CDA-Maastricht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CDA-Maastricht"

Transcriptie

1 CDA-Maastricht Nr. 3 December Informatiebulletin van de CDA-afdeling Maastricht gaat volledig online CDA Maastricht Nieuwsbrief Abonneer u nu December 2010 ALGEMENE LEDENVERGADERING 20:00u "De Klaekeburg" Gronsvelderweg VN Maastricht Deze maand in de CD@GAZET Benoeming Vianne Heijnen tot fractievoorzitter Afscheid "Leukste baan Maastricht" Einde CD@-Gazet Start CDA Nieuwsbrief Maastricht Rectificatie artikel "Gevangenis vs. Bejaardentehuis" Opdrachtformulering commissie "Samenwerking Gemeenteraad"

2 Benoeming Vianne Heijnen tot fractievoorzitter Vivianne Heijnen nieuwe fractievoorzitter CDA Maastricht "Benoeming drs. Vivianne Heijnen tot fractievoorzitter CDA Maastricht" Vivianne Heijnen is met ingang van donderdag 25 november 2010 gekozen tot fractievoorzitter van CDA Maastricht. De benoeming van Heijnen volgt na een periode waarin de fractie zich heeft beraden op haar nieuwe rol als oppositiepartij. Daarbij is onder meer gekeken naar de vaardigheden waaraan de te benoemen fractievoorzitter moet voldoen. De fractie is van mening dat Heijnen bij uitstek aan het gewenste profiel voldoet en derhalve ruimschoots in staat is om leiding te geven aan het uitdragen van het gedachtegoed van CDA Maastricht. De kersverse fractievoorzitter heeft als bijkomend voordeel dat zij geen verleden heeft binnen de gemeenteraad van Maastricht. Zij zal daardoor een frisse start maken als fractieleider en aan de nieuwe rol van het CDA als oppositiepartij vormgeven door te werken aan duurzame samenwerking met de andere fracties. Fractie en Bestuur maken van deze gelegenheid gebruik om Vivianne te feliciteren met haar benoeming en wensen haar veel succes toe in haar nieuwe rol als fractievoorzitter van CDA Maastricht. Hoogachtend, Fractie en Bestuur CDA Maastricht

3 Afscheid "leukste baan Maastricht". Oud-wethouder Jim Janssen van CDA Maastricht heeft slechts zeven maanden mogen proeven aan wat hij de leukste en meest fantastische baan noemde: het wethouderschap in Maastricht. Een baan waarin hij, zoals hij het zelf vaak omschreef, zijn ziel en zaligheid heeft gelegd. In deze periode heeft hij zich elke dag opnieuw vol enthousiasme ingezet voor de belangen van zijn stad en haar burgers. Een korte, maar tevens turbulente periode in de politieke carrière van Janssen. CDA Maastricht wil van deze gelegenheid gebruikmaken om Jim persoonlijk te bedanken voor zijn inzet. Ondanks de korte periode van slechts zeven maanden, zijn verschillende dossiers slagvaardig aangepakt. Een opvolger kan hiermee voortvarend en duurzaam aan de slag. CDA Maastricht hoopt van harte dat zij de komende jaren gevraagd en ongevraagd mag blijven rekenen op het deskundige advies van Jim. Namens fractie, bestuur en leden van CDA Maastricht wensen wij Jim en zijn vrouw Anky, de immer aanwezige steun en toeverlaat, veel sterkte en succes in de toekomst.

4 Einde Het CDA Maastricht is in beweging en na de hernieuwde website is het tijd voor een adequatere communicatielijn naar haar leden. De past daar niet meer in. Na een poging haar nieuw leven in te blazen rest de conclusie dat zij niet meer van deze tijd is. Een per post verzonden was niet alleen kostbaar, maar ook van veel te veel factoren afhankelijk voordat deze bij de leden in de brievenbus viel.het CDA Maastricht wil haar leden desnoods dagelijks informeren over ontwikkelingen binnen de partij. Daarom maakt de plaats voor de CDA Nieuwsbrief. Start CDA Nieuwsbrief Maastricht Abonneer u op de CDA Nieuwsbrief Maastricht! CDA Maastricht introduceert met ingang van 10 november de CDA Maastricht Nieuwsbrief! Het laatste nieuws van CDA Maastricht periodiek handig in uw inbox! Abonneer u éénmalig en u ontvangt voortaan regelmatig de nieuwsbrief met actuele artikelen en de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering (ALV) of andere relevante bijeenkomsten digitaal thuis op de deurmat. Geïnteresseerd? Klik dan hier om u aan te melden. Na het doorlopen van enkele stappen en de bevestiging van uw adres bent u abonnee van de CDA Maastricht Nieuwsbrief. Let op: de CDA Maastricht Nieuwsbrief wordt separaat verzonden van andere nieuwsbrieven van het CDA waarop u zich in het (recente) verleden eventueel heeft geabonneerd. Het aan- en afmelden voor de nieuwsbrief van CDA Maastricht gaat als volgt te werk: 1. Voer uw adres in op en druk op de groene knop om te verzenden. 2. U ontvangt vervolgens een in uw inbox met het verzoek om uw e- mailadres te bevestigen door op de bijgevoegde link te klikken. 3. Na het bevestigen van uw adres ontvangt u een tweede waarin uw aanmelding voor de nieuwsbrief wordt bevestigd.

5 Mocht u desondanks geen s ontvangen van CDA Maastricht, controleer dan uw map met ongewenste s. U voorkomt dit door CDA Maastricht als gewenste afzender in uw programma te markeren. Raadpleeg daartoe uw handleiding. CDA Maastricht controleert periodiek de werking van de nieuwsbrief. Een correcte verzending is echter mede afhankelijk van een juist geconfigureerde computer. Dit valt buiten de invloedssfeer van CDA Maastricht. U kunt zich desgewenst weer afmelden voor de nieuwsbrief door op de daartoe bestemde link te klikken onderaan de CDA Maastricht Nieuwsbrief. Redactie CDA Maastricht Rectificatie artikel "Gevangenis vs. Bejaardentehuis" De redactie van de CD@-Gazet biedt haar excuses aan aan dhr. R. Geuskens aangezien zij in de CD@-Gazet juni 2010 bovengenoemd artikel onterecht heeft geplaatst. De redactie van de CD@-Gazet wil benadrukken dat de in het artikel genoemde moeder NIET de moeder is van dhr. R. Geuskens en dat zij in tegenstelling tot de moeder in het artikel goed en met toewijding verzorgd is geweest in het verpleeghuis waar zij verbleef. Opdrachtformulering commissie "Samenwerking Gemeenteraad" Commissie Samenwerking in de Gemeenteraad De opdracht van de commissie is tweeledig: - het in kaart brengen hoe het CDA-Maastricht (partij, fractie en wethouders) heeft gefunctioneerd zodanig dat de verhoudingen binnen de Maastrichtse gemeenteraad in 2010 in negatieve zin hebben kunnen escaleren - hoe het CDA kan bijdragen aan een normalisatie van de verhoudingen in en aan een effectiever functioneren van de Maastrichtse gemeenteraad. Hoewel de opdracht als een breed onderzoeksvoorstel is geformuleerd gaat het eigenlijk over de toekomst van de rol van het CDA in de gemeentepolitiek van Maastricht. Als het in de politiek over een onzekere toekomst gaat vallen snel grote woorden zoals herbronnen en dreigt een abstracte en intellectuele discussie.

6 Laten we daarom pragmatisch beginnen met het verwerven van historisch inzicht, in elk geval vanaf 2006 (en, indien nodig, eerder). Terwijl we inventariseren hoe de verhoudingen zijn verslechterd moeten we even niet praten over welk soort partij we willen zijn of welke normen we willen hanteren. Ook niet aansturen op een rol zoals 'in de goede oude tijd'. Eerst zelfreflectie betrachten op basis van historisch inzicht, vervolgens conclusies trekken en tenslotte aanbevelingen doen. In de aanbevelingen staat wat we willen doen voor Maastricht en hoe. Om in dit proces inzicht en relativering te verwerven zijn gesprekken met spelers uit heden en verleden nodig, en ook met mensen die geen lid van het CDA zijn. Het plan van aanpak volgt de opdracht in zijn tweeledigheid: - inventarisatie - een bijdrage aan effectief functioneren. De inventarisatie wordt gebaseerd op gesprekken met spelers van binnen en buiten het CDA. De gesprekken zijn open, maar gaan in op vragen als: wanneer ging het mis en waarom? En waarom escaleerden de verhoudingen? Dit jaar moeten de gesprekken afgerond kunnen worden. De commissie vat de gevoerde gesprekken samen en legt die -ter verificatie- voor aan de mensen die ze gesproken hebben. Vervolgens worden conclusies getrokken en voorgelegd aan het bestuur. Het commentaar van het bestuur wordt als commentaar aan de conclusies toegevoegd. Op basis van alle beschikbare informatie stelt de commissie aanbevelingen op, waaronder voorstellen hoe dit met de achterban te communiceren. Deze aanbevelingen zijn algemeen en vormen het kader voor de actuele spelers helpt bij het leveren van een belangrijke bijdrage aan het effectiever functioneren van de Maastrichtse gemeenteraad. Het eindverslag wordt met hulp van de CDA-Maastricht communicatiedeskundige in een goed leesbaar verslag gezet en aan de Algemene Leden Vergadering (ALV) in januari of februari 2011 ter discussie en vaststelling voorgelegd. Het precieze tijdplan voor zijn werkzaamheden wordt door de commissie, in overleg met het bestuur, vastgesteld. De leden van de commissie worden geacht niet direct betrokken te zijn geweest bij de locale politiek vanaf 2006.

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Nieuwsbrief van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Nieuwsbrief kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon)

AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon) AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon) Surf naar www.recreatievoetbal.nl. Linksboven klik je op Aanmelden. Voer hier je je emailadres en wachtwoord in. Klik na het invoeren op Aanmelden. Je bent nu

Nadere informatie

Mailings en afmeldingsmogelijkheden

Mailings en afmeldingsmogelijkheden Mailings en afmeldingsmogelijkheden Whitepaper ten behoeve van vernieuwde wetgeving OTYS Recruiting Technology, 17 september 2009 Inhoud Nieuwe wetgeving voor zakelijke e-mail... 2 OTYS Mailingsmogelijkheden...

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren 2 1.1 Voordat u begint 2 1.2 Een account aanmaken 2 1.3 Geen account? Registreer nu! 2 1.4 Bevestig uw account 3 1.5 Gefeliciteerd, u heeft uw

Nadere informatie

AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon)

AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon) AANMELDEN TEAMLEDEN (door contactpersoon) Surf naar www.recreatievoetbal.nl. Linksboven klik je op Aanmelden. Voer hier je je emailadres en wachtwoord in. Klik na het invoeren op Aanmelden. Je bent nu

Nadere informatie

Extra Verkiezingsnummer maart 2018

Extra Verkiezingsnummer maart 2018 De Rode Loper PvdA nieuwsbrief voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude maart 2018 Redactie: Sjoerd Dijkstra, 0251 653616, sdijkstra20@gmail.com. Website: www.castricum.pvda.nl Extra Verkiezingsnummer

Nadere informatie

Fractie CDA Jan Zwemer. ons kenmerk. datum

Fractie CDA Jan Zwemer. ons kenmerk. datum Gemeente Middelburg Bestuursondersteuning Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 623 717 info@middelburg.nl www.middelburg.nl Fractie CDA Jan Zwemer uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding IGJ Rijkscloud

Handleiding IGJ Rijkscloud Handleiding IGJ Rijkscloud Veilig documenten versturen naar en ontvangen van de inspectie IGJ Rijkscloud Voor het veilig en gratis elektronisch uitwisselen van vertrouwelijke documenten met de Inspectie

Nadere informatie

Onderzoeksopzet De Poort van Limburg gemeente Weert

Onderzoeksopzet De Poort van Limburg gemeente Weert Onderzoeksopzet De Poort van Limburg gemeente Weert Weert, 6 september 2011. Rekenkamer Weert Inhoudsopgave 1. Achtergrond en aanleiding 2. Centrale vraagstelling 3. De wijze van onderzoek 4. Deelvragen

Nadere informatie

Adobe Creative Cloud abonnement aanvragen & activeren

Adobe Creative Cloud abonnement aanvragen & activeren Adobe Creative Cloud abonnement aanvragen & activeren Via Academic Software kan je als student aan een deelnemende school gebruik maken van Adobe Creative Cloud. Ga naar https://creative.academicsoftware.be/redeem

Nadere informatie

TELENGY PRIVACYVERKLARING

TELENGY PRIVACYVERKLARING TELENGY PRIVACYVERKLARING In deze privacyverklaring beschrijven we hoe we omgaan met uw persoonlijke gegevens. 00. INLEIDING In deze privacyverklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Handleiding KPN Secure Mail

Handleiding KPN Secure Mail Handleiding KPN Secure Mail Uw e-mailprogramma instellen Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van E- Zorg op 020 430 90 33 of per email

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Online Mijn Plan/Ons Plan Informatie voor de inwoner

Handleiding Online Mijn Plan/Ons Plan Informatie voor de inwoner Handleiding Online Mijn Plan/Ons Plan Informatie voor de inwoner Inleiding Samen met de coach heeft u een keukentafelgesprek gehad en vervolgens is een Mijn Plan/ Ons Plan (MPOP) opgesteld. De coach heeft

Nadere informatie

Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden.

Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden. Beste ouder Affligem gaat online! De (school)opvang voor je kinder(en) kan via de website https://webshopaffligem.recreatex.be geboekt en opgevolgd worden. In de toekomst zal je enkel nog via deze website

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

Politiek periodiek vereniging Helder en Gedreven

Politiek periodiek vereniging Helder en Gedreven H&G Informeert! Politiek periodiek vereniging Helder en Gedreven Nummer 1 Wij, het bestuur van Helder en Gedreven, zijn voornemens om onze leden en overige sympathisanten periodiek te voorzien van informatie

Nadere informatie

Eindverslag: Tabblad Samenvatting:

Eindverslag: Tabblad Samenvatting: Eindverslag: Aan het einde van de looptijd van uw project dient u een Eindverslag in te dienen en een financiële verantwoording over het toegekende bedrag te overleggen. Tabblad Samenvatting: Op het scherm

Nadere informatie

Hoe een zaalreservatie online invoeren?

Hoe een zaalreservatie online invoeren? Hoe een zaalreservatie online invoeren? Vooraleer u een nieuwe zaalreservatie aanmaakt raden we aan de beschikbaarheid van de zalen eerst te raadplegen. Voor hulp hierbij kan u de handleiding beschikbaarheid

Nadere informatie

Zonder een werkende internetverbinding kunt u geen gebruik maken van de online services die op de website van uw huisarts beschikbaar zijn.

Zonder een werkende internetverbinding kunt u geen gebruik maken van de online services die op de website van uw huisarts beschikbaar zijn. 1. Registreren 1.1 Voordat u begint U wilt zich als patiënt registreren op de website van uw huisarts om gebruik te kunnen maken van de online services van uw huisartsenpraktijk. Deze handleiding kan u

Nadere informatie

eerste hulp bij het schrijven

eerste hulp bij het schrijven eerste hulp bij het schrijven van EEN Nieuwsbrief Om anderen op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen een bedrijf kan een nieuwsbrief goed van pas komen, hierdoor betrek je klanten of partners

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

Handleiding Opella klantportaal

Handleiding Opella klantportaal Handleiding Opella klantportaal In het klantportaal rapporteren we over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons krijgt. U heeft altijd inzicht in uw eigen ondersteuningsplan en kan elk moment

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool NierpatiëntenPerspectief online Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool Bussum, februari 2019 Inhoud Waarom deze handleiding?... 2 Registreren als deelnemer... 3 Inloggen in NP online...

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

Configuratie Outlook 2000

Configuratie Outlook 2000 Configuratie Outlook 2000 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: 4 uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 8) 4 uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Seizoensstart KIM en Checklist KIM

Seizoensstart KIM en Checklist KIM Seizoensstart KIM en Checklist KIM LISA Ledeninformatiesystemen B.V. Louis Chrispijnstraat 15 Postbus 22033 1302 CA Almere Dit document dient als uitleg over het starten van de facturatie voor een nieuw

Nadere informatie

Privacy beleid. Verwerking van persoonsgegevens van klanten

Privacy beleid. Verwerking van persoonsgegevens van klanten Privacy beleid Post Belastingadviseurs vindt uw privacy erg belangrijk en gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens en andere data om. Hieronder staat precies hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Post Belastingadviseurs

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 We willen zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ALV willen we als bestuur met de leden van gedachte willen wisselen

Nadere informatie

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Wat gaan we doen : Introductie film social schools (you tube) hoe we ouders hebben geïnformeerd op een algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze Jaarverslag 2016 Rekenkamercommissie Bernheze Voorwoord In dit jaarverslag leggen wij verantwoording af over de uitvoering van onze taken in 2016 met een korte uiteenzetting van de verrichte werkzaamheden

Nadere informatie

Kindkans. Bijlage bij nieuwsbrief 1, De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Kindkans. Bijlage bij nieuwsbrief 1, De belangrijkste wijzigingen op een rij: Kindkans Bijlage bij nieuwsbrief 1, 18-19 De belangrijkste wijzigingen op een rij: Alle scholen krijgen per 1 september een schoolaccount in Kindkans. De inlog gegevens ontvangt ontvangt u per mail van

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier

Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier Veilige online zorg, communicatie en beheer van Mijn Dossier help.karify.com Wat is karify? Karify is een veilige omgeving op internet voor behandeling en mailcontact met je behandelaar. Een deel van jouw

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

Ervaringen met functioneringsgesprekken

Ervaringen met functioneringsgesprekken Ervaringen met functioneringsgesprekken Samenstelling CDA-bureau Afdeling HRM / Steenkampinstituut / Partijontwikkeling CDA-bestuurdersvereniging December 2006 1 Het belang van functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 417 Kabinetsformatie 2010 Nr. 2 BRIEF VAN DE INFORMATEUR Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Hierbij zend ik u, daartoe

Nadere informatie

HANDLEIDING MAILCHIMP VOOR KAPSALONS

HANDLEIDING MAILCHIMP VOOR KAPSALONS HANDLEIDING MAILCHIMP VOOR KAPSALONS ONLINE NIEUWSBRIEVEN VERSTUREN Wat is Mailchimp? Mailchimp is een online hulpmiddel om nieuwsbrieven te creëren en te versturen naar uw klantenbestand. Het is een manier

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Jaarverslag 2005-2006. Rekenkamercommissie Gemeente Ooststellingwerf

Jaarverslag 2005-2006. Rekenkamercommissie Gemeente Ooststellingwerf Jaarverslag 2005-2006 Rekenkamercommissie Gemeente Ooststellingwerf maart 2007 Contactgegevens: Gemeente Ooststellingwef Postbus 38 8430 AA Oosterwolde rekenkamercommissie@ooststellingwerf.nl Uitgave:

Nadere informatie

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool

NierpatiëntenPerspectief online. Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool NierpatiëntenPerspectief online Korte gebruikershandleiding bij de online enquêtetool Bussum, april 2016 Inhoud Waarom deze handleiding?... 2 Registreren als deelnemer... 3 Inloggen in NP online... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening

Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad. Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Een bank die anders is. Gezocht: leden met een mening Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde Een bank die anders is Gezocht: leden met een mening Op weg naar een bestuursmodel met een ledenraad Rabobank. Een bank met ideeën. Een bank die anders is Rabobank

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V.

NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V. NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V. 1e editie, 2017 Doel Het doel van deze nieuwsbrief is om alle aandeelhouders van Eneco Groep goed te informeren over het verloop van het proces ten

Nadere informatie

contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1

contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1 DATUM UW BRIEF VAN UW KF.NMERK ONS KENMERK t H API?, 2010 RKc/u 1 00 2 9 90 contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1 INGEKOMEN NR.

Nadere informatie

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet!

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! In deze handleiding is beschreven: 1. Voor wie is deze handleiding? 2. Hoe log je de eerste keer in? 3. Wachtwoord kwijt? 4.

Nadere informatie

MIJN KREDIET HANDLEIDING

MIJN KREDIET HANDLEIDING Biedt uitkomst HANDLEIDING MIJN KREDIET Biedt uitkomst Handleiding Mijn Krediet Wat is Mijn Krediet? Aanmelden voor Mijn Krediet Inloggen in Mijn Krediet Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De

Nadere informatie

Tabblad Samenvatting:

Tabblad Samenvatting: Tabblad Samenvatting: Op het scherm Samenvatting beschrijft u de voortgang tijdens de rapportageperiode. Indien de bij het project behorende subsidieaanvraag in het Engels is ingediend moet de samenvatting

Nadere informatie

Raadslid? Dat vak moet je leren!

Raadslid? Dat vak moet je leren! Leanne Verbeek Onderwerp: FW: Raadslid? Dat vak moet je leren! Van: Schipper & Oosterwijk [mailto:nieuwsbrief=schipperenoosterwijk.nl@mail253.atl101.mcdlv.net] Namens Schipper & Oosterwijk Verzonden: maandag

Nadere informatie

dit is Margreet Uw gezondheid eenvoudig in beeld met e-vita. Vita diabetes versie oktober 2012

dit is Margreet Uw gezondheid eenvoudig in beeld met e-vita. Vita diabetes versie oktober 2012 dit is Margreet Uw gezondheid eenvoudig in beeld met e-vita. - Vita diabetes versie oktober 2012 Meer grip op uw gezondheid met een persoonlijke website dit is Avalange Hoe gaat het met u? Die vraag wordt

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Aanvraag huur van een laptop handleiding

Aanvraag huur van een laptop handleiding Aanvraag huur van een laptop handleiding 1. Huuraanvraagformulier invullen De aanvraag van de huurovereenkomst bestaat uit het invullen van verschillende velden. Zo is het belangrijk te weten voor wie

Nadere informatie

Verslag van bevindingen informatieproces coalitiebesprekingen Een vruchtbare samenwerking

Verslag van bevindingen informatieproces coalitiebesprekingen Een vruchtbare samenwerking Verslag van bevindingen informatieproces coalitiebesprekingen 2018 De informateur, H.A. Lambooij Putten, 5 april 2018 1. Aanleiding en inleiding Op 21 maart jl. hebben de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Gemeente Eindhoven 8 januari 2018 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen in het P-loket 3 Parkeervergunning aanvragen 7 Kenteken(s)/voertuig(en)

Nadere informatie

4. E-mail sorteren en ordenen

4. E-mail sorteren en ordenen 65 4. E-mail sorteren en ordenen Windows Live Mail heeft een uitgebreid systeem van mappen om e-mailberichten te ordenen. Sommige berichten worden automatisch in bepaalde mappen geplaatst. U kunt ook zelf

Nadere informatie

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping Een goede start als wethouder summerschools in het reces... en verdieping Voor nieuwe wethouders en meer ervaren wethouders die met collega's willen reflecteren op hun wethouderschap bieden we in het reces

Nadere informatie

Technische handleiding

Technische handleiding Presenteert Technische handleiding http://www.skillville.be LEERKRACHTEN Inhoudsopgave 1 INLOGGEN... 3 1.1 Inloggegevens... 3 1.2 Wachtwoord vergeten?... 3 2 MIJN GROEPEN... 4 2.1 Overzicht... 4 2.2 Nieuwe

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, In opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voert KPMG Advisory N.V. de ondersteuning uit van de gegevensuitvraag honorariumomzet. Voor de gegevensuitvraag wordt gebruik

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Verbeterde online dienstverlening Vermogensadvies en Vermogensbeheer

Veel gestelde vragen Verbeterde online dienstverlening Vermogensadvies en Vermogensbeheer Veel gestelde vragen Verbeterde online dienstverlening Vermogensadvies en Vermogensbeheer Vanaf 19 december kunt u in Mijn ING Beleggen gebruik maken van de verbeterde online dienstverlening voor Vermogensadvies

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Controleer & wijzig uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens ABP. 24.0100.16 OVER DEZE HANDLEIDING Controleer en wijzig uw gegevens in de Selfservice

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 Woord van de voorzitter: Giro 555 en dichterbij huis. Er voltrekt zich een humanitaire ramp

Nadere informatie

Werkplan Accio 2017 (2018)

Werkplan Accio 2017 (2018) Werkplan Accio 2017 (2018) Voorwoord 1. Accio: ontwikkeling van de vereniging 2. Participatie: beïnvloeden van woonbeleid 3. Bestuur en besturing: werken aan goed bestuur 4. Communicatie en relatie: contact,

Nadere informatie

DÉ LANDELIJKE BEROEPSVERENIGING VOOR ONAFHANKELIJKE RAADSLEDEN

DÉ LANDELIJKE BEROEPSVERENIGING VOOR ONAFHANKELIJKE RAADSLEDEN DÉ LANDELIJKE BEROEPSVERENIGING VOOR ONAFHANKELIJKE RAADSLEDEN Alkmaar, 10 december 2015 Geacht bestuur en fractie, De lokale partijen hebben in onze democratische rechtstaat een zeer belangrijke functie.

Nadere informatie

Handleiding Uw gegevens

Handleiding Uw gegevens opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Uw gegevens Gemaakt door : Marcel van Vuuren Gemaakt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 25052008_v1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 Aanmelden via de

Nadere informatie

Werkwijze SoCo

Werkwijze SoCo Werkwijze SoCo 2016-2017 Inleiding Lieve leden! In dit document zal de werkwijze en uitleg over de sollicitatieprocedure van de sollicitatiecommissie 2016/2017 (hierna SoCo) gegeven worden. Deze werkwijze

Nadere informatie

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam Per 1 oktober wijzigt de Telecommunicatiewet. Het is vanaf dan niet meer toegestaan om zonder voorafgaande toestemming elektronische berichten (sms, mms, e-mail) met een

Nadere informatie

Standaard Boekhandel Pakketservice

Standaard Boekhandel Pakketservice Aan de slag met Standaard Boekhandel Pakketservice Bestel je schoolboeken online in 7 stappen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk, en zeker vóór 6 juli. Zo kunnen we je garanderen dat je al je boeken

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018)

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) Disclaimer De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op onze websites www.pcvgroup.com en www.werkenbijpcvgroup.nl Door deze websites te bezoeken

Nadere informatie

Handleiding. Mijn Snijtech

Handleiding. Mijn Snijtech Handleiding Mijn Snijtech Versie: 1.0 Datum: 11/01/2017 Auteur: Jorrit Terpstra Inhoudsopgave 1. Toegang tot Mijn Snijtech... 3 1.1. E-mail voor toegang... 3 1.2. Uw persoonlijke wachtwoord kiezen... 4

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

namens Platform PIE

namens Platform PIE Van: secretariaat=platform-pie.nl@mailing.platform-pie.nl namens Platform PIE Verzonden: dinsdag 4 september 2018 12:30 Aan: Onderwerp: Secretariaat 100 miljoen...en toen?

Nadere informatie

Privacyverklaring. Rekenkamercommissie Dordrecht

Privacyverklaring. Rekenkamercommissie Dordrecht Privacyverklaring Rekenkamercommissie Dordrecht 11 DECEMBER 2018 1 Algemeen Om onze activiteiten goed te kunnen uitvoeren, is het soms nodig om uw persoonsgegevens te verwerken. De Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair CheckIn is een online tool waarmee je onder andere kandidaten kunt uitnodigen om in te schrijven. 1. De kandidaat uitnodigen Log in op de website

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

S T A T E N V O O R S T E L

S T A T E N V O O R S T E L S T A T E N V O O R S T E L Datum : 18 april 2005 Nummer PS : PS2005BEM10 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM Registratienummer : 2005psu000022i Portefeuillehouder : subcommissie voor de jaarrekening

Nadere informatie