Handleiding Handleiding- DiscoManager 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Handleiding- DiscoManager 2009"

Transcriptie

1 Handleiding

2 Welkom bij deze korte introductie in DiscoManager. Met deze handleiding zullen we je de dingen leren die nodig zijn om je discotheek op de rails te krijgen en deze te onderhouden. Inhoudsopgave Les 1: Kiezen van een discotheek...3 Les 2: De assistent...4 Les 3: Het menu en zijn opties...5 Les 4: Doelstelling...8 Les 5: De assistent als gids Vergunningen Producten aanschaffen Personeel aannemen Je beleid aanpassen...12 Les 6: Verkoopprijzen aanpassen...14 Les 7: Acts huren en verhuren...15 Les 8: Sparen en lenen...18 Les 9: Uitbreidingen...20 Les 10: Verbouwen...21 Les 11: VIP-account...22 Les 12 Callcredits...24 Les 13 Callshop...25 Les 14 Promoties...26 Les 15 Aandelen...27 Les 16: Veelgestelde vragen...28

3 Les 1: Kiezen van een discotheek Na het aanmelden ontvang je een bevestigings- met daarin een link om je account te activeren. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd zie je een scherm waarin het volgende staat: Als je op die zin klikt krijg je een kaart van Nederland te zien, selecteer een provincie en vervolgens een stad om daar je discotheek te stichten. Geef je discotheek een naam en druk op ʻDiscotheek aanmaken ʼ. TIP Als al je discotheken level 10 of hoger hebben bereikt kan je een nieuwe discotheek openen. Hierbij tellen overgenomen discotheken ook mee!

4 Les 2: De assistent De assistent is je grote vriend. Elke dag kijkt hij of alles aanwezig is om er een goed feest van te maken. In het begin zal hij je helpen alles klaar te maken om legaal je eerste feest te starten. We zullen zijn advies ook gebruiken om jouw discotheek op te starten! In zijn tekstballonnetje staat precies wat er moet gebeuren en waar je dit moet aanpassen, hoe dit verder allemaal werkt zul je zien in Les 5

5 Les 3: Het menu en zijn opties Hieronder staat een tabel met de verschillende opties onderverdeeld per categorie. Naast elke optie staat wat je er mee kan, de beschrijving ervan dus. Algemeen Profiel Zoek VIP Ontslag Beschrijving van de optie Hier kan je je profiel aanpassen, waaronder je wachtwoord, je plaatje en het is zelfs mogelijk een motto in te voeren! Hiermee vind je andere gebruikers die je zoekt, voer simpelweg zijn managernaam in en je kan bijvoorbeeld zijn profiel bekijken. Met deze optie kan je VIP-dagen bestellen en zo genieten van de vele extra voordelen die dit met zich meebrengt. Gaat het toch niet zo helemaal als gepland met je discotheek? Neem dan ontslag via deze knop en begin opnieuw. Discotheek Gegevens Rankering Personeel Vergunning Beleid Disco-keuze Promotie Aandelen Ere hal Beschrijving van de optie Hier kan je informatie vinden over je discotheek, denk hierbij aan de geldsom die je hebt en het level van de discotheek. Ook kan je een verslag bekijken van de vorige dag om te zien wat je opbrengsten en kosten zijn van de afgelopen nacht. Hier kan je verschillende statistieken bekijken. Denk aan ranglijsten die gaan over de omzet van de afgelopen nacht en van de manager salarissen. In dit scherm kan je personeel aannemen en weer ontslaan. Maar bedenk goed voor je een personeelslid aanneemt, want het ontslaan van een werknemer is niet goedkoop! Een biertje kan niet geschonken worden zonder een tapvergunning en eten kan je niet verkopen zonder horeca vergunning. Hier kan je zien wat de vergunningen je kosten. Deze worden automatisch elke 21 dagen aangekocht. Zorg dat je dus genoeg geld in kas hebt! Je discotheek kan niet lopen zonder een goed beleid, welke leeftijdsgroep laat je binnen, hoeveel vraag je voor een entree of laat je alleen mensen met een bepaalde kledingstijl binnen? Pas het aan en kijk wat het beste loopt. Je kan met aandelen meer dan 1 discotheek bemachtigen. Hier kan je schakelen tussen de verschillende discotheken. Je kan reclame maken om het imago en de populariteit van je discotheek te verhogen. Per level kan je meer soorten promotie maken. Let op: pas vanaf level 3! Je kan aandelen uitgeven om geld binnen te krijgen. Verder kan je aandelen van andere spelers kopen om zo dividend te krijgen. Als je meer als 50% van de aandelen hebt kan je de discotheek overnemen. Let op : pas vanaf level 3! Hier staan de top 100 van de afgelopen rondes. Haal jij het ook hierin?

6 Financieel Salaris Transacties Sparen Lenen Beschrijving van de optie Bepaal hier hoeveel je jezelf betalen wilt, let alleen wel op, je kan je salaris alleen verhogen en dus niet verlagen! Een te hoog salaris zal al snel het einde van je discotheek betekenen. Kijk hier na waar je inkomsten en uitgaven uit bestaan. Heb je wat geld over? Hier kan je sparen en zo wat rente ontvangen om een nog groter kapitaal te krijgen. Kom je geld tekort? Dan moet je hier zijn, leen een bedrag om je discotheek er weer helemaal bovenop te helpen. Maar let op, je moet de lening wel terug betalen in termijnen! Uitbreidingen Beveiliging Geluid Licht Zaal Bar Keuken Sanitair Entree Merchandise Beschrijving van de optie Doe hier uitbreidingen met betrekking tot de beveiliging. Hoe meer beveiligingspersoneel je aanneemt hoe meer nut het heeft om deze uitbreidingen aan te schaffen. Doe hier uitbreidingen met betrekking tot het geluid. Hoe meer DJʼs je aan hebt genomen hoe meer nut het heeft om deze uitbreidingen aan te schaffen. Doe hier uitbreidingen met betrekking tot het licht. Hoe meer Light-DJʼs je hebt aangenomen hoe meer nut het heeft om deze uitbreidingen aan te schaffen. Doe hier uitbreidingen met betrekking tot de zaal. Maak deze groter of zorg voor betere entertainment-voorzieningen zoals een podium en achtergrond. Let op: vanaf level 1! Doe hier uitbreidingen met betrekking tot de bar. Hoe meer barmannen je aanneemt hoe meer nut het heeft deze uitbreidingen aan te schaffen. Let op: vanaf level 1! Doe hier uitbreidingen met betrekking tot de keuken. Zeer aan te raden als je snacks gaat kopen. Let op: vanaf level 1! Doe hier uitbreidingen met betrekking tot het sanitair. Je klanten zullen het waarderen als deze op peil zijn. Let op: vanaf level 1! Doe hier uitbreidingen met betrekking tot de entree. Onderscheid je van de andere discotheken met een mooie entree. Let op: vanaf level 4! Doe hier uitbreidingen met betrekking tot merchandise. Maak je discotheek nog populairder met je persoonlijke producten. Let op: vanaf level 5!

7 Producten Inkopen Verkoopprijzen Beschrijving van de optie Klik hier als je producten wilt inkopen voor je discotheek. Je kan bij twee verschillende partijen je inkopen doen. Meer hierover verderop. Bepaal zelf hoeveel een consumptie kost om zo een degelijke bron van inkomsten te creëren voor jezelf. Optredens Inhuren Eigen artiest Beschrijving van de optie Wil je een leukere avond houden voor de gasten, huur dan een act in om er een spetterend feest van te maken! Je artiest, oftewel een act, zal voor de andere gebruikers te huur zijn. Dit betekent uiteraard extra inkomsten voor jou! Let op je moet VIP blijven hiervoor! Communicatie Berichten Forum Beschrijving van de optie Stuur je vrienden, kennissen of collega's een persoonlijk bericht. Ook ontvang je hier berichten van je assistent. Hier kan je terecht voor vragen, suggesties of andere dingen. Je kan hier bugs melden of suggesties plaatsen voor verbeteringen.

8 Les 4: Doelstelling Waar strijd je nou eigenlijk voor? Natuurlijk voor de meeste winst, maar dat is niet hetgeen wat telt in dit spel. Het spel draait om je salaris, hoe hoger je salaris, hoe hoger je in de ranglijst staat. Je kan je salaris oneindig verhogen onder ʻSalaris ʼ maar je kan hem niet verlagen! Let wel op! Je salaris zal als een kostenpost worden beschouwd en gaat dus van je kas af. Je zal dus een salaris moeten vinden wat niet ten koste gaat van je bedrijf, maar je wel zo hoog mogelijk in de ranglijst brengt! Bekijk de ranglijst, klik op het icoon Rankering en kies voor de optie Dagelijks salaris van alle discotheek eigenaren TIP Vraag jezelf af wat meer telt, een goede start met je bedrijf of snel een hoge plaats in de ranglijst met een minder goed bedrijf?

9 Les 5: De assistent als gids Als het goed is heb je nu bovenaan je scherm je assistent staan met een schermpje ernaast. Heb je dit niet en heb je alle bovenstaande stappen goed uitgevoerd, dan moet je even contact opnemen met de administrator door hier te klikken. 1 Vergunningen Klik op ʻVergunningen ʼ in het menu om het scherm te openen waarin je kan zien hoeveel je betaald voor de vergunningen. Deze worden automatisch aangeschaft als deze afgelopen zijn om de 21 dagen. Zorg dus dat je genoeg geld in kas hebt anders ga je in de min. Als discotheek heb je een tapvergunning nodig om open te kunnen gaan. Wil je ook eten verkopen, en hopelijk je winst vergroten, dan zal je nog een horeca vergunning aan moeten schaffen. Een evenementenvergunning is voor een beginnende ondernemer niet nodig, deze zul je pas nodig hebben vanaf niveau 3.

10 2 Producten aanschaffen Nu je de juiste vergunningen hebt is het noodzakelijk dat je de juiste, hoeveelheid, producten inkoopt. Wat je in moet kopen hangt van je wensen af. Wil je naast drank ook snacks verkopen, dan zal je ook nog etenswaar moeten kopen. Laten we eerst naar het juiste scherm gaan. Klik op ʻbestel ʼ in de tekstballon of op ʻInkopen ʼ in het menu, als het goed is krijg je het volgende. Klik nu op het woord ʻLeverancier ʼ om direct producten te kopen, vul het gewenste aantal in en druk op ʻBevestig bestelling ʼ. Als je over een VIP-account beschikt (verdere informatie in Les 11) beschik je over de optie om goedkoop producten in te kopen bij de ʻGroothandel ʼ. De levertijd is hierbij direct terwijl de producent een dag duurt. TIP Koop niet belachelijk veel producten, je hebt maar een maximaal aantal bezoekers van 50 dus veel inkopen is redelijk nutteloos.

11 3 Personeel aannemen Nu we onze drankjes besteld hebben moeten we nog mensen aannemen om deze in te schenken. Zonder DJ is er natuurlijk geen feest mogelijk deze moet je dus zeker aannemen. Klik op het woord ʻaangenomen ʼ in de tekstballon of op ʻPersoneel ʼ in het menu om het volgende scherm te openen. Hier is het in twee stukken verdeeld om een duidelijker beeld te scheppen van het geheel. Hier kan je zien hoeveel je personeel kost per feest en hoeveel personeel je al in dienst hebt, met welk beroep, van welke kwaliteit en tegen welke vergoeding. Hierboven staat een sollicitatie, normaal staat er een hele lange rij onder, maar die is hier even weggelaten om alles duidelijk weer te geven. Je kan nu verschillende personen vergelijken voordat je ze aanneemt, een danser met drie sterren voor 50 is beter dan een met twee sterren voor 45. Bedenk wel dat je een barman en DJ verplicht nodig hebt voor je discotheek, verdere personeelsleden kan je aannemen als je dit nodig vindt al is het aan te raden om dit in het begin niet te doen gezien de extra kosten. De eerste paar dagen is de kans groot dat er altijd sollicitanten zijn, maar daarna ben je overgeleverd aan het aanbod. Het kan soms dagen duren voordat een interessante sollicitant zich aanbiedt. Elk uur wisselt het aanbod. TIP Als je net begint neem dan 1 uitsmijter, 1 DJ, 1 barman,1 lightjocky en 1 schoonmaker. En let goed op de sterren+prijs verhouding! TIP Als er bijvoorbeeld veel incidenten plaatsvinden is het wellicht handig meer veiligheidspersoneel aan te nemen.

12 4 Je beleid aanpassen Nu je klaar bent om te feesten moeten er wel regels worden opgesteld voor de klanten. Hoe oud moet een klant zijn om binnen te komen en controleer je op ieder zijn identiteit bij binnenkomst. Je kan hier ook bepalen of klanten mogen roken en zelfs of je drugs gebruik gedoogt. Klinkt allemaal wel leuk om mee te vogelen nietwaar? Laten we dan maar snel over gaan naar het juiste scherm. Klik op ʻbeleid ʼ in de tekstballon of op ʻBeleid ʼ in het menu. Als het goed is krijg je nu het scherm voor je wat hieronder staat.

13 Eigenlijk spreekt het allemaal voor zich, je past alles aan zoals jij het zelf hebben wilt en waarmee jij denkt veel klanten te trekken. Bedenk echter wel dat je beboet kan worden voor het niet controleren op identiteit. En het gedogen van harddrugs kan ook zwaar bestraft worden. Daar staat echter tegenover dat het wel snel een groot publiek aan kan trekken. Het kan een hele lange tijd goed gaan, maar ooit zullen de inspecteurs bij jouw discotheek aankloppen. Ook is het raadzaam om logische combinaties te maken. Een hoge entree-prijs vragen terwijl je 16- jarigen toestaat zal niet werken, tenzij je geweldige acts hebt geboekt. Hetzelfde geldt voor het voeren van een merkkledingbeleid, deze zullen 21-jarigen minder op prijs tellen dan 16-jarigen. Ook roken wordt door deze laatste groep steeds minder vaak op prijs gesteld. Schakel notificaties in zodat je op de hoogte blijft van de status van je discotheek. Dit voorkomt dat je vergeet om voorraad in te kopen. TIP Vergeet niet je discotheek-deuren te openen. (Open discotheek deuren : ja) Als je alle variabelen ingesteld hebt, klik dan op de knop ʻOpslaan ʼ om er voor te zorgen dat alles bewaard blijft. Als het goed is moet de assistent nu uitzien als het plaatje hiernaast. Zo niet, dan ben je iets vergeten in te stellen, volg zijn instructies dan op. Elk uur wordt het rapport opgemaakt van het afgelopen feest waarin je kan zien wat je omzet is etc. Hier hoef je verder niets voor te doen. Alleen je discotheek deuren moeten geopend zijn. Dit verslag is de eerste dag nog niet aanwezig maar na het eerste uur kan je elk uur een nieuw verslag lezen. Kom dus telkens terug om de laatste status van je discotheek door te nemen! Het verslag kan je vinden onder het kopje Gegevens.

14 Les 6: Verkoopprijzen aanpassen Nu moeten we er nog voor zorgen dat je wat winst boekt op het verkopen van al die producten. Ga hiervoor naar de optie 'Verkoopprijzen' in het menu. Als het goed is krijg je het volgende scherm te zien. Zoals je kan zien staat er naast de verkoopprijs die jij bepalen kan ook nog een inkoopprijs genoemd. Dit is handig omdat je dan precies kan kijken of je wel degelijk winst aan het maken bent met de prijs die je instelt. Als je alles ingesteld hebt klik dan op ʼOpslaan ʼ. Hou er rekening mee dat als je net een nieuwe discotheek bent begonnen dat je eigenlijk niets meer bent dan een kroeg. Houd je prijzen in het begin dus laag! Bijna alle ondernemers gaan failliet omdat ze hun verkoopprijzen te hoog hebben ingesteld. Een goede regel is 0,50 meer dan het advies verkoopprijs. Uiteraard is de ultieme verkoopprijs volledig afhankelijk van jouw beleid, personeel, uitbreidingen en ingehuurde acts. In de loop van het spel kan je je prijzen dus regelmatig verhogen. TIP Wanneer je merk dat je een bepaald artikel niet meer verkoopt dan is de kans groot dat je verkoopprijs te hoog is.

15 Les 7: Acts huren en verhuren Nu je echt alles klaar hebt om een geweldige avond te maken in je discotheek kan je het helemaal afmaken met een act! Wat is nou precies een act? Een act is een (groep) artiesten die je huurt van andere gebruikers om er een nog mooiere avond van te maken. En een mooiere avond betekent meer klanten en dus ook meer winst. Als je het allemaal goed doet natuurlijk. Laten we maar eens gaan kijken hoe je een act inhuurt. Klik op ʻInhuren ʼ in het menu om het juiste scherm te openen. Als het goed is krijg je een overzicht zoals het voorbeeld hieronder. De groene vakjes geven de dagen aan dat je nog geen act hebt. Als het vakje rood is heb je daar al een act geboekt. Je kan maximaal 7 dagen vooruit boeken. Kies je een datum verder in de toekomst zal deze geweigerd worden. Als je op een datum klikt krijg je het volgende scherm.

16 Deze lijst is ingekort, bij jou in het scherm zal hij nog een stuk verder doorlopen en waarschijnlijk andere namen tonen. Zoals je kan zien zijn er aardig wat acts. En dat is mooi want dan is er veel kans dat je iemand vindt die in je discotheek optreden kan. Een act kan namelijk niet op twee dezelfde plaatsen zijn op een avond dus als je concurrenten de beste acts geboekt hebben zal jij het met een mindere moeten doen. Maar hoe huur je nou zoʼ n act? Zoals je in het scherm kan zien kan je sorteren op verschillende dingen, de prijs is meestal de beste om op te sorteren omdat je niet een al te dure act wilt. In dit voorbeeld is de act van Christina Aguilera het beste om in te huren omdat hij even duur is als de rest maar een hogere kwaliteit heeft. Om deze act in te huren klik je op de naam van de act. Als je genoeg geld hebt (en niemand heeft die act net voor je neus weggepikt) heb je de act ingehuurd. De acts worden door medespelers zelf aangemaakt (zie volgende pagina) maar de spelbeheerders bepalen welke kwaliteit (aantal sterren) een acts heeft. Dit wordt echter mede bepaald door het aantal keer dat een act wordt ingehuurd. Hoe vaker een act wordt ingehuurd hoe meer sterren deze kan krijgen. Populaire namen, zoals DJ Tiesto en Jan Smit spreken veel mensen en worden daarom vaak ingehuurd en zullen bij Discomanager dus ook veel sterren hebben. Maar het kan ook dat Sjaantje van de Straat veel sterren krijgt omdat ze weliswaar niet bekend is maar wel erg goed is. Beschik je over een VIP-account dan kan je op dit punt ook weer genieten van je voordeel. (VIP wordt uitgelegd in Les 11) Als VIP kan je namelijk een eigen act aanmaken om deze vervolgens te verhuren om nog meer inkomsten te krijgen. Maar hoe maak je nou zoʼ n act aan? Klik in het menu op ʻEigen artiest ʼ en als het goed is krijg je het onderstaande scherm voor je. Eigenlijk is het heel simpel, je vult alles in en je act wordt bij de lijst toegevoegd nadat hij goedgekeurd is door een van de staff-leden. Vervolgens kunnen andere gebruikers jouw act inhuren en zal hij hopelijk stijgen in kwaliteit om zo nog meer voor je act te kunnen vragen. Maar let wel op, in het vervolg kan je je prijs alleen verhogen en niet verlagen!

17 Let wel op dat de spelbeheerders een zoʼ n realistisch mogelijke lijst willen. Het is daarom niet mogelijk om een artiest dubbel aan te maken. Controleer daarom altijd eerst of de door jouw gewenste artiest/groep als is aangemaakt. Doe je dat niet dan riskeer je dat je act wordt afgekeurd. Een nieuwe act begint altijd met 1 ster. Zodra een act vaak geboekt wordt dan kan een spelbeheerder meer sterren toekennen. Een spelbeheerder kijkt echter ook naar de naam van de act en de beschrijving (nooit naar de prijs!). Gebruik dus een goede, uitgebreide beschrijving in ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands). Dan maak je meer kans op een hogere waardering.

18 Les 8: Sparen en lenen Soms zit je er niet altijd even warmpjes bij. Gelukkig kan je in zo'n geval ook wat geld lenen. De bank is de kwaadste niet en bied je in het uiterste geval een eenmalige renteloze lening aan. Lenen kan alleen in noodsituaties, wanneer je minder dan 5000 in je kas hebt en geen geld op de bank hebt staan. Een lening afsluiten doe je door op de knop ʻLenen ʼ in het menu te klikken. Als het goed is krijg je een van deze twee schermen. Nu kun je niks lenen, omdat je al meer dan 5000 in je kas hebt zitten. Andere scherm: Als je geld kan lenen en je wilt dit, klik dan de knop ʻIk heb geen eer en neem de lening! ʼ.

19 Heb je VIP (zie Les 11) dan kan je ook geld sparen tegen een leuk percentage! Als je wat over hebt in gunstige tijden is dat handig om op de bank te zetten om zo wat extra's te hebben in de tijden dat het minder goed gaat met je onderneming. Ook is het een goede manier om je rendement te verhogen. Rente kan voor een leuke extra inkomstenbron zorgen. Klik op de knop ʻSparen ʼ in het menu om het volgende scherm te openen. Ook dit spreekt voor zich, vul een bedrag in, bepaal hoeveel dagen je het geld kan missen en dus hoeveel rente je wilt en druk op ʻStort geld ʼ. Je kan het geld altijd eerder opnemen maar dan ontvang je geen rente. Om de rente te ontvangen moet je zelf weer naar de bank gaan. Zet je het geld vast voor 3 dagen maar ga je pas na 7 dagen weer naar de bank dan ontvang je toch de rente voor het tarief van 3 dagen in plaats van 7 dagen.

20 Les 9: Uitbreidingen Om je discotheek nog aantrekkelijker te maken voor je klanten kan je deze ook uitbreiden, hierbij moet je denken aan betere geluidsinstallaties, lichteffecten en cameraʼ s voor de veiligheid. Als je op een van de uitbreidingsknoppen klikt ʻBeveiliging ʼ, ʻGeluid ʼ of ʻLicht ʼ krijg je een lijst met uitbreidingen te zien. In dit voorbeeld zullen we het scherm van de uitbreidingen met betrekking tot de beveiliging laten zien. Hieronder ons scherm: Net zoals bijna heel het spel is hier ook vrij duidelijk wat er gedaan moet worden. Van de camera heb je er minimaal vijf nodig om te kunnen verbouwen naar niveau twee (zie Les 10) te kunnen gaan. Als je deze wilt bestellen klik je op ʻBestellen ʼ. Het zelfde geldt voor de rest van de uitbreidingen. Zonder een VIP-account kan je maximaal één bestelling per dag open hebben staan, als VIP-lid kan je maximaal vijf bestellingen open hebben staan. (Wil je meer informatie over een VIP-account lees dan Les 11) Als je je discotheek verbouwd hebt krijg je nog meer uitbreidingen, waaronder uitbreidingen voor de feestzaal, de bar en de keuken etc. Op dit moment zijn er meer dan honderd verschillende uitbreidingen mogelijk!

21 Les 10: Verbouwen Als je telkens aan je maximum aantal bezoekers zit is het misschien nodig om te gaan denken aan een verbouwing. Op die manier kan je nog meer mensen in je discotheek kwijt, dus ook meer omzet maken en hopelijk meer winst. Nu wil je zeker heel snel weten hoe je uit kan breiden? Dat is heel simpel, klik in het menu op ʻGegevens ʼ en vervolgens op ʻVerbouwen ʼ. Als het goed is zie je ongeveer het volgende. Nu kan je nog niet verbouwen omdat je nog niet alle uitbreidingen voltooid hebt. Je zal deze dus eerst allemaal moeten bestellen, hoe je dit moet doen is te lezen in Les 9. Als je wel alle uitbreidingen voltooid hebt kan je op de knop die dan verschijnt klikken. En dan ben je een niveau omhoog. Bij een volgend niveau horen drie aandachtspuntjes: je salaris zal automatisch omhoog gaan, net zoals je kosten voor gas, licht en water en natuurlijk zal de rente per nacht stijgen. Maar aan de andere kant krijg je ook weer meer inkomsten omdat je meer mensen in je discotheek kwijt kan en krijg je na iedere verbouwing ook meer uitbreiding mogelijkheden. Verbouwen is dus bijna altijd een goede keus!

22 Les 11: VIP-account Ben je nou ook zo gecharmeerd van al die vele voordelen die een VIP-account met zich meebrengt? Dan is er goed nieuws! Een VIP account is heel voordelig, Je hebt maar 14 callcredits per 21 dagen nodig. Hoe je callcredits kan krijgen zie les 12.. Een groot voordeel van het hebben van een VIP account is dat je de makers van het spel ondersteund. Dit wordt oa. beloont met een reclamevrij spel, een betere navigatie en een aantal kleine voordelen in het spel Een volledige lijst met alle voordelen vind je op de VIP ʼ pagina. Hieronder zie je het grote verschil tussen de twee verschillende accounts. Gewoon account

23 Reclame vrij en volledig menu links

24 Les 12 Callcredits Callcredits zijn een soort ingame-geld die je kan gebruiken om extra opties te krijgen. Een van die opties is een VIP-account (zie Les 11). Verder kan je ook je uitbreidingen direct klaar zetten en veel meer Met de callcredits ondersteun je de makers van de site zodat we discomanager kunnen blijven aanbieden en verbeteren. In ruil daarvoor krijg je voordelen over niet betalende leden. Je kan callcredits kopen via een telefoontje ( 1,30 p/g), SMS-en of via ideal direct een grote hoop. Als je een aantal keer achter elkaar belt krijg je een bonus. Deze stapelt zich op tot 10 keer. Bij de 11e keer krijg je de bonus van de 10e keer.

25 Les 13 Callshop Nadat je callcredits hebt gekocht (zie Les 12) wil je deze natuurlijk ook kunnen uitgeven. Dat kan in de callshop. Hier kan je je callcredits uitgeven en zo voordelen krijgen boven de niet betalende leden. Zie het onderstaande scherm

26 Les 14 Promoties Je discotheek kan nog zo goed zijn, maar als niemand het kent komt er natuurlijk ook niemand. Om je imago en populariteit op te krikken kan je vanaf level 3 promotie maken. Je promoties kosten een bepaald bedrag en verlopen na een bepaalde tijd (uitgezonderd de website). Hierdoor loopt je populariteit en imago omhoog wat meer bezoekers oplevert. En meer bezoekers betekend meer inkomsten. Let er wel op dat de promoties geld kosten zolang ze lopen! Er zijn verschillende promoties die vanaf een bepaald level werken. Je begint met dingen als simpele flyers uitdelen en een website en werkt langzaam omhoog tot je zelfs op TV reclame kunt maken.

27 Les 15 Aandelen Als je snel geld nodig hebt kan je van level 3 ook aandelen uitgeven. Denk er wel aan dat je de kopers divident moet betalen! Verder kan je van je prive-geld ook aandelen kopen. Hierover krijg je elke dag divident. Verder kan je de concurende manager ontslaan als je meer dan 50% van de aandelen van zijn/haar discotheek in bezit hebt. Je hebt dan 2 discotheken in plaats van 1 Als je aandelen wilt kopen klik je op het onderdeel aandelen kopen en voor verkopen op Aandelen verkopen. Bij het onderdeel Aandelen disco bekijken kan je kijken hoeveel aandelen je hebt uitgegeven, hoeveel je dit kost en je eventueel meer aandelen kan uitgeven. Let op dat hier niet de aandelen staan die nog te koop staan!

28 Les 16: Veelgestelde vragen 1. Kan ik meehelpen met DiscoManager? 2. Er zijn geen sollicitanten terwijl er gisteren nog een hele lijst was. 3. Hoe reken ik mijn VIP account af? 4. Als ik VIP neem, hoe moet ik dan opzeggen? 5. Mijn VIP was verlopen, wat is er met mijn act gebeurd? 6. Er is een act voor 10 met 3 sterren en een act met 1 ster voor 1000, hoe kan dat? 7. Waarom wordt mijn act steeds afgekeurd? 8. Ik heb mijn act verhuurd, wanneer krijg ik betaald? 9. Hoe voorkom ik dat er elke dag wat negatiefs gebeurd? 10. Heb je nog tips om mijn omzet te verhogen? 11. Hoe kom ik hoger in de algemene ranklijst? 12. Wanneer gaat er gefeest worden? 13. Waar zie ik mijn discotheek (van binnenuit)? 14. Waarom krijg ik geen antwoord op Prive-berichten? Kan ik meehelpen met DiscoManager? Spelbeheerders worden door ons persoonlijk benaderd, solliciteren naar deze functie kan niet. Maar je kan DiscoManager wel helpen door het spel bekend te maken. Hoe meer mensen mee spelen hoe leuker het wordt. Bespreek het spel op je Blog/Hives pagina, link ernaar in je onderschrift op forums/ s etc. Wordt VIP lid wanneer je het spel financieel wilt steunen. Of stuur suggesties voor spel verbeteringen, veel van de updates die wij doen komen door suggesties die onze spelers maken. Er zijn geen sollicitanten terwijl er gisteren nog een hele lijst was Dit kan kloppen. Elk uur.wordt er gekeken welke sollicitanten er zijn. Dit houd in dat het kan voorkomen dat er soms geen sollicitanten zijn voor de functie waarvoor jij graag iemand wilt aannemen. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of er toevallig een goede sollicitant is. Hoe reken ik mijn VIP account af? DiscoManager werkt samen met Pay.nl. Deze dienst bied diverse veilige manieren van online betalingen aan. Zo kan je veilig afrekenen met ideal en PayPal of betalen door naar een telefoonnummer te bellen Als ik VIP Neem, hoe moet ik dan opzeggen? DiscoManager gelooft niet in automatische verlengingen. Wanneer je VIP dagen aflopen besluit je zelf

29 of je ze wilt verlengen. Doe je dat niet (op tijd) dan loopt je VIP automatisch af. Mijn VIP was verlopen, wat is er met mijn act gebeurd? Als je je VIP niet op tijd hebt verlengt dan wordt je act automatisch eigendom van de spelbeheerder. Het is niet mogelijk om de act terug te krijgen. Er is een act voor 10 met 3 sterren en een act met 1 ster voor 1000, hoe kan dat? De naam en prijs van een act wordt door een mede speler (met VIP) bepaald. Wanneer een act vaak wordt geboekt dan krijgt deze meer sterren. Wanneer de speler zijn/haar act niet in prijs verhoogt dan ontstaat er een aantrekkelijke combinatie voor alle andere spelers. Hierdoor wordt zo'n act nog vaker geboekt, en stijgt de waardering nog meer. Waarom wordt mijn act steeds afgekeurd? Een spelbeheerder kijkt naar de naam en beschrijving. Is dit niet in ABN geschreven dan wordt de act afgekeurd. Ook als er al een act met (min of meer) dezelfde naam/ beschrijving bestaat dan zal je act niet worden goed gekeurd. Ook als je een artiest/band naam opgeeft die is overleden dan zal je act niet worden goedgekeurd. Door van je act een Tribute act te maken verhoog je de kans dat je act wordt goed gekeurd. Tribute houd in dat je niet de echte artiest bent maar een (lokale) na-aap artiest/band. Het kan voorkomen dat een Tribute act meer sterren krijgt dan de originele. Ik heb mijn act verhuurd, wanneer krijg ik betaald? Zodra je act door iemand wordt ingehuurd moet deze meteen afgerekend worden. Vervolgens krijg jij de 20% commissie direct uitgekeerd. Hierover ontvang je een bericht en zie je het bedrag op je transactie overzicht. Hoe voorkom ik dat er elke dag wat negatiefs gebeurd? Je moet als goede manager je discotheek goed in de gaten houden. Een vervelend incident kan iedereen overkomen maar wanneer je merkt dat er wel heel regelmatig vervelende dingen gebeuren moet je absoluut ingrijpen! Het minimale beveiligingsniveau is vaak onvoldoende. Je dient deze af te stemmen op je beleid. Wanneer jij 16-jarigen toelaat in je discotheek is het noodzakelijk om je beveiliging flink te verhogen. Wanneer je eenmaal een slechte naam hebt, is het heel moeilijk om daar weer vanaf te komen. Opnieuw beginnen is soms de enige oplossing. Heb je nog tips om mijn omzet te verhogen? Iedereen wil natuurlijk weten hoe je een hogere omzet kan krijgen. De beste tip die we kunnen geven is: gebruik je gezond verstand. Pas inkoopsprijzen aan op je beleid, zorg voor (meer dan) voldoende personeel en de belangrijkste tips: Boek acts en vraag een redelijke toegangsprijs. Zonder acts loopt je discotheek veel minder goed en je kan je omzet flink verhogen door entree te heffen. Een te hoge entree zorgt echter weer voor minder klanten.

30 Hoe kom ik hoger in de algemene ranklijst? De ranklijst wordt bepaald door de hoeveelheid salaris wat je hebt ontvangen. Hoe langer je meespeelt en hoe hoger je salaris is, hoe hoger je in de ranklijst komt te staan. Wanneer gaat er gefeest worden? Zie hoofdstuk 5.4. Elke uur, als je discotheek deuren zijn geopend, wordt er gefeest. Het verloop van dit feest lees je de volgende ochtend in het verslag (Menu: Gegevens ). Waar zie ik mijn discotheek (van binnenuit)? Discomanager is een online text-based game (op tekst gebaseerd) spel. Alle plaatjes in het spel zijn bedoeld om het spel te verfraaien maar wij streven niet naar een 3D-model van alle discotheken. Je kan de binnenkant van de discotheek dus niet bekijken. Waarom krijg ik geen antwoord op prive berichten? Een prive bericht stuur je naar een levend persoon. Wanneer deze niet wil of kan reageren is dat zijn/haar zaak. Wij hebben daar geen invloed op. Spelbeheerders reageren nooit op prive berichten van mede-spelers, dat is een regel van DiscoManager. Contacten met Spel Beheerders loopt via het forum.

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES Handleiding UGO Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO Welkom bij UGO! Het online scriptieplatform UGO biedt studenten begeleiding tijdens het scriptieproces.

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

1. Inleiding. We wensen jullie veel plezier en succes toe bij het opzetten en onderhouden van jullie onderneming! Vriendelijke groeten,

1. Inleiding. We wensen jullie veel plezier en succes toe bij het opzetten en onderhouden van jullie onderneming! Vriendelijke groeten, Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de talentenstroom Business Class... 3 3. Online management game Business Class... 4 3.1 Over Business Class... 4 3.2 Inloggen Business Class... 4 3.2 Geef een bedrijfsnaam

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor scholen. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het toolbox systeem en maakt het mogelijk om aanvragen voor gastlessen (beroepsvoorlichting en/of

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 pagina 1 van 29 Inhoudsopgave 1 Introductie...3

Nadere informatie

Quickstart handleiding voor affiliates

Quickstart handleiding voor affiliates Voorwoord Welkom bij M4N! Met deze quickstart handleiding kunt u direct aan de slag met het plaatsen van advertenties en behalen van inkomsten. Mocht er iets niet duidelijk zijn, aarzel dan niet om contact

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

meervaart: handleiding online bestellen 1

meervaart: handleiding online bestellen 1 handleiding online bestellen 1 In de Meervaart kunt u online bestellen en zelf bepalen waar u zit. Ga naar www.meervaart.nl en klik op theater. Kies uw voorstelling en klik op het bestelwagentje naast

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet-

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet- Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met ons programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software 13.0 Versie: 01-1-008 concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je binnen de helpdesk je snel kan: - Zoeken naar antwoord op een vraag; - Een vraag kan stellen in het forum; - Je zelf kan

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor ambassadeurs. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het toolbox systeem en maakt het mogelijk voor u als ambassadeur om het huidige gastlessen aanbod

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Opzetten en beheren Mini-Webshop

Opzetten en beheren Mini-Webshop Opzetten en beheren Mini-Webshop DC AutomatiseringsGroep De Chamotte 36 4191 GT Geldermalsen Helpdesk: Alle werkdagen van 8.30 t/m 21.00 Zaterdags storingsdienst van 9.00 t/m 17.00 Tel.: 0345-545080 Fax:

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor cliënten

Gebruikershandleiding voor cliënten Gebruikershandleiding voor cliënten Inhoudsopgave INLEIDING... 3 HOOFDSTUK 1 HET VINDEN VAN EEN TRAINER... 4 Zoeken op postcode, plaats of trainernaam... 4 Zoeken op plaatsnaam, op de kaart of op alfabet...

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opbouw van de website... 4 3. Registreren... 6 4. Aan-/Afmelden... 10 5. Forum... 11 6. Reageren

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Hieronder staan allerlei vragen over geld Beantwoord ze eerst zelf. Je bespreekt de antwoorden met de leraar. De opdrachten met * zijn extra. Heb jij weleens iets geruild met iemand?

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

2. Downloaden en installeren

2. Downloaden en installeren U hebt ongetwijfeld wel eens van Skype gehoord. De populaire (video)beldienst op uw pc, op basis van Voice over IP (VoIP), zit zo in de lift dat Microsoft de dienst heeft overgenomen (Microsoft legt 8,5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl

Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl 1. Aanmelden Aanmelden is heel eenvoudig. U start Internet Explorer en gaat naar www.hethuishoudboekje.nl. Daar klikt u in het menu aan de linker kant op Aanmelden.

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. KENTEKEN KIEZEN ZONE KIEZEN PARKEERACTIE STARTEN De app bereikt u via een

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie CampusDetacheringOnline quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CampusDetacheringOnline - quick

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Handleiding gebruik Toolbox 55

Handleiding gebruik Toolbox 55 Handleiding gebruik Toolbox 55 Zorgorganisaties 1 Voor u ligt de handleiding gebruik Toolbox 55 voor zorgorganisaties. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het registratiesysteem en maakt het mogelijk

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Een product kunnen bekijken Ik genoeg info kan vinden over het product Overzicht pagina -Foto -Naam product -bijschrift -beschrijving -in winkelwagentje -verschillende

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Management en Organisatie. Proefles

Management en Organisatie. Proefles Management en Organisatie Proefles I. Geld lenen. Stel: je wordt 18 jaar, je haalt je rijbewijs en je wilt dan direct een auto hebben. Die kost 25.000, maar jij hebt geen cent. Je kijkt naar de TV en je

Nadere informatie

Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl

Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl Gebruikershandleiding De Buurtverbinding Inhoud Wat is De Buurtverbinding

Nadere informatie

Mijnkmosite Support Guide

Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide Mijnkmosite Support Guide 1 Inleiding tot de "Support Guide" 1.1 Doel van de Gids 4 2 Gebruik van de Helpdesk 2.1 2.2 2.3 2.4 Inleiding 6 Hoe tickets te vinden 7 Tickets bewerken

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords Courbois Software WebDesignEditor Google AdWords Adverteren op Google De interface van Google 2006-2011 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Handleiding Personeelssite en App

Handleiding Personeelssite en App Handleiding Personeelssite en App Bedrijfsnaam.nostradamus.nu Inleiding Je hebt vanaf nu toegang tot de personeelssite en app van Nostradamus. Nostradamus wordt gebruikt om roosters te genereren, publiceren

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Handleiding Bestelmodule Platform P. 1. Introductie. Versie 1.0 november 2007

Handleiding Bestelmodule Platform P. 1. Introductie. Versie 1.0 november 2007 Handleiding Bestelmodule Platform P Versie 1.0 november 2007 1. Introductie Wat kan je doen met de bestelmodule? Met de bestelmodule kun je regulier drukwerk bestellen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders

CitiManager: Beknopte migratiehandleiding voor kaarthouders Inhoud van deze beknopte handleiding: 1. Hoe registreer ik mij voor CitiManager? a) Uitsluitend kaarthouders in bezit van online rekeningoverzicht b) Uitsluitend kaarthouders met rekeningoverzicht op papier

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools Gebruikshandleiding MijnBankingTools Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Belbundel. Welkom bij Telfort belbundel

Belbundel. Welkom bij Telfort belbundel Belbundel Welkom bij Telfort belbundel Welkom... 3 Snel starten... 5 Mijn Telfort... 6 Mogelijkheden Mijn Telfort... 6 Belbundel ZZP Zakelijk Beheer... 6 Facturen bekijken... 7 Uw 1 e factuur: eenmalig

Nadere informatie

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt.

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt. Inhoudspogave 1. Benodigdheden 1 2. Installatie 2 3. Uitleg beginscherm 3 4. Testgesprek 4 5. Contactpersonen 5 6. Bellen 7 7. Chatten (tekstmessenger) 8 8. Skype-vergadering 9 1 Benodigdheden Voordat

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers. Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op onze website kun je

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Uw adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum.

Uw  adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum. Handleiding forum Welkom op het forum van het Alzheimercentrum. Op het forum kunt u in contact komen met lotgenoten. U kunt uw verhaal kwijt, vragen stellen, tips delen en nog veel meer. Hieronder vindt

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie