Omgevingszaken E. Brouwer / (058) of

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omgevingszaken E. Brouwer / (058) of"

Transcriptie

1 provinsje fryslän provincie fryslän ^ ö <rö postbus ZO no 89 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (58) telefax: (58) ch De heer J.H.K. Wiersema Zwarteweg XS EASTERMAR fryslän. frl Ö I HMHüi ;> Leeuwarden, 12 mei 217 Verzonden,, 2 M 21/ Ons kenmerk Afd./Opgave Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) Omgevingszaken E. Brouwer / (58) of edwin.brouwer@fryslan.frl ou a Onderwerp Besluit vergunning Wet natuurbescherming in samenhang met artikel 2.7, eerste lid, aanhef en onder b. Besluit natuurbescherming, de heer J.H.K. Wiersema, Zwarteweg 6, 9261 XS te Eastermar Geachte heer Wiersema, Overeenkomstig uw aanvraag en de daarbij behorende stukken heb ik besloten de gevraagde vergunning voor onbepaalde tijd te verlenen onder de navolgende voorschriften. Voorschriften 1. De vergunning geldt voor de maximale aantallen dieren in de voorgeschreven stalsystemen, zoals weergegeven in de tabel Gewenste situatie in overweging A4. 2. Op de bedrijfslocatie aan de Zwarteweg 6, 9261 XS te Eastermar dient het voornemen te worden uitgevoerd zoals in deze beschikking en de bijbehorende stukken staat aangegeven. 3. Op de bedrijfslocatie dient door de houder van deze vergunning door middel van een registratie op ieder moment te kunnen worden aangetoond dat de in het voorschrift 1 genoemde dieraantallen niet worden overschreden. 4. De houder van deze beschikking dient binnen twee jaar na het onherroepelijk worden van dit toestemmingsbesluit waarbij ontwikkelingsruimte wordt toegedeeld aan het project of de andere handeling, het project of de handeling te hebben gerealiseerd onderscheidenlijk te hebben verricht. 5. Indien het project of de andere handeling niet binnen de in het vorige voorschrift genoemde termijn is gerealiseerd of verricht kunnen Gedeputeerde Staten het hierbij vastgestelde toestemmingsbesluit (al dan niet gedeeltelijk) intrekken, of wijzigen. -1/7- Ons kenmerk:

2 provinsje fryslän provincie fryslän ^ ö <rö De vergunning staat op naam van de heer J.H.K. Wiersema en geldt voor de locatie Zwarteweg 6, 9261 XS te Eastermar. Voor de motivering van mijn besluit verwijs ik u naar bijlage 1. M-H Namens het college van Gedeputeerde Staten, mevr. ing. A.J. Tack teamleider Groene Regelgeving Bezwaar Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan tegen dit besluit binnen zes (6) weken na de verzending daarvan een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten, Postbus 212, 89 HM Leeuwarden. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Ö rh i> O p. Meer informatie over de bezwaarschriftenprocedure vindt u op wvwv.frvslan.frl onder contact, of u kunt bellen met het secretariaat van de bezwaarschriftencommissie; tel. (58) Kennisgeving Van dit besluit zal, conform artikel 3.42, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht door mij kennis worden gegeven door publicatie in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad en op Bijlagen Bijlage 1: Motivering van het besluit Bijlage 2; Uitdraai AERIUS voor ontwikkelingsruimte (kenmerk: RagdjuNHLTbr) Afschriften Accon AVM Gemeente Tytsjerksteradiel Provincie Noord-Holland Provincie Groningen Provincie Drenthe -2/7- Ons kenmerk:

