Unieke Herculescode:... Titel Hercules Investeringsproject:... Promotor-coördinator: Onthaalinstelling: Hercules 1 Hercules 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unieke Herculescode:... Titel Hercules Investeringsproject:... Promotor-coördinator: Onthaalinstelling: Hercules 1 Hercules 2"

Transcriptie

1 Unieke Herculescode:... Titel Hercules Investeringsproject:... Promotor-coördinator: Onthaalinstelling: Hercules 1 Hercules Criteria vermeld in Associatie Onderzoeksreglement: 1. Het internationaal wetenschappelijke niveau van de aanvragers, aan te tonen op basis van hun wetenschappelijke output 2. De wetenschappelijke kwaliteit en relevantie van het door het middel van de onderzoeksinfrastructuur uit te voeren onderzoeksprogramma 3. De wetenschappelijke meerwaarde van de aangevraagde onderzoeksinfrastructuur 4. De inpassing van het initiatief in het strategisch onderzoeksbeleid van de AUGent 5. De betrouwbaarheid van het door de voorgenomen investering opgemaakte investeringsplan Onderbouwende parameters: Bovenstaande criteria zijn vervat in onderstaande 8 parameters; de omschrijving in de tabellen bevat de elementen uit het aanvraagformulier waarnaar kan gekeken worden voor de beoordeling van elke parameter (soms meerdere elementen per parameter). De samenvattende tabel geeft een indicatie van de globale evaluatie van elk individueel project. Dit sjabloon biedt de leden van de Hercules werkgroepen en de Hercules Expertenkamer een indicatieve leidraad voor de evaluatie en selectie van de ingediende projectvoorstellen.

2 I. WETENSCHAPPELIJKE BEOORDELING 1. Wetenschappelijk niveau van de promotor-woordvoerder en de copromotoren copromotoren getuigt van een hoog wetenschappelijk niveau en kan de vergelijking binnen de wetenschapsdiscipline doorstaan. copromotoren duidt aan dat er op een zeer hoog wetenschappelijk niveau wordt gewerkt. copromotoren getuigt niet van een hoog wetenschappelijk niveau, maar het potentieel is aanwezig om dat niveau te bereiken binnen afzienbare termijn. copromotoren getuigt niet van een hoog wetenschappelijk niveau, noch van een potentieel om een dat niveau te bereiken binnen afzienbare termijn. 2. Ervaring met het uitvoeren van onderzoek met en het beheer van zware onderzoeksinfrastructuur, eventueel in consortiumverband en/of in een internationale context De promotor-woordvoerder en/of De promotor-woordvoerder en/of de copromotoren hebben de copromotoren hebben een aantoonbare ervaring met het relatief beperkte ervaring met het gebruik en/of het beheer van gebruik en/of het beheer van onderzoeksinfrastructuur. onderzoeksinfrastructuur. De promotor-woordvoerder en/of de copromotoren hebben een ruime aantoonbare ervaring met het gebruik en/of het beheer van onderzoeksinfrastructuur, op internationaal niveau en/of in consortiumverband. Noch de promotor-woordvoerder noch de copromotoren hebben ervaring met het gebruik en/of het beheer van onderzoeksinfrastructuur.

3 3. Mate van samenwerking en/of motivatie ervan Het consortium geeft gemotiveerd Er wordt in beperkte mate weer waarom er wel/niet met samengewerkt met andere meerdere partners wordt partners en/of de motivatie geeft samengewerkt. maar in geringe mate aan waarom men wel/niet samenwerkt Er zijn aantoonbare waarborgen dat het consortium waarmee wordt samengewerkt compleet is en/of er wordt uitgebreid gemotiveerd dat een verdere samenwerking niet zinvol is. De infrastructuur zal een core facility zijn voor de wetenschapsdiscipline. Er wordt niet of nauwelijks samengewerkt met andere partners en/of er is niet of onvoldoende aangegeven waarom men niet of nauwelijks samenwerkt 4. Wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoeksprogramma, uit te voeren met de aangevraagde onderzoeksapparatuur (eens de infrastructuur operationeel en inzetbaar is) Het onderzoeksprogramma is duidelijk en de voorgestelde aanpak/inhoud is voldoende duidelijk en logisch opgezet met een correcte inzet van de middelen. Er is voldoende integratie tussen de aanvragende partners. Het onderzoeksprogramma is zeer duidelijk en de voorgestelde aanpak / inhoud is haalbaar en van een zeer hoog niveau. De middelen worden zeer adequaat en efficiënt ingezet. Er is een duidelijke overlegde strategie voor alle aanvragende partners. Het onderzoeksprogramma is duidelijk. De voorgestelde aanpak/inhoud is echter summier en weinig uitgewerkt en/of de aangevraagde middelen staan onvoldoende in verhouding met de geplande activiteiten en/of er is een onvoldoende geïntegreerde aanpak tussen de aanvragende partners, wat een negatieve impact op de haalbaarheid van het onderzoeksprogramma heeft. Het onderzoeksprogramma is te vaag en onvoldoende uitgewerkt en/of bevat geen/onvoldoende perspectieven en/of de aangevraagde middelen staan duidelijk niet in verhouding tot de geplande activiteiten en/of er is geen geïntegreerde aanpak tussen de aanvragende partners.

4 5. Meerwaarde van de aangevraagde onderzoeksinfrastrcutuur Duidelijk en relevante impact van Minimale of zeer beperkte impact de investering voor de van de investering voor de wetenschapsdiscipline en/of voor wetenschapsdiscipline en/of voor de (inter)nationale positie van de de (inter)nationale positie van de wetenschapsdiscipline voor de wetenschapsdiscipline binnen de AUGent. De investering biedt een AUGent. De aankoop / constructie beperkt maar aantoonbaar van de apparatuur biedt maar in vervolgfinanciering potentieel voor een groeipad dat geringe mate uitzicht op een kan leiden tot haalbare vervolgfinanciering (projecten, Duidelijke en substantiële impact van de investering voor de wetenschapsdiscipline en/of voor de internationale positie van de wetenschapsdiscipline voor de AUGent. De investering is de aanzet tot een significant groeipad, dat de uitbouw van een speerpunt in zich heeft. vervolgfinanciering mandaten,...). (projecten, mandaten,...). Geen impact van de investering voor de wetenschapsdiscipline en/of voor de (inter)nationale positie van de wetenschapsdiscipline binnen de AUGent. Er is geen uitzicht op (projecten, mandaten,...) als gevolg van de aankoop / constructie van de apparatuur.

5 II. BEOORDELING VAN HET INVESTERINGSPLAN 6. Beschrijving van de voorgenomen investering en de huisvesting ervan De beschrijving van de investering De beschrijving van de investering is voldoende duidelijk zodat het is summier en weinig uitgewerkt een correct beeld geeft van de zodat het maar een beperkt beeld grondige kennis bij de promotoren geeft van de grondige kennis bij over de technische modaliteiten de promotoren over de technische van de onderzoeksinfrastructuur modaliteiten van de en/of de compatibiliteit met onderzoeksinfrastructuur en/of de andere infrastructuur, de compatibiliteit met andere toepassingen, mogelijke upgrades infrastructuur, de toepassingen, of uitbreidingen en/of de mogelijke upgrades of beschrijving geeft voldoende aan uitbreidingen en/of er is maar een dat de infrastructuur kwaliteitsvol beperkt zicht op de huisvesting zal worden gehuisvest (en (en eventuele constructie van de eventueel opgebouwd zal infrastructuur). worden). De beschrijving van de investering is zeer duidelijk waaruit blijkt dat de promotoren over een grondige kennis beschikken over de technische modaliteiten van de onderzoeksinfrastructuur en/of de compatibiliteit met andere infrastructuur, de toepassingen, mogelijke upgrades of uitbreidingen en/of de beschrijving geeft correct weer dat de infrastructuur kwaliteitsvol zal worden gehuisvest (en eventueel opgebouwd zal worden). De beschrijving van de investering geeft onvoldoende aan dat de promotoren een grondige kennis hebben over de technische modaliteiten van de onderzoeksinfrastructuur en/of de compatibiliteit met andere infrastructuur, de toepassingen, mogelijke upgrades of uitbreidingen en/of er is onvoldoende zicht op de huisvesting (en eventuele constructie van de infrastructuur). 7. Beschrijving van de kostenstructuur De schatting van de financiële, De schatting van de financiële, personele en materiële kosten personele en materiële kosten geven een betrouwbaar beeld van geven maar een beperkt de investering en/of zijn betrouwbaar beeld en/of zijn voldoende gewaarborgd door maar gedeeltelijk gewaarborgd offertes, ramingen van door offertes, ramingen van personeelskosten, en of (voor personeelskosten, en of (voor Hercules 2) de kostenstructuur is Hercules 2) de kostenstructuur is Het investeringsplan met een correcte inschatting van de financiële, personele en materiële kosten is in detail uitgewerkt en/of is in zijn totaliteit gewaarborgd door offertes, ramingen van personeelskosten, en of (voor Hercules 2) de De schatting van de financiële, personele en materiële kosten geven een onvoldoende betrouwbaar beeld en/of zijn niet gewaarborgd door offertes, ramingen van personeelskosten, en of (voor Hercules 2) de kostenstructuur is onvoldoende

