Joris verslaat 2016, en n paar draken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Joris verslaat 2016, en n paar draken"

Transcriptie

1 Joris verslaat 2016, en n paar draken

2 Joris verslaat 2016, en n paar draken Door zijn helm kijkt Joris onverschrokken de wereld in, hij zet zijn vizier ver open. Hij heeft een missie, een visie. Zijn doel is helder: Het beschermen van de kwetsbare mensen. Met geheven zwaard gaat hij de strijd aan met oude draken. Voor de vrijheid van de mensen, om te leven zoals ze willen. In een veilige wereld, met elkaar. Ten strijde!

3

4 Hoe het begon In het jaar 2016 begon een nieuwe wind te waaien. De bestuurder van de afgelopen jaren trad terug en maakte plaats voor een stoere vrouw* met heldere visie. Met wapperende haren bracht zij het Manifest tot leven en zette Joris stevig in het zadel. Geïnspireerd verzamelde Joris mensen om zich heen om gezamenlijk de vlag te dragen. Het Hart van Joris zal weer krachtig gaan kloppen! *Dianne Engels nam de bestuurlijke vlag over van Arnold Vosters.

5 Kwaliteit van leven Kwaliteit van samenspel Eigen regie Kwaliteit van contact

6 Ten strijde voor eigen regie Het Hart van Joris zal weer krachtig kloppen! We willen dat mensen de regie behouden over hun leven. Leve de vrijheid om zélf te kiezen, om te zijn wie we zijn. Om met familie en vrienden te zorgen voor elkaar. Gewoon, zoals het hoort. Zo gewoon als kan.

7

8 Ten strijde voor ontregelen De draak van wetjes en regeltjes moet verslagen. De draak van de ellenlange protocollen. Hij zorgde ervoor dat mensen gingen zorgen volgens een boekje. Ze durfden hun hart niet meer te volgen, of hun gezonde verstand. De mensen luisterden niet meer écht naar de cliënten. Protocollen overheersten. Daarom trekt Joris ten strijde voor ontregelen. Leve de zelfstandigheid, leve het initiatief, leve de dialoog. Kijk en luister naar de cliënt en vertrouw op je kennis en kunde!

9

10 Ten strijde met denktanks In april 2016 schudde Joris de kussens op. Medewerkers, vrijwilligers en cliënten gingen enthousiast aan de slag. Ze vertaalden het Manifest, het Hart van Joris naar de praktijk. Hoe maken we het leven van onze ouders beter? Mensen verenigden zich. Hun bijeenkomsten noemden ze denktanks. Medewerkers, vrijwilligers en familie, allen rond de tafel. Wat is het hart van Joris en wat betekent eigen regie? Hoe verbeteren we het alledaagse leven van kwetsbare ouderen en hun familie? Een werveling van gedachten en woorden. Mensen kwamen in gesprek. Door denktanks op alle locaties hebben medewerkers en cliënten, met hun familie, inbreng in de zorg. Joris werkt nu samen met alle zorgers. Hij hoeft het niet meer alleen te doen.

11

12 Ten strijde met verwantenraden De cliëntenraad van Joris vindt het belangrijk om familie en partners een duidelijke stem te geven. Zij kennen hun dierbaren immers het best om te weten waar ze gelukkig van worden. Joris vroeg familieleden naar verbeterpunten op de zorglocatie. Dat geeft hen rechtstreeks invloed op de zorg voor hun ouders. Verschillende actieve familieleden vormen samen de verwantenraad van een locatie. We zien al prachtige voorbeelden van verwanten die het leven van hun ouders mooier maakten. Voorbeelden die anderen inspireren om hun stem te laten horen!

13

14 Ten strijde voor samenspel Wat zijn belangrijke voorwaarden voor goede zorg en welzijn? Medewerkers van Joris dachten daarover na. Ze zien elke dag hoe ouderen kwetsbaarder worden. Ouderen hebben meer zorg nodig. Ze hebben behoefte aan structuur, gedurende de dag en in het samenzijn. Om dat voor elkaar te krijgen moeten professionals, mantelzorgers en vrijwilligers zich organiseren rond de cliënt. Joris wil daar een lans voor breken. Met het verbeterprogramma Waardigheid en Trots van staatssecretaris van Rijn, moet dit zeker gaan lukken. Dat betekent dat de overheid geld ter beschikking stelt om de zorg beter te organiseren met elkaar.

15

16 Ten strijde voor dementievriendelijkheid Op de locaties Sint Joris, Vestakker en Groenendaal is meer aandacht voor een dementievriendelijke omgeving. Op alle locaties wordt gewerkt aan manieren om hier vorm aan te geven. Hoe werken vrijwilligers, gastvrouwen, verzorgenden en welzijnsmedewerkers goed samen rond de cliënt? Wat kan beter? Deze vragen staan centraal en worden samen ontwikkeld. Of dit nu gaat om eten en drinken, welzijn of de samenwerking met verwanten. We oefenen met nieuwe vormen en leren van goede voorbeelden.

17

18 Ten strijde voor professionals Om de professionele strijdkrachten voortdurend te steunen in hun werk, bestaat de Ondernemingsraad. Deze groep bestaat uit 7 mensen met elk hun eigen expertise. De OR verdiept zich in belangrijke thema s die leven binnen Joris. Denk hierbij aan werkkostenregeling, welzijn, verzuim en werktijden. Hierover bepaalt de ondernemingsraad een standpunt en legt deze voor aan Dianne Engels, onze bestuurder. Op deze manier beïnvloedt de ondernemingsraad de belangen van Joris professionals.

19

20 Ten strijde voor bewegingsvrijheid In het traject Waardigheid en Trots kijken medewerkers op D n Bolle Akker en de Nachtegalen hoe ze de ouderen op de besloten afdelingen zoveel mogelijk vrijheid kunnen geven. Samen met zijn technische partners volgt Joris de nieuwste ontwikkelingen om ze toe te passen bij domotica, alarmering en telefonie.

21

22 Ten strijde voor Hoogeloon 2.0 Zorgcoöperatie Hoogeloon is een prachtig voorbeeld van een samenlevingsmodel. Stuurgroep Hoogeloon geeft de samenwerking verder vorm. Met en van elkaar leren is het motto. Hier trekt het bestuur Samen Anders Zorg Hoogeloon op met de bestuurder en het hoofd bedrijfsvoering van Joris Zorg. Hoogeloon 2.0 wordt dapper doorontwikkeld. Lees meer over dit innovatieve project op

23

24 Ten strijde voor langer thuis wonen Joris Thuis krijgt steeds meer zorgvragen van kwetsbare ouderen, die zo lang mogelijk thuis willen wonen. Dat vergt goede afstemming met familie en huisarts. Ook met lokale zorgboeren wordt samengewerkt. De zorgboerderij is een populaire tijdsbesteding voor thuiswonende ouderen. We zien bekwame krachten bij de WMO, de wijkverpleging en de zorgtrajectbegeleiders. Zij staan voor vele uitdagingen. Wijkteams worden gedwongen om te werken binnen de kaders van productieplafonds. Daarnaast moeten ze rekening houden met de afspraken van meerdere zorgverzekeraars. Een draak van een uitdaging!

25

26 Ten strijde voor het goede contact Verhuizen naar een zorgcentrum is ingrijpend. Dat begrijpt Joris heel goed. Daarom doen Joris medewerkers hun best om dit zo aangenaam mogelijk te maken. Een goede samenwerking tussen de thuiszorg en de WLZ zorg helpt daarbij. We kijken naar het proces voordat iemand wordt opgenomen, het contact tussen de cliënt, zijn familie, de huisarts en paramedici. Joris heeft overlegd met huisartsen; Laten we de verantwoordelijkheden delen van de zorg. Zorg die zwaarder en ingewikkelder wordt. Er kwamen nieuwe afspraken tot stand om samen te werken! In 2017 krijgen die verder vorm en inhoud.

27

28 Ten strijde voor inspraak Vroeger leidde het managementteam van Joris in het uitzetten van beleid. Hun rol is veranderd. Het managementteam luistert naar de werkvloer en zorgt dat de zorg zo goed mogelijk kan zorgen. Het managementteam luistert naar de werkvloer en faciliteert hen in hun belangrijke taak; de zorg. Daardoor is ook de samenwerking tussen Managementteam, Ondernemingsraad en Cliëntenraad veranderd. De raden willen aansluiten op landelijke trends en wetgeving. Want familie en medewerkers moeten op eenvoudige wijze hun stem kunnen laten horen! Ook dit is een nieuw samenspel, met een nieuwe dynamiek, waarin we samen leren en ontwikkelen.

