Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd."

Transcriptie

1 Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins. Eerste contactpersoon Naam Hans Hylkema Functie Directeur adres Hans.Hylkema@Customeyes.nl Telefoonnummer / Werkdagen/-tijden Ma t/m vrij Tweede contactpersoon Naam Taco Slagter Functie Sales consultant adres Taco.Slagter@Customeyes.nl Telefoonnummer / Werkdagen/-tijden Ma t/m vrij (woensdag vrij) Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Instrument Documentatie over onderbouwing Ingevuld format Ingevulde checklist (contactgegevens, toelichting criteria) Toelichting criteria Op de volgende pagina geeft u aan of en in hoeverre aan de criteria voor de waaier van cliëntervaringsinstrumenten wordt voldaan. Tevens geeft u per criterium een toelichting op welke manier al dan niet aan het criterium wordt voldaan.

2 Continuëring Cliëntervarings-onderzoek van Effectory door Customeyes Met genoegen bied ik u hierbij onze checklist aan van het Cliëntervarings-onderzoek van Customeyes (voorheen uitgevoerd door Effectory). Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van aanvullende informatie waar nodig. Effectory trekt zich terug Effectory heeft de afgelopen jaren een goede positie opgebouwd binnen de VGN. Er zijn veel organisaties naar volle tevredenheid bediend. Toch heeft Effectory uiteindelijk de beslissing genomen om zich terug te trekken uit het cliëntervaringsonderzoek binnen de VGN. Klanten willen door Door het terugtrekken van het instrument moeten veel instellingen op zoek naar een nieuwe manier om de cliëntervaring te meten. Er zitten veel instrumenten in de waaier, maar toch lijken de instrumenten niet altijd aan te sluiten bij de wensen. Het liefst willen zij het bestaande cliëntervaringsonderzoek min of meer continueren. Enerzijds omdat de methodiek goed aansluit bij de organisatie, anderzijds omdat daarmee vergelijking met eerdere metingen en een benchmark met andere instellingen mogelijk is. Customeyes biedt oplossing Het afgelopen jaar hebben wij veel gesprekken gevoerd met instellingen over de ontstane situatie. In essentie wil men heel graag door met het instrument. Tevredenheid over het instrument en de werkwijze is erg groot. Een aantal verbeteringen kon worden doorgevoerd, waar wij ook actief aan werken. Ondertussen heeft Customeyes met Effectory overeenstemming bereikt over het continueren van het meetinstrument. In onze onderzoeken stellen we in principe altijd 15 vragen, waarin alle kwaliteitsdimensies worden meegenomen en daarnaast de hoofdvragen waarop wij rapporteren. Met de data van de afgelopen jaren hebben we een benchmark van bijna cliënten. Dit vormt de basis voor een betrouwbaar en valide instrument. Opname in VGN-waaier belangrijk Wij onderschrijven de uitgangspunten die door de VGN zijn geformuleerd ten aanzien van cliëntervaringsinstrumenten en hechten veel waarde aan een positief oordeel van de commissie van deskundigen. Wij zijn daarom blij dat het cliëntervarings-onderzoek van Effectory in 2016 door Customeyes kan worden gecontinueerd. Over Customeyes Customeyes is al 20 jaar een betrouwbare partner in klanten-, cliënten- en stakeholdersonderzoek en is een zusterorganisatie van Effectory. arlijks bedienen wij vele organisaties met het in kaart brengen van de ervaringen van verschillende doelgroepen. Graag verwijzen wij u ook naar onze website voor verder informatie. Customeyes is ISO/IEC gecertificeerd en toont hiermee aan persoonsgegevens, onderzoeksresultaten en overige informatie van klanten en respondenten op adequate wijze te beveiligen.

3 1. Meet ervaringen van individuele cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van de organisatie (gericht op domeinen van kwaliteit van bestaan). 1 Toelichting criterium 1: Instrument(en) voldoet aan criterium Het uitgangspunt is helder: de cliënt staat altijd centraal. Bijdragen aan een waardevol leven Het doel van het ervaringsonderzoek is om bij te dragen aan een waardevol leven, waarover de cliënt zelf regie voert. Het instrument meet ervaringen van individuele cliënten over de kwaliteit van de geleverde zorg en dienstverlening, gericht op de domeinen van kwaliteit van bestaan (Schalock & Verdugo, 2002). Hierdoor wordt inzichtelijk hoe iedereen binnen een zorginstelling (bijvoorbeeld teamleiders, begeleiders) kan bijdragen aan de levenskwaliteit van iedere individuele cliënt. Onderstaande tabel laat zien welke kwaliteitsdomeinen en thema s aan bod komen bij de verschillende onderwerpen. Onderwerpen Begeleiders en ondersteuning Huis en omgeving Werk en dagactiviteiten Ondersteuningsplan Kwaliteitsdomein en kwaliteitsthema Lichamelijk welbevinden; Psychisch welbevinden; Materieel welzijn; Interpersoonlijke relaties; Deelname aan de samenleving; Persoonlijke ontwikkeling; Belangen; Cliëntveiligheid; Kwaliteit van medewerkers en organisatie; Samenhang in de zorg en ondersteuning Psychisch welbevinden; Materieel welzijn; Deelname aan de samenleving; Belangen; Zelfbepaling; Cliëntveiligheid Psychisch welbevinden; Materieel welzijn; Deelname aan de samenleving; Cliëntveiligheid Psychisch welbevinden; Zelfbepaling; Belangen; Zorgafspraken en ondersteuningsplan; Kwaliteit van medewerkers en organisatie 1 Minimaal eens per drie jaar dienen alle cliënten te worden bevraagd met een instrument uit de waaier.