6 kostenstructuur is cijfermatig gebaseerd op de inbreng en het gebruik van de diverse promotoren en derden en /of (voor Hercules 2) de cofinanciering is in zijn totaliteit gedekt door aantoonbare waarborgen. voldoende gebaseerd op de inbreng en het gebruik van de diverse promotoren en derden en /of (voor Hercules 2) er zijn voldoende waarborgen voor het gedeelte dat moet worden gecofinancierd maar in geringe mate gebaseerd op de inbreng en het gebruik van de diverse promotoren en derden en /of (voor Hercules 2) er zijn onvoldoende waarborgen voor het gedeelte dat moet worden gecofinancierd gebaseerd op de inbreng en het gebruik van de diverse promotoren en derden en /of (voor Hercules 2) er zijn geen of onvoldoende waarborgen voor het gedeelte dat moet worden gecofinancierd 8. Gebruiksplan Het gebruiksplan biedt een Het gebruiksplan geeft maar in duidelijk inzicht over de verdeling beperkte mate weer hoe de van de gebruikstijd over de gebruikstijd zal verdeeld worden diverse gebruikers en/of het over de diverse gebruikers en/of beheer van de infrastructuur is hoe het beheer van de duidelijk georganiseerd en/of er is infrastructuur georganiseerd is een overlegd plan over hoe een en/of hoe een eventuele surplus eventuele surplus aan gebruikstijd aan gebruikstijd beschikbaar zal zal worden beschikbaar gesteld. worden gesteld. Het gebruiksplan is in detail en overzichtelijk uitgewerkt zodat elke partner over een voldoende gebruikstijd beschikt om zijn onderzoeksprogramma uit te voeren en/of het beheer van de infrastructuur is in duidelijke lijnen afgesproken en/of er is reeds een gedetailleerd plan over hoe een eventuele surplus aan gebruikstijd zal worden beschikbaar gesteld. Het gebruiksplan geeft onvoldoende weer hoe de gebruikstijd zal verdeeld worden over de diverse gebruikers en/of hoe het beheer van de infrastructuur georganiseerd is en/of hoe een eventuele surplus aan gebruikstijd beschikbaar zal worden gesteld.

7 SAMENVATTING Samenvatting Onderbouwende parameters Pluspunten Goede punten (verwacht niveau) Minpunten Kritische punten WETENSCHAPPPELIJKE BEOORDELING 1. Wetenschappelijk niveau van de promotor-woordvoerder en de copromotoren 2. Ervaring met het uitvoeren van onderzoek met en het beheren van zware onderzoeksinfrastructuur, eventueel in consortiumverband of een internationale context 3. Mate van samenwerking en motivatie ervan 4. Wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoeksprogramma, uit te voeren met de aangevraagde onderzoeksapparatuur (eens de infrastructuur operationeel en inzetbaar is) 5. Meerwaarde van de aangevraagde onderzoeksinfrastrcutuur BEOORDELING VAN HET INVESTERINGSPLAN 6. Beschrijving van de voorgenomen investering en de huisvesting ervan 7. Beschrijving van de kostenstructuur 8. Gebruiksplan Globale appreciatie Toelichting en motivering:

Oproepen middelzware apparatuur

Oproepen middelzware apparatuur Oproepen middelzware apparatuur Op deze pagina vindt u de lopende oproep. De goedgekeurde aanvragen naar aanleiding van de tweede oproep middelzware apparatuur 2009 en toenmalige antwoorden op vragen kunnen

Nadere informatie

Toelichtingsdocument : Evaluatiecriteria kmo-programma

Toelichtingsdocument : Evaluatiecriteria kmo-programma Toelichtingsdocument : Evaluatiecriteria kmo-programma Onderstaande criteria worden gebruikt bij de evaluatie van kmo-haalbaarheidsstudie en kmo-innovatieprojecten. Waar nodig is expliciet aangegeven wanneer

Nadere informatie

Toelichtingsdocument bij handleiding Baekeland programma. Selectiecriteria. Versie April 2016

Toelichtingsdocument bij handleiding Baekeland programma. Selectiecriteria. Versie April 2016 Optredend voor het Hermesfonds Toelichtingsdocument bij handleiding Baekeland programma Selectiecriteria Versie April 2016 Inleiding De selectiecriteria zijn georganiseerd in twee dimensies: wetenschappelijke

Nadere informatie

Hieronder vindt u de lijst met evaluatiecriteria voor de kandidaatsdossier voor de projecten geïntegreerde zorg

Hieronder vindt u de lijst met evaluatiecriteria voor de kandidaatsdossier voor de projecten geïntegreerde zorg Hieronder vindt u de lijst met evaluatiecriteria voor de kandidaatsdossier voor de projecten geïntegreerde zorg FORMELE EVALUATIECRITERIA 1 Het kandidaatsdossier werd ingediend binnen de 30 dagen na de

Nadere informatie

Bijlage. Beoordelingskader voor de transformatietoets van het ingediende transformatieplan als vermeld in artikel 5

