Ontwerpbesluit Watervergunning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwerpbesluit Watervergunning"

Transcriptie

1 Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontwerpbesluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg Alucol BV Neer in de gemeente Leudal Zaaknummer: Kenmerk: 2013/23431 d.d. 25 april 2013 Verzonden:

2 INHOUDSOPGAVE 1. Aanhef 3 2. Conclusie 3 3. Besluit 3 4. Ondertekening 4 5. Voorschriften 5 6. Aanvraag Algemeen Handelingen waarvoor wijziging van vergunning wordt aangevraagd 7 7. Toetsing van de aanvraag voor wijziging aan de doelstellingen van het waterbeheer Beleidsmatige overwegingen Overwegingen voor het onttrekken van grondwater Procedure Mededelingen 10 Bijlage 1: Richtlijnen putten en bemalingen 11 Zaaknummer:

3 1. Aanhef Op 6 februari 2013 is een verzoek ingekomen van Alucol BV, Soerendonck 3, 6086 BW te Neer (verder: Alucol) om vergunning op grond van artikel 6.4 van de Waterwet (Wtw) voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het productieproces voor het anodiseren van aluminium. Bij besluit van ons college d.d. 23 november 2004 beschikt Alucol over een vergunning op grond van de Grondwaterwet voor het jaarlijks onttrekken van maximaal m3 grondwater. Alucol verzoekt nu maximaal m 3 grondwater per jaar te mogen onttrekken. De productielocatie van Alucol BV is gelegen op het adres Soerendonck 5, 6086 BW te Neer, gemeente Leudal. Het verzoek is geregistreerd onder nummer 2013/7511 (WO 330). 2. Conclusie Een vergunning moet wegens artikel 6.21 van de Waterwet worden geweigerd voor zover verlening daarvan niet verenigbaar is met de doelstellingen, zoals bedoeld in artikel 2.1 van de Waterwet. Met het in de vergunning opnemen van voorschriften wordt gewaarborgd dat de te bereiken doelstellingen zoals bedoeld in artikel 2.1 van de Waterwet worden beschermd. Op grond van de overwegingen in samenhang met de vereisten die voortvloeien uit de Waterwet, de Waterverordening Limburg en het provinciale beleidskader wordt de gevraagde vergunning verleend. 3. Besluit Gelet op de bepalingen van de Waterwet, het in 2009 geactualiseerde Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) 2006 en de POL-aanvulling Provinciaal Waterplan Limburg , besluiten wij de bij besluit van 23 november 2004, nummer 03/58133, verleende vergunning en de daaraan verbonden voorschriften voor de onttrekking van grondwater aan de bodem door Alucol, zijnde: Gelet op de Grondwaterwet, artikel 14, lid 1, de Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 en het Provinciaal Omgevingsplan 2001, besluiten wij aan ALUCOL B V, Postbus 4403, te Neer, onder voorwaarden vergunning te verlenen voor het ontrekken van grondwater. Maximaal mag m 3 per jaar, m 3 per kwartaal, m 3 per maand, 950 m 3 per dag en 70 m 3 per uur worden onttrokken Het onttrokken grondwater dient te worden gebruikt ten behoeve van proceswater (koelen spoelwater) voor het anodiseren van aluminium. Het grondwater mag worden onttrokken op de percelen kadastraal bekend als gemeente Neer, sectie M, nummers 404, 327, 328, 544 en 555; Zaaknummer:

4 als volgt te wijzigen, in: Gelet op de bepalingen van de Waterwet, het in 2009 geactualiseerde Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) 2006 en de POL-aanvulling Provinciaal Waterplan Limburg , besluiten wij aan Alucol BV, Soerendonck 3, 6086 BW te Neer, onder voorwaarden vergunning te verlenen voor het ontrekken van grondwater. Maximaal mag m 3 per jaar, m 3 per kwartaal, m 3 per maand, m 3 per dag en 120 m 3 per uur worden onttrokken Het onttrokken grondwater dient te worden gebruikt ten behoeve van proceswater (koel- en spoelwater) voor het anodiseren van aluminium. Het grondwater mag worden onttrokken op de percelen kadastraal bekend als gemeente Neer, sectie M, nummers 789,792, 402, 404, 327, 328, 544, 555, 637,543, 480 en 481. aan deze de voorschriften zoals vermeld in hoofdstuk 5 met het oog op de in artikel 2.1 van de Waterwet genoemde doelstellingen te verbinden. 4. Ondertekening Gedeputeerde Staten van Limburg namens dezen, ing. E.A.P.H. Haesen clusterhoofd Water, Bodem en Natuur afdeling Vergunningen en Subsidies Zaaknummer:

5 5. Voorschriften Aan deze vergunning verbinden wij de volgende voorschriften. Gegevens over de grondwateronttrekking 1. De houder van de vergunning mag uitsluitend grondwater onttrekken uit het eerste watervoerende pakket dat gelegen is vanaf ongeveer maaiveld tot 15 meter beneden maaiveld (ongeveer 20 m +NAP tot 5 m +NAP) en uit de hieronder gelegen hydrologische basis. 2. Het specifieke grondwaterverbruik op jaarbasis mag niet groter zijn dan 0,095 m 3 /m 2 (ofwel 95 liter/m 2 ). Het 'specifiek grondwaterverbruik op jaarbasis' is de totale hoeveelheid onttrokken grondwater (in m 3 ) per jaar gedeeld door het geproduceerde oppervlak OVB (het aantal m 2 geanodiseerd aluminium). Inrichten pompputten 3. De houder van de vergunning is verplicht tot het volgende: t.a.v. pompputten a. Het daadwerkelijk inrichten van een nieuwe pompput moet gebeuren volgens de richtlijnen in bijlage 1. De aanvang van het inrichten en de diepte waarop de pompput wordt gemaakt moet uiterlijk 1 week voor de aanleg schriftelijk zijn gemeld aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen en Subsidies; b. De exacte locatie van een nieuwe pompput moet uiterlijk 1 week na het beëindigen van de boorwerkzaamheden schriftelijk zijn gemeld aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen en Subsidies; t.a.v. grondmonsters en boorbeschrijvingen c. Bij boringen voor pompput zoals bedoeld onder 2a moeten grondmonsters worden genomen en een boorbeschrijving worden gemaakt volgens de richtlijnen in bijlage 1; d. Boorbeschrijving en afwerkstaat moeten binnen 1 maand na beëindiging van de boorwerkzaamheden zijn toegezonden aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen en Subsidies. Meten en registreren 4. De houder van de vergunning is verplicht tot het volgende: t.a.v. hoeveelheid onttrokken grondwater a. Al het grondwater dat wordt onttrokken moet worden gemeten met één of meer deugdelijke watermeters; Zaaknummer:

6 b. De stand van de watermeters zoals bedoeld in bovenstaand voorschrift 4 lid a moeten op de 1 e van iedere maand worden geregistreerd; valt de eerste van de maand op een zon- of feestdag, dan moet op de eerstvolgende werkdag erna geregistreerd worden. Valt deze op een zaterdag, dan moet de dag ervoor worden geregistreerd; c. Er moet worden gezorgd dat de gegevens en metingen, zoals bedoeld onder 2 en 4a, in tabellen wordt gezet en dat hiervan elk jaar een afschrift wordt gestuurd aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen en Subsidies. Tevens moeten deze gegevens bij de houder van de vergunning ter beschikking staan voor de controlerende ambtenaren van de provincie Limburg. Algemene bepalingen 5. Afwijken van de gegevens, welke schriftelijk zijn gemeld aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen, is alleen toegestaan als het genoemde hoofd dit schriftelijk heeft goedgekeurd. 6. De vergunninghouder is verantwoordelijk voor het meten en registreren van de peilput en het onttrokken grondwater. 7. De vergunninghouder moet een logboek bijhouden waarin alle voorvallen staan die van invloed kunnen zijn geweest op de registratie van onttrokken hoeveelheden grondwater. Dit logboek moet bij de houder van de vergunning ter inzage liggen voor de controlerend ambtenaar van de provincie. 8. Bij een beëindiging van de grondwateronttrekking die te voorzien is, is de houder van de vergunning verplicht, minimaal 6 maanden voor het beëindigen, schriftelijk mededeling te doen aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen en Subsidies. 9. Wanneer de inrichting geheel of gedeeltelijk buiten werking wordt gesteld, moet dit terstond worden gemeld aan het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen. De pompput, die tot de inrichting of gedeelte van de inrichting behoort en die definitief buiten gebruik worden gesteld, moeten worden afgedicht of afgewerkt volgens de richtlijnen in bijlage 1, indien het genoemde hoofd van de afdeling Vergunningen deze pompput niet geschikt acht om te gebruiken als peilbuis. Putten die tijdelijk niet meer worden gebruikt, dienen onmiddellijk te worden afgedekt met een waterdichte kap. 10. De omgeving van de pompput moet zodanig schoon worden gehouden dat verontreiniging van de watervoerende pakketten wordt voorkomen. Tevens moet worden voorkomen dat verontreinigd water via de pompinstallatie in de watervoerende pakketten stroomt. 11. Het waterverbruik moet waar mogelijk worden beperkt. Verspilling van water moet worden voorkomen. Voor informatie over de voorschriften kunt u zich wenden tot de heer J. Van der Veer van de Provincie Limburg, Afdeling Vergunningen en Subsidies (tel. (043) of per jl.veer@prvlimburg.nl). Zaaknummer:

7 6. Aanvraag 6.1 Algemeen Alucol beschikt bij besluit van ons college d.d 23 november 2004 (# 03/58133) over een vergunning op grond van de Grondwaterwet voor het onttrekken van maximaal m 3 grondwater per jaar, m 3 per kwartaal, m 3 per maand, 950 m 3 per dag en 70 m 3 per uur, ten behoeve van proceswater (koel- en spoewater) voor het anodiseren van aluminium, op de percelen kadastraal bekend als gemeente Neer, sectie M, nummers 404, 327, 328, 544 en 555. Genoemde vigerende vergunning bij besluit van d.d. 23 november 2004, # 03/58133, is een wijziging van, - het wijzigingsbesluit van 10 augustus 1999, CC 4256, hetgeen een wijziging was van, - het wijzigingsbesluit van 10 december 1996, BZ 159, hetgeen een wijziging was van, - het oorspronkelijk vergunningsbesluit d.d 25 mei 1988, Bq In het onderhavige wijzigingsverzoek wordt gevraagd om maximaal m 3 per jaar, m 3 per kwartaal, m 3 per maand, m 3 per dag en 120 m 3 per uur grondwater te mogen onttrekken ten behoeve van proceswater (koel- en spoelwater) voor het anodiseren van aluminium, op de percelen kadastraal bekend als gemeente Neer, sectie M, nummers 792, 404, 327, 328, 544, 555, 637,543 en 480. Het verzoek is geregistreerd onder nummer 2013/7511 (WO 330). Het omvat de volgende stukken: [1.] d.d. 5 februari 2013 namens Alcucol, Soerendonck 3, 6088 BW Neer, ondertekend en ingevuld aanvraagformulier Watervergunning (versie 2.2, 1 oktober 2010); [2.] Alucol B.V., 15 januari 2013, Onttrekkingsvergunning ALUCOL BV, Aanvraag om uitbreiding van een onttrekkingsvergunning, vergunningsonderbouwend rapport; dit rapport omvat de volgende onderdelen: (1) Begeleidende brief van M. Knoors, ALUCOL B.V. d.d. 15 januari 2013, aan Gedeputeerde Staten Van Limburg, onderwerp: aanvraag uitbreiding onttrekkingsvergunning voor Alucol, inclusief kopie boorbeschrijving d.d geïnstalleerde nieuwe pompput; (2) Toelichting grondwaterverbruik en waterbesparende maatregelen; (3) Genoemd aanvraagformulier (zie ook [1.]); en bijlagen: 1. Overzichtstekening en kadastrale tekening; 2. Grondwaterstandsverlaging, figuur 1 t/m 3; 3. Extrapolatie 5 cm verlangingslijn richting gevoelige natuur; 4. Kaart 43 Ecohydrologische Atlas Neer. 6.2 Handelingen waarvoor wijziging van vergunning wordt aangevraagd De handeling waarvoor wijziging van vergunning wordt gevraagd betreft het ontrekken van maximaal m 3 in plaats van m 3 grondwater per jaar. Voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van industriële toepassingen is, indien de te onttrekken hoeveelheid water meer dan m³ per jaar bedraagt, een vergunning nodig van Gedeputeerde Staten. Zaaknummer:

8 7. Toetsing van de wijzigingsaanvraag aan de doelstellingen van het waterbeheer 7.1 Beleidsmatige overwegingen De Waterwet omschrijft in artikelen 2.1 en 6.11 Waterwet het toetsingskader voor de beslissing op de aanvraag. In dit artikel zijn de algemene doelstellingen aangegeven die richtinggevend zijn bij de uitvoering van het waterbeheer: a. voorkoming en waar nodig beperking van overstromingen, wateroverlast en waterschaarste; b. bescherming en verbetering van de chemische en ecologische kwaliteit van watersystemen; c. vervulling van maatschappelijke functies door watersystemen; d. de doelmatige werking van de zuiveringstechnische werken; Verder kent het grondwaterbeleid van de Provincie Limburg onderstaande specifieke doelstellingen: e. een onttrekking mag geen permanente verlaging van de grondwaterstand veroorzaken aan de rand van (de bufferzone rondom) een hydrologisch gevoelig natuurgebied ten opzichte van het referentiejaar 1989 (uitgaande van een modelnauwkeurigheid van 0,05 m); f. met grondwater dient doelmatig en spaarzaam te worden omgegaan; g. de diepe grondwatervoorraden van de Roerdalslenk en Venloschol en een gedeelte van de voorraden van het Mergelland worden gereserveerd voor menselijke consumptie. Onder water voor menselijke consumptie verstaan wij water dat gebruikt wordt voor de drinkwaterbereiding en dat dus in een primaire levensbehoefte voorziet, en water dat gebruikt wordt voor menselijk consumptie door overige ondernemingen (in met name de dranken- en levensmiddelenindustrie, campings en bedrijfskantines) en dat aan wettelijke kwaliteitseisen moet voldoen op grond van de Waterleidingwet of de Warenwet. Deze doelstellingen vormen in onderlinge samenhang het toetsingskader bij vergunningverlening. Een vergunning wordt geweigerd indien de doelstellingen van het waterbeheer niet verenigbaar zijn en het niet mogelijk is om de belangen van het waterbeheer door het verbinden van voorschriften of beperkingen voldoende te beschermen. De doelstellingen zijn geconcretiseerd via normen en beleid ten aanzien van veiligheid, waterkwantiteit, waterkwaliteit en maatschappelijke functievervulling door watersystemen. De uitwerking hiervan vindt plaats in de Waterwet, de Waterverordening Limburg, het in 2009 geactualiseerde Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) 2006, de POL-aanvulling Provinciaal Waterplan Limburg , De vastgestelde normen en het beleid zijn richtinggevend bij de toetsing of een aangevraagde handeling verenigbaar is met de doelstellingen voor het waterbeheer. Bij de beoordeling van de vergunningaanvraag richt het bevoegd gezag zich volgens het toetsingskader op de effecten van uw initiatief op de bovengenoemde punten a, b, c, e, f en g. De effecten op het genoemde onder punt d spelen geen rol bij dit besluit. Aan de hand van het in dit hoofdstuk beschreven toetsingskader volgt onderstaand de toetsing van de aanvraag aan de relevante doelstellingen van het waterbeheer. ad. a. Voorkoming en waar nodig beperking van overstromingen, wateroverlast en waterschaarste Door het stellen van voorschriften en een maximum aan de hoeveelheid te onttrekken grondwater op te leggen, wordt overlast en schaarste voorkomen. Zaaknummer:

9 ad. b. Bescherming en verbetering van de chemische en ecologische kwaliteit van watersystemen Door het stellen van voorschriften aan de grondwateronttrekking wordt bescherming van de chemische en ecologische kwaliteit van zowel het grondwatersysteem als ook het oppervlaktewatersysteem gewaarborgd. Daar waar nodig wordt verbetering van de chemische en ecologische kwaliteit van zowel het grondwatersysteem als het oppervlaktewatersysteem nagestreefd vanuit de Kaderrichtlijn Water. ad. c. Maatschappelijke functies door watersystemen De grondwateronttrekking heeft geen nadelige invloed op de overige functies van het watersysteem. ad. e. Grondwaterstand hydrologisch gevoelig natuurgebied De onttrekking veroorzaakt geen verlaging van de freatische grondwaterstand in een hydrologische gevoelig natuurgebied (de berekende verlaging bedraagt minder dan 5 cm) ten opzichte van referentiejaar Er is derhalve geen sprake van invloed in een hydrologisch gevoelig natuurgebied. ad. f. en g. Spaarzaam en doelmatig en Beschermingsgebieden De onttrekking maakt geen gebruik van (diepe) grondwatervoorraden gereserveerd voor menselijke conumptie. 7.2 Overwegingen voor het onttrekken van grondwater. Het bedrijfsterrein (productielocatie) van Alucol is gelegen op het adres Soerendonck 3 en 5, 6086 BW te Neer. In 2010 is een nieuwe pomput (nr 3) geïnstalleerd; zie onderstaande tabel met pomputgegevens. Pomp-put nr X RD in m Y RD in m Diameter in m Lengte filter in m Bovenkant filter in m Onderkant filter in m Pompcapaciteit in m 3 /uur ,148 5 en en en ,315 4,8 8,8 13,6 50 (nieuw) , ,5 14,50 50 Tabel 1 Pomputten Alucol BV Soerendonck 3 en 5 te Neer Het onttrokken grondwater wordt door Alcuol ingezet voor koeling en als proceswater bij het anondiseren van aluminium. Bij besluit van ons college d.d. 23 november 2004 beschikt Alucol hiervoor over een vergunning om per jaar maximaal m 3 grondwater te onttrekken. Alucol vraagt nu om uitbreiding naar maximaal m 3 per jaar. De uitbreiding van de maximale onttrekking wordt vrijwel geheel gerealiseerd door het zwaartepunt van de ontrekking richting Maas te verschuiven. De westelijk gelegen putten uit de vigerende vergunning (nrs 1 en 2, zie tabel 1 hiervoor) hebben namelijk niet genoeg piek- en uurcapaciteit om bij de gewenste bedrijfsvoering de maximale m 3 op jaarbasis te produceren. De uitbreiding zal daarom voornamelijk worden ingevuld door de nieuwe, oostelijk, nabij de Maas gelegen pompput (nr 3, zie Tabel) in te zetten. Nu de uitbreiding van de ontrekking door verschuiving in oostelijke richting plaatsvindt, zal het invloedsgebied in westelijk richting ( landinwaarts / verder vanaf de Maas) door de uitgebreide onttrekking nauwelijks wijzigen ten opzichte van de situatie overwogen in het besluit van In oostelijke richting voorkomt de voedende (eigenlijk minder drainerende of grondwater afvoerende ) Maas verdere daling van de grondwaterstand door de uitbreiding van de onttrekking. Zaaknummer:

10 Het ontbreken van extra grondwaterstand effecten als gevolg van de uitbreiding van de onttrekking wordt geïllustreerd en bevestigd door de berekeningsresultaten die zijn opgenomen in het door vergunningaanvrager overgelegd vergunningsonderbouwend rapport (zie [2.] paragraaf 6.1). Nu de effecten van de aangevraagde, uitgebreide onttrekking van maximaal m 3 /jaar nagenoeg gelijk zijn met die van de reeds vergunde onttrekking van maximaal m 3 /jaar zoals in het besluit van ons college d.d. 23 november 2004 (# 2003/58133) overwogen en acceptabel bevonden, kan ons college instemmen met de aangevraagde uitbreiding van de onttrekking van maximaal m 3 per jaar naar maximaal m 3 per jaar. Ook stemt ons college in met het wijzigen van de aangevraagde, aan de jaarontrekking gekoppelde, maximale onttrekkingen per kwartaal, maand, dag en uur. 8. Procedure De Wtw bepaalt dat op de voorbereiding van een beschikking tot het verlenen van een vergunning voor het onttrekken en/of infiltreren van water als bedoeld in artikel 6.4 Wtw de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en afdeling 13.2, met uitzondering van artikel 13.3 van de Wet milieubeheer (Wm) van toepassing is. Een ontwerp van dit besluit zal gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage liggen in het gouvernement te Maastricht (bibliotheek) en het gemeentehuis van de gemeente Leudal. Gedurende deze termijn kan een ieder bij het bestuursorgaan schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen inbrengen. Het ontwerpbesluit en de kennisgeving kunnen in genoemde periode tevens worden geraadpleegd via de internetsite van de Provincie Limburg ( 9. Mededelingen I. Vergunninghouder moet er rekening mee houden dat er naast de onderhavige vergunning, voor de handelingen waarop de vergunning betrekking heeft, tevens een vergunning en/of ontheffing en/of meldingsplicht vereist kan zijn op grond van andere regelgeving. II. III. Het hebben van deze vergunning ontslaat de houder niet van de verplichting om de redelijkerwijs mogelijke maatregelen te treffen teneinde te voorkomen dat derden of de Staat ten gevolge van het gebruik maken van de vergunning schade lijden. Een afschrift van deze vergunning is verzonden aan: Alucol BV, Soerendonck 3, 6086 BW, als beschikking op de aanvraag; Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Leudal, Postbus ZG Heythuysen, ter kennisneming; NV Waterleiding Maatschappij Limburg, Postbus 1060, 6201 BB Maastricht, ter kennisneming; Waterschap Peel en Maasvallei, Postbus 3390, 5902 RJ VENLO, ter kennisneming; Waterschap Peel en Maasvallei, tav dhr. W. de Fijter, Postbus 3390, 5902 RJ VENLO, ter kennisneming. Zaaknummer:

11 Bijlage 1: Richtlijnen putten en bemalingen De richtlijnen voor het inrichten en vervangen van peilputten: - de filters (pvc. minimaal ø 52x60 mm, minimale lengte 1 meter met minimaal 1 meter zandvang eronder), moeten opwaarts worden verlengd met een stijgbuis (pvc. minimaal ø 52x60 mm) tot aan maaiveld; - om de filters moet een enkelvoudige filter grindomstorting van minimaal 1 meter boven de filters worden aangebracht tot minimaal 0,5 meter onder de filters; - waar tussen de stijgbuizen moeilijk doorlatende lagen voorkomen moet het boorgat worden afgedicht met klei; - het resterende gedeelte van het boorgat moet worden opgevuld met schoon zand of aanvulgrind; - de afwerking van de stijgbuis moet zodanig gebeuren dat de peilbuis met het diepste filter het minst boven maaiveld uitsteekt; - de stijgbuizen moeten van een label met nummer worden voorzien; - na het gereed komen, moeten de peilbuizen worden schoongepompt; - de bovenkant van de peilbuis moet afsluitbaar zijn met een doorboorde afschroefbare dop. Dit geldt niet voor peilputten die zijn voorzien van divers; - de peilputten moeten van een putdeksel worden voorzien, die bij voorkeur afsluitbaar is. De richtlijnen voor het inrichten en vervangen van peilschalen: - bij het inrichten van een peilschaal moet deze bij voorkeur aan een vast punt te zetten zijn (bv. pilaar van een brug); - eventueel kan over het inrichten van een peilschaal advies worden ingewonnen bij het waterschap Peel en Maasvallei. De richtlijnen voor het inrichten en vervangen van de pompputten: - bij een nieuwe pompput moet ter plaatse van de slecht doorlatende lagen vanaf 0,5 meter boven tot 0,5 meter onder deze laag een afdoende afdichting met bentoniet, cementspecie of klei worden aangebracht; - het boorgat moet vanaf maaiveld of de werkvloer tot 3 meter diepte of tot de bodem van het puthuisje worden afgedicht met bentoniet, cementspecie of klei; - bij het inrichten of vervangen van een pompput mag de pompput slechts uit één watervoerend pakket grondwater onttrekken; - putten die tijdelijk niet meer worden gebruikt, dienen onmiddellijk te worden afgedekt met een waterdichte kap. De richtlijnen voor het definitief buiten gebruikstellen van een pompput: - het filter alsmede het traject tot 3 meter boven het filter moet worden volgestort met bentoniet, cementspecie of klei; - het traject van 1 tot 4 meter beneden maaiveld moet worden volgestort met bentoniet, cementspecie of klei; - ter plaatse van slecht doorlatende lagen moet vanaf 0,5 meter boven tot 0,5 meter onder deze laag bentoniet of cementspecie worden aangebracht; of - de pompput moet worden volgestort met bentoniet, cementspecie of klei; De richtlijnen voor het nemen van grondmonsters en beschrijven van boringen: - grondmonsters moeten worden genomen volgens de geldende NEN-norm (thans: NEN-EN-ISO Zaaknummer:

12 voor boren en monstername in de grond en boorbeschrijvingen moeten worden gemaakt volgens de geldige NEN-norm (thans: NEN 5104:1989/C1:1990) voor classificatie van onverharde grondmonsters en moeten zodanig zijn dat een juist beeld wordt verkregen van de doorboorde grondlagen. Zaaknummer:

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg DaCapo Learning Community te Sittard Zaaknummer: 2015-1842 Kenmerk: 2015/88283 d.d. 26 november

Nadere informatie

Besluit Intrekking Watervergunning

Besluit Intrekking Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Intrekking Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg WO 678 Parkwoningen Belvédère te Maastricht Zaaknummer: 2013-0231 Kenmerk: 2013/35038

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. te Venlo Zaaknummer: 2015-1580 Kenmerk: 2015/90953 d.d. 3 december 2015

Nadere informatie

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Waterwet en Omgevingsverordening Limburg. WML winplaats De Tombe (946 WO)

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Waterwet en Omgevingsverordening Limburg. WML winplaats De Tombe (946 WO) Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg WML winplaats De Tombe (946 WO) Zaaknummer: 2016-601613 Kenmerk: 2016/69672 d.d. 15 september

Nadere informatie

Ontwerp besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997

Ontwerp besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Ontwerp besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Nummer : 2006-1489 Venlo, 4 augustus 2006 Bijlage(n) : 1 Op 10 maart 2006 is een verzoek binnengekomen van de Gemeente

Nadere informatie

Watervergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Waterwet en Omgevingsverordening Limburg. WML winplaats Mookerheide te Mook en Middelaar

Watervergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Waterwet en Omgevingsverordening Limburg. WML winplaats Mookerheide te Mook en Middelaar Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg WML winplaats Mookerheide te Mook en Middelaar Zaaknummer: 2013-0884 Kenmerk: 2014/24143 d.d. 8 mei

Nadere informatie

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Nummer : 2005-2925 Venlo, Bijlage(n) : - Op 12 mei 2005 is een verzoek binnengekomen van Kuypers Infra B.V., postbus 7844,

Nadere informatie

Waterschap Peel en Maasvallei t.a.v. dhr. H. Houben Postbus RJ VENLO. Geachte heer Houben,

Waterschap Peel en Maasvallei t.a.v. dhr. H. Houben Postbus RJ VENLO. Geachte heer Houben, uw kenmerk uw brief van 5 augustus 2005 ons kenmerk 2005-4633 behandeld door Ing. EMW Stevens afdeling Projectteam Grondwater doorkiesnummer 077-3891 115 e-mail edwin.stevens@wpm.nl Waterschap Peel en

Nadere informatie

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997

Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Besluit ingevolge de Grondwaterwet / Verordening Waterhuishouding Limburg 1997 Nummer : 2005-4808 Venlo, Bijlage(n) : 3 Op 22 augustus 2005 is een verzoek binnengekomen van Sanders en Geraedts B.V., Westhoven

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING. Inhoudsopgave

ONTWERP BESCHIKKING. Inhoudsopgave ONTWERP BESCHIKKING Onderwerp (Ontwerp) Watervergunning Wijziging kabeltraject Windpark Fryslân deel ten oosten van Kornwerderzand tot het Friese vaste land Inhoudsopgave 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg Bodemenergiesysteem gemeentehuis te Horst aan de Maas Zaaknummer 2011-0710 d.d. 26 januari 2012.

Nadere informatie

FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen. Veranderingsvergunning (nr ) op grond van de Waterwet

FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen. Veranderingsvergunning (nr ) op grond van de Waterwet Ontwerpbeschikking FrieslandCampina Domo, De Perk 30 te Beilen Veranderingsvergunning (nr. 14-02) op grond van de Waterwet FrieslandCampina Domo Beilen, veranderingsverg. nr. 14-02 Inhoud 1. Aanhef...

Nadere informatie

CONTACTPERSOON L Hoopman-Everdij DOORKIESNUMMER (44004) ADRES I. everd wshd. nl. BIJLAGEN vergunning met nr.

CONTACTPERSOON L Hoopman-Everdij DOORKIESNUMMER (44004)  ADRES I. everd wshd. nl. BIJLAGEN vergunning met nr. DATUM VERZONDEN 2 4 SEP. 2013 uw BRIEF VAN 6 september 2013 UW KENMERK ONS KENMERK VG/U INGEKOMEN NR. 11306485 ONDERWERP Watervergunning CONTACTPERSOON L Hoopman-Everdij DOORKIESNUMMER 088-97 (44004) E-MAILADRES

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2017-202327 Maastricht 12 juni 2017 Ons kenmerk 2017/41031 Bijlage(n) Verzonden 12 juni 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 21 april 2017, gedateerd 19 april 2017,

Nadere informatie

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning van 23 november 2015, nr. RWS-2015/49114 voor:

Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning van 23 november 2015, nr. RWS-2015/49114 voor: Watervergunning Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning van 23 november 2015, nr. RWS-2015/49114 voor: WestCord Hotels B.V. Achlumerdijk 133 8862 AL Harlingen Inhoudsopgave 1. Aanhef

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017.

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017. Watervergunning Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht Datum 16 juni 2017 Zaaknummer 13429 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634 57 00 post@hdsr.nl

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 19 november 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836

GāĩìS DOORKIESNUMMER 088 97 43 144. j.degans@wshd.nl E-MAILADRES. BIJLAGEN besluit met nr. D0021836 DATUM VERZONDEN 1 8 MAART 2013 uw BRIEF VAN 6 februari 2013 UW KENMERK ONS KENMERK JEU/91313/117071 VG/U INGEKOMEN NR. 11301009 ONDERWERP Wijziging vergunning D0019266 CONTACTPERSOON J.A. Ġë GāĩìS DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Watervergunning Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Datum 4 juli 2017 Zaaknummer 13832 Poldermolen 2 Postbus

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 29 augustus Zaaknummer 11584

Watervergunning. Datum 29 augustus Zaaknummer 11584 Watervergunning Voor het hebben van een tijdelijke gedeeltelijke verondieping in een tertiair oppervlaktewaterlichaam (=natuursloot) op de locatie achter Meije 89 te Bodegraven Datum 29 augustus 2017 Zaaknummer

Nadere informatie

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Datum 17 april 2018 Kenmerk DMS2018-0011879 Zaaknummer WN2018-000943 Watervergunning voor het aanbrengen van 2.550 m 2 verhard oppervlak op het voormalige voetbalveld

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg VvE Hof van Egmond-Venlo te Venlo Zaaknummer: 2016-601779 Kenmerk: 2016/90003 d.d. 3 november

Nadere informatie

Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V.

Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V. Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V. Datum 5 juni 2018 Kenmerk DMS2018-0023700 Zaaknummer WN2018-003783 Watervergunning voor het plaatsen van een hulpconstructie in het oppervlaktewater om de werkzaamheden die

Nadere informatie

VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET

VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET verleend aan Woningcorporatie Lefier Ontwikkelbedrijf De activiteit water in de bodem brengen en eraan ontrekken (Locatie: Berkenstraat 2

Nadere informatie

CRI Twin Towers LP CV p/a Provast

CRI Twin Towers LP CV p/a Provast CRI Twin Towers LP CV p/a Provast Datum 8 november 2018 Kenmerk DMS2018-0038759 Zaaknummer WN2018-006209 Wijzigingswatervergunning voor het onttrekken van grondwater tijdens het bouwen van een ondergrondse

Nadere informatie

voor het onttrekken van grondwater op de locatie Eerste Helmersstraat 130 in Amsterdam.

voor het onttrekken van grondwater op de locatie Eerste Helmersstraat 130 in Amsterdam. Funderingsherstel Amsterdam B.V. Datum 10 juli 2018 Kenmerk DMS2018-0026148 Zaaknummer WN2018-004430 Maatwerkbesluit voor het onttrekken van grondwater op de locatie Eerste Helmersstraat 130 in Amsterdam.

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 12 juli 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

(ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET

(ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET (ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET verleend aan Telecom Service Leek B.V. De activiteit water in de bodem brengen of eraan te onttrekken Locatie: De Hoogte 1 leek

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017 Watervergunning Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt Datum 19 juni 2017 Zaaknummer 13121 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866 Watervergunning Voor het slopen van een woning en het afdekken van de fundering met grond bij een waterkering op de locatie bij Provincialeweg Oost 29 in Haastrecht Datum 17 oktober 2017 Zaaknummer 16866

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg FloraZon Vastgoed BV Zaaknummer: 2018-201084 Kenmerk: 2018/25309 d.d. 5 april 2018 Verzonden:

Nadere informatie

BESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST

BESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Groningen, 11 juni 2015 Nummer (2012 2021-22369) BESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de vergunningaanvraag van Interior Service Group Netherlands

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: Z Datum vergunning: 28 augustus 2015

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: Z Datum vergunning: 28 augustus 2015 WATERVERGUNNING Het maken, hebben en behouden van een tijdelijk tuinhuis in de beschermingszone van de waterkering in het dijkvak Arcen in de gemeente Venlo. Nummer vergunning: Z2015-1920 Datum vergunning:

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk

WATERVERGUNNING. Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk 6 juli 2017 WATERVERGUNNING Voor het lozen van afvalwater van Land Development Aviation Valley Maastricht N.V. op een zuiveringtechnisch werk Zaaknummer: 2017-Z4357 Documentnummer: 2017-D49288 Datum: 31

Nadere informatie

Nummer 2013.0052 Sittard, 30 augustus 2013

Nummer 2013.0052 Sittard, 30 augustus 2013 BESLUIT INGEVOLGE DE WATERWET Nummer 2013.0052 Sittard, 30 augustus 2013 1 Onderwerp Toepassen van artikel 4.7, lid 1 van de Keur van het Waterschap Roer en Overmaas met betrekking tot het vrijstellen

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 8 december 2017 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Van Omme &

Nadere informatie

Watervergunning Z43841/O82403

Watervergunning Z43841/O82403 Watervergunning Z43841/O82403 Aanvraag Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 24 februari 2017 een aanvraag ontvangen van Ruimte voor Ruimte CV, Magistratenlaan 138, 5223MB te 's-hertogenbosch.

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Datum 6 november Zaaknummer 18585

WATERVERGUNNING. Datum 6 november Zaaknummer 18585 WATERVERGUNNING Voor het maken van een grondboring en het plaatsen van een peilbuis in een waterkering op de locatie Hoge Rijndijk 14 in Nieuwerbrug aan den Rijn Datum 6 november 2017 Zaaknummer 18585

Nadere informatie

Dudok Wonen. Wijzigingsbesluit. Wijzigen eerder verleende watervergunning voor het onttrekken van grondwater, Oosterengweg 365 in Hilversum

Dudok Wonen. Wijzigingsbesluit. Wijzigen eerder verleende watervergunning voor het onttrekken van grondwater, Oosterengweg 365 in Hilversum Dudok Wonen Datum 16 december 2015 Casecode W-15.03513 Kenmerk 15.142017 Wijzigingsbesluit Wijzigen eerder verleende watervergunning voor het onttrekken van grondwater, Oosterengweg 365 in Hilversum Korte

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z4754 Datum: 29 mei zaaknr Z4754 doc.nr D / D34848

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2017-Z4754 Datum: 29 mei zaaknr Z4754 doc.nr D / D34848 WATERVERGUNNING Voor het tijdelijk bouwen en tijdelijk behouden van een houten oversteek constructie in de Geul en het houden van de Cavemanrun op 25 juni 2017 te Valkenburg aan de Geul Zaaknummer: 2017-Z4754

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570 Watervergunning Voor het dempen, graven en verbreden van (een) watergang(en) en het aanleggen van plasbermen op de locatie bij Heeswijk 120 in Montfoort Datum 27 september 2017 Zaaknummer 16570 Poldermolen

Nadere informatie

. an. Aanvraag. Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 19 juli 2010 een vergunningaanvraag ontvangen van:

. an. Aanvraag. Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 19 juli 2010 een vergunningaanvraag ontvangen van: 10.29919. an Watervergunning V.50779 Aanvraag Dijkgraaf en hoogheemraden het hoogheemraadschap hebben op 19 juli 2010 een vergunningaanvraag ontgen : Consortium Poort Schiphol, Postbus 24, 3980 CA Bunnink

Nadere informatie

Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat 15 in Amsterdam.

Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat 15 in Amsterdam. Funderingsherstel Amsterdam B.V. Datum 30 maart 2018 Kenmerk DMS2018-0011541 Zaaknummer WN2018-001331 Maatwerkbesluit Voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingsherstel ter hoogte van De Lairessestraat

Nadere informatie

het lozen van grondwater bij de realisatie van een WKO systeem

het lozen van grondwater bij de realisatie van een WKO systeem CTF Amsterdam bv Prinsengracht 436 in Amsterdam Datum 21 april 2017 Casecode W-17.00767 Kenmerk 17.070654 Watervergunning het lozen van grondwater bij de realisatie van een WKO systeem Uw kenmerk / projectcode:

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: 2017-Z10059 Datum vergunning: 19 december zaaknr Z10059 doc.nr /

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: 2017-Z10059 Datum vergunning: 19 december zaaknr Z10059 doc.nr / 27-11-2017Watervergunning Nieuwjaarsduik RoermondWatervergunning Nieuwjaarsduik Roermond WATERVERGUNNING Het uitvoeren van handelingen in een watersysteem, beschermingszone en profiel van vrije ruimte

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) D /

WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) D / WIJZIGINGSBESLUIT (watervergunning) 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een wijziging van een watervergunning

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 18 mei 2017 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Centaur Projecten

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg (Ontwerp) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Natuur(vis)vijver te Roermond (Wijziging voorschrift 1.2) Zaaknummer: 2019-202562 Kenmerk: 2019/24299

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie

vergunninghouder Wijziging Watervergunning Stammerdijk 41 in Diemen realiseren van een uitbouw 31 augustus 2015 W

vergunninghouder Wijziging Watervergunning Stammerdijk 41 in Diemen realiseren van een uitbouw 31 augustus 2015 W vergunninghouder Stammerdijk 41 in Diemen Datum 31 augustus 2015 Casecode W-15.02322 Kenmerk 15.102675 Wijziging Watervergunning realiseren van een uitbouw Korte Ouderkerkerdijk 7 Amsterdam Postbus 94370

Nadere informatie

Algemene regels bij de keur van Wetterskip Fryslân. Algemene bepalingen en voorschriften voor onttrekkingen van grondwater uit de bodem

Algemene regels bij de keur van Wetterskip Fryslân. Algemene bepalingen en voorschriften voor onttrekkingen van grondwater uit de bodem Algemene regels bij de keur van Wetterskip Fryslân Algemene bepalingen en voorschriften voor onttrekkingen van grondwater uit de bodem INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 24 juni 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Stichting ALS

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00524255 ODH-2018-00084959 2 7 JULI 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : 8 oktober 2015 GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 30 september 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Bode Project-

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: 2013.09122

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: 2013.09122 WATERVERGUNNING Het aanleggen en hebben van een duiker in het primaire oppervlaktewaterlichaam Lakeyse Leigraaf ten behoeve van het plaatsen van een netstation Nummer vergunning: 2013.09122 Datum vergunning:

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Het tijdelijk onttrekken van grondwater ten behoeve van de nieuwbouw van horeca met appartementen aan de Veerweg 13 te Broekhuizen

WATERVERGUNNING. Het tijdelijk onttrekken van grondwater ten behoeve van de nieuwbouw van horeca met appartementen aan de Veerweg 13 te Broekhuizen WATERVERGUNNING Het tijdelijk onttrekken van grondwater ten behoeve van de nieuwbouw van horeca met appartementen aan de Veerweg 13 te Broekhuizen Nummer vergunning: 013.61 Datum vergunning: 1 december

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Het wijzigen en hebben van een duiker in het primaire oppervlaktewaterlichaam Vlaaslossing

WATERVERGUNNING. Het wijzigen en hebben van een duiker in het primaire oppervlaktewaterlichaam Vlaaslossing WATERVERGUNNING Het wijzigen en hebben van een duiker in het primaire oppervlaktewaterlichaam Vlaaslossing Nummer vergunning: Z2015-1710 Datum vergunning: 31 juli 2015 1 Inhoudsopgave 1. Aanhef... 3 2.

Nadere informatie

BP Raffinaderij Rotterdam B.V.; wijziging van de vergunning krachtens de Waterwet. Zaaknummer RWSZ

BP Raffinaderij Rotterdam B.V.; wijziging van de vergunning krachtens de Waterwet. Zaaknummer RWSZ Onderwerp BP Raffinaderij Rotterdam B.V.; wijziging van de vergunning krachtens de Waterwet. Zaaknummer RWSZ2016-00019879 Inhoudsopgave 1. Aanhef 2. Besluit 3. Voorschriften 4. Overwegingen 5. Toetsing

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 8 september 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van AAB BM Nederland

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 19 november 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Het aanleggen en hebben van een waterleiding in de beschermingszone van dijkvak Venlo Centrum in de gemeente Venlo

WATERVERGUNNING. Het aanleggen en hebben van een waterleiding in de beschermingszone van dijkvak Venlo Centrum in de gemeente Venlo WATERVERGUNNING Het aanleggen en hebben van een waterleiding in de beschermingszone van dijkvak Venlo Centrum in de gemeente Venlo Nummer vergunning: 2013.12313 Datum vergunning: 17 juli 2013 Vergunningnr.

Nadere informatie

ONTWERP LEGGERBESLUIT

ONTWERP LEGGERBESLUIT Ontwerp Leggerbesl uit de Leistert 20 mei 2016 Nee Ontwerp Leggerbesluit de Leistert ARCHIEF *2016-004-054476* i.a.a. PaVH/GABO/2016-004-054476 megu, huva Zaaknummer: Z2016-1204 ONTWERP LEGGERBESLUIT behorende

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 8 april 2016 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van Civil Support

Nadere informatie

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn.

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn. 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 27 november 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland Datum 27 december 2017 Kenmerk DMS2017-0025825 Zaaknummer WN2017-004560 Watervergunning voor het met een boogzinker leggen van een kabel ter hoogte van Veendijk 3 in Loosdrecht.

Nadere informatie

voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder ter hoogte van Andrea Schelfhoutstraat 39A/B in Amsterdam

voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder ter hoogte van Andrea Schelfhoutstraat 39A/B in Amsterdam N.C.T. Betonwerken B.V. Datum 17 januari 2018 Kenmerk DMS2017-0026281 Zaaknummer WN2017-004814 Maatwerkbesluit voor het onttrekken van grondwater tijdens funderingswerkzaamheden en de bouw van een kelder

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De werken dienen te worden uitgevoerd zoals aangegeven op bijgevoegd document met kenmerk: i-4

De werken dienen te worden uitgevoerd zoals aangegeven op bijgevoegd document met kenmerk: i-4 Watervergunning Keur waterschap Vechtstromen Datum:4 februari 2019 Kenmerk: Z-1921353/u19066259 Het dagelijks bestuur heeft op 1 februari 2019 een aanvraag van de gemeente Almelo ontvangen voor een vergunning

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Watervergunning. voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden aan de Jacob Catskade ter hoogte van nummer 16 in Amsterdam.

Gemeente Amsterdam. Watervergunning. voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden aan de Jacob Catskade ter hoogte van nummer 16 in Amsterdam. Gemeente Amsterdam Datum 6 september 2018 Kenmerk DMS2018-0035056 Zaaknummer WN2018-005838 Watervergunning voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden aan de Jacob Catskade ter hoogte van nummer 16 in

Nadere informatie

Stedin Netten B.V. Watervergunning. voor het leggen van een laagspanningskabel ter hoogte van Straatweg 37a in Maarssen.

Stedin Netten B.V. Watervergunning. voor het leggen van een laagspanningskabel ter hoogte van Straatweg 37a in Maarssen. Stedin Netten B.V. Datum 13 maart 2018 Kenmerk DMS2018-0011736 Zaaknummer WN2018-001015 Watervergunning voor het leggen van een laagspanningskabel ter hoogte van Straatweg 37a in Maarssen. Uw kenmerk/projectcode:

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Brabant op de op 20 juni 2017 bij hen ingekomen aanvraag om vergunning krachtens

Nadere informatie

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 28 augustus 2014 Documentnummer : 2014025455 Case nr. : WV114.0470 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 25 juni 2014 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 12 mei 2017 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

De vergunninghouder. Watervergunning. voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven.

De vergunninghouder. Watervergunning. voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven. De vergunninghouder Datum 13 juni 2018 Kenmerk DMS2018-0018426 Zaaknummer WN2018-002264 Watervergunning voor het graven van een sloot en vergroten van een bestaande plas nabij Dwarsdijk 9 in Tienhoven.

Nadere informatie

Besluit Watervergunning

Besluit Watervergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit Watervergunning Waterwet en Omgevingsverordening Limburg Rabobank Gennep-Bergen Zaaknummer: 2018-201080 Kenmerk: 2018/21526 d.d. 29 maart 2018 Verzonden:

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het gemotoriseerd varen op de benedenloop van de Kromme Rijn met vier elektrisch aangedreven boten. Datum 16 januari 2018

Watervergunning. Voor het gemotoriseerd varen op de benedenloop van de Kromme Rijn met vier elektrisch aangedreven boten. Datum 16 januari 2018 Watervergunning Voor het gemotoriseerd varen op de benedenloop van de Kromme Rijn met vier elektrisch aangedreven boten Datum 16 januari 2018 Zaaknummer 21634 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T

Nadere informatie

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 8 februari 2019, ingekomen op 8 februari 2019 en geregistreerd onder zaaknummer WBD

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 8 februari 2019, ingekomen op 8 februari 2019 en geregistreerd onder zaaknummer WBD Nummer: 19UTP00691 Het hoofd afdeling vergunningen, daartoe bevoegd krachtens het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap Brabantse Delta en 'Besluit ondermandatering door de secretaris-directeur

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 15 mei Zaaknummer 11154

Watervergunning. Datum 15 mei Zaaknummer 11154 Watervergunning Voor het aanpassen van de waterhuishouding t.b.v. de uitbreiding van de carpoolvoorziening op de locatie Streektransferium Linielanding te Nieuwegein Datum 15 mei 2017 Zaaknummer 11154

Nadere informatie

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/ 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 24 september 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 7 augustus 2018, ingekomen op 7 augustus 2018 en geregistreerd onder zaaknummer WBD

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 7 augustus 2018, ingekomen op 7 augustus 2018 en geregistreerd onder zaaknummer WBD Nummer: 18UTP02601 Het hoofd afdeling vergunningen, daartoe bevoegd krachtens het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap Brabantse Delta en 'Besluit ondermandatering door de secretaris-directeur

Nadere informatie

Mededelingenblad In het bijgevoegde mededelingenblad vindt u aanvullende (belangrijke) informatie die betrekking heeft op dit besluit.

Mededelingenblad In het bijgevoegde mededelingenblad vindt u aanvullende (belangrijke) informatie die betrekking heeft op dit besluit. Uw schrijven van : Uw kenmerk : Zaaknummer : Ons kenmerk : Barcode : Behandeld door : Doorkiesnummer : Datum : Verzenddatum : 3 februari 2017 WBD17-00389 17UTP00627 *17UTP00627* 17 maart 2017 Onderwerp:

Nadere informatie

beschikkende op de desbetreffende aanvraag van 23 januari 2017, ingekomen op 31 januari 2017 geregistreerd onder zaaknummer 16.ZK19428.

beschikkende op de desbetreffende aanvraag van 23 januari 2017, ingekomen op 31 januari 2017 geregistreerd onder zaaknummer 16.ZK19428. Zaaknr. : 16.ZK19428 Kenmerk : 17UT000332 Barcode : *17UT000332* Watervergunning Het hoofd afdeling vergunningen, daartoe bevoegd krachtens het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WATERVERGUNNING

ONTWERPBESLUIT WATERVERGUNNING Ontwerp watervergunning afvoeren Boshoverheidel ossing 2014.22501K 11 november 2014 N ee Ontwerp watervergunning afvoeren ARCHIEF *2014.25161* i.a.a. PaVH/gabo/2014.25161 JaKe, MeGu, LoBe, Huva Dossier:

Nadere informatie

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 26 maart 2017, ingekomen op 26 maart 2017 en geregistreerd onder zaaknummer WBD

beschikkende op het desbetreffende verzoek van 26 maart 2017, ingekomen op 26 maart 2017 en geregistreerd onder zaaknummer WBD Nummer: 17UTP01107 Het hoofd afdeling vergunningen, daartoe bevoegd krachtens het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap Brabantse Delta en 'Besluit ondermandatering door de secretaris-directeur

Nadere informatie

ONTWERP WATERVERGUNNING

ONTWERP WATERVERGUNNING ONTWERP WATERVERGUNNING 1. Permanente verlaging van het maaiveld en het verwijderen van een rioolleiding binnen de keurzone van de waterkering van het dijkvak Venlo-zuid in de gemeente Venlo. 2. Permanente

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2018-Z11831 Datum: 8 maart zaaknr Z11831 doc.nr D / D116498

WATERVERGUNNING. Zaaknummer: 2018-Z11831 Datum: 8 maart zaaknr Z11831 doc.nr D / D116498 6-3-2018Publiceerbare watervergunning 2018-Z11831Publiceerbare watervergunning 2018-Z11831 WATERVERGUNNING Voor het hebben en behouden van een lozingswerk en voor het brengen van water (overloop reinwaterkelder

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. (ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. Locatie: Schaappad 3 te Weiwerd Groningen, maart 2012 Nr. 2012-11624 Zaaknummer:

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: Z2015-3179 Datum vergunning: 26 november 2015

WATERVERGUNNING. Nummer vergunning: Z2015-3179 Datum vergunning: 26 november 2015 Watervergunning betr eden Tungelroys e Beek oplei ding N atuurgids IVN - Z 2015-3179 20 november 2015 N ee Watervergunning betreden Tungelroyse Beek opleiding ARCHIEF *2015-004-027541* i.a.a. PaVH/JABR/2015-004-027541

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede

WATERVERGUNNING. Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede WATERVERGUNNING Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede Datum 28 november 2017 Zaaknummer 19098 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking Waterwet 00485955 ODH-2017-00073772 2 7 JULI 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070)

Nadere informatie

Vergunninghouder Stedin Operations B.V.

Vergunninghouder Stedin Operations B.V. Vergunninghouder Stedin Operations B.V. Datum 2 mei 2018 Kenmerk DMS2018-0018111 Zaaknummer WN2018-002396 Watervergunning voor het leggen van vier laagspanningskabels en het plaatsen van een laagspanning

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142 WATERVERGUNNING Voor het vervangen van een verkeersregelinstallatiekast (VRI kast) bij een watergang en een waterkering op de locatie Boerendijk ter hoogte van de brug in de Chrysantstraat in Woerden Datum

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: XXX, Hoofdweg 3 te Scharmer voor het dempen van een slootje naast de woning te Scharmer. De watervergunning

Nadere informatie

voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam.

voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam. Bouwbedrijf Steenbeek B.V. Datum 1 mei 2018 Kenmerk DMS2018-0013507 Zaaknummer WN2018-001899 Maatwerkbesluit voor het onttrekken (en retourbemalen) van grondwater op de locatie Keizersgracht 27 D in Amsterdam.

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer:

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer: Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning Zaaknummer: 545160 Havenbedrijf Amsterdam N.V. De heer J. Blom Postbus 19406 1000 GK AMSTERDAM

Nadere informatie

WATERVERGUNNING (RAAM)

WATERVERGUNNING (RAAM) WATERVERGUNNING (RAAM) Voor het aanleggen van glasvezel bij watergangen op de locatie nabij Burgemeester Middelweerdbaan 1 in De Meern Datum 30 augustus 2018 Zaaknummer 31735 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1

Nadere informatie