29

30 Ten strijde voor leiderschap Joris stuurt, beheerst en houdt toezicht op zijn organisatie. Dat doet hij op gerichte en efficiënte wijze. Dat noemen we Good Governance. De Raad van Toezicht geeft het goede voorbeeld door zich te ontwikkelen en haar werkwijze te evalueren. Good Governance is een speerpunt in hun ontwikkeling. Zij doen dit met open vizier en vol overgave voor Joris!

31

32 De zege van Joris in 2016 Samengevat is 2016 een jaar waarin we gezamenlijk het zwaard hebben geheven en vele draken bevochten. Alles om de kwaliteit van leven te verbeteren van onze ouderen. Ze zijn kwetsbaar en hebben ons harder nodig dan ooit tevoren. Joris heeft zich verenigd met vele andere strijders, waaronder medewerkers, verwanten en zij die de samenleving sterk maken en vrijwillig hun hulp aanbieden. Ze zijn gewapend met harnas en zwaard. Met daaronder een groot roze hart. Het hart van Joris, dat krachtiger klopt dan ooit tevoren.

33

34 De feiten op een rij Joris biedt warme bedden in Oirschot Sint Joris: 93 Nachtegalen: 32 Middelbeers Vestakker: 26 Vessem D n Bolle Akker: 21 Groenendaal: 26 In totaal: 198 behaaglijke bedden Joris heeft 261 fte aan krachtige medewerkers en 387 paar helpende handen van vrijwilligers.

35

36 Meer interessante details lezen? Kijk op voor ons volledige jaarverslag!

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Inleiding Sherpa schrijft elk jaar een kwaliteitsrapport. In dit rapport staat: Wat doet Sherpa al goed in de ondersteuning aan cliënten

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Thieu Heijltjes, oud-huisarts Medisch en zorginhoudelijk secretaris van de SCZW 1 Zorg en Wonen veranderen Wat kan je als Client? Hou je de regie? Hoe blijf

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november Transvorm Actueel Employer branding op basis van goed werkgeverschap Welkom Woensdag 23 november 2016 www.transvorm.org Goedemorgen! Wat maakt ons een goed werkgever? Woensdag 16 november 2016 Drs. Jan-Kees

Nadere informatie

Figuur 1: Het hart van Joris

Figuur 1: Het hart van Joris Jaarverslag 2018 Het Warme Hart van Joris In ons Manifest 2020 staat de toekomstvisie voor Joris Zorg. Waar wil Joris Zorg staan in 2020 en hoe reageren we op alle veranderingen in de zorg die op ons afkomen.

Nadere informatie

Handreikingen KansPlus/VraagRaak ter bevordering van goed verwantenbeleid instellingen. Jaap Zwitser juni 2018

Handreikingen KansPlus/VraagRaak ter bevordering van goed verwantenbeleid instellingen. Jaap Zwitser juni 2018 Handreikingen KansPlus/VraagRaak ter bevordering van goed verwantenbeleid instellingen Jaap Zwitser juni 2018 Inhoud presentatie Voorgeschiedenis Diversiteit in instrumenten Manifest Familiebeleid in de

Nadere informatie

Workshop Cliëntenraad en Zorginkoop

Workshop Cliëntenraad en Zorginkoop Workshop Cliëntenraad en Zorginkoop Congres Cliëntenraden Waardigheid & Trots Bunnik, 9 oktober 2017 Ingrid Renes en Jolanda van der Heide Zorgkantoor Zilveren Kruis Workshop cliëntenraad en zorginkoop

Nadere informatie

VERSLAG LEDENVERGADERING VAN MAANDAG 30 OKTOBER 2017 IN STEUNPUNT DEN BOGERD

VERSLAG LEDENVERGADERING VAN MAANDAG 30 OKTOBER 2017 IN STEUNPUNT DEN BOGERD VERSLAG LEDENVERGADERING VAN MAANDAG 30 OKTOBER 2017 IN STEUNPUNT DEN BOGERD Aanwezige bestuursleden: Guus de Haan, Marlou Kremer, Anita Tholen Stichting Samen Anders Zorg: Jo van der Heijden Leden/belangstellenden:

Nadere informatie

Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal

Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal www.proteion.nl Beste lezer, De veranderingen in de zorg waren hét thema van de afgelopen jaren. Inmiddels heeft Proteion, als partner

Nadere informatie

Figuur 1: Het hart van Joris

Figuur 1: Het hart van Joris Jaarverslag 2017 Het Warme Hart van Joris In ons Manifest 2020 staat de toekomstvisie voor Joris Zorg. Waar wil Joris Zorg staan in 2020 en hoe reageren we op alle veranderingen in de zorg die op ons afkomen.

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg

Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg Zilveren Kruis Zorgkantoor Gehandicaptenzorg Toelichting bij de praatplaat over het zorginkoopbeleid Wlz 2017 Uitleg Het is belangrijk dat cliënten(raden) weten wanneer en waarover zorgkantoren met zorgaanbieders

Nadere informatie

Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg Jaap Zwitser. 19 november 2016

Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg Jaap Zwitser. 19 november 2016 Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg Jaap Zwitser 19 november 2016 Inhoud presentatie Aanleiding Stand van zaken Inhoud Kwalteitsagenda Verder proces/verwachting Aanleiding Verslechtering ouderenzorg Ingrijpen

Nadere informatie

Tijd voor de dood. Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen. Beleidsnotitie Palliatieve Zorg

Tijd voor de dood. Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen. Beleidsnotitie Palliatieve Zorg Beleidsnotitie Palliatieve Zorg Tijd voor de dood Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen Beleidsnotitie Tijd voor de dood Auteur(s) A.Trienekens Datum September

Nadere informatie

Op zoek naar de kracht van partnerschap

Op zoek naar de kracht van partnerschap Op zoek naar de kracht van partnerschap Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Humanitas DMH Wij zijn een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Bij ons werken ongeveer 1250 medewerkers

Nadere informatie

Zilveren Kruis heeft in april 2016 op 4 verschillende locaties bijeenkomsten georganiseerd voor V&V-cliëntenraden. Wij informeerden hen over het

Zilveren Kruis heeft in april 2016 op 4 verschillende locaties bijeenkomsten georganiseerd voor V&V-cliëntenraden. Wij informeerden hen over het Zilveren Kruis heeft in april 2016 op 4 verschillende locaties bijeenkomsten georganiseerd voor V&V-cliëntenraden. Wij informeerden hen over het proces en tijdlijnen rond zorginkoop 2017 en hebben aanvullingen

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden. Wet Langdurige Zorg 12 april 2018

Bijeenkomst cliëntenraden. Wet Langdurige Zorg 12 april 2018 Bijeenkomst cliëntenraden Wet Langdurige Zorg 12 april 2018 Programma - 14.00-14.15 Opening en inleiding door Zorgkantoor - 14.15-14.30 Presentatie Zorgbelang - 14.30-14.45 Presentatie NZa - 14.45-15.00

Nadere informatie

De rol van de mantelzorger samen kunnen we meer. Mantelzorg

De rol van de mantelzorger samen kunnen we meer. Mantelzorg De rol van de mantelzorger samen kunnen we meer Mantelzorg Inhoud De rol van de mantelzorger 3 Vast gespreksonderwerp 4 Wat verwachten wij van u? 9 Wat kunt u van ons verwachten? 9 Zorgcoördintor en communicatie

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg

Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Zilveren Kruis Zorgkantoor Geestelijke gezondheidszorg Toelichting bij de praatplaat over het zorginkoopbeleid Wlz 2017 Uitleg Het is belangrijk dat cliënten en hun vertegenwoordigers weten wanneer en

Nadere informatie

Niet alles verandert in de zorg

Niet alles verandert in de zorg Over wat blijft en wat er verandert in de zorg 15 september 2014, Hercules Diessen Niet alles verandert in de zorg. Gelukkig maar! Er gaat veel veranderen in de zorg. Maar er blijft gelukkig ook veel hetzelfde;

Nadere informatie

Het Hart van Joris Kwaliteitsplan Joris Zorg

Het Hart van Joris Kwaliteitsplan Joris Zorg Het Hart van Joris 1 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 De feiten & de cijfers... 3 3 Situatie, plannen en voornemens... 3 3.1 Visie en richting voor 2019-2021... 4 3.1.1 Convenant Zuidoost Brabant: samen

Nadere informatie

Samen werken aan goede zorg

Samen werken aan goede zorg Nieuw kwaliteitskader verpleeghuiszorg Samen werken aan goede zorg Het is belangrijk dat bewoners van verpleeghuizen goede zorg ontvangen. In het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg staat wat goede

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis. Uw zorgcentrum aan huis

Volledig Pakket Thuis. Uw zorgcentrum aan huis Volledig Pakket Thuis Uw zorgcentrum aan huis Inhoudsopgave Afkortingenlijst en begrippen... 4 Volledig Pakket Thuis... 5 Uw zorg in bekende handen... 6 Net even anders dan in het zorgcentrum... 7 Eigen

Nadere informatie

Veranderingen op het gebied van de Wmo/AWBZ. Bijeenkomst KBO Alverna 13 maart 2014

Veranderingen op het gebied van de Wmo/AWBZ. Bijeenkomst KBO Alverna 13 maart 2014 Veranderingen op het gebied van de Wmo/AWBZ Bijeenkomst KBO Alverna 13 maart 2014 Hervorming langdurige zorg Doelen Rijk: - Verbeteren kwaliteit zorg en ondersteuning - Versterken zelf- en samenredzaamheid

Nadere informatie

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt OZOverbindzorg biedt een online communicatie en coördinatie platform. De organisatie van zorg en ondersteuning van het sociaal medisch

Nadere informatie

SAMENSPEL PROFESSIONAL, CLIENT EN MANTELZORGER MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU

SAMENSPEL PROFESSIONAL, CLIENT EN MANTELZORGER MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU SAMENSPEL PROFESSIONAL, CLIENT EN MANTELZORGER MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU AWBZ-> WLZ en Zvw Wmo -> Wmo_r ZORGNETWERKEN VAN (Van KWETSBARE Rijn, april 2013) OUDEREN. MARIANNE JACOBS (PHD SOC); MARIEKE

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

In voor mantelzorg. Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016

In voor mantelzorg. Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016 In voor mantelzorg Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg Cecil Scholten, 14 maart 2016 Voorstellen Cecil Scholten Wat is mantelzorg? Ondersteuning en zorg die mensen vrijwillig en onbetaald verlenen

Nadere informatie

Kwaliteit op de bestuurstafel in het woonzorgcentrum

Kwaliteit op de bestuurstafel in het woonzorgcentrum Kwaliteit op de bestuurstafel in het woonzorgcentrum Nederlandse Businesscase sturen op kwaliteit Brussel, 20 september 2016 Even voorstellen. Diny de Bresser Voorzitter Raad van Bestuur Pieter van Pieter

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Samenstelling van de cliëntenraad... - 1 - Vacature vertegenwoordiger het Grotenhuis... - 2 - Informatievoorziening... - 2 - Terugblik op 2016...

Nadere informatie

Leren omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag. Advies- en ondersteuningstraject voor mantelzorgers van thuiswonenden met dementie

Leren omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag. Advies- en ondersteuningstraject voor mantelzorgers van thuiswonenden met dementie Leren omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag Advies- en ondersteuningstraject voor mantelzorgers van thuiswonenden met dementie Nieuw bij Cicero: Leren omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag. Advies- en

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Samen sterk voor kwaliteit

Samen sterk voor kwaliteit Samen sterk voor kwaliteit Wat kan de Governancecode Zorg 2017 betekenen? José Laheij KansPlus Drie delen 1. De Zorgbrede Governancecode 2017 1. Belangrijke aandachtspunten voor medezeggenschap en invloed

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat van de kwaliteit van bestaan

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven?

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? Kwaliteitsrapport - Cliëntversie Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? 21 maart 2019 Waarom dit verslag? Hoe is dit verslag gemaakt? In Nederland werken alle zorgaanbieders met

Nadere informatie

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG

SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG KWALITEITS- BELEID LAVERHOF SAMENWERKEN AAN GOEDE ZORG HET VERHAAL VAN LAVERHOF Het verhaal van Laverhof begint bij onze wortels. Dat zijn de missie, visie en kernwaarden. Zij vertellen wie wij zijn, waar

Nadere informatie

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert Wie zijn wij? We richten ons op Wat gaan we doen? Informeren over veranderingen voor zover mogelijk Veranderingen wegen Wat doen we niet?

Nadere informatie

Nieuwjaarspraatje 12 januari 2017 Els van der Veen, coördinator. Beste mensen,

Nieuwjaarspraatje 12 januari 2017 Els van der Veen, coördinator. Beste mensen, Beste mensen, Mensen met dementie behoren tot de kwetsbaarste mensen in onze samenleving en ik ben blij dat we hier vandaag weer allemaal zijn om te benadrukken dat we samen die groep in Drenthe willen

Nadere informatie

WAAR LIGT MIJN GRENS? DE ROL VAN CLIENTEN EN MANTELZORGERS IN DE INTEGRALE ZORG MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU HOOGLERAAR INFORMELE ZORG

WAAR LIGT MIJN GRENS? DE ROL VAN CLIENTEN EN MANTELZORGERS IN DE INTEGRALE ZORG MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU HOOGLERAAR INFORMELE ZORG WAAR LIGT MIJN GRENS? DE ROL VAN CLIENTEN EN MANTELZORGERS IN DE INTEGRALE ZORG MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU HOOGLERAAR INFORMELE ZORG UITGANGSPUNTEN Centrale actoren in de integrale zorg VWS nota Vertrouwen

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie

Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS

Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen. 1 Manon Koster Directie Langdurige Zorg Ministerie van VWS Trends We leven langer We willen zelf ons leven inrichten, stellen meer eisen Toenemende

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Westerholm/Rikkers-Lubbers

Strategisch beleidsplan Westerholm/Rikkers-Lubbers Strategisch beleidsplan Westerholm/Rikkers-Lubbers 206-208 RvT 29-03-206 7-03-206 April 207 Strategisch beleidsplan Westerholm/Rikkers-Lubbers 206-208 Inhoudsopgave Voorwoord... Inleiding... 2 Onze missie...

Nadere informatie

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste langdurige zorg voor uw naaste 1 ers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg. En hun rol wordt steeds belangrijker; ook bij Valkenhof. Maar wat is mantelzorg precies en hoe geven we hier invulling

Nadere informatie

Het Hart van Joris. Kwaliteitsplan Joris Zorg

Het Hart van Joris. Kwaliteitsplan Joris Zorg Het Hart van Joris Kwaliteitsplan Joris Zorg 2018 1 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 De feiten & de cijfers... 3 2.1 Wie is Joris?... 3 2.2 Wie wonen er waar bij Joris?... 3 2.3 Wie werken er bij Joris...

Nadere informatie

mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016

mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016 mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016 Beweging 3.0 Postbus 2633 3800 GD Amersfoort T: (033) 476 37 61 E: bestuurssecretariaat@beweging3.nl Bezoekadres: St. Brandaenstraat 4 3814 WZ Amersfoort 2013

Nadere informatie

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners.

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners. Visie en missie De laatste jaren zijn grote beleidsveranderingen in de zorg en begeleiding voor de kwetsbare burgers in onze samenleving aangekondigd en doorgevoerd. De hoofddrijfveer daarbij is Beheersing

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Nu is van u. Gespecialiseerde thuisbegeleiding

Nu is van u. Gespecialiseerde thuisbegeleiding Nu is van u. www.vive nt.n l Gespecialiseerde thuisbegeleiding gespecialiseerde thuisbegeleiding Vivent Gespecialiseerde thuisbegeleiding: het verbindt de WMO, jeugden participatiewet De Gespecialiseerde

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Frisse-blik-sessie Mantelzorg

Frisse-blik-sessie Mantelzorg Vilans 12 februari 2017 Frisse-blik-sessie Mantelzorg Een stevig beleid voor informele zorg is belangrijk Mantelzorgers, familieleden, buren, vrienden en vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage

Nadere informatie

Doe mee & maak elkaar sterk!

Doe mee & maak elkaar sterk! Doe mee & maak elkaar sterk! De uitgangspunten Voor alle maatschappelijke partners en professionals in Noordoostpolder Ondersteuning Krachtig Noordoostpolder Wmo Werk In Noordoostpolder kan iedereen meedoen.

Nadere informatie

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma Personeel Talma Urk Waar wij voor staan Ondersteuning van de cliënt in het voortzetten van het leven zoals hij gewend was. Wij bieden op Urk kwalitatief goede zorg. Wij leveren een totaalpakket uitgaande

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis Wijkverpleging Zorg bij u thuis 2 Oost west, thuis best Thuis wonen is natuurlijk het aller fijnst. Fijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Met vertrouwde mensen om u heen. Carintreggeland Wijkverpleging

Nadere informatie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie Kwaliteitsverslag - publieksversie Verslag jaar 2017 Rapportagedatum 31 mei 2018 Inleiding Het kwaliteitskader 2017 van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) voor de verpleeghuiszorg vraagt van organisaties een

Nadere informatie

van staatssecretaris Van Rijn bij de Stichting transmurale zorg (t.g.v. 15-jarig bestaan) Den Haag/Remisemuseum, 12 juni 2014

van staatssecretaris Van Rijn bij de Stichting transmurale zorg (t.g.v. 15-jarig bestaan) Den Haag/Remisemuseum, 12 juni 2014 / plv. Inlichtingen bij H. Halfweeg - Vos Speechschrijver T 070-3406985 M +31(0)6-15035012 h.halfweeg@minvws.nl 15 jaar Stichting Transmurale Zorg 2013/0322 van staatssecretaris Van Rijn bij de Stichting

Nadere informatie

Beste cliënten, medewerkers en netwerk,

Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Iedereen met een verstandelijke beperking is bij ons welkom. We vinden een goed gesprek met jou en je netwerk belangrijk. Door samen te werken met jullie willen

Nadere informatie

Visie Somatische Verpleegzorg Omring

Visie Somatische Verpleegzorg Omring Visie Somatische Verpleegzorg Omring Visie Somatische Verpleegzorg Omring Inleiding De Omring strategie gaat uit van de definitie van positieve gezondheid (Huber et al 2011) Health is the ability to adapt

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum:

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Document Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Dialoog belanghebbenden Inleiding De belanghebbenden van SGL zijn op centraal niveau

Nadere informatie

Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo. GGD Flevoland 21mei 2015

Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo. GGD Flevoland 21mei 2015 Sociale netwerkstrategie, zelforganisatie burgers en Wmo GGD Flevoland 21mei 2015 Inhoud Sociale netwerkversterking/strategie Zelforganisatie van burgers Combinatie met Wmo Sociaal netwerk en strategie

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

+ Te beantwoorden vragen

+ Te beantwoorden vragen + Bouwstenen cliënt in regie Uitkomsten dialoogsessies aanvullende zorg + Te beantwoorden vragen Hoe kan gemeente Utrecht cliëntregie in de aanvullende zorg maximaliseren? Hoe kijken mantelzorgers en gebruikers

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1

TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 TOELICHTING - De bespreekboom Onderdeel van de handreiking aansluiten met je team bij de bewoner(s) fase 1 De handreiking Verantwoorde personeelssamenstelling faciliteert teams, management en bestuur om,

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

Ik sta er niet meer alleen voor!

Ik sta er niet meer alleen voor! Ik sta er niet meer alleen voor! Zelfredzaamheid en eigen kracht zijn centrale begrippen in onze participatiesamenleving. Eén gezin, één plan, één hulpverlener is al uitgangspunt van beleid. Daaraan wordt

Nadere informatie

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4 Zorg in vrijheid Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie Versie 4 Inleiding Vrijheid is voor de meeste mensen in Nederland een gegeven. Toch komt het in zorginstellingen

Nadere informatie

Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel. 30 september 2015. Ernst van Koesveld

Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel. 30 september 2015. Ernst van Koesveld Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel 30 september 2015 Ernst van Koesveld OUTLINE PRESENTATIE - BIRD S EYE VIEW Zorgverzekeringswet - Kwaliteit Loont

Nadere informatie

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2017 VERPLEGING EN VERZORGING

PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2017 VERPLEGING EN VERZORGING PUBLIEKSVERSIE ZORGINKOOPBELEID Wlz 2017 VERPLEGING EN VERZORGING JULI 2016 1 TOELICHTING In opdracht van de Rijksoverheid maken 32 regionale zorgkantoren elk jaar afspraken met zorgaanbieders in hun regio

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017 Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017 Programma Welkom Korte terugblik naar bijeenkomsten in november/december 2016 en vooruitblik naar zorginkoop

Nadere informatie

SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem.

SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem. SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem. Zorg verlenen. Dat doen we bij SOVAK op onze eigen manier. Wij vinden het belangrijk dat we mensen met een (verstandelijke) beperking precies die zorg

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2017

Kwaliteitsrapport 2017 Samenvatting voor bewoners en cliënten 25 mei 2018 www.tragel.nl Afgelopen jaar besteedde Tragel veel tijd in het verbeteren van kwaliteit. Kwaliteit van de ondersteuning, zorg- en dienstverlening. De

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING De Zijlen ondersteunt in de provincie DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING Groningen 1400 mensen bij wonen, werk en dagbesteding en vrijetijd. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Netwerk Dementie Drenthe. Datum: 4 oktober 2018 Naam: Astrid van der Schot

Netwerk Dementie Drenthe. Datum: 4 oktober 2018 Naam: Astrid van der Schot Netwerk Dementie Drenthe Datum: 4 oktober 2018 Naam: Astrid van der Schot Introductie Geschiedenis LDP Drenthe in 2006 dementiezorg regionaal verbeteren 2009 Stichting Dementie Drenthe, neutrale en onafhankelijke

Nadere informatie

Familieparticipatie en mantelzorg

Familieparticipatie en mantelzorg Familieparticipatie en mantelzorg Inleiding: Mantelzorg en familieparticipatie zijn twee begrippen die vaak door elkaar gebruikt worden. Norschoten maakt onderscheid in deze twee begrippen. In deze notitie

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01 Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 2 Inhoud... Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Wat is kwaliteit van zorg... 5 De kwaliteitsrapportage 1. Zorgvuldig proces rond cliënten...

Nadere informatie

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén opdracht Eén contract Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén missie 1 Het gewone leven Vrijwilligers- & Verenigingswerk Ons speelveld Mantelzorg & Welzijn Participatie & Inkomen & Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Laverhof en project Langer Zelfredzaam. Title Text. Actief met eten 14 november 2018

Laverhof en project Langer Zelfredzaam. Title Text. Actief met eten 14 november 2018 1 Laverhof en project Langer Zelfredzaam Actief met eten 14 november 2018 2 2015 Kennis - maken Motto Laverhof : Leven als thuis Level One Best Practice in Methode Familiezorg => Level Two Level Three

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

Prestatieplan 2017 STG

Prestatieplan 2017 STG Prestatieplan 2017 STG Midden en Zuid-Kennemerland Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Telefoon: 023-5516368 Mobiel: 06-22707400 stg@thuiszorg-gehandicapten.nl www.thuiszorg-gehandicapten.nl Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Bouwstenen Inmiddels heeft Zorg Verandert een breed aantal mogelijkheden of bouwstenen om mensen te faciliteren richting eigen regie:

Bouwstenen Inmiddels heeft Zorg Verandert een breed aantal mogelijkheden of bouwstenen om mensen te faciliteren richting eigen regie: Actief voor Zorg Verandert; dit hebben we te bieden Ben je actief voor Zorg Verandert en organiseer jij bijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar passende oplossingen nu de zorg veranderd is? Vanuit

Nadere informatie

Cliënt heeft sobere zorg met weinig keuzemogelijkheden

Cliënt heeft sobere zorg met weinig keuzemogelijkheden Geen economische groei Hoog draagvlak voor welvaartsstaat Alle zorg wordt aanbesteed Participatie noodzakelijk Standaardzorg Grote zorginstellingen Kan koffie 2 33 Economie, technologie en maatschappij

Nadere informatie

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Van een klassieke verzorgingsstaat naar een participerende samenleving klonk het vanaf de troon op Prinsjesdag. Dat klinkt best mooi,

Nadere informatie