AGENDA Elke woensdag en vrijdag is het fruitdag! ALGEMEEN. St. maarten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA Elke woensdag en vrijdag is het fruitdag! ALGEMEEN. St. maarten."

Transcriptie

1 AGENDA Elke woensdag en vrijdag is het fruitdag! St. maarten Woensdag 11 november open podium kleuters Achtbaanflits 4 Donderdag 12 november open podium groepen B Dinsdag 17 november studiedag; Alle kinderen vrij. Maandag 23 november facultatieve gesprekken Woensdag 25 november rondleiding nieuwe ouders Donderdag 26 november facultatieve gesprekken Vrijdag 4 december sintviering; groep 5 t/m 8 continurooster tot uur woensdag 9 december Achtbaanflits 5 donderdag 10 december MR 19.30u maandag 14 december kerstviering woensdag 16 december kerstdiner en kerstborrel voor de ouders vrijdag 18 december Achtbaanflits 6 en alle kinderen vanaf 12.00u vrij. Maandag 21 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016 kerstvakantie ALGEMEEN Een feestelijke maand begint eigenlijk al vandaag met het St. Maarten feest. In deze Achtbaanflits kunt u ook meer lezen over onze voorbereidingen om Sinterklaas te verwelkomen op vrijdag 4 december. We volgen met de kinderen het sinterklaasjournaal om ons zo goed voor te bereiden op zijn komst. Kijkt u thuis met ons mee? (het begint om 18.00u en op kunt u afleveringen terug kijken) Wanneer de goedheiligman ons land verlaten heeft zullen we samen met de kinderen toeleven naar het kerstfeest. In de vorige Achtbaanflits heeft u kunnen lezen op welke wijze onze methode voor levensbeschouwelijk onderwijs ons meeneemt in de adventtijd. We hopen op veel ouderhulp om de sinterklaasviering en de kerstviering fijn en goed te laten verlopen. Helpt u mee? U kunt zich melden bij de oudercommissie. Ksu-deachtbaan-oc@hotmail.com Dinsdag 17 november hebben we met het team een studiedag. Alle leerlingen zijn die dag vrij. Tijdens deze studiedag gaan we verder met het onderwerp: filosoferen met kinderen. Ook maken we een volgende stap in ons reken verbetertraject. Daarnaast zullen diverse specialisten, uit ons team, hun kennis delen over bijvoorbeeld procesgerichte feedback en begrijpend luisteren/ begrijpend lezen. Veel leesplezier! Het team van De Achtbaan

2 GESPREKSPLANNER VAN SOCIAL SCHOOLS Over twee weken vinden de facultatieve gesprekken plaats. U kunt zich daarvoor inschrijven op de formulieren die klaar hangen in de hal. Op 17 en 18 februari 2016 vinden de rapportgesprekken plaats. We streven ernaar om dan via social schools, digitaal de gesprekken te plannen. U dient hiervoor wel een account aan te maken. 65% van de kinderen heeft (op dit moment) minimaal 1 ouder met een account. Heeft u nog geen account?...activeer hem dan in ieder geval voor de studiedag van 4 februari 2016 zodat u zich ook digitaal kunt inschrijven. We zullen te zijner tijd u nog informeren hoe de gespreksplanner werkt en vanaf wanneer u zich kunt inschrijven. HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN.LIEVER NIET We willen een schoolplein waar alle kinderen zich vrij en veilig kunnen bewegen. Niet ieder kind voelt zich op zijn gemak met een (loslopende) hond op het schoolplein. We willen daarom iedereen vragen om daar rekening mee te houden en de honden niet mee te nemen het schoolplein op. FILMEN IN DE KLAS Elke dag zijn we niet alleen bezig met de ontwikkeling van onze leerlingen, maar ook met die van onszelf. Gedurende het schooljaar wordt de persoonlijke ontwikkeling van alle leerkrachten besproken en worden kwaliteiten ingezet en gewerkt aan de ontwikkelpunten. Dit doen we doormiddel van gesprekken, collegiale consultaties en observaties. Om een goed beeld te krijgen van jezelf als leerkracht, is het belangrijk om regelmatig een les te filmen. De les wordt door de leerkracht zelf terug gekeken en af en toe gedeeld binnen het team. Wanneer u van uw kind(eren) hoort dat er gefilmd wordt in de klas, dan weet u dat de leerkracht weer een ontwikkelingssprong maakt! HULP MET SINT EN KERST Aanstaande zaterdag 14 november komt de Sint weer aan in ons land. En hij zal natuurlijk ook De Achtbaan met een bezoekje vereren. Maar Sinterklaas (en de Sintcommissie) vraagt uw hulp bij de voorbereidingen!

