Presentatie NS4 Opdracht EC + ZW + TC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Presentatie NS4 Opdracht EC + ZW + TC"

Transcriptie

1 Presentatie NS4 Opdracht EC ZW TC Opdracht 4.4 ZW Jullie staan voor de opdracht om de zorg vlak na een ongeluk te bekijken en daarna de nazorg verder te perfectioneren. Lees eerst de bron NS4 Bron ongeluk. Nadat het ongeluk was gebeurd zijn de hulpdiensten in actie gekomen en hebben diverse mensen, waaronder de conducteur, eerste hulp verleend. 1. Zoek op internet uit hoe lang een ambulance erover mag doen voordat deze op de plaats van het ongeluk moet zijn. De ambulance mag er maximaal 15 á 30 minuten over doen. 2. Pas na 25 minuten was de ambulance op de plek van bestemming. Benoem minimaal drie mogelijke redenen waarom de ambulance niet op tijd op de plaats van het ongeluk kon zijn. 1. Slagbomen staan naar beneden 2. File 3. Verbouwing bij wegen 3. Waarom is het medisch gezien belangrijk dat de ambulance zo snel mogelijk op de plaats van het ongeluk is? Omdat iemand door een erg ongeluk in levensgevaar kan zijn. In Europa hebben we 112 als nummer bij spoedeisende hulp. Ga naar de site en beantwoordt daarna de volgende vragen. 4. Waarom is het voor de hulpdiensten belangrijk dat een gsm-mast locatiegegevens van een mobiele telefoon kan doorgeven? Sinds deze week is het voor politie, brandweer of ambulancedienst duidelijk waar iemand zich bevind die, met een mobiele telefoon, naar het alarmnummer 112 belt. De locatie van de gsm-mast die gebruikt wordt, komt binnen bij de 112-alarmcentrale in Driebergen. Deze kan de locatiegegevens doorgeven aan de ingeschakelde hulpdiensten. Het doorgeven van de juiste plaats van de gsm is bijvoorbeeld belangrijk als iemand die 112 belt niet precies weet waar hij/zij is. Personen die gewond zijn geraakt en niet duidelijk aan kunnen geven waar ze zich bevinden zijn nu makkelijker te traceren. 5. Als je doof bent, of slechthorend is er een speciaal nummer wat gebeld kan worden, noteer dit nummer. De bemiddelingsdienst van KPN teletolk kunnen doven slechthorenden, en mensen met een spraakbeperking met hun bellen met tekst, spraak en beeld.

2 6. Waarom maakt de alarmcentrale gebruik van nummerherkenning? Als mensen hele tijd voor de grap gaan bellen. Zo kan de politie hun waarschuwen. 7. Bij welke meldkamer kom je altijd terecht als je met je mobiel naar 112 belt? Als u 112 belt via de vaste telefoonlijn, komt deze oproep binnen bij de 112-alarmcentrale in de eigen regio. 8. Welke drie gegevens moet je, als je 112 belt, altijd als eerste doorgeven? 1. 1.Waar bent u? Geef plaatsnaam, straatnaam en huisnummer (als u dit weet). Zodra de centralist deze gegevens heeft, begint de alarmering van de ambulancezorg al. 2. Probeer de centralist van de meldkamer aan de telefoon zoveel mogelijk details te geven over de situatie 3. Als uw telefoonnummer niet automatisch op het computerscherm verschijnt, vraagt de centralist ook op welk telefoonnummer u te bereiken bent. Mocht de verbinding wegvallen, dan kunt u direct worden teruggebeld. Helaas wordt er ook wel eens misbruik gemaakt van het nummer Welke vormen van misbruik worden er op de site genoemd. Kindermishandeling, huiselijk geweld en kinderpornografie. 10. Misbruik wordt gestraft, staat er op de site. Welke straffen worden genoemd? Volwassenen kunnen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Kinderen die het alarmnummer 112 misbruiken worden ook gestraft. De politie stuurt een waarschuwingsbrief naar de ouders. Helpt dit niet, dan wordt het kind doorverwezen naar het dichtstbijzijnde locatie Halt. De politie kan ook aan de kinderrechter vragen een kind te veroordelen tot een zwaardere straf volgens het jeugdstrafrecht. De machinist en de conducteur zijn vaak de eerste die bij het slachtoffer aankomen. Als het kan wordt er eerste hulp verleend. Naast de EHBO-koffer is er ook een AED in de trein aanwezig. 11. Zoek op internet een EHBO-koffer die opgehangen kan worden en makkelijk mee te nemen is. Sla de afbeelding hiervan op, en stuur dit plaatje door naar de sector techniek.

3 12. Zoek de prijs op van deze EHBO-koffer en geef deze door aan de sector economie. De EHBO-koffer = 59,95 53,50 (ex. btw) 13. Geef aan wat er minimaal in een standaard EHBO-koffer zit. 1 stuk driekante doek (mitella) 1 paar latex handschoenen 1 stuk verbandschaar 1 stuk desinfectant 10 ml 1 stuk safe kiss beademingsdoekje 1 stuk splinterpincet 8 cm RVS 1 rol hechtpleister 2,5 cm x 5 m 1 zak wondpleister assortiment 30 stuks 4 stuk snelverband nr 1 steriel 2 stuk snelverband nr 2 steriel 16 stuk gaasjes 1/16 steriel 10 stuk gaasjes 5 cm x 5 cm steriel 2 stuk metaline kompressen 8 cm x 10 cm 3 stuk elastisch hydrofiel 6 cm x 4 m 1 stuk veiligheidsspelden à 3 stuks 1 stuk steunwindsel 6 cm x 4 m 1 stuk steunwindsel 8 cm x 4 m 1 rol synthetische watten 2 stuk witte watten 10 gram 2 stuk wondsnelverband 6 cm x 8 cm NS4 Opdracht EC TC ZW DUBBELKLIK MODULE NS Omschrijf hoe welke onderdelen uit de EHBO-koffer gebruikt moeten worden bij een- open botbreuk - schaafwonden - arm uit de kom Open botbreuk -Centraal bij open botbreuken staat het voorkomen van besmetting (infectie) door ziektekiemen. De wond dient zo schoon mogelijk te worden afgedekt, maar deze wordt niet gespoeld of ontsmet omdat dit extra beschadiging van het bot kan geven en er hierdoor ziektekiemen in de wond kunnen komen. Indien de wond bedekt wordt door kleding, dan wordt deze met een kledingschaar verwijderd zodat de wond bloot komt te liggen. De wond wordt afgedekt met een snelverband

4 waarvan de zwachtels tijdens het aanleggen worden afgeknipt. Het snelverband wordt aan vier zijden afgeplakt met leukoplast. Het aangedane lichaamsdeel wordt tijdens het verbinden ondersteunt met een dekenrol of wordt onbeweeglijk gehouden door een tweede hulpverlener. Indien er tevens sprake is van een ernstige bloeding waarbij het bot uitsteekt, oefen dan druk uit aan weerszijden van de wond rondom het uitstekende bot, bij voorkeur wanneer de wond al is afgedekt om besmetting te voorkomen. Schaafwonden: -Reinigen van schaafwond. Wanneer er in de schaafwond vuil aanwezig is kan je dat het beste afspoelen. Gebruik hiervoor koud water. Het vuil moet zo goed mogelijk worden verwijderd om infecties te voorkomen. Gebruik indien het mogelijk is een schoon washandje en wat zeep. Veeg het vuil van binnen naar buiten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er op het moment dat de schaafwond ontstaat er geen kraan in de buurt is. Laat dan eerst de wond goed doorbloeden. Hierdoor zal het meeste vuil uit de wond gaan. Het ontsmetten van de schaafwond met bijvoorbeeld jodium is vervolgens een must. Verbinden van schaafwond. Om er voor te zorgen dat het verband niet aan de wond plakt is het verstandig een niet klevende wondkompres (zoals metaline kompressen) te gebruiken. Op deze manier voorkom je dat er tijdens het verwisselen van het verband nieuw gevormd weefsel wordt losgetrokken. Verkleving kan je ook voorkomen door Misitran honinggel toe te passen. Arm uit de kom: - Bel Het zelf vervoeren van het slachtoffer kan erg pijnlijk en gevaarlijk zijn. Laat het slachtoffer in een zelf gekozen houding zitten of liggen. Stel het slachtoffer gerust en doe verder zo weinig mogelijk. Indien het mogelijk is, afhankelijk van de pijn, kan een smalle of brede das worden aangelegd bij een schouder of ellenboog ontwrichting. Dek een eventuele wond steriel af. Probeer nooit een ontwricht lichaamsdeel in de 'normale' stand te brengen! Hiermee kunt u omliggend weefsel (zoals bloedvaten en spieren) ernstig beschadigen of juist afknellen. 15. Wat betekent de afkorting AED? AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. 16. Zoek een afbeelding van een AED op.

5 17. Wat is de werking van de AED? Een AED bevat 2 elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. Een AED analyseert het hartritme zodra de elektroden aangesloten zijn. Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten. Het apparaat vertelt de hulpverlener precies wat hij moet doen, namelijk: óf doorgaan met reanimeren óf een elektrische schok toedienen 18. Waarom is het zo belangrijk om een AED binnen 3 minuten aan te sluiten? -Binnen 3 minuten is de overlevingskans tussen de 95%. Na het ongeval zijn de meeste machinisten en conducteurs van slag. Sommige medewerkers denken dat zij schuldig zijn aan het ongeval. Daarom vinden de meeste medewerkers dat ze dit alleen moeten verwerken, of schamen zij zich voor hun gevoel van falen. De directie wil de medewerkers meer voorlichting en inzicht geven in de gebeurtenis. 19. Maak een PowerPoint, van minimaal zes dia s, voor het personeel waarin minimaal de volgende onderdelen in zijn verwerkt: - De aanrij tijden van de ambulance - Het verschil tussen het bellen naar 112 met een vast of mobiel nummer - EHBO-koffer - De AED - Het in 95% van de ongelukken niet de schuld van het personeel is - Nazorg is mogelijk en vanzelfsprekend Sla deze PowerPoint op als NS4 Presentatie ZW [jouw naam]. 20. Maak een word-document waarin je per dia omschrijft wat je wilt vertellen. Sla dit bestand op als NS4 Tekst ZW [jouw naam].

6 NS4 Opdracht EC TC ZW DUBBELKLIK MODULE NS 3 Opdracht 4.5 EC In deze opdracht gaan jullie de communicatie vanuit de trein naar de hulpinstanties en de NS verder verbeteren. Lees eerst de bron NS4 Bron ongeluk. Nadat het ongeluk was gebeurd kwam er als snel uit de evaluatie dat er teveel tijd zat tussen het ongeluk en de melding aan 112 en de meldkamer van de NS. De directie vindt dat hier verandering in moet komen heeft besloten om elke conducteur een mobiele telefoon te verstrekken. 1. Zoek op de site de twee beste telefoons met minimaal de volgende eigenschappen. -by staan / gesprekken voeren voordat de batterij weer moet worden opgeladen an de telefoon zijn inbegrepen bij een abonnement, het abonnement mag niet meer dan 25,00 per maand kosten Samsung Galaxy J5 8 GB Hollands nieuwe 1000 MB/min/sms 2 jaar Gemiddeld per maand: 13,00

7 Camera achterkant - 13 megapixels Camera achterkant - flitser Camera achterkant - autofocus Camera achterkant - video-opname 1080p Camera voorkant - 5 megapixels Mobiel Internet Download Snelheid 150 Mbit/s Mobiel Internet Upload Snelheid 50 Mbit/s Bluetooth Versie 4.1 Gewicht- 146,0 gram Samsung Galaxy S6 32 GB Hollands nieuwe 1000 MB/min/sms 2 jaar Gemiddeld per maand: 24,54 Front camera- 5 megapixel Foto camera- 16 megapixel Videotelefonie - Autofocus- Digitale stabilisatie- Digitale zoom- Flitser voor camera- Video camera- Gewicht- 138,0 gram

8 2. Zet van deze twee mobiele telefoons alle voor- en nadelen naast elkaar Voordelen: Samsung J5: Groot beeld, lange gesprektijd, camera 13 MP Samsung S6: Goede camera van 16 MP, Het fraaie design, het prachtige scherm en de snelle lader. Nadelen: Samsung J5: Gezien de prijsklasse waarin de Galaxy J5 zich bevindt, is het geen verrassing dat het toestel volledig van kunststof is gemaakt. Dat verhindert natuurlijk niet dat het toestel solide aanvoelt, mede omdat de J5 met zijn 146 gram niet superlicht is. Samsung S6: Niet waterdicht, luchtbellen onder het scherm, roze gloed over het display, een brandende LED-flitser, problemen met RAM-geheugen en probleem rond de home-button. 3. Sla, in je antwoorddocument, minimaal één afbeelding op van beide mobiele telefoons 4. NS besluit mobiele telefoons, inclusief het goedkoopste abonnement aan te schaffen. Bereken hoeveel de kosten, op jaarbasis, zullen zijn. De directie wil geïnformeerd worden over de informatie die je hebt verzameld en vraagt of jij een presentatie wil voorbereiden. Samsung Galaxy S6: Goedkoopste abonnement per maand = ,75*3500= *12= Samsung Galaxy J5: Goedkoopste abonnement per maand= 10,00 10*3500= *12= Maak een PowerPoint van minimaal zes dia s, incl voorkant, waarin je duidelijk maakt: - waarom je voor deze twee telefoons hebt gekozen. - de voor- en nadelen van de ene telefoon ten opzichte van de andere duidelijk maakt - hoe hoog de kosten op jaarbasis zijn - hoe de telefoons eruit zien - internetgebruik / bluetooth - specificaties van de twee telefoons - welke telefoon jij adviseert

9 - afsluiting 6. Sla je PowerPoint op als NS4 presentatie EC [jouw naam]. 7. Maak een word-document waarin je per dia omschrijft wat je wilt vertellen. Sla dit bestand op als NS4 Tekst EC [jouw naam]. NS4 Opdracht EC TC ZW DUBBELKLIK MODULE NS 4 Van de sector techniek ontvang je de kosten die te maken hebben met de aanpassingen aan de onbewaakte spoorwegovergangen. Van de sector Z&W ontvang je de kosten van de EHBO-koffer en zelf heb je de kosten voor de mobiele telefoons uitgerekend. 8. Maak in een Excel-bestand een overzicht waarin de volgende kosten zijn verwerkt: - De EHBO-koffers die voor de reizigerstreinen gekocht moeten worden; - De kosten van de mobiele telefoons en abonnementen voor de conducteurs; - alle kosten van de aanpassingen aan de 500 onbewaakte spoorwegovergangen. 9. Per jaar wordt er aantal keer van de trein gebruik gemaakt. Laat in het bestand zien met hoeveel cent de prijs van ieder treinkaartje moet stijgen om binnen drie jaar uit de kosten te zijn. 10. Verwerk dit kostenoverzicht in de PowerPointpresentatie NS4 Presentatie EC [jouw naam]. Opdracht 4.6 TC Tijdens deze opdracht gaan jullie ervoor zorgen dat deze ongelukken niet zo makkelijk meer kunnen gebeuren. Lees eerst de bron NS4 Bron ongeluk. Zoals je in het filmpje hebt gezien ontstaan er zelfs gevaarlijke situaties bij een bewaakte spoorwegovergang. Daarom heeft directie jouw hulp ingeschakeld om hier voorgoed een einde aan te maken. Eerst ga je informatie verzamelen over de manier hoe de veiligheid nu geregeld is bij de spoorwegovergangen.

10 1. Wat is een andreaskruis bij een spoorwegovergang? Het andreaskruis wordt gebruik om het spoorwegovergang te markeren. 2. Sla twee verschillende afbeeldingen van zo n andreaskruis op in je antwoorddocument. 3. Leg uit wat precies het verschil is tussen een onbewaakte en een bewaakte spoorwegovergang. 4. Naast de AHOB-overgang, zijn er meer soorten spoorwegovergangen. Zoek drie verschillende spoorwegovergangen op. - Noteer deze drie types in je antwoorddocument en plaats een afbeelding van elk type. - Leg de verschillen uit tussen de verschillende spoorwegovergangen. 5. Zoek op internet op wat ongeveer de kosten zijn van het maken van een AHOB. 6. Geef deze kosten door aan de sector economie. NS4 Opdracht EC TC ZW DUBBELKLIK MODULE NS 5 Nu je verschillende types overwegbomen hebt opgezocht is het tijd om zelf een ideale spoorwegovergang te gaan maken. 7. Open een technisch tekenprogramma en maak op schaal een spoorwegovergang na met daarin een: andreaskruis - spoorwegbomen - hekwerk naast de spoorwegovergang - waarschuwingslichten 8. Sla dit bestand op als NS4 Tekening [jouw naam]. 9. Maak een PowerPoint van minimaal zes dia s, incl voorkant, waarin je duidelijk maakt:

11 - wat de reden is van de aanpassing aan de spoorwegovergang - de verschillende aanpassingen aan de spoorwegovergang - de procedure (de trein komt eraan, de waarschuwinglichten gaan branden, enz) - afbeelding, bijv. met behulp van Print Screen, van het bestand NS4 tekening [jouw naam] - afsluiting 10. Sla dit bestand op als NS4 presentatie TC [jouw naam]. 11. Maak een Word-document waarin je per dia omschrijft wat je wilt vertellen. Sla dit bestand op als NS4 Tekst TC [jouw naam].

Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN.

Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN. Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN. Ambulance Aanrijd tijden: De tijden waarin een ambulance moet komen staat op 15 min. Als je met een mobiel belt kom je direct in de

Nadere informatie

Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Herinner je je nog de avondvierdaagse? Wat was

Nadere informatie

Inhoud van de EHBO-doos

Inhoud van de EHBO-doos Inhoud van de EHBO-doos In een goede EHBO-doos moeten een aantal voorwerpen aanwezig zijn om eerste hulp aan kinderen te verlenen. Hieronder volgt een lijst met verbandmiddelen en hulpmiddelen die in een

Nadere informatie

Checklist EHBO-koffer A

Checklist EHBO-koffer A Checklist EHBO-koffer A Aantal Vereist EHBO-Koffer A 1 Desinfectant 30 ml 3 Driekante doek (mitella) 1 Kleurenwijzer 4 Synthetische watten 10 cm x 3 m 2 Veiligheidsspelden (3 stuks) 1 Vinyl handschoenen

Nadere informatie

>Werkmodel: Verbanden

>Werkmodel: Verbanden >Werkmodel: Verbanden Het aanleggen van een snelverband Dit is een voorbeeld van een dekverband. Laat het kind zitten. Denk aan de hygiëne. Doe als dat kan handschoenen aan. Verzorg de wond volgens de

Nadere informatie

OPDRACHT 1 Wat weet jij al van het Rode Kruis? Wat doet het Rode Kruis? Het Rode Kruis

OPDRACHT 1 Wat weet jij al van het Rode Kruis? Wat doet het Rode Kruis? Het Rode Kruis Werkblad Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen die in nood zijn. Dat doet het Rode Kruis over de hele wereld. Zo helpen wij mensen die het slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld een aardbeving

Nadere informatie

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt.

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt. Leerbladen EHBO Hoofdstuk 1 + 7 + 8 Herhaling Hoofdstuk 1: 5 belangrijke punten: 1) Let op gevaar! van jezelf, omstanders en slachtoffer(s). Als het niet veilig is, kan je niet helpen. 2) Ga na wat er

Nadere informatie

KBC-Preventie. Ongevallen thuis. we hebben het voor u

KBC-Preventie. Ongevallen thuis. we hebben het voor u KBC-Preventie Ongevallen thuis we hebben het voor u Basisprincipes van eerste hulp Handel als eerstehulpverlener. Zorg dat u de situatie niet verergert. Blijf rustig in een noodsituatie en verleen de eerste

Nadere informatie

6, Jeugd EHBO A. Werkstuk door een scholier 1530 woorden 16 november keer beoordeeld. Verzorging. Inleiding

6, Jeugd EHBO A. Werkstuk door een scholier 1530 woorden 16 november keer beoordeeld. Verzorging. Inleiding Werkstuk door een scholier 1530 woorden 16 november 2001 6,2 397 keer beoordeeld Vak Verzorging Inleiding Ik heb mijn werkstuk over de EHBO gedaan, omdat het me een interessant onderwerp leek. Na een korte

Nadere informatie

EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening)

EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening) EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening) Gewicht: 2,5 kg Afmetingen: 33x23x13 cm BHV koffer volgens de richlijnen van het jaar 2016. De EHBO koffer moet voor iedere werknemer binnen één minuut bereikbaar

Nadere informatie

Aangezien dit werkstuk voor lichamelijke opvoeding is gaan ik mij baseren op de hulpen die we kunnen gebruiken in de lessen.

Aangezien dit werkstuk voor lichamelijke opvoeding is gaan ik mij baseren op de hulpen die we kunnen gebruiken in de lessen. Werkstuk door een scholier 4186 woorden 4 juni 2003 6.3 137 keer beoordeeld Vak LO Wat is EHBO De EHBO betekent Eerste Hulp Bij Ongelukken. 100 jaar geleden begon men in te zien dat er onnodig slachtoffers

Nadere informatie

Werkplek H >> Startprojectboek Tendens

Werkplek H >> Startprojectboek Tendens H >> Startprojectboek Tendens Werkplek H >> Startprojectboek Tendens Mijn lesplanning bij deze werkplek 1 Is dit de eerste werkplek die je doet? Haal dan de differentiatieopdracht die bij deze werkplek

Nadere informatie

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER ÉÉN NUMMER VOOR ÁLLE NOODHULPDIENSTEN Het kan u zomaar overkomen. U bent getuige of zelfs slachtoffer van een vechtpartij, overval of ander ernstig

Nadere informatie

EHBO leer je zo! Werkboek. Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen

EHBO leer je zo! Werkboek. Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen EHBO leer je zo! Lesmateriaal primair onderwijs groep 4, 5 en 6. Les 1 Let op veiligheid! Les 2 EHBO geef je zo Les 3 EHBO bij noodgevallen Naam school Naam leerling Groep Werkboek EHBO leer je zo! Lesmateriaal

Nadere informatie

Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen.

Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen. Blad 1 van 5 Doel: Het op doeltreffende wijze handelen bij calamiteiten 1. Inleiding Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen.

Nadere informatie

Het aanleggen van een mitella, een verhoogde mitella, een brede das en een snelverband

Het aanleggen van een mitella, een verhoogde mitella, een brede das en een snelverband OPDRACHTFORMULIER Het aanleggen van een mitella, een verhoogde mitella, een brede das en een snelverband Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid

Nadere informatie

Villa Kakelbont. Opvang Calamiteiten Uitgiftedatum: 19-03-2009 Versiedatum: 10-11-2015

Villa Kakelbont. Opvang Calamiteiten Uitgiftedatum: 19-03-2009 Versiedatum: 10-11-2015 Inhoudsopgave 1 Ongevallenformulier 2 Registratieformulier gevaarlijke situatie 3 Registratieformulier controle speeltoestellen 4 Controlelijst inhoud Bedrijfsverbanddoos A 5 1 Ongevallenformulier Datum

Nadere informatie

Het toepassen van algemene regels voor het verlenen van eerste hulp in onvoorziene situaties

Het toepassen van algemene regels voor het verlenen van eerste hulp in onvoorziene situaties OPDRACHTFORMULIER Het toepassen van algemene regels voor het verlenen van eerste hulp in onvoorziene situaties Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid

Nadere informatie

EHBO. 4. Opdracht: bedek de antwoorden op blz. 9 en leer de 18 lichaamsonderdelen uit je hoofd benoemen.

EHBO. 4. Opdracht: bedek de antwoorden op blz. 9 en leer de 18 lichaamsonderdelen uit je hoofd benoemen. Hfd 1. Kennis van het lichaam EHBO 1. Wat is een ander woord voor geraamte? Skelet 2. Noem eens drie functies van het geraamte? Steun,stevigheid en bescherming 3. Het geraamte bestaat vooral uit hard been.

Nadere informatie

Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos

Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos BIJLAGE 16: Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos Onderneming Datum 1.Checklist eerstehulpmateriaal (indicatieve inhoud van de verbanddoos) Ingevuld door Eerstehulppost (plaats) OK/NOK/NVT Opmerking Minimale

Nadere informatie

Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener. Europese Reanimatieraad

Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener. Europese Reanimatieraad Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener Europese Reanimatieraad ACHTERGROND Er zijn ongeveer 700.000 hartstilstanden per jaar in Europa. Dit komt neer op 5 personen per uur in Nederland.

Nadere informatie

Verbandmiddelen. Categorieën. Wij leveren naast de complete verbandtrommels en navullingen ook losse verbandmiddelen.

Verbandmiddelen. Categorieën. Wij leveren naast de complete verbandtrommels en navullingen ook losse verbandmiddelen. Wij leveren naast de complete verbandtrommels en navullingen ook losse verbandmiddelen. Verbandmiddelen zijn te onderscheiden in blauwe verbandmiddelen voor de voedingsindustrie en huidskleur voor gewoon

Nadere informatie

H o c k e y E H B O. Woensdag 30 november MHC Goirle. Door Paul van den Broek

H o c k e y E H B O. Woensdag 30 november MHC Goirle. Door Paul van den Broek H o c k e y E H B O Woensdag 30 november MHC Goirle Door Paul van den Broek Inhoud Alarmeren Blaren Bloedneus Epilepsie Hersenschudding verstuikingen Schaafwond Suikerziekte Wond Bewusteloosheid Bloedhygiëne

Nadere informatie

EHBO SETJE. Door

EHBO SETJE. Door EHBO SETJE. Door http://www.scoutatwork.nl EHBO. Eerste Hulp Bij Ongelukken. Aangezien scouting niet alleen bestaat uit het hangen op een bank maar er vaak activiteiten zijn die in de richting komen van

Nadere informatie

Niet-spoedeisende Eerste Hulp

Niet-spoedeisende Eerste Hulp Niet-spoedeisende Eerste Hulp Basisopleiding BHV Niet-spoedeisende Eerste Hulp 1. wonden 2. oogletsel 5. brandwonden 3. kneuzingen & verstuikingen 4. botbreuken, ontwrichtingen & wervelletsel Selecteer

Nadere informatie

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden.

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden. Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf Misschien wil je

Nadere informatie

EHBO 1. Je bent gevallen met de fiets op straat, je hebt schaafwonden op je linkerknie. Het doet pijn, en er zit zand in.

EHBO 1. Je bent gevallen met de fiets op straat, je hebt schaafwonden op je linkerknie. Het doet pijn, en er zit zand in. EHBO 1 Je bent gevallen met de fiets op straat, je hebt schaafwonden op je linkerknie. Het doet pijn, en er zit zand in. EHBO 1C Wordt er op gevaar gelet? (ligt fiets nog op straat?) Slachtoffer laten

Nadere informatie

Cursisten die een geldig EHBO-diploma of BHV-certificaat hebben kunnen worden vrijgesteld van de EHBSO.

Cursisten die een geldig EHBO-diploma of BHV-certificaat hebben kunnen worden vrijgesteld van de EHBSO. 3.3. EHBSO Intro Binnen de opleiding LSR niveau 3 wordt aandacht besteed aan EHBSO. Het betreft hier een basisgedeelte. Dit betekent dat niet verwacht kan worden dat tijdens de cursus een volledig EHBO-diploma

Nadere informatie

VEILIGHEID OP DE CAMPUS

VEILIGHEID OP DE CAMPUS VEILIGHEID OP DE CAMPUS Als student breng je een belangrijk deel van je tijd door op de campus. De universiteit zorgt daarom voor goede verlichting, inbraakdetectie, camera s en deskundige bedrijfshulpverleners.

Nadere informatie

Behandeling van wonden en letsels

Behandeling van wonden en letsels Module 4 Behandeling van wonden en letsels Als u deze module gevolgd hebt, weet u: - Wat u moet doen bij mogelijk inwendig bloedverlies - Wat u moet doen bij uitwendig bloedverlies - Wat u moet doen bij

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

EHBébé. Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar EHBébé Ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

Eerste hulp op de werkvloer. Voskamp Bouw en industrie EHBO. Reeds vele jaren levert de Voskamp Groep aan

Eerste hulp op de werkvloer. Voskamp Bouw en industrie EHBO. Reeds vele jaren levert de Voskamp Groep aan Voskamp Bouw en industrie EHBO Eerste hulp op de werkvloer Reeds vele jaren levert de Voskamp Groep aan grote en kleine projecten in de infra en civiel. Deze ervaring hebben wij gebruikt om een optimaal

Nadere informatie

Calamiteitenplan Golfbanen het Woold.

Calamiteitenplan Golfbanen het Woold. Calamiteitenplan Golfbanen het Woold. Doel. Het calamiteitenplan heeft tot doel bij kleine en grote ongevallen en acute ziekten hulp te bieden. Uitvoering. Het calamiteitenplan is opgesteld door de secretaris

Nadere informatie

Verhaalvormen Teamreflectie

Verhaalvormen Teamreflectie Verhaalvormen Teamreflectie Passie is een essentieel onderdeel van vakmanschap. Door het vertellen van verhalen brengen we die passie over op een ander. Mensen worden geraakt met verhalen. Daarnaast leren

Nadere informatie

Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp

Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp Examencode: 110 Serienummer: 015 Beschikbare tijd: 45 minuten Aandachtspunten: Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Vraag 1 t/m 15 gaan over Niet-spoedeisende

Nadere informatie

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR

EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR EHBébé ONGEVALLENGIDS VOOR KINDEREN TUSSEN 0 EN 3 JAAR Bij baby s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen,

Nadere informatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie Lesfiche : EHBO & Reanimatie Niveau 1: (Praktijk: 2lesuren) Inschatten van een situatie: Veiligheid! Waarom? Niemand heeft nood aan meerdere slachtoffers dan er oorspronkelijk waren ( aarzel dus ook niet

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverlening Proefexamen Brandbestrijding en Ontruiming 1. Een bedrijfshulpverlener moet als hij een brandmelding krijgt, werken volgens de algemene hulpverleningsregels. Wat heeft daarbij de HOOGSTE prioriteit? a.

