Variant G Gymzaal verdiept in gebouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Variant G Gymzaal verdiept in gebouw"

Transcriptie

1 VERGELIJKING VERSCHILLENDE OPTIES VOOR BREDE SCHOOL CENTRUM Meest positieve opmerkingen Geen bijzondere opmerkingen of voorkeur Meest negatieve opmerkingen Variant F Aparte gymzaal in groen naast scatebaan Variant G Gymzaal verdiept in gebouw Variant H Gymzaal op verdieping in gebouw Algemeen I Op verzoek van de gemeenteraad is er ook gekeken of het terrein aan de overzijde van de Prinses Beatrixstraat, naast de scatebaan (het retentiebekken) ook gebruikt zou kunnen worden voor locatie van de brede school. Als locatie voor de totale brede school is dat terrein niet geschikt. Naast het gebouw zelf, is er namelijk ook ruimte nodig voor bijkomende zaken als speelplaats, ruimte voor fietsenberging etc. Verder is niet het gehele terrein bruikbaar, in verband met het gegeven dat het talud aan de zijde van de Prins Hendriklaan niet aangepast of gebruikt kan worden, daar anders de stabiliteit van de weg in het geding komt. Op grond hiervan is hierna enkel nog sprake van een variant waarin op de plek van het retentiebekken de gymzaal wordt gesitueerd. Algemeen II Beschrijving Gebouw 2 verdiepingen. Gemeenschappelijke ruimten in binnengebied Lesruimten en kantoren aan buitenzijde Hoofdentree aan parkeerplaats Gymzaal op een andere locatie Gebouw deels 2 verdiepingen Multifunctionele ruimte als schakel tussen twee bouwvolumes. Deze ontmoetingsruimte is ook via vide op verdieping goed in te zien. Lesruimten en kantoren rondom verwerkingsruimten Hoofdentree aan parkeerplaats. Aparte ingang gymzaal aan Beatrixstraat Gebouw deels 3 verdiepingen Bebouwing rond patio Leslokalen en kantoren in L-vorm (2 assen) Hoofdentree aan parkeerplaats Gymzaal via aparte entree aan parkeerplaats bereikbaar Stedenbouwkundig Voordelen Centraal middengebied koppelt verschillende functies Iedere functie aparte hoek Behoud stadswanden gelijk aan bebouwing Gemeenschappelijke ruimten bij patio en in Gemeenschapsruimten op kruisende gebouwassen Compact gebouw Behoud stadswanden gelijk aan bebouwing Goede afsluiting parkeerplein (3 lagen), zijde Beatrixstraat 2 lagen Compact gebouw Wanden aansluitend aan bestaande bebouwing

2 onderling contact Heldere routing Optie speelruimte peuters in patio Bovenbouw geheel op verdieping Heldere routing Drie aparte speelterreinen Veel lokalen aan O en W kant bebouw, weinig inkijk in tuinen en gunstig voor klimaat Heldere routing in gebouw Drie aparte speelterreinen Nadelen 2 Bouwlagen aan kant parkeerterrein mindere oplossing Veel lokalen aan N en Z kant van gebouw, met veel inkijk tuinen en ongunstig voor klimaat Meer geveloppervlakte en minder compact in vergelijking met andere opties Op twee locaties bouwen Gymzaal moeilijker inpasbaar in activiteiten brede school 2 Bouwlagen aan kant parkeerterrein mindere oplossing Contact onder en bovenbouw niet optimaal Onder- en bovenbouw liggen uit elkaar Minder daglicht in uitloopgebieden Mogelijk minder daglicht ruimten in oksel gebouw Speelplein zijde Beatrixstraat mogelijk iets verder van leslokalen Veel lokalen aan N en Z kant van gebouw, met veel inkijk tuinen en ongunstig voor klimaat Deel bovenbouw op begane grond Onder- en bovenbouw deels uit elkaar Weinig daglicht in gemeenschappelijke ruimte Samenloop verkeersruimte en functionele ruimte Twee liften Commissie Ruimtelijke ordening In het kader van het informeren van de commissie omtrent de ontwikkelingen van diverse projecten in Brunssum is er ook gesproken over de ontwikkelingen rond de Brede school. Voordeel Nadeel Slechte oplossing om een losse blok voor een gymzaal ergens neer te zetten. Blijft altijd onwenselijk. Duidelijk volume waarin alle onderdelen goed bij elkaar zijn gebracht, zodat het begrip Brede school binnen het gebouw een zo goed mogelijke invulling krijgt. Duidelijk volume waarin alle onderdelen goed bij elkaar zijn gebracht, zodat het begrip Brede school binnen het gebouw een zo goed mogelijke invulling krijgt. Hier nog extra voordeel dat een markant volume aan de kant van de parkeerplaats als afronding van het plein is aangebracht. Deze optie heeft de voorkeur van de commissie De eenvoudige L-vorm is wellicht te verbeteren, door bv. nog beter aan te sluiten aan de volumes aan de zijde van de Beatrixstraat. Verkeer Voordelen Er zullen nog uitgebreide verkeerstellingen uitgevoerd worden. Aan de hand van de uitkomsten hiervan zal ook e.e.a. ingevuld worden t.a.v. dit onderwerp Algemeen gaat er een voorkeur uit naar een ontsluiting van het parkeerterrein met een aparte inrit en aparte uitrit. De verwachting is verder dat de wegenstructuur prima is toegerust om in de nieuwe situatie geen extra problemen op te roepen Gebruikers gymzaal via parkeerplaats, geen overlast voor andere straten.

3 Nadelen Gebruikers gymzaal zullen met name via de Beatrixstraat de gymzaal gaan bezoeken. Parkeeroverlast is te verwachten Geen aparte ingang en uitgang naar parkeerterrein. Grootste deel gebruikers gymzaal via parkeerterrein. Een klein deel mogelijk via Beatrixstraat Geen aparte ingang en uitgang naar parkeerterrein. Inhoudelijk Voordelen Nadelen Financieel Voordeel De participanten hebben tijdens de projectgroepvergadering van 28 april een inhoudelijke vergelijking gemaakt van de drie verschillende opties, zoals deze zijn verwerkt in de (tekeningen van de) massastudie. Gymzaal ligt buiten gebouw, levert meer ruimte op, op de locatie Levert geen hinder op van kinderen die naar de gymzaal toe gaan. Iedere partij heeft een eigen entree Grote openheid d.m.v. patio s Weinig verloren ruimten als gevolg van gangen of vreemde vormen van ruimten Opzet nodigt uit tot samenwerking Multifunctionele ruimte goed centraal gesitueerd en eenvoudig te bereiken en te gebruiken Logische verdeling onder- en bovenbouw Gymzaal beperkt mogelijkheden zowel binnen als rondom het gebouw Mogelijk meer hinder als kinderen naar de gymzaal gaan. Minder doorzichtigheid Vreemde vormen in bepaalde ruimten, waardoor mogelijk verlies aan beschikbare ruimte Niet de meest logische verdeling van ruimten Minder licht en lucht in gebouw. Voordelen van patio s niet beschikbaar Gymzaal beperkt mogelijkheden zowel binnen als rondom het gebouw Mogelijk meer hinder als kinderen naar de gymzaal gaan. Minder doorzichtigheid Niet de meest logische verdeling van ruimten Meer gangen of niet direct als gebruiksruimte inzetbare delen. Minder licht en lucht in gebouw. Voordelen van patio s niet beschikbaar Elke uitvoering heeft zijn voor en nadelen. Uitgangspunt is dat realisatie zal plaatsvinden binnen de normvergoedingen. Desondanks zijn verschillende opties duurder dan andere. De financiële component kan niet buiten beschouwing blijven. Compact gebouw. Zowel bouwkundig als Compact gebouw. Zowel bouwkundig als exploitatietechnisch een goede oplossing exploitatietechnisch een goede oplossing.

4 Nadeel Twee keer bouwen is duurder dan 1 keer. De meerkosten die hiermee samenhangen worden momenteel geschat op circa 5 ton. Bouwen in het moerassige gebied levert eveneens extra kosten op. Groter gevel- en dakoppervlakte in totaliteit,en het feit dat twee gebouwen onderhouden moeten worden, maakt ook de exploitatie duurder. Bij de vermelde extra kosten is nog geen rekening gehouden met kosten voor oplossing van bufferfunctie riool. Door deze oplossing zullen wellicht twee liften noodzakelijk zijn. Een extra lift zal wellicht circa ,-- meerkosten betekenen. Dit gebouw lijkt het meest eenvoudig. Wellicht dat het aantal bouwuren hierdoor het laagst zijn. Wellicht is in een dergelijke uitvoering mogelijk het meest eenvoudig te werken met een vast stramien Door deze oplossing zullen wellicht twee liften noodzakelijk zijn. Een extra lift zal wellicht circa ,-- meerkosten betekenen. Civiele techniek Voordeel Nadeel Akkoord voor groot gebouw Wel dient de Wadi minimaal 11 m breed te zijn om aan watertoets te voldoen. NIET AKKOORD voor gymzaal. Is geprojecteerd in retentiereservoir, is onderdeel van rioolstelsel. Meerder malen per jaar rioolwater in opvangbuffer. Vanuit milieuhygienische optiek en vanuit volksgezondheidsoptiek niet acceptabel. Technisch wel op te lossen via gesloten bak, maar deze zal meerdere miljoenen extra kosten. Akkoord voor gebouw Wadi dient wel aan zuidzijde te worden uitgevoerd (waar nu weg is), want daar is laagste punt en stroom richting opvangbuffer. Dat is ook noodzakelijk i.v.m. de watertoets. Akkoord voor gebouw Wadi dient wel aan zuidzijde te worden uitgevoerd (waar nu weg is), want daar is laagste punt en stroom richting opvangbuffer. Dat is ook noodzakelijk i.v.m. de watertoets.

5 Locatie voormalige flats Geotechnisch onderzoek - Mogelijke fundering op staal of door middel van boorpalen Fundering op staal - Grondverbetering noodzakelijk - Vaste grondslag op circa 72 m + NAP - Grondwaterstand verlaging kan problemen bij omliggende woningen tot gevolg hebben - Werken met poeren en stroken Fundering boorpalen - Mortelschroefpalen - Paalpunt niveau 67,5 + NAP - Ook hier rekening houden met grondwater - Grondverbetering tussen 0,5 en 1 m dik - Bemaling niet noodzakelijk als er geen verdiepte gymzaal wordt gerealiseerd. - Grondwaterstand ca. 72,8 m + NAP - Kans op dolle grond Locatie retentiebekken - Mogelijke fundering op staal of door middel van boorpalen - Onderzoek nu niet optimaal uit te voeren vanwege het feit dat niet de gehele locatie toegankelijk is. - Een uiteindelijk duidelijk grondonderzoek pas mogelijk nadat locatie geheel toegankelijk is. Dus pas na besluitvorming en met mogelijk veel extra onduidelijkheid vooraf en veel extra kosten achteraf. Fundering op staal - Indien deze optie, eerst gehele bekken leeghalen (geotextiel, grind, slib, geroerde delen etc). - Grondverbetering noodzakelijk - Vaste grondslag tussen 70,5 en 72 m + NAP - Grondwaterstand verlaging kan problemen bij omliggende woningen tot gevolg hebben - Zeker rekening te houden met stabiliteit van talud bij Prins Hendriklaan Fundering boorpalen - Mortelschroefpalen - Paalpunt niveau 68 + NAP - Ook hier rekening houden met grondwater - - Bemaling noodzakelijk - Grondwaterstand ca. 72,8 m + NAP - Kans op dolle grond Duidelijke oplossing nodig voor het behoud van retentiemogelijkheid of er dient elders een nieuw retentiebekken te worden gerealiseerd.

6

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf Opdrachtgever: Gemeente Graafstroom Ontwerp: 200 Realisatie: 2006-2007 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat 112, 11 BX

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Daar teken ik voor! Rheense Waarden. Kavelpaspoort. Bergse Waard. in Rhenen.

Daar teken ik voor! Rheense Waarden. Kavelpaspoort. Bergse Waard. in Rhenen. Daar teken ik voor! Rheense Waarden Kavelpaspoort Bergse Waard in Rhenen www.kavelsinrhenen.nl kavelpaspoort Hoek Achterbergsestraatweg Lijsterberg kavelgegevens gebied: Rhenen-Noord locatie: hoek Achterbergsestraatweg-Lijsterberg

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. : Wonen en ruimte. Katwijk, 26 juni 2012.

Aan de gemeenteraad. : Wonen en ruimte. Katwijk, 26 juni 2012. Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-6779 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Inrichtingsplan Kustwerk Katwijk - gedeelte B.J. Blommersstraat - Vuurbaakplein Katwijk, 26 juni 2012. Inleiding In de

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studies KJ-plein Den Haag

Stedenbouwkundige studies KJ-plein Den Haag Stedenbouwkundige studies KJ-plein Den Haag Variant A Variant B Variant C Variant D Variant E Variant F Variant G Koningin Julianaplein Den Haag Studie stedenbouwkundige uitwerkinsvoorstellen Uitgangspunten

Nadere informatie

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK E Het Eurotech Lot 14 is gesitueerd in de Ecologische wijk Rives de la Haute in het Noord Franse Lille. De wijk is georganiseerd rondom het Eura Technologie Centrum. Gevestigd in een voormalige textielfabriek;

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad

2. De opbrengstpotentie van het huidige schoolterrein aan het Ot en Sienpad Keuzenotitie scholencomplex Ot en Sienpad Huissen De Financiële aspecten. Naast de algemene notitie met de bijbehorende 6 bijlagen waarin de voor- en nadelen en de omgeving factoren en de financiële gevolgen

Nadere informatie

MFA DONGEN De Cammeleur

MFA DONGEN De Cammeleur MFA DONGEN De Cammeleur Omschrijving project Een belangrijk gebouw op een imposante locatie. Het ontwerp vormt een synergie tussen de statige uitstraling van de bebouwing gelegen aan het historische lint

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept

Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept In Terwolde wordt een multifunctionele accommodatie (mfa) gerealiseerd, die plaats biedt aan Educatief Centrum De Bongerd met een geïntegreerde

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG 24 augustus 2007 MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG STRUCTUUR VARIANTEN VARIANT 1 VARIANT 2 INLEIDING VARIANT 1 (inbouwmodel) VARIANT 2 (uitbreidingsmodel) De benutting van

Nadere informatie

Verslag Klankbordgroep Brittenstein 17 februari 2015

Verslag Klankbordgroep Brittenstein 17 februari 2015 Verslag Klankbordgroep Brittenstein 17 februari 2015 Aanwezig: Rijnhart Wonen: Annemarie Rook, Erik Bruns, Haiko Meijer (architect) Leden Klankbordgroep: Annemieke van Vondelen, Hans Jansen, Henk Segijn,

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Herinrichting openbare ruimte Molenwijk 2.0

Herinrichting openbare ruimte Molenwijk 2.0 Herinrichting openbare ruimte Molenwijk 2.0 Programma Introductie/stand van zaken Wethouder Jacco Knape Concept-Visie Openbare Ruimte Désirée de Jonge Afkoppelen en drainage Pjotr Zegers Planning Maarten

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

Museumpark Paviljoen Rotterdam

Museumpark Paviljoen Rotterdam Rotterdam Museumpark paviljoen, Rotterdam In het culturele hart van Rotterdam, het Museumpark, bevindt zich een bijzondere parkeergarage die niet alleen plaats biedt aan.50 auto s, maar ook een ondergrondse

Nadere informatie

WERKOMSCHRIJVING MONUMENT

WERKOMSCHRIJVING MONUMENT WERKOMSCHRIJVING MONUMENT KORT RAPENBURG 1-3 LEIDEN Warmond, 21 april 2016 S.B.A. van Gils Holland Property Group INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 2 UITGANGSPUNTEN VERBOUWING 4 3 SOUTERRAIN 4 Kluisdeur 4 Hekwerk

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein College van B&W - Marktwaarde bibliotheek in de berekeningen verwerken (niet de

Nadere informatie

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van Bijlage 1 - Voorstel gebiedsontwikkeling Driehoek het Zand Inleiding Op 14 april 2016 is met uw raad afgesproken dat de verkennende notitie Naar een nieuw perspectief voor Driehoek het Zand basis zou zijn

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

locatie A (Fluessen) bestaande situatie en nieuwe situatie met verhoogde wagen op 1c

locatie A (Fluessen) bestaande situatie en nieuwe situatie met verhoogde wagen op 1c 3.4 Bijlage toelichting nokhoogtes Vaak wordt een woonwagen geassocieerd met een gebouw van 1 woonlaag. In veel gevallen in Zwolle is er sprake van 2 woonlagen. De daaruitvolgende nokhoogtes van 4 tot

Nadere informatie

De titel van het project verklaart op een speelse manier wat de beleving en sfeer in het gebouw is. Ontmoeting en ontdekking spelen hier een belangrijke rol bij Situatie Aanzicht informele entree

Nadere informatie

ABC. Onderwerp Concept Memo t.b.v. bouwaanvraag Stationskwartier te Breda

ABC. Onderwerp Concept Memo t.b.v. bouwaanvraag Stationskwartier te Breda Memo BC Bestemd voor Bouwaanvraag Datum 24 oktober 2013 Referentie Bladnummer 1/11 Onderwerp Concept Memo t.b.v. bouwaanvraag Stationskwartier te Breda Behandeld door Bedrijfsbureau Rob van Kuijk r.v.kuijk@

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Monnickendam MFA Scholeneiland Voorlopig ontwerp 01-10-2014

Monnickendam MFA Scholeneiland Voorlopig ontwerp 01-10-2014 Monnickendam MFA Scholeneiland Voorlopig ontwerp 01-10-2014 Monnickendam MFA Scholeneiland Het gebouw en de plek Extra speelruimte De kleine school in het grote gebouw Dit Voorlopig Ontwerp zijn wij begonnen

Nadere informatie

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 ONTWERP Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het Plan - Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het plan betreft een modern woongebouw, met op de begane grond een bedrijfsruimte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011 BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset Concept 20-10-2011 Inleiding Achtergrond / ligging Voor de beide scholen voor speciaal onderwijs de Duisterhoutschool

Nadere informatie

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs 1 bewoner Agaat Bij de Agaat staan drie velden. Deze velden opschuiven richting de Edelsteensingel. Hier staat een blok vrij en veld is dan gevaarlijk voor kinderen

Nadere informatie

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven.

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven. Parkeren Stertil BV op het bedrijventerrein te Kootstertille. 1. Aanleiding Het bedrijf Stertil BV te Kootstertille, gevestigd aan Westkern 3 te Kootstertille, heeft aangegeven dat er te weinig ruimte

Nadere informatie

zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017

zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017 zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017 ( m / v )* m u ld e re n devries liggingbereikbaarheid De Laan van Maten maakt deel uit van de ringweg om het centrum van Apeldoorn en verbindt

Nadere informatie

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Opdrachtgever: ProNet Projectontwikkeng BV te Dordrecht Ontwerp: 1993-1996 Realisatie: 1998-2000 Bruto vloeroppervlak: 3960 m2 Architectenmaatschap Groeneweg

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP CPO T STIJN DEURNE 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP locatie bestaande bomen langs toekomstig fietspad handhaven bestaande bomen op kop gebouw handhaven 2 MAART 2017 - DEFINITIEF ONTWERP PAG 2 stedenbouwkundige

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

Alternatieve woonlocaties november 2016

Alternatieve woonlocaties november 2016 Alternatieve woonlocaties november 2016 Bij ons leer je de wereld kennen. Woord vooraf De Universiteit Leiden heeft gezocht naar alternatieve woonlocaties voor de bewoners van het Doelencomplex. Op verzoek

Nadere informatie

groene as speelplein en entree noordzijde locatie spelen in park

groene as speelplein en entree noordzijde locatie spelen in park speelplein en entree groene as noordzijde locatie spelen in park fietsen fietsen - Ontvangstplein aan de zuidwestzijde. Dit plein vangt bezoekers op, hier wordt in principe niet door de kinderen gespeeld.

Nadere informatie

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 BIBLIOTHEEK DEN HELDER van Veen Architecten en Mars interieurarchitecten Crooswijksesingel 50F 3034CJ Rotterdam www.vanveenarchitecten.nl

Nadere informatie

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017 Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe 02 oktober 2017 Stedenbouwkundige inpassing 1. Analyse bestaand 2. Nieuwe situatie Stedenbouwkundige analyse Dubbel plein Stedenbouwkundige analyse

Nadere informatie

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL)

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL) Verslag Postadres Postbus 85522 2508 CE Den Haag Onderwerp Verslag bewonersavond 2 Datum 1 juni 2015 Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T I E Bezoekadres Prinses Margrietplantsoen 25 2595 AM, Den Haag

Nadere informatie

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE Start: 2006 - Oplevering: 2010 Bruto vloer oppervlakte: 7.800 m2 Locatie: Eindhoven Functie: VMBO school Performance: CO2 neutraal, energie leverend, energie dak, smart grid

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING

PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING Bijlage III PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING De eisen die in een zogenaamd programma van eisen worden opgenomen bestaan grofweg uit drie soorten: Functionele en ruimtelijke eisen Materiaaleisen, vorm en

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX

RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX RAPPORTAGE SCHETSONTWERP COMPLEX 1 SEPTEMBER 2009 BAVAVLA ARCHITECTEN OPGAVE Dit schetsplan betreft de herontwikkeling van het woningencomplex aan de -. Het complex wordt beheerd door -. Uit een wijkschouw

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU Programmatische lagen Uitgangspunten voor positionering gebouw De opdracht was om niet alleen deze puzzel op te lossen, maar juist

Nadere informatie

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Programma informatiebijeenkomst 20.00 uur Opening dagvoorzitter 20.05 uur Inleiding wethouder Bert Kamphuis

Nadere informatie

brede school en woningen de barrier eindhoven

brede school en woningen de barrier eindhoven brede school en woningen de barrier eindhoven Uitbreiding van monument de opbouw tot een brede school met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, buurtontmoetingscentrum met gymzaal

Nadere informatie

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT Toelichtingsnota 1. Aanleiding tot de herziening van het BPA. 38 Motivatie gemeenteraad Antwerpen d.d. 1 maart 1999, gelet op de gemeentewet; gelet op het decreet betreffende

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Permanent Theater

Voortgangsrapportage Permanent Theater Voortgangsrapportage Permanent Theater 18 februari 2013 Agenda Rapportage - pauze - Marktconsultatie Vervolgproces 1 Rapportage Afspraken met de raad Vragen vooraf Financiën Theaterconcepten Locaties Investering

Nadere informatie

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Eindpresentatie onderzoek naar mogelijkheden voor de toekomst Parochieavond 2 december 2015 Vanavond Eindpresentatie Juni: analyse Nu: vooral conclusies Pius X

Nadere informatie

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis Veemarkt 2.0 / 2. Keuze Bouwveld Het voorstel voor het verkavelen van de Veemarkt te Utrecht. Op deze kaart is de exacte situatie te zien met een proefverkaveling. In ons ontwerp is gekozen voor Bouwveld

Nadere informatie

ENGELENKAMPSTRAAT 62, SITTARD

ENGELENKAMPSTRAAT 62, SITTARD TE HUUR SITTARD KANTOOROBJECT ENGELENKAMPSTRAAT 62, SITTARD HUURPRIJS KANTOOROBJECT: EUR 115,- PER M² PER JAAR, TE VERMEERDEREN MET BTW Algemeen : Het voormalige postkantoor van Sittard, op centrale locatie

Nadere informatie

Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014

Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014 Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014 Agenda 1. Opening door Krijno van Vugt, M3V 2. Welkomstwoord door Rodney Swelsen, wethouder 3. Korte toelichting uitgangspunten BMV door

Nadere informatie

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ POMPGEBOUW TAQ TRANSFORMATIE POMPGEBOUW STRIJP T, EINDHOVEN POMPGEBOUW TAQ Na de succesvolle herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven is het nu de beurt aan Strijp T om getransformeerd te worden. Het

Nadere informatie

De locatie Het ontwerp van het winkelcentrum en directe omgeving is opgenomen in figuur 1.

De locatie Het ontwerp van het winkelcentrum en directe omgeving is opgenomen in figuur 1. Notitie Datum: 17 juni 2015 Betreft: Afkoppelen nieuwbouw Handelstraat, Apeldoorn Kenmerk: BP30, NOT20150617 Bestemd voor: Bun Projectontwikkeling BV Ter attentie van: de heer J. Spriensma Opgesteld door:

Nadere informatie

Castricum PAULUSSCHOOL LOCATIE. Stedenbouwkundige randvoorwaarden voor nieuwbouw CONCEPT

Castricum PAULUSSCHOOL LOCATIE. Stedenbouwkundige randvoorwaarden voor nieuwbouw CONCEPT Castricum PAULUSSCHOOL LOCATIE Stedenbouwkundige randvoorwaarden voor nieuwbouw CONCEPT Inhoud Inleiding 5 Bestaande situatie 6 Bouwvolume / terreinindeling 9 Bouwvolume en terrein 11 Ruimtelijk model

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

18 stoere eengezinswoningen

18 stoere eengezinswoningen 18 stoere eengezinswoningen Situatie Legenda Straat Tuin Overige bebouwing Voetpad Wadi Parkeerplaats Overig groen Bomen Tussenwoning Large Tussenwoning XL Hoekwoning XL Hoekwoning XXL Voorbehoud verkoopdocumentatie

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

ROC Mondriaan. Leidschenveen

ROC Mondriaan. Leidschenveen ROC Mondriaan Leidschenveen ROC Mondriaan Leidschenveen Locatie De locatie De locatie vormt een onderdeel van het deelplan Lanen van Leidschenveen en is gelegen op korte afstand van het centrum van Leidschenveen,

Nadere informatie

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 ONTWERP Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het Plan - Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het plan betreft een modern woongebouw, met op de begane grond een bedrijfsruimte

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

Vraag en antwoord 2 februari 2017

Vraag en antwoord 2 februari 2017 Vraag en antwoord 2 februari 2017 1. Algemeen 1.1. Mag er in de tuin een tuinhuisje gebouwd worden? Tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Sommige bouwwerken zijn vergunningsvrij, de bebouwingsmogelijkheden

Nadere informatie

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton

Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast. Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel achter de plint met een minimum aan overlast Varianten funderingsherstel: - Plaat- en balkfundaties - Kelderbouw - Schuimbeton Funderingsherstel bij woningen en andere gebouwen is niet

Nadere informatie

S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k S c h e t s v o o r s t e l N i e u w b o u w datum: 30-09-2014 ARCOM B.V. Postbus 381 3900 AJ Veenendaal Koningsschot 45 3905 PR Veenendaal T 0318 64 55 52 F 0318 66 88 52 E info@arcombv.nl I www.arcombv.nl

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

WOLPUT. Nieuwsbrief 1

WOLPUT. Nieuwsbrief 1 WOLPUT Nieuwsbrief 1 Februari 2013 Via deze nieuwsbrief informeren wij u een aantal maal per jaar over de nieuwbouw van 25 huurappartementen aan de in Vlijmen. Nieuwbouw start eind februari 2013 Begin

Nadere informatie

presentatie selectie IKC De Nieuwe Boeg Uitbreiding & renovatie versus

presentatie selectie IKC De Nieuwe Boeg Uitbreiding & renovatie versus Twee ontwerpen voor Alblasserdam presentatie selectie IKC De Nieuwe Boeg Uitbreiding & renovatie versus Nieuwbouw 9 januari 2018 stedenbouwkundige randvoorwaarden Ds. Joannes Beukelmanschool waardevolle

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 1 december 2016 DEFINITIEF ONTWERP

CPO T STIJN DEURNE. 1 december 2016 DEFINITIEF ONTWERP CPO T STIJN DEURNE december 06 DEFINITIEF ONTWERP locatie bestaande bomen langs toekomstig fietspad handhaven bestaande bomen op kop gebouw handhaven DECEMBER 06 - DEFINITIEF ONTWERP PAG stedenbouwkundige

Nadere informatie

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Proces > Analyse (1 e samenspraak) > Ruimtelijke studie (2 e samenspraak) > Nota van uitgangspunten: Hoe worden de inzichten uit de ruimtelijke studie, de samenspraak

Nadere informatie

TE KOOP. Multifunctionele ruimte Vraagprijs op navraag. De Volger 24 te Graft De Rijp

TE KOOP. Multifunctionele ruimte Vraagprijs op navraag. De Volger 24 te Graft De Rijp TE KOOP De Volger 24 te Graft De Rijp De Volger 24 betreft een nette en courante multifunctionele ruimte gebouwd in 1999 op bedrijventerrein De Volger in de gemeente De Rijp. Multifunctionele ruimte Vraagprijs

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERKENING SPAARNDAMSEWEG 74/76 HAARLEM. 21 september 2017

STEDENBOUWKUNDIGE VERKENING SPAARNDAMSEWEG 74/76 HAARLEM. 21 september 2017 STEDENBOUWKUNDIGE VERKENING SPAARNDAMSEWEG 74/76 HAARLEM 21 september 2017 38m Voorstel stedenbouwkundige massa. Slanke toren van 38 meter hoog als beëindiging bestaande gebouw. Hoogbouw is accent dat

Nadere informatie

VOORONTWERP Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 14 december 2015

VOORONTWERP Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 14 december 2015 VOORONTWERP Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 14 december 2015 LUCHTFOTO BESTEMMINGSPLAN 0 7 14 35m. Dijk Voorgevel KAVELPASPOORT 0 7 14 35m. +0.40 NAP -0.40 NAP Buitenkruinlijn +0.60 NAP Kruinbreedte

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. woningbouw hart voor Maasbree Gemeente Peel en Maas

Beeldkwaliteitsplan. woningbouw hart voor Maasbree Gemeente Peel en Maas Beeldkwaliteitsplan woningbouw hart voor Maasbree Gemeente Peel en Maas COLOFON Beeldkwaliteitplan woningbouw Hart voor Maasbree 21-03-2016 BOE01-0253383-01D CDE Opdrachtgever: Gemeente Peel en Maas Louis

Nadere informatie

VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016

VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016 VOOROVERLEG WELSTAND Woongebouw zelfbouwkavel ASP-2b1, dd. 01 maart 2016 SITUATIE BESTEMMINGSPLAN Dijk Voorgevel KAVELPASPOORT 0 7 14 35m. +0.40 NAP -0.40 NAP Buitenkruinlijn +0.60 NAP Kruinbreedte -1.70

Nadere informatie

Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda

Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda Facts & Figures Facts & Figures Polikliniek: Poliklinische spreek-/onderzoekkamers ca. 60 kamers Kamers voor functieonderzoek (denk aan hart- en longfunctie) Spreek-/onderzoekkamers

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Bewonersinfo 54 woningen Dr. Dreeslaan, Wolvega. Wolvega Dr. Dreeslaan

Bewonersinfo 54 woningen Dr. Dreeslaan, Wolvega. Wolvega Dr. Dreeslaan Bewonersinfo 54 woningen Dr. Dreeslaan, Wolvega Wolvega Dr. Dreeslaan Zorgeloos wonen aan de Dr. Dreeslaan in Wolvega Wolvega, hoofdplaats van de gemeente Weststellingwerf, is, gelegen aan de A7 en met

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

WATERINGSE VELD COLLEGE

WATERINGSE VELD COLLEGE Fotografie: Rob Hoekstra WATERINGSE VELD COLLEGE Het Wateringse Veld College is een school voor voortgezet onderwijs voor 1200 leerlingen en heeft tevens buurtfuncties. Het onderwijs wordt gegeven in de

Nadere informatie

Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout

Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout Wei Ligging Hoge te Oosterhout Stedenbouwkundig plan Hoge Wei, Oosterhout Toelichting stedenbouwkundig plan Hoge Wei, Oosterhout - Het plangebied is erg grillig qua

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost JaarbeursUtrecht Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost datum 25 juli 2012 betreft Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost (artikel 3.2 lid a en lid b van de Ministeriele

Nadere informatie