapitaal van NV Amstel en alle aandelen in het kapitaal van NV Bergoever tegen uitgifte van nominaal nieuwe aandelen NV Clinge; nominaal voor de aandelen NV Amstel en nominaal voor de aandelen NV Bergoever. Geval B NV Clinge verwerft alle activa en passiva van NV Amstel en alle activa en passiva van NV Bergoever tegen uitgifte van nominaal nieuwe aandelen NV Clinge; nominaal voor de activa en passiva van NV Amstel en nominaal voor de activa en passiva van NV Bergoever. Geval C NV Clinge verwerft door een juridische fusie de activa en passiva van NV Amstel en de activa en passiva van NV Bergoever. Er worden aan de (ex-)aandeelhouders van NV Amstel voor nominaal nieuw aandelen NV Clinge uitgegeven en aan de (ex-)aandeelhouders van NV Bergoever voor nominaal Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

11 Bedrijfscombinaties en administratie

11 Bedrijfscombinaties en administratie 11.1 Een overneming kan worden geëffectueerd door: een aandelentransactie; een activa/passivatransactie; een juridische fusie; een splitsing; een afsplitsing. 11.2 a 1 NV A verwerft alle activa en passiva

Nadere informatie

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen 8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen Opgave 8.4* NV Den Ilp bezit 100% van de aandelen in BV Edam en 50% van de aandelen in BV Twisk. De overige aandelen in BV Twisk zijn in handen van BV Winkel.

Nadere informatie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan 3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan Opgave 3.5 Een rechtspersoon heeft een 30%-deelneming. De deelneming wordt gewaardeerd tegen geherwaardeerde verkrijgingsprijs

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2011. Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM

JAARRAPPORT 2011. Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM JAARRAPPORT 2011 Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM Vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders d.d. 30 mei 2012. INHOUD 1 INLEIDING 2 JAARREKENING 3 OVERIGE

Nadere informatie

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid * 8.2 Ten behoeve van de heffing van de vennootschapsbelasting kan een moedermaatschappij met haar dochtermaatschappij(en) waarin zij een belang heeft van ten minste 95% op verzoek worden samengevoegd

Nadere informatie

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen 6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen Opgave 6.4* M verwerft op 1 juli een 80%-deelneming in D. De deelneming wordt (door M) gewaardeerd tegen nettovermogenswaarde. Het eigen vermogen van

Nadere informatie

9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening

9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening 9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening Opgave 9.4* A heeft diverse deelnemingen. Twee ervan, te weten de deelneming in B en de deelneming

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening Voortgezette Studie Boekhouden 10.1 a Transacties in vreemde valuta s zijn transacties die leiden tot het ontstaan respectievelijk tenietgaan van in vreemde valuta s luidende vorderingen of schulden dan

Nadere informatie

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen 5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen Opgave 5.2* M heeft sedert enkele jaren een tegen nettovermogenswaarde gewaardeerde 100%-deelneming D. De volgende gegevens worden verstrekt: 1 Balans per

Nadere informatie

12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht

12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht 12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht Opgave 12.3* A bezit een aantal deelnemingen. De deelnemingen worden tegen nettovermogenswaarde gewaardeerd. Op 1 juli 2012 verwerft A tegen betaling per bank van 400.000

Nadere informatie

Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening

Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening 12 Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening 1201 a 1 Een NV/BV heeft een deelneming in een andere NV/BV, indien wordt voldaan aan de volgende drie voorwaarden: 1 er moet sprake zijn van

Nadere informatie

Voorstel tot fusie NN Paraplufonds 1 N.V. en Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds N.V.

Voorstel tot fusie NN Paraplufonds 1 N.V. en Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds N.V. Voorstel tot fusie NN Paraplufonds 1 N.V. en Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds N.V. De ondergetekende: NN Investment Partners B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair

Nadere informatie

Examen AA. Financial Accounting 2 / EV2

Examen AA. Financial Accounting 2 / EV2 Examen AA Financial Accounting 2 / EV2 DATUM: 9 januari 2018 TIJD: 13.30 15.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 3 opgaven van 6 pagina s inclusief voorblad. Controleer of dit examen compleet

Nadere informatie

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw NV

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw NV Halfjaarverslag 2010 Brand New Day Vermogensopbouw NV Inhoud Halfjaarverslag Balans per 30 juni 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode 1 januari 2010 tot en met 30 juni 2010 3 Toelichting op

Nadere informatie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie 3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan 3.1 a Geval A 0.. Deelneming 800.000 aan 1.. Bank 800.000 Geval B 0.. Deelneming 800.000 aan 0.. Aandelen in portefeuille 500.000

Nadere informatie

2009 -- Bedrijfsadministratie - GBE3.2 (FE) - Deel 2

2009 -- Bedrijfsadministratie - GBE3.2 (FE) - Deel 2 GBE3.2 (FE) les 4 programma Wat is een fusie Bedrijfsoverdracht en bedrijfsfusie Bedrijfsfusie Juridische fusie Een fusie is het samengaan van twee meer ondernemingen die daarna als economische eenheid

Nadere informatie

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 6.1 a 1 De post Belangen van derden in de geconsolideerde balans stelt voor het aandeel van derden in het eigen vermogen van de geconsolideerde onderneming. 2 Tussen het

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 30 juni 2012 3 - Winst- en verliesrekening over eerste halfjaar 2012 4 - Toelichting Algemeen en Waarderingsgrondslagen 5 - Toelichting op de Balans en Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investering in machines / 350 Desinvestering in machines 65 Aandeel in winst C / 20 Aandeel in dividend C 30

Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investering in machines / 350 Desinvestering in machines 65 Aandeel in winst C / 20 Aandeel in dividend C 30 Voortgezette Studie Boekhouden 12.1 a De functie van het kasstroomoverzicht is een bijdrage leveren aan de beoordeling door gebruikers van het vermogen van de onderneming om geldmiddelen en kasequivalenten

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 30 juni 2010 3 - Winst- en verliesrekening over eerste halfjaar 2010 4 - Toelichting Algemeen en Waarderingsgrondslagen 5 - Toelichting op de Balans en Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen 5.1 a Balans van M ( 1.000) Goodwill 80 Geplaatst kapitaal 5 Deelneming B - 300 Algemene reserve - 340 Overige activa - 370 Resultaat lopend boekjaar - 35 Eigen vermogen 600 Schulden - 150 750 750 b Goodwill

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 30 juni 2014 3 - Winst- en Verliesrekening over eerste halfjaar 2014 4 - Toelichting 5 - Overige gegevens 10-2 - Balans per 30 juni 2014 in euro s 30-06-2014 30-06-2013

Nadere informatie

De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 8 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 15 open vragen (maximaal 70 punten) - een

Nadere informatie

Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven. Controleer of alle documenten aanwezig zijn.

Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven. Controleer of alle documenten aanwezig zijn. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 24 JUNI 2015 9.00 UUR 12:30 UUR Belangrijke informatie Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven Controleer

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening 10.1 a Transacties in vreemde valuta s zijn transacties die leiden tot het ontstaan respectievelijk tenietgaan van in vreemde valuta s luidende vorderingen of schulden dan wel leiden tot het verkrijgen

Nadere informatie

Examen AA. Financial Accounting 2 / Externe Verslaggeving 2

Examen AA. Financial Accounting 2 / Externe Verslaggeving 2 Examen AA Financial Accounting 2 / Externe Verslaggeving 2 DATUM: 9 januari 2019 TIJD: 13.30 15.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 3 opgaven en 5 pagina s inclusief voorblad. Controleer

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2007 Balans per 31 december 2007 4 Winst- en verliesrekening over 2007 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Xior Group NL B.V. te Antwerpen

Xior Group NL B.V. te Antwerpen Xior Group NL B.V. te Antwerpen Publicatierapport over de periode 1 oktober 2015 tot en met 10 december 2015 Opmerking: De vennootschap is per 11 december 2015 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior

Nadere informatie

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011 Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2011

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.

Nadere informatie

Externe Verslaggeving II

Externe Verslaggeving II Examen AA Externe Verslaggeving II DATUM: 05 januari 2016 TIJD: 13.30 16.30 uur Dit examen is bestemd voor studenten van de NBA Beroepsopleiding AA. Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 3 opgaven

Nadere informatie

Interim Jaarrekening 2016

Interim Jaarrekening 2016 Interim Jaarrekening 2016 BrightPensioen Coöperatief U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: 65983351 Rapport inzake de interim jaarrekening december 2016 Inhoudsopgave JAARREKENING 2016

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

11 Kasstroomoverzicht

11 Kasstroomoverzicht 11.2 Van de nv Bergsma worden de volgende gegevens verstrekt. Balansen ultimo ( 1.000): Terreinen 120 120 Geplaatst kapitaal 600 600 Gebouwen - 575-530 Algemene reserve - 525-570 Machines - 430-450 Eigen

Nadere informatie

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014 DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Fiscale positie 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening 10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening Opgave 10.5 B is op 1 januari 2000 opgericht. A neemt vanaf de oprichting voor 80% deel in B. De deelneming wordt (door A) gewaardeerd

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst

Nadere informatie

Vormen van samenwerking tussen ondernemingen

Vormen van samenwerking tussen ondernemingen 19 hoofdstuk Vormen van samenwerking tussen ondernemingen 19.1 B 19.2 B 19.3 D 19.4 D 19.5 A 19.6 B 19.7 C 19.8 A 19.9 D 19.10 D A 100.000 (25 23) = 300.000 19.11 D D 9.000.000 8.000.000 = 1.000.000 19.12

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV JAARREKENING 2014 thuis HOLDING BV INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING 4 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 5 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 7 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 8 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2015 3 Winst en Verliesrekening over eerste halfjaar 2015 4 Toelichting 5 Overige informatie 9 2 Balans per 30 juni 2015 in euro s 30062015 30062014 Activa Vlottende

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV JAARREKENING 2014 thuis VASTGOED BV Inhoudsopgave 1. DOELSTELLING 5 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 8 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 9 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 31 december 2012 voor resultaatbestemming 3 - Winst- en verliesrekening over 2012 4 - Toelichting Algemeen en Waarderingsgrondslagen 5 - Toelichting op de Balans en Winst-

Nadere informatie

Rapport aan CBL Vennootschap B.V. inzake de jaarrekening 2016

Rapport aan CBL Vennootschap B.V. inzake de jaarrekening 2016 Rapport aan CBL Vennootschap B.V. inzake de jaarrekening Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarrekening Aanvullende speci caties Totaal aantal pagina's van de jaarstukken: 14 Jaarstukken Jaarrekening van CBL Vennootschap

Nadere informatie

Examen Accountancypraktijk voor gevorderden najaar 2010

Examen Accountancypraktijk voor gevorderden najaar 2010 Examen Accountancypraktijk voor gevorderden => Beschikbare tijd: 3 uur => Gebruik van een rekenmachine is toegestaan, gebruik van de syllabus of andere literatuur is niet toegestaan => Specificeer de uitwerkingen

Nadere informatie

Halfjaarverslag 2012 Mn Services Fondsenbeheer B.V.

Halfjaarverslag 2012 Mn Services Fondsenbeheer B.V. Halfjaarverslag 2012 Mn Services Fondsenbeheer B.V. Inhoud Directie en functionarissen per 30 juni 2012 3 Halfjaarverslag Balans per 30 juni 2012 4 Winst- en Verliesrekening per 30 juni 2012 5 Algemene

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 31 december 2010 na resultaatbestemming 3 - Winst- en verliesrekening over 2010 4 - Toelichting Algemeen en Waarderingsgrondslagen 5 - Toelichting op de Balans en Winst-

Nadere informatie

IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. HALFJAARVERSLAG 2007. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA Amstelveen Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090

IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. HALFJAARVERSLAG 2007. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA Amstelveen Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. HALFJAARVERSLAG 2007 Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA Amstelveen Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 INHOUDSOPGAVE Vennootschappelijke Balans 3 Vennootschappelijke Winst-

Nadere informatie

9 Toelichting op de enkelvoudige winst- en verliesrekening en balans (voor winstbestemming)

9 Toelichting op de enkelvoudige winst- en verliesrekening en balans (voor winstbestemming) 9 Toelichting op de enkelvoudige winst- en verliesrekening en balans (voor winstbestemming) 9.1 Algemeen 9.1.1 Grondslagen voor het opstellen van de enkelvoudige jaarrekening De enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

Publicatiegegevens 2008

Publicatiegegevens 2008 Publicatiegegevens 2008 Dossiernummer 34264727 Keizersgracht 410 1016 GC Amsterdam Tel: 020-531 21 21 Fax: 020-531 21 95 Inhoud Balans per 31 december 2008 3 Toelichting op de balans 4 en 5 Keijser Capital

Nadere informatie

Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008. TlCustody

Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008. TlCustody Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008 TlCustody Inhoud 3 Directieverslag Jaarrekening 2008 4 Balans per 31 december 2008 5 Winst- en verliesrekening over 2008 6 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten

Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten Inhoudsopgave pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2010 2 Algemene toelichting 3 Grondslagen voor de waardering van activa en passiva 4 Grondslagen

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en verliesrekening over 2012 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2014 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 21 mei 2015 Jaarstukken 2014 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 21 mei 2015 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2016 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 30 maart 2017 Jaarstukken 2016 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 6 april 2017 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening over 2013 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 64108503 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Nadere informatie

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving:

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: Jaarrekening BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: 60880651 Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave JAARREKENING 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 3 WINST- EN

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa Handelsdebiteuren 1.624

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 1 juli 2010 7 juli 2010 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 1 juli 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode

Nadere informatie

Als bij een vraag een x-aantal antwoorden wordt gevraagd, wordt alleen het eerste x-aantal antwoorden meegenomen in de beoordeling.

Als bij een vraag een x-aantal antwoorden wordt gevraagd, wordt alleen het eerste x-aantal antwoorden meegenomen in de beoordeling. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING DONDERDAG 8 OKTOBER 2015 14.45-17.15 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 10 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer

Nadere informatie

LANDELIJK EXAMEN EXTERNE VERSLAGGEVING. Samenstellers : Redactiecommissie Externe verslaggeving Datum : 18 januari

LANDELIJK EXAMEN EXTERNE VERSLAGGEVING. Samenstellers : Redactiecommissie Externe verslaggeving Datum : 18 januari Overlegorgaan van HBO-scholen met een accountancy-opleiding Voorzitter Landelijke examens Post-hbo LANDELIJK EXAMEN EXTERNE VERSLAGGEVING Samenstellers : Redactiecommissie Externe verslaggeving Datum :

Nadere informatie

Gegevens belastingplichtige. Naam. Adres Postcode Plaats Telefoon. Inspectienaam Boekjaar van.. t/m

Gegevens belastingplichtige. Naam. Adres Postcode Plaats Telefoon. Inspectienaam Boekjaar van.. t/m Gegevens belastingplichtige Naam Adres Postcode Plaats Telefoon Inspectienaam Boekjaar van.. t/m Regeling functionele valuta van toepassing dit boekjaar? Ingangsdatum Valutacode Factor Koers Vpb aangifte

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2011 25 augustus 2011 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2011 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Waardering van deelnemingen

Waardering van deelnemingen GBE3.2 (FE) les 1 programma Begrippen Waardering van deelnemingen Begrippen Waardering deelnemingen Vier begrippen 1. Deelneming 2. Dochtermaatschappij 3. Groepsmaatschappij 4. Rechtspersoon waarover...

Nadere informatie

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG 11 3542CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Woerden, dossiernummer 24396392. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 14 augustus

Nadere informatie

IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. JAARREKENING 2006. Polarisavenue 85 - Postbus 2007-2130 GE Hoofddorp Telefoon 023-5685800 - Fax 023-5685806

IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. JAARREKENING 2006. Polarisavenue 85 - Postbus 2007-2130 GE Hoofddorp Telefoon 023-5685800 - Fax 023-5685806 IBUS ASSET MANAGEMENT UK B.V. JAARREKENING 2006 Polarisavenue 85 - Postbus 2007-2130 GE Hoofddorp Telefoon 023-5685800 - Fax 023-5685806 INHOUDSOPGAVE Vennootschappelijke Balans 3 Vennootschappelijke Winst-

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Mei 2017 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 6 Inhoud Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam. Halfjaarcijfers 2014

Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam. Halfjaarcijfers 2014 Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam Halfjaarcijfers 2014 Inhoudsopgave Blad Halfjaarcijfers 2014 Balans per 30 juni 2014 3 Winst- en Verliesrekening 4 Waarderingsgrondslagen 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2014 3 Winst- en verliesrekening 2014 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 11 Statutaire regeling

Nadere informatie

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 8.1 a De gezamenlijke onderneming wordt ook wel samenwerkingsverband of joint venture genoemd. b c Gewoonlijk wordt een deelneming in een samenwerkingsverband gewaardeerd

Nadere informatie

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Pagina 1 van 12 INHOUD Pagina Directieverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening 2013 5 Toelichting algemeen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

Finles N.V. Halfjaarverslag 2013

Finles N.V. Halfjaarverslag 2013 Finles N.V. Halfjaarverslag 2013 1. Algemene informatie Directie De directie van Finles N.V. wordt gevoerd door: Drs. J.A.M. van der Holst R.J. van Kuijk J.P.P.A. van Oudvorst RA Vestigingsplaats Finles

Nadere informatie

STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10 TE EINDHOVEN. Rapport inzake jaarstukken 2014/ september 2016

STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10 TE EINDHOVEN. Rapport inzake jaarstukken 2014/ september 2016 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10 TE EINDHOVEN Rapport inzake jaarstukken 2014/2015 28 september 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG Algemeen 4 Fiscale positie 5 JAARREKENING Balans per 31 december

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2012 28 augustus 2012 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2012 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda 26 juni 2019 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 7 Inhoud Balans per 31 december 2017 en staat van baten en lasten

Nadere informatie

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017 PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT per 15 december 2017 Opmerking: De vennootschap is per 15 december 2017 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior

Nadere informatie

5 Passieve belastinglatenties

5 Passieve belastinglatenties 5.4 Zaandam BV koopt op 1 januari 2000 een gebouw voor 4.000.000. De afschrijving geschiedt volgens de lineaire methode met gelijke bedragen per jaar. De afschrijvingsduur is 50 jaar, waarbij een restwaarde

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013

HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013 HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013 Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM INHOUD 1 INLEIDING 1 1.1 Algemeen 1 1.2 Doelstelling 1 1.3 Directie 1 1.4 Wft-vergunning 1 2 HALFJAARCIJFERS

Nadere informatie

Rapport aan CSV Amsterdam B.V. inzake de jaarrekening 2016

Rapport aan CSV Amsterdam B.V. inzake de jaarrekening 2016 Rapport aan CSV Amsterdam B.V. inzake de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarrekening Aanvullende speci caties Totaal aantal pagina's van de jaarstukken: 12 Jaarstukken Jaarrekening 2016 van

Nadere informatie

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013 IBUS Fondsen Beheer B.V. INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 5 Winst- en verliesrekening over 2013 6 Kasstroomoverzicht 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 11 TE EINDHOVEN. Rapport inzake jaarstukken september 2016

STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 11 TE EINDHOVEN. Rapport inzake jaarstukken september 2016 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 11 TE EINDHOVEN Rapport inzake jaarstukken 2015 28 september 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG Algemeen 4 Fiscale positie 5 JAARREKENING Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2015...

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Ondernemingsrecht

Hoofdstuk 5 Ondernemingsrecht Hoofdstuk 5 Ondernemingsrecht Paragraaf 5.1 1. Ondernemingsrecht a. Wat is economisch en juridisch gezien het verschil in benadering bij de diverse ondernemersvormen? b. Waartoe dient het ondernemingsrecht?

Nadere informatie

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 6410.9879 Vastgesteld door de Algemene Vergadering

Nadere informatie

Rotterdams Vastgoedfonds I CV. Halfjaarcijfers 2010

Rotterdams Vastgoedfonds I CV. Halfjaarcijfers 2010 Halfjaarcijfers 2010 INHOUD Blad Balans per 30 juni 2010 3 Winst- en verliesrekening over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 4 Kasstroomoverzicht over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010

Nadere informatie

Renpart Vastgoed Management B.V. PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG

Renpart Vastgoed Management B.V. PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG BALANS (opgemaakt voor resultaatbestemming, bedragen in euro) ACTIVA 31 december 2007 31 december 2006 VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving:

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: Jaarrekening BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: 60880651 Rapport inzake de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave JAARREKENING 2016 3 BALANS 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG AUGUSTUS 2016 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM

HALFJAARVERSLAG AUGUSTUS 2016 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM HALFJAARVERSLAG 2016 2 AUGUSTUS 2016 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 3 Fiscale positie 4 JAARREKENING 5 A. Balans per 30 juni 2016 6 B. Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG JULI 2015 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM

HALFJAARVERSLAG JULI 2015 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM HALFJAARVERSLAG 2015 29 JULI 2015 MONOLITH INVESTMENT MANAGEMENT B.V. AMSTERDAM Inhoudsopgave ALGEMEEN 3 Fiscale positie 4 JAARREKENING 5 A. Balans per 30 juni 2015 6 B. Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V.

Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. Het jaarverslag 2012 is vastgesteld op de algemene vergadering van aandeelhouders van 8 april 2013 Inhoud Verkorte balans en toelichting 1.

Nadere informatie

Wijs & Van Oostveen Fund Management B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de periode 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016

Wijs & Van Oostveen Fund Management B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de periode 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016 Wijs & Van Oostveen Fund Management B.V. Rapport inzake de periode 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 30 juni 2016 2 Winst-en-verliesrekening over de periode

Nadere informatie

7 Integrale consolidatie van middellijke deelnemingen

7 Integrale consolidatie van middellijke deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 7.1 a De relatieve zeggenschap van M in K is 80% (10% + 70%). b Het relatieve kapitaalbelang van M in K is 52% (10% + 60% 70%). 7.2 Kernconsolidatie: consolidatie van de

Nadere informatie

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V.

Jaarrekening 2010. ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Jaarrekening ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Inhoudsopgave Bestuursverslag... 3 Balans per 31 december....4 Winst- en verliesrekening over... 5 Toelichting tot de beperkte balans per 31 december...

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. N.V. Dico International

Halfjaarbericht 2015. N.V. Dico International Halfjaarbericht 2015 N.V. Dico International Inhoud Jaarverslag Directieverslag N.V. Dico International Verkorte halfjaarcijfers 2015 1. Verkort overzicht financiële positie per 30 juni 2015 2. Verkort

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie