Rapportage audit Afasiecentrum Zeeland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage audit Afasiecentrum Zeeland"

Transcriptie

1 Rapportage audit Afasiecentrum Zeeland De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking met de bestaande afasiecentra een kwaliteitsproject gestart met als doel de geboden zorg in afasiecentra zichtbaar te maken vanuit cliëntenperspectief. Sinds 2010 doet de AVN dit door de afasiecentra te bezoeken en te beoordelen op hun werkwijze. Bij een beoordeling die tenminste voldoende is, ontvangt het betreffende afasiecentrum het AVN-keurmerk voor een periode van 3 jaar*. Op die manier wordt de zorg transparant en worden eventuele verbetertrajecten inzichtelijk. De AVN heef een audit in de vorm van een werkbezoek afgenomen bij Afasiecentrum Zeeland op 10 september Afasiecentrum Zeeland is een samenwerking tussen SVRZ en GORS. De geauditeerden zijn: mevr. H. Aarts, afasietherapeut, mevr. J. Dieudonné, logopediste mevr. P. Molkenboer, logopediste mevr. J. van Hil, locatiemanager SVRZ Daarnaast zijn cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers van het Afasiecentrum bevraagd. Uitgangspunt zijn de door de Afasiecentra en de AVN gezamenlijk vastgestelde kwaliteitscriteria d.d. 8 juni Vanuit drie perspectieven is er gekeken naar de kwaliteit binnen het Afasiecentrum: vanuit de processen en procedures vanuit het cliëntenperspectief en vanuit het medewerkersperspectief. De auditoren hebben geconstateerd dat: De processen en procedures in overwegend ruim voldoende mate** worden uitgevoerd. Vanuit cliëntenperspectief blijkt dat de cliënten en zijn/haar cliëntensysteem in overwegend ruim voldoende mate tevreden zijn over de inhoudelijke zorg en bejegening. Vanuit medewerkersperspectief blijkt dat zij in overwegend ruim voldoende mate tevreden zijn over de begeleiding en het inhoudelijke werk in het Afasiecentrum. *Uitleg keurmerk Afasie Vereniging Nederland Dit keurmerk van de AVN heeft een geldigheidsduur van 3 jaar, tenzij zich gedurende die periode belangrijke wijzigingen voordoen bij het Afasiecentrum. Belangrijke wijzigingen zijn bijvoorbeeld een wijziging in de inhoudelijke aansturing, coördinatie of het management van een Afasiecentrum. **Uitleg gehanteerde termen: Uitstekende mate :9 en hoger Hoge mate :8-9 Ruim voldoende mate :7-7,9 Voldoende mate :6-6,9 Onvoldoende mate : onder de 6 De eerste rapportage is opgesteld in september 2012 door mevrouw Brouwer en mevrouw Lindhout. Op dat moment voldeed het centrum niet aan de norm met betrekking tot de uren afasietherapeut. In mei 2013 voldeed het centrum hier wel aan en is het verslag aangepast door de nieuwe landelijke coordinor Karen Schipper en definitief vastgesteld. Mevr. M. Lindhout, directeur Afasie Vereniging Nederland Mevr. T. Brouwer, beleidsmedewerker Afasie Vereniging Nederland (ten tijde van de audit) Mevr. K. Schipper, landelijk coördinator afasiecentra Afasie Vereniging Nederland (bij vaststellen verslag mei 2013)

2 1. Perspectief : Procedures en Processen Gesprek over primaire proces, verbeterproces en ondersteunend proces Auditee s: Auditoren: één afasietherapeut, één lid van de stuurgroep Afasiecentrum Zeeland tevens locatiemanager van SVRZ directeur en beleidsmedewerker van de AVN In het gesprek zijn de volgende onderwerpen besproken: Vraaggestuurd handelingsplan Het intakegesprek vindt plaats met de potentiële cliënt van het Afasiecentrum en de mantelzorger. Met de potentiële cliënt van het Afasiecentrum en met de mantelzorger wordt er kennis gemaakt en een algemeen idee gevormd over plaatsing binnen het Afasiecentrum. De potentiële cliënt kijkt dan mee in een groep. Na de eerste dag vindt er een evaluatie plaats met de cliënt. De hulpvraag en het formuleren van een concrete hulpvraag en doelen komen aan de orde binnen 4 tot 6 weken. Het handelingsplan bevat concrete functionele leerdoelen op het gebied van afasie. Registratie exit- formulier/evaluatieverslag Afhankelijk van de fase vindt er na maximaal 1 jaar een evaluatie plaats. Het handelingsplan wordt zo nodig aangepast. Tevens wordt er indien er sprake is van een exitgesprek geëvalueerd en indien gewenst een doorverwijzing geadviseerd. Documentatie verwijzing van cliënten en andere afatici naar welzijnsactiviteiten in de regio Er is documentatie met betrekking tot de verwijzingen of beëindiging dienstverlening binnen het Afasiecentrum. Evaluatie handelingsplannen Er zijn geen afasievriendelijke standaardformulieren met betrekking tot het handelingsplan en de evaluaties. De evaluatie wordt individueel besproken. De communicatie wordt (met pen en papier) aangepast en er wordt nagegaan of deelnemers de inhoud begrijpen en of zij akkoord gaan met de inhoud van het handelingsplan en de doelen. Twee keer per jaar vindt er een multidisciplinair overleg plaats. Tevredenheidsgraad cliënten Het klanttevredenheidsonderzoek, ontwikkeld door de werkgroep klanttevredenheid, is begin juli 2012 afgenomen. De cliënten waren tevreden. Er zijn geen verbeteracties geformuleerd Flexibiliteit Afasiecentrum Er zijn een aantal nieuwe vraag gestuurde activiteiten gestart in 2011/2012 namelijk: afasiekoor, boek lezen, afasie en schilderen. Inbreng van cliënten Cliënten hebben inbreng over de eigen doelstellingen en over hoe aan een doelstelling gewerkt wordt. Zij ondertekenen het handelingsplan.

3 Verscheidenheid activiteiten Er is een aanbod van 9 verschillende groepen. Van de 9 groepen zijn er 7 direct op communicatie/talige activiteiten gericht. Er zijn op projectbasis in 2011/ niet primair op communicatie gerichte activiteiten georganiseerd. Huisvesting gebaseerd op sociale model Het Afasiecentrum Zeeland; zowel locatie Goes als Terneuzen is gehuisvest in een activiteitencentrum. Rooster medewerkers met tijdsverdeling en classificatie Er is een overzicht van medewerkers met tijdsverdeling en classificatie. Ten tijde van de audit was de inzet afasietherapeut onvoldoende op één van beide locaties. Dit is nu (ten tijde van de definitieve rapportage in mei 2013) opgelost waardoor er nu aan de norm wordt voldaan. Deskundige medewerkers en vrijwilligers Er is een scholingsplan. Er vindt jaarlijks een scholingsbijeenkomst plaats ten behoeve van de medewerkers en de vrijwilligers. Indien gewenst, is er ook tussendoor aandacht voor specifieke scholing. Onderhouden van relevante contacten in de keten en actief deelnemen aan ketenoverleg in de regio Het Afasiecentrum onderhoudt contacten met logopedisten in de regio, CVA-ketenzorg, CVA-café en de regionale afdeling van de AVN. Er is een sociale kaart aanwezig. Afasiecentrum fungeert als expertisecentrum Het Afasiecentrum Zeeland krijgt regelmatig vragen vanuit het werkveld van logopedisten. Het Afasiecentrum heeft een aantal informatiebijeenkomsten gehouden en een bijdrage geleverd aan de regionale radiozender. Algemene indruk auditoren: Het Afasiecentrum Zeeland heeft naast de locatie in Goes, een locatie in Terneuzen geopend in september Bij de start bedroeg het aantal deelnemers 4. In september 2012 waren er 5 cliënten die het Afasiecentrum Zeeland, locatie Terneuzen bezochten. Op de locatie in Goes waren er 11 cliënten. Ten opzichte van 2 jaar geleden heeft er geen groei van cliënten plaatsgevonden. In het activiteitencentrum zijn er voor mensen met afasie activiteiten in de vorm van afasiegroepen. Deze afasiegroepen worden ondersteund door een logopedist, die apart functioneert van de logopedisten van het Afasiecentrum. De afasietherapeut geeft duidelijk aan dat er een verschil is in de werkwijze en de doelstellingen bij een groep mensen met afasie in het activiteitencentrum en deelname aan het afasiecentrum Zeeland. Aangegeven verbeterpunten door afasietherapeut en coördinator: Uitbreiding aantal deelnemers afasiecentrum; P.R. met als doel potentiële doelgroep te bereiken met de verwachting dat daardoor inhoudelijke differentiatie verder vorm gegeven kan worden Aantal uren afasietherapeut/coördinator t.o.v. aantal uren logopedisten inventariseren en zo nodig aanpassen.

4 2. Cliëntenperspectief Vanuit het cliëntenperspectief hebben 2 gesprekken plaatsgevonden. Gesprek 1 Auditee s Auditoren : 7 cliënten, verdeeld over 2 groepen : directeur en beleidsmedewerker van de AVN, In het gesprek zijn de volgende onderwerpen besproken: Vraaggestuurd handelingsplan De cliënten geven aan dat zij goed op de hoogte zijn van de doelen waar zij aan werken. Flexibiliteit Afasiecentrum De cliënten geven aan dat indien een hulpvraag verandert er naar oplossingen wordt gezocht om de hulpvraag te beantwoorden. Initiëren van nieuwe vraag gestuurde activiteit Cliënten geven aan dat hun hulpvragen uitstekend beantwoord worden. Evaluatie van handelingsplan De cliënten geven aan dat het handelingsplan wordt geëvalueerd. Antwoord aan de cliënt m.b.t. zijn hulpvraag De cliënten geven aan dat aan hun hulpvraag wordt beantwoord. Inbreng van cliënten De cliënten geven aan dat zij terecht kunnen bij de afasietherapeut, de logopedisten, de begeleiders van de groepen. Tevredenheid cliënt met doelstelling en deelname in groepen De cliënten geven aan dat zij tevreden zijn met deelname aan de groepen. Algemene indruk auditoren: De cliënten zijn tevreden in het Afasiecentrum. Zij geven aan vooruit te gaan in taalvaardigheden en/of hoe om te gaan met de afasie. Het Afasiecentrum wordt als een prettige, veilige plek ervaren waar zij bij de afasietherapeut en de begeleiders van de groepen veel persoonlijke aandacht en deskundigheid ervaren. Daarnaast wordt het lotgenotencontact als belangrijk ervaren om zichzelf te blijven ontwikkelen. De inspanningen die worden verricht door de afasietherapeut en de begeleiders van de groepen worden zeer gewaardeerd.

5 Gesprek 2 Auditee s Auditoren : 2 partners van cliënten van het Afasiecentrum : directeur en beleidsmedewerker van de AVN In het gesprek zijn de volgende onderwerpen besproken en geconstateerd: Vraag gestuurd handelingsplan De partners van cliënten geven aan dat de partner een handelingsplan ondertekent. De partners weten zelf niet aan welke specifieke doelstellingen gewerkt wordt Evaluatie van handelingsplan De partners van de cliënten geven aan dat het handelingsplan eens per jaar wordt geëvalueerd en dat doelen dan worden aangepast. Antwoord aan de cliënt m.b.t. zijn hulpvraag De partners van de cliënten geven aan dat zij en hun partners snel antwoord krijgen op de hulpvraag van de cliënt of henzelf als mantelzorger. De afasietherapeut of de logopedisten, begeleiders van de groepen zijn toegankelijk en reageren snel. Inbreng van cliënten De partners geven aan dat de partner en ook zijzelf inbreng hebben bij het tot stand komen van een handelingsplan. Tevredenheid cliënt met doelstelling en deelname in groepen De partners van de cliënten geven aan dat de partner zeer tevreden is met de deelname in de groepen. Algemene indruk auditoren: De partners van de cliënten zijn tevreden over het Afasiecentrum. Het Afasiecentrum Zeeland draagt bij aan een meerwaarde in het leven van de cliënt en de partner door de deskundigheid, houding en attitude van de afasietherapeut, logopedisten en begeleiders van het Afasiecentrum.

6 3. Medewerkers perspectief Auditee s Auditoren : 2 logopedisten, 2 vrijwilligers : directeur en beleidsmedewerker afasiecentra van de AVN In het gesprek zijn de volgende onderwerpen besproken en geconstateerd: Werving Locatie Goes: in 2011 zijn er 2 vrijwilligers gestart. Één vrijwilliger heeft via de website zelf contact gezocht met het Afasiecentrum. Via het netwerk van die vrijwilliger is er in het najaar van 2011 nog een vrijwilliger gestart. Opvang en deskundigheidsbevordering, evaluatie en communicatie Locatie Goes: De begeleiders en vrijwilligers worden begeleid door de afasietherapeut van het Afasiecentrum. Al naar gelang de ervaring en wens van de begeleiders van de groepen heeft de afasietherapeut de competenties om de begeleiders inhoudelijk te sturen m.b.t. de begeleiding van de verschillende afasiegroepen. De afasietherapeut is zeer toegankelijk en de begeleider/vrijwilligers ervaren goede ondersteuning. Locatie Terneuzen: daar werken 2 logopedisten en een activiteitenbegeleider. Deze locatie werkt zelfstandig. Er is nauwelijks tot geen ondersteuning van de afasietherapeut/coördinator. Algemene indruk van de auditoren: Medewerkers zijn tevreden over het werken in het Afasiecentrum. De onderlinge samenwerking ervaren zij als zeer prettig en deskundig. Sterke punten en advies aan Afasiecentrum Zeeland Het ruim voldoende functioneren van het Afasiecentrum Zeeland, locatie Goes heeft de volgende redenen: Uitleg: De auditoren hebben geconstateerd dat het concept Afasiecentrum zuiver wordt uitgevoerd in dit Afasiecentrum Zeeland, locatie Goes. Hiermee wordt bedoeld dat zowel de cliënten als de medewerkers bekend zijn met het concept Afasiecentrum. De afasietherapeut heeft een duidelijke visie en regie in de uitvoering van het product Afasiecentrum op de locatie Goes. Binnen het Afasiecentrum heerst een goede sfeer waar professionele aandacht is voor de cliënten, partners van cliënten, mantelzorgers en de medewerkers. De auditoren hebben onvoldoende beeld over het functioneren van het afasiecentrum Zeeland, locatie Terneuzen. Deze dependance van het afasiecentrum Zeeland is in september 2011 gestart. Subjectieve waarneming: Locatie Goes: De auditoren constateren dat ondanks de geringe omvang van het afasiecentrum en het geringe aantal uren van de afasietherapeut/coördinator, het afasiecentrum het concept in ruim voldoende mate uitvoert. Dit is alleen mogelijk indien de afasietherapeut en de begeleiders, vrijwilligers van het afasiecentrum een uitzonderlijke prestatie neerzetten. Advies: Het gegeven advies (september 2012) om het aantal uren van de afasietherapeut op te voeren, is opgevolgd en in mei 2013 voldeed het centrum aan de vorm.

Rapportage audit Afasiecentrum Noord-Limburg

Rapportage audit Afasiecentrum Noord-Limburg Rapportage audit Afasiecentrum Noord-Limburg De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Amsterdam

Rapportage audit Afasiecentrum Amsterdam Rapportage audit Afasiecentrum Amsterdam De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Zwolle e.o.

Rapportage audit Afasiecentrum Zwolle e.o. Rapportage audit Afasiecentrum Zwolle e.o. De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Tilburg

Rapportage audit Afasiecentrum Tilburg Rapportage audit Afasiecentrum Tilburg De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking met

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Den Haag en omstreken

Rapportage audit Afasiecentrum Den Haag en omstreken Rapportage audit Afasiecentrum Den Haag en omstreken De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Flevopolder/ t Gooi

Rapportage audit Afasiecentrum Flevopolder/ t Gooi Rapportage audit Afasiecentrum Flevopolder/ t Gooi De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Rotterdam

Rapportage audit Afasiecentrum Rotterdam Rapportage audit Afasiecentrum Rotterdam De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Parkstad Limburg

Rapportage audit Afasiecentrum Parkstad Limburg Rapportage audit Afasiecentrum Parkstad Limburg De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Friesland

Rapportage audit Afasiecentrum Friesland Rapportage audit Afasiecentrum Friesland De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Haarlem/Aalsmeer /Zaanstad

Rapportage audit Afasiecentrum Haarlem/Aalsmeer /Zaanstad Rapportage audit Afasiecentrum Haarlem/Aalsmeer /Zaanstad De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Utrecht

Rapportage audit Afasiecentrum Utrecht Rapportage audit Afasiecentrum Utrecht De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking met

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Twente

Rapportage audit Afasiecentrum Twente Rapportage audit Afasiecentrum Twente De Afasie Vereniging Nederland (AVN), sinds 1 juli 2014 hersenletsel.nl, wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Eindhoven

Rapportage audit Afasiecentrum Eindhoven Rapportage audit Afasiecentrum Eindhoven De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Drenthe

Rapportage audit Afasiecentrum Drenthe Rapportage audit Afasiecentrum Drenthe De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking met

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Groningen

Rapportage audit Afasiecentrum Groningen Rapportage audit Afasiecentrum Groningen De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Rapportage audit Afasiecentrum Zuid Limburg

Rapportage audit Afasiecentrum Zuid Limburg Rapportage audit Afasiecentrum Zuid Limburg De Afasie Vereniging Nederland wil kwalitatief sterke afasiecentra met als doel optimale nazorg voor mensen met afasie. In 2009 is daarom in nauwe samenwerking

Nadere informatie

Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant

Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant Afasiecentrum De Archipel Zuidoost-Brabant Niets is meer vanzelf-sprekend Afasie Vereniging Nederland Afasie verandert het leven op ingrijpende wijze Afasie ontstaat door een Niet Aangeboren Hersenletsel

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Gors. Kiwa Nederland B.V. Unit Mens & Zorg Stationspark 45 4462 DZ Goes

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Gors. Kiwa Nederland B.V. Unit Mens & Zorg Stationspark 45 4462 DZ Goes Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2012 Gors Kiwa Nederland B.V. Unit Mens & Zorg Stationspark 45 4462 DZ Goes Telefoon 0113 253434 Fax 0113 253622 Internet www.kiwa.nl Auditrapport

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Nieuwe Koers Beverwijk. Datum rapport: 8 februari 2013

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit 2012. Nieuwe Koers Beverwijk. Datum rapport: 8 februari 2013 Datum rapport: 8 februari 2013 Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2012 Nieuwe Koers Beverwijk Kiwa Nederland BV. Stationspark 45 4462 DZ Goes Telefoon 0113 253434 Fax 0113 253622

Nadere informatie

Communicatieproblemen door Afasie. En nu verder..

Communicatieproblemen door Afasie. En nu verder.. Communicatieproblemen door Afasie En nu verder.. Afasiecentrum Utrecht Drs. Odette Stoutjesdijk Logopedist / coördinator Chronische fase Het venijn zit in de staart Welke hulp is er? Het venijn zit in

Nadere informatie

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn. Projectteam Hersenletselcentra Zuidoost Brabant

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn. Projectteam Hersenletselcentra Zuidoost Brabant Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn Definitie Niet Aangeboren Hersenletsel Een beschadiging in de hersenen door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte, hersentumor etc. Deze beschadiging heeft

Nadere informatie

Procedure # 02 Audits

Procedure # 02 Audits Procedure # 02 Audits Versie 4 Datum: 1 november 2017 Goedgekeurd door Bestuursvoorzitter CKZ: 1. DOEL Handtekening Het beschrijven van de wijze waarop, wanneer en door wie er audits worden uitgevoerd

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende (lager dan 7) Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur)

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) Informatie en adviespunt arbeidsintegratie Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) In het gezamenlijke advies van LCR, UWV, CWI en Divosa over de werkherkansingsadviseur

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Kusters Scholing & Training Venray. Datum rapport:

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Kusters Scholing & Training Venray. Datum rapport: Datum rapport: 15-01-2013 Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2012 Kusters Scholing & Training Venray Kiwa Nederalnd BV. Statiosnpark 45 4462 DZ Goes Telefoon 0113 253434 Fax 0113

Nadere informatie

KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING

KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING Cursusjaar 2009 2010 ROC Zeeland Cluster Welzijn Versie 1.0 Vastgesteld in Examencommisie Welzijn d.d. 16-06-2011 Kwaliteitsjaarverslag Examinering ROC Zeeland, cluster

Nadere informatie

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Capacity Risk Management (Caprisma) Case nummer:

Auditrapport. Blik op Werk Keurmerk. Resultaten cliëntenaudit Capacity Risk Management (Caprisma) Case nummer: Auditrapport Blik op Werk Keurmerk Resultaten cliëntenaudit 2011 Capacity Risk Management (Caprisma) Case nummer: Kiwa Nederland BV Unit Mens & Zorg s-gravenpolderseweg 4e 4462 CG Goes Telefoon 0113 253434

Nadere informatie

Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland 25 september 2018 [1]

Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland 25 september 2018 [1] 1. Aanleiding Sinds 2006 is er een Convenant Autisme Zaanstreek/Waterland. Elke twee jaar wordt het convenant geëvalueerd en eventueel aangepast en opnieuw ondertekend. Met ingang van het nieuwe convenant

Nadere informatie

1 Wat zijn interne audits?

1 Wat zijn interne audits? 1 Wat zijn interne audits? Binnen de organisatie willen we kwaliteit garanderen in de zorgverlening die wij bieden of het product dat we maken. We hebben daarom allerlei afspraken gemaakt over het werk.

Nadere informatie

Inspectierapport Tiko Kinderopvang (GOB) Voorstraat CK Kollum Registratienummer

Inspectierapport Tiko Kinderopvang (GOB) Voorstraat CK Kollum Registratienummer Inspectierapport Tiko Kinderopvang (GOB) Voorstraat 34 9291 CK Kollum Registratienummer 190860169 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Noardeast-Fryslân Datum inspectie: 17-07-2019 Type

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN DE REGENBOOG/DE WINGERD

RAPPORT VAN BEVINDINGEN DE REGENBOOG/DE WINGERD RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE REGENBOOG/DE WINGERD Plaats: Terneuzen BRIN-nummer: 05HS Onderzoeksnummer: 117281 Onderzoek uitgevoerd op: 12 mei 2009 Conceptrapport verzonden op: 29 juni 2009

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Aanmelding deelname Best Practice verpleeghuiszorg

Aanmelding deelname Best Practice verpleeghuiszorg Aanmelding deelname Best Practice verpleeghuiszorg Interne audits vanuit cliëntperspectief; participatie van cliënten en cliëntenraad bij het uitvoeren van interne audits in het primaire proces. Zorggroep

Nadere informatie

HARTMANNS, PERSONEEL, BEGELEIDING & ADVIES CONTENZA

HARTMANNS, PERSONEEL, BEGELEIDING & ADVIES CONTENZA HARTMANNS, PERSONEEL, BEGELEIDING & ADVIES CONTENZA RAPPORTAGE KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 23 mei 2018 INLEIDING Dit rapport is een verslaglegging van de klanttevredenheid van Hartmanns, Personeel, Begeleiding

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart

Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart Datum vaststelling: 28 september 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 1. Huiswerkbegeleiding voor meerdere leerlingen (huiswerkgroep)... 3 1a.

Nadere informatie

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein De ingekochte individuele maatwerkvoorzieningen en de gemeentelijke dienstverlening worden gemeten op hun kwaliteit. Wat zijn de eerste bevindingen? Alice van

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016 Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt - Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt Aanleiding In is MENS De Bilt gestart met het toetsen van klanttevredenheid op verschillende onderdelen

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan TT Buitenpost Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan TT Buitenpost Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan 70 9285 TT Buitenpost Registratienummer 321609657 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Achtkarspelen Datum inspectie:

Nadere informatie

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017 Resultaatsverslag N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen op 14 februari 2017 Heerenveen, 31 juli 2017 Inleiding Op 14 februari heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Versie 2012 Inleiding 201 Nederlands Normalisatie Instituut. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2019 Van Servet naar tafellaken Hersenletsel.nl

Jaarwerkplan 2019 Van Servet naar tafellaken Hersenletsel.nl Jaarwerkplan 2019 Van Servet naar tafellaken Hersenletsel.nl Beleidsdoel Projecten Acties Wie Doel bereikt Empowerment van mensen met NAH en hun naasten Ook in dit derde projectjaar speelt Hersenletsel.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2019 Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van Woonzorgcentrum t Vonder. Woonzorgcentrum t Vonder

Nadere informatie

'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik'

'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik' 'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik' Toelichting en handreiking bij het Auditinstrument Het verbeterproject LVB & Verslaving Het Trimbos-instituut

Nadere informatie

MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE

MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE MEERJAREN BELEIDSPLAN LEENDERT VRIEL TWENTE 2018 2020 1 Inhoud: Voorwoord 3 Onze missie en visie 4 Werkgroep 5 Meerjarenbeleid 6 2 Voorwoord Inhoud beleidsplan Het meerjarenbeleidsplan geeft weer waar

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek 2017 Ontmoetingscentra Nieuwegein en Zeist

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek 2017 Ontmoetingscentra Nieuwegein en Zeist Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek 2017 Ontmoetingscentra Nieuwegein en Zeist Als ik mijn tevredenheid voor het ontmoetingscentrum uit zou moeten drukken in een cijfer dan geef ik het een 8,8 (gemiddelde

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van verpleeghuis Reggersoord (etages 3 en 4). Op beide etages zijn

Nadere informatie

Buntinx Training & Consultancy

Buntinx Training & Consultancy ORO kwaliteitsproject 214 Kwaliteitservaringen van cliënten, cliëntvertegenwoordigers en medewerkers Overzicht van uitkomsten Buntinx Training & Consultancy 3 maart 215 Bijeenkomst 3 maart 215 N.a.v. de

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Piekeboe (GOB) Wredehof CN Rohel Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Piekeboe (GOB) Wredehof CN Rohel Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Piekeboe (GOB) Wredehof 48 8507 CN Rohel Registratienummer 798132723 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: De Fryske Marren Datum inspectie: 31-01-2017

Nadere informatie

>>> cliëntgestuurde wijkzuster

>>> cliëntgestuurde wijkzuster >>> cliëntgestuurde wijkzuster Een toetsingskader voor mensgerichte zorg Het Toetsingskader Cliëntgestuurde Wijkzuster is ontwikkeld door de Regionale Kruisvereniging West Brabant in samenwerking met CIIO,

Nadere informatie

Certificeringsschema en bouwstenenrapportage voor instellingen zonder rechtspersoonlijkheid

Certificeringsschema en bouwstenenrapportage voor instellingen zonder rechtspersoonlijkheid Certificeringsschema en bouwstenenrapportage voor instellingen zonder rechtspersoonlijkheid 1. Inleiding Hieronder vindt u het certificeringschema en de bouwstenenrapportage behorend bij het Keurmerk Christelijke

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BOSSCHOOL. Onderzoeksnummer :

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BOSSCHOOL. Onderzoeksnummer : RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BOSSCHOOL School : De Bosschool Plaats : Bergen Nh BRIN-nummer : 05JM Onderzoeksnummer : 108122 Datum schoolbezoek : 30 oktober 2008 Datum

Nadere informatie

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen 1a. Niveau Ervaren kwaliteit van leven door de cliënt. 1b. Kwaliteitsthema Cliëntervaring Het werken aan dit kwaliteitsthema maakt onderdeel uit van de integrale

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BRON

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BRON DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE BRON Plaats : Enschede BRIN-nummer : 08VH Onderzoeksnummer : 117637 Datum schoolbezoek : 30 november 2009 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

H.a- gbyfe RAPPORT " ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL DE MEULEHOOK

H.a- gbyfe RAPPORT  ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL DE MEULEHOOK poj H.a- gbyfe RAPPORT " ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL DE MEULEHOOK School Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer R.K. basisschool De Meulehook Geleen 08KT 111394

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom TD Burgum Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom TD Burgum Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom 15 9251 TD Burgum Registratienummer 232661960 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Tytsjerksteradiel Datum inspectie: 11-07-2018

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom TD Burgum Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom TD Burgum Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Kind aan Huis (GOB) Swanneblom 15 9251 TD Burgum Registratienummer 232661960 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Tytsjerksteradiel Datum inspectie: 10-10-2017

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Activiteitencentrum de Running, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Hette de Jong Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU. Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving)

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU. Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving) ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU Edudelta Onderwijsgroep Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving) Plaats : Goes BRIN nummer : 11UL Onderzoeksnummer

Nadere informatie

CoK - Cliënten over Kwaliteit

CoK - Cliënten over Kwaliteit CoK - Cliënten over Kwaliteit Inleiding Kwaliteit van leven, kwaliteit van bestaan, kwaliteit in de zorg krijgen steeds meer aandacht. Het zijn belangrijke aandachtspunten voor medewerkers, management

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017 Vaardigheidsdocent Doel Ontwikkelen en verzorgen van buiten de kaders van de wetenschappelijke onderwijsonderdelen maar binnen de kaders van het beleid van de instelling, faculteit, opleidingsinstituut,

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG 1 Aanmelding jeugdige 2 Onderzoek CJG Geen/ voorliggende hulp nee 3 Gesp jeugdhulp nodig? ja 4 Opstellen deel 1 5 Bepalen inzet en aanbieder 6

Nadere informatie

Certificeringsschema voor vrijgevestigde beroepsbeoefenaren (ZZP-ers) in de zorg- en welzijnssector

Certificeringsschema voor vrijgevestigde beroepsbeoefenaren (ZZP-ers) in de zorg- en welzijnssector Certificeringsschema voor vrijgevestigde beroepsbeoefenaren (ZZP-ers) in de zorg- en welzijnssector 1. Inleiding Hieronder vindt u het certificeringschema behorend bij het Keurmerk Christelijke Zorg. Het

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DALTONSCHOOL

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DALTONSCHOOL DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP DE DALTONSCHOOL Plaats : Sommelsdijk BRIN-nummer : 23CB Onderzoeksnummer : 118017 Datum schoolbezoek : 12 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Bornput

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Bornput RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK basisschool De Bornput Plaats : Oostdijk BRIN nummer : 04RC C1 Onderzoeksnummer : 291981 Datum onderzoek : 14 maart 2017 Datum vaststelling : 8 mei 2017 Pagina

Nadere informatie

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42 khb 4.6.02 - versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4,

Nadere informatie

JAARPLAN jaarplan 2014 wopit KK

JAARPLAN jaarplan 2014 wopit KK JAARPLAN 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2014 van Stichting WOPiT, het is geschreven door Karin Koopman, per 1-1-2014 directeur van WOPiT. Er wordt een beknopte terugblik gegeven op het afgelopen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Commissie Middelen en Maatregelen

Jaarverslag 2015 Commissie Middelen en Maatregelen Jaarverslag 2015 Commissie Middelen en Maatregelen Gouda, januari 2016 Gemiva-SVG Groep Werkplan 2015 Commissie Middelen en Maatregelen 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling commissie 3 2. Overleggen 3 3. Werkbezoeken

Nadere informatie

Auditinstrument. LVB & Middelengebruik

Auditinstrument. LVB & Middelengebruik Auditinstrument LVB & Middelengebruik Trimbos-instituut Organisatie: Organisatie-eenheid / locatie: Datum afname: Auditoren: Versie 9 mei 0 Pagina . Visie & beleid a. Beleid rondom middelengebruik De organisatie(eenheid)

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK Plaats : Enschede BRIN-nummer : 16NC Onderzoeksnummer : 120274 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Bron. : Nieuw-Amsterdam

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Bron. : Nieuw-Amsterdam RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Bron Plaats : Nieuw-Amsterdam BRIN-nummer : 03RZ Onderzoeksnummer : 121204 Datum schoolbezoek : 11 januari Datum vaststelling :

Nadere informatie

Jaarplan Palliatieve Zorg Laurens

Jaarplan Palliatieve Zorg Laurens Gezamenlijk werken aan kwaliteit palliatieve zorg in heel Laurens INHOUD 1 INLEIDING 2 2 ROL REGIO, LPZ EN I&O 2 3 OVERLEGSTRUCTUUR 2 4 DOELEN 2013 3 4.1 Laurensbrede visie 3 4.2 Eenduidig kwaliteitsniveau

Nadere informatie

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn

Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn Hersenletselcentrum: een brug van zorg naar welzijn Door coördinatoren Marjan Enning & Aukje Valks Cijfers Minimaal een half miljoen mensen met NAH Elk jaar 130.000 nieuwe patiënten met NAH Na 1 jaar

Nadere informatie

Blad: 1/5 van Auditrapport met projectnummer: 89200705-20 d.d. 4 februari 2013 Auditrapport Organisatie : TRES Werkend leren Soort audit : Clienten audit Toetsingsnorm : Blik op Werk Hoofdlocatie : Utrecht

Nadere informatie

HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015

HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015 HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015 Versiebeheer Datum Activiteit Versie 27 februari Niveau 2 losgekoppeld van overige niveaus 0.1 5 maart 2015 Input projectoverleg

Nadere informatie

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Evaluatie Pilot clientondersteuning in de Rotterdamse Vraagwijzers MEE Rotterdam-Rijnmond Datum Januari 2017 Opdrachtgever Opdrachtnemer Status Gemeente

Nadere informatie

KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar. Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen.

KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar. Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen. KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen. CONTACT Voor meer informatie over de kwaliteitsnetwerken kunt u contact opnemen met: Diewke de Haen (ddehaen@efp.nl)

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK cbs Koningin Juliana Plaats : Wilnis BRIN nummer : 09UW C1 Onderzoeksnummer : 292388 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 6 april 2017 Pagina

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Certificeringsschema. Formele kenmerken

1. Inleiding. 2. Certificeringsschema. Formele kenmerken Certificeringsschema en bouwstenenrapportage (voor 1. Inleiding Hieronder vindt u het certificeringschema en de bouwstenenrapportage behorend bij het Keurmerk Christelijke Zorg. Schema en rapportage leveren

Nadere informatie

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars 1 Jaarplan netwerk Haaglanden 2016 Inleiding en achtergrond Vanaf 2005 is door de regio ingezet op verbetering van de zorg aan cliënten met en hun naasten. In de jaren daarna heeft de wijze van samenwerking

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument. Vereniging System Integrators

Kwaliteitsdocument. Vereniging System Integrators Kwaliteitsdocument Vereniging System Integrators versie 2.0 november 2011 Betrokkenheid van de directie Directieverklaring Elk VSI-lid ondertekent een directieverklaring waarin de betrokkenheid, verantwoordelijkheid

Nadere informatie

beeldspraak Algemene ledenvergadering 2010 De algemene ledenvergadering is op woensdag 21 april in Amersfoort Programma: 12.

beeldspraak Algemene ledenvergadering 2010 De algemene ledenvergadering is op woensdag 21 april in Amersfoort Programma: 12. beeldspraak Algemene ledenvergadering 2010 De algemene ledenvergadering is op woensdag 21 april in Amersfoort 22 Programma: 12.30 uur lunch 13.30 uur vergadering 15.30 uur napraten, hapje en drankje 16.30

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK Plaats : Zoetermeer BRIN-nummer : 16KB Onderzoeksnummer : 119149 Datum schoolbezoek : 27 april

Nadere informatie

Kwalitatief te werk! Landelijke Bijeenkomst Meten Maatschappelijke Opbrengst 17 dec 2018 Mandy Goes & Roxanne de Vrede Panteia

Kwalitatief te werk! Landelijke Bijeenkomst Meten Maatschappelijke Opbrengst 17 dec 2018 Mandy Goes & Roxanne de Vrede Panteia Kwalitatief te werk! Landelijke Bijeenkomst Meten Maatschappelijke Opbrengst 17 dec 2018 Mandy Goes & Roxanne de Vrede Panteia Doel van de sessie what s in it for me? Je weet wanneer en waarom je een kwalitatieve

Nadere informatie

Inspectierapport Drakepit (Gob) (GOB) Hobbemastraat CX Utrecht Registratienummer

Inspectierapport Drakepit (Gob) (GOB) Hobbemastraat CX Utrecht Registratienummer Inspectierapport Drakepit (Gob) (GOB) Hobbemastraat 16 3583CX Utrecht Registratienummer 676774076 Toezichthouder: Gemeente Utrecht, Volksgezondheid In opdracht van gemeente: Utrecht Datum inspectie: 03-11-2017

Nadere informatie

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga april 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde cliënttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente September 2010 Voorgeschiedenis: Stand van zaken Fysiotherapie in Twente medio 2009 Onvoldoende kennis kansen/ bedreigingen integrale

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEID 2018

KLANTTEVREDENHEID 2018 Pagina 1 van 18 KLANTTEVREDENHEID 2018 Faas Psychologie Pagina 2 van 18 Inhoudsopgave Introductie... 4 Samenvatting... 5 Verbeterpunten... 6 Resultaten CQI 2018... 6 Bejegening... 7 1. Neemt de behandelaar

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen Jaarplan 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nieuwe ontwikkelingen... 4 Samenwerking met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl... 4 Samenwerking met Hersenletselnet Overijssel.... 4 Werkconferentie 2017...

Nadere informatie

Breinkracht 2016 CVA/NAH Trefpunten Zeeland

Breinkracht 2016 CVA/NAH Trefpunten Zeeland Breinkracht 2016 CVA/NAH Trefpunten Zeeland Leven met de gevolgen van hersenletsel valt niet altijd mee. Ook de naaste omgeving moet leren omgaan met de gevolgen die niet altijd zichtbaar zijn. Vaak is

Nadere informatie

Senioren Respons Insulindeweg 240 2612 EM Delft. Datum Besluit aanwijzing op grond van artikel 8, eerste lid, Kwaliteitswet zorginstellingen

Senioren Respons Insulindeweg 240 2612 EM Delft. Datum Besluit aanwijzing op grond van artikel 8, eerste lid, Kwaliteitswet zorginstellingen > Retouradres Senioren Respons Insulindeweg 240 2612 EM Delft Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 www.rijksoverheid.nl Inlichtingen bij Datum Betreft Besluit aanwijzing

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID. Subtitel

VRIJWILLIGERSBELEID. Subtitel VRIJWILLIGERSBELEID Subtitel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Visie 3 3. Inzet van vrijwilligers 3 4. Organisatie 4 5. Rechten en plichten 6 6. Beëindiging van de overeenkomst

Nadere informatie

1013 Vrijwilligersbeleid VRIJWILLIG MAAR NIET VRIJBLIJVEND

1013 Vrijwilligersbeleid VRIJWILLIG MAAR NIET VRIJBLIJVEND Kwaliteitshandboek Valide t/m: 01-04-2019. Status: Definitief 1013 Vrijwilligersbeleid VRIJWILLIG MAAR NIET VRIJBLIJVEND Inleiding In het meerjarenbeleidsplan 2014 2019 (de Luiken open) staat dat vrijwilligers

Nadere informatie

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek Procesbeschrijving Friesland Begeleid Wonen heeft het primaire zorgproces als volgt vastgesteld. Aanmelding van een potentiële cliënt, keuzeinformatiegesprek met potentiële cliënt, intakegesprek met potentiële

Nadere informatie