3 provinsje fryslän provincie fryslän ^ Ö A. Weergave van de feiten Bijlage 1: Motivering van het besluit A1 Beschrijving van het aanqevraaqde project of andere handeling Het project of de andere handeling waarvoor vergunning wordt aangevraagd is de volgende: Uitbreiding melkveehouderij de heer J.H.K. Wiersema, Zwarteweg 6, 9261 XS te Eastermar. A2. De vergunningaanvraag U heeft het College van Gedeputeerde Staten van Fryslän (verder: GS) bij brief van 1 december 216 om een vergunning verzocht op grond van artikel 2.7, tweede lid, Wet natuurbescherming (hierna: Wnb) in samenhang met artikel 2,7, eerste lid, aanhef en onder b., Besluit natuurbescherming (hierna: Bnb) Uw aanvraag is op 2 december 216 door mij ontvangen en ingeboekt onder nummer Voor het aangevraagde project of andere handeling is niet eerder vergunning verleend op grond van de Wnb. I ö O u a De volgende documenten worden geacht onlosmakelijk met uw aanvraag te zijn verbonden en maken onverkort deel uit van deze beschikking: AERIUS berekening van de beoogde situatie van het voornemen; AERIUS berekening van het verschil tussen de feitelijke situatie en de beoogde situatie; Vigerende melding op 1 januari 215; Onderbouwing van het feitelijk gebruik met behulp van gecombineerde opgave 214; Tekening van de gewenste situatie; Tekening van de referentiesituatie; Beweidingsgegevens; Gedateerde en ondertekende machtiging. Op basis van de hiervoor aangehaalde documenten is genoegzaam aangetoond dat de gehouden dieraantallen, die in de periode van 1 januari 212 tot en met 31 december 214 ten hoogste werden gehouden, gedeeltelijk passen binnen de kaders van de op 1 januari 215 geldende melding. -3/7- Ons kenmerk:

4 provinsje fryslän provincie fryslän ^ Ö <rd Ten opzichte van de bijgevolg deels feitelijk veroorzaakte, deels vergunde stikstofdepositie binnen de daarvoor geldende kaders vóór 1 januari 215, voorziet de aanvraag in een toename van de stikstofdepositie. Mede gezien het bepaalde in artikel 2.4 van de Regeling natuurbescherming, alsmede in aanmerking genomen dat met de feitelijk veroorzaakte stikstofdepositie vóór 1 januari 215, als hier bedoeld, rekening is gehouden in het Programma Aanpak Stikstof (verder; het Programma PAS ) en de daaraan ten grondslag liggende passende beoordeling, kan de aangevraagde vergunning als bedoeld in artikel 2.7, tweede lid, Wnb, in zoverre worden verleend. Uw aanvraag voor een vergunning ziet op een situatie artikel 2.12, tweede lid, van het Bnb. Voor de gebieden Aide Feanen, Wijnjeterper Schar, Bakkeveense Duinen, Waddenzee, Duinen Schiermonnikoog en Norgerholt is 5% of minder van de depositieruimte voor grenswaarden beschikbaar, waardoor u niet kunt volstaan met een melding, maar genoodzaakt bent een aanvraag voor een vergunning in te dienen. A3. Bevoegd gezag Het project of de andere handeling waarvoor een vergunning wordt aangevraagd is geen project of andere handeling die op grond van artikel 1.3, vijfde lid, Wnb, is aangewezen in het Bnb. Gelet op artikel 1.3, eerste lid, Wnb, is GS het bevoegd gezag inzake deze vergunningaanvraag. H-H C/5 Ö i-h O Vh p. Aangezien uw voornemen tevens de depositie boven de grenswaarde veroorzaakt op Natura 2-gebieden buiten Fryslên, is GS verplicht om dit besluit te nemen in overeenstemming met gedeputeerde staten van de betreffende provincie(s). Gedeputeerde Staten van de provincies Noord-Holland, Groningen en Drenthe hebben ingestemd met het verlenen van deze vergunning. Het project of de handeling kan voor het desbetreffende Natura 2-gebied geen andere gevolgen veroorzaken dan stikstofdepositie die, gelet op de instandhoudingsdoelstellingen, de kwaliteit van de natuurlijke habitats en de habitats van soorten in een Natura 2-gebied kunnen verslechteren of een significant verstorend effect kunnen hebben op de soorten waarvoor het gebied is aangewezen. Er is derhalve geen sprake van overige effecten. A3.1. Relevante Natura 2-gebied Relevant ten aanzien van het bepalen van de vergunningplicht in deze beschikking zijn: Aide Feanen; Wijnjeterper Schar; Bakkeveense Duinen; Waddenzee; Duinen Schiermonnikoog; Norgerholt. De door de activiteit beoogde depositie is vergunningplichtig voor de bovenstaande gebieden. Ook de overige Natura 2-gebieden zijn meegenomen in de overwegingen die hebben geleid tot dit besluit. Zie daarvoor de AERIUS berekening in de aanvraag. -4/7- Ons kenmerk:

5 provinsje fryslän provincie fryslän ^ ö <nj c/5 A4. Project of andere handeling In de referentiesituatie is er sprake van de volgende veebezetting: Tabel 1: Referentiesituatie voornemen volgens AERIUS berekening (kenmerk: Ragd- Stal Categorie Omschrijving volgens RAV Aantal Emissie per dierplaats 1 Al.1 melk- en kalikoeien ouder dan 2 jaar, overige huisvestingssystemen, beweiden A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen 2 Al.1 melk- en kalikoeien ouder dan 2 jaar, overige huisvestingssystemen, beweiden A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen Totaal(kg NH3) 43 12,35 531,5 25 4,4 11, 64 12,35 79,4 2 4,4 88, c/5 Ö ph!> O Vh a 3 A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen 18 4,4 79,2 Totale emissie (kg NHs/jr) 1.598,65 In de aangevraagde, beoogde situatie (tabel 2) is er sprake van de volgende veebezetting; Tabel 2: Gewenste situatie volgens AERIUS berekening (kenmerk: RagdjuNHLTbr) Stal Categorie Omschrijving volgens RAV Aantal Emissie per dierplaats Totaal(kg NH3) 1 Al.1 melk- en kalikoeien ouder dan 2 jaar, overige huisvestingssystemen, beweiden A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen 2 Al.1 melk- en kalikoeien ouder dan 2 jaar, overige huisvestingssystemen, beweiden A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen 3 A3.1 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar, overige huisvestingssystemen 44 12,35 543,4 22 4,4 96, , ,1 2 4,4 88, 18 4,4 79,2 Totale emissie (kg NHs/jr) 2.116, Ons kenmerk:

6 provinsje fryslän provincie fryslän ^ ö <rt Voor de depositiebijdrage van dit voornemen, wordt er verwezen naar de AERIUS calculator berekening in de aanvraag. Uit deze berekening is gebleken dat de depositiebijdrage hoger is dan de grenswaarde voor de betreffende Natura 2-gebieden en daarmee is gebleken dat het voornemen vergunningplichtig is. Ontwikkelingsruimte Ik heb van het voornemen om de benodigde ontwikkelingsruimte toe te kennen in AERIUS Register een aantekening gemaakt. Uit de uitdraai van AERIUS Register is gebleken dat er genoeg ontwikkelingsruimte beschikbaar is. Het bedrijf blijft met dit voornemen onder de grens, bepaald in artikel 2.3, eerste lid, van de Beleidsregel Wet natuurbescherming Fryslän 217 voor de totale toename van (cumulatief) maximaal 3 mol/ha/jaar voor deze locatie voor de komende PAS uitvoeringsperiode. B. Effecten van het voornemen B1 Is er sprake van significant effect? B1.1. Wnb 1. Artikel 2.7, tweede lid, Wnb bepaalt, dat het verboden is zonder vergunning van gedeputeerde staten projecten te realiseren of andere handelingen te verrichten die gelet op de instandhoudingsdoelstellingen voor een Natura 2-gebied de kwaliteit van de natuurlijke habitats of de habitats van soorten in dat gebied kunnen verslechteren of een significant verstorend effect kunnen hebben op de soorten waarvoor dat gebied is aangewezen. Zodanige projecten of andere handelingen zijn in ieder geval projecten of handelingen die de natuurlijke kenmerken van het desbetreffende gebied kunnen aantasten. 2. Voor een project dat niet direct verband houdt met of nodig is voor het beheer van een Natura 2-gebied, en dat afzonderlijk of in combinatie met andere plannen of projecten significante gevolgen kan hebben voor een Natura 2-gebied houden gedeputeerde staten ingevolge artikel 2.7, derde lid, onderdeel a, rekening met artikel 2.8, met uitzondering van het negende lid. 3. Voor een andere handeling als bedoeld in artikel 2.7, derde lid, onderdeel b, houden gedeputeerde staten ingevolge artikel 2.8, negende lid, Wnb, bij het verlenen van de vergunning rekening met de gevolgen die de handeling kan hebben voor een Natura 2- gebied, gelet op de instandhoudingsdoelstellingen voor dat gebied. 4. Voor de beoordeling van de vergunningaanvraag is het van belang na te gaan of, en in welke mate, het voorgenomen project en/of de handeling de doelstellingen kan aantasten, zoals die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit tot Natura 2-gebied van de onder A3.1. genoemde gebieden. c/5 Ö fh O f-t p. Indien een aangevraagd project, afzonderlijk of in combinatie met andere projecten of plannen, significant negatieve effecten kan hebben voor een Natura 2-gebied, dient op grond van het bepaalde in artikel 2.8, eerste lid, Wnb een passende beoordeling te worden gemaakt van de gevolgen voor het gebied, waarbij rekening wordt gehouden met de instandhoudingsdoelstellingen. Is een passende beoordeling vereist, dan kan de aangevraagde vergunning als bedoeld in artikel 2.7, tweede lid, Wnb, in principe slechts worden verleend, indien op grond van de passende beoordeling de zekerheid bestaat dat de natuurlijke kenmerken van het Natura 2-gebied niet zullen worden aangetast. Daarbij geldt dat bij de passende beoordeling het positieve effect van mitigerende maatregelen mag worden betrokken. -6/7- Ons kenmerk

7 provinsje fryslän provincie fryslän ^ ö <rt Voor zover een vergunningaanvraag als bedoeld in artikel 2.7, tweede lid, Wnb voorziet in een project of andere handeling welke stikstofdepositie veroorzaakt op een Natura 2- gebied waarin tenminste één stikstofgevoelig kwalificerend habitattype voorkomt waarvoor de geldende kritische depositiewaarde wordt overschreden (geldt voor alle Natura 2- gebieden in Fryslän behoudens voor de Natura 2-gebieden IJsselmeer, Oudegaasterbrekken Fluessen & omgeving, De Deelen, Witte & Zwarte Brekken, Groote Wielen, Delleburen en het Sneekermeergebied), is van belang dat op 1 juli 215 de Programmatische Aanpak Stikstof (verder; de PAS) in werking is getreden. De PAS is een programma als bedoeld in artikel 1.13 Wnb en Titel 2.1 van het Bnb, dat voorziet in continuering van de regeling zoals die eerder was opgenomen in de Nb-wet. De PAS bestaat uit een wijziging van de Nb-wet, alsmede uit het Besluit grenswaarden programmatische aanpak stikstof, de Regeling programmatische aanpak stikstof en het desbetreffende Programma PAS ). Aan het Programma PAS ligt een (generieke) passende beoordeling als bedoeld in 2.8, Wnb ten grondslag. Onderdeel van deze passende beoordeling vormen de gebiedsanalyses die voor alle in de PAS betrokken Natura 2-gebieden zijn opgesteld. De conclusie van de passende beoordeling (inclusief de gebiedsanalyses) is dat op grond daarvan de zekerheid bestaat dat de natuurlijke kenmerken van de in het Programma PAS betrokken Natura 2- gebieden als gevolg van de uitvoering van dit programma niet zullen worden aangetast. Door GS is zowel met het Programma PAS als met de daaraan ten grondslag liggende passende beoordeling ingestemd. 1/3 ö fh of-i a Bij de beoordeling van de onderhavige aanvraag is de passende beoordeling als neergelegd in de PAS betrokken en kan mede op grond van deze passende beoordeling in dit geval de conclusie worden getrokken dat de natuurlijke kenmerken van de betrokken stikstofgevoelige Natura 2-gebieden met zekerheid niet zullen worden aangetast. Overigens blijkt uit de aanvraag dat er geen andere - niet aan stikstofdepositie gerelateerde - negatieve effecten (zoals geluid, trillingen, licht, grondwaterstands- en/of grondwaterkwaliteitsveranderingen etc.) te verwachten zijn die de natuurlijke kenmerken van voornoemde beschermde gebieden kunnen aantasten. C. Conclusie Op grond van bovenstaande beoordeling heb ik me verzekerd dat de natuurlijke kenmerken van de betrokken relevante onder A3.1 genoemde Natura 2-gebieden niet zullen worden aangetast door de door de heer J.H.K. Wiersema, Zwarteweg 6, 9261 XS te Eastermar aangevraagde activiteit, mits deze vergunning en de daaraan verbonden voorschriften onverkort worden nageleefd. -7/7- Ons kenmerk:

8 Gemeente Franekeradeel, Harlingen, Littenseradiel, Südwest-Frysiän, Achtkarspelen, Dantumadiel, Smallingerland, Kollumerland, Tytsjerksteradiel en Opsterland. Vergunningen kennisgevingen Wet natuurbescherming en vaststelling besluit Gedeputeerde Staten hebben op 12 mei 217 een vergunning voor wijziging veehouderij op grond van de Wet natuurbescherming verleend aan: 1. VOF Faassen in Klooster-Lidlum 2. Maatschap Kingma in Harlingen 3. Maatschap C. EIgersma en I.G. EIgersma-Wind in Weidum 4. Maatschap Sijbrandij in Heeg 5. Maatschap G.T. Bouwmeester en J. Bouwmeester-Kruidhof, voor de locatie Lytse Wei 38a in Drogeham 6. V.O.F, Molkfeebedriuw De Vries in Rinsumageast 7. Mts. R. Marinus en D. Marinus-Visser in Rinsumageast 8. Mts. T., G. v.d. Meulen-de Vries en H. van der Meulen in Rottevalle 9. Van der Veen Agro v.o.f. in Burum VlO. J.H.K. Wiersema in Eastermar 11. F. Hijlkema in Wijnjewoude 12. Mts. S.J. Pompstra en J.A. Pompstra-Kloosterman in Kollumerzwaag 13. Maatschap G.T. Bouwmeester en J. Bouwmeester-Kruidhof, voor de locatie Trekweg 4 in Buitenpost 14. Mts. S. Holtrop en G. Holtrop-De Jong in Rinsumageast De besluiten liggen vanaf 15 mei 217 t/m 26 juni weken ter inzage in het provinciehuis. U kunt de stukken ook bekijken op vww.frvslan.fri/verleendeverqunninqen. Belanghebbenden kunnen t/m 26 juni 217 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten.