Nadere informatie

Verbandkoffers, verbandmateriaal en verbandbenodigdheden

Verbandkoffers, verbandmateriaal en verbandbenodigdheden Verbandkoffers, verbandmateriaal en verbandbenodigdheden U zoekt nu in verbandkoffers, verbandmateriaal en verbandbenodigdheden. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte)

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte) CSPE GL 2014 technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal bijlage 1 opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte) PG-5017-b-14-1-b1 1 / 10 lees verder opdracht 3,

Nadere informatie

BASISOPLEIDING BEDRIJFSHULPVERLENING Niet spoedeisende Eerste Hulp

BASISOPLEIDING BEDRIJFSHULPVERLENING Niet spoedeisende Eerste Hulp INHOUDSOPGAVE 3 NIET SPOEDEISENDE EERSTE HULP... - 2-3.1 Flauwte... - 2-3.2 Wonden... - 2-3.3 Neusbloeding... - 4-3.4 Letsel aan het oog... - 4-3.5 Kneuzing / verstuiking... - 4-3.6 Botbreuken / ontwrichting...

Nadere informatie

Eindtermen Jeugd Eerste Hulp

Eindtermen Jeugd Eerste Hulp Eindtermen Jeugd Eerste Hulp. 2013 Datum van ingang: 1 september 2013 1. Definities Wie en wat is de eerstehulpverlener Een eerstehulpverlener kan en wil een slachtoffer de noodzakelijke eerste hulp geven.

Nadere informatie

Stop huiselijk geweld

Stop huiselijk geweld Stop huiselijk geweld Help jezelf. Help de ander. Inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kunnen ook direct het SHG bellen op 010 473 65 65 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut Huiselijk geweld stopt

Nadere informatie

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting bij de Richtlijn voor de uitvoering van de praktijkoefeningen zoals genoemd in ADR/VLG 8.2.2.1 1. Inleiding Om in het bezit te komen van het ADR certificaat

Nadere informatie

Competenties Eerste Hulp

Competenties Eerste Hulp Onderdeel 01. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste Hulp de vijf belangrijke punten toepassen. maatregelen te nemen om de veiligheid van zichzelf, medehulpverleners, omstanders en slachtoffer(s)

Nadere informatie

Basale reanimatie van baby s en kinderen inclusief de AED. Voor een toekomst in de zorg!

Basale reanimatie van baby s en kinderen inclusief de AED. Voor een toekomst in de zorg! Basale reanimatie van baby s en kinderen inclusief de AED Voor een toekomst in de zorg! LET OP!!! 2011 Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U

Nadere informatie

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten In de nieuwsbrief van de wijkvereniging kon u vorige week lezen over de voortgang van de Zes Minuten Zone in Koudenhoven. We hebben u in die brief een uitgebreide uitleg beloofd naar aanleiding van de

Nadere informatie

Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk. Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft

Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk. Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft Snel starten 1. Download bij een van de aanbieders de Total Conversationsoftware op uw smartphone,

Nadere informatie

Handleiding eerste hulp in afwachting van de komst van de geneesheer

Handleiding eerste hulp in afwachting van de komst van de geneesheer Handleiding eerste hulp in afwachting van de komst van de geneesheer Normen KB 00 en AED Dit document mag niet worden verkocht. INF_NL_COM_008 v /0/6 Verantwoordelijke uitgever : spmt arista vzw Koningsstraat

Nadere informatie

Datum: EHBO. 3. Wat gebeurt er met de bloedvaten en zenuwen als een tand uit de mond vliegt?

Datum: EHBO. 3. Wat gebeurt er met de bloedvaten en zenuwen als een tand uit de mond vliegt? Naam: Datum: EHBO Ga naar deze website: www.klas5sintmichiel.yurls.net Klik op EHBO. Bekijk eerst het filmpje Een uitgeslagen tand en daarna het filmpje bloedneus. Een uitgeslagen tand 1. Is een tand een

Nadere informatie

Doel van deze presentatie: het op peil houden van kennis en vaardigheden met betrekking tot de reanimatie en als voorbereiding op een competentietest.

Doel van deze presentatie: het op peil houden van kennis en vaardigheden met betrekking tot de reanimatie en als voorbereiding op een competentietest. Deze presentatie is voor personen die in het bezit zijn van een reanimatie diploma. Doel van deze presentatie: het op peil houden van kennis en vaardigheden met betrekking tot de reanimatie en als voorbereiding

Nadere informatie

16Botbreuken en botontkalking

16Botbreuken en botontkalking DC 16Botbreuken en botontkalking 1 Inleiding Botbreuken komen bij alle generaties voor. Botontkalking is een ouderdomskwaal. De kans dat iemand botontkalking krijgt, neemt toe naarmate hij ouder wordt.

Nadere informatie

Bijlage 3: structuur en vragen Ongelukslaan 13. Punt op plattegrond. Actie na antwoord. (info voor begeleider)

Bijlage 3: structuur en vragen Ongelukslaan 13. Punt op plattegrond. Actie na antwoord. (info voor begeleider) ijlage 3: structuur en vragen Ongelukslaan 13 Punt op plattegrond Opdrachtenfiche 1 Wat is de eerste stap als je eerste hulp verleent? a) el 112 b) Zorg voor veiligheid c) Neem een windel d) Loop snel

Nadere informatie

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Eerst water, de rest komt later! Wat is een brandwond? De huid is opgebouwd uit een aantal lagen en bevat haren, klieren, zenuwen en bloed vaten. Bij

Nadere informatie

BHV-procedures bij incidenten

BHV-procedures bij incidenten BHV-procedures bij incidenten Inclusief instructieblad met toelichting. Bij bedrijfshulpverlening voor ongevallen, brand en ontruiming is het belangrijk dat de BHV ers goede instructies en werkprocedures

Nadere informatie

11.5.3.1. EHBO-tips: Wonden en hun verzorging

11.5.3.1. EHBO-tips: Wonden en hun verzorging 11.5.3.1. EHBO-tips: Wonden en hun verzorging Voor eerste hulp maken we een onderscheid tussen : 1. lichte wonden : kunnen door de hulpverlener volledig zelf verzorgd worden. 2. ernstige wonden : worden

Nadere informatie

Lesfiche: EHBO en reanimatie:

Lesfiche: EHBO en reanimatie: Lesfiche: EHBO en reanimatie: Niveau 3 : (praktijk 2 lesuren) Verbandkunde: Doel: Openwonde (zonder ernstige bloeding): opnemen van weefselvocht, aanbrengen van ontsmettende stoffen en het verhinderen

Nadere informatie

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 1 1 Colofon Dit lesboekje is uitgegeven door: Ambulancezorg Nederland Veerallee 68 Postbus 489 8000 AL Zwolle T 038 422 57 72 F 038 422 26 47 info@ambulancezorg.nl

Nadere informatie

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale. Alarmcentrale: Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl.

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale. Alarmcentrale: Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl. Alles onder controle Gebruikershandleiding Alarmcentrale Alarmcentrale: 0165-555 554. Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl. Alarm Control Nederland Alarm Control Nederland (ACN) zorgt al jaren voor

Nadere informatie

WSV De Kogge. Contr Escarpe BB Tholen T (0) M (0) INFOKAART 1E HULP WAT TE DOEN BIJ:

WSV De Kogge. Contr Escarpe BB Tholen T (0) M (0) INFOKAART 1E HULP WAT TE DOEN BIJ: Contr Escarpe 6 4691 BB Tholen T 00 31 (0) 166 606117 M INFOKAART 1E HULP WAT TE DOEN BIJ: INFORMEER DE HAVENMEESTER / EHBO-er: VOER GEEN HANDELINGEN UIT WAARVAN U DE GEVOLGEN NIET KENT BLIJF BIJ HET SLACHTOFFER

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U mag deze PowerPoint in zijn originele hoedanigheid kosteloos gebruiken. De teksten en afbeeldingen

Nadere informatie

Protocol evenementen EHBO Voorhout

Protocol evenementen EHBO Voorhout 2014 Protocol evenementen EHBO Voorhout Leon van Roon Versie : 1 Inhoudsopgave Protocol... 3 Richtlijn... 4 Organisatie EHBO:... 5 Coördinator... 6 Assistent coördinator... 8 Hulpverlener EHBO... 9 Benodigdheden...

Nadere informatie

+ +/- - Checklist examen Interventie A. Benadering slachtoffer. Naam cursist: Naam examinator: Datum: Scenario:

+ +/- - Checklist examen Interventie A. Benadering slachtoffer. Naam cursist: Naam examinator: Datum: Scenario: A. Benadering slachtoffer Checklist examen Interventie - 2014 Zorgt voor een veilige situatie (incl gebruik van wegwerphandschoenen) * Vraagt luid "gaat het?", en schudt zachtjes aan de schouders (indien

Nadere informatie

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U mag deze PowerPoint in zijn originele hoedanigheid kosteloos gebruiken. De teksten en afbeeldingen

Nadere informatie

Eerstehulpinitiatie voor doven en slechthorenden

Eerstehulpinitiatie voor doven en slechthorenden Eerstehulpinitiatie voor doven en slechthorenden Inhoud Kennismaking Basisprincipes van eerste hulp Vier stappen in eerste hulp Bloeding Brandwonde Huidwonde Kennismaking Inhoud Kennismaking Basisprincipes

Nadere informatie

Instructiekaart veilig werken welzijn op het werk

Instructiekaart veilig werken welzijn op het werk Instructiekaart veilig werken welzijn op het werk EHBO KOFFER 1. Waarschuwing en algemene richtlijnen 1. Noodplan of leidinggevende oproepen! Een dokter oproepen (bedrijfseerstehulp of leidinggevende bepaalt!)

Nadere informatie

Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer

Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer * Producten staan per stuk of per vermeld. * bij het aangeven van het artikelnummer en de aantallen zullen de velden en prijzen van

Nadere informatie

EHBO verrijkingsstof. Opdracht Handhygiëne. Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast.

EHBO verrijkingsstof. Opdracht Handhygiëne. Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast. EHBO verrijkingsstof Opdracht Handhygiëne Voordat je eerste hulp uitvoert bij een kind is het van belang dat je je handen zorgvuldig wast. 1. Ga voor deze opdracht kijken naar de afbeelding Handhygiëne.

Nadere informatie

Mobiel Internet Aansluiten

Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Mobiel Internet voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet Stick

Nadere informatie

Zorg voor de veiligheid van het slachtoffer

Zorg voor de veiligheid van het slachtoffer Stap 1: Zorg voor veiligheid Veiligheid primeert! Je eerste taak is steeds controleren of de situatie veilig is. Niet alleen voor jou, maar ook voor het slachtoffer en de omstaanders. Bekijk het ongeval

Nadere informatie

Informatiefolder Wond- verzorging

Informatiefolder Wond- verzorging Informatiefolder Wondverzorging Inhoudsopgave Oorzaken 3 Wanneer moet u een arts raadplegen 3 Wat kunt u er zelf aan doen 3 Schoonmaken Wondontsmetting 4 Pincetten Wondbedekkers 5 Verbandgazen Verbandwindsels

Nadere informatie

WEGWIJZER bij wondjes en blessures. schaafwonden snijwonden brandwonden blaren verstuiking/kneuzing sportblessures

WEGWIJZER bij wondjes en blessures. schaafwonden snijwonden brandwonden blaren verstuiking/kneuzing sportblessures WEGWIJZER bij wondjes en blessures pmaak_zom_brochure_def.indd 1 schaafwonden snijwonden brandwonden blaren verstuiking/kneuzing sportblessures 16-01-14 15:33 inhoud 3 schaafwonden 4 snijwonden 5 brandwonden

Nadere informatie

Medische Actie Plan. 1. Organigram.

Medische Actie Plan. 1. Organigram. Medische Actie Plan Rutger Wuyts Laatste update 07/11/2018 Inhoud: 1) Organigram 2) Medische preventie 3) Medische procedure 4) Administratieve procedure 'Wat bij een voetbalongeluk' 5) Voedingsadvies

Nadere informatie

Basale reanimatie LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad WELKOM

Basale reanimatie LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad WELKOM LET OP!!! Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U mag deze PowerPoint in zijn originele hoedanigheid kosteloos gebruiken. De teksten en afbeeldingen

Nadere informatie

EHBO doe je zo! Lesplan - Introductie Rode Kruis & EHBO. Handleiding

EHBO doe je zo! Lesplan - Introductie Rode Kruis & EHBO. Handleiding EHBO doe je zo! Lesplan - Introductie Rode Kruis & EHBO Handleiding EHBO doe je zo! Lesplan - Introductie Rode Kruis & EHBO Colofon Het Rode Kruis Postbus 28120 202 KC Den Haag Email: ehbo@redcross.nl

Nadere informatie

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad

LET OP!!! 2015 Nederlandse Reanimatie Raad LET OP!!! Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U mag deze PowerPoint in zijn originele hoedanigheid kosteloos gebruiken. De teksten en afbeeldingen

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag Veiligheidsplan bijlage evenementvergunning aanvraag De gemeente Geldermalsen wil, net als u, het evenement veilig laten verlopen. Daar hoort ook het onderdeel Veiligheid bij. Als u een vergunningsplichtig

Nadere informatie

Toets team pedagogisch beleid

Toets team pedagogisch beleid 4.1.1.3.C1 vragen toets C team 1 van 6 Toets team pedagogisch beleid onderdeel C 1. Welke vormen van mishandeling worden er genoemd in de procedure? A. Lichamelijk/geestelijke mishandeling en verwaarlozing,

Nadere informatie

Zwachteltechniek toepassen bij heup, borst en stomp

Zwachteltechniek toepassen bij heup, borst en stomp 0 0 0 0 0 0 Opdrachtformulier Zwachteltechniek toepassen bij heup, borst en stomp Naam student: Datum: Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met

Nadere informatie

LET OP!!! 2011 Nederlandse Reanimatie Raad

LET OP!!! 2011 Nederlandse Reanimatie Raad LET OP!!! 2011 Nederlandse Reanimatie Raad Deze PowerPoint en de afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. U mag deze PowerPoint in zijn originele hoedanigheid kosteloos gebruiken. De teksten en afbeeldingen

Nadere informatie

Eerste hulp hulp bij brandwonden

Eerste hulp hulp bij brandwonden Eerst water, water, de rest de komt rest later! ko Klik hier voor tips! Eerste hulp hulp bij brandwonden 1 Koel met met lauw water lauw water 5 Smeer niets op de 5 wond Smeer niets op 2 Koel alleen alleen

Nadere informatie

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * )

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * ) NOKIA LUMIA 800 Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet ) 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd 1 e 12 maanden gratis, daarna 4,95 per maand. PIMP YOUR PHONE! ontwerp gratis je eigen skin De beste samsung

Nadere informatie

Als elke seconde telt...

Als elke seconde telt... www.hartslagnu.nl Als elke seconde telt......kunnen we dan op jou rekenen? Meld je nu aan als burgerhulpverlener Plotseling kan uw hulp nodig zijn! In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1000 inwoners een

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Bedrijfshulpverlening - Calamiteitenplan Pagina 1 van 6 Opgemaakt door R. Scholman, Voorzitter Bedrijfshulpverlening - Calamiteitenplan Inhoudsopgave 01. Introductie 02. De Taken 03. Hoeveel -ers moeten

Nadere informatie

Foto en Specificaties

Foto en Specificaties Foto en Specificaties 5,3 inch TFT IPS with qhd resolution (960 x 540) - Android OS, v4.1 (Jelly Bean) - Intern geheugen: 16GB storage, 1 GB RAM - CPU: Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 Processor - Chipset:

Nadere informatie

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de

Nadere informatie

Eindtermen Jeugd Eerste Hulp

Eindtermen Jeugd Eerste Hulp Eindtermen Jeugd Eerste Hulp. 2017 Datum van ingang: 1 september 2017 1. Definities Wie en wat is de eerstehulpverlener Een eerstehulpverlener kan en wil een slachtoffer de noodzakelijke eerste hulp geven.

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

EHBO aan boord. Theo Rieu

EHBO aan boord. Theo Rieu EHBO aan boord Theo Rieu Mijn naam is Theo Rieu 17 jaar gewerkt als spoedeisend hulp- verpleegkundige op de SEH 18 jaar gewerkt als docent gezondheidzorg op een ROC Gevraagd door het bestuur om een presentatie

Nadere informatie

LIFE SUPPORT CURSUS 2010 WTC HOUTEN 80

LIFE SUPPORT CURSUS 2010 WTC HOUTEN 80 LIFE SUPPORT CURSUS 2010 WTC HOUTEN 80 Eerste deel van de cursus: HANDLEIDING OM LETSELS T.G.V. VALPARTIJEN TE HERKENNEN EN EVT. TE HANDELEN Tweede deel van de cursus: KUNNEN HANDELEN BIJ ONWELWORDING/

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is een belangrijk

Nadere informatie

Een krach*ge 4G- telefoon voor iedereen

Een krach*ge 4G- telefoon voor iedereen Een krach*ge 4G- telefoon voor iedereen De HTC Desire 601 hee. veel func5es van de HTC One die eerder werd uitgeroepen tot beste telefoon ter wereld. HTC BlinkFeed, HTC Zoe met Video Highlights en HTC

Nadere informatie

Instructies voor gipsverband. Gipskamer IJsselland Ziekenhuis (routenummer 73)

Instructies voor gipsverband. Gipskamer IJsselland Ziekenhuis (routenummer 73) Instructies voor gipsverband Gipskamer IJsselland Ziekenhuis (routenummer 73) Instructies voor gipsverband U heeft een gipsverband gekregen. Een gipsverband moet 24 uur drogen. Kunststofgipsverband is

Nadere informatie

Wondbehandeling. Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2015 pavo 0324

Wondbehandeling. Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2015 pavo 0324 Wondbehandeling Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2015 pavo 0324 Inleiding De wond die u opliep werd verzorgd en meestal gesloten (gehecht of geplakt). In deze folder geven wij u een algemene informatie

Nadere informatie

OEFENVRAGEN BHV. 1. Met welke methode beademt u een slachtoffer onder normale omstandigheden? A. De dokter Phil methode. B.

OEFENVRAGEN BHV. 1. Met welke methode beademt u een slachtoffer onder normale omstandigheden? A. De dokter Phil methode. B. OEFENVRAGEN BHV 1. Met welke methode beademt u een slachtoffer onder normale omstandigheden? A. De dokter Phil methode B. Mond op mond C. Mond op neus 2. Wat gebeurd er als de circulatie wegvalt? A. De

Nadere informatie

BHV ALL.nl. Controle & aanvullen. Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer. volgende controle. Sports Medical Products. Emergency Products

BHV ALL.nl. Controle & aanvullen. Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer. volgende controle. Sports Medical Products. Emergency Products Controle & aanvullen verbandkoffers Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer 3 3 4 volgende controle www.safe-products.nl 5 6 7 8 9 BHV ALL.nl Emergency Products 4 SAFE -SPORTS.nl SAMED.nl Sports Medical

Nadere informatie