jaargang 42 - nr. 1 (start-uk) jongenschiro.merksplas@hotmail.be

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "jaargang 42 - nr. 1 (start-uk) www.chiro-merksplas.be jongenschiro.merksplas@hotmail.be"

Transcriptie

1 Uitlaatklep! jongenschiro Merksplas jaargang 42 - nr. 1 (start-uk) jongenschiro.merksplas@hotmail.be In het werkjaar bestaat de Jongenschiro van Merksplas 50 jaar! Dit betekent dat het dit jaar een feestjaar gaat worden! HOUD DEZE UK ZEKER BIJ! HIJ KAN NOG VAN PAS KOMEN!

2 Agenda! Zondag 13 september Startdag + chiro!* Vanaf 10u00 zijn alle leden welkom op Spelewei om het nieuwe jaarthema te ontdekken, kampfoto s te bekijken, lekker te eten, én fantastisch leuke spelletjes te spelen! Zij die niet om 10u00 op de Chiro kunnen zijn, mogen gewoon aansluiten om 14u00, al missen zij natuurlijk een deel van de pret! Zondag 20 september Zondag 27 september Meer info vind je verder in de UK Zondag 4 oktober chiro! Ontbijt op bed + chiro! Geen chiro Want op 4 oktober is het kermis dus kunnen jullie allemaal gaan spelen in de botsauto s en genieten van suikerspinnen en smoutebollen! Zondag 11 oktober chiro! Zondag 18 oktober Zondag 25 oktober vriendjesdag + chiro! chiro! Zondag 1 november Iedereen is welkom om mosseltjes of videe te komen eten! Zondag 8 november Mosselfeesten geen chiro! chiro! Voor een overzicht van alle belangrijke data verwijs ik naar de kalender van onze site: Jongenschiro.merksplas@hotmail.be Zondag 10 woensdag 20 juli 2016 De sloebers gaan op kamp van woensdag 13 tot woensdag 20 juli. kamp! * In principe wordt er elke zondag chiro gegeven tussen 14:00 en 17:00, met uitzondering van enkele data die we tijdig meedelen.

3 50 jaar Jongenschiro Merksplas De feestkalender! OOB: OOB staat voor Ontbijt Op Bed. Dit jaar staat het OOB in teken van 50jaar jongens chiro Merksplas! Het ideale moment om de nieuwe leiding van hun spruit in actie te zien, een babbeltje te maken en genieten aan democratische prijzen! De perfecte kennismaking met onze Chiro en het nieuwe chirojaar. Of voor de oud leiding om eens af te spreken met jullie OLK-groepen en oude herinneringen boven te halen bij een heerlijk ontbijt. Vanaf 8u30 is iedereen welkom in de grote zaal van Spelewei, en bij goed weer aan een tafeltje in de zon. Ontbijt op bed is traditiegetrouw een samenwerking met onze lieftallige collega's van de meisjeschiro. OOB gaat door op 27 september van 8:30 tot 12:00 Prijs volwassenen: 8 Prijs kinderen (-12): 6 Inschrijven is mogelijk via het adres met vermelding van naam en het aantal personen: Ontbijtchiromerksplas@hotmail.com (zonder inschrijving geen garantie op deelnamen). Het is nadien uiteraard gewoon Chiro om 14u. Kermisfuif: Voor de jeugd en zij die zich nog jeugdig voelen organiseren wij dit jaar ook de Kermisfuif. Het wordt een top editie met een cocktail bar en pak de flos. Er zijn zelfs enkel meters bier te winnen. De kermisfuif gaat door in de fuifzaal op 3 oktober, kassa: 3 en VVK 2 (verkrijgbaar bij de jongens-leiding). Vriendjesdag: Deze dag is speciaal van leden die een vriendje hebben dat niet in de Chiro zit. Want op 18 oktober worden alle niet Chiro vriendjes uitgenodigd om eens mee te doen. Zoveel mogelijk vriendjes mee brengen zou ik zeggen!

4 Dag en nacht van de jeugdbeweging: Op deze hoogdag van de jeugdbewegingen gaat iedereen die in een jeugdbeweging zit in zijn uniform naar school. Er wordt op verschillende plaatsen ook een ontbijt uitgedeeld aan middelbare studenten. Dit jaar vindt de dag en nacht van de jeugdbeweging plaats op 23 oktober. Quiz: Ook de quiz is toe aan een feest editie. Het is namelijk 10 jaar geleden dat we begonnen zijn met uw kennis op de proef te stellen. Bent u benieuwd wat het thema dit jaar gaat zijn? Nog even geduld dan, het thema zal binnenkort bekend gemaakt worden. De quiz zal dit jaar doorgaan op 14 november, in de fuifzaal van Merksplas. U bent welkom vanaf 19:30, de quiz begint om 20:00 stipt. Inschrijven kan door de ploegnaam en ploegleider door te sturen naar: chiroquizmerksplas@hotmail.com en een overschrijving van 15 met vermelding van ploegnaam op het rekening nummer: BE Een ploeg bestaat uit 4 tot 6 personen. Groot feest in de kapel: Dit jaar bestaan wij 50 jaar en dit laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom organiseren wij een heus evenement, waar iedereen welkom is om samen met ons onze 50ste verjaardag te vieren. Wanneer: 9 april Locatie: in en rond de kapel van Merksplas kolonie Wat is er allemaal te doen: - Optredens van? - Honkbaltoernooi - BBQ - Randanimatie - een bangelijke sfeer - kampvuur

5 Affiche-wedstrijd Voor al deze evenementen moeten we uiteraard ook heel wat reclame maken. Om iedereen op de hoogte te brengen van onze planning lieten we een mooie overzichtsaffiche maken. Jullie hebben deze affiche normaal allemaal bij dit boekje gekregen (ofwel krijg je ze de week erop) en we hebben hier een wedstrijd aan verbonden! Hang deze affiche aan je raam of voordeur en zorg dat deze vanop het straat goed zichtbaar is. Je mag hierbij ook origineel uit de hoek komen. Jullie leiding gaat in Merksplas rondrijden en kijken waar we overal deze affiche zien hangen. Uit alle opgehangen affiches kiezen we per groep iemand uit. Dus dit wil zeggen dat er zes winnaars zijn! De winnaars worden in de volgende UK bekend gemaakt en mogen dan hun mooie prijs komen afhalen bij de leiding! Daarnaast delen we nog een prijs uit! Omdat wij originaliteit altijd toejuichen dagen wij jullie nu uit om zelf aan de slag te gaan! Als jij nog ideeën hebt om deze poster op een originele manier op te hangen of op een andere manier reclame te maken voor ons jubileum, dan moet je dit zeker doen! Neem een foto van jouw originele idee en post deze op facebook met de hashtag: #50jaarjongenschiromerksplas. (Het facebookaccount van mama, papa, broer of zus gebruiken is uiteraard toegelaten, wij vinden de weg wel tot jou!) Via deze hashtag bekijken wij alle inzendingen en kiezen we op de vergadering de ultieme winnaar uit! Deelnemen is uiteraard belangrijker dan winnen en alle zotte ideeën worden door jullie leiding alvast enorm geapprecieerd! Alvast heel veel succes!

6 De vraag van de maand!

7 Groepsleidersbabbel! Gegroet beste chirosympatisanten, Het kamp zit nog heel vers in ons chirogeheugen, maar veel tijd om stil te staan is er niet. Want het nieuwe chirojaar is weeral uit de startblokken. Veel tijd om te rusten hadden we niet want er was veel werk aan de boeg. Gelukkig is onze leidingsgroep groter dan ooit, ik denk dat we met 23 stuks een absoluut hoogtepunt bereikt hebben. We namen afscheid van enkele vaste maar zeer goede krachten, waarvoor zeer veel dank. Maar uiteraard worden deze gaten opgevuld door verse krachten genaamd: Bart, Tomas, Stijn, Maarten, Jef, Lowie en Arnout. Hierdoor weet u zeker dat u zoon elke zondag met bergen chiro-enthousiasme verwelkomt zal worden op de chiro. Het beloofd echter niet zomaar een door de weeks chirojaar te worden. Neeneenee het wordt een echt feest jaar, want we bestaan namelijk 50jaar. Daarom zullen er doorheen het jaar tal van super leuke activiteiten doorgaan, meer hierover vindt u in deze UK en op allerhande sociale media. Wat u al zeker met stip in u agenda mag noteren is ons chiro-ontbijd op zondag 27 september en het groot feest op 9 april. De groepsleidingsfakkel werd doorgegeven van Jelle Kersemans en Stijn Hofkens naar Seppe Strijbos en Flip Bastiaensen. Wanneer u vragen/problemen heeft over de chiro aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via onderstaande gegevens! Met vriendelijke groeten, De groepsleiding : Seppe Strybos Flip Bastiaensen Slagmolenstraat 8 Steenweg op Turnhout seppe_strybos@hotmail.com flip.bastiaensen@hotmail.com * De groepsleiding waakt erover dat alle zaken die de leidingsploeg moet uitvoeren ook echt uitgevoerd worden, en ze sturen bij waar nodig. Ze behouden het overzicht, en leiden de rest van de leidingsgroep. Ook zijn ze een belangrijk aanspreekpunt (samen met de VééBéé s) voor ouders, naast de rest van de leidingsploeg natuurlijk.

8 Véébéébabbel! Dag (nieuwe) chiroouder, -zoon, -broer, -vader of -vriend, Zo begon mijn eerste veebeewoordje, nu zes jaar geleden (september 2010). Het was de aankondiging van mezelf als derde VeeBee (volwassen begeleider) van jongenschiro Merksplas. In de eerste 50 jaar van chirojongens Merksplas zullen er drie VeeBee s de revue gepasseerd zijn. Voor mij zal het 50 e jaar ook het laatste actieve jaar zijn. Dat betekent dat dit onvergetelijke jaar ook een zoektocht in zich draagt. Een zoektocht naar een nieuwe veebee voor de intussen nog uitgebreidere toffe leidersbende en hopelijk een recordjaar voor aantal leden. Wanneer en aan wie de kaars zal worden doorgegeven is nog een raadsel. Voor u, voor mij, en zelfs voor de nieuwe VeeBee. Waar kan zo n VeeBee zich aan verwachten? Van september tot juli (bijna) elke zondag enthousiasme om 14u of tevredenheid om 17u Minstens evenveel vrijdagen een sms om je uit te nodigen om een pint te gaan drinken of voetbal te kijken, maar eerst even overleggen over de aankoop van een tentje, een update over de nieuwe chiromoeders of planning van een feestje. Één keer per jaar een campingplaats op de gezellige backstage van een vijfsterrencatering. Af en toe een (doorgestuurd) mailtje van een boze schepen van jeugd, een sms van een tevreden ouder, een tweet van een bezorgde mama, en veel likes als je een foto post op facebook. Ik heb ondertussen het digitale archief van 50 jaar chiro Merksplas eens doorgenomen. En dat zijn zeer veel gigabites aan herinneringen. Ongetwijfeld kan iedereen er eigen en andere hoogtepunten uithalen. Graag deel ik jullie deze:

9 Een printscreen van toen nog de website van chiro merksplas. Toen nog een html pagina op een.tk website. Jan De Webman (Jan Quirijnen) gaf hem mee vorm. Gelukkig ziet hij er nu wat anders uit... Vragen, bedenkingen, sollicitaties, correcties, voorstellen,... meerdere adressen: Contactgegevens: Hans Leentje Twitter: neen Facebook: ja hoor, zoek maar even! Facebook: ja hoor! Kruisbergstraat Turnhout * De VB (of véébéé) is één van de vele chirotermen die de chiro rijk is. Het staat voor Volwassen Begeleider. Veel chirogroepen kiezen ervoor om een volwassene van op afstand het hele chirogebeuren te laten volgen en te coachen. Hij confronteert de groep met de kijk van iemand die er iets verder vanaf staat, iets ouder is en een andere invalshoek heeft. De leidingsploeg leidt, de VB begeleidt. En wij hebben geluk, met 2 VB s voor de prijs van één!

10 Chiro, wat is dat voor een beestje? Chiro is meer dan een namiddag samen spelletjes spelen. Als je t ons vraagt, is het een manier van leven! In de Chiro dromen we immers van een wereld die door drie waarden gedragen wordt: graag zien, innerlijkheid en rechtvaardigheid. In de Chiro willen we ervoor zorgen dat je je thuis voelt en een heleboel kansen krijgt. Ook na mislukkingen en tegenslagen blijven we in elkaar geloven. We komen op voor een rechtvaardige samenleving, die aan iedereen eerlijke kansen en een hoopvolle toekomst biedt. We houden er niet van dat mensen uitgesloten, gepest of niet goed behandeld worden en komen als Chiro op voor diegenen die uit de boot dreigen te vallen. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen mogelijkheden kan benutten. Speels en actief zoeken wij samen naar hoe we kunnen samenleven. We beleven het elke week op de Chiro! We geven hierin de intuïtie van kinderen en jongeren een belangrijke plaats. Een Chirogroep vormt dan ook een gemeenschap. Die uit zich tijdens het jaar in de Chirowerking, maar ook op het einde van het jaar tijdens het bivak, het hoogtepunt van het jaar! Na een intensieve voorbereiding wordt er op zo n kamp geleefd, gewerkt, gelachen, gebabbeld, op- en afgebouwd, ruzie gemaakt en ook weer bijgelegd. Hier bouwen we in samenspraak met elkaar en met respect voor de omgeving aan deze Chirodroom. We heten iedereen van harte welkom bij Jongenschiro Merksplas. Als je t mij vraagt: Chiro!

11 Het uniform! We dragen een uniform om te laten zien dat we van de Chiro zijn! Waar je ons ook tegenkomt, aan ons uniform kan je ons herkennen. Het is praktisch, drukt onze verbondenheid uit met de grote Chirofamilie, zorgt voor gelijkwaardigheid en is ook megacool!! Het uniform is verplicht te dragen, elke zondag! Ook op kamp hebben we dit meermaals nodig. Alle kleding is van uitstekende kwaliteit, want ze moet tegen een stootje kunnen! Bij ons bestaat het uniform uit: - Blauw Chirohemd / blauwe Chirotrui - hemd: verkrijgbaar bij De Banier* in Turnhout (volgens velen hét ultieme chiro-kledingstuk!) - trui: verkrijgbaar op Spelewei voor of na de chiro, kostprijs: 20 - Beige broek (kort of lang) dé officiële chirobroek: verkrijgbaar bij De Banier* in Turnhout maar mag ook eender welke beige broek zijn - Wit Chiro T-shirt verkrijgbaar op spelewei voor of na de chiro, kostprijs: - 6 (nieuwe reeks) - 3 (oude reeks, beschikbaar vanaf maat M) We raden aan alle kleren van je lid (en zeker het uniform!) te voorzien van naam én achternaam van het kind! *De Banier Turnhout: Sint Antoniusstraat 37 (aan de watertoren) Naast alle officiële chiro-materiaal vind je hier ook allerhande ander spel- en knutselmateriaal. Met je lidkaart kan je zelfs op enkele artikelen een mooie korting krijgen!

12 Welkom sloebers! Beste sloebertjes, Dit jaar hebben jullie geluk, want de leiding van het megacoole sloeber-team bestaat dit jaar uit: Stijn L, Maarten H, Flip B, Hans P en Stef L. Voor lid te mogen worden van de sloebers moet je aan volgende dingen voldoen: Je moet een jongen zijn. Je moet in het 1ste of 2e studiejaar zitten. Je moet zin hebben in heel veel vershillende spelletjes en super veel lol. En natuurlijk vuil willen worden. Om natuurlijk héééééééééééél veel goesting te krijgen in de Chiro, moet je natuurlijk wel weten wat Chiro juist is. Dit is elke zondagnamiddag van 14 uur tot 17 uur onszelf komen rot amuseren op spelewei. tijdens deze 3 uurtjes zal de leiding van het megacoole sloeber-team uit een gigantische hoop leuke spelletjes elke week een paar spelletjes uit halen. Dikke pret beleven dus, nog een colake erbij en het weekend is prachtig afgerond. Wij hebben er al zin in ;) Groetjes het sloeber-team Dag beste sloebers en ouders, Mijn naam is Hans Peeraer en ik zal jullie zoon volgend jaar leiding geven bij de sloebers. Dit is mijn tweede jaar als leiding en ook mijn tweede jaar als sloeberleiding. Net zoals de flap heb ik een contractverlenging gekregen. Ik ben 12 jaar lid geweest. Ik kijk enorm uit naar het komende chirojaar. Door de week zit ik in Geel, ik studeer daar informatica. Voor de rest rij ik af en toe ook wel is met de koersfiets. In de zomermaanden werk ik zaterdagvoormiddag op de veiling in Hoogstraten. Als er nog dingen zijn die jullie willen weten van mij, mag je me altijd aanspreken voor/na de chiro of me een mailtje sturen (hanspeeraer@hotmail.com) of je mag ook altijd bellen ( ).

13 Gegroet beste sloeberouder, Hier spreekt jullie zoons toekomstig sloeberleider. Aangezien ik vanaf deze zondag toch redelijk wat verantwoordelijkheid over jullie zoon heb, is het geen overbodige luxe om me even voor te stellen. Ik ben Flip Bastiaensen en wordt dit jaar,hopelijk als alles een beetje meezit, op 16 oktober 20 jaar jong. Ik heb in die tijd een chirocarriére uitgebouwd van 15 jaar, eerst 12 jaar als lid en nu start ik mijn derde jaar als leiding. Ik startte mijn liedingscarriére als topperleiding en ging het jaar nadien aan de slag bij de sloebers. Dit viel me reuze mee en mijn contract werd verlengd met minstens 1 jaar. Daarom zullen sommige ouders mij al kennen van afgelopen jaar. Binnen de chiro heb ik de functie groepsleider, deze functie zou ik natuurlijk niet alleen kunnen uitoefenen, daarom wordt ik bijgestaan door mijn collega Seppe Strijbos. Natuurlijk heb ik buiten de chiro ook nog een leven. In de week zit ik in Antwepen, meer bepaald op de universiteit Antwerpen. Waar ik de studies Ingenieur Bouwkunde volg. In het weekend speel ik op zaterdag bij de internationale topvoetbalclub de sir en dit voor maar euro minder dan Kevin de Bruyne Ik denk dit wel volstaat als korte inleiding, als jullie toch nog iets meer willen weten dan sta ik jullie met alle plezier te woord elke zondag rond 14u op spelewei. Ik (en de hele sloeberleiding) heb ongelofelijk veel zin in het nieuwe chirojaar en hoop dit over te brengen naar jullie zoon. Met vriendelijke groeten, Flap ( dit is de naam waarmee ik zondagnamiddag tussen 14 en 17 wordt mee aangesproken )

14 Gegroet! De naam is Stef (alias lemmes, Lem Lem) Eventjes kort wat uitleg geven over mezelf. Ik ben 18 jaar en word op 13 december 19. Ik begin dit jaar aan mijn tweede jaar leiding, moest je dit nog niet weten. Vorig jaar heb ik een bangelijk jaar gehad met de speelclub en ben van plan om dit jaar weer het beste van te maken. Ik ben afgestudeerd als houtbewerker in de Vtst en (hopelijk) toekomstige leerling houttechnologie in Gent. Buiten de Chiro speel ik af en toe nog wat badminton en speel ik toneel. Ik ben ook vollop aan het oefenen voor mijn rijbewijs en tijdens het weekend breng ik nogal graag eens een bezoekje aan het jeugdhuis in merksplas. Ik heb er in ieder geval al super veel zin in. ;D hey! Ik ben Stijn Lanslots. Ik studeer momenteel aan het vito bouw als voor laatste jaar. Mijn hobby's zijn: mountainbike,reddend zwemmen en CHIRO! Ik woon Steenweg op Turnhout 124 te merksplas. Dit jaar geef ik voor het eerst leiding en heb er al vast heel veel zin in!

15 Hallo Ik ben Maarten Hofkens, maar op de chiro zeggen ze ook wel eens Hof of Hofkens. Om verwarring te vermijden met mijn grote broer Stijn die Hofkens wordt genoemd in de chiro mogen jullie Hof zeggen. Ik begin aan mijn eerste jaar als leiding. Ik heb 12 jaar in de chiro gezeten als lid en nu mag ik eindelijk leider worden. Hier heb ik die 12 jaar ongelooflijk hard naar uit gekeken. En nu heb ik nog geluk ook, ik mag aan de grappigste, leukste, liefste, schattigste, kei coole sloebers leiding geven. Dit kan niet anders dan een top jaar worden! Mijn andere hobby s buiten chiro zijn vogels spotten en school. Wat het vogel spotten betreft, ik heb wel een passie voor vogels en dan vooral voor duifkes. Zo heb ik thuis een koppeltje bronsvleugelduiven. Als jullie meer willen weten over vogels kan je mij altijd een mailtje sturen. Naast vogels onderhouden ga ik ook naar school. Ik ga volgend jaar industrieel ingenieur biowetenschappen volgen in Geel samen met Jef (speelclub leiding). Omdat ik nog op reis ben, heb ik dit tekstje niet kunnen schrijven, maar mijn allerliefste, super coole, kei toffe broer Stijn Hofkens (aspi-leiding) heeft dit speciaal voor mij geschreven. Ik ben hem daar heel dankbaar voor en zal voor hem nog een tegenprestatie moeten doen. Maarten (Hof) Hans Peeraer Flip Bastiaensen Eikelsblok 23 Steenweg op Turnhout hanspeeraer@hotmail.com flip.bastiaensen@hotmail.com Maarten Hofkens Stijn Lanslots Steenweg op Beerse 49 Steenweg op Turnhout Maarten.hofkens@telenet.be Stijnlanslots966@gmail.com Stef Lemmens Hoevestraat lemmes96@hotmail.com

16 Welkom speelclub! BESTE SPEELCLUBBER EN OUDERS VAN. Het is weer zover! Dé start van weer een onvergetelijk plezant chirojaar. Jullie hebben geluk. Jullie zitten in de tofste, coolste, stoerste groep, de speelcub. En jullie leiding staat al helemaal klaar om er een fantastisch jaar van te maken vol met activiteiten die soms zelfs te zot voor woorden zijn, ja echt alles wordt uit de (spelen)kast gehaald. Zo gaan we actieve bosspelen spelen zoals stratego en capture the flag maar ook echte klassiekers zoals het inmaken van de rakkers met honkbal en voetbal Zit je toch nog met vragen? Twijfel dan zeker niet om ons te contacteren Tot zondag!! Bert Potters Hallo hallo en welkom terug zou ik zo zeggen! De chiro is dit jaar al weer eens terug begonnen. Alhoewel het als leider nooit echt stopt, is de eerste zondag toch ook wel een nieuw begin. De belangrijkste oorzaak is natuurlijk een nieuwe groep. Van de luie Kereltjes terug naar het echte mannenwerk: de Speelclub! Bijgestaan door 2 nieuwe jonge knapen, 1 niet meer zo nieuwe jongen knaap en een oude knaap die evenveel koordjes aan zijn chirofluitje heeft hangen als mij gaan wij er nog maar eens een top jaar van maken. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons! Tot Zondag! Voor de bezorgde en nieuwsgierige ouders, u kan mij bijna altijd bereiken op: Steenweg op Wortel bert_potters@hotmail.com Zondag voor en na de chiro op het vertrouwde plekje

17 Hallo speelclub, Ik ben Lowie, ik ben 17 jaar en een van jullie leiding dit jaar. Het is een speciaal jaar aangezien het mijn eerste is en ik hoop er een superleuk jaar van te maken. Als ik niet naar school ga, zit ik wel is op de computer of ga ik wel eens iets drinken met mijn vrienden. Ik heb heel veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook! Naam: Jef Sysmans Burgerlijke status: Vrijgezel Adres: Schoondreef 24 Woonplaats: Merksplas Leeftijd: 18 Geboortedatum: 28/01/1997 Beroep: Industrieel ingenieur biowetenschappen Aantal broers/zussen: 1 broer, 2 zussen Mijn -adres: jef.sysmans@hotmail.com Mijn gsm-nummer: Bezigheden Mijn hobby's: Chiro, lopen, gitaar Ik ben goed in: Mezelf rot amuseren op de Chiro Lievelings... Mijn lievelingsspel: Paintball Mijn lievelingseten: Friet met biefstuk Heey, hallo!! Ik ben Michiel en ik mag dit jaar leiding geven aan de Speelclub. Dit jaar word mijn vierde jaar als leiding nadat ik ook al de sloebers en twee jaar de toppers heb gehad. Naast superleuke zondagen in elkaar steken hou ik mij op de chiro ook nog bezig met de administratie en zit ik in de jeugdraad. Na een jaartje gewerkt te hebben ga ik dit jaar ook nog eens een poging ondernemen tot studeren en het behalen van een hoger

18 diploma. Als ik niet voor school of chiro bezig ben kan je me ook wel eens terug vinden in JH Zigzag. Zit je nog met vragen of opmerkingen aarzel dan zeker niet om mij voor of na de chiro aan te spreken of stuur een mailtjes naar Naam: Wouter Lanslots Burgerlijke status: Ongehuwd Adres: Steenweg Op Turnhout 124 Woonplaats: Merksplas Leeftijd: 19 Geboortedatum: 08/04/1996 Studies: Bachelor Bouw Aantal broers/zussen: 2 Mijn -adres: wouterlanslots2@gmail.com Mijn gsm-nummer: Bezigheden Mijn hobby's: Chiro Lievelings... Mijn lievelingsspel: Kubb, voetbal Mijn lievelingseten: Pizza, frietjes Mijn lievelingsfilm: Furious 7 Waar ik een hekel aan heb: witloof Wat ik later wil worden: Iets in de bouw Persoon naar wie ik opkijk: / Michiel Verheyen Bert Potters Hoevestraat 9 Steenweg Op Wortel michielverheyen9@hotmail.com Bert_potters@hotmail.com Wouter Lanslots Jef Sysmans Steenweg op Turnhout 124 Schoondreef wouterlanslots2@gmail.com Jef.sysmans@hotmail.com Lowie Rombouts Koekhoven / Lowie-rombouts@hotmail.com

19 Welkom rakkers! De rakkers zijn de beste en tegen ons kan niemand op! Zongen wij al toen we rakker waren en er is nog niet veel veranderd. De rakkers zijn nog altijd de beste! Maar omdat er sommigen nog aan twijfelen of dat wel echt zo is, vooral de speelclub en toppers beweren anders, zullen jullie nieuwe leiders er alles aan doen om te bewijzen dat het bij de rakkers echt wel top is. We gaan voetballen (en winnen) tegen iedereen, paintballen in het bos en nog veel meer. We zullen zelf spelletjes spelen die nog nooit door iemand zijn gespeeld omdat we ze gewoon zelf gaan verzinnen. Alsof dat nog niet zot genoeg is, krijgt ge elke Chiro nog ne cola. Dus ik nodig jullie allemaal uit om elke zondag paraat te staan om 14:00. Jullie leiding Bart, Arnout, Boris en Seppe Hallo, Ik ben Bart uit Merksplas. Ik ben 18 jaar. Ik ben dit jaar voor de eerste keer leider. Ik heb er dan ook super veel zin in! Ik zal leiding geven aan de Rakkers, samen met Boris, Arnout en Seppe. Naast de Chiro, speel ik ook nog gitaar. Verder ben ik hard aan het oefenen om mijn rijbewijs te behalen (U bent gewaarschuwd!). Daarnaast durf ik af en toe ook wel eens binnenspringen in Jeugdhuis De Zigzag. Verder kijk ik enorm uit naar het volgende jaar, go go go, gaan gaan gaan!

20 Hallo allemaal, Ik ben seppe. Ik ben 21 jaar oud en zit ergens tussen mijn tweede en derde jaar biologie aan de Ugent in Gent, waar ik op kot zit samen met mijn medeleiders Toon, Bert en Stijn. Na super plezante jaren leiding bij de speelclubbers, sloebers en de aspi s. Ben ik dit jaar leiding van de rakkers. Waarmee ik zo mogelijk nog een plezanter jaar ga beleven. Als ik niet bezig ben met Chiro of school ga ik wel eens lopen of kan je me wel eens vinden in het jeugdhuis de zigzag. Binnen de Chiro ben ik dit jaar samen met Flip de groepsleiding. Dus als je vragen of opmerkingen hebt over de rakkers of de chiro in het algemeen aarzel dan niet om mij of de rest van de leiding aan te spreken. Ik kijk er geweldig hard naar uit om samen met de rakkers, de leiding en de rest van de Chiro een super jaar van te maken! Hallo, Ik ben Arnout aka Bruno. Ben 18 jaar oud en studeer aan het heilig-graf te turnhout, richting techniek-wetenschappen, aangezien ik mijn 5de jaar gedubbeld heb kan ik nog een jaartje extra thuisblijven en me extra inzetten voor de chiro :). Voor mijn eerste jaar leiding, geef ik samen met Boris, Bart en Seppe leiding aan de rakkers! Ik heb er nu al heel veel goesting in. Tijdens mijn vrij momenten ga ik wel eens lopen, meestal in de bossen van de kolonie. Ook ga ik graag eens een boottochtje maken met een zeilboot. Aangezien ik sinds deze zomer mijn a-brevet heb kan ik nu zeilen waar en wanneer ik wil. Muziek spelen op mijn drumstel is ook een van mijn vele bezigheden, ook muziek luisteren op feestjes of concerten is iets waar ik me wel mee kan amuseren. Als er nog iets is dat jullie graag willen weten kan je me altijd een mailtje sturen:

21 Hallo daar! Ik ben Boris Kersemans maar je mag mij Brokkie noemen. Ik begin dit jaar aan mijn 2e jaar als chiroleider. Vorig jaar had ik een mega cool jaar met de rakkers. Dit jaar ga ik dan natuurlijk nog eens voor die super rakkers! De Chiro maakt een groot deel uit van mijn leven. Ik zit dit jaar al 14 jaar in de Chiro! Verder doe ik ook aan volleybal en zit ik bij de speleweiraad. Ik ben nog niet aan het werk maar ik studeer industrieel ingenieur in de biowetenschappen aan de KULeuven. Ik weet zeker dat het dit jaar weer een geweldig jaar gaat worden op de Chiro. Coole rakkers, ik hoop dat ik jullie vaak op zondag tegenkom. Dan zal ik samen met Bart, Seppe en Arnout een geweldige zondag met jullie meemaken! Voor vragen mag je mij altijd contacteren. Seppe Strybos Bart Van Meir Slagmolenstraat 8 Ploegstraat / seppe_strybos@hotmail.com Bart.vanmeir@gmail.com Boris Kersemans Arnout Reynders Jaak Mertensstraat 10 Heidestraat / boris.kersemans@gmail.com Reynders.arnout@gmail.com

22 Welkom toppers! Gegroet jeugdige toppers! Jullie zijn uiteraard elke zondag welkom om eens goed te komen uitblazen na een hele week school school school... ergers bestaat haast niet en daarom proberen wij jullie leven wat aangenamer te maken met behulp van leuke zondagnamiddagen vol met spetterende activiteiten die je nergens anders meemaakt. Daarnaast kunnen jullie ook steeds bij ons terecht met de meest uiteenlopende vragen over spieken, kattekwaad, films, voetbal, muziek, meisjes,...,... kortom wij zullen steeds trachten om proffesioneel advies te geven, want het valt namelijk niet mee om alles zelf uit te pluizen in uw jeugdige tienerjaren. Uiteraard kan dit allemaal alleen maar plezant worden als JIJ! Er zeker bij bent. Dus laat van je horen bij de toppers en wij zullen zeker iets terugroepen. Hallo, Ik ben Freek Schuermans maar op de chiro kennen de meeste mensen mij als de Fruddy. Ik begin dit jaar aan mijn vierde jaar leiding en doe dat nog altijd met plezier. Dit jaar dus de toppers en ik heb er alle vertrouwen in dat het weer een bangelijk jaar gaat worden. Ik studeer Scheepswerktuigkunde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen en dat ook al voor mijn derde jaar. Naast de chiro zit ik ook nog in cafévoetbalploeg de sir. In het weekend ben ik s avonds meestal ook wel ergens in het dorp te vinden. Freek

23 Hoi hoi!! Ik ben Sam Verlinden uit Merksplas. Ik begin dit jaar met mijn 3 de jaar leiding en heb er ook zoals andere jaren heel veel zin in!! Ik ben nu dit schooljaar afgestudeerd op de VITO in Hoogstraten als schrijnwerker. Nu ben ik op zoek naar een job. Buiten het werk hou ik mij bezig met voetballen bij 2 caféploegen de Gemboe s en de Sir. In de week voetbal ik in de zaal met het jeugdhuis. Sinds een half jaar heb ik er nog een hobby bij gekregen. Deze sport is wel niet zo bekend. Deze sport noem slackline. Ik zal het in het kort uitleggen: balanceren op een brede spanband. Verder kun je mij op de chiro aanspreken voor vanalles en nog wat!! Groeten Sam Hey, Ik ben Tomas Bastiaensen en woon in Merksplas. Dit jaar start ik mijn eerste jaar als chiro leider. De vorige 12 jaar ben ik altijd actief geweest in de chiro als lid. Door de week zal ik mijn tijd spenderen in de hogeschool van Antwerpen om elektromechanika te studeren. In het weekend houd ik me bezig met lopen en wielrennen. s Avonds in het weekend durf ik wel is het jeugdhuis of een andere uitgaansbuurt een bezoekje brengen. Op de chiro zal je me kunnen aanspreken met Tomas of Franky. Tomas

24 Dag lieve Toppertjes, ik denk dat jullie mij allemaal wel kennen aangezien ik dit jaar een aantal onder jullie voor de 2 de keer ga hebben als lid. Het overgrote deel van jullie heb ik voor het 3 de!!!!! jaar op rij ( niet dat het mijn keuze was, het was onder dwang). Maar alsnog gaan we er zeker het beste jaar van maken dat we gehad hebben ;) Toch als het aan mij ligt Voor de rest ben ik al mijn hele jeugd actief bij de Chiro, nu mijn 3 de jaar als leiding. Ik ben ook actief als voetballer bij Merksplas. Vele groetjes, Robbe Freek Schuermans Tomas Bastiaensen Veldenbergstraat 80 bus 1 Steenweg op Turnhout / f_schuur@hotmail.com tomas.bastiaensen@outlook.com Robbe Druyts Sam Verlinden Veldenbergstraat 31 Molenpolder robbe18395@hotmail.com sam.verlinden95@gmail.com

25 Welkom kerels! Gegroet onze liefste appelflapjes! Omdat jullie leiding de afgelopen jaren (om het zacht uit te drukken)een beetje belabberd was, werd dit jaar binnen de leidingsploeg beslist dat de Kerels dit jaar echt het beste van het beste verdienden en zo zijn ze natuurlijk bij ons uitgekomen: Stijn, Toon en Brent! Omdat we weten dat jullie ons bangelijk vinden en enorm naar ons opkijken gaan we er vanuit dat jullie nu waarschijnlijk wel heel erg blij zullen zijn. Al het gezwans terzijde, wij gaan echt kei hard ons best doen om er een absoluut topjaar van te maken! We gaan heel wat nieuwe activiteiten introduceren en zo kunnen we als één hechte vriendenkring een jaartje stoeien! Voorstellen zijn uiteraard altijd welkom! Verder hebben wij alvast een ongelofelijke aankondiging: jullie weekend ligt al vast!!! We trekken dit jaar naar een uiterst geheime locatie die jullie pas enkele minuten voor vertrek te horen zullen krijgen. Het enige wat we al kunnen verklappen, is dat we jullie op vrijdag 9 oktober s avonds aan het station van Turnhout verwachten. Het exacte tijdstip en wat jullie allemaal moeten meenemen krijgen jullie later nog te horen. Ons weekend zal duren tot Zondag. Het zal dus inderdaad tijdens de nakermis zijn wat ideaal is want, dan kunnen jullie al jullie geld er het eerste weekend al doorbrassen en zijn jullie dat tweede weekend van al die budgetstress verlost. Wij verwachten dus een massale opkomst! Mochten er nu al problemen zijn dan laat je dit zeker al maar weten aan een van ons! Hoogachtend, Dhr. Brent Apers, Dhr. Toon Boeckx Mvr. Stijn Stoffels PS: Wie alle spellings en taalfouten uit dit briefje haalt, krijgt de eerstvolgende Chiro een koekje.

26 Hallo, Ik ben Toon en ik heb dit jaar de ongelofelijke eer om samen met de Stoffels en den Beire de Kerels is goed onderhanden te nemen en er samen met hen een bangelijk jaar van te maken! Dit is mijn vierde jaar als leiding en ik heb er, net als alle andere jaren, weer kei veel goesting in! In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar en zit ik ook in een groepke (samen met mijn medeleider Stijn). Daarnaast probeer ik ook nog wat aan sport te doen, ga ik graag naar concerten, trek ik er geregeld op uit met mijn vriendin, wordt er al eens een pintje gedronken in de Zigzag en zit ik uiteraard in de Chiro! Dit jaar ben ik ook nogal nauw betrokken bij het organiseren van onze jubileumactiviteiten en daar zal vermoedelijk ook nog heel wat tijd in kruipen. Ook van dat rijbewijs wordt dit jaar eindelijk eens deftig werk gemaakt. Studeren doe ik aan de UGent waar ik het reilen en zeilen van die Geniepige Politieker kes eens grondig onder de loep neem. Logeren doe ik daar samen met Hofkens, Potters en Seppe op onze vaste stek in de Bagattenstraat. Dolle pret, u begrijpt het wel! Iedereen die hiermee nog niet alles weet wat hij wil weten stuurt best een gele briefkaart, met daarop al zijn vragen, naar Hoevestraat 5, 2230 Merksplas of belt het betalende nummer 0499/ Tot snel allemaal! Dit 50e Chirojaar wordt er sowieso een om nooit te vergeten! Hallo iedereen Mijn naam is Stijn Stoffels en dit is mijn 4de jaar als leider. Vorig jaar was ik leider bij de Speelclubbers. Even mezelf kort voorstellen: ik studeer af en toe wel eens en volg de opleiding Industrieel Ingenieur in UAntwerpen, campus Hoboken. Ik sta in als tentenman samen met Jef Sysmans. Dit wilde zeggen dat we de contactpersonen en het brein achter de verhuur en onderhoud van de tenten zijn. Ik zit in de Chiro sinds mijn 2 de jaar sloeber dus dat telt al op! Ik spendeer graag mijn tijd aan de Chiro en sta altijd klaar om een mopje uit te halen! In mijn vrije tijd ben ik nog een drummer.

27 Hallo beste UK-lezers, Ik ben Brent Apers en ben 20 jaar oud. Dit jaar voor alweer het derde jaar op rij leiding bij de chiro, na twee plezante jaren bij de speelclub en de toppers ben ik klaar om weer gemotiveerd aan een nieuw te beginnen als leiding van de kerels, een groep die me als lid zelf veel goede herinneringen bezorgde. Om voor de rest nog wat over mezelf te vertellen, ik ben student en doe de studie rechten (derde bachelor) aan de UAntwerpen, daarnaast ben ik een passieve wielerliefhehebber en ga ik wel eens een toer joggen en in het weekend heb ik ook nog enkele avondlijke activiteiten;). Hopelijk brengt het komende jaar me even veel plezier als de vorige jaren, hoewel ik daar het volste vertrouwen in heb! Toon Boeckx Stijn Stoffels Korenveld 5 Molenzijde boeckx.toon@hotmail.com stijn.stoffels@outlook.com Brent Apers Veldenbergstraat Brent.Apers@gmail.com

28 Welkom aspi's! Hey aspi s, Het grote jaar is aangebroken, de Inca s hebben voorspeld dat na ons kamp in 2016 de wereld zal vergaan, wat niet zoveel uitmaakt want beter gaat het toch niet meer worden. Dit jaar wordt zo bangelijk dat ik alleen maar medelijden kan hebben met de mensen die niet in onze groep zitten. De zondagnamiddagen, activiteiten, weekends en kamp zullen jullie zo n goed gevoel geven dat je met heimwee naar de Chiro thuis zult komen. Dit kan ook moeilijk anders met de slimste, grappigste, meest getalenteerde en knapste leiding van Chiro Vlaanderen. Wij verwachten jullie op onze vele activiteiten dit jaar. kusjes Jasper & Stijn Exclusief interview Jasper Dehouwer AKA Sjappie Ik (Bart) en Stijn, hoofdredacteurs van de uk hebben na lang aandringen een positieve reactie gekregen van het management van Jasper Dehouwer om hem te interviewen. Stijn: Jasper, je bent nu al enkele jaren actief als chiroleider, aan welke groepen heb je al leiding gegeven en wat was je ervaring hiermee? << Mijn eerste 2 jaren was ik sloeberleider, een speelse groep die je met afwisseling van toffe activiteiten en vrij spelen een leuke namiddag laat beleven. Een groep met veel fantasie die je met wat zotte impulsen helemaal meekrijgt in de wereld van het spel. Hierna werd ik kerelleider, als sloeberleider merkte ik dat de groep bestond uit vele individuen die samen speelden en activiteiten deden. Bij de kerels was er echter al een echt positieve groepssfeer en groepsgevoel. De toffe activiteiten bleven, weliswaar iets uitgebreider, maar vrije spelen veranderde in rustig wat praten, zwanzen en verhalen vertellen. >> Bart Heb je buiten de Chiro nog andere hobby s?

29 << Jazeker, Ik ben volgend jaar bestuurder van het jeugdhuis (als ik verkozen geraak) waar ik alles mee in goede banen leid en regelmatig een optreden/evenement probeer te organiseren. In mijn vrije tijd speel ik graag piano. In de kerst en paasvakantie ga ik meestal snowboarden en er staat ook nog een koersfiets in mijn kelder, die vooral in de kelder staat. >> Stijn Wat studeer je? << Ik studeer elektromechanica met afstudeerrichting automatisering aan de Plantijn hogeschool in Antwerpen. Ik moet nog een halfjaar stage en bachelorproef doen en ben hopelijk in januari afgestudeerd. >> Bart Tot slot, wat zijn je verwachtingen voor volgend chirojaar? << Mijn 2 de jaar leiding stond ik samen met den Hofkes in de groep, hij is iemand waar ik zeer goed mee overeen kom en wij vullen elkaar zeer goed aan als leiders. Ik verwacht dat het een bangelijk jaar wordt dat al mijn verwachtingen gaat overtreffen >> Hallo iedereen Ik ben Stijn Hofkens en begin nu aan mijn 4 de jaar als leiding. De vorige jaren had ik de toppers, sloebers en speelclub waarmee ik al drie bangelijke jaren heb meegemaakt. Dus dit jaar met de aspiranten verwacht ik niks anders dan dat het een knallend en spetterend jaar gaat worden. Na twee jaar groepsleiding te zijn, heb ik besloten om de groepsleidingsfakkel door te geven aan Seppe en Flip. De taak die ik dit jaar op mij gepakt heb is UK-redacteur, samen met Bart. Als ik in mijn vrije tijd niet bezig ben met de chiro, durf ik wel eens te gaan lopen in de kolonie of een pintje te pakken in het jeugdhuis. Naast al deze leuke dingen bestaat er ook zo iets als school. Ik ga aan mijn eerste master-jaar in de Biochemie en Biotechnologie aan de universiteit van Gent beginnen. Ik zit ook in Gent op kot samen met drie andere chiroleiders (Seppe, Bert en Toon). Stijn Hofkens Jasper Dehouwer Steenweg op Beerse 49 Veldenbergstraat 80 bus s_hofkes@hotmail.com Jasper80B3@hotmail.com

30 Kampfoto's! Spijtig genoeg is de foto up-loader van onze site nog steeds stuk, dat betekent dat we ook geen kampfoto s op de site kunnen plaatsen. We zijn hiervoor naar alternatieven aan het zoeken. Hier zijn alvast enkele sfeer beelden:

31

32 En nu: inschrijven! Om je als lid in te schrijven, moet je maar 2 dingen doen! 1. De ledenfiche invullen: Als je nog niet ingeschreven was voor dit jaar, heb je waarschijnlijk samen met dit boekje een ledenfiche voor dit jaar gekregen. Hierop moeten gegevens ingevuld worden over uzelf en uw kind. Ieder kind moet deze fiche invullen, en ze zo snel mogelijk aan ons terugbezorgen! Dit is nodig voor het in orde maken van verzekeringen, subsidies, ledenlijsten,. Je kan de fiche bezorgen: - door ze op zondag aan één van je leiders af te geven. - door ze in de bus te steken bij één van je leiders 2. Het lidgeld betalen: Om je kind zich een heel jaar zich op de Chiro te laten amuseren, vragen we een bepaald bedrag als lidgeld. Dit bedrag is al enkele jaren vastgelegd op 35. Als alles goed gegaan is, kreeg je ook een overschrijving bij deze UK. Als dit niet zo is, gelieve dan 35 over te schrijven op dit rekeningnummer: Losse overschrijvingen en ledenfiches zijn ook iedere zondag op eenvoudig verzoek te verkrijgen. Vraag er gerust naar bij de leiding! Op de site kan je ook alles terugvinden onder info. Enkel als we de ledenfiche in ons bezit hebben, kunnen we ervoor zorgen dat jullie kind verzekerd is op de Chiro, via de Chiropolis. Breng dit dus zeker op tijd in orde!

33 Verzekerd? Maar, waarvoor ben je op de Chiro verzekerd? Het is een vraag die velen zich stellen. Hieronder een korte oplijsting. Voor meer informatie, kan je bij de leiding terecht, of op de website 1. De Burgerlijke Aansprakelijkheid (iemand begaat fout met lichamelijke/stoffelijke schade als gevolg) a. Wanneer je kind schade berokkent aan een derde, dan valt dit onder de eigen familiale verzekering. b. De leiding is verzekerd voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid in geval van toezicht- en organisatiefouten. 2. Ongevallenverzekering (gewond raken door plotse gebeurtenis): verzekerd via de Chiropolis! a. Bij een ongeval stuurt de leiding binnen 8 dagen een ongevalsaangifte én medisch attest naar LDB, de verzekeringsmakelaar van de chiro. Als ouder ontvang je een dossiernummer. Nadat je alle kosten voor dokters, apothekers, kliniek, betaald hebt, ga je naar jouw mutualiteit. Die betaalt haar aandeel terug en levert een formulier af waarop de bijdrage vermeld staat die je zelf betaald hebt. Stuur dat naar LDB, Rozenstraat 28, 3500 Hasselt, met vermelding van je dossiernummer en je eigen rekeningnummer. (Apothekerskosten kunnen ook ingediend worden met formulier BVACN) b. Een ziekte tijdens bivak is géén ongeval en valt onder de gewone mutualiteiten. Schade aan een bril is enkel verzekerd als dit gepaard gaat met lichamelijk letsel. 3. Materiële schade Persoonlijke bezittingen van je kind worden NIET verzekerd door de Chiropolis.

34 Tentenverhuur! U bent de koning te rijk. Stralende zon, kleurrijk gedekte tafels, feestelijk uitgedoste gasten? Get this party started! Maar, nee toch: tijdens de aperitief drijven de wolken al binnen. Onder de slagregen plooien uw parasols als rietjes. En het gazon: een modderpoel! Naaldhakken blijven steken, jurkjes raken besmeurd. Een nachtmerrie! Had u toch maar die robuuste legertent gehuurd bij chirojongens Merksplas... Want daar vindt u tenten die jaar in jaar uit bewijzen wat ze aankunnen - én aan huis geleverd. Ze zijn geschikt voor allerlei aangelegenheden, van een communiefeest tot een barbecue! Wij bieden deze tenten te huur aan voor een prijs van 100. Wij bieden hierbij ook (optioneel) tafels en stoelen aan voor de prijs 20. De tent(en) zelf komen wij zowel opstellen als afbreken, dus extra werk levert het alvast niet op! Voor verdere info: contacteer onze tentenman Jef Sysmans en Stijn Stoffels! 0484/ of stijn.stoffels@outlook.com Of jef.sysmans@hotmail.com Of vraag ernaar op eender welke Chirozondag!

35

36

37

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2015-2016

Chiro Hekeko 2015-2016 Chiro Hekeko 2015-2016 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2013-2014

Chiro Hekeko 2013-2014 Chiro Hekeko 2013-2014 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

Sikamberke September 2010

Sikamberke September 2010 Sikamberke September 2010 Hoofdleider Beste ouders en leden, Het Bivak is ondertussen al eventjes achter de rug, wat wil zeggen dat we met frisse moed en veel energie zijn begonnen aan een nieuw Chirojaar!

Nadere informatie

Sikamberke!!!! " # $ % &!!"#$%&'(!) #*+"+,!-*)

Sikamberke!!!!  # $ % &!!#$%&'(!) #*++,!-*) Sikamberke " # $ % & "#$%&'() #*+"+,-*) ).//0)1)234)5360/)7/89:;):

Nadere informatie

Beste ouders, liefste kindjes.

Beste ouders, liefste kindjes. Beste ouders, liefste kindjes. Jullie denken er blijkbaar aan om lid te worden van Chiro Ganshoren, maar zitten nog met een aantal vragen. Uiteraard kunnen jullie hiervoor steeds terecht bij de leidingsploeg,

Nadere informatie

23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u

23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u 23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u SLOEBERS! 3 mei: Johnny-dag vandaag! We zullen jullie eens opleiden tot de meest coole gasten van België. Zonnebrilleke, marcelleke, jogging, ne kop vol me gel, Vandaag

Nadere informatie

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure.

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure. CHIRO KRISTAL Stabroek infobrochure www.chirokristal.be Beste ouders, De start van het CHIROjaar vinden we het juiste moment om een infofolder uit te brengen. Wij, de leiding, vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel

Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel Enthousiast april Hou op zaterdag 16 april uw deurbel in de gaten, De asties gaan dan door alle Borsbeekse straten! Dan kan u een lekkere vlaai kopen, of misschien wel twee. Want wees nu eerlijk: tegen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Meisjeschiro Okapi Kortessem

Meisjeschiro Okapi Kortessem Meisjeschiro Okapi Kortessem Infobrochure 2015-2016 Wat? Elke zondag, van 14u00 tot 17u00, staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar die met de leden allerlei leuke activiteiten doet: bosspelen, knutselen,

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers Start van het nieuwe chirojaar 2016-2017 September 2016 Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Nadere informatie

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende!

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! SIKAMBERKE Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! Maar geen zorgen binnen een paar weken zijn we

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij OKTOBER 2015 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij mee

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie September-Oktober België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie September-Oktober 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 16 September Eerste Chirozondag + Foto s 23 September Vriendjesdag 30 September Chiro 7 Oktober

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

MEI 2016 Chiro-uren Reservekledij

MEI 2016 Chiro-uren Reservekledij E MEI 2016 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij mee

Nadere informatie

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders,

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders, NOVEMBER 2015 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. Chiro-uren. Reservekledij

FEBRUARI 2016. Chiro-uren. Reservekledij FEBRUARI 2016 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 17u Rakkers: 14u tot 17u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij

Nadere informatie

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s,

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, INFORMATIE KAPKE 2018-2019 Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, Het kamp is helaas al enkele maanden voorbij, maar geen nood hier zijn we weer met ons eerste kapke! Dit is ons informatie kapke waarin

Nadere informatie

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi)

HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) HET ALLERCOOLSTE, ZOTSTE, NIEUWSTE, MEEST FANTASTISCHE EERSTE BOEKJE OOOOIT (da s logisch want er is altijd maar één eerste boekje hihi) Dag liefste kabouters! Welkom bij het allereerste boekje van het

Nadere informatie

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli v JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli JUNI 1 juni: gewoon chiro voor elke afdeling 8 juni: SPE/RA massaspelen van 14u 17u, KE/TO/ASP: 17u-19u 15 juni: SPE/RA: gewoon chiro dus tot 18u Toppers/Kerels/Aspis:

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Maandlijst April - Mei - Juni

Maandlijst April - Mei - Juni Maandlijst April - Mei - Juni Algemene informatie Aangezien dat iedereen in juni moet studeren, gaan er die maand minder activiteiten doorgaan. Geen nood, op kamp wordt dit zeker ingehaald Elke activiteit

Nadere informatie

De Kierewieter. Editie 1

De Kierewieter. Editie 1 De Kierewieter Editie 1 Beste Kierewieters, Wat is het toch fijn om weer naar school te kunnen gaan: Oude vriendjes terug zien, van alles bij leren en goede puntjes behalen. Alhoewel het niet altijd zo

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM!

CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM! Verhaal- CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM! Onze chiro bestaat uit twee groepen: de meisjes- en de jongenschiro We willen jullie graag dit boekje aanbieden. Het is een gelegenheid

Nadere informatie

De vergadering zal doorgaan op zaterdag 31/01/2015 van 10u-12u in onze chirolokalen.

De vergadering zal doorgaan op zaterdag 31/01/2015 van 10u-12u in onze chirolokalen. Beste ouders, leden en chiro-sympathisanten, eerst en vooral willen wij jullie allen vanuit de hele leidingsploeg een spetterend, gelukkig en gezond 2015 toewensen! Vanuit de chiro hebben wij alvast heel

Nadere informatie

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag

Zondag 6 Mei: 10-17u ->kapoenendag Nadat er weer 2 superleuke maanden voorbij zijn gegaan, is het nu jammer genoeg tijd voor onze laatste 2 maanden. maar niet getreurd deze 2 maanden worden maanden om nooit meer te vergeten. Er wacht jullie

Nadere informatie

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2 Chiro Liezele Aantal enquêtes 7 3 1 Gemaakt Teruggekregen Enquête Chiro Liezele 3 Aantal leden 9 8 7 3 1 Wie vult de enquête in? 3 1 1 Mama Papa Samen Prijs lidgeld 3 3 1 1 Te duur Goed Te weinig Blanco

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Activiteiten -12 Zondag 4 Januari 2015 Activiteit van 14u tot 17u.= Nieuwjaarsactiviteit! Een nieuw jaar een nieuwe activiteit.

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Check ook nog regelmatig onze site voor extra informatie! Zondag 23 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 20 april Geen chiro Vrijdag 25 april

Nadere informatie

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier!

Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Dag KLJ ers! Hier zijn we weer na een geweldig kamp! Klaar voor weer een geweldig jaar vol plezier! Er zijn dit jaar enkele kleine veranderingen. Het lidgeld bedraagt nu 22 euro voor het eerste kind en

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar DECEMBER 2018 Beste ketten en ouders Onze derde Chiromaand staat voor de deur. De feest maand van het jaar. Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar het

Nadere informatie

JANUARI 2016. Winteruur. Beste ouders,

JANUARI 2016. Winteruur. Beste ouders, JANUARI 2016 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

ZOMERMAANDEN 2017 Chiro-uren

ZOMERMAANDEN 2017 Chiro-uren E ZOMERMAANDEN 2017 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

www.chiroganshoren.be Beste ouders en ketten Het nieuwe chirojaar gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er de komende acht maanden weer wekelijks een nieuwe activiteit voor de ketten klaarstaat.

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten De eerste maand van 2018 is aangebroken! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen achter de rug. Januari betekent niet alleen het begin van het nieuwe jaar,

Nadere informatie

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn

Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn Trimester programma 2: Reis rond de wereld Overzicht 30 januari een doodgewoon twee- tot- viertje 6 februari geen vergadering 13 februari valentijn vergadering 20 februari sport vergadering 27 februari

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

Enthousiast september

Enthousiast september Enthousiast september Dag Chiromeisjes, Chirojongens en ouders, We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de startdag? We zijn nu helemaal klaar om er allemaal samen een fantastisch Chirojaar van

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus

Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus Beste leden, ouders en sympathisanten van Chiro Sus De laatste maand van het Chirojaar is aangebroken. Het was leuk, het ging te snel en we beleefden avonturen die we ons hele leven zullen herinneren.

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

Chiro Hekeko

Chiro Hekeko Chiro Hekeko 2018-2019 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders, Dit boekje verzamelt

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 26 sep. Yana Jore juf Babs 27 sep. Juf Susanne van Meer 28 sep. Sabine Maes juf Jeanne

Nadere informatie

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld:

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld: Krabbel MEi - juni Lidgeld Hoeveel kost het om je kind een fantastisch jaar bij de chiro te laten beleven? Je betaalt 40 om je kind in te schrijven, maar vanaf het 2de kind betaal je nog maar 35 (dus het

Nadere informatie

STAAT ER WEER! Infoboekje

STAAT ER WEER! Infoboekje STAAT ER WEER! Infoboekje 2013 2014 WELKOM Na een spetterend kamp maakt de leiding zich klaar voor alweer een nieuw KLJ-jaar vol plezier, fun en leuke activiteiten. In dit boekje vinden jullie alle informatie

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Mededelingen Er wordt werk gemaakt van de nieuwe truien! We zullen het goed aankondigen wanneer de truien er zijn. We bestellen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP:

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP: Evenementenblaadje Het is de maand mei, dat betekent dat we gaan kunnen aftellen naar het kamp! Maar eerst nog twee maanden boordevol plezier. En mei belooft een feestmaand te worden! Wat we gaan doen

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT EEN BRIEF NAAR DE DOCENT Je hebt een vraag en je schrijft een brief naar je docent. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail op blad 2. Beantwoord de vragen. 2. Lees de e-mail op blad 3. Beantwoord de vragen.

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Sikamberke Januari 2018

Sikamberke Januari 2018 Sikamberke Januari 2018 Beste ouders en liefste leden, Een nieuw jaar, dus ook een nieuw Sikamberke. In de eerste plaats willen wij jullie natuurlijk allemaal een fantastisch 2018 toewensen, met heel veel

Nadere informatie

CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI

CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI DIT BOEKJE IS VAN.. Beste ouders, Beste leden, Dit is alweer het laatste boekje van het jaar en dat betekent dus dat we jullie het trieste nieuws moeten meedelen dat het

Nadere informatie

ENTHOUSIAST SEPTEMBER

ENTHOUSIAST SEPTEMBER ENTHOUSIAST SEPTEMBER Dag Chiromeisjes, Chirojongens en ouders, Het is bijna september, dat wil zeggen dat het weer tijd is voor een nieuw Chirojaar vol onvergetelijke avonturen. Dit jaar gaat er een beetje

Nadere informatie

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404 2- maandelijks tijdschrift Editie November-December 2018 België-Belgique P.B. 1700 Dilbeek 1 BC 9404 Kalender 4 November Bosspel 11 November Geen Chiro 18 November Chiro 25 November Chiro 2 December Sinterklaas

Nadere informatie