9 ERIUSB REGISTER Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 27 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt u vinden in een bijbehorende leeswijzer. Deze leeswijzer en overige documentatie is te raadplegen via: en pas.natura2.nl., RagdjuNHLTbr {23 maart 217) pagina 1/15

10 AERIUS P REGISTER Contact Rechtspersoon Inrichtingslocatie J.H.K. Wiersema Zwarteweg 6, 6261 XS Eastermar Activiteit omschrijving Verschilberekening AERIUS kenmerk RagdjuNHLTbr Bevoegd gezag Provincie Fryslan Datum berekening Rekenjaar 23 maart 217,1: Sector Deelseaor Landbouw Stalemissies Totale emissie situatie! Situatie 2 Verschil NOx NH ,65 kg/j 2.116,5 kg/j 517,Ï Depositie Natuurgebied Provincie Hectare met hoogste project- Aide Feanen Friesland verschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil,17,22 + >,5 Toelichting Verschilberekening Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 2/15

11 AERIUS B REGISTER Locatie Situatie 1 //>//// I Emissie (per bron) Situatie 1 Naam BfOn 1 Locatie (X,Y) 21394, S/ÖISQ Uitstoothoogte 5, m Warmteinhoud, MW III NH3 641,5 kg/j Dier RAVcode Omschrijving Aantal Stof Emissiefartor Emissie dieren (kg/dier/i) yt A 1.1 overige huisvestingssystemen 43 NH3 13, 559, kg/j (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (Overig) PAS Beweiden ten minste 72 uur in een NH3 531,5 kg/j kalenderjaar- 5% emissiereductie -1 yi A 3.1 overige huisvestingssystemen 25 NH , kg/j (Rundvee: vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) Verschilberekening RagdjuN H LTbr (23 maart 217) pagina 3/15

12 AERIUS B REGISTER Bijlage bi] besluit Naam BrOn 2 Locatie (X,Y) 213/9, 5/6l94 uitstoothoogte Warmteinhoud NH3 5>o rn, MW 878,4 kg/j Dier RAV code Omschrijving Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie A 1.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (Overig) 64 IMH3 13, 832, kg/i PAS Beweiden ten minste 72 uur in een kalenderjaar- 5% emissiereductie -1 NH3 79,4 kg/j A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee: vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 2 NH3 4,4 88, kg/j Naam BtOn 3 Locatie(X.Y) 2OI384, 5/23 Uitstoothoogte 5» m Warmteinhoud, MW nh3 79,2 kg/j RAV code Omschrijving Aantal dieren Stof Emissiefactor (kg/dier/j) Emissie A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee: vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 18 NH kg/j Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 4/15

13 AERIUSP REGISTER Locatie Situatie 2 5 m Emissie (per bron) Situatie 2 Naam Bron 1 Locatie (x,y) 21394, S/öiSg Uitstoothoogte 5» m Warmteinhoud, MW NH3 64,2 kg/j Dier RAVcode Omschrijving Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie A 1.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee: nnelk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (Overig) 44 NH3 13, 572, kg/j PAS Beweiden ten nninste 72 uur in een kalenderjaar- 5% emissiereductie -1 NH3 543,4 kg/j ^ A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee: vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 22 NH3 4,4 96,8 kg/j Verschilberekening RagdjuN HLTbr (23 maart 217) pagina 5/15

