Training: Sitemanagement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training: Sitemanagement"

Transcriptie

1 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie

2 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Inleiding De functie van sitemanager is vaak een eerste stap naar algemeen management. Als manager van een site run je feitelijk je eigen bedrijfje. Sitemanagers zullen moeten leren omgaan met de spanningsvelden binnen de eigen organisatie, de klant, leveranciers en onderaannemers en de eigen medewerkers. Zij kunnen putten uit de ruime ervaringen van de operationele en tactische kanten van hun vak, maar voor hen is het de uitdaging om hun management kwaliteiten binnen dit spanningsgebied naar een hoger niveau te tillen, waardoor hun senioriteitsrol wordt verbeterd. De training Sitemanagement - Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden reikt inzichten en vaardigheden aan op het vlak van management, commercie en communicatie om zodoende de persoonlijke performance van de deelnemende sitemanagers te verbeteren. De training biedt een verhelderend zicht op het eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen om zodoende de eigen performance te verbeteren. Door zowel te werken aan inzicht als vaardigheden ontwikkelt de deelnemer een blijvende bereidheid tot leren. Een eigenschap die hem in staat stelt om voortdurend zijn eigen gedrag te evalueren en verder te ontwikkelen, door zelfinzicht en zelfvertrouwen. Doel Het doel van de training is tweeledig. Enerzijds is het doel om de managementpotentie van de sitemanager te vergroten door het scheppen van een solide basis. Anderzijds is het doel om sitemanagers bij elkaar te brengen om zodoende elkaars kennis en kunde rondom alle aspecten van dit relatief nieuwe vakgebied te kunnen delen. Voor wie? Deze training is bedoeld voor ervaren sitemanagers in de procesindustrie. Deelnemers hebben over het algemeen meer dan een jaar ervaring als eindverantwoordelijke op een site. Werkwijze De training bestaat uit 9 sessies. De onderwerpen zijn gegroepeerd rondom een 4-tal hoofdthema's: Leidinggeven, Organisatie, Communicatie en Commercie. Vanwege de onderlinge raakvlakken tussen de onderwerpen wordt de deelnemer zich bewust van management als een integraal proces. Na een korte inleiding wordt de inbreng van de cursisten centraal gesteld. Leren van de eigen ervaring en de ervaringen van anderen is het uitgangspunt en stimuleert de bewustwording waardoor inzichten worden geïntegreerd in het dagelijks handelen van de deelnemer.

3 Het programma Het programma behelst 9 sessies met de volgende onderwerpen: Sessie 1: Zinvol leiding geven Het delen van ervaringen op het gebied van leiderschap Door: Peter Wijnveldt Deze eerste sessie begint met een uitvoerige introductie van het programma, de werkwijze, de leerdoelen en verwachtingen van deze training. Een interactieve sessie waarin de deelnemers hun ervaringen delen op het gebeid van leiderschap. Diverse instrumenten en vaardigheden worden intensief geoefend zodat deze snel toepasbaar zijn in de praktijk. De sessie wordt afgesloten met een stappenplan om de rol en invloed binnen het team te vergroten. Zaken die aan de orde komen: Voorwaarden voor zinvol leidinggeven, het begrip team doorgronden, kernkwaliteiten, hoe teamprestaties te beïnvloeden en de rol van de sitemanager daarin, aanspreken van teamleden op prestaties, een goede relatie behouden met de leidinggevende, persoonlijke feedback en het plan van aanpak gericht op zowel teamprestaties als eigen prestaties. Sessie 2: Plezierig en overtuigend communiceren Communicatie is de basis van iedere relatie Door: Tom van den Hoogen Voor effectieve communicatie is het noodzakelijk de verschillende menstypen te onderscheiden en te herkennen. Door rekening te houden met hun behoeften, wensen, vooroordelen en attitude-balans kan er gecommuniceerd worden met een beter resultaat. Hiervoor worden vraag- en luistertechnieken gehanteerd. Ook het belang van non-verbale communicatie komt uitgebreid aan de orde. Sessie 3: Contract Awareness (het) Service(contract) is de basis van samenwerking. Beperkingen en kansen binnen contracten Door: Fred Meershoek Vandaag de dag is de uitvoering van een project niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. Waar in het verleden de menselijke relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een belangrijker rol speelde bij het oplossen van onvoorziene situaties en discussies, wordt er anno 2013 veel meer gekeken wat er contractueel is vastgelegd. Het onderkennen van een goed contract is een eerste belangrijke stap in het beheersingsproces van een project. Het bewust zijn (de awareness) van het contract ligt aan de basis van een succesvol verloop van de afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. In deze sessie zal onder andere aandacht gegeven worden de valkuilen in een contract en de aandachtspunten tijdens de uitvoering. Deze sessie zal voor de deelnemers veel herkenbare situaties opleveren, en met de opgedane kennis zullen lastige situaties in de toekomst slimmer en creatiever opgelost kunnen worden.

4 Sessie 4: Projectbeheersing (planning en organisatie van projecten) Bewustwording van kansen en risico s van projecten en het managen van onverwachte situaties Door: Ben Houweling Herken je dat? Heb je gisteren je mensen en materieel gepland voor een mooie klus vandaag, belt de opdrachtgever met de vraag of je even langs wil komen want hij heeft een spoedklus. Als sitemanager word jij, samen met de mensen waar jij verantwoordelijk voor bent of gaat worden, elke dag opnieuw geconfronteerd met het feit dat de omgeving van je project invloed heeft op de dagelijkse gang van zaken. Dat kan van buiten je team komen, maar komt zeker ook van binnen uit je team. Is het niet de opdrachtgever, de directie van je eigen bedrijf, een teamlid dan is het wel een leverancier, kortom velen hebben invloed op jouw dagelijkse werkzaamheden en dat van je team. De vraag is dus; hoe beheers je deze invloeden op jouw project? Daar gaan we vandaag proberen een antwoord op te vinden. Sessie 5 : Relatiemanagement/ Strategisch commercieel onderhandelen Een goede relatie met klanten bewerkstelligen, (commerciële) kansen herkennen en benutten Door: Peter Wijnveldt Als sitemanager of als commercieel verantwoordelijke moet u ook na het uitvoeren van een opdracht contacten onderhouden met de DMU (decision making unit) om er zeker van te zijn dat u uw voorsprong op de concurrent behoudt en herhalingsopdrachten meer regel dan uitzondering zijn. Dit vraagt om een effectief en efficiënt relatiebeheer in een omgeving waarbij meerdere collega s contacten onderhouden met dezelfde klant doch vaak met verschillende contactpersonen binnen de DMU. Planning, organisatie en creativiteit zijn voorwaarde voor succes. Wilt u een professional zijn in dit uitdagende vakgebied? Sessie 6: Macht en invloed Optimale invloed en resultaat boeken in de naaste werkomgeving Door: Tom van den Hoogen Wat is de oorsprong van macht tussen mensen en wat zijn kenmerken en wetten van macht? Hoe ga je om met macht en wat is het verschil tussen macht en invloed? Wat bepaalt de kracht van invloed en hoe kun je invloed uitoefenen? In deze workshop gaat het continu om een reflectie op de praktijksituatie van de deelnemers: Hoe uiten de wetten van macht zich in jouw situatie, hoe reageer jij op macht en invloed en hoe komt dat? Hoe zou je willen dat het was? Hoe ziet jouw dynamische krachtenveld er uit en welke machtsbronnen heb je zelf? Hoe kun je die hanteren om je resultaten te behalen?

5 Sessie 7: Beslissen of niet beslissen Door: René Alders Niet beslissen is ook beslissen. Beslissen en durven beslissen. Beslist wel, beslist niet? Doelstellingen van bepaald gedrag en omgaan met angst komen hier aan de orde. De schaarste van tijd dwingt tot kiezen. In de besteding de werktijd laten managers zien wat management voor hun inhoudt. Daarover kan een manager zich een aantal vragen stellen: Hoe verloopt dat keuzeproces feitelijk? Welke overtuigingen spelen daarin mee? Reflectie op deze vragen en concrete tips met betrekking tot de gewenste keuzes staan centraal tijdens deze sessie. Sessie 8: Bewust en duurzaam werken Inzicht krijgen in duurzaamheid en bewustwording creëren in de dagelijkse werkomgeving en dit weten om te zetten in resultaat Door: René Alders Tijdens deze sessie wordt inzicht opgebouwd en worden handvatten aangereikt om te komen tot werkelijk mensgerichte managementtools. Coachen en intervenieren op basis van persoonlijke stijlen en kwaliteiten. Onderwerpen als Transactionele analyse komen hierbij aan de orde. Na afloop van deze sessie kun je collega s, medewerkers (en zichzelf) begeleiden in persoonlijke groei. Sessie 9: Heroriëntatie op management en organisatie Verbinding maken tussen verschillende onderdelen van deze leergang Door: Peter Wijnveldt Een holistische benadering. Alles heeft met alles een verbinding. De manager dient oog te hebben voor alles en dient tevens het besef te hebben niet alles te kunnen beïnvloeden. VOMI behoudt het recht om wijzigingen in dit programma aan te brengen. Locatie De training wordt gehouden op de volgende locatie: Postillionhotel Dordrecht Rijksstraatweg EH Dordrecht Tel: Aanmelding en Intake Na aanmelding wordt een telefonische intake afgenomen. Tijdens dit gesprek komen zaken als functie, uw werkervaring en uw verwachtingen ten aanzien van deze training aan de orde. U wordt hiervoor gebeld door programmamanager Peter Wijnveldt. Groepsgrootte De aard en de werkwijze van de sessies maken het noodzakelijk de groepsgrootte te stellen op maximaal 14 deelnemers. Niet elke aanmelding kan automatisch tot plaatsing leiden.

6 Prijs Aan deelname aan de training Sitemanagement is een bedrag verbonden van: Leden: 2.950,00. Niet leden: 3.450,00. Hierbij is alles inbegrepen, d.w.z.: Studiemateriaal, consumpties en maaltijden. Er kan alleen worden ingeschreven voor het gehele traject, niet voor sessies afzonderlijk. U ontvangt een factuur die u in één keer dient te voldoen binnen 14 dagen na factuurdatum. Annulering dient schriftelijk te geschieden. Vóór aanvang van de training is restitutie slechts mogelijk als voor de opengevallen plaats alsnog een vervangende deelnemer kan worden ingeschreven. Bij tussentijdse beëindiging wordt geen restitutie verleend. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Waardering Het is voor ons zeer verheugend te constateren dat de training Sitemanagement ruimschoots aan de verwachtingen van de deelnemers voldoet. Niet voor niets bieden wij deze training al weer enkele jaren aan, maar de waardering van onze deelnemers is de beste referentie. Uit de unaniem positieve evaluaties van eerdere groepen willen wij u een aantal uitspraken niet onthouden: Op de vraag hoe deelnemers de training Sitemanagement hebben ervaren, geven zij als reactie: Boeiende training; niets aan te verbeteren. Lof voor alle deelnemers en trainers; wat hebben ze mij veel nieuwe inzichten gegeven!! De praktijkvoorbeelden, de gesprekken onderling en de managementlessen zijn zeer waardevol. Gehele cursus vond ik een erg goede aanvulling op de praktijk. De training was dik geslaagd! Trainers weten waar ze het over hebben." Hetgeen wij geleerd hebben is "praktisch en direct toepasbaar". De training is duidelijk op ons gericht!

7 De trainers Wij beschikken over een trainers- en docentenkorps dat de kunst van kennis- en praktijkoverdracht integraal beheerst. Afhankelijk van de onderwerpen die gekozen worden, worden seniortrainers en docenten ingezet die gespecialiseerd zijn in de gekozen onderwerpen. Aan deze training werken mee: Tom van den Hoogen Tom van den Hoogen heeft zijn kennis en ervaring van het commerciële en algemene management jarenlang te gelde gemaakt als crisis en turn-around manager. Zijn visie is dat mensen pas daadwerkelijk (kunnen) veranderen wanneer zij van weten tot besef komen. De kracht van Tom van den Hoogen ligt in het feit dat hij mensen ook daadwerkelijk van weten tot besef weet te brengen. Niet alleen als manager maar juist ook in zijn trainingen weet hij mensen te activeren, inspireren en tot veranderingen te brengen. Zijn praktijkervaringen weet hij op een treffende wijze te vertalen waardoor zijn trainingen op het algemene management en commerciële vlak ook echt daadwerkelijk wat in gang zetten bij mensen. Peter Wijnveldt Peter Wijnveldt is een trainer/coach met ruime ervaring op het gebied van commerciële vaardigheidsontwikkeling. Zijn aanpak is gericht op gedrags- en mentaliteitsverandering. Peter heeft naast 15 jaar trainingservaring ook ruime uitvoerende (internationale) sales- en managementervaring. Deze combinatie maakt Peter tot een trainer die vanuit de praktijk werkt en tijdens zijn trainingen op een praktische wijze de talenten van zijn deelnemers helpt te ontwikkelen. Fred Meershoek Fred heeft zowel een bedrijfskundige alsook een technische achtergrond, beide op universitair niveau. Sinds 1992 is hij werkzaam geweest bij diverse technische aannemers/installateurs in de functies van Technisch Inspecteur, Bedrijfsleider, Operational Manager en Contractmanager. Door zijn pragmatische benadering met vele praktijkvoorbeelden ervaren eerdere deelnemers zijn trainingen als leerzaam en nuttig. Met de opgedane kennis en de bewustwording kunnen de deelnemers meteen de volgende dag aan de slag. René Alders René heeft sinds de midden jaren 90 gewerkt als HRM manager, zowel beleidsmatig als operationeel. Door de jaren heen heeft hij enorm veel deskundigheid opgebouwd op het gebied van veranderingsprocessen bij technisch- en productie-georiënteerde bedrijven, veelal binnen de procesindustrie. Sinds 2003 heeft zich toegelegd op training en coaching en sindsdien combineert hij dit met zijn HR werkzaamheden. De afgelopen jaren heeft hij heel veel (lijn)managers gecoacht ter verbetering van hun (HRM) vaardigheden, maar ook op het gebied van zelfontwikkeling. René is grondlegger van het OPE-model en het HSM (Het SamenwerkingsModel) en tevens één van de ontwikkelaars van FUWACO. Zijn trainingsaanpak kenmerkt zich door een nuchtere, Rotterdamse, benadering. Hij confronteert zijn deelnemers graag op een directe, maar altijd respectvolle manier. René is erg gedreven om het beste uit zijn deelnemers te halen. Ben Houweling Ben Houweling is in staat om techniek te combineren met een heldere kijk op het managen van projecten. Heeft als filosofie dat als je een taak (het maken van een planning, het maken van een calculatie, etc.) niet op papier kan doen dat dan een PC met de benodigde software een zinloze investering is. De kennis hiervoor heeft hij opgedaan op de werkvloer als leidinggevende bij diverse grote opdrachtgevers. Hij heeft een jarenlange ervaring als sitemanager voor de grootste technische

8 dienstverlener van Nederland bij een grote producent van kunststoffen in het Botlek-gebied. De theoretische achtergrond hiervoor heeft Ben opgedaan vanuit de vakgebieden elektrotechniek en meet- en regeltechniek aangevuld met diverse Projectmanagement opleidingen. Zijn financiële kennis heeft hij opgedaan middels een bedrijfseconomische studie. Daarnaast is Ben, als bevoegd docent, actief als docent in de genoemde technieken en verzorgt hij trainingen op het gebied van Projectmanagement. Zijn jarenlange ervaring draagt hij graag op een inspirerende manier over aan anderen met als kernvraag; wat beweegt mensen om te doen wat ze doen? Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. Op alle VOMI trainingen zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing, welke gepubliceerd staan op de website.

9 VOMI Academie De procesindustrie stelt hoge eisen aan de professionaliteit van de mensen die hierin werkzaam zijn. Goede scholing is derhalve van groot belang. VOMI ontwikkelt en verzorgt trainingen die nauw aansluiten bij de specifieke behoefte van de procesindustrie. Het belang van VOMI is versterking van de kennis en kunde binnen de procesindustrie. VOMI streeft hierbij geen winstoogmerk na. De door VOMI geboden trainingen worden tegen kostprijs aangeboden. De waardering van onze deelnemers is de beste referentie. Wat is de VOMI Academie? De VOMI Academie is de organisatie waarmee VOMI haar leden wil ondersteunen op het gebied van trainingen en opleidingen. Dit betreft niet alleen het organiseren van trainingen en opleidingen zoals deze plaatsvinden bij de reeds bestaande trainingen 'sitemanagement' en 'leidinggeven voor voorlieden'. Maar juist ook het ontwikkelen van nieuwe trainingen en opleidingen die gericht zijn op de specifieke behoefte in de procesindustrie. Hoe is de VOMI Academie georganiseerd? VOMI heeft met Van Sadelhoff Learning Services (VS) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. VS is een organisatie die bedrijven en brancheorganisaties ondersteunt op het gebied van trainingen en opleidingen. Zij verzorgen backoffice services, ontwikkelen trainingen, workshops, etc. Daarnaast beschikken zij over een breed netwerk aan ervaren trainers. VS heeft samen met VOMI reeds de succesvolle training sitemanagement ontwikkeld. Eric van Sadelhoff is de drijvende kracht achter VS. De communicatie rond trainingen vindt plaats vanuit de VOMI Academie. De facturatie van trainingen zal gedaan worden door VOMI. Waarom de VOMI Academie? De arbeidsmarkt problematiek is voor een arbeidsintensieve bedrijfstak de komende jaren een enorme uitdaging. Thema's als duurzame inzetbaarheid en permanente educatie spelen een belangrijke rol. We merken dat deze thema's ook bij veel VOMI leden actueel zijn. Tevens stellen de opdrachtgevers steeds hogere eisen aan het opleiding van de medewerkers. Vanuit de VOMI willen we leden op dit vlak ondersteuning bieden, en indien gewenst, adviseren. Tijdens algemene ledenvergaderingen en onderzoek onder individuele leden is gebleken dat er behoefte is aan trainingen die aansluiten bij de specifieke wensen in de procesindustrie. Aanbod VOMI Academie De VOMI Academie is actief met het ontwikkelen van (nieuwe) trainingen, opleidingen en workshops, gebaseerd op de input van de VOMI-lidbedrijven. Het huidige aanbod bestaat uit: Training Sitemanagement Training Leidinggeven voor voorlieden en beginnend leidinggevenden Training Effectieve Projectbeheersing Workshop Werken voor en bij je klant Contactgegevens Indien u vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op. VOMI Academie Bella Vista HC Arnhem Tel: Fax: academie@vomi.nl

10 Aanmeldingsformulier Ondergetekende, Achternaam: Man Vrouw Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: meldt zich aan voor de training Sitemanagement, met als startdatum: Het adres waarop u uw correspondentie wilt ontvangen: Postadres: Privé Zakelijk Postcode en plaats: Naam organisatie: Telefoon zakelijk: Telefoon privé: Mobiel: adres: Deelname voor rekening van: Deelnemer Werkgever Indien voor rekening werkgever, factuur zenden aan: Naam organisatie: T.a.v.: Man Vrouw Adres: Postcode en Plaats: Plaats en datum: Handtekening: Dit formulier kan worden verzonden naar: VOMI Academie t.a.v. Elsbeth Verveld Bella Vista HC Arnhem Fax: elsbeth.verveld@vomi.nl Indien u nog vragen heeft kunt u ons bereiken op het telefoonnummer:

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop De (operationeel) medewerker als begeleider Resultaat Na afloop van de workshop: Ben je in staat om efficiënt en effectief kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Portfolio- en Programma Management

Portfolio- en Programma Management Masterclass Portfolio- en Programma Management 4-daags programma Kopenhagen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing

Training: Effectieve Projectbeheersing Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Start: 26 februari 2014 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare

Nadere informatie

Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013

Training: Sitemanagement Start: 30 oktober 2013 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Start: 30 oktober 2013 Training: Sitemanagement Persoonlijke Performanc ce in Managementvaardigheden

Nadere informatie

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden, hulpmiddelen en ondersteuning om minder te twijfelen over de keuzes die je maakt. Ben

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten. Je wilt beter je eigen grenzen aangeven. In (lastige)

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Professionalisering van uw HR-afdeling

Professionalisering van uw HR-afdeling Professionalisering van uw HR-afdeling 2 Professionalisering van uw HR-afdeling Heeft u: HR-professionals die werken in lijn met de eisen en wensen van uw business? HR-professionals met het juiste profiel

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen

TRAINING Onderhandelen TRAINING Onderhandelen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Iedereen in krijgt vroeg of laat te maken met onderhandelingsmethodes.

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch verkopen

TRAINING Telefonisch verkopen TRAINING Telefonisch verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH VERKOPEN Doordat de concurrentie toeneemt en je klant dus meer keuze

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

De Amersfoortse Loopbaan Academie

De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. We willen talent ontdekken, benutten

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING SERVICETECHNICUS ALS AMBASSADEUR Servicetechnici vormen het gezicht

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het zorgt voor veel discussies en veel

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing

PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing PLE SCH BV Coaching, Consultancy en Conflictoplossing In company Workshop Inspirerend Leiderschap Een workshop voor leidinggevenden die authentiek contact willen met de bronnen van persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

MINDFULNESS IN MEDIATION

MINDFULNESS IN MEDIATION MINDFULNESS IN MEDIATION aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen verdiepingstraining ver Mindfulness in Mediation aandacht. ontspanning. zelfvertrouwen Introductie Conflicten leveren spanning en stress op.

Nadere informatie

TRAINING Assertiviteit

TRAINING Assertiviteit TRAINING Assertiviteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ASSERTIVITEIT Er zijn nogal wat mensen die niet voor zich zelf opkomen, zich onzeker

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Behoeftegericht verkopen

Behoeftegericht verkopen TRAINING Behoeftegericht verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEHOEFTEGERICHT VERKOPEN Klanten kopen geen producten. Ze kopen wat die

Nadere informatie

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Man/vrouw energie Man/vrouw energie, (hoe) werkt dat? Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Dit wereldwijd bekende boek van John Gray beschrijft de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

TRAINING Credit marketing

TRAINING Credit marketing TRAINING Credit marketing www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING CREDIT MARKETING Een eendaagse groepstraining die is gericht op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Voor debiteurenbeheerders Deze training is

Nadere informatie