NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Jaargang 6, nr. 17 Donderdag 21 februari 2008 DE DIRECTEUR AAN HET WOORD Beste ouders/verzorgers, In dit nummer: V De directeur aan het woord V Biebhouders gezocht V Een trefwoordje Interessante Informatie: V Pasen V Techniek spullen gevraagd! N.a.v. een eerder schrijven inzake de luchtkwaliteit op school kunnen wij u mededelen dat ook het kabinet zich over deze zaak buigt (zie onderstaand citaat uit een memo van de stichting). De komende vijf jaar wordt iedere basisschool zonder airconditioning uitgerust met een CO2-meter om de luchtkwaliteit te meten. Dat is een van de maatregelen waarmee het kabinet het klimaat op school wil verbeteren, zo werd vrijdag ( ) bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. Volgens staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) kunnen de prestaties van kinderen op basisscholen er onder lijden wanneer de luchtkwaliteit slecht is, als in de zomer de temperatuur te hoog is of als er veel lawaai is. Behalve een CO2-meter krijgen de scholen die nog werken met natuurlijke ventilatie een bezoek van de GGD, een informatiepakket en een bouwtechnisch advies. Het kabinet wil dat binnen vijftien jaar iedere school een deugdelijke luchtverversing heeft en dat de temperatuur in de zomer beheersbaar is. Ook mag in elk lokaal het achtergrondgeluid niet hoger zijn dan 35 decibel. Het ministerie van Onderwijs stelt aan alle scholen eenmalig geld beschikbaar voor de aanschaf van zonwering of kleine bouwkundige ingrepen. U zult begrijpend dat de stichting Lek & IJssel zal participeren in deze ontwikkelingen maar dat het enige tijd zal kosten om alle plannen te realiseren. Tot dat moment zal de Victorschool zeer alert te zijn op een juiste natuurlijke ventilatie. Biebouders gezocht De mediatheek, want zo heet de bibliotheek tegenwoordig is vaak het kloppend hart van de school. Kinderen lenen leesboeken, informatief materiaal, DVD s, informatiemapjes en ontdekdoosjes over techniek en biologie. V Dankzij vier actieve biebouders kunnen kinderen de spullen lenen en staan alle materialen in de computer. Helaas gaan twee van de vier ouders volgend jaar stoppen, omdat hun kinderen dan naar het voortgezet onderwijs gaan. Wie vindt het leuk om in de mediatheek te helpen met boeken en materiaal uitlenen. Dit schooljaar kun je worden ingewerkt en alvast meewerken. Volgend jaar kan alles dan zonder problemen doorgaan. Aanmelden graag via Natasja Hoegee of Anton van der Wilt.

2 Rariteiten: STARTGROEP Carnavalstijd, s morgens ligt er sneeuw en s middags steken de krokus en de narcis hun kopjes al uit de grond. Zitten er piraten naast de elfjes en prinsessen in onze klas en is brandweerman Tijn paraat voor als het uit de hand mocht lopen? (haha). de juf hoeft niet eens te waarschuwen. Bijna het dak op? dit was snel over. Vooral stoelendans was favoriet! Tot slot zijn we met heel de school gaan hossen in de gymzaal. Wat kunnen veel kinderen al goed dansen! In onze klas hebben we nu ook een kunstjes/danshoek waarin dit geoefend wordt. Sportdag De carnaval was nog maar net voorbij en we hadden al weer een feestdag in de gymzaal. Toen we ons omgekleed hadden, hebben we eerst een warming-up op de muziek van kabouter plop gedaan. Zie ik moeders in de klas, die de kinderen helpen bij een spel uit de kast? Wat raar! Waar is de juf? Nou, de kinderen krijgen extra aandacht door hulp van ouders, die helpen bij de spelletjesmiddagen. Nee hoor, als wij gaan gymmen kunnen de waaghalzen helemaal tot bovenin het wandrek klimmen. Als ze zich maar goed vasthouden, hebben ze geleerd. De wereld ziet er dan wel anders uit, als je naar beneden kijkt. Raar, hè! U krijgt de hartelijke groeten van juf Marianne Bakker. Carnaval MIDDENGROEP Dinsdag 5 februari 08 hebben we een gezellige carnavalsmiddag gehad. En wat zag iedereen er mooi uit! Wat een stoere piraten en mooie prinsessen! In de gymzaal stonden allerlei leuke spelletjes klaar: touwzwaaien, schommelen in de ringen, knuffels om mikken, skippyballen, klimmen in het klimrek, mikken met pittenzakken enz. Ook waren er veel bekende kinderen van de Eben Haëzer. De hele morgen hebben we allemaal hard gegymd! En daarvoor hartelijk dank! Sssttt, onder de middentafel liggen alle gemaakte beren in hun winterslaap. Voorlopig dus rustig in de klas zijn. Pas als het lente wordt komen de beren weer tevoorschijn. Zo, dat is handig, nu blijven de kinderen vanzelf rustig in de klas, Aan het begin van de middag hebben we door de hele school spelletjes gedaan. In het begin durfden veel kinderen nog niet zo goed alleen uit de klas te gaan, maar Een geslaagde morgen, alle hulpouders: BEDANKT!

3 GROEP 4 Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, hebben we het met Topondernemers gehad over gevoelens en emoties. Maar welke gevoelens en emoties hebben we als er oorlog is? Dit kunnen wij ons in Nederland maar moeilijk voorstellen, maar het lukte ons wel om een beetje in te leven, bijvoorbeeld in hoe de kinderen zich nu voelen in Kenia. De kinderen zullen heel bang, angstig en verdrietig zijn. Een paar kinderen hebben geprobeerd om een oplossing te bedenken voor de ruzies en een brief geschreven naar onze Koningin. Beste koningin. Wij wille de oorlog in kenia op losse. Ze moeten het op losse want er gebure daar hele naare dingen. Ze moeten het egt goed maaken he?. Want er valle doode en andere moete heel erg huile. En andere hebe heele groote wonde. Ik vint dat het daar gewoon wir vreede wort en u?. Ze moete gewoon elkaar een hand geven En zegen dat ze spijt hebben. En dan anderen helpen. En ook helpen huizen op bouwen. Even voorstellen. Hallo, ik ben Brain Ik ben op deze school komen stage lopen in groep 4 en in groep 6 bij Suzanna en Stefan. Het zijn allebei leuke klassen!, en dat zeg ik niet om een wit voetje te halen ( misschien een klein beetje haha nee hoor) maar ik vind dit echt een gezellige school niet zo onwijs groot maar er hangt een gezellige sfeer!. De mensen die hier werken ken ik natuurlijk eigenlijk nog helemaal niet maar ze lijken me allemaal wel aardig. Contact maken hier is volgens mij niet echt een probleem. Zelf zit ik natuurlijk ook op school maar ik zit in Woerden op school en ik woon in Montfoort, ik doe de opleiding onderwijsassistent, dat is leren voor eigenlijk wat iedereen op deze school bijna doet en dat is lesgeven. Ik kom zoals ik al zei uit Montfoort, ben hier vlakbij geboren! namelijk in Polsbroek. Ik ben nu 16 jaar en woon al bijna 5 jaar in Montfoort. Later wil ik hoogstwaarschijnlijk ook les gaan geven op een basisschool, maar dat is nog wel even leren! haha Jullie zien mij hier allemaal best nog wel even lopen, ik mag hier een half jaar stage lopen! Nogmaals bedankt daarvoor Groetjes, Brain Muller Het moed in Kenia gewoon stopen en als het niet stopt. Moete die mense die de erge dingen doen in gevangenis. En streng worden bewaakt. Groetjes en een dikken KUS NOA SCHEP Beste konging. Wij wilde de oorleg in kenia laten oplosen. Maar het is moeilijk. Maar ik weet wat u kan doen. U moet het oplosen. En de meneren moeten stoppen. En sorry zeggen tegen elkaar. Groetjes Susan Beste Konieing Ik weet hoe we het op kunelosen We stuure meelietere naar kenia Om het optelose als u het wil Doe het graag voor mij Groetjes tessy Beste konigin, Ik weet mischien hoe we de oorlog Kunnen stoppen in kenia. Die twee mannen moeten ophouden met ruzieën En dan kunnen ze gewoon omstebeurt de baas zijn Bijvoorbeeld ieder een half jaar. Groetjes Stefan Beste koningin Als u de oorlog in kenia wil oplosen kunt u dit doen. Je laat ze allenbij de baas zijn. Mischien helpt dat wel. Groetjes iris.