3 * Woensdag 18 november, uur pakken we de cadeautjes in. Dit doen we in de koffiekamer van de leraren. De ervaring leert dat het inpakken ongeveer 1 tot max. 2 uurtjes in beslag neemt, afhankelijk van het aantal ouders. Mocht je deze avond kunnen helpen, stuur dan een mail naar: Ksu-deachtbaan-oc@hotmail.com Na de Sinterklaas-festiviteiten is het alweer gauw tijd voor de kerstvoorbereidingen. Ook hierbij is alle hulp welkom! Even de belangrijkste data en tijden op een rijtje: * Woensdag 16 december, uur versieren we de rode zaal voor de kerstborrel. Hier zijn we maximaal een uurtje mee bezig, afhankelijk van het aantal helpende handen. * Woensdag 16 december, kunnen we hulp gebruiken voor achter de bar, tijdens de kerstborrel voor de ouders. Mocht je deze middag en/of avond kunnen helpen, stuur dan een mail naar: Ksu-deachtbaan-oc@hotmail.com Wij hopen op uw hulp! Hartelijke groeten, De Sint- en Kerstcommissie SINTERKLAAS Hij komt! Hij komt, die lieve goede Sint. Tenminste Het is elk jaar weer spannend. Het is ook weer de vraag welke Pieten er mee komen dit jaar. Ook dit jaar zullen we het Sinterklaasjounaal weer op de voet volgen. Het journaal is afgelopen maandag 9 november begonnen. We kijken de afleveringen samen met de kinderen de klas. Sinterklaas zal vrijdag 4 december zijn verjaardag op school komen vieren! De onderbouw is gewoon om uur vrij. De bovenbouw heeft die dag een continurooster en zijn dan om uur uit. Mee informatie volgt via de mail. RT+ Project groep 6/7/8 Op 26 november krijgt de plusklas bezoek van een wetenschapster. De projectkinderen uit de groepen 6 t/m 8 zullen zich voorafgaand aan dit bezoek verdiepen in het gebruik van Ipads en hierbij passend meubilair. De weektaak van deze kinderen ziet er komende week dan ook anders uit: Het gebruiken van Ipads heeft gevolgen. De kinderen gaan komende week (als weektaak) een programma van eisen opstellen en een eerste prototype ontwerpen om het gebruik van Ipads/laptops zo goed mogelijk te laten verlopen wat de lichaamshouding van de gebruiker betreft. Om een volledig programma van eisen op te kunnen stellen, zullen de kinderen zich verdiepen in dit onderwerp. Zij zullen thuis misschien met de vraag komen, welke aanpassingen er bij u op het werk gemaakt zijn om het computergebruik zo min mogelijk als belastend te ervaren. Op internet gaan zij op zoek naar gegevens hierover en worden filmpjes bekeken.

