Projectvoorstel. Waardigheid & trots. datum. stichting cardia. Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectvoorstel. Waardigheid & trots. datum. stichting cardia. Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T"

Transcriptie

1 Projectvoorstel Waardigheid & trots stichting cardia Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag T datum 17 juni 2016

2 Vernieuwingsprogramma Waardigheid en Trots Juni 2016 Contactgegevens Zorginstelling: Adres: Bestuurder: Contactpersoon: Cardia-Duinrust Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag Mw. drs. Henriëtte Bertels-Stam Mw. dr. Marleen Otoide-Vree Locatie Adres Aantal cliënten Onderwatershof Van Vredenburchweg 26, 2282 SH Rijswijk Tabitha Mozartlaan 280, 2555 KZ Den Haag Landscheiding Isabellaland 150, 2591 SL Den Haag Duinrust Duinweg JV Den Haag Aantal medewerkers (FTE) Aard vd zorg Somatiek, Somatiek, Somatiek, Somatiek, Verscherpt toezicht afgelopen 2 jaar

3 Toelichting: Over Cardia Cardia levert verpleeghuis en thuiszorg vanuit vijf locaties in Den Haag en Rijswijk. Onze missie is om vanuit de kracht van geloof, hoop en liefde compassie te hebben met mensen. Dit inspireert ons om het beste in zorg- en dienstverlening te bieden. Persoonlijke aandacht combineren met uitstekende kwaliteit, dat is ons Hart voor Zorg. Met het Planetree zorgconcept geeft Cardia integrale richting aan de mensgerichte zorg. Kwaliteitsvisie van Cardia Kwaliteit is voor ons meer dan de zorginhoudelijk goede zorg- en dienstverlening, het gaat om de erkenning die we bewoners kunnen geven in hun ʻzijnʼ. Wij willen het eigene van ieder mens tot recht laten komen, óók als hij of zij in een verpleeghuis woont. Om uitstekende invulling te geven aan wonen, welzijn en zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, heeft Cardia de volgende leidende principes: De relatie tussen cliënt en zorgverlener staat centraal: Cardia biedt een zorgzame omgeving waarin mensen naar elkaar omzien en elkaar met respect en warmte bejegenen en helpen. Wij ondersteunen de cliënt, samen met familie en vrienden, daar waar eigen mogelijkheden tekort schieten. Hierbij sluiten wij aan bij de gewoonten en waarden van onze cliënten. Wij werken vanuit een woon- en welzijnsvisie. Cliënten bieden wij zo lang mogelijk zorg in de bestaande eigen woonomgeving. Inspiratie en zingeving: De christelijke identiteit inspireert ons in het waarderen en erkennen van elkaar en geeft betekenis aan het leven, ook in de laatste levensfase. We hebben aandacht voor en compassie met onze medemens. Wij gaan respectvol en integer om met onze cliënten, collegaʼs en partners. Een ieder die de identiteit en waarden van de organisatie respecteert, is welkom. Professionele cultuur. Een prettige, professionele cultuur met vakmanschap maakt dat we optimaal kunnen presteren. Eigentijdse bedrijfsvoering met moderne ICT en technologische toepassingen zijn hiervan een essentieel onderdeel. Samenwerken, zowel binnen als buiten de eigen organisatie, wordt gestimuleerd. Onze medewerkers zijn aan zet door ruimte voor zelforganisatie, creativiteit en ondernemerschap zodat maatwerk geleverd kan worden. Cardia is een lerende organisatie, met ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Wij houden ons aan afspraken. Prettige woonomgeving: De gebouwen van Cardia bieden passend en veilig woon- en leefcomfort met gezelligheid en geborgenheid, hebben een gastvrije uitstraling en zijn plezierig om in te werken. Deze visie sluit ons inziens uitstekend aan bij de doelen van ʻWaardigheid & Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderenʼ. Ontwikkeling naar verpleeghuiszorg In de afgelopen vier jaren is de omslag gemaakt van verzorgingshuiszorg naar verpleeghuiszorg. De professionaliteit van medewerkers en kwaliteit van zorg is hierin meegegroeid. Cardia heeft bij de CQ goede resultaten behaald in de context van een stedelijke omgeving.

4 Wonen met ruimte voor eigenheid Onze bewoners naderen het einde van het leven. Toch heeft iedere dag waarde in zichzelf. Samen met onze bewoners en hun naasten proberen we te genieten van wat het leven ons geeft, ondanks de beperkingen, en we willen van waarde zijn voor de ander. Bij Cardia gaan wonen en excellente medische en verpleegkundige zorg hand in hand: mensen wonen bij Cardia en worden daarbij ondersteund door familie en naaste/mantelzorger (hierna genoemd familie), vrijwilligers en professionals. De gewoonten van mensen staan voorop, daarop sluit Cardia aan. Mensen met dementie kunnen dit zelf niet meer aangeven. Om deze reden zijn familie en vrienden van bewoners essentieel voor het verkrijgen van kennis van gewoonten en rituelen. In een aangename en herkenbare woonomgeving voelen bewoners zich het prettigste in zoverre het mogelijk is bij een tragische ziekte als dementie. Het instellings -wonen bouwen wij af en het wonen als thuis wordt opgebouwd. Zo werken wij aan meer rust, gevoel van veiligheid en comfort voor onze bewoners. Deskundigheidsbevordering op dementie Het e-learning programma ʻU woont nu hierʼ faciliteert ons om de kennis van dementie te verhogen. Door dit programma organisatie breed en multidisciplinair in te zetten bereiken wij alle medewerkers en vrijwilligers. Dit programma combineert intervisiebijeenkomsten met een digitale leeromgeving gedurende een heel jaar. Dit alles onder begeleiding van verpleegkunde-leraar Gerke de Boer en gerontoloog Anneke van der Plaats. Daarnaast werkt Cardia met het zorgconcept Planetree, waarmee in de dagelijkse praktijk de kennis van U woont nu hier handen en voeten kan krijgen. Eigen regie krijgen en nemen Ieder mens is anders, met eigen(aardige) hobbyʼs, gewoontes/ voorkeuren en een eigen levensverhaal. Om hierop maximaal aan te kunnen sluiten, is maatwerk en regelruimte nodig voor de medewerker. Met andere woorden, geen standaard aanbod, maar een zorgmedewerker met meer eigen regie om zo zorg en ondersteuning te geven passend bij wat de bewoner nodig heeft en in samenspel met de informele zorg. Een bewoner ziet dagelijks verschillende (zorg)medewerkers. Om te zorgen dat de medewerkers op eenzelfde wijze aansluiten op de behoeften is afstemming/ communicatie en teamvorming belangrijk. Wanneer medewerkers verschillend tegen de gewoonten en behoefte van een bewoner aankijken, zal de bewoner zich moeten aanpassen aan de medewerker in plaats van de medewerker die zich aanpast aan de bewoner. Het is dan ook nodig om over de verschillende manieren van omgaan met bewoners met elkaar en met de familie in gesprek te gaan. De teamleider krijgt de rol om het team te faciliteren, ondersteunen en coachen bij het vormgeven van deze veranderingen. Zowel van de medewerkers rond de huiskamers als de teamleider vraagt dit nieuwe vaardigheden en competenties die we graag willen ontwikkelen.

5 Voorstel Cardia voor ondersteuning vanuit Waardigheid en Trots Resultaat: Uitstekende zorg en ondersteuning voor bewoners die wonen in de verpleeghuizen van Cardia. Concreet willen we vooruitgang boeken op de volgende themaʼs: Het levensverhaal en de gewoontes van de bewoner vormen de basis voor zijn dagelijkse zorg en ondersteuning; Medewerkers voelen zich betrokken op het ʻwelbevindenʼ van de bewoner en weten hoe ze hier adequaat op kunnen signaleren en naar handelen; de op maat gemaakte afspraken staan in het zorgleefplan en alle medewerkers werken hiernaar; Zorgteams zijn effectief op deze themaʼs en teamleiders weten hoe zij hun medewerkers kunnen ondersteunen, faciliteren en coachen. Om dit resultaat te behalen werkt Cardia al aan: Het inbedden van het woonmodel in bestaande structuren; in intake, bewonersdossier, zorgcyclus en MDO; Vergroten van vakmanschap voor uitstekende zorg; door opleiden en bijscholen van medewerkers, samenwerking en training on the job van de zorgmedewerkers met en door het multidisciplinaire behandelteam; De verbinding maken tussen welzijn en zorg, zodat zorgmedewerkers van welzijnsmedewerkers kunnen leren hoe ze activiteiten kunnen bieden op de huiskamers die aansluiten bij het levensverhaal van de bewoners. Voorstel: Met de deelname aan ʻWaardigheid & Trotsʼ wil Cardia bereiken dat medewerkers de stap van willen (de theorie) naar doen (de praktijk) maken door het wonen met ruimte voor eigenheid van bewoners handen en voeten te geven. Daarnaast wil Cardia dat teamleiders hun medewerkers als team hierin gaan ondersteunen en faciliteren. Om dit resultaat te bereiken zullen we het programma Samen verschil maken van Planetree inzetten bij de medewerkers die werken in en rond de huiskamers (zie uitleg van dit programma bij externe partners). Dit programma zal starten nadat de e-learning U woont nu hier is afgerond op een locatie. Dit betekent dat de start van Samen Verschil Maken per locatie zal verschillen.

6 Draagvlak Voor het welslagen van dit traject is een actieve rol en betrokkenheid nodig van bewoners, familie, zorgmedewerkers en management. De bestuurder is actief in gesprek met de cliëntenraad, ondernemingsraad, management en Raad van Toezicht over het woonmodel en wat dit betekent voor de dagelijkse zorg. De visie op wonen wordt breed gedeeld ook binnen de kwaliteitscommissies waarin onze verpleegkundigen vertegenwoordigd zijn. Deze gesprekken zetten we uiteraard voort. Zicht op resultaat Om de mate van adoptie in de dagelijkse zorg en welzijn te kunnen meten worden verschillende meetinstrumenten gebruikt. De resultaten van deze metingen geven input voor reflectie, bewustwording en input voor bijsturing en resultaat gericht werken. Themaʼs hierbij zijn: De medewerker en zorgorganisatie sluiten goed aan bij de behoeftes en gewoontes van de bewoner. De ervaren kwaliteit van wonen en de zorg- en dienstverlening. De medewerkers ervaren regelruimte en het team werkt effectief. Deze worden inzichtelijk gemaakt door: Beschrijving van zelfzorggewoontes en individuele dagelijkse rituelen in het zorgleefplan. Op basis van de ervaring van bewoners met behulp van de CQi (of een vervanger van de CQi) Met behulp van een medewerkersraadpleging. Samenwerking met externe partners Om aan te sluiten bij de ontwikkelingen die al in gang zijn gezet wil Cardia graag gebruik maken van het aanbod van Planetree. Het programma Samen Verschil Maken van Planetree sluit goed aan bij het traject dat Cardia voor ogen heeft, namelijk het toewerken naar een gezamenlijke focus en werkwijze voor mensgerichte zorg. Binnen dit 9 maanden durende programma: doet iedereen mee, dus álle disciplines en lagen binnen de organisatie hebben invloed worden bewoners vanaf het begin betrokken bij oplossingen. zijn eigen creativiteit, vakmanschap en verantwoordelijkheid de basis van waaruit gewerkt wordt. krijgt de interactie tussen teams en leidinggevenden een nieuwe dimensie. De focus ligt op werkbare oplossingen die dicht bij de eigen situatie en organisatie staan. Met Planetree zullen nog verder afspraken gemaakt worden over start van het programma en de precieze invulling ervan per locatie. De afronding van het e-learning programma U woont nu hier is verschillend per locatie, en de start van het vervolg wordt hierop afgestemd.

7 Meerwaarde deelname aan ʻWaardigheid & Trotsʼ Cardia verwacht dat er knelpunten en dilemmaʼs zullen ontstaan in de praktijk en ziet de externe expertise bij deelname aan Waardigheid & Trots als een belangrijke meerwaarde. Wij leren graag van andere zorgorganisaties die deelnemen aan Waardigheid & Trots hoe zij deze problemen hebben aangepakt en met behulp van de thema coördinator kunnen de gesprekken over de dilemmaʼs versneld en diepgaander gevoerd worden. Deze tips en feedback zullen input geven voor het vervolg van het traject.

Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag. Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg

Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag. Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg 1 Van de zorgaanbieder: Naam en adres zorgaanbieder Stichting Zuidzorg De Run 5601 5504 DK Veldhoven

Nadere informatie

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Cardia Landscheiding Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Woonzorgcentrum Cardia Landscheiding is verbouwd. Er zijn nieuwe voorzieningen gekomen om bewoners en mensen in de wijk nog beter

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Geen (potentiële) belangenverstrengeling

Geen (potentiële) belangenverstrengeling Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei Mantelzorgbeleid Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei 2016-1 Inleiding De Gouden Leeuw Groep hecht veel waarde aan een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van De

Nadere informatie

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl ONDERWIJS & PLANETREE Interesse in het mee doorvertalen van Planetree naar onderwijs en onderwijs organisaties? Neem neem contact op met jim@planetree.nl

Nadere informatie

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg H an d re ik in g vo o r c l i ën te n r a d e n. w w w. l o c. n l Uitgave: oktober 2017 Het kwaliteitskader is een uitgave van het Zorginstituut Nederland d.d. 13.01.2017

Nadere informatie

Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen

Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen Voorstel pilot naar aanleiding van plan Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen Gegevens zorgaanbieder: Zorgfederatie Oldenzaal Fonteinstraat 55 7573 CG Oldenzaal Directeur Bestuurder

Nadere informatie

Leren doe je samen. Plan van aanpak voor het best practice-project van het programma Waardigheid en trots. Manager Intramurale Ouderenzorg

Leren doe je samen. Plan van aanpak voor het best practice-project van het programma Waardigheid en trots. Manager Intramurale Ouderenzorg Leren doe je samen Plan van aanpak voor het best practice-project van het programma Waardigheid en trots Organisatie Voorzitter Raad van Bestuur Manager Intramurale Ouderenzorg Projectleiders Zorggroep

Nadere informatie

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben marita@planetree.nl BEWONER, CLIENTEN EN MEDEWERKER CENTRAAL? ANGELICA THIERIOT Haar droom is zorginstellingen te creëren, waar mensen zich direct al

Nadere informatie

GP vphuis De Stolpe Hilverzorg

GP vphuis De Stolpe Hilverzorg Je Zelf blijven GP vphuis De Stolpe Hilverzorg *Wat is visie? Is visie specifiek voor GP? *En waarom belangrijk? *Hoe gekomen tot visie? Visie Hilverzorg Visie Ieder mens is uniek, heeft een eigen levensverhaal

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag Vaste Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postbus 20018 2500 EA Den Haag Utrecht, 14 november 2015 Betreft: AO Kwaliteit verpleeghuiszorg 18 november 2015 Geachte leden, Volgende week voert u een

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

WERKEN BIJ LUCIVER. Passie voor goed leven

WERKEN BIJ LUCIVER. Passie voor goed leven WERKEN BIJ LUCIVER Werken bij LuciVer is werken aan goed leven. Wat geldt voor cliënten van LuciVer geldt ook voor de medewerkers: de aandacht voor goed leven en de gerichtheid op zingeving en spiritualiteit

Nadere informatie

GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG

GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG Chronische bronchitis en longemfyseem (COPD) OP EIGEN KRACHT VERDER Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Zelf de trap weer op kunnen, omdat u zo graag in uw eigen bed wilt

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van verpleeghuis Reggersoord (etages 3 en 4). Op beide etages zijn

Nadere informatie

Projectvoorstel Familieparticipatie 'zorgen met'

Projectvoorstel Familieparticipatie 'zorgen met' Projectvoorstel Familieparticipatie 'zorgen met' Inleiding Staatssecretaris Van Rijn kwam in februari dit jaar met het plan van aanpak kwaliteit verpleeghuizen 'Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor

Nadere informatie

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 De handreiking Verantwoorde personeelssamenstelling faciliteert teams, management en bestuur om,

Nadere informatie

MANTELZORGBELEID. Mantelzorgbeleid Pagina 1

MANTELZORGBELEID. Mantelzorgbeleid Pagina 1 MANTELZORGBELEID Mantelzorgbeleid Pagina 1 Werkgroep Mantelzorg April 2017 Inhoud MANTELZORGBELEID...1 Inleiding...3 1. Wat is mantelzorg...4 3. Uitwerking beleidsuitgangspunten...7 Communicatie en informatie...7

Nadere informatie

Cardia Tabitha. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk

Cardia Tabitha. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Cardia Tabitha Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Woonzorgcentrum Tabitha is een woonzorgcomplex voor senioren gelegen aan de Mozartlaan en winkelcentrum Alphons Diepenbrockhof in de Haagse

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2019 Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van Woonzorgcentrum t Vonder. Woonzorgcentrum t Vonder

Nadere informatie

Routeplan "meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team" Waardigheid & Trots

Routeplan meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team Waardigheid & Trots Routeplan "meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team" Waardigheid & Trots 2017-2018 K. Polman teamleider HRD Definitieve versie d.d. 29-09-2016 Pagina 1 van 5 Inleiding Zinzia streeft

Nadere informatie

Samen werken aan goede zorg

Samen werken aan goede zorg Nieuw kwaliteitskader verpleeghuiszorg Samen werken aan goede zorg Het is belangrijk dat bewoners van verpleeghuizen goede zorg ontvangen. In het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg staat wat goede

Nadere informatie

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Veilig wonen met een complexe ondersteuningsvraag U kunt vertrouwen op een gespecialiseerd

Nadere informatie

Er zit een verhaal in elk mens

Er zit een verhaal in elk mens BIJLAGE FOCUSBRIEF 2019 Er zit een verhaal in elk mens Focusgebieden en aandachtsgebieden: met welke activiteiten gaan we aan de slag? 1. Cliënten en hun naasten zijn tevreden en blij met ons Persoonsgerichte

Nadere informatie

Voorstel voor Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen Gericht op cliënten met somatische grondslag en hun mantelzorg

Voorstel voor Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen Gericht op cliënten met somatische grondslag en hun mantelzorg Voorstel voor Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen Gericht op cliënten met somatische grondslag en hun mantelzorg 2015 06 17 Zorgaanbieder: St. ActiVite Postbus 149 2350 AC Leiderdorp

Nadere informatie

Peter Tijssen directeur / bestuurder

Peter Tijssen directeur / bestuurder Peter Tijssen directeur / bestuurder Werkgebied 1 Aantal cliënten Intramuraal 188 Volledig pakket thuis 10 Extramuraal 42 Dagopvang 25 Totaal 265 Financiën Omzet 18.101.817 waarvan AWBZ 15.855.035 Resultaat

Nadere informatie

IDENTITEITSSTATUUT. Zorgcentrum Horizon. Integraal onderdeel van de statuten conform artikel 2. Lid 4

IDENTITEITSSTATUUT. Zorgcentrum Horizon. Integraal onderdeel van de statuten conform artikel 2. Lid 4 IDENTITEITSSTATUUT Zorgcentrum Horizon Integraal onderdeel van de statuten conform artikel 2. Lid 4 8 september 2016 1 Identiteitsstatuut zorgcentrum Horizon Voorwoord Voor u ligt het identiteitsstatuut

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken Investeren in kwaliteit verpleeghuiszorg : zinvolle daginvulling en deskundig personeel.

Bestuurlijke afspraken Investeren in kwaliteit verpleeghuiszorg : zinvolle daginvulling en deskundig personeel. Bestuurlijke afspraken Investeren in kwaliteit verpleeghuiszorg : zinvolle daginvulling en deskundig personeel. Datum: Partijen: ActiZ, organisatie van zorgondernemers Zorgverzekeraars Nederland (ZN) De

Nadere informatie

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2018 Locatie: het Anker, het Vooronder, de Roef Datum: augustus 2018 Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het ( concept) kwaliteitsjaarplan van Woonzorg centrum het

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. Geen. Geen

Disclosure belangen spreker. Geen. Geen Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

Publicatie Personeelssamenstelling WelThuis

Publicatie Personeelssamenstelling WelThuis Bezoekadres Antwerpseweg 7 2803 PB Gouda Postadres Postbus 571 2800 AN Gouda T: 088-42 62 100 E: info@welthuis.nl www.welthuis.nl Publicatie Personeelssamenstelling WelThuis WelThuis is een innovatieve

Nadere informatie

Optimale personeelssamenstelling

Optimale personeelssamenstelling Optimale personeelssamenstelling Een handreiking voor cliëntenraden in de verpleeghuiszorg Uitgave van LOC Waardevolle zorg - april 2019 Wees welkom om de informatie uit deze brochure verder te verspreiden.

Nadere informatie

Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep

Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep Visie en uitgangspunten Kleinschalig Wonen RijnWaal Zorggroep See Me: Wat zien jullie, zusters, wat zien jullie? Denken jullie, als jullie naar mij kijken, Een humeurige oude vrouw, niet goed bij haar

Nadere informatie

Addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlz-indicatie

Addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlz-indicatie Addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlz-indicatie Inleiding In dit addendum is beschreven wat cliënten, zorgprofessionals, zorgaanbieders en verzekeraars hebben

Nadere informatie

. Langdurige zorg: VV4 t/m 7, zonder behandeling. Intramuraal en extramuraal. . Investeren in communicatie over de dagelijkse behoeften voor het team

. Langdurige zorg: VV4 t/m 7, zonder behandeling. Intramuraal en extramuraal. . Investeren in communicatie over de dagelijkse behoeften voor het team PROFIEL ZORGORGANISATIE 2 LOCATIES: TILBURG & GRONINGEN EIGEN APPARTEMENT, GEZAMELIJKE WOONKAMER. Langdurige zorg: VV4 t/m 7, zonder behandeling. Intramuraal en etramuraal ORGANISEREN VANUIT WENSEN BEWONERS

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Regisseur van wijkzorg Verstand van Zorg Omslag nodig in denken én doen Regisseur van wijkzorg Wat kunt u nog zelf? Dát bepaalt de benodigde zorg in onze nieuwe

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag in het kader van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg 2018

Kwaliteitsverslag in het kader van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg 2018 Hoofdstuk Ervaringen Situatie, plannen en voornemens Persoonsgerichte zorg en ondersteuning Onze cliënten zijn in alle levensdomeinen uitgangspunt in zorg- en dienstverlening: concretisering van cliënt

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

Omgaan met levensvragen van ouderen. Kwaliteitsstandaard voor de langdurige zorg

Omgaan met levensvragen van ouderen. Kwaliteitsstandaard voor de langdurige zorg Omgaan met levensvragen van ouderen Kwaliteitsstandaard voor de langdurige zorg Omgaan met levensvragen van ouderen Kwaliteitsstandaard voor de langdurige zorg Oudere mensen beoordelen de zorg die ze krijgen

Nadere informatie

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma Personeel Talma Urk Waar wij voor staan Ondersteuning van de cliënt in het voortzetten van het leven zoals hij gewend was. Wij bieden op Urk kwalitatief goede zorg. Wij leveren een totaalpakket uitgaande

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Woonzorgcentrum de Menning Datum: Juli 2018 H. C. H. Gaarman Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Jaarplan Menning 2019 Het jaarplan 2019 werkt door op het jaarplan 2018. Het gedachtengoed

Nadere informatie

Cardia Onderwatershof. Comfort, veiligheid en zorg

Cardia Onderwatershof. Comfort, veiligheid en zorg Cardia Onderwatershof Comfort, veiligheid en zorg Woonzorgcentrum Cardia Onderwatershof in Rijswijk is een woon voorziening voor senioren. We bieden hier diverse woonvormen. Van royale zelfstandige huurwoningen

Nadere informatie

Twee leden voor de Raad van Toezicht

Twee leden voor de Raad van Toezicht Vertrouwd, Liefdevol, Ondernemend en Gastvrij! De Blije Borgh organiseert cliëntgericht en herkenbaar in de buurt haar diensten. Cliëntgericht wil zeggen dat de wens van de cliënt centraal staat en zijn

Nadere informatie

Hilverzorg. Zelforganiseren

Hilverzorg. Zelforganiseren Hilverzorg Zelforganiseren Profiel HilverZorg biedt veelzijdige (ouderen)zorg, ondersteuning en aangepaste woonvormen. Dichtbij, in de eigen vertrouwde omgeving van onze klanten. Met kleinschalige, integrale

Nadere informatie

Eigen regie zorgplan cliënt en familie

Eigen regie zorgplan cliënt en familie Projectplan Zorgaanbieder Adres zorgaanbieder Bestuurder Contactpersoon Eigen regie zorgplan cliënt en familie Stichting Inovum Bestaat uit verpleeghuis Beukenhof, verpleeghuis Gooiers Erf, wooncomplex

Nadere informatie

Memo. Geachte lezer, Onze missie

Memo. Geachte lezer, Onze missie Memo Aan: Directoraat Generaal Langdurige Zorg Van: Roeli Mossel, bestuurder Noord Nederlandse Coöperatie Zorginstellingen (NNCZ) Onderwerp: Voorstel NNCZ in het kader van vernieuwingsprogramma Kwaliteit

Nadere informatie

Visie op wonen, welzijn & zorg

Visie op wonen, welzijn & zorg Visie op wonen, welzijn & zorg 2 Levensavond Het zij je vergund in je levensavond te oogsten wat je hebt gezaaid. Dat velen mogen putten uit de wijsheid waarin je bent gegroeid. Dat je ouderdom je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 december 2014

Nieuwsbrief 5 december 2014 Nieuwsbrief 5 december 2014 Van visie op ziekte(zorg) naar visie op gezondheid Van Zorgen voor naar Zorgen dat Training: Indiceren en organiseren van zorg Omdenken voor wijkverpleegkundigen Veranderende

Nadere informatie

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders.

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders. Cliënttevredenheid Algemeen 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf Ikzelf met hulp van iemand anders Iemand anders Eigen Regie Eigen regie staat voor zelf sturing geven aan je leven. Eigen regie

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022, versie voor cliënten Inhoudsopgave Inleiding 3 Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt 4 Bouwsteen 2: Jouw mening over de

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPEN INSCHRIJVING IN UTRECHT WAT IS MISSION POSSIBLE? Bent u geïnteresseerd te ontdekken waar de motivatie van jongeren ligt om hun problemen zelf

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel Kwaliteitskompas 1 Het kwaliteitssysteem van Archipel 2 Archipel Kompas als integraal kwaliteitssysteem 2019 In 2016 heeft Archipel samen met cliënten, mantelzorgers, cliëntenraden, vrijwilligers en medewerkers

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Fenna Dijkman Adviseur P&O. Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid

Hartelijk welkom. Fenna Dijkman Adviseur P&O. Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid Hartelijk welkom Fenna Dijkman Adviseur P&O Jan Willem Nugteren Manager Gastvrijheid Bernhoven, de reis van meest gastvrije naar meest mensgerichte ziekenhuis. Wat gaat u vandaag horen? 1. Wat is voor

Nadere informatie

Persoonsgericht werken. Ondersteuning bij de implementatie van persoonsgericht werken voor zorgorganisaties in de dementiezorg

Persoonsgericht werken. Ondersteuning bij de implementatie van persoonsgericht werken voor zorgorganisaties in de dementiezorg Persoonsgericht werken Ondersteuning bij de implementatie van persoonsgericht werken voor zorgorganisaties in de dementiezorg Je wilt persoonsgericht gaan werken binnen jouw zorgorganisatie, maar hoe pak

Nadere informatie

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Activiteit monitoring Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Hebt u weleens slecht geslapen? Inleiding delen kennis en ervaring activiteitenmonitoring

Nadere informatie

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model

Workshop: Familiegericht werken. SOFA-model Workshop: Familiegericht werken SOFA-model In de zorg staat de zorgvrager centraal, maar ook de familie is betrokken partij als iemand wordt opgenomen in het WZC. Om de zorg goed te laten verlopen, is

Nadere informatie

>>> cliëntgestuurde wijkzuster

>>> cliëntgestuurde wijkzuster >>> cliëntgestuurde wijkzuster Een toetsingskader voor mensgerichte zorg Het Toetsingskader Cliëntgestuurde Wijkzuster is ontwikkeld door de Regionale Kruisvereniging West Brabant in samenwerking met CIIO,

Nadere informatie

Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015

Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015 - Missie/Visie - Succesvolle leerlingen in een kleurrijke omgeving februari 2015 Op AMS staat de leerling centraal. Dat betekent dat alles wat we doen er op gericht is om iedere leerling zo goed mogelijk

Nadere informatie

Senior-idays. Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen

Senior-idays. Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen Senior-idays Dagbesteding middels de ipad: vitaliseert & socialiseert ouderen Een initiatief van drs. Wendela Sanders (bedrijfseconome: marktonderzoeker in de zorg) en drs. Margriet Hijweege (ondernemer

Nadere informatie

Toezichtvisie. Raad van Toezicht. Stichting Viattence

Toezichtvisie. Raad van Toezicht. Stichting Viattence Toezichtvisie Raad van Toezicht Stichting Viattence Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Algemene informatie Stichting Viattence... 3 1.1 Missie Viattence... 3 1.2 Visie Viattence... 3 1.3 Besturingsfilosofie...

Nadere informatie

Toekomstbestendige zorgorganisatie vraagt om Iedereen in beweging

Toekomstbestendige zorgorganisatie vraagt om Iedereen in beweging Toekomstbestendige zorgorganisatie vraagt om Iedereen in beweging Een zwaar, log figuur doordringt de ruimte. Maar ook het tegenovergestelde is het geval, de ruimte dringt door in de figuur. Een symbolische

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Het is een praktische werkvorm om op een gestructureerde

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie. Scholingsprogramma

Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie. Scholingsprogramma Wonen, Welzijn en Zorg voor mensen met dementie Scholingsprogramma 24 februari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Visiedag Raden van Bestuur en medewerkers... 5 2. Inspiratiebijeenkomst op locatie...

Nadere informatie

Verpleeghuis. Oudshoorn

Verpleeghuis. Oudshoorn Verpleeghuis Oudshoorn Onze visie We willen allemaal graag gezond en vitaal ouder worden. Maar dat hebben we niet altijd zelf in de hand. Soms stelt het leven ons onverwacht voor moeilijkheden en hebben

Nadere informatie

Profiel. Manager Zorg De Zevenster. 31 maart Opdrachtgever De Zevenster

Profiel. Manager Zorg De Zevenster. 31 maart Opdrachtgever De Zevenster Profiel Manager Zorg De Zevenster 31 maart 2017 Opdrachtgever De Zevenster Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma Telefoon (088) 00 868 00 06-2900 4723 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

Dhr. J. Roorda, Raad van Bestuur Dr. Deelenlaan 6 5042 AD Tilburg 013 4644526 J.Roorda@dewever.nl. Mw. A. van Sluijs, Projectleider

Dhr. J. Roorda, Raad van Bestuur Dr. Deelenlaan 6 5042 AD Tilburg 013 4644526 J.Roorda@dewever.nl. Mw. A. van Sluijs, Projectleider Projectvoorstel Familiezorg; de kunst van het ontmoeten Gegevens algemeen Zorgaanbieder Naam en Contact gegevens zorgaanbieder De Wever Dr. Deelenlaan 6 5042 AD Tilburg 013 4644100 www.dewever.nl Naam

Nadere informatie

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Netwerk Informele Zorg en Netwerk Mantelzorg Eindhoven Contact adres secretariaat: Mw. Marijke van der Zanden tel: 040-238 27 97 m.vd.zanden@eindhoven.nl

Nadere informatie

Rapport Tevredenheidonderzoek 2014

Rapport Tevredenheidonderzoek 2014 Rapport Tevredenheidonderzoek 2014 Rapport Tevredenheidonderzoek Huize Westerheide 2014 Huize Westerheide Sparrenlaan 26 1213 SP Hilversum Telefoon: 035 62 88 540 Fax: 035 53 37 613 E-mail: info@huizewesterheide.nl

Nadere informatie

Bewegingsgerichte zorg Solis 25 juni 2015

Bewegingsgerichte zorg Solis 25 juni 2015 Bewegingsgerichte zorg Solis 25 juni 2015 Aangenaam: Angèle Jonker Verpleegkundige Sociaal Gerontoloog (dr) Stichting JonkersZorg Hoogwoud Auteur (les-)boeken www.jonkerszorg.nl Diverse projecten Visiegedreven

Nadere informatie

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis Bij u thuis Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nieu Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Persoonlijk

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie

Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots

Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots Gegevens zorgaanbieder Voorstel RSZK pilot waardigheid en trots Naam en adres zorgaanbieder Naam en contactgegevens bestuurder Naam contactpersoon en contactgegevens Visie op kwaliteit en hoe sluit deze

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten

Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten Business case Mantelzorg & Familieparticipatie: vragenlijst over baten Investeren in participatie van mantelzorgers & familieleden levert de organisatie baten op. Denk dan aan tijdwinst, meer aandacht

Nadere informatie

Belevingsgerichte zorg voor ouderen met dementie

Belevingsgerichte zorg voor ouderen met dementie Belevingsgerichte zorg voor ouderen met dementie Docentenhandleiding voor mbo-zorg onderwijs en bijscholing Contact: Connie Klingeman, Hogeschool Rotterdam c.a.klingeman@hr.nl Wat is belevingsgerichte

Nadere informatie

Frisse-blik-sessie Mantelzorg

Frisse-blik-sessie Mantelzorg Vilans 12 februari 2017 Frisse-blik-sessie Mantelzorg Een stevig beleid voor informele zorg is belangrijk Mantelzorgers, familieleden, buren, vrienden en vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage

Nadere informatie

Jaarplan 2018 SVRZ De Blide-De Redoute- t Verlaet

Jaarplan 2018 SVRZ De Blide-De Redoute- t Verlaet Jaarplan SVRZ De Blide-De Redoute- t Verlaet BS.17.729 B Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen 1.1 Aanleiding voor het jaarplan 2 1.2 Doelstelling van het jaarplan 2 Hoofdstuk 2 Uitgangspunten jaarplan 2017

Nadere informatie

Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS

Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. 1 Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS Trends We leven langer We willen zelf ons leven inrichten, stellen meer eisen Toenemende

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november Transvorm Actueel Employer branding op basis van goed werkgeverschap Welkom Woensdag 23 november 2016 www.transvorm.org Goedemorgen! Wat maakt ons een goed werkgever? Woensdag 16 november 2016 Drs. Jan-Kees

Nadere informatie

KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS

KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS Veelzijdig sterk onderwijs Het Edison College, het Gymnasium Apeldoorn en de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) zijn verenigd in AVOO. Onze scholen bieden goed onderwijs

Nadere informatie

Gewoontegetrouw. De verdiepingsslag van kleinschalige zorg. Pagina 1 van 13

Gewoontegetrouw. De verdiepingsslag van kleinschalige zorg. Pagina 1 van 13 Gewoontegetrouw De verdiepingsslag van kleinschalige zorg Pagina 1 van 13 Documentbeheer Algemene documentinformatie Titel Gewoontegetrouw Opdrachtgever Lilian Bouman Auteur Chantal Nijs, Kasper Euser

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling NVT NVT NVT NVT Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag.

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, biedt Kalorama u een prettige woonomgeving. Onze collega s hebben respect,

Nadere informatie

Vernieuwingsplan in het kader van het VWS rapport Waardigheid en trots. liefdevolle zorg. Voor onze ouderen.

Vernieuwingsplan in het kader van het VWS rapport Waardigheid en trots. liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Zorg met n zachte g. Vernieuwingsplan in het kader van het VWS rapport Waardigheid en trots. liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Stichting Valkenhof Valkenswaard Mevr. Drs. A.E.M. Blokker (Annemieke),

Nadere informatie

Kwaliteitssysteem voor Verantwoorde zorg en Verantwoord ondernemerschap

Kwaliteitssysteem voor Verantwoorde zorg en Verantwoord ondernemerschap Kwaliteitssysteem voor Verantwoorde zorg en Verantwoord ondernemerschap 2017 Uitgave Stichting Perspekt, Utrecht Ontwerp en opmaak Het Lab ontwerp + advies, Arnhem Druk De intellectuele eigendomsrechten

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg

Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg Inhoud 1. Persoonsgerichte zorg en ondersteuning... 3 2. Wonen en Welzijn... 3 3. Veiligheid... 4 3.1 Decubitus... 4 3.2 Advance care planning... 4 3.3 Medicatieveiligheid...

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat Wilt u meer informatie, een rondleiding of kennismaking? Bel ons dan op: 088-97 20 200 (lokaal tarief) Of mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl Website: www.amstelring.nl/vreugdehof Facebook: www.facebook.com/vreugdehof

Nadere informatie