Bijlage. Beoordelingskader voor de transformatietoets van het ingediende transformatieplan als vermeld in artikel 5 Bijlage. Beoordelingskader voor de transformatietoets van het ingediende transformatieplan als vermeld in artikel 5 Bij de beoordeling van de dossiers wordt rekening gehouden met de omvang en het type

Nadere informatie

Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC

Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC Werkplan 2009 Deelnemende landen Projectleiders en partners uit: 27 EU-lidstaten Kroatië

Nadere informatie

Opleiding Master in de Fysica en Sterrenkunde. Procedure voor de evaluatie van de masterproef

Opleiding Master in de Fysica en Sterrenkunde. Procedure voor de evaluatie van de masterproef Opleidingsraad van 5/3/2013. Opleiding Master in de Fysica en Sterrenkunde Procedure voor de evaluatie van de masterproef De evaluatieprocedure is in voege vanaf academiejaar 2013-14. Voor het academiejaar

Nadere informatie

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria

Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ. Selectiecriteria Barones Monique van Oldeneel tot Oldenzeel - Venture Philantropy FAQ 1. Kandidaten Kan een feitelijke vereniging zich kandidaat stellen? Kan een coöperatieve die werkt met de waarden van de sociale economie

Nadere informatie

Call for proposals. NRO Kennisbenutting Plus. Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek

Call for proposals. NRO Kennisbenutting Plus. Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek Call for proposals NRO Kennisbenutting Plus Den Haag, mei 2016 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 1.1 Achtergrond 1.2 Beschikbaar

Nadere informatie

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer

Projectindiening. demonstratie- en disseminatieproject. duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4. Concepten voor efficiënt waterbeheer Projectindiening demonstratie- en disseminatieproject duurzame technologieën op vlak van WATER OPROEP 4 Concepten voor efficiënt waterbeheer Bij het invullen van de aanvraag gelden de volgende principes:

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

Projectplan Openstelling Samenwerking voor innovatie Zeeland 2019 (6 mei t/m 2 september 2019) POP3

Projectplan Openstelling Samenwerking voor innovatie Zeeland 2019 (6 mei t/m 2 september 2019) POP3 Projectplan Openstelling Samenwerking voor innovatie Zeeland 2019 (6 mei t/m 2 september 2019) POP3 Projecttitel: 1. Aanvrager Wie vraagt subsidie aan? Als u aanvraagt namens een samenwerkingsverband,

Nadere informatie

Projectaanvraag implementatieproject

Projectaanvraag implementatieproject Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Projectaanvraag implementatieproject 1. Titel project. Projectvoorstel (in totaal niet meer dan 5 blz) a. Opzet Omschrijf het projectresultaat, het product,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Wetenschappelijk Fonds NVFB

Aanvraagformulier Subsidie Wetenschappelijk Fonds NVFB Aanvraagformulier Subsidie Het volledig ingevulde formulier dient uiterlijk 1 oktober 2018 per e-mail als PDF-bestand door het secretariaat van de NVFB (NVFB@kngf.nl) ontvangen te zijn. Aanvragen die te

Nadere informatie

MIDDELZWARE ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

MIDDELZWARE ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR HERCULES OPROEP 2015 MIDDELZWARE ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR OPROEP en SELECTIEPROCEDURE Uiterste datum inlevering Openstelling oproep: 2 maart 2015 Indiening intentieverklaringen: 20 april 2015 Inleveren

Nadere informatie

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Reglement Oproep van mei 2013 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing

Nadere informatie

Leidraad projectomschrijving behorend bij het aanvraagformulier

Leidraad projectomschrijving behorend bij het aanvraagformulier Leidraad projectomschrijving behorend bij het aanvraagformulier Doel projectomschrijving De projectomschrijving heeft tot doel om het project kort en duidelijk neer te zetten. Het kan hierbij gaan om een

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

Aanvragers en algemene bepalingen

Aanvragers en algemene bepalingen Projectfinanciering Programma: Civic PhDs a) Definitie Het BOF-programma Civic PhDs behelst de financiering van projecten met een doctoraatsfinaliteit. Binnen het programma Civic PhDs zal het mogelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor promotoren van LSM-projecten

Aanvraagformulier voor promotoren van LSM-projecten Aanvraagformulier voor promotoren van LSM-projecten (Vermeld hier de projecttitel) 1 Promotor: (naam en adres) 1.1 Bent u als promotor btw-plichtig? Keuzelijst: ja/nee/gedeeltelijk 1.2 Bent u onderworpen

Nadere informatie

Oproep Steunpunt Toetsontwikkeling en Peilingen Informatiesessie 19 juni 2017

Oproep Steunpunt Toetsontwikkeling en Peilingen Informatiesessie 19 juni 2017 Oproep Steunpunt Toetsontwikkeling en Peilingen 2018 2022 Informatiesessie 19 juni 2017 Opbouw 1. Beleidsdoelstellingen en gunningsprocedure 2. Onderzoeksvragen, opdrachten en peilingenkalender 3. Vragen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR DOOR DE EU GECOFINANCIERDE AFZETBEVORDERINGSPROGRAMMA'S 1 2

AANVRAAGFORMULIER VOOR DOOR DE EU GECOFINANCIERDE AFZETBEVORDERINGSPROGRAMMA'S 1 2 AANVRAAGFORMULIER VOOR DOOR DE EU GECOFINANCIERDE AFZETBEVORDERINGSPROGRAMMA'S 1 2 1 TITEL VAN HET PROGRAMMA 2 INDIENENDE ORGANISATIE(S) 2.1 Presentatie Naam, adres, e-mail, telefoon, fax, contactpersoon

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Paper beschrijft het probleem (de wens) en motiveert de keuze hiervoor, zij het enigszins schetsmatig.

Paper beschrijft het probleem (de wens) en motiveert de keuze hiervoor, zij het enigszins schetsmatig. Paper 1 Ontwerpplan Criterium Onvoldoende Voldoende Ruim voldoende Excellent Probleembeschrijving Paper maakt niet duidelijk welk probleem (welke wens) centraal staat en om welke reden. Paper beschrijft

Nadere informatie

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker ONDERZOEKSPROJECT ZONDER DOCTORAATSFINALITEIT. Titel project. Projectvoorstel (max. 4000 woorden, excl. tabel ) a. State-of-the art en probleemstelling Omschrijf

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

Beoordelings- en selectiecriteria. Flanders FOOD projecten Oproep Met de steun van de Vlaamse Regering

Beoordelings- en selectiecriteria. Flanders FOOD projecten Oproep Met de steun van de Vlaamse Regering Beoordelings- en selectiecriteria Flanders FOOD projecten Oproep 2009 Met de steun van de Vlaamse Regering 1. INLEIDING Het Flanders FOOD collectief, sectorspecifiek/-overschrijdend en vraaggedreven onderzoek

Nadere informatie

Plan van aanpak overweg(en)naam i.h.k.v. het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen

Plan van aanpak overweg(en)naam i.h.k.v. het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen Plan van aanpak overweg(en)naam i.h.k.v. het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen Datum 13 mei 2015 Status Definitief Handreiking opbouw voor een door een wegbeheerder in te dienen initieel Plan van Aanpak;

Nadere informatie

Infoshop Het schrijven van een subsidieaanvraag ISF

Infoshop Het schrijven van een subsidieaanvraag ISF Infoshop Het schrijven van een subsidieaanvraag ISF Donderdag 2 april 2015 ISF Internal Security Fund Fonds voor interne veiligheid balancing Security and Mobility EUROPESE UNIE het Fonds voor interne

Nadere informatie

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker OPSCHALINGSPROJECT 1. Titel project. Projectvoorstel (max 4000 woorden, excl. tabel) a. Achtergrond - Omschrijf het projectresultaat/product/kennis/kunde die

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

Toetsing Let op! Belangrijke data:

Toetsing Let op! Belangrijke data: Toetsing De toetsing voor dit leerarrangement Praktijkgericht Onderzoek LA5-jaar 1, bestaat uit twee onderdelen: 1. Een (schriftelijke) onderzoeksopzet; 2. Een (mondelinge) presentatie van (de kern van)

Nadere informatie

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker IMPLEMENTATIEPROJECT. Titel project. Projectvoorstel (max. 4000 woorden, excl. tabel ) a. Achtergrond en probleemstelling Omschrijf de huidige stand van zaken

Nadere informatie

Projectaanvraag Titel

Projectaanvraag Titel Projectaanvraag Titel De projectaanvraag wordt geëvalueerd op basis van dit document. Gelieve alle gevraagde informatie te verstrekken en zo volledig mogelijk te zijn. Alleen volledig ingevulde en goed

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Studie Onthaalcapaciteit decentrale productie in Vlaanderen september 2012

Studie Onthaalcapaciteit decentrale productie in Vlaanderen september 2012 Studie Onthaalcapaciteit decentrale productie in Vlaanderen 2011-2020 10 september 2012 Agenda Doelstelling en algemene context Methodologie PV WKK Wind Resultaten Aansluiting Transformatiecapaciteit Capaciteit

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

Instumenten voor procesevaluatie in geïntegreerd STEMonderwijs. 8 februari 2017 Leen Goovaerts, Mieke De Cock, Wim Dehaene

Instumenten voor procesevaluatie in geïntegreerd STEMonderwijs. 8 februari 2017 Leen Goovaerts, Mieke De Cock, Wim Dehaene Instumenten voor procesevaluatie in geïntegreerd STEMonderwijs 8 februari 2017 Leen Goovaerts, Mieke De Cock, Wim Dehaene Het project STEM@school STEM@school Professional Learning Communities Kenmerken

Nadere informatie

ERKENNING NIEUWE OPLEIDING VLAANDEREN SJABLOON AANVRAAGDOSSIER AMBTSHALVE GEREGISTREERDE INSTELLINGEN MACRODOELMATIGHEIDSTOETS TOETS NIEUWE OPLEIDING

ERKENNING NIEUWE OPLEIDING VLAANDEREN SJABLOON AANVRAAGDOSSIER AMBTSHALVE GEREGISTREERDE INSTELLINGEN MACRODOELMATIGHEIDSTOETS TOETS NIEUWE OPLEIDING ERKENNING NIEUWE OPLEIDING VLAANDEREN SJABLOON AANVRAAGDOSSIER AMBTSHALVE GEREGISTREERDE INSTELLINGEN MACRODOELMATIGHEIDSTOETS TOETS NIEUWE OPLEIDING Opzet en structuur De sjabloon van het aanvraagdossier

Nadere informatie

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap AANVRAAGSCHEMA VOOR HET VERKRIJGEN VAN STEUN BIJ

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap AANVRAAGSCHEMA VOOR HET VERKRIJGEN VAN STEUN BIJ Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Land- en Tuinbouw Afdeling Duurzame Landbouw Aanvraagformulier AANVRAAGSCHEMA VOOR HET VERKRIJGEN VAN STEUN BIJ PROJECTEN M.B.T. ONDERZOEK NAAR OPLOSSINGEN

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven Doel van de functiefamilie Aansturen van medewerkers en organiseren en superviseren van hun dagelijkse werkzaamheden teneinde een efficiënte en continue werking van het eigen team te garanderen en zodoende

Nadere informatie

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol. Datum: dd-mm-jj

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol. Datum: dd-mm-jj BUSINESS CASE: Versie Naam opdrachtgever Naam opsteller Datum: dd-mm-jj Voor akkoord: Datum: LET OP: De bedragen in deze business case zijn schattingen op grond van de nu beschikbare kennis en feiten.

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

AP- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Onderzoeksproject

AP- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Onderzoeksproject AP- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Onderzoeksproject 2014-2015 2 Inleiding Dit boekje is een handleiding voor het opleidingsonderdeel Onderzoeksproject Muziek. Het Onderzoeksproject Muziek

Nadere informatie

Advies. Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen. Brussel, 29 januari 2018

Advies. Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen. Brussel, 29 januari 2018 Advies Wijzigingsbesluit strategisch basisonderzoek en FWO-Vlaanderen Brussel, 29 januari 2018 SERV_20180129_wijzigingsbesluit_SBO_FWO_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36,

Nadere informatie

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Uitleg Stappenplan In de wijk Randenbroek/Schuilenburg kan de aanvrager de volgende informatie bij de werkgroep Buurtbudget vinden en ontvangen. Hierna te noemen

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

BIJLAGE 1 LEIDRAAD AANVRAAG EXTRA STEUN VOOR BEDRIJFSPROJECTEN GERICHT OP DTO

BIJLAGE 1 LEIDRAAD AANVRAAG EXTRA STEUN VOOR BEDRIJFSPROJECTEN GERICHT OP DTO VERSIE 3.0 _ APRIL 2009 BIJLAGE 1 LEIDRAAD AANVRAAG EXTRA STEUN VOOR BEDRIJFSPROJECTEN GERICHT OP DTO Bischoffsheimlaan 25 B - 1000 Brussel Tel : +32 02 209 09 00 Fax : +32 02 223 11 81 e-mail : info@iwt.be

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Kader voor de transformatietoets van het ingediende transformatieplan, zoals vermeld in artikel 4, 1, van het besluit

BIJLAGE 1: Kader voor de transformatietoets van het ingediende transformatieplan, zoals vermeld in artikel 4, 1, van het besluit Bijlage bij het ministerieel besluit van 1 oktober 2013 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2013 tot toekenning van strategische transformatiesteun aan ondernemingen in het

Nadere informatie

KUNSTENPLAN RICHTLIJNEN ONDERNEMINGSPLAN TWEEJARIGE SUBSIDIES

KUNSTENPLAN RICHTLIJNEN ONDERNEMINGSPLAN TWEEJARIGE SUBSIDIES KUNSTENPLAN 2017-2020 RICHTLIJNEN ONDERNEMINGSPLAN TWEEJARIGE SUBSIDIES 2019-2020 RICHTLIJNEN ONDERNEMINGSPLAN TWEEJARIGE SUBSIDIES 2019-2020 KUNSTENPLAN 2017-2020 Inleiding Deze richtlijnen voor het ondernemingsplan

Nadere informatie

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor onderzoeksopdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Artikel 1 Dit reglement is enkel van toepassing op aanvragen voor het verkrijgen van een projectsubsidie uitgaande van verenigingen

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DUALE TRAJECTEN 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen,

Nadere informatie

Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs

Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2011-2012 In 2012 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid voor het eerst de VNJ Onderzoeksbeurs(zen) toe aan Nederlandse en

Nadere informatie

Aanvraag tot aanpassing van de lijst. Koen De Smet, Eva D Haese, Frédéric Lecomte, Sigrid Mulier, Valérie Noblesse

Aanvraag tot aanpassing van de lijst. Koen De Smet, Eva D Haese, Frédéric Lecomte, Sigrid Mulier, Valérie Noblesse Aanvraag tot aanpassing van de lijst Koen De Smet, Eva D Haese, Frédéric Lecomte, Sigrid Mulier, Valérie Noblesse 1 Procedure tot aanpassing van lijst Procedure tot aanpassing van de lijst: Implantaten

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering.

Nadere informatie

Onderzoeksbeurs & Uitwisseling. In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse

Onderzoeksbeurs & Uitwisseling. In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2015 In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeur(zen) (VNJB) toe aan Nederlandse

Nadere informatie

Notitie toetsingsprocedure Initiële aanvraag EQUAL

Notitie toetsingsprocedure Initiële aanvraag EQUAL Notitie toetsingsprocedure Initiële aanvraag EQUAL Het totale proces: algemeen Bij de beoordeling van de aanvraag door het Agentschap SZW worden twee toetsingsmomenten onderscheiden. initiële aanvraag

Nadere informatie

Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016

Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016 Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016 Brzo 2015, Artikel 10 1. De exploitant van een hogedrempelinrichting stelt een veiligheidsrapport op en

Nadere informatie

Presentatie projectvoorstel- Brussel

Presentatie projectvoorstel- Brussel Presentatie projectvoorstel- Brussel- 14.11.2010. Welke belastinginstrumenten kunnen de fiscale capaciteit van steden gunstig beïnvloeden via het behoud en/of het aantrekken van inkomensverwervende gezinnen?

Nadere informatie

KNOWVU: EEN DOORGAANDE LIJN VAN PEER REVIEW JUNIORDOCENTEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

KNOWVU: EEN DOORGAANDE LIJN VAN PEER REVIEW JUNIORDOCENTEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN KNOWVU: EEN DOORGAANDE LIJN VAN PEER REVIEW JUNIORDOCENTEN BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN INHOUD Doel en vraag Gebruik van peer review Kwaliteit: 2 pogingen Motivatie: 2 pogingen Structuur: 3 pogingen Aanbevelingen

Nadere informatie

Openbare Masterproefverdediging

Openbare Masterproefverdediging FACULTEIT GENEESKUNDE LOGOPEDISCHE EN AUDIOLOGISCHE WETENSCHAPPEN HERESTRAAT 49 / 721 BE-3000 LEUVEN Openbare Masterproefverdediging Logopedische en Audiologische Wetenschappen - juni 2013 - INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beoordelingsformulier projectvoorstellen KFZ

Beoordelingsformulier projectvoorstellen KFZ sformulier voor de projectvoorstellen. sformulier projectvoorstellen KFZ Callronde: Versie 14-02-13 Instelling: Naam project: 1) Algemeen Het beoordelingsformulier wordt gebruikt om de projectvoorstellen

Nadere informatie

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker ONDERZOEKSPROJECT als voortraject voor implementatie 1. Titel project. Projectvoorstel (in totaal niet meer dan 10 blz) a. Opzet en doelstellingen - Omschrijf

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de Vlaamse deelname aan en/of subsidiëring van internationale onderzoeksinfrastructuren

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de Vlaamse deelname aan en/of subsidiëring van internationale onderzoeksinfrastructuren Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de Vlaamse deelname aan en/of subsidiëring van internationale onderzoeksinfrastructuren DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2009 betreffende

Nadere informatie

Selectiecriteria, weging en selectie LEADER Zuidoost-Drenthe

Selectiecriteria, weging en selectie LEADER Zuidoost-Drenthe Selectiecriteria, weging en selectie LEADER Zuidoost-Drenthe De LAG beoordeelt projecten aan de hand van vastgestelde criteria. In paragraaf 2.2.1 van de LOS zijn deze criteria opgenomen. Ook moeten de

Nadere informatie

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Koolmijnlaan 31/3-4, 3580 BERINGEN tel: 011 45 66 15 fax: 011 43 22 72 E-mail: info@pwaberingen.be website: www.pwaberingen.be Laatste versie:

Nadere informatie

Programma van eisen 4seizoenenonderhoud

Programma van eisen 4seizoenenonderhoud Programma van eisen 4seizoenenonderhoud Checklist voor te maken afspraken met de opdrachtnemer Versie 7 juli 2005 Van aandachtspunten naar eisen In de bijeenkomsten van de regionale werkgroepen is geconstateerd

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 maart 2009 houdende diverse bepalingen betreffende het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Projectoproep Inclusie Invest (Versie 2.2)

Projectoproep Inclusie Invest (Versie 2.2) Projectoproep Inclusie Invest (Versie 2.2) Samen de kansen vergroten om inclusief en betaalbaar te kunnen wonen waar ondersteuning kan geboden worden! Veilig investeren met respect! www.inclusieinvest.be

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur

Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie. Hendrik Consciencegebouw 13 september om uur Infosessie Capaciteitsopbouw van docenten hoger onderwijs over klimaateducatie Hendrik Consciencegebouw 13 september om 13.30 uur Overzicht Wie is wie? Ecocampus & departement Onderwijs en Vorming Situering

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Adviescomité SEA. Brussel, 11 april 2008

Adviescomité SEA. Brussel, 11 april 2008 Directoraat-generaal: Leefmilieu EUROSTATION Blok II 2 de verdieping Victor Hortaplein, 40 bus 10 B 1060 BRUSSEL www.environment.fgov.be Secretariaat van het SEA Adviescomité : Sabine WALLENS t : + 32

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun C Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 21/22 van het Kankerplan: Psychosociale

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland

Aanvraagformulier voor projecten in Nederland CORDAID SERVICE FONDS Aanvraagformulier voor projecten in Nederland Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor

Nadere informatie

CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID. Verantwoord vertrouwen

CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID. Verantwoord vertrouwen CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID Verantwoord vertrouwen 20160210 Secretariaat Rekenkamercommissie BBLM p/a gemeente Bronckhorst Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo tel. 0575-750 545 mail: j.schreur@bronckhorst.nl

Nadere informatie

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 01 JANUARI 2006 TOT 31 OKTOBER 2006 - COORDINATEN VAN DE GDT : GDT van

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS VERSIE PROEFDOORLICHTING Deze instrumentenbundel omvat de ontwikkelingsschalen om het nastreven en bereiken van de onderwijsdoelen te onderzoeken

Nadere informatie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Deel I Subsidies 1. Een subsidie verkrijgen De subsidies worden toegekend binnen de grenzen

Nadere informatie

Criteria selectie educatiemateriaal (zwerf)afval

Criteria selectie educatiemateriaal (zwerf)afval Criteria selectie educatiemateriaal (zwerf)afval Standaard Quickscan (versie november 2018) Inleiding Voor het project Afval op School heeft SME een lijst met Topproducten van educatieve materialen samengesteld

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking Turnhout, de././.. Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking De aanvrager verklaart dat: - de vereniging,

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS: DOORLICHTINGSEENHEDEN DIE BESTAAN UIT EEN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS DUAAL TRAJECT Deze bundel is van toepassing op

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST ADVIES (BRUGEL-ADVIES-201801205-275) Betreffende het Federaal ontwikkelingsplan van Elia voor de periode 2020-2030 en het bijbehorende

Nadere informatie

Onderhoudskosten; Bezoekersaantallen en opbrengsten; Substantiële bijdrage / subsidie van de gemeente(n); Personeelskosten.

Onderhoudskosten; Bezoekersaantallen en opbrengsten; Substantiële bijdrage / subsidie van de gemeente(n); Personeelskosten. Bijlage 2 Investeringsprotocol leningen vastgoed Van Gogh Brabant Businesscase 1. Het nieuw te financieren object dient deel uit te maken van een op te stellen haalbare businesscase van het betreffende

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Situering en aanleiding (1)

Situering en aanleiding (1) Evaluatie decreet grond- en pandenbeleid van 27 maart 2009 Kennisdeling regelgeving en beleidsevaluatie 25 januari 2016 Situering en aanleiding (1) Structuur decreet grond rond- en pandenbeleid - Boek

Nadere informatie

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Technieker licht & geluid 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Technieker licht & geluid 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL Technieker licht & geluid 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE Organisatie en uitvoering van theater- en filmtechniek van het gemeenschapscentrum en de fuifzaal. 3. PLAATS

Nadere informatie

Pilootproject verhoorcoaches

Pilootproject verhoorcoaches Is er een verhoorcoach aan boord? Over de vlag en de lading Pilootproject verhoorcoaches Context Doelstelling Concreet : netwerk van de coaches in arro Gent Hebt u al een verhoorcoach aan boord? euh? Pilootproject

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument Vlaamse overheid

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E EN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS Deze ontwikkelingsschalen zijn

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

Projectmatig werken. De scope van de GIP

Projectmatig werken. De scope van de GIP Projectmatig werken De scope van de GIP Inhoud SCOPE van het project... 3 SCOPE van een GIP... 5 Uitgewerkt voorbeeld... 6 2 SCOPE van het project (voorbeeld uit het bedrijfsleven) Opdracht en definitie

Nadere informatie