4 Hierbij kunnen de volgende punten aan de orde komen: * Lichaamshouding * Mensmeetkunde (antropometrie) * Informatiepresentatie * Bediening (link tussen presentatie en bediening) * Omgevingsomstandigheden (zoals licht en verlichting) * Tablet eigenschappen (zoals afmetingen, gewicht, oppervlakte beeldscherm: spiegelend en gevoeligheid) * Wetgeving Groep 1/2: De kleuters met een extra weektaak werken vanaf deze week uit de methode Pienter. Het doel van de Pienter opdrachtkaarten is het gestructureerd aanbieden van lesstof die kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong uitdaagt tot creatief en handelend bezig zijn met een onderwerp of thema. De onderwerpen van de opdrachtkaarten zijn gericht op de volgende gebieden: - Taal - Rekenen - Techniek - Mens en maatschappij - Creatief Deze week hebben de kinderen de opdracht om een plattegrond te maken van de poppenhoek. Groep 3/4: De afgelopen tijd hebben de kinderen in de RT gesproken over emoties. Het resultaat is een "tentoonstelling" over henzelf. Op dit blad lieten zij zien wat hen een blij, boos, bang of bedroefd gevoel geeft. De komende periode zal er gewerkt worden aan het thema: de Ruimte. De beverwedstrijd: In de periode van november doen de kinderen uit groep 7/8 mee aan de eerste ronde van de beverwedstrijd. De kinderen plannen in overleg met de leerkracht een moment waarop zij 40 minuten achter de computer kunnen om verschillende vragen te beantwoorden. De Beverwedstrijd is een gratis informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 7. De Junior Academie: Ook dit jaar mogen wij deelnemen aan dit project van het Leidsche Rijn College. De Junior Academie is bedoeld voor plusleerlingen die in en rond het stadsdeel Leidsche Rijn wonen. De kinderen zullen iedere dinsdag lessen volgen die verzorgd worden door docenten van de middelbare school. Het eerste deel van het programma (tot februari/maart) krijgen ze les in genetica en populatiebiologie. Het tweede gedeelte in de geschiedenis van jeugdliteratuur. Schaken: Magnus is begonnen met het verzorgen van de schaaklessen als naschoolse activiteit. Door het volgen van deze lessen kunnen zij zich voorbereiden op het schaaktoernooi dat gehouden wordt in januari.

5 NIEUWS UIT DE GROEPEN Nieuws uit groep 1/2 C Oh oh, wat hebben de beren een drukke, maar leuke dagen achter de rug! Wat hebben we allemaal gedaan vraagt u zich af? Nou, wat niet kunt u liever vragen! Nadat we bezoek kregen van een echte kunstenaar in de klas van wie we rommelmonsters leerden maken, konden we daarna meteen door naar de kinderboerderij. De Beren waren heel lief voor de dieren en hebben veel geleerd over kippen en geiten. Kort daarop veranderde onze klas in een laboratorium want (dankzij de hulp van ouders), hadden we een proefjesochtend! Smurfensnot, wat is dat? En hoe kan je een blikje laten bewegen? Onze klas was met de kinderboekenweek gekoppeld aan groep 6. Zij kwamen twee keer aan ons voorlezen. Dit was erg leuk, de kinderen, zowel de grote als de kleine, genoten zichtbaar. Verder hadden we nog het open podium De beren hebben hard geoefend in de klas! Misschien dat u het liedje van de 5 herfstblaadjes thuis al een paar keer voorbij hebt horen komen. Maar vandaag was het echt zover, optreden voor alle mama s en papa s! We vonden het heel spannend maar gelukkig ook heel leuk. Juf Cynthia heeft afscheid genomen van de klas. Verdrietig, maar wat had ze een lekkere traktatie! Mmm. Dan nog een mededeling van de juf: wanneer u te laat met uw kind in de klas komt, wilt u het afscheid dan zo kort mogelijk houden en ook niks meer doorgeven aan de juf? Mochten er bijzonderheden zijn dan kunt u dat doorgeven aan meester Mimoun of even mailen. Dank u!