4 Enquête voor iedereen De oplossing die wij bieden is een vragenlijst die bij voorkeur digitaal wordt verstuurd naar de cliënt of zijn/ haar begeleider. De frequentie van uitsturen is in principe ieder kwartaal, zodat de resultaten gebruikt kunnen worden bij de cliëntplanevaluatie. Een andere frequentie is bespreekbaar en kan worden aangepast aan de wensen van uw organisatie. De enquête wordt vooraf ingevuld en is vervolgens op individueel niveau beschikbaar om verder te bespreken. Daarmee sluit het instrument aan bij de zorgplancyclus en helpt het om het cliëntbelang van meerdere kanten in beeld te brengen. In het kort de belangrijkste kenmerken van het onderzoek: Alle cliënten worden bevraagd Indien mogelijk wordt cliënt zelf bevraagd Indien noodzakelijk bieden ouders/ vertegenwoordigers of (andere) begeleiders ondersteuning bij het invullen van de enquête Het onderzoek is niet-anoniem, de resultaten zijn per cliënt inzichtelijk Goede aansluiting bij ondersteuningsplan (resultaten vooraf beschikbaar) Koppeling thema s medewerkersonderzoek Spiegel- en benchmarkmogelijkheden Een korte begrijpelijke vragenlijst Het is belangrijk dat de vragenlijst eenvoudig, helder en overzichtelijk is. Er worden gerichte vragen gesteld in de vorm van stellingen. De enquête is kort maar krachtig, zodat de aandacht van de respondent niet verslapt. Naast gesloten vragen raden wij zorginstellingen aan om op beperkte schaal open vragen op te nemen. Open vragen binnen tevredenheidsonderzoek dienen primair om hetzij een verdieping te krijgen van mogelijke bronnen van tevredenheid/ontevredenheid, hetzij om een beeld te krijgen van mogelijke oplossingsrichtingen. De antwoorden op open vragen worden dan ook vaak gebruikt voor het uitdiepen van verbeteracties. Het opnemen van open vragen, zeker met betrekking tot belangrijke onderwerpen, is daarom zeer wenselijk. Gemakkelijk begrijpbare driepunt-schaal Omdat voor veel intramurale cliënten een vijfpunt-schaal vaak te complex is, hebben wij in overleg met een aantal zorginstellingen ervoor gekozen om voor ons cliëntervaringsonderzoek altijd een driepunt-schaal te hanteren;, Soms, Nee, aangevuld met een Weet niet mogelijkheid. Om de antwoorden te aggregeren naar bijvoorbeeld regio, cluster of instellingsniveau is het immers belangrijk dat in de vragenlijsten dezelfde antwoordcategorie is gebruikt. Om die reden kiezen wij ervoor om altijd een driepuntsschaal te hanteren. Altijd positief geformuleerde stellingen Wij waken er voor om positief en negatief geformuleerde vragen door elkaar heen te gebruiken. Het is de ervaring dat het door elkaar heen stellen van deze vragen leidt tot verwarring bij de respondent, waardoor het mogelijk is dat in enkele gevallen een tegengesteld antwoord wordt gegeven dan de bedoeling is. Dit levert vervolgens een significante vertekening van het resultaat op. Om dit te voorkomen werken wij altijd met positief geformuleerde stellingen.

5 Ruimte voor instellingsspecifieke vragen Naast de basisset aan vragen is het mogelijk om additionele vragen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke vragen voor bepaalde zorgvormen. Zo kunnen voor extramurale cliënten die persoonlijke verzorging ontvangen, vragen worden gesteld met betrekking tot persoonlijke verzorging. Voor cliënten kortdurend verblijf kunnen weer andere thema s van belang zijn. Op deze manier geven wij zorginstellingen de mogelijkheid instellingsspecifieke vragen op te nemen om zo hun eigen informatiebehoefte te vervullen. Verschillende vormen van afnemen Voor het cliëntervaringsinstrument werken we met verschillende manieren om cliënten en ouders/ vertegenwoordigers uit te nodigen en de ervaringen vast te leggen: 1. Digitaal via een uitnodigen en ook digitaal laten invullen 2. Schriftelijk met inlogcode uitnodigen en digitaal laten invullen 3. Schriftelijk met uitgeprinte vragenlijst uitnodigen en schriftelijk laten invullen 4. Schriftelijk met inlogcode én uitgeprinte vragenlijst uitnodigen en schriftelijk óf digitaal laten invullen Afhankelijk van uw situatie bekijken we samen wat de meest gewenste oplossing is. Ook het gebruik van verschillende manieren op hetzelfde moment is bespreekbaar. Vraagstelling gericht op bijdrage aan een waardevol leven Kortom er zijn veel mogelijkheden om de vragenlijst toe te spitsen op de situatie van de zorginstelling. Om het doel van het onderzoek, verbetering voor iedere individuele cliënt te waarborgen, hanteren wij bij het maken onze vragenlijsten de volgende uitgangspunten: Alle domeinen van kwaliteit en kwaliteitsthema s komen aan bod Onze vraagformulering is erop gericht verbeterinformatie te generen die binnen de beïnvloedingssfeer van de zorginstelling ligt Wij raden zorginstellingen aan om voor cliënten nooit een vragenlijst langer dan 1 dubbelzijdig A4tje te gebruiken, vanwege de concentratieboog van cliënten. Wij raden zorginstellingen aan om verschillende vragenlijstvarianten te gebruiken indien er noemenswaardige verschillen bestaan in de geleverde zorg tussen cliëntgroepen. Bijvoorbeeld bij cliënten intramuraal en cliënten extramuraal. Bij deze cliëntgroepen is de zorgvraag anders, waardoor je voor beide cliëntgroepen andere aanvullende vragen wilt gebruiken. Op deze manier krijgt u een vragenlijst die herkenbaar is voor de cliënt en een passend beeld van de kwaliteit van leven biedt. Vraagformulering altijd binnen beïnvloedingssfeer Bij de formulering van de vragen hebben wij ervoor gekozen om de vraag zo dicht mogelijk binnen de beïnvloedingssfeer van de zorginstelling te houden. Dat willen zeggen dat we de cliënt en ouder/ vertegenwoordiger gericht vragen naar zijn/ haar mening met betrekking tot de ondersteuning op de kwaliteitsdomeinen. Een voorbeeld: In plaats van een cliënt te vragen naar Ik ben gezond, vragen wij de cliënt Mijn begeleiders helpen mij gezond te leven en Ik ben tevreden over de hulp die ik krijg van mijn begeleiders. Stel een cliënt heeft diabetes. Deze cliënt zal op de vraag Ik ben gezond negatief antwoorden. Echter deze cliënt wordt door zijn/ haar begeleiders goed geholpen bij zijn/ haar ziekte en krijgt voldoende ondersteuning hierin. Deze cliënt zal op de vragen Mijn begeleiders helpen mij gezond te leven en Ik ben tevreden over de hulp die ik krijg van mijn begeleiders positief antwoorden. Door gebruik te maken van een dergelijke vraagstelling krijgen zorginstellingen een realistischer beeld van de situatie. Tevens geeft het zorginstellingen inzicht in het effect dat de instelling (begeleider) heeft op de kwaliteit van leven van de cliënt. Dit is immers het doel van een cliëntervaringsonderzoek; het verbeteren van de kwaliteit van leven van de individuele cliënt.

