esms Outlook Gebruiksaanwijzing

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "esms Outlook Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 1 esms Outlook Gebruiksaanwijzing

2 2 3 Inhoud Inleiding...3 Installatie en vereisten...3 Vereisten...3 Installatie...4 Registratie...5 Verwijderen...6 Inleiding Hartelijk dank om voor Mobistar PC Messenger Outlook te kiezen. Mobistar PC Messenger Outlook is een sms-functie en vormt een aanvulling op je Microsoft Outlook. Het maakt communiceren makkelijker en plezieriger, zowel op kantoor als thuis. Deze handleiding helpt je om met Mobistar PC Messenger Outlook aan de slag te gaan. Ze gidst je door de installatieprocedure en helpt je de meeste functies te ontdekken. Als je het besturingssysteem Windows Vista gebruikt, kunnen de in deze handleiding vermelde cijfers licht verschillen én krijg je waarschijnlijk enkele extra vragen betreffende de beveiliging van het besturingssysteem of je de respectieve handelingen al dan niet wil voortzetten. Sms-functies...7 Een sms versturen...7 SMS Tools...8 Berichten later versturen...8 Sjablonen...9 Handtekeningen...10 Sms-herinneringen Installatie en vereisten Vereisten Opties...12 Voor een feilloze werking van Mobistar PC Messenger Outlook gelden de volgende vereisten: Toegang tot de opties van Mobistar PC Messenger Outlook General-tabblad...12 Account-tabblad...13 SMS-tabblad...13 Scheduling-tabblad Alerts-tabblad Berichtenmappen en functionaliteit...15 Outbox...15 Verstuurde berichten bekijken...15 De details van de berichtenstatus bekijken...16 Een verstuurd bericht doorsturen...16 FAQ...17 Installatie Algemeen Mobistar PC Messenger Outlook gebruiken...18 Foutmeldingen...19 Logbestanden oproepen...19 Wat Internet OS Outlook Opmerking Internettoegang Microsoft Windows 2000, Windows XP or Vista with the latest service packs installed. Een van de volgende versies van Outlook: CliOutlook 2000 CliOutlook XP CliOutlook 2003 CliOutlook 2007 Let wel: Outlook moet ook de standaard account zijn.

3 4 5 Installatie Als je een vroegere versie van Mobistar PC Messenger Outlook hebt, moet je deze eerst van je computer verwijderen. Raadpleeg het hoofdstuk Verwijderen voor informatie over hoe je het programma moet verwijderen. Als je Microsoft Office gebruikt, moet je alle Office-vensters sluiten voor je Microsoft Outlook installeert. Dubbelklik op het Installeerbestand om het programma te installeren. De naam van dit bestand kan verschillen; neem eventueel contact op met je systeemadministrator. Klik op Browse en kies de gewenste map als je de map wil veranderen. Klik op Install om de gekozen map te bevestigen. Het installatieprogramma installeert nu Mobistar PC Messenger Outlook op je computer. Dit duurt enkele seconden. Klik op Finish wanneer de installatie voltooid is. Je kan nu een account aanmaken om de dienst te gebruiken. Er verschijnt een dialoogvenster bij het opstarten van de installatieprocedure. Klik op Next om te bevestigen dat je het programma wil installeren. Vervolgens wordt je gevraagd of je de licentieovereenkomst aanvaardt. Registratie De eerste keer dat je Microsoft Outlook na de installatie opstart, opent een wizard die je helpt bij het openen van een gebruikersaccount. Als je akkoord gaat met de voorwaarden, kruis dan het selectievakje aan. De Account-wizard kan er anders uitzien dan in dit voorbeeld. Nu moet je gegevens ingeven, zoals je gsm-nummer, je land en je adres. Dit kan zowel je persoonlijke informatie zijn, als informatie die je bij ontvangst van het programma hebt gekregen. Voer deze gegevens in en klik op Next. Het programma controleert nu de ingegeven informatie met de server. Als je je gsm-nummer hebt ingegeven, ontvang je een sms met een registratiecode. Het programma vraagt je nu deze code in te geven. Geef de code in en klik op Finish. Als je administratorrechten op je computer hebt, verschijnt het volgende venster. Hier kan je aangeven of je Mobistar PC Messenger Outlook voor alle gebruikers van de computer wil installeren, of alleen voor je eigen gebruik. Klik op Next om je keuze te bevestigen. In het volgende venster kan je de map waarin Mobistar PC Messenger Outlook is geïnstalleerd, veranderen. Als een laatste bevestiging van de registratie, wordt een naar je adres gestuurd. Klik op OK om de registratieprocedure te beëindigen en ga na of je binnen een redelijke termijn een in je inbox hebt ontvangen. Als dat niet het geval is, ga dan naar Options I Register Accounts en registreer het adres opnieuw. Je hebt nu de account geopend, en kan de sms-functies gebruiken.

4 6 7 Sms-functies Verwijderen Een sms versturen Controleer of je Microsoft Office hebt afgesloten voor je het programma verwijdert. Ga in het Startmenu naar Settings en vervolgens Control Panel. Het configuratiescherm (Control Panel) wordt geopend. Toegang tot sms-vensters Open het venster New SMS om een sms te creëren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld: In Outlook, klik op de knop New SMS in de werkbalk: Klik op de knop New in de Outlook-werkbalk en selecteer New SMS in de afrollijst. Selecteer Tools I esms Outlook I New SMS SMS in het hoofdmenu van Outlook. Selecteer File I New I New SMS Selecteer Actions I New SMS Een ontvanger kiezen Dubbelklik op het pictogram Add/Remove Programs. Geef in het veld naast de To-knop het gsm-nummer in waarnaar je het bericht wil versturen. Het nummer kan een willekeurig formaat hebben. Als het nummer niet uitgaat van het land dat je als je thuisland hebt ingegeven (zie hoofdstuk 4, Options), moet je het nummer in internationaal formaat ingeven met een +-teken gevolgd door de landcode. Als je het bericht naar meer dan een ontvanger wil sturen, kan je ook meer dan een telefoonnummer ingeven. Scheid de nummers in dat geval van elkaar met een puntkomma of komma. Je kan ook een ontvanger uit je adresboek van Microsoft Outlook kiezen. Klik hiervoor op de To-knop of selecteer Tools I Address Book in het venster New SMS. Er verschijnt een dialoogvenster met je contactpersonen waar je een of meer contactpersonen als ontvanger voor deze sms kan kiezen. Je kan ook een distributielijst als ontvangers selecteren. De naam en het gsm-nummer van een ontvanger kan je sneller invoeren met een van de volgende drie methodes: schrijf de eerste letter/s van de naam en druk op Tab, Ctrl-K of druk op de knop Check Names. Opmerking: contactpersonen zonder adres verschijnen niet in de lijst als je op Ctrl-K drukt. Het bericht ingeven Er verschijnt een dialoogvenster met een lijst met alle geïnstalleerde programma s in alfabetische volgorde. Klik op de rij met PC Messenger Outlook. De rij klapt open en er verschijnt meer informatie over het programma. Klik op de Remove-knop en bevestig dat je het programma wil verwijderen. Het dialoogvenster Add/Remove Programs kan er op jouw computers anders uitzien, afhankelijk van de Windows-versie die je gebruikt. Typ het bericht in het grote vak onder het veld van de afzender. De maximumlengte van een bericht is 160 karakters. Je kan echter een langer bericht invoeren, dat dan in verschillende berichten van 160 karakters wordt opgesplitst. Het aantal karakters en berichten dat je hebt ingegeven, staat vermeld in de statusbalk onderaan het venster. Het bericht versturen Klik op de Send-knop om het bericht te versturen.

5 8 9 Het SMS Tools-menu Sjablonen In elk venster New SMS of Sent SMS is er een Tools-menu met verschillende opdrachten voor Mobistar PC Messenger Outlook. Je vindt er de volgende opdrachten: Met Mobistar PC Messenger Outlook kan je vooraf gedefinieerde berichtsjablonen opslaan (SMS Only). Zo hoef je niet telkens bepaalde zinnen die je vaak gebruikt, opnieuw in te tikken. Bijvoorbeeld: Ik bel je terug, Ik zie je of Ik ben thuis om en heb je een voorsprong bij het invoeren van berichten. Een sjabloon creëren address Book Hiermee open je je Outlook-adresboek en kan je ontvangers voor je sms-bericht selecteren. edit Templates Hiermee kan je sjablonen creëren en beheren. Raadpleeg het hoofdstuk Sjablonen voor meer informatie over sjablonen. edit Signature Hiermee kan je de handtekening die het systeem automatisch toevoegt aan de sms-berichten die je opstelt, wijzigen. Raadpleeg hoofdstuk Handtekeningen voor meer informatie over handtekeningen. Selecteer Message I insert Template in het venster New SMS en selecteer de gewenste sjabloon uit het submenu om een sjabloon te gebruiken. Selecteer Tools I Manage Templates in het venster New SMS of Sent SMS om een sjabloon te creëren of te wijzigen. Het venster Manage Templates wordt geopend. check Names Je kan een deel van een naam uit je adresboek in het To-veld ingeven, en vervolgens deze opdracht gebruiken om de juiste gegevens op te halen en het gsm-nummer in het To-veld in te geven. Je kan deze functie ook gebruiken door op Ctrl-K te klikken of op de knop in de taakbalk in het venster New SMS. options Hiermee open je het Options-venster om alle opties verbonden met je gebruikersaccount te zien en wijzigen. Raadpleegt hoofdstuk Opties voor meer informatie. Berichten later versturen Met Mobistar PC Messenger Outlook is het mogelijk om een bericht later te versturen. Klik hiervoor op de knop in het venster New SMS of selecteer Message I Schedule Message. Het venster Schedule Message opent. Dit venster biedt twee hoofdopties: "Send immediately" en "Send At". De optie "Send immediately" is standaard; het sms-bericht wordt verstuurd zodra je op de Send-knop in het venster New SMS klikt. Als je het bericht later wil verzenden, klik dan op de optie "Send At" en geef de datum en tijd in waarop je het bericht wil versturen. Klik vervolgens op OK om eventuele wijzigingen in dit venster op te slaan, of op Cancel om je wijzigingen te negeren. Een sjabloon toevoegen Een sjabloon bewerken Geef een geschikte naam in voor de sjabloon in het Name-veld en geef dan in het grote tekstvak de tekst in voor de sjabloon zelf. De maximumlengte van de naam is 32 karakters en de maximumlengte van de sjabloon zelf is dezelfde als voor een sms (160 of langer, afhankelijk van de operator). Klik daarna op OK om de nieuwe sjabloon op te slaan, of op Cancel om je wijzigingen te negeren. Het systeem keert vervolgens terug naar het venster Manage Templates. Als je de nieuwe sjabloon hebt opgeslagen, verschijnt hij in het venster Edit Templates. Je kan ook verschillende sjablonen met dezelfde naam toevoegen. Selecteer een sjabloon in de lijst in het venster Manage Templates en klik vervolgens op de Edit-knop rechts om een bestaande sjabloon te bewerken. Het venster Edit Template verschijnt. Wijzig de naam en tekst van de sjabloon en klik op OK om je wijzigingen op te slaan, of op Cancel om ze te negeren. Het systeem keert terug naar het venster Manage Templates. Als je de sjabloonnaam hebt gewijzigd, zijn je wijzigingen in het venster Edit Templates zichtbaar. Een sjabloon verwijderen Selecteer een sjabloon in de lijst in het venster Manage Templates en klik vervolgens op de Remove-knop rechts om een sjabloon te verwijderen. Het systeem geeft een waarschuwingsbericht en vraagt je om te bevestigen dat je de sjabloon wil verwijderen.

6 10 11 Handtekeningen SMS reminders Een handtekening (signature) is een tekst die automatisch onderaan wordt toegevoegd aan elk sms-bericht dat je opstelt. Voor elke afzender die je in Mobistar PC Messenger Outlook (Reply to Mobile of Reply to Inbox) mag gebruiken, is een aparte handtekening mogelijk. Selecteer Tools I Edit Signature in het venster New SMS of Sent SMS om je handtekening te creëren of te wijzigen. Het venster Manage Signature verschijnt. Wanneer je een afspraak in de Outlook-agenda hebt gecreëerd waarvoor je ook een herinnering hebt geactiveerd, kan je deze herinnering ook als een sms-bericht ontvangen. De functie sms-herinneringen is beschikbaar voor gebruikers van Outlook 2003 met Service Pack 2 of hoger (het is niet beschikbaar voor gebruikers van Outlook 2000). De herinneringsfunctie activeren De herinneringsfunctie is alleen beschikbaar als ze in het tabblad General van het Options-venster is geactiveerd. Raadpleeg het hoofdstuk Options van deze handleiding voor meer informatie. Opmerking: Het tabblad General is niet beschikbaar voor gebruikers van Outlook 2003 met Service Pack 1 of lager. Een herinnering voor een afspraak instellen Een handtekening creëren Een handtekening bewerken Klik op de New-knop rechts bovenaan in het venster om een nieuwe handtekening te creëren. Het venster Create Signature verschijnt.geef een geschikte naam in voor de handtekening in het Name-veld en geef dan in het grote tekstvak de tekst in voor de handtekening zelf. De maximumlengte van de naam is 32 karakters en de maximumlengte van de handtekening zelf is dezelfde als voor een sms 160 of langer afhankelijk van de operator. Klik daarna op OK om de nieuwe handtekening op te slaan, of op Cancel om je wijzigingen te negeren. Het systeem keert vervolgens terug naar het venster Manage Signatures. Als je de nieuwe handtekening hebt opgeslagen, verschijnt hij in het venster Edit Signatures. Selecteer een handtekening in de lijst in het venster Manage Signatures en klik vervolgens op de Edit-knop rechts om een bestaande handtekening te bewerken. Het venster Edit Signature verschijnt. Wijzig de naam en tekst van de handtekening en klik op OK om je wijzigingen op te slaan, of op Cancel ze te negeren. Het systeem keert terug naar het venster Manage Signatures. Als je de naam hebt gewijzigd, zijn je wijzigingen in het venster Edit Signatures zichtbaar. In de werkbalk voor afspraken in Outlook is er een nieuwe knop: SMS Reminder On of SMS Reminder Off. Selecteer SMS Reminder On om voor de afspraak een sms-herinnering te ontvangen. De herinnering wordt verstuurd op hetzelfde ogenblik als de normale Outlook-herinnering, en het bericht bevat even veel informatie over de afspraak als in een sms-bericht past. Sms-herinneringen worden voor de volgende gelegenheden verstuurd als ze 30 minuten of meer in de toekomst werden gepland: Bij het plannen van een (periodieke/niet-periodieke) afspraak in de Agenda Bij het aanvaarden van een (periodieke/niet-periodieke) uitnodiging in de Agenda Opmerking: wanneer je de gegevens wijzigt, een afspraak verwijdert of een uitnodiging weigert, doet Mobistar PC Messenger Outlook al het mogelijke om de sms-herinneringen ook te wijzigen. Er is geen garantie dat wijzigingen in de Outlook-agenda worden weergegeven wanneer het bericht wordt verstuurd. Een handtekening verwijderen Selecteer een handtekening in de lijst in het venster Manage Signatures en klik vervolgens op de Remove-knop rechts om een handtekening te verwijderen. Het systeem geeft een waarschuwingsbericht en vraagt je om te bevestigen dat je de sjabloon wil verwijderen. Een handtekening activeren Ga naar Options SMS om de handtekening te activeren. Daar kan je per berichttype dezelfde of aparte handtekeningen selecteren: Reply-to-mobile of Reply-to-inbox (niet geactiveerd). Zoals bij latere berichten (zie Berichten later verzenden) wordt de sms-herinnering opgeslagen op de centrale berichtenserver voor levering op het juiste tijdstip, evenals in je map SMS Outbox. Als je niet met de server bent verbonden wanneer je de herinnering plant, krijg je een waarschuwing. De herinnering wordt in je map SMS Outbox opgeslagen, en Mobistar PC Messenger Outlook blijft proberen om een verbinding te maken met de server en stuurt het bericht naar de server waar het wordt opgeslagen. Opmerking: Als Mobistar PC Messenger Outlook voor het geplande tijdstip van de te verzenden herinnering geen verbinding met de server krijgt, wordt er geen sms-herinnering verstuurd. Opmerking: Bij het creëren van een periodieke afspraak, wordt alleen een sms-herinnering gecreëerd voor de eerste afspraak. De nakomende sms-herinneringen worden gecreëerd op het ogenblik dat de afspraakherinnering wordt gegenereerd en de gebruiker de afspraak afwijst of uitstelt.

7 12 13 Opties Toegang tot de opties van Mobistar PC Messenger Outlook Klik op Options in de werkbalk om Mobistar PC Messenger Outlook te configureren. Account-tabblad Het tweede tabblad is het Account-tabblad. Wanneer je in je Outlook-kalender een afspraak met herinnering maakt, kan je uit volgende mogelijkheden kiezen: Of selecteer Tools Options... in een venster van Mobistar PC Messenger Outlook, of selecteer Tools I esms Outlook Options in het hoofdmenu van Outlook. General-tabblad Het eerste tabblad in het venster Options is het General-tabblad (zie schermafdruk hieronder). Opmerking: Het tabblad General is niet beschikbaar voor gebruikers van Outlook 2003 met service Pack 1 of lager. default originator. Indien geactiveerd, kan je met deze afrollijst de standaard afzender van je sms-berichten selecteren. reply address. Indien geactiveerd, is het mogelijk het adres te veranderen in de inbox waarnaar antwoorden op sms-berichten van de inbox moeten worden verstuurd. met de knop Register account kan je een nieuwe account voor Mobistar PC Messenger Outlook aanmaken zonder de applicatie opnieuw te moeten installeren. SMS-tabblad Het tweede tabblad is het Account-tabblad. SMS R Dit tabblad bevat twee selectievakjes: activate the SMS reminder functionality functionality als je dit vakje selecteert, wordt de functie sms-herinnering in Mobistar PC Messenger Outlook geactiveerd. Als je dit vakje uitvinkt, wordt deze functie uitgeschakeld. follow Outlook s reminder by default is alleen beschikbaar als Activate the SMS reminder functionality geselecteerd is. Het selectievakje Follow Outlook s reminde r houdt in dat wanneer je een nieuwe afspraak in de Agenda creëert, SMS Reminder On automatisch wordt geselecteerd als er in Outlook een herinnering is ingesteld. Als je het vakje uitvinkt, staat Mobistar PC Messenger Outlook altijd standaard op SMS Reminder Off. Je kan de functie sms-herinneringen altijd voor elke afspraak afzonderlijk beheren met de knop SMS Reminder op die afspraak. message Format. Controleert de lengte van het bericht. send only one SMS per message (up to 160 characters) Elk bericht is beperkt tot 160 karakters. allow long messages (sent as several linked SMS). Als je deze optie activeert, en je verstuurt een bericht dat langer is dan 160 karakters, wordt het in verschillende sms-berichten van elk maximaal 160 karakters opgesplitst. reply-to-mobile. Selecteer de handtekening die wordt toegevoegd als je dit afzendertype kiest. Als een tekst al is geschreven, wordt deze handtekening toegevoegd. reply-to-inbox (niet geactiveerd). Selecteer de handtekening die wordt toegevoegd als je dit afzendertype kiest. Als een tekst al is geschreven, wordt deze handtekening toegevoegd. SMS Reminder Number Het SMS Reminder Number is het nummer waarnaar sms-herinneringen worden verstuurd. Dit is standaard het nummer dat je hebt ingevoerd bij de registratie van je Mobistar PC Messenger Outlook.

8 14 15 Scheduling-tabblad Berichtenmappen en functionaliteit Dit tabblad geeft de berichten weer die je momenteel op de centrale berichtenserver staan. Klik op Refresh om de lijst te updaten. Klik op de knop Delete on Server om alle berichten van de server te verwijderen. Outbox Berichten die je plant, verschijnen in je map SMS Outbox in Outlook. Je kan geplande berichten die nog niet werden verstuurd, bekijken op het Scheduling-tabblad in het Options-venster; zie Options voor meer details. Ook alle sms-herinneringen die van de Agenda zijn gegenereerd, worden in SMS Outbox opgeslagen tot ze worden verstuurd. Je kan alle sms-herinneringen bewerken door de gebeurtenis in de agenda te openen. Alerts-tabblad Dit tabblad geeft de volgende opties weer: Als je niet met de server bent verbonden wanneer je een bericht plant, ontvang je een waarschuwing dat je geen verbinding hebt en dat het bericht op de server wordt gepland wanneer je opnieuw verbinding hebt. Het bericht wordt dan alleen in je map SMS Outbox opgeslagen. Mobistar PC Messenger Outlook blijft proberen om het bericht naar de centrale berichtenserver te versturen. Opmerking: Als Mobistar PC Messenger Outlook geen verbinding met de berichtenserver krijgt voor het geplande tijdstip waarop het bericht wordt verstuurd, wordt het bericht niet verstuurd. Opmerking: Als een agenda-afspraak met een agendaherinnering werd verzet, kan het bericht in de SMS Outbox blijven zitten. Het bericht wordt automatisch verwijderd wanneer Outlook 2 weken na het tijdstip waarop het originele bericht moest worden verstuurd, voor de eerste keer wordt opgestart. Verstuurde berichten bekijken In de mappenlijst van je Microsoft Outlook is er een nieuwe map: Sent SMS. Alle sms jes die je verstuurt, worden in deze map opgeslagen. not all recipients have a valid phone number (sending a message). Als je dit vakje selecteert, waarschuwt Mobistar PC Messenger Outlook je wanneer je een bericht probeert te versturen en er bij ten minste één ontvanger een geldig gsm-nummer ontbreekt. sending a message at a later time (Scheduled message). Als je dit vakje selecteert, waarschuwt Mobistar PC Messenger Outlook je wanneer er een bericht is gepland en op een later tijdstip wordt verstuurd. modifications will be lost (closing message window). Als je dit vakje selecteert, krijg je een waarschuwing wanneer je probeert het venster New SMS te sluiten, waarin je tekst hebt ingegeven, maar het bericht nog niet hebt verstuurd. De waarschuwing geeft aan dat je het bericht dat je hebt ingevoerd zal verliezen. modifications will be lost (choosing a template). Als je dit vakje selecteert, waarschuwt Mobistar PC Messenger Outlook je als je een sjabloon selecteert nadat je een bericht hebt ingegeven in het venster New SMS, waarbij de sjabloontekst de tekst die je manueel hebt ingegeven, zal vervangen. I have not used the application in over a week. Als je dit vakje selecteert, waarschuwt Mobistar PC Messenger Outlook je wanneer een week is verstreken zonder dat je de applicatie hebt gebruikt. there is a new client available for download. Als je dit vakje selecteert, waarschuwt Mobistar PC Messenger Outlook je wanneer er een nieuwe versie van de cliëntapplicatie beschikbaar is om te downloaden. Dubbelklik op een bericht om de details te bekijken. Er wordt een nieuw venster met de details geopend.

9 16 17 FAQ De details van de berichtenstatus bekijken Installatie Klik op de knop Delivery status in de werkbalk om de status van een bericht controleren. Hier kan je voor elke ontvanger zien of het bericht al dan niet werd verstuurd. Het installatieprogramma zegt me dat Microsoft Outlook niet mijn standaard applicatie is terwijl dat wel het geval is. Wat doe ik? Als het installatieprogramma je zegt dat Microsoft Outlook niet je standaard applicatie is, moet je de instellingen onder internetopties wijzigen. 1. Kies Settings en dan Control Panel in het Start Menu. Het Control Panel wordt geopend. Dubbelklik op het pictogram Internet Options. 2. Er verschijnt een dialoogvenster met de interneteigenschappen. Klik op het tabblad Programs. 3. Klik op de afrollijst voor , selecteer Outlook en klik op Apply.. 4. Klik nogmaals op de afrollijst voor , maar selecteer nu Microsoft Outlook en klik op Apply. Hoe lang is mijn account geblokkeerd als ik drie keer een verkeerde registratiecode heb ingegeven? Normaal gezien is de account dan een uur geblokkeerd. Een verstuurd bericht doorsturen Het uninstall-programma blijft hangen Dit kan gebeuren bij oudere versies van Outlook als Outlook nog in het geheugen draait. Sluit het cleanup-programma af om het installatieprogramma te beëindigen. Ga als volgt te werk: Je kan een verstuurd bericht doorsturen naar een of meer ontvangers. Kies het verstuurde bericht dat je wil doorsturen in de map Sent SMS en klik op Forward in het hoofdvenster van Microsoft Outlook. Je kan ook een bericht openen en op Forward klikken. Het venster New SMS opent met in het berichtenveld de originele tekst van het bericht. 1. Druk op Ctrl + Alt + Del om de Task Manager te openen. Selecteer Task Manager in het menu dat verschijnt. Het venster van de Task Manager opent en toont alle programma s die actief zijn op je pc. 2. Selecteer het tabblad Processes. 3. Selecteer het bestand GWExtensionInstaller.exe. 4. Klik op End. Nu wordt het uninstall-programma beëindigd. Algemeen Hoe configureer ik mijn firewall zodat Mobistar PC Messenger Outlook sms jes kan versturen? Om Mobistar PC Messenger Outlook te kunnen gebruiken, moet je firewall correct geconfigureerd zijn. Configureer je firewall zodat de applicatie Microsoft Outlook inkomende en uitgaande http via zowel poort 443 (beveiligde http) als poort 80 (normale http) mag gebruiken. Neem hiervoor contact op met je lokale netwerkadministrator of raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je firewall. Verschilt een sms van Mobistar PC Messenger Outlook van een gewone sms voor de ontvanger? Neen, het sms je ziet er hetzelfde uit als wanneer je het sms je met een gewone gsm had verstuurd. Wat kan ik doen als mijn computer waarop Mobistar PC Messenger Outlook is geïnstalleerd, wordt gestolen? Wij raden je aan om contact op te nemen met je serviceprovider. Hij kan je gsm-nummer blokkeren zodat er geen sms jes met je account kunnen worden verstuurd. Waarom verschijnt de knop niet in mijn Outlook Express? Mobistar PC Messenger Outlook ondersteunt Microsoft Outlook Express niet. Als je operator de Microsoft Outlook Express PC cliënt aanbiedt, kan het op dezelfde computer als Mobistar PC Messenger Outlook worden geïnstalleerd. Mijn Outlook is erg traag nadat ik je programma heb geïnstalleerd, wat is het probleem? Outlook kan soms trager draaien als er externe programma s zijn geïnstalleerd. Microsoft kent deze fout (knowledge base ID ), maar kan momenteel alleen worden verholpen door manueel twee bestanden te verwijderen. Nadat je deze bestanden hebt verwijderd, worden ze opnieuw gecreëerd, maar dan leeg. Gelieve de volgende twee bestanden te verwijderen: <drive>:\documents and Settings\<user>\Application Data\Microsoft\Outlook\outcmd.dat <drive>:\documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\extend.dat

