Veilig vechten: Regels binnen het spel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veilig vechten: Regels binnen het spel:"

Transcriptie

1 Regelsysteem AIR Inleiding: Het belangrijkste van LARP is dat je het naar je zin hebt. Regels zijn er om het spel eerlijk en leuk te houden. In dit document zal je alle vaardigheden en regels kunnen vinden. Deze regels hebben betrekking op termen, veilig vechten en verdere zaken. Inhoud: Inleiding...1 Regels en veiligvechten...2 Termen en signalen...4 Lijst met calls...5 Het maken van een karakter...8 Weaponspecialist...9 Scout...16 Worshipper...24 Mage...30 Magie/spreuken...34

2 Veilig vechten: - Houd je slag in. Een wapen kan altijd harder aankomen dan je in eerste instantie denkt, houd hier rekening mee. - Steken is verboden! Ook met werpwapens is steken verboden, de enige uitzonderingen zijn steeksperen en steekzwaarden (laat ze wel eerst keuren of ze daar geschikt voor zijn). - Sla niet op het hoofd, de nek of in het kruis van je tegenstander en de borsten van de vrouw. - Houdt de omgeving waar je vecht in de gaten om blessures en valpartijen te voorkomen en verplaats desnoods het gevecht naar een veiligere omgeving. Als iemand iets niet kan zien, omdat hij of zij er met zijn rug naar toe staat, geef dit aan! Vertel diegene dat er een obstakel is. - Wees sportief en neem je hits. - Bogen mogen maximaal een trekkracht van 25 pond hebben, dit is om te voorkomen dat pijlen te hard aan gaan komen. - Binnen een afstand van 8 meter mag je niet met volle kracht schieten, omdat de pijl anders te hard aankomt. Je mag dus wel schieten maar span dus je boog niet volledig aan. - Sla nooit een pijl uit de lucht! Deze kan breken of van richting veranderen, waardoor hij heel verkeerd terecht kan komen en daadwerkelijk mensen kan verwonden. En pas ook op met het stappen op pijlen op het slagveld, gooi ze het liefst naar de zijkant om dit te voorkomen. - Met schilden mag niet gebeukt of geslagen worden. - Er mag alleen met werpwapens gegooid worden! Dit betekend dat het wapen kernloos is - Pak nooit het wapen van een ander beet! - Voor alles geldt, houd rekening met veiligheid en denk logisch na! Als je zelf denk dat het gevaarlijk kan zijn, doe het dan ook niet! Regels binnen het spel: - Als speler heb je een aantal levenspunten, ook wel hitpoints genoemd. Hitpoints gelden voor het hele lichaam behalve het hoofd. Voor een speler met bijvoorbeeld 3 hitpoints betekent dit dat hij 3 keer een schade kan krijgen, voordat hij neervalt en begint met doodbloeden. Iedere karakter begint met 3 hitpoints. - Levenspunten krijg je terug doormiddel van genezing, magiërs en dokters kunnen dit magisch of doormiddel van naald en draad of kruiden. - Doodbloedregel: Als je hitpoints op 0 staan, raak je bewusteloos en kan je niet meer bewegen en praten, je begint dan langzaam met doodbloeden. Dit doodbloeden duurt standaard 10 minuten, in die 10 minuten moet je genezen worden. Gebeurt dit niet, dan is je karakter overleden en moet je helaas een nieuw karakter maken. - Je kan boven op je hitpoints ook armourpoints (AP) krijgen. Als je geraakt wordt op je pantser, haal je de schade eerst van je pantserpunten af en daarna pas van de levenspunten als je geen AP mee hebt. Hierdoor hoef je na een gevecht soms niet genezen te worden. Als je een volledige set harnas draagt krijg je een extra AP.

3 - Schade op pantser is blijvend, totdat het gerepareerd wordt. Gelukkig kan je je pantser magisch of door een smid laten repareren. - S avonds als je gaat slapen, is het slim om een manier te vinden om je hitpoint terug te krijgen als je er een paar mist. Hitpoints genereren namelijk niet s nachts. Er zijn gelukkig genoeg kruiden die je helpen genezen en natuurlijk kan je nog even bij een dokter langsgaan. - Wanneer je een magiër bent, heb je het geluk dat mana wel genereert s nachts. - Als je een pijl met een boog schiet, is er een kans dat de pijl IC stuk gaat. Deze worden door de SL/VL meegenomen naar HQ. Zodra je IC je pijlen gerepareerd hebt, kun je ze op halen, geef wel eerst aan bij de HQ dat je dit gaat doen, zodat zij de tijd kunnen bijhouden. Je pijlen en andere kapotte voorwerpen kan je bij een smid laten repareren. - Tijdens het spel mag je alleen ic-spullen stelen zoals geld, componenten, kruiden plotvoorwerpen, enz., mits je daarvoor de nodige skills hebt. Xp en oc voorwerpen mogen niet gestolen worden. Xp mag wel weggegeven of verhandeld worden, maar kan pas van een lijk verwijderd worden wanneer de doodbloedtijd om is. Je mag ook alleen iemands wapen afpakken met toestemming van de eigenaar. Ben je niet zeker of iets OC/IC is, vraag het! - Er zijn verschillende mogelijkheden in het spel om iets te bereiken. Zo ook rituelen. Mocht je een ritueel gaan doen, licht dan altijd de SL/VL in! Je kan hierover altijd vragen stellen bij SL. Vergeet alleen niet dat een ritueel een krachtbron nodig heeft, dit kan mana zijn, maar ook een bepaalde skill of de aanwezigheid van veel personen. Andere regels: - Uit spel Stelen is verboden! Dit houdt in dat je buiten het spel om geen ic-voorwerpen van andere steelt. - Soft en Hard Drugs zijn verboden op het evenement. Mocht het medicinaal zijn, geef dit dan aan bij de organisatie, zodat hier rekening mee kan worden gehouden. - IC/OC verkrachtingen, aanrandingen etc. zijn verboden! - Alcohol drinken is niet toegestaan onder de 18! Ben je wel 18+ en mocht je wel alcohol willen nuttigen, is dit toegestaan in de bar en op eigen verantwoordelijkheid, zolang je geen overlast veroorzaakt. Vechten is tot 3 uur na de laatste alcoholinname verboden. - Ruim je troep op! Er staan verschillende afvalbakken, maak hier gebruik van. - Roken mag alleen bij de kampvuurschaal waar je ook je peuken in weg kan doen. - Het spreekt erg voor zich, maar ga niet valsspelen. Larpen is bedoeld om plezier te hebben en daar hoort valsspelen niet bij. - Of en waar je vuur mag maken kan afhangen van het terrein waar het evenement plaatsvindt. Houd hierbij goed de berichten van de organisatie in de gaten! Vraag het bij twijfel altijd eerst aan iemand van de organisatie. - Daarnaast ook erg logisch, maar houd je aan de wet.

4 Termen en Calls: Er zijn een aantal termen en signalen die iedereen moet kennen om het spel goed te kunnen laten verlopen. -Man Down: Wanneer iemand écht gewond raakt (OC), mag je deze call gebruiken. Vanaf dat moment wordt het hele spel stil gelegd en gaat iedereen, behalve degene die de call gemaakt heeft, op de grond zitten. De EHBO wordt gewaarschuwd en kan direct zien waar het ongeluk is gebeurd. -Tijd in: Dit wordt door de spelleiding geroepen wanneer het spel begint. -Tijd uit: Dit wordt door de spelleiding geroepen wanneer het spel is afgelopen. -Time-Freeze: Dit wordt door de spelleiding geroepen wanneer het spel tijdelijk wordt stilgelegd om bijvoorbeeld iets klaar te zetten wat spelers niet mogen zien. Hoor je Time- Freeze, doe dan je ogen dicht, stop je vingers in je oren en ga neuriën totdat je Tijd-In hoort. Hierna speel je gewoon verder op het moment waarop het spel werd stilgelegd. -SL (spelleiding): Spelleiders zijn het eerste aanspreekpunt voor spelers en figuranten. Bij vragen kunnen zij je altijd helpen of je doorverwijzen naar de juiste persoon. Spelleiders lopen in het spel rond en zijn ook te vinden op centrale punten op het spelterrein. -VL (verhaalleiding): Verhaalleiders zorgen ervoor dat het verhaal goed loopt en dat het dorp voorzien is van de nodige aankleding. Ook zorgen zij ervoor dat de figuranten weten wat ze moeten doen en dat het plot op tijd het spel in gaat. Ze zijn in mindere mate beschikbaar voor spelers, tenzij je specifieke vragen over iets hebt. -Wijsvinger in de lucht: Dit betekent dat deze persoon onzichtbaar is. Je ziet diegene niet, dus ga ook niet met een zwaard lopen maaien om hem per ongeluk te vinden. Je kan hem nog wel horen. -Twee vingers in de lucht: Deze persoon spreek in een andere taal en tenzij je deze taal ook spreekt, kan je hem dus niet verstaan. Vraag OC aan de persoon welke taal hij spreekt om te weten of je het ook kan spreken of niet. -Hand in de lucht: Deze persoon is OC en bestaat dus in het spel niet. Dit mag je alleen gebruiken bij bepaalde spreuken of effecten, op aanwijzing van de spelleiding of als je het spel uitgaat. -HP (hitpoints): Dit is het aantal hits dat een persoon heeft, elke keer als je schade krijgt, haal je dit van je HP af. Als je HP op 0 staat, treedt de doodbloed regel in werking. -AP (armourpoints): Dit is het aantal pantser punten die je hebt, als je schade krijgt door een klap op je pantster, haal je dit eerst van je AP af voordat je het van je HP af haalt.

5 Calls: Bepaalde termen kun je in het spel niet horen, maar hebben wel een effect. Deze worden Calls genoemd. Hieronder staat de lijst van de calls die in het spel gebruikt worden. Als je even niet meer weet wat een call doet, kan je het altijd even vragen, maar meestal is het vrij logisch wat ze doen, wanneer je ze hoort. -Blind: Het doelwit is voor 3 min blind en kan dus niks zien. Je moet dus je ogen sluiten en zorgen dat je niks meer ziet, maar hou dit wel veilig met name in gevechten. -Calm: Bij deze call zal de persoon of personen waarop dit wordt gebruikt stoppen met vechten en zal voor 3 minuten geen agressieve acties ondernemen. Het effect kan eerder worden verbroken als de persoon (subdue) schade krijgt of een spreuk op hem wordt gebruikt. -charm: Het doelwit krijgt het gevoel alsof de persoon die het gebruikt zijn beste vriend is voor de komende 3 min. En zal graag dingen voor zijn goede vriend(in) willen doen. -Confuse: Deze klap komt harder aan dan normaal of je wordt magische verward, hierbij ben je tijdelijk gedesoriënteerd. Je wankelt op je plek en kan niet helder meer nadenken voor 3 minuut. Het effect houd op als je (subdue) schade krijgt. -Control: Het doelwit zijn lichaam wordt beheerst en moet gehoorzamen wat wordt op gedragen. Het doelwit is bewust van alles dat gebeurt maar kan niets doen om het tegen te houden. Het effect duurt 3 min. -Crush: Een crush is een vernietigende kracht, als je hierdoor geraakt wordt betekend dit 1) Harnas op die locatie is gelijk kapot. 2) Als je geen harnas draagt of deze is al kapot krijgt de geraakte locatie 5 schade. 3) De plek die geraakt wordt breekt ook het bot en dat doet pijn! -Deaf: Het doelwit is voor 3 min doof en kan dus niks horen. -Disarm: Als deze call op je wordt gebruikt wordt je ontwapend en moet je het wapen dat je vast hebt laten vallen. Als je twee wapens vast hebt laat je ze allebei vallen. direct (locatie): Voor deze call wordt een getal gebruikt, bijvoorbeeld 2 direct torso of 5 direct linker been. Het getal is de hoeveel schade die je krijgt op de genoemde locatie in de call. als je geraakt wordt door een wapen is het niet nodig om een locatie te noemen. Als je een direct op je schild ontvangt gebeurt er niets en heb je de schade geblokkeerd. -Drain: Hiermee wordt iedere keer dat het gebruikt wordt 1 HP van het slachtoffer afgehaald en dit doet pijn. En de persoon die het gebruikt geneest dan 1 HP, je kan niet meer genezen dan je maximaal aantal HP. Dit effect kan alleen gebruikt worden op aanraking. -Dubbel: Dit wapen is krachtiger dan normaal en doet dubbele schade, dus als je geraakt wordt of iemand hiermee raakt doe je 2 in plaats van 1 schade op die locatie. -Duel: Er wordt een duel aan gegaan die niet geweigerd kan worden en waar ook niemand tussen mag komen, het effect gaat door totdat één van de twee gewonnen heeft. -Ensnare: Het doelwit wordt bij zijn benen verstrengelt en kan niet meer veder lopen, de rest kan je wel gewoon bewegen. Dit effect duurt 3 min en kan het verkort worden naar 1 min als je in de volle 1 min bezig bent met het los hakken van jezelf met een scherp wapen. -Fatal: Met deze call krijg je direct 10 schade op je torso, al je torso hierdoor op 0 komt te staan treed de doodbloedregel direct in werking, echter heb je nu maar 5 minuten om

6 genezen te worden in plaats van 10 minuten. -Fascinate: Het doelwit vestigt al zijn aandacht op de bron en houd zich niet meer bezig met de rest van zijn omgeving. -Fear: De persoon waarop dit gebruikt wordt wil niets liever dan weg komen van de bron en zal vluchten van angst. Het effect stop op het moment dat je meter van de bron gevlucht bent of (subdue)schade krijgt. -Forget: Het geheugen van het doelwit wordt gewist en alles wat de afgelopen 3 min is gebeurt wordt vergeten. -Holy: Het wapen is gezegende door de goden en doet heilige schade waar bepaalde wezens niet immuun, of zelfs extra vatbaar voor kunnen zijn. -Knockout: De persoon wordt van achter op het hoofd bewusteloos geslagen, hij komt pas weer bij bewustzijn na 3 minuten en heeft dan hoofdpijn. Dit effect werkt niet als je in een gevecht zit of als het van voren gebruikt wordt, iemand in het gezicht slaan mag dus niet. -Magic: Het wapen bevat een magische kracht en doet dan ook magische schade waar bepaalde wezens niet immuun, of zelfs extra vatbaar voor kunnen zijn. -Mass.: Dit wordt in combinatie gebruikt met een andere call, bijvoorbeeld mass fear en geldt voor iedereen die de call kan horen. -No effect: Deze call is om aan te geven dat een effect niet werkt. Is er een situatie waarbij je een dubbele call hebt waar je voor het één wel immuun bent en het andere niet, bijvoorbeeld je bent immuun voor gif en je wordt geraakt met een zwaard met de call sleep poison through. Je neemt nog steeds de schade van het zwaard, alleen het gif werkt niet. -Pain: Het slachtoffer van een pain voelt een onmenselijke pijn door zich heen gaan en schreeuwt het uit van de pijn. Het effect duurt 15 seconden en iedere keer dat het opnieuw gedaan wordt begint de tijd overnieuw. -Paralyze: Alle spieren van de persoon raken verstijft en de persoon kan zich tijdelijk niet bewegen. Je zintuigen weken nog wel en je kan alles zien maar je kan je niet bewegen of praten. Dit effect duurt 3 minuten of tot je torso op 0 staat. Poison: Deze call wordt gebruikt in combinatie met een andere, bijvoorbeeld sleep poison of 2 direct poison. Poison geeft aan dat het effect als een gif gebruikt wordt en het effect dat geroepen wordt elke minuut terugkomt voor 10 minuten lang. Het gif moet je ook eerst genezen als je wilt dat het niet weer terugkomt. -Rage: Deze call zorgt ervoor dat één persoon heel erg zin krijgt om te vechten. Tijdens deze 3 minuten mag je de eerste slag of schade die je over je heen krijgt negeren, wanneer je dit doet mag je één keer de call fear gebruiken op je aanvaller. Tijdens de 3 minuten van deze spreuk kan je tevens niet buiten bewustzijn vallen, dit betekent dat je niet in slaap kan vallen en nog bij bewustzijn blijft en kan praten als je HP 0 is. -Shatter: je vernietigd gelijk het voorwerp waar je het op gebruikt, dit kan bijvoorbeeld een schild, harnas, houten of metalen voorwerpen of wapen zijn. Alleen geen levende dingen zoals mensen of andere wezens. Het kan zijn dat bepaalde IC voorwerpen ongevoelig zijn voor dit effect. -Sleep: De persoon raakt in een diepe slaap en is erg lastig te wekken, hij wordt alleen gewekt als hij een (subdue)schade krijgt of magisch gewekt wordt. Anders duurt het effect 3 minuten voordat je weer wakker wordt. -stabilise: Het doelwit wordt gestabiliseerd en zal niet verder meer doodbloeden. Het doelwit is nog niet genezen en kan ook nog niet bewegen of spreken. De doodbloed tijd is

7 alleen stil gezet. Mocht het effect aflopen gaat de doodbloed tijd weer verder. -Strike: Er ontstaat zo n harde klap door een wapen of magische kracht dat de persoon 5 meter weg geblazen wordt. -Subdue: Subdue is voor als je een klap wil uitdelen met je vuisten om iemand een lesje te leren maar niet te doden. Een subdue schade is dus niet dodelijk maar zorgt wel voor kneuzingen en blauwe plekken. (pas op dat je niet per ongeluk echt iemand slaat) -Suggestion: Het doelwit zal een taak uitvoeren die hem gegeven is en zal dit doen zolang het niet gevaarlijk is. -Terror: Je wordt zo bang voor de bron dat je niets liever wilt dan er van wegvluchten en je er voor wil verstoppen en in angst wegkruipen. Dit effect duurt 3 minuten. -Through: Deze call geeft aan dat de schade door het pantser heen gaat, dit kan in combinatie gebruikt worden met andere calls bijvoorbeeld, dubbel, holy en poison. -Truth: Het doelwit waarop dit gebruikt wordt moet de eerst volgende vraag naar waarheid beantwoorden. -Triple: Dit wapen is heel erg krachtig en doet trippel schade, dus als je geraakt wordt of iemand hiermee raakt doe je 3 in plaats van 1 schade op die locatie. -Unholy: Het wapen bevat een bovennatuurlijke kracht en doet onheilige duistere schade waar bepaalde wezens niet immuun, of zelfs extra vatbaar voor kunnen zijn.

8 Het maken van een karakter Wanneer je een karakter maakt, moet je rekening houden met een aantal dingen: - Je begint met 100 xp - Let op de voorwaarde van een skill, als je de voorwaarde niet hebt, kan je de opvolgende skill ook niet kopen. - Elke klasse heeft een eerste skill, deze skills hebben als enige skills geen voorwaarde en kan je dus altijd kopen. Multiklassen is dus mogelijk, maar dat kost dus meer door de eerste skill. - Alle skills zijn bij het creëren van een karakter beschikbaar, behalve niveau 2 en 3 spreuken en levelskills. - Iedereen kan standaard lezen, schrijven en rekenen. Iedereen kent twee talen: de moedertaal van je ras en common (Nederlands). Geef de talen door aan de spelleiding in de mail samen met je karaktersheet en background. - Als je magiër speelt, houd er dan rekening mee dat je een spellfocus nodig hebt.

9 Weaponspecialist 1130 xp totaal Als wapenspecialist ben je de ridder, sluipmoordenaar, huurling, barbaar of gewoon iemand die zichzelf graag verdedigt. Je skills heb je ontwikkeld tijdens urenlange training of uit nood in de praktijk. Skills De eerste skill in de deze klas is de skill die de rest van de skills toegankelijk maakt. Voor de vechtspecialist is dat subdue. Level gebonden skills Elke 100 xp die je aan deze klasse uitgeeft, kan je een extra skill kopen uit een lijst die alleen beschikbaar is elke 100 xp. Wanneer je een van deze skills koopt, moet je de volgende 100 xp in deze klasse hebben gestopt om de volgende te kunnen kopen. Subdue (10 xp) voorwaarde: - Je bent getraind in het vechten zonder wapen en kan iemand een stevige klap geven. Je kan hiermee de call subdue gebruiken en mensen IC (bewusteloos) slaan. Je aantal hitpoints op je torso geeft aan hoeveel subdue schade je kan hebben totdat je bewusteloos bent. Je bent ook sterk genoeg om in je eentje 1 ander persoon te dragen. Knifes & daggers (15 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd hoe je effectief om moet gaan met een dolk met een maximale lengte van 60 centimeter. Je mag hiermee messen en dolken gebruiken die niet langer zijn dan 60 cm. Knifethrowing (20 xp) voorwaarde: Knifes & daggers Je bent bekend met het balans en gewicht van messen en hebt geleerd deze accuraat te werpen. Je mag hiermee uitsluitend kernloze messen werpen die niet langer zijn dan 60 cm. Piercing knife (29 xp) voorwaarde: Knifethrowing Na lang oefenen met messen kan je er zo accuraat mee om gaan dat je harnas negeert. Als je een mes gooit of slaat, mag je through roepen. Zo weet het slachtoffer dat de schade rechtstreeks van zijn hp af gaat. Onehanded weapons (15 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd hoe je effectief om moet gaan met een éénhandig wapen. Je mag hiermee éénhandige wapens gebruiken, zolang ze met één hand te hanteren zijn en niet kleiner zijn dan 60 cm.

10 Disarming blow (23 xp) voorwaarde: Onehanded weapons Na lang trainen ben je erg behendig met éénhandige wapens. Je kan nu 1 keer per gevecht/kwartier tijdens een slag ontwapen roepen. Wanneer je slag de persoon of zijn wapen raakt, moet hij zijn wapen laten vallen. Precise blow (23 xp) voorwaarde: Onehanded weapons Door lange en zware training kan je goed gemikte klappen uitdelen met eenhandige wapens. Je kan hiermee 1 keer per gevecht/kwartier tijdens een slag dubbel roepen. Wanneer je slag raakt, krijgt het slachtoffer 2 schade in plaats van 1. Twohanded weapons (21 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd hoe je effectief om moet gaan met een tweehandig wapens. Je mag hiermee tweehandige wapens gebruiken, deze mogen niet korter zijn dan 100 cm. Dit wapen doet altijd dubbele schade, roep dit dus ook wanneer je met een tweehandig wapen slaat. Powerfull blow (23 xp) voorwaarde: Twohanded weapons Door lange en zware training kan je enorm harde klappen uitdelen met tweehandige wapens. Je kan hiermee 1 keer per gevecht/kwartier tijdens een slag triple roepen. Wanneer je slag raakt, krijgt het slachtoffer 3 schade in plaats van 2. Powerfull strike (23 xp) voorwaarde: Twohanded weapons Je kan zo n harde klap uitdelen met tweehandige wapens dat je er iemand mee naar achter slaat. Je kan hiermee 1 keer per gevecht/kwartier tijdens een slag strike roepen. Wanneer je slag raakt, vliegt het slachtoffer 5 meter naar achter. Staff (15 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd hoe je effectief om kan gaan met een staf wapen en mag deze wapens gebruiken in gevechten. Houd een staf altijd met twee handen vast i.v.m. veiligheid. Disarming blow (25 xp) voorwaarde: Staff Na lang trainen ben je erg behendig met staf wapens. Je kan nu 1 keer per gevecht/kwartier tijdens een slag met dit wapen ontwapen roepen. Wanneer je slag de persoon of zijn wapen raakt, moet hij zijn wapen laten vallen. Bow (15 xp) voorwaarde: Subdue Je bent in staat om goed en effectief een handboog of kruisboog te hanteren en deze mag je dus gebruiken. Let op dat je binnen 5 meter of als het donker is NIET schiet. Precise shot (21 xp) voorwaarde: Bow Je kan zo precies richten met je boog dat al je pijlen het effect through hebben, boven op alle andere effecten.

11 Power shot (29 xp) voorwaarde: Precise shot Je bent een meester met de boog en weet hoe je deze maximaal kunt gebruiken. Je mag 1 keer per gevecht/kwartier dubbel roepen terwijl je schiet. Je pijl doet dan twee schade in plaats van één. Balance (15 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd om je balans te houden en blijft met beide benen op de grond staan wanneer er een strike effect over je heen komt. Je wordt niet 5 meter naar achter geblazen. Geef aan dat dit effect niet werkt door no effect te zeggen wanneer dit gebeurt. Brave (26 xp) voorwaarde: Balance Je weet hoe je overeind kan blijven staan en bent moeilijk bang te maken, je bent wel wat gewend. Je mag de call fear negeren, hier ben je immuun voor. Gebruik de call no effect. Dodge (17 xp) voorwaarde: Subdue Je bent vlug en flexibel en hebt geleerd om op het laatste moment nog slagen te ontwijken. Je mag 1 keer per gevecht/kwartier no effect roepen wanneer je geraakt wordt door een wapen of spreuk. Je krijgt in dit geval geen schade of effect. Ambidex (21 xp) voorwaarde: Dodge Je bent getraind in het vechten met twee wapens tegelijk. Je mag met deze skill twee wapens tegelijk gebruiken om mee te vechten. Je kan met deze skill ook casten als je één wapen vast hebt. Shield (21 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt geleerd hoe je effectief om kan gaan met een schild. Je mag als je deze skill hebt een schild gebruiken van iedere vorm en afmeting. Een schild kan standaard 10 slagen van een tweehandig wapen aan tot hij stuk is. Een shatter zorgt er ook voor dat een schild stuk gaat. Wanneer je schild stuk is, moet deze gerepareerd worden. Shield bash (23 xp) voorwaarde: Shield Je kan zo n harde klap uitdelen met je schild dat je er iemand mee achterover slaat. Je kan hiermee 1 keer per gevecht/kwartier strike slaan met je schild. Voor de veiligheid mag je NIET met je schild echt iemand slaan. Je kan voor de roleplay wel een beuk gebaar met je schild maken, of op de persoon aflopen.

12 Light armor (19 xp) voorwaarde: Subdue Je bent in staat om lichtgewicht pantser te dragen zoals een soepel leren vest, een schapenvachtje, een gambeson of andere vormen van dikke kledij. Deze geven je dan 1 pantserpunt. Hard leer, met metaal verstevigd leer en kleine oppervlakken maliën geven je 2 pantserpunten. Pantserpunten tel je niet bij elkaar op, de hoogste kwaliteit geldt. Wanneer minstens een kwart van je lichaam bedekt is met pantser, krijg je het standaard aantal pantserpunten. Wanneer minstens driekwart van je lichaam bedekt is met pantser, krijg je een extra pantserpunt. Heavy armor (26 xp) voorwaarde: Light armor Je bent in staat om zwaar pantser te dragen en kan hiermee maliën en scale pantser dragen. Dit geeft je dan 3 pantserpunten. Plaat harnas geeft je 4 pantserpunten. Pantserpunten tel je niet bij elkaar op, de hoogste kwaliteit geldt. Wanneer minstens een kwart van je lichaam bedekt is met pantser, krijg je het standaard aantal pantserpunten. Wanneer minstens driekwart van je lichaam bedekt is met pantser, krijg je twee extra pantserpunten. Intimidate (21 xp) voorwaarde: Heavy armor Met al dat harnas en al die spieren die je daarvoor nodig hebt, zie je er wel heel erg eng uit. Je mag 1 keer per gevecht/kwartier fear roepen naar iemand. Deze persoon wilt dan zo snel mogelijk van je wegrennen. Basic Smith (19 xp) voorwaarde: Subdue Je krijgt het basis receptenboek van de basis smid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere basisrecepten van de smid gebruiken. De basis smid recepten: Staal maken Reparatie van 1 handige wapens Reparatie van 2 handige wapens Reparatie van licht pantser Reparatie van zwaar pantser Reparatie van schilden Weapon smith (23 xp) voorwaarde: Basic smith Je krijgt het receptenboek van de wapensmid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere wapen recepten van de wapensmid, behalve de expert wapensmid recepten gebruiken. Wapensmid gevorderde recepten: Eenmalig extra schade Eenmalig trought Eenmalig verharding Eenmalig buigzaamheid

13 Expert weapon smith (29 xp) voorwaarde: Weapon smith Je krijgt het expert receptenboek van de wapensmid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere recepten van de wapensmid gebruiken. Expert wapensmid recepten: Het wapen der verharding Het wapen der buigzaamheid Het wapen der vernietiging Eenmalig crush Eenmalig 5 strike pijlen. Light armor smith (23 xp) voorwaarde: Basic smith Je krijgt het receptenboek van de light armor smid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere recepten van de light armor smid gebruiken, behalve de expert wapen smid recepten. Licht armour gevorderde recepten: Eenmalig verbeterd AP Eenmalig buigzaamheid Eenmalig verbeterde antimagie Expert light armor smith (29 xp) voorwaarde: Light armor smith Je krijgt het receptenboek van de expert light armor smid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere recepten van de light armor smid gebruiken. Expert licht armour recepten: Het lichte pantser van verstoppen Het lichte pantser der genezing Het lichte pantser van camouflage Het lichte pantser der buigzaamheid Heavy armor smith (23 xp) voorwaarde: Basic smith Je krijgt het receptenboek van de heavy armor smid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere recepten van de heavy armor smid gebruiken, behalve de expert heavy armor smid recepten. Zwaar pantser gevorderde recepten: Eenmalig verbeterd AP Eenmalig buigzaamheid Eenmalig verbeterde antimagie

14 Expert heavy armor smith (29 xp) voorwaarde: Heavy armor smith Je krijgt het receptenboek van de expert heavy armor smid en je kan de recepten die hierin staan en alle andere recepten van de heavy armor smid gebruiken. Zwaar pantser Expert recepten: Het zware pantser van de strijd Het zware pantser van buigzaamheid Het zware pantser van genezing Het zware pantser van onderdrukking Rage (18 xp) voorwaarde: Subdue Je hebt een krachtige strijdkreet die je vult met kracht. Je kan hiermee een keer per dag een strijdkreet doen net voor of tijdens een gevecht die je 2 extra hitpoints geeft. Deze is aan het eind van het gevecht weer voorbij. Je mag zelf verzinnen wat jouw strijdkreet is. Ook kan je tijdens je rage nog 5 minuten bij bewustzijn blijven als je torso op 0 levenspunten staat. In deze 5 minuten kan je alleen kruipen en hulpkreten kreunen, alle andere acties doen te veel pijn om te kunnen doen. Bij een Fatal werkt deze vaardigheid niet. Na je rage ben je zo uitgeput dat je naast de 2 extra hitpoints die je verliest 1 hitpoint schade krijgt van uitputting. Frenzied rage (26 xp) voorwaarde: Rage Je hebt een krachtige strijdkreet die je vult met kracht. Je kan hiermee een keer per dag een strijdkreet doen net voor of tijdens een gevecht die je 4 extra hitpoints geeft. Deze is aan het eind van het gevecht weer voorbij. Je mag zelf verzinnen wat jouw strijdkreet is. Ook kan je tijdens je rage nog 5 minuten bij bewustzijn blijven als je torso op 0 levenspunten staat. In deze 5 minuten kan je alleen kruipen en hulpkreten kreunen, alle andere acties doen te veel pijn om te kunnen doen. Bij een Fatal werkt deze vaardigheid maar voor 10 seconden. Na je rage ben je zo uitgeput dat je naast de 4 extra hitpoints die je verliest 2 hitpoints schade krijgt van uitputting. Last breath (32 xp) voorwaarde: Frenzied rage Elk ander persoon zal ten val komen maar jij zal opstaan en verder vechten. Twee keer per dag als je hitpoints op 0 komen te staan kan je voor 30 seconden nog verder vechten. In die 30 seconden ben je immuun voor alle vormen van schade die op je worden gedaan. In dezelfde tijd mag je ook onbeperkt dubbel slaan met je wapen, heb je een tweehandig wapen, dan sla je elke slag strike. Als de 30 seconden om zijn val je uiteindelijk uitgeput op de grond en je torso staat dan weer op 0, je behandelt het dan weer normaal als dat je zal doen in deze situatie en bloed dus langzaam dood. Though skin ( xp) voorwaarde: Subdue Je bent wel wat gewend als het om wonden gaat en kan meer hebben dan anderen. Telkens wanneer je deze skill koopt, krijg je 1 standaard hp erbij en wordt de skill duurder.

15 Sturdy bones ( xp) voorwaarde: Though skin Je bent wel wat gewend als het om botbreuken gaat en kan een stuk meer hebben dan anderen. Telkens wanneer je deze skill koopt, krijg je 1 standaard hp erbij en wordt de skill duurder. Level skills: Extra blow (19 xp) voorwaarde: 100 xp in Specialist Na lang trainen ben je zo goed geworden met je wapen dat je een bepaalde techniek een extra keer per gevecht kan uitvoeren. De mogelijke combinaties met deze skill zijn disarming blow, precise blow, powerfull blow, powerfull strike, crushing blow, power shot, shield bash, balance en dodge. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Crushing blow (23 xp) voorwaarde: 100 xp in Specialist Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het urenlange trainen en vijanden verslaan en bent nu zo sterk dat je 1 keer per gevecht (kwartier) tijdens een slag crush roepen. De geraakte locatie krijgt vervolgens 5 schade. Armor expert (21 xp) voorwaarde: 100 xp in Specialist Je hebt enorm veel ervaring met het dragen van pantser en weet waar de zwakke plekken zitten. Wanneer iemand je raakt met een wapen, draai jij je zo dat de zwakke plekken niet geraakt kunnen worden. Je krijgt een extra pp wanneer je harnas draagt. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Expert smith (25 xp) voorwaarde: 100 xp in Specialist Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het maken en repareren van wapens en harnas en kan dat nu twee keer zo snel. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. De benodigde tijd om iets te maken wordt elke keer dat je deze skill koopt gehalveert. Knock out (19 xp) voorwaarde: 100 xp in Specialist Je kan iemand 1x per gevecht/kwartier knock out slaan, dit kan met je vuist of met de pommel van je wapen. Wanneer je deze skill wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je een persoon niet echt raakt. Gebruik hierbij de call knock out.

16 Scout 820 xp totaal Als scout ben je de jager, de verzamelaar, de alchemist, de dief of de arts. Je skills heb je ontwikkeld tijdens je tijd in bosrijke omgevingen of elders waar je de skills kon gebruiken. Skills De eerste skill in de deze klas is de skill die de rest van de skills toegankelijk maakt. Voor de woudloper is dat sense motion. Level gebonden skills Elke 100 xp die je aan deze klasse uitgeeft, kan je een extra skill kopen uit een lijst die alleen beschikbaar is elke 100 xp. Wanneer je een van deze skills koopt, moet je de volgende 100 xp in deze klasse hebben gestopt om de volgende te kunnen kopen. Sense motion (10 xp) voorwaarde: - Je herkent het geluid van voetstappen. Niemand kan nog ongemerkt je besluipen. Wanneer iemand binnen twee meter van je beweegt, zijn ze niet onzichtbaar voor jou als ze zich bewegen. Negeer in dit geval hun vinger in de lucht, jij kan ze zien. First aid (11 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enig verstand van lichamen en weet hoe je een wond kan laten stoppen met bloeden. Na 1 minuut te hebben besteed aan een patiënt, zal deze patiënt niet verder doodbloeden zolang hij niet te veel beweegt. (Het is wel de bedoeling dat je uitspeelt hoe je iemand verbindt). Laat je je patiënt per ongeluk van een bankje vallen? Dan kan je opnieuw beginnen met verbinden. Voor deze skill heb je verband nodig, na het gebruik van een verband, moet deze natuurlijk wel schoongemaakt worden. Je kan er ook voor kiezen om iemand actief te stabiliseren. Als je dit doet kost het je geen verband, maar kan je niks anders doen dan stabiliseren. Zodra je niet meer in contact staat met de patiënt om hem te stabiliseren, bloed diegene gewoon weer verder dood. Stitching (23 xp) voorwaarde: First aid Je weet al veel van lichamen en weet hoe je een wond kan helpen genezen. Na 5 minuten te hebben besteed aan het behandelen van een patiënt, beginnen zijn wonden langzaam te genezen. 5 minuten na de behandeling krijgt de patiënt 1 HP erbij. (Het is wel de bedoeling dat je uitspeelt hoe je iemand behandeld). Ook hier geld dat de patiënt rustig aan moet doen. Als de patiënt besluit binnen de 5 minuten een sprintje te trekken, stopt het genezen. Als je iemand wilt verbinden, kan je dit nu ook doen met behulp van kruiden. (je moet natuurlijk wel weten welk kruid je nodig hebt).

17 Surgery (32 xp) voorwaarde: Stitching Je weet alles van lichamen en weet hoe je een botbreuk kan helpen genezen. Dit is in het geval van het ontvangen van het effect crush. Na 10 minuten te hebben besteed aan het behandelen van een patiënt, beginnen zijn wonden langzaam te genezen. Elk kwartier na de behandeling krijgt de patiënt 1 HP. Ook hier geld dat de patiënt rustig aan moet doen. Als de patiënt besluit een sprintje te trekken, stopt het genezen en komt er geen HP meer bij elk kwartier. Basic herbalism (18 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enige verstand van de natuur en weet sommige planten en hun effecten te herkennen. Je kan hiermee Common (C) kruiden herkennen. Geef aan bij de HQ dat je kruiden gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een kruid. (Speel het zoeken van een kruid uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar kruiden, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra kruiden vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een onbekend kruid pakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Aan het begin van het event krijg je een kruidenboekje waar alles instaat, deze haal je ook op bij de HQ. Soms vind je ook wel eens kruiden die verspreid zijn op het terrein, zolang dit binnen je bekende kruiden valt mag je ze oppakken. Better herbalism (24 xp) voorwaarde: Basic herbalism Je weet al veel van de natuur af en de planten die daar groeien. Je kan hiermeeen Uncommon (U) kruiden herkennen. Geef aan bij de HQ dat je kruiden gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je kruiden. (Speel het zoeken van een kruid uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar kruiden, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra kruiden vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een onbekend kruid pakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Expert herbalism (32 xp) voorwaarde: Better herbalism Je weet alles over de verschillende kruiden die in het bos groeien en weet ze ook goed te vinden. Je kan hiermee Rare (R) en Legendary (L) kruiden herkennen. Geef aan bij de HQ dat je kruiden gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je kruiden. (Speel het zoeken van een kruid uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar kruiden, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra kruiden vinden. Basic alchemy (13 xp) voorwaarde: Basic herbalism Je hebt enige verstand van de natuur en weet sommige planten en hun effecten te herkennen. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Aan het begin van het event krijg je een receptenboekje dat past bij je niveau.

18 Better alchemy (21 xp) voorwaarde: Better herbalism Je weet al veel van de natuur af en de planten die daar groeien. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Expert alchemy (31 xp) voorwaarde: Expert herbalism Je weet alles over de verschillende kruiden die in het bos groeien en weet ze ook goed te vinden. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Basic toxicology (18 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enige verstand van de natuur en weet sommige planten en hun effecten te herkennen. Je kan hiermee Common (C) giffen herkennen. Geef aan bij de HQ dat je giffen gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een gif. (Speel het zoeken van een gif uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar giffen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra giffen vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een onbekend gif pakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Soms vind je ook wel eens giffen die verspreid zijn op het terrein, zolang dit binnen je bekende giffen valt mag je ze oppakken. Better toxicology (24 xp) voorwaarde: Basic toxicology Je weet al veel van de natuur af en de planten die daar groeien. Je kan hiermee Uncommon (U) giffen herkennen. Geef aan bij de HQ dat je giffen gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je giffen. (Speel het zoeken van een gif uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar giffen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra giffen vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een onbekend gif pakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Expert toxicology (32 xp) voorwaarde: Better toxicology Je weet alles over de verschillende giffen die in het bos groeien en weet ze ook goed te vinden. Je kan hiermee Rare (R) en Legendary (L) giffen herkennen. Geef aan bij de HQ dat je giffen gaat zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je giffen. (Speel het zoeken van een gif uiteraard wel uit) Als je gaat zoeken naar giffen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra giffen vinden.

19 Basic poison brewer (13 xp) voorwaarde: Basic toxicology Je hebt enige verstand van de natuur en weet sommige planten en hun effecten te herkennen. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Better poison brewer (21 xp) voorwaarde: Better toxicology Je weet al veel van de natuur af en de planten die daar groeien. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Expert poison brewer (31 xp) voorwaarde: Expert toxicology Je weet alles over de verschillende giffen die in het bos groeien en weet ze ook goed te vinden. Je bent erachter gekomen dat je deze componenten ook kan combineren om sterkere en andere effecten te creëren en hebt hier al een paar recepten voor. Meld vooraf bij de spelleiding wat je gaat brouwen en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy op. Basic hunting skills (14 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enige verstand van de natuur en weet een aantal dingen over de wezens in de omgeving. Je kan hiermee Common (C) dierencomponenten herkennen. Geef aan bij de HQ dat je gaat jagen en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een component. (Speel het jagen uiteraard wel uit) Als je gaat jagen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra componenten vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een gevaarlijk dier boos maken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Soms vind je ook wel eens componenten die verspreid zijn, zolang dit binnen je bekende componenten valt mag je ze oppakken. Better hunting skills (25 xp) voorwaarde: Basic hunting skills Je weet al veel van de natuur af en de dieren die daar leven. Je kan hiermee Uncommon (U) dierencomponenten herkennen. Geef aan bij de HQ dat je gaat jagen en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een component. (Speel het jagen uiteraard wel uit) Als je gaat jagen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra componenten vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een gevaarlijk dier boos maken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben.

20 Expert hunting skills (31 xp) voorwaarde: Better hunting skills Je weet alles over de verschillende beesten die in het bos leven en weet ze ook goed te vinden. Je kan hiermee Rare (R) en Legendary (L) dierencomponenten herkennen. Geef aan bij de HQ dat je gaat jagen en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een component. (Speel het jagen uiteraard wel uit) Als je gaat jagen, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra componenten vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een gevaarlijk dier boos maken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Tracking (19 xp) voorwaarde: Sense motion Je bent bedreven in het uitzoeken van sporen, wat het makkelijker maakt om verloren personen, beesten of monsters te vinden. In het spel wordt soms een tracking kaart neergelegd, met deze skill kun je deze dan volgen, Dit geef je dan aan bij een SL. Je kan ook zelf een persoon of monster proberen te zoeken, Als je dit gaat doe geeft je het ook aan bij een SL. Ook geeft deze skill je een bonus op alle verzamel skills, deze bonus wordt bij de HQ voor je bepaalt als je jouw kruid/gif/component komt ophalen. Expert tracking (23 xp) voorwaarde: Tracking Je bent bedreven in het uitzoeken van sporen, wat het makkelijker maakt om verloren personen, beesten of monsters te vinden. Ook kan je sporen wissen, zodat niemand je spoor kan volgen. In het spel wordt soms een expert tracking kaart neergelegd, met deze skill kun je deze dan volgen, Dit geef je dan aan bij een SL. Je kan ook zelf een persoon of monster proberen te zoeken, Als je dit gaat doe geeft je het ook aan bij een SL. Ook geeft deze skill je een grotere bonus op alle verzamel skills, deze bonus wordt bij de HQ voor je bepaalt als je jouw kruid/gif/component komt ophalen. Camouflage (17 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt geleerd van je omgeving en weet hoe je jezelf zo kan camoufleren dat niemand je ziet. Na 5 minuten voorbereiding kan je onzichtbaar stilzitten in bosrijke gebieden. Steek hierbij één vinger in de lucht om aan te geven dat je onzichtbaar bent. Zodra je van je plaats stapt, ben je niet meer onzichtbaar. Expert camouflage (29 xp) voorwaarde: Camouflage Je hebt geleerd van je omgeving en weet hoe je jezelf zo kan camoufleren dat niemand je ziet. Na 5 minuten voorbereiding kan je onzichtbaar door bosrijke gebieden lopen. Steek hierbij één vinger in de lucht om aan te geven dat je onzichtbaar bent. Zodra je iemand aanvalt of bekend maakt waar je zit, ben je niet meer onzichtbaar.

21 Eagles vision (34 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt uitstekend zicht waarmee je bijna alles kan zien. Je kan hiermee verborgen vallen zien zitten, onzichtbare mensen zien en misschien zelfs magisch verborgen voorwerpen vinden. Ook kan bijna niemand je meer beroven; als iemand met de skill Pickpocketing je probeert te beroven, mislukt dat en weet jij wie het probeerde. Alleen mensen met expert zakkenrollen kunnen je nog beroven. Pickpocketing (16 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt geleerd om mensen ongezien te bestelen en kan hun zakken leegroven. Je kan bij de incheck kleine stickertjes halen, deze kan je op mensen hun buidel plakken om aan te geven dat je deze buidel hebt leeggeroofd. Je gaat dan naar een SL toe om aan te geven dat je iemand bestolen hebt, deze gaat dan naar het aangewezen slachtoffer toe om de buit op te halen als het stickertje er nog op zit. De inhoud wordt dan naar de dief gebracht en die heeft dan succesvol iemand beroofd. Mensen met Eagles vision weten wanneer je ze probeert te beroven en zullen dus niet toelaten dat je hun berooft, zij weten ook meteen dat jij degene bent die het heeft geprobeert. Expert pickpocketing (26 xp) voorwaarde: Pickpocketing Je hebt geleerd om mensen ongezien te bestelen en kan hun zakken leegroven. Je kan hiermee bij de incheck kleine stickertjes halen en krijgt er ook wat meer, deze kan je op mensen hun buidel plakken om aan te geven dat je deze buidel hebt leeggeroofd. Je gaat dan naar een SL toe om aan te geven dat je iemand bestolen hebt, deze gaat dan naar het aangewezen slachtoffer toe om de buit op te halen als het stickertje er nog op zit. De inhoud wordt dan naar de dief gebracht en die heeft dan succesvol iemand beroofd. Mensen met Eagles visiont kunnen je niet opmerken, je zal altijd slagen. Golddigger (19 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enige verstand van metalen en edelstenen en weet een aantal dingen over de eigenschappen van deze glimmende objecten. Je kan hiermee Common (C) en Uncommon (U) metaalcomponenten herkennen. Geef aan bij de HQ dat je gaat mijnen of zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een metaalcomponent. (Speel het zoeken uiteraard wel uit) Als je gaat mijnen of zoeken, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra componenten vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een grot laten instorten of een onbekend materiaal oppakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben. Expert golddigger (30 xp) voorwaarde: Golddigger Je hebt veel verstand van metalen en edelstenen en weet bijna alles over de eigenschappen van deze glimmende objecten. Je kan hiermee Rare (R) en Legendary (L) metaalcomponenten herkennen. Geef aan bij de HQ dat je gaat mijnen of zoeken en na een half uur kan je terugkomen en krijg je een metaalcomponent. (Speel het zoeken uiteraard wel uit) Als je gaat mijnen of zoeken, kan je voor elke persoon die je meeneemt extra componenten vinden. Pas wel op dat de vrienden die je meeneemt niet per ongeluk een grot laten instorten of een onbekend materiaal oppakken. Dit kan aparte taferelen als uitkomst hebben.

22 Basic locksmith (16 xp) voorwaarde: Sense motion Je hebt enige verstand van sloten, hoe je ze moet kraken en hoe je ze moet maken. Je kan basis sloten maken en hebt hier al een recept voor. Meld vooraf bij de spelleiding welk slot je gaat maken en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy van het slot op. Better locksmith (23 xp) voorwaarde: Basic locksmith Je weet al veel van sloten, hoe je ze moet kraken en hoe je ze moet maken. Je kan gevorderde sloten maken en hebt hier al een recept voor. Meld vooraf bij de spelleiding welk slot je gaat maken en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy van het slot op. Expert locksmith (31 xp) voorwaarde: Better locksmith Je weet alles over sloten, hoe je ze moet kraken en hoe je ze moet maken. Je kan expert sloten maken en hebt hier al een recept voor. Meld vooraf bij de spelleiding welk slot je gaat maken en haal na de aangegeven tijd van het recept daar ook de lammy van het slot op. Crafting (13 xp) voorwaarde: Sense motion Met deze skill kan je in combinatie met ander skills vallen zetten. In combinatie met gevorderde jachtvaardigheden of expert runenmagie kan je vallen zetten. In combinatie met de verschillende niveau s slotenexpert, kan je vallen en extra s in je sloten verwerken. In combinatie met herbalisme, toxicologie, alchemie of giffenbrouwer kan je vallen zetten die een extra effect hebben. Zonder extra skills kan je alsnog basis houtbewerken, je bent hier beter in dan de meeste mensen. Level skills: Collector (23 xp) voorwaarde: 100 xp in Scout Deze skill kan je op een verzamel skill naar keuze toepassen. Je hebt enorm veel ervaring opgedaan in de natuur en krijgt nu een extra component wanneer je gaat verzamelen met de skill die je hiervoor kiest. De mogelijke combinaties met deze skill zijn herbalism, toxicology, hunting skills en golddigger. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen per subcategorie. Doctor (29 xp) voorwaarde: 100 xp in Scout Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het oplappen van patiënten. Wanneer je iemand oplapt krijgt diegene automatisch 1 hp erbij bovenop het normale genezen. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen.

23 Brewer (21 xp) voorwaarde: 100 xp in Scout Deze skill kan je op een brouw- of craft skill naar keuze toepassen. Je hebt enorm veel ervaring opgedaan in de werkplaats en kan nu extra snel drankjes brouwen of dingen bouwen met de skill die je hiervoor kiest. De tijd wordt dan met ⅓ korter. De mogelijke combinaties met deze skill zijn alchemy, poison brewer, locksmith, crafter en alle takken van smith. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen per subcategorie. Shadow walker (27 xp) voorwaarde: 100 xp in Scout Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het rondsluipen in bossen en kan nu ook gebruik maken van schaduwen om jezelf te verbergen. Naast bosrijke gebieden, kan je nu ook in de schaduw van tenten en muren sluipen. Daarnaast heb je nog maar 30 seconden voorbereiding nodig voordat je onzichtbaar kan worden.

24 Worshipper 1445 xp totaal Als gelovige ben je de priester, paladijn, handelaar, van adel of waarzegger. Je skills heb je ontwikkeld tijdens het overtuigen van anderen en jezelf. Skills De eerste skill in de deze klas is de skill die de rest van de skills toegankelijk maakt. Voor de gelovige is dat sense aura. Level gebonden skills Elke 100 xp die je aan deze klasse uitgeeft, kan je een extra skill kopen uit een lijst die alleen beschikbaar is elke 100 xp. Wanneer je een van deze skills koopt, moet je de volgende 100 xp in deze klasse hebben gestopt om de volgende te kunnen kopen. Sense aura (10 xp) voorwaarde: - Je herkent het tintelende gevoel van de aanwezigheid van goddelijke magie en kan het voelen als er recent goddelijke magie is gebruikt op een bepaalde plaats. Je weet niet welke soort of wat voor spreuk maar weet wel dat het er is of is geweest. Touched by the gods (17 xp) voorwaarde: Sense aura Je herkent het gevoel dat de aanwezigheid van een god brengt en hebt een gunst verdient van 1 of meerdere goden. Je krijgt standaard 3 goddelijke mana. Met deze skill leer je de taal Omnes en kan je goddelijke scrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magie soort kopen of ic leren om permanent te gebruiken. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Je hebt toegang tot: Goddelijke magie: Vision Soul search Blessing Niveau 1. Stabilising touch Cure wound Clear body Niveau 2. Calm zone Ward Greater healing Niveau 3. Touch of life Healing aura Cure mind Soul search (20 xp) voorwaarde: Touched by the gods Soul search Duration: - bijbehorende call: - Je doorzoekt iemands ziel en ziet hoe die eruitziet. Alleen personen die dit doen komen erachter hoe zielen eruit zien. Incantatie: Tuar gul fea Manakosten: 2

25 Vision (20 xp) voorwaarde: Touched by the gods Vision Duration: - bijbehorende call: - Met deze skill kan je visioenen oproepen. Dit doe je door interactie met het voorwerp waarmee jij visioenen oproept. Dit voorwerp kan alles zijn tussen botten om te gooien tot tarotkaarten. Als je een visioen oproept, haal er dan een SL bij en leg uit wat je van plan bent en waar je naar zoekt. Incantatie: Nomin atendea Manakosten: 2 Blessing (20 xp) voorwaarde: Touched by the gods Blessing Duration: 1 dag bijbehorende call: (Holy) Je maakt een voorwerp of persoon heilig. Deze krijgt de eigenschap holy voor de komende dag. Als het voorwerp een wapen is, slaat deze dus holy. Incantatie: Aman maikar luhta Manakosten: 2 Extra mana ( xp) voorwaarde: Touched by the gods Door veel aanzien te hebben gekregen bij 1 of meerdere goden, gunnen ze je meer kracht. Elke keer dat je deze skill koopt, krijg je 3 mana, maar na elke aankoop, wordt de skill duurder. Royal blood (20 xp) voorwaarde: Sense aura Je bent geboren in een adellijke familie en hebt daardoor allerlei privileges. Je hebt hiermee een adellijke titel en je zal dus anders behandeld worden door normale boeren en kooplui bij het horen van deze titel. Je hebt ook allerlei andere privileges zoals toegang tot speciale informatie, en je kan je familie of de staat een brief sturen met de vraag om hulp voor bijvoorbeeld geld of andere voorwerpen (of je dit ook krijgt is afwachten). Wealth ( xp) voorwaarde: Sense aura Op de een of andere manier krijg jij elk evenement geld opgestuurd. Dit kan zijn van een winkel of van familie, misschien heb je een erfenis of een stalker. Elke keer dat je deze skill koopt, krijg je 5 koper per evenement, maar na elke aankoop, wordt de skill duurder. Merchant ( xp) voorwaarde: Sense aura Door veel aanzien te hebben gekregen bij 1 of meerdere handelaren, gunnen ze je meer. Een handelaar koopt standaard in voor 50% van de waarde van een product. Met deze skill gaat het percentage omhoog met 10%, elke keer dat je deze skill koopt. Hiernaast krijg je een vergunning om een winkel te mogen opzetten. Na elke aankoop wordt de skill (5 xp) duurder. Een speler kan zich identificeren als handelaar door zijn karaktersheet/paspoort te laten zien.

26 Knowledge (15 xp) voorwaarde: Sense aura Je kiest deze skill met een bepaald onderwerp in gedachte waarover je meer kennis wilt hebben. Dit onderwerp is van tevoren bepaald en hoe specifieker de kennis, hoe meer je ervan weet. De sl kan als je hem deze skill verteld extra info geven bij een samenhangend onderwerp, maar ook bij je persoonlijk informatie krijg je hier info over. Fascinate (21 xp) voorwaarde: Sense aura Je kan 1 keer per dag met de call fascinate. Dit houdt in dat je iemand zo erg kan laten focussen dat hij alleen nog jou ziet. Zolang je blijft praten over een onderwerp, blijft diegene je aankijken. Hierbij zeg je dan aan het einde van elke zin de call fascinate. Als je het woord vergeet of je praat nergens meer over, dan verliest de ontvanger zijn aandacht. De ontvangende partij bepaald hoe gefascineerd deze is. Gebruik hiervoor de call fascinate. Suggestion (26 xp) voorwaarde: Fascinate Je kan 2 keer per dag fascinate, maar nu ook 1 keer per dag suggestion. Met suggestion kan je iemand één suggestie geven over iets om te doen dat niet levensgevaarlijk is. De ontvangende partij bepaald of iets gevaarlijk is. Gebruik hiervoor de call suggestion. Charm (31xp) voorwaarde: Suggestion Je kan 3 keer per dag fascinate, 2 keer per dag suggestion maar nu ook 1 keer per dag charm. Met charm zorg je dat iemand jou als goede vriend gaat zien en kan je iemand suggesties geven over iets om te doen dat niet levensgevaarlijk is. De ontvangende partij bepaald of iets gevaarlijk is. Dit effect duurt 3 min. Gebruik hiervoor de call charm. Priest of Vivero (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Vivero de kracht van Samen genezen. Dit zorgt ervoor dat je 1x per gevecht/kwartier met 1 genezende spreuk ook jezelf 1 HP geneest. High Priest of Vivero (35xp) voorwaarde: Priest of Vivero Je krijgt van Vivero de kracht van het Genezende Licht. (The Healing Light) Dit zorgt ervoor dat je 1x per event iemand volledig kan genezen, dit doet de effecten van clear mind, clear body en full heal samen. Priest of Amadis (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Amadis de kracht van een sterkere wil. Je doodbloed tijd wordt verdubbeld, dus je doet er 20 min over om dood te bloeden in plaats van 10 min. En bij een fatal wordt dit dus 10 min in plaats van 5 min.

27 High Priest of Amadis (35xp) voorwaarde: Priest of Amadis Je ontvangt van Amadis de Ziel van de feniks. Dit zorgt ervoor dat je 1x per event uit de dood kan opstaan met 3HP. Dit kan alleen binnen de tijd van het doodbloeden. Priest of Erea (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Erea de kracht om planten te beïvloeden. dit zorgt ervoor dat je 1x per dag de call ensnare kan gebruiken. High Priest of Erea (35xp) voorwaarde: Priest of Erea Je ontvangt van Erea de kracht om planten te laten groeien. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag een level 1 of 2 kruid of gif die je hebt nog een keer kan laten groeien uit het zaadje er van. Om dit te laten werken heb je dus een kruid of gif nodig die je dan wil dupliceren. Als je deze niet hebt, kan je een willekeurig kruid laten groeien. Priest of Sedonia (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Sedonia de kracht van rituelen Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag als je meedoet aan een ritueel 2 mana erbij kan voegen. High Priest of Sedonia (35xp) voorwaarde: Priest of Sedonia Je ontvangt van Sedonia de kracht om mensen te vermaken en te overtuigen. Dit zorgt ervoor dat je 1x per event de call charm op een groepje mensen kan gebruiken van maximaal 3 personen. Priest of Verium (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Verium de kracht van de waarheid. Je kan hiermee 1 keer per dag op iemand de call truth gebruiken. High Priest of Verium (35 xp) voorwaarde: Priest of Verium Je ontvangt van Verium de kracht van balans. Dit zorgt ervoor dat je 1x per event de call mass strike kan gebruiken. Priest of Sanguinium (25 xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Sanguinium de kracht om bloed te laten koken. Dit zorgt ervoor dat je 2x per dag de call pain op iemand kan gebruiken. High Priest of Sanguinium (35xp) voorwaarde: Priest of Sanguinium Je ontvangt van Sanguinium de kracht van het bloed absorberen. Dit zorgt ervoor dat je 1x per gevecht/kwartier de call drain op iemand kan gebruiken.

28 Priest of Pagnai (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Pagnai de kracht van Inspiratie. Dit zorgt ervoor dat je 1x per evenement 3HP kan verdelen aan 1 tot 3 personen. Deze HP wordt boven het totaal opgeteld en blijft voor de rest van de dag, maar deze kan niet meer genezen worden als je schade krijgt. Je moet hiervoor wel een gevechts speech houden. High Priest of Pagnai (35 xp) voorwaarde: Priest of Pagnai Je ontvangt van Pagnai de kracht van het gevecht. Dit zorgt ervoor dat je 2x per event de call crush kan gebruiken. Priest of Mores (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Mores de kracht van de angst. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag de call fear kan gebruiken. High Priest of Mores (35 xp) voorwaarde: Priest of Mores Je ontvangt van Mores de kracht van ondode. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag de call 5 direct op een ondode kan doen. Priest of Pars (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Pars de kennis van ambacht. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag magisch een harnas of een schild kan repareren. High Priest of Pars (35xp) voorwaarde: Priest of Pars Je ontvangt van Pars de kennis van rituelen. Dit zorgt ervoor dat je 1x per event tijdens een ritueel wordt behoed van een fout door pars. Hiervoor moet je natuurlijk in het ritueel Pars aanroepen en om zijn behoedende hulp vragen. Priest of Noctis (25xp) voorwaarde: Sense aura Je ontvangt van Noctis de kracht van verhulling. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag de call forget kan gebruiken. High Priest of Noctis (35 xp) voorwaarde: Priest of Noctis Je ontvangt van Noctis de kracht van de schaduw. Dit zorgt ervoor dat je 1x per dag de call no effect kan gebruiken op iets wat je op je krijgt.

29 Level skills: Fanatic (20 xp) voorwaarde:100 xp in Believer Je hebt enorm veel ervaring opgedaan in je avonturen en hebt je god(in) erg trots gemaakt. Kies één van de zegeningen van de priester tak, deze zegening krijg je nu een extra keer. De mogelijke combinaties met deze skill zijn priest en high priest. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Healer (26 xp) voorwaarde: 100 xp in Believer Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het genezen van patiënten. Wanneer je iemand geneest krijgt diegene automatisch 1 hp (extra) erbij. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Als iemand genezen wordt, kan deze nooit boven zijn max. hp genezen worden. Royal friend (30 xp) voorwaarde:100 xp in Believer Je gelooft zo erg in jezelf dat andere hooggeplaatste personen ook in je gaan geloven. Naar deze hooggeplaatste persoon kan je brieven schrijven en/of vragen langs te komen. Charming (27 xp) voorwaarde: 100 xp in Believer Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het manipuleren van anderen en kan nu een extra persoon tegelijk fascineren, suggesteren of charmeren. Je hebt natuurlijk wel minstens de skill fascinate nodig. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen.

30 Mage 1640 xp totaal Als magiër ben je de enchanter, scrollschrijver, de ritualist, de bard of de spellcaster. Je skills heb je ontwikkeld tijdens je tijd in urenlange studeren en oefenen. Skills De eerste skill in de deze klas is de skill die de rest van de skills toegankelijk maakt. Voor de magiër is dat sense magic. Level gebonden skills Elke 100 xp die je aan deze klasse uitgeeft, kan je een extra skill kopen uit een lijst die alleen beschikbaar is elke 100 xp. Wanneer je een van deze skills koopt, moet je de volgende 100 xp in deze klasse hebben gestopt om de volgende te kunnen kopen. Sense magic (10 xp) voorwaarde: - Je herkent het tintelende gevoel van de aanwezigheid van magie en kan het voelen als er recent magie is gebruikt op een bepaalde plaats. Identify magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic Naast dat je weet wanneer er magie gebruikt is, weet je ook wat voor soort magie. Je kan dus ook objecten identificeren. Channel mana (23 xp) voorwaarde: Identify magic Je weet magie te herkennen en kan het nu zo sturen dat je pure magie van de ene persoon naar de andere kan hevelen, jij kan een van die personen zijn. Met deze skill kan je mana overhevelen, ongeacht de soort. Ritualist (28 xp) voorwaarde: Channel mana Je weet hoe je magie kan herkennen en sturen en kan het extra effectief gebruiken in rituelen. Voor elke 2 mana dat in een ritueel zit dat jij leidt, komt er 1 extra mana bij. Ritual breaker (32 xp) voorwaarde: Ritualist Je weet bijna alles van magie en hoe je het kan sturen en kan rituele cirkels breken. Als je een barrière of rituele cirkel wilt breken, krijg je van de spelleiding te horen hoeveel mana er nodig is om dit te doen. Bardic magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic De magie van lust, verleiding, geluk en vermaak. Bardenmagie laat zielen dansen. De bron van deze magie ben je zelf, omdat je tijd en energie stopt in wat je doet; muziek, dans, vermaak. Met deze skill leer je de taal Thorass en kan je bardenscrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magiesoort kopen om permanent te gebruiken. Niveau 1 spreuken kosten 15 xp per stuk, niveau 2 spreuken kosten 25 xp per stuk en niveau 3 spreuken kosten 35 xp per stuk. Je begint standaard met 3 bardenmana. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten.

31 Shadow magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic Sommige dieven en sluipmoordenaars gebruiken schaduwmagie. Deze vorm van magie werkt wanneer zintuigen niet hun werk kunnen doen. Dit kan zo simpel zijn als een illusionist die een donker doek over iemand heen gooit en dat gebruikt om de persoon ergens anders te laten verschijnen. Met deze skill leer je de taal Undercommon en kan je schaduwscrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magiesoort kopen om permanent te gebruiken. Niveau 1 spreuken kosten 15 xp per stuk, niveau 2 spreuken kosten 25 xp per stuk en niveau 3 spreuken kosten 35 xp per stuk. Je begint standaard met 3 schaduwmana. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Blood magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic Bloedmagiërs gebruiken bloed als krachtbron. Sommige strijders maken zichzelf sterker met deze magie. Geruchten gaan over vampiers die dezelfde soort magie gebruiken. Met deze vorm van magie kan je natuurlijk ook je eigen bloed gebruiken. Met deze skill leer je de taal Deadra en kan je bloedscrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magiesoort kopen om permanent te gebruiken. Niveau 1 spreuken kosten 15 xp per stuk, niveau 2 spreuken kosten 25 xp per stuk en niveau 3 spreuken kosten 35 xp per stuk. Je hitpoints zijn je mana. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Nature magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic Natuurmagiërs ofwel druïdes gebruiken de natuur als magiebron, maar hangen niet persé Erea aan. Als een magiër niet begaafd genoeg is, kan deze de natuur beschadigen door verkeerd gebruik van deze soort magie. Met deze skill leer je de taal Erealis en kan je natuurscrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magiesoort kopen om permanent te gebruiken. Niveau 1 spreuken kosten 15 xp per stuk, niveau 2 spreuken kosten 25 xp per stuk en niveau 3 spreuken kosten 35 xp per stuk. Je begint standaard met 3 natuurmana. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Soul magic (17 xp) voorwaarde: Sense magic Necromantiërs gebruiken de energie van levende wezens als magiebron. Dit is een gevaarlijke magiesoort die volgens sommigen je ziel aantast. Met deze vorm van magie kan je ook je eigen energie gebruiken, maar beperkt. Met deze skill leer je de taal Mordrus en kan je zielenscrolls gebruiken. Natuurlijk kan je nu ook alle spreuken van deze magiesoort kopen om permanent te gebruiken. Niveau 1 spreuken kosten 15 xp per stuk, niveau 2 spreuken kosten 25 xp per stuk en niveau 3 spreuken kosten 35 xp per stuk. Je begint standaard met 3 zielenmana. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Scribe (19 xp) voorwaarde: Sense magic Je weet hoe je magie van scrolls kan inprinten in je gedachten, zodat je de spreuken vaker kan gebruiken. Met deze skill kan je scrolls overschrijven naar je spreukenboek. Als je een scroll hebt vertaald en overgeschreven, kan je bij een spelleider de spreuk officieel kopen met xp. Voor het vertalen van een scroll moet je de scrolltaal kunnen lezen.

32 Scrollwriter (32 xp) voorwaarde: Scribe Naast dat je scrolls kan overschrijven, kan je nu ook spreuken die je kent vertalen naar scrolls. Om dit te doen heb je magisch perkament en zwart bloed nodig en moet je natuurlijk de spreuk die je wilt gebruiken goed kennen. Zwart bloed kan worden gemaakt door een alchemist met basis alchemie. Na het schrijven van een scroll cast je de spreuk in het perkament en lever je de component bij een spelleider in. Laat de scroll ook even goedkeuren door een spelleiding. Extra mana ( xp) voorwaarde: Sense magic Door je innerlijke kracht en ervaring met een bepaalde magiesoort, kan je vaker deze magiesoort gebruiken. Dit betekent dat je extra mana kan kopen, maar dit moet voor elke magiesoort apart. - Natuurmagie ( xp) Je begint met standaard 3 mana. Wanneer je extra mana koopt, krijgt je er 3 bij. Wel wordt de extra mana na elke aankoop duurder. - Zielenmagie ( xp) Je begint met standaard 3 mana. Wanneer je extra mana koopt, krijgt je er 3 bij. Wel wordt de extra mana na elke aankoop duurder. - Bardenmagie ( xp) Je begint met standaard 3 mana. Wanneer je extra mana koopt, krijgt je er 3 bij. Wel wordt de extra mana na elke aankoop duurder. - Schaduwmagie ( xp) Je begint met standaard 3 mana. Wanneer je extra mana koopt, krijgt je er 3 bij. Wel wordt de extra mana na elke aankoop duurder. Rune magic (19 xp) voorwaarde: Sense magic Je bent erachter gekomen wat die runen nou eigenlijk zijn die je steeds op scrolls tegenkomt en kan nu alle spreuken die je kent ook in rune vorm casten. Dit betekent dat je een specifieke runencirkel gebruikt in plaats van de incantatie van een spreuk. Wel kost het je nog steeds de mana of tijdsrestrictie van een spreuk. Met deze skill krijg je ook meteen de runenspreuk disspell magic die je alleen in rune vorm 1 keer per dag kan gebruiken. Runic enchanting (31 xp) voorwaarde: Rune magic Naast dat je spreuken in rune vorm kan gebruiken, kan je nu ook met runen enchanten. Rune cirkels die je met zwart bloed op voorwerpen tekent, kunnen het effect van een rune/spreuk bewaren om het voorwerp te verbeteren tot de rune cirkel breekt of weggeveegd wordt. Zwart bloed kan worden gemaakt door een alchemist met basis alchemie. Met deze skill krijg je ook meteen toegang tot een aantal runen.

33 Level skills: Free spell (33 xp) voorwaarde: 100 xp in Mage Je hebt veel ervaring opgedaan tijdens je urenlange studeren en oefenen van magie en kan 1 keer per event een spreuk gratis gebruiken. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Elke keer dat je deze skill koopt, krijg je een gratis spreuk per event erbij. Efficiënt writer (27 xp) voorwaarde: 100 xp in Mage Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens het schrijven van scrolls en tekenen van runen. Wanneer je gebruik maakt van zwart bloed om een scroll of runencirkel te maken, kan je het zwarte bloed twee keer gebruiken in plaats van 1 keer. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Elke keer dat je deze skill koopt, kan je zwart bloed een extra keer gebruiken. Greater ritual (24 xp) voorwaarde: 100 xp in Mage Je weet hoe je magie kan herkennen en sturen en kan het extra effectief gebruiken in rituelen. Voor elke 2 personen die meedoen in een ritueel dat jij leidt, komt er 1 extra mana bij. Het is mogelijk om deze skill meerdere malen te kopen. Magic absorber (25 xp) voorwaarde: 100 xp in Mage Je hebt enorm veel ervaring opgedaan tijdens je magische avonturen en kan nu magie absorberen. Eens per dag kan je een spreuk absorberen, hierbij krijg je ook nog eens 1 mana. De spreuk heeft in dit geval geen effect. Gebruik hierbij de call no effect.

34 Regelsysteem magie Natuurmagie (pag. 3) Lvl 1. Ensnare Thorn shot Barkskin Lvl 2. Shatter Mend Bears strength Lvl 3. Burning poison Nature's wrath Tree transport Zielenmagie (pag. 5) Lvl 1. Confuse Speak with dead Soul strike Lvl 2. Fearfull illusion Destroy undead Sleep Lvl 3. Mass fear Create undead Clear mind Bloedmagie (pag. 7) Lvl 1. Confuse Burning veins Blood transfer Lvl 2. Blood arrow Boiling rage Blood drain Lvl 3. Paralyse Blood puppet Iron blood Schaduwmagie (pag. 9) Lvl 1. Deafen Blink Mist eyes Lvl 2. Forget Sleep Invisibility Lvl 3. Void walk Void location Invisibility zone Bardenmagie (pag. 11) Lvl 1. Mass Stabilize Confuse Ritual melody Lvl 2. Raging tones Healing words Fearfull illusion Lvl 3. Mass heal Mass sleep Clear mind Genezingsmagie (pag. 13) Lvl 1. Stabilising touch Lay on hands Clear body Lvl 2. Calm zone Ward Greater healing Lvl 3. Touch of life Healing aura Clear mind

35 Magie in de Runelands Als je een karakter gaat spelen dat het vermogen heeft om spreuken te casten, zijn er een paar dingen die je moet weten. Scrolls Er zijn 6 verschillende soorten magie, elk met eigen spreuken en mana. Elke spreuk moet je los kopen. De eerste niveau spreuken kan je gewoon aankopen, maar vanaf niveau 2 kan je alleen een spreuk leren wanneer je de juiste scroll hebt en de skill scribe bezit. Je moet dus ic deze scrolls verzamelen en leren. Wanneer je deze scrolls bezit, kan je een spreuk van een scroll overschrijven in je eigen spellbook. Zodra je dit hebt gedaan, lever je de scroll in bij een SL of HQ en betaal je de xp-kosten van de spreuk. Als je dit hebt gedaan, heb je de spreuk geleerd en kan je hem gebruiken. Mana Elke spreuk kost mana of heeft een tijdsrestrictie, de precieze hoeveelheid en soort staat bij de spreuk zelf. Elke magiër begint met 3 innerlijke mana per magiesoort die is aangekocht en je hebt de mogelijkheid om dit aantal te verhogen door de skill extra mana aan te kopen. Voor elke magiesoort moet je apart extra mana kopen of de tijdsrestrictie inkorten. Bloedmagie gebruikt bloed/hitpoints als mana, je kan dus extra hp aankopen als je meer mana wilt. De rest van de magie maakt allemaal gebruik van mana. Runenmagie is geen magiesoort, maar een manier van incantatie. Incantaties en runen Elke spreuk maakt gebruik van een incantatie, alleen barden hebben een incantatietijd. Wanneer je een spreuk cast, moet je de juiste incantatie uitspreken voordat de spreuk werkt. Mocht je de incantatie verkeerd uitspreken kan dit consequenties hebben. Elke spreuk heeft ook een rune. Runenmagie gebruikt als enige magiesoort een runencirkel in plaats van een incantatie. Dezelfde mana wordt nog steeds gebruikt, maar de spreuk krijgt de stille vorm van een runencirkel in plaats van een incantatie. Het tweede niveau van Runenmagie geeft een magiër de mogelijkheid om de spreuken in de vorm van runen te gebruiken als enchantment en krijgt hierbij ook extra runen. Denk eraan dat je een spellfocus nodig hebt om te casten. Duraties en calls Bij elke spreuk staat een duratie en een call. De duratie geeft aan hoe lang een spreuk zijn effect werkt. Als er een staat bij de duratie, heeft de spreuk geen verlengde werking. De bijbehorende call geeft aan welke call je moet gebruiken na de incantatie om anderen te laten weten wat er gebeurt en wat ze moeten uitspelen. Naast elk niveau spreuken wordt er een cooldown gegeven. De cooldown tijd geeft aan hoelang je moet wachten totdat je de spreuk nogmaals kan gebruiken.

36 Natuurmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Barkskin Duration: (30 min) bijbehorende call: - Deze spreuk creëert een tijdelijk dikkere huid die iemand plus 1 pantserpunt geeft en blijft een half uur, dit telt niet bij elkaar op als je de spreuk nog een keer gebruikt. Als je een schade zou krijgen tel je eerst de pantser punt weg die je met deze spreuk krijgt en dan is het effect van deze spreuk ook klaar. Incantatie: Knurl Thorv Manakosten: 2 Ensnare Duration: (1 min) bijbehorende call: (Ensnare) Deze spreuk zorg ervoor dat er wortels uit de grondkomen en het doelwit bij de benen vast zit en niet verder kan lopen, gebruik de call ensnare na de incantatie. Incantatie: Estver Knurldrâthn Manakosten: 1 Thorn shot Duration: - bijbehorende call: (1 direct) Deze spreuk schiet een doorn af en doet 1 schade op een doelwit, gebruik de call 1 direct na de incantatie. Incantatie: Ach barzûlegûr Manakosten: 1 Natuurmagie Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Bear s strength Duration: (15 min) bijbehorende call: (strike) Deze spreuk zorgt ervoor dat iemand drie keer strike kan slaan. Gebruik de call strike wanneer je strike wilt slaan met je wapen. Incantatie: Nahro Dom Beor Manakosten: 3 Mend Duration: (15 min) bijbehorende call: (mend) Deze spreuk repareert een harnas, schild, wapen of voorwerp die stuk is volledig. Als je anderen duidelijk wilt maken wat er gebeurd, kan je de call mend gebruiken na de incantatie. Incantatie: Ingeitum Korda Irânû Manakosten: 3 Shatter Duration: - bijbehorende call: (shatter) Deze spreuk vernietigt het voorwerp waar je het op gebruikt, roep de call shatter na de incantatie. Je kan dit alleen op voorwerpen gebruiken en geen personen! Incantatie: Hrestvog Wharn Knurl Manakosten: 3

37 Natuurmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Burning poison Duration: (10 min) bijbehorende call: (1 poison through) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit verwond wordt en een brandend gif binnen krijgt. Elke minuut krijgt het slachtoffer een schade door de poison, totdat het effect genezen is of er 10 minuten voorbij zijn gegaan. Gebruik de call 1 poison through na de incantatie. Incantatie: Nahro Barzûl Jok Val Edaris Menknurlan Manakosten: 4 Nature's wrath Duration: - bijbehorende call: (5 direct magic through) Deze spreuk schiet bliksem en zorgt ervoor dat het doelwit 5 schade krijgt op een locatie. Gebruik de call 5 direct magic through na de incantatie. Incantatie: Akn Nahro Dom Jurgen, Yol Mensagh Manakosten: 4 Tree transport Duration: (3 sec) bijbehorende call: - Deze spreuk zorgt ervoor dat er een poort opent in een boom, groot genoeg om doorheen te lopen. Dit portaal lijdt naar een andere boom die de magiër eerder heeft aangeraakt die binnen 500 meter van de magiër staat. Als je deze spreuk gebruikt, steek dan je hand in de lucht en loop naar je bestemmingsboom. Vergeet niet je hand weer naar beneden te doen. Je kan één persoon meenemen door die persoon aan de hand mee te trekken. Incantatie: Meitder Az Sesti Drâth Il Az Beor Manakosten: 6

38 Zielenmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Confuse Duration: (1 min) bijbehorende call: (Confuse) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit een confuse effect op zich krijgt. Gebruik de call confuse na de incantatie. Incantatie: Aungwey loerchik Manakosten: 1 Speak with dead Duration: (3 vragen) bijbehorende call: - Met deze spreuk kan een zielenmagiër met het lichaam van een overleden persoon praten. Het lijk dat je ondervraagt, moet een hoofd met hersens hebben. Tijdens het gesprek kan je maximaal 3 vragen stellen voordat de spreuk eindigt. Incantatie: Renthisj huena throdenilt Manakosten: 2 Soul strike Duration: - bijbehorende call: (Strike) Deze spreuk stuurt een golf van energie vanuit de caster naar een doelwit. Dit doelwit vliegt hierdoor naar achter. Gebruik de call strike na de incantatie. Incantatie: Sepa nar Manakosten: 1 Zielenmagie - Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Fearfull illusion Spell time: - bijbehorende call: (Fear) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit een illusie van angstaanjagend wezen ziet. Gebruik na de incantatie de call fear. De persoon waarop dit gebruikt wordt, wilt niets liever dan weg komen van de bron en zal vluchten van angst. Het effect stop op het moment dat je meter van de bron gevlucht bent of (subdue) schade krijgt. Incantatie: Lasau waphir malrunwa Manakosten: 2 Destroy undead Duration: - bijbehorende call: (5 direct undead) Deze spreuk doet 5 schade aan een ondode. Gebruik hierbij de call 5 direct undead. Incantatie: Spical ekess yuidm Manakosten: 3 Sleep Duration: (5 min) bijbehorende call: (Sleep) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit in slaap valt voor 5 minuten. Alleen als hij (subdue) schade krijgt of magisch gewekt wordt, wordt het doelwit wakker. Gebruik na de incantatie de call sleep. Incantatie: Vdri nurti ekess rocen Manakosten: 3

39 Zielenmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Mass fear Duration: (5 min) bijbehorende call: (Mass fear) Deze spreuk zorgt ervoor dat iedereen die de call kan horen het effect "fear" krijgt. Gebruik na de incantatie de call mass fear. De personen waarop dit gebruikt wordt, willen niets liever dan weg komen van de bron en zullen vluchten van angst. Het effect stop op het moment dat je als slachtoffer meter van de bron gevlucht bent of (subdue) schade krijgt. Incantatie: denthanus l'gra rygat sia tawura ui authot tenpiswo Manakosten: 6 Create undead Duration: (24 uur) bijbehorende call: (Create undead) Met deze spreuk brengt een zielenmagiër een lijk tot leven. Dit lijk is pas een lijk als zijn ziel zijn lichaam heeft verlaten en dus niet nog aan het doodbloeden is. Een ondode heeft dezelfde skills en hitpoints die de persoon in kwestie had, maar verliest zijn vermogen om magie te gebruiken en kan niets nieuws leren. De ondode blijft 24 uur leven. De spreuk moet dan nogmaals worden gecast om de ondode overeind te houden. Een ondode kan niet worden genezen, maar regenereert langzaam met een hp per half uur. Alleen de maker van de ondode stuurt de ondode. Incantatie: sia sepa oplin ihk nomeno chikohk di whedabra ui marfedelom arcaniss Manakosten: 5 Clear mind Duration: (5 min) bijbehorende call: (No effect) Deze spreuk biedt één persoon voor de komende 5 minuten complete immuniteit voor geest beïnvloedende spreuken. Geest beïnvloedende spreuken zijn inclusief confuse, rage, terror, fear, forget en sleep. Wanneer je wordt geraakt door een van deze spreuken, gebruik je de call no effect, de spreuk blijft actief ook na geraakt te zijn. Incantatie: xilos di marfedelom ro nautkynir malrunwai Manakosten: 4

40 Bloedmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Confuse Duration: - bijbehorende call: (Confuse) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit een confuse effect op zich krijgt. Gebruik de call confuse na de incantatie. Incantatie: shishin rhyisj Kosten: 1 HP Burning veins Duration: (15 sec) bijbehorende call: (Pain) Deze spreuk geeft het gevoel aan het slachtoffer dat zijn aderen in brand staan. Gebruik de call pain na de incantatie. Incantatie: drilgir loerchik scivarn Kosten: 1 HP Blood transfer Duration: - bijbehorende call: (Heal 1 hp) De caster schenkt eigen bloed om een ander te genezen met 1 hitpoint. Gebruik de call heal 1 hp na de incantatie. Incantatie:si mi iejir hewa Kosten: 1 HP Bloedmagie - Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Blood arrow Duration: - bijbehorende call: (2 direct) Met deze spreuk haalt een bloedmagier bloed uit zijn/haar lichaam en schiet het naar een doelwit toe. Het bloed doet 2 hp schade. Gebruik de call 2 direct na de incantatie. Incantatie: levnim ezouke Kosten: 1 HP Boiling rage Duration: (3 min) bijbehorende call: (Rage) Deze spreuk zorgt ervoor dat één persoon heel erg zin krijgt om te vechten. Tijdens deze 3 minuten mag je de eerste slag of schade die je over je heen krijgt negeren, wanneer je dit doet mag je één keer de call fear gebruiken op je aanvaller. Tijdens de 3 minuten van deze spreuk kan je tevens niet buiten bewustzijn vallen, dit betekent dat je niet in slaap kan vallen en nog bij bewustzijn blijft en kan praten als je aan het doodbloeden bent. Gebruik de call rage na de incantatie. Incantatie: iejir drilg korinth! Kosten: 3 HP

41 Blood drain Duration: - bijbehorende call: (1 magic through) Met deze spreuk trekt een bloedmagiër bloed uit het doelwit om zijn eigen hitpoints bij te vullen. Een bloedmagiër moet eerst een wond maken in zijn slachtoffer om daarna zijn hand op de wond te leggen voor 15 seconden. Tijdens deze 15 seconden, herhaal je de incantatie en zodra de 15 seconden om zijn, gebruik je de call 1 magic through en krijg je 1 hitpoint. Deze spreuk kan niet worden gebruikt op een lijk. Incantatie: kothar tobor virlym! Kosten: 0 HP Bloedmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Paralyse Duration: (2 min) bijbehorende call: (Paralyse) Met deze spreuk laat de bloed magiër de spieren van het doelwit verkrampen. Hierdoor kan het doelwit niet meer bewegen voor 3 minuten. Gebruik de call paralyse na incantatie. Incantati:e whedab arcaniss iejir chikohk pok mamiss Kosten: 3 HP Blood puppet Duration: (3 min) bijbehorende call: (Control) Met deze spreuk kan de bloed magiër het bloed in het lichaam van een doelwit besturen. De magiër kan het doelwit simpele taken laten doen. Het doelwit is bewust van alles dat gebeurt maar kan niets doen om het tegen te houden. Deze spreuk duurt 3 minuten en gedurende de hele spreuk moet je binnen 5 meter van het doelwit blijven, anders stopt de spreuk. Gebruik de call control na de incantatie. Incantatie: Ricin loex persvek thurkear demak ve Kosten: 6 HP Iron blood Duration: (15 min) bijbehorende call: - Deze spreuk zorgt ervoor dat het bloed van één persoon een soort tijdelijk pantser wordt dat bloedende wonden tegen gaat. De spreuk geeft iemand 6 extra pantserpunten en blijft een gevecht lang. Dit telt niet bij elkaar op als je de spreuk nog een keer gebruikt. Incantatie: Sjach kothar iejir bahlok loexvi ezouke! Kosten: 3 HP

42 Shaduwmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Deafen Duration: (5 min) bijbehorende call: (Deaf) Met deze spreuk wordt het doelwit doof voor 5 minuten. Het doelwit kan niets horen terwijl deze onder invloed van de spreuk is. Gebruik de call deaf na de incantatie. Incantatie: Jain i Grech Manakosten: 1 Blink Duration: (15 min) bijbehorende call: (No effect) De magiër lijkt een seconden te verdwijnen, waarna hij weer op precies dezelfde plaats verschijnt. Maximaal een kwartier van tevoren cast de magiër deze spreuk op zichzelf of iemand anders. Het effect zorgt ervoor dat een slag, spreuk of de grip van een persoon voor een seconde ontweken kan worden. Deze spreuk moet je van tevoren casten, de call no effect gebruik je binnen 15 minuten na de incantatie. Na het gebruik van de call stopt de spreuk. Incantatie: Saimsa Mear-feothan Manakosten: 1 Mist eyes Duration: (5 min) bijbehorende call: (Blind) Met deze spreuk wordt het doelwit blind voor 3 minuten. Het doelwit kan niets zien terwijl deze onder invloed van de spreuk is. Gebruik de call blind na de incantatie. Incantatie: Vergreal Seachmall Manakosten: 1 Shaduwmagie - Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Forget Duration: - bijbehorende call: (Forget) Met deze spreuk worden de afgelopen 10 minuten uit het geheugen gewist van het doelwit. Gebruik de call forget na de incantatie. Incantatie: On'sor Sis Emwa Seachran Manakosten: 4 Sleep Duration: (5 min) bijbehorende call: (Sleep) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit in slaap valt voor 5 minuten. Alleen als hij (subdue) schade krijgt of magisch gewekt wordt, wordt het doelwit wakker. Gebruik na de incantatie de call sleep. Incantatie: Rhiantha Shair Angau Manakosten: 3

43 Invisibility Duration: (10 min) bijbehorende call: - Met deze spreuk maakt een schaduw magiër zichzelf of iemand anders onzichtbaar. De magiër kan niet gezien worden, maar kan wel geluiden maken. Deze spreuk duurt maximaal 10 minuten. Zodra je dingen oppakt, een andere spreuk cast of iemand aanvalt, is het effect ook over en wordt je weer zichtbaar. Om aan anderen duidelijk te maken dat je onzichtbaar bent, steek je één vinger in de lucht. Incantatie: Vergreal Dath Iyanden Manakosten: 3 Shaduwmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Void walk Duration: (5 min) bijbehorende call: - Met deze spreuk kan een magiër voor 5 minuten door een andere dimensie lopen. Heel interessant is die andere dimensie niet, maar het is wel een hele handige manier om te teleporteren. Na de incantatie steek je een hand in de lucht om aan te tonen dat je er niet bent. Na 5 minuten of als je er genoeg van hebt, laat je je hand weer zakken en sta je plots waar je oc ook staat. Je kan ten tijde van de spreuk overal doorheen lopen, maar merkt niets van je omgeving. Incantatie: Silmordriel B'fheidiren Taluclu L oa Dath Emash e Manakosten: 6 Void location Duration: - bijbehorende call: (crush) Deze spreuk opent een klein zwart gat dat een crush effect als resultaat heeft. Gebruik de call crush na de incantatie. Incantatie: Lavair Brylidassyian Mi ere Grech Mor Shinsil. Manakosten: 4 Invisibility zone Duration: (10 min) bijbehorende call: - Met deze spreuk maakt een schaduw magiër zichzelf en iedereen binnen 2 meter om hem heen onzichtbaar. De personen en de spullen die ze vast hebben binnen de radius kunnen niet gezien worden, maar nog wel gehoord. Deze spreuk duurt maximaal 10 minuten. Zodra iemand dingen oppakt, een spreuk cast of iemand aanvalt, is het effect voor hem over en wordt die persoon weer zichtbaar. Na 30 seconden lang binnen 2 meter van de magiër te zijn wordt je (weer) onzichtbaar. Zolang de magiër nog geen dingen heeft opgepakt, andere spreuken heeft gecast en niet heeft aangevallen en dus nog zichtbaar is, blijft het effect. Om aan anderen duidelijk te maken dat je onzichtbaar bent, steek je één vinger in de lucht. Incantatie: Sei Iyri Dathedi Iren dah Vergreal. Manakosten: 5

44 Bardenmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Mass Stabilize Duration: (oo) bijbehorende call: (Mass stabilise) De bard entertaint een of meerdere gewonden en na 30 seconden stoppen hun wonden met bloeden. Met deze spreuk stabiliseert iedereen die de bard kan horen. Het casten van deze spreuk duurt 30 seconden, maar de bard moet blijven casten/entertainen om het effect te laten blijven. Gebruik na 30 seconden de call mass stabilise. Incantatie en duratie: Zolang de bard entertaint Manakosten: 2 Confuse Duration: - bijbehorende call: (Confuse) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit een "Confuse" effect op zich krijgt. Gebruik de call confuse na de incantatie. Incantatie en duratie: De bard entertaint voor 1 minuut Manakosten: 1 Ritual melody Duration: (5 min) bijbehorende call: - Wanneer een bard deze spreuk cast tijdens een ritueel, komt er voor elke 2 mana in het ritueel een extra mana bij. Geef van tevoren aan bij de sl dat je deze spreuk cast. Incantatie en duratie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 3 Bardenmagie - Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Raging tones Duration: (5 min) bijbehorende call: (Rage) De bard entertaint 5 minuten extra inspirerend. Dit zorgt ervoor dat één persoon heel erg zin krijgt om te vechten voor de komende 5 minuten. Tijdens deze 5 minuten mag je de eerste slag of schade die je over je heen krijgt negeren, wanneer je dit doet mag je één keer de call fear gebruiken op je aanvaller. Tijdens de 5 minuten van deze spreuk kan je tevens niet buiten bewustzijn vallen, dit betekent dat je niet in slaap kan vallen en nog bij bewustzijn blijft en kan praten als je aan het doodbloeden bent. Gebruik de call rage na de incantatie. Incantatie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 4 Healing words Duration: - bijbehorende call: (Heal 2 hp) Met deze spreuk krijgt een persoon binnen 5 meter van de bard 2 hitpoints. De spreuk geneest niet meer dan de maximale hp van de ontvanger. Gebruik de call heal 2 hp na de incantatie. Incantatie: De bard entertaint tenminste 1 minuut Manakosten: 3

45 Fearfull illusion Spell time: - bijbehorende call: (Fear) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit een illusie van een angstaanjagend wezen ziet. Gebruik na de incantatie de call fear. De persoon waarop dit gebruikt wordt, wilt niets liever dan weg komen van de bron en zal vluchten van angst. Het effect stop op het moment dat je meter van de bron gevlucht bent of (subdue) schade krijgt. Incantatie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 2 Bardenmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Mass heal Duration: - bijbehorende call: (Mass heal 1 hp) Met deze spreuk krijgt iedereen die de call kan horen 1 hp. De spreuk geneest niet meer dan de maximale hp van de ontvanger. Gebruik na de incantatie de call mass heal 1 hp. Incantatie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 6 Mass sleep Duration: (5 min) bijbehorende call: (Mass sleep) Deze spreuk zorgt ervoor dat iedereen die de bard kan horen in slaap valt voor 5 minuten. Alleen als iemand (subdue) schade krijgt of magisch gewekt wordt, wordt hij wakker. Gebruik na de incantatie de call sleep. Incantatie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 5 Clear mind Duration: (5 min) bijbehorende call: (No effect) Deze spreuk biedt één persoon voor de komende 5 minuten complete immuniteit voor geest beïnvloedende spreuken. Geest beïnvloedende spreuken zijn inclusief confuse, rage, terror, fear, forget en sleep. Wanneer je wordt geraakt door een van deze spreuken, gebruik je de call no effect, de spreuk blijft actief ook na geraakt te zijn. Incantatie: De bard entertaint tenminste 5 minuten Manakosten: 4

46 Genezingsmagie - Niveau 1 - cooldown time: (15 sec) 15 xp Stabilising touch Duration: - bijbehorende call: (Stabilise) Deze spreuk zorgt ervoor dat een doelwit het effect "stabilise" krijgt zolang hij in aanraking staat met de caster. Gebruik na de incantatie de call stabilise. Zodra je niet meer met een persoon in contact staat, is de spreuk voorbij. Incantatie: Fallana quenat. Manakosten: 0 Lay on hands Duration: - bijbehorende call: (Heal 1 hp) Deze spreuk geneest 1 hitpoint bij jezelf of iemand anders. Gebruik na de incantatie de call heal 1 hp. Incantatie: Lirilla no' cam Manakosten: 1 Clear body Duration: - bijbehorende call: (clear body) Deze spreuk geneest één persoon van alle lichaam beïnvloedende spreuken. Lichaam beïnvloedende spreuken zijn inclusief poison, paralyse, blood puppet, deafen en blind. Gebruik na de incantatie de call clear body. Incantatie: Poika quenat Manakosten: 3 Genezingsmagie - Niveau 2 - cooldown time: (5 min) 25 xp Calm zone Duration: (15 min) bijbehorende call: (Calm zone) Deze spreuk zorgt ervoor dat in een zone van 5 meter iedereen het "Calm" effect krijgt. Incantatie: Seere lindale varna Manakosten: 4 Ward Duration: (1 uur) bijbehorende call: (No effect) Deze spreuk creëert een magisch schild dat je beschermt tegen de eerstvolgende schade of spreuk. Wanneer dit gebeurt, gebruik de call no effect. Incantatie: Templa ohte ram Manakosten: 3 Greater healing Duration: - bijbehorende call: (Heal 5 hp) Deze spreuk zorgt ervoor dat het doelwit 5 hp krijgt. De spreuk geneest niet meer dan de maximale hp van de ontvanger. Gebruik na de incantatie de call heal 5 hp. Incantatie: Beleg aina healien. Manakosten: 3

47 Genezingsmagie Niveau 3 - cooldown time: (15 min) 35 xp Healing touch Duration: (5 sec) bijbehorende call: (Full heal) Met deze spreuk kan je voor 5 seconde lang iedereen volledig genezen die je aanraakt. Gebruik hierbij de call full heal. Incantatie: e' val en' i' Seldarine quanta fallana Manakosten: 8 Healing aura Duration: (15 min) bijbehorende call: (heal 1 poison) Deze spreuk creëert een genezende aura om een persoon heen die elke minuut 1 hp geneest voor 15 minuten lang. De spreuk geneest niet meer dan de maximale hp van de ontvanger. Gebruik na de incantatie de call heal 1 poison. Incantatie: Ve aute templa aina yaana quenat. Manakosten: 5 Clear mind Duration: (5 min) bijbehorende call: (No effect) Deze spreuk biedt één persoon voor de komende 5 minuten complete immuniteit voor geest beïnvloedende spreuken. Geest beïnvloedende spreuken zijn inclusief confuse, rage, terror, fear, forget en sleep. Wanneer je wordt geraakt door een van deze spreuken, gebruik je de call no effect, de spreuk blijft actief ook na geraakt te zijn. Incantatie: Poika nowe lisse' fea lindale en' blessien Manakosten: 4

48 Rune magic Dispel magic Duration: - bijbehorende call: - Een magiër tekent een runencirkel op iets of iemand, waarna de magie die daar gebonden is plots verdwijnt. De persoon is genezen van de enge magische ziekte of het voorwerp verliest zijn vermogen tot confuse. Dit werkt natuurlijk ook voor magische onzichtbaarheid. Iemand die de skill rune magic koopt, kan deze spreuk eens per dag gratis gebruiken in runenvorm. Na de eerste keer kost de spreuk 6 schaduw-, natuur-, goddelijke-, barden-, zielen- of bloedmana (hp). Geef het aan als je het effect gebruikt. Rune: Manakosten: 6 k Runic enchanting Runelock Duration: (oo) bijbehorende call: - Een magiër tekent een runencirkel op iets wat hij dicht wilt houden. Deze spreuk creëert een slot dat pas open gaat wanneer de juiste tekst gesproken wordt, deze tekst kan in welke taal dan ook worden geschreven en staat gegraveerd in de rune. De spreuk kost schaduw-, natuur-, goddelijke-, barden-, zielen- of bloedmana (hp). Rune: Manakosten: 2 T Truthrune Duration: - bijbehorende call: (truth) Een magiër tekent een runencirkel op een amulet of de persoon zelf. Deze spreuk creëert een aura om een persoon heen waarin hij of zij niet kan liegen. De spreuk kost schaduw-, natuur-, goddelijke-, barden-, zielen- of bloedmana (hp). Rune: Manakosten: 2 P

49 \

50

51

Inleiding: 1. Regels binnen en buiten het spel 2. Veilig vechten: 2 Regels binnen het spel: 2 Andere regels: 3. Termen en Calls: 5

Inleiding: 1. Regels binnen en buiten het spel 2. Veilig vechten: 2 Regels binnen het spel: 2 Andere regels: 3. Termen en Calls: 5 AIR Basisregels Inleiding: Het belangrijkste van LARP is dat je het naar je zin hebt. Regels zijn er om het spel eerlijk en leuk te houden. In dit document vind je alle regels voor binnen en buiten het

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding: 1. Weaponspecialist 2 Level gebonden skills: 10. Scout 12 Level gebonden skills: 20. Worshipper 22 Level gebonden skills: 29

Inhoud: Inleiding: 1. Weaponspecialist 2 Level gebonden skills: 10. Scout 12 Level gebonden skills: 20. Worshipper 22 Level gebonden skills: 29 AIR Classes & Skills Inleiding: Dit document bevat de classes en skills die beschikbaar zijn om te gebruiken in Adventures in Runelands events. Hier staat de volledige uitleg van iedere skill en wat ze

Nadere informatie

Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels: Calls:...

Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels: Calls:... Spelregels & Calls Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels:... 2 Calls:... 5 Aanpassingen Aanpassingen juli 2013. Call

Nadere informatie

Versie 1 EXTRA REGELSYSTEEM WISSELWOUD: HET GOEDE VOK GNS LARP EVENEMENTEN

Versie 1 EXTRA REGELSYSTEEM WISSELWOUD: HET GOEDE VOK GNS LARP EVENEMENTEN Versie 1 EXTRA REGELSYSTEEM WISSELWOUD: HET GOEDE VOK GNS LARP EVENEMENTEN 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Het Goede Volk... 3 3. Een personage maken... 4 4. Leven en dood... 5 5. Ontwikkeling... 6 6. Vaardigheden...

Nadere informatie

Rule Book 2.0 Master Vaardigheden

Rule Book 2.0 Master Vaardigheden Rule Book 2.0 Vaardigheden Voorwoord Layers is een bedrijf dat Live Action Role Play (LARP) organiseert in Nederland. Dark Union is in 2013 ontstaan als visie van twee larpers en in 2015 werd deze visie

Nadere informatie

Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels:... 2. Calls:...

Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels:... 2. Calls:... Spelregels & Calls Er zijn een aantal algemene spelregels die gehanteerd worden op The Balance. Deze worden hieronder beschreven. Inhoud Regels:... 2 Calls:... 5 Aanpassingen Aanpassingen juli 2013. Call

Nadere informatie

Rule Book 1.3 Master Skills

Rule Book 1.3 Master Skills Rule Book 1.3 Skills Dark Union Rule Book 1.3 Skills 1 Voorwoord Layers is een bedrijf dat Live Action Role Play (LARP) organiseert in Nederland. Dark Union is in 2013 ontstaan als visie van twee larpers

Nadere informatie

Appendix - Alchemy en overige ambachten

Appendix - Alchemy en overige ambachten Appendix - Alchemy en overige ambachten v0.02 (BETA) In deze appendix worden Alchemy en overige ambachten behandeld. Alchemy In de wereld van Fable Forge is het mogelijk om skills te kiezen zodat je Alchemy

Nadere informatie

Karakter Creatie. Er zijn een aantal stappen die gevolgd worden bij karakter creatie. Deze worden hieronder beschreven.

Karakter Creatie. Er zijn een aantal stappen die gevolgd worden bij karakter creatie. Deze worden hieronder beschreven. Karakter Creatie Karakter Creatie Er zijn een aantal stappen die gevolgd worden bij karakter creatie. Deze worden hieronder beschreven. Karakter creatie: Je karakter bestaat uit verschillende onderdelen.

Nadere informatie

Het grote Draconis boek der magie

Het grote Draconis boek der magie Het grote Draconis boek der magie In de volgende pagina's worden alle spreuken die Draconis gebruikt uitgelegd. Elke spreuk wordt uitvoerig beschreven, zodat er duidelijk is wat er precies gebeurt bij

Nadere informatie

Versie 1 REGELSYSTEEM WISSELWOUD GNS LARP EVENEMENTEN

Versie 1 REGELSYSTEEM WISSELWOUD GNS LARP EVENEMENTEN Versie 1 REGELSYSTEEM WISSELWOUD GNS LARP EVENEMENTEN Welkom bij het het Wisselwoud Wisselwoud is een levend rollenspel evenement. Dat betekent dat jij een dag lang in de huid van iemand anders kruipt,

Nadere informatie

Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem

Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem Zomerlive 2013 Inhoudsopgave: 1. Strijdervaardigheden 1.1. Nieuwe vaardigheden 1.2. Oude vaardigheden 2. Grondstoffensysteem 3. Overige aanpassingen 1. Strijder

Nadere informatie

Spreukenlijst & Castsysteem

Spreukenlijst & Castsysteem Spreukenlijst & Castsysteem In de volgende pagina's worden alle spreuken die Draconis gebruikt uitgelegd. Inhoud Spreukenlijst en Castsysteem:... 2 Level 0 Spreuken... 4 Level 1 Spreuken... 4 Level 2 Spreuken...

Nadere informatie

Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem Zomerlive 2013

Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem Zomerlive 2013 Uitleg van aanpassingen in het spelsysteem Zomerlive 2013 Inhoud 1 Strijder vaardigheden... 2 1.1 Nieuwe vaardigheden... 2 Algemeen... 2 Eenhanders... 2 Tweehanders... 3 Staven... 3 Klein schild... 3 Groot

Nadere informatie

Spreukenlijst & Castsysteem

Spreukenlijst & Castsysteem Spreukenlijst & Castsysteem In de volgende pagina's worden alle spreuken die The Balance gebruikt uitgelegd. Inhoud Spreukenlijst en Castsysteem:... 2 Level 0 Spreuken... 4 Level 1 Spreuken... 4 Level

Nadere informatie

Beroepen & Bijzondere Vaardigheden. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem

Beroepen & Bijzondere Vaardigheden. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem Beroepen & Bijzondere Vaardigheden Ravenskeep Adventures spelregelsysteem AUGUSTUS 2014 Inhoudsopgave 1. Beroepen 1 1.1 Beroep 2 1.2 Genezers 3 1.3 Losse Beroepsvaardigheden 4 2. Bijzondere vaardigheden

Nadere informatie

Spreukenlijst & Castsysteem

Spreukenlijst & Castsysteem Spreukenlijst & Castsysteem In de volgende pagina's worden alle spreuken die The Balance gebruikt uitgelegd. Inhoud Spreukenlijst en Castsysteem:... 2 Level 0 Spreuken... 4 Level 1 Spreuken... 4 Level

Nadere informatie

Vechters. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem

Vechters. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem Vechters Ravenskeep Adventures spelregelsysteem AUGUSTUS 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Elementen 2 2.1 Kristallen 2 3. Pantser en schild schema 3 4. Calls en effecten 4 5. Vechtniveaus en vaardigheden

Nadere informatie

Het kwade oog. Aanraking: Nee. Tijdsduur: 1 periode. Incantatie: In naam van Gaia en al zijn kinderen vervloek ik u.

Het kwade oog. Aanraking: Nee. Tijdsduur: 1 periode. Incantatie: In naam van Gaia en al zijn kinderen vervloek ik u. Heksenwater Effect: Geneest 2 punten ongelokaliseerd. De spreuk kan niet gebruikt worden tijdens een gevecht of op negatieve locaties. Incantatie: Gaia geef mij de kracht om wonden te helen Doel: Persoon

Nadere informatie

Artago - Informatieboekje

Artago - Informatieboekje 2015 Artago - Informatieboekje In dit boekje kun je alles vinden over hoe het spelen bij Artago werkt en de regels die daarbij horen. Daarna wordt er van je gevraagd om je eigen personage te maken. Je

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Vrije Vaardigheden Klassenvaardigheden Ambachten

Inhoudsopgave Inleiding Vrije Vaardigheden Klassenvaardigheden Ambachten EXPIATIO REGELBOEK Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Afkortingen en termen 3 Maken van een karakter 4 Levenspunten en doodgaan 4 Lijst met Calls 5 Signalen 8 Vrije Vaardigheden 9 Klassenvaardigheden

Nadere informatie

Handboek der Magie. Versie 1.5

Handboek der Magie. Versie 1.5 Handboek der Magie Versie 1.5 Magie Er zijn vier talenten die je op de een of andere manier toelaten tot de magie. Drie van deze talenten, namelijk Geneeskunde, Simpele Magie en Hogere Magie houden zich

Nadere informatie

Mail hier van tevoren over. Bij een poortinschrijving worden minderjarigen niet toegestaan.

Mail hier van tevoren over. Bij een poortinschrijving worden minderjarigen niet toegestaan. 1 Introductie Zoals bij elk LARP-evenement hoort ook bij Kiraldaë een regelboek. Dit regelboek zet een kader neer waarin alle karakters op Kiraldaë zich bevinden en kunnen ontwikkelen. Kiraldaë heeft een

Nadere informatie

Regelsysteem De basisregels

Regelsysteem De basisregels Regelsysteem De basisregels Charm levend rollenspel vereniging 2013. Het regelsysteem kan de komende evenementen worden bijgeschaafd. Er zullen wellicht klassen, spreuken, vaardigheden bijkomen en/of komen

Nadere informatie

Regelsysteem - Basisboek V4.1

Regelsysteem - Basisboek V4.1 Regelsysteem - Basisboek V4.1 Voorwoord Voor jullie ligt het regelsysteem van Stichting Kederan. Hiermee hopen we onze evenementen nog beter te kunnen maken, met een regelsysteem dat nog beter past bij

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Het Estera Regelboek. Voor Spelers

Het Estera Regelboek. Voor Spelers Het Estera Regelboek Voor Spelers v 19022018 LARP en Veiligheid 3 Risico sport 3 Diefstal 3 Consent 3 LARP wapens en Bogen 3 Calls en Gebaren 5 OC Calls 5 Veiligheid Calls 5 Gebaren en Voorwerpen 6 Consent

Nadere informatie

Inleiding. Afkortingen en termen

Inleiding. Afkortingen en termen EXPIATIO REGELBOEK Inhoud Inleiding...3 Afkortingen en termen...3 Maken van een karakter...4 Levenspunten en doodgaan...4 Lijst met Calls...5 Signalen...7 Vrije Vaardigheden...9 Klassenvaardigheden...13

Nadere informatie

Goddelijk licht. Aanraking: Nee. Tijdsduur: Periode. Incantatie: Laat het licht der goden mijn pad verlichten. Doel: Eigen personage

Goddelijk licht. Aanraking: Nee. Tijdsduur: Periode. Incantatie: Laat het licht der goden mijn pad verlichten. Doel: Eigen personage Kleine goddelijke heling Effect: Geneest 2 punten ongelokaliseerd. De spreuk kan niet gebruikt worden tijdens een gevecht of op negatieve locaties. Incantatie: Laat de kracht van de goden uw pijn verlichten.

Nadere informatie

Spreukenlijst & Castsysteem

Spreukenlijst & Castsysteem Spreukenlijst & Castsysteem In de volgende pagina's worden alle spreuken die The Balance gebruikt uitgelegd. Inhoud Spreukenlijst en Castsysteem: Level 0 Spreuken Level 1 Spreuken Level 2 Spreuken Level

Nadere informatie

Artago - Informatieboekje

Artago - Informatieboekje 2016 Artago - Informatieboekje In dit boekje kun je alles vinden over hoe het spelen bij Artago werkt en de regels die daarbij horen. Daarna wordt er van je gevraagd om je eigen personage te maken. Je

Nadere informatie

Artago - Informatieboekje

Artago - Informatieboekje 2017 Artago - Informatieboekje In dit boekje kun je alles vinden over hoe het spelen bij Artago werkt en de regels die daarbij horen. Daarna wordt er van je gevraagd om je eigen personage te maken. Je

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Art, Media & Me. Opdracht: inspiratie in ontwerp. Sonja van Vuure Milan ten Westeneind

Art, Media & Me. Opdracht: inspiratie in ontwerp. Sonja van Vuure Milan ten Westeneind Art, Media & Me Opdracht: inspiratie in ontwerp Docenten: Naam: Klas: Saskia Freeke Sonja van Vuure Milan ten Westeneind G&I 1D Perfect World International (PWI) PWI is een op fantasie gebaseerde MMORPG.

Nadere informatie

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is.

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. De magische strijd tussen twee of meer tovenaars Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. Elke speler in het spel is een tovenaar.

Nadere informatie

Spreukenboek Priester. versie 1.0.4

Spreukenboek Priester. versie 1.0.4 Spreukenboek Priester versie 1.0.4 Niveau 0 Creëer Litteken Met deze spreuk creëer je een litteken op de locatie die je aanraakt. Dit litteken doet geen schade, maar is permanent. Creëer Water Met deze

Nadere informatie

Regelsysteem. Versie 4.0

Regelsysteem. Versie 4.0 Regelsysteem Versie 4.0 21-8-2015 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Welkom!... 4 2.1 Wat is LARP?...4 2.2 Wat is Omen?...4 2.3 Organisatie Stichting Omen...5 2.4 Leeswijzer...5 3 Veiligheid... 6 3.1

Nadere informatie

Leermeester & Leerling. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem

Leermeester & Leerling. Ravenskeep Adventures spelregelsysteem Leermeester & Leerling Ravenskeep Adventures spelregelsysteem AUGUSTUS 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Leermeesters en leerlingen 2 2.1 Nieuwe vaardigheden leren 2 2.2 Leermeester 2 3. Vaardigheden

Nadere informatie

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering.

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. Bij SNAP leren we ouders en kinderen vaardigheden om problemen op te lossen en meer zelfcontrole te ontwikkelen. Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. SNAP (STOP

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

Handboek der Alchemisten en Gifmengers. Versie 1.4

Handboek der Alchemisten en Gifmengers. Versie 1.4 Handboek der Alchemisten en Gifmengers Versie 1.4 Er zijn drie vaardigheden die essentieel zijn voor het brouwen van drankjes. Deze drie vaardigheden zijn Kruiden verzamelen, Alchemist en Gifmenger. Hierbij

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Regelsysteem Versie 3.2 25-06-2013 1

Regelsysteem Versie 3.2 25-06-2013 1 Regelsysteem Versie 3.2 25-06-2013 1 Voorwoord Welkom bij Omen, in ieder geval het regelsysteem er van. Dit evenement draait om een eenvoudig principe: Zorgen jullie voor het plezier, dan zorgen wij voor

Nadere informatie

Regelsysteem. LRP vereniging Enneade. Versie 1.0. Auteur: Peter van Lieshout Editor: Iwan Siebers 20-9-2014

Regelsysteem. LRP vereniging Enneade. Versie 1.0. Auteur: Peter van Lieshout Editor: Iwan Siebers 20-9-2014 LRP vereniging Enneade Regelsysteem Versie 1.0 Auteur: Peter van Lieshout Editor: Iwan Siebers 20-9-2014 Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze zonder nadrukkelijke toestemming van het bestuur van

Nadere informatie

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Mijn leven veranderde zo n drie jaar geleden. Juist de dag voor mijn mama s verjaardag kreeg ze van mijn vader een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleefde

Nadere informatie

Marlies Verhelst. Geraakt

Marlies Verhelst. Geraakt Marlies Verhelst Geraakt 4 Het bankje Langzaam fietst Aron naar de waterplas. Hij heeft zin in zijn date met Maira. Het is hun eerste afspraakje. Hij zet zijn fiets tegen de prullenbak naast een van de

Nadere informatie

Spreukenboek Magiër versie 1.0.6

Spreukenboek Magiër versie 1.0.6 Spreukenboek Magiër versie 1.0.6 Niveau 0 Create sound Deze spreuk zorgt ervoor dat de magier een eenvoudig geluid kan laten ontstaan op een plek binnen het bereik van de spreuk. Dit kan het geluid zijn

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

7 Epilepsie. 1 Inleiding. In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie. 4 Epilepsie-aanvallen. SAW DC 7 Epilepsie

7 Epilepsie. 1 Inleiding. In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie. 4 Epilepsie-aanvallen. SAW DC 7 Epilepsie DC 7 Epilepsie 1 Inleiding In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie 4 Epilepsie-aanvallen 1 1 2 Wat is epilepsie? Een epileptische aanval is een plotselinge kortsluiting

Nadere informatie

EHBO leer je zo! Werkboek. Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen

EHBO leer je zo! Werkboek. Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen EHBO leer je zo! Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen Naam school Naam leerling Groep Werkboek EHBO leer je zo! Lesmateriaal

Nadere informatie

LRP vereniging Enneade. Regelsysteem. Versie 1.1

LRP vereniging Enneade. Regelsysteem. Versie 1.1 LRP vereniging Enneade Regelsysteem Versie 1.1 Auteur: Peter van Lieshout Editor: Sjors van Rijswijck 1-4-2017 Vaardigheden In dit hoofdstuk staan de verschillende vaardigheden die een karakter kan hebben

Nadere informatie

Stichting Chronos: Frontier Regelsysteem v.1.2

Stichting Chronos: Frontier Regelsysteem v.1.2 1 Inhoud Inleiding... 4 Spel en rollenspel... 4 Algemene regels... 4 Versimpelde weergave van het regelsysteem... 6 Algemene regels... 7 Hitpoints... 7 Bescherming... 7 Onderhoud van materiaal... 8 Karakter

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Inhoud : Inleiding: 1. Magie in de Runelands 2. Natuurmagie 3. Zielenmagie 5. Bloedmagie 8. Shaduwmagie 11. Bardenmagie 14.

Inhoud : Inleiding: 1. Magie in de Runelands 2. Natuurmagie 3. Zielenmagie 5. Bloedmagie 8. Shaduwmagie 11. Bardenmagie 14. AIR Spreukenboek Inleiding: Dit document bevat de spreuken die beschikbaar zijn om te gebruiken in LARP event Adventures in Runelands. Alle benodigde incantaties, cooldowns en mana kosten staan erbij evenals

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

Deel 1. Ze is jong, groot en sterk door het sporten. Ze trapt naar achteren. Raak. Maar haar dunne zomerschoenen doen hem geen pijn.

Deel 1. Ze is jong, groot en sterk door het sporten. Ze trapt naar achteren. Raak. Maar haar dunne zomerschoenen doen hem geen pijn. Deel 1 1. De flat is pikkedonker. In geen enkele woning brandt nog licht. En de lamp op de galerij is alweer kapot. Morgen zal ze hem zelf vervangen. Anders moet ze weer dagen wachten op de huisbaas. Ze

Nadere informatie

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen.

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Lucid Control ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Inhoud I. Disclaimer II. Inleiding III. Dromen Onthouden IV. Wakker Worden In Je Dromen V. Je Dromen Beheersen

Nadere informatie

Erratum van Games-N-Stuff Regelsysteem meerdaagse evenementen Versie 3.0

Erratum van Games-N-Stuff Regelsysteem meerdaagse evenementen Versie 3.0 Erratum van Games-N-Stuff Regelsysteem meerdaagse evenementen Versie 3.0 Hieronder een uitleg over het waarom van de aanpassingen, waarom een erratum, wanneer je het vernieuwde systeem kunt verwachten,

Nadere informatie

TEST JEZELF (WERKBLAD BIJ ANIMATIE 3)

TEST JEZELF (WERKBLAD BIJ ANIMATIE 3) TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 1. Balen, je bent bijna te laat op school. Snel doorfietsen dus.

Nadere informatie

DE VURIGE HOUTHAKKER

DE VURIGE HOUTHAKKER DE VURIGE HOUTHAKKER Het kinderverhaal De vurige houthakker is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE). Alle informatie is te vinden op de website

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Addendum op regelboek V2.2

Addendum op regelboek V2.2 Addendum op regelboek V2.2 Contents Addendum op regelboek V2.2... 1 Contents... 2 1. Het gebouw wordt een huif- of bolderkar... 4 2. Ambachten p27... 4 3. Handelaar... 4 3.1. Oorkonde van erkenning...

Nadere informatie

Regelsysteem Dark Intent

Regelsysteem Dark Intent Regelsysteem Dark Intent versie 1.3, januari 2014 Wijzigingen ten opzichte van versie 1.2 - Een verduidelijking over voertaal is toegevoegd, de informatie over calls is uitgebreid en gesplitst Wijzigingen

Nadere informatie

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Stap 1. Stap2. Stap3. Stap4. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari keer beoordeeld. Nederlands. Stappenplan.

Stap 1. Stap2. Stap3. Stap4. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari keer beoordeeld. Nederlands. Stappenplan. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari 2007 5 18 keer beoordeeld Vak Nederlands Stappenplan. Stap 1 Wat is kindermishandeling? Wat zijn de gevolgen? Wat moet je doen? Bel je de kindertelefoon?

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

Quick Guide to Fable Forge

Quick Guide to Fable Forge Quick Guide to Fable Forge v0.03 (BETA) Wanneer je graag wilt gaan LARP-en bij Fable Forge kan het vervelend zijn om het hele regelsysteem door te moeten nemen. Bij het maken komen namelijk al snel vragen

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

In dit schriftje staat alles wat ik leer over vechten. Als je wilt mag je best een paar pagina s lezen. Denny

In dit schriftje staat alles wat ik leer over vechten. Als je wilt mag je best een paar pagina s lezen. Denny In dit schriftje staat alles wat ik leer over vechten. Als je wilt mag je best een paar pagina s lezen. Dojo Jo betekent: plaats. Do betekent: oefeningen. Dojo is de plaats waar je oefent. Of in 1 woord:

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Werkstuk Verzorging Pesten

Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk Verzorging Pesten Werkstuk door een scholier 1721 woorden 12 juni 2005 6,9 373 keer beoordeeld Vak Verzorging HOOFDSTUK 1 WAT IS PESTEN Pesten is iets heel anders dan plagen, plagen is bijvoorbeeld

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Vortex Adventures, april 2011

Vortex Adventures, april 2011 1 Vortex Adventures, april 2011 Dit regelsysteem mag niet worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie

Divine Magic Rule Book 1.0

Divine Magic Rule Book 1.0 Divine Magic Rule Book 1.0 Dark Union Divine Magic Rule Book 1.0 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Uitleg gebruik van magie... 3 Een beginnend personage... 3 Beschikbare stromingen... 3 Niveau s spreuken...

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

Comfortzone. Het leven is helemaal niet saai

Comfortzone. Het leven is helemaal niet saai Comfortzone Life begins at the end of your comfortzone. Het leven bestaat uit verandering. Iets groeit of het gaat dood. Er is geen tussenweg. Toch hebben wij mensen de neiging om alles vooral te houden

Nadere informatie

Emphebion Regelset Zomerlive 2013

Emphebion Regelset Zomerlive 2013 Emphebion Regelset Zomerlive 2013 Zomerlive 2013 Emphebion 1 versie ZO13 Voorwoord De stichting Emphebion is een Stichting die in Nederland Live Rollenspellen organiseert. Emphebion is in 1975 begonnen

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 2. BASISREGELS VOOR PERSONAGE BOUWEN 2.1. ALGEMEEN 2.2. RASSEN VOOR PERSONAGES 2.3. KOSTUMERING 2.4.

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 2. BASISREGELS VOOR PERSONAGE BOUWEN 2.1. ALGEMEEN 2.2. RASSEN VOOR PERSONAGES 2.3. KOSTUMERING 2.4. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN 1.1. INLEIDING 1.2 HUISREGELS EN VEILIGHEID HOOFDSTUK 2. BASISREGELS VOOR PERSONAGE BOUWEN 2.1. ALGEMEEN 2.2. RASSEN VOOR PERSONAGES 2.3. KOSTUMERING 2.4. DE GEBIEDEN

Nadere informatie

Stroperij. Aangereden Wild. De boswachter. Stichting Groennetwerk GROENNETWERK GROENNETWERK NW-VELUWE STICHTING NW-VELUWE

Stroperij. Aangereden Wild. De boswachter. Stichting Groennetwerk GROENNETWERK GROENNETWERK NW-VELUWE STICHTING NW-VELUWE Wilde dieren in gevaar Stroperij Aangereden Wild STICHTING NW-VELUWE NW-VELUWE De boswachter GROENNETWERK GROENNETWERK Stichting Groennetwerk Stropen is dieren stelen uit de natuur. Dieren zoals hazen,

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

Maar hij ziet niemand. Ik zal het wel gedroomd hebben, denkt hij dan. Hij gaat weer liggen en slaapt verder.

Maar hij ziet niemand. Ik zal het wel gedroomd hebben, denkt hij dan. Hij gaat weer liggen en slaapt verder. Over dit boek Karel en Elegast is een oud verhaal. Het gaat over trouw aan de koning en over verraad. Het is één van de eerste verhalen die in de Nederlandse taal zijn opgeschreven. De Karel in dit verhaal

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 4)

Luisteren: muziek (B2 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten

Pokémon 1. Inleiding De basis Pokémons 2. Evolutiekaarten 3. Energiekaarten 4. Trainerkaarten Pokémon 1. Inleiding Pokémons zijn geheimzinnige wezens die andere Pokémons kunnen betoveren of aanvallen. In het Pokémon kaartspel ben jij de Pokémon trainer. Je laat je Pokémon de strijd aan gaan met

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Rule Book 1.3. Dark Union Rule Book 1.3 1

Rule Book 1.3. Dark Union Rule Book 1.3 1 Rule Book 1.3 Dark Union Rule Book 1.3 1 Voorwoord Layers is een bedrijf dat Live Action Role Play (LARP) organiseert in Nederland. Dark Union is in 2013 ontstaan als visie van twee larpers en in 2015

Nadere informatie

Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening

Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening Draaglast en draagkracht Als door de confrontatie met ziekte de balans tussen draaglast en draagkracht wordt verstoord, moet gezocht

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Isidore School der Magie

Isidore School der Magie Isidore School der Magie Inhoud 1 Speelbord 4 Dubbelzijdige verzamelkaarten 8 Speelfiguren (4 tovenaars en 4 heksen; karton in een voetje) 18 Spreukkaarten (6 Steen-, 6 Water- en 6 Vuurkaarten) 3 Duelkaarten

Nadere informatie