6 Nieuws uit groep 5a Groep 5 en alles wat daarbij hoort was wel even wennen. Er komen heel veel verschillende vakken aan bod, waarvan er sommige nieuw zijn. In groep 5 hebben de kinderen voor het eerst Natuniek, Geschiedenis en Aardrijkskunde. In de lessen Natuniek hebben we het over schimmels en elektriciteit gehad. In de groep hebben we zelf schimmels gekweekt en gezien dat er zich op vlees heel snel heel veel schimmel ontwikkelde en op bladeren nauwelijks. De kinderen kunnen goed uitleggen waarom dat zo is. Met Geschiedenis en Aardrijkskunde hebben we het over de boeren en de jagers. In het verlengde van deze lessen hebben de kinderen van de klei uit de Ingelanden zelf potjes gemaakt. Wat is het leuk om het enthousiasme te zien bij de kinderen tijdens de lessen Engels. Het is genieten om te zien hoeveel kinderen er hardop, voor de groep, in het Engels durven te spreken. Echt stoer. Het eerste thema, over meeting people, is inmiddels afgerond. We zijn nu bezig met het thema food. Verschillende soorten maaltijden, eten en drinken komen voorbij. Aandachtspunt voor onze groep is het buiten spelen. Omdat het voetbal er soms wat ruig aan toe kan gaan, hebben we de afgelopen weken nieuwe pleinspelen geïntroduceerd. Zo zijn vele kinderen tijdens de pauze aan het kingen, touwtje springen, 'vies en lekker' en andere leuke spelletjes aan het spelen. Aan de muziek en de musicallessen beleven de kinderen veel plezier. Het was leuk om in de muziekles met de boomwhackers te werken. Door goed de muziek te lezen begrepen de kinderen wanneer zij met hun boomwhacker aan de beurt waren. Zo ontstond een heel mooi muziekstuk. De kinderen hebben ook geleerd om naar muziek te luisteren en emoties bij de muziek te benoemen en te bespreken. De afgelopen tijd zijn we met Leefstijl druk geweest met het thema De groep? Dat zijn wij! We hebben het daarbij gehad over de verschillen en de overeenkomsten tussen elkaar. Ook hebben we gesproken wat nu eigenlijk vrienden zijn. De komende periode gaan we het hebben over zelfvertrouwen.

7 Hockeyen in groep 8 Via hockeyclub Leusden heeft juf Fleur 23 nieuwe hockeysticks weten te regelen voor groep 8 (school). Vandaag hebben de kinderen voor het eerst hockeytraining gehad. Deze training werd verzorgd door Danielle en Jord. Deze twee spelen zelf hockey en wilde de klas graag nog het een en ander leren. Na een warming- up moesten de kinderen naar elkaar pushen om vervolgens te scoren. We hebben zelfs de hockeyvariant van mens-erg-je-niet gespeeld! De kinderen vonden het erg leuk en kijken nu alweer uit naar de volgende les.

8 INGEZONDEN MEDEDELINGEN --- GEVRAAGD RESTANTJES STOF --- Voor het komende Advent-project van de Mariakerk zijn wij op zoek naar: -stukjes stof in zachte kleuren; wit, pastel, lichte kleuren (voor een kerstengel!) -glitterstof; goud, zilver, parelmoer -tule, vitrage, gaas Alle restjes zijn welkom, ook oude (verkleed) kleding. Afgeven kan in de vlinderklas bij juf Jessi of Maaike. Alvast bedankt!!! Het wordt een súperleuk project voor zowel jonge als de oudere kinderen. Zondag 29 nov. en 6, 13 en 20 dec. steeds om 10:00uur in de Mariakerk. Je hoeft niet alle dagen te komen (is wel leuk!) Op 25 dec. om 10:00uur is de kerstviering met speciale aandacht voor kinderen. Namens werkgroep kindernevendienst De Meern Sportieve buitenschoolse opvang bij V.V. de Meern en Mixed Hockey Club Fletiomare Brood & Spelen Kinderopvang verzorgt voor onze school de buitenschoolse opvang (BSO). Elke 6 weken is er een nieuw programma gericht op de verschillende leeftijdscategorieën en activiteitengebieden. Hiermee biedt Brood & Spelen meer dan alleen opvang, door onze persoonlijke aanpak en de afwisselende activiteiten op het gebied van In- & Outdoor, Sport- & Spel, Kunst- & Cultuur en Kleuters. De pedagogisch medewerkers werken samen met andere professionals om een gevarieerd en uitdagend programma aan te bieden. Ze organiseren bijvoorbeeld beroepenweken met echte agenten en brandweermannen en activiteiten als theaterworkshops, judo clinics, streetdance, koken met kinderen, het verkennen van de natuur en nog heel veel meer avontuurlijks. De focus van onze BSO s in Leidsche Rijn ligt voornamelijk op sport. Meer informatie over openingstijdens en tarieven vindt u op de website van Brood & Spelen

9 Aanmelden Om gebruik te kunnen maken van de buitenschoolse opvang kunt u uw kind(eren) aanmelden via het portaal van Brood & Spelen via de website Ook wanneer u verhuist of als er andere wijzigingen zijn dan kunt u deze mutatie doorgeven via het portaal Houdt u bij het opzeggen van de buitenschoolse opvang rekening met een opzegtermijn van 1 maand? Facturatie van de BSO vindt plaats vanuit het hoofdkantoor te Diemen. Het kantoor is telefonisch bereikbaar op alle werkdagen tussen 9.00 uur en uur op het nummer of via planning@broodspelen.nl. De locatiecoördinator is de contactpersoon tussen kinderen, ouders, schoolteam, kantoor en clustermanager en voor alle dagelijkse praktische zaken bereikbaar. U kunt de locatiecoördinator bereiken via telefoonnummer en per via sportplanning@broodspelen.nl Over Brood & Spelen Kinderopvang Brood & Spelen verzorgt de kinderopvang voor onze school. Brood & Spelen is een landelijke actieve organisatie met een eigentijdse kijk op kinderopvang. Zij verzorgen tussenschoolse-, buitenschoolse- en kinderdagopvang voor kinderen, vanaf hun geboorte tot ze naar de middelbare school gaan. Zij zijn betrokken bij het kind, de ouders, de school, verenigingen en de wijken om zich heen. Door een persoonlijke aanpak en afwisselende activiteiten op het gebied van In- en Outdoor, Sport en Spel, Kunst en Cultuur en het jonge kind biedt Brood & Spelen meer dan alleen opvang.

10 Op zondag 15 november is het weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten brengen dan hun jaarlijkse bezoek aan Utrecht en dit jaar belooft het een nóg groter spektakel te worden dan voorgaande jaren! Het programma Sinterklaas rust ieder jaar even uit in de buurt van het Ledig Erf. Omstreeks uur is hij voldoende uitgerust van zijn lange reis uit Spanje en vertrekt hij met zijn boot via de Oudegracht, langs het Stadhuis, naar de Weerdsluis. Vanaf uur start het voorprogramma bij de Weerdsluis. Sinterklaas komt daar dan, onder luid gezang en klinkende (peper)noten, omstreeks uur aan. In de tussentijd is er genoeg te doen en te zien in de stad. Het wordt weer een dag vol met leuke activiteiten, spelletjes en muziek door heel de stad. Nieuwsgierig naar het volledige programma? Kijk dan op Wij hopen dat ook jij er dit jaar bij bent! De organisatie van de Sinterklaasintocht Utrecht, Namens, Sinterklaas en zijn Pieten

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF:

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF Bijlage 29 oktober 2015 nr. 3A ------------------------------------------------------- Alle informatie die in deze bijlage staat is een weergave van activiteiten in uw woonomgeving. De Boomgaard

Nadere informatie

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school Nieuwsbrief November 2015 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Zonnetjes in de school Kalender Groep 3-4 is naar het Spoorwegmuseum geweest Foto s Sinterklaasfeest op De Hoge Raven Groep 7 is naar Koppelsteede

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Achtbaanflits 7 november 2017

Achtbaanflits 7 november 2017 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Vrijdag 10 november nationaal schoolontbijt Maandag 13 november start codeweek en beverwedstrijd groep 7/8 Maandag 20 november start week van de mediawijsheid

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

22 december Nieuwsbrief 375. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, nieuwe leerkracht.

22 december Nieuwsbrief 375. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, nieuwe leerkracht. Nieuwsbrief 375 RKBS St. Catharina Haastrecht 22 december 2016 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen, nieuwe leerkracht Activiteiten en data Donderdag 22 december: s Middags vrij, s avonds Kerstviering

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG!