14 AERIUS «REGISTER Naam BtOn 2 Locatie(X,Y) 21379, Uitstoothoogte Warmteinhoud nh3 5» m, MW 1.397,1 kg/j Dier RAV code Omschrijving Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie ^ A 1.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (Overig) io6 NH3 13, 1.37, kg/j PAS Beweiden ten minste 72 uur in een kalenderjaar- 5% emissiereductie -1 NH3 1.39,1 kg/j ^ A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 2 NH3 4,4 88, kg/j Naam BtOn 3 Locatie (X,Y) 21384, 57Ö23 Uitstoothoogte 5» m Warmteinhoud nh3, MW 79,2 kg/j Dier RAV code Omschrijving Aantal Stof Emissiefactor dieren (kg/dier/j) Emissie A 3.1 overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (Overig) 18 NH3 4,4 79,2 kg/j Verschilberekening Vergun ningaa nvraag Ragdj u N H LTbr (23 maart 217) pagina 6/15

15 AERIUSB REGISTER Algemene depositiegegevens PASgebieden (rekenjaar2i6) Natuurgebied Beschermingsregime Hoogste achtergronddepositie Aide Feanen Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn Hoogste Overs depositie Situatie KDW ,22 Wijnjeterper Schar Habitatrichtlijn 2.67,36,13 Bakkeveense Duinen Habitatrichtlijn 2.74,16,12 % Waddenzee Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn 1.75,1,9 # Duinen Schiermonnikoog Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn 2.45,61,8 # Van Oordt's Mersken Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn 1.678,95,8 # Fochteloërveen Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn 2.35,68,7 # Norgerholt Habitatrichtlijn 2.16,16,6 Q Geen overschrijding* A Wel overschrijding * Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Wnb. Bij de toetsing aan de Wnb gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. Verschilberekening RagdjuNHLTbr(z3 maart2i7) pagina 7/15

16 AERIUS»REGISTER Depositie natuur- ^ gebieden itó I Duinen Afnttond WaddtnzM iwiddenim I 'WmnJ, Wtenm Pt 'émaard AnjiOTi» f" 1, uuwtfin«df^ üirwrf-«wart«, Mdde^giuni Ftfwart Ookkun Bedun, imaparochie ft' Maregum Stiert :hamegoulum.- Sr*e» Oent^erk 6ujier^»>st Grijpskeik o. Zuidhorn y'-'- ; W»»-'. L«uwa«i«- iwlen' ewgumfe ^ ^ ""V'*: ' Gouturn f Techum I,'T7~7? V Sufhulstervccn f Opamte ^ 1 *ld«f»»n«n r n-*-v Dfactiten '- \ifjß * V Baomip-Q l^rzvwaa %,, Hautenvi^j^. -ft ^ - J, y ' V yj i--' - O i4_km e /Q\ Hoogste projectverschil (Aide ys Feanen) Hoogste projectverschil per natuurgebied natuureebied Habitatrichtlijn Vogelrichtlijn A Habitatrichtlijn, ^ Vogelrichtlijn Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maartaoi?) pagina 8/15

17 AERIUS P REGISTER Depositie PASgebieden Hectare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Situatie 2 Hoogste depositie Ontwikkelingsruimte Overschrij- max. beschikbaar? ding KDW benodigd Aide Feanen,17,22 + >,5,22 >,5 Wijnjeterper Schar,1,13 +,3,13 Bakkeveense Duinen,9,12 +,3,12 Waddenzee,7,9 +,2,9 Duinen Schiermonnikoog,6,8 +,2,8 Van Oordt's Mersken,6,8 +,2,8 Fochteloërveen,5,7 +,2,7 Norgerholt,5,6 +,2,6 Q Geen overschrijding* ^ Wel overschrijding O Ontwikkelingsruimte beschikbaar** Q Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar Voor het desbetreffende gebied vind er geen relevante depositie plaats op OR-relevante hexagonen. Het concept wel of niet ontwikkelingsruimte beschikbaar (groen vinkje of rood kruis) is dus niet van toepassing * Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Wnb. Bij de toetsing aan de Wnb gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. ** Bij beoordeling van een vergunningaanvraag in het kader van de Wnb is vastgesteld of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat significante verslechtering uitgesloten kan worden. Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 9/15

18 AERIUS»REGISTER Depositie per Aide Feanen habitattype Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. benodigd beschikbaar? H/iaoB Overgangs- en trilvenen (veenmosrietlanden).17,22 + >,5 >,5 HgiDo Hoogveenbossen,17,22 + >,5 >,5 H3i5obaz Meren met,15,2 +,5 krabbenscheeren fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen H641 Blauwgraslanden,14,19 +,5 H721 Galigaanmoerassen,9,13 +,3 H41oB Vochtige heiden,6,7 +,2 (laagveengebied) Wijnjeterper Schar Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. benodigd beschikt H43 Droge heiden,1,13 +,3 <=,5 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden) d,11 +,3 <=,5 H715 Pioniervegetaties met snavelbiezen,8,1 +,3 <=,5 H641 Blauwgraslanden,8,1 +,2 <=,5 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,7,9 +,2 <=,5 Verschilberekening RagdjuN H LTbr (23 maart 217) pagina 1/15

19 AERIUS «REGISTER Bakkeveense Duinen Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelingsruimte ding KDW max. beschikbaar? situatie 1 Situatie 2 Verschil benodigd H232 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen H231 Stuifzandheiden met struikhei,9,12 +,3,9,12 +,3 <=,5 H233 Zandverstuivingen,8,1 +,2 <=,5 H4ioA Vochtige heiden (hogere zandgronden),7,1 +,2 <=,5 H3i6o Zure vennen,7,9 +,2 <=,5 ZGH231 Stuifzandheiden met struikhei,6,7 +,2 <=,5 Waddenzee Habitattype Hectare met hoogste projertverschil Overschrij- (mol^a/j) ding KDW Situatie 1 Situatie 2 Verschil Ontwikkelingsruimte max. beschikbaar? benodigd H133A Schorren en zilte graslanden (buitendijks),7,9 +,2 H131A Zilte pionierbegroeiingen (zeekraal),5,6 +,2 <=,5 H132 Slijkgrasvelden,5,6 +,2 <=,5 Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina n/15

20 AERIUS R REGISTER Duinen Schiermonnikoog Habitattype Hectare met hoogste projectverschil (mol/ba/j) Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. beschikbaar? benodigd ZGHziSoAbe Duinbossen (droog), berken-eikenbos,6,8 +,2 =,5 H2i8oB Duinbossen (vochtig),6,8 +,2 ZGH213B Grijze duinen (kalkarm),6,8 +,2 ZGH2i6o Duindoornstruwelen,6,8 +,2 H217 Kruipwilgstruwelen,6,8 +,2 H9999:6 Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische,6,8 +,2 aangewezen type (H2i3oB, H213oC) H219oB Vochtige duinvalleien (kalkrijk),6,7 +,2 ZGH2i8oB Duinbossen (vochtig) >,5,7 +,2 H219oC Vochtige duinvalleien (ontkalkt) >,5,7 +,2 H213C Grijze duinen (heisch raai) >,5,7 +,2 ZGH219C Vochtige duinvalleien (ontkalkt) >,5,7 +,2 H2i9oAom Vochtige duinvalleien (open water), oligotot mesotrofe vormen,5,6 +,2 ZGH212 Witte duinen,5,6 +,2 Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 12/15

21 AERIUS B REGISTER Habitattype Heaare met hoogste projectverschil Overschrij- Ontwikkelingsruimte ding KDW max. beschikbaar? situatie 1 Situatie 2 Verschil benodigd H641 Blauwgraslanden,5,6 +,1 ZGH217 Kruipwilgstruwelen,4,6 +,1 ZGHziSoC Duinbossen (binnenduinrand),4 >,5 +,1 /an Oordt's Mersken Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. benodigd beschikbaar? H641 Blauwgraslanden,6,8 +,2 H623vka Heischrale graslanden, vochtig kalkarm,6,8 +,2 H41A Vochtige heiden (hogere zandgronden) in d,6 +,2 ochteloërveen Habitattype Hectare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. benodigd beschikbaar? H/izoah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen,5,7 +,2 ZGH/izoah Herstellende hoogvenen, actief hoogveen,4,6 +,1 H43 Droge heiden,4,6 +,1 Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 13/15

22 AERIUS «REGISTER Norgerholt Habitattype Hertare met hoogste projectverschil Situatie 1 Situatie 2 Verschil Overschrijding KDW Ontwikkelingsruimte max. benodigd beschikbaar? H912 Beuken-eikenbossen met,5 hulst,6 +,2 =,5 Q Geen overschrijding* ^ Wel overschrijding ^ Ontwikkelingsruimte beschikbaar** Q Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar Voor het desbetreffende gebied vind er geen relevante depositie plaats op OR-relevante hexagonen. Het concept wel of niet ontwikkelingsruimte beschikbaar (groen vinkje of rood kruis) is dus niet van toepassing * Deze uitkomst wordt niet meegenomen in de toetsing aan de Wnb. Bij de toetsing aan de Wnb gaat het om de relevante hexagonen waarvoor ontwikkelingsruimte is gereserveerd. ** Bij beoordeling van een vergunningaanvraag in het kader van de Wnb is vastgesteld of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat significante verslechtering uitgesloten kan worden. Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 14/15