6 Verbeterinformatie op alle niveaus beschikbaar Ook op instellingsniveau brengen dergelijke vragen waardevolle inzichten; een instelling krijgt immers inzicht in hoe goed hun cliënten geholpen worden bij gezond leven (door bijvoorbeeld hulp bij gezonde voeding en beweging) in plaats van dat een instelling alleen inzicht krijgt in hoe gezond hun cliënten zijn. Zo krijgt een zorginstelling gerichte verbeterinformatie op alle niveaus; zowel op cliëntniveau als op instellingsniveau. Draagvlak voor het onderzoek door interactie Omdat het van belang is dat de medewerkers uiteindelijk aan de slag gaan met de resultaten, raden wij aan om specifieke vragen tijdens een interactieve vragenlijstworkshop samen te stellen. Het succes hiervan is tweeledig: Enerzijds ontstaat zo een zeer herkenbare en relevante vragenlijst. Anderzijds voelen medewerkers zich meer betrokken bij het onderzoek. Daardoor zullen zij actief aan de slag gaan met de resultaten en concrete verbeteracties opstellen om de tevredenheid van hun cliënten te verhogen. Stap voor stap zetten we samen een goed onderzoek neer Een goede communicatie is essentieel. Customeyes helpt u met het gehele traject en zorgt voor goede concepten rond de start, uitvoering en afronding van het onderzoek. Naast een goede communicatie is ook de eenvoudige beschikbaarheid van gegevens van belang. Daarom leggen we veel nadruk op het inzicht geven op verschillende niveaus. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen op individueel-, team- en organisatieniveau: Cliëntbladen: inzicht in de ervaringen en de concrete verbeterwensen van de individuele cliënt, gekoppeld aan de zorgplancyclus Uitsplitsingen voor teams: eenvoudig dashboard met filters om selecties te maken naar activiteit, districten, locaties, etc. Benchmark voor organisatie: vergelijking cliëntervaringen binnen de organisatie en met externe benchmarkgegevens Ook onderzoek onder ouders/ vertegenwoordigers Naast een cliëntenvragenlijst bieden wij zorginstellingen de mogelijkheid een vragenlijst uit te zetten onder de ouders/ vertegenwoordigers. Dit om zorginstellingen/ begeleiders een zo n compleet mogelijk beeld te geven van de ervaringen van hun individuele cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening.

7 2. Genereert verbeterinformatie op individueel cliëntniveau. Deze verbeterinformatie kan worden geaggregeerd naar de organisatorische eenheid en/of naar de organisatie als geheel. Toelichting criterium 2: De verbeterinformatie op individueel cliëntniveau kan geaggregeerd worden naar hogere niveaus, zoals locatie-, cluster-, en organisatieniveau. Dit sluit aan bij het doel dat we met het ervaringsonderzoek voor ogen hebben: Bijdrage aan een beter leven voor de cliënt Verbeteringen op individueel cliëntniveau om bij te dragen aan een waardevol leven, waarover de cliënt zelf regie voert Inzicht in verbeterkansen voor de teams Handvatten voor (zelfsturende) teams om zichzelf voortdurend te verbeteren Overzicht van presteren gehele organisatie Inzicht op organisatieniveau in de kwaliteit van de dienstverlening en de tevredenheid van cliënten en ouders/vertegenwoordigers Altijd direct een individueel cliëntblad beschikbaar Op het moment dat een cliënt, begeleider of ouder/ verzorger de enquête digitaal heeft ingevuld wordt direct een individueel cliëntblad gemaakt dat kan worden gebruikt voor de zorgplancyclus. Dit wordt meteen opgestuurd naar de begeleider en kan worden toegevoegd aan het ECD. Direct inzicht in alle mogelijke locaties en clusters Alle vragenlijsten worden digitaal ingevuld of door ons digitaal gemaakt (bij schriftelijke vraagstelling). Uw organisatie krijgt toegang tot ons dashboard, waarmee u op verschillende niveaus uitsplitsingen kunt maken. Door het gebruik van filters op bijvoorbeeld locatie- of clusterniveau is op alle mogelijke niveaus een inzicht te krijgen. Ook kunnen we werken met beperkingen in toegang, zodat een team op een locatie alleen de resultaten op die vestiging kan bekijken. We stemmen dit volledig met u af. De ervaring leert dat het kunnen uitsplitsen naar alle mogelijke groepen heel veel meerwaarde geeft voor verbeteracties. De individuele cliëntervaring wordt ook direct verwerkt in alle geaggregeerde informatie. Zo hebt u altijd direct inzage in de huidige stand van zaken. U bent niet meer afhankelijk van rapportages, u kunt gelijk in het dashboard de benodigde informatie bekijken. Voor een publiek beschikbaar dashboard verwijzen we graag naar de website van het Centrum Veilig Wonen (CVW). Zij doen de afhandeling van meldingen van aardbevingsschade in Groningen. Het dashboard wordt dagelijks ververst. In het voorbeeld van CVW zijn geen verdiepingen mogelijk voor publiek. Door het gebruik van een gebruiksvriendelijk dashboard heeft u voortdurend zicht op de geaggregeerde resultaten. Door de juiste groepen samen te stellen (district, locatie, organisatie of activiteit) zijn alle mogelijke inzichten continu beschikbaar.

8 Het dashboard geeft direct inzicht in onder andere: De resultaten per individuele cliënt: de feitelijke en concrete ervaring en waardering van iedere deelnemende cliënt en/ of diens ouders/ vertegenwoordigers met betrekking tot de geleverde zorg: Hoe voelt de cliënt zich? Wat gaat er goed? Wat moet verbeterd worden? Dit overzicht met individuele resultaten van de cliënt kan toegevoegd worden aan het ECD en gebruikt worden bij de bespreking van het ondersteuningsplan. De resultaten per organisatorische eenheid: de resultaten per individuele cliënt kunnen geaggregeerd worden naar organisatorische eenheden als locatie, cluster en naar de zorginstelling als geheel. Een prioriteitenanalyse: de prioriteitenanalyse biedt concrete handvatten om de cliënttevredenheid en die van de ouder/ vertegenwoordiger op de meest effectieve wijze te vergroten. Gerichte verbeterinformatie op alle niveaus: de rapportages geven gerichte handvatten voor zowel begeleiders als management om de kwaliteit van de zorg voor cliënten te verbeteren. De NPS score (Net Promotor Score), welke inzicht geeft in de mate waarin ouders/ vertegenwoordigers de zorginstelling aanraden bij anderen. Indien mogelijk de sectorbenchmark op vraagniveau. Een quickview met op één pagina de belangrijkste resultaten uit het onderzoek. Zo heeft de zorginstelling een heldere samenvatting in handen, die gebruikt kan worden voor communicatie naar bijvoorbeeld directie en raad van bestuur. De geaggregeerde rapportages over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van de teams, locaties en organisatie kunnen dienen als verantwoording aan derden zoals zorgkantoren.

9 3. Er wordt systematisch gewerkt aan validiteit, verbetering en onderbouwing van het instrument (als dat nog niet het geval is, krijgt men twee meetcycli om dit op orde te krijgen). Toelichting criterium 3: / in ontwikkeling Continu blijven verbeteren! Customeyes heeft voor 2016 het instrument van Effectory overgenomen en is voortvarend aan de slag gegaan om verdere verbeteringen door te voeren. Er wordt systematisch gewerkt aan de verbetering en de onderbouwing van het meetinstrument. Frequentie van gebruik instrument verschilt In de gesprekken die zijn gevoerd met huidige gebruikers van het instrument zijn twee groepen zichtbaar. De manier waarop de instellingen het instrument willen gebruiken, wordt door hen bepaald. Customeyes kan beide manieren volledig ondersteunen. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar de tweede groep, namelijk een continue inbedding in de zorgplancyclus. (1) De eerste groep gebruikt het instrument eenmaal per twee tot drie jaar en gebruikt de uitkomsten vooral voor een toetsing en eventuele aanpassing van het beleid. De koers staat centraal en de uitkomsten worden eenmalig verzameld en vervolgens in teams en met cliënten besproken. Deze gebruikswijze sluit slechts gedeeltelijk aan bij de uitgangspunten van het cliëntervaringsinstrument zoals dat door de VGN is opgesteld. Mogelijke kritiek zit hier op de systematiek moet zijn ingebed in de zorgplancyclus. (2) De tweede groep is juist vooral gericht op een continue inbedding in de zorgplancyclus. Het is daarbij belangrijk dat er sprake is van een continu (of periodiek) gebruik van het instrument dat aansluit bij de zorgplancyclus van de instelling. Praktisch betekent dit dat iedere cliënt maximaal één maal per jaar meewerkt aan het onderzoek en dat er verschillende afnamemomenten zijn. Deze afnamemomenten zijn rond de zorgplanbesprekingen, zodat de uitkomsten ook een onderdeel vormen van het gesprek. Door het verschaffen van extra inzichten (op basis van benchmarkgegevens) en tips (op basis van leerervaringen) helpen we begeleiders om de uitkomsten een goede plaats in de zorgplancyclus te geven. Eenmaal per jaar worden alle uitkomsten van de verschillende afnamemomenten geaggregeerd om ook op locatie- of instellingsniveau bij te dragen aan structurele verbeteringen. Op die manier is voldaan aan alle vier de uitgangspunten die zijn geformuleerd voor cliëntervaringsinstrumenten. Een betrouwbaar en valide instrument Het instrument meet ervaringen van individuele cliënten over de kwaliteit van de geleverde zorg en dienstverlening gericht op domeinen van kwaliteit van bestaan (Schalock & Verdugo, 2002). Daarnaast zijn onze klantervaringen in de zorg meegenomen bij het doorontwikkelen van ons meetinstrument. Het instrument werkt goed en helpt organisaties om een goed beeld te krijgen van de cliëntervaring. Op basis van alle onderzoeken hebben we een analyse gedaan om te kijken of we het bestaande instrument nog verder kunnen aanscherpen. Daarbij rekening houdend met de behoefte om niet te veel vragen te stellen en ook om het goed begrijpelijk te houden. Op basis van deze analyse komen we op een set vragen die de basis vormt voor ons instrument. Benchmark met cliënten In onze onderzoeken stellen we in principe altijd 15 vragen, waarin alle kwaliteitsdimensies worden meegenomen en daarnaast de hoofdvragen waarop wij rapporteren. Met de data van de afgelopen jaren, waarin bijna cliënten hun mening hebben gegeven, hebben we deze basis van 15 vragen getoetst op validiteit door een factoranalyse. De steekproef die hierin is meegenomen is getoetst of die adequaat is door de Kaiser-Meyer-Okin measure of sampling adequacy (KMO). De waarde die hier uit kwam is.94, wat uitstekend is (Hutcheson & Sofroniou, 1999), en voor elke vraag afzonderlijk werd minimaal een KMO van.89 gescoord wat zeer goed is. Alle vragen dragen bij aan de construct validiteit van de vragenlijst: alle vragen correleren meer dan.4 met een van de componenten waaruit het construct bestaat. Ook de verschillende

10 componenten correleren onderling redelijk hoog met elkaar (minimaal.37) waardoor we kunnen stellen dat deze hetzelfde construct representeren. Ook de Cronbach s alpha is hoog (.88), waardoor we ook kunnen stellen dat de vragenlijst betrouwbaar is. Validiteit en betrouwbaarheid blijven toetsen Om de validiteit en betrouwbaarheid van onze vragenlijsten te waarborgen zullen we eens per jaar onze data hierop blijven toetsen. Sinds enige tijd bevragen we de respondenten ook of ze het alleen invullen of met hulp van derden. Om te toetsen of het krijgen van hulp invloed heeft op de resultaten testen we ook op het verschil in scores tussen de groepen. Het blijkt dat er kleine verschillen zitten en hier kunnen we dan ook rekening mee houden bij de rapportages. Ook hierop zullen we eens per jaar blijven toetsen om van deze verschillen op de hoogte te blijven. Ieder onderzoek wordt geëvalueerd Vanzelfsprekend hechten wij veel waarde aan uw tevredenheid met het instrument en de daarbijbehorene dienstverlening. Ieder onderzoek wordt daarom nauwkeurig geëvalueerd. Zowel intern met het projectteam, als extern vanuit de klant. Interne evaluatie om beter te worden De interne evaluatie vindt plaats vlak voor het einde van het project en is vastgelegd in een taak in het Workflow Management Systeem. We evalueren het volgende: Of de gewenste informatie uit het onderzoek is gekomen. Of het onderzoek de zorginstelling (organisatorische eenheden en begeleiders) voldoende handvatten biedt om met de resultaten aan de slag te gaan. Of het onderzoek voldoende voeding geeft voor het in kaart brengen en verbeteren van de kwaliteit van bestaan van iedere individuele cliënt. Tijdens de interne evaluatie komt het projectteam dat binnen Effectory aan het project heeft gewerkt bij elkaar en bespreekt daarbij alle stappen in het onderzoek (kwaliteit instrument, uitnodigingen, verwerking, planning etcetera) Externe evaluatie om uw tevredenheid te meten Belangrijke informatie haalt Effectory uit haar eigen klantenonderzoek. Na iedere meting stuurt Effectory een vragenlijst naar de klant om de tevredenheid over de dienstverlening te meten. Deze informatie wordt door Effectory zelf verwerkt en hier worden maandelijks rapportages van gemaakt voor intern gebruik. Na iedere meting vindt ook een nabespreking plaats met de klant. De consultant zal met de contactpersoon of werkgroep van de klant een gesprek voeren, waarin het verloop van de meting wordt geëvalueerd aan de hand van het onderzoeksvoorstel. Op basis hiervan kunnen verbeteringen doorgevoerd worden. In dit gesprek komen ongeveer dezelfde punten aan bod als tijdens de interne evaluatie, maar nu vanuit het perspectief van de klant. Audit en ISO als kwaliteitsborging De werking van de onderzoeksprocedure wordt jaarlijks in een interne audit beoordeeld. Daarnaast is Customeyes ook ISO/IEC gecertificeerd en toont hiermee aan persoonsgegevens, onderzoeksresultaten en overige informatie van klanten en respondenten op adequate wijze te beveiligen.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Format met toelichting

Format met toelichting Format met toelichting Volledige naam (en afkorting) Eigenaar Effectory In gebruik sinds 2010 Referenties/documentatie VGN (2007) Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, Visiedocument VGN (2013) Kwaliteitskader

Nadere informatie

Eerste contactpersoon Dr. Jos van Loon Manager Arduin / onderzoeker en prof. aan de Vakgroep Orthopedagogiek Gent

Eerste contactpersoon Dr. Jos van Loon Manager Arduin / onderzoeker en prof. aan de Vakgroep Orthopedagogiek Gent Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek Cliëntervaringsonderzoek Hoofdrapportage mei - juni 2014 Uw consultant Carolien Wannyn E: carolien.wannyn@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding en verantwoording...3

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek 2015

Cliëntervaringsonderzoek 2015 Cliëntervaringsonderzoek 2015 Inhoud... 2 Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel van het onderzoek... 3 2 Methode... 4 2.1 Populatie... 4 2.2 Onderzoeksinstrument... 4 2.3 Respons...

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek Cliëntervaringsonderzoek Hoofdrapportage Stichting Het Lichtpunt Meting april 2014 Uw consultant Carolien Wannyn E: carolien.wannyn@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Matthieu den Hoedt - Ipso Facto beleidsonderzoek Paulien van den Berg - Het Raamwerk Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21-22 Postbus 82042

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek Cliëntervaringsonderzoek Hoofdrapportage mei - juni 2014 Uw consultant Carolien Wannyn E: carolien.wannyn@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding en verantwoording...3

Nadere informatie

Disclosure slide. (potentiële) belangenverstrengeling. Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven

Disclosure slide. (potentiële) belangenverstrengeling. Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Disclosure slide (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Format met toelichting

Format met toelichting Format met toelichting Volledige naam (en afkorting) Dit vind ik ervan! 2.0 Eigenaar Platform Dit vind ik ervan! Bestaande uit Cordaan, Philadelphia en Siza In gebruik sinds 1 januari 2015 Referenties/documentatie

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Ervaring in de driehoek Cello heeft in de periode mei juni van dit jaar onderzoek laten uitvoeren naar de ervaringen van cliënten, ouders / vertegenwoordigers

Nadere informatie

Uw consultant Joyce Lemmens

Uw consultant Joyce Lemmens Hoofdrapportage Driestroom Meting oktober 2014 Uw consultant Joyce Lemmens E: joyce.lemmens@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding en verantwoording...3 2. Respons...9

Nadere informatie

Ouders/ vertegenwoordigers raadpleging Sector Specialistisch

Ouders/ vertegenwoordigers raadpleging Sector Specialistisch Ouders/ vertegenwoordigers raadpleging Sector Specialistisch Hoofdrapportage Meting oktober 2013 Uw consultant Onno de Wildt E: onno.de.wildt@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek ervaringsonderzoek Hoofdrapportage Stichting Het Lichtpunt Meting april 2014 Uw consultant Carolien Wannyn E: carolien.wannyn@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat van de kwaliteit van bestaan

Nadere informatie

Uitwerking uniforme inkoopcriteria

Uitwerking uniforme inkoopcriteria Uitwerking uniforme inkoopcriteria Criterium Integrale benadering Formulering De zorgaanbieder komt in 2015 met partijen uit het veld tot een oplossing voor een actueel regionaal knelpunt op het gebied

Nadere informatie

CT-Toets VG-Humanitas DMH

CT-Toets VG-Humanitas DMH CT-Toets VG-Humanitas DMH Volledige naam (en afkorting) Eigenaar In gebruik sinds 2010 CT-Toets VG Humanitas DMH. Humanitas DMH Referenties/documentatie ten Vergert E. Humanitas. Raadpleging Humanitas

Nadere informatie

Onderzoek KwaliteitsErvaringen in de Langdurige Zorg. Quality Qube Overzicht

Onderzoek KwaliteitsErvaringen in de Langdurige Zorg. Quality Qube Overzicht Onderzoek KwaliteitsErvaringen in de Langdurige Zorg Quality Qube 2013 Overzicht Buntinx Training & Consultancy W www.buntinx.org T 0620798066 E btc@buntinx.org 1. Doel 1. Onderzoek van kwaliteitservaringen

Nadere informatie

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Focus op kennis en onderzoek, aftrap NPG 22 juni 2015 Angelie van der Aalst Inhoud presentatie Zorginstituut Nederland Inventariserend onderzoek: doel Vaststellen

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Eindrapportage Gehandicaptenzorg Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Inhoud Inleiding eindrapportage Gehandicaptenzorg... 3 Leeswijzer... 5 Eindrapportage Verstandelijk Gehandicapten... 7 Domein

Nadere informatie

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en

Nadere informatie

Uitwerking uniforme inkoopcriteria

Uitwerking uniforme inkoopcriteria Uitwerking uniforme inkoopcriteria Criterium Integrale benadering Formulering De zorgaanbieder komt in 2015 met partijen uit het veld tot een oplossing voor een actueel regionaal knelpunt op het gebied

Nadere informatie

Eigenaar VAN BiENE, expertise in netwerkleren bij sociale vernieuwing en onderzoeker (2000); Ontwikkelaar Ben ik Tevreden? (2004)

Eigenaar VAN BiENE, expertise in netwerkleren bij sociale vernieuwing en onderzoeker (2000); Ontwikkelaar Ben ik Tevreden? (2004) Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008 Overzicht kwaliteits gehandicapten Versie 12 februari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Indicatoren: hoe meten?... 4 2. Indicatoren: bij wie meten?... 8 3. Specificatie cliënt ervaringsonderzoek (CEO)...

Nadere informatie

Algemene instructies

Algemene instructies Algemene instructies 1. Workflow 1.1. Tegel Op je dashboard en op het dashboard van de cliënt vind je verschillende tegels. Elke tegel bevat de meest recente informatie met betrekking tot het genoemde

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Leger des Heils - Ambulant Volwassenen regio gemeenten (incl. nazorg PI Midden Holland) Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met

Nadere informatie

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid De kracht van Ben ik tevreden? ligt in het hier en nu. Wensen van cliënten zetten direct aan tot actie. Meten is dus niet alleen weten, maar de start

Nadere informatie

box-tial Stuk ter kennisname Onderwerp Voorstel Samenvatting Vervolg Bijlagen meewerkend

box-tial Stuk ter kennisname Onderwerp Voorstel Samenvatting Vervolg Bijlagen meewerkend meewerkend box-tial Stuk ter kennisname Datum: 28 juni 2017 Registratienummer: 28 juni 2017 Portefeuillehouder: Contactpersoon: S. van Vlerken, S.v.VIerken@MijnGemeenteDichtbij.nl, 0411-655391. Onderwerp

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014

Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Dorpsschool Rozendaal 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten

Nadere informatie

Format met toelichting

Format met toelichting Format met toelichting Volledige naam (en afkorting) Dit vind ik ervan! Ervaringen van cliënten met de geboden zorg en dienstverlening Eigenaar Siza In gebruik sinds 2009 Referenties/documentatie VGN (2007)

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

Samen werken aan Kwaliteit:

Samen werken aan Kwaliteit: Samen werken aan Kwaliteit: Continu leren en verbeteren Jochem Stoll Sr. Beleidsmedewerker s Heeren Loo Wat is kwaliteit? Slotbijeenkomst proeftuin s Heeren Loo op 13 oktober 2016 Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Quality Qube - Onderzoek Kwaliteitservaringen Langdurige Zorg. Factsheet

Quality Qube - Onderzoek Kwaliteitservaringen Langdurige Zorg. Factsheet - Onderzoek Kwaliteitservaringen Langdurige Zorg Factsheet Deze typering van de methodiek is bedoeld als oriëntatie. Voor meer informatie: neem contact op met btc@buntinx.org T 0620798066 Naam methodiek

Nadere informatie

CoK - Cliënten over Kwaliteit

CoK - Cliënten over Kwaliteit CoK - Cliënten over Kwaliteit Inleiding Kwaliteit van leven, kwaliteit van bestaan, kwaliteit in de zorg krijgen steeds meer aandacht. Het zijn belangrijke aandachtspunten voor medewerkers, management

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier. 2. Zorgvraag/aandoening(en) waarop de kwaliteitsstandaard betrekking heeft: Gehandicaptenzorg

Aanbiedingsformulier. 2. Zorgvraag/aandoening(en) waarop de kwaliteitsstandaard betrekking heeft: Gehandicaptenzorg 1. Naam van de kwaliteitsstandaard: Visiedocument Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2.0 VGN KK GZ patientenversie elke dag beter_omslag VGN KK GZ patienteninfo elke dag beter 2. Zorgvraag/aandoening(en)

Nadere informatie

Algemene instructies Knoppencursus 2

Algemene instructies Knoppencursus 2 BELANGRIJK VOOR JE BEGINT Algemene instructies Knoppencursus 2 Workflow Tegel Op je dashboard en op het dashboard van de cliënt vind je verschillende tegels. Elke tegel bevat de meest recente informatie

Nadere informatie

Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten?

Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten? Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten? Partners in verbetering Gemeenten zijn steeds meer op zoek naar manieren om ervaringen van cliënten en inwoners mee te nemen in de uitgangspunten van

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0)

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0) Medewerkersonderzoek Samenvatting Meting november 2016 Uw projectmanager Meike Post E: meike.post@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Uitleg Samenvatting Scores Scores op de

Nadere informatie

OBS Kon. Emma 7 februari 2014

OBS Kon. Emma 7 februari 2014 OBS Kon. Emma 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en OOP-ers.

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Hof en Hiem Totaal + spiegelinformatie. Bewoners intramuraal Verslagjaar 2014

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Hof en Hiem Totaal + spiegelinformatie. Bewoners intramuraal Verslagjaar 2014 0 Rapport Cliëntervaringsonderzoek Hof en Hiem Totaal + spiegelinformatie Bewoners intramuraal Verslagjaar 2014 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Kenmerken cliënten...

Nadere informatie

Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Gemeente Aalburg

Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Gemeente Aalburg Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga juni 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde cliëntervaringsonderzoek

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

Toelichting monitor 2015. Onderdeel Kwaliteit. 1. Cliënten - gehandicaptenzorg

Toelichting monitor 2015. Onderdeel Kwaliteit. 1. Cliënten - gehandicaptenzorg Toelichting monitor 2015 Onderdeel Kwaliteit Thema/onderdeel 1. Cliënten - gehandicaptenzorg Toelichting a. Op pijler 1 op de selectie van de vragen is geen enkele score 'rood'? b. Op pijler 2a voor de

Nadere informatie

drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates ( )

drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates ( ) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates (0650814004) 2015.005622Z- Inleiding Op 1 januari 2015 is, vanwege

Nadere informatie

Rapport 834 Oud, W., & Emmelot, Y. (2010). De visitatieprocedure cultuurprofielscholen. Amsterdam: Kohnstamm Instituut.

Rapport 834 Oud, W., & Emmelot, Y. (2010). De visitatieprocedure cultuurprofielscholen. Amsterdam: Kohnstamm Instituut. Samenvatting Rapport 834 Oud, W., & Emmelot, Y. (2010). De visitatieprocedure cultuurprofielscholen. Amsterdam: Kohnstamm Instituut. In 2007 is de Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS) opgericht, het

Nadere informatie

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection Improve through Reflection Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf Tevredenheidsonderzoek onder klanten, medewerkers en interne klanten. Advies en verbetermanagement. eindgebruikers. de beleving

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016

Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt 2016 Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt - Rapport klanttevredenheidsonderzoeken MENS De Bilt Aanleiding In is MENS De Bilt gestart met het toetsen van klanttevredenheid op verschillende onderdelen

Nadere informatie

3.1 Itemanalyse De resultaten worden eerst op itemniveau bekeken. De volgende drie aspecten dienen bekeken te worden:

3.1 Itemanalyse De resultaten worden eerst op itemniveau bekeken. De volgende drie aspecten dienen bekeken te worden: Werkinstructie Psychometrische analyse Versie: 1.0 Datum: 01-04-2014 Code: WIS 04.02 Eigenaar: Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl T +31 (0)20 797 89 59 1

Nadere informatie

G-NPS NPS voor de Publieke Sector

G-NPS NPS voor de Publieke Sector G-NPS NPS voor de Publieke Sector Via een ultrakorte vragenlijst verkrijgen overheden direct hanteerbare inzichten om de dienstverlening aan hun klanten te verbeteren. Klanten én de interne organisatie

Nadere informatie

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI)

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Marloes de Ruiter en Marcel Dopper 16 juni 2015 Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Geen kwaliteitsdossier voor het archief of het certificaat, maar een Kwaliteitskaart

Nadere informatie

fåäéáçáåö= oéëìäí~íéå=`njãéíáåö=îççêà~~ê=omnr=få~êé=íüìáëòçêö=eéñíê~ãìê~~äf==

fåäéáçáåö= oéëìäí~íéå=`njãéíáåö=îççêà~~ê=omnr=få~êé=íüìáëòçêö=eéñíê~ãìê~~äf== fåäéáçáåö= Icare Verpleging en Verzorging voert jaarlijks een evaluatie uit van de kwaliteit van zorg, gebruikmakend van de aandachtsgebieden en indicatoren uit het landelijk Kwaliteitsdocument 2012, Verpleging,

Nadere informatie

Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018

Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018 Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018 Auteur: D. Lassauw, kwaliteitsmedewerker Periode meting: november- december 2018 Inleiding Een integraal onderdeel van het meten van kwaliteit is de cliëntmeting.

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Schutse Zorg Tholen St. Annaland. Cliënten Dagverzorging Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Schutse Zorg Tholen St. Annaland. Cliënten Dagverzorging Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Schutse Zorg Tholen St. Annaland Cliënten Dagverzorging Verslagjaar 2016 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Informatie... 4 3.

Nadere informatie

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Versterking van de zorgplan PDCA cyclus resulteert in zinvol en regelarm verantwoorden over kwaliteit Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk (KEI) Geen kwaliteitsdossier

Nadere informatie

Zorg Verbeteren in Eigen Huis. Achtergrond van de methode

Zorg Verbeteren in Eigen Huis. Achtergrond van de methode Zorg Verbeteren in Eigen Huis Achtergrond van de methode Dr. W.H.E. Buntinx Buntinx Training & Consultancy www.buntinx.org Symposium De Driestroom 15 oktober 2009 Elst 1 Achtergrond van de methode voor

Nadere informatie

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen 1a. Niveau Ervaren kwaliteit van leven door de cliënt. 1b. Kwaliteitsthema Cliëntervaring Het werken aan dit kwaliteitsthema maakt onderdeel uit van de integrale

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

Aan bestuur en directie van de bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) aangesloten stichtingen en verenigingen

Aan bestuur en directie van de bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) aangesloten stichtingen en verenigingen Aan bestuur en directie van de bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) aangesloten stichtingen en verenigingen Datum 30 juni 2008 Ons kenmerk B300608CHE0905 Onderwerp Stand van zaken ontwikkeling

Nadere informatie

Zelfevaluatie-instrument

Zelfevaluatie-instrument Zelfevaluatie-instrument voor het bepalen van de kwaliteit van een toets Faculteit Management en Bestuur Zoëzi Opleidingsadvies Drs. Hilde ter Horst Drs. Annemiek Metz Versie 4.0, 11 september 2008 1.

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek De Gelderhorst 2018

Cliëntervaringsonderzoek De Gelderhorst 2018 Cliëntervaringsonderzoek De Gelderhorst 2018 rapportage alle bewoners Den Haag, oktober 2018 Ipso Facto beleidsonderzoek Zwaardstraat 16, Postbus 82042, 2508EA Den Haag Telefoon 070-3260456. Reg. K.v.K.

Nadere informatie

QDNA bij Argos Zorggroep

QDNA bij Argos Zorggroep QDNA bij Argos Zorggroep 14 december 2017 Spreker van vandaag: Simone Overbeeke s.overbeeke@argoszorggroep.nl Verbindend Deskundig Vindingrijk De klantbelofte maken we waar door te werken volgens onze

Nadere informatie

1. Wat is de naam van het meetinstrument? (incl. versienummer of jaartal van ontwerp) 20151105 Indicatorgids Cataract verslagjaar 2015 ZIN besluit

1. Wat is de naam van het meetinstrument? (incl. versienummer of jaartal van ontwerp) 20151105 Indicatorgids Cataract verslagjaar 2015 ZIN besluit Aanbiedingsformulier Op grond van dit aanbiedingsformulier toetst Zorginstituut Nederland of het kwaliteitsproduct voldoet aan de criteria uit het Toetsingskader. Dit document speelt een essentiële rol

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg in beeld

Geestelijke Gezondheidszorg in beeld Geestelijke Gezondheidszorg in beeld Werkbeleving GGZ medewerkers 10k 21 De Geestelijke Gezondheidszorg is een onmisbare schakel in de zorgketen. GGZ medewerkers bieden hulp aan volwassenen, kinderen en

Nadere informatie

NPS, cliëntervaringslijsten en klantpreferenties

NPS, cliëntervaringslijsten en klantpreferenties NPS, cliëntervaringslijsten en klantpreferenties Indicatorenset integrale geboortezorg Antwoorden op gestelde vragen tijdens het webinar Implementatie indicatorenset integrale geboortezorg 25 september

Nadere informatie

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen De samenwerking rondom (kwetsbare) ouderen is in 2017 door partijen in zorg

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

Cliëntervaringen in beeld

Cliëntervaringen in beeld Cliëntervaringen in beeld Jaarrapportage contactpersonen de Herbergier 2011 dr. C.P. van Linschoten drs. M. Cardol drs. W. Betten februari 2012 ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV Inhoudsopgave 1. INLEIDING

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort Aan de slag met de EFFECTENMONITOR Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort AGENDA 1. Achtergrond: Waarom een Effectenmonitor? 2. Ontwikkeling: Hoe is deze tot stand gekomen? 3. Workflow: Welke fasen

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek Cliëntervaringsonderzoek Hoofdrapportage Osira Amstelring Dagbesteding en dagverzorging Meting maart - mei 2013 Uw consultant Claar Janssen E: claar.janssen@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur Manager natuur en recreatie Natuur en groene ruimte 3 (Vakbekwaam medewerker groenvoorziening)

Nadere informatie

Samenvatting meting kwaliteitservaringen Onderzoek naar de kwaliteitservaringen van cliënten, vertegenwoordigers, begeleiders

Samenvatting meting kwaliteitservaringen Onderzoek naar de kwaliteitservaringen van cliënten, vertegenwoordigers, begeleiders Samenvatting meting kwaliteitservaringen Onderzoek naar de kwaliteitservaringen van cliënten, vertegenwoordigers, begeleiders Inhoud. Opzet onderzoek. Uitkomsten cliënten. Uitkomsten vertegenwoordigers.

Nadere informatie

Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1)

Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1) Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1) De vragen zijn afgestemd op het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg De vragenlijst wordt ingevuld door zorgorganisaties die zorg en ondersteuning leveren die

Nadere informatie

Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding

Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding Verslag Clienttevredenheidsonderzoek Zorginstelling ETM: Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding September 2018 Ans Herbers-Swennenhuis Toegepast Psycholoog September 2018 Inhoudsopgave Samenvatting...

Nadere informatie

1. Domein Lichamelijk welbevinden

1. Domein Lichamelijk welbevinden Totaalbestand Kwaliteitsindicatoren Gehandicaptenzorg 2010 De indicatoren uit 2009 van de verschillende doelgroepen zijn samengevoegd tot deze ene set, het bronbestand. Hierdoor ontstaat het gewenste overzicht

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Verstandelijk Gehandicapten

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Verstandelijk Gehandicapten Werkinstructies voor de CQI voor verstandelijk gehandicapten In de vernieuwde werkwijze kwaliteitskader heeft pijler 2B betrekking op het meten van cliëntervaringen. De CQI maakt geen deel uit van een

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Westerholm Seniorenzorg in de Wijk. Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Westerholm Seniorenzorg in de Wijk. Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Westerholm Verslagjaar 2017 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Bureau De Bok is CQ-geaccrediteerd door het CIIO 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Respons en benadering

Nadere informatie

Rapportage Cliënttevredenheidsonderzoek

Rapportage Cliënttevredenheidsonderzoek Rapportage Cliënttevredenheidsonderzoek Versie 2.0.0 Drs. J.J. Laninga Maart 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde cliënttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Positieve en blijvende veranderingen met een ZKM traject

Positieve en blijvende veranderingen met een ZKM traject Mensen staan na een ZKM traject bijna altijd positiever in het leven en ze denken vaak ook positiever over zichzelf. Wie een ZKM traject heeft gedaan is daar doorgaans heel tevreden over en is dat een

Nadere informatie

Rapportage cliëntenraadpleging onder vertegenwoordigers van bewoners Woon, zorg- en dienstencentrum Bethanië

Rapportage cliëntenraadpleging onder vertegenwoordigers van bewoners Woon, zorg- en dienstencentrum Bethanië Rapportage cliëntenraadpleging onder vertegenwoordigers van bewoners Woon, zorg- en dienstencentrum Bethanië september - oktober 2017 Over Facit Facit is opgericht in 2000 door zorgaanbieders in de provincie

Nadere informatie

1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij

1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij 1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij Interne audits Een interne audit is een van de vele kwaliteitsinstrumenten die uw organisatie rijk is. Een interne audit is een objectief vraaggesprek waarin

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Lichamelijk. Gehandicapten

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Lichamelijk. Gehandicapten CQI zorg Werkinstructies voor de CQI zorg In de vernieuwde werkwijze kwaliteitskader zorg heeft pijler 2B betrekking op het meten van cliëntervaringen. De CQI zorg maakt geen deel uit van een instrumentenwaaier

Nadere informatie

Evaluatie Medewerkerraadpleging VGN

Evaluatie Medewerkerraadpleging VGN Evaluatie Medewerkerraadpleging VGN Inleiding Sinds januari 2010 biedt de VGN haar leden de medewerkerraadpleging aan. Daarbij kunnen leden kiezen uit drie verschillende instrumenten, namelijk: 1. De Medewerker

Nadere informatie

Rapportage gesprekken Vertegenwoordigers cliënten wonen

Rapportage gesprekken Vertegenwoordigers cliënten wonen Rapportage gesprekken Vertegenwoordigers cliënten wonen Het Stampershuis, Stampersgat november 2012 Publicatie van (delen van) deze rapportage is toegestaan met bronvermelding. Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Zorgbureau Endless Almere. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Zorgbureau Endless Almere. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Zorgbureau Endless Almere Zorg Thuis Verslagjaar 2018 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Respons en benadering cliënten... 3 3.

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU. Nova College te Haarlem. Februari 2014

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU. Nova College te Haarlem. Februari 2014 ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGSNIVEAU Nova College te Haarlem Februari 2014 vastgesteld 29/11/2013 Plaats: Haarlem BRIN: 25PX Onderzoeksnummer: Kenmerk: 259730 4223674 Onderzoek

Nadere informatie

1. Wat is de naam van het meetinstrument? (incl. versienummer of jaartal van ontwerp) Indicatorenset kraamzorg verslagjaar 2015

1. Wat is de naam van het meetinstrument? (incl. versienummer of jaartal van ontwerp) Indicatorenset kraamzorg verslagjaar 2015 Aanbiedingsformulier Op grond van dit aanbiedingsformulier heeft Zorginstituut Nederland getoetst of de kwaliteitsstandaard voldoet aan de criteria uit het Toetsingskader. Dit document speelt een essentiële

Nadere informatie

Competentiemanagement

Competentiemanagement Titel: Competentiemanagement (T.O.P.) *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 5.44 Soort document: Protocol Aantal pagina s: 7 Aantal bijlagen: 2 Status: Vastgesteld Actie: Datum:

Nadere informatie

Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018

Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018 Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018 Hieronder vindt u de vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018. Hierbij is, in overleg met de stakeholders (IGJ, Cliëntenorganisaties,

Nadere informatie

Wat vind jij ervan? Klantervaringsonderzoek ambulante cliënten Stichting De Driestroom. Mary van den Wijngaart Evelien Sombekke

Wat vind jij ervan? Klantervaringsonderzoek ambulante cliënten Stichting De Driestroom. Mary van den Wijngaart Evelien Sombekke Het ITS maakt deel uit van de Radboud Universiteit Nijmegen Wat vind jij ervan? Klantervaringsonderzoek ambulante cliënten Stichting De Driestroom Mary van den Wijngaart Evelien Sombekke WAT VIND JIJ ER

Nadere informatie

A. Nieuwe Wmo Verordening prestatieveld 6

A. Nieuwe Wmo Verordening prestatieveld 6 Onderzoeksopzet Evaluatie Wmo 2013 Op 1 januari 2013 is de nieuwe Verordening Voorzieningen Maatschappelijke Ondersteuning Drechtsteden 2013 in werking getreden. Tevens is op die datum een nieuwe aanpak

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Villa Attent BV Nijverdal. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Villa Attent BV Nijverdal Zorg Thuis Verslagjaar 2017 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Bureau De Bok is CQ-geaccrediteerd door het CIIO 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek

Medewerkersonderzoek Medewerkersonderzoek 2014-2015 Sectorrapportage Inhoudsopgave Duiding...2 Instellingen naast elkaar...11 Scores...17 Scores op de thema s...18 Scores op de vragen...20 Scores naar achtergrondvariabelen...25

Nadere informatie

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O Volledige naam van het instrument De Zorgmeter Afkorting Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor ook geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale

Nadere informatie

Cliënten over Kwaliteit. Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering

Cliënten over Kwaliteit. Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering Cliënten over Kwaliteit Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering Lichamelijk en psychisch welbevinden Lichamelijk welbevinden Het lichamelijk welbevinden is

Nadere informatie

FAQ kwaliteitskader VGN

FAQ kwaliteitskader VGN FAQ kwaliteitskader VGN Inhoud 1. Werking portal... 2 1.1 Inloggen... 2 1.3 Invullen van vragenlijsten... 3 1.4 Aanleveren van vragenlijsten... 4 1.5 Rapportagemodule... 5 2. Pijler 1 - algemene vragen...

Nadere informatie

Ben ik tevreden? Klein Kijken

Ben ik tevreden? Klein Kijken Ben ik tevreden? Klein Kijken 1 Programma Doel Visie en uitgangspunten Instrumenten: EMB Klein Kijken Voorbeelden uit de praktijk DOEL EN RESULTAAT Begeleiding en cliënten ondernemen acties, waarmee hun

Nadere informatie