-Zingen tijdens klaarmaken tafel: LB 400: Voordat ik kan ontvangen. -Zingen bij het aangaan: GK 127 Heer, wij gedenken hier uw dood.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "-Zingen tijdens klaarmaken tafel: LB 400: Voordat ik kan ontvangen. -Zingen bij het aangaan: GK 127 Heer, wij gedenken hier uw dood."

Transcriptie

1 20 november uur Avondmaal AA Kramer orgel Jannes Munneke/Geert Burgler; piano Jannes Munneke schriftlezing: Jurrina de Vos Orde van dienst: Votum en zegengroet GK psalm 36: 2 Wet: zingen LB 310 Kinderen: Vruchten. LB 841: 1, 2 = LvdK 252: 1, 2 Lezen: Galaten 5: 13-6: 5 Preek Sela: Aan uw tafel. Viering HA: Collecte Psalm 103: 1 Zegen. -Formulier 5 -Zingen tijdens klaarmaken tafel: LB 400: Voordat ik kan ontvangen. -Zingen bij het aangaan: GK 127 Heer, wij gedenken hier uw dood. GK 163 Ik bouw op U,. Psalm 146: 1, 5, 6, 7, 8

2 20 november uur Avondmaal AA Kramer orgel Jannes Munneke/Geert Burgler; piano Jannes Munneke schriftlezing: Jurrina de Vos Orde van dienst: Votum en zegengroet GK psalm 36: 2 2 Uw goedheid, HEER, is hemelhoog, uw trouw reikt tot de wolkenboog, uw recht is hoog verheven. Uw oordeel is onpeilbaar diep, U, HERE God, die alles schiep, houdt mens en dier in leven. Groot is uw goedheid, trouwe God! Ja, mensenkindren vluchten tot de schaduw van uw vleuglen. Wie bij U woont, HEER, heeft het goed. U laaft hem met uw overvloed: een stroom van louter vreugden. Wet: zingen LB Eén is de Heer, de God der goden, wie buigt voor beelden wordt misleid. Ga op de weg van zijn geboden er is geen god die zo bevrijdt! 2 Houd zijn naam hoog, houd die in ere, veracht, misbruik de hemel niet; dankbaar zal ieder respecteren zijn dag, zijn rust gedenk, geniet! 3 Sla wat het voorgelacht ons leerde niet onnadenkend in de wind. Dood nooit wie zich niet kan verweren wie drift bemint wordt ziende blind. 4 Breek geen verbond, voorgoed gesloten, blijf trouw aan wie u liefde gaf. Diefstal kan geen geluk vergroten; neem niet uw naaste vreugde af. 5 Leugen en laster? Valse goden! Begeerte baart slecht bitterheid.

3 Ga op de weg van Gods geboden er is geen god die zo bevrijdt! Kinderen: Vruchten. LB 841: 1, 2 = LvdK 252:1, 2 1 Wat zijn de goede vruchten, die groeien aan de Geest? De liefde en de vreugde, de vrede allermeest, geduld om te verdragen en goedertierenheid, geloof om veel te vragen, te vragen honderd-uit; 2 geloof om veel te geven, te geven honderd-in, wij zullen leren leven van de verwondering: dit leven, deze aarde, de adem in en uit, het is van Gods genade en zijn lankmoedigheid. Lezen: Galaten 5: 13-6: 5 13 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: Heb uw naaste lief als uzelf. 15 Maar wanneer u elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat u niet door elkaar wordt verslonden. 16 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. 17 Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt. 18 Maar wanneer u door de Geest geleid wordt, bent u niet onderworpen aan de wet. 19 Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, 20 afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, 21 afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God. 22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, 23 zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. 24 Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. 25 Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. 26 Laten we elkaar niet uit eigenwaan de voet dwars zetten en elkaar geen kwaad hart toedragen.

4 1 Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid. 2 Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na. 3 Wie denkt dat hij iets is terwijl hij niets is, bedriegt zichzelf. 4 Laat iedereen zijn eigen daden toetsen, dan heeft hij misschien iets om trots op te zijn, zonder zich er bij anderen op te laten voorstaan. 5 Want ieder mens moet zijn eigen last dragen. Preek Sela: Aan uw tafel. U nodigt mij aan tafel, om dicht bij U te zijn; te proeven van het leven, dat U deelt door brood en wijn. U leidt mij in de stilte, ik volg U met ontzag: een plaats van rust waar ik U ontmoeten mag. U ziet mijn hart en leven, de onrust die verwart; mijn onbesproken vragen, die er leven in mijn hart. U kent al mijn gedachten, verbergen kan niet meer: in vertrouwen leg ik alles voor U neer. De beker in uw handen, neem ik vol liefde aan, uit handen die verwond zijn, waarin de tekens staan. Geen woorden meer van oordeel, genade onverdiend, die aan tafel wordt geproefd en wordt gezien. U deelt met mij de maaltijd, reikt mij verzoening aan. Uw liefde is nog groter dan de schuld die is voldaan. U toont mij uw genade, die werkzaam is in mij: door de kracht van uw genade ben ik vrij! Viering HA: Formulier 5 Zingen tijdens klaarmaken tafel: LB 400: Voordat ik kan ontvangen. 1 Voordat ik kan ontvangen brood en wijn en delen in de maaltijd van de Heer, erken ik wat er donker is in mij en leg dat neer.

5 2 Het woord van steun en troost dat ik niet sprak, de hand die ik in trots niet reiken kon, de vriendschap die in drukte onderging ik leg het neer. 3 Mijn blik, soms onverschillig afgewend, mijn wil zo fel aan anderen opgelegd, elk spottend woord waarmee ik heb gekwetst ik leg het neer. 4 In deze kring ziet Christus zelf mij aan. Ik vraag en schenk vergeving ieder hier, dat alles wat zijn vrede tegenwerkt wordt neergelegd. 5 Heer Jezus, deelgenoot aan deze dis, ik maak mij leeg en strek mij handen uit naar U, naar alles wat U geven wilt in brood en wijn. Zingen bij het aangaan: GK gezang 127 Heer, wij gedenken hier uw dood. 1 Heer, wij gedenken hier uw dood in het geheim van wijn en brood, uw liefde eens voor altijd. Gij die een nieuwe weg betrad, met tollenaars en zondaars at, roep ons ook aan de maaltijd. 2 Gij deelt het brood dat breken moet. Uw lichaam brak, Gij hebt uw bloed om onze schuld vergoten. Gij hebt voor mensen ver van huis wijd open armen aan het kruis, het leven zelf ontsloten. 3 Lof aan het Licht dat overwon, hef nu als bloemen naar de zon het hart omhoog naar Jezus. Maaltijd na maaltijd richt Hij aan, waarlijk, de Heer is opgestaan, in majesteit verrezen. 4 Wij dan, die leven van uw dood herkennen bij gebroken brood U, Heer van alle machten.

6 Vergeef de traagheid die verwart, laat ons voortaan met brandend hart het bruiloftsmaal verwachten. 5 Ga met ons mee, Heer, onderweg; waar Gij de Schriften openlegt gaan onze ogen open. Laat ons met liefde en met pijn - bittere kelk en vreugdewijn de weg ten einde lopen. GK gezang 163 Ik bouw op U, 1 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. 2 Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens meer moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij een lied van overwinning. Toch rijst in mij een lied van overwinning. 3 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Gij voert de strijd, de huld' is U gewijd. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voortgeleid. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan in rust met U die mij hebt voortgeleid. GK psalm 146: 1, 5, 6, 7, 8 1 Ik wil zingen al mijn dagen: Halleluja, prijs de HEER. Psalm en lied, Hem opgedragen, zal ik wijden aan zijn eer. Juich, mijn ziel, in God verblijd, heel uw aardse levenstijd. 5 't Is de HEER, die aan de armen recht verschaft in druk en nood, die uit liefderijk erbarmen hongerigen voedt met brood, die gevangnen vrijheid schenkt en aan hun ellende denkt.

7 6 't Is de HEER, wiens mededogen blinden schenkt het lieflijk licht, wie door leed is neergebogen wordt door Hem weer opgericht. 't Is de HERE, die bemint elk die Hij oprecht bevindt. 7 t is de HEER, die vreemdelingen met een wakend oog beschouwt, die in alle rechtsgedingen wees en weduwe behoudt. Maar de bozen dwalen om, want God maakt hun wegen krom. 8 't Is de HEER van alle heren Sions Koning, groot in macht, die voor eeuwig zal regeren tot het laatste nageslacht. Sion, zing uw God ter eer. Halleluja, loof de HEER. Collecte GK psalm 103: 1 = LB 103: 1 1 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn liefd u heeft geleid, gedenk zijn goedheid, die u wil vergeven, die u geneest, die uit het graf uw leven verlost en kroont met goedertierenheid. Zegen.

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet 25 juni 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Inleiding Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Wet GK gezang155 Kinderen: herten GK gezang 158 Toppers

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en

Nadere informatie

STARTZONDAG Voorganger Br. Dave Plantinga. m.m.v. Eimert van Dijk (orgel) One Spirit (koor)

STARTZONDAG Voorganger Br. Dave Plantinga. m.m.v. Eimert van Dijk (orgel) One Spirit (koor) STARTZONDAG Voorganger Br. Dave Plantinga m.m.v. Eimert van Dijk (orgel) One Spirit (koor) Zingen: Opwekking 715 Wat hou ik van Uw huis Heer van de hemelse legers. Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

Lezen : Openbaring 22 : Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2

Lezen : Openbaring 22 : Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2 Lezen : Openbaring 22 : 6-22 Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Klaarmaken van de tafel Opwekking (sursum corda)

Klaarmaken van de tafel Opwekking (sursum corda) Votum groet Ps 124: 1 Schuld belijden Rom 3: 19-20 Ps 124: 2 Genadeverkondiging Rom 3: 21-26 Ps 124: 3 Gebed LB 1010 Formulier 4 t/m gedachtenis Bijbellezen Gal 5: 13-26 Ps 19: 4,5 Prediking Gal 5: 13-14.

Nadere informatie

Heilig Avondmaal. Liturgie voor de dienst op 23 juni 2019 in de Ichthuskerk in Tholen. Voorganger: Ds. Peter Broere Organist: Judith Geuze

Heilig Avondmaal. Liturgie voor de dienst op 23 juni 2019 in de Ichthuskerk in Tholen. Voorganger: Ds. Peter Broere Organist: Judith Geuze Heilig Avondmaal Liturgie voor de dienst op 23 juni 2019 in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Organist: Judith Geuze met medewerking van zanggroep d Accord Welkomstwoord en mededelingen

Nadere informatie

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling 26 november 2017 10.00 uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling Mededelingen Belijdenis en groet Amen LB 413:1, 3 = LvdK 444:1,3 (Grote God, wij loven U) Geboden: zingen LB 310

Nadere informatie

8 april uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy

8 april uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy 8 april 2018 10.00 uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy Votum / zegengroet / amen NPB 122:1 (Wat was ik blij ) LB 310:1a,2v,3m,4v,5a (Eén is de Heer, de God der goden) Lezen Matteüs

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472

Nadere informatie

Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend Licht, Morgenster, niemand is als U.

Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend Licht, Morgenster, niemand is als U. Liturgie zondag 26 mei 2019 Morgendienst 10:30 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Orgel Piano Jan Jaap Korevaar& Lydia van den Broek Zang Noah Doppenberg Lector Marianne Mulder Koster

Nadere informatie

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3 Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

19 november uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy

19 november uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy 19 november 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy Welkom Votum en zegengroet GK psalm 65: 1 Wet LB 1006 Onze Vader in de hemel Gebed Kinderen: Geduld. GK gezang 75

Nadere informatie

Eredienst. 11 juni uur Voorganger: br. A. Karssies. Liturgie

Eredienst. 11 juni uur Voorganger: br. A. Karssies. Liturgie Eredienst 11 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. A. Karssies Liturgie Votum / zegengroet Psalm 99: 1, 4 en 8 Wet Psalm 1:1 en 2 Gebed, gez. Onze Vader Opwekking 436 Schriftlezing Galaten 5:13-26 Gezang

Nadere informatie

ORDE VAN DE AVONDDIENST. Liturgie van de avonddienst. In de Petruskerk op de

ORDE VAN DE AVONDDIENST. Liturgie van de avonddienst. In de Petruskerk op de Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de avonddienst In de Petruskerk op de Zondag 's Heren Goedertierenheid 5 mei 2019 19:00 uur Liturgische kleur: Wit Van de trouw van de Heer is de aarde vervuld.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. 2) Het heil dat uw altaar omgeeft

ORDE VAN DIENST. 2) Het heil dat uw altaar omgeeft Liturgie zondag 26 mei 2019 Morgendienst 9:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Piano Lydia van den Broek Lector Evert Lubbersen Koster Harry Hoorn Techniek Coen Robbertsen ORDE VAN

Nadere informatie

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm

Nadere informatie

3 juni uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; piano: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Rinke Larooy

3 juni uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; piano: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Rinke Larooy 3 juni 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; piano: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Rinke Larooy Welkom Psalmproject 67 (Muziekgroep) Votum en zegengroet GK 147: 1 Wet: zingen LB 310 Eén

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

15 maart uur AA Kramer

15 maart uur AA Kramer 15 maart 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK psalm 146: 1, 5 Wet LvdK 360: 1, 2 ( Heer, wij komen vol verlangen ) Gebed Kinderen: vitamine G. GK psalm 78: 7 Lezen: Johannes 6: 1-15

Nadere informatie

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht 19 februari 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep / piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Orde van dienst: Welkom Votum en groet LB 405 Heilig, heilig, heilig = LvdK 457 Wet GK psalm 119:

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal: Lezen Formulier. Belijdenis van ons geloof: zingen GK 175b (GK06 gz179a) Ik geloof in God de Vader Nodiging en viering

Viering Heilig Avondmaal: Lezen Formulier. Belijdenis van ons geloof: zingen GK 175b (GK06 gz179a) Ik geloof in God de Vader Nodiging en viering 18 november 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet LB 287: 1, 2, 4, 5 Rond het licht dat leven doet. Wet GK ps36: 2 Gebed

Nadere informatie

Jezus is De Wet Vervuld

Jezus is De Wet Vervuld Jezus is De Wet Vervuld Zondag 24 mei, Pinksteren Mattheus 5:17-18 17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling

Nadere informatie

3 februari uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis

3 februari uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis 3 februari 2019 10.00 uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Mededelingen Votum / groet / amen Opw 689 Spreek o Heer door uw heilig woord Geboden: LB 310 Eén is de Heer; wisselzang

Nadere informatie

18 juni uur AA Kramer orgel/piano: Geert Burgler en Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

18 juni uur AA Kramer orgel/piano: Geert Burgler en Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 18 juni 2017 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Geert Burgler en Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters Welkom Votum en zegengroet GK gezang 171 Wees stil. Wet Gebed Voor de kinderen: de zee. GK psalm

Nadere informatie

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op

Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de Morgendienst In de Petruskerk op Eerste zondag van de zomer 23 juni 2019 09:30 uur Liturgische kleur: Groen Hoor mij, HEER, als ik tot u roep,u bent mij

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 4 : 1-30, 39-42 Tekst : Johannes 4 : 29 GK 163 : 1 en 2 LB 310 Psalm 63 : 1 Psalm 42a LB 903 : 1 en 2 Wij zoeken kinderen uit groep 5

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lucas 16: 19-31 Gezang 149 : 1 Opwekking 428 Psalm 146 : 5, 6 en 7 Psalm 40 : 2, 3 en 6 (NPB) Gezang 95 : 3 en 4 Collecte zondag 9 juli Hongersnood

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Tekst lied van de maand bovenbouw 2017-2018 September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? ik hef

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

21 januari uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg

21 januari uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg 21 januari 2018 17.00 uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg votum en groet GK psalm 103,1 Zegen mijn ziel, de grote naam des Heren gebed L Ef 1,3-14 GK gezang 92,1-3 Nu triomfeert de

Nadere informatie

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort 22 januari 17.00 uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort votum en groet zingen: Opwekking 642 De rivier gebed, zingen GK gezang 177 Hoor trouwe vader ons gebed lezen: Galaten 3:1-14 zingen: Ps 147: 3

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

7 januari uur AO Reitsema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp

7 januari uur AO Reitsema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp 7 januari 2018 10.00 uur AO Reitsema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Mijndert Blijdorp Mededelingen Votum, groet, amen LB 868: 1, 2, 5 = LvdK 434:1, 2, 5 (Lof zij de Heer, de almachtige Koning)

Nadere informatie

8 mei 2016 PM Wierden viering HA Galaten 5:1 Je vrijheid bewaren

8 mei 2016 PM Wierden viering HA Galaten 5:1 Je vrijheid bewaren 8 mei 2016 PM Wierden viering HA Galaten 5:1 Je vrijheid bewaren Orgelspel Welkom en mededelingen met daarin: In deze kerkdienst staat de avondmaalstafel nog gedekt. Ieder die zijn hoop op Christus heeft

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Erik Donker Lezen : Galaten 2: 1-10 Psalm 121 : 1 Psalm 121 : 2 Gezang 156 Psalm 86 : 4 en 7 Psalm 146 : 5, 6, 7 en 8 Gezang 162 : 1 en 4 Gezang 145 Collecte zondag 9

Nadere informatie

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis 19 maart 17.00 uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 103: 1 en 9 = LB 103:1, 9 Gebed Lezen: Efeziërs 4,25-5,2 Lezen: 1 Kor. 13,1-13 Zingen: LB

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

5 mei uur Mijndert Blijdorp orgel: Piet Noort schriftlezing: Rinke Larooy. Votum, zegengroet, amen.

5 mei uur Mijndert Blijdorp orgel: Piet Noort schriftlezing: Rinke Larooy. Votum, zegengroet, amen. 5 mei 2019 17.00 uur Mijndert Blijdorp orgel: Piet Noort schriftlezing: Rinke Larooy Votum, zegengroet, amen. Zingen: GK ps147:1,2 (`Lof zij de HEER, goed is het leven ) Gebed voor de eredienst Schriftlezing:

Nadere informatie

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela 13 november 10.00 uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet van Sela LB 221 = GK 174 Zo vriendelijk en veilig als het licht. Kinderen: Wat

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Afscheid en bevestiging ambtsdragers en pastoraal medewerkers VOORBEREIDING

Afscheid en bevestiging ambtsdragers en pastoraal medewerkers VOORBEREIDING Orgelspel Orde voor de viering op zondag 9 september 2018 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Afscheid en bevestiging ambtsdragers en pastoraal medewerkers Voorgangers: ds. Geert Hovingh en pastor

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis. Welkom. Votum en zegengroet. LB 245: 1, 3 = GK gezang 137

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis. Welkom. Votum en zegengroet. LB 245: 1, 3 = GK gezang 137 31 december 2017 17.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Welkom Votum en zegengroet LB 245: 1, 3 = GK gezang 137 Gebed Inleiding. Lezen: Prediker 3: 1-15 Sela: Ik zal er

Nadere informatie

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen.

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen. 15 januari 10.00 uur- AA Kramer orgel: Jannes Munneke / Geert Burgler votum en groet GK psalm 80: 1, 10 wet GK gezang 161: 1, 3 gebed. voor de kinderen: Oase in de woestijn. LB 539 Jezus diep in de woestijn.

Nadere informatie

Liefde, vriendelijkheid en goedheid

Liefde, vriendelijkheid en goedheid Liefde, vriendelijkheid en goedheid Dit derde schilderij over Galaten 5 De vrucht van de Geest vraagt een wat langere inleiding als gewoonlijk. Een mooie samenvatting van dit schilderij kunnen we lezen

Nadere informatie

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103 Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e de kerk winterklaar Betekent.. - deur linksvoor blijft dicht - deur bij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Gemeente, Gebod 6: pleeg geen moord. Leef bevrijd met God in zijn rijk * 1. Keuze voor leven * Je ervaart hoe machtig de dood is. Zie de gevolgen van

Gemeente, Gebod 6: pleeg geen moord. Leef bevrijd met God in zijn rijk * 1. Keuze voor leven * Je ervaart hoe machtig de dood is. Zie de gevolgen van Votum groet Zingen Ps 139: 1 Opw 518 Heer U bent altijd bij mij (alternatief) Gebed lezen Gal 5: 13-26 Zingen Ps 139: 11 Prediking HC 40 Zingen GK 178 Lvk 87 Wij willen God de ere geven Belijden Zingen

Nadere informatie

Leven in vrijheid (3) Vraag: Galatenbrief waarin wet t.o.v. genade aan bod komt

Leven in vrijheid (3) Vraag: Galatenbrief waarin wet t.o.v. genade aan bod komt Leven in vrijheid (3) Vraag: Galatenbrief waarin wet t.o.v. genade aan bod komt Zierikzee, 10 september, 1 oktober en 29 oktober 2018 Leven in vrijheid: Galaten 1 en 2 Persoonlijke verdediging Genade Galaten

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Pier Poortinga

Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Pier Poortinga Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Pier Poortinga Gemeente Kerstfeest! Wanneer: 1 e Kerstdag 14:00 15:30 uur Waar: In en rondom het Ichtus Hûs Wat: Kerstvossenjacht!

Nadere informatie

18 maart uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis

18 maart uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis 18 maart 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Welkom Psalmen voor nu Psalm 121 Zegengroet Zingen: LB 287: 1, 2, 4 Wet LB 287: 5 Gebed Kinderen:

Nadere informatie

Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden.

Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden. 1 oktober 2017 10.00 AA Kramer orgel : Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Votum en zegen. Zingen: GK psalm 18: 1 = LB 18: 1 Wet: zingen LB 310 Eén is de Heer, de God der goden. Gebed

Nadere informatie

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

26 augustus uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 26 augustus 2018 10.00 uur A Buursema orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters votum: GK 121,1 groet zingen: GK 121, 2-4 zingen van de wet: LB 311 gebed voor de opening van het Woord. Lezen: Mattheüs

Nadere informatie

Nacht van Gebed in Wapenveld. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op

Nacht van Gebed in Wapenveld. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op Nacht van Gebed in Wapenveld Bid 21 op 22 juni voor vervolgde christenen in Hervormde Gemeente aan de Kerkstraat. Wereldwijd worden ruim 245 miljoen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus.

Nadere informatie

Liturgie Welkom

Liturgie Welkom Liturgie 28-05-2017 Welkom Zingen: Ps. 108:1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust 1. Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Heere groot. Mijn lied begroet

Nadere informatie

15 juli uur A Buursema orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Helmus. Votum: psalm 121 psalmen voor nu.

15 juli uur A Buursema orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Helmus. Votum: psalm 121 psalmen voor nu. 15 juli 2018 10.00 uur A Buursema orgel: Harry Kroeske; piano: Jannes Munneke schriftlezing: Pieter Helmus Votum: psalm 121 psalmen voor nu Groet Lied: LB 280, 1.3.4.5 Schuldbelijdenis: Agnus Dei (Sela)

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 3 maart 2019 10.00 uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters toewijden aan God gezongen votum en vredegroet Met open armen (Schrijvers voor Gerechtigheid) luisteren naar God

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 7 mei 2017 17.00 uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 1. Votum 2. Vrede/zegengroet 3. Zingen: Ps. 35: 13 (Laat vromen juichen, trouwe HEER) 4. Gebed 5. Tekst: Zd 2 Heid Cat. 6. Zingen:

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV)

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV) juk 5:11 Onze mond heeft zich vrijmoedig voor u geopend, Korinthiërs, ons hart staat wijd open. 12 U neemt geen kleine plaats in ons hart in, maar zelf bent u enghartig. 13 Zet dan ook van uw kant ik spreek

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 31 december 2018 19.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegegroet GK ps100 Inleiding: een jaar voorbij. Lezen: Psalm 91 Zingen: LB 91a Wie

Nadere informatie

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6.

7 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy. Votum en zegengroet. GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6. 7 mei 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy Votum en zegengroet GK psalm 89: 1, 6 = LB 89:1, 6 Wet Gebed: Onze Vader - LB 1006 Kindmoment: Cirkels. GK gezang 161: 1,

Nadere informatie

1 oktober uur W Hoorn orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis

1 oktober uur W Hoorn orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis 1 oktober 17.00 uur W Hoorn orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis Votum en zegengroet Zingen: GK gezang 38 Gebed Lezen: Jakobus 4 Zingen: GK psalm 144: 2 en 6 = LB 144 Tekst: Jakobus 4,13-17

Nadere informatie

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed.

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed. 1 februari 17.00 uur JH Smit Liturgie bij Leerdienst Het doel van God Votum: gezongen Groet LvdK 434, 1.2.5 (LB 868) Gebed Woord Startvragen (zie ppt) Preek (Schriftlezingen in preek: o Deut. 8,7-9 en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 Psalm 116 vers 1, 2, 3 en 4 Lied 151 vers 1, 2, en 3 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lied 169 : 1 Lied 169 : 6 Psalm 72 : 2 Opwekking 181 Gezang 179b Psalm 65 : 1 en 2 Psalm 68 : 8 en 13 Gezang 68 Gezang 17 Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

5 november uur AA Kramer themadienst kinderen orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing - kinderen

5 november uur AA Kramer themadienst kinderen orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing - kinderen 5 november 2017 16.00 uur AA Kramer themadienst kinderen orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing - kinderen Thema: God groot maken, daar word je zelf ook groot van. Liturgie: Sing-in: Opw kids 241

Nadere informatie

17 februari uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra

17 februari uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra 17 februari 2019 10.00 uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra vóór de dienst: band Welkom Zingen: Sela Laat ons samen één zijn band Votum: Opwekking 640 Mijn

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp

27 mei uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp 27 mei 2018 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Mijndert Blijdorp Orde van dienst: Welkom GK 8a (GK06 gz145) Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam Wet GK 16a (PvN 16)

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 11 februari 2018 10.00 uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Votum en zegengroet GK psalm 92:1, 3, 5 De Tien Woorden GK psalm 25:5, 7 Gebed Schriftlezing + tekst: Lukas

Nadere informatie

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn 30 juli 2017 10.00 uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 34:1, 2 Wet van de HERE Zingen: GK psalm 34:3, 8 Gebed voor de eredienst

Nadere informatie

Liturgie 5 februari 2017

Liturgie 5 februari 2017 Liturgie 5 februari 2017 Votum en Groet Gez. 463: 1, 4, 5 1. O Heer die onze Vader zijt, vergeef ons onze schuld. Wijs ons de weg der zaligheid en laat ons hart, door U geleid, met liefde zijn vervuld.

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Welkom Opwekking 720 In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de

Nadere informatie

Zondag 18 augustus 2013 Negende zondag van de zomer

Zondag 18 augustus 2013 Negende zondag van de zomer Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zondag 18 augustus 2013 Negende zondag van de zomer Hervormde Gemeente te Borculo Zingen: NLB 285 t. Sytze de Vries, / m. Christiaan Winter 2. Dit licht is

Nadere informatie