4 GROEP 5 Diverse gebeurtenissen op een rij van groep 5 in de afgelopen weken; Carnaval? Dit jaar was er weer een leuke carnaval zoals elk jaar iedereen leuk Verkleed.onze klas(groep 5) was ook erg euk verkleed cowboys tot punkers Tot foto modellen en nerds en nog veel meer daarna gingen we in alle klassen spelletjes Doen. en daarna gingen we feesten in de sporthal dus dit jaar was weer een gezellige leuke carnaval! Jasmijn 14 febrauari Sabine insluiten! Vandaag hebben we de juf ingesloten wij deden legertje bij het buiten spelen en wij wachten op de juf en als ze kwam,toen ginnen we op haar af. Natuurlijk vinde ze het niet leuk maar ze moest er wel om lachen gisteren hebben we het ook gedaan dus ze verwachten het al ongeveer 80% groetjes Tessa PI dictee Een week terug toen hadden we het PI dictee het is heel leuk. Somige kinderen kwammen in eind groep 4 of eind groep 5 of eind groep 6 of eind groep 7 een iemand kwam in eind groep8. Ik kwam zelf in eind groep 6. Ik hoop dat ik volgend jaar beter scoor. Danny sluis Carnaval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het was heel leuk en gezellig. Iedereen was anders. Als eerst ging groep5 een mode show doen en toen.. Met de hele school spelletjes doen. (en naar de sporthal gegaan) GroetjesJanine Juf Sabine is gestopt met roken!!!!!!!! Juf sabine is twee weken geleeden gestopt met roken Heel groep 5 was blij. En de juf zelf ook.hoera hoera hoera GROETJES MIKE VERGUOW MIKE STEENKAMER Dat de gezelligheid er is in groep 5 mag duidelijk zijn. Naast alle gezelligheid wordt er ook hard gewerkt. In het bijzonder nog even aandacht voor de volgende 2 punten; Er zijn veel toetsen afgenomen de afgelopen weken. De kinderen verdienen stuk voor stuk een grote pluim. Ze hebben allemaal ontzettend hun best gedaan! Daarnaast zijn de kinderen erg druk bezig geweest met Topondernemers. Iedereen, elk groepje heeft een eigen kaart met elk een ander onderwerp. Dit loopt uiteen van verliefd zijn tot het menselijk lichaam en van vlinder tot de brandweer. Het is een flinke onderneming om tot een goed en mooi resultaat te komen. Daarom wil de hele klas en de juf van groep 5 de moeders die zo ontzettend goed en fijn geholpen hebben nog eens extra bedanken!! GROEP 7 TOPONDERNEMERS Wij zijn bezig met het thema: Vlinders in je buik. Het is een heel leuk thema, en het gaat over jezelf en andere culturen. Deze kaarten zijn er allemaal: AIDS, Dieren versieren, Ik hou van jou, Hartjes, De weg die het eten volgt, Trouwcultuur, Help, ik verander, Familieboom, Liefde voor een ander. Marieke en haar groepje (Britt, Rosanne, Thyra, Doro) hadden de kaart: Ik hou van jou! Seline, Lieke en Noëlle doen de kaart: Trouwcultuur. Carnaval Wij hadden op dinsdag 5 februari carnaval. Wij mochten jammer genoeg niet in de ochtend verkleed, alleen in de middag. Hier zie je een paar kinderen hoe ze verkleed waren. Simone en Lieke waren als kakkerjuffrouw. Mike was als kerstvrouw. Quinten was als Gothic. William was als vampier. Guido was als duivel. Doro was als rockstar. Thyra en Rosanne waren als poes. En wij (Noëlle en Manon) waren als zwerver. Dit waren er een paar. Nu de middag. Toen we in de klas kwamen, gingen we eerst foto s maken voor onze website. Onze website is websitemaker.nl/groep7. Daarna gingen wij een spelletje doen Stoelendans. Even later mocht je in alle klassen gaan kijken,en mocht je in een klas een spelletje doen. Daarna gingen we naar de Sporthal, onderweg begon het te regenen. Toen we daar aan kwamen stond er harde muziek op. We gingen bij de Sporthal helemaal uit ons dak! Het was een geslaagde middag!! Groetjes Noëlle en Manon + groep 7

5

6 Hoi iedereen, GROEP 8 Cito We hebben de cito weer achter de rug! Het was eigenlijk best saai (hoewel sommige kinderen dit juist weer veel leuker vonden). Tussen de taken door hadden we vijf minuten pauze en dan mocht je snoepjes eten en drinken. Na twee taken hadden we een wat langere pauze waarin we een kwartier naar buiten mochten. We hopen dat we het goed gemaakt hebben. En nu maar wachten op de uitslag. Musical We hebben al heel erg zin in de musical. We gaan al bijna kiezen en daarna natuurlijk heel hard oefenen en oefenen. We hopen dat jullie allemaal komen kijken en dat jullie het allemaal leuk gaan vinden. Middelbare scholen We hebben alvast een kijkje genomen op middelbare scholen. Want we moeten natuurlijk bijna een school kiezen. De volgende scholen hebben we bezocht: De Willem de Zwijger in Schoonhoven Cals Nieuwegein Cals IJsselstein Het Wellant in Montfoort Iedereen die heeft gereden naar de scholen. Bedankt! Tweede kamer Gisteren zijn we met de hele klas naar Den Haag geweest. Daar bezochten we de tweede kamer! Nu we dit stukje schrijven zijn we er nog niet geweest. We zullen de volgende keer vertellen hoe het was. Huisdieren Na de voorjaarsvakantie is het eindelijk zover. We krijgen nieuwe huisdieren in de klas. Het zijn twee baardagamen. Hoe ze er precies uitzien? Kom gerust eens langs om te kijken! Het voordeel van baardagamen is in elk geval dat er geen kinderen allergisch voor zijn. De verzorging is ook heel eenvoudig. Stagiaire Sinds begin februari hebben we een stagiaire in de klas. Ze heet Marjolein en is 21 jaar oud. Ze zit nu in haar 3e jaar! Ze doet de pabo, hogeschool Domstad. Het wordt vast een leuke tijd! Voorleeswedstrijd Minou zal onze school vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd. Dit jaar zijn we ingedeeld in IJsselstein. Omdat er zoveel scholen ingeschreven zijn is er donderdag 21 februari (vanavond dus en ook nog eens de verjaardag van Minou) een voorronde. Minou, je kan het! Veel succes vanavond en wat er ook gaat gebeuren, wij zijn trots op je! Allemaal een hele fijne vakantie en tot de volgende keer! Namens groep acht, Maureen en meester Floris Techniek spullen gevraagd. De laatste tijd zijn de kinderen vaak met techniek bezig, een nog vrij nieuw vak in het basisonderwijs. Bij techniek is veel materiaal nodig en de kinderen willen het gemaakt werk graag mee naar huis nemen. Heeft u ooit een technische hobby gehad en daardoor minilampjes, kleine fittingen of led lampjes over, dan kunnen wij ze goed gebruiken. Verder zoeken wij snaarwielen, tandwielen en andere kleine wieltjes in alle soorten en maten. Ook hebben we speakerdraad en ander smal schakeldraad om stroomproefjes te doen nodig en batterijhouders voor grote platte 3,5V batterijen en voor pentiumbatterijen. Om de proefjes te doen zoeken we roofplaat een soort dakisolatie waar je makkelijk punaises in kunt prikken, of stukken zachtboard in handzame formaten. De kinderen werken op een met zwakstroom en veiligheid staat natuurlijk voorop. Kinderen willen ook graag zien hoe de echte elektrische apparaten werken. Leerzaam is het dan om oude kapotte elektrische apparaten uit elkaar te halen. Slopen is leerzaam! Voor deze lessen zoeken we nog kleine oude apparaten zoals een waterkoker, föhn, video, huisbel, cd speler etc. Ook de nog werkende motortjes uit oud speelgoed kunnen we gebruiken. Materiaal kunt u afgeven bij Piet van der Kats en Natasja Hoegee, ook als U vragen over materiaal heeft kunt u daar terecht.

7 Een trefwoordje. Thema: Het wordt nieuw!. Schriftverhalen uit het Nieuwe Testament. Pasen is het volstrekt nieuwe: leven door de dood heen. Maar daarvoor moet je eerst wel een heel evangelie door, dat van Lukas. Die vertelt stapsgewijs, in de vorm van een reisverhaal naar Jeruzalem, waarover het gaat in het nieuwe leven. Dat begint al als Lukas vertelt, vlak voordat Hij op reis gaat, dat Jezus nieuwe kansen biedt aan mensen die zogenaamd afgeschreven zijn door de maatschappij, zoals melaatsen en slaven. Met Jezus breekt een nieuwe tijd aan, Hij wijst op een nieuwe zomer. Zijn leerlingen trekken hoopvol met hem mee. Maar de euforie bij hem wordt wreed verstoord als blijkt dat de onderlinge band niet zo hecht is als leek: Judas verraadt Jezus en ook Petrus zegt zelfs een keer dat hij Jezus niet kent Wat nu met die nieuwe zomer? Pasen wordt gevierd op de eerste zondag ná de eerste volle maan in de lente. Een voorjaarsfeest. Toeval? De natuur die zich vernieuwt helpt ook mensen om hun bestaan en hun wereld als nieuw te ervaren. Dat is precies wat Jezus doet: laten zien dat mens en wereld anders, beter en daarmee nieuw kunnen worden. Week 9: Nieuw. In deze week staat de ervaring van nieuw centraal. Van het schreeuwerige Nieuw! van de reclame tot en met het spannende van een nieuwe leerling in de klas. Wat bedoelen we met nieuw? Wanneer gebruiken kinderen dat woord en wat is voor hen nieuw? In de bijbelverhalen geldt dit nieuw voor de hele mens. Jezus geneest een man van huidziekte, daardoor wordt het leven voor hem compleet nieuw. En de slaaf van de centurio krijgt een volledig nieuwe levenskans, alleen al door Jezus woord. Dit bijbelse nieuw heeft steeds betrekking op iets dat heel het leven van iemand verandert. Week 10: Vernieuwen. Tegenover het nieuwe staat het oude, dat behalve oud ook vertrouwd en veilig kan zijn. Blijf je liever bij het oude of sta je open voor ontwikkeling, voor uitdaging en verrassing? Het is nog maar de vraag of nieuw ook altijd beter is. Of is juist het oude en beproefde te verkiezen? Jezus leerlingen wordt verweten dat zij zich niet houden aan de oude manier van geloven omdat ze niet vasten. Jezus antwoordt met de opmerking dat je geen nieuwe wijn in oude zakken moet doen. Dan scheuren de zakken en gaat de nieuwe wijn verloren. Hij geeft daarmee aan: de oude manier van geloven is prima (oude wijn smaakt zelfs beter), maar dat wil niet zeggen dat in nieuwe omstandigheden er geen ruimte zou zijn voor een nieuwe manier van geloven. Het gaat om hoe je je verhoudt tot het nieuwe. Kun je en wil je jezelf als mens vernieuwen? Dat het vernieuwen van je leven bevrijdend kan werken, ervaart Levi als Jezus hem roept om alles achter te laten en met Hem mee te gaan.

8 RONDOM PASEN maart 2008 van tot Groep 1 t/m 4 gaan palmpaasstokken maken. Groep 6 t/m 8 gaat daarbij helpen en wij vragen nog hulpouders. Informatiebrief van de paascommissie volgt nog. 20 maart 2008 Paasviering groep 1 en 2 van tot Na zijn de ouders verantwoordelijk voor hun kind. Ouders kunnen bij goed weer links op het schoolplein blijven kijken naar een activiteit en bij slecht weer bent u welkom in de sporthal De Bosrand. Alleen bij slecht weer loopt u zelf met uw kind naar school voor het ophalen van de achtergebleven spullen. groep 3 t/m 8 van tot Bij goed weer einde schooldag bij de school. Bij slecht weer einde schooldag ook bij de school. Dagactiviteit voor groep 1 t/m tot In de eigen klas wordt het paasverhaal verteld tot Knutselen in alle klassen. De kinderen hebben een hardgekookt ei meegenomen en een lepel voor het spel eierrace (sponsorloop). De eieren moeten versierd worden, tafels dekken, sponsorkaart afmaken, enz tot Pauzes. De ouderraad schenkt limonade en er is iets lekkers bij tot Groep 1 en 2 gaan eieren zoeken in het Bosplan en komen wellicht de paashaas tegen. Groep 3 t/m 5 gaan paasspel activiteiten doen in de sporthal De Bosrand. Groep 6 t/m 8 gaan zelf hun activiteit verzinnen en uitvoeren met hulp van de eigen leerkrachten tot Groep 1 t/m 5 gaan pannenkoeken eten in de eigen klassen. Informatiebrief van de paascommissie volgt nog. Groep 6 t/m 8 gaan broodjes met knakworst eten in de eigen klassen. De ouderraad zal dit geheel verzorgen (ook voor het drinken) tot Groep 1 en 2 lopen tussen en de sponsorloop op het voorste schoolplein. Ouders kunnen al komen kijken links op het schoolplein. Bij slecht weer in de sporthal De Bosrand tot Groep 3 t/m 8 lopen tussen ±13.00 tot de sponsorloop om de school heen. Het is de bedoeling dat het ei heel blijft, dan pas is er geld te winnen voor het goede doel: Doe een wens. Informatiebrief van de ouderraad volgt nog. Ouders kunnen eventueel komen kijken hoe de sponsor loop gaat. Afrekenen door de ouders komt later, als de kaarten gecontroleerd zijn. Bij regen wordt het sponsorloopspel gehouden in de sporthal De Bosrand en kunt u daar eventueel komen kijken. De dagafsluiting van groep 3 t/m 8 gebeurt ten alle tijden in de eigen klassen, want de eigen spullen moeten nog mee naar huis genomen worden. De volgende dag is het Goede Vrijdag en dan is de hele school vrij. Groeten: paascommissie en de ouderraad.

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Personele zaken. Inschrijven nieuwe leerlingen. Vanuit de leerlingen-enquête

Personele zaken. Inschrijven nieuwe leerlingen. Vanuit de leerlingen-enquête INFORMATIEBRON VOOR DE OUDERS/VERZORGERS VAN ONZE LEERLINGEN 8 7 8 9 1 januari 2015 AGENDA Personele zaken woensdag 21 januari voorleesontbijt groep 1 t/m groep 4 vrijdag 23 januari afsluiting Week van

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 Dwarsdoorsnede van een schooljaar. AUGUSTUS 2014 Het schooljaar ging van start op maandag 25 augustus 2014..traditioneel met een glaasje (kinder)champagne!!!! Proosten

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Het Kleine Wereldnieuws

Het Kleine Wereldnieuws Het Kleine Wereldnieuws 8e jaargang nummer 30 6 juni 2013 Mededelingen van het team Rapporten en de facultatieve rapportgesprekken. Volgende week 14 juni ontvangt u het laatste rapport van dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015 AGENDA 25 juni 2015 jaargang 17 nr. 39 maandag 29 juni spelletjesmiddag georganiseerd door de OR (ook voor gr. 1) dinsdag 30 juni alle kinderen s middags vrij (vergadermiddag team) donderdag 2 juli alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Pagina 1 Fijne vakantie Overlijden man juf Petra Dag Groep 8. Pagina 2 Laatste schooldag Gymzakken en opbergzakken

Pagina 1 Fijne vakantie Overlijden man juf Petra Dag Groep 8. Pagina 2 Laatste schooldag Gymzakken en opbergzakken Pagina 1 Fijne vakantie Overlijden man juf Petra Dag Groep 8 Pagina 2 Laatste schooldag Gymzakken en opbergzakken Pagina 3 Info avonden nieuwe schooljaar GGD Flits Charly Charly Pagina 4 Juf Francine getrouwd

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015 vrijdag 12 juni AGENDA 11 juni 2015 jaargang 17 nr. 37 laatste weeksluiting van het schooljaar op locatie Erflanden: om 10.45 u. groep 3B 6A 8B maandag 15 juni groep 8 dode hoekproject, parkeerplaats is

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data: 13 februari s middags Carnavalsfeest groep 1 t/m 8 15 februari Kindernevendienst 16 februari t/m 20 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Gesprekken groep

Nadere informatie

De achtste editie van de nieuwsbrief

De achtste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 Jaargang 6 18-12-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De achtste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 21 december t/m 1 januari: Kerstvakantie 4 januari: start

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Wijk schoonmaak Donderdag 12-5-2016 was de nationale wijkschoonmaak.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015 NIEUWSFLITS Kalender 14 juli Musical voor kinderen Alle groepen 15 juli Musical voor ouders 16 juli Stoeltje passen Alle groepen 17 juli Vakantie va 12.00 uur!!!! Alle groepen Nieuwsflits Fenne van der

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week

Beste ouders, Agenda deze week Nieuwsbrief 3 maandag 31 augustus vrijdag 4 september Beste ouders, Dan zit de tweede week er al weer op en zijn we al helemaal gewend. Mooi om te zien dat alle kinderen al helemaal vertrouwd zijn met

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Belangrijke data schooljaar 2011 2012: Maandag 14 mei Kijkavond groep 1 t/m 7. Tijd 19.00 19.45 Maandag 14 mei t/m Vrijdag 25 mei Cito entreetoets

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Windroos

Nieuwsbrief De Windroos Nieuws vanuit de Directie De verkeerssituatie vraagt wat geduld en aanpassingen. Omdat de veiligheid van het kind voorop staat hebben we de eerste weken goed geobserveerd. Dit wordt meegenomen naar het

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

En dan is het. OKTOBER 2015

En dan is het. OKTOBER 2015 J a a r g a n g 1 1, n r. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 5 En dan is het...oktober 1 Kinderboekenweek 2 En dan is het. OKTOBER 2015 De eerste maand van schooljaar 2015-2016 is alweer voorbij. We zijn in de wijn-maand

Nadere informatie

Zomer nieuwsbrief plus 2013-2014 Nummer 19 4 juli 2014

Zomer nieuwsbrief plus 2013-2014 Nummer 19 4 juli 2014 Vakantie Het schooljaar 2013-2014 is voorbij. Het jaar is omgevlogen, met goede en minder goede momenten. Maar we houden ervan om de focus te leggen op wat goed gaat, zonder de ogen te sluiten voor de

Nadere informatie

Dinsdag 25 november 10 minuten gesprekken (niet voor de groepen 8) Donderdag 27 november 10 minuten gesprekken (niet voor de groepen 8)

Dinsdag 25 november 10 minuten gesprekken (niet voor de groepen 8) Donderdag 27 november 10 minuten gesprekken (niet voor de groepen 8) 13-11-2014 nr.5 MEDEDELINGEN Dinsdag 18 november Vrijdag 21 november Versieravond op school voor Sinterklaas Alle leerlingen zijn vrij i.v.m. studiedag Dinsdag 25 november 10 minuten gesprekken (niet voor

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Beste ouders, Carnavalviering

Beste ouders, Carnavalviering Beste ouders, Hier is hij dan, de laatste nieuwsbrief van het schooljaar. De laatste weken gaan in, en we kijken weer uit naar een welverdiende vakantie. Voor het zover is, komt er nog een drukke tijd

Nadere informatie

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R

W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R W.W.W. De 1000POOT E A IJ E T Z R E R 1323 ET Almere 036-5360465 E-mail : directie@duizendpoot.asg-almere.nl Ravelplantsoen 5 www.duizendpoot.asg-almere.nl Jaargang 2015 Nummer 14 19 maart 2015 Vrij 20

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week daarna zullen de

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt.

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Nieuws uit de groepen Nr. 27 arpil 2016 De kinderopvang Knuffels We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Als het kan dan gaan we ook op pad met de

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 7 nummer 37 26 juni 2015

t Omlopertje jaargang 7 nummer 37 26 juni 2015 t Omlopertje jaargang 7 nummer 37 26 juni 2015 Kind op Maandag Wat dan wel? 2 Koningen 4,5,6 Elisa en de andere profeten zijn aan het eten, maar het smaakt bitter. Een handvol meel maakt een wereld van

Nadere informatie

Musical: We zijn inmiddels gestart met de musical Overboord. Na de mei-vakantie gaat het grotere werk van oefenen en decor beginnen.

Musical: We zijn inmiddels gestart met de musical Overboord. Na de mei-vakantie gaat het grotere werk van oefenen en decor beginnen. Beste ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8B, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 8B. Zo bent u weer op de hoogte wat er allemaal in de groep gebeurt en we de afgelopen tijd hebben gedaan. Vandaag

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Maart 2013 Beste ouders, Wat is er de afgelopen weken weer veel gebeurd! We hebben een fantastische start gemaakt in ons nieuwe gebouw. Zowel leerkrachten en leerlingen lijken zich helemaal op hun gemak

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Nieuwsbrief Donderdag 9 april 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Bijbelverhalen Het thema van deze week was: Herkennen Jezus is gestorven en toch zegt Maria dat Hij leeft.

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Maandag 22 juni Meester Dave afwezig, meester Emiel in groep 6 Juf Rina afwezig, juf Stanny in groep 1-2a Meester Hans afwezig i.v.m. directieberaad s Middags

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Bijna vakantie. Nieuwswijzer (Orion/Lyra) Nr. 24 (Jaargang 12) 21-02-2013. Begaafde leerlingen. Voorjaarsvakantie. Verjaardagen van leerlingen

Bijna vakantie. Nieuwswijzer (Orion/Lyra) Nr. 24 (Jaargang 12) 21-02-2013. Begaafde leerlingen. Voorjaarsvakantie. Verjaardagen van leerlingen ORION: 079-3437329 Lyra : 079-3431987 (CYGNUS : 079-3313397) Postadres : Sumatra 15 2721 GG Zoetermeer Redactie: Mariëtte van der Zon en Linda van Dijk nieuwsbrieforion@oostwijzer.unicoz.nl Nieuwswijzer

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij. - Schoolzwemkampioenschappen

In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij. - Schoolzwemkampioenschappen In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij - Schoolzwemkampioenschappen - Hulp gezocht - Thema Reuzen en Kabouters bij de peuteropvang - Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 ii Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief nieuws uit groep 3 en 5. Verder weer nieuws m.b.t.

Nadere informatie

Afscheidsfeest meester Zeilstra,

Afscheidsfeest meester Zeilstra, Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 18 februari 2015 nr. 70 Agenda Afscheidsfeest meester Zeilstra, We hebben met elkaar een fijn feest gevierd om formeel afscheid te nemen van meester Zeilstra. Formeel, want

Nadere informatie

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 januari 2012 Nr.09 2012 Namens alle medewerkers van Veldhoven Midden de beste wensen voor 2012! VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR 2012-2013 Vakantierooster 2012-2013 is bekend. Het rooster

Nadere informatie

Gezinspsychiatrie in Beilen

Gezinspsychiatrie in Beilen informatie voor kinderen Gezinspsychiatrie in Beilen Dagbehandeling, kliniek en centrum voor gezinshereniging www.ggzdrenthe.nl Met het hele gezin in behandeling Jouw gezin komt misschien in behandeling

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Nieuwsflits. Welkom EMS Nina in de groep van Esther en Sylvie.

Nieuwsflits. Welkom EMS Nina in de groep van Esther en Sylvie. Pagina 1 van 6 Nieuwsflits Van 31/03 tot 22/4 Jaargang 21, nummer 9 Beste ouder(s)/verzorger(s), Volgende week is de Kijkweek. U kunt nog steeds intekenen op de lijst. Het paasontbijt was weer geslaagd.

Nadere informatie