T R I A S V M B O K r o m m e n i e quickscan j a n u a r i

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "T R I A S V M B O K r o m m e n i e quickscan j a n u a r i"

Transcriptie

1 TRIAS VMBO Krommenie quickscan januari 2011

2

3

4 ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 5.

5 AANLEIDING QUICKSCAN Ontwerp Het schoolgebouw voor het TRIAS VMBO is een ontwerp van Atelier Pro uit Den Haag en kenmerkt zich door een heldere structuur: een rug (rood) met daarin de facilitaire diensten en praktijkruimten, een brink (blauw) die dient als pauzeruimte, entreegebied, ontmoetingsplek e.d. en daarnaast de theorielokalen (oranje). Er is een duidelijke scheiding tussen onderwijsgebieden en een informele zone die het schoolgebouw bij elkaar houdt. De scheiding tussen de brink en de rug is heel duidelijk zichtbaar en voelbaar door een betonnen wand (rode tanden) die deze scheidt. De theorielokalen zijn op een subtielere wijze gescheiden. Ze zijn met de kopse kant als een kam aan de brink geregen en door middel van wintertuinen (lichtblauw) van elkaar gescheiden. Gebruikservaringen De school is nu een tijd in gebruik, grotendeels functioneert de school prima. Op enkele punten zijn er verbeteringen gewenst. Vooruitlopend op mogelijke toekomstige aanpassingen is er deze Quickscan ; om inzichtelijk te maken waar de probleempunten liggen, hier oplossingsrichtingen voor aan te geven en deze met elkaar te vergelijken.

6 ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 7.

7 ANALYSE ANALYSE BESTAANDE / VOORGENOMEN PLAN Naast de bestaande situatie, ligt er een plan voor een Technolab (rood) in het techniekcluster (paars) te creëren. Dit Technolab huisvest voornamelijk een leerplein voor zelfstandig leerwerk en een gemeenschappelijke instructiezaal. Hiervoor is het centrale ontsluitingsplein van het cluster op de eerste etage de aangewezen locatie. In het huidige inrichtingsconept van de school zijn in dit gebied de lockers geplaatst, aangezien dit plein alle clusterruimtes ontsluit en het tussen de lesuren hier toch al vrij druk is. In het voorgenomen plan zijn de lockers echter ook nog steeds in deze ruimte opgenomen, is deze zone ook nog steeds de centrale ontsluiting voor het hele cluster en komt daar dus nog een onderwijsfunctie bij. In de huidige situatie is er de mediatheek (blauw) waar veel afleidende invloeden zijn vanuit de brink. Veel beweging, maar ook veel gepraat, waardoor er zowel veel akoestische als optische overlast is. Dit wordt als vervelend ervaren. In het Technolab dreigt nu hetzelfde te gebeuren. Het is erg belangrijk dit goed op te lossen.

8 begane grond ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 9.

9 De grote ruimte van de Brink is een duidelijke kwaliteit. Dit in combinatie met het weidse van de kamstructuur brengt met zich mee dat de loopafstanden erg groot kunnen zijn. Dit is met name het geval voor docenten, die hun pauzeruimte nu aan het uiteinde van de rug, op de begane grond zien gehuisvest. Met name voor praktijkdocenten op de begane grond kunnen loopafstanden naar de personeelsruimten (groen) erg lang zijn, aangezien de ontsluiting dus via de eerste etage loopt. De keuze is dan om of via een intern doolhof van gangen naar de pauzeruimte te gaan, of buitenom via trappen en bruggen in de Brink. ANALYSE

10 eerste verdieping ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 11.

11 CONCEPTEN PERSONEELSRUIMTE. Voor het centraler in het gebouw plaatsen van de personeelsruimten zijn een aantal opties. 1. Verplaatsen naar huidige leerlingkantine; 2. Verplaatsen naar daktuin personeelsvleugel; 3. Verplaatsen naar nieuw paviljoen in middelste wintertuin; De opties 1 en 2 liggen feitelijk maar zeker gevoelsmatig centraler in het gebouw. Beide opties veroorzaken echter een aantal gevolgproblemen welke opgelost dienen te worden: nieuwe locatie kantine, aanpassingen aan ruimten welke door de nieuwe bestemming in daglicht worden beperkt. Nadeel van optie 1 is dat deze door de inpandige ligging geen ideale pauzeruimte vormt. Dit nadeel geldt, zij het in beperktere mate, ook voor optie 2. Optie 3 plaatst de personeelsruimte letterlijk centraal in het gebouw: in de middelste wintertuin. Deze plek is vanuit alle delen van het gebouw theorie-, praktijk- en personeelsvleugel goed bereikbaar. De locatie is zichtbaar en direct bereikbaar vanaf de Brink en past daarmee uitstekend in het concept waarbij de Brink het centrale ontmoetingsplein is. Door in de wintertuin de personeelsruimte vorm te geven als een paviljoen kan aan alle eisen worden voldaan. De naastgelegen ruimten behouden hun daglicht en de personeelsruimte krijgt verschillende plekken met verschillende sferen waaronder een wintertuinterras. Het paviljoen kan zo worden geplaatst dat het tevens vanaf de omloop in de Brink toegankelijk is waarmee de looplijnen verder worden bekort. Bij de uitwerking dient rekening te worden gehouden met de vluchtwegen vanaf de Brink en gevolgen van de brandoverslag en brandcompartimentering. Geadviseerd wordt om optie 3 nader uit te werken. De huidige gebouwschil weert regen en wind, de nieuwe schil behoeft alleen een thermische functie te vervullen. De uitwerking is gedacht in een houten skelet bekleed met houten delen en kan daardoor eventueel als leerlingwerkproject worden uitgevoerd.

12 3 2 1 fragment eerste verdieping begane grond ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 13.

13 CONCEPTEN MEDIATHEEK Voor het verbeteren van het comfort in de mediatheek zijn twee voor de hand liggende opties: 1. Verplaatsen naar huidige personeelsruimte; 2. Afsluiten van de mediatheek met een glazen pui; De optie 1 is financieel de meest interessante. In deze optie wordt de huidige personeelsruimte omgevormd tot een ruimte voor zelfstudie of groepsoverleg zonder ICT voorzieningen. De nieuwe mediatheek krijgt met optie 1 een plek nabij de entree, in een representatieve ruimte aan de kop van het gebouw. De sfeer, afwerking en ventilatiesysteem van de huidige personeelsruimte sluiten goed aan bij die van een mediatheek. De aanpassingen zijn in het bijzonder op het gebied van ICT noodzakelijk. Het afsluiten van de mediatheek met optie 2 zal in vorm en materialisering vergelijkbaar zijn met de pui welke de aula aan de andere kop van de Brink afsluit. Met deze pui wordt de Brink akoestisch gescheiden van de Brink. Wel zullen nog aanvullende installatietechnische aanpassingen noodzakelijk zijn voornamelijk op het gebied van ventilatie.

14 2 1 fragment begane grond eerste verdieping ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 15.

15 CONCEPTEN LOCKERS Met de wens om het Technolab te plaatsen in het hart van de techniekcluster ontstaat een ongewenste vermenging van functies; deze plek is namelijk een verkeersknooppunt waar vanuit alle techniekruimten worden ontsloten. Om het Technolab als een volwaardige onderwijsplek te kunnen vormgeven dient een oplossing te worden gezocht voor de ontsluitingsstructuur en voor de daaraan gekoppelde lockerruimte. Routing en lockers zijn door hun functie met elkaar verbonden en dienen op een logische plek in de verkeersstructuur te liggen. 1. De lockers worden opgenomen in de huidige tribunes. De zijwanden worden opgedikt. Door de lockers in de Brink te plaatsen ontstaat een nog betere scheiding tussen pauze- en onderwijsgebied. 2. Door een doorgang te maken op de begane grond wordt een verbinding gemaakt naar het aan de buitengevel gelegen trappenhuis. Vanuit dit trappenhuis en de daaraan gelegen bestaande en nieuwe gangenstructuur wordt de gehele techniekcluster ontsloten. De lockers kunnen worden opgenomen in de nieuw te maken verbindingsgang (2a) of de bestaande gang (2b) tussen de praktijkzalen. De doorgang kan op verschillende plekken worden gemaakt. De huidige plek heeft een logische start vanuit een nis in de Brink. Een alternatieve gang kan worden gemaakt door het huidige magazijn. Nadeel van beide opties is het inperken van de functies van de ruimten waardoor de route gaat lopen. 3. Door op de verdieping fysiek een nieuwe gang te creëren blijft de bestaande verkeers- en gebouwstructuur behouden. Het nieuwe Technolab ligt daarmee in alle opzichten centraal in de techniekcluster en is daardoor meer laagdrempelig in gebruik. Met alle opties wordt een oplossing gecreëerd voor het lockerprobleem. Optie 3 vergt de minste aanpassingen en beantwoord het best aan het programma van eisen.

16 1 3 2a 2b eerste verdieping fragment begane grond ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 17.

17 CONCEPTEN TECHNOLAB Het huidige binnenplein op de eerste verdieping in de techniekcluster vormt een ideale plek voor het creëren van een Technolab; vanuit deze plek is rondom zicht op de naastgelegen techniekruimten. Uitgangspunt is om deze ruimte met een beperkt aantal voorzieningen en een beperkt budget maximaal te laten aansluiten op de onderwijskundige behoeften. Allereerst dient een goede splitsing te worden gerealiseerd tussen onderwijsruimte, verkeersruimte en lockerruimte. Deze zijn in het vorige hoofdstuk toegelicht. Zonder deze aanpassingen ontstaat ook complicaties op het gebied van brandveiligheid. Vluchtroutes mogen namelijk in de regel niet door een onderwijsfunctie lopen. In het voorstel maakt een nieuwe gang de verbinding tussen de entree van de cluster en het huidige trappenhuis en gangenstelsel. In de nieuwe gang worden de lockers opgenomen. Vanuit de gang is het Technolab zichtbaar en toegankelijk. Het Technolab is opgedeeld in vijf hoofdgebieden met een specifieke functie. De indeling maakt een overflow van functies mogelijk. 1. Presentatieruimte/lesruimte; op de plek van de bestaande binnentrap wordt een brede tribune geplaatst welke tevens een verbinding maakt met de verdieping; 2. Spreekruimte/pauzeruimte; onder de tribune ontstaat een rustige plek voor 1 op 1 gesprekken; 3. Individuele werkplekken; op de verdieping is een rustige plek om geconcentreerd te werken; 4. bouwkeet met functies als werkvoorbereiding en uitvoering, in de planningszone (4a) hangen de werktekeningen en planningen; 5. tekenkamer met functies als ontwerp en tekenen, in de presentatiezone (5a) kunnen de ontwerpen worden gepresenteerd en is plaats voor maquettes en werkstukken.

18 3 1 4a 4 2 5a 5 begane grond eerste verdieping ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 19.

19 CONCLUSIE Het optimale scenario beantwoord maximaal aan het programma van eisen. Hierbij is een samenstelling gemaakt van de meest optimale uitwerkingen van de opties. Geadviseerd wordt om het optimale scenario nader uit te werken met een centraal geplaatste personeelsruimte in de middelste wintertuin, op de vrij gekomen locatie de mediatheek onder te brengen en het technolab te ontwikkelen in relatie met een aangepaste ontsluiting en lockerruimte. ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 21.

20 CONTACT

21 Architektenburo Hans Bakker groenhovenstraat BT Leiden t e. info@hansbakker.nl w. ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 23.

22

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool

Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool wonderful day design architectuur met de focus op interieurontwerp Bèta Sciences & Technology Zuyd Hogeschool Het nieuwe werken en het nieuwe onderwijs Het onderwijs verandert, de huisvesting verandert

Nadere informatie

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Rijksvastgoedbedrijf Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties Beeldkwaliteit Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Inleiding In dit beeldkwaliteitplan worden de ambities voor de verschijning

Nadere informatie

MFA DONGEN De Cammeleur

MFA DONGEN De Cammeleur MFA DONGEN De Cammeleur Omschrijving project Een belangrijk gebouw op een imposante locatie. Het ontwerp vormt een synergie tussen de statige uitstraling van de bebouwing gelegen aan het historische lint

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Zandvliet College Den Haag

Zandvliet College Den Haag Zandvliet College Den Haag Leren / Multifunctioneel / SP architecten #voortgezetonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport - #lean - #d&b De kavel aan de Bezuidenhoutseweg 38-40 vraagt om een

Nadere informatie

Bouwbesluit rapportage. Te verbouwen kantoorruimte tot logiesverblijf Aan de Helmondsingel 24 te Deurne

Bouwbesluit rapportage. Te verbouwen kantoorruimte tot logiesverblijf Aan de Helmondsingel 24 te Deurne Bouwbesluit rapportage Te verbouwen kantoorruimte tot logiesverblijf Aan de Helmondsingel 24 te Deurne Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten T 013-519 9458 Postel 8 5711 ET Someren T 0493 745

Nadere informatie

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU Programmatische lagen Uitgangspunten voor positionering gebouw De opdracht was om niet alleen deze puzzel op te lossen, maar juist

Nadere informatie

Masterplan Renovatie UB Hoe zien de renovatieplannen voor de Universiteitsbibliotheek eruit? Datum 28-01-2014 1

Masterplan Renovatie UB Hoe zien de renovatieplannen voor de Universiteitsbibliotheek eruit? Datum 28-01-2014 1 Masterplan Renovatie UB Hoe zien de renovatieplannen voor de Universiteitsbibliotheek eruit? Datum 28-01-2014 1 Datum 28-01-2014 2 Inhoud Daarom renoveren! Achtergrond Het Masterplan Renovatie UB Voorbeeldsituaties

Nadere informatie

Kantoor Waterschap Scheldestromen

Kantoor Waterschap Scheldestromen Schets Ontwerp Inhoudsopgave 2 inhoudsopgave 2 opdrachtomschrijving 3 analyse interieur 4 concept 5 vlekkenplannen indeling 6 vlekkenplannen indeling 7 vlekkenplannen indeling 8 vlekkenplannen indeling

Nadere informatie

19.55 uur Toelichting op het project door de heer Ronald van Hek Architecten en Adviseurs

19.55 uur Toelichting op het project door de heer Ronald van Hek Architecten en Adviseurs SPOORBUURTSCHOOL ANNA PAULOWNA 19.30 uur Ontvangst 19.45 uur Welkom en inleiding de heer Dennis Burger, schooldirecteur Spoorbuurtschool en mevrouw Marga Hendriks, directeur-bestuurder Kappio 19.55 uur

Nadere informatie

brede school en woningen de barrier eindhoven

brede school en woningen de barrier eindhoven brede school en woningen de barrier eindhoven Uitbreiding van monument de opbouw tot een brede school met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, buurtontmoetingscentrum met gymzaal

Nadere informatie

Avans Hogeschool. Breda

Avans Hogeschool. Breda Avans Hogeschool Breda Avans Hogeschool Breda Situatie Renovatie en nieuwbouw Het project betreft een complete renovatie en omvangrijke nieuwbouw van de Avans Hogeschool te Breda. Met de nieuwbouw wordt

Nadere informatie

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011)

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) PROJECTOMSCHRIJVING DE KLENCKE 2008-2009 OPDRACHTGEVER STICHTING VO A DAM-ZUID P/A ST.IGNATIUSGYMNASIUM

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0.

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0. Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Versie:.1 Status: Concept 27-8-215 1 Toelichting Dit document is een aanvulling op het door Versluis opgestelde haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

SCHOOLGEBOUW DB 17.01

SCHOOLGEBOUW DB 17.01 SCHOOLGEBOUW DB 17.01 De Meeuw stelt dit mooie gebouw vanaf augustus 2018 weer beschikbaar. Het voormalige Hyperion Lyceum is een school die in de loop van de jaren niet alleen gegroeid is in formaat,

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp. HuisTuinHuis Willemstad. bureau sla

Voorlopig Ontwerp. HuisTuinHuis Willemstad. bureau sla Voorlopig Ontwerp HuisTuinHuis Willemstad bureau sla Colofon project: HuisTuinHuis verbouwing woonhuis Willemstad opdrachtgever: privaat ontwerp: bureausla stedenbouw landschap architectuur Tussen de Bogen

Nadere informatie

S C H E T S P L A N D E W E E R K L A N K HANS BAKKER

S C H E T S P L A N D E W E E R K L A N K HANS BAKKER S C H E T S P L A N D E W E E R K L A N K ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER De Weerklank Obrechtstraat Leidenn ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 5. Voorwoord Schetsplan De Weerklank Leiden Het bouwen van scholen is

Nadere informatie

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017 AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 10 MEI 2017 Contactpersonen PETER RIKUMAHU Bouwkundig Specialist T +31884261261 M +31627060543 E peter.rikumahu@arcadis.com Arcadis Nederland B.V. Postbus

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (Designed by) Erick van Egeraat kreeg in 2010 de opdracht voor de renovatie, restauratie en transformatie van de voormalige stadsbibliotheek

Nadere informatie

MARIASTICHTING HAARLEM SO 17-01-2006 WILGENHAEGE VASTGOEDONTWIKKELING BV MAX VAN AERSCHOT ARCHITECT BV HAARLEM

MARIASTICHTING HAARLEM SO 17-01-2006 WILGENHAEGE VASTGOEDONTWIKKELING BV MAX VAN AERSCHOT ARCHITECT BV HAARLEM De Mariastichting - beeldbepalend voor iedereen die vanaf de Buitenrustbrug de zuidkant van de stad inrijdt. Het oude hospitaalgebouw fungeert in het nieuw te ontwikkelen woongebied aan het Spaarne als

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding

van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding de brede reus van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding planning van schets naar definitief ontwerp

Nadere informatie

Inspirerende werkplekken. In opdracht van diverse opdrachtgevers

Inspirerende werkplekken. In opdracht van diverse opdrachtgevers In opdracht van diverse opdrachtgevers 1/5 M3H heeft diverse kantoor interieurs verbouwd. Vaak bestaat het ontwerpconcept uit werkplekken rondom een bijzonder meubel met een opvallende uitstraling. In

Nadere informatie

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Geschiedenis van de school De heer van den Helder vertelt kort de geschiedenis van de school. Ruim 25 jaar geleden had deze wijk maar liefst

Nadere informatie

School voor VAVO. Tilburg herbestemming 1.450 m2 schoolgebouw

School voor VAVO. Tilburg herbestemming 1.450 m2 schoolgebouw 12 School voor VAVO 13 Tilburg herbestemming 1.40 m2 schoolgebouw opdrachtgever Hevo, Den Bosch in opdracht van Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg textieldesigner Petra Vonk, Amsterdam aannemer De Combi Brabocon,

Nadere informatie

HILDEGAERTSCHOOL ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER

HILDEGAERTSCHOOL ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER HILDEGAERTSCHOOL ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER ARCHITEKTENBURO HANS BAKKER 5. Aanleiding De huidige Hildegaertschool, in de Molenkwartierwijk van Hilligersberg, gaat na bijna vijftig jaar volledig op

Nadere informatie

Low Budget Hostel Tivoli 2by4-architects

Low Budget Hostel Tivoli 2by4-architects Low Budget Hostel Tivoli by-architects Min. Park TOEGANKELIJKHEID TIVOLI Dit voorstel laat een flexibel groeimodel zien waarbij het eindbeeld niet gefixeerd wordt. Het is een model waarbij het budget hotel

Nadere informatie

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016

AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016 AMSTERDAM ARENA ENERGIE OPSLAG Brandveiligheid 9 DECEMBER 2016 Contactpersonen PETER RIKUMAHU Bouwkundig Specialist T +31884261261 M +31627060543 E peter.rikumahu@arcadis.com Arcadis Nederland B.V. Postbus

Nadere informatie

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE Start: 2006 - Oplevering: 2010 Bruto vloer oppervlakte: 7.800 m2 Locatie: Eindhoven Functie: VMBO school Performance: CO2 neutraal, energie leverend, energie dak, smart grid

Nadere informatie

JHK Architecten DE BLEEK 1

JHK Architecten DE BLEEK 1 JHK Architecten DE BLEEK 1 Colofon De Waal Beheer O.G. Euclideslaan 2 3584 BN UTRECHT 030-266 14 24 www.dewaalbeheer.nl JHK Architecten JHK Architecten Hondiuslaan 44 3502 GH Utrecht 030-2964060 www.jhk.nl

Nadere informatie

voorstel ontsluiting woningen Nyelantstraat Willem Royaardsplein Den Haag 18 mei 2018

voorstel ontsluiting woningen Nyelantstraat Willem Royaardsplein Den Haag 18 mei 2018 voorstel ontsluiting woningen Nyelantstraat Willem Royaardsplein Den Haag 18 mei 2018 model a oorspronkelijk voorontwerp WPRI en rphs+ zoals gepresenteerd december 2017 no. 19-49 ontsloten via bestaande

Nadere informatie

kantoor en magazijn ARJO tiel

kantoor en magazijn ARJO tiel kantoor en magazijn ARJO tiel Bouwheer Res non verba Bouwoppervlakte 2000m² Project Uitvoeringstermijn Kantoor & magzijngebouw 1998 & 2001-2003 In gebruik Adres De Blomboogerd 8 4003 Bouwprijs NL- Tiel

Nadere informatie

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Opdrachtgever: ProNet Projectontwikkeng BV te Dordrecht Ontwerp: 1993-1996 Realisatie: 1998-2000 Bruto vloeroppervlak: 3960 m2 Architectenmaatschap Groeneweg

Nadere informatie

martiniziekenhuis schweitzerlaan paterswoldseweg het kantoor bedrijvenpark wonen

martiniziekenhuis schweitzerlaan paterswoldseweg het kantoor bedrijvenpark wonen Herbes temmin g van kan too r tot zo rghot n deuren s MA MA r i j k e v a douwe bo a studio m e Afstude r p r oj e c t el ukli e s ma k a r k o p g a v e Door de recessie is de leegstand van Nederlandse

Nadere informatie

Analyse extra scenario s uitbreiding Cals college

Analyse extra scenario s uitbreiding Cals college Analyse extra scenario s uitbreiding Cals college Aanleiding Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Cals college in het cluster van 17 februari zijn door clusterleden

Nadere informatie

Uitgangspunt voor de nieuwbouw is een compacte school met een heldere structuur.

Uitgangspunt voor de nieuwbouw is een compacte school met een heldere structuur. Titel Project Plaats Bouwjaar BVO Bouwkosten Opdrachtgever RSG Wiringherlant Design & Build Wieringerwerf 2013 8.708m2 (school), 545m2 (gymzaal) 8.790.000,Frisoplan Als contrast naast het groene volume

Nadere informatie

3 Basisscholen Getsewoud

3 Basisscholen Getsewoud 3 Basisscholen Getsewoud Basisscholen Getsewoud 3 scholen onder 1 dak Flexibiliteit Getsewoud is een grote nieuwbouwwijk in Nieuw Vennep, een onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Het scholencomplex

Nadere informatie

begint bij Broeckx makelaars Steenweg 22 22a-24 HELMOND Koopsom ,- k.k. bedrijfsruimtehelmond.nl

begint bij Broeckx makelaars Steenweg 22 22a-24 HELMOND Koopsom ,- k.k. bedrijfsruimtehelmond.nl begint bij Broeckx makelaars Steenweg 22 22a-24 HELMOND Koopsom 995.000,- k.k. bedrijfsruimtehelmond.nl 0492 549 055 - helmond@woonplezier.nl Beschrijving Bent u op zoek naar een interessant beleggingsobject?

Nadere informatie

Edisonweg 47 te Alblasserdam

Edisonweg 47 te Alblasserdam Edisonweg 47 te Alblasserdam Al onze metingen zijn verricht conform de laatste NEN 2580 norm. Deze standaard dient eenheid te creëren binnen het aanbod. Treft u grote verschillen aan qua inhoud of woonoppervlak?

Nadere informatie

Bouwdeel F/G Brouwhuis aan de Ceresstraat te Breda

Bouwdeel F/G Brouwhuis aan de Ceresstraat te Breda Quickscan brandveiligheid Omgevingsvergunning Project: Bouwdeel F/G Brouwhuis aan de Ceresstraat te Breda Kenmerk: 2014139.qsb.mj.a1 Datum: 16-03-2015 Bijlage 7 bij besluit 2014/1642-V1 Bezoekadres Postadres

Nadere informatie

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 BIBLIOTHEEK DEN HELDER van Veen Architecten en Mars interieurarchitecten Crooswijksesingel 50F 3034CJ Rotterdam www.vanveenarchitecten.nl

Nadere informatie

Wateringse Veld College Den Haag

Wateringse Veld College Den Haag Wateringse Veld College Den Haag Project Adres: Plaats: Telefoon: URL: Referentiebeeld: Missouri 1, 2548 HT Den Haag 070 3082500 http://www.sgzuidwest.org/ Bottom Line Verkeersruimten uitgevoerd met standaardelementen

Nadere informatie

OO 2414 A 13. juni. volledige studieopdracht voor het verbouwen van een oud rtt-gebouw naar bko en de academie voor woord en muziek te kapellen

OO 2414 A 13. juni. volledige studieopdracht voor het verbouwen van een oud rtt-gebouw naar bko en de academie voor woord en muziek te kapellen OO 2414 A 13 juni 2013 volledige studieopdracht voor het verbouwen van een oud rtt-gebouw naar bko en de academie voor woord en muziek te kapellen met zicht op zee architecten en ontwerpers Johan De Laere

Nadere informatie

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving B R E D A Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving centraal beheerd concept en object, zijn ondernemers in staat geza- voor bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden van

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

ZEER GOEDE BEREIKBAARHEID! Zie voor meer informatie ook Bestemming. Hoofdbestemming. Energie. Energielabel

ZEER GOEDE BEREIKBAARHEID! Zie voor meer informatie ook  Bestemming. Hoofdbestemming. Energie. Energielabel Spazio Offices Buitenom 243 2711 KB Zoetermeer Contactpersoon Marcel Leeflang MLeeflang@dtz.nl ZEER GOEDE BEREIKBAARHEID! Zie voor meer informatie ook www.spazio-offices.nl Kenmerken Algemeen Bestemming

Nadere informatie

Bepaling WBDBO-eisen tussen woningen in een woongebouw

Bepaling WBDBO-eisen tussen woningen in een woongebouw Bepaling WBDBO-eisen tussen woningen in een woongebouw Probleem Aan de hand van het Bouwbesluit vaststellen welke wbdbo-eisen gelden tussen woningen in een woongebouw. Oplossingsrichtingen Stappenplan

Nadere informatie

Te huur. Kantoren op de 2 e verdieping Edisonstraat NC te Numansdorp

Te huur. Kantoren op de 2 e verdieping Edisonstraat NC te Numansdorp Te huur Kantoren op de 2 e verdieping Edisonstraat 98 3281 NC te Numansdorp Dit zeer representatieve bedrijfsverzamelgebouw is gelegen op een zichtlocatie aan de rand van het bedrijventerrein van Numansdorp.

Nadere informatie

Huur of koop kantoorpand op Poort van Midden Gelderland Rood 19 te Heteren 41 per vierkante meter per jaar

Huur of koop kantoorpand op Poort van Midden Gelderland Rood 19 te Heteren 41 per vierkante meter per jaar Huur of koop kantoorpand op Poort van Midden Gelderland Rood 19 te Heteren 41 per vierkante meter per jaar Aanbiedende partij: Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars Arnhem Email: vogelaar@s-t.nl Telefoon:

Nadere informatie

RENOVATIE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK GRONINGEN WERKEN IN DE NIEUWE WERKOMGEVING VAN DE UB

RENOVATIE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK GRONINGEN WERKEN IN DE NIEUWE WERKOMGEVING VAN DE UB P R E S E N T A T I E 0 8-1 1-2 0 1 6 P r e s e n t a t i e m e d e w e r k e r s WERKEN IN DE NIEUWE WERKOMGEVING VAN DE UB WERKEN DE NIEUWE WERKOMGEVING VAN DE UB Overzicht plattegronden Deelplattegronden

Nadere informatie

1 Inleiding vereist kwaliteitsniveau... 2

1 Inleiding vereist kwaliteitsniveau... 2 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 vereist kwaliteitsniveau... 2 3 inhoudelijke toets... 4 3.1 indeling in brandcompartimenten en WBDBO... 4 3.2 vluchtroutes en indeling in subbrandcompartimenten... 5 3.3 brandwerendheid

Nadere informatie

het 4e gymnasium, a dam

het 4e gymnasium, a dam gymzaal het 4e gymnasium, a dam onderwijsgebouw houthavens hvdn architecten 38960 7500 ± 5045 52600 33200 schoolplein strand hof west het 4e gymnasium (hoek) studentenhuisvesting QUBIC Het gebied in de

Nadere informatie

Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda

Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda Nieuwbouw OZG ziekenhuis te Scheemda Facts & Figures Facts & Figures Polikliniek: Poliklinische spreek-/onderzoekkamers ca. 60 kamers Kamers voor functieonderzoek (denk aan hart- en longfunctie) Spreek-/onderzoekkamers

Nadere informatie

#voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport

#voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport AOC Oost Twello Leren / SP architecten #voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport Het gebouw ligt aan de rand van het dorp grenzend aan een bos en een landgoed.

Nadere informatie

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS

HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS BIJLAGE 1: KEUZENOTITIE SCHOLENCOMPLEX OT EN SIENPAD HUISSEN HUISVESTINGSOPTIE I: ER GEBEURT NIETS VOORDELEN Scholen worden niet geconfronteerd met verhuisbewegingen en overlast tijdens bouwperiode; Het

Nadere informatie

Brandveiligheidsaspecten van de uitbreiding van het kantoorpand van IHC Hydrohammer B.V. te Kinderdijk. Ontwerp met 3 verdiepingen

Brandveiligheidsaspecten van de uitbreiding van het kantoorpand van IHC Hydrohammer B.V. te Kinderdijk. Ontwerp met 3 verdiepingen Brandveiligheidsaspecten van de uitbreiding van het kantoorpand van IHC Hydrohammer B.V. te Kinderdijk Ontwerp met 3 verdiepingen Rapportnummer FM 17692-3-RA d.d. 27 februari 2014 Brandveiligheidsaspecten

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

ECO/NNECT. Voorstel waarborging brandveiligheid. Roel Derkx SATIJNplus Architecten de Wijk van Morgen b.v.

ECO/NNECT. Voorstel waarborging brandveiligheid. Roel Derkx SATIJNplus Architecten de Wijk van Morgen b.v. ECO/NNECT Voorstel waarborging brandveiligheid Roel Derkx SATIJNplus Architecten de Wijk van Morgen b.v. Het gebouw Eco/nnect binnen de Wijk van Morgen is door Cauberg Huygen (Linda Gelissen) getoetst

Nadere informatie

Bij de beoordeling is gebruik gemaakt van de tekeningen van Cell Studio Architecten met datum

Bij de beoordeling is gebruik gemaakt van de tekeningen van Cell Studio Architecten met datum Notitie Datum: 8 september 2017 Project: Ondersteuning vergunningsituatie Uw kenmerk: - Locatie: Harderwijk Ons kenmerk: V060625ad.17CVT2I.akr Betreft: Beoordeling brandveiligheid Versie: 01_001 1 Inleiding

Nadere informatie

TE HUUR. Nieuweweg 84 A 2675 BE Honselersdijk k.k p.m. ex.

TE HUUR. Nieuweweg 84 A 2675 BE Honselersdijk k.k p.m. ex. TE HUUR Nieuweweg 84 A 2675 BE Honselersdijk 750.000 k.k. 3.000 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 750.000 k.k. 3.000 p.m. ex. Postcode 2675 BE Ligging Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Landelijk gelegen

Nadere informatie

Onderwijscluster Franeker Architectenselectie Franeker 2011 4.800m2. 3.692.000,RSG Simon Vestdijk Hoofdgebouw Harlingen

Onderwijscluster Franeker Architectenselectie Franeker 2011 4.800m2. 3.692.000,RSG Simon Vestdijk Hoofdgebouw Harlingen Titel Project Plaats Bouwjaar BVO Bouwkosten Opdrachtgever Onderwijscluster Franeker Architectenselectie Franeker 2011 4.800m2 3.692.000,RSG Simon Vestdijk Hoofdgebouw Harlingen Op de locatie van de oude

Nadere informatie

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW WANNEER ONTRUIMEN? Bij een calamiteit klinkt een niet te missen akoestisch signaal. Dit akoestische signaal

Nadere informatie

wilmersdorf Vindt u de match? te apeldoorn unit 44C

wilmersdorf Vindt u de match? te apeldoorn unit 44C PROUDLY PRESENTING... wilmersdorf unit 44C te apeldoorn Vindt u de match? Op een centrale locatie goed gelegen nabij de rijksweg A1 en A50 staat op bedrijventerrein Kuipersveld een bedrijfsverzamelgebouw

Nadere informatie

Breestraat 1J, Middenmeer

Breestraat 1J, Middenmeer Breestraat 1J, Middenmeer Kenmerken Overdracht Vraagprijs 119.000 k.k. Aangeboden sinds 08-08-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM

ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM ITSME REGIOKANTOOR ROTTERDAM DRIEMANSSTEEG, ROTTERDAM PAGINA 1 ES ELECTRO & HOOGLAND-MENNENS In opdracht van itsme Nederland is door advies, ontwikkeling, realisatie het ontwerp gemaakt voor de nieuwe

Nadere informatie

Klasse wonen in Heerde

Klasse wonen in Heerde Klasse wonen in Heerde 6 Unieke woningen in de voormalige ULO Op een schitterende locatie aan de rand van het centrum van het dorp Heerde, Elburgerweg 3, staat de voormalige ULO (Koningin Julianaschool).

Nadere informatie

Raad voor de Kinderbescherming in Den Haag

Raad voor de Kinderbescherming in Den Haag Raad voor de Kinderbescherming Ontwerp voor het interieur van het nieuwe kantoor van de Raad voor de Kinderbescherming in Den Haag 2018-2019 Bureau Kroner architecten Horizon en perspectief Ontwerp voor

Nadere informatie

De beoordeling van deze aspecten vindt plaats op basis van het concept-vo-document van 5 januari 2012, opgesteld door VMX Architects.

De beoordeling van deze aspecten vindt plaats op basis van het concept-vo-document van 5 januari 2012, opgesteld door VMX Architects. Notitie Project EX-CASA400 te Amsterdam Betreft invloed geluidsbelasting locatie op ontwerp EX-CASA400 Ons kenmerk B.2011.0957.02.N001 Versie 002 Datum 12 januari 2012 Verwerkt door PDE MEL Contactpersoon

Nadere informatie

Scenario s andere referenties - bouwblokken STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW

Scenario s andere referenties - bouwblokken STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW Scenario s andere referenties - bouwblokken 46 STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW Scenario s andere referenties - groene gevels en daken SVP gelooft

Nadere informatie

Ondernemen in Waardenburg

Ondernemen in Waardenburg Ondernemen in Waardenburg Ontwerp uw eigen kantoor en/of bedrijfsruimte! Koopsom vanaf 49.950,- BVO vanaf 29 m 2 Bereikbaarheid Flexibele bedrijfsvoering op een toplocatie! Bedrijventerrein Slimwei Bent

Nadere informatie

ADVIES. Registratienummer: 1019 Twee bouwblokken ontsloten via één portiek

ADVIES. Registratienummer: 1019 Twee bouwblokken ontsloten via één portiek ADVIES Registratienummer: Betreft: Twee bouwblokken ontsloten via één portiek Aanvrager: Brandweer Zaanstad Dhr. E.Breeuwsma Postbus 150 1500 ED Zaandam Trefwoorden: Portiek, vluchtroutes, trappenhuis

Nadere informatie

CAPELLE A/D IJSSEL. SPORTCOMPLEX DE PELIKAAN Definitief ontwerp RAADSPRESENTATIE

CAPELLE A/D IJSSEL. SPORTCOMPLEX DE PELIKAAN Definitief ontwerp RAADSPRESENTATIE CAPELLE A/D IJSSEL SPORTCOMPLEX DE PELIKAAN Definitief ontwerp RAADSPRESENTATIE DE OPGAVE 11.09.17 \ SPORTCOMPLEX DE PELIKAAN \ RAADSPRESENTATIE \ GEMEENTE CAPELLE AD IJSSEL 2 PROGRAMMA sporthal-/ zwembadcombinatie

Nadere informatie

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 00 jarige Ambachtsschool Entreevide met bestaande trap. Gerenoveerde vleugel met hoofdentree aan de Tamboerstraat. Klassiek

Nadere informatie

C H A R L E S D E F O U C A U L D M A V O

C H A R L E S D E F O U C A U L D M A V O V E R N I E U W I N G C H A R L E S D E F O U C A U L D M A V O S P I J K E N I S S E Esterweg 1 4063 CH tel 0418-653903 Email: info@am-fm.nl aanzicht schoolgebouw Uitgangspunt: 2 fases: Fase 1: interim

Nadere informatie

Nieuwe entree Paviljoen, Solaris Capelle a/d IJssel

Nieuwe entree Paviljoen, Solaris Capelle a/d IJssel Nieuwe entree Paviljoen, Solaris Capelle a/d IJssel Nieuwe entreepaviljoen Solaris 1 + 2 Capelle a/d Jssel Situatie Kwart-ronde-kantoorschijven Het project is opgebouwd uit 4 kantoorschijven met een gebogen

Nadere informatie

Hoefbladstraat te Nieuw-Vennep Beoordeling brandveiligheid. Datum 10 december 2015 Referentie Hoofdweg GH ROTTERDAM

Hoefbladstraat te Nieuw-Vennep Beoordeling brandveiligheid. Datum 10 december 2015 Referentie Hoofdweg GH ROTTERDAM Hoofdweg 70 3067 GH ROTTERDAM T +31 (0)10-4257444 F +31 (0)10-4254443 E rotterdam.ch@dpa.nl www.dpa.nl/cauberg-huygen K.v.K 58792562 IBAN NL71 RABO 0112 075584 Hoefbladstraat 24-26 te Nieuw-Vennep Beoordeling

Nadere informatie

Schorrenweg 21, 21A 1794HD Oosterend 1.550.000,- k.k. Woonboerderij Prachtig vrij gelegen dubbele woonboerderij "Oostzicht" in het buitengebied van Waddeneiland Texel. Via een eigen weg van zo'n

Nadere informatie

Te huur. Diverse kantoorruimten. Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²)

Te huur. Diverse kantoorruimten. Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²) Te huur Diverse kantoorruimten Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²) Deze zeer representatieve kantoorruimten zijn gelegen aan de Langeweg op een zichtlocatie op het nieuwe

Nadere informatie

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo 11 maart 2015 EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOU Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo Beste relatie, Met plezier praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwbouw

Nadere informatie

GELEGEN BURGEMEESTER JONKHEER QUARLES VAN UFFORDLAAN, APELDOORN CREËER UW EIGEN KANTOOR- VILLA

GELEGEN BURGEMEESTER JONKHEER QUARLES VAN UFFORDLAAN, APELDOORN CREËER UW EIGEN KANTOOR- VILLA GELEGEN BURGEMEESTER JONKHEER QUARLES VAN UFFORDLAAN, APELDOORN CREËER UW EIGEN KANTOOR- VILLA UW EIGEN IDENTITEIT IN ZICHT ZEER CENTRAAL GELEGEN Op een prachtige zichtlocatie in het centrum van Apeldoorn

Nadere informatie

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg Inleiding Tijdens de informatieavond van dit bestemmingsplan zijn vragen gesteld over de voorgestelde ontsluiting aan de Staddijk. Het was

Nadere informatie

ECKARTSEWEG ZUID 386-388, EINDHOVEN

ECKARTSEWEG ZUID 386-388, EINDHOVEN ECKARTSEWEG ZUID 386-388, EINDHOVEN Net buiten de rondweg gelegen WINKELRUIMTE met BOVENWONING. Voor de winkel (leeg vanaf 1 november 2015) is in totaal ca.150m 2 beschikbaar (waarvan ca.100m 2 winkelruimte

Nadere informatie

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ Drogerij 115, Den Hoorn Aan de rand van Den Hoorn en Delft gelegen goed onderhouden 4 kamer appartement, op de begane grond met balkon, alsmede een inpandige en externe berging en eigen overdekte parkeerplaats.

Nadere informatie

vraagprijs ,- k.k.

vraagprijs ,- k.k. Vogelkade 10, AMSTERD ogelkade 10, AMSTERDAM AM vraagprijs 225.000,- k.k. Vogelkade 10 1022XA AMSTERDAM Uiterst charmante tussenwoning van ca. 52 m² met voor- en achtertuin, aan de rand van het pittoreske

Nadere informatie

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 INHOUD 1. Samenvatting en conclusies 2. Detailinformatie huidige locatie 3.

Nadere informatie

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit.

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit. De verbouwing van de voormalige Technische School aan het Timorplein in Stadsdeel Zeeburg maakt onderdeel uit van een ambitieus project om de Indische buurt een nieuwe sociaal-economische impuls te geven.

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD RAPPORT BRANDVEILIGHEID NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD Behoort bij besluit van Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard Nr.: 16-1476-OMG Project 7016.016 8 juli 2016 Versie 1.0

Nadere informatie

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting.

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Datum: 28-5-13 Onderwerp Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de uitvoering van de voorgestelde bouwkundige

Nadere informatie

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO

één college Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO Drie scholen, twee nieuwe gebouwen, één college CHRISTELIJKE SCHOLEN GEMEENSCHAP VOOR VWO, TTO, HAVO, PRE-HAVO, MAVO EN VMBO OP ÉÉN PLEK IN CAPELLE - Comenius Lyceum (tto, atheneum en havo) - Comenius

Nadere informatie

Windmolen 15, Oud Gastel

Windmolen 15, Oud Gastel Aan de rand van Oud Gastel gelegen moderne bedrijfsruimte met showroom, loods en diverse kantoren. Het geheel is gebouwd omstreeks 2005, is volledig geïsoleerd en rondom voorzien van aluminium kozijnen

Nadere informatie

Renovatie/verbouwing H. Hartkerk/ Pastorie aan de Baronielaan te Breda

Renovatie/verbouwing H. Hartkerk/ Pastorie aan de Baronielaan te Breda Brandveiligheidsrapportage - Pastorie Omgevingsvergunning Project: Renovatie/verbouwing H. Hartkerk/ Pastorie aan de Baronielaan te Breda Kenmerk: Datum: 29-10-2014 Brandweer Midden en West Brabant Programma

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

STADHUISKWARTIER DEVENTER PRESENTATIE 6 JULI 2011

STADHUISKWARTIER DEVENTER PRESENTATIE 6 JULI 2011 STADHUISKWARTIER DEVENTER PRESENTATIE 6 JULI 2011 STADSKAART DEVENTER UITGANGSPUNTEN Het beschrijvend programma van eisen van 10 mei 2011 met daarin aandacht voor Het Nieuwe Werken De analyse en aanbevelingen

Nadere informatie