10 18 19 Mobistar PC Messenger Outlook gebruiken Foutmeldingen Waarom kan ik bepaalde contactpersonen die ik zelf heb toegevoegd, niet zien? Bij het creëren van submappen voor contactpersonen, is het mogelijk dat de map een algemene instelling heeft die de contactpersonen onzichtbaar maakt wanneer je s en sms jes opstelt. Controleer het volgende: 1. Markeer de map met de ontbrekende contactpersonen, 2. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende map en selecteer Properties. 3. Selecteer het tabblad Outlook Address Book in Properties en controleer of het selectievakje voor Show this folder as an Address book geselecteerd is. Zelfs indien een contactpersoon een gsm-nummer heeft, toont Mobistar PC Messenger Outlook hem alleen zonder nummer wanneer ik de naam schrijf en Check Names gebruik Outlook kan op verschillende adresboeken worden aangesloten; Contacts (lokale lijst met contactpersonen in Outlook), Global Address List (in Exchange server) en contactpersonen kunnen worden gedupliceerd. Als een contactpersoon in verschillende adresboeken beschikbaar is, maar alleen een van de contactpersonen bevat een gsm-nummer, is het mogelijk dat Mobistar PC Messenger Outlook de contactpersoon zonder gsm-nummer kiest en een foutmelding geeft. Dit is te wijten aan het feit dat Outlook en Mobistar PC Messenger Outlook adresboeken in een bepaalde volgorde doorzoeken en de eerste contactpersoon die ze tegenkomen, gebruiken. De exacte volgorde vind je in Tools/Address Book en dan Tools/Options in het adresboek. Kan ik mijn pc afsluiten als ik een bericht heb gepland? Ja. Normaal gezien wordt elk gepland bericht centraal opgeslagen en kan de computer dus worden afgesloten. Maar als Mobistar PC Messenger Outlook om een bepaalde reden geen verbinding met het internet en de server kan maken, wordt het bericht lokaal op de pc opgeslagen. Deze berichten worden niet verstuurd wanneer de computer wordt afgesloten. De status van elk bericht, opgeslagen op de server of op de pc, kan in de map Sent Message worden bekeken door het bericht te openen en Status te selecteren. Hoe kan ik de informatieballon met informatie over cliëntupdates afsluiten? De ballon in de rechterhoek verschijnt omdat die belangrijke informatie voor de gebruiker bevat. Wij raden je aan om altijd een nieuwe versie te downloaden en installeren wanneer deze informatie in de ballon verschijnt. De versie biedt misschien nieuwe functies of een betere beveiliging. Je kan de ballon wel uitschakelen met de instelling Options Alerts. Hoe zie ik de status van mijn verstuurde sms jes? Je vindt alle statussen van de verstuurde sms jes bij de verstuurde berichten in de map Sent SMS (zie de uitleg over het bekijken van verstuurde berichten onder punt 6.3.3). Kan ik een sms versturen naar iemand die een andere internetaanbieder dan ik heeft? Ja. Kan ik een sms versturen met mijn nummer verborgen? Neen, je gsm-nummer verschijnt als de afzender van de sms, zelfs als je een verborgen nummer hebt of in het bericht commando s gebruikt zoals *hn#. Tijdens de registratieprocedure krijg ik de volgende foutmelding: "The service could not be located on the Remote Host." Wat moet ik doen? Als je tijdens de registratieprocedure de foutmelding "The service could not be located on the Remote Host." ontvangt, heb je een firewall die is ingesteld om inkomend en/of uitgaand http-verkeer te blokkeren. Raadpleeg de uitleg over firewallconfiguratie hierboven om je firewall correct te configureren voor Mobistar PC Messenger Outlook. Als ik een of meer contactpersonen uit het adresboek heb geselecteerd en op OK druk, krijg ik de volgende foutmelding: Unknown recipient type Als je bij het selecteren van een of meer contactpersonen uit het adresboek, de foutmelding "Unknown recipient type" krijgt, hebben een of meerdere van de contactpersonen die je hebt geselecteerd geen adres. Het adresboek dat Mobistar PC Messenger Outlook gebruikt, is momenteel het Outlook-adresboek en Outlook vereist dat elke contactpersoon een adres heeft. Invalid AccountId/Password wanneer ik een sms probeer te versturen? Mobistar PC Messenger Outlook hangt nauw samen met je Windows-account. Als je Windows-account wordt gewijzigd, bijvoorbeeld door herinstallatie, moet ook Mobistar PC Messenger Outlook opnieuw worden geregistreerd. Ga naar het dialoogvenster Account Options (zie SMS Options) om opnieuw te registreren en druk op de knop Register Account... Volg dan de instructies. Member Not Found wanneer ik een sms selecteer in mijn inbox of in de map Sent SMS Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de Microsoft-software Business Contact Manager (BCM). Het is mogelijk om een ontvangen of verstuurd sms-bericht te openen, maar de foutmeldingen blijven bestaan zolang BCM is geïnstalleerd. De foutmelding wordt door de BCM-software gegenereerd en kan niet met updates van General Wireless worden opgelost. Logbestanden oproepen Bij foutmeldingen is het vaak belangrijk dat logbestanden samen met het foutrapport worden verstuurd om het opsporen van fouten te vergemakkelijken. Voeg de logbestanden als bijlagen bij de . Ga als volgt te werk: 1. Creëer het probleem opnieuw. 2. Sluit Outlook. Start Outlook niet opnieuw tot punt 5 hieronder werd voltooid. 3. Ga naar Start->Run. 4. Geef %temp% in. 5. Kopieer alles in de map "General Wireless" naar bv. de desktop. 6. Stuur dit (punt 5) naar de helpdesk van deze applicatie. Kan ik met cstemmen in wedstrijden enz.? Neen, je kan met Mobistar PC Messenger Outlook niet stemmen of bijvoorbeeld pictogrammen via het internet bestellen. Kan ik een sms versturen naar mini call? Neen, het is alleen mogelijk om berichten naar gsm s te versturen. Hoe lang kunnen de berichten per sms zijn? Dit kan door de operator worden geconfigureerd, maar bedraagt vaak 612 karakters of vier sms jes. Naar hoeveel ontvangers kan ik een sms sturen via Mobistar PC Messenger Outlook? Dit kan door de operator worden geconfigureerd, maar is vaak beperkt tot 400 ontvangers per keer. Iemand heeft me via Mobistar PC Messenger Outlook een sms verstuurd. Kan ik die sms onmiddellijk beantwoorden? Yes. Kan ik antwoorden op een sms op mijn computer ontvangen in plaats van op mijn gsm? Neen.

esms Desktop Gebruiksaanwijzing

esms Desktop Gebruiksaanwijzing 1 esms Desktop Gebruiksaanwijzing 2 3 Inhoud Inleiding... 3 Vereisten... 3 Installatie... 4 Een esms-desktop-account registreren... 7 Een sms versturen... 9 Karakters tellen...10 Een bericht later versturen...

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In

Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP HET GEBRUIK... 4 2. EISEN EN BEPERKINGEN... 6 3. WAT U VÓÓR HET INSTALLEREN MOET WETEN... 6 4. ZO INSTALLEERT U MY CONFERENCING

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

KPN SMS mail. Snel en eenvoudig SMS-en vanuit uw e-mail!

KPN SMS mail. Snel en eenvoudig SMS-en vanuit uw e-mail! KPN SMS mail Snel en eenvoudig SMS-en vanuit uw e-mail! Snelstart Klaar voor gebruik in 5 stappen Als u KPN SMS mail snel en gemakkelijk wilt installeren, zonder de uitgebreide handleiding te raadplegen,

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die in Microsoft Outlook e-mails wil ondertekenen met een elektronische identiteitskaart. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

@ @ Machtigingen in Outlook en Outlook webmail. Windows XP SP 3. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.2 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT

@ @ Machtigingen in Outlook en Outlook webmail. Windows XP SP 3. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.2 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT Windows XP SP 3 Machtigingen in Outlook en Outlook webmail Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.2 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT Machtigingen in Outlook en Outlook webmail Machtigingen gebruiken op

Nadere informatie

Business Communications Manager en CallPilot 100/150

Business Communications Manager en CallPilot 100/150 Updates voor de Desktop Messaging gebruikershandleidingen Business Communications Manager en CallPilot 100/150 Deze handleiding is een aanvulling op de CallPilot 5.0 Desktop Messaging gebruikershandleidingen.

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens:

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Gebruikersnaam, bijvoorbeeld: et001 E-mail adres, bijvoorbeeld: tjebbe@exchangetest.nl wachtwoord, bijvoorbeeld: 89Kotahe

Nadere informatie

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In

Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In Installatiehandleiding My Conferencing Outlook Add-In V2.0 mei 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP DE INSTALLATIE... 3 2. WAT IS MY CONFERENCING OUTLOOK ADD-IN?... 3 3. EISEN EN BEPERKINGEN... 3 4. WAT

Nadere informatie

HANDLEIDING Sms-module

HANDLEIDING Sms-module HANDLEIDING Sms-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. ACCOUNT AANMAKEN BIJ SKYPE (gratis)... 5 2. BELKREDIET AANKOPEN...10 3. SMS VERSTUREN...12 3.1. Een SMS naar de actieve patiënt versturen...13

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

AS/Web. Installatiehandleiding

AS/Web. Installatiehandleiding AS/Web Installatiehandleiding Inhoudstafel Herinnering: vereisten... 1 Installatie...2 Bijstand...7 1. Herinnering: vereisten Dit document beschrijft de verschillende stappen om zelf AS/Web correct te

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.5 definitief (UZ69.03) 24 november 2014. Versie 1.2. Datum 24 november 2014

UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.5 definitief (UZ69.03) 24 november 2014. Versie 1.2. Datum 24 november 2014 UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.5 definitief (UZ69.03) 24 november 2014 Ondertekenen e-mail met Mozilla Thunderbird Versie 1.2 Datum 24 november 2014 Status Definitief 1

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage.

Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage. Mac) 1 Instellen van Hostbasket POP3 mailbox in Microsoft Office v. Mac Entourage. Afb. 1 - Open Entourage - Klik in het menu linksboven op Entourage en selecteer Account Settings Mac) 2 Afb. 2 - Indien

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten Shakespeak Een praktische handleiding voor docenten 1 Inhoudsopgave I. Wat is Shakespeak?... 3 II. Shakespeak gebruiksklaar maken... 4 III. Vragen toevoegen... 5 IV. Instellingen en lay out aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

SNELSTART HANDLEIDING LYNC

SNELSTART HANDLEIDING LYNC SNELSTART HANDLEIDING LYNC Deze snelstart handleiding verzorgd je met uitleg van de volgende basis functies van Lync: Bel, mail, bericht jouw contacten Doorschakelen (met en zonder ruggespraak) Gesprekken

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In

Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In Gebruikershandleiding My Conferencing Outlook Add-In V2.0 mei 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP HET GEBRUIK... 4 2. EISEN EN BEPERKINGEN... 5 3. WAT U VÓÓR HET INSTALLEREN MOET WETEN... 5 4. ZO INSTALLEERT

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

@ @ @ @ Machtigingen in Outlook. Outlook 2010

@ @ @ @ Machtigingen in Outlook. Outlook 2010 Outlook 2010 Machtigingen in Outlook Bestemd voor: Versie: Datum: Eigenaar: Medewerkers 0.1 06-12-2011 SSC ICT Machtigingen in Outlook Machtigingen gebruiken op persoonlijke en functionele mailboxen Inleiding

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

PureMail HOOFDSTUK 14. 14.1 PureMail

PureMail HOOFDSTUK 14. 14.1 PureMail HOOFDSTUK 14 PureMail Eerder in het boek behandelden we SpamKiller, een betaalde softwareversie die u helpt af te rekenen met spam. PureMail is een freeware-variant die niet zo flexibel werkt als SpamKiller,

Nadere informatie

Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress

Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress Deze korte inleiding helpt u SecureDocXpress te gebruiken. Hierin leert u hoe aan te melden bij SecureDocXpress, hoe documenten veilig uit te wisselen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2010

Gebruikershandleiding Outlook 2010 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2010 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2010 CLIËNT... 3 1.2 INTRODUCTIE OP DE OUTLOOK NAVIGATIEKNOPPEN... 4 2. E-MAILBERICHTEN...

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Handleiding Shakespeak

Handleiding Shakespeak Handleiding Shakespeak 1. Inhoudsopgave 2. Shakespeak bij Hogeschool VHL... 2 3. Shakespeak gebruiksklaar maken... 3 a. Uw account... 3 b. De plugin... 3 4. Vragen toevoegen... 4 5. Instellingen en lay-out

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Installatie en registratie GensDataPro 2.8

Installatie en registratie GensDataPro 2.8 Installatie en registratie GensDataPro 2.8 1 Programma installeren vanaf cd-rom versie 2.8 augustus 2009 Na het plaatsen van de cd-rom in de cd- of dvd-speler start de installatieprocedure automatisch

Nadere informatie

Handleiding handtekening, afwezigheidsbericht en mailforwarding instellen in Outlook

Handleiding handtekening, afwezigheidsbericht en mailforwarding instellen in Outlook Handleiding handtekening, afwezigheidsbericht en mailforwarding instellen in Outlook Hoe stel je een digitale handtekening, een afwezigheidsbericht of mailforwarding in. Deze handleiding is bedoeld voor

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Gudrun Xpert. Handleiding Opladen Bestanden V1.3

Gudrun Xpert. Handleiding Opladen Bestanden V1.3 Gudrun Xpert Handleiding Opladen Bestanden V1.3 Pagina 2 van 7 Gudrun Xpert Handleiding Opladen Bestanden 1 Inleiding Versie Omschrijving Auteur Status 1.0 Initiële versie Jerry Gielis en Final 1.1 Bijkomende

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Inleiding Met behulp van een script kun je automatisch een handtekening plaatsen onder al je emailberichten. Je bericht komt er dan zo uit te zien:

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt gebruikers van Acer-pc s hierdoor een hogere gegevensbeveiliging

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie