Beleidsplan Jeugd Best Golf & Country Club

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Jeugd Best Golf & Country Club"

Transcriptie

1 Beleidsplan Jeugd Best Golf & Country Club 2015

2 Inhoud De Vereniging Jeugdcommissie Opleidingsprogramma en jeugdtrainingen Programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers Werving jeugdleden en retentie Activiteiten aanbod en wedstrijdkalender Voorwaarden en budget voor uitvoering Taakverdeling en verantwoordelijkheden Bronvermelding

3 De vereniging Best Golf & Country Club is opgericht in Inmiddels zijn er dus vijf lustra gevierd, die alle vijf uitstraalden dat Best een gezellige club is waar leden niet alleen hun geliefde golfspel beoefenen, maar ook met elkaar recreëren en gerelateerde nevenactiviteiten organiseren. Het is een vereniging met een gemoedelijke sfeer. Daarbij worden de golfprestaties niet uit het oog verloren. Met de deskundige inbreng van de Paul en Bob Looijmans, Ko Dooms en Erik van Wel streven veel leden naar optimale resultaten, hetgeen mede tot uitdrukking komt in de deelname van meerdere teams aan de NGF competitie. Wanneer men een willekeurig weekprogramma bekijkt, kan men niet anders concluderen dan dat de Bestse golfclub bruist van de activiteiten. Op dinsdag is de baan in de morgenuren gereserveerd voor de deelnemers aan de Ladiesday. Het gehele jaar door bestrijden de dames elkaar in de diverse spelvormen die de golfsport kent. Op woensdagmorgen is het de beurt aan de leden van het Senioren Convent en aansluitend aan de leden van de Herenmiddag. Beide groepen bestaan uit mannelijke leden, maar hun ontstaansgeschiedenis is verschillend. Fanatieke golfers zijn het echter allemaal. Op donderdagmiddag in de wintermaanden is de brasserie of de conferentiezaal gereserveerd voor de golfende bridgers onder de leden. De donderdagavond is bestemd voor Mix Night, georganiseerd voor hen die na het werk 9 holes willen spelen en na afloop in de brasserie of op het terras onder het genot van een drankje en een hapje even willen bijpraten. Last but not least mogen de vele wedstrijden die voor leden worden georganiseerd niet onvermeld blijven. De diversiteit is overweldigend, variërend van winterwedstrijden en openingswedstrijd tot seizoenscup, rabbitwedstrijden en St. Nicolaaswedstrijd, en dat alles onder de bezielende leiding van de elf personen tellende wedstrijdcommissie. Dat de vereniging gedragen wordt door het enthousiasme van veel leden blijkt ook nog eens uit het bestaan van diverse door het bestuur ingestelde commissies. Dit zijn o.a. de PR-commissie die ook maandelijks een nieuwsbrief uitgeeft, de Technische commissie, de Lustrum commissie, de commissie Lief en Leed en de commissie die de Egolf4U en de website onder haar hoede heeft. Kenmerkend voor Best Golf & Country Club is, dat tientallen leden zich met grote toewijding inzetten voor de belangen van de vereniging en de golfsport.

4 Beleidsplan Jeugd Best Golf & Country Club Jeugdcommissie Binnen de Best Golf & Country Club (BG&CC) is een jeugdcommissie aangesteld. De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een jeugdbeleidsplan en na goedkeuring door het bestuur tevens voor de uitvoer van dit plan. De jeugdcommissie bestaat uit minimaal 5 leden. Uit hun midden wordt een voorzitter gekozen. De beoogde voorzitter wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur van de BG&CC. Na goedkeuring door het bestuur van de BG&CC wordt de voorzitter van de jeugdcommissie definitief geïnstalleerd. De voorzitter jeugdcommissie is tevens lid van het bestuur van de BG&CC. Momenteel zijn er binnen de vereniging 95 actieve jeugdleden. Algemene doelstelling De voornaamste doelstelling is om jeugdigen kennis te laten maken met de golfsport zodat zij plezier krijgen in het spel. Dit vertaalt zich in een positieve ontwikkeling voor jeugdleden op sociaal, mentaal en sportief gebied. We bieden getalenteerde, gemotiveerde en gecommitteerde jeugdige golfers de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een speler op het hoogste niveau binnen de vereniging. Hiervoor verwijzen wij u naar het hoofdstuk Programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers. Committed to Jeugd Alle activiteiten van de Jeugdcommissie worden getoetst aan het NGF programma Committed to Jeugd. Bij invoering van Committed to Jeugd wordt gewerkt aan kwaliteit, structuur en continuïteit in het jeugdbeleid. Het levert een totaalprogramma voor de jeugd op, dat verankerd is in de club en dat wordt uitgevoerd door professionals en kundige vrijwilligers. Concreet levert Committed to Jeugd op: Kwaliteitskenmerk; Verbeterd jaarprogramma; Verandering sociale omgeving rondom de golfbaan; Verbetering in communicatie; Het aantrekken en behouden van (jeugd)leden.

5 Jeugdbeleid in combinatie met Committed to Jeugd Het jeugdbeleid is gericht op een ontwikkeling van jeugdige speler in meerdere jaren conform het stappenplan van de Nederlandse Golf Federatie. Het jeugdbeleid voorziet in mogelijkheden om modulair een vervolgtraject in te zetten. Meer hierover vindt u in het hoofdstuk Jeugdtrainingen Best Golf Binnen de jeugd speelt het sociale element een belangrijke rol bij de clubwedstrijden en overige activiteiten. Jeugdspelers worden tevens uitgedaagd om deel te nemen aan wedstrijden op banen buiten de eigen vereniging. Voor aspirant-jeugdleden streven we naar een eenvoudige wijze van toetreding als jeugdlid. Nieuwe leden kunnen kennismaken met de golfsport binnen de vereniging door laagdrempelige activiteiten. Zie onderdeel overige activiteiten. Alle jeugdleden moeten te allen tijde kunnen rekenen op een integere behandeling van hun belangen binnen de vereniging. Jaarplanning en verslaglegging Uiterlijk in de maand december van ieder kalenderjaar stelt de jeugdcommissie een jaarplanning op voor het eerstvolgende kalenderjaar. In deze jaarplanning worden trainingen, wedstrijden en de overige activiteiten opgenomen. In dit jaarplan worden de doelstellingen vastgelegd, die de jeugdcommissie het komende jaar wenst te behalen. Het jaarplan wordt uiterlijk in de maand januari ter goedkeuring aan het bestuur van de BG&CC voorgelegd. Uiterlijk in de maand mei van ieder kalenderjaar rapporteert de jeugdcommissie, door middel van een jaarverslag, over de behaalde resultaten in het voorgaande kalenderjaar aan het bestuur van de BG&CC. De jeugdcommissie vergadert maandelijks op de eerste dinsdag van de maand. Presentatie jaarplanning: Jaarlijks wordt er een presentatie gegeven naar aanleiding van het goedgekeurde jaarplan. De leden van de jeugdcommissie geven een toelichting op de planning en activiteiten van het komende jaar. Zowel bestaande als nieuwe leden hebben de gelegenheid nader kennis te maken en aanvullende informatie te verkrijgen.

6 Opleidingsprogramma en jeugdtrainingen Zoals eerder vermeld, voorziet het jeugdbeleid in een modulair opleidingtraject voor de opleiding conform het NGF stappenplan. Het traject kent 2 instroommogelijkheden per jaar: 1 januari en 1 augustus. Beide data gelden ook voor het doorstromen van jeugdleden naar een volgende fase; Kenmerkend voor het lesaanbod is dat er in relatief kleine groepen van maximaal 5 jeugdleden wordt getraind. Basispakketten conform NGF stappenplan Lesprogramma Jeugd Best Golf & Country Club 2015 Pakket Groen Beginnend Golfer Par 3 spelers Lessen op zondagochtend 12 keer 1 ½ uur techniek / golf vaardigheidstraining 3 keer 1 ½ uur course-management / spelen van de kleine baan Pakket Oranje Geoefende Golfer (recreant) Lessen op zondagochtend (of anders in overleg) 12 keer 1 ½ uur techniek a.d.h.v. individuele leerdoelen / wedstrijdjes / NGF Total Golf testen 2 keer 2 ½ uur course management / lessen op grote baan a.d.h.v. coursemanagement presentaties Pakket Oranje+ Geoefende speler Dit pakket is samengesteld voor de geoefende golfer die graag meer wil lessen Lessen op zondagochtend (of anders in overleg) 12 keer 1 ½ uur techniek a.d.h.v. individuele leerdoelen / wedstrijdjes / NGF Total Golf testen 2 keer 2 ½ uur course-management / lessen op grote baan a.d.h.v. coursemanagement presentaties 3 uur privé les; waarvan: 1 uur intake, leerdoelen formuleren, les 4 x ½ uur individuele les Er zal gewerkt worden a.d.h.v. de gestelde leerdoelen. De baanlessen en privé lessen zullen niet op zondag zijn.

7 Pakket Rood Masterclass lessen op doordeweekse dagen 6 uur privé les; waarvan: 1 uur intake & leerdoelen formuleren 8 x ½ uur privéles 1 uur evaluatie en leerdoelen formuleren voor volgend jaar 27 uur les in groepsverband met (lessen 1 ½ uur) - techniek a.d.h.v. individuele leerdoelen - course-management - spelen onderlinge wedstrijdjes - maken van NGF Total Golf testen Pakket 4 Geel Top Masterclass Enkel op selectie door Pro s, heel selecte groep 40 weken, 40 trainingen p.j., 1 uur privé per training 5 wedstrijdbezoeken, 6 uur per wedstrijd 5 keer 18 holes voorspelen 4 uur per ronde 8 keer in de baan, 2-4 uur per dag maken van leerdoelen, schema, halfjaar evaluatie 40 keer 1,5 uur groepstraining voorbeeld initiële opzet (top) masterclass +/- 150 uur begeleiding. Programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers Stap 5 en 6 NGF stappenplan De afgelopen jaren zijn er een aantal initiatieven ontplooid met als doel te bereiken dat de prestatiegerichte golfer zich bij BGCC Best thuis voelt zonder dat dit botst met het verenigingskarakter van de club. Doel is om tot een programma te komen voor de prestatiegerichte jeugdgolfer. In dit kader is het belangrijk jeugdspelers voor de vereniging te werven en behouden door het bieden van faciliteiten. Denk hierbij aan team- en individuele trainingen (drivingrange en in de baan, techniek en wedstrijdgolfaspecten), fysieke/krachttrainingen en mentale begeleiding. Het programma voor de prestatiegerichte golfer (Masterclass) sluit aan bij de hierboven genoemde uitgangspunten en maakt in feite onderdeel uit van het opleidingsprogramma. Na het behalen van de EGA handicap heeft de jeugdspeler de keuze om als recreatieve golfer verder te gaan, serieus verder te werken aan het verbeteren van de handicap en/of deelname aan de NGF Jeugdcompetitie. De meest getalenteerde jeugdspelers, die tevens de motivatie hebben om een zo laag mogelijke handicap te behalen,

8 kunnen geselecteerd worden voor de Masterclass. Hiervoor wordt een bepaald commitment van de golfer en de ouders verwacht. Het programma zal een meer individueel karakter hebben en wordt in overleg met de golfpro samengesteld. Doelstelling Masterclass Het behoud van cq het werven van getalenteerde jeugdgolfers die als doel hebben om op termijn van 3-5 jaar in Heren 1 of 2 te spelen door het bieden van een aantrekkelijk opleidingsprogramma. Deelname criteria Masterclass Naast minimale eisen op basis van handicap (objectief vast te stellen) zullen er ook een aantal subjectieve eisen worden vast gesteld: Objectieve selectiecriteria Op basis van de selectiecriteria van de NGF voor de verschillende jeugdtours, wordt een voorlopige selectie gemaakt. We gaan er van uit dat jeugd met een handicap < 10 in aanmerking komt voor topgolf (senioren) conform memo Technische Commissie. De objectieve selectiecriteria zijn als volgt: Groep 1: - Leeftijd* jonger of gelijk aan 16 jaar - Jongens tussen handicap Meisjes tussen handicap Groep 2: - Leeftijd* jonger of gelijk aan 12 jaar - Jongens en meisjes maximaal handicap 36.0 *dit is de leeftijd die in dat jaar wordt bereikt Subjectieve selectiecriteria In overleg met de pro s wordt gekeken welke kinderen in aanmerking komen voor de Masterclass. Dit betekent dat kinderen die aan de objectieve selectiecriteria voldoen niet automatisch geselecteerd worden voor de Masterclass. Ook kan er van de objectieve selectiecriteria worden

9 afgeweken op het moment dat een kind niet voldoet maar wel enorm veel potentie heeft cq in korte tijd progressie heeft gemaakt. De pro s zullen daarbij vooral letten op zaken als inzet, mentaliteit, mentale weerbaarheid en dergelijke. Naast het advies van de pro s zal er altijd een gesprek plaats vinden tussen enerzijds het kind met zijn ouder(s)/verzorger(s) en anderzijds 2 leden van de technische commissie (bij voorkeur de vertegenwoordiger van de jeugdcommissie in de technische commissie en een van de pro s). In dit gesprek zal besproken worden of het kind de ambitie heeft die overeen komt met de doelstelling van de Masterclass. Er wordt nadrukkelijk aan kind en ouder(s)/verzorger(s) commitment gevraagd om zich voor een langere periode (3-5 jaar) te binden aan Best GCC. Vaststelling individueel programma Elk kind stelt in overleg met de pro het individueel programma samen. Er wordt een nulmeting gedaan waarbij de volgende aspecten worden getoetst: Techniek; Tactiek; Mentaal; Fysiek; Regels/Etiquette. Op basis van de nulmeting worden een persoonlijk ontwikkelplan samen gesteld. Analyse ontwikkeling Voor elk kwartaal worden doelstellingen vast gelegd. Aan het einde van het kwartaal wordt de ontwikkeling in een persoonlijk gesprek besproken. Eenmaal per jaar, in de periode november/december, vindt er een evaluatiegesprek plaats in het bijzijn van de ouder(s)/verzorger(s). Voorafgaand aan dit evaluatiegesprek is er door de technische commissie in overleg met de pro s bepaald of het kind ook in het jaar daarop in aanmerking komt voor de Masterclass. Op basis van de objectieve en subjectieve selectiecriteria en de behaalde doelstellingen uit het persoonlijk ontwikkelplan wordt deze keuze onderbouwd. In deze periode wordt tevens gekeken of er nieuwe talenten zich aandienen voor de Masterclass.

10 NGF Competitie/NGF Jeugdtours Kinderen die deelnemen aan de Masterclass zijn verplicht uit te komen voor 1 van de jeugdteams van Best GCC in de NGF Competitie. Daarnaast wordt verwacht dat ze zich inschrijven voor een van de NGF Jeugdtours. Het spelen van veel wedstrijden is belangrijk voor de ontwikkeling van het talent tot volwaardig teamlid van Heren 1 of 2 in de toekomst. Het talent wordt op deze manier ook gestimuleerd om een keuze voor de golfsport te maken. Top-Masterclass Prestatiegerichte Jeugdgolfers Stap 7 tot en met 9 NGF stappenplan Geheel in te vullen op maatwerkbasis in overleg met de pro s en lid technische commissie binnen Jeugdcommissie.

11 Ledenwervende activiteiten Jeugdcommissie en retentie Fun Factory/Kennismakingsdag Jeugd: Doelstelling is om in 2015 evt. samen met de NGF een Jeugd en Familie dag op Best Golf & Country Club te organiseren. Op die dag kunnen kinderen, hun ouders en verdere familie kennis maken met de golfsport. Er zijn activiteiten voor kinderen die via de Fun Factory op een speelse manier met de golf sport kunnen kennismaken. Tevens zijn er activiteiten voor families welke via demonstraties, mini golfclinic en onder leiding van golfleraren met echt golfen op de PAR3 baan aan de slag gaan. Naast alle activiteiten wordt er informatie gegeven over speciale gezinslidmaatschappen, familie en jeugdlessen en hoe men het Golfvaardigheidsbewijs kan halen. Schoolsport: Tweemaal per jaar kunnen basisschoolleerlingen in Best kennismaken met sport en andere manieren om te bewegen. Na schooltijd zijn er voor de kinderen mogelijkheden om de golfsport als leuke nieuwe activiteit voor zichzelf te ontdekken. Hierbij kan men gedurende zes weken eens per week aan deze sportieve activiteit deelnemen. Retentie: Jaarlijks vindt er een evaluatie plaats bij de deelnemers aan de activiteiten. Knelpunten worden geadresseerd en actief opgepakt. Bij de jaarlijkse meeting worden deze punten benoemd en actieve opvolging gecommuniceerd.

12 Activiteitenaanbod en wedstrijdkalender Naast onze doelstellingen betreffende opleiding en competitiegolf willen wij als jeugdcommissie dat de kinderen ook het plezier van samen golfen ervaren. Hiervoor worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd, zoals: Off Course Dag Alle jeugdleden worden uitgenodigd om een dagje te golfen op een andere baan. Er wordt een wedstrijd gespeeld op de 18-holes baan, maar voor de kleintjes wordt een wedstrijd op de Par-3 baan georganiseerd. Meestal gaan we met een bus wat bijdraagt aan de gezelligheid. Ook wordt er die dag als afsluiting samen gegeten. Nachtgolf De afgelopen jaren is de nachtgolfwedstrijd telkens een groot succes geweest. Echt een spannende avond met vooraf een barbecue om vervolgens op de sprookjesachtig verlichte Par-3 baan te gaan golfen. Stichting Jeugdgolf Eindhoven Stichting Jeugdgolf Eindhoven organiseert jaarlijks een jeugdtour in de regio Eindhoven. Best Golf & Country Club is naast de golfclubs De Eindhovensche Golf, Tongelreep, Golfclub Welschap en Golfclub De Schoot één van de deelnemers. In de 1 e week van de zomervakantie wordt deze jeugdtour in 5 dagen gespeeld door de middelbare schooljeugd. In de herfstvakantie wordt er een dag voor de lagere schooljeugd georganiseerd. Dudes & Divas Evenement gericht op de jeugd op de middelbare school. Diverse wedstrijddagen worden afgesloten met gezamenlijk diner in het clubhuis. Doelstelling is het boeien en binden van deze jeugdspelers met een hoge aansprekende gezelligheidsfactor. Training workshops Evenement gericht op de jeugd op de middelbare en basisschool. Tijdens de schoolvakantie worden er gedurende één dagdeel trainingen gefaciliteerd met als doel de fanatieke jeugdspeler de mogelijkheid te geven om in deze periode aan de golfvaardigheden te werken met gelijkgestemden.

13 Voorwaarden en budget voor succesvolle uitvoering Voor de uitvoering van het jeugdbeleidsplan wordt jaarlijks een geldelijk budget vanuit BG&CC toegekend. De jeugdcommissie dient jaarlijks een begroting in voor het eerstvolgende kalenderjaar. Het financieel jaarverslag van de uitgaven en inkomsten van de jeugdcommissie wordt door de penningmeester samengesteld en opgeleverd, alvorens de begroting voor het eerstvolgende kalenderjaar ter goedkering wordt ingediend bij het bestuur van de BG&CC. De jeugdcommissie kan zelfstandig sponsoren benaderen. Deze activiteit is in lijn met het algemeen sponsorbeleid van de vereniging. Concreet doel voor sponsorgelden 2015: 1. Bijdrage aan het programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers; 2. Kleding voor de wedstrijdteams NGF competities; 3. Prijzen interne competities. Deze drie onderdelen worden aangeboden aan de (kandidaat) sponsoren. Ad1 Programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers: Sponsoring voor het faciliteren van extra trainingen en opleiding zoals omschreven in het programma. Dit is een investering in de ontwikkeling van deze spelers. Ad 2 Kleding wedstrijdteams: Sponsoring gericht op uniforme en herkenbare uitstraling alsmede versterken van het teamgevoel bij de spelers. Ad3 Wedstrijden: Middelen in deze categorie worden aangewend om trofeeën en overige prijzen te bekostigen bij de jeugdwedstrijden. Doel is een blijvende herinnering te faciliteren na elke interne wedstrijd. Daarnaast is er de stichting vrienden jeugdgolf Best die voor aanvullende fondsen zorg draagt conform haar statuten. Commitment hoofdbestuur en vrijwilligers Om de doelstelling te realiseren en een actieve bijdrage te kunnen leveren binnen de vereniging is ondersteuning nodig vanuit het bestuur. Daarnaast is er behoefte aan de inzet van vrijwilligers om de activiteiten te begeleiden en de commissie te ondersteunen.

14 Taakverdeling en verantwoordelijkheden Henk Janssen Beleid, Public Relations, Communicatie naar bestuur en Sponsorzaken Coby Paulus SGJE, PR, Communicatie, Website,Contact nieuwe leden en registratie jeugdleden. Tanja Antonis Financiën, NGF competitie, Off Course en Nachtgolf. Bram Vervoort Trainingen en Begeleiding jeugdcoaches Ron Meelen Clubwedstrijden, Externe wegstrijden, Talent Ontwikkeling Programma (TOP)

15 Slotbepaling en bronvermelding Zaken, die zich in de toekomst voordoen en die niet zijn beschreven in dit jeugdbeleidsplan, worden op de eerstvolgende vergadering van de jeugdcommissie besproken. Daar waar nodig zal het jeugdbeleidsplan worden gewijzigd. Eventuele wijzigingen in het jeugdbeleidsplan worden ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur van de BG&CC. Bronnen voor dit jeugdbeleidsplan: Memo Programma Prestatiegerichte Jeugdgolfers; Jeugdprogramma les 2015; Beleidsplan Patrick Bleijs; Website Best Golf; Notulen Jeugdcommissie; Evaluatie vorige evenementen; NGF-Programma Committed to Jeugd;

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009

1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST! (18-11-10) Inleiding 1. Beleidsplan Jeugd en Topgolf Golfclub De Haenen 2009 1.1 Doelstelling 1.2 De Jeugdcommissie 1.3 Beleidsstrategie 1.4 Hoofdactiviteiten 1.5

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan

Jeugdbeleidsplan Jeugdbeleidsplan 2013-2016 Versie: 24 april 2013 goedgekeurd door bestuur 1 Algemeen De Rijswijkse Golfclub bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Inmiddels is er een technisch beleid vastgesteld en dit jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Inleiding. Ambitie en doelstelling

Inleiding. Ambitie en doelstelling Inleiding De tijd dat golf een leuke sport was die met name ouderen trok, is voorgoed voorbij. De landelijke toename van jeugdige spelers laat zien hoe fascinerend golf is, ook voor deze jonge doelgroep.

Nadere informatie

Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren.

Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren. Beleidsplan jeugd 1. Inleiding: Aan de bosrand van het dorp Geijsteren ligt de 18-holes golfbaan van Golf- en Countryclub Geijsteren. De club is opgericht in 1974. Het terrein waarop de baan zich bevindt

Nadere informatie

Dit is een samenvatting van het Jeugdbeleidsplan van de Jeugdcommissie van GCBH. De volledige versie is op te vragen bij de Jeugdcommissie.

Dit is een samenvatting van het Jeugdbeleidsplan van de Jeugdcommissie van GCBH. De volledige versie is op te vragen bij de Jeugdcommissie. Samenvatting Jeugdbeleid Golfclub BurgGolf Haverleij 2013 2015 Dit is een samenvatting van het Jeugdbeleidsplan van de Jeugdcommissie van GCBH. De volledige versie is op te vragen bij de Jeugdcommissie.

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 21-03-2016 Pagina1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GC De Kurenpolder 4 Missie en visie van GC De Kurenpolder 5 Sterkte-zwakteanalyse

Nadere informatie

2. Jeugdleden die de groepstrainingen niet volgen omdat zij meestal studerend zijn (t/m 25 jaar) of jonger dan 8 jaar.

2. Jeugdleden die de groepstrainingen niet volgen omdat zij meestal studerend zijn (t/m 25 jaar) of jonger dan 8 jaar. Inleiding De tijd dat golf een leuke sport was die met name ouderen trok, is voorgoed voorbij. Ook jeugdige spelers geven blijk van hun fascinatie voor deze sport. Naast balgevoel is een hoge mate van

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011:

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Versie Definitief na vaststelling in ALV d.d. 25 september 2018 Datum 25 september 2018 Status Definitief BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Colofon Titel BELEIDSPLAN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

Beleidsplan Jeugd

Beleidsplan Jeugd Beleidsplan Jeugd 2017-2019 Nanda Lamsma Versie december 2016 Beleidsplan Jeugd Almkreek 2017-2019 1 Beleidsplan Jeugd Almkreek 2017-2019 2 Inhoud 1. Inleiding... 6 1.1. Missie voor 2017... 6 1.2. Wervingsacties

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

Begroting 2019 Golfclub De Haenen

Begroting 2019 Golfclub De Haenen Begroting 2019 Golfclub De Haenen Inhoud pagina Begroting 2019 3 Toelichting op begroting 2019 4 Evenementen commissie 4 Jeugdcommissie 6 Wedcom 8 2 Golfclub De Haenen 2019 2018 Begroting Schatting Begroting

Nadere informatie

RGC Competitiereglement 2019

RGC Competitiereglement 2019 RGC Competitiereglement 2019 1. Inleiding De animo om aan de NGF competitie mee te doen is bij onze club groot. Daarom is in 2013 besloten een competitiereglement te schrijven met criteria waaraan moet

Nadere informatie

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE

SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE AGENDA VOOR VANAVOND 1. Samenstelling jeugdcommissie (Corné) 2. Trainingsprogramma 2016 (Tom) 3. Baanpermissie & Handicap (Alex) 4. Activiteiten 2016 (Charlotte) 5. Familie golf (Ilse) 6. Overige zaken

Nadere informatie

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches Jeugdjaarprogramma 2009 8 februari 2009 Onderwerpen Welkom en voorstellen jeugdcommissie Lesprogramma 2009 Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie Zomeractiviteiten Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS 1. JEUGDBELEID 2. TRAININGSAANBOD 3. EEN LEVENDIGE CLUB EEN STERKE JEUGDVERENIGING 1. JEUGDBELEID 1.1 Coördinatie Planmatig werken 1.2 Blijvende ontwikkeling 1.3 Talentidentificatie

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2013 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin Page 1 Inhoudsopgave: Technisch beleid: 1.1 Jeugdbeleid: 1.2 Plan van aanpak Jeugd selectieplan

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL 2016-2018 30 mei 2016 Versie 4.0 Jeugdcommissie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen... 4 2.1 Toelichting... 4 3. Jeugdtennis in Nederland... 5 4. Jeugdbeleid

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. LUIK II: JEUGDOPLEIDING EN -BEGELEIDING 2. JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD

BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD BEGROTING BG&CC 2017 VOORWOORD Ter voorbereiding op de Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 2016 treft u hierbij aan de begroting voor het jaar 2017. Ter vergelijking zijn opgenomen: een schatting

Nadere informatie

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub.

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. Over de hele week hebben we activiteiten georganiseerd en er is voor

Nadere informatie

Welkom bij de jeugd kick-off 2019

Welkom bij de jeugd kick-off 2019 Welkom bij de jeugd kick-off 2019 WAT BESPREKEN WE? - Speerpunten jeugdbeleidsplan - Voorstellen nieuwe jeugdteam - Lessen en visie 2019 - Wat is leukste.spelen! - Sociale activiteiten, samen leuke dingen

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Competitieregels Golfclub Westerwolde

Competitieregels Golfclub Westerwolde CONCEPT Competitieregels Golfclub Westerwolde Vlagtwedde, januari 2013 Versie 1.0 Inleiding De vereniging wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde

Nadere informatie

TGC Competitie reglement

TGC Competitie reglement TGC Competitie reglement 1. Inleiding Het bestuur streeft ernaar om het spelpeil binnen de TGC te verhogen en wil dit mede bereiken door teams in de NGF-competitie te laten spelen. Tevens biedt het de

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 2014 Handicap? Geen probleem! Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 Beleidsplan November 2014 versie 1.03 Inhoud Voorwoord 1 Aanleiding 2 Visie/missie 3

Nadere informatie

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS TE VOLGEN LEIDRAAD INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 Pagina 1 DEEL I = VERPLICHTE INSTAPCRITERIA Luik I: JEUGDLEDEN 1. Jeugdleden 1.1. Aantal jeugdleden

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF MAART 2018 Club Agenda Zo 11 Jeugd Openingswedstrijd 10.00 u Do 15 Senioren 09.00 u Wo14 [1 e Business Club Wedstrijd] 13.00 u Di 20 Dames Openingswedstrijd 10.00 u Do 22 Senioren 09.00 u Zo

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 Utrecht, maart 2019 CHECKLIST Commitment van alle betrokkenen om aan het Familietoernooi deel te nemen Het Familietoernooi 2019 op de wedstrijdkalender plaatsen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2015 LUIK I: JEUGDLEDEN

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2015 LUIK I: JEUGDLEDEN AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 20 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min.

Nadere informatie

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan Golfen is fun Golf is leuk en zou het niet nog leuker worden als je het met de hele familie speelt? Golf is samen plezier hebben! Een golfbaan is een perfecte plek om met de familie te oefenen, samen (een

Nadere informatie

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Wat komt er aan bod? 1. Het Nederlandse sportlandschap 2. Ontwikkelingen golf internationaal 3. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

DE BESTE START VOOR GOLFERS

DE BESTE START VOOR GOLFERS DE BESTE START VOOR GOLFERS Welkom op Best Golf Best Golf Academy op het golfdomein Best Golf, met een wedstrijdgolfbaan met A-status en uitgebreide oefenfaciliteiten, biedt de beste mogelijkheden om te

Nadere informatie

TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau!

TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau! Jeugdbeleid Het jeugdbeleid van TVO OOSTVOORNE is vooral gericht op de volgende hoofddoelstelling: TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau! Om

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 April 2013 Versie 2.0 Jeugdcommissie Jeugdbeleidsplan Tennis Vereniging Voerendaal 2013 1. Inleiding Een gezonde vereniging schenkt voldoende aandacht

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

WELKOM NGF C-selectie 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013

WELKOM NGF C-selectie 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-selectie 2013 18 november 2013 Begeleiding Iwan Renders Floris van Imhoff WELKOM Wat gaan wij samen doen? Werken aan DE BASIS GAS = Grip, Aim, Setup Shortgame Heel veel leren NGF C-selectie: NGF

Nadere informatie

Toelichting Begroting 2018

Toelichting Begroting 2018 Toelichting Begroting 2018 Pagina 1 van 8 Toelichting Begroting Begroting In de Algemene Ledenvergadering van 29 Maart 2018 zal de bijgaande begroting aan de leden aangeboden. De begroting heeft als uitgangspunt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2014 LUIK I: JEUGDLEDEN

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2014 LUIK I: JEUGDLEDEN NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan

Golfen is fun. IJsselweide Sluisdijk NA Gouda Brasserie Golfbaan Golfen is fun Golf is leuk en zou het niet nog leuker worden als je het met de hele familie speelt? Golf is samen plezier hebben! Een golfbaan is een perfecte plek om met de familie te oefenen, samen (een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan?

NIEUWSBRIEF. Ronduit goed! Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen. Gaat het goed met de golfclub en de golfbaan? NIEUWSBRIEF Startschot voor een prachtig nieuw golfseizoen In een vloek en een zucht zijn de eerste twee maanden van 2016 bijna voorbij. Het is ongelofelijk hoe snel dat allemaal gaat! Het goede nieuws

Nadere informatie

SPORTBELEIDSPLAN RINKVEN 2011-2012

SPORTBELEIDSPLAN RINKVEN 2011-2012 SPORTBELEIDSPLAN RINKVEN 2011-2012 1. Inleiding Dit beleidsplan 2011-2012 werd voorbereid door het Sportcomité en ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur Dit beleidsplan geeft een overzicht

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Sportief Beleid De Woeste Kop

Sportief Beleid De Woeste Kop Sportief Beleid De Woeste Kop Programma Sportief Beleid Maatschappelijke ontwikkelingen Huidige situatie DNA De Woeste Kop + SWOT Doelstellingen Aan de slag! Sportief Beleid Waarom Sportief Beleid? Jaarlijks

Nadere informatie

Vanuit Den Bosch, Utrecht, Amsterdam (A2): Vanuit Tilburg, Breda (A58):

Vanuit Den Bosch, Utrecht, Amsterdam (A2): Vanuit Tilburg, Breda (A58): Opgericht 1989 Vanuit Den Bosch, Utrecht, Amsterdam (A2): afslag Best / Eindhoven-Acht nemen (afslag 28). Bij verkeerslicht rechtsaf en bij eerstvolgende verkeerslicht meteen links. Na het vierde verkeerslicht,

Nadere informatie

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus.

Maar ook informatie voor uw vrienden of familie leden, die graag willen komen golfen. Maar meer uitleg willen krijgen, hoe t werkt een golf cursus. Aanstaande zaterdagmiddag 21 maart organiseren wij een open golfschoolmiddag. Hierbij een overzicht aan golflessen of cursussen, waar u Zaterdagmiddag vanaf 13.00 informatie over kan krijgen. o.a - Informatie

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Doelgroep; De kwalificatieprocedure is bestemd voor de competitieve groepen bestaande uit meerdere teams of uit één team met meer dan 6 spelers.

Doelgroep; De kwalificatieprocedure is bestemd voor de competitieve groepen bestaande uit meerdere teams of uit één team met meer dan 6 spelers. Kwalificatieprocedure competitieteams. Algemeen; Om talentvolle jeugdspelers te kunnen behouden voor de vereniging Veldzijde bieden we deze jeugdspelers de mogelijkheid om kennis te maken met de Dames

Nadere informatie

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei

Het beleidsplan is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Beleidsplan KGC Motto: groei en bloei Het beleidsplan 2016-2021 is op 7 november 2016 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Inleiding Beleidsplan KGC 2016-2021 Motto: groei en bloei De afgelopen jaren is er veel veranderd bij de KGC;

Nadere informatie

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager

Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Jeugd-golfers op weg naar EGA-handicap 54 en lager Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Trial. Trial : proeflidmaatschap

Trial. Trial : proeflidmaatschap Trial Voor de golfer die al GVB of handicap 54 heeft biedt de G&CCW alle mogelijkheden het golfspel verder te verbeteren: door les te nemen bij de pro s van RedFlagGolf, door regelmatig te spelen op de

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Jaarprogramma 2018 Jeugd Almkreek

Jaarprogramma 2018 Jeugd Almkreek Jaarprogramma 2018 Jeugd Almkreek Golfacademy Almkreek jeugd pro s Fernand Osther, Anouschka Vrijenhoek, Paul Looijmans, Edwin Wesselink Doelstelling Jeugdopleiding Almkreek De golfclub heeft een overeenkomst

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018 COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2018 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016. Jeugd Golfclub Almkreek

Jaarprogramma 2016. Jeugd Golfclub Almkreek Jaarprogramma 2016 Jeugd Golfclub Almkreek Golfacademy Almkreek Edwin Wesselink, Niels den Breejen, Paul Looijmans, Nanda Lamsma en Anouschka Vrijenhoek Doelstelling Jeugdopleiding Almkreek Lessen en activiteiten

Nadere informatie

Stapsgewijze begeleiding De beste begeleiding speciaal voor u!

Stapsgewijze begeleiding De beste begeleiding speciaal voor u! Stapsgewijze begeleiding De beste begeleiding speciaal voor u! Wij bieden een optimale begeleiding voor onze startende golfers. Wij weten in welke stap u zit en u ontvangt van ons aangepaste informatie.

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2012

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2012 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2012 ALGEMEEN Wie kan een aanvraag indienen: elke club aangesloten bij de VVG Traject: 15/03: laatste datum van instap in het jeugdsportfonds 2012. De club stapt in via het indienen

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012

9-stappenplan. Bijeenkomst Golfprofessionals PGA. 2 april 2012 9-stappenplan Bijeenkomst Golfprofessionals PGA 2 april 2012 Aanleiding Golf is een aantrekkelijke sport. Het is in de afgelopen 10 jaar gegroeid naar 375.000 golfers. Helaas zijn veel golfers inactief

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum Jeugd beleidsplan Tafeltennisvereniging datum Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Missie jeugdcommissie blz. 4 3. Plaats van de jeugdcommissie binnen de club blz. 5 4. Taken jeugdcommissie blz. 6 5. Samenstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Golfvereniging De Woeste Kop. afslag

Beleidsplan Golfvereniging De Woeste Kop. afslag Beleidsplan 2018-2021 Golfvereniging De Woeste Kop de afslag Het bestuur van Golfvereniging De Woeste Kop Golf presenteert u hierbij het beleidsplan voor de periode 2018 2021. Vanwege demografische ontwikkelingen,

Nadere informatie

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level)

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) Missie & visie 1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) 1.1.1. Missie/visie van de club Stokkem VV is een voetbalclub die meerdere doelen nastreeft!! Kernactiviteit van de club Uitbouw van een

Nadere informatie

Jeugd(selectie)beleid. LTC Vleuten de Meern

Jeugd(selectie)beleid. LTC Vleuten de Meern Jeugd(selectie)beleid LTC Vleuten de Meern Leeftijdsindeling KNLTB - tenniskids De vereniging LTC Vleuten De Meern Een grote vereniging die ook prestatief tennis wil spelen Normen en waarden van sportief

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN GC DE KURENPOLDER 2015-2019

JEUGDBELEIDSPLAN GC DE KURENPOLDER 2015-2019 JEUGDBELEIDSPLAN GC DE KURENPOLDER 2015-2019 Jeugdbeleidsplan GC De Kurenpolder 2015-2019 Pagina 1 JEUGDBELEIDSPLAN GC DE KURENPOLDER 2015-2019 INHOUD 2 VOORWOORD 3 AMBITIE 3 DOESTELLINGEN 3 OPLEIDINGSPROGRAMMA

Nadere informatie

een topbaan op een toplocatie!

een topbaan op een toplocatie! Golfbaan Echt-Susteren, een topbaan op een toplocatie! Informatie 201 Overzicht pakketten Basis 75,- p/mnd PRO+ 83,35 p/mnd Alleen mogelijk met PRO 15,85 p/mnd Greenfee 79,00 p/mnd speelrechtcertificaat

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club

COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club COMMISSIEREGLEMENT Rijswijkse Golf Club Op grond van artikel 27 van het huishoudelijk reglement is door het bestuur van de Rijswijkse Golfclub het navolgende commissiereglement vastgesteld. ALGEMEEN Daar

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

LEER GOLFEN MET HET 9-STAPPENPLAN

LEER GOLFEN MET HET 9-STAPPENPLAN LEER GOLFEN MET HET WELKOM IN DE GOLFWERELD Welkom in golf! Of je nu jong of oud bent, fysiek helemaal fit of ongemakken hebt, veel of weinig tijd ter beschikking hebt, golf is voor iedereen. Golf is als

Nadere informatie