Hutspot Amsterdam, winnaar in de categorie MarketingLaunch De plek waar creatief talent kan laten zien wat ze kan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hutspot Amsterdam, winnaar in de categorie MarketingLaunch De plek waar creatief talent kan laten zien wat ze kan."

Transcriptie

1 JURYRAPPORTEN 2013

2 Hutspot Amsterdam, winnaar in de categorie MarketingLaunch De plek waar creatief talent kan laten zien wat ze kan. Hutspot Amsterdam toont aan dat het wel degelijk mogelijk is om in economisch barre tijden met een nieuwe, succesvolle retailformule te komen. Hutspot Amsterdam laat zien dat innovatie in retail nog steeds kan én werkt. Binnen een jaar al, heeft Hutspot Amsterdam door een geheel eigen visie en stijl een renderend bedrijf neergezet. Hutspot Amsterdam is hip en happening voor zowel leverancier als afnemer. Zij zit boven op de trends en biedt creatieve ontwerpers van o.a. kleding, meubels en accessoires een trots podium. Hierdoor wordt een ongekend productpotentieel tentoongespreid, die bij de designers afzonderlijk nauwelijks tot zijn recht kwam. De combinatie van winkel, café en barbershop biedt het publiek een unieke beleving, waar de creatieve geesten - soms letterlijk op een podium aan bezoekers hun producten aanprijzen. Na de eerste maand werd er bij Hutspot Amsterdam al winst gemaakt en er is geen ontwerper die hier niet iets heeft verkocht. De gecreëerde afzetmarkt voor de ontwerpers, levert ook zelf weer werkgelegenheid op. Onlangs ging de tweede vestiging open. Vernieuwend is de tweezijdig ondernemende aanpak, het vasthouden aan authenticiteit en de strenge, hoogstpersoonlijke selectie van het aanbod door de oprichters. Onderdeel van het concept is de consequent doorgevoerde productcommunicatie in een ongeëvenaarde mix van digitale presentatie en offline store-only verkoop. Internet is hier doorleidkanaal, waarbij de behoefte veelal online gewekt wordt en offline vervuld wordt. Een keerpunt in de trend van de winkel-ontvluchtende-consument. Zal Hutspot Amsterdam met deze aanpak de wereld veroveren met winkels in andere steden en daardoor andere retailers inspireren? En hierbij de hearts and minds van online shoppers weer terugwinnen? En passant ook de bijbehorende vastgoedsector in de binnensteden opschudden; van winkel- naar belevingsruimtes. Waarbij internet weer een dienende rol krijgt, en de winkelstraat de leiding weer terugpakt. Een mooi vergezicht.

3 Peerby, finalist in de categorie MarketingLaunch Lenen van je buren is goed voor jezelf, de buurt en de planeet. Peerby is een online platform waarmee je spullen leent van mensen uit de buurt. Eén van de start ups in de wereldwijde trend waarbij delen het nieuwe hebben is. Bij Peerby gaat alles om de ervaring en het delen, en zo wordt ook de marketing aangepakt. Peer-to-peer. De hyperlokale focus, mede mogelijk gemaakt door de huidige technologie maakt Peerby een voorloper en unieke speler passend in de circular economy. Alhoewel het overbrengen van ervaringen tussen de deelnemers onderdeel is van de marketingaanpak, ziet de jury niet in alle opzichten een optimaal gebruik van innovatie in marketing en branding. Daarnaast zijn er kanttekeningen te plaatsen bij de houdbaarheid van het (eenvoudig kopieerbare) business model, waarbij tot op heden geen van de gebruikers een vergoeding betaalt. Idee, uitvoering en invullen van de behoefte aan gebruik in plaats van bezit maken Peerby een terechte finalist.

4 Waka Waka, finalist in de categorie MarketingLaunch Brengt meer licht bij families in probleemlanden. WAKA WAKA heeft een briljant vernieuwend en duurzaam product: de Solar Powered lamp en telefoonlader, gecombineerd met een bestaand buy one, give one verkoopconcept, overgewaaid vanuit de VS. Door middel van het betrekken van een aantal internationale klinkende namen heeft WAKA WAKA in korte tijd naam en faam gemaakt. Naast een slimme manier van succesvolle crowdfunding, heeft deze aanpak van WAKA WAKA een brand gemaakt. De duale doelgroep van rijke westerse consument en de minder bedeelde consument in opkomende markten, die structureel off-grid zijn maakt WAKA WAKA bijzonder in zijn ideële soort. Marketing, branding en impact zijn geslaagd, zij het dat de medewerking van een aantal grote partners daarbij een grote rol speelt. Niet echt uniek qua aanpak, maar als businessmodel wel onderscheidend en veelbelovend voor de ontwikkelingssamenwerking van de toekomst. Een, met name door de methode van vermarkten (kopen en weggeven) en de goede partnerships, een veelbelovende en succesvolle marketing launch.

5 Tony s Chocolonely, winnaar in de categorie MarketingNext Op weg naar 100% slaafvrij door het maken van de aller-lekkerste chocolade ter wereld. Tony s Chocolonely heeft laten zien dat het met een heldere why, een fikse dosis creativiteit en stevig doorzettingsvermogen in een moeilijke markt toch succesvol kan zijn. Met smaakvolle Fair Trade chocolade en een heldere visie 100% slaafvrije chocolade in de gehele industrie heeft Tony s Chocolonely een unieke propositie ontwikkeld die heeft geleid tot een sterke groei en een onderscheidende marktpositie. Door een consistente en inspirerende marketingaanpak is er sprake van een duidelijke merkbeleving die appelleert aan de maatschappelijke trend om goed te willen doen. Toenemende herkenbaarheid van de producten en hun boodschap, brede verkrijgbaarheid en blijvende productvernieuwing zijn het resultaat. Er is hard gewerkt aan verbreding van het assortiment met nieuwe smaken, de jaarlijkse ontwikkeling van limited editions en verschillende verpakkingen in diverse soorten en maten. Daarnaast is de verkrijgbaarheid van de producten sterk uitgebreid bij retailers, cadeauwinkels en met Tiny Tony s in restaurants. Tony s Chocolonely maakt op een slimme en authentieke manier gebruik van storytelling. Ook structurele inzet van contentmarketing draagt bij aan het verder uitdragen van de boodschap en merkbeleving. Door de organisatie van Tony s Fair, het vrijwillig gepubliceerde jaarfairslag en aanwezigheid op events wordt verder invulling gegeven aan zichtbaarheid en geloofwaardigheid. Tien procent van de nettowinst of 1% van de netto-omzet (het grootste bedrag) wordt direct weer geïnvesteerd in de Chocolonely Foundation. En met de ontwikkeling van de Tony's Chocolonely Code (waarin alle voorwaarden staan waaraan ingrediënten moeten voldoen en hoe met mensen en de planeet worden omgaan), is een goed begin gemaakt om de geloofwaardigheid en uitwerking van de missie te garanderen. Met 'crazy about chocolate' en 'serious about people' is Tony s Chocolonely vastbesloten om de wereld van chocolade te veranderen en anderen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Tony s Chocolonely was bij oprichting in 2005 de eerste Fair Trade gecertificeerde chocolade. Inmiddels is dit vrijwel de standaard. Toch is er volgens Tony s Chocolonely nog veel te verbeteren. De jury is van mening dat Tony s Chocolonely een inspirerende, consistente en smaakvolle route verkiest, die een NIMA Award waard is.

6 Amsterdam Dance Event, finalist in de categorie MarketingNext Het Amsterdam Dance Event groeit exponentieel, is uniek in zijn soort en heeft een innovatief marketingbeleid. Amsterdam Dance Event heeft sinds haar première in 1996 een enorme bekendheid verworven, zowel nationaal als internationaal. Het huisvest anno 2013 vijf dagen de hoofdconferentie en 6 subconferenties en er vinden 300 activiteiten plaats op meer dan 100 locaties. Er kwamen dan ook bezoekers van 75 nationaliteiten. En dat is bereikt met slechts 2 FTE en 2 stagiaires! De jury meent dat in beide gevallen ADE een unieke prestatie heeft geleverd. We durven te zeggen dat zonder ADE de Nederlandse dance scene niet van ooit het buitenbeentje tot inmiddels het paradepaardje van de Nederlandse Creatieve Industrie was geworden. Een speciale vermelding geeft de jury wegens de bijzondere en sobere huisstijl van ADE, dat positief afsteekt tegen wat gebruikelijk is in dance, muziek en festival.

7 CitizenM, finalist in de categorie MarketingNext Every hotel is a benchmark for the next hotel. CitizenM is een uniek concept in een zwaar verzadigde hotelmarkt. De jury vindt dat zij een nieuw luxe-ervaring bieden die erg onderscheidend is. Een inspirerende omgeving waar je je direct thuis voelt, gecombineerd met efficiënte bedrijfsvoering. En dat tegen een betaalbare prijs. Afgelopen jaar hebben zij laten zien dat zij een next level hebben bereikt en aantoonbaar succes boeken. Er zijn verschillende nieuwe hotels geopend (ook internationaal), ze hebben 98% bezettingsgraad en 50% directe boekingen. Er wordt continue ingespeeld op de behoefte van de doelgroep, the mobile citizen. Hierdoor is men in staat om echte fans te creëren. Ook de relevante content strategy draagt hieraan bij.

8 DSM, winnaar in de categorie MarketingCompany A company that brings innovation and sustainability. De turnaround van chemische reus naar een Specialised Company dat techniek naar value propositions vertaalt binnen de domeinen health, nutrition en materials, is bewezen succesvol gebleken. Weinig bedrijven durven zo n grote omslag aan. Door een goede segmentatie van markten lukt het DSM om de grote diversiteit aan producten optimaal te matchen met de behoeften van (eind)klanten. Daarnaast toont DSM al jaren mooie resultaten: de winst is verdubbeld in de afgelopen vijf jaar. Achttien procent van de omzet komt uit producten die de afgelopen vijf jaar op de markt zijn gebracht. Daarmee bevestigt DSM de innovatiekracht van het bedrijf. Een voorbeeld is de sterkste vezel ter wereld; Dyneema. DSM heeft als purpose: to create brighter lives for people today and generations to come. Het bedrijf wil werken naar een betere wereld en neemt daar ook de verantwoordelijkheid in. De innovatiepijplijn bestaat voor meer dan 80% uit ECO+ producten met een significant lagere ecologische afdruk dan normale producten. CEO Feike Sijbesma: Hoe kunnen we onszelf ooit succesvol noemen in een wereld die faalt. In dat kader werkt DSM met het World Food Program samen, alsmede met lokale NGO s zoals Natuurmonumenten. De manier waarop DSM marketing heeft omarmd is indrukwekkend. Klanten worden vanaf de start van de ontwikkeling betrokken. Hiertoe is het aantal strategische samenwerkingen met klanten enorm toegenomen. De eindconsument wordt als uitgangspunt genomen. Middels de Truth, Need and Friction-methode worden technologieën anders ingezet en worden er relevante waardeproposities ontwikkeld. Marketeers worden intensief getraind. Best practices en kennis wereldwijd gedeeld. Als extra opmerking wil de jury laten weten dat DSM in staat is geweest om de grote afstand tussen B2B en B2C marketing te verkleinen. De mate van professionaliteit is indrukwekkend en een voorbeeld voor anderen.

9 Bol.com, finalist in de categorie MarketingCompany Wat de koper ook zoekt, hij weet dat hij het kan vinden op bol.com. Bij Bol.com is de klant de belangrijkste reden voor medewerkers om naar het werk te gaan. Een tevreden klant, daar doen zij het voor. Een NPS van boven de 50 en een voor de online retailcategorie bovengemiddelde omzetgroei zijn bewijzen hiervan. De missie van Bol.com is om de beste winkel te zijn door op een uitstekende manier vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Voor 2013 betekende dit concreet dat zij: Maximaal aansluiten bij de persoonlijke behoefte van de klant door aanbiedingen te doen die perfect aansluiten bij eerdere aankopen. Bovendien heeft men nieuwe themawinkels geopend als Lentekriebels, Dierenspeciaalzaak en Wonen. Maximale keuze biedt in product, prijs, vorm en beschikbaarheid. Zo biedt men het assortiment van anderen aan via Plaza, kan men betalen met airmiles en de producten ophalen bij 700 AH afhaalpunten om de hoek. Altijd en overal toegankelijk en aanwezig, daar waar vraag ontstaat via desktop, tablet, mobiel, tv, virtuele winkel op Rotterdam CS, etc. Aandachtspunten zijn volgens de jury het blijven toevoegen van emotionele waarden aan haar dienstverlening en het bieden van voor consumenten relevante content over de domeinen waarbinnen ze haar producten verkoopt.

10 KLM, finalist in de categorie MarketingCompany De kracht van KLM schuilt in het goed op orde hebben van de kritische succesfactoren in de luchtvaart. Als blauwe zwaan en Neerlands trots is KLM ook dit jaar weer flink in beweging om de draai te maken naar een marketinggedreven organisatie. We inspire people to connect and explore new horizons. We are KLM for you. Dit concretiseert KLM door op social mediagebied wereldwijd leidend te zijn. Met 3,9 miljoen volgers is zij de grootste luchtvaartmaatschappij op Facebook. Bovendien zet zij met de belofte van een reactietijd van 1 uur voor social mediaservice het klantdenken centraal binnen de organisatie. Daarnaast weet ze de harten van mensen te veroveren met events zoals het unieke concert dat het koninklijk concertgebouw gaf aan boord op tien kilometer hoogte, het serveren van maaltijden van eigen bodem en een rondvlucht voor chronisch zieke kinderen boven Nederland. Actueel blijft ze door relevante samenwerkingen aan te gaan met Unicef, Amsterdam Dance Event en Disney. Centraal in het marketingbeleid staat het ontwikkelen van nieuwe diensten en features rondom de totale klantreis. Denk aan smart boarding en verdere uitbouw van Meet & Seat. Met als klinkend resultaat een verdere groei in omzet en passagiers. De jury staat versteld van het aantal marketinginitiatieven dat KLM neerzette dit jaar. Zij moedigt het marketingteam aan om hiermee door te gaan en de rest van de organisatie erin mee te krijgen.

boodschappen doen in de toekomst

boodschappen doen in de toekomst boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 inhoud 3 Voorwoord 5 Inleiding 6 Wat 8 Verandering Bevolkingssamenstelling 10 Time Management

Nadere informatie

Justice Innovation: waar gebeurt het en hoe moet het? Sam Muller, directeur HiiL Innovating Justice

Justice Innovation: waar gebeurt het en hoe moet het? Sam Muller, directeur HiiL Innovating Justice Justice Innovation: waar gebeurt het en hoe moet het? Sam Muller, directeur HiiL Innovating Justice Ik kom net terug uit Singapore, waar ik sprak op het Impact Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van de

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel Het Nieuwe Winkelen Hoofdbedrijfschap Detailhandel COLOFON 2 Het rapport Het Nieuwe Winkelen is een uitgave van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan deze rapportage

Nadere informatie

Leeswijzer. Hoe is dit boek opgebouwd?

Leeswijzer. Hoe is dit boek opgebouwd? Leeswijzer Hoe is dit boek opgebouwd? In hoofdstuk 1 gaan we in op de redenen waarom innovatie voor organisaties noodzakelijk is en wat de belangrijkste faalfactoren daarbij zijn. Ook leest u wat klant

Nadere informatie

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunners Scan Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunner Scan Dit is een Doe-het-Zelf questionnaire/scan die u een inzicht geeft op de vraag hoe goed u scoort op de 8

Nadere informatie

SOCIAL MOET IN DNA VAN VERZEKERAARS PROFESSIONALISEREN TOT SOCIAL BUSINESS

SOCIAL MOET IN DNA VAN VERZEKERAARS PROFESSIONALISEREN TOT SOCIAL BUSINESS SO ME Social Media Insurance Monitor van ITDS 2014 ZELF DOEN BRENGT FANS DICHTERBIJ DISTRIBUTIE VERSCHUIFT NAAR NIEUWE PARTIJEN DE STRIJD OP FACEBOOK BARST NU ECHT LOS PROFESSIONALISEREN TOT SOCIAL BUSINESS

Nadere informatie

DigitalSocietyMonitor. "Cijfers en trends over de Digitale Agenda van Nederland"

DigitalSocietyMonitor. Cijfers en trends over de Digitale Agenda van Nederland DigitalSocietyMonitor "Cijfers en trends over de Digitale Agenda van " Monitor 2014 Uitgegeven door het esociety Platform Mogelijk gemaakt door: - esociety Platform - Provincie Noord-Brabant - Digitale

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 >

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > evisie Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > Rabo evisie op online verkoop, november 2011 Visie pag. 44 t/m 51 > Cases pag. 52 t/m 53 > Colofon pag. 54 > Werk

Nadere informatie

ING Economisch Bureau Goede doelen en het bedrijfsleven. Naar meer strategische partnerships

ING Economisch Bureau Goede doelen en het bedrijfsleven. Naar meer strategische partnerships ING Economisch Bureau Goede doelen en het bedrijfsleven Naar meer strategische partnerships Colofon Auteur Edse Dantuma ING Economisch Bureau Edse.Dantuma@ing.nl Redactie Ceel Elemans ING Sectormanagement

Nadere informatie

CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN ROUNDTABLES.NL

CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN ROUNDTABLES.NL CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ROUNDTABLES.NL ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN Dit is een uitgave van Roundtables.nl Copyright 2011 E. Baidjnath Misier en G.W. Koren

Nadere informatie

Klant 4.0. Partnership Marketing. Klantgericht ondernemen in turbulente tijden. Sjors van leeuwen Indora Managementadvies

Klant 4.0. Partnership Marketing. Klantgericht ondernemen in turbulente tijden. Sjors van leeuwen Indora Managementadvies Klant 4.0 Partnership Marketing Klantgericht ondernemen in turbulente tijden Sjors van leeuwen Indora Managementadvies Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Klantgericht ondernemen in vogelvlucht... 4 2. Strategisch

Nadere informatie

Amsterdam Marketing 2013-2018

Amsterdam Marketing 2013-2018 Amsterdam Marketing 2013-2018 5 december 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Waarom? 4 Hoofdstuk 2: Citymarketing 5 2.1 Kernwaarden 6 2.2 Visie, Missie & Strategie 6 2.3 Doelgroepen 7 2.4 Verbinden

Nadere informatie

Ja ar. ver sla g. Jumbo Groep Holding B.V. jum141040_jaarverslag_2014_wiro_v2.indd 1 12-03-15 11:14

Ja ar. ver sla g. Jumbo Groep Holding B.V. jum141040_jaarverslag_2014_wiro_v2.indd 1 12-03-15 11:14 Ja ar 14 ver sla g 2014 Jumbo Groep Holding B.V. jum141040_jaarverslag_2014_wiro_v2.indd 1 12-03-15 11:14 Wij willen verwachtingen overtreffen. Iedere dag, overal, voor elke klant. Daarom bieden wij een

Nadere informatie

TOP TOPICS 2014 FMCG NEDERLAND. Een gezamenlijke studie van FNLI en GfK naar wat directieleden binnen de FMCG-branche in 2014 bezighoudt

TOP TOPICS 2014 FMCG NEDERLAND. Een gezamenlijke studie van FNLI en GfK naar wat directieleden binnen de FMCG-branche in 2014 bezighoudt TOP TOPICS 2014 FMCG NEDERLAND Een gezamenlijke studie van FNLI en GfK naar wat directieleden binnen de FMCG-branche in 2014 bezighoudt VOORWOORD Vijf jaar Top Topics: een vooruit- én terugblik Welke thema

Nadere informatie

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content Word Koning Contentmarketing In dit e-book lees je: Over hoe merken kunnen navigeren in een omgeving waarin klanten en prospects

Nadere informatie

DOSSIERS Nieuwe e-commerce cijfers Gepersonaliseerde producten Kwaliteitslabels in België Last mile levering van pakjes

DOSSIERS Nieuwe e-commerce cijfers Gepersonaliseerde producten Kwaliteitslabels in België Last mile levering van pakjes INSPIRATIE VOOR DE ONLINE ONDERNEMER Met getuigenissen van online ondernemers JAARGANG 2 - NUMMER 3 - NAJAAR 2014 DIT MAGAZINE IS EEN REALISATIE VAN INDIE GROUP WWW.ECOMMERCEXPO.BE TIPS & TRICKS Boekentips

Nadere informatie

JURYRAPPORT DUTCH INTERACTIVE AWARDS 2015

JURYRAPPORT DUTCH INTERACTIVE AWARDS 2015 DUTCH INTERACTIVE AWARDS 2015 1. TOOLS 2. ACTIVATION 3. SOCIAL & COMMUNITIES 4. CORPORATE 5. B2B & PROFESSIONAL SERVICES 6. CAMPAIGN 7. MEDIA & ENTERTAINMENT 8. SERVICE 9. BRAND 10. ECOMMERCE & OMNICHANNEL

Nadere informatie

m o m a c Marktschets - Internet op je mobiel 30 Best Practices met als onderwerpen Apps, Mobiele Sites, SMS en QR-codes

m o m a c Marktschets - Internet op je mobiel 30 Best Practices met als onderwerpen Apps, Mobiele Sites, SMS en QR-codes OMI 2 Postbus 262 2260 AG Leidschendam t +31 (0)70 419 03 09 e info@ecp-epn.nl i www.omi2.nl Powered by Jungle Minds internet professionals Weesperstraat 81 1018 VN Amsterdam t +31 (0) 20 514 14 14 e info@jungleminds.nl

Nadere informatie

Student: Daan Loohuis Stud.nr: 95253 Begeleider: Drs. A. Blootens 1 e lezer: de heer. H.H.A Van Lohuizen 2 e lezer: de heer. J.A.M.

Student: Daan Loohuis Stud.nr: 95253 Begeleider: Drs. A. Blootens 1 e lezer: de heer. H.H.A Van Lohuizen 2 e lezer: de heer. J.A.M. Identiteitsmarketing in het trendbeeld van de marketeer Instelling: SKIO, Lectoraat Identiteitsmarkting Opleidingsinstelling: Saxion Hogescholen Academie: MIM Opleiding: Commerciële Economie VT Student:

Nadere informatie

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014 2014 Beursgang Alibaba Dit rapport verstrekt diverse inzichten over Alibaba. Kom erachter of het verstandig is om Alibaba aandelen te kopen en of het winstgevend kan zijn om mee te doen met de Alibaba

Nadere informatie

Visie op Schadeverzekeringen Het ABC van Innovatie

Visie op Schadeverzekeringen Het ABC van Innovatie Visie op Schadeverzekeringen Het ABC van Innovatie September 2011 2 Het huidige businessmodel is eindig Stilstand is achteruitgang. Dit zullen veel schadeverzekeraars gedacht hebben toen zij nadachten

Nadere informatie

magazine NIEUWE KLANT = ZILVER TROUWE KLANT = GOUD DE DO'S EN DON'TS VAN KLANTBEHOUD HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD?

magazine NIEUWE KLANT = ZILVER TROUWE KLANT = GOUD DE DO'S EN DON'TS VAN KLANTBEHOUD HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD? Jaargang 3 nr.2 magazine HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD? BEZORG UW KLANT VERTROUWD GEVOEL DE ZEVEN GEBODEN VAN KLANTBEHOUD DE BOUWSTENEN VOOR EEN STEVIGE KLANTRELATIE TERUGBLIK OP DE E-COMMERCE

Nadere informatie

Sectorplan Boekhandel. Op weg naar een vitale toekomst

Sectorplan Boekhandel. Op weg naar een vitale toekomst Sectorplan Boekhandel Op weg naar een vitale toekomst Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Marktanalyse... 4 3. Arbeidsmarktanalyse... 9 4. Doelen en maatregelen... 15 5. Uitwerking van de maatregelen...

Nadere informatie

2 Consumentengedrag, cijfers en trends

2 Consumentengedrag, cijfers en trends 2 Consumentengedrag, cijfers en trends Ook bij het behandelen van het consumentengedrag richt het Handboek Online Conversie zich op het online gedrag. Dat ook hier - denk aan een crosschannelbenadering

Nadere informatie

0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl. de consument van 2015. cross channel retail

0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl. de consument van 2015. cross channel retail 0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl de consument van 2015 cross channel retail de consument van 2015 cross channel retail 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten

Nadere informatie

3/7/2014 CROWDFUNDING: EEN ALTERNATIEVE AFSTUDEERSCRIPTIE FINANCIERINGSVORM VOOR VASTGOEDONTWIKKELINGEN. C.J. Bekers Atelier Gebiedsontwikkeling

3/7/2014 CROWDFUNDING: EEN ALTERNATIEVE AFSTUDEERSCRIPTIE FINANCIERINGSVORM VOOR VASTGOEDONTWIKKELINGEN. C.J. Bekers Atelier Gebiedsontwikkeling 3/7/2014 AFSTUDEERSCRIPTIE CROWDFUNDING: EEN ALTERNATIEVE FINANCIERINGSVORM VOOR VASTGOEDONTWIKKELINGEN. C.J. Bekers Atelier Gebiedsontwikkeling Contactgegevens Gegevens student Achternaam: Voorletters

Nadere informatie

Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt

Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Het wiki-werken Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt 3 Het wiki-werken Het wiki-werken Inspiratie voor de toekomst van de arbeidsmarkt Welkom

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie