Overzicht trainingen Q-Point BV 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht trainingen Q-Point BV 2013"

Transcriptie

1 Overzicht trainingen Q-Point BV 2013 Q-Point biedt u de volgende trainingen aan: Trainingen Kwaliteitsmanagement Kwaliteitsmanagement Ketenmanagement / Value Chain Kwaliteitszorg ISO 9001:2008 Interne audit Interne audit voor gevorderden (opfriscursus) Klanttevredenheid en klantgerichtheid Trainingen Voedselveiligheid/Traceerbaarheid Kwaliteitszorg en (controle) organisatie (Module A3) Logistiek en opslag (Module A5) BRC & IFS HACCP Training ISO Voedingsmiddelenhygiëne / microbiologie ISO Milieu OHSAS Arbo en Veiligheid GLOBALG.A.P.-IFA GSPP (Good Seed and Plant Practices) ISO (MVO) TrainingTraceerbaarheid ISO 22716:2007 (Cosmetica; Good Manufacturing Practices, GMP) Training Markt & Keten Afzet EU en marketing (Module A2) Toekomstgericht ondernemerschap Trainingen Mens & Organisatie Coachen en coördineren (Module A4) Sociale- en commerciële vaardigheden (Module A1) Persoonlijk functioneren Q-Point BV Zuidweg 38, Postbus 38, 2670 AA Naaldwijk T (0174) F (0317) E I Q-Point BV is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 Opmerkingen Aanmelden via tenzij anders bij de training staat aangegeven. Voor alle trainingen met een open inschrijving geldt een minimale deelname van 6 personen. Op verzoek van de klant kan er een aangepast trainingsprogramma gemaakt worden voor incompany trainingen. Al onze trainingen kunnen ook in het Engels gegeven worden. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds of bij Colland, kunnen voor een aantal trainingen een deel van het cursusgeld terug krijgen. Voor de volledige informatie kunt u terecht op de site van Colland (scholing) en de site van het AGF Groothandelsfonds. De prijzen in dit overzicht zijn in euro s exclusief 21% BTW, en onder voorbehoud van eventuele fouten en prijswijzigingen.

2 Opleidingen keurmeester AGF en kwaliteitsmedewerker AGF Als basis voor de opleiding tot keurmeester of kwaliteitsmedewerker AGF dienen de zogeheten Algemene (A)- en Productmodules (P), zoals die door het AGF Groothandelsfonds zijn opgesteld. Q-Point biedt in samenwerking met AQS de A-modules aan. In onderstaand overzicht herkent u deze modules aan de codes A1 tot en met A5. AQS verzorgt de P-modules. Voor een overzicht van deze P-modules kijkt u op Voor het behalen van het diploma keurmeester AGF dient u alle vijf A-modules en de P-modules van minimaal één productgroep te volgen en met goed resultaat af te sluiten. Voor het behalen van het diploma kwaliteitsmedewerker AGF dient u twee A-modules, namelijk Sociale- en commerciële vaardigheden (A1) en Kwaliteitszorg en (controle) organisaties (A3) en de P-modules van minimaal één productgroep met goed resultaat te volgen. Het verkrijgen van een certificaat en/of diploma vindt plaats volgens het Reglement voor Toetsing en Afsluiting van de opleiding MKGF en Keurmeester AGF. U vindt dit reglement op Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). Aanmelden kan via AQS. Het aanmeldformulier vindt u op Kwaliteitsmanagement Trainingen Kwaliteitsmanagement Directie en (kwaliteit) managers. Meer rendement halen uit uw kwaliteitssysteem. U draait al jaren met een gecertificeerd kwaliteitssysteem. Toch vraagt u zich af of u wel alles haalt uit wat het systeem genereert. Wordt het systeem door de directie nu wel of niet of onvoldoende gebruikt als management-instrument? Wat kunt u doen om dit te onderzoeken en indien nodig te verbeteren? U krijgt diverse instrumenten aangereikt om o.a. met plezier in uw werk en doelgericht meer rendement uit kwaliteitsmanagement te halen. 3 dagdelen van u tot u, inclusief broodmaaltijd. 659,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 23 april en 16 mei en 7 juni Victor Volkers; M: E:

3 Ketenmanagement / Value Chain Directie en managers. Welke creatieve mogelijkheden zijn er om een keten in te richten zodat er meer waarde wordt gecreëerd voor uw organisatie? Uw organisatie wordt geconfronteerd met de verdergaande concentratie van supermarktketens, internationalisering, duurzaamheid, de aanscherping van de levensmiddelenwetgeving, de ontwikkeling van ketengarantiesystemen en traceerbaarheid. Welke impact heeft dit voor uw organisatie? Voert u de regie in de keten? Het succes voor een bedrijf is voor een groot deel afhankelijk of de keuzes die zijn gemaakt voldoende aansluiten bij de voor en achterliggende schakels. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden in versketens wordt getoond dat een goede match van strategische keuzes leidt tot een succes en een slechte fit leidt tot het beëindigen van leveringen. In de workshop wordt verder ingegaan op diverse strategieën voor ketensamenwerking. 450,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 12 september Sebastiaan Hetterschijt; M: E: Kwaliteitszorg ISO 9001:2008 (Kwaliteit)managers, ondernemers en kwaliteitszorgmedewerkers. Een praktische training waarin u naast de elementaire beginselen de handvatten geboden krijgt om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en een kwaliteitshandboek te schrijven. Wat is kwaliteitszorg en wat kan ons bedrijf ermee? Is het een keurslijf of blijven we flexibel? Wat is de meerwaarde van een kwaliteitsmanagement-systeem? Deze training maakt u bekend met de acht kwaliteitszorgprincipes en u leert uw systeem als managementtool te gebruiken. De belangrijkste onderdelen van de norm worden besproken. Na de cursus bent u in staat om de ISO 9001 norm binnen de organisatie op een toegankelijke manier te hanteren en te implementeren. 2 dagdelen, ochtend en middag van 9.00 u tot u, inclusief lunch. 29 oktober Naaldwijk Alma Ruting; M: , E:

4 Interne audit (Aankomend) interne auditoren en kwaliteitsmedewerkers. U leert hoe u als auditor te werk gaat: van de voorbereiding tot het auditinterview en de verslaglegging. Het uitvoeren van een interne audit is een belangrijk instrument om verbetering binnen het kwaliteitssysteem te realiseren. Hoe ga ik als auditor te werk bij het auditen? Hoe bereid ik één en ander voor? Hoe kan ik verbeteringen initiëren? Hoe stel ik verslagen op van de bevindingen? Deze en andere vragen over het hoe en waarom van interne audits, worden op praktische wijze uitgelegd en zelf geoefend aan de hand van rollenspelen. 2 aaneengesloten dagen, inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 785,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 18 en 19 juni of 10 en 11 september of 10 en 11 december Roelofarendsveen Alma Ruting; M: , E: Interne audit voor gevorderden (opfriscursus) Interne auditoren en kwaliteitsmedewerkers met auditervaring. Een opfristraining voor interne auditoren die diepgang willen brengen en die kennis en ervaring met andere interne auditoren willen uitwisselen. Tijdens deze training wordt de theorie van auditen opgefrist op basis van ISO Hoe kan de kennis van de norm toegepast worden tijdens de audit? Op welke wijze kan er meer uit de audits gehaald worden? Daarnaast kunnen de cursisten eigen punten inbrengen. De cursisten hebben al ervaring opgedaan in de praktijk en zij kunnen heel goed de verschillende knelpunten aangeven. Knelpunten die vaak genoemd worden: diepgang en follow-up van de audit. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan veranderen en de aspecten die hierbij een rol spelen. Tijdens deze training is er voldoende tijd voor interne auditoren om ervaringen uit te wisselen. 400,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 4 juni Naaldwijk Alma Ruting; M: ; E:

5 Klanttevredenheid en klantgerichtheid Medewerkers of managers van commerciële afdeling en management. Deze workshop reikt u methoden aan waarmee u de klantgerichtheid van uw bedrijf kunt verbeteren. Als bedrijf bent u uitstekend in staat om de klanteisen te definiëren. Maar kent u ook de wensen van uw klant? Met het definiëren van de klantwensen heeft u een beeld van de markt waarop u met uw bedrijf kunt inspelen. Vanuit NEN-EN-ISO 9001:2008 is het een verplicht normonderdeel, echter ook van waarde voor uw bedrijf. Waar kunt u als bedrijf uw klant nog beter van dienst zijn? Er is ruimschoots gelegenheid tot discussie. 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 23 mei of 27 september Trainingen Voedselveiligheid / Traceerbaarheid Kwaliteitszorg en (controle) organisatie (Module A3) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Controle instellingen zoals NVWA, KCB en de diverse landbouwnetwerken; Publiek- en privaatrechtelijke regelgeving in Nederland en de Europese Unie; Toenemend belang van kwaliteit en kwaliteitszorg, algemene begrippen rond kwaliteitszorg, audits, kwaliteitsborging, certificering, (geïntegreerde) kwaliteitszorgprojecten in de tuinbouw bij handel- en afzet-organisaties, HACCP-richtlijnen en milieu-keurmerken. 3,5 dag inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 6, 13 en 20 juni en 4 juli Geldermalsen

6 Logistiek en opslag (Module A5) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: Logistiek en materiaal management, fysieke distributie; Functie magazijn, cross docking; Bottlenecks en oplossen van logistieke cases. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 5, 12, 19 en 26 november Geldermalsen BRC & IFS Ondernemers, directieleden en kwaliteitsmanagers. U maakt kennis met de basisprincipes van een BRC & IFS managementsysteem. Tijdens deze training wordt uitgelegd wat BRC & IFS zijn en wat het inhoudt voor uw bedrijf om het in te voeren. U maakt kennis met de HACCP-principes en u weet aan het einde van de training hoe u een BRC & IFS managementsysteem op moet zetten in uw bedrijf. U krijgt uitleg over het opzetten van een gevaren- en risicoanalyse en u weet aan welke inrichtingseisen uw verpakkingsruimte moet voldoen. 15 oktober Naaldwijk Cok Duijvestijn; M: ; E:

7 HACCP HACCP-managers, leden van HACCP-teams en interne auditoren. Het HACCP-systeem is een levend systeem en vereist continue verbetering. Leer uw rol daar in. HACCP is een erkende systematiek waarmee in elke fase van het productieproces de veiligheid van levensmiddelen kan worden geborgd. De training is opgezet volgens de twaalf stappen die worden gebruikt bij het opzetten van een HACCP-systeem. De training laat zien welke principes HACCP hanteert en hoe deze handen en voeten krijgt. 18 april of 29 november Training ISO AGF-, sierteelt-, vis-, vlees- en zuivelsector Ondernemers, directieleden, kwaliteitsmanagers U maakt kennis met de basisprincipes van ISO Tijdens deze training wordt uitgelegd wat ISO is en wat het inhoudt voor uw bedrijf om het in te voeren. U maakt kennis met de HACCP principes en u weet aan het einde van de training hoe u een ISO managementsysteem op moet zetten in uw bedrijf. 3 dagdelen van u tot u inclusief broodmaaltijd. 495,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 1 e training: 21 mei, 4 juni en 18 juni Of 2 e training: 10 september, 24 september en 8 oktober

8 Voedingsmiddelenhygiëne / microbiologie s Medewerkers algemeen. Hygiëne is leuk. Als u weet waar het om gaat. Op welke manier is de beheersing van hygiëne binnen uw organisatie te verbeteren? Het omgaan met voedingsmiddelen vereist hygiënisch handelen, maar ook kennis van achtergronden is nodig. Dit geeft een groter draagvalk om regels ook na te leven. In deze workshop leren medewerkers de basiselementen van hygiëne, besmetting en risico s met betrekking tot voedselveiligheid en de bijbehorende maatregelen, aan de hand van eenvoudige voorbeelden en praktijksituaties. 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 14 mei of 11 juni of 17 september of 29 oktober of 12 november of 10 december Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E: ISO Milieu KAMH-managers / SHEQ-managers / milieumanagers / manager duurzaamheid. Milieurisico s beheersen en uw milieuprestaties continue verbeteren. Tijdens de training wordt de ISO norm doorgenomen. Per normelement krijgt u voorbeelden hoe implementatie in zijn werk gaat. Het SCCM document Certificatiesysteem Milieumanagementsystemen volgens ISO wordt gebruikt om een normelementen uit de ISO te verduidelijken. In de cursus is nadrukkelijk ruimte opgenomen voor het onderwerp milieu-audits. Verslagen van de auditordagen, georganiseerd door de SCCM, zijn case-materiaal voor deze cursus. De SCCM is het platform voor certificatie milieu- en arbo-managementsystemen. 19 september Sebastiaan Hetterschijt; M: E:

9 OHSAS Arbo en Veiligheid KAMH-managers / SHEQ-managers / arbo-managers / managers duurzaamheid. De training geeft u kennis en inzicht met als doel om OHSAS te implementeren in uw organisatie. De OHSAS norm en het SCCM Certificatiesysteem arbomanagementsystemen volgens OHSAS zijn de belangrijkste documenten tijdens de cursus. Het is een praktische cursus waarbij de nadruk ligt op het duiden en implementeren van de normelementen uit de OHSAS In de cursus is nadrukkelijk ruimte opgenomen over de manier waarop arbo-audits uitgevoerd worden. Hierbij worden verslagen van de auditor-dagen van de SCCM gebruikt als case materiaal. De SCCM is het platform voor certificatie milieu- en arbomanagementsystemen. 16 april of 7 november Sebastiaan Hetterschijt; M: E: GLOBALG.A.P.-IFA AGF-, vis-, vlees- en zuivelsector. Kwaliteitsmedewerkers die binnen het bedrijf verantwoordelijk zijn voor GLOBALG.A.P. Hoe kunt u voldoen aan de richtlijnen van GLOBALG.A.P. en wat houden deze richtlijnen in? GLOBALG.A.P. de wereldwijde standaard voor het beheersen van risico s, transparantie en duurzaamheid op een primair productiebedrijf (boerderij, tuinderij, viskwekerij) in de ruimste zin van het woord. Aan het einde van de training bent u in staat om een dergelijk systeem te bouwen, te onderhouden en daar waar nodig te verbeteren. Wat is de inhoud van GLOBALG.A.P.? Wat betekenen deze richtlijnen? Hoe moet u het interpreteren? 1 dagdeel van u tot u inclusief broodmaaltijd. 155,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 5 november Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E:

10 GSPP (Good Seed and Plant Practices) AGF-sector: zaadbedrijven en plantenkwekers die tomatenzaad en of planten hebben. Kwaliteitsmedewerkers die binnen het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens GSPP. Hoe kunt u voldoen aan de certificeringseisen van GSPP en wat houden deze richtlijnen in? Wat is de inhoud van GSPP? Waarom zet u een GSPP-systeem op? En hoe zet u dit kwaliteitsmanagementsysteem op? Tijdens de training wordt aandacht gegeven aan het opzetten en uitvoeren van een risicoanalyse, de basis voor het opzetten van een borgingssysteem. Na de training bent u bekend met de principes van GSPP en weet u hoe u dit moet implementeren binnen uw bedrijf. 400,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. 12 november Naaldwijk Alma Ruting; M: ; E: ISO (MVO) KAMH-managers, kwaliteitsmanagers, SHEQ-managers, managers duurzaamheid. Inzicht geven in de manier waarop MVO, met behulp van ISO 26000, MVO- Prestatieladder, geïmplementeerd kan worden. Tijdens deze training worden twee normen (ISO / MVO Prestatieladder) voor duurzaamheid behandeld. De volgende thema s zijn opgenomen: Stakeholder management, concretiseren van kernthema s en het implementeren van een MVOmanagement systeem. Het uitvoeren van MVO audits is een belangrijk onderdeel van de training. 12 december Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E:

11 Training Traceerbaarheid ISO 22716:2007 (Cosmetica; Good Manufacturing Practices, GMP) Cosmetische industrie. KAMH-managers, kwaliteitsmanagers, SHEQ-managers, managers duurzaamheid. De ISO zo kunnen toepassen dat deze norm geïmplementeerd kan worden in uw organisatie. Tijdens de training worden alle normelementen van de ISO doorgenomen en worden voorbeelden gegeven over manieren van implementeren. U krijgt inzicht in de hele keten van cosmetische producten; van grondstoffen tot en met eindproduct. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het uitvoeren van interne audits. De training is vooral belangrijk voor organisaties die cosmetische producten vervaardigen en aan de GMP moeten voldoen. 3 oktober Sebastiaan Hetterschijt; M: ; E: Afzet EU en marketing (Module A2) Vergoeding Aanmelden Trainingen Markt & Keten AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Belang van aanbodconcentratie, voordelen en knelpunten van verschillende afzetsystemen, marktgerichte ontwikkelingen bij de afzet, logistieke ketenaspecten, de Europese Unie als marktgerichte organisatie; Productie en handel in en buiten Europa, consumptie en bestedingen, binnenlandse groothandel etc.; Drie fases bij marketing, marktonderzoek, concurrentie, differentiatie, segmentatie, marketingplan, marktdoelstellingen, marketingbeleid afzetorganisaties. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 7, 14, 21 en 28 november Geldermalsen

12 Toekomstgericht ondernemerschap Ondernemers, producenten, handelaren. Aan de hand van concrete voorbeelden en excursies ondernemers prikkelen om toekomstgericht te ondernemen. In deze training gaan we aan de hand van concrete voorbeelden en excursies ondernemers prikkelen om toekomstgericht te ondernemen. We zullen stil staan wat dit begrip inhoudt en hoe hier vorm aan gegeven kan worden. De cursus start met een excursie aan een supermarkt. Er zullen gesprekken met afnemers plaats vinden en er vindt een excursie plaats naar een voorbeeldbedrijf. Ook hoort u ervaringen van MKBondernemingen en vooral hoe ze inspelen op veranderende situaties door middel van een zogeheten ondernemersstaf. 2 dagen inclusief lunch. 900,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat. Deze cursus wordt op maat gemaakt als een groep (minimaal 6 personen) zich aanmeldt. Coachen en coördineren (Module A4) Vergoeding Aanmelden Trainingen Mens & Organisatie AGF-sector Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten en voor (aankomend) keurmeesters Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Coachen en aansturen van collega's; Organiseren, samenwerken, delegeren; Coördineren kwaliteitscontrole; Vergadertechnieken; Functioneringsbeoordelingen; Motiverend leidinggeven. 3,5 dag inclusief lunch Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 5, 12, 19 en 26 september Geldermalsen

13 Sociale- en commerciële vaardigheden (Module A1) Vergoeding Aanmelden AGF-sector. Medewerkers die taken hebben op het gebied van kwaliteit en keuren van producten én aankomend keurmeesters. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: Communicatieve vaardigheden: verbaal en non-verbaal gedrag, feedback; Gespreksvaardigheden en de opbouw van een gesprek: o.a. actief luisteren en samenvatten; Bijzondere gesprekssituaties: telefoongesprek, overbrengen van slecht nieuws; Omgaan met conflicten: feiten en emoties, kiezen voor resultaat of relatie. 3,5 dag inclusief lunch. Als het examen met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 695,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal. Bedrijven die aangesloten zijn bij het AGF Groothandelsfonds kunnen een vergoeding van het AGF Groothandelsfonds krijgen die bestaat uit 50% van de cursuskosten (exclusief BTW). 3, 10, 17 en 24 oktober Geldermalsen Persoonlijk functioneren AGF-, sierteelt-, vis-, vlees- en zuivelsector Directie, midden kader Het persoonlijk functioneren verbeteren. Deze training is modulair van opbouw waardoor in samenspraak met de klant het optimale pakket voor de ontwikkelfase van de cursisten en de organisatie kan worden samengesteld. De training is bijzonder interactief waarbij het doen uitgangspunt is en garant staat voor het ontwikkelen van uw leiderschapscapaciteiten. Ons credo hierbij is learning by doing ondersteund door zo min mogelijk theorie. De modules: leidinggeven, situationeel leiderschap, hanteren van conflicten, diverse vormen van werkoverleg, individuele gespreksvormen en technieken, motivatie, verandermanagement, organisatie cultuur, time management, werken in teams, team interactie, coachend leidinggeven, delegeren en controleren. 1 dagdeel, 2 dagdelen en afsluitende 24 uurs-sessie. Deze volgorde en tijdsbenutting bevallen in de praktijk het beste maar andere indelingen zijn uiteraard ook mogelijk ,- pp exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en certificaat, op basis van 6 personen. Deze cursus wordt op maat gemaakt als een groep (minimaal 6 personen) zich aanmeldt.

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

CUMELA Cursusprogramma 2013-2014

CUMELA Cursusprogramma 2013-2014 CUMELA Cursusprogramma 2013-2014 Dit is een gezamenlijke uitgave van: CUMELA Nederland FNV Bondgenoten CNV Vakmensen Vakvereniging Het Zwarte Corps Colland September 2013 1 Voorwoord CUMELA Nederland versterkt

Nadere informatie

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink F lagcom op le idingsb rochure 2 011-2012 Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink Beste werknemer, Voor je ligt de Brochure

Nadere informatie

Trainingskalender 2014

Trainingskalender 2014 Trainingskalender 2014 Flustraat 35 Tel. 531330 Fax 531340 tahconsulting@sr.net www.tahconsulting.com 2 I n h o u d s o p g a ve p a g i n a Au d i t i n g 5 Preparing f or the Audit Fundamentals Internal/Operational

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

TRAININGSGIDS CONVERGE

TRAININGSGIDS CONVERGE TRAININGSGIDS CONVERGE 2014 1 Inhoud 1. Inleiding Converge Converge loopbaanadvisering en replacement BV is een van de leidende adviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, (executive) coaching

Nadere informatie

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal Resultaat voorop dus mens centraal 1 Resultaat voorop dus mens centraal Inhoud CiEP Basis 4 CiEP en Het Nieuwe Werken 8 CiEP Waardenprofielen 10 CiEP Energiek 14 CiEP voor Teams 18 e-ciep Basis 20 CiEP

Nadere informatie

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie

Nadere informatie

Een zorgsysteem voor reïntegratie

Een zorgsysteem voor reïntegratie Een zorgsysteem voor reïntegratie Een effectieve en efficiënte aanpak voor het managen van reïntegratie van langdurig zieke werknemers G.I.J.M. Zwetsloot F.A. Reijenga S. Andriessen F.H.G. Marcelissen

Nadere informatie

TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015

TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015 TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015 KENNIS VERBREDEN EN VERDIEPEN www.pao.tudelft.nl Verbeter uw concurrentiepositie met onze technisch management en personal skills cursussen!

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

han.nl/werkenenleren deeltijd recht regionaal werken en leren management duaal erkend Professional economie

han.nl/werkenenleren deeltijd recht regionaal werken en leren management duaal erkend Professional economie han.nl/werkenenleren PRAkTIJKGERICHT recht regionaal deeltijd werken en leren management erkend Professional duaal economie FACULTEIT ECONOMIE en MANAGEMENT Vergroot UW wereld HBO/POST-HBO-/MASTEROPLEIDINGEN

Nadere informatie

Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen

Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen 100 Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen voor management en medewerkers 2013 Klantgerichtheid managementvaardigheden productkennis Een frisse kijk op opleiden en trainen Een degelijk opleidingsprogramma

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij een levensmiddelenfabrikant.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij een levensmiddelenfabrikant. Bacheloreindverslag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij een levensmiddelenfabrikant. De stakeholders benadering Auteur: Studie: F.C. Davelaar S0071846 Bachelor Business Administration Begeleider:

Nadere informatie

Cursussen & trainingen

Cursussen & trainingen Studiecentrum Cursussen & trainingen voor schoolmanagement en staffunctionarissen in het onderwijs Voor het actuele overzicht van onze cursussen, trainingen en studiedagen kijk op www.schoolzakelijk.nl

Nadere informatie

Nyenrode Tax Assurance Academy executive post master tax assurance

Nyenrode Tax Assurance Academy executive post master tax assurance Nyenrode Tax Assurance Academy executive post master tax assurance inhoudsopgave 3 4 8 10 Voorwoord Executive post Master Tax Assurance Toelichting programma Aanmelding en inlichtingen 2 Executive post

Nadere informatie

Inleiding. De invoering van BIM

Inleiding. De invoering van BIM BIM ACADEMIE Inleiding De voordelen van Bouwwerk Informatie Modellen, kortweg BIM, zijn inmiddels in de hele bouwketen bekend. We bouwen kwalitatief beter, efficiënter, economisch voordeliger én sneller

Nadere informatie

Cursussen voor bioscooppersoneel

Cursussen voor bioscooppersoneel Cursussen voor bioscooppersoneel Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Jan Luykenstraat 2 1071 CM Amsterdam Postbus 75048 1070 AA Amsterdam Tel.: 020-67 99 261 Fax: 020-67 50 398 Nederlandse

Nadere informatie

Catalogus Opleidingen 2015-2016

Catalogus Opleidingen 2015-2016 Training, advies en begeleiding voor excellent management. Catalogus Opleidingen 2015-2016 QUALITY HEALTH & SAFETY ENVIRONMENT PEOPLE Over Amelior U hebt de catalogus van Amelior in handen, een handig

Nadere informatie

Overzicht van Interventies VIER L

Overzicht van Interventies VIER L Overzicht van Interventies VIER L Versie januari 2015 Vier L B.V. Postbus 5053 5201 GB s-hertogenbosch Tel. 088-1184400 info@vierl.nl www.vierl.nl Inhoud Inleiding... 3 1 Intake... 4 2 Loopbaanassessment...

Nadere informatie

Management, Consulting & Research

Management, Consulting & Research Het rendement van leiderschapsopleidingen verhogen Jos, 42 jaar, is altijd al onze sterke man geweest op het financieel departement. Hij weet zeer goed waar hij mee bezig is en heeft een vlot contact met

Nadere informatie

Leidinggeven en begeleiden

Leidinggeven en begeleiden DC 55 Leidinggeven en begeleiden 1 Inleiding Hoewel je geen leiding geeft, heb je direct en indirect wel met veel leidinggevende aspecten te maken, zoals leiderschapsstijlen en managementconcepten. In

Nadere informatie

BFBN Cursus Krant. De BFBN Cursus Krant 2011-2012 is een uitgave van de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland Augustus 2011

BFBN Cursus Krant. De BFBN Cursus Krant 2011-2012 is een uitgave van de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland Augustus 2011 BFBN Cursus Krant De BFBN Cursus Krant 2011-2012 is een uitgave van de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland Augustus 2011 BFBN Opleidingen Betontechnische vaardigheden Leidinggevende vaardigheden

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie

Kwaliteit in Kaart. Werkwijze en achtergronden. Kwaliteit in kaart is een complete aanpak kwaliteitszorg voor het onderwijs.

Kwaliteit in Kaart. Werkwijze en achtergronden. Kwaliteit in kaart is een complete aanpak kwaliteitszorg voor het onderwijs. Kwaliteit in Kaart Werkwijze en achtergronden Kwaliteit in kaart is een complete aanpak kwaliteitszorg voor het onderwijs. Peter Theunis Edux onderwijsadviseurs Kwaliteit in Kaart Werkwijze en achtergronden

Nadere informatie

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Handen en voeten aan beoordelen handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Inleiding In de cao voor het Hoger Beroepsonderwijs hebben cao partijen afspraken vastgelegd over de invoering van

Nadere informatie

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening 10 Od mei 2013 #4 special Opleidingen DIV productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord

Nadere informatie

Managementgame Catalogus

Managementgame Catalogus Managementgame Catalogus 2 Inhoudsopgave Economie, handel & bedrijf ProSim Classic... 04 ProSim Productie... 06 ProSim Advanced... 08 Business Abroad Management... 10 Businessklas... 12 Overheid City Hall...

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden. Mentor consult. Met de steun van:

Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden. Mentor consult. Met de steun van: Standaard sociale & communicatieve vaardigheden bij direct leidinggevenden Mentor consult Met de steun van: Inleiding Uit onze ervaringen is gebleken dat de direct leidinggevende een belangrijke rol speelt

Nadere informatie