23 AERIUSB REGISTER DiSClai mer initiatiefnemer is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de projectinvoer en de aanvraag wordt getoetst door het bevoegd gezag. De eigenaar van AERIUS aanvaardt geen aansprakelijkheid voorde inhoud van de door de gebruiker aangeboden informatie. AERIUS is een geregistreerd handelsmerk in Europa. Alle rechten dieniet expliciet worden verleend, zijn voorbehouden. R6kon basis ^eze berekening is tot stand gekomen op basis van: AERIUS Database versie 2i6_zoi73i_feb336c45f versie 2i6_2i73i_feb336c45f Voor meer informatie over de gebruikte methodiek en data zie: Verschilberekening RagdjuNHLTbr (23 maart 217) pagina 15/15

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Omgevingszaken E. Brouwer / (058) of

Omgevingszaken E. Brouwer / (058) of provinsje fryslän provincie fryslän ^

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Omgevingszaken H. Zemel / (058) of

Omgevingszaken H. Zemel / (058) of provinsje fryslan provincie fryslan ^ Maatschap S.J. Pompstra en J.A. Pompstra-Kloosterman De heer S.J. Pompstra Bounswei 1 9298 VH KOLLUMERZWAAG postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon:

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp Bijlagen bij de toelichting bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp 73 Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 2.7 van de Regeling natuurbescherming een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat de melding is

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

REGISTER. U heeft op g r o n d van artikel 8 van de Regeling. van uw melding is voor uw eigen en toont aan dat de melding is.

REGISTER. U heeft op g r o n d van artikel 8 van de Regeling. van uw melding is voor uw eigen en toont aan dat de melding is. REGISTER U heeft op g r o n d van artikel 8 van de Regeling P r o g r a m m a t i s c h e a a n p a k s t i k s t o f een melding ingediend voor uw Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. it document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. e resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Omgevingszaken Arjan de Haan / (058) of

Omgevingszaken Arjan de Haan / (058) of Maatschap B. Witteveen en R. Witteveenvan der Veen De heer B. Witteveen Gracht 19 8485KN MUNNEKEBUREN provinsje fryslan provincie fryslan ^ postbus 212 89 hm leeuwirden tweebaksmarkt 52 telefoon: (58)

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van de Wet natuurbescherming,

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Prioritair project Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Calculatie voor stikstofdepositie parkeren op en rond Duinoord 1. Parkeren op beschikbare plekken op en rond Duinoord: per dag 207 + 215 = 422 auto's aankomend; (vanwege koude start:) 9 x 422 = 3798 auto's

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Prioritair project Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening Recreatiecentrum Mijnden Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Recreatiecentrum Mijnden Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

AERIUSÔ CALCULATOR. Berekening aanvraag. Kenmerken. Emissie. Depositie natuurgebieden. Depositie habitattypen

AERIUSÔ CALCULATOR. Berekening aanvraag. Kenmerken. Emissie. Depositie natuurgebieden. Depositie habitattypen AERIUSÔ CALCULATOR Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Besluit Wet natuurbescherming

Besluit Wet natuurbescherming GEDEPUTEERDE STATEN VAN DE PROVINCIE GRONINGEN Datum : 10 augustus 2017 Documentnr : 2017-074258 Dossiernummer Behandeld door : : K3912 p.stevens@provinciegroningen.nl Telefoonnummer : 050-3164543 Bijlage

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Bijlage 6 Vergunning Natuurbeschermingswet januari 2016

Bijlage 6 Vergunning Natuurbeschermingswet januari 2016 rdyk 7 te De Tike Partiële herziening Bestemmingsplan Buitengebied 2013 - Polde Bijlage 6 Vergunning Natuurbeschermingswet 1998 15 januari 2016 146 NL.IMRO.0090.BP2016BGB046-0301 provinsje fryslan provincie

Nadere informatie

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Artikel 19d Natuurbeschermingswet Hans Voermans Klusservice V.O.F.

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Artikel 19d Natuurbeschermingswet Hans Voermans Klusservice V.O.F. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Vergunning Artikel 19d Natuurbeschermingswet 1998 Hans Voermans Klusservice V.O.F. te Vortum- Mullem Zaaknummer: 2016-600315 Kenmerk: 2016/81059 d.d.

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kunt dit document onder meer gebruiken voor een onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie