IEMES-WEEK maart e jaars CO & CE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK maart e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Tentameninzage uur Lokaal per vak, zie onderstaande Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van periode 2 in te zien. Let op: per uur is er tijd gereserveerd voor bepaalde vakken uur P Bedrijfseconomie (CE + CO) P Marketing (CE + CO) P Marketingcommunicatie (CE) + Online marketing (CO) uur P Event (CE + CO) P Music (CE + CO) + Gaming (CO) uur P Recht (CE) P Writing (CE) P Engels (CO + CE) uur P Trendwatching + Concepting (CE) P Sponsoring + Mediadesign (CE) P Entertainment (CE) + Live Entertainment (CE + CO) + Tv entertainment (CO) + Film entertainment (CO) Marc Derby Gastcollege Dr. Media uur Aula DR.MEDIA [Derby-Rechards Media] is een creatief conceptenbureau in 2003 opgericht door Marc Derby en Bryan Paul Rechards dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en/of naar een hoger plan brengen van (nieuwe) producten, concepten, bedrijven en/of personen (artiesten) volgens een visie die is afgestemd op de behoeften die spelen binnen de hedendaagse (populaire) cultuur. Sinds 2011 wordt bovenstaand kracht bijgezet door een fusie met het creatieve team van The Olifants. Met name in de uitvoer en het creatieve denkproces leidt de aanvulling met The Olifants tot een team dat in staat is concepten van A tot Z in house uit te voeren. Dergelijke producties worden dan ook uitgevoerd onder de naam TheOlifants/DR.MEDIA.

2 Met de afdelingen Marketing, Entertainment, Artist Management & DJ Agency, Fuffys (boek) en de toevoeging van The Olifants (still & motion) creëert DR.MEDIA een eigen universum met star quality in de breedste zin om in behoeften van haar klanten te voorzien. De missie van DR.MEDIA is synoniem te worden aan Populaire Cultuur. Robrecht Baving Gastcollege Crowd management uur Aula Veiligheid en crowd management lopen als een rode draad door de loopbaan van Robrecht Baving heen. In zijn carrière raakte hij vertrouwd met de vele facetten van de veiligheidsbranche. Vanaf 1995 deed hij waardevolle praktijkkennis op binnen de beveiligingsbranche als personeelsfunctionaris en daarna als unit manager bij Randon Beveiliging. In 2000 kwam een jeugddroom uit toen hij als politieagent aan de slag ging bij het corps in Rotterdam-Rijnmond. Terug in het bedrijfsleven werd hij Rayonleider bij CSU Security Services. Daarna maakte Baving een overstap naar Ernst & Young Security & Integrity Services waar hij als consultant betrokken was bij vertrouwelijke opdrachten voor o.a. een museum, Academisch Ziekenhuis, Universiteit en zijn latere werkgever The Security Company. Sinds oktober 2007 is Baving werkzaam bij The Security Company (TSC), waar hij startte als Hoofd HRM, Opleidingen & Kwaliteit en als vast lid van het MT. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de organisatievorm van taak- naar proces- gestuurd. Ook zette hij TSC Consultancy en TSC Academy op de kaart met ruim 20 verschillende cursussen en opleidingen. Sinds 2010 is Baving Hoofd Ontwikkeling, Advies & Kwaliteit. Hij doceert en traint, adviseert en ondersteunt overheden (o.a. Assen, Hilversum en Tilburg), dienstverleners (o.a. NS stations en FC Utrecht), ondernemers (o.a. Bazaar en Horeca) en evenementenlocaties (o.a. HMH, RAI, ZiggoDome) op het gebied security & crowd management en organisatorische- en juridische vraagstukken. Op locatie vervult hij nog met regelmaat de rol van projectleider/liaison, zowel in binnen- als buitenland. Baving is mede verantwoordelijk voor de 4e-jaars HBO (IVK) Minor Event- Crowdmanagement, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Hertentameninzage uur Kamer van de betreffende docent Tijdens dit uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je hertentamens van periode 2 in te zien. Het betreft de vakken: Engels (CO + CE), Trendwatching (CE), Concepting (CE), Sponsoring (CE), Mediadesign (CE), Online Marketing (CO) en Visuals & Concepts (CO). DINSDAG 5 MAART Tentameninzage Communicatie Theorie uur Lokaal 0.49 P4 Tijdens dit uur wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamen Communicatie Theorie (met toetscode 2259XCOT3T) in te zien. De overige tentameninzage is ingepland op maandag 4 maart.

3 Aram Haagsman Tips & Tricks Tikkeboemtsjing uur Lokaal 1.17 P3 Tikkeboemtsjing is het bedrijf van Aram Haagsman (27, Amsterdam) volledig gericht op het maken van plannen, platen en carrières met briljante, talentvolle Nederlandse artiesten en bands. Aram zag op z'n 17e elke popzaal in Nederland, speelde 500 shows in binnenen buitenland en bracht met zijn 100% Do It Together aanpak succesvol platen uit voor independent artiesten. Achter de schermen een veelgevraagd adviseur in de muziekindustrie, panel- en jurylid bij bandwedstrijden en spreker op muziekopleidingen. Voor de schermen te gast bij De Wereld Draait Door, op de cover van De Slagwerkkrant, te lezen in o.m. de Volkskrant, OOR en 3voor12 en te horen op 3FM. Met deze praktijkervaring onder de arm adviseert, begeleidt en stuurt Aram artiesten, bands en professionals werkzaam in de muziek, het theater, de educatie en in het bedrijfsleven met het creatieve en zakelijke proces dat komt kijken bij ieder project. Behalve eigenaar en oprichter van Tikkeboemtsjing is Aram tevens manager van Grote Prijs winnares Yori Swart en van rock & roll-formatie Maison du Malheur. Aram vertelt tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst niet alleen over zijn werkzaamheden bij Tikkeboemtsjing, maar hij staat ook open voor het beantwoorden van jullie vragen en het behandelen van cases waar jullie mee komen. Arian Buurman Gastcollege STER uur Aula Arian Buurman (1966) is algemeen directeur van Ster. Na haar studie Spraak- en Taalpathologie te Nijmegen begon ze haar loopbaan in de farmaceutische industrie, eerst bij American Cyanamid, later bij Boots Healthcare. In maart 1997 trad zij in dienst bij Ster. Na verschillende commerciële functies vervuld te hebben werd zij in 2004 algemeen directeur. Haar neventaken bestaan uit diverse bestuurslidmaatschappen zoals bij de Stichting Reclamecode, Stichting ter Promotie en Optimalisatie van Televisiereclame (SPOT) en de Onderwijs Advies Raad van de Hogeschool van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van het Radio Adviesbureau (RAB) en penningmeester van de Stichting Kijkonderzoek (SKO.) Daarvoor is zij voorzitter geweest van de Media Werkgroep, bestuurslid bij Stichting Ideële Reclame (SIRE) en was zij commissaris bij theater Spant! Ster is de exclusieve marketing- en verkoopmaatschappij van de Nederlandse Publieke Omroep. Ster exploiteert reclamezendtijd op drie sterke mediumtypen: televisie (Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3), Radio 1 t/m Radio 6, alle internetsites van de publieke omroep evenals (live) streams bij o.a. Uitzending Gemist en Champions League. Bedrijfsomzet: > 250 miljoen.

4 Leo Blokhuis Gastcollege Radio-Theater-Muziek uur Aula Leo Blokhuis is bekend als popkenner uit de tv-programma's Top 2000 a Gogo en De Wereld Draait Door. Tevens is hij maker van het radioprogramma For the Record wat hij samen met Mart Smeets presenteert. In de jaren negentig was hij naast Jan Douwe Kroeske tien jaar lang maker van de 2 Meter Sessies op zowel radio als televisie. Leo Blokhuis schreef de muzikale bestseller Grijsgedraaid ( verkochte exemplaren) en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek. In 2007 volgde het Plaatjesboek waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 City to City, in 2010 The Sound of The Westcoast en onlangs verscheen zijn nieuwste boek The Sound of The South. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek Samen met zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma Harmonium ; een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het eerste programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma Laagland'. Vanaf januari 2012 staat Leo in het theater met de voorstelling THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz ; een avondvullende voorstelling vol muziek en vertellingen waarop in april en mei 2013 een reprise volgt. Tevens zal Leo in januari 2013 opnieuw met Ricky Koole in het theater staan met de nieuwe voorstelling Buitenstaanders. Foto: Dio van Maaren. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema CROWN. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur. WOENSDAG 6 MAART Deze dag staat in het teken van excursies. Onderstaand staan de excursies beschreven waarvoor je je in kan schrijven. Geef bij je inschrijving een ranking van 1 tm 6 aan (1 staat voor eerste keus, 6 voor laatste keus). Er wordt geprobeerd je bij je eerste keuze in te delen, je ontvang in een mail de excursie waar je voor bent ingedeeld. Vervoer naar de locaties van de excursies is op eigen gelegenheid. Aanwezigheid bij een van de excursies is verplicht! Per excursie is er een opdracht beschreven. Voor iedere opdracht geldt dat deze in groepjes van maximaal 3 studenten worden uitgewerkt en gepresenteerd. Het groepje moet wel volledig uit klasgenoten bestaan. De presentaties vinden plaats tijdens de eerstvolgende colleges van Studiecoaching en daarnaast plaats je deze ook op je blog.

5 PressPausePlay Presentatie & documentaire uur Euroscoop in Tilburg In de bioscoop Euroscoop, gelegen tegenover Fontys, wordt één documentaire getoond. Het bekijken van de documentaire wordt voorafgegaan door een seminar van Rinke van Hell. Rinke werkt sinds 2002 in de (film)theater industrie, zowel in programmering als in pr & marketing. Sinds 2007 is haar specialiteit de relatie tussen (arthouse) film en theologie. Momenteel studeert ze aan de Evangelische Theologische Faculteit met als onderwerp narrative films as source for religious identity. Ze schrijft artikelen en recensies over films in nationale kranten, magazines en op het internet ( Tevens heeft ze haar eigen educatieve organisatie FilmWijzer!, waarvoor ze lezingen verzorgd. Daarnaast is Rinke ook werkzaam bij Fontys ACI als freelance docent. PressPausePlay De digitale revolutie van de laatste tien jaar heeft creativiteit en talent op een ongekende manier ontketend, met onbeperkte mogelijkheden. Maar betekent deze gedemocratiseerde cultuur verbeterde kunst of wordt het ware talent overstemd? Dat is de vraag in PressPausePlay, een documentaire met interviews met een aantal van de meest invloedrijke makers van het digitale tijdperk van de wereld. Voor deze excursie is plaats voor 300 studenten. Opdracht: Bedenk een format voor een Nederlandse film (welke te pitchen is in 1 minuut) en geef aan hoe jij deze in de markt zou zetten en financieren. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. Weet ik veel? Tv-opname uur OF uur Hilversum De studio is wekelijks gevuld met 300 studenten en drie BN ers. De studenten strijden om de titel beste student van Nederland en de BN ers om het hoogste rapportcijfer. De kijker kan live meespelen vanuit de huiskamer en via een speciale Weet Ik Veel-app. De BN ers krijgen 50 kennisvragen voorgeschoteld, door presentatrice Linda de Mol, die allemaal in het teken staan van algemene kennis: van popmuziek en geschiedenis tot sport, wetenschap en topografie. De BN er met de meeste juiste antwoorden gaat door naar de grande finale van de aflevering om met de beste student een zo hoog mogelijk bedrag in de wacht te slepen. Uiteindelijk mag de BN er iemand in zijn of haar naaste omgeving verrassen met het gewonnen bedrag, gewoon omdat diegene het geld keihard nodig heeft. De student doet ook niet voor niets mee en die gaat uiteindelijk met een mooi geldbedrag naar huis. Veel weten is in deze nieuwe zaterdagavondshow nog nooit zo lucratief geweest.

6 Voorafgaand aan de tv-opname wordt er een presentatie gegeven over de toekomst van social media in combinatie met televisie. En daarbij ook meer info over het programma Weet ik veel? en hoe zij bij dit programma omgaan met digital. Voor deze excursie is voor de middagopname plaats voor 160 studenten, voor de avondopname voor 150 studenten. Opdracht: Geef voor een programma naar keuze aan hoe jij deze verder zou ontwikkelen n.a.v. de presentatie over digitalisering die tijdens de excursie gegeven zal worden. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. Omroep Brabant Rondleiding + presentatie met opdracht uur Tilburg Omroep Brabant is ontstaan in Inmiddels uitgegroeid tot de grootste regionale omroep van Nederland, met de beschikking over radio, televisie en internet. Er werken circa 150 vaste medewerkers en 100 freelancers. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding met aansluitend een presentatie en opdracht, onder begeleiding van dhr. Pim Halkes, Marketing Manager. Voor deze excursie is plaats voor 30 studenten. Opdracht: De opdracht wordt door Omroep Brabant zelf gegeven en toegelicht. De uitwerking van deze opdracht presenteer je tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas. Omroep Brabant Rondleiding + presentatie + bijwonen tv-opname uur Tilburg Omroep Brabant is ontstaan in Inmiddels uitgegroeid tot de grootste regionale omroep van Nederland, met de beschikking over radio, televisie en internet. Er werken circa 150 vaste medewerkers en 100 freelancers. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding met aansluitend een presentatie door dhr. Lout Donders, Hoofd Varia tv & Evenementen. Daarna sluit je aan bij het overige publiek om de tv-opname van het programma DKVB bij te wonen. Voor deze excursie is plaats voor 20 studenten. LET OP: Deze excursie vindt plaats op donderdag 7 maart van uur! Opdracht: Stel een top 5 samen van de beste programma s van Omroep Brabant. Beschrijf per programma de programmakenmerken die leiden tot een plek in jouw top 5. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas.

7 Muziekgebouw Eindhoven Rondleiding & presentatie uur Eindhoven Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven is een eigentijds muziekgebouw met een internationale allure. Een akoestische toplocatie die een grote aantrekkingskracht uitoefent op wereldbefaamde orkesten en solisten. Jaarlijks vinden ruim muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven. Het is hun missie om de gast te inspireren en uit te dagen. Daarom vind je in Muziekgebouw Eindhoven niet alleen een brede, zeer gevarieerde basisprogrammering, maar ook: eigen en eigenzinnige producties (o.a. serie Scherpdenkers, december specials, composer-in- residence) jong, muzikaal toptalent (in als Het Debuut en Matinee der Laureaten en masterclasses), internationale topconcerten op het gebied van klassiek, wereldmuziek en jazz, vernieuwende verbindingen in de stad (samenwerking met Effenaar (A close encounter), Van Abbe (Heartland en made) etc. Dankzij de grootscheepse verbouwing die het gebouw zomer 2010 onderging, kunnen ze de bezoekers nu ontvangen in een ambiance waarin de sfeer en beleving van de foyers aansluit bij de sfeer en beleving van de concertzalen. Een gebouw waarin men moeiteloos de weg vindt, waar wachten wordt ervaren als pauzeren en waar men vrienden graag ontmoet! Een eigentijds muziekgebouw, passend bij de missie. Presentatie In één uur de ins en outs van marketing door Nicole de Boer Hoe van Muziekgebouw Eindhoven voor meer dan muziekliefhebbers van 250 bijzondere concerten op jaarbasis de zalen vol trekt. Hoe je de doelgroepen vindt, niches aansnijdt en mensen bindt. En, niet onbelangrijk, welke valkuilen je moet vermijden. Nicole begon in 2009 met Nicole communiceert, na een afwisselende en succesvolle carrière in de profit- en non-profitsector. Met haar bedrijf levert zij nu een scala PR 2.0 en social mediaoplossingen voor een brede klantenkring. Verder heeft zij ook ervaring in (marketing)communicatiediensten. Nicole heeft onder andere 3 jaar bij Muziekgebouw Eindhoven gewerkt als teamleider marketing, en is als projectmedewerker nog steeds voor hen werkzaam. Daarnaast is ze als freelance docent verbonden aan Fontys ACI. Voor deze excursie is plaats voor 60 studenten. Opdracht: Kies op basis van de programmering van Muziekgebouw Eindhoven 2 andere vergelijkbare locaties. Geef aan op welke gebieden Muziekgebouw Eindhoven zich onderscheidt van deze locaties. Presenteer dit tijdens Studiecoaching in 5 minuten aan je klas.

8 DONDERDAG 7 MAART Mars Mertens Gastcollege Digitale exploitatie van muziek uur Aula Mars Mertens heeft in de afgelopen acht jaar van dichtbij ervaren hoe de digitale muziek exploitatie zich vanuit verschillende perspectieven heeft ontwikkeld. In eerste instantie als International Digital Exploitatie Manager voor label / distributeur [PIAS]. Vervolgens trad hij op als Digital Business Development Adviseur voor de Nederlandse muziek auteursrechtenorganisatie Buma / Stemra. Onlangs was Mars het hoofd van Business Development voor fan-financiering platform SellaBand. Hierna heeft Mars OurMusic.Biz opgezet, een onafhankelijk adviesbureau en business development bedrijf dat zich richt op de verschillende aspecten van de muziekindustrie. Daarnaast is hij Music Manager Content & Entertainment bij Ziggo en geeft hij een minor Music Marketing & Management aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn seminar gaat hij enerzijds in op wat de diverse mogelijkheden zijn om je muziek digitaal te exploiteren en anderzijds de diverse business modellen daaromheen. En dit zowel voor artiest/ label als digitale winkel. Pieter Cornelis Gastcollege Attractieparken uur Aula Dr. Pieter C.M. Cornelis begon zijn carrière in de pretparkenbranche 10 jaar geleden bij de Efteling in Kaatsheuvel. Sinds die tijd doet hij intensief onderzoek naar het investeringsbeleid van Europese attractieparken. In 2011 promoveerde hij op de Universiteiten van Tilburg/Tarragona op het onderwerp "attraction accountability: predicting the unpredictable?!" De afgelopen twee jaar heeft hij als directeur Strategie & Ontwikkeling van attractiepark Toverland de nieuwe koers van het park uitgezet. Zie voor een sfeerimpressie. In dit college leer je hoe Roller Coaster Tycoon in het echt werkt. Het onderwerp "theme park concepting" wordt vanuit meerdere perspectieven belicht, waaronder creatief, economisch, gastbeleving en managementperspectief. Naast het ontwikkelen van een compleet nieuw park wordt ook stilgestaan bij het doorontwikkelen van bestaande parken. Monique van der Vorst Excursie Spoorzone uur Tilburg, Spoorzone De Spoorzone ( is een gebied in beweging. Het is een stadsontwikkelingsproject waarbij cultureel erfgoed nieuwe economische betekenis krijgt. Oude fabrieken worden omgevormd tot creatieve broedplekken. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe creatief ondernemerschap. Fontys ACI wordt met het house of creative concepts een onderdeel van deze Spoorzone. Studenten krijgen hier kansen om op een eigen locatie een onderneming te starten. De Spoorzone is een voorbeeld hoe de creatieve industrie zich verder uitbreidt en toont studenten de mogelijkheden die een stad kan bieden. Vergelijkbare projecten zijn Strijp S in Eindhoven ( of C-mine in Genk ( Deze excursie is speciaal voor CE studenten! Jullie krijgen een rondleiding door de Spoorzone met o.a. de thema s; gebiedsontwikkeling, het belang voor de stad, de rol van de creatieve industrie. Meer informatie hierover ontvang je nog via de mail, maar houdt deze tijd alvast geblokt in je agenda!

9 VRIJDAG 8 MAART Rick Sloof Gastcollege Activision Blizzard uur Aula Activision Blizzard Inc, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Santa Monica (California, VS), is een wereldwijde online, pc, console, handheld en mobiele game-uitgever met leidende marktposities in elke belangrijke categorie van de snel groeiende interactieve entertainment softwareindustrie. Activision Blizzard's portfolio omvat de best verkochte videogames, zoals Call of Duty, Spider- Man, X-Men, James Bond en Transformers. Activision Blizzard leidt franchises zoals Spyro en Blizzard Entertainment's, StarCraft, Diablo en daarnaast Warcraft franchises waaronder de wereldwijde nummer 1 multi-player online role-playing game (op basis van abonnementen); World of Warcraft. Activision Blizzard is actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Zweden, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Australië, India, China, Zuid-Korea en de regio Taiwan. Rick Sloof is PR-manager Benelux en gaat in zijn gastcollege in op wat er komt kijken bij de release van een nieuwe game. Denis Doeland Gastcollege Verdienmodellen uur Aula Als ZZP-er helpt hij merken, bedrijven en organisaties Internet en Social Media toe te passen en zo te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Hij helpt hun stem een plaats te geven in de organisatie en bedrijfsvoering. Dit doet hij door actief kennis te delen samen met onder andere platformen (blogs) als Entertainment Business en SportNext waar hij voor schrijft. Ook via zijn eigen blog Doeland s Digitale Wereld ( deelt hij zijn visie en inzichten op het gebied van ontwikkelingen op het Internet en Social Media. In de combinatie van kennisontwikkeling, kennisdeling en advies/consultancy op het gebied van de inzet van internet vanuit een organisatie en social business loopt hij voorop in Nederland. Zijn diensten levert hij in de vorm van o.a. strategisch advies, training, sociale monitoring en internet monitoring door middel van begeleiding en co-creatie trajecten met individuen, managers, teams of afdelingen. Hij heeft zowel state-of-art als state-of-practice kennis in het gebruik en van de ontwikkeling van het Internet, Social Media en de impact daarvan op organisaties. Hij is altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en deelt zijn kennis graag. Hij heeft zeer ruime ervaring waarmee hij te maken heeft gehad met de implementatie van Internet-trajecten en (elementen van) Social Media in de business-zijde. Hij gelooft dat content de drijver is voor marketing, communicatie en sales. De hedendaagse technologie faciliteert de mogelijkheden en creëert kansen. Hij heeft een toekomstvisie hoe

10 contentexploitatie en bedrijfswaarde zich op Internet voor een organisatie of bedrijf zich middels o.a. Social Media ontwikkelt. Sven Roumen Tips & Tricks uur Lokaal 0.13 P3 Sven runt samen met Sander Lemcke Impressive Studio. Als jonge ondernemers zijn Sander en Sven bezig met het neerzetten van hun dromen. Sven laat zien hoe je concepten en belevingen kunt creëren. En hoe deze ideeën omgezet kunnen worden tot een commercieel product of dienst. Dus blijf dromen, en doe er wat mee! Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst gaat hij in de vertaling van een concept en/of beleving naar een commercieel product. Wij verzorgen grote vellen papier, stiften en lijm. Jij als student moet, als je je inschrijft voor deze workshop, zorgen voor potlood/pen, bergen magazines en hele goede zin! ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 2 e jaars studenten; Deadline inschrijving Tips & Tricks: vrijdag 1 maart uur; Voor de Tips & Tricks bijeenkomsten geldt een maximaal aantal van 30 studenten en vol = vol; De specifieke/afwijkende randvoorwaarden per gastcollege/bijeenkomst staan bij de omschrijving vermeld; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 1 maart een mail met een bevestiging van deelname aan de Tips & Tricks bijeenkomst; Deadline inschrijving excursies: vrijdag 1 maart 2013, uur; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 1 maart een mail met een bevestiging van deelname aan een excursie; Aanwezigheid/inschrijving door 2 e jaars bij programmaonderdelen van de 1 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid. OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. OPDRACHT EXCURSIE: Per excursie staat de opdracht beschreven; Presenteer de opdracht tijdens de eerste Studiecoachbijeenkomst na de IEMES-week; Zorg ervoor dat dit ook op je blog komt te staan.

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Martijn Arets Gastcollege Brand Expedition 10.00 11.00 uur Aula In 2010 zegde Martijn Arets zijn baan op, leverde zijn lease auto met tankpas

Nadere informatie

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing Afstudeerprofiel MMP Eric de Boer Werkervaring: Marketeer Docent marketing MMP MMP = Programma Rolf Stam Werkervaring: Marketeer Docent (internet)marketing Wat is MMP? Waarom MMP? Verschil MMP t.o.v. de

Nadere informatie

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jules Hoendervangers Tips & Tricks 11.30 12.30 & 13.00 14.00 uur Lokaal 0.01 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar

Nadere informatie

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen AANLEIDING De creatieve industrie is een sector die de economische en culturele waarde van betekenis centraal stelt en exploiteert. Deze

Nadere informatie

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE Maandag 24 september Maaike Rijders Workshop Powerpoint Advanced 13.00 14.00 uur Lokaal P3 1.07 Maaike is werkzaam bij Fontys ACI als docente Trendwatching

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Datum. Donderdag 31 januari 2013. Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA. 12.00 uur Ontvangst. 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur

Datum. Donderdag 31 januari 2013. Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA. 12.00 uur Ontvangst. 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur Datum Donderdag 31 januari 2013 Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA 12.00 uur Ontvangst 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur 12.35 uur Árpád Gerecsey (SocialPeople) Hij schept op dit

Nadere informatie

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries Organisatie- en functieprofiel Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries S13 CAO-HBO 0,8-1,0 fte Versie 30 november 2017 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

peterjoziasse.com Podium2020 Het nieuwe culturele winkelen.

peterjoziasse.com Podium2020 Het nieuwe culturele winkelen. peterjoziasse.com Het nieuwe culturele winkelen. ONT-MOETEN Ware kunst creëert een moment van niet moeten tussen ik en mezelf, ik en de ander, ik en de wereld. Lucas De Man, Congres Podiumkunsten 2013.

Nadere informatie

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart Wat is het Midpoint House of? Wat biedt het Midpoint House of? Het Midpoint House of is een fysiek en virtueel knooppunt dat zich In het Midpoint House

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 HEALTH LEISURE APPEARANCE FOOD HUMAN MOVEMENT LIVING Pagina Stagegids 3 INHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 1 INLEIDING

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giels Talentenjacht-concert en Kinderen voor Kinderendansworkshops in december Vanaf 3 december is het thema van de tentoonstelling

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er?

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er? Onderzoeksrapport Wat voor soorten stages zijn er? Eliza Friedrich 74956 M2A2 Week 1 5 verschillende soorten bedrijven / stages. Stay in Touch Media. Wat is de Stay in Touch Media? Stay in Touch Media

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

In samenwerking met: Gemeente Capelle a/d IJssel, Gemeente Deventer, Mobiliteit(net)Werk Zeeland en de Gemeente Hoorn.

In samenwerking met: Gemeente Capelle a/d IJssel, Gemeente Deventer, Mobiliteit(net)Werk Zeeland en de Gemeente Hoorn. In samenwerking met: Gemeente Capelle a/d IJssel, Gemeente Deventer, Mobiliteit(net)Werk Zeeland en de Gemeente Hoorn. 13 NOVEMBER 14 NOVEMBER Maarten van der Weijden: Consistent en duurzaam succes Katja

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

Informatie pakket Talent Development Program

Informatie pakket Talent Development Program Informatie pakket Talent Development Program www.mediaperspectives.nl/tdp Wat houdt het Talent Development Program in? Een belangrijk onderdeel van het aanbod van Media Perspectives is dat we ons focussen

Nadere informatie

MEER UIT JE COMMUNITY. Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact

MEER UIT JE COMMUNITY. Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact MEER UIT JE COMMUNITY Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact INHOUD Toepassing Yes! We Connect voor Communities 3 Visie 4 Aanpak 6 Programma bijeenkomst 1 Programma bijeenkomst 2 Programma bijeenkomst

Nadere informatie

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart Wat is het Midpoint House of? Het Midpoint House of is een fysiek en virtueel knooppunt dat zich zal ontwikkelen tot het vlaggenschip van de Midden-Brabantse

Nadere informatie

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding)

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Strategisch online communicatiemanagement; de uitdaging voor de communicatieprofessional De toename aan vooral digitale media en kanalen,

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Promoveren : gekkenwerk!

Promoveren : gekkenwerk! Promoveren : gekkenwerk! 1. Een onderwerp vinden Neem je broedtijd: zeer functioneel Blijf dicht bij jezelf Jij moet het boeiend blijven vinden Mijn zoektocht Poging I: september 2005 Innovatie op entertainment

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

ONDERNEMER LIVE. Het event is ingericht rondom een meetingplaza. plaats zullen vinden. Daaromheen zijn 4 themapleinen ingericht waar organisaties

ONDERNEMER LIVE. Het event is ingericht rondom een meetingplaza. plaats zullen vinden. Daaromheen zijn 4 themapleinen ingericht waar organisaties Deelnamemogelijkheden 2017 ONDERNEMER LIVE 2017 HET businessevent van de regio Arnhem. Op 22 en 23 juni 2017 kunt u uw organisatie 2 dagen in de spotlight zetten voor ruim 1500 bezoekers. OndernemerLIVE

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien Stappenplan Van lege naar volle workshops Voor workshopleiders die willen groeien hoevulikmijnworkshops.nl Super dat je het stappenplan hebt gedownload! Wanneer je de stappen gaat toepassen zul je een

Nadere informatie

De Crowdfunding Safari workshop

De Crowdfunding Safari workshop De Crowdfunding Safari workshop Veel organisaties kampen met dalende subsidies, hebben moeite met het ophalen van investeringen of leningen en kunnen doelen daardoor steeds moeilijker halen. Crowdfunding

Nadere informatie

VIDEOMARKETING CHECKLIST

VIDEOMARKETING CHECKLIST VIDEOMARKETING CHECKLIST we produce online video Inhoudsopgave Waarom je nu met online video moet beginnen 3 Videomarketing in 2016: méér video content 4 Videomarketing Checklist 5 1. Voorstelfilmpjes

Nadere informatie

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY ACADEMY Xurux Academy Workshops, trainingen en opleidingen in blockchain technologie Over Xurux Diepgaande kennis van blockchain technologie

Nadere informatie

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 GRONINGEN NL ONDERNEMERSCLUB THE EUROPEAN MUSIC PLATFORM BESTE ONDERNEMER, Het is elk jaar weer goed te zien dat er zoveel Groningse bedrijven op Eurosonic Noorderslag aanwezig

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 Studiejaar 2013-2014 Coördinator LSW 1 jaar 1 Contactgegevens: Rudy van Belkom r.vanbelkom@fontys.nl +316 3019 3653 Lifestyle week gids

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo!

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo! enversed realities Een oproep aan alle makers, verbinders, pioniers en ontwerpers want Enversed Realities is terug! Na een zeer succesvolle DDW expo vorig jaar, nodigen we je in deze 2 e editie nóg een

Nadere informatie

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development Instituut voor Communicatie, Media & IT Game Design & Development EELCO BRAAD // NIEK JONKER drs. Eelco Braad University Lecturer Game Design & Development Master of Computational Science & Scientific

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Creativiteit in zakelijkheid Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Welkom! Vandaag deel ik met jullie een reisverslag Langs 4 centra uit de eerste generatie 4 Met deze centra hadden wij een workshop over nieuwe

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE.

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. 1 De rondetafel sessies vind ik echt een toegevoegde waarde hebben Rondetafels geven toch de meeste interactie en diepgang Het was een goede bijeenkomst waar ik

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP» WAT IS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP? ZO DOE JE ALS ORGANISATIE MEE Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

SCHOOL OF VENUES 2018

SCHOOL OF VENUES 2018 SCHOOL OF VENUES 2018 PROGRAMMA 2018 ISSUE #1 / MONTH 2018 BESTE LOCATIELEDEN VAN CLC-VECTA, Levenslang leren en locaties die dromen najagen. Die zien wij graag in onze klas. Is dat passie? Wij denken

Nadere informatie

business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1

business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1 in @ business www.gamesinbusiness.nl Amsterdam, juli 2011 Erik Heemskerk, Managing Partner 1 Inhoudsopgave Doelstellingen DMU bezoekers DMU leveranciers Bereik Games in Business Deelname Achtergrond informatie

Nadere informatie

HBO Talentenprijs editie marketing

HBO Talentenprijs editie marketing HBO Talentenprijs editie marketing Nieuwsbrief - maart Donderdag 31 mei 2012 Hanzehogeschool Groningen We zijn aan het eind van de maand maart en dat betekent dat het unieke HBO Talentenprijs event over

Nadere informatie

Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland

Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland 18 september 2018, 10:35 (CEST) Boudewijn Beusmans benoemd tot CEO EndemolShine Nederland Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland. Boudewijn

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Een wereld aan kansen in het buitenland

Een wereld aan kansen in het buitenland Een wereld aan kansen in het buitenland Europa s grootste evenement voor emigranten 200 exposanten en 11.000 bezoekers treffen elkaar op 12.000 m² in 3 hallen voor informatie, oriëntatie en zaken Wonen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

COMMERCIËLE ECONOMIE. Open Dag - 9 december 2017

COMMERCIËLE ECONOMIE. Open Dag - 9 december 2017 COMMERCIËLE ECONOMIE Open Dag - 9 december 2017. WAT IS COMMERCIËLE ECONOMIE? 2 WELKE STUDIE PAST BIJ MIJ? Bedrijfskundige opleidingen Extravert Commerciële Economie Binnen Buiten Financiële opleidingen

Nadere informatie

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één Niels Aalberts Doorbraak! Zero Budget Marketing op internet Een spannend jongens- en marketingboek in één Zesendertig man, zes shows en dan blazen we de hele boel op. Sorry?! Hoe bedoel je? vraag ik in

Nadere informatie

Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie

Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie (Meewerkstage / Afstudeerstage) Bright Cubes B.V. 1 Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren?

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 14 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Even voorstellen Music City The Hague Showcase Festival 23 t/m 26 sept. Selectieprocedure Music City The Hague Showcase Party and more..

Even voorstellen Music City The Hague Showcase Festival 23 t/m 26 sept. Selectieprocedure Music City The Hague Showcase Party and more.. Reeperbahn Festival Hamburg 23-26 september Music City The Hague Showcase Party 2015 Even voorstellen Music City The Hague Popmuziek zit Den Haag in de genen. Den Haag is een stad die hiermee zeker niet

Nadere informatie

Finance & Control. (Bedrijfseconomie)

Finance & Control. (Bedrijfseconomie) Finance & Control (Bedrijfseconomie) PROGRAMMA FINANCE & CONTROL Avans Hogeschool en Academie voor Algemeen en Financieel Management Opbouw opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) Manier

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beste lezer,

Inhoudsopgave. Beste lezer, Inhoudsopgave Voorwoord Nieuwe partners Kick-Off: Eerste spreker bekend SHC-Traject Mobile Doctors: Blog over SHC Finalisten Workshop "De Geneeskunde Student" Beste lezer, Januari is een drukke maand voor

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW MOUNTVIEW.NL/MASTERCLASS

MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW MOUNTVIEW.NL/MASTERCLASS MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW DE WINNAARS HEBBEN BAANBREKENDE SERVICES! DIGITALE TECHNIEKEN ZETTEN MARKETING OP Z N KOP. HET GAAT NIET MEER OM MOOIE WOORDEN, MAAR OM SPRAAKMAKENDE

Nadere informatie

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN Het Nieuwe Werken is hot in de media, maar bestaat voor kunsthistorici al lang. Niettemin hebben recente ontwikkelingen als de toenemende schaarste aan vaste aanstellingen, maar

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Welkom bij Edut ainer.nl!

Welkom bij Edut ainer.nl! Welkom bij Edut ainer.nl! "Hallo Willem en Lucien, Ik heb vandaag zeer veel positieve reacties mogen ontvangen over de bijeenkomst van gisteren. De avond heeft echt wat losgemaakt en medewerkers in beweging

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Probleemomgeving De exponentiële opkomst van smart phones, met als (voorlopige) koploper de iphone van

Nadere informatie