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG! NIEUWSBRIEF Nummer 10 29 januari 2015 D Personeel Juf Ariënne is vorige week weer gestart na haar verlof. Met Emma gaat het goed! Blij nieuws voor juf Ester en haar man Gideon: zij verwachten begin juli

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Belangrijke data: 8 januari start school na kerstvakantie 9 januari bezoek Hermitage groep 4A en 4B 10 januari scholenmarkt Noorderbreedte voor groep 8 11 januari inloopuurtje

Nadere informatie

De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Dinsdag 20 september Muziekinstrumenten kennismakingsles groep 5 en 6

De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Dinsdag 20 september Muziekinstrumenten kennismakingsles groep 5 en 6 Ouderinfo De Piramide Boerhaave veelzijdig en kleurrijk! Semmelweisstraat 5 2035 CT Haarlem 023-5330297 www.piramide-boerhaave.nl facebook: piramide boerhaave Ouderinfo 1: 2 september 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

nieuwskalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Ouderavond brief 1 van ouders retour school

nieuwskalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Ouderavond brief 1 van ouders retour school 2016 28 november 11 december nieuwskalender 6 2016-2017 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 december 2 3 4 schwk 12 wk 48 Sinterklaas in Koningshaven! 14.30 tot 16.30

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-12-2018 Van de directie Van de MR Sintviering Kerstviering Kerstvakantie Agenda CJG - Grenzen stellen CJG - Voldoende slapen Van de directie De kerstvakantie 2018 en het nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Pietengym groep 1 tot en met groep 4

Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Afgelopen donderdag hadden de groepen 1 tot en met 4 pietengym. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun mooie pietenpak. Er waren zelfs kinderen als piet geschminkt.

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar

Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 november/december schooljaar 2016-2017 AGENDA 5 december de Sint op school. 13 december Teamvergadering. 21 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 12 maandag 5 december. Rapporten

Belangrijke data. Activiteiten. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 12 maandag 5 december. Rapporten Nr. 12 maandag 5 december Belangrijke data Maandag 5 december: Sint en Piet op school Dinsdag 6 december: Studiedag voor alle leerkrachten, alle kinderen vrij t/m maandag 5 december: Inschrijven voor rapportgesprekken

Nadere informatie

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen!

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen! NUMMER 6 JAARGANG 32 1 december 2017 Belangrijke data Di. 5 december 2017 Woe. 6 december 2017 Di. 12 december 2017 Di. 19 december 2017 Sinterklaasviering continurooster tot 14. 00 uur Inloop mogelijkheid

Nadere informatie

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint...

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 25 november 8 Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... Op zaterdag 16 november kwamen de Sint en zijn Pieten weer aan in ons land aan. Vanzelfsprekend werken de kinderen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

PRIKBORD 4 3 september 2014

PRIKBORD 4 3 september 2014 PRIKBORD 4 3 september 2014 24 november 2016 Schooljaar 2016-2017 AGENDA Vrijdag 25 nov. Afscheid juf Maria. Continurooster voor groep 1 t/m 8 tot 14:00 uur. Lunchpakketje meebrengen. Alle ouders en andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 9 november 2018

Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Agenda 16 november 2018 Versieren Sint Oudercafé 21 november 2018 Schoonmaakavond 23 november 2018 Nieuwsbrief 6 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

PROFICIAT!! Geachte ouders,

PROFICIAT!! Geachte ouders, Kopij voor de eerstvolgende uitgave tot uiterlijk donderdag 17 november in te dienen bij everberne@skozok.nl Het volgende praatpaaltje verschijnt op maandag 21 november 2016. 07-11 Kim Janssen (gr. 7)

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Digitale Nieuwsbrief van De Noord

Nieuwsbrief. Digitale Nieuwsbrief van De Noord Nieuwsbrief Bilderdijklaan 2 2985 XB Ridderkerk T 0180-422567 I www.obsdenoord.nl Email: directie@obsdenoord.nl Jaargang 2 nummer 11 5 december 2014 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief kunt u informatie

Nadere informatie

Dec STEIJAERTNIEUWS

Dec STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Dec. 2017 INHOUD:

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 8 december 2017 Sinterklaas Op 5 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan De Octopus. Wij weten dat Sinterklaas het altijd erg druk heeft, maar toch

Nadere informatie

Infomailtje NR

Infomailtje NR R.K. Heilig Hartschool Teamleider: Ellen Frelink Zandtangerweg 74 Directeur: Peter Muter 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2017-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m Nr. 01 07 september 2018 Inhoud ALGEMEEN... 1 Informatiemarkt... 1 21 e eeuwse vaardigheden... 1 Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE... 2 Groep 3... 2 Groep 5 t/m 8... 2 Schaaklessen St. Victor school: Schaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Anika Augustinus Wat gaan

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr.

