Overzicht trainingen Q-Point BV 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht trainingen Q-Point BV 2013"

Transcriptie

1 Overzicht trainingen Q-Point BV 2013 Q-Point biedt u de volgende trainingen aan: Trainingen Kwaliteitsmanagement Kwaliteitsmanagement Ketenmanagement / Value Chain Kwaliteitszorg ISO 9001:2008 Interne audit Interne audit voor gevorderden (opfriscursus) Klanttevredenheid en klantgerichtheid Trainingen Voedselveiligheid/Traceerbaarheid Kwaliteitszorg en (controle) organisatie (Module A3) Logistiek en opslag (Module A5) BRC & IFS HACCP Training ISO Voedingsmiddelenhygiëne / microbiologie ISO Milieu OHSAS Arbo en Veiligheid GLOBALG.A.P.-IFA GSPP (Good Seed and Plant Practices) ISO (MVO) TrainingTraceerbaarheid ISO 22716:2007 (Cosmetica; Good Manufacturing Practices, GMP) Training Markt & Keten Afzet EU en marketing (Module A2) Toekomstgericht ondernemerschap Trainingen Mens & Organisatie Coachen en coördineren (Module A4) Sociale- en commerciële vaardigheden (Module A1) Persoonlijk functioneren Q-Point BV Zuidweg 38, Postbus 38, 2670 AA Naaldwijk T (0174) F (0317) E I Q-Point BV is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 Opmerkingen Aanmelden via tenzij anders bij de training staat aangegeven. Voor alle trainingen met een open inschrijving geldt een minimale deelname van 6 personen. Op verzoek van de klant kan er een aangepast trainingsprogramma gemaakt worden voor incompany trainingen. Al onze trainingen kunnen ook in het Engels gegeven worden. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds of bij Colland, kunnen voor een aantal trainingen een deel van het cursusgeld terug krijgen. Voor de volledige informatie kunt u terecht op de site van Colland (scholing) en de site van het AGF Groothandelsfonds. De prijzen in dit overzicht zijn in euro s exclusief 21% BTW, en onder voorbehoud van eventuele fouten en prijswijzigingen.

2 Opleidingen keurmeester AGF en kwaliteitsmedewerker AGF Als basis voor de opleiding tot keurmeester of kwaliteitsmedewerker AGF dienen de zogeheten Algemene (A)- en Productmodules (P), zoals die door het AGF Groothandelsfonds zijn opgesteld. Q-Point biedt in samenwerking met AQS de A-modules aan. In onderstaand overzicht herkent u deze modules aan de codes A1 tot en met A5. AQS verzorgt de P-modules. Voor een overzicht van deze P-modules kijkt u op Voor het behalen van het diploma keurmeester AGF dient u alle vijf A-modules en de P-modules van minimaal één productgroep te volgen en met goed resultaat af te sluiten. Voor het behalen van het diploma kwaliteitsmedewerker AGF dient u twee A-modules, namelijk Sociale- en commerciële vaardigheden (A1) en Kwaliteitszorg en (controle) organisaties (A3) en de P-modules van minimaal één productgroep met goed resultaat te volgen. Het verkrijgen van een certificaat en/of diploma vindt plaats volgens het Reglement voor Toetsing en Afsluiting van de opleiding MKGF en Keurmeester AGF. U vindt dit reglement op Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). Aanmelden kan via AQS. Het aanmeldformulier vindt u op Kwaliteitsmanagement Trainingen Kwaliteitsmanagement Directie en (kwaliteit) managers. Meer rendement halen uit uw kwaliteitssysteem. U draait al jaren met een gecertificeerd kwaliteitssysteem. Toch vraagt u zich af of u wel alles haalt uit wat het systeem genereert. Wordt het systeem door de directie nu wel of niet of onvoldoende gebruikt als management-instrument? Wat kunt u doen om dit te onderzoeken en indien nodig te verbeteren? U krijgt diverse instrumenten aangereikt om o.a. met plezier in uw werk en doelgericht meer rendement uit kwaliteitsmanagement te halen. 3 dagdelen van u tot u, inclusief broodmaaltijd. 659,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 23 april en 16 mei en 7 juni Victor Volkers; M: E:

3 Ketenmanagement / Value Chain Directie en managers. Welke creatieve mogelijkheden zijn er om een keten in te richten zodat er meer waarde wordt gecreëerd voor uw organisatie? Uw organisatie wordt geconfronteerd met de verdergaande concentratie van supermarktketens, internationalisering, duurzaamheid, de aanscherping van de levensmiddelenwetgeving, de ontwikkeling van ketengarantiesystemen en traceerbaarheid. Welke impact heeft dit voor uw organisatie? Voert u de regie in de keten? Het succes voor een bedrijf is voor een groot deel afhankelijk of de keuzes die zijn gemaakt voldoende aansluiten bij de voor en achterliggende schakels. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden in versketens wordt getoond dat een goede match van strategische keuzes leidt tot een succes en een slechte fit leidt tot het beëindigen van leveringen. In de workshop wordt verder ingegaan op diverse strategieën voor ketensamenwerking. 450,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 12 september Sebastiaan Hetterschijt; M: E: Kwaliteitszorg ISO 9001:2008 (Kwaliteit)managers, ondernemers en kwaliteitszorgmedewerkers. Een praktische training waarin u naast de elementaire beginselen de handvatten geboden krijgt om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en een kwaliteitshandboek te schrijven. Wat is kwaliteitszorg en wat kan ons bedrijf ermee? Is het een keurslijf of blijven we flexibel? Wat is de meerwaarde van een kwaliteitsmanagement-systeem? Deze training maakt u bekend met de acht kwaliteitszorgprincipes en u leert uw systeem als managementtool te gebruiken. De belangrijkste onderdelen van de norm worden besproken. Na de cursus bent u in staat om de ISO 9001 norm binnen de organisatie op een toegankelijke manier te hanteren en te implementeren. 2 dagdelen, ochtend en middag van 9.00 u tot u, inclusief lunch. 29 oktober Naaldwijk Alma Ruting; M: , E:

4 Interne audit (Aankomend) interne auditoren en kwaliteitsmedewerkers. U leert hoe u als auditor te werk gaat: van de voorbereiding tot het auditinterview en de verslaglegging. Het uitvoeren van een interne audit is een belangrijk instrument om verbetering binnen het kwaliteitssysteem te realiseren. Hoe ga ik als auditor te werk bij het auditen? Hoe bereid ik één en ander voor? Hoe kan ik verbeteringen initiëren? Hoe stel ik verslagen op van de bevindingen? Deze en andere vragen over het hoe en waarom van interne audits, worden op praktische wijze uitgelegd en zelf geoefend aan de hand van rollenspelen. 2 aaneengesloten dagen, inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 785,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 18 en 19 juni of 10 en 11 september of 10 en 11 december Roelofarendsveen Alma Ruting; M: , E: Interne audit voor gevorderden (opfriscursus) Interne auditoren en kwaliteitsmedewerkers met auditervaring. Een opfristraining voor interne auditoren die diepgang willen brengen en die kennis en ervaring met andere interne auditoren willen uitwisselen. Tijdens deze training wordt de theorie van auditen opgefrist op basis van ISO Hoe kan de kennis van de norm toegepast worden tijdens de audit? Op welke wijze kan er meer uit de audits gehaald worden? Daarnaast kunnen de cursisten eigen punten inbrengen. De cursisten hebben al ervaring opgedaan in de praktijk en zij kunnen heel goed de verschillende knelpunten aangeven. Knelpunten die vaak genoemd worden: diepgang en follow-up van de audit. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan veranderen en de aspecten die hierbij een rol spelen. Tijdens deze training is er voldoende tijd voor interne auditoren om ervaringen uit te wisselen. 400,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 4 juni Naaldwijk Alma Ruting; M: ; E:

5 Klanttevredenheid en klantgerichtheid Medewerkers of managers van commerciële afdeling en management. Deze workshop reikt u methoden aan waarmee u de klantgerichtheid van uw bedrijf kunt verbeteren. Als bedrijf bent u uitstekend in staat om de klanteisen te definiëren. Maar kent u ook de wensen van uw klant? Met het definiëren van de klantwensen heeft u een beeld van de markt waarop u met uw bedrijf kunt inspelen. Vanuit NEN-EN-ISO 9001:2008 is het een verplicht normonderdeel, echter ook van waarde voor uw bedrijf. Waar kunt u als bedrijf uw klant nog beter van dienst zijn? Er is ruimschoots gelegenheid tot discussie. 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 23 mei of 27 september Trainingen Voedselveiligheid / Traceerbaarheid Kwaliteitszorg en (controle) organisatie (Module A3) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Controle instellingen zoals NVWA, KCB en de diverse landbouwnetwerken; Publiek- en privaatrechtelijke regelgeving in Nederland en de Europese Unie; Toenemend belang van kwaliteit en kwaliteitszorg, algemene begrippen rond kwaliteitszorg, audits, kwaliteitsborging, certificering, (geïntegreerde) kwaliteitszorgprojecten in de tuinbouw bij handel- en afzet-organisaties, HACCP-richtlijnen en milieu-keurmerken. 3,5 dag inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 6, 13 en 20 juni en 4 juli Geldermalsen

6 Logistiek en opslag (Module A5) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: Logistiek en materiaal management, fysieke distributie; Functie magazijn, cross docking; Bottlenecks en oplossen van logistieke cases. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 5, 12, 19 en 26 november Geldermalsen BRC & IFS Ondernemers, directieleden en kwaliteitsmanagers. U maakt kennis met de basisprincipes van een BRC & IFS managementsysteem. Tijdens deze training wordt uitgelegd wat BRC & IFS zijn en wat het inhoudt voor uw bedrijf om het in te voeren. U maakt kennis met de HACCP-principes en u weet aan het einde van de training hoe u een BRC & IFS managementsysteem op moet zetten in uw bedrijf. U krijgt uitleg over het opzetten van een gevaren- en risicoanalyse en u weet aan welke inrichtingseisen uw verpakkingsruimte moet voldoen. 15 oktober Naaldwijk Cok Duijvestijn; M: ; E:

7 HACCP HACCP-managers, leden van HACCP-teams en interne auditoren. Het HACCP-systeem is een levend systeem en vereist continue verbetering. Leer uw rol daar in. HACCP is een erkende systematiek waarmee in elke fase van het productieproces de veiligheid van levensmiddelen kan worden geborgd. De training is opgezet volgens de twaalf stappen die worden gebruikt bij het opzetten van een HACCP-systeem. De training laat zien welke principes HACCP hanteert en hoe deze handen en voeten krijgt. 18 april of 29 november Training ISO AGF-, sierteelt-, vis-, vlees- en zuivelsector Ondernemers, directieleden, kwaliteitsmanagers U maakt kennis met de basisprincipes van ISO Tijdens deze training wordt uitgelegd wat ISO is en wat het inhoudt voor uw bedrijf om het in te voeren. U maakt kennis met de HACCP principes en u weet aan het einde van de training hoe u een ISO managementsysteem op moet zetten in uw bedrijf. 3 dagdelen van u tot u inclusief broodmaaltijd. 495,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 1 e training: 21 mei, 4 juni en 18 juni Of 2 e training: 10 september, 24 september en 8 oktober

8 Voedingsmiddelenhygiëne / microbiologie s Medewerkers algemeen. Hygiëne is leuk. Als u weet waar het om gaat. Op welke manier is de beheersing van hygiëne binnen uw organisatie te verbeteren? Het omgaan met voedingsmiddelen vereist hygiënisch handelen, maar ook kennis van achtergronden is nodig. Dit geeft een groter draagvalk om regels ook na te leven. In deze workshop leren medewerkers de basiselementen van hygiëne, besmetting en risico s met betrekking tot voedselveiligheid en de bijbehorende maatregelen, aan de hand van eenvoudige voorbeelden en praktijksituaties. 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 14 mei of 11 juni of 17 september of 29 oktober of 12 november of 10 december Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E: ISO Milieu KAMH-managers / SHEQ-managers / milieumanagers / manager duurzaamheid. Milieurisico s beheersen en uw milieuprestaties continue verbeteren. Tijdens de training wordt de ISO norm doorgenomen. Per normelement krijgt u voorbeelden hoe implementatie in zijn werk gaat. Het SCCM document Certificatiesysteem Milieumanagementsystemen volgens ISO wordt gebruikt om een normelementen uit de ISO te verduidelijken. In de cursus is nadrukkelijk ruimte opgenomen voor het onderwerp milieu-audits. Verslagen van de auditordagen, georganiseerd door de SCCM, zijn case-materiaal voor deze cursus. De SCCM is het platform voor certificatie milieu- en arbo-managementsystemen. 19 september Sebastiaan Hetterschijt; M: E:

9 OHSAS Arbo en Veiligheid KAMH-managers / SHEQ-managers / arbo-managers / managers duurzaamheid. De training geeft u kennis en inzicht met als doel om OHSAS te implementeren in uw organisatie. De OHSAS norm en het SCCM Certificatiesysteem arbomanagementsystemen volgens OHSAS zijn de belangrijkste documenten tijdens de cursus. Het is een praktische cursus waarbij de nadruk ligt op het duiden en implementeren van de normelementen uit de OHSAS In de cursus is nadrukkelijk ruimte opgenomen over de manier waarop arbo-audits uitgevoerd worden. Hierbij worden verslagen van de auditor-dagen van de SCCM gebruikt als case materiaal. De SCCM is het platform voor certificatie milieu- en arbomanagementsystemen. 16 april of 7 november Sebastiaan Hetterschijt; M: E: GLOBALG.A.P.-IFA AGF-, vis-, vlees- en zuivelsector. Kwaliteitsmedewerkers die binnen het bedrijf verantwoordelijk zijn voor GLOBALG.A.P. Hoe kunt u voldoen aan de richtlijnen van GLOBALG.A.P. en wat houden deze richtlijnen in? GLOBALG.A.P. de wereldwijde standaard voor het beheersen van risico s, transparantie en duurzaamheid op een primair productiebedrijf (boerderij, tuinderij, viskwekerij) in de ruimste zin van het woord. Aan het einde van de training bent u in staat om een dergelijk systeem te bouwen, te onderhouden en daar waar nodig te verbeteren. Wat is de inhoud van GLOBALG.A.P.? Wat betekenen deze richtlijnen? Hoe moet u het interpreteren? 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 5 november Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E:

10 GSPP (Good Seed and Plant Practices) AGF-sector: zaadbedrijven en plantenkwekers die tomatenzaad en of planten hebben. Kwaliteitsmedewerkers die binnen het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens GSPP. Hoe kunt u voldoen aan de certificeringseisen van GSPP en wat houden deze richtlijnen in? Wat is de inhoud van GSPP? Waarom zet u een GSPP-systeem op? En hoe zet u dit kwaliteitsmanagementsysteem op? Tijdens de training wordt aandacht gegeven aan het opzetten en uitvoeren van een risicoanalyse, de basis voor het opzetten van een borgingssysteem. Na de training bent u bekend met de principes van GSPP en weet u hoe u dit moet implementeren binnen uw bedrijf. 400,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 12 november Naaldwijk Alma Ruting; M: ; E: ISO (MVO) KAMH-managers, kwaliteitsmanagers, SHEQ-managers, managers duurzaamheid. Inzicht geven in de manier waarop MVO, met behulp van ISO 26000, MVO- Prestatieladder, geïmplementeerd kan worden. Tijdens deze training worden twee normen (ISO / MVO Prestatieladder) voor duurzaamheid behandeld. De volgende thema s zijn opgenomen: Stakeholder management, concretiseren van kernthema s en het implementeren van een MVOmanagement systeem. Het uitvoeren van MVO audits is een belangrijk onderdeel van de training. 12 december Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E:

11 Training Traceerbaarheid ISO 22716:2007 (Cosmetica; Good Manufacturing Practices, GMP) Cosmetische industrie. KAMH-managers, kwaliteitsmanagers, SHEQ-managers, managers duurzaamheid. De ISO zo kunnen toepassen dat deze norm geïmplementeerd kan worden in uw organisatie. Tijdens de training worden alle normelementen van de ISO doorgenomen en worden voorbeelden gegeven over manieren van implementeren. U krijgt inzicht in de hele keten van cosmetische producten; van grondstoffen tot en met eindproduct. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het uitvoeren van interne audits. De training is vooral belangrijk voor organisaties die cosmetische producten vervaardigen en aan de GMP moeten voldoen. 3 oktober Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E: Afzet EU en marketing (Module A2) Vergoeding Aanmelden Trainingen Markt & Keten AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Belang van aanbodconcentratie, voordelen en knelpunten van verschillende afzetsystemen, marktgerichte ontwikkelingen bij de afzet, logistieke ketenaspecten, de Europese Unie als marktgerichte organisatie; Productie en handel in en buiten Europa, consumptie en bestedingen, binnenlandse groothandel etc.; Drie fases bij marketing, marktonderzoek, concurrentie, differentiatie, segmentatie, marketingplan, marktdoelstellingen, marketingbeleid afzetorganisaties. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 7, 14, 21 en 28 november Geldermalsen

12 Toekomstgericht ondernemerschap Ondernemers, producenten, handelaren. Aan de hand van concrete voorbeelden en excursies ondernemers prikkelen om toekomstgericht te ondernemen. In deze training gaan we aan de hand van concrete voorbeelden en excursies ondernemers prikkelen om toekomstgericht te ondernemen. We zullen stil staan wat dit begrip inhoudt en hoe hier vorm aan gegeven kan worden. De cursus start met een excursie aan een supermarkt. Er zullen gesprekken met afnemers plaats vinden en er vindt een excursie plaats naar een voorbeeldbedrijf. Ook hoort u ervaringen van MKBondernemingen en vooral hoe ze inspelen op veranderende situaties door middel van een zogeheten ondernemersstaf. 2 dagen inclusief lunch. 900,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. Deze cursus wordt op maat gemaakt als een groep (minimaal 6 personen) zich aanmeldt. Coachen en coördineren (Module A4) Vergoeding Aanmelden Trainingen Mens & Organisatie AGF-sector Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten en voor (aankomend) keurmeesters Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Coachen en aansturen van collega's; Organiseren, samenwerken, delegeren; Coördineren kwaliteitscontrole; Vergadertechnieken; Functioneringsbeoordelingen; Motiverend leidinggeven. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 5, 12, 19 en 26 september Geldermalsen

13 Sociale- en commerciële vaardigheden (Module A1) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: Communicatieve vaardigheden: verbaal en non-verbaal gedrag, feedback; Gespreksvaardigheden en de opbouw van een gesprek: o.a. actief luisteren en samenvatten; Bijzondere gesprekssituaties: telefoongesprek, overbrengen van slecht nieuws; Omgaan met conflicten: feiten en emoties, kiezen voor resultaat of relatie. 3,5 dag inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 3, 10, 17 en 24 oktober Geldermalsen Persoonlijk functioneren AGF-, sierteelt-, vis-, vlees- en zuivelsector Directie, midden kader Het persoonlijk functioneren verbeteren. Deze training is modulair van opbouw waardoor in samenspraak met de klant het optimale pakket voor de ontwikkelfase van de cursisten en de organisatie kan worden samengesteld. De training is bijzonder interactief waarbij het doen uitgangspunt is en garant staat voor het ontwikkelen van uw leiderschapscapaciteiten. Ons credo hierbij is learning by doing ondersteund door zo min mogelijk theorie. De modules: leidinggeven, situationeel leiderschap, hanteren van conflicten, diverse vormen van werkoverleg, individuele gespreksvormen en technieken, motivatie, verandermanagement, organisatie cultuur, time management, werken in teams, team interactie, coachend leidinggeven, delegeren en controleren. 1 dagdeel, 2 dagdelen en afsluitende 24 uurs-sessie. Deze volgorde en tijdsbenutting bevallen in de praktijk het beste maar andere indelingen zijn uiteraard ook mogelijk ,- pp exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat, op basis van 6 personen. Deze cursus wordt op maat gemaakt als een groep (minimaal 6 personen) zich aanmeldt.

De opleiding keurmeester AGF of kwaliteitsmedewerker

De opleiding keurmeester AGF of kwaliteitsmedewerker Opleiding keurmeester AGF / kwaliteitsmedewerker AGF Het goed kunnen keuren en beoordelen van groenten- en fruitproducten in de gehele keten is van groot belang. De markt vraagt tenslotte om een waarborg

Nadere informatie

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER 02 DNV GL Training met impact Training met impact Organisaties verduurzamen en veranderen continu. Positieve bedrijfsresultaten

Nadere informatie

Cursusaanbod Managementsystemen 2009

Cursusaanbod Managementsystemen 2009 Leveranciersbeoordeling Referentiekaders en relaties met diverse normen zoals o.a. ISO 9001, ISO 22000 en ISO 9004) De relaties in een leveringsketen Integrale ketenborging van gespecificeerde risicogebieden

Nadere informatie

DR-QHSE-x. Deelreglement QHSE-manager

DR-QHSE-x. Deelreglement QHSE-manager DR-QHSE-x Deelreglement QHSE-manager Uitgave: augustus 2014 DR-QHSE-X 2 1 Algemeen Naam : Reed Business Opleidingen Adres : H.A. Lorentzstraat la, Zwijndrecht Aard : mondeling onderwijs Naast dit reglement

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Nieuwe trainingen! Scherpere prijzen!

Nieuwe trainingen! Scherpere prijzen! Nieuwe trainingen! Scherpere prijzen! In prijs verlaagd! 8 PeQasus Specs is een veelgebruikte softwareapplicatie voor online productspecificatiebeheer. Het webbased programma is logisch en intuïtief

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

KOETSIER EXECUTIVE SEARCH RECRUITMENT EN WERVING & SELECTIE

KOETSIER EXECUTIVE SEARCH RECRUITMENT EN WERVING & SELECTIE FUNCTIEPROFIEL W. HEEMSKERK B.V. Februari 2014 W. HEEMSKERK B.V. ALGEMENE INFORMATIE Heemskerk produceert dagelijks met meer dan 80 verschillende grondstoffen zo n 300 unieke eindproducten. Het assortiment

Nadere informatie

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen januari september 2015. NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen januari september 2015. NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT Trainingen januari september 2015 NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER 02 DNV GL Training met impact LEREN OP AFSTAND MET E-LEARNING

Nadere informatie

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren Het opleidingsproces in beeld Om zelfstandig met Gedrag en Drijfveren gerelateerde TSI-Profielen aan de slag te gaan is het van belang dat de gebruiker TTI Success

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Certificatie BRC7 vraagt ketenbeheer

Certificatie BRC7 vraagt ketenbeheer Certificatie BRC7 vraagt ketenbeheer Ambition Competence Lisette Stam: Competence Manager ISACert NL Confidence Algemeen Update BRC7 Standaard door bezorgdheid over: Traceerbaarheid in de hele keten Onduidelijkheid

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Cursusaanbod Auditing 2009

Cursusaanbod Auditing 2009 Cursusaanbod 20 Interne Auditor Basiskennis Quality Inhoud: Beperkte normkennis ISO 9001:2008 De rol van de auditor volgens ISO 19011:2002 Elementair verbetermanagement Uitvoering interne audit in de eigen

Nadere informatie

Certificeren Waardevol?? KVGM B.V.

Certificeren Waardevol?? KVGM B.V. Certificeren Waardevol?? KVGM Improvement Solutions: + Specialisten in verbetermanagement + 20 jaar ervaring + 6 deskundige, gedreven en pragmatische professionals + Praktische aanpak waarbij de klantorganisatie

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Opzet 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijk naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Logistiek

Opleidingscatalogus: Logistiek Opleidingscatalogus: Logistiek t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering Kies voor CERCAT gecertificeerde catering Uitgave en redactie: Stichting Certificatie Contractcatering, Gorinchem Vormgeving: BURO18 communicatie bv, Gorinchem Fotografie: Henk de Graaf Fotografie, Leiderdorp

Nadere informatie

Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket

Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket Snel, makkelijk en goed! Juni 2015 Beste (toekomstige) kwaliteitsmanager, Bent u op zoek naar een betaalbaar en goed kwaliteitssysteem? Dan is het basispakket

Nadere informatie

Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE

Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE LEER EN GROEI MET NEN 1 Trainingen Milieu & Energie voorjaar 2018 NEN TRAININGEN; UW TOEKOMST IS EEN INVESTERING WAARD Trainingen Milieu & Energie voorjaar 2018

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Milieunorm. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Milieunorm. Telefoon: KAM Consultants ISO 14001 Milieunorm 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 14001 4. 6. ISO ISO 14001 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan 6. 8. Coaching

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Asset Management. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Asset Management. Telefoon: KAM Consultants ISO 55001 Asset Management 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 55001 55001 4. 6. ISO ISO 55001 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met TRAINING PROJECTMANAGEMENT In samenwerking met kleine trainingsruimte Programma Projectmanagement ( 3 x 2 Dagen) Module 1 : 2 x 2 Dagen Groepscommunicatie Hoe stelt u zich op in een groep en hoe haalt

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Trainingen 2015. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 8-9 Oisterwijk. 24-25 Steenwijk. 14-16 Schiedam.

Trainingen 2015. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 8-9 Oisterwijk. 24-25 Steenwijk. 14-16 Schiedam. Auditen Auditvaardigheden - - - - - - - - - - - - - - - 0,- Interne Auditor ISO 00 0- - -0-0,- Optimaliseren van uw audits Masterclass Lead Auditor 0 Kwaliteit Voorlichtingsbijeenkoms ISO 00:,- Kwaliteits

Nadere informatie

Trainingen 2015. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 8-9 Oisterwijk 24-25 Steenwijk. 14-16 Schiedam.

Trainingen 2015. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 8-9 Oisterwijk 24-25 Steenwijk. 14-16 Schiedam. Auditen Auditvaardigheden - - - - - - - - - - - - - - - 0,- Interne Auditor ISO 00 0- - -0-0,- Optimaliseren van uw audits Masterclass Lead Auditor 0 Kwaliteit Voorlichtingsbijeenkoms ISO 00:,- Kwaliteits

Nadere informatie

Praktisch Kwaliteitsmanagement

Praktisch Kwaliteitsmanagement Praktisch Kwaliteitsmanagement Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau voor (aankomend) kwaliteitsmanagers 1 Inhoud... 1 Inleiding... 3 Leerdoelen... 3 Doelgroep en toelatingseisen... 3 Niveau...

Nadere informatie

KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS

KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS AANBOD 2015 2016 KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS AANBOD 2015 2016 Middels actieve promotie en facilitering door LECSO in het land zijn steeds meer (V)SO scholen bezig

Nadere informatie

Cursusgids Medische Hulpmiddelen

Cursusgids Medische Hulpmiddelen Cursusgids Medische Hulpmiddelen 2016 Introductie MDProject is al jaren actief met consultancy ondersteuning op het gebied van medische hulpmiddelen. Wij krijgen regelmatig verzoeken voor het geven van

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

Trainingen 2016. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 9-10 Schiedam. 7-8 Steenwijk 23-24 Oisterwijk.

Trainingen 2016. Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Prijs. 9-10 Schiedam. 7-8 Steenwijk 23-24 Oisterwijk. 20 Auditen Auditvaardigheden 0-3-4 4-5 2-3 -0 7-23-24 7-2-27 5-2-3 24-25 50,- Interne Auditor ISO 00-2 2-4 23-25 3-5 00,- Optimaliseren van uw audits 2 Masterclass Lead Auditor 27 30 Kwaliteit Voorlichtingsbijeenkomst

Nadere informatie

Tevredenheid over ISO 14001- en OHSAS 18001-certificatie is hoog

Tevredenheid over ISO 14001- en OHSAS 18001-certificatie is hoog Tevredenheid over ISO 14001- en OHSAS 18001-certificatie is hoog In 2013 heeft SCCM onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van zowel ISO 14001- als OHSAS 18001-certificatie. Het onderzoek onder ISO

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. BRL 2100 Mechanisch Boren. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. BRL 2100 Mechanisch Boren. Telefoon: KAM Consultants BRL 2100 Mechanisch Boren 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL 2100 4. BRL 2100 certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

Cursusaanbod Auditing 2009

Cursusaanbod Auditing 2009 Cursusaanbod 2009 Lead Auditor Course Quality Management Inhoud: Normkennis ISO 9001:2008 Historisch perspectief kwaliteitsmanagement Verbetermanagement Presentatievaardigheden Uitvoering documentatiebeoordeling

Nadere informatie

Certified ISO Risk Management Professional

Certified ISO Risk Management Professional Certified ISO 31000 Risk Management Professional informatie over de driedaagse training inclusief examen organisatie MdP Management, Consulting & Training website email mobiel KvK www.mdpmct.com info@mdpmct.com

Nadere informatie

Cursus Leiderschapsvaardigheden

Cursus Leiderschapsvaardigheden Cursus Leiderschapsvaardigheden Persoonlijk Leiderschap Strategisch Leidinggeven Samenwerken Beleid en Organisatie Leiderschapsvaardigheden en Managementtools Algemene informatie De opleiding Leiderschapsvaardigheden

Nadere informatie

1. kwaliteitssystemen en voedselveiligheid 2. organiseren 3. projecten. 1 Kwaliteitssystemen & voedselveiligheid

1. kwaliteitssystemen en voedselveiligheid 2. organiseren 3. projecten. 1 Kwaliteitssystemen & voedselveiligheid nr Tekst 0 Home Thielen Consult is de partner voor bedrijven en organisaties in de voedselketen. Samen met onze klanten bouwen wij aan veilig en eerlijk voedsel. We begeleiden onze klanten en organiseren

Nadere informatie

De nieuwe ISO norm 2015 Wat nu?!

De nieuwe ISO norm 2015 Wat nu?! De nieuwe ISO norm 2015 Wat nu?! Stichting QualityMasters Nieuwland Parc 157 3351 LJ Papendrecht 078-3030060 info@qualitymasters.com www.qualitymasters.com 02-2015 Inhoud Inleiding pagina 3 Van Oud naar

Nadere informatie

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. P.A.M. (Petra) Vanderlyde Mr. H.E. (Harriëtte) van Luijken Mr. A.J.P.M. (Jan) Snoeijer A.P.M. (Arnold) Vanderlyde A. (André) Tolman, MFP H.F.M. (Henk) Vanderlyde F.G.R.

Nadere informatie

Deelreglement Manager in de techniek (TO2).

Deelreglement Manager in de techniek (TO2). DR-TO2-X Deelreglement Manager in de techniek (TO2). Uitgave: juli 2012 PBNA/Reed Business Opleidingen, Postbus 415, 3330 AK Zwijndrecht. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie Training praktisch toepasbare kennis en informatie Training gericht op vakbekwaamheid, efficiency en zelfontplooiing Uw behoefte aan praktisch toepasbare kennis en informatie is onze zorg. Onder dit motto

Nadere informatie

DÉ ONLINE DATABANK VOOR INFORMATIE OVER VOEDSELVEILIGHEID VAN INGREDIËNTEN

DÉ ONLINE DATABANK VOOR INFORMATIE OVER VOEDSELVEILIGHEID VAN INGREDIËNTEN DÉ ONLINE DATABANK VOOR INFORMATIE OVER VOEDSELVEILIGHEID VAN INGREDIËNTEN RISKPLAZA, DÉ TOEGANG TOT UP-TO-DATE DATA VOOR RISICOANALYSE VAN GRONDSTOFGEVAREN Riskplaza is een systeem voor de borging van

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt

Training Lean Yellow Belt Training Lean Yellow Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat Training Lean Yellow Belt Inclusief Yellow Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt

Nadere informatie

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 11 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER...

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. FSC Certificaat Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. FSC Certificaat Telefoon: KAM Consultants FSC Certificaat 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. FSC certificaat 4. FSC certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding 8. Onderhoud

Nadere informatie

Samen werken aan voedselveiligheid

Samen werken aan voedselveiligheid Samen werken aan voedselveiligheid Een eerste kennismaking Roel Robbertsen, voorzitter SecureFeed Jaarvergadering Comité van Graanhandelaren Rotterdam, 20-11-2014 Inhoud presentatie Wie en wat is SecureFeed

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Training Advies - Rekrutering

Training Advies - Rekrutering Training Gobbelsrode 42, 3220 HOLSBEEK. Tel: 016/62.35.22 www.amvr.be info@amvr.be Training Advies - Rekrutering Uitgangpunten: Het eerste doel dat wij ons stellen is bij te dragen tot het succes van uw

Nadere informatie

BENT U ER KLAAR VOOR?

BENT U ER KLAAR VOOR? ISO 9001:2015 EN ISO 14001:2015 HERZIENINGEN ZIJN IN AANTOCHT BENT U ER KLAAR VOOR? Move Forward with Confidence WAT IS NIEUW IN ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 MEER BUSINESS GEORIENTEERD KERNASPECTEN "LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien!

Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien! Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien! Trainingsaanbod Persoonlijke Ontwikkeling, Commercie en Management in Oss/Heesch en omgeving Als ondernemer heeft u doelen voor ogen die u wilt

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Certified ISO Risk Management Professional

Certified ISO Risk Management Professional Certified ISO 31000 Risk Management Professional informatie over de driedaagse training inclusief examen organisatie MdP Management, Consulting & Training website email mobiel KvK www.mdpmct.com info@mdpmct.com

Nadere informatie

Cliënt-/Patiëntveiligheid en risicomanagement. HKZ organiseert workshops voor kwaliteitsmanagers

Cliënt-/Patiëntveiligheid en risicomanagement. HKZ organiseert workshops voor kwaliteitsmanagers Cliënt-/Patiëntveiligheid en risicomanagement HKZ organiseert workshops voor kwaliteitsmanagers Cliënt-/Patiëntveiligheid en risicomanagement Veiligheid is een begrip waar organisaties steeds meer rekening

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Visie Vinçotte ISACert op digitalisering Agro-Food sector 19 januari Lesly Schell Business development / Commercieel accountmanager

Visie Vinçotte ISACert op digitalisering Agro-Food sector 19 januari Lesly Schell Business development / Commercieel accountmanager Vinçotte ISACert Nederland Visie Vinçotte ISACert op digitalisering Agro-Food sector 19 januari 2016 - Lesly Schell Business development / Commercieel accountmanager Visie op digitalisering Agro-Food sector

Nadere informatie

Basiskennis Management NEMAS

Basiskennis Management NEMAS Basiskennis Management NEMAS Editie 2015 Morel Opleiding en Training B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze

Nadere informatie

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Certification Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Het nastreven en behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen is de ultieme uitdaging voor iedere onderneming of instelling.

Nadere informatie

Zelf aan het Stuur Training voor zelfsturende teams

Zelf aan het Stuur Training voor zelfsturende teams Zelf aan het Stuur Training voor zelfsturende teams Mooie boel. Moeten we in ons team nu ook nog de taken van de voormalig leidinggevende erbij doen. En hoe doen we het als een teamlid de kantjes er vanaf

Nadere informatie

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Walvis ConsultingGroep Brengt kwaliteit tot leven Voor kwaliteit van mens en organisatie Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Ronald Zwart Vennoot, senior consultant en auditor ronald.zwart@walviscg.nl

Nadere informatie

Hoezo dé nieuwe ISO-normen?

Hoezo dé nieuwe ISO-normen? De nieuwe ISO-normen Dick Hortensius Senior consultant Managementsystemen NEN Milieu & Maatschappij dick.hortensius@nen.nl 1 Hoezo dé nieuwe ISO-normen? 2 1 De cijfers voor Nederland (eind 2013) Norm Aantal

Nadere informatie

Het Kamer van Koophandelsnummer van de VWA voor Unilever Nederland is

Het Kamer van Koophandelsnummer van de VWA voor Unilever Nederland is Unilever Nederland Nassaukade 5 3071 JL Rotterdam Postbus 160 3000 AD Rotterdam Telefoon +31 (0)10 4394911 Fax +31 (0)10 Datum Telefoonnummer 03-08-2016 +31 (0) 10 439 3927 Betreft Voedselveiligheid Specificaties

Nadere informatie

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER INLEIDING CURSUS PRAKTIJKMANAGEMENT Deze cursus is voor iedereen die binnen de praktijk (voor een deel) verantwoordelijk is voor het dagelijks aansturen van de organisatie,

Nadere informatie

DR-ARB-A2973. Deelreglement Arbo-coördinator

DR-ARB-A2973. Deelreglement Arbo-coördinator DR-ARB-A2973 Deelreglement Arbo-coördinator Uitgave: september 2006 DR-ARB-X 2 1 Algemeen Naam : Elsevier Opleidingen Adres : H.A. Lorentzstraat la, Zwijndrecht Aard : mondeling onderwijs Naast dit reglement

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. PEFC Keurmerk Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. PEFC Keurmerk Telefoon: KAM Consultants PEFC Keurmerk 1 Brochurewijzer 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. PEFC keurmerk 4. PEFC certificatiebegeleiding 5. QuickScan 6. Coaching 7. Intensieve begeleiding 8. Onderhoud

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

Doelgroep De opleiding is bestemd voor farmaceutisch medewerkers, werkzaam in de ziekenhuisapotheek of bereidingsapotheek.

Doelgroep De opleiding is bestemd voor farmaceutisch medewerkers, werkzaam in de ziekenhuisapotheek of bereidingsapotheek. Inleiding Een farmaceutisch medewerker houdt zich bezig met het verrichten van diverse farmaceutische handelingen zoals: het bereiden, het opslaan, het distribueren en het transporteren van geneesmiddelen.

Nadere informatie

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden.

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden. Deelnemers aan deze leergang verbreden hun kennis op verschillende bedrijfskundige domeinen en passen deze direct toe in hun eigen werkomgeving. Aan het eind van de leergang zijn de kosten van de opleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding... 9

Inhoudsopgave. Inleiding... 9 Inhoudsopgave Inleiding... 9 Hoofdstuk 1: Wat is geïntegreerd management?... 13 1.1. Wat is het doel van geïntegreerd management?... 13 1.2. Kwaliteit: wat betekent ISO 9001?... 14 1.3. Andere normen:

Nadere informatie

Order 2 Cash Professional

Order 2 Cash Professional Order 2 Cash Professional Keser Academy Steeds meer bedrijven brengen focus aan in het Order-2-Cash proces. Het zijn dan ook de customerservicemedewerkers die naast kritisch bekijken of de processen nog

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Basiskennis Management

Basiskennis Management Basiskennis Management Inhoudsopgave Les 1 Management: besturing en macht 1.1 Inleidin 1.2 Management algemeen 1.3 Managementniveaus 1.4 Bestuursproces 1.5 Taken van managers 1.6 Omgaan met macht 1.7 Samenvatting

Nadere informatie

Versie 28 februari 2007. Samenvatting communicatie op basis van ISO 14001 1

Versie 28 februari 2007. Samenvatting communicatie op basis van ISO 14001 1 Samenvatting communicatie op basis van ISO 14001 Samenvatting communicatie op basis van ISO 14001 1 De overtuiging -en ervaring- van SCCM is dat elke organisatie (hoe klein ook) betere milieuprestaties

Nadere informatie

Keurklasse: nieuwe kracht van de Keurslager. onderscheidend vermogen en meerwaarde

Keurklasse: nieuwe kracht van de Keurslager. onderscheidend vermogen en meerwaarde Keurklasse: nieuwe kracht van de Keurslager Duurzaam op weg naar onderscheidend vermogen en meerwaarde Historie van een sterk merk Het Keurslager DNA Hij is een vakman Hij werkt met en levert verse producten

Nadere informatie

Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp

Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp 2-daagse praktijktraining Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp Programma Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp De training Praktisch omgaan met Privacy & Security en het Wbp

Nadere informatie

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, kunt altijd contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet,

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, kunt altijd contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet, Informatiebrochure 2012 Weddingplanners International Voorwoord De mooiste dag van uw leven, zo wordt een trouwdag vaak genoemd. Maar iemand moet ervoor zorgen dat deze dag vlekkeloos verloopt. Een weddingplanner

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Compleet NEN 15224:2012 certificeringspakket

Compleet NEN 15224:2012 certificeringspakket Compleet NEN 15224:2012 certificeringspakket Snel, makkelijk en goed! Augustus 2013 Beste (toekomstige) kwaliteitsmanager, Bent u op zoek naar een betaalbaar en goed kwaliteitssysteem? Dan is het compleet

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Waar start je als ondernemer met duurzaamheid

Waar start je als ondernemer met duurzaamheid Waar start je als ondernemer met duurzaamheid www.will2sustain.com SPELREGELS PARTICIPATIEF INTERACTIEF MOBIELTJES GEBRUIK MAKEN VAN KENNIS IN DE GROEP CONCREET TOEPASSEN GEBRUIK MAKEND VAN VRAGEN EN

Nadere informatie

Studiegids training praktijkgerichte productieleider

Studiegids training praktijkgerichte productieleider Studiegids training praktijkgerichte productieleider Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

DR-KAM-X. Deelreglement KAM-coördinator

DR-KAM-X. Deelreglement KAM-coördinator DR-KAM-X Deelreglement KAM-coördinator Uitgave: december 2008 DR-KAM-X 2 1 Algemeen Naam : Reed Business Opleidingen Adres : Arnhem en Zwijndrecht Aard : mondeling onderwijs Naast dit reglement is het

Nadere informatie

T rainingskalender 2015

T rainingskalender 2015 T rainingskalender 2015 Flustraat 35 Tel. 531330 Fax 531340 tahconsulting@sr.net www.tahconsulting.com Tjong A Hung Consulting N.V. 2 I n h o u d s o p g a ve pagina Instaptraining Kredieten 3 Basistraining

Nadere informatie

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven Coachend Leidinggeven Sales Force Consulting inleiding Leidinggeven aan de alledaagse uitvoering van het werk, is één van de belangrijkste kerntaken van elke manager.

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

Opleidingsprogramma. Voorjaar 2012. Cursusprogramma

Opleidingsprogramma. Voorjaar 2012. Cursusprogramma Opleidingsprogramma Voorjaar 2012 Cursusprogramma Voorjaar 2012 In deze brochure bieden wij u het cursusaanbod voor het voorjaar van 2012 aan. Het betreft de gebruikerstrainingen voor PlanCare Dossier,

Nadere informatie

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Zorg en Welzijn. Telefoon:

Specialist in certificatiebegeleiding. KAM Consultants. ISO Zorg en Welzijn. Telefoon: KAM Consultants ISO 15224 Zorg en Welzijn Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. ISO ISO 15224 15224 4. 6. ISO ISO 15224 certificatiebegeleiding 5. 7. QuickScan 6.

Nadere informatie