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr. Schooljaar 2014-2015 Nr. 15 Terugblik Sinterklaasfeest Afgelopen vrijdag bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Onder grote belangstelling van ouders en grootouders konden we zien hoe parachutepiet

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Belangrijke data. Op tijd, te laat, afwezig: hoe zit het ook alweer?

Belangrijke data. Op tijd, te laat, afwezig: hoe zit het ook alweer? NUMMER 3 JAARGANG 32 12 oktober 2017 Belangrijke data do. 19 oktober Verhalenverteller voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 vrij. 20 oktober Kabouterpad Herfst Kleuters vrij. 20 oktober Afsluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Koppel kort nummer 8 15 december 2016

Koppel kort nummer 8 15 december 2016 Belangrijke data: Maandag 19 december: Schaatsen taalklas B en groep 7. Dinsdag 20 december: uitreiking diploma s taalklasleerlingen, bezoek van het WereldKidz bestuur donderdag 22 december: Leerlingen

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Achtbaanflits augustus 2018

Achtbaanflits augustus 2018 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Maandag 27 augustus Start schooljaar Donderdag 30 augustus Inloopochtend groepen 7 Vrijdag 31 augustus Inloopochtend (behalve groep 3-4, zie 12 sep. en groepen

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2016-2017, nummer 8 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO en BSO de Bukehof

Nieuwsbrief TSO en BSO de Bukehof Nieuwsbrief TSO en BSO de Bukehof Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van BSO/TSO de Bukehof. Wij wensen u veel leesplezier! Vriendjes en vriendinnetjes maand november op de BSO.

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel.

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel. Nieuwsbrief december 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Personeel. Juf Kimberly is 21 november bevallen van een gezonde zoon, Bruce. We wensen Kimberly en haar gezin een zonnige toekomst toe. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Algemene informatie. Belangrijke data: Vervanging groep 4b. Dag Sinterklaas

Nieuwsbrief 8. Algemene informatie. Belangrijke data: Vervanging groep 4b. Dag Sinterklaas Nieuwsbrief 8 06 december 2018 Belangrijke data: 07 december Rapport groepen 8 10 december Deze week adviesgesprekken groep 13 en 14 december Natuurmuseum Tilburg (groepen 5 en 6) 20 december Kerstactiviteit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI. Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF JANUARI. Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF JANUARI Beste ouders en verzorgers, De laatste weken van 2015 breken aan en 2016 staat voor de deur. Ook in 2016 willen we op de Kersenboom een omgeving nastreven om aan ieder kind een fijne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Agenda INLEIDING. 3 december nummer 8. Geachte ouder(s), Sprankelende groet, Marieke Ham

Agenda INLEIDING. 3 december nummer 8. Geachte ouder(s), Sprankelende groet, Marieke Ham 3 december 2018 - nummer 8 INLEIDING Geachte ouder(s), Nog twee nachtjes slapen en dan verwelkomen we Sinterklaas op school. De Sint werkgroep is weer heel actief geweest en heeft gezorgd voor een mooi

Nadere informatie

De schoolfotograaf komt op 15 mei 2018 op school om groeps- en individuele foto s te maken.

De schoolfotograaf komt op 15 mei 2018 op school om groeps- en individuele foto s te maken. BERENBABBELSnummer 6 schooljaar 2017-2018 AGENDA 22 dec: Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij. Start kerstvakantie 08 jan: Start Rots- en waterweek 10 jan: Luizencontrole 16 en 18 jan: adviesgesprekken

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017 NIEUWSBRIEF nr. 8 7 december 2017 In deze nieuwsbrief: - Ouders bedankt - Staking - Social schools - Kerst 2017: alle informatie in deze nieuwsbrief! - Toestemmingsverklaring gebruik foto s - Ziekmelden

Nadere informatie